MammaMia i Kamala

För fyra år sedan, när vi bodde på Sunwing-hotellet i Bangtao, besökte vi en restaurang som både P och jag gillade. Har vi för oss att vi gjorde, i alla fall. När vi såg samma skylt en kväll i förra veckan längs stranden där vi gick, bestämde vi oss för att testa på restaurangen MammaMia igen. Och, oj så god mat de har! 


P och jag beställde första gången vi besökte restaurangen deras Grill-meny med vitlöks- och chilimarinerade räkor till förrätt, grillspett på oxfilé med diverse tillbehör till varmrätt, och en spännande efterrätt med hallon- och lakritsglass. Så gott! Ikväll återvände vi till MammaMia och då oxfilén var så god sist tog jag den igen, medan P tog plankstek. Återigen, så gott! Sedan har de på restaurangen en hörna för barnen där de kan sitta och se på film, vilket är guld värt när man vill ha en lugn stund efter eller före middagen. 


Rekommenderar verkligen en middag på MammaMia i Kamala, om man är här på semester! 

Bye! 


SplashJungle

I fredags hoppade vi in i en taxi här på hotellet och for iväg till vattenlandet SplashJungle. Åh, en sådan lyckad tur det var! Gissa om Elias (själv, tillsammans med kusin O, samt tillsammans med sin pappa) åkte vattenrutschkana om och om och om och om och om och om om om igen. Och, igen. Han var så modig och duktig som åkte ganska så stora vattenrutschkanor utan att alls vara rädd. Simon plaskade mest på i barnpoolen med den stora vattenlekplatsen, medan Noel hängde med oss. Även jag vågade hänga med P på två turer, varav jag i den första vattenrutschkanan mötte rädslan att falla fritt fall (fast det egentligen inte alls var det, men det kändes så), samt rädslan att flyga över kanten på kanan. Hua mig! Men, jag vågade!       ;) 
Lite oturligt slutade vår tur till SplashJungle mindre bra då jag och P under vår andra tur kastades av dubbelringen vi åkte i, och jag slog i huvudet ganska bra i kanan. Läskigt. Och, tråkigt då jag faktiskt vågade följa med P och åka vattenrutschkanor trots att jag tycker att de är lite läskiga. Sedan såg tyvärr Simon mig komma glidande ner i vattnet, samt att badvakten drog undan mig och satte mig på en trappa att vila, så han stackarn blev också lite rädd. Men, allt gick ändå bra och när chocken hade lagt sig hade jag endast lite ont i huvudet, samt en uttänjd nacke på vänster sida. 

Vi trodde från början att SplashJungle är en stor vattenpark, men K hann läsa omdömen på nätet så vi hann förbereda oss på att det är ett hotell med en del vattenrutschkanor och annat skoj. Det kanske var tur att vi inte hade större förväntningar och blev besvikna, men SplashJungle var perfekt och lagom stort för oss.    :)

Bye! 


Slutspurt...


bild via Instagram - iamisvarld 


Det är näst sista dagen här i Thailand och vi kommer nog inte göra mycket alls förutom att njuta nu innan vi åker hem på torsdag. P och jag har gått in på grilloljan för att få lite färg, och penslar på/marinerar varandra med den. Det är bara en stekspade som saknas när man ska vända på steken, konstaterade P tidigare idag. Vi smet iväg till den tysta poolen en stund idag medan Noel sov lunch, jätteskönt att kunna ligga i solstolen och prata i lugn och ro en stund. Elias och Simon var nöjda de också, de fick äta pannkaka/bananpannkaka med mummu, ukki, kusin O, morbror T och K. Alla nöjda och glada.       ;)

Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 


Hälsat på elefanter!

Då Elias har pratat om att han vill se en elefant ända sedan han och P såg en på stranden i Bangtao för fyra år sedan, hoppade vi idag efter frukosten in i en TukTuk och for iväg till en elefant-farm. Varken P eller jag, eller bror och K för den delen, hade lust att åka iväg på en halvdagstur i buss med killarna, så istället besökte vi en elefant-farm här i Kamala. Elefant-hanarna är tydligen brunstiga nu, fick vi veta av en guide innan vi for iväg, och vi fick tips om att endast rida på honor om vi skulle göra det. (Tydligen rymde en elefanthane i förra veckan in i skogen med ett ryskt par uppe på ryggen. INTE något vi ville riskera idag.) Då vi idag har haft en lite mulen dag passade det perfekt med en utflykt, även om det har varit lika varm ändå och vi har varit nästan plaskblöta av svett. 

Hursom, Elias fick rida på en elefant! Åh, så coolt! Han, kusin O och K tog en halvtimmas tur tillsammans. Simon och jag matade en elefant-bebis på två år med bananer. Också coolt! Gissa om killarna kommer att berätta om detta på förskolan. Noel hänge på och tyckte nog att elefanterna var stora konstiga varelser, resten av oss fotograferade det hela.        :) Då vi inte åkte till en elefant-farm som Ving har ett samarbete med vet vi inte riktigt hur elefanterna egentligen behandlas på farmen. Elefant-bebisen hade inte alls mycket yta att röra sig på, och tyvärr var det kanske så för de andra elefanterna också. Vi ska prata med Elias och Simon om att elefanter egentligen är djur som lever i det fria och att det här stället hade elefanterna för att turister ska få komma nära, mata och rida på dem. Får se om vi någon gång besöker Afrikas savann och får se vilda elefanter, elefanter i sin rätta miljö. Killarna var i alla fall jättenöjda, även med sin TukTuk-tur, och det var det viktigaste. 

Bye! 


Jag pausar lite.....

Det är inte roligt att vara på dåligt humör, speciellt inte nu när vi är iväg på vår semester i Thailand. Dessutom är det andra advent, som är mysig i sig. Men, de senaste timmarna känns det som att jag bara har skällt på Elias och Simon, inte alls orkar avleda och vara påhittig, så tillslut tog jag mitt, lämnade killarna med P och gick iväg. Till andra sidan hotellbyggnaden där de lugna poolerna ligger. Nu har jag fått tanka lite egentid, men egentligen hade jag önskat få smita hit med P så att han också fick pausa och bara vara en stund. Det får bli imorgon kanske. Nu dags att gå tillbaka till killarna och hoppas på en mysig kväll. 

foto taget med min iPhone


Hoppas ni får en mysig dag! 

Bloggat i farten. 
Bye! 


Elias simmar!!!

 
 
 
 
Elias simmar! På riktigt! Och, det är så coolt! (Så stolt mamma här. Pappa också för den delen.) 
 
Ända sedan hösten 2013 har Elias gått på simskola och han har älskat det från första stund. Är det någonting han har sett fram emot varje vecka så är det simskolan. Visserligen har både P och jag tyckt att Elias i omgångar mest har lekt och plaskat på simskolan, så pass mycket så att vi har fått påminna om att det faktiskt är SIMskola han går på, inte Plask&Lek-skola. Hursom, Elias har älskat och älskar simskolan. I somras, när vi hade fått upp poolen nedanför altanen, tog han flera gånger under dagen på sig badshortsen för att bada, plaska och ta några simtag i poolen. Visst gjorde han det bland annat för att det var så varmt ute, men mest för att han helt enkelt älskar att simma. Samma sak var det uppe i stugan i somras; där simmade, plaskade och lekte Elias för fullt med sina tremänningar. 
 
Innan vi kom hit till Thailand för en vecka sedan, sade både P och jag att det ska bli spännande att se när Elias släpper taget och börjar simma utan simpuffar. Nu är vi där! Elias kan ta av sig puffarna, hoppa ner i vattnet, och simma in till kanten eller över till andra sidan poolen, om han nu vill det. Igår tog Elias och jag vår första simtur tillsammans och simmade en och en halv längd, säkert runt 40m. Åh, så coolt det kändes att han simmade där bredvid mig! Fler sådana turer kommer det att bli då P och jag har sagt att Elias nu, varje dag här i Thailand, måste simma minst en längd för att träna på att simma och bli ännu mer säkrare i vattnet. Än så länge tycker Elias att det är jättekul, så han kör på medan P eller jag håller koll. Det som känns riktigt bra är att veta att om Elias ramlar ner i vattnet så kommer han att klara sig genom att kunna simma tillbaka till kanten igen. Nu, som sagt, hoppar han mest hela tiden från kanten ner i poolen. Men, skulle han ramla så klarar han nog sig. Så coolt! Elias simmar!!!      :) 
 
Bye! 
 

Sunwing Kamala Beach Resort

Då vi var så jättenöjda med vår resa, val av ort och hotellet under vår resa hit till Thailand och Kamala för två år sedan bestämde vi oss i år för att inte bryta ett vinnande koncept. Vi visste precis vad som väntade när vi bokade vår resa, vart allt finns, hur våra rum ser ut, att vi kan gå till Lollo&Bernies Miniland med killarna efter frukost en stund (eller, på eftermiddagen också för den delen), var vi kan äta på kvällarna, och det har verkligen varit jätteskönt att bara få vara från första dagen. Vi njuter för fullt av vår semester; Elias, Simon och Noel badar och åker vattenrutschkana (japp, Noel älskar det också men han får åka med sin pappa), vi fotograferar för fullt, och bor i poolen i stort sett. (P och jag har nästan bränt våra axlar då vi nästan hela dagarna står i poolen.) Underbara härliga semester!     :) 

Ett bildregn kommer så snart uppkopplingen vill som vi vill.)  
Precis som förra gången har vi haft turen att få rummen intill varandra, så Elias och Simon kan enkelt knacka på hos kusin O i rummet intill, eller gå till nästa dörr till mummu och ukki, och det känns också lyxigt. P och jag försöker även få oss en varsin timma egentid varje dag då vi kan unna oss en (Thai)massage, tid på gymmet, eller hitta på något annat. Det går sådär, men de dagar vi får till det känns det bra att hinna få tanka kraft. Skönt med semester!       :) 

Hoppas allt är bra med er! 
Bye!


Semester!


bild via Instagram - iamisvarld 


Vi har det bra. Jättebra. Med inte så bra uppkoppling och dagar som går alldeles för snabbt trots att vi inte gör någonting speciellt, så hinner jag inte med att kika in här. Ska försöka bättra mig då vi knäpper härliga soliga badkort på killarna, som älskar att bada och åka vattenrutschkana varje dag. 
Nu tillbaka ner i poolen.       :)

Bloggat i farten! 
Bye! 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!