Tre månader gammal.

Idag blir vår lille Simon tre månader gammal. Han är så söt, och börjar bli mer och mer med. Roligaste han vet just nu är att ställa sig upp, eller dras upp på benen kanske är en bättre förklaring. Härom dagen skrattade han för första gången, och det gör han nästan varje gång man kittlar honom. Simon fortsätter även gymma på som vanligt, ger både kossan och fåret en omgång, och greppar nu även kossans svans lite då och då.
Visst är han söt!
Bye!

Energi.

Jag vet inte varifrån jag har fått all energi jag har haft idag, men jag har orkat hålla igång hela dagen med plock, städ, pyssel, plantering av höstblommor och lek med småkillarna. Dessutom har det varit roligt. Jag måste ha sovit bra inatt helt enkelt. Mellanmål intogs idag på altantrappen, sedan hjälpte Elias till med att städa, och Simon har (bokstavligen) hängt med som vanligt.   :)
Bye!

Jacee Badeaux

Här hemma brukar TVn vara på i bakgrunden, och lite då och då fastnar jag framför den. Nu, på Ellen Degeners Show, framträdde just en ung kille med en helt underbar röst. Jag har missat amerikanska Idol, men vilka stjärnor det finns där ute. *myser*Bye!

Just nu.

Just nu leker Elias ute i sandlådan och Simon gymmar i babygymmet. Jag njuter av morgonkaffet och bloggar. Det är underbart väder, så vi ska nog försöka spendera stor del av dagen med lek och pyssel ute idag.  :)Bye!

The Tourist.

hihihiihii.... Jag kan mina Hollywood-filmer, jag. Innan jag hade sett slutet på filmen igår hade jag förslag på två alternativa slut. Jag hade rätt.   :) 

Vi har nu sett The Tourist, och det var faktiskt en bra Hollywood-film. Bra handling, lite smårolig och två bra skådespelare. Jag gillar Johnny Depp skarpt, och gör man det är denna film värd att ses. Jag tyckte nog att även att Jack Sparrow lös igenom någon gång under filmen, vilket gjorde det hela lite roligare. En helt klart bra film att se och slappa till.  
Bye!

Tyst.

Äntligen tyst i huset, bara gubbsingen och jag är vakna nu. Tidigare ikväll lyckades jag få Simon att somna, efter att han skrikit en stund på grund av trötthet. Han blev nöjd när han fick gosa in sig nära nära mig i sängen. Det tar på krafterna att vyssja och trösta, men när han väl somnar är det mysigt att ligga och titta på honom. Lyckan var dock inte alls långvarig då Elias, lycklig efter att ha fått duscha med sin pappa, kom ut ur badrummet tjoandes och väckte givetvis sin lillebror. Simon, inte alls glad över att bli väckt, satte i sin tur igång att skrika och skrika och skrika och skrika och skrika. Det tog en bra stund innan vi lyckades lugna Simon, och det slutade med att han åter gosade in sig nära nära mig och somnade i min famn.

Nu är jag helt slut efter allt skrik och ska bara njuta av tystnaden och lugnet innan det är dags att gå och lägga sig. Borde kanske se färdigt den där filmen också..... vi får se.  

Nighty-Night!

En trevlig överraskning.

Fick härom dagen en trevlig överraskning när jag öppnade brevet med lönespecifikationen i. Var idag tvungen att ringa och höra att det verkligen stämde att jag skulle få ut så mycket som jag får, och allt är precis som det ska. Tydligen får alla anställda i kommunen en engångssumma föräldrapengar om man har varit anställd i mer än två år, och det har jag nu. När jag gick hem med Elias fick jag inga pengar då jag endast varit anställd i ett år, så detta blev en väldigt trevlig surprise.   :)

Nu har jag under dagen försökt få tag i Skatteverket, och det är nästintill omöjligt såvida man inte har tid att sitta i telefonkö. Nästan 15minuter tar det att komma fram. Flera gånger under dagen har jag lagt på då det varit sådan lång väntetid. Men, nu så. Nu har jag plats 13  och det är dags att prata snart. Äntligen. Tyvärr kommer en stor summa av föräldrapengarna försvinna till skatten, men men... inte mycket att göra.  

Bye Bye!

Glada killar.

Glada killar idag. Älskar er!!!   :)

Bye Bye!

A!A!-kudde.

Hela gårdagen hade jag smått smått ont i huvudet, och usch så det tog på krafterna. Dessutom valde Elias att vara jättejobbig när vi handlade mat på ICA Maxi, så jag hade velat lämna kvar honom där. Men, både på DollarStore och Jysk gick det jättebra och handla, och vi införskaffade oss en A!A!-kudde som vi faktiskt invigde igår. A!A!-kudden får Elias sitta på i två minuter efter tre tillsägelser om han inte lyssnar på oss - och han är själv jättenöjd med sin kudde. Förutom när han sitter på den.   :)  

Efter att vi hade ätit middag igår däckade jag i sängen och har sovit från halv nio till klockan sju imorse. Jätteskönt. Vaknade dock upp med huvudvärk idag igen och hoppas att den snart går över.

Bye!

Hade under förmiddagen......

Hade under förmiddagen tänkt åka iväg och handla mat och annat smått vi behöver då det är lite enklare att göra det med bara en liten kille. Men, klockan är lunch och Simon och jag är fortfarande hemma, så istället blir det att tvätta, vika tvätt, fixa disken, plocka och kanske till och med ta en sväng med dammsugaren. Och, leta reda på en lunchlåda. Stan får vi ta när jag hämtat Elias på dagis. Fördelen är att jag då får lite sällskap och någon att prata med då munnen går hela tiden på den lille mannen. Så får det bli.    :)

Bye!

Dagis igen.

Det är måndag och vår store lille kille ska iväg till dagis igen. Kan inte låta bli att tycka att han är så söt!!!   :)Jag och Simon, ja vi ska iväg på promenad, och gubbsingen iväg till jobbet. En vanlig måndag med andra ord.
Bye!

Ikväll har vi tittat.....

Ikväll har vi tittat på film, gubbsingen och jag. Jag somnade. Rackarns! Så, jag får se färdigt filmen imorgon och nu istället förflytta mig till sängen och sova vidare.   :)

Nighty-Night!

Sötsugen.

Igår kväll unnade jag mig en efterrätt, chokladmousse med bär, som var jättegod. Verkligen jättegod. Idag har jag givetvis då varit sötsugen hela dagen och är det fortfarande. Det var inte enkelt att ta sig igenom affären, när jag var iväg och handlade lite frukost till morgondagen, men på något sätt klarade jag det. Tyvärr är jag fortfarande så jättesötsugen - så nu blir det skogsbär med grädde till.Bye!

Poolen på.....

Poolen på tork, bänken håller på att fixas till så den kan säljas, och min fina bil har dammsugits och är nu ren och fin. I alla fall på insidan. (Nu borde min käre pappa vara nöjd.)   ;)Bye!

Pysslar både ute och inne.

Idag hade vi tänkt ta oss till Furuviksparken och lyssna på Eric Saade, men istället blir vi hemma och pysslar både ute och inne. Bilarna behöver städas och Elias luftas, så då får det bli så. Dessutom är vi trötta efter gårdagen, trots att vi var de första som gick hem från festen. Det är inte lätt att vara småbarnsförälder.  ;)

Bye Bye!

140års-fest.

Igår kväll var vi iväg på 140års-fest och hade kul. Det bjöds mycket prat, god mat och barnen lekte hela kvällen. Det är alltid kul att samla gänget och sitta och prata en helkväll. Vi hade även tur med vädret och det var en jättefin kväll att sitta ute och prata. Elias och en jämnårig Wilmer hade jättekul i Theos rum, och Theo insåg till sin förfäran på kvällen att han skulle bli tvungen att städa upp efter småkillarna som varit på hans rum. Stackarn! (Och, till min förfäran kom jag just på att vi totalt glömde bort att plocka ihop inne på Theos rum innan vi åkte hem. Rackarns!)  Tack alla för en kul kväll!  :)
Bye!

Höstblommor.

Då så. Då gör vi ett nytt försök. Har just, tillsammans med Elias, planterat lite höstblommor och så får vi se hur länge dessa överlever. Är verkligen inte bra på det här med blommor, men vi får se.... vi får se..... Skam den som ger sig.   ;)


Bye!

Till Arlanda.


Då har jag och småkillarna varit iväg till Arlanda och vinkat av min allra bästa Charlotte som flyger hem till GranCanaria idag. Det blev lite fika och prat innan avgång, och medan Elias och Charlotte njöt av en bulle respektive morotskaka höll jag mig till en kopp kaffe och vatten. Simon åt lite han med, och däckade sedan i vagnen. 

  


Travlig resa och ha det så gott i värmen igen! Hoppas vi ses snart!!!
Bye!

A! A!

Då jag och småkillarna har en tidig uppstigning imorgon är det sängen som gäller nu. Måste verkligen sätta klockan på alarm för att vakna då jag är så trött nu, och kommer säkerligen vara trött även imorgonbitti. Simon kan jag inte räkna med längre att han väcker mig då han har börjat somna om han också när han får sova intill mig på morgonkvisten. Så, alarm på.  

Lite roligt idag var, återigen, en kommentar som Elias kläckte ur sig. Medan jag fixade maten var Elias ute på altanen tillsammans med gubbsingen. Elias plaskade och lekte med vattnet i sin pool, och trots små tillsägelser från gubbsingen fortsatten han med sitt plaskande och blev givetvis jätteblöt. När det var dags att gå in tittade Elias på sina kläder och kläckte ur sig 'Mamma säga A!A!'. Vår store lille kille känner sin mamma, han. hihihi..... Men, jag sade inte A!A! åt att han var blöt, utan åt det faktum att han sprang runt drippdroppandes inne och lämnade halkiga spår efter sig. Är livrädd för att halka numera. Samtidigt kanske det är hemskt att Elias vet att jag kommer att säga A!A! till honom - inte roligt att det är det han kopplar ihop mig med..... Inte lätt att vara mamma och uppfostra sina små.  

Nu sova.
Nighty-Night!

Förskolan Uppfinnaren.

Av en slump upptäckte gubbsingen igår att det var visning av en ny förskola i huset där han jobbar, Förskolan Uppfinnaren. Dit for vi i förmiddags. Och, ojojoj så fräscht, fint, inspirerande, roligt och bra det var. Hade Elias inte börjat på dagis än hade vi genast ställt honom i kö till denna förskola. Dels för att det är just nytt och allting är fräscht, men framför allt för att dagiset har inriktningen Natur & Teknik, och verkligen har byggt upp alla utrymmen utefter det. Det finns:
- ett lekrum (med bland annat en tågbana som Elias lekte med en stund)
- ett skapar-rum där man kan måla och pyssla
- ett experimentrum där man kan kladda med jord, sand, lera, vätska av olika slag
- ett lekrum som ska användas till rollekar etc 
- en fantastisk utegård med snickarbänkar, vattenland (som än ej är riktigt färdigt), en härligt stor sandlåda (där Elias givetvis fastnade med grävskopan), ett skogsområde som kan användas till upptäckter, lek och pedagogik, och annat som är i planeringsstadiet än (exempelvis ett växthus).

Så, nu är frågan den om vi kommer att flytta in till stan eller inte inom en snar framtid. Det vore så mycket enklare att både hämta och lämna på dagis om vi slapp 30minuters bilväg till jobbet, som vi har både gubbsingen och jag. Om det sedan händer Elias något under dagistid tar det oss just 30minuter innan vi kan hämta honom, och det känns inte alls bra. Dock trivs vi så jättebra på det dagiset vi är på nu, och dagisfröknarna där är helt underbara, så att byta känns tungt. Det tar emot väldigt.

Om vi däremot ska flytta till stan ska vi absolut ställa Elias och Simon i kö till detta dagis. Men, och det finns ett stort MEN. Det är inte alls säkert att våra killar kommer att få plats på just detta dagis. Som det är nu är behovet av dagisplatser jättestort, och för att lösa det har man öppnat (minst) ett nytt dagis för att tillgodose behoven. Om behovet av platser fortsätter finnas kommer detta dagis fyllas på med barn, precis som alla andra dagis. Dagisfröknarnas önskan är den att barnen som börjar på Uppfinnaren är natur- och teknikintresserade, men risken är stor att detta inte tillgodoses utan att platserna bara fylls. Elias och Simon kan därmed hamna på ett helt annat ställe som vi kanske inte alls trivs med.

Några bilder från besöket kommer här i alla fall:Visst är det fint! Kanske ska tipsa våra dagisfröknar lite om vad vi har sett idag.  :)
Bye!

Elias varit iväg till tandläkaren.

Idag har Elias varit iväg till tandläkaren för andra gången i sitt liv. Vid ett-årsåldern var vi iväg på information, och idag var det i stort sett samma sak som gällde. Hemma har vi i några dagar pratat om tandläkaren och vad vi skulle göra där, samt övat på att gapa, men när vi väl kom in i undersökningsrummet blev Elias blyg och ville inte alls vara med. Så, efter lite övertalning, mutor och list borstade vi tänderna samta gapade stort (både Elias och jag) så att tandsköterskan kunde räkna och kika på tänderna. Elias tänder. Resultat: alla mjölktänder finns på plats och ser bra ut. Nästa tand kan vi förvänta oss i sex-årsåldern. Att Elias ibland gnisslar tänder när han sover är heller inte farligt eller ovanligt. Tydligen gör många barn det när de får tänder, när det känns lite konstigt i munnen, eller när de i sömnen tror att de har napp och tuggar på den. Men, vi ska hålla koll på gnisslandet så att det går över, annars får vi följa upp det helt enkelt.

Hos tandläkaren fanns även en av Elias dagiskompisar, en jättesöt tjej, som han lekte med medan vi väntade på att det skulle bli vår tur. När vi sedan var på väg hem träffade vi på en av Elias dagiskompisars mamma med minstingen som nu blivit stor. Måste se till att hinna träffas snart, eller vad säger du Susanne?   ;)
Bye!

Orkar inte.

Har hela dagen varit inställd på att städa och plocka ikväll då det är alldeles för fullt och stökigt överallt. Jag vill städa och plocka, men nu är jag så trött så trött efter att ha lyssnat på Simon hela kvällen, så jag orkar inte. Istället tar gubbsingen och jag kvällen redan nu och hoppas på en dag med kraft och lust imorgon istället. Så, jag säger:

Nighty-Night!

Skrik.

Varje dag, mellan ungefär fem till sju på eftermiddagen/kvällen, har vi en dust med Simon då han bara skriker och skriker och skriker. Han är inte hungrig, han har torr blöja, han är inte ensam utan har sällskap och närhet då han sitter i famnen på någon utav oss, utan han är helt enkelt trött. Supermegatoktrött. Det är den enda förklaringen vi kan komma fram till. Han skulle kunna ha ont i magen, men det brukar ge sig efter en stund och kan inte vara orsaken till att han skriker i två-tre timmar. Och, fy så jobbigt det är att lyssna på honom. Varje kväll.....

För en stund sedan slocknade han själv i babygymmet där han låg och skrek, slocknade av trötthet (inget annat). Vi, Elias, gubbsingen och jag, passade då på att äta middag och det var hur skönt som helst att göra det i lugn och ro. Annars brukar gubbsingen och Elias äta middag tillsammans, medan jag sitter med Simon, och så lyssnar vi på hans skrik. Så jobbigt...... Jag hoppas att denna period går över snart. Mycket snart. Suck.....


Bye Bye!

3månaders-kontrollen.

Stackars liten. Vår lille Simon har fått sin tremånaders-vaccination och han tyckte inte alls om det. Han skrek så att han blev alldels röd i ansiktet, men bara i max en halv minut, sedan var det bra. Efter att ha fått lite mat därpå slocknade han totalt och sover nu jättedjupt här hemma. Jag tycker ändå det är bra med det svenska vaccinationsprogrammet och hellre ser jag till att våra killar får sprutorna och blir ledsna en liten stund, än att de blir allvarligt sjuka och blir lidande för det. Det som är riktigt bra är att vaccinationerna är valfria, så de som inte delar min åsikt får göra precis som de vill. 

Hela 3månaders-kontrollen gick i alla fall bra och Simon kan det han ska kunna; han orkar hålla upp huvudet lite, är stark ändå i ben och rygg, samt börjar lite smått greppa saker och ting. Vi ska dock fortsätta öva på det här med att ligga på mage för det är ingen höjdare alls. Hoppas bara att Simon själv kommer på att det är lite roligt att ligga och kika på saker och ting på mage så att det sporrar honom.

Simon, innan den hemska sprutan:Bye Bye!

Då är Elias iväg till.....

Då är Elias iväg till dagis igen och jag och Simon hemma efter en promenad. Trots att det är grått och trist ute var det åter igen skönt att komma ut. Men, jag ska erkänna att jag lääänge gick och funderade på att ta bilen till dagis istället, så jag får tacka gubbsingen som pushade på lite och påminde mig om att det är skönt att gå om man bara kommer ut. Han hade rätt.

Nu är det en snabbdusch som gäller, sedan ska vi om en timma iväg till BVC på tremånaders-kontroll.
Bye!

Det här med "promenad".

I förmiddags, när jag och småkillarna var ute på promenad, hade jag en diskussion med Elias som jag tillslut gav upp. Den gick något i stil med detta:

- Va är romenaden schtans?
- Vi är på promenad nu.
- Va då schtans?
- Jo, när man är på promenad, då går och går och går och går man. Som vi gör nu.
- Va då schtans?
- Ja, vi får se vart vi går.
- Vart vi gå?
- Jag vet inte, vi får se.
- Va är romenaden?
- Vi är på promenad nu.
- Va då schtans?

Och så försökte jag förklara ytterligare några gånger tills jag gav upp. Hur ska man förklara vissa ord för barn???? Det här med "promenad" var i alla fall inte det lättaste, men Elias kommer nog att förstå tillslut när vi gått ut tillräckligt många gånger på promenad. Store lille söte kille.   :)

Bye!

Till fotografen.

Då har vi varit iväg till fotografen och fotat oss tillsammans med vår nyfödde lille kille Simon. Nej, han är inte nyfödd längre, utan hela tre månader om en vecka. Men, jag skyller på att det har varit sommar och semester, och att det är därför vi inte har hunnit ta oss iväg till fotografen tidigare. Nu är det i alla fall gjort och bild på vår familj hamnar i tidningen på söndag eller måndag. -Check!

Bye!

Då har vi tagit en......

Då har vi tagit en förmiddagspromenad igen och jag är helt slut. Igen. Huvudsaken är dock den att jag, och småkillarna givetvis, kommer ut i friska luften, och att jag sedan får lite träning är bara ett plus. Men ojojoj vilken dålig kondition jag har nu, jämfört med några år sedan. Måste bli ändring på den punkten. Mysigt är dock att gå runt i kvarteren och se när folk höststädar i trädgårdarna, och att njuta av naturen.   :)  

Promenaden kombinerades även med ett stopp på lekplatsen så att även Elias fick röra på sig, sedan spurtade vi hem sista biten. Simon sover fortfarande ute i vagnen och har det hur skönt som helst.


Bye!

Tricks.

Alla tricks är tillåtna. De måste de få vara. Och, de som inte vill läsa om bröst och amning får sluta här.  :)

Simon fortsätter fortfarande för det mesta med att vägra att ta höger bröst, och det är jättejobbigt. Igår fick jag pumpa ur för att bröstet inte skulle vara så fullt och göra ont, och idag har jag funderat på att göra likadant. Men, istället har jag försökt lura Simon och det fungerar. Just nu, i alla fall.

Trick nr1 är att låta honom börja äta från vänster bröst och sedan switcha över till höger fort som sjutton. (Då är han inne i ätandet och bara vill ha mer, så det fungerar. Oftast.)

Trick nr2 är att lägga sig ner och amma, då tar han bröstet och det är inte alls några problem. Konstigt men sant.

Så, nu gäller det för mig att alltid tänka till ifall vi ska iväg någonstans. Innan vi åker får jag försöka se till att Simon äter från höger bröst på något sätt, sedan får han äta från vänster när vi är borta och så slipper vi stök, skrik och bök. (Jag kan inte räkna med att jag kan hålla på att byta bröst som en tok, eller lägga mig ner någonstans om vi är på stan eller fikar hos kompisar - så det får bli så här.) Måtte det inte vara så här krångligt för all framtid, för jag vill gärna amma, jag tycker att det är mysigt. Men, ibland har jag god lust att bara ge upp - för det tar på krafterna att kämpa. Nu dock har Simon och jag haft en mysig stund då vi legat i sängen och han har tagit höger bröst. Så, det finns hopp, och Simon är mätt och jag åter glad.   :) 

Bye Bye! 

Vilken härlig dag!

Vilken härlig dag! Solen har varit framme hela dagen och himlen har varit blå. Underbart! Eftermiddagen har vi idag spenderat en stund hemma hos Madde med -e, och sedan i lekparken. Elias har fått leka av sig ordentligt; först busat med Meja och sedan även lekt med hennes systrar, som har varit jättesnälla som tagit hand om honom. Riktigt kul. Sedan svängde gubbsingen förbi och visade upp sig, riktigt glad över att äntligen ha fått upp sitt plan i luften.   :)

Bye Bye!

Unnar mig lite egentid.

Simon sover, så jag unnar mig lite egentid. Det blir kaffe och skvaller på altanen.   :)


Bye!

Förmiddagspromenad.

Åh, så underbart skönt! Har kommit hem efter en förmiddagspromenad, och även om det bara blev 30min idag så är det en bra början och jag skönt slut (vilket är huvudsaken). Det blev nästintill intervallträning idag då jag först var iväg och lämnade Elias på dagis, tog tio minuter, sedan tog en 10minuters promenad till affären, och sedan tio minuter hem. Ska verkligen försöka hålla i promenaderna då det är så skönt att komma ut. Så bra som jag mådde och den energin jag hade, när jag tog morgonpromenader innan jobbet, det har jag saknat. Simon, ja han hänger med som vanligt - och tycker om våra promenader han med.    ;)
Bye!

GRATTIS, min allra bästa Charlotte!!!

En del kompisar har man känt sedan barnsben, andra får man under tiden man växer upp. Jag har en handfull nära nära vänner som jag är så glad över att ha i mitt liv, och min allra bästa Charlotte är en av dem och har varit det sedan vi lärde känna varandra när vi pluggade ihop i soliga Karlstad. Då det är hennes födelsedag idag ska jag passa på att tillägna henne ett blogginlägg.  :)

Jag antar att de allra flesta hittar på roliga saker tillsammans med sina kompisar, det är bland annat det vänskap handlar om. Charlotte och jag har hunnit med att resa lite tillsammans, samt varit med om en hel del roliga saker ihop. Jag kan inte sluta småle när jag tänker på:

- då Charlotte kröp ner i en kista på universitetet och inte kunde få upp locket och komma ut själv. Tur att andra fanns runt omkring!

- den gången då vi var ute en kväll i Karlstad och jag skulle ta bussen hem men hamnade i Stockholm. Ooops!

- den dagen då tanken var att vi skulle sitta och plugga på universitetet, men då det slutade med att vi fnittrade bort hela dagen och alla andra runt om oss blev less

- föreläsningen då vi satt längst bak i salen och kastade russin på en annan kompis som satt långt fram och skulle vara duktig och anteckna allt som sades. Och jo, det var en totalt jättetråkig föreläsning och vi hade läst boken.
 
- våra turer till GranCanaria och kvällarna ute där. (censurerar lite här med tanke på vissa läsare.... )   ;)

- alla goda middagar och pratstunder vi har haft.


Att ha kompisar som är så jättesnälla och omtänksamma, som Charlotte faktiskt är, är otroligt mycket värt. Trots att vi inte hinner ses så ofta, eller hinner prata i telefon, så är det så enkelt att träffas och bara fortsätta där vi var när vi senast sågs. Det är så det ska vara, tycker jag, när det handlar om riktig vänskap: ingenting förändras riktigt trots att man inte har setts på länge - utan allt är som det ska vara. Jag är så glad att det är du som är gudmor till vår Elias.   :)

Så, GRATTIS vännen på födelsedagen! Tack för att du finns, och jag hoppas verkligen att vi ses snart igen. Saknar dig redan!!!!   Charlotte och jag på GranCanaria påsken 2007.


 
Bye!

Pappas Ipad.

Åh nej.... nu har det börjat....... Elias bläddrar fram spelet han ska ha utan problem, sedan sitter han och spelar på sin pappas Ipad.Det var bara en tidsfråga innan han skulle bli intresserad och vilja göra samma lika som sin pappa. Och, vi gav efter så vi får skylla oss själva. Men, han kanske lär sig någonting också.....   ;) 

Bye!

Tillsammans med Simon.

Det var så här det var att vara hemma med Elias när han var liten; tyst, lugnt, vi hade all tid i världen att sitta och mysa i soffan, sova ihop, ligga och gymma, och bara vara. Det var så himla mysigt, och nu får jag tillbaka den tiden, men tillsammans med Simon. Elias har idag börjat på dagis och får några timmar fulla med lek tillsammans med sina kompisar där. Jag, ja jag spenderar timmarna tillsammans med Simon under tiden. Perfekt.

Bye!

Wind of Change.

Då är vi hemma igen. Småkillarna sover, tvättmaskinen är igång och jag ska gå och krypa ner i sängen jag med. Återigen har jag poppat musik när vi har åkt hem och ikväll fastnade följande:
Visst är den fin!
Nighty-Night!

Min allra bästa Charlotte!

Idag har vi träffat min allra bästa Charlotte som är hemma från GranCanaria och hälsar på. Det är alldeles för sällan vi kan ses, eller hinner prata, så idag har det pratats en del. Tyvärr hinner man inte med att avverka alla samtalsämnen när man har ont om tid, men det viktigaste var att vi hann ses. Kul var även att Elias fick lite tid ihop med sin gudmor. Och, att Charlotte fick träffa Simon givetvis.

Sedan hade vi lite paketutdelning. Både Simon och Elias fick snygga kläder, och jag en jättegod parfym i födelsedagspresent. Charlotte fick även ett paket hon med då hon fyller år imorgon.   :)


Min allra bästa Charlotte som bor alldeles för långt bort!


Elias öppnade både sitt eget och lillebrors paket.


Snyggt set till Simon. Mummy likes!


Och, en ytterligare snygg T-shirt och byxor till Simon.


Snygg tröja, byxor, strumpor och riktigt snygg väst till Elas. Nice!


En födelsedagspresent till mig....


...med en god parfym.TACK allra bästa vän för att du svängde förbi här ute i buschen. Hoppas det inte dröjer fööör länge till nästa träff.
Bye!

Snart får vi besök.....

Snart får vi besök här ute i buschen, och resten av förmiddagen kommer att ägnas åt massa prat, fika, prat, lunch, prat och sade jag prat? I eftermiddag ska jag och småkillarna sedan fara hem till gubbsingen som tokjobbat på planet hela helgen.

Men, nu invänta besök.   :)
Bye!

Efter att ha varit......

Efter att ha varit iväg på marken' idag tokdäckade jag här i soffan hos mina kära föräldrar. Jag var så trött och orkade bara sätta Simon i babygungan, efter att han hade ätit, för att sedan lägga mig ner i soffan för att sova. Min underbara mamma såg till att Elias kom ut på gården, och han har tydligen hjälpt till att rensa ogräs idag vilket han tyckte var jättekul. Dessutom fick han köra sin kära gräsklippare, som han har pratat om i flera dagar. Simon fick följa med ut även han, och han fortsatte sova i vagnen. Så, jag fick sova inne helt i lugn och ro i nästan en-två timmar. Underbart!

Trots sömn på eftermiddagen är jag fortfarande trött och ska ta kvällen nu. Imorgon får vi besök från långvägars och det ska bli jättekul. Hoppas ingenting kommer emellan nu. Det är dags för oss att ses.   :)

Bye Bye!

Höstmarknad.

Idag har vi varit iväg på höstmarknad. Trots lite lite småregn var det jätteskönt att gå och strosa och kika på vad som fanns att köpa, och det var heller inte helt folktomt som jag nästan trodde att det skulle vara. Roligast tyckte Elias att det var att åka karusell, vilket nog jag också tyckte. Jag ser fram emot alla karuseller jag kommer att få åka med Elias framöver. Elias gillade även sin lilla traktorballong som han fick, även om han helst av allt hade velat ha den allra största. (Det får bli en annan gång.) Mamma och jag lurades till att köpa produkter som kommer att hålla våra naglar fräscha och snygga, men jag måste säga att de verkar fungera riktigt bra faktiskt. Jag köpte även på mig några Grattis-kort, som är bra att ha hemma, och Simon sov sig gott igenom turen som alltid.   :)

 

 


Bye!

I Know There's Something Going On

Vi är framme hos mina föräldrar och spenderar förmiddagen inne då det regnar lite smått. Elias leker som vanligt med tågbanan och sysselsätter sin mummu och ukki för fullt. Simon har gymmat på morgonen och håller nu på att vakna upp efter en liten tupplur.

Jag lyssnar sällan på radio hemma, och borde bli bättre på det då det faktiskt sänds en hel del bra program, samt bra musik. Jag har inte alls koll på dagens musik - däremot den musik jag växte upp med. Så klart. Det är lite kul att åka bil för då får man verkligen tid att sitta och lyssna, och gissa om jag poppade och sjöng igår när vi åkte hit. Killarna lyckades sova sig igenom hela bilresan och min (inte alls) så vackra röst. Men, vad gör man inte när man hör en klassiker som till exempel denna:Bye Bye!


Kör försiktigt.

Bilen är packad och vi, jag och småkillarna (igen) ska ta oss iväg till mina kära föräldrar. 'Kör försiktigt. Puss Hej då!', som Elias säger när han ska åka iväg någonstans.   :)


Bye!

Snacks.

Jag ska erkänna att jag då och då blir jättesugen på godis. Och kanelbullar. Och prinsesstårta. Det är dessa tre saker jag saknar mest nu när jag och gubbsingen har satt igång på allvar med LCHF. Men, då är det bra att det finns lite snacks som man faktiskt kan äta och här är ett tips:Babybel-ost (vet inte om de är avsedda för vuxna) smakar faktiskt helt ok och innehåller kring 0,2g kolhydrater och 24g fett. Perfekt!  :)

Bye!

Urk.....

Urk.... Idag är jag trött. Så trött så trött. Helt klart tröttast utav oss här hemma. Elias, den rackarn, har mest energi och springer runt runt och ut och in på altanen för att titta på gräsklipparen som är ute på morgonbete. Jag, ja jag har fått i mig frukost nu och sitter med första koppen kaffe, och hoppas på att piggna till så att jag kommer igång och orkar med någonting idag. Planen för dagen är att packa då vi ska åka ner till mina föräldrar över helgen. Solen skiner så jag hoppas vi kommer ut lite också. Men, först kaffe, sedan dusch, och kanske vaknar jag till efter det.  :)  


Bye Bye!

Jag och småkillarna har......

Jag och småkillarna har kommit hem efter fika med Elin och Madde med -e. Det var länge sedan vi träffades, och som vanligt var det jätteskönt att bara sitta och prata. Sötast var Elias och Meja som åkte bil tillsammans, lite här och var på gården. Måste säga att Elias faktiskt har koll på det här med att styra och att det gick bra. Tack för fika och pratstund!    :)
Bye!

Lite inskolning.

Då har vi varit iväg på lite inskolning på dagis idag, för det var nog lite grand det det var. När vi kom dit började Elias direkt leka med vattenlandet (eller vad det nu heter), men kom efter en liten stund tillbaka till mig för att ta av sig sina stövlar så att han kunde plaska på bäst han ville i vattnet. Jag satte mig i skuggan tillsammans med Simon, som sov i vagnen, och satt där och njöt av att bara vara och se glada lekande barn överallt. Dagis är verkligen jättebra för barn, tycker jag, och Elias kommer att få det så bra när han börjar där igen nästa vecka. På dagis hade de nu till och med en vattenslide där barnen åkte och lekte - hur kul som helst! En av dagisfröknarna bjöd mig på en kopp kaffe, och när vi till slut skulle gå hem var det en trött Elias som lutade sig tillbaka i vagnen och bara var.    


Inför dagis nästa vecka måste vi nu se till att komma ihåg att köpa foppatofflor, eller andra enkla sandaler, så att Elias kan ha någonting på fötterna och ändå plaska runt i vattnet. Sandaler som torkar fort. Kom ihåg!  :)
Bye!

Fånigt!

Det här är fånigt! Jag är mammaledig och borde ha all tid i världen, men jag är stressad. Idag ska vi åter till dagis så att Elias får leka lite mer med sina kompisar där, och vi ska vara där om en timma. Så, jag har slängt i mig frukost, nu ska jag försöka slänga i Elias hans frukost, sedan ta en dusch, klä på mig, klä på båda killarna, ge Simon en andra frukost, och slutligen plocka ihop vagn och allt som ska med idag, samt ta en promenad till dagis. Jag hade räknat med att vakna vid sju-tiden, och att Simon skulle väcka mig. Se hur det går när killarna sover till åtta. Inte alls bra. Eller.... jo det är det..... men inte när man har en tid att passa.   ;)

Ha en bra dag!!!
Bye Bye!  

Sagt hej.

Då har vi varit iväg och sagt hej på dagis. Som vanligt var Elias lite avvaktande och iakttog alla en liten stund innan han gav sig in i leken. Han hade skön stil, med händerna i fickan, där han stod och pratade med en av sina dagisfröknar.  Vi har även unnat oss några goda plommon ur vårt eget plommonträd. En aptitretare innan lunch. Smarrigt!  :)
Bye Bye!

Det är tidigt.....

Steg upp tidigt, klockan var straxt före sju. Nu för tiden vill Simon stiga upp vid denna tid, så det är bara att knalla ner, byta torrt på lille killen, göra i ordning en kopp kaffe och börja vakna till liv. Men, lite mysigt är det när det bara är Simon och jag som är uppe och donar och resten av huset är tomt.

Idag ska vi gå förbi dagis en sväng så att Elias får bekanta sig med miljön och fröknarna igen, och jag prata med dem lite. Jag tror att det kommer att gå jättebra att börja på dagis igen för Elias, han vill bara leka och vara med kompisar - så vad passar bättre!?! Som vanligt har han även tagit på sig en skjorta för dagen, precis som sin pappa.   :)

Bye Bye!

Läkarbesök.

Då har vi tagit oss en promenad och varit iväg på Simons läkarbesök och allting är bra med vår lille kille. Han växer som han ska och allting fungerar som det ska. Läkaren lät mig få lyssna på Simons hjärtljud i stetoskopet och det var precis som när vi var gravida med honom och fick lyssna på hjärtljudet hos barnmorskan. Mysigt! Jag saknar faktiskt den tiden lite grand, graviditeten, då jag mådde så jättebra och älskade att gå med mage. (Ni ser, jag har till och med förträngt och glömt hur jobbigt det var med foglossning och att inte orka med allting som man ville göra.)  ;)

Elias har åter, fjärdje dagen i rad, valt att ha skjorta på sig. Pappa har skjorta på sig när han åker till jobbet, ja då ska Elias också ha det. Och, i och för sig då så åker Elias till jobbet här hemma med sin bil, och har till och med börjat ta med sig sin dator när han åker bil. Store lille söte kille. Vi kommer att bli tvungna att köpa fler skjortor om han fortsätter så här, och Elias kommer att vara det enda barnet som har skjorta på sig på dagis varje dag. Eller, det kanske förhoppningsvis finns fler. 
Cool kille!


Bye!

Klockan är inte ens.....

Klockan är inte ens tolv och killarna sover - ibland fungerar det här med mat- och sovtider inte alls. Men, Elias kom sent i säng igår kväll, och vaknade redan vid sju-tiden, så jag förstår att han är trött. Simon, ja hans tider har vi fortfarande inte fått riktigt koll på. 

Så, jag passar på att skriva lite här, ska kika igenom mailen, ladda en tvättmaskin (med bland annat de nya kläderna), och ta en bloggrunda för att se vad andra hittar på idag.   ;)

Bye Bye!

Shoppat kläder.

Idag har vi varit iväg och shoppat kläder, jag och småkillarna. Simon behövde strumpor och haklappar, medan Elias behöver nya jeans till dagis. Vi hittade det vi skulle ha....... och lite till........ Och, jag måste på allvar sluta upp med att mitcha och matcha killarna.   ;)


Elias fick ta sig en springpaus mitt i shoppandet.


Simon hängde med.


Haklappar och strumpor till Simon.


Skjorta och snygga jeans till Elias.


Bamse-stövlar till Elias som han absolut ville ha.


Enkel tröja till Elias att ha extra på dagis.


Simon fick även två bodysar.


Slutligen, en body till Simon och tröja till Elias.
(Så att man verkligen ser att de är bröder.)   ;)Bye Bye!

Pengar.

hihihihiii.... ikväll erkände han. Han är lite lurig, den lille rackarn. Men, varken gubbsingen eller jag kunde hålla oss för skratt.


- Pappa...... Vet du, jag har dina pengar i min plånbok.Ja... vad ska man säga? Han börjar tidigt, vår store lille kille.  ;) 
Åh, så jag älskar honom!   
Bye!

En ny vecka.

Då är det en ny vecka som börjar, och denna vecka är det några småsaker som ska hinnas med (bland annat ska dagis besökas för planering, vi har ett läkarbesök inbokat, födelsedagspresent ska köpas, datum för dop bestämmas, kyrka bokas, inbjudningskort fixas, jobbet besökas osv). Vad vi ska göra idag har jag inte riktigt bestämt. Dessutom är det grått och trist väder idag, så vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på. 

Ha en bra måndag!
Bye Bye!

2,5

Idag blir vår Elias 2,5år gammal, och vår lille Simon (nästan) 2,5månad gammal. Älskar våra små killar!!!!


Bye Bye!

You're Gonna Get It.

hihihiihiihii...... igår kväll poppade gubbsingen och jag lite innan vi kikade på filmen. Åh, sådan nostalgitripp vi tog oss. Så, jag nostalgitrippar igen och poppar på. Detta hör väl ändå till musikhistoria? Kommer ni ihåg!?!?!?!    :)Bye Bye!

En stunds läsning.

Idag är Elias iväg och leker med sin farmor en stund, och Simon får hänga här hemma med oss. Då han inte har velat sova själv, utan velat vara nära och i famnen på mig, har jag unnat mig en stunds läsning och då påbörjat boken Flickan som lekte med elden. Slår två flugor i en smäll: njuter av läsning och myser med Simon samtidigt. Perfekt!   :)


Bye!

Flickan som lekte med elden.

Ikväll har vi tittat på Flickan som lekte med elden, och jag tyckte mycket bättre om denna film än den första. Ska man se en film och njuta av filmupplevelsen, ja då ska man inte ha läst en bok innan. Tycker jag. (Nu återstår bara att se vad jag tycker om boken när jag börjar läsa den.)

Återigen var både Michael Nyqvist och Noomi Rapace riktigt bra i sina roller. Kul är även att man känner igen miljöerna där handligen utspelas, samt att det dyker upp karaktärer som spelar sig själva. Se filmen!    :) 
Nighty-Night!

Potträning.

Nu har vi hållit på i snart tre veckor, och sedan vi började med potträning med Elias har det gått jättebra. Jag är så jättestolt över vår store lille kille, imponerad över vilka framsteg han gör, imponerad över att han lyckats sova lunch utan blöja ett antal gånger, och hur duktig han är med att gå på pottan och även toaletten. Visst får man vara det som förälder!?!

Jag brukar nästan alltid, när jag ska ge mig in på någonting nytt, låna böcker eller försöka läsa på om ämnet på nätet så att jag vet hur och vad jag ska göra. Bättre att läsa lite extra så att jag inte gör någon dundertabbe, det är typiskt mig. Men, denna gången har jag inte hunnit med att låna någon bok om potträning, hur man ska peppa och stötta, och vad man ska låta bli att säga och göra så att barnet inte tappar lusten. Men, trots det verkar Elias sköta det här med potta och toalett jättebra, och han stortrivs med att gå i kalsonger. Visst har det hänt några olyckor (fem stycken på tre veckor) och det kommer säkert att hända fler, men det är något man får räkna med och inte alls jobbigt.  

Det som kommer att bli lite spännande är nu när Elias åter börjar på dagis. Frågan är om han kommer ihåg att gå på pottan/toaletten när han leker som mest. Hittills frågar och tjatar faktiskt gubbsingen och jag väldigt ofta på Elias, och undrar om han är kiss- eller bajsnödig. Frågan är om fröknarna på dagis hinner, eller kommer ihåg, att fråga och påminna. Å andra sidan har de jobbat med barn i pottränings-åldern hur många år som helst, så att även potträna på dagis bör inte vara ett problem. Vi får helt enkelt fråga när vi hälsar på dagis nästa vecka, innan det sätter igång på allvar.
  
En liten insikt jag dock kommit fram till, som jag skulle ha gjort annorlunda, är valet av potta. Gubbsingen och jag köpte redan i julas en potta. En hel potta. Givetvis skulle vi ha köpt en potta med avtagbar innerdel så att den mycket enklare kan tömmas och sköljas, men inte tänkte vi på det heller. (Jag insisterade på att vi skulle välja en som matchar badrummet uppe, så vi har en vaniljfärgad potta och badbalja. Ni ser hur jag prioriterar....) Nu kommer vi inte att köpa någon ny potta då Elias oftast går på toaletten där han använder en toalettring, och då toaletten är den som ska användas i framtiden så satsar vi på den istället. Toalettringen är riktigt bra och snart kommer Elias kunna klättra upp själv och sätta sig på toaletten och göra det han ska. Visst kan han ta sig upp redan nu, men så snart han vuxit lite till, blivit längre, så kommer det att gå riktigt smidigt.

Han är så duktig, vår store lille kille!!!! Är så jättestolt!!!!!!   ;)Bye Bye!

Idag har vi fortsatt.....

Idag har vi fortsatt pyssla (därav har jag inte ens hunnit skriva här). Vi har fortsatt rensa ur skåp, åkt iväg med en kasse full med saker till loppis, fyllt en kasse som ska till tippen, samt även hittat nästan hela köksbänken. Kaffehörnan är i alla fall framme. Det är så skönt när det blir resultat, och att få köket i ordning känns riktigt bra. Hur har vi egentligen lyckats stöka till det så här???? Antar att faran ligger i att en gång börja lämna något, som inte ska vara där, på köksbänken/bordet, och till slut tänker man inte ens på att man lägger saker där eftersom det redan är fullt med annat? Jag vet att jag måste skärpa till mig på den punkten!


Nu har i alla fall gubbsingen och Elias åkt iväg till hangaren och jag ska fortsätta plocka och sortera med mitt som ligger lite här och där. Nu dock kallar Simon som inte längre vill umgås och prata med Pingu.

Bye Bye!

Gubbsingen och jag har....

Gubbsingen och jag har varit duktiga idag! Speciellt gubbsingen, han har legat i som sjutton och jag vet inte var kraften har kommit ifrån. När jag har suttit ner och ammat Simon, eller gosat med Elias då han behövde det, då har gubbsingen fortsatt röja. Så, skåpen innehåller nu saker vi använder och loppis här i byn har fått en kasse med porslin. Det är bra med loppis. Inte för att loppis är någonting för mig egentligen, men för att det finns andra som är det och som kanske ser värde i saker som vi har liggandes. Vi kommer nog åka iväg med fler kassar här nästa vecka. Riktigt bra är även att vi har släpet hemma igen så att vi, allt eftersom vi röjer, kan slänga upp saker som ska till tippen och köra iväg allt när släpet är fullt.  

Nu ska vi bara plocka ihop efter dagen, sedan sova.
Nighty-Night!

Fynd!

Vi håller på att städa och röja undan i skåp och garderober i köket här hemma. Och, när man minst anar det gör man fynd! En gammal spargris som skulle krossas på julafton 1962. Nu, nästan 50år senare, ska spargrisens rätta ägare få sin gris och krossa den.   :)Bye!

'Kör på du!'

Ibland är han rolig, Elias. Varje gång jag talar om för honom att jag ska gå och ta mig en dusch, eller sätter honom i bilen då vi ska åka någonstans och talar om att vi nu ska åka, då säger han 'Kör på du! '. Lite roligt. Den lilla kommentaren dyker upp då och då, och tur är det då den alltid får mig att le.

Under eftermiddagen igår var vi iväg och handlade mat på ICA Maxi. Elias vet att det finns frukt att få där, men vår deal är att han då ska sköta sig och varken tjata eller gnälla om han ska få någon frukt. Igår blev det ingen frukt. För att visa Elias hur jobbigt det är när han tjatar och tjatar och tjatar så började jag med:

- Elias
- ha? (som han säger när han inte hör eller frågar)
- Elias?
- ha? 
- Elias? 
- ha? 
- Elias? 
- ha?
- Elias? 
- ha? 
- Elias? 
- ha? 
- Elias? 
- ha?
- Elias? 
- ha? 

och så fortsatte jag så en stund där vi gick bland bland gångarna. Till slut gav jag upp då jag själv tyckte att det blev alldeles för jobbigt att tjata, och försökte förklara för Elias att det är jobbigt att lyssna på tjat. Han höll med, och sedan efter några meter frågade han mig om jag åter kunde säga 'Elias'. Alltså tyckte han att det var jätteroligt och ville busa mer, och mitt försök till tjat var totalt misslyckat. En annan kund som vi mötte där bland gångarna skrattade smått åt oss, åt mig.

Jag måste erkänna att handla mat med båda killarna inte är det lättaste då jag tycker det är tungt att köra vagnen. Sedan uppstår problemet att det inte får plats så mycket i vagnen när de båda är med. Så, igår när vi handlat färdigt hade vi en full vagn. (Matkassen under blöjor och papper syns inte.)    ;)När vi till slut hade packat in oss i bilen och skulle åka hemåt sade Elias åter 'Kör på du!', och tur var det då jag hade hunnit bli smått irriterad på hans tjat - men åter blev på bra humör. Det är inte alltid lätt att handla mat.  ;)

Bye Bye! 
 

Sovmorgon.

Imorse fick vi äntligen sovmorgon till klockan nio. Åh, så välbehövligt det var. Elias vaknade nog tidigare och gick mellan mig och gubbsingen (som låg och sov i hans säng) för att se vem utav oss som skulle vakna först, men han lät oss dra oss och vakna själva. Så, idag är jag utvilad.   :)

Idag, den 11augusti, börjar mina kollegor åter jobba och jag går på mammaledighet igen efter semestern. Samtidigt som jag ser fram emot mammaledigheten så hade det varit skönt att komma iväg och jobba lite också. Jobbet känns nästan som egentid, och det är lite sorgligt. Måste se till att få till egentid bättre nu så att hösten inte blir lika lång och tung som den var när jag var hemma med Elias. (Lång och tung eftersom Elias så klart gick igenom en hel del utvecklingsperioder och därmed var gnällig och hela tiden ville bli buren och vara nära.) Egentid och träning ligger alltså högt på listan att få till nu.

Nu spendera tid med småkillarna.
Bye Bye!

Roxette.

Om det är någon koncert jag skulle ha velat gå på så är det Roxettes. Jag älskade Roxette när de hade sin storheltstid, och jag blir fortfarande glad varje gång jag hör dem. På sistone har de spelats på radio en hel del. Så, jag nostalgitrippar lite.   ;)

hihihii.... ja.... jag kanske är lite konstig när det gäller musiksmak, men visst är det bra!?!?!?   ;) 
Bye!

Fika och lek.

I förmiddags var jag och småkillarna iväg till Maddi och Mio på fika och lek. Åh, så fint de har det i sitt nya hus. Allting är fräscht och uterummet känns lyxigt med vindruvor som växer i taket. Jag blir alltid inspirerad när jag besöker vänner och bekanta, och jag kände mer än tidigare att jag också vill flytta. Flytta till större och mer fräschare.

Det var i alla fall kul, som det alltid är, att sitta och prata med alltid glada Maddi. Jag kämpade tappert emot att smaka av fikat, trots att kanelbullarna lockade något otroligt. Elias och Mio fikade de också, och sedan lekte de lite grann på varsitt håll. Elias tyckte det var väldigt spännande att leka med alla Mios leksaker, och när vi väl satt i bilen på väg hem ville han åka tillbaka. Det måste med andra ord bli fler fikan under hösten.   ;)

Nu är det middag som står på tur, och sedan funderar vi på att ta oss en skön promenad ute. Vädret är inte så mycket att hurra för, men det är alltid skönt när man kommer in efter en promenad. Eller, så blir det plick och plock här hemma. Vi får se. 

Bye Bye!

Så trött så trött.

Det är onsdagmorgon och jag är så trött så trött. Ja, jag får skylla mig själv när vi ser på film långt in på natten, jag vet. När vi sedan väl skulle lägga oss fick Simon spel och ville inte alls äta utan skrek skrek och skrek, trots att han egentligen var hungrig. Och jag skämtar inte, han skrek så mycket så till slut glömde han nog själv bort varför han skrek och skrek för skrikandets skull. Ett under att Elias klarade av att sova sig igenom allt. Det hela slutade med att jag fick lura Simon genom att ge honom vänster bröst och sedan snabbt byta till höger (som han då vägrade äta från). Alla sätt är tillåtna i kärlek och desperata situationer, va!?! 

Imorse var sedan Elias och Simon morgonpigga och Elias undrade om jag var vaken och ville gå ner med honom. Då även Simon började bli uttråkad i sin säng var det bara att masa sig upp. Så, nu är det dusch som gäller och jag hoppas jag piggnar till mig. Sedan ska vi ta oss iväg på förmiddagsfika och lek, det blir nog bra.  :)
 
Bye Bye!

Män som hatar kvinnor.

Då har vi sett Män som hatar kvinnor, och jag är inte riktigt säker på vad jag tycker. Visst var filmen bra, men.... Det kan vara en fördel att inte ha läst boken så att man kan njuta av filmupplevelsen istället för att irritera sig på sakfel, för så blev det nu. Samtidigt är det säkert är så att man njuter av filmen om man ser den först, men sedan inte kan njuta av boken då man redan vet vad som ska hända, eller helt enkelt inte orkar med beskrivningar etc.

Hur som, både Michael Nyqvist och Noomi Rapace var riktigt bra i sina roller och jag ser fram emot nästa film. Denna gång ska jag se filmen först, tror jag, för att kunna jämföra upplevelserna och sedan ta den bästa upplevelsen för den sista filmen. Bra va!   ;)Nighty-Night!

Då har vi kommit......

Då har vi kommit hem igen, killarna sover, och jag och gubbsingen ska kika på film.   :)

Bye!

VillaSalongen.

Då har jag äntligen varit iväg till min frisör och det var så skönt att komma iväg! För det första att få egentid i 1 1/2 timma (då Elias var hemma hos ukki och Simon på promenad med mummu), och sedan att bli ompysslad. Så jätteskönt. Nu är jag åter blond och det känns bra, inga hemska utväxter eller massa olika färgskiftningar i håret. Dessutom behöver jag inte ha riktigt koll på allt jag säger utan kan skylla på att jag är blondin igen. Perfekt!   ;)
Jag gillar verkligen VillaSalongen i Karlskoga där jag går. Tiina är bra och rolig att prata med.
Bye Bye!

Idag har inte.....

Idag har inte Internet velat leka med mig, så datorn har varit avstängd fram till nu. Sedan var tanken den att jag och småkillarna skulle ha åkt hem idag, men vi stannar en natt till och imorgonbitti ska jag unna mig lite ompyssling och ta mig iväg till frisören.

Så, idag har vi åter bara varit, och faktiskt sovit en del under förmiddagen. Måste även säga att jag gillar vår trädgårdsmästare som idag har varit klädd i gummistövlar, shorts och - skjorta.   :) 


Bye!


Det blev en lugn och.....

Det blev en lugn och skön söndag. Det har regnat nästan hela dagen så vi har lekt inne, samt hälsat på min mormor och morfar igen. Och, visst fick Elias äta kakor.   :) Nu dags att sova.
Nighty-Night!

Vad är det med barn och öl???

Vad är det med barn och öl??? Läste på en gammal väns blogg för ett tag sedan att hennes son pratat om öl på dagis, och jag är rädd för att även Elias kommer att kläcka ur sig något om öl under hösten. Man vet inte alltid riktigt vad som ska komma ur den munnen.

Elias informerade igår sin mummu och ukki om följande:
- När jag blir pappa, då kan jag dricka öl!
- När jag blir ukki, då kan jag dricka ukkis öl!


I förmiddags sade han följande till mig :
- Idag vi åka till vanhaukki (= gammelmorfar).
- Ja, det kan vi absolut göra, svarade jag och tyckte att det var kul att Elias vill göra det.
- Då jag äta kakor!


Jaha... det var det som lockade.   ;)
Bye!

Deadline.

Småkillarna sover och jag har faktiskt sagt godnatt till mina kära föräldrar. Jag har en deadline som jag ska försöka hålla, och det innebär att jag ska försöka orka spendera en timma tillsammans med Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander innan jag somnar. Riktigt spännande! Gubbsingen vill se filmen på måndag, och jag vill läsa boken innan jag ser filmen - så det gäller att ligga i. Och jag vet, det är på tiden jag blir färdig med boken Män som hatar kvinnor.   ;)

Nighty-Night!


Idag går det långsamt.....

Idag går det långsamt här. Ska inte gå in på några detaljer, men kan konstatera att gårdagskvällen inte avslutades vidare trevligt utan istället ramlade jag och for in i dörrkarmen med huvudet först. Rackarns så ont jag hade, och idag känner jag fortfarande av att jag har ett huvud. (Vilket i och för sig kanske är bra?!?!?!)

Så, vi fortsätter att ta det lugnt här hos mina föräldrar, och om vädret är lite bättre går vi ut och leker i eftermiddag så snart Elias vaknar. Idag har även han varit trött, store lille kille.

Bye Bye!

Igår fyllde min käre morfar år.

Igår fyllde min käre morfar år, och småkillarna och jag var iväg och gratulerade honom en kortis. Passar på att ta alla tillfällen i akt att träffa min morfar och mormor. Som vanligt bjöds det på en massa gott fika, men jag var stark och höll mig till kaffe och det var Elias som fick knapra småkakor istället. Gladast var i alla fall morfar som åter fick busa med Elias, och föra långa diskussioner med Simon.   :)


Bye!

Mycket resande.

Ibland blir det mycket resande. Nu har vi åter packat bilen och åker iväg ner till mina föräldrar och stannar över helgen. Hoppas på fint väder så att Elias kan leka ute så mycket som möjligt. Denna gång kanske till och med gräsklipparen kan komma fram då det inte finns någon att bli osams med om den.


Bye!

Ugnsstekt kotlett.

Åh, vilken god middag vi (läs gubbsingen) lyckades laga till ikväll. En LCHF-middag: ugnsstekt kotlett med en riktigt god sås till. Desstuom mycket enkel att laga till, och den sköter sig själv i ugnen. Perfekt och rekommenderas starkt! Mums!!!!!!!!


Receptet:
1kg fläskkotlett
3dl vispgrädda
1,5 dl creme fraiche
0,7dl soja
3,5tsk sambal oelek
2st vitlöksklyftor

Lägg köttet i en ugnsfast form och vispa samman övriga ingredienser. Häll blandningen över köttet. Stek 60-75min i ugnen i 175graders värme. Kan serveras med brysselkål eller annat som lockar.
Receptet hittat på www.lchf.se.    :)

Bye!

Mr Tom Jones.

Jag antar att det är några tusen personer som har sett Mr Tom Jones i Furuviksparken ikväll. Det har inte jag, och det hade varit lite coolt att se honom uppträda. Men, jag har sett flygplanet som han färdas i. Alltid något! Eller..... kanske inte..... men ändå!  ;)


Bye!

Lätt att ha att göra med.

På BVC härom dagen var det några tjejer som stod och pratade om sina små bebisar, och båda två (om jag minns rätt) var väldigt glada åt att deras små var så lätta att ha att göra med. Bebisarna var ungefär så där fyra-fem månader gamla. Jag undrar då om de har sluppit sådana här nätter som vi exempelvis har haft inatt, där Simon bara har skrikit och vägrat äta, fast han har varit hungrig. Simon har nämligen fått för sig att han bara vill äta från vänster bröst, och det är inte alls skönt eller bra tycker jag. Till slut tar han höger bröst också, men det blir en himla massa protester innan. Vet inte riktigt vad det beror på, men har ett svagt minne av att Elias var likadan..... hmmm.... kanske jag som är konstig..... Dock har protesterna börjat den senaste veckan, så det har inte alltid varit så.

Nu dock ligger Simon nöjd i babygymmet och spratlar. Ibland är han en lätt bebis att ha att göra med, men ibland så bara...... arghhhh....... Jag är uppe med killarna nu och gubbsingen sover då han steg upp vid fyra-tiden med Simon då jag var helt totalt slut vid den tiden. Jag hoppas på en bra dag då Simon fortsätter vara lätt att ha att göra med.   ;)

Bye!

Åh, så sugen jag har varit på.....

Åh, så sugen jag har varit på godis ikväll! I mataffären gick jag länge länge och sneglade på godishyllan och kunde helt klart tänka mig först köpa och sedan moffa i mig en påse lösgodis. Men, jag kämpade mig förbi gången med godis och har sedan ätit bra till middag och moffar nu istället cashewnötter. Något bättre än godis. Antar att det är kolhydratbrist som gör att godissuget kommer, även om jag inte alls ätit strikt de senaste två veckorna. Nu dock ska det bli bra mat och träning hela hösten!

Bye Bye!

Då är hela familjen......

Då är hela familjen samlad igen och det är så skönt att gubbsingen åter är hemma. Killarna har fått några presenter av sin pappa (gissa var han har varit!) och Elias har lekt med flygplanen.   :)
Bye!

Lurad.

Imorgon kommer äntligen gubbsingen hem. Åh så jag har längtat. Elias bestämde idag att vi skulle köpa blommor till pappa, så vi har varit iväg en sväng till Plantagen. När vi väl var där förstod jag ganska snabbt att det inte var blommorna som var viktigast - Elias började snart prata om grävskopan och traktorn som finns där. 


Jag känner mig lite lurad.   ;)
Bye Bye!

Då är vi hemma efter en......

Då är vi hemma efter en veckas semester hos mina föräldrar, och oj så lugnt och tyst det är. Inga tvååringar som springer runt och busar och leker, tjoar och skriker. Förstår att mamma och pappa har det lugnt och skönt nu när huset är tomt och de äntligen kan vila.   ;)

Vi ska snart ta oss iväg till BVC för att kolla att allting är bra med Simon, att han växer som han ska. Sedan blir det lite lek ute innan det är dags för lunch och sova för killarna. En lugn förmiddag med andra ord.

Bye!

Vilken tur att killarnas.....

Vilken tur att killarnas mummu gillar att bygga tågbanor och har koll på design. Denna tågbana har de lekt med några morgnar nu.  ;)


Nu snart far vi hemåt.
Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!