Höstväder, shopping, en massa tankar och kalasfix

Veckan har rullat på i ett. När jag i fredags packade ihop på jobbet och snabbt kikade i min vikariepärm (som jag så snart som möjligt måste göra färdigt! Notering till mig själv!) hade jag en känsla av att det snart är dags för vab då killarna har lyckats hålla sig friska bra länge nu. Och jodå, igår morse vaknade Noel med ett guckigt vänsteröga och även om ögat faktiskt har guckat mindre och mindre så har vi fått badda ögat i två dagar.  Idag har han fått konstiga utslag på kroppen, så visst är det vab på gång. (Vi måste bara lista ut hur vi ska dela upp det, P och jag.) 
 
Men, både igår och idag har vi ändå varit ute och njutit av det fina höstvädret då Noel har varit pigg och hållit igång som vanligt - och det har varit jätteskönt. Sedan har vi varit in en kortis till stan också då smått och gott har inhandlats till morgondagens kalas. Tänk att han blir två år imorgon, vår Noel. Nu har hans födelsedag och kalas tyvärr glömts bort lite (eller, ganska mycket) då P och jag har pratat om svärfar nästintill varje kväll, så det blir enkelt firande imorgon. Men, med födelsedagssång och några födelsedagspaket på morgonen, ballonger att leka med och glasskalas på kvällen kommer vi nog att ha en väldigt nöjd Noel.       :)  
 
Annars har P och jag denna helg gått och grubblat en del. Vi har ett beslut vi måste ta, det ganska snart, och även om vi egentligen bara ser fördelarna med omställningen så är det ändå en omställning som vi och de omkring oss påverkas av. Många många tankar. Får helt enkelt skriva mer när vi väl beslutat oss... 
 
Nu är det dags att fixa iordning det sista inför morgondagens firande. 
Nighty-Night! 
 

Fotbollssäsongen slut

Igår var det dags för säsongens allra sista fotbollsträning för mig och Elias. För två helger sedan var det avslutning för alla klubbens fotbollslag där alla barnen fick medaljer då de har varit så duktiga och deltagit på träningarna hela våren och hösten. Efter avslutningen hade vi två träningar till, och igår var den sista. Det blev lite skjuta på mål, passa, och sedan fick barnen spela match med halvlek och sidbyte. Så kul. Jag kan inte låta bli att vara stolt över Elias då han faktiskt har utvecklats en del sedan han gick på sin allra första fotbollsträning, och det är både kul och coolt att se honom spela nu.       :) 
 
 
foton tagna med min iPhone


 
Då det var ojämt antal barn på träningen igår fick även jag vara med och spela match, och det var en lätt svettig och trött ami efter träningen som somnade skönt i sängen efter duschen.        :) 
 
Nu ser vi fram emot våren och när fotbollsträningarna drar igång igen. Hoppas att Elias vill fortsätta träna och spela, då också. 
 
Bye! 
 

På fisketur

 
kort taget av P

 
Medan jag städar och röjer på övervåningen och har Simon och Noel lekandes kring benen, är Elias och P ute och fiskar med en kompis och hans dotter. Fick bilden ovan av P och kan inte låta bli att publicera den här. Han ser verkligen lycklig ut, Elias. Och, med en tand helt på sniskan! Vi bara väntar på att Elias ska tappa tanden då den sitter så löst så löst. Sötnöten.         :) 
 
Hoppas ni har en skön söndag! 
Bye for now! 
 

På loppis

Idag ägnar vi några timmar åt att stå på loppis och sälja saker. P har fått iväg lite diverse, medan jag mest har sålt vinterskor, babyoveraller och killarnas gamla vinterjackor. (Taktiskt bra drag att sälja dem nu på hösten.) Elias säljer armband och halsband som han har gjort.      :) 


foton tagna med min iPhone


Hoppas ni har en bra lördag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 


Simon på simskola

Det är ett stort steg han har tagit idag, Simon - han har börjat simskolan och gått på sin allra första simlektion. Är så stolt och imponerad av honom! Älskade killen! Då Simon har varit lite nervös inför simskolan bestämde vi igår kväll att P och jag idag skulle turas om att vara med honom i bassängen, och det gick jättebra. Duktiga älskade killen! Han kommer att lära sig så mycket och växa som person denna höst, och det är så coolt. Tänk så kul för honom att han blir van och trygg i vattnet, och får prova på det här med simning. 
 
Tillsammans med sin pappa på allra första simlektionen: 
 
bild tagen med min iPhone


 
Nu är Simon åldersmässigt precis på gränsen att klara av simskolan, men vi bestämde oss tillslut för att han också ska få gå på simskola precis som Elias. Vi har inga som helst krav på att han denna termin ska lära sig simma alls, utan vi vill bara att han ska bli vattenvan då det nästan är ett måste när vi har badviken uppe vid stugan. När Elias gick på sin allra första simlektion var han halvåret äldre än Simon, och även mer 'mogen' än Simon, men vi upplever ändå att det är viktigt för Simon att få komma iväg och simma då han badar på ett helt annat sätt tillsammans med Elias, kompisar, tremänningar etc jämfört med vad Elias gjorde när han var i Simons ålder. Simon vill hänga på och göra samma saker som sin storebror, så han måste bli vattenvan. Elias, han hade aldrig någon att hänga på och var dessutom lugnare när han var fyra år, vilket gjorde att vi inte hade någon brådska med simskola för hans del.
 
Ikväll har P och jag dessutom insett att det faktiskt kan bli riktigt mysigt och lyxigt hela hösten med simskola. Noel var lycklig, han också, över att få bada, plaska, åka vattenrutchkana och kommer nog älska våra fredagar framöver. (Simon har simskola i nybörjargruppen mellan kl.16-16.30, och Elias simmar i fortsättningsgruppen kl.16.30-17.) Både P och jag köpte idag kort på FjärranHöjder och ska passa på att avrunda fredagarna med att bubbla, simma, leka och bara ha det skönt, vilket känns väldigt lyxigt. Att jag dessutom fick mitt simkort till halva priset genom friskvårdskuponger från kommunen var perfekt.  
 
Nu dock är det dags att krypa ner i soffan intill P och somna där. (Ja, jag vet att jag sover bäst i sängen, men jag vill inte vara en allt för tråkig sambo och låta P sitta ensam hela kvällen, så jag gör honom sällskap i soffan och så får han bestämma film/serier och jag kan somna.) Det var lättlagda killar här ikväll, och även jag är jättemegatrött efter en intensiv vecka som toppades med bad och mys. Så, soffa it is. 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll! 
Nighty-Night!
 

Tack, farfar, min fina svärfar, för allt......

Det har varit tyst här ett tag. Tre veckor för att vara exakt. Det känns så overkligt att sitta här och försöka skriva ner alla känslorna, när allting känns overkligt och jag känner mig totalt lurad. Samtidigt vill jag ägna denna stunden åt att minnas och att föreviga, inte bara för min skull utan även för Elias, Simon och Noel.
 
För tre, eller är det fyra(?), veckor sedan fick P och jag veta att killarnas farfar, min fina svärfar, P's bästa vän, har levercancer. Levercancer!? Hur kan man ens ta in det!? För åtta veckor sedan var vi alla uppe i stugan, åt frukost ihop, spenderade kvällarna ihop (eller, P spenderade kvällen ihop med sin pappa, sina kusiner och sin faster R medan jag hade killkoll på kvällarna uppe i stugan). Fina dagar drack vi kaffe utanför stugan och tittade ner över sjön. Åtta veckor sedan. Fyra veckor sedan det hemska hemska beskedet. Nu, finns han inte med oss längre. Hur kan man ens börja att förstå, att acceptera, allt som har hänt?! Allt har gått så jättefort och vi har inte hunnit med. Inte alls..... Allting är så overkligt.... 
 
Jag ska hålla hårt i de minnen vi har skapat tillsammans. Den allra första gången vi träffades (då P inte berättade att det var hans pappa som skulle flyga upp oss till stugan) för att sedan bli strandsatta där då en jättedimma drog in över sjön och gjorde så att vi inte kunde lyfta och flyga tillbaka hem på söndagkvällen, utan fick ta en extra ledig dag när jobbet började på måndagen. Jag ska minnas de gånger du har passat på att ta en kaffe med mig under mammaledigheten, när du har haft tid över och ändå passerat. Jag kommer alltid att minnas stunderna i stugan, då du har eldat i brasan på kvällen för att få upp lite värme, och tänt brasan på morgonen för att det är så mysigt. Alla de gånger P har kommit hem sent på kvällen efter att ha pratat med dig i timmar om allt mellan himmel och jord. Jag ska minnas dig.... 
 
Ikväll, innan läggdags, hörde jag Simon och Elias prata, och deras tankar och upplevelse av verkligheten skänker mig lite tröst. Simon frågade: 
 
- Elias, hur åker farfar upp till månen? Åker han rymdraket? 
- Nej, han flyger upp. 
- Hur då? 
 
Elias hade inget riktigt svar på Simons fråga. Men, när vanhaukki gick bort enades vi om att han nu sitter på månen och tittar ner på oss ibland för att se hur vi har det och för att se vad vi gör. Himlen känns för abstrakt, för stor. Månen är där han är. Fina kvällar, när månen lyser klar, har jag och killarna kikat upp på månen och sagt Hej till vanhaukki. Ikväll konstaterade Elias att när farfar kommer upp till månen får han träffa vanhaukki och Roger, och göra dem sällskap. Jag tycker det är en sådan fin tanke och den skänker mig tröst. Vi kommer att kika upp på månen och hälsa på farfar också nu. Killarna saknar dig redan.... 
 
Fina Fina farfar. Min svärfar. Du togs ifrån oss alldeles för tidigt..... Tack, för allt..... 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!