Stolta storebrorsor

Både Elias och Simon är jättenyfikna på sin lillebror, samtidigt som de är jättestolta. Även idag har de gosat med, klappat och pussat på sin lillebror, och speciellt Elias har suttit med knytet i sin famn och pysslat om honom en lite längre stund. Jättefina har de varit, och jag kan inte annat än vara stolt. Älskade killar.     :) 
 
 
 
 
 
 
För övrigt fortsätter vi att testa namn här, men känner samtidigt inte att vi har jättebråttom. Konstigt, men sant. Problemet är att jag vid några tillfällen redan kallat knytet för Simon. Jättekonstigt. Var kommer det ifrån? Det faktum att Simon är den som varit ett knyte senast? Elias tycker dock att det är en jättebra idé att döpa även den andra brodern till Simon. 
Elias, Simon och Simon - det fungerar, tycker han.       ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra måndag! Imorgon är en ny dag. 
Nighty-Night! 
 

Det blev en jättesöt liten kille - igen!

 
Det blev en jättesöt liten kille - igen! 
 
 
 
 
Precis för ett dygn sedan, lördagen den 28september 2013 klockan 23.27, kom vårt tredje lilla knyte till världen - och det blev en kille på 3868g, som är 51cm lång, och som mår jättebra. Och, som är så liten! Älskade knyte! 
 
Medan Elias och Simon spenderade gårdagen tillsammans med sin farmor, och sedan sin mummu som kom på kvällen, var P och jag in till förlossningen och kämpade under dagen. Allt gick bra, även om jag var beredd att ge upp där ett tag, och idag vid 15-tiden idag åkte vi hem och har spenderat kvällen hemma med våra två stora killar. Ojoj så stora både Elias och Simon har blivit! Simon är fascinerad av sin lillebror, men har inte riktigt koll och vill gärna bära runt på honom, så man måste ha koll på Simon hela tiden. Elias är jättefin med sin minsting till lillebror, klappar honom på kinden, på pannan, gnuggar näsa, hämtar blöjor och väljer ut kläder, ja allt som en fin storebror gör. Älskade killar, säger jag!      :)
 
Nu är det kväll, och jag hoppas att vi alla kan ta igen oss lite inatt, det blev inte många timmars sömn natten till idag. Imorgon väntar en ny dag, och vi ska bekanta oss mer med nykomlingen i familjen. Tänk att vi har tre killar nu. Det känns så konstigt samtidigt som det är hur naturligt och självklart som helst. *lycklig* 
 
 
Tack alla, för alla gratulationer!!!! 
Nighty-Night! 
 

Lek med bebisarna.......

Jag blir imponerad av att både Elias och Simon är så snälla och gosiga med sina bebisar. De har säkert ofta lekt rollekar på förskolan, samt lekt med dockor, men att de är så omtänksamma visste jag inte. Då vi har det trångt här hemma har jag valt att varken köpa docksängar eller vagnar trots att Elias tidigare har önskat sig det. Istället har vi hittat på olika lösningar när det har lekts med dockor och gosedjur, precis som idag. Vem behöver en dockvagn när man kan bädda ner bebisen i släpet och köra runt den med Bobby-bilen tills bebisen somnar!?! Jag säger, det funkar.      :) 
(Att Elias sedan skulle bli jätteförtjust i Simons bebis visste jag nog redan. Bebisen kan till och med säga 'Pappa'.) 
 
 
 
 
 
Nu är det lunchvila som gäller. Ett lugnt knyte i magen låter mig/oss dona och leka på här hemma denna fredag. Tyvärr är det en grå och regnig dag, vilket innebär att jag inte har så mycket energi som jag skulle önska. Så, nu blir det perfekt med vila. 
 
Hoppas ni har en bra dag!
Bye! 
 

Kuddar och en ny liten docka

Idag har vi varit in till stan för att handla diverse hem, bland annat sovkuddarna behöver bytas ut så ett stopp på Jysk blev det. Jag vet inte hur ofta man bör byta ut sina kuddar, men våra ser inte alls fräscha ut längre så idag var det dags. Sedan har jag glömt bort att knytet också behöver en liten kudde, så ett stopp på BarnensHus där en sådan inhandlades blev det också. 
 
Att handla på en leksaksaffär utan att Elias och Simon får något med sig nu är svårt. Det går, men det är svårt. Idag fick Elias en gitarr som han vill lära sig spela på, och blev jättenöjd med den. Simon fick en egen liten docka. När vi väntade Simon fick Elias en liten docka av mummu som han kunde pyssla om medan jag ammade och pysslade om Simon. Nu har Simon också en egen liten bebis att pyssla om, som han blev jättenöjd med. 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Nu, handla mat medan P är hemma och lägger killarna. Bloggat i farten. 
Bye! 
 

En morgon med väntan

God morgon! 
 
Här har vi denna morgon med spänning väntat på spolbilen, och vi väntar fortfarande. Klockan halv åtta skulle spolbilen ha varit här, och klockan åtta visade det sig att bilen stått utanför fel adress sedan sju imorse och då ingen öppnat dörren åkt vidare på nästa jobb. Typiskt, P som varit uppe sedan klockan fyra-fem imorse och kunde ha släppt in killen när som imorse egentligen. Så, efter lite omplanering kommer spolbilen komma någon gång under förmiddagen, och det viktigaste är att den kommer så att vi får avloppet rensat, tidpunkten spelar ingen roll. 
 
Just nu är det mys i soffan till Bolibompa-morgon som gäller, och sedan får vi se lite vad vi hittar på. Jag måste se till att under dagen föra över kort och filmer från min iPhone då den är helt full och inte går ta kort med längre. Det går inte ens att uppdatera programmen heller, vilket jag upptäckte när jag skulle uppdatera Spotify och den stannade av mitt under och nu inte går att använda. Sedan har vi en del 'borden' att ta tag i, så vi får se vad det blir.
 
 
 
 
 
 
Nu, lite fortsatt mys i soffan. 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

En dag till......

Ska bara kort kika in här innan det är dags att krypa ner och ta natten. Dagarna har denna vecka hittills sett likadana ut: medan Elias har varit på förskolan har Simon och jag varit hemma, myst och bara varit, och eftermiddagarna har vi tillsammans med Elias sedan spenderat i lugnt tempo. Jag har varit trött, och det känns som att jag bara går och väntar. Men, jag vet inte vad det är jag väntar på; att värkarna ska sätta igång? att vi ska ringa efter barnvakt, allt ska klaffa och vi ska iväg till förlossningen? att allt är över och jag ligger med ett knyte på BB? att vi hoppar två-tre veckor fram i tiden, är hemma med ett litet knyte och jag har lite mer ork att leka och busa med Elias och Simon igen? Jag borde byta inställning och istället passa på att mysa och lägga på minnet dessa dagar då det bara är jag, Elias och Simon, för snart kommer verkligheten se helt annorlunda ut. Men, jag är trött..... och bara väntar....... 
 
Så, jag ska krypa ner och hoppas på en till natt med bra sömn. Trots sin hosta sov Simon faktiskt bra härom natten och en natt till med bra sömn, för jag vaknade heller inte på sju (!) timmar, vore underbart. Imorgon bitti kommer spolbilen (heter den så, tro?) och Elias och Simon kommer ha fullt upp att följa vad som händer här hemma. Spännande saker!      ;) 
 
Nu, sova.
Nighty-Night! 
 

100%

Imorgon är det den 25september, dagen då vårt knyte beräknas komma. Elias kom på dagen han var beräknad, medan Simon drog över en vecka, så det ska bli spännande att se vad detta knyte säger. Bara för att dokumentera var jag tvungen att knäppa kort på gravid-appen som haft koll åt mig. 100% avklarat, nu går vi in på övertid. 
 
 
 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Redo för skogsutflykt på förskolan

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Jag kan inte låta bli att tycka att det är kul att Elias nu har blivit så pass stor så att han får ta del av utflykter och annat på förskolan tillsammans med de äldsta barnen. Visserligen har han varit med ut i skogen, till biblioteket, till affären och på andra utflykter tidigare, men det känns mer riktigt nu på något sätt. Idag, och tisdagar framöver, står skogsutflykt på schemat och det var en glad Elias som gjorde sig redo imorse, trots ordentlig vind och bara 8grader varmt ute. Men, med ordentligt med kläder på så kommer nog Elias och kompisarna inte alls frysa.
 
Jag, ja jag ska nu krypa upp i soffan och gosa med Simon som inte är riktigt hundra frisk än. Så, vi myser hemma idag, trots att han idag åter helst hade velat stanna på förskolan och leka. Inte lätt att vara liten och lite sjuk. 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye! 
 

Knytets första kläder

Nu var det ett tag sedan jag köpte de allra första body'sarna, pyjamasarna och byxorna till knytet, kläderna är tvättade och BB-väskan är sedan någon vecka packad. Det är inga speciella kläder jag köpt, men det är något nytt till knytet och jag vill ha något nytt. (Sedan finns Elias och Simons gamla kläder att ta till användning om vi vill.) Elias sade dock i förra veckan att det i alla fall är alldeles tomt i knytets byrå, och för att åtgärda detta har jag även klickat hem lite kläder från H&M som jag hoppas kommer till veckan. Men åh, så svårt det är att köpa kläder när man inte vet om det är en liten kille eller en liten tjej vi väntar. Så, jag har klickat hem både det ena och det andra, både killigt och tjejigt, och det som inte ska tas i bruk ska jag skicka tillbaka. Det går väl att göra så? Eller? Dock har jag kommit fram till att jag inte kan köpa tjej-kläder, det känns alldeles för konstigt och jag vet inte vad jag tycker om. Kill-kläder kan jag, men det här med tjej-kläder......    
Men oavsett, tänk bara att allting är så litet! Jösses!     :)  
 
 
 
 
 
Inga teckan på att knytet vill ut än så länge. Dock börjar magen bli väldigt väldigt tung, det är tungt att göra något över huvudtaget, och snart har nog jag också kommit till den punkt då jag önskar träffa knytet. Elias och Simon längtar. Just nu är jag rädd, rädd för den stund då värkarna kommer att sätta igång, men jag har en känsla av att rädslan kommer att övergå till längtan snart, och det kanske är just det knytet väntar på. 
 
Bye! 
 

Lite jobb denna morgon.....

I väntan på att Elias ska iväg till förskolan så jobbas det på kontoret lite. Söta killar!     :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Simon hade fortfarande lite feber igår och får idag vara hemma med mig, vilket inte alls just nu är populärt. Han vill absolut iväg och leka på förskolan. Jag siktar på att bara ta det lugnt idag då jag sent igår fick konstigt ont i magen, och tror att jag behöver vila. Klockan två är det sedan dags för kontroll på MVC igen och jag hoppas att allt är som det ska.
 
Ha en bra måndag!  
Bye! 
 

Dagens killar.....

Bjuder även på dagens killar med keps och munkjacka i det fina höstvädret vi har haft idag. Kan inte låta bli att tycka att de är lite coola, med händerna i fickorna. Älskade killar.      :) 
 
 
 
 
 
Nu är det läggning av dessa två ovan, och sedan får vi se om P och jag orkar kika på en film ikväll. Riktigt riktigt bra är att P igår lyckades rädda NAS'en och därmed även alla våra kort sedan år2009 som vi har lagrat där. Tänk om vi hade blivit av med alla kort på en nyfödd Elias, dopkort, semesterkort, julkort, nyfödd Simon, ja allt. Mardröm. Så, för att undvika det måste vi uppdatera hårddiskarna har vi kommit fram till, klart värt att lägga pengar på. Igår kväll tog vi oss även en liten tur längs memory-lane och kikade på kort från det att både Elias och Simon var nyfödda och små. Tänk att det snart är ett nytt litet knyte som kommer att komma in i vår värld, och som vi om några år kommer att kika på kort på och minnas.      :) 
 
Bye! 
 

Målning av garage

Idag har Elias fått hjälpa sin pappa med att måla garaget, och han gjort det jättebra. För snart en månad sedan tömde vi garaget på det mesta, och sedan har vi funderat fram och tillbaka på vad nästa steg ska bli och hur vi ska inreda på bästa sätt. P har, genom en konkursutförsäljning, fått tag på hyllor och diverse till riktigt bra pris och dessa kommer att levereras på måndag, och att få i ordning så mycket som möjligt i garaget nu under helgen står högt på listan. Så, det har målats, flyttats runt och donats ute idag. Elias och P har kämpat på riktigt bra. 
 
 
 
 
 
Simon och jag har varit ute lite och övervakat arbetet, annars har vi lekt inne och plockat här. Bra arbetsfördelning, tycker jag.      ;) 
Knytet har för övrigt inte gett oss några tecken alls på att vilja komma ut i världen, så jag fortsätter vanka runt här. Börjar bli riktigt tungt nu...... 
 
Hoppas ni har haft en bra lördag, och får en skön kväll! 
Bye! 
 

Kvällshopp och lek

 
foto taget med min iPhone
 
 
P slutade tidigare på jobbet idag, och gissa om jag, Elias och Simon var glada för det. Jag mest för att jag varit så trött idag och fick avlastning här hemma, killarna för att helt enkelt pappa kom hem.      :) 
Medan jag och Simon och jag har myst i soffan och tittat på Chuggington, har Elias till sin glädje åkt fyrhjuling ikväll. Nu är det kvällshopp och lek ute som gäller, och även granntjejen M är med. 
 
Simon verkar ännu piggare nu ikväll och hans hosta låter mer normal nu jämfört med inatt/imorse. Han leker på som vanligt mellan varven. Jag hoppas hoppas på en lugn natt så att vi alla får sova ut och samla kraft. 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll!
Bye! 
 

Ett första krupp-anfall hos oss.......

Usch och fy för krupp!!!!!!! Jag har hört talas om krupp, att man vid ett krupp-anfall ska gå ut i friska luften med barnet så att det får lättare att andas, och jag har nog trott att både Elias och Simon haft turen att klara sig från detta. Jag hade nog trott att då de inte fått krupp nu, när de ändå har hunnit bli två och fyra år gamla, så kommer de inte att få krupp alls. Jag hade fel, och inatt har vi fått uppleva ett första krupp-anfall. 
 
Inatt, när jag skulle gå och lägga mig vid ett-tiden, hörde jag plötsligt Simon skrika och gråta rakt ut i sin säng. Nu brukar han göra det nästan varje kväll då han är inne i en period och drömmer mardrömmar nästan varje kväll/natt. Inatt var skillnaden att Simon knappt fick luft när han andades in, eller försökte andas in, och det skrämde mig ordentligt. Efter att ha väckt P, stått en stund vid en öppen balkongdörr med Simon i famnen och vaggat fram och tillbaka, och ringt 1177, åkte jag och Simon på deras inrådan in till Akuten för att få hjälp. Fy, vilken hemsk känsla av maktlöshet som infinner sig när man inte kan hjälpa sitt barn när han/hon har ont, ännu värre när han/hon har svårt att andas. Jag var livrädd för att Simon plötsligt, om vi hade stannat hemma och avvaktat vilket vi också funderade på ett tag, skulle få ett anfall och inte få någon luft alls utan att vi märkte det och därmed sluta andas helt. Usch, jag vill inte ens tänka tanken...... 
 
Hursom, någonstans på vägen in till Aktuen piggnade Simon på sig så pass så att han hade ork att leka lite i väntrummet, och verkade relativt pigg och kanske inte alls i behov av Akuten-hjälp när det var vår tur. Men, vi fick ändå komma in och Simon kollades upp som sköterskorna och doktorn ville, och allting skrek sig Simon igenom. Stackarn. Han tycker verkligen inte om vårdcentraler, sjukhus, sköterskor eller doktorer, trots att jag hela tiden försökte lugna och tala om för honom att doktorn bara vill hjälpa till och inte göra någonting läskigt. Men, Simon tyckte att allting var läskigt, från att mäta syreupptag i fingret, ta öron-temp, gapa och visa halsen, andas in adrenalin vid båda gångerna, och ta kortison-dosen. Kortison-dosen vägrade han att ta efter att ha smakat på den, och det slutade med att jag fick hälla över den i hans nappflaska och sedan drack han den när vi kom hem. Väl hemma vid fem-tiden satt Simon och jag ute på altanen en stund då han somnat till men jag åter tyckte att han andades tungt när jag skulle bära honom från bilen upp till sängen, så istället gick vi ut på altanen och satt där. Sedan, från halv sex till åtta har vi sovit som stockar.  
 
En relativt pigg Simon som väntade på doktorn inatt: 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Idag är det en pigg, men hes Simon som har ätit frukost med mycket god aptit, suttit och ritat tillsammans med Elias, byggt lego och nu sitter i soffan och ser på TV. Idag är det en desto tröttare mamma här som endast sovit 2 1/2-timmar denna morgon. Hur jag ska orka med denna dag har jag inte riktigt hundra på. Tack gode för att solen skiner idag och piggar upp lite i alla fall, för hade det varit mörkt och grått ute hade dagen varit ännu tyngre. Jag har berättat för Elias att jag inte har sovit mycket alls inatt då Simon och jag varit iväg till sjukhuset då Simon fick svårt att andas, samt att Elias måste vara snäll och leka mycket själv idag, och Elias spontana reaktion till vad som hänt inatt var:
 
- På riktigt!?! 
 
Ja, usch och fy. På riktigt. Och, jag hoppas hoppas att vi inte behöver vara med om det igen på länge länge länge. Det är inte alls kul med krupp. Kan han få ett nytt krupp-anfall inatt igen? Kommer han att få det varje gång han blir förkyld? (Frågor som jag glömde ställa hos doktorn inatt.) Älskade och stackars Simon...... 
 
Bye! 
 

Kvällstankar och en bökande mage

 
 
 
 
Nej, inget knyte än, trots att jag faktiskt de senaste två dagarna har varit orolig för diverse då jag inte mått riktigt bra. Inte det att knytet har oroat mig, han/hon bökar på för fullt i magen, utan snarare huvudvärken som dök upp igår tillsammans med flimmer för ögonen samt allmänt konstig känsla. Men, troligtvis har även jag åkt på någon form av förkylning som killarna har, vilket har fått mig ur balans. Lägg därtill en stresskänsla då jag vill ha allting färdigt men inte hinner få till det, så var nog gårdagen resultatet.
 
I måndags var jag iväg till vårdcentralen för blodtryckskontroll och även protein, vilket förlossningen ordinerade för några veckor sedan, och dessa två resultat var ok. Blodtrycket har faktiskt gått ner sedan jag slutade jobba, och det är bra. Samtidigt vet jag att anledningen till att jag måste gå iväg och kolla blodtryck och äggvita två gånger/vecka är att eventuell havandeskapsförgiftning ska upptäckas i tid och att jag då ska åka in till förlossningen på en gång, så jag är ändå orolig varje gång jag ska iväg. Speciellt nu när båda barnmorskorna här på vårdcentralen varit sjuka/haft semester och jag istället har fått gå på vårdcentralen och böka med tider. Givetivs har jag även googlat på Havandeskapsförgiftning, samt vet vilka symptom jag ska hålla utkik efter, så när huvudvärken igår dök upp och det plötsligt började flimra för ögonen och delar av synfältet bara tonade bort blev jag riktigt oroligt. Jag stod och tittade och tittade på klockan i köket, fokuserade på 12:an, och kunde bara konstatera att jag inte såg siffrorna till höger, dvs 1 2 3 4 5, såvida jag inte vred huvudet och fokuserade på dem istället. När jag tittade rakt på Simon som stod vid fotpallen i vardagsrummet kunde jag heller ej se Elias i periferin där han satt till höger i soffan. Riktigt läskigt och jag antar att det stressade mig ännu mer. Inte det lättaste att hålla skenet uppe och fortsätta med lunch-sysslorna utan att oroa killarna för mycket. Samtidigt har jag upplevt detta tidigare, utan mage och knyte, och optikern har sagt att det är ögon-huvudvärk och att man helt enkelt kan uppleva det. Det enda man kan göra då är att låta ögonen vila, och sagt och gjort, jag tog av linserna, lade mig på soffan och gjorde det igår. 
 
Imorse var min plan att boka in en tid på MVC för att få till en ordentlig kontroll då barnmorskorna nu ska vara tillbaka, men försök att komma fram på telefonen under den halvtimman de har telefontid och då alla andra som missat sina tider under veckan de har varit borta också ringer. Det var upptaget i 30minuter. Nej, jag kom inte fram. (Och ja, jag var lite irriterad efter den halvtimman.) Det hade varit så mycket enklare att åka iväg på kontroll idag medan Elias och Simon var iväg till förskolan, men det blev inte så. Istället ringde jag faktiskt idag till förlossningen för att höra vad de ansåg om gårdagens huvudvärk och ögonflimmer, och då jag imorse inte på något sätt mådde sämre fick jag rådet att avvakta och bara vila upp mig idag. 
 
Jag hade nog behövt vila upp mig, precis som de på förlossningen sade i telefonen imorse, men då jag samtidigt behövde åka in till stan och shoppa prioriterade jag det idag. Jag vet att shoppande (hur konstigt det nu än kommer att låta) har legat som ett stressmoment över mig och det enda sättet för mig att bli av med den stress-känslan är att bocka av den punkten på listan, så shoppingdag blev det. Tyvärr hittade jag inte allting som jag önskat idag, men nu har jag gjort ett försök och får lösa det på annat sätt. (Ska imorgon bland annat klicka hem en beställning från H&M med diverse saker.) I och med brist på vila idag dök huvudvärken åter upp under eftermiddagen och ikväll har jag åter bara legat och tagit det lugnt. Tur nog har jag inte haft något flimmer för ögonen eller liknande. 
 
Det känns fortfarande som att jag har någonting i kroppen, och jag bara hoppas hoppas att det är en förkylning och ingenting annat som är värre. Oron ligger nog kvar tills jag får höra att allting är bra. Igår natt sov jag som en stock först fyra timmar, sedan ytterligare sex timmar, vilket faktiskt gav mig många timmars sömn, men ändå har jag inte varit hundra pigg idag. Igår kväl, när jag låg och oroade mig som mest under min vakna timme mitt i natten, tröstade jag mig till slut med att säga att jag imorgon kväll (alltså, nu) ska få se att jag kommer att ligga i min egna säng hemma och få vila upp mig ytterligare en natt, och att vårt knyte inte kommer att råka ut för något dramatiskt. Och, så blev det - jag ska alldels snart krypa ner och ta kvällen, hålla tummarna för att Elias och Simon vill sova så bra som de gjorde igårnatt, och låta knytet böka på bäst han/hon vill i magen. Jag vet inte riktigt vad han/hon är ute efter, men jag antar att det börjar bli riktigt trångt där inne nu. Riktigt kul att se är att till och med Elias skiner upp som en sol när han känner knytets knä/fot/hand dra iväg i magen. Oj, så han längtar efter knytet.        :)
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu dags att krypa ner och hoppas på en bättre, en piggare, dag imorgon.  (Ovan, bökande mage i soffan.)    :) 
 
Nighty-Night! 
 

Elias mår......

Elias mår bättre idag och vi har en feberfri dag här hemma. Även Simon har fått vara hemma idag, men endast av den anledningen att bröderna ska ha någon att leka och buss med då Simon ännu klarat sig från förkylning och feber. Imorgon vill båda två iväg och leka med sina kompisar på förskolan, så jag håller tummarna för att killarna får vara friska.        

Just nu är det helikopterkörning, samt bus och spring på altanen som gäller. För killarna alltså, jag springer inte så mycket utan tittar hellre och hejar på. Jag försöker även dona på med diverse och jag är just nu tacksam för att knytet ännu inte har gett tecken på att vilja komma till världen än. Det är mycket som stressar mig, och jag måste nog skriva upp och börja beta av listan för att känna mig lugn. Eller, lugnare i alla fall. Vi måste på allvar hitta källaren igen så att vi kan låta andra sova över där när de kommer på besök. Det är nog dagens mål.
       


   foto taget med min iPhone 
 


Simon har för övrigt blivit förtjust i sin mössa som jag fyndade på BarnensHus tidigare i våras när möss-säsongen var över. Perfekt att fynda då då priset var 20:-. När jag kom hem med mössan gillade han den inte alls, men nu så. Söte kille .     :)  

Ha en bra tisdag!  
Bye for now!    
 

En måndag hemma......

 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Denna måndagsmorgon vaknade Elias upp med 37,6graders feber. Inte mycket, men så pass ändå så att han känner sig ynklig och inte orkar mycket alls. Eller, gjorde inte det förrän han fick Alvedon i sig som han själv ville ha. Mina planer var från början att idag först åka till vårdcentralen och ta blodtryck, för att sedan åka in till stan och handla lite till mig. Men, istället blir jag hemma med Elias. Simon är iväg till förskolan och jag stångas med mitt dåliga samvete. Jag hade gärna haft honom hemma idag men då han inte alls tycker om vårdcentralen och blir orolig när vi är iväg trots att det är mig man tar blodtryck och prover på, vilket i sin tur stressar mig, så är det bäst att han idag är iväg och leker på förskolan. Dessutom försökte jag övertala honom om att vara hemma med mig och Elias idag, men han ville absolut iväg och leka med kompisen K och då fick det bli så. (Ni ser, jag försöker verkligen övertala mig själv att jag gjort rätt val nu.) 
 
Så, en dag hemma med Elias, som just nu pysslar, blir det idag. Snart ska vi iväg till vårdcentralen och jag hoppas att allt är som det ska, med både mig och knyte. 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye! 
 

Äppelpaj på gång....

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Vi har inte fått några äpplen i våra träd alls i år, vilket är väldigt konstigt. Tidigare år har vi gått och plockat och plockat, samt slängt och slängt, äpplen nästan varje dag, men inte i år som sagt. I några dagar nu har vi varit väldigt sugna på äppelpaj, och jag var redo att köpa äpplen idag men istället pallade P äpplen från våra vänner och nu är äppelpajen i ugnen. Elias har hjälpt till. (Och nej, det är inte LCHF, det tar vi när knytet har kommit och jag är redo att lägga om kosten igen.)         :) 
 
Bye! 
 

God morgon, söndag!

God morgon! 
 
Här är jag, Elias och Simon vakna denna söndagsmorgon. Igår fick/tog jag mig sovmorgon till halv tio, och åh så skönt det var, så idag är det helt klart P's tur att sova ut. Jag vet inte varför, men både P och jag var ordentligt trötta igår vilket inte var den mest optimala kombinationen med två pigga killar. Hoppas på en dag med mer krafter idag. Nu är det lek inne en stund som gäller, kaffe för mig, och som vanligt donas det på. Elias har redan arbetsbyxor och hörselkåpor på, han.      ;) 
 
kort tagna med min iPhone 
 
 
 
Hoppas ni får en skön söndag! 
Bye! 
 

Dagens shopping

Det är så kul att Elias gillar att shoppa kläder lika mycket som jag gör. I förmiddags åkte vi in till Valbo med målet att hitta mer kläder till knytet, men istället var det bara Elias som gjorde fynd och fick två påsar med kläder med sig hem. Jackan som han hittade på Lindex har jag nog gått och kikat på tidigare under våren/sommaren, så nu när priset var nedsatt slog vi till. Jag tycker, precis som Elias, att den är jättesnygg. Gillar dragkedjorna i orange samt att den är flerfärgad och färgglad.        :)
 
 
 
 
 
Då Lindex även hade 3-för-2 på underkläder fyllde vi på där också. Sedan har Elias en tid velat ha en munkjacka, precis som Simon har, och idag blev det en sådan också, samt en snygg långärmad tröja från H&M. Det var en väldigt nöjd Elias som här ikväll visade sina inköp för sin pappa efter jobbet. Kläder till knytet får vi shoppa någon annan dag.       ;)  
 
Nighty-Night! 
 

Elias och Simon beskär våra äppelträd

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Just nu denna fredag: grannen har i veckan beskurit sina äppelträd, så givetvis har Elias gett sig på uppgiften att beskära våra. Jo, och Simon hängde på så klart. Söta killar.      :) 
 
Bye! 
 

ÖppnaFörskolan och nu race hemma

Idag har vi spenderat förmiddagen på ÖppnaFörskolan, vilket vi inte har gjort sedan i höstas någon gång, och både Elias och Simon var jättenöjda med att få komma iväg. Jag, å andra sidan, måste erkänna att jag satt på helspänn mest hela tiden då båda två for runt runt i rasande fart på diverse bilar då det nästan bara fanns mindre barn/bebisar där. Men, inga påkörningar, krockar eller skador råkade någon ut för, så det gick bra.      :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu är det bilkörning här hemma som gäller, och jag passar på att ta en eftermiddagskaffe På altanen. Jag hade från början tänkt att vi skulle åkt in till stan för shopping, men Elias ville istället stanna hemma och städa. Så, här är vi och varvar städ med lek. Helt ok det också.     ;) 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Soff-häng.....

Älskade fina killar!    :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Vi håller på att städa och röja lite här hemma, jag, Elias och Simon. Ja, jag vet, det är det enda vi håller på med - men med litet hus och mycket saker som inte funnit sin plats så blir det så. Hursom, just nu har diverse burits ut på altanen för att vädra och däribland Elias blå soffa som han har haft på sitt rum fram tills det att den inte längre fick plats då Simon flyttade in. Och, där hänger Elias och Simon just nu. Ganska skönt, när solen ligger på och värmer. Hihihii.....      :) 
 
Bloggat i farten på altanen. 
Bye! 
 

Onsdag med utelek

God morgon, onsdag! 
 
Idag börjar dagen med utelek på förskolan och det var två nöjda killar som jag lämnade där för en stund sedan. Lite svårt är det dock att bedöma vädret och vi får se om fleecetröjorna får vara på eller om de åker av då det började bli varmt den lilla stund jag var på förskolan. Oavsett, perfekt med utelek! Och, Simon hämtade ut en cykel det första han gjorde och tydligen är det det han alltid gör när han kommer ut. Han älskar att fara runt på cykel.      :) 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
För min del är en tur till vårdcentralen inbokad igen. Typiskt att båda barnmorskorna på MVC är borta denna vecka då läkaren på förlossningen beordrade mig att kolla blodtrycket två gånger/vecka fram till förlossning. Men, en det gick att få tid hos en distriktssköterska igen, så jag är nöjd. Annars ska jag faktiskt bara ta igen mig idag då både Elias och Simon har hållit mig och P uppe i perioder inatt då de turats om att drömma mardrömmar. Åh, så jag behöver få sova, eller dricka kaffe. Ingen kaffe innan blodtryck är taget dock, så nu soffa och TV. 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Den 10sept....

Det är den 10sept och vi njuter för fullt av det härliga vädret här. Även om man märker av hösten på de gulnande träden är det ändå skönt om dagarna med runt 21grader. Perfekt! Elias och Simon har precis unnat sig en glass på altantrappen efter mellanmålet, även om de blev smått frusna efteråt och fick komma in och värma sig. Söta killar.      :) 
 
 
bild via Instragram - iamisvarld 
 
 
 
 
Idag har Elias och Simon som vanligt varit på förskolan, även om det för Simons del var en kortare dag. Nu och fram till januari 2015 ska de gå 15timmar på förskolan, så imorse började de klockan nio efter en lugn och skön morgon här hemma. Dock hämtade jag Simon redan klockan 11 så att han skulle hinna hem, äta, sova lunch en stund och sedan hade vi tid hos barnläkaren klockan 13.30 för uppföljning av längd och vikt. Trots att Simon inte alls tycker om att undersökas, och skrek sig genom allting, så har han i alla fall gått upp lite i vikt och väger nu 10,5kg. Barnläkaren tycker att vi inte behöver stressa med någon ytterligare uppföljning, utan istället ska vi ta en uppföljning via telefon i november-december, elller till och med till våren. Skönt.  
 
Igår eftermiddag hälsade vi som planerat på Madde med -e och tjejerna, och som vanligt ville varken Elias eller Simon åka hem när det väl var dags. Medan de lekte med tjejerna satt jag och Madde och pratade, och det var kul att ta igen lite tid. Jag förstår inte att tiden alltid ska rinna iväg så och att man inte hinner ses så ofta, men med jobb, middag, familj och vardag gör det bara det. 
 
Imorgon är min plan att åka in till stan och försöka hitta och shoppa det sista som jag vill hitta till knytet innan han/hon bestämmer sig för att komma. Inte för att jag tror att det blir snart, men det är lika bra att få det gjort. Allra allra helst skulle jag vilja ha ett första nytt set sängkläder till knytet, precis som Elias och Simon hade nya, men jag kan inte bestämma mig för vad det ska bli. Sedan vill jag gärna hitta en liten jacka att ta på när vi åker från BB, samt annat smått och gott. Och, visst har vi allting det där efter Elias och Simon om det är så att jag inte hittar något, men det vore så kul med något nytt. Jag har insett att jag älskar att shoppa nytt, och främst till killarna och knytet, så vi får se vad det blir. 
 
Nu, åter till Elias och Simon. Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Ny vecka och start klockan 9.00

Då är måndagen här och medan Elias och Simon är på förskolan tar jag igen mig lite här hemma med kaffe och skvaller. Riktigt skönt med att småkillarna nu börjar kl.9 de dagar de ska till förskolan är att det inte alls gör något att vi vaknar runt halv åtta, att Elias tar en snabb morogndusch med mig, och att det leks på morgonen. Vi har verkligen tid på oss och det är jätteskönt.       :) 

foto taget med min iPhone 

 

 

Klockan två ska jag hämta Elias och Simon igen, och planen i eftermiddag är att åka iväg till Madde med -e och tjejerna så att Elias kan leka med Meja. Men, innan dess ska jag bara ta det lugnt, vila, och kanske kanske plocka lite här hemma. 

 

Hoppas ni får en bra måndag! 

Bye! 

 


Kusinlek hela hela dagen

Här har vi haft en dag full med lek, från det att Elias och Simon vaknade imorse fram tills läggdags har de lekt med kusin Oskar. Precis som det ska vara när de ses. Elias har dessutom ägnat en stor del av dagen åt att pärla och kämpat på bra. Han har räknat och räknat, pärlat och pärlat, för att sedan själv hälla ut nästan allting han lagt och då fått göra om igen, för att slutligen upptäcka att Simon hällt ut precis allting han lagt under dagen. Får se om han börjar om imorgon igen, eller om han ger upp sin krokodil. Stackarn. Men, annars har det varit en bra dag.      :)    

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Hoppas ni har haft en bra lördag! 

Bye! 

 


Inte populär....

Jag tycker det är underbart att hämta på förskolan när barnen är ute och leker i det härliga vädret. Det är så kul att titta på dem. Om jag är populär när jag kommer för att hämta hem Elias och Simon? Nepp, inte alls. Och, hur skulle jag kunna mäta mig med vattenlek och race med cykel?        ;)

foton tagna med min iPhone 

 

 

Nu är vi i alla fall hemma och packning, tacos och avresa till mummu och ukki står på listan.

Hoppas ni får en bra fredagskväll! 

 

Bye Bye!

 


Varit iväg en kortis....

Då har jag varit iväg till vårdcentralen och tagit blodtryck. Inte för att jag denna gången blev klokare, men blodtrycket är taget och infört i journalen. Först hade jag ett blodtryck på 150/95 (fortfarande högt, som vanligt), men när distriktssköterskan tog om blodtrycket efter fem minuter låg det på 144/87 (vilket är såklart lite bättre). Så, blodtryck - check. Nästa gång på måndag igen.  

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Träffade även på Madde med -e på vägen till vårdcentralen och även hon, som alla andra, tyckte att jag är jättestor. Jag försöker se det, och var till och med tvungen att knäppa kort för att se magen från ett annat perspektiv, men det är svårt. Magen hänger bara med och finns där, så där lagom stor, tycker jag. Spännande att se korten på magen i efterhand när knytet har kommit till världen och man får en något så när 'normal' kropp att jämföra med.      ;) 

 

Bye! 

 


Fredag - en väldigt lugn sådan.....

God morgon, fredag! 
 
Det känns konstigt det här..... Jag är själv hemma, Elias och Simon är iväg på förskolan, P jobbar, så hela huset är tomt och väldigt väldigt tyst. Konstigt.... Men, skönt. Nu ska jag ta dagens första kopp kaffe och njuta lite till.    ;) 
 

foto taget med min iPhone

 
 
 
Idag står för övrigt städ och donande här hemma på schemat, posta iväg brev till Försäkringskassan (hmm.... är väldigt sent ute men bättre sent än aldrig?), besöka vårdcentralen för ett blodtryck nu på förmiddagen, samt ett besök ytterligare tillsammans med Simon i eftermiddag då han ska lämna blodprov. Dessutom ska jag, Elias och Simon packa så att vi ikväll kan åka ner till mina kära föräldrar och hälsa på över helgen. Om ingenting kommer emellan kommer även kusin Oskar upp, vilket fått småkillarna att längta ännu mer.     :) 
 
Men nu, en kopp kaffe. Ha en bra fredag, alla! 
Bye! 
 

Sista arbetsdagen idag....

Nu så, nu har jag gjort min sista dag på jobbet, packat ihop och städat. Nu går jag hem och ska bara vara. Känns faktiskt helt rätt och jätteskönt. Kommer att sakna språkgänget dock och för att visa min uppskattning lämnade jag på skrivbordet kvar lite choklad som de kan njuta av.     ;) 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Tänk, nästa gång jag ska jobba är år 2015.    :)
Bye! 
 

MVC-besök, ultraljud och randig mage v.38

 
 
 
 
Idag går vi in i vecka38 och dagen har bjudit på blandade känslor. Igår eftermiddag ringde vår barnmorska och bokade om tiden för kontroll som vi skulle ha haft klockan halv fyra då hon hade dubbelbokat, och istället åkta jag dit imorse. Magen växer som den ska och knytets puls ligger som den brukar, däremot blev barnmorskan osäker på hur knytet egentligen ligger i magen då hon kände rumpor lite här och där. Sedan är inte mitt blodtryck alls bra och trots att vi tog blodtrycket det sista vi gjorde låg den på 144/98 (!). Genom 98 (!). Så, med tanke på högt blodtryck och läget på knytet beslöt sig barnmorskan för att boka in ett extra ultraljud idag lagom till lunch.
 
Jag har ingenting emot ultraljud utan tycker att det är lite mysigt att få se knytet, men jag ska erkänna att jag idag faktiskt blev stressad. Så, innan jag åkte in till jobbet (där jag skulle ha en No-lektion innan det var dags att åka till sjukhuset) åkte jag faktisk hem och panik-packade BB-väskan ifall det skulle bli så att någonting inte är riktigt som det ska och knytet skulle komma redan idag. Gissa om det var jobbigt att springa runt här hemma och försöka packa ner allting som skulle behövas samtidigt som oron i magen växte. Fy.... Sedan visste jag heller inte säkert om P skulle hinna med på ultraljudet då tiden blev inbokad så hastigt och han hade möten under dagen. Visst skulle det ha gått bra att åka in på ultraljudet själv, men jag tycker att det är skönt att ha med sig P och vara två om det. 
 
På ultraljudet gick allting jättebra och knytet mår bra, precis som barnmorskan konstaterade redan på morgonen. Och, knytet ligger med huvudet nedåt trots att det för barnmorskan var lite svårt att känna och avgöra. Mitt blodtryck dock, som skulle tas åter igen, låg fortfarande högt med ett undertryck på 95. Något lägre än på morgonen, men tillräcktligt högt så att de ville ha kvar mig för lite mer koll och även ta en CTG-kurva. Där någonstans, när jag meddelat jobbet att jag inte visste när jag skulle bli färdig och att jag istället skulle bli borta resten av dagen, släppte stressen och det var ganska mysigt att ligga där i salen, ta CTG-kurvan, se knytet böka runt och lyssna på hjärtslagen tillsammans med P. Man kan inte göra så mycket annat när CTG-kurvan tas. Och, jag är tacksam för att jag tog beslutet att inte åka tillbaka till jobbet för hade jag haft det som mål hade jag varit stressad hela tiden. Efter CTG-kurvan togs ännu ett blodtryck på mig och undertrycket hade sjunkit till 92, vilket så klart är bättre men ändå inte bra. Slutligen, efter en hel del väntan, fick vi träffa en läkare som berättade att CTG-kurvan såg jättebra ut och att knytet mår bra, men att jag måste gå och kontrollera blodtrycket två gånger/vecka fram tills knytet kommer. Usch, så jobbigt. Och, om jag mår det minsta dåligt, om någonting skulle bli sämre, om jag svullnar upp mer, ska jag kontakta förlossningen genast. 
 
Ikväll har vi knäppt kort på magen igen och denna gången är storebrorsorna med på ett hörn. Mysigt att ha sådana här kort kvar i framtiden. Elias tycker att knytet ska komma redan imorgon, och Simon pratar glatt om att han ska bära och pussa bebisen när den kommer. Älskade killar. De är så fina.      :) 
 
 
 
 
 
Nu återstår frågan om jag ska jobba imorgon och på fredag, mina två sista dagar, som det var tänkt från början, eller om jag ska vara hemma. Det är 20dagar kvar tills knytet ska komma, enligt appen i iPhonen. Förnuftet, och kollegorna också för den delen säger nej, men samtidigt har jag svårt för att vara hemma då jag känner mig pigg och frisk. Tänk om någon kollega är sjuk och jag skulle behövas? Men, med tanke på att blodtrycket är för högt borde jag vara hemma och ta igen mig så att det inte blir högre, eller att knytet påverkas, och det är väl det jag får gå på. Samtidigt hade det varit enklare att stanna hemma om jag hade påverkats av högt blodtryck på annat sätt, men som det är nu märker jag inte av det och då känner jag mig som en smitare från jobbet. Jag får helt enkelt prata med P ikväll och så får vi se vad vi kommer fram till...... 
 
Nu är det snart läggdags igen. Jag måste säga att det har varit jätteskönt att få sova de senaste fem-sju nätterna utan att få ont i händerna, och den enkla lösningen har varit att jag och P har bytt sida i sängen så att jag kan ligga rakt med mina armar. Däremot har jag fått in en dum ovana att somna tillsammans med Elias och Simon, sova två-tre timmar, för att sedan vakna och tomta fram till klockan ett på natten. Ett bra tecken dock är att klockan nu är nio och att jag faktiskt är vaken. Vem vet, jag kanske kan komma ifrån tomtandet och börja sova som man ska snart.     ;) 
 
Nighty-Night! 
 

En skön morgon och nu är dagen igång

God morgon! 
 
Morgnar som denna, när vi har tid och varken Elias eller Simon sätter sig på tvären, är guld värda. Jag kan inte annat än bli glad. Tydligen var det så pass soligt ute nu på morgonen så att båda ville ha solglasögon på sig, och jag kunde givetvis inte låta bli att ta kort. Söta killar!      :) 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
P jobbar, småkillarna är iväg till förskolan och nu ska jag ta mig iväg på kontroll hos barnmorskan och sedan väntar en vanlig arbetsdag. Tre dagar kvar. 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Blöjor till knytet - check!

Idag passade jag på att köpa det allra första blöjpaketet till knytet, Libero stl1. Visserligen är det 22dagar kvar tills knytet ska komma, men det är lika bra att checka av saker som behövs redan nu. Och oj, så små blöjorna är! Jättesmå! Och, söta.       :) 
 
 
 
 
Simons blöjor stl6 kommer att kännas gigantiska när väl knytet kommer och de små blöjorna tas i bruk. Jag antar att både Simon och Elias kommer att bli jättestora, båda två. Ojojoj......  
 
Bye! 
 

Sista arbetsveckan!

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Då så, måndag och ny vecka. Sista arbetsveckan och jag börjar med matte och No. Får se hur detta kommer gå.    ;) 
 
Ha en bra måndag! 
Bye! 
 

Första september.....

Härliga söndag! Solen skiner och det är bara skönt att vara - en bra första september med andra ord. Vi kunde inte låta bli att röka lite även idag så röken är igång med köttet i. Ser fram emot middagen ikväll igen, för oj så gott det var igår. Dessutom är det lite mysigt att sitta i solen på altanen och känna röklukten.      ;)

foto taget med min iPhone 

 

 

För övrigt är det bara 23dagar kvar tills det är dags för knytet att komma, och jag har kommit in i nesting-fasen. Jag går omkring och plockar, städar, tvättar, förbereder och planerar. Det blir sådant här idag också. 

 

Hoppas att ni har en skön första september! 

Bye! 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!