Sportlovsmåndag och lekparkshäng

Då förmiddagen för min del innebar jobb samt ett möte fick det bli lekparkshäng på eftermiddagen för oss idag. En gammal favorit i repris då det blev lekparken vid FjärranHöjder. Tummen upp sade killarna, även om det var lite svårt att få till en tumme med tumvantarna.       :) 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Pulkaåk med hopp!

Vi tog oss in till Hemlingby en stund denna söndagförmiddag också, och gissa om killarna blev glada när de upptäckte hoppet i backen och att den inte var så farlig. Med gårdagens pulkaåk, samt dagens, har vi fått en skön start på Sportlovsveckan som börjar imorgon!     :) 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Dock är vi lite smått skadade här hemma och jag ser fram emot en lugn kväll då vi kan slicka såren lite. Jag skadade vänster handled och tumme när jag åkte pulka första åket med Noel och försökte bromsa farten med handen (orutinerat, jag vet). Simon, han slog i en framtand när han på något sätt lyckades slå Snow-racerns handtag på munnen (så pass illa så att vi måste in till tandläkaren och visa upp den imorgon). Noel och P vurpade också när de åkte, så Noel skrapade upp näsa, mun och kind, medan P skadade ryggen. Elias, han skadade ryggen igår, som jag skrev. Det är farligt att åka pulka ibland!       ;)
 
Så, slicka såren och ladda upp inför veckan får det bli ikväll. 
Hoppas ni har en fin, skadefri, söndag och kan njuta av denna fina vinterdag! 
Bye for now! 
 

Förmiddag i Hemlingby

Idag skiner solen på nästan klarblå himmel och det är en härlig vinterdag ute. Så, för att få lite frisk luft efter en vecka inomhus med VAB packade vi in oss i bilen, hela gänget, och åkte iväg till Hemlingby. Så skönt det är med frisk luft! Det blev lite Inte nudda marken-bana, lite promenad, lite pulkaåk och två skadade killar som landade på ryggen när de for i ett hopp i backen. Nöjda killar, även om det fälldes några tårar också. 
 
Mobilen var som vanligt framme lite för att föreviga: 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med iPhone
 
 
 
Nu ska Noel sova sen lunch och killarna vill bara ta igen sig en stund (främst Elias och M som behöver vila sina ryggar). Så länge det är så här fint väder ute ska vi nog passa på att ta oss ut igen efter mellanmålet. Håller tummarna för att även sportlovsveckan blir så här fin och man kan njuta ute, sedan är våren välkommen! 
 
Hoppas ni har en fin lördag! 
Bye for now!   
 

Mamma sova soffan!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men Noel har klart bestämda åsikter om var vi ska sova, han, pappa och jag. Visserligen är det kul att han tycker att vår nya säng är skön då både P och jag har lite svårt att vänja oss vid den (och ibland har funderat på om vi har köpt en säng som inte passar oss helt enkelt). Mindre kul är att Noel har fått för sig att det finns spöken i hans säng. Var kommer den tanken från? Kommer han ihåg att han för länge sedan har sett filmen Monsters Inc? Eller, har de läst böcker på förskolan? 

Hursom, Noel och P pratade innan läggning ikväll och vi fick klart och tydligt veta vad han tycker, Noel. 

- Var ska Noel sova? 
- Sova pappas säng. 
- Men, var ska pappa sova?
- Pappa sova mammas säng. 
- Var ska mamma sova då? 
- Mamma sova soffan! 


Jaha ja. Ja, Tack för den.      ;) 
Sötnöten som försöker inta vår säng: 


foton tagna med min iPhone


Men, jag kryper ner i min säng ändå nu. Någon helg framöver är det dags att köpa en egen växasäng till Noel så att han får flytta in i sitt krypin, precis som storebröderna har gjort. Eller, så blir det av på sportlovet. Han börjar bli stor, Noel, och spjälsängen har gjort sitt nu. Älskade sötnöten.      :) 

Nighty-Night! 


VAB-dagar....

Våra dagar här hemma går i ett och vi lägger pussel nästan varje dag, P och jag, för att få vardagen att gå ihop. Vi har varvat vardagar med skola/förskola och jobb, med feber och förkylningar, med öroninflammation, och nu åter vinterkräksjukan. (Vi tror att det är vinterkräksjukan igen då Noel kräktes under söndagen, sedan var kräkfri i 36timmar för att börja kräkas tidigt imorse igen.) Vi som hade sett fram emot att tillbringa veckan med killarnas faster K, kusiner samt J, som är här och hälsar på på deras sportlov. Men nej, kusinhäng får det bli en annan gång. Nu önskar önskar önskar jag att vi andra inte åker på vinterkräksjukan utan klarar oss, fy så jobbigt och hemskt det är. 
 
Några dagar under de senaste veckorna, för att få allting att gå ihop, har Elias fått följa med antingen mig eller P till jobbet, vilket faktiskt har varit lite mysigt. En förmiddag satt han vakt tillsammans med mig medan mina 6or skrev Nationellt prov, och en annan förmiddag följde han med på en svensklektion med min klass, och vi blev bjudna på en jättegod morotskaka som två elever hade gjort på hemkunskapen. (Jag som brukar ha jättesvårt för att smaka det eleverna bakar/tillagar vågade testa och det var verkligen jättegott.) Sedan har vi hängt här hemma och bara varit.        :) 
 
Våra VAB-dagar i bilder: 
 
 
 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Om bara Noel återhämtar sig lite ska vi efter lunch vid tillfälle ta oss ut på promenad så att vi får lite frisk luft. Elias och Simon är ute nu i skrivandets stund. Just nu har Noel även lite feber, så stackars liten kommer att få sova så mycket han behöver. Jag, jag ska på något sätt även försöka hinna med tvätten med lakan, handdukar och kläder som har samlats på hög då Noel inte förvarnar när han behöver kräkas. Behöver jag säga att jag längtar till våren och friska tider nu!? 
 
Hoppas ni mår bra och får vara friska! 
Bye! 
 

Elias 7år!

 
 
Det var nog en förväntansfull Elias som vi imorse väckte med sång och presenter. Han har räknat ner dagarna till sin födelsedag i några veckor nu och nu äntligen är han 7år. 7år! (Jag vet att jag säger det jämt, men vart tar tiden vägen!?!?!?) 
 
Efter lite Alla Hjärtans Dag-frukost imorse har vi idag firat Elias lite smått med förmiddagsfika tillsammans med farmor, och sedan haft ett lekkalas på Leklandet Delfinen inne i stan. Elias har, hur lycklig som helst, sprungit runt hela eftermiddagen och lekt tillsammans med sina allra bästa kompisar. Till Simons stora lycka var kompisen V där, så även han har sprungit runt runt och lekt jättemycket. Jag, ja jag har fått springa och klättra efter Noel som inte är rädd det minsta, så även jag har haft fullt upp.       :) 
 
Några kort från firandet idag:
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Dert var en mycket nöjd 7åring som gick och kröp ner i sängen ikväll och somnade gott. Det gjorde även den här mamman, även om hon slockande i soffan av ren utmattning. Hela 7år.....       :)
 
Tack alla som på något sätt har firat Elias idag! Han är jättenöjd med allt! 
Bye!
 

Allra första vinterfriluftsdagen


foto taget med min iPhone

Det är den 4e februari och Elias allra första vinterfriluftsdag idag. Så kul! Egentligen hade Elias velat åka längdskidor, men då det bara var två elever som hade valt det fick det bli skridskor istället. Imorse packade jag ner fika, sittunderlag och lite extrakläder i hans väska och nu är han iväg. En vinterfriluftsdag är i sig ingenting speciellt egentligen, men det är ett roligt avbrott i skolvardagen - och ett tecken på att Elias snart är en skolkille på riktigt. 

Bloggat i farten. 
Bye for now!Färgkodat och tvättkorgar

Jag fick en fråga av en kollega innan lunch om hur jag orkar med alla projekt och uppdrag jag har hemma och på jobbet, och det jag känner är att roliga projekt/att få göra det jag vill föder energi. Så, efter att ha ätit snabb lunch har jag nu varit iväg och köpt tre tvättkorgar samt nya handdukar till killarna, och för att hålla rätt på vilken handduk som hör till vem blev det färgkodat. (Ps smarta idé, som tyckte att det annars blir omöjlig att hålla koll på allt.) Och, det var inte med stress jag åkte iväg på lunchrasten utan med iver då det är så kul att fixa i ordning hemma.      :)
 
Dagens inköp: tvättkorgar på Rusta och handdukar på Jysk.
 
 
foton tagna med min iPhone
 

Nu, är jag tillbaka till jobbet och ytterligare en föreläsning om stress. Hihii.... Passande en dag som denna, men hittills känner jag mig inte alls stressad. Hoppas ni har en bra måndag!

Bloggat i farten. 
Bye for now! 
 

En söndag med killhäng

Nu har vi flyttat in! Det tog tid för killarna att komma till ro igår kväll när det var dags att sova, men natten gick bra och killar har sovit i sina krypin för första gången inatt. Så coolt! P och jag har också äntligen fått sova i vårt nya sovrum, även om vi sov mer oroligt än killarna då vi lyssnade till varje ljud de gav ifrån sig ifall någon skulle drömma mardrömmar, eller bli magsjuk då Elias hade klagat på magont och Noel blivit hemskickad från förskolan på grund av dålig mage i fredags.
 
Idag har det sedan varit killhäng för hela slanten. För att överraska killarna packade vi efter frukost in oss i bilen och for in till stan då killarna ville köpa en liten leksak på BR. Under tiden passade P på att tillsammans med vår målare tapetsera de två väggarna som var kvar i killarnas lekrum, och gissa om killarna blev glatt överraskade när vi kom hem. Jättebra blev det. Jag, jag var mest nöjd över att det gick bra att åka iväg och shoppa med fem killar.      :) 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Under eftermiddagen passade Elias, M och grannen M (många M nu för tiden) på att åka skridskor här utanför på ängen. Jättesnöhögar har smält och fusit till bra skridskois, så varför åka iväg för att åka skridskor när man kan göra det på hemmaplan!? Sedan har vi fortsatt hänga med killarna. De kommande dagarna ska vi försöka hitta plats för allt här hemma, packa upp det som varit på vinden, och inreda våra nya sovrum som vi vill ha dem. Det är så skönt att det änligen är klart uppe! Att vi äntligen har fått flytta in. (Dock ska saccosäckar köpas, matta och gardiner är beställda och annat smått och gott hitta sin plats innan jag visar före och efter-bilder.)       :) 
 
Nu är det dags att ta natten och imorgon väntar en ny dag och nya rutiner. 
Hoppas ni har haft en bra helg! 
Nighty-Night!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!