Sova i lugn och ro?

Jag är kluven. Vet inte alls vilket som är rätt eller fel. Eller, om något kan vara rätt eller fel för den delen.

När Elias föddes, då föddes han till ett lugnt hem utan en massa ljud och oljud omkring sig när han skulle sova. Visst städade och dammsög jag när han sov, och visst skramlade jag i köket, men det var nog det enda. Nu när Simon har kommit till vår familj kan jag inte bestämma mig för hur jag ska hantera det här med ljud och oljud. För, det är allt annat än lugnt och tyst runt omkring honom när han ska sova, och jag vet inte om det är det som bidrar till att han oftast sover så korta stunder. Jag kommer oftast på mig själv att hyssja på Elias när han vrrrrrrrromar förbi Simon med sin bil, eller när han uppspelt tjoar, skriker och studsar runt här hemma. Samtidgt blir jag arg på mig själv att jag försöker dämpa Elias, då han har all rätt i världen att leka, och det inte alls är så dumt att vänja Simon med alla ljud då de faktiskt kommer att finnas omkring honom bra många år framöver. Jag kan tycka att det är bra att killarna kan fortsätta sova trots att den andra låter. Elias sover vidare på kvällar och nätter när Simon har sina utbrott. Sedan händer det ibland att Simon vaknar när det blir alldeles för tyst omkring honom.

Så, hur ska man göra??? Ska Simon få sova i lugn och ro precis som Elias fick göra? Ska Elias få fortsätta leka som han gör i vanliga fall? Jag förstår att det gäller att finna en balans, men det är inte alltid det lättaste. Vi påminner Elias om att Simon sover ibland, men han har så klart svårt att hejda sig när han blir uppspelt.

Jag kanske redan har skivit det här inlägget redan, för det känns bekant. Eller, så är det så att jag har gått och funderat på detta så länge. Jag vet inte vilket, men jag vet att jag inte blivit klokare i alla fall.

Bye!

Kommentarer
Postat av: Susanne

båda mina barn har fått sova ute i vagn från det att dom varit små och på så sätt har man inte bhövt var tyst när man håller på inne vilket känns skönt, men båda är ju ändå vana vid ljud har aldrig försökt dämpa något tex telefon eller tven på kvällarna vill ju inte att dom ska vakna varje gång det ringer. Lika är dom van vid disk och tvättmaskin. men båda har haft perioder då dom inte tycket om damsugaren. Hoppas det löser sig och du känner att det blir bra för båda barnen.

2011-09-25 @ 19:17:07
Postat av: Emma

Vart sover Simon? kanske kan du fysiskt separera dom? Kommer inte ihåg hur vi gjorde med Ellen, men jag tror hon sov i sin säng med stängd dörr och David fick leka någon annanstans just då. Mycket för att vi samtidigt lärde henne att somna själv, läggas vaken i sängen och ganska mörkt. Vagnen? det kan man ju rulla iväg till olika ställen.

2011-09-25 @ 20:45:24
URL: http://adolfsson.pansartax.se

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!