Den 31....

Under barnets första månad har man stenkoll på hur många veckor barnet är. Jag tror att många har det i alla fall. Under barnets första år har man något så när koll på hur många månader barnet är. Sedan tror jag att det är ett virrvarr och man drar till med en ungefärlig ålder på äldre barn, för inte börjar jag räkna ut att exempelvis Elias är 2år 9månader och två veckor när någon frågar. (Trots att jag just gjorde det, men ändå.)   ;)

Nu till min fundering. Inte för att det egentligen är viktigt, men jag kan inte låta bli att fundera kring NÄR ett barn blir x antal månader om barnet är född den 31 januari, mars, maj, juli, augusti, oktober eller december. Som Simon, han kom till världen den sista maj. Blir han 6månader idag, den sista november? Samtidigt så är det den 30e idag, och då hade han fortfarande inte kommit i maj månad. Eller imorgon, den första december? Hur räknar man???? Som sagt, inte för att det spelar någon roll. Och, de som är födda på Skottdagen har väl ett ännu större bekymmer. När får de fira sin födelsedag?

Virrigt inlägg och inte alls viktigt egentligen. Måste sluta fundera kring detta innan jag blir gråhårig.   :)

Bye!

Ett ljus

Igår, när jag hämtade på dagis, visade Elias stolt upp sin adventsljussatake som han har gjort. Den är jättefin och nu brinner ett ljus precis som det ska göra.   :)Bye!

Så tröttsamt

Så tröttsamt. Idag hade jag tänkt åka iväg och väga Simon så att vi får en vikt nu när han blir ett halvår gammal. Jag och Simon, tillsammans med fyra andra mammor med barn, satt och väntade och väntade, väntade och väntade på att någon sköterska skulle kalla in oss, men nej. Tillslut var det fem minuter kvar tills Elias skulle hämtas på dagis så jag gav upp, klädde åter på Simon ytterkläderna och åkte iväg. Vi satt med andra ord en halvtimma och väntade på ingenting. Om personalen nu inte kunde ta någon barnvägning idag, varför satte de då inte upp en lapp på dörren så att vi slapp vänta i onödan!?!?!?! Riktigt irriterande, tycker jag. Att åka iväg med små är inte alltid det enklaste (planera, amma, klä på, klä av, upp och ned i bilstolen), och att dessutom underhålla dem i en halvtimma när man väntar kan vara jättetungt, sedan får man ingenting för det. Som sagt, riktigt irriterande. Så, det blev ingen vikt idag och vi får göra ett nytt försök på fredag. Suck.  

Bye!

Hmmm.... ibland händer det......

Hmmm.... ibland händer det saker i vår säng utan att jag märker någonting utav det. När Simon inatt vaknade efter klockan tre för att äta, upptäckte jag att det inte alls var gubbsingen som låg i sängen bredvid mig, utan Elias. Gubbsingen hade, stackarn, fått gå och lägga sig i Elias säng då det blivit för trångt i sängen när Elias kom och bredde ut sig. Tydligen brer jag också ut mig mycket när jag sover, och kombinationen Elias och jag utsträckta i sängen är ingen höjdare för gubbsingen. Så, istället har jag sovit med Elias inatt. Mysigt det också, men inte riktigt samma sak.   :)

Nu har vi ätit frukost här hemma och om ett tag ska Elias iväg till dagis. Simon och jag ska nog försöka ta oss iväg BVC en sväng för lite vägning, sedan handla lite mat och diverse som behövs hem. Det är planen.

Ha en bra onsdag!
Bye Bye!


Ikväll har vi haft lite tomteverkstad.....

Ikväll har vi haft lite tomteverkstad här hemma, gubbsingen och jag. Elias pratar om tomten varje dag och för att försöka göra det lite överskådligt för honom så har jag gjort en enkel advenskalender där han kan kryssa för varje dag som går. På så sätt ser han även ungefär hur många dagar det är kvar innan det är julafton. Småpaketen har slagits in och julstrumporna med ledtrådarna, där paketen ligger gömda, är färdiga och ligger och väntar. Var faktiskt mysigt att tomta lite.    :)NightyNight!

Handlat småklappar

Då är jag och småkillarna hemma. Simon och jag har varit iväg och handlat småklappar till Elias adventskalender, och dessa ska vi som sagt slå in ikväll. Sedan har vi hämtat Elias på dagis, och han å sin sida har inte sovit lunch idag och är redan lite smått trött och gnällig. Hoppas att eftermiddagen och kvällen inte blir alldeles för jobbig. 

Nu är det mellanmål och kaffe som står på tur, och sedan får vi se vad vi sysselsätter oss med.  
Bye!

Ny dag och nya uppgifter

Då är det en ny dag och nya uppgifter att ta tag i här hemma. Igår kväll hann gubbsingen och jag med att umgås endast en liten stund innan en bekant kom förbi. Men, under tiden de satt och pratade förberedde jag adventskalendern till Elias och ikväll är det inslagning av små klappar som gäller. Har även en massa saker i huvudet som ska fixas, och jag borde nog skriva en låååång lista så att det bara är att bocka av allting allteftersom, och så att ingenting glöms bort. 

Så, idag blir det lite fix och trix här hemma och om det inte är allt för hemskt kallt väder ikväll blir det nog lite julmarknad för småkillarna och mig.  :)
Ha en bra tisdag! 
Bye! 

Ojojojoj så lång tid det tog.....

Ojojojoj så lång tid det tog för Simon att komma till ro ikväll, istället för att somna tyckte han att det var mycket roligare att ligga och prata för fullt. Å andra sidan är inte det så konstigt med tanke på hur mycket han har sovit idag. Hoppas nu att han orkar sova mycket inatt också. Elias somnade som vanligt ganska fort, och han har faktiskt orkat vara uppe hela eftermiddagen och kvällen utan tjat och gnäll, trots att han inte sovit något på dagis.

Nu ska gubbsingen och jag ta och unna oss lite glögg, samt fundera igenom vad som behöver göras de närmsta dagarna och kvällarna, samt vem som ska göra vad. Adventskalender till Elias står på To-do-listan.Och alla andra, som bara ställer till en massa merjobb för gubbsingen, får nu snällt ge sig, tycker jag. Det räcker med jobb som det är. *morr*

Bye!

'Thomas'

Idag när Elias kom hem sade han:

- Jag heter Thomas.


Jaha..... Ok.... Ack, så vi bedrog oss när vi döpte vår kille till Elias. Men, nu vet vi.   ;)    Var han har fått det ifrån vet jag inte riktigt, men tydligen "heter" även en av de större killarna på dagis Thomas och jag antar att Elias hänger på. Det är väldigt viktigt att kalla honom för Thomas när han klipper gräset här hemma i köket, han lyssnar inte alls på Elias. Söte kille. Eller, behöver jag bli orolig????? 

Sedan har vi hunnit vara strömlösa i två och en halv timma på eftermiddagen. Det är inte lätt att sysselsätta små barn när man inte har ström. Mellanmål intog vi till skenet av ljus på köksbordet och det var mysigt. Tur nog kom strömmen tillbaka lagom till middagstid. Elias har sedan suttit i soffan och spelat spel på sin Iphone och tyckt att levande ljus är mysigt. Simon däremot har inte alls tyckt att det varit roligt när det har varit mörkt och istället sovit jättemycket. Stackarn. Hela dagen blev plötsligt natt.
Nu är det åter ljus här hemma och middagsdags.   :)
Bye Bye!

Glögg

Kan det vara så att glögg är lösningen?!?!
Imorse när jag vaknade upp, efter att ha sovit nästan hela natten då Simon har haft en bra natt, var jag fortfarande på dåligt humör. Igår var jag mest ledsen och arg, imorse bara arg. Jag kände genast att jag inte alls hade ork eller lust med krångel under morgonrutinerna med Elias, och han måste ha känt det och krånglade och tjatade då givetvis hur mycket som helst. I duschen, fortfarande arg, funderade jag på vad som skulle få mig på bättre humör då jag inte vill vara arg, speciellt inte nu när det är så mysigt med allt. Tyvärr kunde jag inte komma på någonting alls då det kändes som att glädjen fanns någonstans nere vid fotknölarna, och då har den en bra bit att arbeta sig upp igen. Men!!! Efter att gubbsingen skjutsat Elias till dagis bjöd han på lite glögg här hemma (som vi skulle ha myst med igår) och jag känner mig mycket gladare efter det. Det är gott med glögg, och tydligen blir man på bra myshumör av det också.   :)

Så, jag mår redan mycket bättre! Jätteskönt! Det finns hopp. Ha en bra måndag ni också!!!  :)
Bye!


Ibland blir ingenting riktigt som.....

Ibland blir ingenting riktigt som man har tänkt sig. Jag hade verkligen sett fram emot en mysig första advent med mina killar, med bland annat adventsljusstakar, pyssel och pepparkakshusbygge, men istället blev det bara pannkaka av alltihopa. Är i läget då jag inte orkar bry mig alls. Om någonting. Så, nu blir det lite mat i magen och sedan troligtvis en tidig kväll i säng.  

Bye Bye!

Lite motvind

Känns som att jag jobbar i lite motvind här hemma.  :)    

Jag går och plockar och donar i exempelvis köket, och då går Elias och plockar och donar i vardagsrummet. När jag väl kommer in i vardagsrummet står en hög med hans böcker på fotpallen, en annan hög på vardagsrumsbordet, medan bilarna är parkerade mitt på golvet. Jag får givetvis heller inte plocka undan sakerna, ställa tillbaka dem där de ska vara, då han håller på att städa.

Om jag donar uppe och sedan kommer ner, har Elias donat i köket och plockat fram våra matlådor, dukat fram dem på bordet och tycker att det är dags att äta lite. Jag kan meddela att jag idag har ätit glass med smör i.

Nu sover dock båda småkillarna så jag ska försöka hinna med att plocka undan saker så att jag i alla fall inte snubblar på dem. Jag antar att Elias, när han väl vaknat, vill fortsätta dona och vi får se vad det blir nästa gång. Söte kille.   :) 

Bye!

Årets julbock blir ett isblock

Läser Aftonbladet och ser att julbocken åter står på sin plats och att den i år ska skyddas genom att bli ett isblock. Stackarn. Men, å andra sidan är det bra att de försöker skydda den. Flammedlet de har skyddat bocken med tidigare år framställs inte längre, om jag har förstått det rätt, då företaget har gått i konkurs. Lite synd tycker jag då det var en bra produkt och idé. Så, nu blir bocken is istället. Jag kan inte låta bli att tycka att bocken är fin, och varje gång jag passerar den myser jag. Hoppas den klarar sig i år.   :)
Måste dock hålla med om att bocken aldrig hade blivit känd om den inte hade brunnit ner varje år. Så, om den ska brinna ner kan den väl göra det på juldagen!?!

Bye!

Imorse vaknade vi åter.....

Imorse vaknade vi åter upp till brandlarmet som tyckte att det var dags att stiga upp. Vet inte varför den får ryck och bara larmar ibland, men jobbigt är det. Måste se till att koda om den, eller något. Det brann i alla fall inte här hemma, vilket är det viktigaste.

Nu har vi intagit frukost och gubbsingen och jag sitter med en varsin kopp kaffe och försöker vakna till liv. Adventsljusstakarna lyser så fint i fönstren och det blir mest mys idag.   :)
Ha en mysig första advent!  :)
Bye Bye!

Bad Teacher

Glömde berätta att vi såg Bad Teacher igår kväll, gubbsingen och jag. Jag har velat se den en längre tid, men inte fått möjligheten. hihihhiii..... så rolig den var!!! Rekommenderas varmt om man vill få sig ett gott skratt. Riktigt bra skådespelare, bra roller och jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att ha sådana lärare i verkliga livet. Stackars barn..... hihihiihii......   :)   
Bye!

Det är en jättefin lördag

Det är en jättefin lördag, solen skiner ute och förmiddagen har rusat iväg. Jag vet inte vart den tog vägen. Idag blir vi hemma och bara är, samt småpysslar lite, eller så hittar vi på någonting och gör det istället. Vi får helt enkelt se.   :)

Bye!

Fredagkväll

Då är det fredagkväll. Dagen har gått fort och Elias och jag har tvättat tre fönster (i köket), samt satt upp julgardiner. Vissa traditioner håller jag väldigt hårt i, och att tända adventsljusstakarna i fönstret på första advent är en sådan. (Gubbsingen tycker jag överdriver men låter mig hållas, vilket jag är tacksam för.) De får inte tändas tidigare. Inget fusk här inte.   ;)   Men, att fixa gardinerna redan nu, så att det inte behöver bli så stressigt imorgonkväll, så långt kan jag sträcka mig. Känns i alla fall jätteskönt att få det gjort, och förhoppningsvis kan vi pyssla vidare imorgon och på söndag. 

Småkillarna sover nu och gubbsingen och jag ska unna oss en filmkväll. Var jättelänge sedan. Får se om det blir action eller komedi. Ha en skön fredagkväll!  
Bye Bye!

Elias älskar att hjälpa till

Elias älskar att hjälpa till här hemma; han älskar att dammsuga, plocka upp varor ur matkassar, torka bord, duka, sortera och slänga saker, kratta löv, sopa, och andra saker man gör hemma. Vi har konstaterat att det är enklast att han får hjälpa till när det är någonting som han klarar av, så att han inte börjar tjata och gnälla, och idag har han hjälpt mig att tvätta köksfönstren. Jättespännande och kul var det, tyckte han.   :)Bye!

Redan fredag

Redan fredag morgon. Jösses, dagarna går verkligen snabbt. Natten har varit relativt lugn och jag känner mig åter igen lite utvilad. Dock börjar jag få lite panik då det är första advent nu på söndag. Redan!?! Idag ska vi (jag och småkillarna) försöka hinna med att handla inför helgen, samt fortsätta städa här hemma. Det hade varit fantastiskt bra om vi hade hunnit tvätta fönstren, men vi får se. Våra grannar lär nog tycka att jag är smått tokig som tvättar fönster på de mest underliga tidpunkter. När vi väntade Elias hängde jag höggravid ut genom fönstret för att nå. Kanske inte så smart, om man tänker på det nu i efterhand.   ;)

Så, vi har en himla massa att göra idag, men som vanligt börjar jag med en morgonkaffe.   :)
Ha en bra fredag!
Bye!

Nattning

Småkillarna sover och jag är så tacksam för att kvällen har gått så smidigt som den har gjort. Jag hade räknat med en gnällig och skrikig kväll, för det brukar bli så de kvällar jag är själv med småkillarna, men både Elias och Simon har varit på glatt humör och inte gnällt någonting alls. Visst har de varit trötta, men ändå på bra humör. Så himla skönt.

Jag kan inte låta bli att fundera på hur ensamstående föräldrar har det, när de ska lägga två-tre barn på kvällarna. Om inte fler, till och med. Hur får de allt att fungera??? Varje kväll??? Är man två om kvällsmål och nattning, ja då har man sina uppgifter, ett barn att ha koll på och allt går relativt smidigt och snabbt. Är man själv ska allting fixas, på båda; middag, kvällsmål, blöjbyten, toabesök, ombyte till pyjamas, tandborstning och nattning. Där någonstans finns det en stor risk att någon tröttnar och börjar gråta eller gnälla. Jag klarade kvällen bland annat på grund av lite mutor, men det är ingenting jag skulle kunna använda mig av varje kväll. Så, hur gör man? Jag beundrar verkligen alla som får det att fungera. Undrar vad hemligheten är.....?

Nu ska jag sätta mig framför TV'n och välja ett bra program att titta på, ett program som inte ger mig mardrömmar och hemska idéer, tills dess att gubbsingen kommer hem från storstaden. Hoppas tiden går snabbt.

Bye Bye!

Sönder

Igår kväll, när gubbsingen var på väg hem efter jobbet, gick hans bil sönder. Idag gick Elias bil sönder. Så klart. Nu håller han på att fixa den, och det tar tid då det ska hamras, då det ska sågas, skruvas, hamras, skruvas och hamras igen. Sedan tar han bilen på en liten provtur för att se om den fungerar, och om den inte är helt bra så fortsätter han att hamra, skruva, såga och hamra igen. Han är så söt!   :)Bye Bye!
 

Iväg och lekt lite

Då har vi varit iväg och lekt lite på ÖppnaFörskolan. Det är verkligen få barn där på torsdagar. Det positiva med det är att Elias då kan leka relativt fritt, och då han älskar att åka runt på trakorn behöver han inte kryssa sig fram utan kan bara åka. Även Simon kan ligga på babymattan utan problem.

Jag undrar jag om jag är en dålig mamma som sitter och unnar mig en kopp kaffe och vuxenprat halva tiden på ÖppnaFörskolan? Kanske mer än halva till och med. Många föräldrar leker hela tiden med sina barn och jag tycker att det verkligen är jättebra att de gör det. Samtidigt har jag just nu behov av att bara få sitta och bara vara då jag är med småkillarna hela tiden här hemma. Jag kommer ihåg att jag, när jag började gå på ÖppnaFörskolan med Elias, var med honom och lekte hela tiden då han just i den vevan höll på att lära sig gå och upptäckte världen. Jag gick efter honom med armarna utsträckta för att ta emot honom ifall han skulle falla. Samma sak kommer det att bli när Simon börjar röra på sig mer. Nu leker Elias relativt mycket själv på ÖppnaFörskolan, och kommer med jämna mellanrum fram till mig för att berätta vad han har gjort. Och, då Simon är nöjd med att stå och studsa i min famn eller sova, ja då stjäl jag lite vuxentid. Egoistiskt av mig, men så är det.

Nu har vi i alla fall ätit lunch och ska vara hemma en liten stund innan det bär vidare till lek på annat håll. Nästan synd att det nu för tiden är så "korta" dagar och solen går ner så tidigt, för idag är det verkligen en jättefin höstdag med solsken och 9grader varmt. Underbart!   :) 

Bye!

Det är torsdag morgon och....

Det är torsdag morgon och vi sitter just nu vid frukostbordet hela famlijen. Imorse fick jag och gubbsingen ligga och dra oss till halv nio, riktigt härligt. Elias har idag valt att ha skjorta på sig, och slips. Innan frukosten ville han till och med ha skjortan struken, så det var bara att göra det. Jag försökte fuskstryka med kallt strykjärn, men Elias undrade varför skjortan inte blev varm och då var det bara att stryka på riktigt. Han börjar bli klok, den lille mannen.   :)

Nu är det morgonkaffe som gäller och om en halvtimma åker jag iväg med småkillarna till ÖppnaFörskolan. I eftermiddag blir det förhoppningsvis date med Elin och Madde med -e.

Ha en bra torsdag!
Bye!

Konstigt

Det är konstigt det här. När småkillarna är hemma och leker / busar / gnäller / tjatar som mest önskar jag att jag skulle kunna få en lugn ensam stund så att jag kunde städa och dona här hemma bäst jag vill. Det vore så skönt att inte behöva serva någon annan mitt i städandet, så skönt att kunna bli färdig med något helt och hållet. När Elias, å andra sidan, är iväg på dagis saknar jag honom och bara väntar på att han ska komma hem så att vi kan sätta igång att städa, dona, pyssla eller leka. Hur kommer det sig????? Är det egentligen så att jag inte orkar ta tag i städ och finner olika anledningar till att skjuta det framför mig hela tiden? Eller, är det det att jag blir ensam och helt enkelt vill ha sällskap? Konstigt.

Om en timma är det dags att hämta hem Elias och vi får se vad vi hittar på idag. Fram tills dess ska jag leka med och underhålla Simon. Såvida han inte vill leka själv, för då ska jag passa på att göra någonting nyttigt som att sortera tvätt. Men, det kan jag å andra sidan ta när Elias kommer hem så att han kan hjälpa till..... eller....???? Jag är förvirrad och / eller lat - jag vet inte..... 

Bye!

Sitter med morgonkaffet framför......

Sitter med morgonkaffet framför datorn och kikar igenom nyheter samt tar en bloggrunda. Håller så smått på att återhämta mig efter natten som varit allt annat än lugn och skön. Två sköna nätter i rad räcker, tycker tydligen våra småkillar. Simon har sovit oroligt och velat äta ofta, och det ska då tilläggas att han var så trött när han åt kvällsgröten så att han inte orkade få i sig hela portionen. Elias har också sovit oroligt, sovit inne hos oss nästan hela natten, och då och då har jag vaknat av en fot som kommit flygande och landat i ansiktet eller på bröstet på mig. Inte alls mysigt. När Elias sedan sover hos oss får jag inte plats att amma Simon liggandes och småslumra, vilket har gjort att jag varit vaken mycket mer än jag brukar. En trött Ami idag, med andra ord.   

Idag har vi dock inga som helst planer utan ska bara vara hemma under förmiddagen, Simon och jag. Det ska i och för sig tvättas, sorteras tvätt, städas, lagas mat, diskas och allt det där vanliga, men ingenting utöver det. Får se om det blir någonting annat under dagen.

Ha en bra onsdag!   :) 
Bye!


Önskelista till tomten

Det är snart bara en månad kvar till jul. Nu har Elias äntligen skrivit sin önskelista till tomten, samt lagt ut den på yttertrappen så att nissarna kan komma och hämta den. Vi hoppas hoppas att tomten får listan i tid.   ;)
Bye!

Från mage till rygg

Visst utvecklas han som han ska, vår lille Simon. Ikväll har han rullat från mage till rygg för första gången!!!! Åh, så kul!!!! Han orkade bara göra det en gång då han var så trött, och det ska bli spännande att se om han orkar och kommer på det imorgon igen. Söte lille kille. Han växer och utvecklas.   :)

*är en jättestolt mamma*
Bye!

Idag kom Elias och Simons.....

Idag kom Elias och Simons lilla tremänning till världen och vi säger ett jättestort Grattis till tremänning Charles, som blivit storebror, och hela familjen!!!   :)

Bye!

Stjärngardin

När jag hämtade Elias på dagis idag hängde en stjärngardin i hallfönstret. Jättefint, och mysigt för barnen. En av Elias dagisfröknar berättade att hon hade satt upp den tillslut, efter att ha trasslat upp alla stjärnor och sladdar. Lite roligt var, när hon som bäst höll på, att Elias hade kommit fram till henne och frågat:

- Går det bra????

I och för sig kanske ingenting märkvärdigt. Men, han brukar göra så, vår Elias, när han ser oss hålla på att fixa och dona med något: fråga om det går bra, stå och studera oss en stund, och sedan kanske sätta igång och fixa och dona med någonting själv. Dagisfröken uppskattade i alla fall att han frågade och Elias tyckte att det blev jättemysigt med stjärnor i fönstret.   :)Imorgon kommer även julgardinerna komma upp i fönstren på dagis. Elias har redan sett dem och tycker att de är jättefina, röda med stjärnor på.  
Bye!

Stan och lunch ute

Då har gubbsingen och jag varit in till stan en sväng för att kika på 6månaders-korten vi tog på Simon för några veckor sedan på Gimlins. Det är alltid svårt att bestämma vilka kort man ska ha, speciellt när så många är bra, men tillslut lyckades vi få till det. Ska bli kul att få hem korten så småningom och sedan gäller det bara att hitta en vägg att hänga upp dem på. Simon var givetvis med han också, och stod mest och hoppade antingen i min famn, eller hängde med sin pappa.   :)Efter att ha varit till Gimlins, och då det var lunchdags, gick vi faktiskt ut och åt. Det var jättelänge sedan gubbsingen och jag var ute, och då gubbsingen var sugen på sushi blev det det. Sushi på restaurang Sushi. En liten restaurang (undrar om man kan kalla det en restaurang?) men ändå mysig. Till och med jag har smakat en bit idag! Riktigt stort! Simon sov sig igenom hela lunchen, vilket gav mig och gubbsingen egentid ihop. Riktigt mysigt.   :)

Så, riktigt lyxigt blev det idag med stan och lunch ute. Me like!   :)
Bye!

För andra natten i rad har.......

För andra natten i rad har jag sovit jättebra, jämfört med tidigare nätter. Simon har börjat äta bara en gång per natt, och det är en stor skillnad mot tidigare. Nu äter han en gröt-smakis på kvällen, samt ammar lite innan han somnar, och sover sedan i sex timmar till ungefär två-tre på natten. När han sedan har fått i sig sitt nattmål sover han vidare till sju, vilket är jätteskönt. Så, beroende på när jag går och lägger mig får jag i alla fall ganska många timmars sömn nu. Åh, så jag hoppas att detta kommer att hålla i sig. Det är helt underbart att sova!   :) 

Idag är det för övrigt en grå dag ute och förutom en tur till stan nu på förmiddagen har vi bara planerat att vara hemma. Min svärmor åker idag iväg på solsemester och jag är inte alls avundsjuk och skulle inte alls vilja åka i hennes ställe. Skulle inte alls vilja ligga i solen, bada i pool, äta god mat och bara vara. Absolut inte.   ;)
Hoppas hon får en skön resa. 

Nu lite plick och plock innan vi åker in till stan.
Bye!

Eftermiddagen och kvällen har.....

Eftermiddagen och kvällen har vi bara spenderat här hemma, jag och småkillarna. Inget speciellt har hänt. Det är en himla massa saker som jag skulle vilja hinna med, men tiden går åt till att busa och leka med Simon, leka med Elias, samt fixa middag och plocka i köket. Elias och jag har byggt tågbana, och jag konstaterar varje gång vi gör det att Elias behöver fler bitar att bygga med. Kanske något han bör önska sig i julklapp....?

Nu blir det lite CSI, vilket i och för sig är jättedumt då min fantasi sätter igång och jag garanterat kommer att drömma mardrömmar. Men, jag gillar serien så det får bli så.

Bye Bye!

Suttit i en kundvagn

Oj, så stor vår lille Simon blev - han har idag suttit i en kundvagn för allra första gången, och han hade hur mycket som helst att titta på i butiken. Han är ingen lite bebis längre. Så söt!   :)Jag hittade även en nissedräkt till Elias och vi ska ikväll se om den passar eller är för stor. Håller tummarna för att den blir bra.Bye!

Lämnat Elias på dagis
Måndag och en ny vecka. Nu på morgonen har Simon och jag varit iväg och lämnat Elias på dagis, som vanligt. Just nu mellanlandar vi hemma så att jag kan få i mig frukost då jag inte hann med detta tidigare, och snart bär det av till ICA Maxi. Blev lite ekonomisk av mig igår då tanken var att vi skulle handla då. Men, jag hann läsa veckans erbjudanden från ICA Maxi och konstaterade att jag kan vänta en dag med att handla så att jag kan köpa på mig blöjor lite billigare. Jag gillar verkligen när de har erbjudanden på varor som det går åt mycket av, och blöjor kostar ändå en del så jag tar tacksamt emot varje krona jag kan spara.   ;)

Nu, lite morgonkaffe och sedan iväg. Ha en bra måndag!
Bye!

Totalt missat

Det är första advent om en vecka! Jösses. Har jag totalt missat. Jag vet inte vad det är, men jag har varit helt inställd på att det är läääänge kvar till advent och jul, men det är det inte. November-månad är snart slut och sedan är det december. Det är verkligen dags att börja städa på allvar (även om det är det vi gör mest hela tiden känns det som) och börja tänka på pynt och klappar. Det positiva i det hela är att det faktiskt bara är en vecka kvar till första advent. En vecka - sedan blir det adventsstakar i fönstren, pepparkaksdeg, lussekatter, samt mys med glögg om kvällarna. Åh, så jag längtar!!!   ;)

Bye!

Söndag. Har vaknat upp.....

Söndag. Har vaknat upp efter lite sovmorgon och ska nu unna mig en kopp kaffe innan det blir dusch och åka iväg. Igår var vi trötta efter att ha spenderat en stor del ute på gården, men vi fick undan alla löv och det känns jätteskönt. Idag måste vi tömma altanen och plocka undan det sista på gården, sedan är allt färdigt inför vintern.

Gubbsingen och Elias har åkt iväg för att hämta och köra ner ett släp igen till svärmor, och att komma så långt som att ha en färdigklädd Elias, för att åka iväg eller gå ut, är nu för tiden nästan ett under.

- Ska du ha den svarta jackan, Elias?
- Nej! Jag vill ha den där.
- Den blå?
- Ja.
- Ok, men då får du ta en fleecejacka under.
- Nej!
- Jo, den är inte så varm.
- Nej! Jag vill ha den.
- Den svarta?
- Ja.

Inte lätt att förstå sig på en tvååring.   ;)
Ha en skön söndag!
Bye!


Duktiga som kämpar

Jag tycker vi är duktiga som kämpar.
Nu, lunchpaus.
Bye!

Här är det full fart

Då är det åter lördag och här är det fullt fart. Elias och gubbsingen har varit iväg och lämnat av släpet till svärmor så att hon kan köra ved under dagen, och nu snart är det krattning och bortkörning av löv som gäller. Just nu är de iväg och hämtar ett annat släp. Jag ska alldeles snart ta mig ut jag också, lagom när Simon ska sova så att han kan sova ute i vagnen. Solen skiner och det är en perfekt höstdag för pyssel ute.  :)

Ha en skön lördag!
Bye!

Som det ska

Nu är det som det ska en fredagkväll: hela familjen är hemma, småkillarna sover och jag ska krypa intill gubbsingen i soffan och bara mysa. Säger redan nu:

Nighty-Night!

Ute och krattat löv

Är helt slut. Elias och jag har varit ute och krattat löv här hemma då risken för snö är stor snart. I och för sig ska det bli mysigt med ett fint snötäcke så att det lyser upp, men då vill jag att vi har hunnit kratta undan löven samt städat undan det som behövs på gården. Nu har Elias och jag i alla fall gjort en insats och kommit en liten bit på vägen. Jag tror dock att Simon valde den bästa sysslan: att sova skönt i vagnen under tiden vi kämpade.   :)


Tyvärr blir det så snabbt mörkt nu för tiden, så tillslut fick vi ge oss till Elias stora glädje. Om vädret tillåter fortsätter vi imorgon. Nu ska vi värma oss och mysa i soffan en stund. 
Bye!

'fruskot'

En sådan underbar morgon! Skönt att få sådana här morgnar någon gång då och då. Det känns som lördagmorgon. Klockan kvart över åtta vaknade jag upp, jätteglad. Glad för att jag överlevt natten, för jag tycker verkligen inte om att sova själv, men jätteglad då jag fått sova så pass länge. Ända fram tills Elias kom och väckte mig var även Simon tyst, men ändå sprattlades i sin säng. Inget tidigt blöjbyte imorse, med andra ord. Elias väckte mig genom att tala om att det var dags för 'fruskot' och även det gjorde mig på lite småfnittrigt humör. Det låter verkligen jättegulligt, men ändå övade vi lite på uttalet:

- Kan du säga fru?
- Fru
- Kan du säga kost?
- Kost
- Fru?
- Fru
- Kost?
- Kost
- Frukost?
- Fruskot
- Frukost?
- Fruskot
- Fru?
- Fru
- Kost?
- Kost
- Frukost?
- Fruskot


Han är så söt, vår Elias! Hursom, vi steg upp och åt 'fruskot', precis som Elias önskade. Nu har jag även fått en kopp kaffe och vi ska ta tag i dagen. I eftermiddag/kväll kommer äntligen gubbsingen hem. Åh, så vi längtar! 

Ha en bra lördag! Eller, fredag!   ;)  
Bye! 

Under eftermiddagen har.....

Under eftermiddagen har Elias och jag röjt och städat lite här hemma. Det är riktigt bra när två stycken kan dammsuga. Simon har legat på golvet, eller suttit i gungan, och tittat på oss. Det ser fortfarande ut som hej-kom-o-hjälp-mig, men vi har i alla fall fått undan lite. Nu väntar vi på fikasällskap.  :)

Bye!

Lugnt

Idag var vi bara tre mammor med barn på ÖppnaFörskolan. Det har aldrig varit så lugnt där som det var idag. Elias lekte med två tjejer medan Simon sov en stund. Jag hann med en kopp kaffe och prat, och lite kul var det att prata med en mamma vars son bara är två veckor äldre än Simon. En vanlig torsdag på ÖppnaFörskolan med andra ord.   :)
Bye!

Alldeles för tidigt igen

Imorse tyckte Simon att det var dags att stiga upp vid sex - halv sju. Alldeles för tidigt igen tyckte jag, men fick ge mig och gå upp och byta blöja. Sedan försökte jag somna om, men det ville Simon inte alls. Både Elias och jag tar oss gärna sovmorgon till åtta, men idag fick vi kliva upp lite tidigare. Vart tog sovmorgnarna vägen egentligen????? Jag undrar när vändningen sker, när det blir jag som tjatar på killarna att de ska stiga upp och inte sova bort hela förmiddagen. Eller, så kommer vi vara familjen Trötter och sova bort förmiddagarna tillsammans?

Nu har vi i alla fall fått i oss frukost och ska så smått ta oss iväg till ÖppnaFörskolan. Först några stärkande koppar kaffe bara. Ha en bra torsdag!

Bye!

Småkillarna sover sedan en.....

Småkillarna sover sedan en liten stund tillbaka. Det är inte lätt att vara själv och lägga dem och samtidigt ge dem all uppmärksamhet de vill ha. Gubbsingens och min plan nu för tiden är att lägga Simon mellan sju - halv åtta, och det fungerar oftast. Sedan lägger vi Elias vid halv åtta - åtta, vilket borde ge oss en chans att bara fokusera på honom den stunden. Men, idag kom inte Simon till ro direkt, utan var hungrig, och ville äta samt gosa en stund. Jag hann lägga Elias i hans säng och tala om för honom att jag skulle krypa ner så snart jag gett Simon mat, men när jag väl ammat och lagt Simon hade Elias redan somnat. Så, det blev inget gos med honom denna kväll. Antar att han somnade nöjd då han varken gnällde eller höll sig vaken, vilket är det viktigaste. Det var bara jag som kände mig lurad på goset, och det får jag ta.

Nu ska jag ta och krypa upp i soffan och småkika på Arga snickaren och sedan Grey's Anatomy.
Bye Bye!

En huvudfoting

Titta!!! Elias har ritat sin första huvudfoting! För, visst är det en huvudfoting? Elias säger att det är ett monster, och det är det såklart. Men, jag ler och ser en huvudfoting också, och tycker det är fantastiskt då det innebär att han växer och utvecklas. Store duktige kille!   :)

Jag är lite osäker på om det är Elias första huvudfoting då han ritade av alla oss i familjen förra veckan. Jag tyckte nog att det var huvudfotingar då också, men lite Picasso-style. Hursom, det blev en tydlig huvudfoting idag.

Bye!

En tur till Erikshjälpen

För ett tag sedan tog jag och rensade ur garderoben här hemma, och var jättenöjd med det. Idag tröttnade jag dock på att ha kassen med kläder bara ståendes här hemma, för nu har den stått där alldeles för länge, så under förmiddagen blev det en tur till Erikshjälpen. Helst skulle jag vilja att kläderna kunde skeppas iväg med bistånd, istället för att de hamnar ute i butiken. Men, oavsett var kläderna hamnar har jag försökt att göra någonting bra. 
 


På vägen hem stannade Simon och jag även till på Jysk för att köpa två små lyktor som vi kan ha framme nu när det snart blir jul. Helst vill jag ha stora fina svarta lyktor som kan stå på yttertrappan och lysa upp i vintermörkret, men det får bli en annan gång. För 15:- /styck duger dessa just nu i alla fall. Kanske får Elias ha med sig en när han ska lussa på dagis!?!    :)Nu ska vi hämta Elias på dagis. Håller tummarna för att det är en glad kille som vill hem idag.
Bye Bye!

För stora kläder

Hutter!!! Imorse var det kallt att åka iväg och lämna på dagis. Tur att Elias skulle vara inne och pyssla en liten stund innan han ska gå ut. Förhoppningsvis hinner solen värma på lite i alla fall. Riktigt glad blev jag då Elias ville ha ett pusskalas innan jag skulle åka hem igen. Store söte kille. Dagen har verkligen börjat bra! Simon, han somnade i bilen på väg till dagis och jag kan inte låta bli att tycka att han är så söt. Om man köper för stora kläder till sina barn, kommer de då se mindre ut än vad de egentligen är??? (Vill att Simon alltid ska vara så här liten och go.)   ;)


Simons overall stl74 ska räcka hela vintern ända fram till mars, och jag ska ta ett liknande kort då för att jämföra hur mycket han har vuxit. Just nu ser han så liten ut, söte lille killen.

Bye!

Onsdagmorgon idag

Onsdagmorgon idag. En bra morgon, tror jag. Det finns helt klart fördelar med att få sova elva timmar, trots små avbrott då Simon vill äta. Jag känner mig faktiskt utvilad och lugn, vilket jag inte riktigt gjort på länge. Den stora nackdelen med att sova så länge är att jag får gå och lägga mig vid åtta-tiden på kvällen, när jag lägger Simon, och det innebär att jag inte hinner få tid att bara vara med gubbsingen. Idag ska han även fara iväg på en tredagars-resa, vilket innebär att vi inte kommer att ses på några dagar. Längtar till på fredag redan!

Nu ska vi ta tag i dagen här hemma; Elias ska väckas, frukost ska fixas, småkillarna ska kläs på och allt det där andra. Sedan ska Elias iväg till dagis för sista dagen denna vecka, och Simon och jag måste iväg och uträtta små ärenden på stan. Men först, som vanligt, kaffe.

Ha en bra dag!   :)
Bye!


En trött gnällig skrikig kille

Fy, för att hämta hem en trött gnällig skrikig kille. Det tog oss en halvtimma att ta oss från ytterdörren på dagis till parkeringen, en sträcka som alltid annars tar cirka en minut. Hade jag kunnat hade jag gärna lämnat kvar Elias på dagis, skrikandes. Varför han skrek? Han ville att jag skulle bära honom till bilen, vilket jag inte kan då jag måste bära Simon. Tidigare har Elias alltid annars accepterat det och varit nöjd med att bara hålla handen, men inte idag. När vi väl parkerat här hemma på uppfarten fortsatte han att skrika ute i cirka tio minuter, sedan kom han in och var på bra humör. Jag vet att han skrek eftersom han var trött, men ååååh så det tar på krafterna. Stackars grannar, dagisfröknar och förbipasserande som var tvungna att lyssna på allt skrik.

Så, snälla herren där uppe - låt inte Elias vara en trött gnällig skrikig kille nu, speciellt inte nu när gubbsingen ska åka iväg till Polen imorgon och vara borta i några dagar. Snälla! Elias har fått i sig mellanmål nu och jag hoppas slippa utbrott. Och jag, jag ska ta mig något stärkande så att jag orkar med.

Tji fick jag för förra inlägget. Inte alls mysigt att hämta idag.
Bye!

Mysigt att lämna och hämta

Det är mysigt att lämna och hämta Elias på dagis. Jag antar att det är dagisfröknarna som pysslar och gör det mysigt, eller så är det en väldigt omtänksam vaktmästare. Hursom, ibland på morgnarna är det ett ljust tänt i ljuslyktan och det är nästan alltid pyntat med blommor eller annat fint. Jättekul, tycker jag. Så lite gör så mycket.   :)  

Bye!

Simon sover och vi ska......

Simon sover och vi ska snart lägga Elias. Idag har det varit en bra dag och Elias har varit jättemysig hela dagen. Under eftermiddagen har vi städat övervåningen och Elias har dammsugit för fulla muggar. Lite roligt att han kan, och framför allt vill, hjälpa till. Tänk så bra det vore att få till en rutin där Elias hjälper till att städa sitt rum, så att vi inte behöver plocka efter honom jämt. Vår dammsugare är dock lite stor och tung och det blir ett ordentligt träningspass för Elias när han hjälper till.   :)

När Elias snart har somnat ska jag ta en kväll framför TVn, gubbsingen ska iväg och jobba lite till. Tror att det blir lite Pengarna på bordet samt CSI.  

Bye Bye!

En ny app

Läste en notis i Lärarförbundets tidning om en ny app som ska släppas nu i november. Jag har inte riktigt förstått det här med Iphone utan är jättenöjd med min Nokia som jag kan ringa och messa med, och gubbsingen suckar och suckar och väntar på dagen då jag ska inse att en Iphone är bra. (Till och med Elias har fått en Iphone före mig.) Samtidigt vet jag att fler och fler ungdomar idag skaffar sig en Iphone då man tydligen kan göra allt med en Iphone, och gissa om jag blev glad när jag läste om den nya appen. Jag behöver inte en Iphone, men nu när denna app kommer tycker jag att det är jättebra att ungdomarna får nytta av sin Iphone - för vad ska man annars göra med sin Iphone än använda den till att traggla glosor samt använda SAOL!   ;)Bye Bye!


Jätte-enkelt

Ibland är Simon inte alls på humör när vi är iväg på diverse ärenden, ibland är det jätte-enkelt att åka iväg och handla med honom. Idag, jätte-enkelt.   :)


Om en månad är det dags för lucia och sedan är det jul, och en nisse-outfit är nu inköpt. Ska försöka hitta en till Elias också, men vill inte ha en i tunt tyg och frågan är var man kan hitta en sådan. Får helt enkelt kika i alla affärer och försöka göra det innan alla nisse-outfits tar slut. Hade vi haft en liten tjej hade jag köpt den lilla klänningen med randiga strumpbyxor till höger. Jättesöt!
 Skönt är att dagens måsten är avklarade, nu kan vi ta resten av dagen och göra det som faller oss in.

Bye!

Måndag

Måndag. Nu ska Elias snart iväg till dagis och då han var ledig hela förra veckan ska det bli skönt för honom att komma iväg och åter få lite dagliga rutiner. Simon och jag ska iväg till stan en sväng, sedan måste vi handla mat då det är lite tomt här hemma. Det är planen. Nu, snabbt in i duschen så att även jag hinner bli klar.   :) 

Ha en bra måndag!
Bye!

Fars dag

Det är Fars dag och småkillarna har lite smått firat sin pappa nu ikväll efter att vi kommit hem. En liten blomma, samt ett litet paket med en liten present i blev det.   :)(bild kommer)Jag säger även Grattis min käre pappa och min älskade morfar på deras dag! 


Bye!Dags att fara hemåt

Dags att fara hemåt igen. TACK alla, för denna helg!   :)
Bye!

Innan lunch idag tog vi en.....

Innan lunch idag tog vi en liten promenad i skogen igen och jag måste tyvärr erkänna att den nu för tiden inte är helt optimal att gå i. Det hade varit mysigt med en skogspromenad om det hade funnits stigar att följa, men istället ligger det kvistar, grenar och träd lite överallt och det är svårt att ta sig fram. Killarna tyckte dock att det var lite spännande med myrstacken vi hittade, och vi fick lite frisk luft vilket var skönt.   :)
Bye!

Söndagmorgon och vi har......

Söndagmorgon och vi har faktiskt tagit oss lite sovmorgon, vår familj. Elias vaknade 8.15 och gick då ner för att leka med kusin Oskar och det har varit full fart på dem sedan dess. Simon vaknade också efter åtta och satte igång att prata för fullt, och jag är glad för att han somnade om efter blöjbytet vid halv sju då han började prata då också, men som sagt han somnade om. Idag blir det en skön söndag och i eftermiddag far vi åter hemåt. Nu, frukost och kaffe.   :)

Bye!

GRATTIS pappa!

Idag fyller min käre pappa år och under eftermiddagen har vi gratulerat honom, fikat, ätit tårta och bullar, och Elias och Oskar har hunnit med att leka och busa med nya krafter efter att ha tagit igen sig efter lunchen. Till och med jag fick vara med i leken mot slutet och det var riktigt kul att leka kurragömma med Elias och Oskar: jag räknade till tio medan killarna sprang och gömde sig, och när jag sedan satte igång och letade, samt för mig själv ropade "Var är Elias? Var är Oskar?" fick jag svaret "Här är jag!!!", och så sprang de fram från sina gömställen. De är så underbara, killarna! Det bjöds på många härliga skratt. Även Elias och Oskar tyckte att det var kul och lite spännande att leka kurragömma när de fick leta efter mig, då de inte alls visste var de plötsligt skulle hitta mig.   :)Än en gång, GRATTIS pappa! Och, tack för idag! 
Bye! 

Imorgon är det.....

Imorgon är det Fars dag så idag har Simon och jag varit iväg en sväng. Även Karin följde med in till stan och det var kul med lite sällskap. (Simon sov stora delar av turen.) Jag älskar att gå in i blomsterbutiker och hittar alltid blommor, buketter, krukor eller arrangemang som jag vill ha själv, men denna gången blev det ingenting till mig.  :)Bye! 
  

Imorse vaknade vi.....

Imorse vaknade vi (jag, gubbsingen, och bror och Karin också tror jag) upp till en massa glädjetjut, bus och små ben som sprang runt runt nere i köket och vardagsrummet. Det har med andra ord varit fullt hus och Elias och hans kusin Oskar har busat hela morgonen och förmiddagen. Tur att mina kära föräldrar orkar stiga upp och leka med dem på morgnarna. Jag tror nästan att det är högre tempo när kusinerna träffas än när Elias är på dagis.  :)

Snart är det lunchdags och sedan ska Elias och Oskar få sova då de båda börjar bli ordentligt trötta nu. Simon och jag ska fara in en sväng till stan och sedan blir det till att fira pappa i eftermiddag.

Bye!

Vinterdäck på.

Vinterdäck på. Check!


Givetvis har Elias hjälpt pappa med att switcha om till vinterdäck på min bil. Han trivs ute när han får fixa och dona, Elias. Eller, de trivs ute båda två.   :)

Nu snart far vi igen.
Bye!

Svårt att stiga upp imorse

Fredagmorgon. Jösses, så svårt jag hade att stiga upp imorse. Det var så skönt att ligga i sängen, under täcket och småslumra, men till slut tröttnade Elias på mig och sade rakt ut att det faktiskt var dags att stiga upp och då klockan var efter åtta fick jag ge mig.

Så, nu har sen frukost intagits och idag ska vi bara vara hemma, packa lite och fixa inför helgen. I eftermiddag åker vi åter iväg och trots att vi sågs förra helgen ska det bli kul att träffa bror, Karin och Oskar igen. Elias vill åka redan NU så att han kan leka med Oskar.   :)

Bye for Now!

En bra och mysig dag

Det har varit en bra och mysig dag idag. Skönt att det finns sådana också. Huvudvärken jag hade imorse försvann efter en Alvedon vilket har inneburit att jag orkat med mer idag. Visst har jag även fått ta en dust med Elias, och visst har både han och Simon gnällt lite, men inte alls lika mycket som annars. Simon har gnällt mest för att påminna om att han vill ha en ny blöja, eller för att tala om att han är hungrig, eller trött. Sedan har jag hunnit med fika på förmiddagen, samt en tur hem till Madde med -e på eftermiddagen. Som alltid var det kul att träffa och ta en kaffe med Madde och Elin, och Elias lekte och hade det jätteroligt med Meja. Riktigt uppspelt blev han av att spela TV-spel hos Meja och tycker nu att det är jättekul.

Nu sover småkillarna, och gubbsingen och jag ska fixa lite inför morgondagen då vi åter far iväg till mina kära föräldrar. Ett himla farande blir det, men så är det ibland.   :)

Bye Bye!


Dagens småkillar

Dagens småkillar: söta, glada och matchar varandra.   ;)


Bye!


I förmiddags stal jag åt mig.....

I förmiddags stal jag åt mig lite egentid. Trots att Elias stannade hemma med gubbsingen for jag iväg till ÖppnaFörskolan med Simon, och då han sov nästan hela tiden kunde jag sitta helt i lugn och ro, bara vara, fika och prata med andra mammor och pappor. Guld värt.  :)

Nu ska småkillarna sova lite och i eftermiddag hoppas jag att det blir en fikaträff hos Madde med -e. En skön dag med andra ord.
Bye!

Vid matbordet

Ibland tar det tid för Elias vid matbordet. Idag kom han på det själv till och med, och utbrast:

- Pappa! Jag äter ingenting!
- Äter du ingenting?
- Nä.... jag bara pratar!

hihihiihiii..... Han är så underbart rolig ibland, vår Elias.   :)
Bye!

Till fotograf Gimlins

Igår var vi iväg till fotograf Gimlins för att knäppa 6månaders-kort på vår Simon. Vi knäppte 6månaders-kort på Elias när han var liten, samt när han var 1år, och korten är jättefina. Givetvis vill vi ha kort på även Simon och hoppas nu att de blir bra. Simon var i alla fall söt, även om han inte hade de bästa förutsättningarna då han blev väckt när vi kom dit och inte heller hann äta innan då vi hade ont om tid. Men, han gjorde sitt bästa, söte lille killen.  :)


Bye!

Då Elias är ledig från.....

Då Elias är ledig från dagis denna vecka passade vi på att åka till ÖppnaFörskolan istället. Åter igen har Elias lekt och lekt, men idag var han inte alls med på att bli fotograferad. Han börjar tröttna smått på mig, helt klart. Men, ett bra kort ställde han upp på och det var mest för att visa vilka fina arbetsbyxor han hittade på Ullared. (Tyvärr ser man inte byxorna så bra, men ändå.) Simon sov som vanligt en liten stund för att sedan vara med och kika.

Nu är sovstund över för småkillarna och snart ska vi åka in till stan en sväng.
Bye!

Uppe

Tidigt onsdag morgon och jag är uppe. Inte riktigt vaken, men uppe i alla fall. Igår kväll kom vi hem sent, och det tog även tid innan vi kom i säng, gubbsingen och jag, då vi hade mycket att prata om då vi inte har sett under hela helgen. Anledningen till att jag inte sover nu är att Simon vaknade till och satte igång och pratade och pratade och pratade för en stund sedan, och lagom till att jag var uppe somnade han om. Rackarn! I samma veva intog Elias min plats i sängen, och det är viktigare att han somnar om och får sova en stund till så att han orkar med dagen.

Så, nu ska jag ta mig en morgonkaffe och se när solen stiger upp och dagen vaknar till liv. Kanske vaknar till jag med? Ha en bra onsdag!  :)

Bye!

Åka hem

Nu har vi fått i oss middag och det är dags för mig och småkillarna att snart åka hem. Trots att det är jobbigare att köra i mörker gör jag ändå hellre det då det innebär att både Elias och Simon kommer att sova stora delar av bilresan. Ska bli skönt att krypa ner bredvid gubbsingen ikväll. 

Elias och Simon har även fått hälsa på vanhamummu och vanhaukki, vilket alltid är uppskattat från alla håll. Det blev en kort visit denna gång, men då vi åker hit igen nästa helg kan vi ses då igen.   :)

Nu fara hemåt.
Bye! 

En kort promenad i skogen

Simon brukar sova en stund på förmiddagen och jag har tyckt att han sover en alldels för kort stund då han sover ca 30min. Så, i förmiddags när jag lade ner Simon för att sova en stund räknade jag med att han skulle sova i 30min och att jag under den tiden skulle göra mig och Elias redo så att vi kunde ge oss ut och få frisk luft. Men, Elias och jag fick snällt vänta över en timma då Simon valde att ta sig en ordentlig förmiddagslur. 

Vi hann i alla fall med en kort promenad i skogen och det var jätteskönt att komma ut. I denna skog lekte vi hur mycket som helst när vi var barn, och jag försökte känna igen mig och hitta så enkelt jag gjorde en gång i tiden, men det var omöjligt. Antingen är det minnet som sviker, eller så är det det att de har avverkat en del av skogen och den därmed har förändrats. Elias tyckte i alla fall att det var lite spännande att gå i skogen, och det måste vi göra fler gånger. Nästa gång måste dock Simon följa med i selen då det finns ett och annat hinder att sig över i skogen, både för mig och Elias. Den lilla bron som vi en gång som barn sprang över gick inte alls att använda. Men, ut i skogen kom vi och frisk luft fick vi - det är huvudsaken.   :)  


Bye!

Hela dagen på Ullared

Igår spenderade vi hela dagen på Ullared. Jag vet inte hur länge jag har laddat för turen dit, och jag såg verkligen fram emot att gå runt där, julshoppa, köpa kläder till småkillarna, och fylla på med annat vi behöver. Så där lite lagom harmoniskt med julkänsla i kroppen. När vi körde in på parkeringen konstaterade jag snabbt att det inte bara var jag som skulle dit och shoppa, utan en himla massa annat folk. Jag hade totalt missat att högsäsongen har börjat och trots att det inte var löningshelg, och trots att det var måndag så var det verkligen fullt med folk.

Hursom, jag fick med mig det mesta jag hade önskat, men hade jag haft några timmar till att gå runt hade jag säkert hittat mer att köpa med hem. Elias fick välja en liten tomte att ha på sitt rum och han valde en snöglob med en tomte i som han kan skaka hur mycket han vill. Elias fick även välja lite kläder och gladast blev han för sina arbetsbyxor som han hittade. Nu kan han vara ute och dona och fixa med sin pappa, eller ukki för den delen, och bli hur smutsig han vill.   :)

Även Simon fick med lite kläder i stl74 som han kan ha nu i vinter och lite i vår. Jag hann, som vanligt, inte kika på kläder till mig själv utan det får bli en annan gång. Nu ska jag börja kika igenom vad jag egentligen fick med mig för någonting hem i kassarna.Måste även säga Tack till min käre pappa som orkade köra hela vägen hem till Värmland igår kväll efter shoppingen. Jag fick slumra i bilen vilket var jätteskönt.

Bye!

Måndag och ny vecka

Måndag och ny vecka. Det är lite lyxigt att vara mammaledig då man kan resa samt disponera sin tid lite hur man vill. Idag har vi vaknat upp i Göteborg och nu ska vi slänga i oss frukost och sedan fara vidare - dagen ska spenderas på Ullared. Elias ska vara ledig från dagis denna vecka och vad passar då bättre än att han får shoppa lite kläder, långkalsonger och annat som behövs inför vintern och julen. Eller, är det mest jag som vill shoppa!?!   ;)

Ha en bra måndag!
Bye!

Dags för middag här i.....

Dags för middag här i Göteborg. Det bjuds på tacos med diverse gott till, samt Elias och Oskars hemlagade äppelpaj till efterrätt. Mums! (Jo, moster Karin hjälpte givetvis till.)   ;)
Ja, jag har unnat mig lite denna helg, är så sockersugen sedan dopet och har inte orkat ta mig ur det. Och jo, det finns lite äppelpaj under all vaniljsås.   ;)

Bye!

Vilken lyx!

Vilken lyx! Jag älskar min bror! Och, givetvis min käre pappa som har städat bilen invändigt.   :)Bye Bye!

Just nu har killarna.....

Just nu har killarna fullt upp med att leka, det är verkligen fart i dem. Simon studerar.   :)


Bye!

Ner till Göteborg

Imorse hade vi fullt upp att komma iväg och nu har vi kommit ner till Göteborg samt spenderat dagen här hos bror, Karin och Oskar. Elias och Oskar har haft fullt upp med att busa och leka, medan Simon mest har kikat runt och studerat allt och alla. 

Nu blir det film för oss vuxna medan alla småkillar sover. Eller, Simon och Oskar sover medan Elias har svårt att varva ner efter dagens bus. Men, han somnar nog snart. Jag håller tummarna.   ;)

Bye!

Är hemma hos mina kära föräldrar

Jag och småkillarna är hemma hos mina kära föräldrar. Vi har ätit middag, Elias har hunnit busa och springa runt i huset, samt badat bastu, medan Simon har övat på att rulla runt från rygg till mage i sängen med mig. Jag har givit fart och han har snurrat runt. Jätteroligt tyckte han att det var och skrattade. Söte lille kille.  :)

Nu är det läggdags för småkillarna och vi vuxna ska vara uppe en liten stund till innan vi tar kvällen. Jag är trött efter resan ner, det tar verkligen på krafterna att köra i mörker och dessutom blir det mörkt så fort nu. Usch och fy för det. Men nu som sagt, umgår med mina kära föräldrar.

Bye Bye!

Nu äntligen far vi!

Elias har velat åka till sin mumma och ukki i flera dagar. Nu äntligen far vi!   :)Bye!

Varit iväg och kikat på hus

Idag har vår familj varit iväg och kikat på hus. Ett hus som fyller alla de kriterier jag har; det ligger i ett område där jag vill bo, huset har sex rum och kök, rummen är rymliga, och huset fräscht. Givetvis finns det saker att rusta, men ingenting som man behöver ta tag i direkt utan man kan flytta in och ta det allt eftersom. Men, det är någonting som tar emot. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, eller om det är just att vi ska flytta. Jag tror det är det som skrämmer mig. Vi behöver ett större hus, det är bara så. Men, samtidigt är det väldigt tryggt att bo där man bor. Å andra sidan, jag vill inte bo i detta huset heller utan vill ha något som är gubbsingens och mitt. Och, killarnas så klart. Något som vi valt åt oss själva, planerat, drömt kring och format åt oss. Så, nu ska vi fundera över helgen. Visserligen på varsitt håll, men fundera ändå. Och, vänja oss vid tanken att bo där. Kanske.....   ;)


Bye! 
 

Idag har det verkligen inte blivit.....

Idag har det verkligen inte blivit någonting vettigt gjort här hos oss. Då jag har haft ont i nacken och huvudet en stor del av dagen har jag orkat med precis det jag måste göra, exempelvis leka lite med killarna, fixa mat, ta blöjbyten och toalettbesök. Att bära Simon och busa med honom har varit kämpigt, men det har gått. Nu blir det att börja packa inför morgondagen och sedan kanske lite TV.

Bye!

Längtar tillbaka

Fy så ont i nacken jag har. Tänk så underbart det hade varit med en thaimassage. Så härligt det hade varit med sol, med värme, god mat, att slippa städa. För ett år sedan var vi i Thailand vid denna tidpunkt - åh så jag längtar tillbaka! Tack Krister för kortet du tog på vår lilla familj då!   :)
Bye! 
 

Inte riktigt helt vaken än

Det är torsdag morgon och jag är inte riktigt helt vaken än, sitter just nu och väntar på kaffet. Killarna däremot är pigga och har smått tagit tag i dagen, gubbsingen sitter och jobbar framför datorn. Jag hade totalt glömt bort att det är höstlov denna vecka, så idag blir det inget ÖppnaFörskolan. Rackarns. Jag som har sagt det hela veckan till Elias. Hmmm.... vi får helt enkelt försöka hitta på någonting annat idag. Vi måste även börja packa idag då vi ska fara iväg till mina kära föräldrar imorgon förmiddag och sedan fortsätta ner till Göteborg. Det ser jag verkligen fram emot.   :) 

Men, nu först kaffe.  
Bye!


Skönt att kunna fly

När jag är jättetrött, arg eller ledsen brukar jag fly genom att bara gå och lägga mig i sängen, under duntäcket och bara sova. Så blev det idag när gubbsingen kom hem. Efter att ha lyssnat på Simon som åter skrikit skrikit skrikit och skrikit orkade jag helt enkelt inte mer, och jag hade heller ingenting positivt eller trevligt att säga till någon över huvudtaget, så jag tog min flykt till sängen. Dessutom har jag haft smått ont i huvudet och nacken hela dagen, vilket inte gjorde saken bättre. Nu, efter att ha sovit en timma känns det mycket bättre och ilskan har runnit ur mig. Nu kan jag vara trevlig och lite positiv. Så himla skönt att kunna fly, även om det bara handlar om en liten stund, även om det bara är till sängen. 

Så, nu blir det egentid. Småkillarna sover och jag ska sätta mig i soffan för lite Grey's Anatomy och Body of Proof. Risk för att jag somnar finns dock, men då får det blil så.  

Bye!

Det är så skönt att träffa.....

Det är så skönt att träffa sina vänner och bara sitta och prata. Idag har jag och småkillarna varit iväg till Elin på fika och det var jättelänge sedan vi sågs. Alldeles för länge sedan. Medan vi satt och pratade lekte Elias med Filippa, som är så jättesnäll och duktig med Elias. Det är kul att se dem busa. Simon hann med att både gnälla och sedan sova under tiden vi var där. Jag blir alltid så stressad när Simon, och när Elias var liten, gnäller och skriker då det inte alls är roligt att lyssna på. Det är tur att jag har förstående vänner.    ;)

Apropå Simon så har han blivit väldigt känslig för folk. Det har aldrig tidigare varit problem att lämna honom till någon så att jag exempelvis kan ta av mig jackan, gå på toaletten eller något liknande. Nu, både när jag hälsade på på jobbet och idag, har han blivit jätteledsen och börjat gråta stora tårar när han förstått att han har hamnat hos någon annan. Vet inte om det är nu han smått förstår att vi är olika personer och att jag kan försvinna ibland? Måste läsa på lite om det där. Hoppas i alla fall att det går över snart även om Simon är jättesöt när han blir så där ledsen. 

Hursom, Tack snälla Elin för en trevlig pratstund idag! Var precis det jag behövde. Och, vi måste ses oftare!!!! 
Bye!

Blomkåls-smakis

Igår blev det blomkåls-smakis för Simons del och den var inte alls lika populär som majspotatis eller broccoli. Inte heller idag var den god tydligen, men Simon smakade i alla fall några skedar.  Får se vad Simon säger om blomkål om ett par dagar. Om inte annat så har han 30år på sig att lära sig äta blomkål. Jag har aldrig tidigare tyckt om blomkål och att ens köpa hem det är ett stort steg för mig. Men, blomkålsmos som jag gjorde härom dagen var faktiskt riktigt gott. Så, det finns hopp.    ;)

Bye!

'Föstör pappa'

Då har vi smått vaknat till liv här hemma och ska göra oss redo för dagen. Imorse låg Simon och Elias i vår säng och tittade länge på varandra, och smålog. De är så söta småkillarna. Elias är gullig och omtänksam också. Simon har bökat en del i natt så gubbsingen gick och lade sig i soffan här nere och sov efter ett tag. Nyss sade Elias:

- Pappa tar täcke och tar kudde och går ner att sova. Så vi inte föstör pappa.

Mmmm..... Vi vill verkligen inte riskera att förstöra pappa så han får absolut smita ner för att sova och ta igen sig emellanåt.    :)

Nu morgonkaffe, sedan dusch och iväg till dagis. Ha en bra onsdag!
Bye!

Vinn en personlig almanacka

Hittade idag en mysig blogg med en hel del fina bilder som jag inte kan låta bli att inspireras av. Så fint vill jag också ha det hemma som bloggaren har. En dag kanske...... när vi hittar vårt drömboende och får bo in oss precis som vi vill...... *drömmer mig bort*  

Hursom, på bloggen finns även en tävling och trots att jag inte har tur i tävlingar tänkte jag ändå delta. Kikar man på hemsidan för Personlig almanacka kan man skapa hur fina almanackor som helst. Och, då jag är helt beroende av en almanacka, trots att jag inte jobbar nu, så passar det riktigt bra att delta i tävlingen. Jag håller tummarna. Hoppas hoppas att jag vinner.   ;)
Så, jag deltar i tävlingen!
http://husnrnio.se/tavla-med-husnrnio/vinn-en-personlig-almanacka/


Bye Bye!

Milda guld

Har lite svårt att förstå ibland. Milda har kommit ut med Milda Guld - med smak av smör. Que??? Köp smör, tycker jag. Smör är bra. Smör är naturligt och innehåller inga tillsatser. Smör är kärnad grädde. Grädde är naturligt och bra. Varför köpa en produkt där man måste tillsätta smaken av smör? Bara dumt tycker jag.


Ja, jag är LCHF'are.    ;)
Bye Bye!

Kottkrans

Då är Elias hemma från dagis. Upptäckte härom dagen Elias kottkrans i glasskåpet på dagis och tyckte den var så fin, så givetvis var jag tvungen att fotografer den. Hoppas Elias får ta hem sin krans snart så att vi till julen kan hänga upp den här hemma. Kan inte låta bli att tycka att det är mysigt med hans alster.   :) 
 
I och med att jag inte om dagarna finns med Elias på dagis är det sällan jag får eller kan se honom leka med de andra barnen där. När vi hämtade Elias idag satt han och lekte med några kompisar och jag passade på att knäppa kort. Givetvis hann Elias med att vända ryggen till, men han lekte med tjejerna i alla fall. Sedan konstaterade jag att det inte bara är att smyga fram kameran och ta kort då jag fortfarande inte har skaffat mig en ny lite fungerande kamera. Nu när jag vill knäppa kort är det stora klumpiga systemkameran som åker fram och alla ser det.


Ojojoj.... upptäckte det nu. Förskola förskola förskola heter det och ingenting annat. Det tar tid att vänja sig vid att säga rätt. F'låt, Susanne!    ;)

Bye!

En sväng till BVCDå Simon blev fem månader igår har vi idag varit iväg en sväng till BVC för att väga och mäta. Det är en 7kg's kille vi har nu och han har gått jättebra upp i vikt den senaste månaden. Ibland har jag faktiskt varit orolig för att han inte får i sig så mycket mat som han behöver ha, att mjölken håller på att ta slut. Men, tydligen inte. Det är bara det att Simon äter lite och ofta, precis som Elias gjorde när han var liten. Elias är i och för sig inte någon storätare nu heller, men ändå mår han jättebra och är en frisk kille.

Jag fick även med mig datum och tid för 6månades-vaccinationen och den ser jag inte alls fram emot. Varje gång en spruta närmar sig mig eller någon som sitter i mitt knä, någon av småkillarna alltså, blir jag jätteorolig. Tiden är i början av december, så jag behöver i alla fall inte tänka på den nu på ett tag. Puh!

Efter BVC-besöket tog vi en sväng förbi Prix för att köpa hem lite mat, och Simon somnade jätteskönt i vagnen en stund. Jag påmindes åter om att det faktiskt är jätteskönt att vara ute och gå (har inte varit det på jättelänge!) och måste ta mig ut mer igen. Måste försöka i alla fall.    ;)


Bye!

Då är det åter morgon......

Då är det åter morgon och jag börjar inse att våra sköna morgnar då vi sovit till klockan åtta är över. Just nu i alla fall. Simon är vaken och vill ha ny blöja vid sex-tiden och Elias vaknar till liv vid sju, och trots att jag försöker dra mig lite så får jag till slut inse att det är dags att stiga upp.

Nu är Elias i alla fall iväg och leker på dagis, och idag blir det motorikbana på förmiddagen. Riktigt bra att han får öva upp grovmotoriken då han exempelvis inte riktigt kan hoppa jämfota än, eller stå på ett ben. Simon sover som han brukar vid denna tidpunkt och jag ska unna mig en kopp kaffe, och sedan fundera på vad jag ska ta tag i idag. Ute är det grått och blött, och jag håller tummarna för att det ska bli finare till lunch/eftermiddag så att vi kan vara ute och pyssla på gården igen med Elias. Himla skönt att ha en gård att bara gå ut på.   :)

Ha en bra tisdag!
Bye!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!