Hej, mitt.....

Hej, mitt vinterland! Nu är du här - igen..... 
 
Det har snöat ordentligt ute idag. Och, det snöar fortfarande. Jag har varit ute några vändor och borstat av yttertrappan, och varje gång jag har kommit ut har det snöat ett nytt lager. Hade det inte varit för att Elias har varit ute och lekt i omgångar idag så hade jag nog struntat i att skotta, men det är skönt att slippa en allt för stor snöhög i hallen varje gång han varit ute. Noel älskar att sätta sig i hallen och leka med skorna och den snö som kommer in, medan jag är mindre förtjust i det. Även P har varit ute och skottat uppfarten idag, men nu ligger där ett nytt fint snötäcke så det blir till att skotta imorgon igen. 
 
Roligast idag är att Elias har lekt hela eftermiddagen med E som bor ett hus bort på parallellgatan. (Även Simon har varit med och lekt med killarna stundtals.) E har varit här och lekt en gång tidigare, och Elias och han kommer jättebra överens vilket är så kul och bra. Det vore så härligt om de fortsätter att leka tillsammans då de så lätt kan gå över till varandra, de behöver endast korsa vår gata och sedan går de över gräsängen på andra sidan gatan till E's hus, så bra och smidigt. Att de bor så nära innebär även att killarna kan leka på eftermiddagarna/kvällarna efter förskolan/skolan utan att vi behöver skjutsa någonstans. Jag ser dessutom fram emot våren då vi kan vara ute och leka mer då alla killarna är jämnåriga; Elias och E är jämnåriga, Simon och E's lillebror A, samt Noel och E's lillebror O. Perfekt!       :)  
 
Lek ute i snön idag: 


foton tagna med min iPhone


Nu är det soffa och film som gäller. 
Hoppas ni har haft en bra lördag! 
Bye! 
 

Vår feberfria dag!

Den efterlängtade feberfria dagen är här! Äntligen! Och, det märks på killarna då de är i gång på ett helt annat sätt och leker, för att inte tala om lunchen och de två portionerna de åt utan minsta gnäll. Jag hoppas verkligen att vi får vara friska nu och att Noels näsa slutar rinna då det är det enda som är kvar efter influensan.  
 
Våra tre glada killar som snart är friska: 
 
 
 
Då det är fredag idag ska vi småstäda här hemma och sedan funderar jag på om vi inte ska krypa ner i soffan och se en ny film igen. (Egentligen borde vi åka och veckohandla på ICA Maxi, men det lockar inte alls.) Eller, så får vi titta på Dino 2 igen då den blev Elias nya favorit. Vi missade igår att det faktiskt finns en 1a när vi bläddrade bland filmerna, men måse säga att 2an är lite roligare. Jag älskar barnfilmer.       ;) 
 
Nu är det snart dags att lägga Noel så att han får sova lunch. Noel och jag tog sovmorgon till klockan nio imorse, så hela dagen är lite efter. Men, vad gör det då vi ändå bara ska vara idag. 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Tappat 'första' tanden!

Elias har tappat sin första tand! Eller, egentligen är det hans andra tand, men då jag och P blev snuvade på den första och inte fick vara med när han tappade den känns detta som den första tanden Elias tappat. Och, detta är stort! (Speciellt för mig och P.) 
 
Igår kväll, efter att Elias och Simon hade gått och lagt sig, kom de efter en liten stund tassande ner igen då Elias ville dra ut sin tand då den var så lös. I flera dagar har han varit orolig för att han ska svälja tanden när han äter, eller bita på den när han äter och missa att den ramlar ut, eller tappa den när han sover, så för att slippa oroa sig gjorde han ett försök att dra ut den igår. Trots mycket vickande och pillande på tanden, och efter många fotografier för att föreviga detta, ville tyvärr tanden ändå inte släppa och Elias fick gå och lägga sig med sin lösa tand. Både P och jag har tyckt att det ser lite läskigt ut när Elias har vickat på sin lilla tand, men samtidigt stort då det är ytterligare ett tecken på att han börjar bli stor. Simon, han har varit nyfiken och velat se det hela, han också, och sympati-vickat på en 'lös' tand som han har. Sötnöten.  
 
 
 
 
Hursom, idag har Elias fortsatt vicka på sin lösa tand och till slut sade han att han var redo att dra ut sin den och vips så hade han den i handen. Gissa om vi hade en nöjd Elias här! Och, åh så kul det var att få vara med när han tappade sin första (andra) tand! För mig är det som sagt jättestort och när Elias tappade sin första tand och jag gick miste om det blev jag jätteledsen, så pass att jag nästan började gråta, då jag så gärna hade velat vara med om det. (Ja, jag vet att jag är fjantig men vissa saker är jätteviktiga för mig. Speciellt små steg i killarnas utveckling.)  
 
 
 
 
  
Nu får vi se om vi behöver kontakta tandläkaren då den andra tanden som ska komma upp redan har tittat upp bakom på något sätt. Jag hoppas att den kommer att rätta till sig och finna sin plats själv allteftersom Elias växer, så vi får se. Nu har Elias i alla fall sin efterlängtade glugg. Och, om cirka två veckor fyller han hela sex år. 
 
Bye! 
 

Lite rastlösa här.....

Torsdag och det är inte längre bara Elias som är rastlös, även jag är det. Idag har jag varit hemma en vecka med sjuka killar, och jag längtar efter att ta mig iväg på någonting och/eller träffa människor. För att stilla rastlösheten något packade jag efter lunchen in killarna i bilen och for iväg en kortis till stan. Medan Elias och Simon fick en varsin liten milkshake och turades om att spela på min iPhone i bilen, och Noel sov, sprang jag snabbt igenom två affärer och köpte lite diverse. Nu har vi alla varit ut ur huset och sett någonting annat mer än husets fyra väggar, men ändå på avstånd från folk. Perfekt.        :) 
 
Nu är vi åter hemma och ska ta en lugn eftermiddag och kväll. Elias och Noels feber är på väg ner, och hostan börjar också smått ge sig, så det finns hopp. Däremot har jag idag haft ont i huvudet och näsan har börjat rinna, och jag hoppas att jag inte åker på en värre förkylning än så här.
 
För en liten stund sedan knäppte Elias och jag på en film på Netflix, Dino 2, så jag ska ta och krypa ner i soffan och fortsätta titta på den. 
 
kort taget med min iPhone
 
 
Ha en bra torsdag! 
Bye! 
 

Fortsatt Vab....

Vi fortsätter med Vab här denna onsdag, men alla tre killarna är hemma. Noel har de senaste dagarna varit feberfri på dagarna men sedan fått feber på kvällarna igen. Efter förskolan i måndags sade Elias och Simon att de tyckte det var jobbigt att hosta så under dagarna så även de fick vara hemma igår. Igår kväll fick dock även Elias feber, 39,5grader, och idag har både Elias och Noel 38,6graders feber - så det är bara att acceptera att influensan är här. Jag har meddelat både jobb och förskola att vi ses på måndag nästa vecka igen, och nu blir det soffhäng, film, SuperMario, spel, pyssel och lek (i den mån vi orkar) resten av veckan. Trots feber är Elias rastlös, så han ska få sätta igång med pyssel inför AllaHjärtansDag om en stund. Ska bara klura ut vad han, eller alla tre, kan göra. I väntan på pyssel pysslar han lite själv, Elias.        :) 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Hoppas ni har en bra onsdag och att ni håller er friska! 
Bye! 
 

Liten glad sjukling hemma.....

God morgon, måndag! 
 
Elias och Simon är iväg till förskolan idag, medan jag är hemma med Noel. Det är så skönt att nätterna ändå är lugna och att Noel kan sova, för han låter inte alls bra i halsen när han gråter, skriker eller hostar, stackarn. Jag har varit rädd för kruppanfall, men Noel har klarat sig. Hela gårdagen var han varm och igår kväll hade han 38,5graders feber, men denna morgonen är febern borta (37,4grader) så jag hoppas att hostan också snart ger sig och att denna förkylningen går över fort. Visserligen har näsan börjat rinna, men det går länge mellan hostningarna, så det kanske finns hopp?
 
Hursom, det blir en lugn dag med Noel-mamma-häng idag. Först hade jag tänkt mig att P och jag skulle ta en halv Vab-dag var, men då han har tagit all inskolning och nästintill inte har varit på jobbet sedan vi åkte till Thailand i slutet av november har han jättemycket att göra och svårt att komma ifrån just nu. Så, det blir Noel och jag hela dagen. Att vara hemma med killar en feberfri dag som denna är dock lyx och jag kan inte låta bli att njuta av dessa dagar nu. Får man säga så? Tidigare har jag alltid känt mig stressad över jobbet när jag har vabbat, men nu känner jag snarare att dessa dagar hemma med killarna kommer inte att vara så många nu när jag har börjat jobba och istället för att känna mig stressad över jobbet vill jag bara njuta av dem istället. 
 
En glad men förkyld Noel här idag.  
 
foto taget med min iPhone


Nu ska vi fortsätta leka baby-leksakerna som Noel har fastnat för idag. 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

Elias på skridskor för första gången!

Vilken underbar vinterdag vi har haft idag! Snö, sol, bara -1grad kallt, glada killar och ett fint mysigt Hemlingby. Så skönt och så roligt!
 
I förmiddags packade vi oss in i bilen och åkte iväg till Hemlingby så att bland annat Elias skulle få prova sina nya skridskor som han har fått. Hela veckan har Elias tjatat om att han vill ha nya skridskor, och då vi sade att vi inte skulle köpa några till honom denna säsongen utan istället låna ett par blev han jätteledsen då han verkligen har sett fram emot att åka skridskor. Hela veckan har han sett barn åka på skridskoisen på stora lekparken, den intill förskolan, och hela veckan har han då blivit mer och mer sugen på att prova på. Då P i förrgår ändå kom hem med nya skridskor till honom var lyckan total. Oj, så glad han var! Desto mindre glad var han igår då vi inte hann ta oss iväg till någon is så att han fick prova sina nya skridskor. Men, idag så.  
 
Lite kul är att Elias imorse sade att han säkert kunde åka skridskor då han visste hur man gör efter att ha tittat och studerat de andra barnen under veckan. Sötnöten. Om han bara hade vetat hur vingligt det skulle bli idag. Men, skam den som ger sig. Desto mer han åkte, Elias, desto säkrare och säkrare blev han. Ge det några helger till så kommer han nog lära sig åka så smått. Trots att han ramlade om och om och om och om och om och om och om om om om om igen, så gav han aldrig upp, Elias, utan tyckte hela tiden att det var jättekul med skridskor - och det är det viktigaste. Simon, han var Bambi på hal is, men lika nöjd ändå att ha fått prova på det här med skridskor han också. 
 
Ett bildregn från vår dag i Hemlingby. 
 
 
 
 
Noel, han sov gott en stor del av dagen nedbäddad skönt i dubbelvagnen. Han fick en stor dos av frisk luft, vilket var jättebra då han har åkt på en jobbig hosta samt feber, och frisk luft ska vara bra för slemhinnorna i luftvägarna. Så synd att han har blivit förkyld då vi annars verkar ha klarat oss från magsjukan allihopa (peppar peppar). Lite lek i Hemlingby orkade han dock med innan vi for hem, men efter det blev det en lugn kväll här hemma då vi inte ville att han skulle anstränga sig för mycket och börja hosta. Stackars liten. Räknar med Vab imorgon igen, men med en annan kille och annan sjukdom. Så, skönt ändå att ha fått en mysdag med familjen idag och fått samla kraft. 
 
Hoppas ni har haft en fin söndag, ni också! 
Bye for now! 
 

Tankar kring magsjukan så här i karantän.....

Fredagen är här och vi håller oss hemma idag. Som vanligt mådde Simon bra och kom igång igår eftermiddag och åt två omgångar mellanmål samt middag, så hungrig som han var efter magsjukan.
 
Denna morgon har jag och P pratat om det här med att hålla barn, och då även syskon, hemma från förskolan när de har magsjuka. Jag är en av alla de personer som tycker att barn som har haft magsjuka ska vara hemma i minst 48timmar, om det är riktlinjen i kommunen, och att då även syskonen ska vara hemma. Visst blir det ett större jobb att ta hand om det sjuka barnet när även syskonen är hemma, och visst ökar det risken att syskonen smittas, vi vet. Men, att skicka barnet till förskolan innan han/hon har slutat smitta, samt att skicka iväg ett syskon som kanske är smittat, tycker jag inte alls är snällt mot de andra barnen och familjerna. Jag tycker att magsjukan är jättejobbig att få hem, och nästan varje gång jag måste hjälpa någon av killarna när de kräks ulkar jag också och mår illa. Det är jobbigt för oss alla. Nu räknar jag med att det kommer att vara extra jobb under det närmaste året, att både P och jag är hemma när någon har magsjuka, då Noel är så pass liten och behöver ses efter medan en av oss tar hand om den magsjuke. Men, sedan måste det lätta? Eller? När alla tre förstår att de inte ska hänga runt den som är magsjuk utan låta den vara ifred? När de andra som är friska kan leka helt för sig själva? Och, blir det mindre med magsjuka i hemmet när killarna börjar i skolan då de inte är så nära andra barn på samma sätt som i förskolan och smittas, och är stora nog och inte stoppar saker i munnen lika lätt? Och, visst håller man syskon hemma då också? Eller, det kanske man inte gör? Jag hoppas att det kommer att bli lättare..... Och, vi håller oss hemma i 48timmar. 28timmar kvar. 
 
Någon gång under dagen ska vi i alla fall ta oss ut och ta oss en promenad så att vi får i oss lite frisk luft, men det är nog det enda vi hittar på idag. Elias klättrade på väggarna här hemma igår och var flera vändor ute och lekte i snön och skottade lite här och där på gården. Även denna morgon har han varit ute en sväng och skottat uppfarten. P och jag har givit honom lite direktiv och påmint honom om hur man skottar, att snön ska skottas upp på gräsmattan/kanten och ingen annanstans, då han igår var snäll och skottade ihop en plogvall åt oss vid infarten. En plogvall som vi fick skotta undan igen. Simon vill också ut, så det får bli en tur. 
 
En glad Elias igår på väg ut för lek: 
 
 
 
 
Ser ni förresten så fint Noel (och Simon) har börjat riva vår tapet i hallen!? Jag säger till Noel att sluta varje gång han står där och river, samtidigt som jag egentligen skulle vilja säga åt honom att riva ännu mer så att vi blir tvingade till att göra om vår hall. Men, vår plan är att öppna upp hallen ännu mer och riva en vägg, så i väntan på att sätta igång det projektet så får Noel vänta. Sedan så, sedan ska vi riva allihopa bäst vi vill.        ;)  
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye! 
 

Vab-dag.....

Det är bara att konstatera att magsjukan is in da house. När stackars Simon vaknade imorse var han både ledsen och blek. När jag precis skulle åka till jobbet började han ulka och nu ligger han i sin säng och får stanna där till i eftermiddag. Två veckor på förskolan hann vi med innan någon blev smittad. Stackars liten, Simon som låg magsjuk för bara två veckor sedan. Nu hoppas jag att denna omgång av magsjukan är lika mild som förra (snälla snälla låt det vara så), att Simon är på benen ikväll igen, och att ingen annan blir smittad. Oavsett så blir vi hemma både idag, torsdag, och imorgon fredag.  
 
Medan Simon ligger i sin säng leker de här två nere och håller igång. Och, Noel sötnöten ler så fint så snart kameran tas fram. Fina fina killar.      ;) 
 
 
 
 
Hoppas ni får vara friska och att ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Ny vecka och jobb....

 
foto taget med min iPhone

 
Dagarna går i en rasande fart och jag hinner inte med. Att vara tillbaka på jobbet är jättekul och lite smått börjar jag komma tillbaka efter omställningen efter mammaledigheten. Efter de första tre dagarna på jobbet däckade jag i stort sett när jag kom hem och hade huvudvärk hela tiden, men förra veckan började det släppa och det känns bättre och bättre. Jag verkligen älskar kvällarna och helgerna med killarna nu. Visst har jag tyckt att kvällar och helger tidigare har varit mysiga, men då jag endast får tre timmar varje dag med killarna nu värdesätter jag dessa timmar mycket mer än tidigare. Det är en omställning för oss alla. 
 
Nu är det måndag morgon igen och dags för språkmöte. 
Ha en bra måndag! 
 
Bye! 
 

Lipar ni - lipar jag

Ett vanligt kort och ett bus-kort skulle vi ta. Tänk att Noel hängde på och gjorde precis samma sak som vi andra gjorde genom att bara se sig själv och oss i iPhonen. 'Jag vet inte varför vi lipar men gör ni det så gör jag det', måste han ha tänkt. Sötnöttet är vi allihopa, allihopa, allihopa....!       :) 
 
Bjuder på dessa: 


kort tagna med min iPhone


Hoppas ni har haft en bra dag! 
Nighty-Night! 
 

Dagens killar.....

Elias, Simon och Noel har matchat varandra så fint idag på förskolan. Jag kunde inte låta bli att ta ett kort på dem, sötnötterna. 
 
 
 
 
Inskolningen på den nya förskolan fortsätter att gå helt ok. Elias och Simon har anpassat sig redan och hittat en kompis som de gärna leker med, vilket är kul. Noel är lite tveksam till det hela och P har avsatt hela denna vecka för inskolning och vi håller tummarna att det släpper för Noel snart. Då Noel inte kommit till ro efter lunchen och kunnat sova på förskolan (de sover på madrasser vilket är en stor omställning för Noel som mestadels sovit i sin Emmaljunga-vagn) tog P idag faktiskt med vagnen till förskolan och vips sov Noel lunch i den i vilorummet. Små steg framåt är bra steg. Imorgon väntar en ny dag och vi hoppas att det inte är -14grader, som idag, så att killarna kan få vara ute i snön och leka. Åh, så de längtar efter att få leka i snön! Älskade sötnötter.         :) 
 
Bye! 
 

Första korta dagen på nya förskolan

 
foto taget av P med sin iPhone


 
Idag har Elilas, Simon och Noel varit iväg på sin första korta dag på nya förskolan, och besöket gick jättebra. Älskade killar, de börjar bli så stora. Imorgon väntar ett lite längre besök med både lunch och vila, vilket ska bli spännande att se hur det går. Älskade sötnötter. 
 
Bye! 
 

Trettondedag jul......

Killarna sover och snart är denna trettondedag jul slut. Efter en slappardag spenderade vi kvällen hos Madde med -e och familj som bjöd på middag, vilket som vanligt var mysigt och kul att träffas. På nyårsafton kände både P och jag att vi inte hann sätta oss ner och prata med våra vänner då vi nästan hela tiden servade med det ena och det andra, så att sitta ner och prata så här i lugn och ro är guld värt. Elias och Simon, de fick leka med tjejerna och var jättenöjda, de också. (Noel var dock inte på sitt gladaste humör och gnällde tyvärr en hel del, och jag hoppas att han förkylning snart ger sig så att han är glad och pigg igen.) 
 
Nu blir det soffan en liten stund till innan det är dags för den här mamman att krypa ner i sängen och sova sina, minst, sex timmar. Imorgon väntar en tidig väckning och sedan jobb. JOBB! Det ska verkligen bli jättekul att gå tillbaka till jobbet, samtidigt som jag kommer att sakna den här tiden som mammaledig. Längtar redan till sportlovet.         ;)  
 
Hoppas ni har haft en mysig trettondedag jul! 
Nighty-Night! 
 

Mys-brorsor!

Medan jag lagar middag, taco-måndag idag, passar Elias och Noel på att mysa till lite Pippi på iPaden. Älskade sötnötter! 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Våra 48timmar i karantän är också slut, så nu kan vi åter träffa folk igen. (Hoppas hoppas att inte någon annan blivit smittad så att vi ligger sjuka imorgon istället.) 
 
Hoppas ni har en bra måndag! Och jösses, bara en dag kvar - sedan börjar jag jobba igen...... 
Bye! 
 

Tack julen, för den här gången!

Det är full fart på Simon här hemma idag, och som vanligt kan man inte tro att han låg magsjuk igår förmiddag.
 
 
 
Medan Simon leker med Duplo för fullt (årets julklapp, brandstationen, och förra årets julklapp, polisstationen, är med) och Noel sover lunch ute i vagnen, städar resten av oss ut julen. Jag älskar julen och brukar vilja försöka hålla kvar känslan så länge det går, men P har tröttnat och vill ha vår och värme - så då städar vi. Dock har vi fortfarande kvar glögg här hemma, innebär det att vi inte får dricka upp den nu när julen åker ut....?       ;) 
 
Hoppas ni har en skön söndag! 
Bye! 
 

48timmar börjar nu...

Vi har börjat detta året med två mysiga dagar här hemma, varav första dagen ägnades åt Lego-bygge och fortsatt disco nere i källaren, och gårdagen åt att bara vara samt fika hos Elias och Simons gamla fröken S som slutade på förskolan efter sommaren. Två kvällar i rad har även jag och P hunnit med en film, vilket verkligen inte händer ofta. Nu har Noel sovit oroligt nere i vardagsrummet med oss då han fortfarande inte sover lugnt i sin säng (vilket vi ska försöka få ordning på), men annars har killarna somnat vid 20-tiden vilket har gett oss lugna kvällar.  
 
Denna morgon vaknade dock Simon med magsjuka och han har legat utslagen hela förmiddagen. Stackarn! Och, vi vet inte var han kan ha blivit smittad heller då vi endast har varit hemma i stort sett? Nu har vi en hungrig Simon som äntligen ska få äta sin efterlängtade gröt som han har velat ha sedan imorse. Hursom, nu börjar vi nedräkningen och ska hålla oss i karantän i 48timmar. Hoppas hoppas hoppas att ingen av oss andra åker på magsjukan nu. Vill inte alls. Efter lunch tog jag och Elias en tur med Noel i vagnen så att han skulle få sova, och det var skönt att få lite frisk luft även om det blåser en del idag. Är så glad att Noel har en ordentlig overall och mössa nu och han såg ut att sova gott där i vagnen trots kalla vindar. Sötnöten. Elias, han cyklade på bäst han kunde, sladdade runt, och testade gränser.          :)
 
 
 
 
Hoppas ni har en lugn bra lördag och slipper vara sjuka! 
Bye! 
 

Tillbakablick på året 2014

Det här året har gått fort. Alldeles för fort. Om en vecka har jag gjort mina tre första dagar på jobbet efter över ett års mammaledighet, och lika mycket som jag kommer att sakna mammaledigheten så ser jag även fram emot att börja jobba. 
 
Året 2014 började vi med en resa till Teneriffa tillsammans med Madde med -e, Jeppe och tjejerna, vilket var jätteskönt och roligt. Visserligen var det inte jättevarmt, men då vi fick rummen intill varandra och våra killar kunde umgås med tjejerna nästan hela tiden, och vi med J och Madde, så var det hur mysigt som helst. När jag kikar på korten slås jag av hur mycket killarna har växt detta år. Sötnötterna.  
 
 
 
 
När vi kom hem från Teneriffa och skulle återgå till vardagen fick vi veta att killarnas förskola hade åkt på en vattenskada och att förskolegruppen skulle få flytta till andra lokaler ett tag. Så, varvat med massa lek hemma, både inne och ute i snön, planering inför både dop för Noel och Cirkus-kalas för Elias, trängsel i kapprummet på den 'nya tillfälliga' förskolan, full fart här hemma med en Noel som började fara runt i gåstolen, simskola varje fredag, och sedan helgen i februari då vi först körde släktkalas för vår 5åring Elias på fredagen, Noels dop på lördagen, och Cirkus-kalas på söndagen, så rusade tiden iväg. På sportlovet körde vi en favorit i repris och besökte nya lekparker varje dag (nästan, vi missade nog någon dag), och killarna var extra glada de gånger de fick åka lilla fyrhjulingen som vi hade tagit hem från stugan över vintern, samt när vi lånade hem trummorna från Ps kompis J. (Både P och jag är helt överens om att killarna ska få testa på olika instrument och ha musik omkring sig på olika sätt, och trummorna används dagligen här hemma vilket är jättekul och bra.) Sedan vet jag inte hur många kort jag har knäppt på Elias och Simon när de har klättrat upp och sitter i träd, men jag tycker det är så coolt. Eller, hur många kort jag har knäppt på bröderna tillsammans. Sötnötterna.  
 
 
 
 
Förra årets vårmånader var härliga när man faktiskt kunde gå ut utan att ta på sig allt för mycket kläder. Även om maj bjöd på lite snö var det arbete ute i trädgården som gällde, utelek med kompisar för Elias del, vi blev med studsmatta och WiiU vilket ledde till väldigt mycket hopp och spel (inte samtidigt dock), vi deltog i Fixarkvällen på förskolan, samt bara njöt av att vara hemma. I maj fick vi även fira våra kompisar V och J som hade gift sig i allra största hemlighet. Jag tog mig även äntligen iväg till en sjukgymnast, efter att ha haft ont i ljumsken i nästan tjugo år, och fick veta att jag har en svag rygg som måste tränas upp och stärkas. 
 
 
 
 
Sommaren 2014 var helt underbar. Sommaren började, som vanligt, med Simons födelsedag då han blev 3år, och det jag sedan kommer att komma ihåg mest och bäst är att Elias, nästan dagligen och flera gånger varje dag, hoppade i sina badshorts och gick ut i poolen för att bada och plaska. P fyllde poolen med varmt vatten och när solpanelen var installerad höll poolen runt 27grader, så det plaskades och lektes en hel del. Noel, han fick hålla sig i skuggan på altanen, samt sitta där och leka medan Simon lekte med vatten och badade ibland, han också. Sedan bjöd sommaren även på några turer till Furuviksparken, jordgubbsplockning på Ulva-Gubben, många cykel- och promenadturer till lekparker med killarna, Elias och Simon åkte iväg på en veckas husbilssemester med mummu, ukki och kusin O, vi spenderade härliga lata dagar uppe i stugan med att bada i badviken med killarnas tremänningar, och Elias fångade sin allra första fisk när han fiskade med sin pappa. En helt underbart härlig sommar.        :)
 
 
 
 
 
 
Efter ett tre månader långt sommarlov kom hösten och Noel fyllde 1år. Liten blev stor, och det är så coolt att tänka på hur mycket han har lärt sig under året. Och, hur mycket han kommer att lära sig under detta kommande år. Hursom, med hösten kom vardagen med förskola måndag-onsdag för Elias och Simon, simskola på onsdagskvällarna för Elias, en hel del sprutor för stackars Noel (1årssprutan, 1 1/2årssprutan, samt två Twinrix), lekparkshäng med killarna, och en del träning för min del och jag lyckades faktiskt gå ner 9,5kg (vilket var 0,5kg från mitt mål - ganska bra jobbat). Noel och jag hann även med en tur till Ullared då vi shoppade julklappar, och Elias och Simon gjorde även sin sista dag på sin förskola i november då de tillsammans med Noel ska börja på en ny i januari 2015. Jag, ja jag njöt av mammaledigheten, extra mycket de underbart fina och varma höstdagarna då vi kunde vara ute, leka och ta våra cykel- och promenadturer. Då min kamera började krångla med fokus har jag under hösten inte alls knäppt så många kort som jag önskar, men några kort har killarna ändå fastnat på.       :)
 
 
 
 
Den 26november 2014 packade vi och for iväg på en efterlängtad semester till Thailand med mina kära föräldrar, samt bror med familj. Tänk att vi fick möjligheten att njuta av värme, sol, pool, plask, lek och god mat mitt i mörkaste höst- och vinterrusket. Så skönt! Att julen sedan försvann i ett svep efter att vi kom hem och jag inte riktigt hann med den, inte heller att blogga, är en annan sak. Men, killarna hade en härlig jul, med mys, tomtenisseklappar varje morgon, lek med kusinerna J och L från Karlskrona, och sedan många julklappar på både julafton och helgen efter jul - det är det viktigaste.       ;) 
 
 
 
Idag är det den 3e januari 2015 och denna tillbakablick på året 2014, som jag helst hade velat publicera på nyårsafton, blev klar idag. Jag ligger fortfarande lite efter, och det har hänt en hel del som jag har velat blogga om men som jag inte helt enkelt har hunnit med. Så, jag får helt enkelt ta allt som det kommer. Året 2014 har varit ett härligt år, även om jag känner att jag aldrig tidigare har varit så arg som jag var förra året (och detta på grund av trots och bråk Elias och Simon emellan). Nu ser jag fram emot ett nytt år och vad det ska föra med sig; om tre dagar börjar jag åter jobba och mammaledigheten är för alltid över, om fyra dagar börjar killarna på en ny förskola, och en ny spännande vardag väntar.
 
Tack 2014, för allt du förde med dig! Välkommen, 2015! 
Bye! 
 

God Jul & Gott Nytt 2015!

 
 
 
December månad har bara rustat iväg sedan vi kom hem från Thailand. Vi har firat lucia, sett den första snön falla, firat advent, ätit en massa pepparkaksdeg (men baka pepparkakor hann vi aldrig), köpt och klätt vår julgran, firat jul med killarnas faster K, kusinerna J och L, J och farmor, sett tomten komma gåendes på vår gata och leta efter vårt hus, samt firat jul med mummu och ukki, vanhamummu, morbror T, K och kusin O, samt L, A och R. Jättemysigt. 
 
Nyår firade vi här hemma tillsammans med våra vänner, och det var jättekul att ha alla här. Vi blev tio vuxna och elva barn, vilket nog är rekord i det här huset. Nere i källaren hade P fixat iordning disco med discoljus, ljud, rökmaskin etc, så gissa om Elias var nöjd. Simon också, för den delen. Jag också. Nu hann tyvärr varken jag eller P studsa runt och dansa med våra vänner igår då vi servade och plockade i köket (blir det så när man är värdpar?), men jag tror att barnen hade kul och Elias måste ha hållit igång då han lite då och då kom upp och var alldeles svettig. Riktigt kul var att våra vänner nappade på idén att ansvara för en varsin rätt; så M och M (som åkte från Stockholm) stod för välkomstdrinken, familjen K stod för förrätten (en riktigt god räksoppa), vi för varmrätten (lammfiol med potatisgratäng till), P och E köpte glass till efterrätt, och Madde med -e och J fixade snackens till kvällen. Tack för idén, bror och K! Det blev jättelyckat! Och, Tack våra vänner!!! 
 
Elias stod bakom kameran igår kväll när vi fyrade av fyrverkerierna. Han börjar bli duktig med tanke på att det var mörkt och han inte riktigt visste vart han siktade.      ;) 
 
 
 
Så, God Jul, Gott Nytt 2015, och God Fortsättning på er alla! 
Hoppas ni har haft en härlig jul och ett roligt nyårsfirande! 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!