Onsdagskväll och juli-månads sista dag.....

Onsdagskvällen är här och även juli-månads sista dag. Jag tycker det nyss var första juli och jag att jag hade en hel sommarmånads njutande och bara varande framför mig, men dagarna går alldeles för snabbt och jag skulle gärna vilja ha en sommarmånad till med sol, bad och bara vara. Kan man på något sätt få det...? Hursom var det skönt att vakna upp till strålande solsken imorse, efter gårdagens regnoväder, och trots att det har blåst en del har det varit skönt att vara ute.  
 
Här uppe i stugan har det blivit lugnt efter att alla tremänningar och familjer har åkt hem till sitt. Det är bara vi kvar och idag har småkillarna, speciellt Elias, gått och sett fram emot att mummu och ukki ska komma upp. Under tiden de har väntat har P och Elias börjat måla stugan lite smått, sedan har småkillarna turats om att åka gräsklippare med sin pappa samt tagit turer på fyrhjulingen. 
 
Måste säga att Simon börjar greppa det här med att vänta på sin tur nu. Idag satt han glatt på stolen här uppe vid stugan och hade koll på sin pappa och storebror när de körde gräsklipparen nere på ängen. Bra att han lär sig. Söte kille.      :) 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att krypa ner och sova, och jag hoppas hoppas att jag får en hel natts sömn inatt. (Även om jag nu inte tror på det riktigt, men hoppas kan man.) Jag har mer och mer ont i händerna nattetid då de domnar av och jag ser verkligen fram emot att slippa denna värk när knytet kommer om sju veckor. Elias sover för övrigt i husbilen med mummu och ukki, som kom ikväll, så gissa om han är glad.      :) 
 
Nighty-Night! 
 

Restaurang Höga Kusten

Det har i stort sett regnat här hela dagen och vi har mest bara varit i stugan. Efter mellanmålet hade vi dock bestämt oss för att åka iväg på en liten tur för att dels åka och hämta nya fyrhjulingen efter första servicen, men även för att komma iväg lite. Lagom vid sex-tiden insåg jag plötsligt att jag började bli hungrig och behövde mat, och P bestämde lite snabbt att vi skulle testa på Restaurang Höga Kusten - och åh så nöjda vi är! 

Restuarang Höga Kusten har verkligen bra service där servitörerna kan det här med att servera, det är inga problem att beställa något vid sidan av eller ändra sin rätt lite, och maten var riktigt god. Både Elias och Simon åt med god aptit, Elias sin hamburgare och Simon sin fläskfilé, för att inte tala om förrätten Nacho-tallrik som vi mumsade i oss, och även P och jag var riktigt nöjda. Dessutom är utsikten härlig, även en regnig och molnig dag som denna. Vardagslyx som vi gärna unnar oss!       :) 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Elias har även nu ikväll sagt att han tyckte om maten, vilket är ett bra betyg. Så, är ni någon gång i närheten av Höga Kusten och det är tid för middag, eller lunch för den delen, så rekommenderar vi Restaurang Höga Kusten helt klart. Tips Tips.      ;) 

 

Bye for now! 

 


Välkommen regn!

Visst har det regnat denna förmiddag, men vad gör det när man kan ta på sig gummistövlar, galonisar och regnjacka? Medan Elias har hjälpt sin pappa med att tvätta stugan har Simon hjälpt regnet att vattna lilla poolen (båten). Dessutom tycker jag att det idag faktiskt är skönt med lite regn då det har varit väldigt torrt och tung luft nu de senaste dagarna. Alla nöjda och glada.       :)
 
Med regnkläder på: 
 
 
 
 
 
Nu ska jag och småkillarna vila lunch medan P är iväg och lämnar in nya fyrhjulingen på service, samt tar en tur med sin kusin K på whiskey-tur. I eftermiddag ska vi leka med tremänningarna nere på udden innan de åker hem imorgon. 
 
Hoppas ni har får en bra måndag! 
Bye! 
 

Idag har vi.......

Idag har vi haft en intensiv dag här, trots att vi inte har gjort mycket alls utan bara varit. Jag är helt slut. Konstigt att det kan vara så. Vid lunchtid kom P's kusin N hit, tillsammans med småkillarnas tremänning J, och med sig hade hon en pannkakssmet och därmed var lunchen given. Vi flyttade ut vår elplatta, stekte pannkakorna och åt lunch utomhus, vilket var väldigt varmt men mysigt. Efter det har det fikats, Elias har till sin stora förtjusning lekt med sin tremänning, Simon och jag har hunnit sova lunch, och eftermiddagen avslutade vi vid vår egna lilla strand med bad. Eller, Elias badade tillsammans med övriga tremänningar som är här, medan Simon lekte och busade mest.      ;)
 
 
 
 
Nu är det dags att ta kvällen här och imorgon fortsätter vi nog med att bara vara, samt tvätt av stuga. VäderAppen på iPhonen säger att det ska bli regn, så vi får se om vi ändrar planerna eller vad vi nu gör. Nu, som sagt, sova. 
 
Nighty-Night! 
 

Lyckliga blöta småkillar!

Det räcker med en vattenslang och vatten för att våra småkillar skriker av lycka. Just nu badas , plaskas och springs det runt. Jag har intagit badvaktsposition i solstolen. Härliga söndag!          :)
 

Kort tagna på badkillarna med både iPhone och kamera: 

 

 

 

Ha en skön söndag, ni också! 

Bye for now! 

 


Fällt granar idag

Förmiddagen har P ägnat åt att fälla två granar som han har gått och irriterat sig på en längre tid här uppe vid stugan. När granarna väl var fällda tog småkillarna över och sågade på, de också. Bra med turtagning och samarbete. Och, bra tänkt mamma som packade med såg och motorsåg till småkillarna.      ;) 
 
 
 
 
Nu är det lunch som gäller och sedan åker vi iväg och shoppar. 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bye! 
 

En fredag med sol, och moln.....

Idag var det sagt att det skulle vara soligt och, eventuellt, juli-månads finaste dag här, men så blev det inte alls. Vid lunchtid började åskan mullra och några timmar senare hade mörka moln dragit in tillsammans med lite lite lite regn. Vi trotsade dock molnen och duggregnet, fikade ute tillsammans med P's kusiner och småkillarnas tremänningar, och till vår glädje drog monlen efter ett tag vidare så vi har faktiskt haft en fin kväll här ändå.
 
Efter middagen gick vi ner på ängen och spenderade några timmar där, vilket var riktigt kul. Tio tremänningar lekte för fullt och det var kul att se dem samlade. Vår badkille nr1 är verkligen Elias som älskar att bada och har gjort det några vändor idag. Här nedan är han redo för sista doppet för dagen efter klockan åtta på kvällen: 
 
 
 
 
Annars har P idag jobbat på bra med trimmern och rensat upp runt stugan ordentligt, medan Elias har hjälpt till han också genom att bära undan allt ris och gräs så det ser bra ut. Riktigt bra att ha fått det gjort. Imorgon måste vi nog ta oss iväg på shoppingtur då fasadtvätt, diverse tillbehör, färg samt lite från IKEA behöver inhandlas så att vi kan fortsätta dona här. Imorgon är det helt ok om det regnar.      ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra fredag! 
Bye! 
 

En varm dag och en ny fotograf i familjen

Idag har det verkligen varit en jättefin, och väldigt varm, sommardag och vi har spenderat den vid vår egna lilla strand här vid stugan tillsammans med P's kusin K, fru och småkillarnas tremänningar. Det är ungefär det vi har orkat med. Elias har badat för fullt, och i förmiddags hängde även Simon på. Tyvärr hann jag inte med att få till några bra badkort idag då jag tog lite tid på mig med disk, dusch och annat donande uppe i stugan medan killarna var iväg och badade, så jag hoppas på fler fina dagar så att jag kan vara där och fotografera. 
 
Någon som dock har knäppt kort idag, och faktiskt gjort det riktigt bra, är Elias! Efter frukosten frågade han om han fick gå ut med systemkameran och knäppa några kort, och nu när jag fört över korten till datorn så tycker jag att de är riktigt bra. Visst saknas fokus ibland, och det är inte alltid motivet på kortet är centrerat, men jag är väldigt imponerad. (Jag får heller inte till fokus som jag skulle önska.) Så kul att Elias tycker om att fotografera! Nu kanske han själv också ställer upp lite mer frivilligt på kort när jag står bakom kameran då han på sistone har tröttnat på mitt eviga fotograferande? (Det har kanske blivit lite väl mycket kamera de senaste åren.) Vi får se. 
 
Några av korten som Elias själv har knäppt är de här nedan. Visst är de bra! Jag är i alla fall väldigt imponerad. Duktiga Elias!      :) 
 
 
 
 
 
Nu har jag förbättrat korten i iPhoto på Mac'en, men det är nog mest färgerna som har förstärkts. Som sagt, jag gillar korten ovan. Och, vill Elias fortsätta fotografera framöver ska han absolut få göra det. Han var noga med att poängtera att korten han knäppte idag måste sparas och inte slängas bort, och nu har jag fixat det samt dessutom dokumenterat här på bloggen. Söte duktige kille!     :) 
 
Nu är det dags att krypa ner och ta kvällen. Småkillarna sover sedan några timmar tillbaka (trots att det har blivit väldigt sena kvällar nu under sommaren), P är ner till udden och spenderar tid med kusin K, så jag ska ta och sova.
 
Hoppas att ni har haft en bra dag!   
Nighty-Night! 
 

Sol och bad!

Vi har fortsatt fint väder idag och killarna har badat trots att det bara är 19grader i vattnet. Vi har det bra med andra ord.       :)

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Hoppas ni har en skön torsdag! 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Vecka 32

 
 
 
 
Idag går vi in i gravidvecka 32 och för att dokumentera den växande magen bad jag P ikväll ta några kort. Jag tänker inte alls på att magen växer så, men nu när jag kikar på korten kan jag bara konstatera att jag ser jättestor och runt ut. Oj! Till och med så att P's kusin K idag utbrast "Oj, två månader kvar!? Är ni säkra på att det inte är två?". 
 
Det är idag 62dagar kvar tills knytet beräknas komma och 77,9% av graviditeten har passerat. (Och nej, det är inte jag som har nedräkning utan det är GravidAppen på iPhonen som har koll.) Tänk, imorgon den 25juli är det exakt två månader kvar till beräknad dag den 25september, om man ser till datum. Skönt var det i alla fall att höra att småkillarnas tremänningars mamma U (hängde ni med?) tyckte att jag ser pigg och fräsch ut. Jag känner mig pigg, även om ljumsken fortsätter att krångla, foglossningen gör sig påmind, jag inte är särskilt snabb i mina rörelser, jag är varm mest hela tiden, behöver sova lunch om dagarna, rör mig som en gammal dam eller pingvin emellanåt, samt idag efter turen på nya fyrhjulingen även har fått (tränings)värk i ryggen. Men, jag känner mig pigg och det är huvudsaken.        ;)   
 
 
 
 
Nu är det sängen som gäller och jag hoppas på att morgondagen bjuder på en lika fin dag som denna. Och, att värken i ryggen ger med sig. 
 
Nighty-Night! 
 

Vi relaxar!

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Kan inte låta bli att tycka att de är så söta, våra småkillar. Vi plockade fram deras stolar ur släpvagnen som vi har med upp och genast bar de iväg stolarna och satte sig för att relaxa och njuta. Söta småkillar!         ;)

 

Nu blir det nog lite åk på nya fyrhjulingen som P och hans kusiner har köpt ihop då Simon och Elias har tjatat i en timma. (Bilder på fyrhjulingen kommer, men måste säga att den är riktigt bra att åka med och vi fick plats hela familjen på den: P, jag, småkillarna och knytet. Även om Simon satt på knytet, dvs magen.)     ;) 

 

Bye! 

 


Stugan!

Vi är äntligen uppe i stugan och det var skönt att ta morgonkaffet här denna morgon. De senaste dagarna har gått i ett och jag har hunnit fylla år samt mellanlanda en dag hemma med tvätt och ompackning. Nu väntar nästan två veckors bara vara här uppe med lek med tremänningar, åk på fyrhjuling, bad och vad vi nu hittar på. Skönt!       :)

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Hoppas ni har det bra! Och, får njuta av sol, ni också.       :) 
Bloggat i farten!

Bye! 

 


Efterlängtat möte.....

Tänk så underbart det var att idag få krama och pussa på Elias efter en hel vecka! Älskade efterlängtade kille! Att dessutom få höra att han saknat mig under veckan värmer så i mammahjärtat. Småkillarna har så klart även saknat varandra och när vi kom var det en omtänksam och gosig Elias som hjälpte och delade med sig till lillebror Simon. Älskade småkillar! 
 
 
bild via Instagram -iamisvarld 
 
 
 
En veckas husbilssemester är slut och Elias har haft det så jättebra. Oj, så kul han har haft det. Imorgon väntar en ny dag och Elias har lovat att måla mig en teckning.      :) 
 
Nighty-Night! 
 

Fredag, trött och mycket att göra......

Fredag och jag börjar känna att jag inte hunnit med alls så mycket som jag hade önskat denna vecka (min tanke i början av veckan var så klart att hinna med en massa nu när inte Elias har varit hemma). Men, denna vecka har jag varit otroligt trött och jag är så så tacksam för att Simon och jag sovit lunch i tre timmar (!) i några dagar nu. Visserligen har jag varit vaken ganska sent, men det är för att jag fått sova dagtid och därmed kunnat vara uppe med P om kvällarna. Hursom, jag har inte hunnit med det jag önskat här hemma men å andra sidan har jag hunnit sova en del, vilket också faktiskt är bra. 
 
Imorse när vi kom ner i vardagsrummet utbrast Simon 'Titta!', pekade på vår nya soffa och var till en början riktigt skeptiskt till den nya soffan och ville absolut att vi skulle flytta tillbaka den gamla. Antar att den gamla är en liten trygghet då det är den enda vi har haft och den enda han känner till. Men, under dagen har han accepterat soffan och vi har smått flyttat runt möbler och städat här hemma så att vi har kunnat röra oss då nedervåningen fortfarande är full av kartonger (känns det som). Och, det är det vi har gjort. I vår egen takt.  
 
Om en liten stund kommer förhoppningsvis P hem (blev en lång dag för honom idag), och sedan är det montering av säng till Simon som gäller. Kanske även en byrå. När Simon har somnat kanske det blir film. Vi får se vad vi orkar med.      ;)
 
Hoppas ni har haft en skön bra fredag! 
Bye! 
 

Vår nya soffa.....

Jo..... vi shoppade en soffa också när vi ändå var i farten. Nu är den på plats. Den är stor! Men, nu får vi plats alla fyra, och så småningom fem, utan att behöva trängas. Jag undrar jag vad Simon kommer att säga imorgonbitti när han kommer ner i vardagsrummet. Och, vad Elias säger när han kommer hem.      :) 
 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Vi shoppar säng!

Ett bra tag nu har P och jag pratat om att Simon måste få en egen stor säng. Om några månader får vi även ett litet knyte, så vi måste ha spjälsängen ledig då. Så, vi shoppar säng nu. När jag frågade Simon om han vill ha sängen han provlåg i, samma lika som Elias har, fick jag ett glatt "Aaaa!" till svar. (Annars var han mer intresserad av att leka. Söte kille.) Dessutom shoppar vi en varsin byrå till Simon och Elias, det blir den som syns i bakgrunden med fyra lådor. Malm-stomme och Malm-byrå från IKEA. Imorgon blir det montering.      :) 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

'Ja heter Simon!'

- Ja heter Simon! 
 
 
 
 
 
Tänk, idag är dagen då vår Simon lärde sig säga sitt namn. På riktigt. Fram tills idag har han alltid sagt 'iimon'. Jag faktiskt hunnit tänka tanken att namnet "Simon" kanske inte var rätt val då Simon har haft svårt att säga sitt namn fullt ut, men nu så. Nu kan han! Av en slump sade han hela sitt namn när vi satt på golvet efter att vi hade ätit mellanmål och glass i eftermiddags, och jag blev så jätteglad så jag gav till ett lyckotjut, klappade händerna och skrattade. Det givetvis sporrade Simon, som sade sitt namn igen, och fick då samma reaktion. Så höll vi på säkert tio-femton gånger innan vi gav oss. Älskade kille!        :) 
 
Jag har i flera omgångar tänkt skriva ner och dokumentera Simons språkutveckling det senaste året, men det har alltid tyvärr kommit något emellan och sedan har det inte blivit av. Tur nog har jag ändå här och var skrivit upp lite och passar på att få med det här och nu.
 
Och, några ord som Simon ganska tidigt kunde säga var:  
pappa 
 
mamma 
 
bampa = lampa 
 
kaka = klocka 
 
bappen = nappen 
 
kaakaa = flaska (som vi brukar gå runt och ropa efter, därav långt vokalljud)  
 
däää = där 
 
tittaaaa! =titta! 
 
ia = Elias 
 
brrrrrrr = bil 
 
näääää = jag vill inte! 
 
maaa = mjau = katt 
 
 
 
Nu för tiden pratar Simon mest hela tiden och använder verkligen de ord han kan, även om uttalet inte alltid blir helt rätt. (Vi här hemma förstår Simon, men när han pratar med någon annan som inte pratar med honom dagligen blir det svårare.) När Simon ropar på sin storebror blir det nu 'ias', och "bil" lärde han sig plötsligt säga när vi i slutet av februari fastnade med bil och husvagn på KustCamp Ekön , och med spänning följde bilen som kämpade på att få loss oss. Ord som 'kaakaa' och 'bappen' å andra sidan säger Simon fortfarande, och om vi låtsas att vi inte förstår honom och bara upprepar vad han säger blir han väldigt frustrerad på oss. Söte kille.        ;) 
 
Simon pratar som sagt för fullt, och för snart en månad sedan lade Simon ihop sin första åtta-ords-mening. Han har lagt ihop två fyra-ords-meningar med varandra en längre period, men vid matbordet uppe i stugan en dag sade han plötsligt: 
 
 
- Föst äta eål sen gå ut köra gräsklippa. 
 
 
Jag hann, som sagt, då aldrig skriva ner vad han hade sagt här på bloggen. Men, både jag och P reagerade på att det kom en åtta-ords-mening ur honom, och båda två blev vi imponerade. Och, det blev som vi då kom överens om: först åt Simon mellanmål och sedan fick han gå ut och köra gräsklippare med sin pappa. En nöjd Simon, och stolta föräldrar.         ;)
 
Jag antar, jag hoppas, att Simon fortsätter att prata på så mycket som han gör och att språket kommer att fortsätta utvecklas. Han älskar att läsa böcker, precis som Elias, och jag hoppas att även den biten håller i sig. Jag tycker det är så coolt att bara sitta och prata med våra småkillar, att lyssna till vad de har att berätta, och på deras historier. Det blir aldrig tråkigt. Det gör ingenting alls att våra småkillar är pratglada just nu. Ingenting alls. (Påminn mig bara om att jag sagt detta när de går i skolan och detta kommer upp på utvecklingssamtalen.)        ;)
 
Älskade Simon: 
 
 
 
ByeBye! 
 

Simon bygger också altantrapp!

 
 
 
 
Idag har det varit otroligt varmt, tycker jag med magen i vädret, och jag har inte riktigt kunnat njuta i solen. Men, ute har vi varit lite i alla fall, tagit oss en liten liten cykeltur samt promenad, och nu ikväll har P fortsatt bygga på vår altantrapp. Simon har varit med han också, och ikväll slog det oss att han börjar dona på och vara med på samma sätt som Elias var när han var liten. Titta så fint Simon har varit med och skruvat. Söte kille.       ;) 
 
 
 
 
 
Nu, läggdags. Får se om det bara är Simon som somnar eller även jag. P fortsätter bygga ute lite till. 
 
Hoppas ni har haft en bra onsdag! 
Bye! 
 

Efter regn kommer åter sol!

God morgon! 
 
Så härligt att solen skiner igen! Igår kväll började det blåsa ordentligt här, precis som det gjorde/gör i Florida innan en storm drar in, och efter det kom regnet. Jag hade räknat med en grå regnig dag idag, men ute skiner verkligen solen från blå himmel och det verkar bli en härlig dag. (Även om det blåser bra fortfarande.) Så skönt!      :)
 
Just nu varvas kaffe med lite morgon/förmiddagsmys med Simon, lite Sommarlov på TV och bloggande. Återigen har vi en dag då Simon och jag inte har planerat någonting alls, så vi får se vad vi hittar på. Innan dagen är slut måste jag/vi dock in till stan för att hämta mobiltelefonen som äntligen är färdig och ligger och väntar hos Telia. Äntligen. Hoppas bara att felet är åtgärdat så att de inte säger att de inte kunde finna något fel då laddningen började fungera igen dagen innan mobilen lämnades in. 
 
Vår Simon idag: 
 
 
 
 
 
Nepp, nu ut i solen och åter ta en lat sommardag.
Ha det skönt idag!
Bye!
 

Vecka 29 är här

Måndag och vecka 29 är här. Hela långa veckan är Elias iväg på en efterlängtad semester, plötsligt är det lite tystare i huset och vi har bara en liten Simon som får all vår uppmärksamhet. Det känns lite konstigt. Jag vet inte hur många gånger jag redan denna morgon och förmiddag har hunnit tänka på vad Elias nu troligtvis gör. Men, samtidigt är det väldigt mysigt att bara leka med Simon här hemma och vi har lekt restaurang (medan jag drack mitt morgonkaffe), lyssnat på musik uppe på Elias rum och bara varit vi två.       :) 
 
För övrigt gillar jag skarpt Simons T-shirt som han har på sig idag. Mummu hittade den på Ullared när de var ner dit förra veckan, och den är så härligt somrig och neongrön. Bra köp. TackTack!     :)
 
Söte killen som får all vår uppmärksamhet denna vecka. Och titta, han vet redan vart han ska ställa sig när han ska fotograferas.   
 
 
 
 
Nu lek med tågbana. Men, jag får inte riktigt vara med då Simon 'kan själv'.      ;)  
Ha en bra måndag! 
Bye! 
 

Now You See Me

Vi har varit på bio ikväll! Dessutom gillade både P och jag filmen vi såg, Now You See Me, så det kunde inte varit bättre. En smart film som man får tänkta till kring och försöka låta bli att luras av. Jag gillar Morgan Freeman, och han och de övriga skådespelarna var riktigt bra. Jag ska inte säga för mycket, men jag gillar sådana här filmer. En helt klart sevärd film!
    
 
 
 
 
Under middagen här hos mina kära föräldrar ikväll satt vi och pratade om filmer och att det var länge sedan vi var på bio, jag och P. Jag räknade lite och kom fram till att det var 1,5år sedan, nej 2år, nej över 2år sedan som vi var iväg senast. Tänk, över 2år. Vi har inte varit på bio sedan Simon föddes. Så, idag var det dags och småkillarna fick lite hux-flux vara kvar själva hos mummu och ukki tillsammans med kusin Oskar när vi åkte iväg. Och, det hade gått jättebra att lägga Simon. Elias är det inga problem med, han klarar av att sova utan oss. Men, vi var lite spända på hur Simon skulle hantera det och det hade inte varit några problem alls. Så skönt! Nu får se vi se om vi hinner med fler filmer denna sommar. Måste passa på de två månader som är kvar innan knytet kommer.      ;)
 
Nu sova.
Nighty-Night!
 

Redo för semester

Då är vår Elias redo för husbilssemester. Väskorna är packade, diverse är med och vi ska nu åka ner mot mummu och ukki, där även kusin Oskar väntar. Tänk att han är så stor nu så att han åker iväg på en veckas semester utan oss. Visserligen gjorde han det även förra sommaren, men det känns lika konstigt nu som då.
 
 
 
 
 
Idag blir det en resedag för oss. Nu, stänga av datorn och packa in oss i bilen. 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bye! 
 

Sommar och bad!

 
 
 
 
Vi njuter av sommaren för fullt och jag tror nog att Elias och Simon badar mest varje dag. Jag hinner inte med bad, men att ligga i solstolen är inte fy skam det heller.         ;)  
 
Hoppas ni har haft en underbar sommardag idag! 
Bye! 
 

Nedräkning

Godmorgon, fredag! (Nej, vi har inte sigit upp nu, även om det är först nu vi har kommit igång efter lugn frukost, lite lek, och sedan dusch.) 
 
De senaste två veckorna har vi haft nedräkning här hemma och varje morgon har Elias glatt gjort ett kryss på sitt papper. Idag ropade han glatt att han 'imorgon efter det' ska åka på semester med mummu, ukki och Oskar. Och, så är det. Idag ska vi börja packa hans väska med kläder och annat han behöver ha med, för att imorgon åka ner till mina kära föräldrar så att de på söndag kan bege sig iväg på en veckas husbilssemester. Gissa om han har längtat! Förra årets semester var så lyckad, så han vet precis vad han har att vänta sig även om denna sommar kommer att bjuda på några nya upplevelser. Simon vill följa med han också, men honom behåller vi hemma denna gång. Precis som förra året känns det så konstigt att vara ifrån Elias en hel vecka, och åh så vi kommer att längta. Så, de här två dagarna som kvarstår ska vi gosa i massor här.       :)  
 
 
 
 
 
 
För övrigt har jag konstaterat att livet utan min iPhone känns väldigt tomt, samtidigt som det också är väldigt skönt att vara utan mobiltelefon. Att använda min gamla Nokia känns jättekonstigt och svårt: de små tangenterna är svåra att trycka ner (hur jag än trycker och trycker blir det fel), meddelanden går inte iväg som de ska (jag vet inte riktigt vart de tar vägen?) och kameran ska vi inte tala om. Härom kvällen utbrast jag att jag inte förstår hur jag ska klara mig utan iPhonen, och P började då skratta eftersom det var precis raka motsatsen till vad jag sade innan jag skaffade den. Då kunde jag inte förstå vad jag skulle ha en iPhone till. Nu håller jag bara med uttrycket: Once you go Mac, you will never go back.      ;)  
 
Ha en bra fredag! 
Bye! 
 

Idag orkar jag inte......

Idag orkar jag inte ta det annat än lugnt. Redan imorse när jag vaknade hade jag ont i magen, både upptill och nedtill, och trots en hel del vila känner jag av magen fortfarande. (Tänk att småkillarna så tydligt märker av när det är allvar och att mamma behöver vila. Idag lekte de helt själva en bra stund under förmiddagen, flyttade runt på sina leksaker från en hylla till en annan och jag kunde vila i soffan så att den värsta värken släppte.) Kan gårdagens promenerade i Furuvik ha tagit så på krafterna tro? Visserligen var jag jättetrött igår kväll, men jag hade räknat med att en natts sömn skulle räcka för att vila upp mig. Hursom, en lugn dag hemma blir det idag. Att få sova lunch samtidigt som Simon och Elias sover/vilar är guld värt, och jag undrar om jag inte ska fortsätta med det hela sommaren även om jag missar några soltimmar mitt på dagen.         ;) 
 
Morsdagblomman som jag fick står idag som tyngd på filten på altanbordet som blivit en koja. 
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön torsdag! 
Bye for now! 
 

En eftermiddag bland karuseller

Eftermiddagen idag har vi, till Elias och Simons stora glädje, spenderat på tivolit i Furuviksparken. Lagom vid fyra-tiden gick vi in, när många andra åkte hem vilket också var vår tanke, och köpte oss tre åkband. Sedan har vi åkt karusell efter karusell utan att köa längre än några få minuter, och åkt ända tills det att tivolit stängde. Elias favorit idag var barnens Fritt fall. När tivolit hade stängt för dagen hälsade vi kort på hos getterna och klappade på dem innan vi åkte hem. En perfekt eftermiddag och kväll har vi haft!       :) 
 
Bjuder på några av alla de kort som vi har knäppt idag. Inte det lättaste att fånga killar i farten.       ;)  
 
 
 
 
 
Vår tanke var att testa spökborgen för första gången idag, men precis innanför ingången ville inte Elias alls vara med längre så småkillarna och jag vände och istället fick P prova på den själv. Sedan fick Simon snällt lära sig det här med att köa efter att ha åkt bilarna för första gången. Han klev glatt ur bilen när han åkt en runda, men sedan skrek han sig igenom väntetiden i kön då han inte alls ville vänta på nästa biltur. Men, han lärde sig som sagt och efter två gånger i kö gick det sedan bra. Jag, å andra sidan, konstaterade att jag med magen om några veckor inte får plats att åka berg-och-dal-banan för barn då det idag gick precis att stänga säkerhetsbygeln. Tur att det inte blev några tvärstopp för det hade knytet inte alls gillat.  
 
Nu tar vi kvällen här efter en riktigt lyckad eftermiddag och kväll. 
Hoppas ni har haft en bra dag, ni också! 
Bye Bye!
 

Glass......

 
 
 
 
Lycka är att äta glass. Med brorsan. Varje dag. Hela sommaren.        :) 
Älskade fina killar! 
 
Bye! 
 

Lek, BVC och cykeltur på förmiddagen

Det är lunchvila som gäller här och jag tror nästan att jag somnade till tio minuter i solstolen på altantrallen. Så skönt! Och, varmt! Puh! Nu sitter jag i skuggan medan småkillarna vilar/sover en liten stund till. De senaste dagarna har faktiskt även Elias sovit lunch och jag funderar på om det är det varma vädret som gör att han behöver det? I och med att han är ute, badar, cyklar, badar, leker, badar och hjälper sin pappa med altanbygget så tar det kanske mer på krafterna? Hursom, han får vila/sova det han behöver då det är mycket roligare att han en pigg och glad Elias på eftermiddagen än en trött och gnällig. 
 
I förmiddags tog vi oss en liten cykeltur, jag och småkillarna, till bland annat BVC där vi vägde Simon för att kolla att han går upp i vikt. Och, han gör det, även om det går i hans egen takt. Han fortsätter ligga tre kurvor under normalkurvan, men viker å andra sidan inte av från sin egen viktökningskurva och det är bra. 
 
Att cykla någonstans just nu är riktigt roligt då Elias vill hänga med på och cykla med sin cykel. Jag måste säga att han faktiskt fixar det jättebra! (Även om jag är mer orolig när det gäller korsningar och det faktum att han inte har riktig koll på bilar och annats som rör sig på vägarna.) Simon, även han är jätteglad då han får sitta bak på min cykel, så det kommer garanterat bli små turer nästan varje dag.         :) 
 
Vad jag lyckades få fokus på när jag knäppte kort på Elias och Simon tidigare idag vet jag inte. Inte var det småkillarna i alla fall. Hmmm....???
 
 
 
 
 
Nu, lite kaffe så att jag piggnar på mig och när småkillarna vaknat blir det nog bad i barnpoolen här hemma. Det blåser riktigt ordentligt här, men solen värmer på jätteskönt och det blir varmt på altanhörnan så där ska vi vara.     :) 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Måndag.....

Elias och jag har kikat på vinbären idag. Senast vi kikade på vinbärsbusken var för en månad sedan, och trots att bären har kikat fram går det långsamt. Det finns gott om vinbär i vinbärsbusken men vi väntar nu på att de ska mogna då de är helt gröna. Precis som för en månad sedan. Även Simon gjorde oss sällskap lite och vi fick tala om för honom att det är A!A! äta bären nu, men att vi kan äta dem sedan. Hoppas att han förstod och inte går och knaprar i sig en massa nu. Får man bara ont i magen av att äta råa vinbär? Eller, kan man bli sjuk??  
 
 
 
 
 
Annars gör vi faktiskt ingenting speciellt alls idag, jag och småkillarna. I förmiddags var det grått och ordentligt blåsigt ute, så vi lekte inne. Nu har solen hittat fram och det blåser inte så mycket längre, så nu är det lite utelek som gäller tillsammans med granntjejen M som är här. Alldeles om en stund, när P kommer hem från jobbet, ska jag ta och åka in till stan för att lämna in mobiltelefonen för lagning. Får dock se vad de säger på Telia-butiken då laddningen på något konstigt sätt har börjat fungera igen. Ändå vill jag ha dokumenterat att laddningen har krånglat ifall den börjar krångla igen. 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

Vattenrutschkana!

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Just nu, Elias och Simon åker vattenrutschkana på altanen och har hur roligt som helst! Underbart att titta på dem! Jag, ja jag intar solstolen intill. Härliga sommar!       :) 
 
Bye! 
 

Härliga söndag och sovmorgon!

Härliga söndag! 
 
Jag vet inte riktigt hur, men imorse vaknade vi alla halv tio (!) och hade fått oss en skön lång sovmorgon. Även Elias var glad för sovmorgonen. Det tar nog på krafterna att vara ute, få frisk luft och dona om dagarna, bada, och ha sommarlov, och då är det bra att sova ut ibland. Eller!?!         ;) 
(Dock blir man vimsig när det gäller tider, och jag ser att det nu egentligen är lunchdags. Hmmm......) 
 
Idag är planen att fortsätta bygga på trall och altantrapp, samt bada i lilla poolen så mycket det går. Om vi hittar på något annat återstår att se. Nu, dags att fylla småkillarnas pool, och vi lyxar till det med varmvatten även idag.      :)  
 
 
 
 
 
Ha en skön söndag! 
Bye for now! 
 

Vår badkille Elias

 
 
 
 
Idag har vi verkligen haft en strålande skön sommardag. Vår badkille nummer1 har helt klart varit Elias idag som badat, plaskat, hoppat, badat, sprungit upp och njutit i solen och fortsatt bada i killarnas lilla pool idag. Efter middagen ikväll gjorde även P och jag småkillarna sällskap och det var faktiskt mysigt att ligga där i poolen och ta ett kvällsdopp (eller, gräsdopp då Elias och Simon fått med hur mycket gräs i som helst i poolen) även om det blev något trångt med hela familjen i. Dessutom fyllde vi på med varmvatten, så gissa om vi trivdes.     :)
(Mot slutet blev det dock kallt men Simon, den kämpen, ville absolut fortsätta bada trots att han huttrade och frös. Jag tror att han kommer att vara överlycklig när han imorgon ser att poolen finns kvar och att han får bada imorgon också.)       ;) 
 
Hoppas på att morgondagen blir minst lika härlig som denna dag varit. 
Hoppas er dag varit bra den också! 
Nighty-Night! 
 

Elias allra första riktiga cykeltur

Duktiga duktiga Elias! Han har sedan vi tog av stödhjulen på cykeln övat och övat på att cykla en hel del på gräsmattan, och blivit säkrare och säkrare. Han har kraschat in i träd, staket, buskar och ramlat, men alltid klivit upp på cykeln igen och inte givit upp. 
 
Inte det lättaste att fånga en cyklande Elias på kort, men övat har han gjort. Kort knäppta igår: 
 
 
 
 
 
Ikväll, efter middagen, cyklade vi iväg till Madde och Jeppe, och tjejerna såklart, och idag ville Elias inte sitta i cykelvagnen bakom sin pappa utan cykla själv. Och, han klarade det! Han cyklade hela vägen dit, cyklade runt runt tillsammans med Meja på gatan där de bor, samt cyklade hela vägen hem igen. Duktiga duktiga Elias! Visserligen ramlade han på vägen hem en gång, men då klockan var efter tio på kvällen, han var trött och utmanade sig själv lite väl mycket genom att cykla på en liten grusgång, var det inte så konstigt. Dessutom kommer han att ramla många gånger framöver, men faktum kvarstår - han cyklar! Det är stort!       :) 
 
 
 
 
 
Tänk att vi tog en cykeltur hela familjen (jodå, Simon var med han också, han satt i cykelvagnen bakom P) denna sommarkväll, och hade Elias cyklande framför eller mellan oss, P och jag. En jättekonstig men cool känsla! Å, så stolta vi är! Duktiga duktiga Elias!!!       :) 
 
Nu, dags att säga: 
Nighty-Night! 
 

Keps - check! Solglasögon - check!

 
 
 
 
 
Måste få visa vilka coola småkillar vi hade igår. Elias tar på sig solglasögon eftersom det är ljust ute. Simon tar på sig solglasögon kanske för att det är ljust ute, men mest för att storebror har det. Söta killar!       ;) 
 
Idag har vi verkligen varit sega här, jag och småkillarna. Efter att A åkte vidare på jobb imorse, och P åkte iväg till jobbet, gick luften ur oss och vi har inte gjort många knop alls på hela förmiddagen. Verkligen en seg dag. Nu har vi alla tre sovit lunch och åh så skönt det var. Kanske orkar jag vara uppe ikväll längre än till åtta och göra P sällskap. Vore trevligt på en fredagskväll.     ;) 
 
Bye! 
 

En fredagsmorgon med besök och don

God morgon fredag! 
 
Denna morgon har vi börjat med besök av en kompis som sett över det gamla vattenröret nedanför altanen och tillsammans med P planerat vart det nya utkastet ska dras. Måste säga att det är smidigt att ha kompisar/bekanta inom olika yrken/branscher som kan hjälpa till lite sådär vid sidan av. Både Elias och Simon ville givetvis ut redan halv åtta, när A kom hit, så de är ute och donar för fullt just nu. Simon kom även igår på att han faktiskt vågar åka rutschkana utan att hålla någon i handen, så det gör han för fullt nu och har jättekul.      :)
 
 
 
 
 
 
Nu, morgonkaffe. Ha en jätteskön fredag! 
Bye! 
 

Torsdag......

Elias och Simon, våra trädgårdsmästare, är ute på gården och pysslar. Elias har precis startat robotgräsklipparen och håller koll på den medan Simon klipper gräset med sin gräsklippare. En helt vanlig dag alltså.      :)
 
 
 
 
 
Vi får se vad vi hittar på idag. Jag måste se till att kopiera över alla kort från mobilen så att den kan lämnas in idag eller imorgon för lagning. Den 10e juli är det ett år sedan jag köpte mobilen, så det positiva är att den gick sönder precis i rätt tid. Dessutom måste jag lokalisera vår lilla kortläsare till systemkameran så att jag kan ladda över kort från den (med magbilden bland annat). Sådana där saker som är viktiga att göra.      ;) 
 
Nu kikar faktiskt solen fram så nu lite lek och bus med småkillarna. Hoppas ni har en skön torsdag! 
Bye for now! 
 

Vecka 29.....

Idag går vi in i vecka29. Vårt tredje lilla knyte föds om 83dagar, och exakt 70,4% av graviditeten har redan passerat. (Det är bra med app på mobilen som håller koll åt en.)       ;)
Knytet vi väntar nu är väldigt lugn av sig, och jag har under våren hoppats på att den ska böka runt mer så att det inte bara är magen som växer utan att jag även kan känna den mer. Någon måste ha hört mina önskningar för idag har knytet faktiskt bökat runt lite mer, men jag antar att det beror på att det så smått börjar bli trångt där inne allt eftersom knytet växer.  
 
 
 
 
 
 
I förra veckan på kollen på MVC var allt precis som det ska med både knytet och mig. Mitt blodtryck ligger på 132/78, blodsockret låg på 4,9 klockan tio (trots att jag faktiskt bara äter kolhydrater till frukost), magen växer som den ska, och knytets hjärtslag var 131slag/min. Givetvis har jag, och P också då jag dragit in honom i mina funderingar, börjat spekulera i om det är en liten tjej eller en till liten kille vi väntar då både Elias och Simons hjärtslag låg på runt 150slag/min och knytets slag ligger på så mycket lägre. Hmmm...... Jag tror att jag, trots att vi inte vill veta vad vi väntar, kommer att försöka luska ut vad det egentligen är det vi ser på nästa ultraljud. Jag vill veta - men ändå inte.....  
 
Jag har verkligen inte varit bra på att varken ta kort eller skriva om väntan på vårt tredje knyte, så den tid som återstår får jag helt enkelt bättra mig. Tänk så oträttvist när knytet någon gång i framtiden frågar varför det inte finns så många kort på honom/henne i magen. Vad säger jag då? Men, på något sätt flyter allting på så mycket fortare denna gången om jag jämför med när vi väntade Simon, för att inte tala om när vi väntade Elias och allting var så jättenytt. I flera dagar nu har jag försökt påminna mig själv om att jag måste pausa och njuta av magen och knytet vi väntar så att jag inte i höst ångrar mig och längtar tillbaka till magen. Risk finns att jag kommer att göra det ändå då jag tycker att det är så otroligt mysigt att vara gravid, men jag vill inte känna att jag missat något. Så, jag ska pausa lite mer här och bara vara.
 
För övrigt har vi idag åkt från affär till affär och gått runt en hel del, och det känns nu ikväll. Ljumsken krånglar som vanligt och den smärtan är jag tyvärr van vid, men jag har även de senaste veckorna börjat känna av foglossning och just den biten skulle jag helst vilja slippa. För att inte tala om karpaltunnelsyndromet som gör så att jag domar bort i båda händerna både dagtid och nätter. Dessa två saker kommer jag inte att sakna. Inte alls. 
 
För att samla lite kraft och ork inför morgondagen är det dags att krypa i säng nu. Imorgon är en ny dag. 
Nighty-Night! 
 

Igår, idag och utan mobiltelefon....

Onsdagen är här. Här vaknade Simon och jag klockan åtta denna morgon (så skönt) och Elias steg upp klockan nio, så vi har verkligen sommarlov med lugna sköna morgnar. Ute skiner solen, trots moln och att det blåser ganska mycket, och jag hoppas att det blir en fin dag idag.   

 

 

 

Igår eftermiddag blev det lek och kaffe hos Madde med -e och tjejerna, vilket var väldigt uppskattat. Elias lekte för fullt med Meja och hade jättekul, Simon lekte och passades av L och T, och jag kunde sitta i lugn och ro på altanen, dricka kaffe och prata med Madde. Precis vad jag behövde. Tänk att Elias och Simon börjar bli så stora så att de kan leka utan att jag har hundra koll hela tiden. Perfekt!     
 
För övrigt har min mobiltelefon beslutat sig för att inte ladda upp sig längre, och idag måste jag ta mig in till Telia när vi är inne på stan i eftermiddag. Efter att ha testat alla sladdar och laddstationer här hemma igår morse, utan resultat, stängde jag av telefonen i hopp om att telefonen kanske hade hängt sig och skulle börja ladda igen om den bara fick startas om. Så fel jag hade. I och med att det inte är mycket batteri kvar alls gick det inte ens att knäppa på den igen, vilket resulterade i att jag var utan telefon hela dagen och fick bland annat maila P när jag ville ha tag på honom. (Gick det också, i och för sig.) När P väl kom hem lyckades han på något sätt (eller, så är det bara jag som är väldigt oteknisk) knäppa på telefonen igen och nu har den legat och laddat hela natten men utan resultat. Dock verkar det som att mobilen får underhållsström då den heller ej stänger av sig. Så, det blir att åka in till Telia och troligtvis lämna in den för reparation. Det innebär givetvis att jag kommer att vara utan mobil, utan kontakt med omvärlden, utan Instagram och allt annat en tid framöver. Inte alls kul..... Suck..... Hur klarade man sig förr i tiden????        ;)   
 
Denna förmiddag blir det lek här hemma och efter lunchvilan är det dags att åka in till Synsam (igen) och förhoppningsvis är det inget krångel med tiden idag och jag kan köpa mina linser. Hoppas ni får en bra onsdag och att era tekniska prylar fungerar! 
 
Bye for now! 
 

Till tandläkaren på tvåårsinfo

Denna tisdagsmorgon har vi varit iväg till tandläkaren på tvåårsinfo, eller hälsosamtal som det heter, med Simon. Även om vi vet vad som gäller när det gäller att undvika socker, undvika småätande etc tycker jag ändå att det är ändå bra att komma iväg till tandläkaren så att både Elias och Simon vänjer sig med att man ska gå dit en gång om året.

 

Här hemma övade vi imorse på att gapa stort, pratade om att tandläkaren ska titta i munnen, och Simon gjorde det jättebra. Här hemma. Väl hos tandläkaren blev det lite otäckt och där ville han varken gapa eller bortsta tänderna med tandläkarens tandkräm. Precis innan det var dags att gå tog han dock sin nya tandborste som han fick i munnen och satte igång att borsta (utan tandkräm), och tandläkaren passade på att kika in i munnen då. Så, alla nöjda och glada. Med sig hem fick Simon en tandborste, en ny tandkräm, två ballonger samt ett klistermärke som han valde ut. 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

 

För att försöka visa Simon att det inte alls är farligt att gapa hos tandläkaren fick Elias visa lite hur man gör. Elias gapade glatt och stort när han fick visa sina tänder, och även han fick med en tandborste, tandkräm och ett klistermärke. Som sagt, alla nöjda och glada.      ;) 

 

Hoppas ni har en bra tisdag! 

Bye! 

 


Hejdå flygplanet....

Måndagen är här och vi har vinkat HejDå till P som igår kväll överraskade och kom ner med flygplanet till mina föräldrar. Lite coolt var det att se planet på stranden imorse, vilket småkillarna också tyckte.       :)

 

 


Nu gör småkillarna och jag ett lunchstopp hos vanhamummu och vanhaukki innan det är dags att åka hemåt.

Ha en bra måndag!
Bye!

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!