Tio månader gammal
Ja, han bara växer vår lilla Simon. Idag blir han tio månader gammal, och han ser verkligen ut som en liten kille nu för tiden och inte bara en bebis. Tänk så tiden går fort. Jag vet att jag skriver det varje gång, men jag slås av det varje gång jag tar ett månads-kort. Denna tiomånadersdag har vi spenderat här hos småkillarnas mummu och ukki, så det fick bli en annan fåtölj denna gång.    ;)   

Simon har i alla fall vuxit den senaste månaden och nästa vecka ska det bli spännande att höra vad de säger på BVC. Inte för att Simon är stor i maten, men han äter ordentligt för att vara Simon och håller nu för fullt på att vänja sig vid nya konsistenser. Att plocka med majs och stoppa i munnen går jättebra (även om 95% fortfarande hamnar på golvet), men köttfärssås och mat med bitar är fortfarande lite kämpigt. Att smaka på vår mat, våra såser, är däremot jättespännande.

Annars sitter Simon fortfarande där han sitter. Nästan. Han har fortfarande inte börjat krypa, men sträcker sig efter saker när han sitter på golvet och förflyttar sig då några centimeter åt gången utan att förstå det själv. Han älskar fortfarande sin gåstol och med den springer han gärna efter sin storebror när de busar. Han har även kommit på det här med att gå och hålla någon i fingrarna, så det gör han gärna nu.

Pappa är favoriten, men igår sade Simon för första gången någonting som lät som 'mamma' och jag blev jätteglad. För några dagar sedan lärde han sig att vinka, och han tycker om att pussas (med öppen mun precis som Elias gjorde när han var liten). Frisyren har han dock slutat sköta själv och han har blivit långhårig. Någon gång de närmsta dagana ska jag försöka klippa honom. Frågan är bara när? När han sitter i sin stol viftar han gärna med händerna, han vänder och vrider på sig, samt slänger sig plötsligt framåt och bakåt - så att ha en sax i närheten är lite risky.     :) 

Tänk, hela tio månader.....  
Bye Bye!

Håller mig till LowCarb.....

Jag tycker jag har varit duktig som har ätit relativ bra, trots en massa frestelser denna helg. Jag har många många gånger sneglat på godispåsen som står på skrivbordet (och som dessutom innehåller en massa gott som jag tycker om), samt chokladen. Det var tungt att vid middagen stå emot vitlöksbrödet då det är så gott. Har dock bestämt mig att unna mig en öl, och för att inte bryta trenden får det faktiskt bli en LowCarb-variant. Fungerar jättebra.    ;)


Till middag blev det ungsbakad lax med en klick smör på, sallad samt coleslaw till. Mums. Tack snälla mamma!
Bye!

En tur till lekparken

Det är så skönt att lekparken här hos mina föräldrar ligger så nära, och där har vi spenderat en stund nu på eftermiddagen då solen ändå värmde på lite. Simon fick stanna kvar inne med mummu (måste allvarligt öva på att låta honom vara själv med andra), medan jag smet ut tillsammans med Elias, bror, Karin och Oskar. Riktigt roligt var det.


(bildregn kommer senare)
Bye Bye!

En lördag med fullt ös

Lördag och det är fullt ös här. Tillsammans med sin kusin Oskar har faktiskt både Elias och Simon fullt upp. Elias och kusin Oskar leker, busar och blir lite osams då och då (då de vill ha samma leksak och glömmer bort att samsas), och Simon vill följa efter dem mest hela tiden. Idag har Simon inte alls accepterat att sitta och leka för sig själv på lekmattan i vardagsrummet utan han har velat vara uppe och gå (så att han kan följa efter sin storebror och kusin) eller sitta intill de stora killarna och vara med och leka. Det märks verkligen att han börjar bli mer medveten om allt runt omkring. Lite kul är det ändå att han gärna tar tag i fingrarna nu och vill ut och gå, att han har kommit på att man kan ta sig fram dit man vill.

För att få lite frisk luft har vi varit ute en liten stund också, men då det blåser och temperaturen ligger kring nollan är det lite kallt. Elias och kusin Oskar har i alla fall spelat lite fotboll, busat med ukki, samt sprungit runt, så jag är nöjd. Simon å sin sida tyckte att det blåste alldeles för mycket och tårarna bara rann, så han var mindre förtjust.  Nu är det lunch som gäller och sedan kanske en paus så att jag hinner återhämta mig lite och sedan orkar med kvällen. Simon sover redan, så risken är dock att han vaknar lagom när Elias ska sova. Åh, så jag längtar efter en kopp kaffe i lugn och ro.......!    ;)

Bye!

Britain's got Talent - Jonathan & Charlotte

Vid åtta-tiden ikväll kom vi fram hit till mina kära föräldrar. Kvällen har Elias spenderat med att busa tillsammans med sin ukki, samt sin kusin Oskar när han kom. Simon har haft fullt upp att bekanta sig med alla igen, han också. Det blev en alldeles för sen kväll och jag hoppas att småkillarna sover hela natten nu. Det hade varit lyx.      :) 

Jag avslutar denna fredagkväll med ett inslag från Britain's got Talent. Jag har missat detta. Men, åh så coolt! Man ska aldrig aldrig döma någon på grund av utseendet. Det är bara så. Mäktigt.   

Nighty-Night!

Redo att fara iväg

Då är vi färdigpackade och redo att fara iväg. Det är två trötta småkillar som, hoppas jag, kommer att sova gott i bilen en stor del av färden.

Bye Bye!

Det växer som gräs!


hihihii.... Det växer som gräs på Elias rum! Till och med så mycket att vi har friserat gräset lite grand. Både Elias och jag tycker det är jättekul! (Känner mig som barn på nytt.) Nu trodde jag nog att vi skulle få vänta några dagar till då det inte var så länge sedan vi sådde vårt påskgräs, men den växer så det knakar.    :)

Bye!

Fix denna morgon

Denna fredagmorgon är igång. Gubbsingen är ute och monterar upp DVD-spelaren, som Elias fick lagom till sin treårsdag, i bilen och Elias är givetvis med och övervakar jobbet. Tack snälla för den! Simon sitter just nu på lekmattan och spelar lite xylofon och jag dricker mitt morgonkaffe. Denna förmiddag ska vi ägna oss åt att packa och sedan ska jag och småkillarna åka iväg till mina kära föräldrar över helgen. Ska bli jättekul att komma iväg. Gubbsingen blir hemma denna helg då det bland annat är begravning. Jag hade velat följa med egentligen jag också, men nu gör vi så här istället. 

Hoppas ni alla får en bra fredag! 
Bye for now! 

Allt brukar ordna sig......

Idag har jag äntligen tagit tag i mycket av det som stressat mig, och som jag antog så har allting löst sig utan problem. Varför väntar jag så länge med att tag i saker och ting? Måste allvarligt bli bättre på det så att jag slipper vara stressad och ha ont i magen i onödan.

Bilen är nu inbokad på service nästa månad. Och, den har inte gått för långt, pappa, så det är lugnt.   ;) 
Jag har även varit i kontakt med högskolan då jag tänkt fortsätta med lite studier nästa termin, och jag ska bara maila en kursansvarig för att fixa det sista. Sedan har jag äntligen fått till ett samtal med min chef (även om det var ett lite snabbt hastigt samtal) och nu är det bestämt att jag ska vara mammaledig även hela hösten. Just nu vill jag helst av allt bara vara mamma till våra två småkillar, och det känns jättebra att det kan bli så. Jobba kommer jag att göra resten av mitt liv sedan, och mina snälla arbetskamrater håller med mig, så nu ska jag ägna den här tiden åt Elias och Simon precis som jag önskar. Måste säga att min chef är smart (eller så är alla chefer det?) då hon har planerat in två olika tjänstefördelningar beroende på om jag skulle börja jobba eller ej. Nu vet hon hur det blir och kan köra vidare på den planeringen och jag är nöjd, jag också.     :) 

Nu läggning av småkillar.
Bye!

Åkt rutschkana tillsammans

Det var bara jag och två andra mammor med barn på ÖppnaFörskolan idag, så det var lugnt och mycket yta att leka på. Simon åkte, var det andra gången tro(?), rutschkana tillsammans med Elias och båda tyckte det var jättekul. Lite läskigt var det nog också kanske, då Simon blundade när han åkte. hihihhiii..... Söta killar! 
 
Lite kul också att en av mammorna bor på parallellgatan här och har två killar, den ena i Elias ålder och den andra i Simons. Blir kanske lek framöver i vår och sommar.   :)

Bye!

Ny dag och sol!

Torsdagmorgon och solen skiner. Så underbart. Och, vilken skillnad det är att vakna upp en sådan här morgon jämfört med gårdagen då det bara var grått och regnade hela dagen. Mitt humör följer verkligen vädret. Igår kväll när det slutade regna och solen äntligen tittade fram blev jag direkt lite piggare och på gladare humör. Konstigt det där.

Horsom, idag är det ÖppnaFörskolan som gäller så snart jag har duschat och fått på mig kläder. Småkillarna är redan färdiga och väntar på att få komma iväg. Efter lunch ska vi nog fara in en sväng till stan för diverse fix, sedan blir det hem, middag, kvällsmys och så har denna dag åter tagit slut. Dagarna går alldels för fort nu för tiden.   :)

Dags att sätta igång. Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Vinst och sedan ut

En omgång av Bamses Fyra i rad-spel blev det. Elias vann. Sedan tog han på sig regnstället och gick ut för att leka. Åh, så bra att han leker själv och samtidigt får frisk luft.    :)Bye!

Glammig? Inte alls.

I förmiddags kikade jag lite på Lyxfällan, det var avsnittet där Vanita var med. Hon är verkligen en tjej som lever/levt ett glamoröst liv: hon vill vara glammig, ha ett glammigt jobb och hon vill ha glamm runt om sig. Jag känner mig allt annat än glammig idag. Jag är trött, har smått ont i huvudet, går omkring i mysbyxor, myströja och uppsatt hår. Inte för att jag i vanliga fall är glammig, men i vanliga fall försöker jag ändå fixa till mig så att jag ser något så när representabel ut. Inte idag dock. Inte alls.

Just nu sover Simon och helst av allt skulle jag vilja krypa ner i soffan och somna till en stund jag också. Istället blir det lite Bamses Fyra i rad-spel tillsammans med Elias så att han får lite egen mamma-tid. Ikväll är det dock jag som somnar tidigt tidigt.

Bye for now!

En liten sjukling

Vår lille Simon är förkyld. Det har åter varit en väldigt orolig natt och vid fyra-tiden, när jag klev upp med honom, hade han 38graders feber. I vanliga fall tycker jag att kroppen själv ska försöka kämpa sig igenom 38grader, men för att Simon och vi skulle få några fler timmars sömn fick han faktiskt Alvedon då tidigt på morgonen. Nu är febern nere, och det är en liten kille vars näsa rinner som sitter på lekmattan med sina leksaker.

Nu är det frukost som gäller och sedan ska Elias iväg till dagis. Han har fortfarande inte blivit förkyld (peppar peppar ta i trä!) och jag hoppas verkligen att han klarar sig. Simon och jag blir hemma idag och bara är. Gubbsingen har varit modig och gjort sig själv äggmjölk, och det ska bli spännande att se hur han mår idag. Allra första gången vi gjorde äggmjölk (då visste vi inte riktigt vad och hur vi gjorde) blev vi riktigt dåliga båda två, så jag studerar idag och smakar nästa gång. Modigt i alla fall.

Dags att fortsätta här hemma. Ha en bra onsdag!   :)
Bye!

Alldeles för många tankar som stressar......

Hade tänkt krypa ner i soffan och bara ta en lugn kväll, men kommer inte alls till ro. Har alldeles för många tankar som snurrar runt runt i huvudet, och jag blir mer och mer stressad. Nu tror jag i och för sig att om jag bara tar tag i allt kommer allt att ordna sig till det bästa, och jag kommer då ångra att jag inte tagit tag i det tidigare. Det brukar vara så. Men, just nu är jag stressad och jag kommer inte ifrån det.

Vad som upptar mina tankar? Ja, dels hur länge jag ska vara mammaledig. Måste allvarligt prata med min chef, och ska nog åka in till jobbet imorgon. Sedan är det vilken förskola Simon kommer att börja på, samt när. Vi vill så klart att han börjar på samma ställe, och helst samma avdelning, som storebror går på, men så verkar det inte bli. Känns inte alls roligt att skjuts till olika förskolor. Inte så mycket jag kan göra åt det, men tankarna snurrar ändå.

Natten till idag var jobbig då Simon smått började bli snorig. Idag har han haft en rinnande näsa vår lille kille, så denna natt kommer inte alls bli rolig. Kanske är bäst att försöka ta natten istället och låta tankarna vara. Lättare sagt än gjort, men jag ska göra ett försök. Säger:

Nighty-Night!


Viktigt med ett huvud

Ibland far Elias runt här hemma lite väl snabbt för sitt eget bästa. På kvällarna speciellt är det lite farligt då han är trött och då inte har hundra koll på sig själv. För en stund sedan for han in i fotpallen i vardagsrummet, och kom småjämrandes till mig och beklagade sig.

- Elias, du måste ta det försiktigt. Jag vill inte att du pangar huvudet.
- Varför då?
- Jo, huvudet är det viktigaste man har.
- Varför då?
- Om man pangar huvudet kan man ju inte byta huvud. (kanske inte det bästa att säga till en treåring, men nu blev det så)
- Om man inte har ett huvud, då, då kan man inte tvätta håret.


Skönt att han drog den slutsatsen istället för att börja fundera djupare. Kloke kille.    :) 

Bye Bye!

En morgon i ett

Ytterligare en morgon som gått i ett. Alldeles snart ska vi iväg för att lämna av Elias på dagis, och sedan fortsätter Simon och jag till ICA Maxi. Det blev ingen tur igår, istället var jag hemma och rensade bland en hög gamla papper, räkningar, papper på huset etc, och det var faktiskt skönt att få ordning på det. Så, idag måste vi iväg och handla mat.

Efter middagen igår gick vi ut på promenad hela familjen, och åh så skönt det var att komma ut och gå. Jag ska erkänna att jag under dagen blev lat, antar att det var för att jag satt ner så mycket med allt papper, och hade gärna stannat kvar i soffan efter maten. Men, gubbsingen stod på sig och det blev ett litet träningspass. Måste bara hitta mina stavar så att jag kan traska runt med dem snart. Ser nog lite roligt ut när jag kommer vevandes med armarna utan stavar. Eller, så ser det lika roligt ut med stavar, jag vet inte.    ;)

Nu, iväg. Ha en bra tisdag, alla!
Bye!


Tvättkorg - behövs inte!

När Elias kommit hem från dagis hämtade han rena kläder åt sig själv, och jag sade då åt honom att lägga sina smutskläder i tvättkorgen. Elias tyckte dock att det inte behövdes:

- Elias, lägg kläderna i tvättkorgen.
- Varför då?
- Jo, för smutskläder ska ligga i tvättkorgen.
- Varför då?
- Så att jag vet vilka kläder som ska tvättas.
- Men, det behövs inte. Dom kan ligga på golvet. 
- Nej, smutskläderna ska ligga i tvättkorgen.  
- Men, pappas kläder ligger ju på golvet.


Där började jag skratta. Elias drog slutsaten att pappa inte har någon tvättkorg att lägga kläderna i, och att de därför ligger på golvet. Rolige kille! hihihii....    ;)

Bye Bye!Och nej, det ligger inte kläder överallt här hemma. Så illa är det inte.    :) 

Nyfiken på mat!

Simon är rolig, han. Han har allt mer börjat intressera sig för vår mat, vilket är jättebra, och jag hoppas att han så småningom verkligen vill äta den också. Dessvärre är intresset för hans egen mat inte alls stort. Men, att ge honom bacon och äggröra till lunch känns inte helt optimalt. Så, idag fick han smaka lite lite ägg och han var jättenöjd. Så vitt vi kan se är han heller inte allergisk eller känslig mot ägg. När Elias fick smaka ägg fick han jätteutslag kring munnen, så det dröjde länge innan vi testade igen. På Simon har vi inte sett någonting. Lille killen växer och blir stor.    :)Bye!

Lite sovmorgon

Imorse väckte gubbsingen mig och sade att klockan redan var halv åtta. Halv åtta! Jag har börjar räkna med att Simon ska väcka mig vid sex-sju tiden (och i och för sig var det väl det vintertid), och de morgnar han inte gör det så blir det lite panik istället. Samtidigt som jag alltid längtar efter sovmorgon. Lite motsägelsefullt.

Hursom, denna morgon har vi fått rappa på med morgonbestyren. Snart ska Elias iväg till dagis och jag tror nästan att Simon och jag ska fara in till ICA Maxi och handla mat. Såvida jag inte blir lite bekväm av mig och bestämmer mig för att vara hemma och ta hand om tvätten. Hmmmm...... En kopp kaffe nu innan vi ska fara iväg måste jag få i mig i alla fall så att tankeverksamheten börjar fungera ordentligt.

Ha en bra måndag!
Bye Bye!

En dag då vi donat med diverse

Jag kan inte säga att vi har gjort så jättemycket idag, men ändå har timmarna sprungit iväg. Under förmiddagen var gubbsingen och Elias iväg en sväng till stan för att köpa hyllplan till garderoben i källaren, men det fanns tyvärr inga som passade. Simon och jag var hemma, och medan Simon sov passade jag på att börja rensa i vår kaos till arbetsrum. Under eftermiddagen har vi varit ute och medan gubbsingen och Elias har börjat rensa i garaget har jag sopat undan gruset vid staketet och rensat undan lite löv. Nu kan de komma när som och sopa undan gruset på vår gata så att det blir rent och fint. Simon, han har sovit gott i vagnen. 

Nu är det kväll och killarna tar sitt söndagsbad. Jag ska förbereda inför en ny vecka; en tvätt med småkillarnas kläder är igång, Elias kläder ska läggas fram, det ska plockas och allt det där vanliga. Ikväll kom jag äntligen för mig att klicka hem namnlappar från Vävnamn och jag hoppas att de har snabb leverans då Elias har en hög med nya kläder som behöver märkas. Hoppas även att namnlapparna är bra. Beställde senast från Filur Namnlappar och var nöjd, men då jag inte vill stryka namnet på kläderna testar jag nytt denna gång.  

Dags att fortsätta dona. Ha en bra söndagkväll!     :)
Bye Bye!

Våffeldagen med våffelfrukost

Det är söndag och våffeldagen. Denna morgon festar vi, dagen till ära, till med våffelfrukost och vi säger alla Mums! Det är så gott. Och, lite festligt. Ha en mumsig våffeldag på er, alla!    :)   Receptet:

25g smält smör
250g keso
4 ägg
2dl vispgrädde
3msk fiberhusk
1,5tsk vaniljpulver

Ingredienserna vispas samman och ska sedan stå och dra i fem minuter. Sedan är det bara att grädda goda våfflor. Tips: när man väl klickat på smet i våffeljärnet kan man platta ut smeten lite så att den blir jämn. Smeten är tjock men blir lätthanterligare när den blir varm. Servera med vispad grädde. Och, sylt till alla dem som kan unna sig.   :)
(Receptet ovan är samma recept som på kesopannkakorna, och det fungerade precis lika bra till våfflor som pannkakor.)   

Bye!

Tvättat lastbilarna

I väntan på att vi någon gång ska ta tag i vår rabatt längs husväggen och få till den som vi vill ha den, ja då får Elias underhålla och pyssla med den som han vill. Idag har han vattnat blommorna, och sedan fortsatt plaska med vatten då han tvättat sina lastbilar också. Det har varit jätteskönt ute på förmiddagen, och solen tittade äntligen fram.    :)

Bye!

En lugn morgon

Denna lördagmorgon tar vi det lugnt här hemma. Jag fick, eller tog mig(?), lite sovmorgon och nu är jag uppe, istället har gubbsingen gått och lagt sig för att vila lite. Han steg åter upp tidigt och ska få vila lite innan vi hittar på något idag. Småkillarna sitter just nu och river tidningar. Ganska bra det där: jag kikar igenom tidningar och när de ska slängas får småkillarna leka och riva dem, sedan går Elias iväg med skräpet till pappersinsamlingen. Alla nöjda och glada.    :)

Så, ingenting speciellt här nu på morgonen. Hoppas ni får en lugn lördag, ni också.  
Bye for now!

Ett lugn

Det har de senaste dagarna lagt sig ett lugn inom mig. Jag vet inte vad det är, vad det beror på, men så är det. Det finns alltid någonting att göra här hemma, det är så mycket som jag vill fixa, men nu tar jag det som det kommer. Jag känner inte längre samma stress. Visst har jag blivit smått arg på tjat och gnäll, visst har jag varit trött så att jag inte har haft riktigt ork, och jag har haft ont i huvudet vilket gjort att jag inte har varit hundra. Men, trots det känner jag mig så lugn. Allt oftare kommer jag på mig själv att jag hamnar på golvet, tillsammans med småkillarna, och bara det får mig att må bra. Kanske är det den underbara solen som gör mig lugn? Det underbara vädret och våren som är på gång? Oavsett vad som ligger bakom så är jag glad och tacksam. 

Idag har det varit mysig dag och jag hoppas att helgen blir fin så att vi kan vara ute så mycket som möjligt. Jag hoppas att våren blir fin, sommaren och nu ser jag fram emot hösten. Undrar jag om jag inte helst vill vara hemma, mammaledig, nästan en termin till? Bara vara med småkillarna och njuta av denna tid. De säger att denna tid inte kommer tillbaka - och då är det väl bäst att ta tillvara på den? Eller!?!

Bye Bye!

Sått lite gräs

Igår kväll när vi var iväg hela familjen och handlade mat på ICA Maxi, köpte jag hem gräsfrön. Idag när vi var ute i förmiddags passade Elias och jag på att så lite gräs, och det ska bli spännande att se vad det blir av det hela. Jag har aldrig sått gräs tidigare, så jag vet inte hur mycket frön man ska ha, hur lite, eller om det finns rätt sätt att så på? Så, vi free-stylade lite, Elias tyckte det var väldigt spännande, och nu får vi varje morgon följa hur gräset förhoppningsvis växer. Jag tror att Elias och jag är lika spända båda två.    :)
Givetvis får gräset stå i den fina krukan Elias målade i maj förra året. Elias tycker om sin kruka, och jag tycker den är så jättefin så självklart ska den vara framme.    :)

Bye Bye!

Sovmorgon och sol!

Så underbart härligt att få en liten sovmorgon idag! Simon vaknade till vid kvart över fem imorse, alldeles för tidigt igen, men lyckades sedan efter bök och protester somna om bredvid mig fram till kvart i åtta. Det var Elias som vaknade först utav oss, smög in till mig, väckte mig, och sedan tassade han och jag ner för att ta morgonens glas vatten och prata lite. Sedan vaknade även Simon. Så, utvilade idag är vi alla tre. Underbart!   :)

Idag skiner solen och det ser verkligen ut att vara fint vårväder ute. Elias vill att vi ska städa hans rum, och vid något tillfälle borde vi göra det också, men vi ska nog varva städ med promenad och utelek. Det är en alldeles för fin dag för att sitta inne.

Bye for now!

En ny lekpark

Elias blev jätteförtjust i lekparken som vi besökte igår. En ny rolig klätterställning fanns det, samt en ny bil att leka i, men det bästa av allt var nog att lekparken bara ligger 200m från gubbsingens jobb. Simon gungade gung igår för första gången, och han blev jätteförtjust i upplevelsen han med. Så, till den lekparken kommer vi definitivt att återvända fler eftermiddagar så att vi kan stjäla till oss små familjestunder trots att gubbsingen jobbar mycket.    :)  


Jo, så hittade vi årets första tussilago också igår, den fanns intill husväggen på gubbsingens jobb. Nu vet Elias vad en tussilago är.   :)Bye!

Elias brandman

På ÖppnaFörskolan har de köpt in ett Brandman-set och denna hittade Elias idag. Han såg så cool ut med den röda hjälmen, tuberna på ryggen och brandslangen. Sedan gick han runt och släkte bränder lite här och där. Nu tyckte han visserligen att vi skulle starta en eld inne, men till slut gick han med på att han kunde släcka låtsasbränder. Coole kille!Simon var trött nästan hela tiden på ÖppnaFörskolan och lekte endast en liten stund själv, och ville sedan sitta i knä eller vara nära. Så, jag hamnade på golvet tillslut och Simon fick stå lite själv samt öva lite balans. Han hittade en liten lektelefon att tugga på, och med den i munnen stod han faktiskt och balanserade små stunder helt själv. Han kan när han inte tänker på vad han gör.    :)

Nu sover småkillarna och jag ska passa på att ta en kopp kaffe i lugn och ro.
Bye!

Morgon och huvudvärk - igen

Åter en tidig morgon. Det är alltid dock en jätteglad Simon som vi lyfter upp ur sängen, han är jätteglad åt att få börja dagen samt vara med oss. Nu tyckte jag att det var lite tidigt att stiga upp halv sex, så gubbsingen tog Simon en stund (han var ändå redan uppe) så att jag kunde ligga och dra mig lite innan jag också klev upp. Även denna morgon vaknade jag upp med huvudvärk och fy för att den inte ger sig. Vi somnade redan vid nio-tiden igår, gubbsingen och jag, och att stiga upp redan klockan sex är inte så farligt då eftersom vi ändå har fått våra åtta-nio timmars sömn. Men, att vakna med huvudvärk gör det hela mycket jobbigare. Fy, vad jag inte tycker om det.  

När det var dags för gubbsingen att åka till jobbet för nästan en timma sedan gjorde jag ett litet experiment. Simon har börjat förstå när någon åker ifrån honom (det har han gjort ett tag nu), och speciellt ledsen blir han varje morgon då han ser sin pappa åka iväg. Simon satt i mitt knä när gubbsingen kom för att säga hejdå, och genast började Simon gnälla och ville ner från min famn. Jag lät honom glida ner på golvet, lät honom hålla i mina fingrar så att han kunde stå framför mig, och följde sedan med åt det håll han ville gå åt. Simon tassade med små steg raka vägen till sin pappa. När Simon väl blev upplyft smilade han jättestort och var så nöjd så nöjd. Det var ingen tvekan alls om vad han ville. Söte lille kille!    :)

Nu somnade faktiskt Simon om för en stund sedan, och jag förstår det då han vaknade så tidigt. Elias och jag ska snart äta frukost och sedan måste vi ta oss iväg till Apoteket nu på morgonen för att köpa hem Ipren. Jag varken vill eller orkar ha ont i huvudet idag igen. Sedan tror jag nog att det blir en tur till ÖppnaFörskolan på förmiddagen, och om det är fint i eftermiddag tar vi oss en utflykt till en helt ny lekpark och leker där. Ska bli kul att se vad Elias säger.  

Ha en bra torsdag!
Bye for now!

Dagens småkillar

Bjuder här på dagens småkillar som är glada och busiga.Och, så fina. Så otroligt fina. Älskar er!   :)
Bye!

Dagis och en polisbil

På dagis skulle barnen ut direkt för lek då det är jättehärligt väder, 13grader varmt visar termometern. Så, Elias fick galonkläder på och sedan satte han av mot sandlådan. Nu vid halv tio ska de även få besök av en polisbil, och barnen såg verkligen jättemycket fram emot det. Även Elias tyckte till en början att det skulle bli spännande, men sedan blev han istället lite orolig och tyckte att det skulle bli läskigt. Han verkar vara inne i en sådan period just nu: han blir orolig då han inte riktigt vet hur saker och ting är, när han inte vet vad han kan förvänta sig av saker. När han sedan har kommit över den första oron blir han istället jätteintresserad och glad. Jag hoppas att det kommer att gå bra. Elias ville egentligen att jag skulle stanna kvar tills polisbilen kom, men nu pratade jag lite med dagisfröken och hon skulle ha koll på honom. Jag får fråga om polisbilen under vår promenad hem från dagis istället så får han berätta då.

Det märktes för övrigt att sjukstugeperioden är över nu. 19 av 20barn är på dagis idag, och det var verkligen barn överallt. Tur att de kan vara ute nu när de är så många. En av dagisfröknarna önskade nästan att de kunde grilla på korv och äta lunch ute också, men så blir det nog inte idag. Som sagt, Elias får berätta om sin dag när jag hämtar honom.   :)

Bye for now!


En morgon med bus

Igår kväll blev det lite mys med mina killar innan läggdags. Medan Simon åt kvällsgröten spelade gubbsingen även lite musik, så Elias och jag studsade och diggade i takt till den. Nu studsade och diggade jag visserligen mest där jag satt ner på golvet då jag var så jättetrött, men Elias däremot shakade loss. Han har taktkänsla redan och det är så härligt att se honom dansa. När småkillarna sedan somnade vid åtta-tiden somnade även jag och gubbsingen. Fy så trötta vi var.

Idag är det åter dagis och sedan plick och plock här hemma. Igår hade jag en förhoppning om att hinna tvätta fönster, men vi hann aldrig med det. Idag dock ska jag göra ett nytt försök. Elias vill gärna vara med han också, så jag ska försöka ta vardagsrummet medan han är iväg och lämna köket till oss båda senare. Åter är det fint väder ute, så det blir promenad efter lunch när Elias ska hämtas på dagis.

Nu, morgonens andra kopp och så hoppas jag att huvudvärken som jag vaknade med ger sig. Elias och Simon busar för fullt just nu och det känns dumt att säga åt Elias att vara lite tystare då både han och Simon har jätteroligt. Inte roligt det här med huvudvärk.

Ha en bra onsdag, alla!   :)
Bye Bye!

Middag och nöjd

Sitter jättemätt och jättenöjd här efter middagen. Idag blev det kycklingwraps á la LCHF, och det kommer vi absolut äta fler gånger. Så gott, så gott! Jag tänkte tanken att kameran borde tas fram, men så orkade jag inte då det ändå tog tid att förbereda middagen och jag var hungrig. Så, middagstipset kommer någon annan gång.   :)

Elias har på senaste tiden blivit mer och mer intresserad av att vara med i köket. Nere hos mina kära föräldrar för några veckor sedan var han med sin mummu och ukki och lagade tacos, och idag har han varit med mig i köket när vi bakade bröd och fixade. Simon sov eftermiddag när vi satte igång med maten, och det gav oss verkligen egentid vilket är guld värt. När Simon sedan vaknade busade småkillarna tillsammans medan jag fixade i ordning det sista.

Nu ska jag iväg en jättekortis till en vän, sedan är det mys med mina killar som gäller ikväll. 
Bye!

Morgon med fynd

Jippiiii!!! Jag har hittat min mobilladdare. Jag har letat letat och letat här hemma, till och med bland Elias leksaker då han ibland hinner med att gömma saker utan att man ser, men inte hittat den alls. Men, husvagnen var tom när vi lämnade tillbaka den, och då den inte är hemma finns det bara ett ställe till den kan vara på. Trots att gubbsingen har kikat igenom sin bil och inte hittat laddare, letade även jag där nu på morgonen och.... Tada! Visst var den där. Jag tror män och kvinnor letar efter saker på lite olika sätt. Jag lägger ingen värdering i det, men visst har vi nog lite mer koll, vi kvinnor?    ;)  

Idag blir det åter en lugn dag hos oss. Om en timma ska Elias iväg till dagis och då ska Simon och jag passa på att åka till ICA Maxi för att handla lite mat. Ute skiner solen, och om den ligger på och värmer under dagen blir det sedan en promenad när Elias ska hämtas. Det är planen. Nu ska jag slänga i mig lite äggröra och kaffe så att jag hinner.

Hoppas ni får en fin tisdag!
Bye for now!

Kvällen - check!

Jag blir lika förvånad och glad varje gång jag lyckas få till kvällarna ensam tillsammans med småkillarna. I och för sig är det kanske ingenting konstigt att vara själv, och det är säkert ingenting konstigt med att fixa allting själv, men ändå är jag nöjd när jag lyckas. Lyckas är kanske fel ord. När jag fixar det. Utan skrik och gråt har jag fixat middag till Simon (han fick smaka lax med sweetchilisås idag och tyckte nog att det var ok även om det var ny konsistens), middag till Elias och mig (lax även där), bäddat rent i våra sängar, tvättat, fixat disken, kvällsmål och nu är det nattningen kvar. Gubbsingen har idag jobbat i storstaden och jag har inte koll på när han kommer hem, men oavsett när han kommer har vi haft en bra dag idag, jag och småkillarna.    :) 
 
Älskar er, Elias och Simon!
Bye Bye!

Snö och snöskottning
Så..... Vi fortsätter väl att skotta här hemma. Det är tur att Elias tycker att det är kul. Även om det blåser ordentligt och snön yr runt så sliter han på. Duktige kille!    :)

Bye Bye!

Tidiga morgnar.....

Visst fanns det en tid, inte för alldeles så länge sedan (typ ett år sedan), som jag och Elias sov till åtta på morgnarna? Jag hade det bra lyxigt då. Imorse vaknade både både Simon och Elias klockan sex, och sedan dess har vi varit uppe. I och för sig har det blivit lite vardag att stiga upp den tiden, men ändå är det lite skönare att få sova till sju än vakna så tidigt. Som sagt, det var lyxigt då en gång i tiden.   ;)

Om en stund ska vi bege oss mot dagis och idag tar vi bilen. I och för sig finns de som säger att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder, men idag är jag bekväm av mig och struntar i det. Här snöar det nämligen just nu, vilket inte alls känns roligt. Men, Elias är jättelycklig. Så, det kanske var dumt av mig att börja längta efter våren och jag får istället njuta av snön så länge den dyker upp precis som Elias gör.

Nu, en kopp innan det är dags att fara iväg. Ha en bra måndag, alla!
Bye Bye!

Shoppat lite

När småkillarna hade sovit lunch idag for vi iväg och shoppade lite kläder. Även om stl74 forfarande passar Simon så vill jag ändå ha stl80-kläder så att vi allt eftersom kan lägga undan det som börjar bli smått. Nu blev det inte alls jättemycket köpt, men Elias är glad för både sin egen och Simons skull.    :)  
 

 
Två tröjor till Elias. Den röda Blixten-tröjan blev han jätteförtjust i.Två bodysar och två tröjor till Simon.
Måste säga att shoppingen går jättebra när vi åker iväg direkt efter att småkillarna sovit lunch. Nu har jag några gånger packat med mellanmålet, och det första vi har gjort när vi har kommit in till stan eller till Valbo är att sätta oss ner och inta vår matsäck. Det blir lite mysigt, sedan är både Elias och Simon pigga och glada då de fått i sig energi, och orkar utan problem gå i affärer och kika. Perfekt, tycker jag.   ;) 

Bye!

En blivande pilot - kanske?

Elias har idag, när vi stannade till vid hangarn och sade hej på gubbsingen, suttit i Seastar'en för första gången. Det var jättespännande och kul, så pass kul att han nu vill packa väskan så att han imorgon kan flyga till mummu och ukki i den.

 
fotat med P's Iphone
Bye for now!

Ut till lekparken en stund

Det blev en liten tur till lekparken. Skönt att komma ut på promenad, även om det småduggade både när vi gick hemifrån och när vi skulle gå hem igen. Mest spännande i lekparken idag var att åka den stora rutschkanan. Elias ville inte riktigt åka själv, så Simon och jag följde med: Simon i knä på mig och Elias bakom mig. Jag vet inte om det var Simon, Elias eller jag som tyckte att det var mest läskigt. Ett åk blev det bara, men det är alltid något.     ;)
Elias gillar verkligen att sitta i sanden, gräva och dona, så till lekställningen ovan återkommer han varje gång. Måste komma ihåg att stoppa med en hink och några spadar i vagnen till nästa gång så att han slipper gräva med händerna.

Bye!

Sovmorgon och nu ut

Söndag. Till slut fick jag min efterlängtade sovmorgon, och det är så skönt att kunna sova lite extra och ta igen sömn. Även om Simon faktiskt har sovit hela natten så är sömnbehovet fortfarande inte helt stillat, men jag har ändå fått mer kraft på sistone (sedan Simon började sova hela nätter) och det underlättar med två små killar.    :)

Ute är det fortfarande lite smått grått. Jag som hade hoppats på sol och en fin helg har inte riktigt fått det jag ville ha. Så, idag är planen den att jag och småkillarna ger oss ut på promenad medan gubbsingen far iväg till hangaren för lite meck med planet, sedan är det lunch, sova, och sedan ska jag och småkillarna också fara in till stan och till slut hangaren.

Nu först en kopp kaffe och sedan ska vi klä på oss för promenad och lekparksbesök. Elias har bestämt att vi ska gå till den stora lekparken och då får det bli så.  :)  

Ha en skön söndag, alla!
Bye!Och jo, någon gång under dagen vore det så klart bra om jag kunde hitta min mobilladdare. Sedan vi tömde husvagnen för en vecka sedan har den varit borta, och mobilen har dött för länge sedan. Känns konstigt att vara utan mobiltelefon, samtidigt som det faktiskt är lite befriande. Konstigt det där.


In Time

Ikväll har vi sett In Time. En lite udda, men faktiskt helt ok film. Jag tyckte nog att den påminde om andra filmer jag tidigare har sett, men kan ändå inte sätta fingret på vilka filmer det skulle vara. Desto fler filmer jag ser med Justin Timberlake i huvudrollen desto mer växer han som skådespelare. Även Amanda Seyfried var helt ok. 
 Vill man som sagt se en lite udda film kan man absolut se denna. Skrämmande tanke: att man plötsligt skulle börja leva på tid.....

Nighty-Night!

Alla sätt att åka på är bra!

Min tanke från början var att under förmiddagen gå iväg till biblioteket tillsammans med Elias för att dels låna böcker, för att få lite egentid han och jag, men även för att gå på sagostunden de hade där klockan halv elva. Elias å sin sida ville istället vara ute, och då fick det bli så. Även om det hade varit mysigt med en sagostund så är jag så glad åt att han vill och kan vara ute och dona, och frisk luft gör oss alla gott.

Så, under nästan hela förmiddagen har Elias varit ute och donat med diverse. Han har hjälpt sin pappa att snabbtvätta bilarna, han har tagit en promenad till affären tillsammans med mig för att köpa hem lite som saknades, lekt i sandlådan, samt tagit en promenad tillsammans med pappa (han själv åkte i och för sig sparkcykel) till skogen för att slänga kvistar och löv som vi plockade ihop igår. Lite roligt såg det ändå ut när de kom tillbaka från promenaden. Hur får man hem en trött Elias, en sparkcykel och en skottkärra enklast? Jo, man sätter Elias på sparkcykeln i skottkärran så klart. Roliga killar!   :)  
 Bye!

Lördagmorgon igen

Här började denna lördagmorgon åter vid halv sju då Simon tröttnade på att ligga i sin säng, så han och jag klev upp. Efter en liten stund kom Elias nedtassande men då han fortfarande var trött bar jag upp honom och lade honom i vår säng så att han fick somna om en stund till. Nu tror jag inte att han riktigt gjorde det, men han fick en mysmorgon tillsammans med sin pappa i alla fall. Imorgon är det min tur att få en efterlängtad sovmorgon.   :)

Nu på morgonen har vi lyckats ställa om ringklockan här hemma. Här om dagen gjorde jag ett försök själv, tryckte på diverse knappar, försökte få till det, samt sprang mellan ringklockan och apparaten för att testa men till ingen nytta. Jag är oteknisk, det är bara så. Gubbsingen lyckades i alla fall få till rätt inställningar, och nu har Elias fått order om att inte röra apparaten. (Vi flyttade faktiskt undan den till ett helt annat uttag.) Han hade lyckats ändrat inställningarna så att inte ringsignalen hördes, utan istället blinkade apparaten och det hjälper inte när man inte är i rummet. Så, nu hoppas vi höra nästa gång någon kommer och ringer på hos oss.

Nu är det frukost som gäller, sedan ska vi nog ge oss på något projekt. Solen har ännu inte tittat fram, men jag hoppas att den gör det för nu vill vi ha en fin helg då hela familjen är hemma.

Bye for now!

Blixten-Yatzy

När det var dags för Simon att äta kvällsgröten samt nattas, passade Elias och jag på att fördriva tiden med lite spel. Idag provade vi Blixten-Yatzy och det var faktiskt kul! Spelet är från fyra år, och det är lite klurigt. Så, idag gick vi bara in för att spara så många som möjligt av samma lika bild, och det gick jättebra. Så småningom får vi börja prata om par, två par, kåk och så vidare, men just nu räcker många av samma lika. Sedan måste man som vuxen vara med och styra lite, se till att Elias inte småfuskar, att han räknar rätt, samt vara den som sätter kryss på rätt rad.    ;) Tack snälla Meja och Madde med -e för födelsedagspresenten som Elias fick!
Bye!
 


Vårkänslor och mellanmål ute

Vilken härlig fredageftermiddag! Visst blåser det lite och om man sitter still en längre tid blir det kallt, men håller man igång är det jätteskönt. Så, det har Elias och jag gjort; vi har plockat små kvistar på gården, Elias har kört runt lite med sina lastbilar, plockat löv, hackat is för att hjälpa våren ytterligare, vi har rensat undan löv och gamla stjälkar ur roderonron-busken (jag kommer aldrig lära mig det där namnet, det är bara så), och årets första mellanmål samt kaffe har intagits på altantrappen. Härligt! Nu vill jag verkligen ha vår!    :)


Bye!

En kort förmiddagspromenad
Det blev en förmiddagspromenad, även om den blev lite kort. Huvudsaken var att vi kom ut i friska luften och småkillarna hade det skönt där de satt i vagnen och bara åkte med. Elias smaskade även i sig en clementin och var jättenöjd där han satt. (Jag dock fick åter kämpa då det blåser till lite då och då, och var faktiskt slut i benen när vi kom hem.)

Igår berättade svärfar att han hade hittat sin första tussilago för i år. När vi var ute i förmiddags försökte jag kika efter tussilagon jag också, men lyckades tyvärr inte hitta någon. Får se när vi hittar första vårtecknet. Elias tittade inte alls efter tussilagon (han har nog heller ej riktigt koll på vad en tussilago är för något) utan ägnade tiden åt att titta på alla stora däck på lastbilarna som passerade oss lite då och då. Alla har vi olika intressen.    ;)  

Ett vårtecken som har kikat upp här hemma på gården är de små blå blommorna. Jag är urusel på blommor och växter och måste allvarligt lära mig vad de heter, men kikat upp har de gjort i alla fall. De får stå där och blomma en stund till, men varje vår får jag sådan lust att ta fram spaden och börja gräva så att vi får till en fin liten rabatt med några få små barrväxter längs med husets sida. Kanske bara ska ta tag i det någon dag, när man väl har börjat gräva måste man fortsätta och göra klart och så blir det gjort - visst är det så?

Bye!

En mysig morgon

Imorse vaknade Simon åter klockan sex, men han var snäll och lät mig i lugn och ro vakna till liv och vid halv sju steg vi upp. Elias, den lyckosten, tog sig sovmorgon till halv åtta imorse och måste ha varit ordentligt trött efter gårdagen med lek.  

Nu på morgonen har jag vid bordet suttit med Elias och Simon på varsin sida av mig och gett dem frukost. Elias kom på att han också ville vara liten och matas, så det blev varrannan sked: först en sked gröt till Simon, sedan en sked yoghurt till Elias, en sked till Simon, en till Elias, och så har vi suttit nu en stund. Var faktiskt lite komiskt och jag kunde inte låta bli att skratta lite. När sedan Simon lät och gnällde lite gjorde Elias det samma. Roliga små killar.    :) 

Snart kommer snälla Elin förbi på lite prat innan hon ska fara iväg till jobbet, och sedan ska jag och småkillarna ge oss iväg på promenad tror jag. Solen skiner åter ute och det ser verkligen ut som vår. Me like!

Ha en bra fredag!
Bye!

Äntligen kväll

Kväll. Äntligen. Som sagt, torsdagar går i ett och denna torsdag har gubbsingen och jag även varit iväg på Föräldramöte på Elias dagis vilket gjorde dagen ännu längre. Elias har i alla fall haft en jättebra dag med lek tillsammans med farmor först (medan vi var iväg på babysim med Simon), och ikväll kom sedan farfar hit (när vi åkte iväg på föräldramötet) och det innebar lek även med honom. Vid läggdags ville Elias inte alls skiljas från farfar utan ville att han skulle stanna kvar här, så fler lekträffar med honom får det bli.

Föräldramötet var ok: jag vet inte vad jag riktigt förväntade mig, eller om jag över huvudtaget hade några förväntningar. Intressant var det att träffa förskolerektorn och se vilken typ av person hon är, och samtalet vi hade efter föräldramötet var ännu intressantare då vi diskuterade förskoleplacering av Simon (var? när? hur?). Nu har gubbsingen och jag lite att fundera på och beslut att fatta. Måste höra av mig till min chef i min tur, antar att hon helst redan hade velat veta hur jag ska göra då hon i sin tur planerar nästa läsår för fullt. Inga beslut ikväll dock, utan vi måste fundera lite och jag ska maila till förskolerektorn ytterligare. 

Tack snälla farmor och farfar för att ni ville leka med Elias idag! Det var jättesnällt.   :) 
Nu är det läggdags.
Sleep tight!

Sista babysimmet

Då har vi varit iväg på sista babysimmet med Simon, och som vanligt var det jättemysigt när vi kommer iväg. Idag fick vi gå till stora, den lite kallare poolen, en liten stund för att bekanta de små med den. Nu har Simon redan badat där en gång, samt i den stora poolen på Vattenpalatset i Eskilstuna, så han trivdes faktiskt bra och plaskade på samt skrattade precis som vanligt. Väl i babypoolen har Simon fått dyka många gånger och bara en gång fick han en kallsup men var lika glad för det. Duktige lille kille!    :)Visst ser han glad och söt ut, Simon!   :)   Och jo, jag gillar killen bakom också.    ;)
Bye!

ÖppnaFörskolan en stund

Torsdagar nu för tiden går i ett. På förmiddagen var jag och småkillarna iväg till ÖppnaFörskolan på lite lek och kaffe. Simon, som egentligen skulle ha sovit en liten stund då, satt och busade länge på babymattan som finns där och charmade de andra mammorna som var på plats. Elias och jag lekte lite affär, och mot slutet när blygheten försvann for han tillsammans med tre andra barn runt runt på varsina traktorer. Han hade jättekul.

Nu är Elias hos farmor och leker en stund, och Simon och jag har slängt i oss lite lunch. Snart är det dags för oss att bege oss in till stan på lite babysim, gubbsingen möter upp oss på FjärranHöjder och sedan blir det mysstund med Simon.   :) 

Bye for now!

Fel start, men nu så!

Ibland får man bara en helt fel start på dagen. Så har det varit här idag. Jag kom i säng alldeles för sent men hoppades innerligt få sova till klockan sju i alla fall, ack så jag bedrog mig. Inatt fick jag ta Elias en sväng och vid halv sex-tiden vaknade Simon till och kunde inte somna om. Där någonstans vaknade även Elias, jättetrött fortfarande men somnade inte om trots försök. Jag var verkligen jättetrött, gubbsingen åkte till jobbet och kvar stod jag med två trötta småkillar som grät och skrek. 

Så, efter skrik här på morgonkvisten lyckades jag ändå få Elias att somna om en stund och nu återstår att se hur mycket det har rubbat dagen. Å andra sidan hade han inte orkat med förmiddagen om han inte hade fått sova, så han fick göra det. Simon har fått gosa under tiden storebror sov och nu när frukosten är intagen är vi redo för dagen.

Nu blir det dusch, packning och sedan iväg till ÖppnaFörskolan. Var länge sedan vi var där nu så det är dags att komma iväg och leka. Sedan ska Elias idag få leka både med farmor och sedan farfar ikväll. Blir en heldag för honom. Kul.    :)

Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Hålla handen

Ikväll var det gubbsingen som nattade våra småkillar. När de somnat kom han ner och berättade att Simon hade haft lite svårt att komma till ro och att Elias, som låg bredvid Simon i vår säng, hade tagit sin lillebror i handen för att lugna honom. Simon hade då somnat nästan genast, och kort därefter somnade även Elias. De höll fortfarande varandra i händerna när de sov. Så underbart fina de är, våra små killar. Jag älskar dem. 

Nighty-Night. 
 

Äntligen städat här hemma - nästan

Idag bestämde vi att killarna skulle åka iväg till farmor och hälsa på en liten stund på kvällen, och jag skulle stanna här hemma och städa. Och, jösses så jag har städat. Jag kom aldrig ut på en promenad idag, men i träningsväg har jag dansat runt med både dammsugare och mopp så det jämnar ut sig. Så jätteskönt att få något så när rent runt om sig. Jag har varit stressad varje gång jag har kikat runt här hemma och då jag inte har orkat ta tag i något ordentligt så har jag istället tagit på mig skygglapparna och undvikit kaoset bäst jag kunnat. Men nu så, nu är det äntligen städat här hemma. I alla fall nästan. Imorgon ska jag städa uppe. Sedan så.    :)

Snart börjar Grey's Anatomy och då ska jag sjunka ner i soffan. Det har jag gjort mig förtjänt av. Sedan sova.
Bye Bye!

Sova lunch eller inte?

Usch och fy vad jag inte tycker om de dagar Elias inte sover efter lunch på dagis. I måndags sov han inte och vid fem-tiden på eftermiddagen var han så trött så att han grät och skrek för ingenting. Igår när vi hämtade på dagis var det en glad utvilad Elias som kom hem och hela eftermiddagen och kvällen var mysig. Idag hade han åter ej sovit och efter en stunds gråt och skrik här hemma somnade han på en minut när vi väl gosat ner oss i sängen.

Jag vet att Elias inte orkar med hela dagar om han inte sover lunch. Speciellt inte de dagar då han vaknar redan vid sex-tiden på morgonen, som idag. Nu är Elias tre år och jag vet inte om det är så att treåringar ska lära sig vara vakna hela dagar och inte sova lunch? Trots att Elias sover lunch somnar han lätt klockan åtta på kvällen och vi tycker inte att kvällsrutinerna eller kvällarna är jobbiga. Men, det kanske är dags att ändra på rutinerna? Att Elias inte sover lunch och istället lägger sig för att sova redan klockan sju på kvällen? Är det som med allt annat då: att det kommer att vara x antal jobbiga eftermiddagar och kvällar med en övertrött Elias men att han vänjer sig och det går över efter ett tag? Hur ska man tänka och göra?  

Jag är helt slut efter gråt- och skrikstunderna som Elias har. (Och, så gråter och skriker han givetvis efter pappa för att jag är elak som vill att han ska vila/sova en stund.) Då Simon inte tycker om att vara så mycket själv, och givetvis reagerar på att storebror är ledsen och skriker, börjar han oftast också skrika. Suck. Gråt och skrik tar på krafterna.  

Nu sover i alla fall Elias lite. Simon har fått i sig mellanmål och läser tidning på sitt vis. Jag ska dricka kaffe.
Bye Bye!

Jammat ihop

Idag jammade Elias och Simon ihop för första gången. Tidigare har Elias låtit Simon plinka lite på sin keyboard när han har hållit i den, men idag fick Simon spela lite själv (mitt förslag, i och för sig) medan Elias spelade trummor. Efter ett tag tyckte dock Simon att trummorna verkade roligare än keyboarden och det hela slutade med tårar då Elias trummade lite ivrigt även på Simons fingrar. Men, de hade roligt en stund. Söta små killar.   :)


Måste komma ihåg att leta rätt på den andra trumpinnen då den för tillfället är ute på vift. Det är tur att man lär sig var Elias har sina gömställen så att man kan hitta saker när han har glömt bort vart han lagt dem. (Även våra saker.) När vi skulle åka iväg till dagis imorse kom jag i bilen på att inte vantarna var med, och hittade dem i kylväskan som Elias använde som väska igår när han lekte.    :)

Bye!

Utvilad och en fin morgon

Igår kväll for vi iväg hela familjen för att handla på ICA Maxi, det blev en liten familjeutflykt. När vi väl var hemma var det kvällsgröt och yoghurt som gällde för småkillarna, sedan läggdags, och när Elias och Simon hade somnat somnade även jag kort därefter. Jag orkade inte alls med att ta hand om varken disk eller annat plock utan bara somnade. Skönt att göra det ibland, och disk och plock har väntat så snällt under natten så det är bara att ta tag i det nu.

Simon och Elias har sovit hela natten, och det är helt underbart att vakna upp på morgonen efter sådana nätter. Visserligen vaknade båda två redan klockan sex, men när man har fått sova en hel natt är det inte alls lika jobbigt att stiga upp vid den tiden. Dessutom kommer jag, när jag väl börjar jobba, vakna vid den tiden så det känns ok. Men, det är långt kvar till jobb och en och annan sovmorgon under tiden vore inte helt fel heller.   ;)

Om en timma är det dags att få iväg Elias till dagis och ute är det åter sol. Så underbart och uppiggande med sol. Men, tyvärr blåser det åter ruskigt mycket och jag har ännu inte bestämt mig för om det blir promenad till dagis, eller bil. Jag är gärna ute och går, men om det blåser för mycket är det inte alls skönt, speciellt för stackars Simons blir det jobbigt då hans ögon rinner hela tiden och så kippar han efter andan. Elias vill gärna ta en promenad, han tycker om det, så vi får se.

Jo, Elias hade haft det jätteroligt igår ute i skogen. När vi har pratat om deras utflykt har jag förstått att han hoppat ner från stubbar och stenar, legat på marken och tittat upp på de svajande träden tillsammans med de andra barnen och sina två fröknar, hoppat i vattenpölar, ätit banan, slängt bananskalet i skogen (och då kommer det djur och äter upp den), samt tittat på bajs och andra saker. Låter som en perfekt utflykt tycker jag.    :)

Ha en bra onsdag!
Bye!

Ute och klipper gräset

Elias älskar att klippa gräset. Det är bara så. Så, idag har gräsklipparen äntligen fått flytta ut och just nu är han ute, donar samt går fram och tillbaka med sin gräsklippare. Söte kille.    :)Bye!

Promenerat i alla fall

Promenad till dagis blev det, men det är inte alls lika skönt promenadväder som det var igår. Det blåser ruskigt mycket ute idag och i perioder fick jag verkligen kämpa för att ta mig framåt med vagnen. Simon drog det längsta strået som kunde somna skönt i vagnen. Får se det som träning, för ordentligt varm är jag nu.   :)

Ska bli spännande att i eftermidag höra hur det har gått för Elias på dagis idag. På tisdagar brukar de små barnen ha motorikbana i stora lekhallen, men idag ska Elias och några barn till iväg till skogen och ha motorikbana där. Åh, så kul det ska bli för honom. När jag sade att det var tur att vi tog med hjälmen idag så att han kan ha den på sig när de går iväg tittade dock dagisfröken på mig lite konstigt, och sade sedan att han nog klarar sig utan. De lovade att vara försiktiga och inte ta en höghöjdsbana idag. Hmmm..... jag är kanske lite nojig, men bland stockar och stenar vet man aldrig hur man landar om man ramlar..... Hoppas det går bra idag. Roligt kommer han att ha i alla fall, Elias.

Bye!

Tisdag och lite utvilad

Det är tur att jag har relativt lätt för att somna samt somna om på kvällar och nätter. Tack käre pappa för det.   ;)   
Gubbsingen har kommit in i en period där han vaknar upp redan vid fyra-tiden och har svårt att somna om direkt, och när han kliver upp brukar även jag vakna till. Kanske är ren överlevnadsinstinkt att somna om, för hur skulle jag annars orka dagarna? Efter att ha vaknat till, och samtidigt passat på att slänga in småkillarnas kläder i tumlaren, somnade jag om tills Simon väckte mig vid halv sju, och är därmed relativt utvilad idag. Att småkillarna dessutom har rena och torra kläder att ha på sig igen är perfekt.

Så, idag blir det åter morgonpromenad till dagis. Sedan bör jag fortsätta med tvätten, och vid något tillfälle ta mig till ICA Maxi för lite inhandling av mat. Får se vilken turordning vi tar allt i.

Ha en bra tisdag!
Bye Bye!

Tvätt, tvätt, tvätt och mer tvätt

Senast vi träffades, Elin och jag, satt vi och pratade om tvätt lite grand. Jag sade då att jag inte sorterar så värst mycket utan försöker tvätta så mycket som möjligt ihop. För en liten stund sedan insåg jag att så inte riktigt är fallet, jag sorterar nog ganska mycket ändå. Just nu snurrar en tvättmaskin full med småkillarnas färgglada kläder, men på golvet i tvättstugan ligger ytterligare sex högar som väntar på att tvättas. Jösses. Hur mycket tvätt kan det bli under en vecka?!?!? Tvättmaskinen får hursom gå i natt och fortsätta gå även imorgon. Sedan vore det toppen om jag hinner sortera undan tvätten på en gång så att det slipper bli liggandes överallt. ICA Maxi har erbjudande på tvättmedel denna vecka (inte så många kronor, men ändå) och det kanske är läge att köpa på sig lite.  

Nu är kanske dags att ta kvällen. Killarna sover redan och jag ska nog krypa ner och passa på att försöka sova mycket jag med. Håller tummarna för att Simon sover lugnt inatt, vore skönt för oss alla. 

Nighty-Night!


Lite vårkänsla från H&M

Då har vi äntligen kikat på våra vårkläder från H&M som jag har beställt till mig och småkillarna. Elias gillar sina kläder jättemycket och trots att shortsen är lite för stora än så blir de nog bra till sommaren (och hösten om vi lyckas ta oss iväg utomlands då). Simon fick denna gången två par shorts och jag basT-shirts.   ;)

 
Två paket kom lastat med...... 


 
tre T-shirts + två par shorts och ett par badbyxor till Elias


 
två par shorts till Simon


 
fyra T-shirts till migsamt nya solglasögon (då jag är expert på att ha sönder mina) + ett skärp + armband till migBye!

Glad Elias på dagis

Det var en glad Elias vi hämtade på dagis idag. När vi lämnade honom till klockan nio imorse fick han gå ut tillsammans med de andra barnen, och när vi hämtade var han ute. Då han inte har sovit lunch idag blir han nog inte svår att lägga ikväll.   :)
Bye!

Första promenaden till dagis

När gubbsingen tömde det sista ur bilen imorse för att kunna fara iväg till jobbet sade han att det är jätteskönt väder och att det inte vore dumt med en promenad till dagis. Åh så rätt han hade. Det var verkligen jätteskönt att komma iväg på en tur och även Elias tyckte det. På vägen hem somnade Simon i vagnen och vi stannade till för att köpa med oss lite mat och hämta ut H&M-paketet. Perfekt.    :)Nu har jag lovat Elias att jag även ska ta vagnen när jag hämtar honom efter lunch, och om vädret fortsätter vara så här fint blir det absolut så.   :)
 
Bye!

Måndag och vardag

Då är det åter måndag och vi ska smått återgå till våra rutiner här hemma. Frukost och gå iväg med Elias till dagis står på listan, sedan måste Simon och jag ta och handla mat då kylskåpet är lite tomt just nu. Dessutom har jag två paket från H&M med lite vårkläder att hämta ut, så det vill jag göra.   :)

Igår gick det jättebra att åka hem, även om det tog sin lilla tid. I Falun lämnade vi tillbaka husvagnen till familjen vi hyr den av och både de och vi var nöjda. Tydligen var det inte så många som hyrde husvagnen förra året och av de sex veckor som de hade den ute hade vi den tre av veckorna. Hoppas på att den finns tillgänglig i vår och sommar också så att vi kan göra några spontana små utflykter då också. Hursom, efter Falun stannade vi på hemvägen till vid klubbstugan och sedan gubbsingens nya kontor då han ville visa oss den. Väl hemma var det kvällsmat, kvällsbad för Elias del och nattning som gällde och där någonstans somnade även gubbsingen och jag. Tyvärr sov Simon väldigt oroligt under kvällen och jag vet inte hur många gånger jag fick lugna och vyssja. Och, sedan har han varit uppe sedan klockan sex imorse. Tror att han kommer att somna skönt om en timma.

Så, dags att sätta igång med allt som ska hinnas med här på morgonen. Hoppas ni får en bra måndag!   :)
Bye!

Söndag med städ och utflyttning

Det är söndag och det är dags för oss att flytta ut ur husvagnen och snart bege oss hemåt. Just nu plockas det för fullt och jag ska alldeles straxt ge mig ut för att hjälpa till. Först vill jag bara få i mig en morgonkaffe så att jag kommer igång.

Åter har det varit jätteskönt att bara vara här hos mina kära föräldrar. Elias har fått leka med sin mummu och ukki och är jättenöjd, och Simon har fått springa runt och är nöjd han med. Vi hann även hälsa på mina morföräldrar igår och det var skönt att se att min älskade morfar mådde lite bättre än sist. Jag uppskattar alla besök där.    :)

Nu, lite kaffe till och sedan börja plocka och städa.
Ha en skön söndag!
Bye Bye!

Loreen - Euphoria

Jag tycker nog att rätt låt vann Melodifestivalen ikväll: Loreen med Euphoria. Lite synd tycker jag dock om Danny som kom två åter igen. Han såg verkligen besviken ut, stackarn. Loreens låt är dock lite annorlunda och hon är duktig, så nu håller vi tummarna för att hon tar hem alltihop i maj.
Nighty-Night!

Camping på uppfarten

Vi avslutar denna vecka hos mina kära föräldrar. Camping på uppfarten här är heller inte fel. Servicehuset är perfekt och har allt man behöver. Dessutom finns tillgång till barnvakt, och restaurangen har öppet. Vi njuter för fullt.     ;) 

Stackars lille Simon har de senaste dagarna busat för fullt med storebror i husvagnen, och då hängt på och slängt sig bakåt när de suttit i soffan eller sängen. Inte synd om honom så långt, han har haft jättekul och landat mjukt. Dock har han inte koll på att han inte kan slänga sig bakåt när han sitter på golvet nu, och det får han lära sig den hårda vägen. Bokstavligt talat. Han kommer nog att slänga sig bakåt några gånger till innan han lär sig. Som sagt, stackars lille kille.

Annars har Elias sovit inne hos sin mummu och ukki inatt, medan jag, gubbsingen och Simon sov i husvagnen. Jag tycker att det är jättemysigt att sova i husvagn och tänker passa på innan vi ska lämna tillbaka husvagnen imorgon. Vad dagen annars har att bjuda på får vi se.

Ha en skön lördag, alla!
Bye Bye!


Parken Zoo Camping och Stugby

Hit kommer vi att återvända fler gånger. Helt klart. Vi i vår familj ger Parken Zoo Camping och Stugby klart Godkänt. Servicehuset är väldigt fräscht, och Elias är jätteförtjust i barnrummet de har med en toalett för små så att han kan gå på toaletten själv, dusch för små samt lågt handfat. Perfekt, säger även jag. Även köket är fräscht och matsalen där man kan äta sin lagade middag går i lite lantlig harmonisk känsla. 

Jag kan tänka mig att det under sommaren är ännu finare här med grönt gräs, med restaurangen som är i gång, butiken som är öppen, och barn som springer och leker på lekplatsen. Att det även på sommaren finns en klubb för barnen, Tigerklubben, är riktigt kul och spännande. På morgonen kan föräldrar tydligen lämna in sina barn på Tigerklubben och sedan får barnen tillsammans med lekledare gå på äventyr till parken, mata djuren där etc. Tänk så kul för Elias, och så småningom för Simon.   :)  

Några bilder tagna så här tidigt på året.
Parken Zoo's VD, Torbjörn Bergwall, berättade när han kom förbi på lite fika och prat att campingen rustades år2006 (och att han själv varit med och designat servicehuset). Så, inte konstigt att allt är fräscht. Sedan satsar ParkenZoo på barnfamiljer med barn mellan 4-10år, och kommer man hit ska allting vara perfekt för dessa. Så, vi återvänder nog i sommar för att se att allting stämmer.    ;)

Nu åker vi vidare.
Bye for now!

Vattenpalatset i Eskilstuna

Igår när snön smått började falla här for vi iväg till varmare breddgrader: +32grader för att vara exakt, till Vattenpalatset här i Eskilstuna. Vi bänkade oss vid solstolarna vid fönstret, och småkillarna hade jättekul där de plaskade runt under eftermiddagen. Det var jätteskönt att vara iväg. Äventyrsbadet var i och för sig lite lite för kallt för både Elias och Simon som huttrade när vi simmade runt ett varv, men när vi väl hittade barnpoolen var eftermiddagen räddad. Ska erkänna att det var så otroligt jätteskönt att ligga där i den varma barnpoolen och bara vara. Om man som vuxen utan barn lägger sig för att plaska i barnpoolen kan det så klart se lite konstigt ut, men nu har vi småkillarna att skylla på så vi utnyttjar det kortet fullt ut.    ;) 

Annars tycker både Simon och Elias om att bada bubbelpool också, så dit smet vi iväg för att värma oss lite då och då. Simon däckade efter någon timma i bilbarnstolen och jag låg och bara njöt i solstolen i väntan på att Elias skulle få plaska och busa klart med pappa. Det var ingen sol, men ändå avslappnat och skönt.

Vattenpalatset får Godkänt av oss, även om vi kände oss som turister när vi kom dit. (Vi var i och för sig turister.) På Vattenpalatset i Eskilstuna har de nämligen ett gemensamt omklädningsrum med skåp (och har haft det sedan badet byggdes), och små hytter som man klär om i. Det tog oss några minuter att komma på hur det fungerade. Efter en stund efter badet, när jag väntade på gubbsingen och Elias, vande jag mig faktiskt vid att stå där i omklädningsrummet tillsammans med en man och hans son på kanske tio år, en asiat och hans två grabbar, samt andra killar och män. Ingenting konstigt med det.    ;)  
(Jo, var jättekonstigt och jag tycker helt klart skilda omklädningrum är det bästa.)

Tack VD Torbjörn som bjöd oss på bad! Gubbsingen kom på, när vi var på väg hit i tisdags, att han faktiskt för femton år sedan jobbade ihop med VDn för ParkenZoo och han kom förbi på fika och prat efter lunch och bjöd oss sedan på bad. Tack, säger vi!   :)

Bye Bye!

Torsdag förmiddag

En stor klar fördel med att campa så här i februari-mars är att man är ganska så själv på campingen, och då väcker man inte folket i husvagnarna runtom när barnen börjar skrika mitt i natten. Inatt har Simon hållit igång hur mycket som helst och jag var så trött så trött imorse då jag knappt fått sova något. Jag trodde nog att den andra natten i husvagnen skulle bli lugnare med småkillarna då de vant sig vid sin nya sovplats (första natten på nytt ställe är alltid lite orolig), men tji fick jag. Tur att gubbsingen orkade gå upp vid sex-tiden så att jag fick sova en stund till.

Medan jag sov smet gubbsingen och Elias iväg och duschade på servicehuset. Det är verkligen lyxigt att ha allting för sig självt och de hade duschat i varsitt bås. Kul för Elias, han känner sig så stor när han får göra saker på egen hand. Dessutom lärde han sig igår att ta på sig fingervantarna själv, så nu behöver han inte ha oss till det heller när han klär på sig för att gå ut. Store duktige kille. Simon, han somnade efter en stund om (såklart då han var jättetrött) innan gubbsingen och Elias gick iväg och sov en stund till med mig.

Nu under förmiddagen har Elias lekt ute, Simon har sovit, Elias och jag har diskat, och även Blixten McQueen är nu ren. Det är mysigt att ha Elias med sig när man går och diskar, och medan jag torkade disken sköljde han undan de sista skålarna. Bra samarbete. När vi var klara fick Blixten snällt åka diskskjuts hem då Elias inte orkade bära tillbaka honom till husvagnen. Det tar på krafterna att diska.   :)   

(Samma typ av bilder som för ett år sedan, men tillsammans med en större kille bara. Jo, och Blixten istället för en traktor.)   :)
Bye!

En lugn dag på campingen

Vi har verkligen bara tagit det lugnt idag. Elias har lite titt som tätt gått ut för att leka, eller bara dona, och det är så skönt att kunna släppa ut honom utan att vara orolig för vart han tar vägen. Givetvis har vi koll på honom, men då det bara är vi samt några byggarbetare i en husvagn (som jobbar hela dagen) på campingen så är det så lugnt och skönt. Simon har varit jättefascinerad när han har stått vid fönstret och tittat ut, och verkar trivas han också.    :)

Medan gubbsingen hade ett telefonmöte, som var inbokat sedan tidigare, passade småkillarna och jag på att sova lunch. Åh, så skönt det var. Tyvärr vaknade småkillarna efter en timma och hade åter massor med kraft, medan jag helst hade velat ligga kvar i sängen och sova några timmar till. Det är jätteskönt att få sova på dagen, jag tycker det, men jag har så svårt att vakna till och komma igång efter det så det blir inte så ofta.

På husvagnssemestrar gäller bara njuta av livet, så nu ikväll ska gubbsingen och jag kika på TV och äta chips och godis. När vi var iväg och handlade mat på Coop här blev vi båda imponerade av delikatessdisken de har, och köpte med oss teriyakispett och revbensspjäll till middag. Tyvärr blev vi jättebesvikna på maten och den var inte alls så god som den såg ut i affären. Så synd att de kryddar så starkt och salt, tycker jag. Imorgon lagar vi mat, tror jag.

Nu, åter till soffan. Vi har det i alla fall bra. Vi bara är.    :)
Bye Bye!


Campat första natten

Då har vi campat första natten och det var jättemysigt. Elias sov på överslafen och det gick hur bra som helst. Han tyckte själv det var jättemysigt, och var stolt nu på morgonen när han hade klarat av det. Duktige kille. Till Simon bäddade vi en liten hörna till vid vår säng, och alla har vi sovit hela natten. Typ. Simon har vaknat några gånger men somnat om efter lite bök och hålla handen. 

Elias har hunnit leka ute i lekparken som finns utanför, småkillarna busat och nu snart är det dags för lunch. Är verkligen jätteskönt att vara iväg. Mys!   


Ha en bra onsdag!
Bye for now!


Äntligen lite minisemester

Då ska vi äntligen fara iväg på en välförtjänt och efterlängtad minisemester. Husvagnen är packad, mat inhandlad, småkillarna redo, gubbsingen och jag också. För ett år sedan for vi ner till södra Sverige, får se var vi hamnar denna första natt.    :)Bye Bye!

Tisdag och uppe

Inatt har vi fått sova hela natten. Visserligen tyckte Simon sedan att det var dags att vakna vid sextiden igen, men en hel natts sömn är bra. Tyvärr har min natt bestått av konstiga osammanhängande drömmar, så när småkillarna vaknade orkade jag inte stiga upp. Tur att gubbsingen gjorde det. Så, de har varit igång i två timmar medan jag nyss steg upp. (Inget mysvaknande dock då jag satte mig upp, hjärtat i halsgropen och lätt panik då jag trodde att klockan var jättemycket.)

Idag är Elias som sagt hemma från dagis. Jag vill inte gärna att han åker på magsjukan igen så vi tar det säkra före det osäkra. Så, småkillarna och jag ska dona här hemma och sedan får vi se vart det bär av. Först några koppar morgonkaffe så att jag vaknar till ordentligt.

Ha en bra tisdag!
Bye!


Till minne av dig......

Så lite jag visste när jag skrev inlägget om väg56, tidigare idag. Jag var bara tacksam för att gubbsingen inte råkat ut för en olycka då han åker på den vägen titt som tätt. Aldrig hade jag kunnat tro att personen som omkom i olyckan är någon jag känner. Någon jag kände. Jag ska erkänna att det gick två tankar genom huvudet på mig när jag såg rubriken på Aftonbladet. Min första tanke var: en blå bil, det har ju gubbsingen, men inte längre, nu har han en svart, kan inte vara han. Min andra tanke var: en blå bil, nej kan inte vara han, inte hade han en blå bil, han färdags i och för sig på den vägen ofta, men nej, han är lugn och försiktig, kan inte vara han. Och, så var det det........  

Just nu har jag så svårt att förstå och sätta ord på mina känslor. Det känns så otroligt overkligt, så otroligt orättvist, så jag har nog inte förstått det riktigt. Jag ska inte säga att jag kände honom egentligen, det vore orättvist mot alla som verkligen kände honom. Jag visste vem han var, vi träffades då och då i klubbstugan, han var alltid jättesnäll, tystlåten, hjälpte gubbsingen med flygplanet när han behövde, samt firade faktiskt lite jul här hos oss förra året. (Förra året låter så konstigt då det bara var några månader sedan.) Även om jag inte kände honom på riktigt vet jag att han var en jättesnäll man, en som alltid ställde upp, en som verkligen tyckte om Elias och nästan fungerade som bonusfarfar till småkillarna. Han hade gärna fått bli det framöver, det hade vi pratat om gubbsingen och jag. Elias tycker jättemycket om honom, och det kommer att kännas konstigt när vi nästa gång åker till klubbstugan och Elias kommer undra vart han är. Det kommer att kännas så konstigt att åka dit och han inte är där. Han är alltid där. Han pysslar alltid med något. Alltid redo att hjälpa till. 

Det hela är orättvist. Livet är bra orättvist. De senaste månaderna har varit jättejobbiga för honom. Jag vet det, även om jag bara vet en bråkdel av vad gubbsingen vet. Ikväll har vi försökt förstå, jag har försökt finna förklaringar, alla möjliga förklaringar, men som tidningen skriver så var det en raksträcka och varför han svängde in framför lastbilen får vi aldrig veta. Tyvärr kvarstår faktum att han faktiskt svängde. Varför????? Han hade tagit sig igenom den tuffa perioden. Han hade mycket att se fram emot, mycket donande i hangaren, resa till USA igen tillsammans med gubbsingen om han hade velat. Jag önskar nästan att det var en hjärtattack, en hjärnblödning, någonting, som låg bakom kollisionen. Det kan inte ha varit så nattsvart så att det var ett medvetet beslut? Att han inte vände sig till gubbsingen som var redo att prata, redo att lyssna, redo att finnas där.  

Mina tankar går just nu till närmast sörjande, vänner och bekanta. Mina tankar går till svärfar och gubbsingen som har förlorat en vän. Vi kommer att sakna dig, Roland. Detta inlägg är till minne av dig...... 

 


Att vilja eller inte vilja......

Då har jag och Simon hämtat hem Elias från dagis. Idag har han varit ute både på förmiddagen samt efter lunch. Det gillar jag. Bra att han får leka ute med sina dagiskompisar och jättebra att han har fått en massa frisk luft. Tydligen har han lekt kurragömma, men han har inte riktigt koll på vilka han har lekt med då det var barn från Grön-avdelning. Söt han är.   :) 

I bilen på vägen hem informerade han mig sedan om följande:

- Mamma. Jag har inte sovit på dagis idag.
- Vaaa? Har du inte sovit?
- Näää. Jag sov inte.
- Varför sov du inte?
- För jag ville sova.
- Ville du sova? 
- Näää. Jag ville inte sova.
- Varför ville du inte sova?
- För jag ville sova.
- Ville du sova?
- Näää.  
- Ville du inte sova?
- Näää.
- Varför ville du inte sova?
- För jag ville sova.


Hmmmm...... Där någonstans gav jag upp. Det är inte alltid det lättaste att förstå vad han menar. Han har inte sovit i alla fall, så mycket hängde jag med på, sedan vet jag inte. Hoppas nu bara att eftermiddagen och kvällen inte blir allt för tunga med en trött Elias.    :)  

Då vi förhoppningsvis ska åka iväg på en liten tur i några dagar får Elias vara hemma från dagis resterande dagar denna vecka. Tanken var från början att vi ska åka efter dagis imorgon, men då magsjukan åter går på avdelningen får Elias vara hemma från dagis imorgon också och så åker vi när vi åker. Det sista jag vill är att han, eller vi för den delen, blir magsjuka. Både Elias och jag känner av halsont igen och jag hoppas verkligen att det inte blir mer än så. Vi vill vara friska nu.  

Bye!

Väg56

 Jag var tvungen att ringa gubbsingen och försäkra mig om att han inte är en medelåldersman, och det är han inte utan han jobbar på för fullt. Skönt. Men, fy så otäckt. Lite då och då sker det olyckor på väg56 och jag blir mer och mer rädd för att åka på den vägen. Sedan jag och gubbsingen träffades har jag dundrat fram på den vägen hur många gånger som helst utan att egentligen se den som alls farlig. Inte har jag dundrat fram helt laglydigt heller. Visst har jag tänkt på alla lastbilar som åker där, men aldrig varit orolig för att det ska hända något. Nu drar jag mig för att ta 56an om jag ska åka söderut, jag tar hellre vägen via Uppsala. Jag vet inte om det är för att jag blivit klokare och mer försiktig, eller om det är lasten, som är det viktigaste vi har, som gör att jag tänker om. Hursom, jag är glad att det inte har hänt gubbsingen något. Ledsen för det åter skett en olycka på väg56 - en ganska farlig väg.....

Bye!


En alldeles för tidig morgon

Här har vi denna morgon stigit upp alldeles för tidigt, redan vid klockan sex, och därmed är dagen i full gång. Gubbsingen är på väg till jobbet, Simon sitter och går igenom sina leksaker i leksakskorgen på lekmattan, och Elias kikar på Bolibompa-morgon och har just haft kläd-race. Jag ska ta min andra kopp kaffe denna morgon och hoppas att krafterna återvänder. Jag fick för mig att jag har sovit relativt bra inatt, men krafterna är inte alls med av någon anledning så några avbrott har det nog ändå blivit inatt.

Om en timma, till nio, ska Elias iväg till dagis som vanligt. Simon och jag blir troligtvis hemma idag. Solen håller på att gå upp och det ser ut att vara en fin morgon, men tydligen jättekall med -10grader. Hutter. Jag som till slut också ställt in mig på att våren ska komma, och så blir det kyla istället. Inte alls som jag hade tänkt mig. 

Nu som sagt, morgonens andra kopp kaffe. Ha en bra måndag!
Bye Bye! 
  

Lite fix innan läggdags

Småkillarna sover och nu är det förberedelser inför morgondagen som står på listan. En tvättmaskin är igång (ja, här tvättas det också  ;)  ) och småkillarnas kläder måste slängas i tumlaren innan jag går och lägger mig. Disken måste plockas undan och Elias leksaker, som jag snabbt röjde undan i en svart sopsäck tidigare idag, måste sorteras tillbaka till rätt platser. Sedan, äntligen, får jag sova. Är trött ikväll. Har idag lyckats ta tag i lite städning och är jättenöjd med det. En bra söndag.   :)  

Nighty-Night!

Läst lite tidning

Simon har läst lite tidning idag, Vi i villa. Han sätt att läsa skiljer sig lite från mitt sätt, men alla sätt är bra. Eller? Söte lille kille.    ;) Bye!

En lugn söndag

Söndagen har sakta men säkert dragit igång här hemma hos oss. Piggast är småkillarna och just nu springer Simon runt i gåstolen medan Elias har tagit på sig sina nya arbetsbyxor och donar. Gubbsingen och jag är något trötta efter veckan som gått då den varit intensiv för oss båda men på olika sätt. Några koppar kaffe borde dock få fart på oss. Hoppas vi. 

Idag har vi inga speciella planer förutom att ta igen oss och bara vara. Husvagnen ska hämtas från Ockelbo där den blev kvar igår, och Elias har bestämt att bara han och pappa ska göra det, Simon och jag får inte följa med. Så, det är väl bäst att låta Elias få lite egentid med sin pappa även om det mest innebär att åka bil. Simon och jag blir hemma och jag bör allvarligt ta tag i städningen här hemma. Nu när Elias donar och donar ligger alla hans saker utspridda på vardagsrumsgolvet och jag blir stressad av att bara titta på det. Jag skulle så gärna vilja ha ett lekrum till småkillarna, men samtidigt är det väl roligast att vara där mamma och pappa är så alla leksaker skulle säkert flytta ut ur rummet i alla fall? Så, några borden har vi idag, men mest ska vi bara vara.

Ha en skön söndag, alla! Vi ska bara ta det lugnt.   :)
Bye Bye!

Ockelbo Vintermarknad

Idag tog vi oss en tur till Ockelbo Vintermarknad. Nu var vi inte där för att kika så mycket på vad marknaden hade att erbjuda, så det gick ganska snabbt att ta sig igenom gågatan. Vi kikade efter solglasögon till Elias, men hittade tyvärr inga i rätt storlek eller som såg bra ut så vi får leta vidare. Däremot hittade vi Släpvagnsbutiken och gubbsingen som stod där bland de andra knallarna, så där stannade vi till. Det blev lite mellanmål och fika på i husvagnen, och sedan fick Elias hjälpa till att plocka ihop vagnarna när marknaden var slut. Riktigt glad blev han för sina nya arbetsbyxor som han fick av sin pappa, och jättelycklig för att få hjälpa till med släpvagnarna.     :) 


Här hemma har frågan hurvida vi ska spendera sommaren åkandes runt på marknader kommit upp. Inte för att jag någonsin har tänkt tanken tidigare, men man vet aldrig med oss.    ;)

Bye!

Runt runt på altanen

Det blev inte någon alls lång promenad, utan bara till affären och hem, men skönt det också. Istället var Elias ute under förmiddagen på gården och lekte; han hann med sandlådan, ligga och simma på en snöhög, dra runt på sin sprakcykel på gården för att hitta en bra plats att åka på, ramla omkull några gånger på isfläckarna som finns mest överallt, samt åka sparkcykel en stund runt runt runt på altanen (bästa och torraste platsen just nu). Stackars Blixten-sparkcykeln har tagit lite stryk när den har stått ute och är ordentligt solblekt.

Jag är glad att Elias utan att ifrågasätta tar på sig sin hjälm varje gång han ska ut och leka. Jag kan tänka att folk tycker att det är lite överdrivet då han jämt har på sig den, men jag struntar i det och idag har den gjort sitt jobb och skyddat huvudet varje gång benen har försvunnit under fötterna på honom. Hjälm är bra.   

Nu är det sova som gäller en stund för Elias. Simon ska få leka och springa runt lite i gåstolen här hemma och jag ska packa med mig fika, sedan far vi iväg om en timma.

Bye for now!

Utvilad!

Imorse vaknade jag med ett leende på läpparna, helt utvilad. Jag ser ljuset i tunneln (får man säga så?) och inser att vi så småningom en dag kommer att få sova hela nätter igen. Så skönt. Visserligen har Simon vaknat inatt och gråtit, men det var bara en gång, han åt inte och han somnade om efter en liten stund. Sedan fortsatte vi att sova allihopa. Dessutom sov vi nog hela familjen vid tio-tiden, så vi har sovit länge. Det känns i hela kroppen att jag har fått vila. Att jag hann ta en dusch i lugn och ro imorse gjorde det hela helt underbart.    :)

Så, utvilade och glada ska vi under förmiddagen ta en liten promenad till affären för att handla, och efter lunch ska vi åka iväg på en tur. Gubbsingen har åkt iväg på jobb igen men blir förhoppningsvis inte allt för sen hem ikväll. Nu, lite kaffe och sedan ut.

Ha en skön lördag!   :)
Bye!

Sovit lite väl mycket.....

Dagarna blir inte alltid som planerat. Efter en förmiddag med full fart och lek blev det idag en väldigt väldigt sen vila/sovstund för Elias. När han vaknade efter en timma, som han brukar sova, var han fortfarande jättetrött och orkade inte göra någonting annat än att gråta. Så, det slutade med att jag satte mig med honom i fåtöljen och så somnade vi båda två. Jag vaknade till av att Simon började gråta, han låg och sov han också, och fick lägga ifrån mig Elias på soffan för att byta kille. När jag väl satt mig i fåtöljen igen somnade Simon på min axel, och jag var inte sen att hänga på. Så sov vi i ytterligare en och en halv timma. Alla tre. Och, vaknade tio över sex. Hmmmm...... Inte helt optimalt, men ibland blir det som sagt inte som planerat. Och, det var så jätteskönt att få sova! När jag sedan pratade lite med gubbsingen i telefonen fick jag veta att Elias stigit upp redan klockan sex imorse, och då är det inte alls konstigt att han har varit så trött och behövt sova under eftermiddagen.

Så, ikväll blir vi vakna länge hela familjen. Gubbsingen kommer snart hem (de åkte lite tidigare från Ockelbo) och sedan får vi helt enkelt lägga oss när vi blir trötta. Blir kul att småkillarna hinner leka med sin pappa lite innan det är dags att sova, och för mig att jag får mysa lite med familjen.    :)

Bye for now!

Lekdate och fika

Idag har Elias fått leka med söta Meja. Det var jättelänge sedan de två lekte ihop och jag fick fika med alltid snälla Madde med -e, men idag fick vi äntligen till en träff. Vi hann med förmiddagsfika, massa prat och blev även bjudna på lunch, riktigt lyxigt. Även snälla Elin var förbi på fika innan hon var tvungen att fara iväg och jobba.

Elias och Meja leker jättebra ihop, och Elias blev väldigt förtjust i Mejas solglasögon som han provade. De lekte inne samt hann vara ute en liten stund innan lunch. En perfekt förmiddag.    :)  
Visst är de söta, Elias och Meja! Och, tuffa!   :)

Tack, snälla Madde för allt och Tack snälla Elin för att du tog dig tid att stanna till för prat. Jo, och så måste vi åka iväg och köpa solglasögon till Elias så snart som möjligt säger han. Söte kille.   :)

Bye!

Inte riktigt vaken än.....

Gubbsingen har nyss åkt iväg på jobb och ska åter vara borta hela dagen. Han fick med sig två uppmaningar (förutom det där med Ha en bra dag och Kör försiktigt): Messa mig många pussar och styrka idag, samt Fråga inte hur det går med småkillarna. Jag undrar jag hur orolig han blev nu när han for iväg...... Hmmm....    ;)

Igår kväll somnade Elias precis lika bra som han brukar i sin säng, och har sovit där nästan hela natten. På morgonkvisten kom han in till oss, kröp upp i sängen, och fick lägga sig vid fotändan då det inte fanns plats någon annanstans, men han fortsatte sova. Simon hade dock jättesvårt att komma till ro igår kväll och somnade tillslut sittandes i sängen bredvid mig, lutad bakåt mot min axel. Där sov han tills gubbsingen kom hem och lyfte över honom i spjälsängen. Under natten har Simon åter sovit oroligt och skrikit i perioder. Åter igen, vilka röstresurser han har. Just nu är jag mer borta än vaken och sitter med morgonens första kopp kaffe. 

Så, idag är det en dag med småkillarna igen som gäller. Det brukar vara det på fredagar i och för sig, men det blir en lång dag igen. Nu ska vi äta frukost och göra oss i ordning för att sedan fara iväg en sväng. Skönt att solen håller på att gå upp ute och att det inte är grått och trist. Jag är verkligen en vädermänniska och mår så mycket bättre av solsken och fint väder. Jag kanske piggnar till får en massa ork i alla fall. Håller tummarna.   :) 

Ha en bra fredag, alla!
Bye!

Nio månader gammal

Simon har hunnit bli nio månader gammal. Vår lille kille. Det är en väldigt envis liten niomånaders kille vi har, en som verkligen talar om när han är missnöjd med någonting. Än så länge sitter han där han sitter då han fortfarande inte alls tycker om att ligga på mage, men han är på väg att upptäcka att man kan hasa sig fram lite på rumpan. Gåstolen är fortfarande en favorit, och allt annat utom hans egna leksaker är roliga. I gåstolen springer han numera fram med riktiga steg, och håller man honom i fingrarna kan han gå med stapplande steg framåt på golvet. Simon gillar mer och mer att bada badkar tillsammans med storebror, och plaskar för fullt hela tiden i vattnet. Hans storfavoriter i hela världen är storebror och pappa, och han har börjat säga 'babababapapapa papa'! Nu när han har blivit nio månader har han även självmant slutat amma. Vår lille kille växer upp.    :)

Vår niomånader gamla Simon:En söt liten kille i lite motljus, man vad gör det när man är så här glad!?!   ;)
Bye!

'grejat och grejat och grejat'

Efter mellanmålet tog vi oss äntligen ut. Jag vet inte om temperaturen hade sjunkit, eller om det helt enkelt inte har varit så varmt idag trots soligt fint väder, men det var på gränsen till kyligt. Men, vi gav oss ändå iväg till lekparken och Elias spenderade en lång stund med lek i sanden. Det är så härligt att se honom så glad när han 'grejar och grejar och grejar', som han säger att han gör.    :)    Skönt var också att Simon tillslut somnade och Elias och jag kunde ha en egen stund med lek och bus.

Är så svårt att välja rätt bild för att visa hur roligt man kan ha när man leker, samt vilken fin eftermiddag det var, så här kommer ett bildregn:Nu är middagen intagen och en timmas lek väntar innan det är dags för Simons kvällsgröt och sedan bad för småkillarna. Jag unnar mig åter en två tre koppar kaffe för att orka med hela kvällen. Jo, sedan ska åter en tvättmaskin med ytterkläder knäppas igång. Förstår inte att det är så kul att leka i sand och lera. Eller, jo.   ;)

Bye!

Nya numret av Mama

Idag kom nya numret av tidningen Mama. Framsidan fångade intresset direkt. Inte Carolina Gynning som är gravid, utan den lilla rubriken längst ner på framsidan: När barnen vaknar 05.00 - Hitta sömnrytmen. Måste läsa.   :)Bye!

Bra tajming

Jag vet inte om det är det att vi faktiskt lyckas tajma in det, eller om det är för att jag befinner mig mitt upp i det och det känns som så nu. Men, när gubbsingen jobbar långa dagar passar i alla fall någon av småkillarna, om inte båda, på att ha en skrikdag. Idag är det Simon som inte vet vad han vill, förutom att skrika - för det gör han. Högt och tydligt. Eller, så är det jag som inte helt enkelt förstår vad han vill. Kan vara så också. Men, åh så trött man kan bli på skrik.......  

Nu har i alla fall Simon ätit lunch och jag hoppas att det blir lugnt en liten stund nu så att även Elias och jag kan äta i lugn och ro. Tricket med Simon, när han är alldeles jättehungrig eller trött och inte riktigt förstår att han får mer ork om han äter, är att ge honom en sked mat och sedan stoppa in nappen i munnen på honom efteråt. Så får man göra ett antal gånger innan han som sagt kommer på att det faktiskt var gott med mat och börjar gapa av sig självt. Jag hade nog hoppats på att efter Elias få en liten som gapar och äter utan kringelkrångel, men nepp så blev det inte. It's karma, som min käre bror brukar säga. (Tycker nog att jag har fått igen dubbelt nu.)    ;) 

Äntligen kikar solen fram ute och efter lunch blir det nog en promenad någonstans. Vi behöver komma ut. På förmiddagen var Elias ute lite på gården och lekte i sandlådan, så han har redan fått lite frisk luft, men det vore skönt att komma ut alla tre och få njuta av solen och det fina vädret. Först, lunch och vila.

Bye for now!

Orolig natt och lite kläd-race

Åter har det varit en orolig natt. Natten till igår, samt under hela gårdagen, valde Simon att inte amma. I och för sig påminde jag honom heller inte då han själv inte visade intresse för det, jag tycker att det snart är dags att sluta amma och vad bättre än om han vill göra det självmant. Men, gissa om det gjorde ont med ett överfyllt bröst igår! Usch och fy. Tillslut ammade Simon sent igår kväll, men åter inatt har han nog inte ammat utan mest bara bökat och sovit oroligt. Han är, enligt van de Rijt & Plooij, innne i en utvecklingsfas igen med allt vad det innebär och vi räknar med oroliga nätter, men usch så jobbigt det är. Det tar på krafterna. Himla tur att Elias kan sova trots att lillebror skriker så. Imorse kom han ner och sade att han sovit mycket mycket samt sovit gott. Jättebra med en pigg och glad kille.   :)

Lite roligt här på morgonkvisten var att Elias för första gången på riktigt körde kläd-racet mot killen på Bolibompa-morgon. Igår, när kläd-racet satte igång, sade jag åt Elias att han också skulle hänga på och klä på sig snabbt, men då hade han inte riktigt koll på vad det gick ut på. Idag ropade han själv på mig när jag var i köket och sade åt mig att titta på när han och killen på TV klädde på sig. Elias hann innan tiden tog slut och tyckte det var kul. I och för sig brukar Elias nästan alltid klä på sig själv utan minsta problem, men nu kan han köra ett race om han vill också.    :)

Nu är det frukost och morgonens andra kopp kaffe som gäller. Just nu är det grått och tråkigt ute, så vi får se vad vi gör idag. Har kommit på en lite rolig sak som Elias och jag kan pyssla med, som involverar kladd med papier maché, men om det blir idag eller någon annan dag får vi se. Nu som sagt, frukost och kaffe.

Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!