Idag åker vi upp till stugan.

Idag åker vi upp till stugan och här hemma håller vi på att packa för fullt. Det är enkelt, trots att det tar tid, att packa och åka till mina kära föräldrar: då behövs endast kläder, blöjor och lite mat tas med. Nu när vi ska upp till stugan ska allt tas med; kläder, blöjor, mat för en hel helg, sängkläder, handdukar, leksaker, potta, ja allt som kan tänkas behövas under helgen. Det är bra att Elias hjälper till att packa med de leksaker han vill ha med. Liten väska - många leksaker.   :)


Bye Bye!

Biltur.

Ikväll fick Simon följa med sin storebror och pappa på biltur för att lämna iväg några släp. Då han hade ätit precis innan avfärd, och då det var sovtid och han hade svårt att komma till ro här hemma, tyckte jag att det skulle passa med en biltur. En biltur på två timmar blev det och det hade tagit honom en stund att komma till ro även i bilen, men sedan hade han sovit som en stock. Jag, jag sov som en stock i soffan här hemma och åh så välbehövligt det var. Det bästa av allt var när killarna sedan kom hem och Elias kröp upp i soffan intill mig och gosade en stund, och sedan gav mig en stor bamsekram och bamsepuss. Mår mycket bättre nu.   :)

Bye!

Uselt humör.

Varning för ett gnäll-inlägg!

Usch, vilket uselt humör jag är på idag. Jag har inte lust med någonting alls och är irriterad på allt och ingenting. Ont i huvudet har jag också. Vädret är helt underbart ute och jag går miste om det på grund av att jag inte vill. Suck....

Elias har fått sova lunch länge idag då han behövde det, och under tiden har jag fått ta Simon som har velat sova i mammas famn idag. Ingen egentid med andra ord. Det är tur att våra killar är så söta så att jag smälter lite och blir på lite bättre humör. När jag hade väckt Elias sa han:

- Jag säga F'låt?
- Vem ska du säga förlåt till?
- På mamma.
- Till mamma?
- Ja, mamma arg.

Elias behövde inte alls säga förlåt, han har inte gjort något fel idag (ja, förutom gnällt på förmiddagen). Istället fick jag säga att jag älskar honom och att mamma inte är så arg. Just i den stunden var jag inte alls på dåligt humör. Söte store lille kille.  

Idag hade jag verkligen behövt fika med vänner, men då jag trodde att vi skulle åka iväg till stugan avbokade jag fikaträffen som vi hade bokat in. Men, vi tog oss inte iväg och jag ångrar verkligen att det inte blev någon fika. Åh, så jag hade behövt sitta ner med vänner och bara vara. En annan dag kanske.... Suck....

Bye!

Idag hade jag......

Idag hade jag verkligen sett fram emot att besöka ÖppnaFörskolan nu på förmiddagen, men då Elias är toktrött och bara gnäller och gråter så blir vi hemma. Inte vill jag ta dit honom när han är på det humöret, och klockan är bara straxt efter tio! Så blir det när han vaknar innan klockan sju. Suck.

Så, istället blir vi hemma. Elias får leka ute på gården och muttra bäst han vill. Jag ska passa på att sortera och stryka tvätt. Tur att gubbsingen är hemma så kan han ta Elias där ute. Jag, ja jag har ont i huvudet fortfarande, hade det hela dagen igår, och är seg. Det blir till att sörpla mer kaffe och knapra Alvedon.

Bye Bye!

Elias äppelträd.

Då är Elias hemma från dagis. Idag passade jag på att fotografera Elias äppelträd som han har gjort och som dagisfröknarna har ställt ut i skåpet tillsammans med andra äppelträd. Det är så bra att han får pyssla på dagis, och han tycker om att pyssla då han gärna vill göra det hemma ibland. Visst är de fina!?!   :)  
*stolt mamma*
fånig mamma - ja.... det bjuder jag på.   ;)
Bye!

Baconbiffar.

Ibland är det svårt att komma på något att äta till lunch, som idag, och då är ett alternativ att ta det som finns i kylen. Så, det blev baconbiffar. Det skulle ha varit en gul lök i, men då vi inte hade några hemma fick jag hoppa över det. Det blev gott i alla fall! Mums.
Men, jag ska erkänna att baconet inte gav så mycket smak, så nästa gång blir det tre paket i. Kanke lite mindre kryddpeppar också. Såsen har gubbsingen kockat ihop då jag inte alls kan med såser. Men, baconbiffar - ett tips.   ;)

Bye! 

Igår kväll när jag gick.....

Igår kväll när jag gick och lade mig värkte mina ben och jag måste ha fått mig lite träning ändå genom all städning. Idag tog det emot lite att gå ut och gå då jag fortfarande tyckte synd om mina ben, men ut kom jag och en promenad blev det. Så, först en promenad till dagis för att lämna av Elias, som direkt begav sig till sandlådan för att leka, sedan en promenad hem. Jag hade tänkt gå en lite längre sträcka från början, men då det började småregna gick jag raka vägen hem istället för att ta omvägar. Är ändå nöjd och det var skönt att få frisk luft, dock börjar det bli mer och mer kallt nu på morgnarna. Hutter.

Nu ska Simon och jag snart åka iväg in till stan för att handla lite mat. Jösses, klockan är nästan snart lunch!  :)
Bye!

Städat idag.

Jösses så jag har städat idag. Jag har inte hunnit med någon promenad, men så som jag har dansat runt med dammsugaren och golvmoppen, samt vispat runt med dammtrasan så har jag nog fått träning i alla fall. Jag är helt slut. Har inte ens hunnit ta några kort under dagen. Sorry!

Nu blir det soffan och House, eller något annat på TV. Somnar jag så somnar jag.
Bye Bye!

Tänkvärda ord.

Jag låter ofta, nej nästan alltid, Tvn stå på här hemma. Onödigt slöseri med el, men på något sätt får den mig att känna mig mindre ensam. Visst är Simon med, men ändå tycker jag om att ha den på. Hursom, idag kikade jag lite på Oprah när jag ammade och detta avsnitt handlade om människors AHA-upplevelser och några väldigt väldigt tänkvärda ord fastnade......

"Varje gång ditt barn kommer in i rummet, lyser ditt ansikte upp då?" (sagt av författarinnan Toni Morrison)

Lite att tänka på. Och, det måste vara helt underbart för ett barn att komma in i ett rum och mötas av ett genuint glatt älskvärt leende från mamma och pappa. Eller, en annan betydelsefull vuxen. Tänk er motsatsen, att komma in i ett rum och mötas av en kall blick, eller en likgiltig blick för den delen. Usch så hemskt. Helt klart något att tänka på......

Bye Bye!

Ny dag.

Det är en ny dag, gubbsingen åkte iväg till jobbet redan vid sju-tiden, Elias är på dagis och leker, Simon sover och jag njuter av första koppen kaffe. Idag måste måste jag ta tag i städningen då det inte blev så mycket igår. Ikväll får vi besök av en av gubbsingens kompisar som ska stanna över, och det vore trevligt att kunna komma fram här hemma i huset. Så, nu kaffe sedan städa.

Bye!

Föräldramöte HT-2011


Ikväll har gubbsingen och jag varit iväg på Föräldramöte på Elias dagis. Simon fick hänga med han också och det blev hans allra första föräldramöte som han var med på. (Måste säga att han skötte sig ganska hyfsat.)

Varje gång jag är på ett föräldramöte på dagis blir jag imponerad av föräldragruppen på Elias avdelning. Idag var det exempelvis 15 barn av 18 som var representerade, vilket är riktigt bra. Samma sak var det på fixardagen då nästan alla barn var där. Dessutom får jag intrycket av att det är bra föräldrar, föräldrar som tar ansvar och vill hjälpa till på sitt sätt om de kan. Måste säga att det känns riktigt tryggt och bra. 

Att även dagisfröknarna är superbra gör sitt till, och trots att vi gick igenom värdegrunden och skulle diskutera den var det inte alls jobbigt att vara med. Jag kan inte låta bli att tycka att barnets skolgång/dagis borde vara jätteviktigt för föräldrarna, och då ska de gå på föräldramöten om de har möjlighet till det. Samtidigt vet jag att det sitter föräldrar på en massa föräldramöten som bara önskar att de fick då därifrån, gå hem, eftersom det är så tråkigt och mötet inte ger dem någonting alls. Och visst, då kan jag nog tycka att de har rätt att gå hem. För, lite grand är det även upp till dagisfröknarna att få till en bra stämning och viktiga punkter att ta upp på ett föräldramöte. Eller?

Hursom, jag är jättenöjd efter kvällens föräldramöte, även om den inte gav så mycket ny information. Vi fick träffa en ny dagisfröken som kommer att vara på avdelningen två dagar i veckan, och det var bra att få ett namn och ansikte på henne. Sedan var det klädutdelning och jag hittade en av Elias tröjor som jag vet att vi glömt kvar på dagis, så nu är den hemma. Dessutom hann jag kika på Elias alster som han har gjort, och hans äppelträd var jättefint. Det är så kul att dagisfröknarna hittar på en massa pyssel, och att Elias lär sig jobba med färger, lim, glasspinnar och allt vad det nu kan vara.      

Riktigt bra är även att Elias har fått spendera kvällen med farmor, vilket var uppskattat från båda hållen.

Bye!

Tycker om hösten.

Förmiddagspromenad med Simon och kameran. Har jag sagt att jag tycker om hösten? Alla färgskiftningar. Alla fina höstblommor.   ;) 

Jo, sedan har vi resultatet av gubbsingens och Elias helgjobb. Nu står de uppställda. Någon som behöver ett bra släp till ett bra pris? Kika in på Släpvagnsbutiken.se eller tipsa någon annan.   ;) Bye!

Det är lite lyxigt när......

Det är lite lyxigt när gubbsingen kan skjutsa Elias till dagis så att jag får vara hemma och äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro. Snart dock ska jag dra på mig träningskläder och ge mig ut på en promenad med Simon. Sedan blir det en lugn måndagförmiddag här hemma med plick och plock. Ikväll, eller imorgon, får vi en nattgäst och stora rummet i källaren behöver städas till lite, så det står på listan. Nu, som sagt, kaffe.   :)

Ha en bra måndag!
Bye!

Söndagkväll.

Söndagkväll, småkillarna sover, tvättmaskinen med killarnas kläder är igång, disken är undanplockad, och gubbsingen och jag kan äntligen luta oss tillbaka i soffan och bara vara. Det har varit en bra dag idag, och Elias har fått ordentligt med frisk luft denna helg då han har varit ute från morgon till kväll i strålande fint höstväder. Perfekt!

Nu, soffan!
Bye!

Sova i lugn och ro?

Jag är kluven. Vet inte alls vilket som är rätt eller fel. Eller, om något kan vara rätt eller fel för den delen.

När Elias föddes, då föddes han till ett lugnt hem utan en massa ljud och oljud omkring sig när han skulle sova. Visst städade och dammsög jag när han sov, och visst skramlade jag i köket, men det var nog det enda. Nu när Simon har kommit till vår familj kan jag inte bestämma mig för hur jag ska hantera det här med ljud och oljud. För, det är allt annat än lugnt och tyst runt omkring honom när han ska sova, och jag vet inte om det är det som bidrar till att han oftast sover så korta stunder. Jag kommer oftast på mig själv att hyssja på Elias när han vrrrrrrrromar förbi Simon med sin bil, eller när han uppspelt tjoar, skriker och studsar runt här hemma. Samtidgt blir jag arg på mig själv att jag försöker dämpa Elias, då han har all rätt i världen att leka, och det inte alls är så dumt att vänja Simon med alla ljud då de faktiskt kommer att finnas omkring honom bra många år framöver. Jag kan tycka att det är bra att killarna kan fortsätta sova trots att den andra låter. Elias sover vidare på kvällar och nätter när Simon har sina utbrott. Sedan händer det ibland att Simon vaknar när det blir alldeles för tyst omkring honom.

Så, hur ska man göra??? Ska Simon få sova i lugn och ro precis som Elias fick göra? Ska Elias få fortsätta leka som han gör i vanliga fall? Jag förstår att det gäller att finna en balans, men det är inte alltid det lättaste. Vi påminner Elias om att Simon sover ibland, men han har så klart svårt att hejda sig när han blir uppspelt.

Jag kanske redan har skivit det här inlägget redan, för det känns bekant. Eller, så är det så att jag har gått och funderat på detta så länge. Jag vet inte vilket, men jag vet att jag inte blivit klokare i alla fall.

Bye!

En skön morgon.

En skön morgon. Imorse steg gubbsingen upp tillsammans med småkillarna och jag fick därmed lite sovmorgon. Skönt. Vi har intagit morgonkaffet på yttertrappen, av alla ställen, och kikat på alla släp som invaderat vår tomt. Gubbsingen och Elias är ute och fortsätter pyssla nu, Elias tvättar sina egna lastbilar, medan jag och Simon ska ta tag i dagen här inne.

Ha en skön söndag!
Bye!

Montering av släp.

Idag pysslar gubbsingen och Elias för fullt ute på gården. Det är montering av släp som står på listan, jobb för gubbsingen med andra ord, men jag är nöjd så länge det sker hemma och vi kan ses. Elias hjälper givetvis till han med, på sitt sätt genom att bara vara med.   :)I några dagar har Elias även pratat om att gå till skogen och tömma skottkärrorna som är fulla med äpplen. Gubbsingen går med sin skottkärra och Elias med sin lilla. Det blir en lång promenad för små ben, men lika lycklig är Elias för det och det är tur att gubbsingen orkar gå långsamt så att Elias hinner med. Kan inte låta bli att tycka att det ser sött ut. Tror att alla grannar håller med.    :) 
Bye!

Dagens småkillar.

Elias vill så gärna hjälpa till med Simon, men än så länge kan han bara hjälpa till att ge Simon nappen, bada honom, samt sitta med honom i famnen. Men, det är alltid något. Här är dagen småkillar.   :)


Bye!

Solen har gått upp.


- Mamma. Solen har gått upp.

Ja, det säger Elias till mig på morgnarna och tycker att det är dags att stiga upp. Det är det vi än så länge har lärt honom: när solen går ner är det läggdags och när solen går upp är det morgon och dags att stiga upp. Än så länge fungerar det då han brukar komma in till oss mellan klockan sju-åtta på morgnarna. Idag väckte han mig straxt innan klockan åtta. Jag undrar hur det blir i vinter när det endast är ljust några få timmar om dagen. Jag antar att vi får förklara det hela med att det är just vinter och att solen är nere mycket då och att man då istället får titta på klockan. Eller, hur kan man göra? 

Nu är jag och småkillarna i alla fall uppe och leker lite smått. Gubbsingen sover då han kom hem mitt i natten efter sin tur till Nynäshamn. Idag är det åter en fin höstdag här och vi ska försöka ta oss ut så småningom. Först, lite kaffe så att jag vaknar till ordentligt.  :)

Bye!

Vår underbara roliga snälla store lille kille.

Trots att Elias trotsar så otroligt mycket med jämna mellanrum så att man blir jättearg, trots att han gnäller och gnäller och tjatar och tjatar så att man blir tokig, så är han ändå en helt underbar rolig snäll stor liten kille. När Simon skriker och skriker och skiker och skriker skriker skriker och skriker, väntar Elias snällt på sin tur och på att jag ska laga iordning kvällsyoghurten, eller lunchen, eller vad det nu kan vara. När Simon skriker och skriker skriker och skriker och skriker, väntar Elias snällt i duschen på att jag ska komma och hjälpa honom ut samt torka honom. Medan jag smörjer in Elias, på morgnar och kvällar, lyssnar Elias snällt på Simon som ligger bredvid och skriker och skriker och skriker skriker skriker och skriker och skriker. När det är läggdags vill jag så gärna krypa ner bredvid Elias, precis som jag har gjort i ett halvår, hålla om honom och mysa medan han somnar. (Han somnar oftast på fem minuter, så den stunden är inte alls lång.) Men, just nu är det inte alls samma sak längre, då vår andra lille kille skriker och skriker skriker skriker och skriker i rummet bredvid. Elias är så duktig som orkar vänta och aldrig blir arg på sin lillebror. Jag önskar verkligen att jag hade mer egentid till Elias, vår underbara roliga snälla store lille kille. 

Jag är så tacksam för att du finns i mitt liv, Elias. Jag älskar dig!

Jo, påminn mig gärna om detta de dagar då Elias trotsar som mest och jag är som argast.   ;)
Bye!

Själv med småkillarna ikväll.

Det är fredag eftermiddag, jag har just pratat med gubbsingen som är i Nynäshamn på väg hemåt snart, och förstått att jag blir själv med småkillarna ikväll. Så blir det när man har en pojkvän som har fantasi, ser möjligheter i allting och jobbar som en tok. Så, nu snart blir det middag, sedan lite lek innan läggdags, och så får vi se om även jag slocknar vid åttatiden eller om jag orkar med en tjejfilm ikväll. Hade varit trevligt, men som sagt.... vi får se.

Bye!

Ute lite.

I förmiddags passade jag och Elias på att vara ute lite medan Simon sov. Elias lekte som vanligt lite i sandlådan och plockade sedan sina äpplen. Han är helt klart äppelplockaren nr1 hösten 2011, och tänk så bra det vore om han fortsätter plocka äpplen varje höst med den energi han har nu. Han är jätteduktig och tar uppdraget på fullt allvar. Sedan tog jag och Elias en liten fikastund ute, han åt ett äpple som han plockat och jag tog en förmiddagskaffe, ända tills Simon vaknade och det var dags att gå in. För mig. Elias fortsatte leka ute lite till.
Jo, och så fick Elias prata lite med sin mummu i telefonen och var jätteglad för det.   :)
Bye!

Fredagmorgon.

Gårdagskvällen avslutades med tårar. Suck. Bland annat för att jag var trött, men mest för att vi har krånglat kring dopdatum för Simon, och allt därkring, och nu åter fick motgång. Luften gick helt enkelt ur mig. Jag ångrar att jag inte stod på mig och att vi inte behöll det första datumet vi hade satt, nu måste vi istället åter igen lösa ett hinder. Och, inbjudningarna har gått ut. Suck...... Jag avskyr att bli stressad för saker och ting.   

Så, idag gäller det att försöka lösa saker kring dopet. Här hemma ska det även plockas och städas lite. Det är underbart höstväder ute och Elias står just nu och stampar och väntar på att få komma ut. Dags att sätta igång.

Ha en bra fredag!  :)
Bye!

Vaken!

Jo, och så måste jag få tala om att klockan nu snart är tjugo i tio och att jag fortfarande är vaken! Jippiiiii!!!  ;)
 
Nu mys med gubbsingen.
Bye Bye!

Vinteroverall till Simon.

Åh, så glad jag blir!!!! I några dagar nu, då jag har varit inne på KappAhl, har jag spanat in en vinteroverall till Simon. En jättefin sådan. Typiskt mig så använde jag en 25%-rabattkupong som jag hade till Elias pyjamas som jag köpte härom dagen, och tänkte då inte på att vinteroverallen givetvis var dyrare och att kupongen hade gett mig mer rabatt om jag använt den på overallen istället. Så, jag bestämde mig för att vara lite ekonomisk (låter bättre än snål!) och vänta in nästa rabattkupong för att spara lite pengar. Igår hämtade jag som vanligt in posten och gissa om jag blev glad när det kom en rabattkupong. Så, nu har Simon fått sin vinteroverall och vi är redo för snö och massa pulkaåkning i vinter!  :)
Bye Bye!

Jag gillar verkligen ÖppnaFörskolan.

Jag gillar verkligen ÖppnaFörskolan. Idag spenderade vi två timmar där och Elias har åter lekt och lekt med sina favoritsaker, motorsågen och traktorn. Simon somnade när vi kom dit och var sedan vaken och glad den sista stunden vi var där. Jag hann med lite fika också. En mysig förmiddag.   :)Är dock rädd för Vinterkräksjukan som ska komma så småningom. Med Elias var jag hemma hela hösten för att hålla oss ifrån smittan, och att åter vara hemma ser jag inte alls fram emot. Får hoppas att Vinterkräksjukan denna omgång inte alls blir lika omfattande så att vi kan fortsätta med våra utflykter då det är så kul.  :)

Bye for now!

Ny morgon, nya krafter.

Ny morgon, nya krafter. När jag vaknade imorse var jag tvungen att fråga gubbsingen om jag var ner till honom något igår kväll efter att killarna somnat, eller om jag bara hade drömt det. Jag hade drömt det. Så, jag har i alla fall fått sova tio timmar inatt, förutom de gånger då Simon vaknat och velat äta. Stackars gubbsingen fixk spendera kvällen själv, han har ingen rolig sambo när hon somnar bara så där.   ;) 

Nu snart blir det att åka iväg en sväng och sysselsätta Elias så att han får leka av sig.
Bye!

Det är efter sådana här......

Det är efter sådana här nätter och dagar som jag allvarligt funderar på att sluta amma så att någon annan kan ge Simon mat och jag kan rymma min väg. Usch så trött jag är på skrik. Jag antar att Simon har ont i magen, och hade det redan inatt, då han bara skriker mest hela tiden och inte äter som vanligt. Skriker och skriker och skriker och skriker och har jättesvårt att komma till ro. När han väl somnar i famnen av utmattning, ja då vaknar han upp när man lägger honom ifrån sig, eller vaknar till efter några minuter igen och skriker och skriker och skriker och skriker. Suck.....

Nu är det läggdags för killarna och jag ska försöka få Simon att komma till ro och somna i sin egen säng. Gubbsingen tar Elias. Risken är dock stor att även jag somnar, jag som vill ha en myskväll med gubbsingen. Nåväl, jag gör ett försök.

Bye Bye!

Enkel omelettpizza.

Har varit så pizzasugen idag, så till lunch blev det en enkel omelettpizza. Åh, så gott det är! Tycker jag. Gubbsingen är inte så förtjust i omelettpizza, men det blir desto mer till mig och en omelettpizza räcker till två luncher. Mums!
Omelettpizzan kan sedan serveras med sallad, eller bara en klick smör på så att det blir lite lagom LCHF.   :)

Bye!

Jag är lat.

Jag är lat. Fy. Jag skäms. Istället för att ta en promenad till dagis nu på morgonen tog jag bilen. I och för sig hittade jag inte mina träningskläder, som låg i bilen upptäckte jag sedan, och det tog jag givetvis som en ursäkt för att slippa gå en promenad. Min andra ursäkt är att jag har en del som jag vill hinna fixa och trixa med här hemma under förmiddagen, och att då ta en promenad först drar ut på tiden. Så, det får bli en promenad efter lunch när jag ska hämta Elias istället. Så får det bli. Det är jätteskönt med promenad, jag vet det.... men ändå tar det emot. Usch så jag är lat. Bye!

Bekymmer.

Tisdag, fint väder ute, Elias är på dagis, Simon sover, det är lugnt och skönt, och jag har jättesvårt att komma igång med något vettigt här hemma. Suck. Måste även idag åka in till stan då jag inte fick tag på det jag egentligen skulle ha igår, men frågan är när jag ska åka. Nu? Om en liten stund? Till lunch? I eftermiddag? Vilka bekymmer jag har. Ska nog ta en andra kopp kaffe så får vi se sedan.   :)

Bye!

Jag förstår inte var.....

Jag förstår inte var dagarna tar vägen, trots att vi inte gör mycket alls. Jag hinner inte ens blogga. Idag har jag endast lekt med Simon under tiden Elias var på dagis, sedan har jag och småkillarna varit iväg och storhandlat på ICA Maxi, samt köpt en pyjamas till Elias då han behöver fler i nästa storlek. Han växer, store lille killen. Nu är det åter kväll och läggdags, och imorgon en ny dag igen.

Jo, Simon har invigt sina nya sköna fina skor idag, och Elias valde själv en ny pyjamas - givetvis med bil på.  :) 

Bye Bye! 
 

Höstväder ute.

Idag är det verkligen riktigt höstväder ute; det regnar, blåser och det är inte alls trevligt. Elias är iväg till dagis efter en vecka hemma och det ska bli kul för honom att få leka med sina kompisar i några timmar. Frågan är om de ger sig ut i detta väder? Visserligen hoppas jag det så att Elias får frisk luft, och så länge han är ordentligt påklädd med gummistövlar, galonisar, regnjacka och ev keps ska det gå bra. Jag beundrar alla dagisfröknar som också drar på sig regnkläder och ger sig ut en stund i sådant här väder, jag själv blir alldeles för bekväm och föredrar en varm kopp te, eller kaffe, i soffan under filten.   :)

Nu blir det frukost för min del, sedan en kopp kaffe och sedan får vi se vad vi hittar på idag.
Bye Bye!

Småkillarna har tillsammans med.....

Småkillarna har tillsammans med mig och sin mummu varit iväg och träffat vanhaukki och vanhamummu en stund under förmiddagen. Det blev fika, och Elias har även lekt och radat upp bilar medan Simon varit vaken en liten stund och sedan somnat gott i sin mummus famn. I bilen på vägen hem slog det mig hur glad jag är för alla nära och kära som finns runt om mig, och det gör mycket att träffas även om det bara är för en kort stund.   :)


Vi skulle även ha svängt förbi min morbror och Anneli, men då tiden rann iväg alldels för snabbt blev det inte så denna gång tyvärr. Hoppas på mer tid nästa gång.  

Bye Bye!

Dagens fynd.

Det blev lite shopping på mârken idag och nu är killarna lite förberedda på kylan som så småningom kommer. Jag med.   :)

Dagens fynd:Elias valde själv ut en tröja - givetvis med en traktor på.Simon och Elias fick vantar till vintern.Även jag hittade ett par sköna varma fingervantar.Simon fick varma sköna skor att ha på sig.Gubbsingen köpte Älgkorv som vi ska mumsa på hemma,sam en HeavyMetal-DVD som han ska lyssna på. Själv.   ;)Bye Bye!

På mârken igen.

Idag har vi varit på mârken igen, vilket har varit jättemysigt. Killarna gick, eller åkte vagn rättare sagt, med mummu och ukki så att gubbsingen och jag fick gå och strosa lite själva. Mysigt. Jag träffade även två gamla klasskamrater vilket var jättekul, och det är det som är charmen med att återvända hem och gå på mârken där bekanta ansikten kan dyka upp. Elias åkte även karusell, samt fick en delfin-ballong, medan Simon sov skönt i vagnen hela turen.

 


Bye!

Lyx.

Vilken lyx! Två morgnar i rad har jag fått sovmorgon, då gubbsingen har gått ner tillsammans med killarna till mummu och ukki och så de har fått leka när de har vaknat. Dessutom fick jag somna till en stund igår eftermiddag då jag plötsligt blev så toktrött. Känner mig som en helt ny människa idag.   :) 

Nu blir det frukost och kaffe. Ska umgås med familjen och mina kära föräldrar hela dagen. Mys.
Bye Bye!

M.A. Numminen

Vi sitter och småtittar på Doobidoo och jag förstår inte alls hur jag har kunna missa detta!?!?


Och.... jag vet nog inte heller vad jag ska tro eller tycka..... ojojojojjj......
Bye!

In till stan en sväng.

Då har vi varit in till stan en sväng och uträttat diverse ärenden. Vi har varit iväg och handlat lite mat och blöjor till Simon, köpt laddare till gubbsingen, en tunn toppluva till Elias att ha hemma (då den andra han har är på dagis), varit till bokhandeln, samt banken. Hur förklarar man vad en bank är för en 2 1/2-åring? Jag försökte med att det är där man kan sätta in och ta ut pengar, betala räkningar och uträtta andra saker. Vad kan man annars säga??? Vad gör man på banken nu för tiden? Det mesta sköts nog nästan över nätet, eller? Jag satte in pengar, därav mitt exempel till Elias.   :)

Hursom var det skönt att komma ut i friska luften och det är verkligen fint höstväder. För, det är höst - klarblå himmel och sol men bara 15grader varmt. 


Bye Bye!

Då har vi vaknat......

Då har vi vaknat upp, alldeles för tidigt, här hos mina föräldrar. Men, en kopp kaffe har intagits och nu frukost och snart är vi redo för dagen. Gubbsingen behöver jobba lite idag, så småkillarna och jag ska fara iväg in till stan en sväng. Nu, Chuggington.   :)


Och hmmm... jag måste göra rent skärmen.
Bye!

Bilen är packad.

Äntligen. Bilen är packad och nu saknas bara passagerarna, sedan bär det av till mina kära föräldrar över helgen.
Bye for now!


Idag har vi varit iväg en......

Idag har vi varit iväg en stund till ÖppnaFörskolan på förmiddagen. Elias var jätteglad åt att få komma iväg och lekte i huset, med sågen, med borrmaskinen, i köket och körde traktor, fyrhjuling och bil. Simon sov en stund och var sedan med och kikade runt, han med. En lugn och skön förmiddag.  :)Bye Bye!

Greppa saker.

Simon har börjat greppa saker medvetet nu. Han anstränger sig för fullt för att styra sina händer dit de ska, men han greppar i alla fall medvetet sina verktyg nu och för dem sedan direkt till munnen för att smaka. Jag kommer inte alls ihåg när små bebisar ska lära sig greppa saker och ting, men nu har i alla fall Simon börjat. Jag tycker det är jättekul att han har kommit till detta stadium och ser verkligen fram emot att han kan sitta och leka med sina leksaker.


Det blir så småningom att hålla reda på även Elias leksaker då Simon kommer att greppa efter och ta dessa också. Vi får försöka lära Elias att han måste hålla reda på sina leksaker, och att de allra minsta småbitarna och gubbarna helt enkelt får vara på hans rum eller bordet, inte golvet. Eller, hur gör man när det lilla syskonet börjar röra på sig och vill vara med och leka med storebrors saker precis överallt???

Bye!

Lekparken tillsammans med Isabell.

Idag fick Elias leka i lekparken tillsammans med sin dagiskompis Isabell. När han såg att Isabell var där utbrast han 'Jaaaaaaa!'. Sedan har de gungat, åkt bil, och åkt rutschkana, medan Simon hängde med och Isabells lillebror fick leka ute han också. Jag, ja jag fick en pratstund med Susanne.   :)


Tack snälla Susanne för att du fick ut mig! Var jättekul att ses! (Och, inte för att jag håller så jättekoll egentligen - men idag är Elias hela 2år och 8månader. Ojoj så han växer!)  

Bye! 
 

Skönt med en förmiddagspromenad!!!!!

Åååhhhh så skönt med en förmiddagspromenad!!!!! Jag ska erkänna att det tog mig många många minuter att ta beslutet att gå ut och gå, men väl ute var det jätteskönt. (Har inte varit ut på över en vecka då jag varit krasslig.) Är åter peppad att sätta igång med promenader och träning. Underbara höst!   :)
Bye!

Onsdagmorgon och jag försöker.....

Onsdagmorgon och jag försöker vakna till. Småkillarna är uppe och leker, Elias med sina bilar och Simon gymmar, och jag tar min första kopp kaffe. Idag borde vi ta oss iväg och handla mat och fixa diverse smått. Det borde vara ok att ta sig iväg med Elias väl? Nu har det snart gått 48timmar sedan han kräktes sista gången och Elias mår hur bra som helst och äter bra. Frågan är väl om Simon eller jag har blivit smittade och om vi kan röra oss ute bland folk eller om vi i vår tur kan smitta. Men, hur ska man veta det??? Och, inte ska man väl behöva bli sittandes inne för att se om man är frisk eller inte????

Nepp, vi tar oss nog iväg en sväng i alla fall. Vi behöver mat och det är fint väder ute, så någonting blir det.
Bye Bye!

Regnkläder på och utelek.

Imorse var jag så jättetrött så jag orkade inte ens stiga upp när småkillarna vaknade. Är så tacksam för att gubbsingen kunde ta med båda killarna ner så att de kunde leka lite och jag fick fortsätta sova. Det är det som är den stora fördelen med egna företagare: att de kan rå om sin tid och anpassa sig när det krävs eller behövs. Samtidigt finns det en stooooor nackdel att vara tillsammans med en egen företagare och det är givetvis att mycket av deras tid går åt till jobbet. De jobbar mycket, och när de inte jobbar och har lite fritid - ja då jobbar de lite ändå. Idag är jag i alla fall tacksam för att gubbsingen kunde åka in till jobbet lite senare.

Nu på morgonen har Elias sprungit runt runt runt runt runt, skrikit, tjoat, spelat på sin trumpet och busat. Det är ett under att Simon somnade i allt oväsen. Det är svårt att tro att Elias, för 24timmar sedan, var helt utslagen och mådde illa och helst skulle jag ha skickat iväg honom till dagis nu så att han får ur sig all överskottsenergi ur kroppen. Men, vi blir givetvis hemma och det är regnkläder på och utelek som gäller.   :)
Bye!

Ibland kommer det.....

Ibland kommer det små söta kommentarer ur Elias, eller så gör han någonting som gör att man påminns om hur söt han är. Igår eftermiddag, när han fortfarande var lite hängig efter magsjukan, kom han fram till mig och sade:

- Ja gå upp sitta på A!A!-kudden.
- Jaha? Varför då?
- Ja ska gnälla. 

Sedan traskade han upp för trapporna, satte sig på sin A!A!-kudde och började gnälla. Jag blev så full i skratt, för jag hade inte sagt någonting alls om att han skulle sitta på A!A!-kudden, och var tvungen att gå efter honom och sedan säga att han inte alls behöver sitta och gnälla, utan att det är bättre att komma ner och sitta hos mig och gosa. Med skrattblandad gråt kom han sedan ner för trapporna igen och så satte vi oss och godsade. Söte store lille kille.   :)

Bye!

Efter en faktiskt ganska......

Efter en faktiskt ganska så lugn förmiddag är Elias på bättringsvägen. Han har sovit en del, och nu fått färgen tillbaka i ansiktet, ätit lite yoghurt som han har fått behålla, samt gröt nu - så vi hoppas på det bästa. Jag går och spritar händerna här hela tiden för att undvika att smittan sprids. Dessutom har Elias fått order om att varken pussa på Simon, eller ta i hans leksaker idag. Men, jag antar att vi, oavsett hur mycket vi här hemma än försöker undvika det, blir smittade och sjuka om det vill sig så. Bra är i alla fall att Elias mår bättre.   :) 

Bye Bye!


Mår smått illa.

Imorse klockan sex väckte Elias oss och sade att han ville kräkas. Jag vet inte om det är magsjuka han har, men han mår smått illa under morgonen och ibland kommer det upp magsaft. Stackarn. Än har han inte kräkts ordentligt, och jag håller tummarna för att det är en mild variant av magsjuka eller vad det kan vara. Jag har ringt och sjukanmält Elias för hela veckan på dagis då det är lika bra att han är hemma och blir ordentligt frisk. Jag vill inte riktigt riskera att skicka tillbaka honom för tidigt så att han smittar andra kompisar, eller att han för den delen blir smittad igen. (Smittor kan man i och för sig aldrig veta när de kommer och går, men ändå.) Att sedan vara hemma 48timmar efter sista kräkningen, när man går endast månd-ons på dagis, gör att man blir hemma hela veckan.

Så, idag är vi bara hemma. Elias har fått soffan, jag fåtöljen, och Simon pendlar mellan babygymmet, liggdelen där han sover och hos mig i fåtöljen. Håller även tummarna för att Simon inte smittas. Våra små killar.
Bye!

Slappar-söndag.

Idag är det verkligen en slappar-söndag och vi gör inte alls många knop här hemma utan bara är. Visst får man väl ha sådana söndagar ibland? Ja, det får man.   :)

Bye!

Kaffe och Disney-morgon.

Igår natt sov jag elva timmar. Inatt har jag istället sovit endast sju timmar och vilken skillnad det är. Jag får skylla mig själv att vi gick och lade oss så sent, men idag är jag trött. Dessutom har solen fortfarande inte visat sig helt, och då är det ännu svårare att komma igång tycker jag. Just nu är det kaffe och Disney-morgon som gäller, i och för sig lite mysigt det också.   :)

Ha en bra söndag!
Bye!

Beroende igen.

Usch och fy så kolhydratberoende jag är igen. Har boostat kroppen med kolhydrater nu när jag varit sjuk, och usch för hur snabbt man blir beroende. Jag är verkligen sockersugen, märker av suget direkt, och behöver äta nästan var tredje timma. Hela dagen har jag gått och tänkt på prinsesstårta...... åh, så gott det vore........ På måndag ska jag ta tag i maten igen då jag inte känner mig riktigt kry än (ni hör hur jag ursäktar mig! hemskt!) och på måndag ska det promeneras ordentligt så att kroppen börjar må bättre. Nu fortsätter jag tyvärr med moffandet.....    

Vad ville jag få ut med det här inlägget egentligen??? Bara erkänna att jag är sockerberoende och att det är jättetufft att kämpa emot, antar jag.

Bye!

Projekt: garderobsröj.

Då har Projekt: garderobsröj satt igång. Jag har äntligen orkat ta tag i den enorma högen tvätt som ska strykas och sorteras in i garderoben, och då jag har hittat en del nytt och fräscht (som jag glömt bort finns där i tvätthögen) så måste gammalt ut så att nytt kan flytta in. Ser fram emot en uppdaterad garderob och en ren golvyta som gömt sig under tvätthögen alldeles för länge.


Linnen som har gjort sitt och ska iväg till någon hjälporganisation.


Bye Bye!

Då är det lördag.

Då är det lördag (igen). Imorse klev gubbsingen upp tillsammans med Simon och jag fick fortsätta sova tillsammans med Elias som krypit upp i vår säng. Skönt, även om det inte blev en jättesovmorgon så var det i alla fall lite mer sömn. Dessutom har jag sovit i nästan elva timmar inatt, så jag ska inte klaga. (Det blev med andra ord en väldigt tidig kväll igår.) 

Tanken idag var att jag skulle ta mig iväg till Invigningen de har på jobbet efter att renoveringen av skolan är färdig. Det hade varit kul att åka dit och träffa arbetskamraterna lite igen, men istället har jag bara tagit det lugnt under förmiddagen, ätit en macka-med-choklad-frukost, duschat, badat Simon och laddat tvättmaskinen. Känner mig nu helt uppblåst efter frukosten och ska försöka komma igång med någonting. Först lite kaffe bara.   :) 

Ha en skön lördag! 
Bye! 
 

Känns som lördag.

Idag är gubbsingen hemma och det känns som lördag. Det ska bli jätteskönt med en lång helg (lördag två dagar i rad är inte alla som får!) och då gubbsingen har jobbat så mycket på sistone och varit iväg på kvällarna tycker jag att vi är välförtjänta av en sådan.

Idag ska vi försöka fixa till den där sladden och boxen så att ljudet på TVn börjar fungera som den ska. Irriterande då ljudet plötsligt bara försvinner och så får man hålla på att knäppa av och på TVn hur många gånger som helst tills det börjar fungera igen. Är lite beroende av TVn och vill ha på den i bakgrunden.

På förmiddagen hann vi dock vara ute en liten stund hela familjen, och Elias plockade äpplen för fullt från marken så att gräsklipparroboten kunde fara runt och göra fint igen. Här, lite rutschkaneåkning mitt i allt.   :)

Bye!

Tada!!!!

Tada!!!!!!! Så, nu är en kortläsare (som det heter - och inte en mojäng) införskaffad och jag kan åter igen föra över kort till datorn. Bra. Sedan är det bara en liten kamera som behövs, men det får vi köpa vid ett annat tillfälle.

I några dagar nu har jag varit smått stressad, irriterad, och haft ont i huvudet. Jag vet inte om det är bra eller inte, men är det någonting som får mig på bättre humör så är det shopping. Sagt och gjort, igår for jag och småkillarna iväg och shoppade kläder lite grand. Nu mår jag lite bättre.   :)

Gårdagens fynd:Body, jeans och pyjamasar till Simon.Skjorta och jeans till Elias.
Jeansen är från H&M för 99:-, ett bra pris tycker jag.En monster-tröja till Elias som han absolut ville ha.Två enkla linnen till mig. En färgglad.  :)


Kanske är lite farligt det här att shopping får en att må bra, men än så länge blir det inte shopping i stora mängder då plånboken helt enkelt inte tillåter det - så det är väl ok!?!?  ;)

Bye Bye!

Mysstund med Elias.

Då så, då sover äntligen småkillarna och jag kan pusta ut. Det blir alltid intensivt när jag är själv hemma och ska ta kvällsmål och läggning, men det går på något underligt sätt. Ikväll duschade även Elias, och trots att Simon skrek nästan hela tiden så fixade vi det. Elias duschar gärna själv så mycket det går nu för tiden, så det räcker med att tvätta håret och tvåla in honom, sedan kan man gå och förbereda läggdags eller ta Simon en stund. Så blev det idag.

Simon somnade i alla fall först, vilket gav mig en mysstund med Elias innan han somnade. Ikväll fick han (och det händer inte så ofta!) somna i min famn i fåtöljen och åhhh så mysigt det var. Jag kunde inte låta bli att tänka på hur det har varit i två år då jag på kvällarna faktiskt har kunnat gosa hur mycket som helst med Elias utan att någon avbryter eller kommer emellan. Elias får i vanliga fall stå tillbaka och somna själv när det är läggdags om Simon börjar skrika samtidigt. Kan inte låta bli att tycka synd om honom då han tvingas klara sig själv och ser sin mamma gå iväg till sin lillebror. Så, när dessa små mysstunder dyker upp tar jag tillvara på dem. Vet förresten inte om Elias själv reflekterar över allt det här så mycket som jag gör, men för mig blir det viktigt det här med tiden då jag känner mig otillräcklig mest varje dag.

Nu blir det sova för mig också, och åter igen hoppas jag på lite sovmorgon imorgon. Håller tummarna.   :)
Nighty-Night!

En ledig dag.

Denna vecka har Elias nya dagisschema börjat, det innebär att månd-ons är det dagis och tors-fre från och med nu är lediga. En ledig dag idag med andra ord. Jag hade hoppats på sovmorgon, att småkillarna skulle vilja dra sig till åtta-halv nio, men det var önsketänkande. Idag är jag trött, pysslade och plockade alldeles för länge igår kväll så jag får skylla mig själv i och för sig.

Idag blir det att vara hemma under förmiddagen, och i eftermiddag kanske vi bör ta oss in till stan och köpa lite smått och gott som behövs hem. Vi tar dagen som den kommer.

Bye Bye!

Gubbsingen fixar med planet....

Gubbsingen fixar med planet i hangaren ikväll, småkillarna sover, och jag är tyvärr inte på bättre humör utan fortfarande smått irriterad. Men, kvällen blev mysig ändå då jag och småkillarna gjorde iordning en matlåda till gubbsingen och åkte iväg och lämnade den. Elias var glad åt att få träffa sin pappa, sitta och ratta på golfbilen, samt titta på flygplanet en stund. Väl hemma fortsatte Elias vara på bra humör och varken gnällde eller tjatade, utan var bara den glade store lille kille som han vanligtvis är. Skönt. Att Simon hade svårt att komma till ro till kvällen borde jag ha förstått, men då Elias var så mysig gjorde det ingenting.

Nu ska jag också snart ta kvällen och hoppas på en bättre dag imorgon. Att inte saker och ting kan vara enkelt här i livet!?!?!

Bye Bye!

En självisk person.

Man ska inte blogga när man är upprörd, irriterad eller arg. Jag vet det, men nu gör jag det ändå.

Tänk så mycket enklare livet är för själviska personer: de gör det som är bäst för dem själva hela tiden och behöver inte tänka på någon annan eller ta hänsyn. Så ska jag också vara. Eller, jag kanske egentligen är en självisk person bara det att jag försökt förtrycka det hela tiden? Om någonting betyder mycket för mig så är det självklart att jag vill ha det på mitt sätt. Om jag insisterar och insisterar på saker och ting så är det för att jag vill ha det på det sättet för att det är viktigt för mig. Om jag inser att jag har fel och att det är bättre på något annat sätt, som någon annan föreslår, då gör jag det givetvis för att jag är självisk och det är just bättre för mig på det andra sättet. Låter rimligt, eller hur.

Så, jag är en självisk person. Det är nog så. Jag bryr mig inte om någon annan. Take it or leave it.

Bye Bye!

Frustrerad.

Är frusterad. Inte nog med att min lilla hänga-med-överallt kamera är sönder och att jag släpar med gubbsingens systemkamera överallt för att knäppa kort - och, jag knäpper fortfarande kort hela tiden känns det som - nu fungerar inte mojängen man ska stoppa in minneskortet i för att föra över korten till datorn. Det dröjer alltså med bilder i bloggen...... arghhh.....

Bye!

Åka tåg.

Vi är nog lite småtokiga i vår familj. Men, vad är det som säger att man inte kan ta tåget in till stan då Elias älskar tåg och har pratat om att han vill åka någon gång? Så, en liten familjeutflykt tog vi igår när gubbsingen ändå tog tåget hem från mötet i storstaden. Då han hade parkerat bilen i stan hoppade vi på tåget här hemma, åkte tåg in till stan, hämtade bilen och åkte sedan hem allihopa. En lagom liten tur.

Elias var lycklig hela tågresan och tyckte att det var jättespännande och kul. Sedan är han med och hinner verkligen se allting! På sätet tvärsemot honom satt en man med sin Ipad och detta berättade Elias högt och tydligt för oss:

- Titta! Mannen har en Ipad. Samma lika som du har pappa!  

Vi kunde inte låta bli att småle, och till och med mannen började småle. Sedan ville Elias fortsätta kommentera mannen, men där hyschade vi honom och tyckte nog att han inte skulle prata allt för mycket om sina medpassagerare. Det är nu de ärliga och spontana kommentarerna kommer att komma, tror jag. Men, det var roligt att åka tåg, och även Simon var nöjd hela resan.   :) 


   
(bilder kommer!)Bye!

Ett alternativ.

hihihhiii.... jo, lite roligt igår var att gubbsingen faktiskt direkt hittade en liten kamera till mig utifrån mina kriterier. hihihiii..... Här är ett alternativ. Ska kika lite till innan vi ska köpa en, men Canon är ett bra märke så vi får se.   ;)
Bye Bye!

Ont i halsen.

Idag tog gubbsingen skjutsen till dagis och Elias var jätteglad åt att få åka pappas bil med släpet på. Att så lite kan glädja den killen.   :)

Jag, ja jag är tacksam för att få vara hemma och ska bara försöka vara idag. Tycker att jag under nätterna får mer och mer ont i halsen, och i natt har det känts tjockt och bara jobbigt att svälja. Det tar verkligen på krafterna att vara förkyld, och att dessutom inte kunna få sova ut då Simon ska äta lite då och då gör det hela ännu svårare. Vi har börjat introducera ersättning, men än så länge är inte Simon alls glad åt flaskan. Han tycker nog att vi försöker lura honom.

Så, idag blir det soffläge medan Simon sover (håller tummarna för att han kommer att sova mycket), och när han är vaken och ligger och gymmar ska jag ligga bredvid honom på golvet. Det är planen. Hade gärna tagit en förmiddagspromenad idag, men då jag inte är kry ska jag inte utmana ödet och bli ännu mer hängig. Att det sedan är regn i luften gör det enkelt att stanna inne.   :)

Bye!

The Switch.

Härom dagen tittade vi på en klassisk kärleksfilm a'la Hollywood: The Swith. Åh, så mysig!!!!! Jag gillar verkligen filmer med massa kärlek och lyckliga slut, och Jennifer Aniston. Hon, tillsammans med Jason Bateman var riktigt bra i sina roller som bästa vänner, och Thomas Robinson var en supersöt kille med alla möjliga besvär och problem. Trots att man vet precis hur filmen ska sluta gillade jag handligen och fick skratta bra många gånger.
Den svenska titeln, Pappa på burk, kunde de dock ha varit utan. Fånigt, tycker jag. Då är The Switch mycket bättre. Eller!?!?!
Bye Bye!

Saker som inte fungerar.

Idag har vi inte haft tillgång till Internet sedan lunch. Jag har verkligen ingen koll på hur man kan fixa sådant heller, så nu äntligen när gubbsingen fick tid att sitta och dona lite så kom det igång. Är glad att jag har en sådan datakunnig gubbsing, och att han har en så superduktig datakunnig kompis.   :)

När vi ändå är inne på saker som inte fungerar kan jag konstatera att min smidiga braiga lilla hänger-med-överallt kamera har gått sönder. Den har gett upp efter tillräckligt många dunsar ner i backen och var den nu har hamnat. När jag trycker på On/Off händer absolut ingenting. Så, jag ska se till att ladda över alla kort som finns och sedan börja spana efter en ny kamera. Eller, ska kanske be gubbsingen kika efter en. Kriterierna är; smidig, bra, kan-hänga-med-överallt, och ta bra kort. Kanske vill ha en rosa denna gång?   ;)

Bye!

Måndagmorgon och allt.....

Måndagmorgon och allt är som det ska; gubbsingen jobbar, Elias är på dagis, och Simon och jag är hemma. Febern på Simon gav sig redan igår eftermiddag och nu är det bara jag som har halsont och är lite snorig. Hoppas att förklyningen går över snart. Simons kräkningar har också minskat så jag håller tummarna för att det var någonting som hängde ihop med febern och förkylningen. 

Igår var vi iväg en sväng till stan och köpte faktiskt den första julklappen för i år!!! Inte illa. Eller, så är det just det det är. Hmmm.... Hursom, fick Elias ett skruvmejselset och han är jättelycklig för det och vill bara 'skuja' (alltså: skruva) här hemma. Vi kunde inte låta bli att köpa det när det kostade 25:-. Det blev även några nya delar till tågbanan som vi kan ta fram regniga dagar. Även Simon skulle givetvis ha något, och även han fick en hammare och andra verktyg. Nu har båda killarna sina verktyg och det borde inte bli bråk om vad som är vems.    ;) 
Idag blir det till att säda här hemma på förmiddagen och i eftermiddag, när vi har hämtat Elias på dagis, blir det nog en sväng till stan för inhandling av mat och diverse.

Ha en bra måndag!
Bye!

Kolhydratboostar kroppen.

Jag vet inte om det är rätt eller fel, men jag kolhydratboostar kroppen nu när den är förkyld. Till frukost blev det varm choklad och macka, nu - kaffe med bulle. Mums! (Njuter så länge jag kan.)   ;)


Bye!

Vaknat tidigt.

Idag har vi vaknat tidigt. Simon tyckte att det var läge att gå upp redan klockan sex, men jag lyckades med att dra på det till klockan sju i alla fall. Elias och gubbsingen sover fortfarande uppe, lyckans ostar.

Visst åkte Simon på förkylningen också. Hans näsa har smått börjat rinna och nu på morgonen har han feber. Det har han nog haft hela natten så varm som han har varit. Nu gäller det att se till att han äter mycket, eller ofta i alla fall, och att han inte blir sämre. En liten ska gå igenom fem-tio förkylningar första levnadsåret, och det är bra att immunförsvaret stärks, men det känns inte roligt då man inte kan förklara eller hjälpa ett litet barn på samma sätt som ett större. Trots att jag har spritat händerna hur mycket som helst för att undvika att bli sjuk har även min näsa börjat rinna lite smått och jag har ont i halsen. Men, så blir det när man pussar och gosar med sina barn - och vem kan vara utan pussar och gos!?!?!?!   ;)

Bye!

Middag.

Gubbsingen insisterade på att vi skulle unna oss en riktigt god middag då vi faktiskt är hemma hela familjen och det är lördag. Sagt och gjort: vi beställde en varsin Black&White på restaurangen vi har här nästgårds. Jättegott och lyxigt.Hursom, vi kommer att ta en tidigt kväll då vi är trötta både gubbsingen och jag. Nu, slöa framför TVn en stund.
Bye Bye!

Kräk.

Jag förstår inte. Varje gång Simon har ätit har det alltid kommit upp lite kräk, och någon gång då och då har det kommit upp lite mer. Inget konstigt med det. Nu när han äter kommer nästan hela måltiden upp känns det som. Så har det varit sedan i torsdags, och igår fick jag byta kläder på honom tre gånger. Idag är vi uppe i två klädombyten. Varför har han plötsligt börjat kräkas så mycket? Kan förkylning yttra sig på det sättet? Kan inte komma ihåg att det var så här med Elias..... Nu börjar det nästan bli så att jag inte vågar ge honom mat då han kräks upp allting igen. Han kanske egentligen är mätt, men vill äta ändå???? Några gånger hinner jag vara där med handduken och fånga upp allt kräk, men ibland missar jag så nu måste åter fotpalls- och fåtöljöverdraget tvättas. Inte för att det är något besvär, men ändå. Om detta fortsätter får vi ta oss till BVC nästa vecka för att väga och se att Simon går upp i vikt som han ska. Hoppas verkligen att det inte är något fel!

Bye Bye!

Det blev en tidig.....

Det blev en tidig kväll igår och imorse blev det även lite sovmorgon, så jag har sovit en del och idag känns det lite bättre. Skönt. Elias mår även bättre, vilket innebär en gladare kille som har mer ork. Simon verkar än så länge ha klarat sig från förkylning - peppar peppar.

Nu snart ska gubbsingen iväg på en Sjöflygträff och vi får se vad jag och småkillarna hittar på. Tanken var från början att hela familjen skulle åka iväg till Västerås där träffen är, och även hyrt stuga och stannat en natt, men då Elias inte är helt hundra så hoppar vi över det. Istället blir vi här hemmavid och gör något. Men först - kaffe!

Bye!

..... är trött....

.... är trött - irriterad - har ont i huvudet - är ensam med allt - har ingen lust till något..... suck.... Tycker inte alls om sådana här dagar och de kommer alldeles för ofta just nu........ Ingenting någon kan göra, bara att försöka stå ut.....   ;( 

Bye!

Feber.

Stackars store lille kille. När jag hämtade Elias på dagis igår hade näsan på honom börjat rinna, igår kväll fick han sedan feber och sov oroligt tills jag gick och lade mig bredvid honom i hans säng. Så, där har jag sovit inatt, med undantag de gånger jag har gått upp och ammat Simon. Idag har Elias bara lite feber, men är ynklig och liten, så det blir till att pyssla om honom och hålla tummarna för att inte Simon blir förkyld han med. 
 


Bye Bye!

'hopplatofflor'

Elias är galet förtjust i sina 'hopplatofflor', som han säger. Det var dem vi köpte på DollarStore härom dagen, och då de inte kostade alls mycket kan han slita ut dem på dagis de få varma dagar som är kvar. Det var det som var tanken. När vi hämtade Elias på dagis idag tog han genast på sig sina 'hopplatofflor' och ville inte ha varken sina tennisskor eller gummistövlar (som han annars tycker så mycket om) på. Väl hemma på fika hos Elin sprang han sedan runt med dem och lekte. Nöjd kille med 'hopplatofflor' som syns. Jo, och så får vi öva på det här med höger och vänster.   ;)

Som vanligt var det kul att sitta och prata med både Elin och Madde med -e idag. Idag var inte söta Meja med, men ändå lyckades Elias få med sig en tjej i bilen. De är så snälla, tjejerna, när de leker med Elias trots att han är så liten.   :)

Bye!

Idag har energin inte.....

Idag har energin inte alls infunnit sig, och då Simon har haft en sova-i-mammas-famn-dag har det varit fåtöljen som gällt mest hela förmiddagen. Nu ska Elias hämtas på dagis, sedan blir det fika dags hos Elin och Elias får leka med tjejerna. Perfekt.   :)

Bye Bye!  


Dagsformen.

Vilken skillnad det är på dagsformen ibland. Simon och jag har varit iväg och lämnat Elias på dagis, och tagit vår morgonpromenad. Idag hade jag dock ingen alls lust att gå och fick tvinga mig att inte ta kortaste vägen hem. Trots att jag gick en kortare sträcka blev tiden i stort sett den samma. Men men, huvudsaken var att jag ändå kom ut och gick.

Nu, umgås med Simon som vaknat.   :)
Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!