Rökt var det här...

Just nu röker vi kött och diverse annat för fullt här. Nästan hela dagen har P ägnat åt att laga mat, ha koll, elda och fylla på. Första spontana känslan är att vi är väldigt nöjda med vår rökare. (Hmmm.... vad heter den egentligen? Rökmaskin?) Hoppas det blir så gott som det ser ut.       ;)  

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bloggat från altanen. 

Bye! 

 


Börjat röka.......

Tidigare i veckan kom P en eftermiddag hem från jobbet och berättade att han skulle börja röka. Han har inte gjort det på 36år, men nu är det tydligen dags. Och, jag måste säga att jag, efter att ha studerat honom idag, tycker att han tagit rätt beslut och att jag bara ser det positiva med det hela. Jag tror inte att jag kommer att börja, men jag ska aldrig säga aldrig. Just nu ligger två bitar oxfilé och lite ribs i vår rök, som står på altanen, och till kvällen hoppas vi få äta gott. Håller tummarna för att vi (läs P) lyckas med det här.      :)  
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Gårdagens shopping

Igår förmiddag tog vi oss en liten tur in till Valbo ihopp om att hitta gummistövlar till både Elias och Simon. Tyvärr hittade vi inga stövlar som vi gillade, eller fanns i rätt storlek, men istället shoppade Elias nya tennisskor och Simon fick nya höstskor. Att köpa skor till Elias är inga problem: han provar glatt skorna, går runt och säger hur skorna känns. Att köpa skor till Simon är klurigare: han provar glatt skorna, går en meter och säger 'Inte bra'. Om alla skor. Hmmm..... Nu köpte jag ändå med höstskorna hem så att Simon här hemma kan gå runt med dem och se om han vänjer sig vid dem. Jag förstår att det måste vara konstigt att få på sig kraftigare skor efter att hela sommaren ha gått barfota, i tennisskor och foppatofflor, så jag hoppas att Simon accepterar de nya skorna. Annars får vi helt enkelt lämna tillbaka dem nästa vecka. 
 
Förutom nya skor blev det även ett par mysbyxor till både Elias och Simon. Båda valde blå Blixten-mysbyxor, trots att jag visade och höll fram olika varianter inne på KappAhl. (Alltså, inte jag som matchade denna gången.)     ;)    
 
 
 
Till Elias..... 
 
 
och till Simon. 
 
 
 
 
Idag är det lördag och min enda förhoppning är att vi bara ska vara tillsammans i vår familj idag. Det känns som att vi inte riktigt har haft tid till det under arbetsveckan som gått, och att P dessutom var iväg till södra Sverige tur-och-retur med bil igår och då borta hela dagen, har gjort att jag längtat ännu mer efter familjetid. Så, det ska vi ta oss idag. 
 
Hoppas ni får en skön lördag! 
Bye! 
 

Duplo-lek och middagsfix....

Vi har burit ut vårt Duplo på altanen, så medan jag steker köttfärssås är Elias och Simon fullt sysselsatta där. Perfekt!         :) 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

 

För övrigt är det en stor skillnad på mamma här idag. Jag har fått sova ut inatt och denna dag med Elias och Simon var nog precis vad jag behövde. Nu är det middag som gäller, lite lek och sedan somnar vi nog samtidigt alla tre när det är läggdags ikväll. Härliga dag!  

 

Bye! 

 


Dagens skjort-killar

- Simon, vilken tröja ska du ha på dig idag? 
- Ja ha skjorta, ja ska köra gräsklippa! 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Älskade skjort-killar. Och, det är väl helt logiskt att ha på sig skjorta när man klipper gräsmatta?   ;)  
På vardagarna, för att undvika diskussioner och bråk, brukar jag lägga fram kläder som Elias och Simon ska ha på sig. Imorse, då vi har en ledig dag, fick de bestämma själva och både Simon och Elias valde skjorta - så jag hänger med dessa skjort-killar idag.     :) 
 
Bye! 
 

Planeringsdag idag....

 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Idag är det stängt på förskolan och då P's planer för dagen blev ändrade och han fick jobba är jag hemma med Elias och Simon. Jätteskönt. Igår var nämligen ingen bra dag alls, eller snarare eftermiddag, då jag var så totalt slut och inte orkade med att göra något annat än att ligga i soffan med tårar rinnandes ner för kinderna. Elias var jättegullig och bäddade ner mig under en filt, och sedan satt han och klappade mig på handen, kinden och huvudet, vilket fick mig att känna mig ännu mer ynkligare och som en inte alls bra mamma. En jobbig eftermiddag var det. Samtidigt blir jag så förundrad och så stolt över att han är så omtänksam, Elias. Underbara kille. Så, när P berättade att han skulle iväg idag blev jag faktiskt bara tacksam för att få en dag hemma med killarna. Detta avbrott kunde nog inte ha kommit vid ett bättre tillfälle.
 
Denna morgon har jag och killarna unnat oss sovmorgon ända till halv åtta (lyx!) och just nu leker vi restaurang. Vi får se vad vi hittar på idag, och oavsett vad det blir blir det i vårt eget lilla tempo.     :) 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Det blir en helt vanlig dag....

God morgon! 
 
Dagarna rusar förbi i jättefart och vi hinner inte mer än jobba, laga mat, äta, leka lite på kvällskvisten med den ork som finns kvar, sedan sova. Det är så våra dagar ser ut. Lägg till några oroliga nätter, förkylning som är på G, så har ni även en trött familj. 
 
Nu är Elias och Simon är iväg till förskolan, P iväg på möten, jag på väg till jobbet, och denna onsdag blir en helt vanlig dag. Det som är skönt är att dagarna, trots att de är lite kallare om morgnarna, är underbara och att det på eftermiddagarna är runt 25-27grader varmt när jag hämtar på förskolan. Så härligt!     :) 
 
Dagens killar redo för en dag på förskolan: 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye! 
 

Ge mig styrka.... och kaffe!

MadreMia, vilken natt. Jag antar att jag, efter att ha sovit gott i några nätter nu, får räkna med en-två oroliga nätter som denna så att det blir balans. Inatt har Simon sovit oroligt och vaknat gråtandes x antal gånger, och det kan hänga ihop med att han håller på att bli förkyld. Sedan har åter högerhanden värkt inatt, så jag vet inte riktigt hur jag har legat. 
 
Nu är det en vanlig arbetsdag som gäller och vi får se vad den bjuder på idag. Bara två, eller tre, veckors jobb kvar.      :) 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Vi städar garage....

- Pappa, vi dona bra? 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Vi (läs, killarna) har tagit tag i städ av garaget idag. Elias och Simon bär saker för fullt upp på släpet, och tycker att det är jättekul. Med jämna mellanrum frågar Simon om han och Elias donar bra. Söta killar! Jag tar mig en andra kopp morgonkaffe och ska sätta igång alldeles snart, jag med.     :) 
 
Ha en skön söndag, alla! 
Bloggat i farten.  
Bye! 
 

Flygdagar på flygklubben

Denna lördagsförmiddag har vi spenderat i hangaren då det är flygdagar på flygklubben. P har fixat med SeaStaren medan jag och småkillarna har kikat på flygplan, fallskärmshoppare, samt åkt golfbil. Måste säga att SeaStaren är helt klart mäktigaste planet när den står intill de andra. Gissa om Elias var stolt när han fick åka med, eller heter det taxa (?), från hangaren till gräsplätten utanför klubbstugan så att andra kan få se maskinen.      ;) 
 
 
 
 
 
Nu blir det en eftermiddag med fix, don och städ hemma. Hoppas ni har en bra lördag! 
 
Bye! 
 

Stor mage och namnförslag....

Det gick bra på jobbet idag, även om jag var ganska trött när jag åkte hem efter att ha bubbat WorkBooks och mappar under dagen. Trots att jag inte har egna elever som jag undervisar har jag under våren ändå fått en relation till eleverna och klasserna som jag hoppat in i, och det är lite kul. Idag var det flera elever som tyckte att magen såg stor och tung ut, och jag kunde inte annat än hålla med. Sista lektionen som jag hade, matte med en åtta, kom magen och knytet på tal och flera i klassen undrade om vi hade några namnförslag. Då vi inte riktigt har det bad jag klassen komma med förslag, och lät whiteboard-pennan ligga framme så att eleverna själva kunde skriva upp namnen. Och, när lektionen var slut stod åtta namnförslag uppskrivna på tavlan. Alla faktiskt fina namn, och jag var jätteglad. Kul att även eleverna är engagerade, även om det inte ens är mina elever.      :)
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Anledningen till att det bara var tjejnamn uppskrivna på tavlan var att jag berättade att vår barnmorska tror att det är en liten tjej vi väntar. Får se vad det blir för ett litet knyte. Om magen och knytet kommer på tal nästa vecka i någon klass kanske jag ska be eleverna komma med förslag på killnamn då.      ;)  
 
Bye!  
 

Äntligen fredag! En lugnare fredag?

God morgon! 
 
Åh, så jag hoppas att denna fredag är snäppet lugnare än gårdagen. Igår var jag helt slut när jag åkte från jobbet, och trots att jag försökte varva ner och slappna av i bilen kunde jag på MVC bara konstatera att mitt blodtryck nu ligger på 144/91. Inte helt optimalt. Nu beror det höga blodtrycket dels på att jag har så pass mycket vatten i kroppen, och barnmorskan var inte så orolig, men jag tror även att en del av stressen kommer från jobbet. Jag tycker det är så svårt att veta vad jag ska göra på lektioner som inte är mina egna och som jag inte heller har fått instruktioner till. Tack och lov är inskolningsdagar och vattendagar över efter denna fredag och personalen är på plats nästa vecka igen.  
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Nu en kopp kaffe innan jag tar tag i nästa uppgift. Matte-lektioner står på schemat idag......
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye! 
 

En tolv-ords-mening

 
- Mamma tet du, jag brukar köra min bil när kommer jag hem! 
 
 
 
 
Jag måste dokumentera. I söndags sade Simon plötsligt en tolv-ords-mening. Tolv ord! Jag tycker det är jättemånga och kan bara konstatera att han lär sig jättemycket just nu, samt att han tycker om att prata precis lika mycket som sin storebror. Och ja, det är precis det Simon brukar göra när han kommer hem från förskolan, shopping eller lek ute: köra sin älskade blå Bobby-bil runt runt här hemma. Tänk att han pratar så, söte kille. Att vissa bokstäver och ord hamnar på annan plats gör inte så mycket, det viktigaste är att han pratar och vi förstår. Pratglade söte kille!      :) 
 
ByeBye! 
 

Magen v.36

 
 
 
 
Tänk att vi idag går in i vecka 36! Jösses! Det är inte alls länge kvar tills vi har ett litet nytt knyte här hemma, speciellt med tanke på att det kan vara så att knytet bestämmer sig för att komma tidigare. Både P och jag har en känsla av att det kan bli så, så vi får se vad knytet vill. Enligt appen på iPhonen är det 34dagar kvar, och 87,9% av graviditeten har passerat. Ojojoj.....  
 
För att dokumentera bad jag P knäppa kort på magen idag, och både jag och knytet mår bra. Tror jag, i alla fall. Imorgon är det åter dags för ett besök på MVC, så vi får se vad alla värden säger då. Blodtrycker har faktiskt varit lite högre de senaste gångerna jag har varit iväg, jämfört med blodtrycket i våras, så jag håller tummarna för att det inte är något att oroa sig för nu. Annars lider jag nu mest av att jag svullnat upp så mycket de senaste veckorna och har ont i händerna mest hela tiden, och imorgon ska jag faktiskt höra efter om det finns vätskedrivande tabletter som gravida kan ta. Jag springer hellre på toaletten hela tiden än har ont. Jag har bestämt för mig att jag en gång i tiden dessutom haft fotknölar också, men de har gått och gömt sig någonstans. 
 
Jag försökte mig idag på ett sådant där magkort med ett hjärta på, som alla andra gravida tar nu för tiden, och det blev väl sådär. Nu har jag i alla fall gjort det och kan släppa den tanken. Helt klart bäst lyckades Elias, sötnöten, som också ville dokumentera sin mage precis som jag. (Trots lite suddig bild.)       :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Just nu......

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Vad vi gör just nu? Tja, Elias åker fyrhjuling och vi andra tittar på.       ;)

Bye!

 

 


Ha en bra tisdag!

Då är tisdagen här, jobb står på schemat och jag kikar in för att bara säga GodMorgon och önska er en bra dag. Bjuder även på ett kort på Elias och Simon tagen hemma hos mina kära föräldrar i helgen. (Förstår inte varför jag inte lyckas få till fokus när jag tar kort, och ber om ursäkt för lite suddig bild.) 
 
 
 
 
 
Ha en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Tröttare än.....

Jag är trött idag. Jättetrött. Vad passar då bättre än att mysa med småkillarna. Eller, jag myser. Elias och Simon har desto mer krafter kvar och busar istället. Jag är inte bara mamma heller, jag är kudde också. Älskade killar.        :)  

 

foton tagna med min iPhone 

 

Bloggat från soffan. 

Bye! 

 


Ny måndag och eleverna börjar!

 
 
bild via Instagram - iamisvarld
 
 
Måndag igen. Solen skiner och det verkar bli en härlig dag. Elias och Simon är på förskolan och jag på väg till jobbet. Idag börjar eleverna. Spännande! 
 
Ha en bra måndag! 
Bye! 
 

På väg hem....

 
Foto taget med min iPhone 
 
 
Vi är på väg hem, jag och småkillarna. Tyvärr har vi kört ikapp regnet, så det är inget roligt väder alls att åka i. Elias och Simon är dock söta. De sover nu, men när de höll på att somna höll de varandra i handen och myste här i bilen. De tycker nog om varandra ändå, trots att de bråkar lite då och då. Älskade söta killar!      :)  
 
Bloggat i väntan på kaffe på McD i Enköping. 
Bye! 
 

Degerfors Marknad och andra tankar....

 
 bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Igår eftermiddag tog jag och småkillarna, tillsammans med mina föräldrar som vi är och hälsar på hos, en tur till DegerforsMarken. Visserligen blåste det ganska ordentligt igår, och visserligen var utbudet på marknaden inget vidare, men det var jätteskönt att gå där och strosa. Elias och Simon fick en varsin liten ballong, Elias en helikopter och Simon en Blixten, så de var nöjda de också.    :) 
 
Förutom ballonger fyllde vi även på både Elias och Simons strumpförråd, samt köpte en första liten pyjamas stl.50 till knytet, och flygtokiga som mina killar är blev det givetvis en pyjamas med flygplan.    :) 
 
 
 
 
Annars har vi ägnat veckan som gick åt jobb och förskola. Elias och Simon har haft heldagar på förskolan och trots att vi inte riktigt har fått till det med sovtider efter sommarlovet har det gått jättebra. Jag har nästintill varje dag fått frågan hur länge till jag ska jobba, och jag börjar inse att jag måste ta ett beslut snart. Frågan är nu om jag ska göra min sista dag den 6e september, eller den 13e. Hmmm.... Svårt med beslut.  
 
I torsdagskväll var vi iväg och kikade på hus, ett pampigt fint hus med marmorgolv, som har potential att bli hemtrevligt och mysigt, men som i dagsläget bara är pampigt. Och, jag har nog kommit fram till att pampigt inte betyder så mycket för mig. Visst är det viktigare att ett hem är mysigt, hemtrevligt och välplanerat så att vardagslivet kan rulla på utan att man behöver akta sig för, ja vad det nu kan vara. Ett stort plus med huset är dock att den ligger på gatan där vi vill bo...... 
 
Ikväll åker jag och småkillarna hem igen och imorgon väntar åter vardag med jobb och förskola. Innan avfärd ska vi hinna med att stanna till och besöka vanhaukki och vanhamummu, men nu först bara vara här hos mina kära föräldrar och lyssna på regnet som smattrar mot altantaket.     :) 
 
Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye! 
 

HLR på schemat

Idag har vi haft HLR på schemat på jobbet, och jag kan inte låta bli att tycka att det är jättebra och viktigt att få repetera sina kunskaper. Mini-Anne (på bilden nedan) var vår provdocka, och precis som när jag var på FörstaHjälpen-kursen för ett år sedan tog jag i alldeles för lite när jag försökte mig på HLR. Men nu så, nu har jag och mina kollegor övat och nu har vi det aktuellt igen. Tack, chefen!     :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Redo för dagen

 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Då är Elias och Simon på förskolan och jag ska påbörja min dag jag också. Solen skiner och jag hoppas på en fin dag idag, även om jag jobbar och inte kommer ut så mycket. Huvudsaken är att småkillarna får vara ute och leka. Och, jag hoppas hoppas att jag kommer att ha någonting vettigt att göra på jobbet då jag igår kände mig smått (nej, inte ens smått utan väldigt) överflödig då jag inte har klasser, lektioner, salar, böcker eller planeringar att förbereda. Vill ha något att göra, jag också. Vi får se vad dagen har att bjuda på.  
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye! 
 

Vardag med förskola och jobb igen....

Då är måndagen den 12augusti här, första vardagen med förskola och jobb. Dagisväskorna är packade och både Elias och Simon såg fram emot att åka till sin förskola och träffa alla kompisarna idag. Anledningen till att Elias inte fastnade på kortet nedan var dock att han inte alls ville följa mammas råd och ta på sig gummistövlarna denna morgon, trots att det regnar smått och är blött på marken när de ska leka ute sedan.
 
En glad och söt Simon bjuder vi här på ändå. En Simon som för övrigt har sovit sin allra första hela natt i sin stora säng! Duktige kille!     :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ha en bra måndag, alla! 
Bye! 
 

Projekt altantrapp - sista spurten

 
 
 
 
Det är ett pussel, men han kämpar på bra, P! Snart så, snart så är altantrappen färdig och det kommer att bli jättebra.      :) 
 
Bye! 
 

Elias och Simons tomatplantor

Tänk att de har klarat sig så pass länge ändå, Elias och Simons tomatplantor. De var så små, så små, skotten när killarna fick hem dem från förskolan, och nu har de vuxit till sig ganska så bra. Nu vet jag att man ska plantera en tomatplanta för sig, men i krukan har fyra plantor fått samsas då jag tyckte att de såg så ynkliga ut en och en. Två små gröna tomater har vågat komma fram och även om de inte blir ätbara tycker jag att det är lite coolt ändå. Då vi inte har något växthus står nu tomatplantan på altantrallen intill garageväggen, lite sådär lagom skyddad från vind och regn, och trivs där ganska bra soliga och varma dagar. Dagar som idag, med en hel del regn, längtar den nog dock in. 
 
 
 
 
 
Tänk att vi lyckades hålla dessa vid liv så länge. Ett roligt experiment.      :) 
Nästa år ska vi se om vi kan så physalis-kärnor och få dem att växa. Såvida inte förskolan hinner före med det experimentet. 
 
Bye! 
 

Liten kille - små problem.......

Tänk att även tvååringar kan ha problem. Även om de är väldigt små.       ;)
Igår satt Simon på sin grävskopa i sandlådan och grävde, och kom då på att han även ville ha röda vinbär samtidigt. Både han och Elias älskar röda vinbär. Simon sträckte i alla fall ut handen, försökte nå vinbärsbusken och utbrast:
 
- Ja nåååår inte! 
 
 
 
 
Rolige lille filur. Han såg så rolig ut där han satt och försökte nå de där bären, så jag sprang in och hämtade kameran för att fotografera och nu dokumentera. Till slut fick han ge upp och traska bort, hela en meter, till vinbärsbusken för att mumsa i sig röda vinbär. Sedan gick han och satte sig för att gräva igen, upprepade proceduren där han stäckte sig och försökte nå vinbärsbusken, ropade 'Jag når inte!', för att till slut resa sig upp och gå iväg för att äta bär. Så där höll han på en stund. Söte kille.        :) 
 
 
 
 
 
Idag hade vi hoppats på i alla fal uppehåll fall då vi, speciellt P, vill bygga färdigt altantrappen innan jobb och vardag sätter igång ordentligt imorgon. Det har precis regnat lite, men inte har det hindrat Simon som har hoppat i sin storebrors stövlar och gått och ställt stig vid vinbärsbusken igen för att mumsa röda vinbär. Jag tror nog att min käre pappa här har två små killar som gillar röda vinbär precis lika mycket som han gör.      ;)
 
Hoppas ni får en bra söndag! 
Bye for now!
 

Härliga sol!

 
 
 
Det är det här jag har längtat efter! Härliga sol, var har du hållit hus? Tack för att du hittade tillbaka! Jag och knytet njuter i solen. (Även om vi bara orkar sitta ute i cirka tio minuter innan vi är helt genomvarma och behöver en paus med vätskekontroll.)       ;) 
  
Hoppas ni har sol, ni också, och kan njuta idag! 
Bloggat från altanen. 
Bye! 
 

Då så...

De senaste dagarna har vi inte gjort mycket alls, jag och småkillarna, förutom att vänta ut de 48timmarna och hållit tummarna för att ingen annan åker på magsjukan. Imorse klagade Simon på magont när han vaknade, men det kan ha berott på att han helt enkelt var hungrig, för än så länge har ingen av oss andra åkt på magsjukan så jag hoppas hoppas att vi klarat oss.     

 

Igår eftermiddag, efter att 48timmars karantän-tiden hade gått ut, åkte jag och småkillarna en kortis till förskolan för att säga hej och förbereda oss inför vardagen som börjar på måndag. Elias fixar det här med förskola enkelt och vet vad som gäller, men för att vara på den säkra sidan ville jag åka förbi så att Simon skulle se lokalerna och vara lite förberedd, han också. Och, varken Simon eller Elias ville gå hem igår utan stanna kvar och leka på förskolan, vilket bådar gott inför måndagens start. Både igår kväll och idag har båda pratat om att de vill till dagis och leka med sina kompisar, så vi hoppas på en bra start. 

 

bild via Instagram - iamisvarld

 

 

 

Idag blir vi hemma och donar på hemmaplan. Nu är det lunch som gäller, och medan jag har fixat och donat inne har Elias och Simon tagit sig lite förrätt i form av röda vinbär. Perfekt!     ;) 

 

Hoppas ni har en skön bra lördag! 

Bye for now! 

 


I stora sängen....

Simon har idag sovit för första gången i sin stora säng. Visserligen sov han lunch, men det är alltid en första början. Han får börja bekanta sig med sängen smått och går det bra kommer han själv vilja sova där snart utan problem. Idag tog det tid innan han kom till ro, men till slut somnade han. Söte killen. 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Annars har vi bara varit här hemma idag. Elias mår bra, och än så länge gör vi andra det också. Ute är det grått och trist dock, och nu regnar det till och med lite. Vart tog det härliga soliga varma sommarvädret vägen, undrar jag??? Jag hade gärna njutit av sensommaren lite till denna sista sommarlovsvecka, men nej. Hmmm..... 

 

Hoppas ni har en bra torsdag! 

Bye! 

 


Pigg igen!

 
 
 
Jag är fascinerad över att barn, i alla fall våra två killar, återhämtar sig så snabbt efter magsjukan. Efter att ha kräkts i några timmar och sedan sovit i några timmar, är Elias jättepigg igen, går omkring och donar, leker, skrattar, smådansar, skojar och nu cyklar. Hur orkar han!?! När jag hade magsjukan låg jag och sov i nästan två dygn efter att ha kräkts en natt. Hursom, så skönt att se att han är pigg igen. Älskade killen.  
 
Bye! 
 

48timmars karantän.....

Vi borde kanske ha stannat kvar uppe i stugan..... Vi kom hem sent inatt och imorse möttes vi av magsjukan här hemma. Stackars Elias. Just nu ligger han och sover i soffan efter att ha kräkts i några timmar, och jag hoppas att han har kräkts färdigt för den här gången. Jag går och tvättar samt spritar händerna för fullt. Nu får vi snällt hålla oss hemma i karantän här och ställa in, eller skjuta på, vår resa över helgen till mina föräldrar. Jag hade från början tänkt att bara stanna hemma idag för att tvätta och packa om, och sedan åka vidare ikväll, men så blir det som sagt var inte. Får se om det bara är Elias som blivit magsjuk, eller om vi andra åker på det. Fy, för magsjuka! Och, jag som äntligen hade en tid hos frisören inbokad imorgonkväll, och Elias en tid på fredag, men dem får jag snällt ta och ställa in. 
 
Jag ska ta mig en andra kopp kaffe nu (har inte hunnit med fler då jag passat Elias) och hoppas på att jag vaknar till. Trots att både Elias och Simon somnade när det var dags att åka hemåt igår, jättesent igår kväll, vaknade Simon runt nio-tiden ändå. Jag hade visserligen räknat med det samt räknat med att sova lunch med småkillarna i några timmar, men istället har jag bara slumrat till i stunder bredvid Elias i soffan. (Simon sover skönt i sängen uppe.) Blir nog en tidig kväll här hemma ikväll. Så, nu en kopp kaffe. 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

En tisdag med lite blommor.....

 
 
 
Det är svårt att dra sig härifrån. Vi är fortfarande kvar uppe i stugan och bara är, men idag ska vi packa ihop och sedan åka hem ikväll. Elias och Simon överraskade mig lite med en varsin liten blombukett i morse. Söta fina småkillar. Jag blir lika glad varje gång och suger åt mig.     :) 
 
Nu är det lunchdags och medan Simon sover lunch ska nog jag, och förhoppningsvis vill Elias hjälpa mig, stapla lite ved som P har klyvt. Bra att få undan saker som ska göras. Sedan som sagt, är det städ och packning som gäller idag. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag. 
Bye! 
 

Det är söndagskväll och semestern börjar......

Det är söndagskväll och semestern börjar smått ta slut, nu har vi bara en veckas sommarlov kvar. Tänk att sommarlovet har gått så fort!?! Jag hade tänkt hinna med så mycket under sommarlovet; exempelvis som att träffa vänner, fika, ta lek-dater i lekparken, åka linbana uppför Skuleberget, ta en båttur här i närheten, besöka Rövarbyn så att småkillarna fick springa runt och leka, bada i Furuvik etc etc etc, men jag kan bara konstatera att det inte blivit så. Vi skulle nog gärna fortsätta ha sommarlov i några veckor till om vädret fortsätter vara så härligt som det har varit.
 
I förmiddags gick vi ner till vår lilla strand för att bada och jag kan bara konstatera att mina killar är mycket kaxigare än jag då de badar utan problem, medan jag går ut tills vattnet når låren och sedan vänder. Jag var i alla fall badvakt medan Elias och Simon plaskade på. Och ja, jag hade hela tiden koll på Simon som gick utan sinpuffar i vattnet, även om det är långgrunt. (Hans gick sönder härom dagen och vi har inte hunnit köpa nya än.) 
 
Det är fint här uppe i stugan..... 
 
 
 
 
 
Nu är det sova som gäller och imorgon börjar sista sommarlovsveckan för oss. 
Nighty-Night!
 

En härlig söndagsmorgon!

God morgon!
 
 
 
P och jag har druckit morgonkaffet ute idag, med sällskap av Elias och Simon, och åh så härligt varmt det är redan! Vi har svårt för att bestämma oss för om det är dags att börja dra sig hemåt redan ikväll, eller om vi ska stanna någon natt till. Oavsett hur vi gör ska vi i alla fall fylla på vår lilla pool (båt) med nytt vatten och sedan kan småkillarna plaska så mycket de vill medan vi donar på med diverse, P och jag. 
 
Medan vi drack morgonkaffet, P och jag, ville både Elias och Simon passa på och fotografera med vår kamera, så de fick göra det. Elias vet hur man ska göra och han knäppte kort på sin pappa och lillebror. Simon fick jag hjälpa lite genom att hålla upp kameran, men det blev ett bra kort på Elias ändå.      ;) 
 
 
 
 
Avslutar med ett kort på dagens småkillar. Elias ville ha skjorta på sig imorse, och för en gångs skull hängde Simon på. Givetvis var jag tvungen att ta ett kort på dem, våra fina småkillar. Dessutom hade Elias hittat en pinne som han lekte med och givetvis skulle Simon också ha en pinne, typ, och hålla upp den som storebror gjorde. Älskade killar!       :) 
 
 
 
 
Hoppas ni får en skön härlig söndag! 
Bye! 
 

I hängmattan.....

 

 

 

P har under förmiddagen relaxat i hängmattan en stund, nu är det Elias tur. De kan det här med att relaxa, killarna. Perfekt! Och, skönt!       ;)

Bloggat i farten.
Bye!

 


Det blir nog en fin dag idag igen......

Igår hade vi helt underbart och varmt väder här och idag verkar det bli en lika fin härlig dag igen. Underbart! (Dessutom har jag sovit hela natten utan att vakna en enda gång (!), vilket inte har hänt på jag vet inte hur länge.) Vi hade till en början tänkt att åka iväg på Nolia-mässan i Umeå idag, men istället blir vi kvar här i stugan, fortsätter måla, och tar ett avbrott i eftermiddag istället.  
 
Bjuder på två badbilder från gårdagen. Det är så härligt att se Elias och Simon busa med vattnet, och speciellt när de busar med varandra och har roligt. Behöver jag säga att vattnet var kallt?      ;) 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en härlig lördag! 
Bye for now! 
 

Målat stugan en första vända......

Idag har P, mamma och pappa målat stugan en första strykning, och gjort ett jättejobb i värmen. Pappa har gått före och skrapat väggarna, och därefter har mamma kommit och målat nedre delen av stugan medan P har målat övre delen. I förmiddags var även Elias med och målade, men sedan har jag och småkillarna varit kontrollanter och inspektörer.       :) 
 
Den är ganska enkel, stugan. Men, efter vår makeover tror vi att den kommer att se mycket piggare ut. Och, gissa om jag är tacksam för att de hunnit hjälpa till idag, mina kära föräldrar!  
 
 
 
 
Fortsättning följer. 
Bye! 
 

En fin solnedgång.......

 
 
 
Första augusti och himlen har varit röd ikväll. Fint röd. Så pass så att jag var tvungen att hämta kameran och gå ut för att fotografera. Sedan kan inte jag tyvärr med inställningar och program på kameran, men man får en uppfattning av bilden i alla fall och jag lär mig kanske så småningom. Det har regnat lite idag och jag hoppas att att det fina vädret hittar tillbaka så att vi kan njuta ute igen, samt börja måla stugan. 
 
Med denna bild säger jag: 
Nighty-Night! 
 

Larv-igt, jag vet.....

Om det är någonting jag har svårt för så är det småkryp. Mördarsniglarna är värst. Samtidigt försöker jag att inte allt för ofta visa vad jag känner, eller hur det kryper i kroppen, när småkillarna är med och vi ser larver, maskar, spindlar, sniglar etc etc. Jag vill inte att mina känslor ska smitta av sig på varken Elias eller Simon. Men, igår kunde jag inte hålla mig då vår nya gäst plötsligt, lite oväntat, dök upp på trappen........ 
 
 
 
 
Jag vet att jag är larvig, men jag tycker att kryp är läskiga och speciellt när de är stora som denna larv är! Den trivdes alldels för bra på vår trapp igår och när den kröp ner och gömde sig mellan brädorna var jag säker på att den i ett obevakat ögonblick skulle skynda sig att krypa in i stugan och upp i sängen och ligga där och vänta på oss tills det det var dags för oss att krypa ner och sova. Huhuja mig, hemska tanke!!! Jag råkade säga detta högt inför Elias och han sade sedan flera gånger under kvällen att han inte heller ville att larven skulle sova med honom. F'låt, Elias! Jag hoppas att han inte blev skärrad för livet nu. 
 
Idag dök vår gäst upp igen mellan brädorna och P passade faktiskt på att flytta den till ett nytt hem, en bit från vår trapp och stuga. Frågan vi har ställt oss är vad det är för typ av larv. Det går inte att se på bilderna, men den är stor. Lite rosa och röd och brun. Hmmmm..... En vanlig fjärilslarv? Eller, kommer det bli något gigantiskt av denna sort? 
 
Samtidigt som jag tycker att det är läskigt med kryp tycker jag även att det är kul att Elias och Simon får se och upptäcka naturen och det som hör till. Och, denna larv var helt klart en ny och spännande, men även läskig, upptäckt för både mig och småkillarna.      :)
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!