Simon - 1år idag!

Idag blir vår Simon 1år! Jag kan knappt tro det då detta första år har gått alldeles för snabbt och jag har inte hunnit med alls. Simon, han hinner med dock och utvecklas för varje dag som går. Under de två senaste veckorna har han börjat resa sig från sittande till stående och börjar bli relativt säker på det. Om någon går upp på övervåningen kan man nästan vara säker på att man, när man ska gå ner, möts av Simon som står och väntar längst ner i trappen, och ropar 'papa!'. Allting heter 'papa' just nu. Dock förstår Simon en hel del ord nu och försöker forma ordet "lampa" i munnen (men det blir 'pampa'), och förstår orden "pussa", "vinka", "hosta" och "gnugga näsan" utan att man visar hur man ska göra.      :) 

Gåstolen har Simon nästan slutat använda helt och istället går han längs med möblerna och väggarna. I söndags gick han, sakta och lite osäkert, sin första meter utan att hålla någon i handen (gissa om jag jublade och applåderade!) och nu blir han stabilare och kaxigare för varje dag som går. Idag har han gått två meter och så länge han inte blir för uppspelt eller trött så att han bara slänger sig framåt går det bra.

Äter gör Simon fortfarande med god aptit och vågar sig på att smaka allting. På BVC visade dock vågen att han har gått ner 100g sedan förra vägningen för en månad sedan och vi hoppas att det beror på att han rör sig mer, samt att han har varit sjuk en hel del under maj månad. Om två veckor är det dags för läkarbesök och vi får se vad läkaren säger då.

Det är en envis liten kille vi har och med jämna mellanrum protesterar han högt om han inte får som han vill. Simon älskar att vara ute och så snart vi ska gå in skriker han. Han tycker om när vi dammsuger här hemma, när vi vattnar blommorna, och så fort vi slutar blir han upprörd och skriker. Han vet vad han vill och vad han tycker om, och högst på Tycka om-listan står fortfarande bus med storebror och pappa.    :)

Slutligen, det blev en enligt mig och Simon väldigt god glasstårta ikväll och vi smaskade glatt i oss våra tårtbitar. Eller, jag smaskade i mig min bit och Simon smaskade i sig sin pappas bit. Elias tyckte dock inte alls om glasstårtan och hade nog önskat att den varit mycket sötare. (Som sagt, vi fortsätter experimentera på det området.) På lördag ska vi fira vår 1åring ytterligare lite och vi får se vad vi bjuder på då.

JätteGRATTIS på födelsedagen! Vi älskar dig, Simon!    :)
Bye Bye!

En glassmaskin

I 35-årspresent fick gubbsingen en glassmaskin av sin mamma och den har vi invigt idag. Sommarens uppdrag blir att testa sig fram till den ultimata och godaste hemgjorda glassen och det ska bli kul att testa på Elias och min variant om en stund. Om glassen inte blir så god som vi önskar var det i alla fall lite roligt att göra vår egen glass, tycker jag, och väldigt spännande att se den snurra, tyckte Elias.Bye!

Idag har jag svårt att......

Idag har jag svårt att komma igång. Ute är det grått på himlen och då småkillarna har turats om att väcka mig inatt, och dessutom vaknade redan klockan halv sex imorse, vill ögonlocken helst åka igen hela tiden. Att stiga upp tidigt med Simon går bra de nätter jag har fått sova något sånär sammanhängande, men så var det inte i natt. Inte ens kaffe hjälper och då är det illa. 

Just nu sover Simon, lyckosten, och jag plockar och leker lite här nere tillsammans med Elias. Ibland leker Elias jättebra själv med sina bilar, och just nu är en sådan stund. Tack och lov för det.     :)

Ha en bra torsdag!
Bye for now!

Som i en dröm.....

Denna onsdag har gått i ett. Jag har lyckats bocka av allting förutom baket, men det får vi helt enkelt ta imorgon bitti, Elias och jag. Det som skulle iväg idag hann postas och nu hoppas jag att det kommer fram imorgon.    ;)

Under kvällen har jag kikat lite i Förlossningsjournalen som jag fick med mig hem när Simon hade kommit till världen och jag minns förlossningen som om den varit en dröm. Straxt innan klockan tio på kvällen för precis ett år sedan var jag "Mycket smärtpåverkad" och jag minns att jag kämpade med lustgasen, som inte alls hjälpte mig utan bara gjorde mig illamående, grät, och bad om att få smärtstillande. Jag minns hur jag tillslut blev arg på sköterskorna då de inte lyssnade, och arg på läkaren som misslyckades tre gånger med att sätta in epiduralen. Jag minns hur jag till slut fick spinalbedövning och att det verkligen var en lättnad att få återhämta sig lite. Att få andas. Jag minns allt detta, men det är suddigt precis som om det varit en dröm. Vad jag sedan gjorde i två timmar fram tills Simon kom till värden minns jag dock inte, men ögonblicket han kom var magiskt. Så otroligt jättecoolt.

Att föreviga stunder med kameran/videokameran är jätteviktigt för mig. Jag tycker att det är hur kul som helst att flera år senare gå tillbaka till stunder och minnas. En liknande funktion fyller bloggen då det är kul att gå tillbaka och läsa vad Elias har gjort, vad Simon har gjort. Det jag saknar dock är att föreviga känslorna jag hade vid dessa stunder. Jag har kort på när jag sitter med Elias i famnen, när vi gosar, när jag sitter med Simon, och jag är tacksam för dessa kort samt allting jag har skrivit ner. Men, att åter få känna samma känsla som jag gjorde då är omöjligt och det saknar jag. Tekniken utvecklas och snart finns (eller, finns den redan?) en videokamera ute på marknaden så att man kan filma sin omgivning och se den från olika vinklar och vrån. Kan man inte utvecka en kamera som även kan filma och bevara känslor? Det om något vore väl coolt!?!  

Det var en cool upplevelse, även om den var hur smärtsam som helst där ett tag, vi fick vara med om för ett år sedan, gubbsingen och jag. Tänk att vi för ett år sedan befann oss på förlossningen i denna stund helt omedvetna om vem det var som skulle dyka upp i vårt liv...... Att det skulle vara vår Simon......     :)

Bye Bye!

Simons önskelista

Är det ok att tala om vad Simon önskar sig/behöver nu inför hans 1-årsdag? Här är tips på några småsaker till nära och kära som vill köpa något men inte vet vad.    ;) 
Bye!

En del att fixa idag

Redan onsdag. Det känns verkligen som att jag inte hinner med mitt liv. Dagarna rullar på, rullar förbi och jag hinner inte njuta av dagarna så mycket som jag önskar. Hur är det då inte för alla som jobbar!? Hur kommer det då bli när jag väl börjar jobba???

Hursom, idag är det en del som ska fixas och bockas av på To do-listan. Jag måste åka in till stan och köpa en present till vår lille Simon som fyller 1år imorgon. 1år! Jösses! Sedan behöver jag köpa linser, diverse på H&M, åka in till ICA Maxi för att handla mat, ta oss till BVC för vägning och mätning av vår 1åring, och sedan ska jag sätta mig och googla på tårtbotten á la LCHF (funderar på att testa det imorgon), samt baka. Utöver detta är det som vanligt fixa lunch, hämta på dagis, middag, lek och kvällsrutiner som ska hinnas med. Kanske dags att sätta igång?     :)

Ha en bra onsdag!
Bye!

En bra dag på dagis idag

När Simon och jag kom till dagis för att hämta Elias var han ute och lekte för en gångs skull. Det händer tyvärr inte så ofta att han hinner med det då han istället brukar ta sig en lång vila efter lunchen, men idag hann han med lite utelek. Hursom, en av extrapersonalen berättade att det har gått bra för Elias hela dagen idag, att det inte hade varit något gnäll alls. Skönt att höra tycker jag.

En av de ordinarie fröknarna berättade sedan, när vi smet in för att hämta Elias väska, att Elias hade fått något som liknade en allergisk reaktion när de klippte gräset på dagis. Han hade börjat hosta och klia sig i ögonen, och det är något som vi får hålla ögonen på. Det konstiga är att varken jag eller gubbsingen märker av någonting sådant här hemma, utan det är på dagis fröknarna märker av saker. Det kan vara så att vi här hemma inte kan se saker då vi inte riktigt vet vad vi ska titta efter, samtidigt som fröknarna har många års erfarenhet av barn och kan tolka reaktioner? Men samtidigt, vi klipper gräset här hemma varannan dag, grannen klipper gräset och Elias är där, kommunen kör runt med sin åkgräsklippare medan Elias står och tittar på, och det blir inga reaktioner. Konstigt. Vi ska i alla fall hålla ögonen öppna.
 

Bye Bye!

Det är en lugn tisdag.....

Det är en lugn tisdag vi har här hemma. Nästan i alla fall. Att lämna Elias på dagis imorse gick mycket bättre än igår även om han var på väg att bli lite ledsen och kramig. Jag lyckades dock avleda lite och han gick in till de andra barnen fokuserad på att hjälpa en av fröknarna med att städa upp efter 'småttingarna' som han kallar de minsta barnen på dagis. Om Elias bara får hjälpa till är han hur nöjd som helst, och det spelar egentligen ingen roll vad det är han hjälper till med.    :)

Simon är dock inne i en gnällfas just nu känns det som och ingenting alls är han nöjd med. Han vill helst bli runtburen i famnen mest hela tiden och måste han sitta själv och leka eller vänta blir han missnöjd direkt och skriker. Jag skyller lite på tänderna då det är två nya som börjar kika fram. Han har inte haft feber på två dagar nu och jag hoppas att han slipper feber på ett bra tag framöver. Det enda som får Simon att sitta nöjd en liten stund, och faktiskt skratta för sig själv, är att sätta honom framför TVn så att han får titta på Teletubbies.

Jag, ja jag har betalat räkningarna under förmiddagen och sedan tagit tag i våra pärmar och sorterat papper. Då vi ska fixa till vardagsrummet (öppna upp det helt då vi just nu har det avdelat med en bokhylla med avsikten att ha ett arbetsrum i andra delen men som aldrig fungerat) måste vi få undan alla pärmar, papper, bokhyllor och skrivbord för att göra plats. Mitt pysslande går dock inte fort då jag med jämna mellanrum får ta och sätta mig en stund med Simon. Får se hur långt jag kommer idag.

Hoppas ni får en bra tisdag!     :)
Bye!

Var kom denna trötthet från????

Var kom denna trötthet ifrån??? Är helt slut och ska orka med några timmar till med småkillarna innan gubbsingen kommer hem. Elias har sovit hemma och är nu redo för lek, medan Simon måste underhållas då han är trött och missnöjd med det mesta. Ser att det är ytterligare två tänder som kommer att kika fram inom en snar framtid och jag antar att dreglandet och gnällandet (och kanske febern) kommer att hålla i sig liten till. Som tur är har solen tittat fram och vi ska nog gå ut på gården och leka. Det är det jag orkar med.     :)

Bye!

Då var det måndag igen

Fy så det blåser ute denna måndag. Vart tog solen och värmen vägen???? Tycker nästan lite synd om barnen som ska vara ute och leka på dagis, men de såg nöjda ut där de sprang och lekte och brydde sig nog inte så mycket. Det var nog mer synd om fröknarna.     :)

Som vanligt gick morgonrutinerna här hemma bra och som vanligt såg Elias fram emot dagis igen. Redan igår kväll pratade vi om att det är måndag och dags för dagis, och det var inga protester alls. Väl på dagis blev Elias åter ledsen och ville inte alls vara kvar utan istället följa med mig och Simon hem. Älskade kille. Jag har nog uteslutit att det är någon som har varit elak och att det är därför Elias inte vill vara på dagis. Istället handlar det nog om att han helt enkelt är inne i en fas då han vill vara hemma med mig och Simon, samtidigt som han vill vara på dagis men då ha mig på plats där. Så, när jag skulle gå blev det en massa tårar, skrik och gråt och det var riktigt jobbigt att gå iväg och se Elias bäras bort till de andra barnen utav en av fröknarna. Nästan så att jag också ville börja gråta. Undrar om jag är den enda mamman som lämnar sitt skrikande barn på dagis trots att jag inte har ett jobb att passa utan är mammaledig och egentligen kan ta med honom hem?

För en stund sedan ringde jag dagis för att kolla läget och Elias har fortsatt vara ledsen och tjata om att 'Jag vill att mamma ska komma nu!'. Fröknarna har förklarat för honom att det inte fungerar så, att mamma eller pappa inte kan komma direkt, samt försökt få med honom på lek med kompisarna. Och det är så: när jag väl börjar jobba och Elias får för sig att han inte vill vara på dagis utan vill åka hem finns inte den möjligheten. Elias har i alla fall fortsatt vara ledsen och vill inte alls idag. När jag har grubblat vidare här hemma slog det mig faktiskt att det just nu är väldigt mycket "komma nu!". Elias testar gränser och saker och ting ska hända direkt, när han säger till, och han vill inte alls vänta. Han vill ha saker och ting på sitt sätt och får han inte det blir det högljudda protester. Fröken som jag talade med berättade även om ett annat barn på dagis som precis som Elias var jätteledsen vid lämning på morgonen och ville följa med sin mamma och lillebror hem, men som nu när lillebror också har börjat på dagis inte alls är ledsen längre. Det är säkert känsligt för Elias att jag är hemma med Simon.

Så, jag och fröken kom i telefonen överens om att vi idag kör en kortare dag och att jag åter hämtar klockan tolv, när Elias har ätit lunch. Sedan ska vi fundera över hurvida Elias ska ta sommarlov redan nu (jag hade från början tänkt att han ska gå på dagis ytterligare tre veckor) eller om han ska gå kortare dagar. Kortare dagar känns nästan lite smått stressigt när jag tänker på det. Att gå lämna på dagis och sedan hämta igen efter tre timmar, mitt i Simons och min lunch, lockar inte alls. Att försöka hinna med något under de timmarna blir också stressigt. Vi får se hur vi gör. Att lämna en ledsen Elias på dagis är i alla fall inte alls kul. Älskade kille.
 
Bye!

GRATTIS på födelsedagen!

Idag har vi firat gubbsingen då han har fyllt år. Vädret har varit underbart, vi har suttit på altanen nästan hela dagen, ätit smörgåstårta, öppnat paket och bara varit. Livet känns riktigt lyxigt ibland.     :)

Grattis gubben. Älskar dig!Bye!

GRATTIS älskade mamma på morsdag!
Idag är det morsdag och då jag befinner mig här hemma och inte kan krama om min älskade mamma skickar jag en hälsning här på bloggen. Grattis även till alla mammor där ute på er dag!    :)

Bye!

Söndagmorgon och lite plock

Som vanligt innan födelsedagar var jag uppe och tomtade inatt för att försöka hinna med så mycket som möjligt. Givetvis följde jag smått Eurovision Song Contest under den sena kvällen och tycker det är coolt att Loreen vann. Grattis Grattis!    :)  
Samtidigt fanns det några låtar som lätt fastnade och dessa kommer säkert spelas på radio i sommar, som La La Love.

Nu är det lite smått plock som ska hinnas med innan de första gästerna kommer klockan tio. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska göra i ordning matbordet redan nu, eller om det ska bli efter frukost. Dags att sätta igång.

Ha en skön söndag!
Bye for now!

Jacka till Simon

Det är slutet på maj och idag hittade vi äntligen en ny jacka till Simon. För en vecka sedan hittade jag en FIX-jacka på Lindex som jag köpte, men den var mer en Elias-jacka än Simon och därför har den inte tagits i bruk än. Idag, på BarnensHus, hittade vi en mörkblå Didrikson-jacka med röda detaljer (precis som hans tunna mössa har röd text) och den kommer att passa Simon perfekt. Det blev en stl.80 och den kan Simon nu växa i detta år och använda hur mycket som helst. Visst ser den bra ut!?! Jag är jättenöjd.    :)  Nu ska bara FIX-jackan lämnas tillbaka och vid tillfälle ska vi även köpa Didrikson-fleecejackan som vi såg. Så himla mjukt och skönt material och den lär vara skön att ha på sig lite kyligare sommarkvällar när Simon kan mysa eller sova i vagnen. Kanske blir en liknande till Elias då han har vuxit ur sin fleecejacka som han nu har haft jättelänge. Jag gillar Didrikson.

Bye Bye!

Idag har vi tagit oss en.....

Idag, lördag, har vi tagit oss en fixardag. Efter två lata dagar i solen och värmen har vi idag tagit tag i matinköp, kikat på 1års-present till Simon (men inte riktigt kunnat bestämma oss), samt annan shopping. Gubbsingen och Elias har även varit iväg och slipat, oljat samt hämtat hem altanmöblerna så att vi nu kan sitta lite bekvämare ute. I och för sig gillar jag vår picknickfilt, men det kan vara skönt att sitta och äta vid bordet.     :)

Nu är det middag som gäller och sedan tar vi en lugn kväll hemma med en trött och åter lite febrig Simon. Stackars liten. Att inte den där förkylningen och febern ger sig. På onsdag ska vi iväg till BVC för att väga om mäta vår snart 1åring och jag ska fråga då vad det kan vara som spökar. Såvida han inte blir sämre för då tar vi oss dit på måndag. Skönt är att Elias i alla fall är frisk och kry.

Nu som sagt, middag.
Bye for now!

Vår egen gräsklipparkille
Det kommer att bli många sådana här kort under sommaren. Men, jag tycker att han är så söt när han går runt och klipper gräsmattan här hemma, vår Elias. När sedan grannen kom ut i förmiddags gick han över till honom och klippte gräset även där. Söte kille!    :)

Bye!

En härlig torsdag och barfota fötter

Åh, vilken härligt fin torsdag vi har haft. Vi har nog varit ute nästan hela dagen och det har säkert varit över 20grader varmt. På förmiddagen tog vi oss en liten promenad till den närliggande affären och Elias bestämde sig för att ta sparkcykeln på en tur. (Vi glömde hjälm men det gick bra ändå.) På eftermiddagen var det sedan så varmt så att Elias bytte om till T-shirt och shorts. Elias har åter hjälpt grannen med staketet, varit där och lekt (vilket känns jättekonstigt då jag plötsligt har endast Simon att leka med och Elias är någon annanstans), spelat fotboll och annat. Simon har staplat runt på gräsmattan och försökt hitta balansen, utforskat och gungat. Gungan är en favorit och det blir genast skrik när vi slutar gunga. Med jämna mellanrum har vi fått gå in en liten stund, Simon och jag, då Simon blir trött av värmen och solen men det är helt ok.     :)  

Idag lyckades Elias även skrämma mig ordentligt och åh så arg jag blev. Då jag inte har hundra koll när Elias är över till grannen och leker tycker jag att det är lite läskigt att ha honom där. Det är en ny känsla, att inte ha koll, och jag har inte vant mig än. Så, jag brukar kika in på deras gård med jämna mellanrum för att se att allting är ok, och det är det oftast. Vid ett tillfälle när jag tittade till kom dock grannen själv ut ur sitt garage och ingen Elias följde efter, vilket var väldigt konstigt. När han sedan undrade vart Elias hade tagit vägen blev jag lite oroligt. Jag ropade, men fick inget svar. Grannen ropade, men fick inget svar. Där blev jag rädd. Elias brukar alltid komma och ropa 'Här är jag!', men inte alls denna gång. Grannen gick in i garaget igen och tittade, ingen Elias. Han gick in till frun och frågade om Elias hade kommit in, men ingen Elias där heller. Och, där blev jag ännu mer rädd. Jag sprang in till oss i hopp om att Elias hade smitit in på toaletten, men ingen Elias där heller. Och, där blev jag riktigt rädd. Jag kom farande ut och då ropar grannen att Elias var bakom garaget, och där hittar jag honom då han medvetet har gömt sig för oss och inte kommit fram när vi har ropat. Och, där blev jag arg.

Jag är tacksam för att ingenting hade hänt Elias, för fy vilka tankar som gick igenom huvudet på mig den lilla halvminuten när vi ropade och letade, men åh så arg jag var när han bara gömde sig sådär för mig. För oss. Det är skillnad på att leka kurragömma och leta efter honom under lek, men det där var inte roligt och det måste vi nog prata om fler gånger så att han förstår och förhoppningsvis kommer ihåg nästa gång. I och för sig är han bara tre år, och jag vet att han kommer att hitta på en massa saker som jag inte blir så glad åt, men vi får fortsätta prata ihopp om att han lär sig lite. Fy så rädd jag var.

Bye!

Det är en helt underbar......

Det är en helt underbar torsdagförmiddag ute! Åh, så härligt! Idag behöver vi åka iväg och handla mat samt fixa med lite diverse inför helgen, men det lockar tyvärr inte alls då jag hellre vill vara ute hela dagen. Vi får se hur vi planerar in allting.

Annars fortsätter Simon ha lite feber, så tyvärr kan vi inte hälsa på hos någon utan får hålla oss på lite avstånd. Vet inte om det är de fyra tänderna som kikar fram eller om det helt enkelt är förkylningen som gör att han har feber. Näsan rinner på honom mest hela tiden. Resten av oss är relativt pigga och jag tror (peppar peppar) att min förkylning snart har gett sig.

Nej, nu ska jag gå ut och göra Elias sällskap. Simon sover förmiddag i vagnen och det är dags att passa på att leka med Elias. Och, ta en förmiddagskaffe på altanen.    :)

Ha en skön torsdag!
Bye!

Lite kvällssurr

Att lägga Simon ikväll var inga problem alls. Gubbsingen kom hem precis vid läggdags och givetvis ville båda småkillarna hinna mysa och busa med sin pappa innan det var dags att sova, och läggning blev senare än vanligt. Dessutom har Simon fortfarande lite feber, så när han var ombytt och klar, samt hade fått Alvedon, somnade han inom några minuter. Söte lille kille. Jag hoppas nu att han får sova utan feberattacker och att natten blir lugn. Behöver det jag också.

Imorse var det grått och det regnade även lite, men när vi sedan hämtade Elias på dagis sken solen och det har fortsatt vara fint väder hela eftermiddagen och kvällen. Så, för att fördriva tiden lite tog vi, jag och småkillarna, oss en liten kvällspromenad och varje gång jag kommer ut slås jag av hur skönt det är att vara just ute. Det finns inget bättre än att vara ute nästan hela dagar. Och, jag intalar mig själv att småkillarna både somnar och sover mycket bättre när de har varit ute mycket. Hoppas nu att det blir mycket sol framöver så att vi kan leka och dona ute så mycket som möjligt. (Och nej, jag vet inte när jag kikade på vädret senast och har inte alls koll på om det ska regna eller vara fint väder.)     ;)

Då har jag surrat färdigt för denna kväll. Nu är det soffan och TV'n som gäller en stund, och sedan sova.
Bye Bye!

Fin dag för utedon och feber

Simon, stackarn, har haft smått feber hela dagen och bara velat sitta i knä eller ligga i min famn. Just nu sover han ute i vagnen och jag passar på att laga dagens middag, kesopannkakor (som Elias har önskat). Elias är ute och hjälper grannen att fixa staketet, samt håller efter vår gräsklipparrobot och klipper det roboten missar.      :)

Jag ser verkligen fram emot när staketet blir färdigt runt om huset. Just nu känns det som att vi befinner oss på en scen när vi är ute då lägenheterna runt om har ganska bra insyn. Men, å andra sidan får grannarna en show och det är väl alltid något.    ;)

Bye!

Feber - igen.....

Denna morgon vaknade Simon med 38,5graders feber. Inte jättemycket, men feber ändå och vi blir hemma. Idag kände jag faktiskt för första gången att jag blir snart knäpp på att vi måste vara sjuka och hemma. Det känns som om vi är det mest hela tiden på något sätt. Jag vill iväg till vänner på fika, låta Elias träffa sina kompisar, åka till stan, strosa runt och shoppa (även om jag i och för sig inte har pengar just nu), och hitta på saker. Men, nej. Vi blir hemma. Om Simons feber beror på förkylning eller något annat vet jag inte riktigt, vi får avvakta och se under dagen.

Nu är det frukost och kläd-race som gäller snart, och jag tror nog att det blir en promenad till dagis igen. Hoppas dagen blir fin så att vi i alla fall kan vara ute och leka.

Ha en bra onsdag!
Bye!

En lyckad busstur

Det blev en betydligt roligare busstur till stan idag. Då bilen var färdig att hämtas vid lunch åkte jag och småkillarna in till stan direkt efter att Elias hämtats från dagis. Det var en extra lång buss vi fick åka med (en sådan där med dragspel i mitten) och det var endast vi och en handfull andra passagerare med. Inte alls trångt, eller varmt då vi utan att knuffas med andra enkelt kunde ta av oss jackorna. Elias fick sitta på eget säte och satt mest och tittade nöjd ut genom fönsterrutan, samt pekade ut alla ställen han känner igen. En glad kille.    :) 
Bye! 
 

Lite fuskigt....

Är det inte lite fuskigt att Simon vaknar, och därmed givetvis även väcker oss, vid fem-halv sex-tiden och sedan gott somnar i vagnen vid halv tio!?!      ;)Idag blev det promenad till dagis då bilen är på service, och lite tur med vädret har vi ändå då det är blå himmel och sol idag. Visserligen blåser det ganska ordentligt, men jag går hellre ut med vagnen i blåst än i regnväder. Elias är iväg i några timmar nu och det gick något bättre att lämna idag, även om han blev ledsen när jag gick och ville vinka många gånger. Dessutom har vi tyvärr hunnit ha två duster hemma denna morgon vilket kanske gjorde honom lite ledsen. Det är tredje morgonen jag vaknar upp med huvudvärk och jag kan bara konstatera att jag inte orkar med gnäll och gråt innan värktabletten gjort sitt. Inte alls rättvist mot någon av killarna, men det är tyvärr så. Det är dags för denna förkylning att ge sig nu, tycker jag.  

Hoppas att ni får en bra tisdag!
Bye!

Dagens utflykt

Imorgon ska bilen in på sin första service. För att slippa stressa imorgonbitti med att få iväg den i tid åkte jag och småkillarna in till Citroën redan idag och lämnade bilen. Det blev en liten utflykt av det hela och Elias var jätteuppspelt: i och med att vi lämnade bilen inne på stan innebar det att vi skulle ta bussen hem, vilket är någonting som han tycker är jättekul. Hela vägen till hållplatsen pratade han om bussen, kikade på bilar och lastbilar som åkte förbi, samt hojtade hej vilt när han såg en ambulans. Även Simon tyckte det var kul att stå på hållplatsen då det fanns så mycket att titta på. (Dock blev han litet arg mot slutet då han inte fick gå iväg åt de håll han ville.)När bussen väl kom och vi steg på förvandlades Elias iver till besvikelse. Bussen var nästintill full, det var varmt, trångt, och både Elias och Simon båda fick sitta i knä på mig. Elias hade nog velat sitta själv i eget säte, tittat ut genom fönstret, och haft lillebror bredvid sig. Men, inte denna gången. Jag antar att det är när man själv hamnar i olika situationer som man börjar tänka om kring saker och ting. Jag har aldrig tidigare, när jag själv har suttit själv på ett säte på en nästan fullsatt buss och en förälder har klivit på tillsammans med sina två barn, reflekterat över att sätta mig någon annanstans så att föräldern tillsammans med sina barn får ett eget säte och slipper tränas mer än nödvändigt. Nu när jag själv befann mig i den situationen önskade jag att någon hade flyttat på sig då det fanns de som satt själva på säten och som lätt (tror jag) hade kunnat sätta sig på ett annat säte så att jag och småkillarna enklare hade kunnat slå oss ner. Men, å andra sidan, vem är jag som kan kräva det? Jag säger inte att jag är viktigare än någon annan, men det hade varit enklare för oss.

Bilen är i alla fall där den ska vara och bussresan gick bra. Jag har lovat Elias att vi ska åka buss någon annan dag och ta en buss som inte är så full så att han får uppleva en rolig busstur snart.    :)

Bye!


Jo, dagis idag gick bra berättade dagisfröken Jag hämtade Elias när att han hade ätit lunch och sedan sov han hemma. Imorgon hoppas jag på en "vanlig" dag med vanlig lämning och hämtning.


Jobbigt att lämna på dagis igen......

Det var åter en glad Elias som blev ledsen så snart vi kom till dagis idag. Han ville inte vara kvar, sade han, och kröp upp i mitt knä så att jag fick krama och pussa på honom där jag satt på bänken i kapprummet. Precis som förra veckan. Jag förstår ingenting.... Älskade Elias.....

Nu en massa funderingar igen. Kan det vara så att det är pollenallergi som ligger bakom och att dagis blir jobbigt när Elias väl kommer dit? Eller, har han kommit på att Simon och jag är hemma, och att det känns jobbigt att han själv måste vara på dagis? Eller, känner han av våren och att det blir tungt att leka på dagis? Tidigare har Elias älskat dagis, älskat att leka där tillsammans med sina dagiskompisar, och jag tror inte att det är det att han hellre vill vara hemma med mig och Simon som är grejen. Visserligen är vi ute mer nu när våren har kommit, men jag leker och pysslar inte i närheten så mycket med honom som de gör på dagis. Om det är pollen eller våren som känns tung kan jag inte avgöra, men (ja, det kom ett "men" här också) jag tycker att vi borde märka av en tröttare Elias även hemma vilket vi inte gör då han bara vill dona, leka och pyssla ute mest hela tiden. Visst är det ett helt annat tempo här hemma jämfört med dagis, men ändå.  

Jag tror att det har hänt något på dagis, jag har bara inte kommit fram till vad. Elias har berättat att det är en kompis på dagis som har slagit honom i pannan med en leksak och det gjorde honom (givetvis) jätteledsen. Detta samtal kom upp i samband med att Elias själv hade buttat undan Simon här hemma och vi började prata om att man inte ska slåss. Vi pratade om hur viktigt det är att säga till mamma/pappa/mummu/ukki/farmor/fröken/någon annan vuxen om någon slår och som jag förstod det så hade Elias vid tillfället sagt till en av sina fröknar, och därmed tror jag även att de har rett ut situationen mellan barnen. Det kan dock vara så att Elias ändå fortfarande är ledsen, och kanske lite rädd, efter händelsen? Att det är det som känns jobbigt? Eller, så kanske det bara är jag som drar iväg i mina tankar??? 

Efter lite övertalning från en av fröknarna gick Elias till slut med på att stanna kvar på dagis och leka idag. Jag och fröken beslutade att vi kortar ner Elias dagisdag, och jag ska hämta Elias när han har ätit lunch. För första gången tänkte jag på allvar tanken, där jag satt med Elias i famnen, att ta hem honom helt och håller från dagis den tiden jag är mammaledig. Nu ska vi inte göra det, utan jag vill så gärna att vi klurar ut vad det är som får Elias att reagera som han gör och reder ut det. Tills vidare får vi köra halvvarianter av dagisdagarna, och det går så länge jag är mammaledig (vilket jag är hela året ut). Det är bara den hemska klumpen i magen som inte alls är rolig. Helst av allt hade jag nog haft Elias i famnen nu, pussat och kramat honom, och sagt att han inte alls behöver göra någonting som känns jobbigt. Förhoppningsvis blir förmiddagen ändå bra för Elias och jag hoppas att han inte har en klump i magen. Jag tar hellre hans klump så att han får leka och vara glad. Älskade Elias.....

Bye!

En ny vecka

Då börjar en ny vecka igen. Igår var vi hemma och donade på inne, samt mest bara var. Min förkylning håller i sig och jag orkade inte med någonting annat än att dona inom hemmets fyra väggar. Både Elias och Simon mår bättre och har inte haft feber på några dagar, nu är det lite rethosta som gör sig påmind några enstaka gånger/dag. Det är jag som är mest krasslig.

Denna vecka blir lång då gubbsingen har möten, polacker som kommer för att jobba i några veckor, en mässa och annat som hör arbetsdagarna till inplanerat. Han kommer mest hem och sover, vilket innebär att jag och småkillarna får tillbringa hela dagar tillsammans. Det brukar i och för sig inte vara några problem, förutom att det är intensivt. Men, med en förkylning i kroppen är jag dock seg. Jag hoppas det går ändå.

Nu, morgonkaffe och sedan ta tag i morgonrutinerna.    :)
Ha en bra måndag!
Bye Bye!

Körsbärsträden i full blom

Körsbärsträden står i full blom ute på gården. Idag är det lite molningt (korten är tagna igår), men visst är det hur fint som helst! Jag mår bra av sol och vår.    :)
Bye!

Förkylda igen

Det har varit en orolig natt här med två förkylda småkillar. Simon har vaknat lite då och då mest för att han har sovit oroligt. Elias har haft feber och vaknat till gråtandes, drömt mardrömmar, gnisslat tänder (vilket störde mig mest), yrat en del, och även väckt lillebror nästan varje gång. Gubbsingen och jag har haft koll på varsin liten kille, och fått sömn därefter. När Simon vaknade klockan fem (!) var jag inte alls iform att gå upp och jag är tacksam för att gubbsingen orkade. Jag känner idag av halsont samt att näsan smått börjar rinna, så jag är nog också på väg att bli förkyld. Det känns som att förkylningarna avlöser varandra hela tiden här hemma, det hade varit skönt att få vara friska ett tag nu. Men, hellre förkylda och sjuka nu och så blir vi friska till nästa helg och veckan därpå då gubbsingen och Simon fyller år.

Så, denna lördag är vi hemma och donar. Igen. I och för sig behöver vi det, och idag ska vi nog försöka fixa till det sista på staketet som gick sönder när det stormade som värst efter jul och nyår. Jo, så ska nog försöka lägga in en beställning på mörkläggningsgardiner till sovrummen uppe så att vi kan försöka lura Simon att sova i alla fall en timma längre om morgnarna. Klockan fem var inte ens roligt.

Ha en skön lördag!
Bye Bye!

Planterat lite igen

Då har vi planterat ute lite igen. Ipren, kaffe, frisk luft och sol lyckades få mig något så när pigg. Bra det. 

Jo, jag tycker om sommarblomman Snowflake och nu vet jag inte riktigt vilken blomma det är vi har planterat idag, Elias och jag, men den liknar den. Jag har ingen vidare tur, jag är heller inte vidare duktig, med blommor men jag hoppas att dessa nu tar sig och växer sig fina där de står i sina lådor på yttertrappen. Sedan har jag lovat Elias att vi ska plantera jordgubbsplantor, men då jag inte har hunnit köpa några får det bli någon annan dag.  

Det slog mig idag att det är coolt att barn genom sina föräldrar, eller nära och kära, får ta del av och göra så många olika saker. Elias och Simon kommer att få hjälpa sin pappa med att snickra och bygga, meka, och en massa saker som inte jag kan med, medan de tillsammans med mig får pyssla, måla, plantera blommor, baka och annat roligt som inte gubbsingen är så mycket för. Perfekt kombination!     :) 

Bye!

Imorse åkte......

Imorse åkte gubbsingen iväg till jobbet vid halv sju-tiden. Klockan sex steg jag upp och visserligen brukar jag vara trött på morgnarna innan jag kommer igång, men inte så här trött. Jag går omkring och bara gäspar känns det som, och funderar allvarligt på att ta en kudde, filt och lägga mig ner på golvet vid småkillarna och vila. Just nu lägger de babypussel på golvet tillsammans, eller Elias lägger pussel och Simon slänger iväg bitarna så att Elias får börja om hela tiden. Bra att de sysselsätter varandra. Jag försöker få i mig en kaffe, men inte ens det går bra utan det är golvet som lockar.  

Vi blir hemma denna fredag, och om vi tar oss någonstans så blir det en lugnare tur. Simon har legat i feber inatt och idag har han en näsan som rinner mest hela tiden. Jag undrar om jag också håller på att bli förkyld och att det är därför jag är trött samt har ont i huvudet. Några Ipren och kaffe kanske hjälper mig komma igång? Eller, som sagt golvet.

Ha en bra fredag och hoppas ni får vara friska!    :)
Bye!

Över hos grannen

Fika och prat med snälla Madde med -e var precis vad jag behövde denna eftermiddag. Hela förmiddagen har det varit lite grått och trist ute, och med en Simon som blivit förkyld, gnällt och inte riktigt vet vad han vill förutom att sova på mamma, så har det varit tungt. Så pass så att jag tillslut fick ont i huvudet. Att själv få komma iväg till Madde utan småkillar, bara prata, samt sitta i solen och njuta var guld värt. Mår mycket bättre nu. Tack, Madde!   :)

Roligast var ändå att se, nu när jag kom hem, att Elias har tagit sin kratta och gått över till grannen för att hjälpa honom pyssla på gården. Sedan har även granntjejen mittemot hämtat sin kratta. Hur kul som helst. Tanken att både Elias och Simon kan och vågar gå över och leka med grannarna gör mig glad, och att även tjejen mittemot är där och leker är perfekt.  Bye!

En morgon med studs

Denna morgon vaknade jag till svaga duns nere. Med en ledig dag mitt i veckan fick jag lite oväntat sovmorgon, vilket jag tacksamt tog emot, och gubbsingen hade gått ner med Simon och Elias. När jag kom ner flög en av Elias studsbollar, som han fick igår, lite varstans i vardagsrummet och köket. Att leka med studsbollarna är riktigt kul tycker alla tre killarna, och det var det de ägnade del av morgonen åt (tills de inte hittade någon av studsbollarna längre). Nu var det inte min tanke att studsbollarna ska lekas med inne utan på altanen eller uppfarten, när jag köpte dem till Elias igår, men Elias gillar att studsa med dem och då vi inte har någonting av värde som kan gå sönder så får han göra det. I alla fall för tillfället. Simon sitter ofta på golvet och snurrar runt efter studsbollarna som flyger runt honom och tycker att det är jättekul. Tills han får en boll i huvudet vill säga, då är det inte alls kul att leka längre.

Vi kom på att det här med studsbollar faktiskt är lite utvecklande också för Elias. Att fånga en studsboll som kommer emot en är inte alls lätt, och det tränar Elias omedvetet på när man leker med honom. Det blir lite så att han lär sig bedömma fart, höjd samt sin egen reaktionsförmåga. Sedan frågade vi Elias om han kunde kasta upp studsbollen bara lite lite upp i luften och fånga den när den var på väg ner, och även detta är någonting som han så småningom kommer att lära sig om han fortsätter leka. Men, att kasta upp studsbollen lite lite var inte så kul och istället kastade han upp studsbollen i taket som givetvis var mycket roligare. Där någonstans studsade till slut även den andra studsbollen iväg och försvann till Elias besvikelse.    :)

Nu lite förmiddagskaffe och planering av dagen.
Ha en skön Kristi Himmelsfärdsdag!
Bye!

En lite gladare Elias

Det var en något gladare Elias jag hämtade på dagis efter lunch idag. Dagen hade gått bra; han har lekt, målat en teckning med vattenfärg ute som han stolt visade upp, ätit, sovit och lekt mer. Jag pratade med Elias tredje fröken idag och även hon misstänker att det kan vara pollenallergi som Elias har känningar av. Tydligen blir man trött, tung i huvudet, näsan rinner men bara genomskinligt (alltså inte förkylningssnor), halsen blir torr och man blir hes. Om det är det Elias känner av så är det klart att han inte är helt hundra. Men, jag tycker mig inte se dessa symtom hemma. För, varje dag vill Elias ut för att leka och dona, och då håller han igång hela tiden utan symtomen. Givetvis är det ändå inte samma tempo som tillsammans med kompisarna på dagis, men jag har inte reagerat på att det skulle vara något. Eller, så är det helt enkelt så att jag inte har reagerat eftersom jag inte vet vad jag ska titta efter.

Hursom, jag ska hålla lite koll samt fråga vår BVC-sköterska om detta nästa gång jag ska iväg till BVC tillsammans med Simon. Jag hoppas verkligen att Elias inte är allergisk då jag vet att det är jättejobbigt med allergier i perioder. Måste även fråga hur man får veta om barn är allergiska. Tar man tester redan nu, när barnet är tre år? Måste man vänta till en viss ålder?

Om det är någon som retas med Elias har jag inte kommit in på när Elias och jag har pratat dagis. Jag tror inte att det är så. Jag vill heller inte lägga ord i munnen på honom, så vi får prata om ämnet när det helt enkelt kommer upp här hemma på något sätt. Nu är det åter långledigt innan det är dags för dagis igen. Typ. Det är långledigt varje vecka för oss, men vi hinner kanske komma in på ämnet i lugn och ro utan att tvinga fram det. Huvudsaken var att Elias var glad när jag och Simon kom för att hämta honom. Det var bra.    :)

Bye!

Dagis.....

När jag skulle lämna Elias på dagis idag var det en tystlåten och lite ledsen kille som jag sade hej då till. Igår kväll pratade vi om att det åter var dags för dagis och Elias var jätteglad åt att få komma dit igen, så pass glad att han småskrattade. Imorse gjorde vi oss redo för dagis och åter var det en Elias som ville iväg. Men, väl på plats försvann den där glada killen och Elias ville först att jag skulle stanna kvar på dagis medan han lekte, och när jag sade att det inte gick klättrade han upp i min famn och ville inte alls gå iväg. Jag var på väg att ta beslutet att vi skulle åka hem igen och ta en Elias-Simon-mamma-dag när en av dagisfröknarna efter lockande till slut fick med sig Elias in. Det kändes konstigt att lämna honom där på dagis för så här brukar det aldrig vara när vi åker dit.

Jag har försökt komma på vad det kan vara som gjorde att han reagerade så när vi väl kom till dagis idag, men jag har inte kommit fram till någonting. Dagisfröknarna tror att det kan vara det att han känner av någon allergi, eller att han är trött nu när barnen börjar vara ute mer på våren, eller att han kanske har en förkylning i kroppen som han känner av men som inte bryter ut. Jag har inte kunnat skaka av mig det där och efter alldels för mycket funderande fram och tillbaka har även tanken om att någon på dagis kanske retas med Elias, och att det är det han kommer på när han kommer dit. Eller, så har kanske någon av dagisfröknarna sagt ifrån på skarpen då Elias har gjort någonting och att han blir ledsen när han kommer dit. Alldeles för mycket grubblande har bidragit till att jag har gått omkring med en klump i magen och hjärtat bankande hårt hela förmiddagen. Vid lunch ringde jag till dagis för att fråga hur det var med vår Elias och just då åt han lunch, och det hade gått bra ute, fick jag veta.

Nu, alldeles snart ska jag hämta hem vår kille och idag ska jag krama honom mycket. Vilken hemsk känsla det är när det känns som att man har lämnat sitt barn åt vargarna för att klara sig själv. Tänk om det är så att han blir retad, jag inte förstår och bara lämnar honom där, och han måste klara sig själv? Nu tror, eller jag hoppas innerligt, att det inte är så och fortfarande är de tre dagisfröknarna jättebra och barnen på avdelningen hur gulliga som helst. Det finns inga vargar alls på hans dagis. Men, för säkerhets skull ska jag dock prata med Elias idag lite extra om dagis, för någonting måste det väl vara som får honom att reagera så?

Dags att hämta hem vår Elias.
Bye!


Äntligen till dagis

Elias har pratat om att han vill till dagis och leka, både måndag och tisdag, och då han inte har varit sjuk så får han idag äntligen komma iväg. Alldeles om en stund ska vi packa oss iväg, och sedan åker Simon och jag raka vägen till ICA Maxi och handlar mat. Det är förmiddagens plan. Vad vi hittar på i eftermiddag får vi se.    :)

Ha en bra onsdag!
Bye for now!


Denna tisdag är båda......

Denna tisdag är båda småkillarna hemma med mig. Även om Elias mår bra, inte har feber, och inte är förkyld (så vitt vi kan se) så får han vara hemma en extra dag för säkerhets skull. När jag nyss ringde dagis berättade en av fröknarna att det är några barn som ligger hemma i feber, så tydligen är det någonting som går.

Idag funderar jag på om vi ska lyckas dona lite ute, Elias och jag. Det är i och för sig inget fint väder ute, det är molnigt och blåser kallt, men det vore på tiden att plantera lite vårblommor i krukorna och få fint. Måste först bara inspektera hur mycket jord och annat vi har här hemma.

Nu kallar Elias på mig, det är dags att gå ut och det är lika bra att passa på nu när Simon sover så att vi får lite Elias-mamma-tid. Ha en bra tisdag!    :)

Bye!

Med två ej helt......

Med två ej helt pigga killar (Elias och gubbsingen) blir det en lugn kväll ikväll. Vår nattgäst har gubbsingen checkat in på hotell, och vi räknar med en tidig kväll. Det är tur att vi blir sjuka/utan ork vid olika tillfällen, gubbsingen och jag, så att någon utav oss orkar dra skeppet här hemma.

Jag å min sida är lite smått stressad då dagarna rinner iväg och jag inte hinner plugga så mycket som jag vill. På kvällarna orkar jag helt enkelt inte, och dagtid finns det inte tillräckligt med tid. Förhoppningsvis somnar alla tre grabbarna klockan åtta och sedan kan jag försöka ta tag i något. Försöka. Sedan får vi se vad det blir av det.

Nu, lek med Simon och försöka lugna en alldeles för övertrött Elias.
Bye!

'Jag får ju mat av er.'

Elias har fått för sig att vi ska mata honom, speciellt när han är trött. Jag förstår att han vill vara liten ibland, speciellt när Simon får mycket uppmärksamhet och hjälp med att klara av saker och ting, och Elias själv förväntas klara sig själv. Men, det är jobbigt att mata Elias. Så, en halvvariant på detta har blivit att jag har på mat på Elias gaffel, sedan mumsar han i sig det som finns på gaffeln medan jag tittar åt ett annat håll, och slutligen blir jag jätteförvånad övar att maten är borta. Lite larvigt kanske. Men, Elias tycker att det är jättekul och dessutom blir maten uppäten.

Idag, när Elias åt lunch, var jag som vanligt förvånad när maten var borta från gaffeln, misstänkte att en liten mus hade tagit maten istället för att Elias, samt var lite orolig för att han inte skulle få någon mat. Elias skrattade som vanligt, men efter ett tag sade han:

- Men, du ska inte säga så. Jag får ju mat av er.


Söte kille. Och, det är tur att han förstår att han alltid få mat av oss och inte behöver gå hungrig. (Såvida det inte är hans eget beslut så klart: om han vägrar äta så tvingar vi honom inte, och om han inte kommer när maten serveras utan krånglar så får han snällt vänta tills det är dags att äta nästa gång.)

Simon, han är duktig på att äta nu sedan han började äta vår mat. Han provar på allting samt äter med god aptit. Han testar och upptäcker dock saker fortfarande, och nu har han kommit på att han kan skratta och prata med munnen full med mat. Simon själv tycker att det är roligt medan vi är mindre förtjusta i matfontänen som kommer lite då och då.     :)  

Bye Bye!

En dag hemma

Imorse vaknade Simon vid halv sex-tiden, straxt efter det vaknade även Elias, och sedan dess har våra småkillar varit uppe idag. För Simons del är det inga större problem att vakna tidigt då han ändå sover förmiddag, men för Elias blir det tungt att orka med fram till lunch. Vid nio-tiden lämnade jag och Simon som vanligt Elias på dagis, och straxt efter tio hämtade vi hem honom igen. En av dagisfröknarna ringde och sade att Elias inte alls är lik sig idag utan bara följer efter, gnäller, näsan rinner, och klagar över ont i ögat. Så, nu är han hemma och sover, sedan får vi se hur han mår i eftermiddag. Ska ta vilotempen på honom då också. Jag tror att han mest har varit trött och därav inte orkat med dagen. Jag hoppas så att han inte åter är på väg att bli sjuk, stackarn. Visst kan det vara så att ögat kliar när man är trött, när det blir torrt? Jag brukar känna av det. Eller, blir det bara så när man har linser?

Hursom, det blir en dag hemma tillsammans med småkillarna idag. På något sätt ska jag försöka hinna med att plocka då vi troligtvis får en nattgäst ikväll. Ute blåser det något förfärligt, så det blir nog ingen lek ute idag.

Bye for now!

Fixardagen 2012

Då har vi varit iväg på Fixardagen på dagis idag. Solen sken, det fixades på de olika avdelningarna i några timmar, det grillades korv och lunchades, och barnen lekte. Precis som det ska vara.    :)

Tyvärr visade det sig att Älvkarlebyhus inte levererat material som de lovat, vilket var väldigt tråkigt. Jag har nog varit inställd på att snickra ihop den där ställningen till diskhon som varje avdelning har fått så att barnen kan plaska och leka med vatten utomhus till sommaren, men utan material blev det svårt och jag fick tänka om. Förra året var gubbsingen och jag väldigt duktiga som målade om både Bolibompa-båten samt Sputniken. I år har jag istället 'bara' sopat medan gubbsingen lagade den lilla bensinstationen, samt rodret på båten. Vi kände nog båda att det inte blev så mycket gjort, men å andra sidan blir alla små insatser en del och fröknarna var nöjda.

Simon sov sig igenom hela förmiddagen och vaknade när vi hade lunchat färdigt. Elias, trots att han var trött, sopade undan grus i Bolibompabåten, lekte med sina kompisar, sprang runt och busade. När vi var färdiga för dagen tog gubbsingen och Simon bilen hem medan Elias och jag tog en promenad. Han somnade skönt i vagnen och jag njöt av det härliga vårvädret. En bra Fixardag.   :) 

Bye!

Söndagmorgon

Man ändrar verkligen uppfattning genom åren. Förr tyckte jag nog att en riktigt bra sovmorgon innebar att få sova till klockan tio, och gärna då med ett fönster på glänt så att frisk luft letade sig in i sovrummet. Nu är jag jätteglad om jag får 1 1/2-timmas extra sömn på morgonen och får vakna vid sju-tiden. Att få sova till tio är ett vackert minne jag har. Men, den lilla sovmorgon jag fick idag var härlig och jag kan inte låta bli att tycka att det är underbart att vakna till småkillarnas bus och skratt. Så var det idag. Det är skillnad mot skrik och gnäll. Dock vaknade både Simon och Elias väldigt tidigt, så jag räknar med att det kommer att bli trött och gnälligt under förmiddagen.

Denna söndagmorgon har vi i stort sett gjort oss i ordning för att spendera större delen av dagen utomhus. Om en timma ska vi vara på dagis för en Fixardag, och jag har plockat fram lite av det som ska med. Elias och gubbsingen är just nu ute och donar på gården, medan Simon och jag donar här inne. Riktigt tur verkar vi ha med vädret då solen skiner och det nästan är vindstilla. Me like!    :) 

Ha en skön söndag!
Bye Bye!

Att se och uppleva saker på nytt

Det är konstigt hur det är. I hela mitt liv har vi haft vinbärsbuskar hemma, pappa har varje sommar stått bland vinbärsbuskarna och ätit bär, och vi har druckit svartvinbärssaft. Aldrig tidigare har jag tittat närmare på vinbärsbuskarna på våren, jag har inte tänkt på hur de ser ut. Inte förrän nu. Härom dagen ville Elias kika på bladen som kommit och då upptäckte vi det som så småningom kommer att bli vinbär. Så coolt. Inte hade jag koll på att det redan på våren hänger små klasar med, ja vad det nu egentligen är, som sedan (antar jag) mognar och blir bär. (Måste googla lite så att jag kan berätta för Elias hur det är.) Det känns som att jag upplever saker på nytt, ser saker på nytt, på något sätt när jag tittar på saker tillsammans med Elias. Elias och jag ska i alla fall några dagar varje vecka följa vinbärsbusken och se vad som händer tills vi kan börja smaska i oss de röda goda vinbären som blir.  
 
Denna dag har för övrigt gått i donandets tecken. Under förmiddagen var gubbsingen och Elias iväg och hämtade hem vår trogna och hårt kämpande gräsklippare, och den har nu varit ute på bete för första gången i år. Genast kändes det som sommar. Jag har fortsatt plocka här hemma, samt lekt med Simon. I perioder har det regnat ordentligt idag, men när det sedan sprack upp under eftermiddagen var vi ute en stund. Håller tummarna för att det blir fint imorgon också då vi har planerat fix på dagis då.

Nu är det soffa och kanske film som gäller. Ha en bra lördagkväll!
Bye!


Lite gnäll, lite städ, lite feber

De senaste dagarna har Simon inte riktigt vetat vad han vill, om han vill vara uppe i famnen eller nere på golvet och gå. Oavsett vad så har han gnällt. Måste erkänna att det framåt kvällen är riktigt jobbigt att lyssna på. Så, Simon har gnällt samt hängt med mig idag. När han sedan har sovit för- och eftermiddag har Elias och jag passat på att städa. Lite har vi i alla fall fått gjort, och roligast var att moppa golven tyckte Elias. 

Medan golvet i köket torkade satt Elias och jag i soffan i vardagsrummet och funderade lite på hur vi ska göra. Då Simon snart kommer att röra på sig ännu mer, då han kommer att resa sig och nå fler saker, måste vi röja i bokhyllan såvida vi inte vill förlora de böcker vi har. Och, för att göra plats åt Elias böcker och spel på ett lite mer undangömt ställe måste jag plocka undan mina pocketböcker. Nu är den stora frågan vad jag ska göra med pocketböckerna? Jag har så svårt för att slänga böcker, så ska jag inte ha dem borde jag skänka bort dem till någon SecondHand-butik. Dock vill jag inte riktigt det heller. Det är ändå författare som Austen, Dickens och Shakespeare som står där i bokhyllan, och även om jag inte har läst böckerna de senaste fem-tio åren så vill jag läsa om dem någon gång i framtiden. Visst kan jag låna böckerna, men just dessa köpte jag när jag pluggade och de har hängt med mig genom åren. Så, troligtvis kommer de nu hamna i en pappkartong på vinden tills vi flyttar till något större och böckerna får bättre plats. Jag har verkligen svårt för att göra mig av med vissa saker......
Slutligen, Elias har haft lite feber hela dagen men ändå varit relativt pigg. Dock sov han lunch i tre timmar idag, och han fick faktiskt göra det då han behövde det. Annars hade han vaknat tidigare. Än har han varken fått förkylningssymtom eller annat, så lite orolig för vad det kan vara är jag. Jag hoppas verkligen inte att han är allvarligt sjuk och att det plötsligt händer honom något. Gubbsingen berättade om en ung tjej som sökt hjälp för huvudvärk på vårdcentralen och som där på plats plötsligt dog. Ingen hade kunnat ana att det var något allvarligt, och så hände det hemska. Jag hoppas att jag aldrig aldrig aldrig behöver uppleva något sådant hemskt. Nej, hoppas att det bara är en vanlig feber som snart är borta.
 
Nu läggning av småkillar, sedan mys med gubbsingen.
Bye!


Fredag hemma

Då är det åter fredag. Elias har lite lite feber, så vi håller oss hemmakring även idag. Igår, efter Alvedonen, kunde vi inte märka av alls att Elias skulle vara sjuk och då Alvedonen tog ner febern var han igång som vanligt. Även idag är han igång, och jag hoppas att febern ger sig snart. Vet inte alls vad det kan vara? 

Just nu sover Simon förmiddag och under tiden ska Elias och jag ta tag i lite städning. Eftersom Elias tycker att det är kul att hjälpa till så får han göra det. Arbetsfördelningen när vi knäpper på en tvättmaskin är att han lastar in all tvätt och jag häller i tvätt- och sköljmedel, sedan får han knäppa på maskinen när jag ställt in rätt program. När vi dammsuger har vi en varsin dammsugare vilket också är bra, förutom när Elias vill dammsuga på precis samma ställe som jag. Det är väl endast när jag ska torka golven som det blir krångligt: vi har endast en mopp och det är inte lätt att torka golvet när en treåring också vill hålla i moppen men inte kan ta lika långa tag som man själv är van vid. Men, han får vara med och jag får helt enkelt dra ner på tempot.     :)

Ha en bra fredag, alla!
Bye Bye!

Var kom denna feber ifrån?????

Var kom denna feber ifrån??? Elias hade, när han vaknade upp efter lunch idag, 39,3 i feber. Han är inte förkyld, inte så att vi har reagerat på det. Han har inte ont någonstans. Ingenting. Jag förstår inte alls. Så, vi fick tyvärr ställa in inplanerad lekdate och fika med Meja och Madde med -e, och nu fortsätter vi att bara vara hemma. Elias var i alla fall jätteduktig och drack upp dosen med Alvedon utan att gråta (annars är det ett herrans liv när Alvedon ska intas, och när feber ska tas för den delen) och detta belönades med en glass.

Det är tur att vi inte har plockat fram våra altanmöbler än. Mellan vilostunderna springer både Simon och Elias runt runt på altanen. Det är skönt att bara kunna öppna dörren och släppa ut dem. Vi kanske ska behålla ytan och ha så hela sommaren???Bye!

En hangar i fina färger

Nu under morgonen/förmiddagen har Elias och jag snickrat ihop en hangar till hans helikopter. Typ. Jättefint blev det, tycker jag. Det är bra med duplo. Simon ville också vara med men ville helst riva bygget hela tiden, och tillslut blev han till sin besvikelse bänkad på min andra sida så att han inte kunde nå. Inte lätt.....    :)

Lite ordningsmänniska som han är, vår Elias, skulle givetvis även lastbilen och Blixten efter en stund få vara parkerade inne i hangaren.    :) 

Bye!

God morgon!

Redan torsdag. Jag tycker att dagarna verkligen springer iväg. Idag är det den tredje dagen då jag inte har linser på mig heltid, och jag måste säga att trots att det känns lite konstigt att ha glasögon så mår ögonen mycket bättre av det. Ska nog börja variera lite mer. Gubbsingen tycker till och med att jag ser lite smart ut i glasögon, så det är väl bra. Eller, hur ska jag tolka det egentligen.....??? Hmmm.....     ;)

Idag har vi ingenting planerat alls, jag och småkillarna. Inget dagis idag, och sedan har ÖppnaFörskolan stängt då personalen är på kurs. Så, vi får se vad dagen bjuder på.

Vill bara säga God morgon på er!
Ha en bra torsdag!
Bye!


Regn, trötthet och tandgnissel

Just nu händer det verkligen inte mycket alls i mitt liv. Jag är åter trött (som vanligt), men jag skyller på det gråa vädret och regnet ute. Jag funderar på vad det är jag allra mest behöver just nu. Åka in till stan och strosa runt? Sova? Städa så att det inte är ett sådant kaos här hemma då jag blir stressad av det? Plugga? Eller, bara ge mig ut i regnet på en promenad med stavarna?

Simon har varit väldigt ledsen idag, och jag tror att det är de tre tänderna som spökar. En tand uppe har nu kikat fram, men det är ytterligare en på väg uppe samt en nere. Är säkert inte alls skönt. Dessutom har Simon idag gnisslat tänder för allra första gången. Tror att han hittade tänderna, eller kom på att de finns där, och var tvungen att känna efter hur det kändes. Illa lät det i alla fall och jag hoppas att han inte kommer att gnissla allt för mycket.

Nu ska jag försöka komma på vad vi ska äta till middag idag och sedan hoppas jag att gubbsingen har mer ork än jag har så att han orkar leka med småkillarna fram tills läggdags. Man kan alltid hoppas. Eller?    :)

Bye!

Det är en lite grå......

Det är en lite grå onsdagmorgon här. Simon och jag har varit uppe sedan klockan sex, och ganska så straxt efter oss kom Elias nedtassande till oss och kröp upp i soffan. Där har vi tillbringat dagens första timma kikandes på Barnkanalen. En lugn morgon, förutom att Elias är trött vilket han alltid är när han vaknar så tidigt.

Nu har äntligen mitt körkort kommit och väntar på att bli hämtat på posten. Så, vi ska stanna till där på vägen till dagis. Jag förstår mig inte riktigt på posten. Körkort kan man hämta ut vardagar mellan kl.08-09. Endast då. Annars är postkontoret stängt. Men, hur blir det då för alla som börjar jobba kl.08? Måste man ta ledigt för att hämta ut sitt körkort? Varför kan inte posten istället ha öppet under lunchen så att man kan hämta ut sitt REK-brev då istället? Eller, varför skickas inte REK-brevet till andra ställen där paket kan hämtas ut? Hursom, vi stannar till där idag och sedan har jag även mitt körkort tillbaka. Nu saknas bara en plånbok.

Dags att ta tag i denna dag. Ha en bra onsdag!
Bye Bye!

Inte riktigt hunnit med.....

Igår förmiddag unnade jag mig faktiskt lite (för mig) vardagslyx och satte mig på altanen i solen medan Simon sov. Det var verkligen jätteskönt och jag har inte riktigt hunnit göra det tidigare. Jag struntade i tvätt, disk och annat som behövde plockas med, och bara var. Ska nog försöka göra det oftare, för visst behöver människan sol för att må bra?

Igår eftermiddag for sedan jag och småkillarna in till stan. Gubbsingen och jag möttes upp och bytte bil, och sedan fortsatte jag ensam in. Hade inbokat besök på Synsam, och jag tror inte att det hade fungerat riktigt med två småkillar. Nu har jag slarvat en hel del på sistone och somnat med linserna på, har helt enkelt inte orkat ta av mig dem på kvällarna, och ögonen har kliat, så det har resulterat i små sår på vänster öga fick jag veta. Tydligen förnyas det yttersta lagret på hornhinnan var tredje-fjärde dag (vilket jag heller inte visste), så med linsvila och ögondroppar bör såren kunna läka snabbt. Jag har dock otroligt svårt för att gå utan linser, så istället för att gå helt utan linser i tre-fyra dagar så drar jag ner på användandet från minst 15timmar till 6timmar/dag. Tror att ögonen får ganska bra chans att återhämta sig då också. Sedan köpte jag ögondroppar som optikern rekommenderade, och bara den lilla flaskan kostade 220:-. Nu kan jag inte bestämma mig om jag ska köpa linser på Synsam (köpte inte med mig några igår då jag helt enkelt inte hade pengar), eller om jag istället ska beställa från Lensway och betala en tredjedel av priset. Förstår inte varför Synsam ska vara så dyra....? 

Efter Synsam-besöket strosade jag runt i affärerna och kom på att det enda lilla lilla minustecknet med att vara mammaledig är föräldrapengen. Den räcker verkligen inte långt alls, och hade inte gubbsingen på något sätt lyckats trolla med knäna varje månad så hade jag aldrig fått mitt liv att gå ihop. Och, då handlar jag heller inte överdrivet mycket. Nu till exempel ska första servicen på bilen göras, det kostar pengar. Jag fick beställa nytt körkort samt ta nytt foto till den - det kostade pengar. Passet behöver förnyas då det snart går ut, det kostar pengar. Simon behöver ett pass, det kostar pengar. Synundersökning och nya linser, ja det kostar pengar. Jag förstår på sätt och vis de personer som är med i Lyxfällan på TV: om man är van att få in en viss summa pengar varje månad och sedan plötsligt inte har pengarna längre, ja då kan man lätt ta lån för att fortsätta kunna köpa hem det som behövs. Nu ska jag inte försätta mig i en sådan situation så att jag hamnar där, men det är inte kul att behöva fundera, prioritera, skjuta fram och klura ut hur man ska få ekonomin att gå ihop.     

Hursom, när jag väl kom hem från stan igår kväll, och efter allt grubblande, var jag så trött så jag somnade samtidigt som småkillarna, och sov sedan i 11timmar. Hade det inte varit för att jag får så ont i ryggen när jag sover för länge (alltid ska det vara något) så hade det varit jätteskönt. Mina ögon fick i alla fall vila och det var en stor skillnad att vakna idag utan att det kliade hela tiden.

Efter att ha lämnat av Elias på dagis idag for Simon och jag iväg till alltid så glada Maddi med -i för att hälsa på. För snart fyra veckor sedan fick Maddi och hennes kille en liten Charlie och åh så liten deras lille prins är. Ändå är han som sagt nästan fyra veckor gammal. Jag har verkligen glömt bort hur liten Simon, och Elias för den delen, var när han kom till världen, alla de där små söta ljuden bebisar ger ifrån sig, allting. Medan vi var där sov både Simon och Charlie förmiddag, så Maddi och jag fick i lugn och ro sitta och prata för en gångs skull. Till och med så att vi hann med en del skvaller.    :)
Det var jättekul att ses, och jättekul att få se Charlie för första gången.

Så, det är detta som har upptagit min tid och som gjort att jag inte hunnit blogga. Nu är det middag som ska fixas i ordning här hemma och sedan lek med småkillarna tills läggdags. Det är verkligen skönt nu när det är vår: vi kan vara ute och leka nästan ända fram till läggdags, vilket både Simon och Elias gillar. Dessutom är de väldigt lätta att lägga när de fått vara ute i friska luften.

Bye for now!

En vanlig dona-på-dag

Denna måndag är det en glad Elias vi har här hemma. Äntligen får han idag åka till dagis efter att ha varit hemma i en och en halv vecka. Jag är så tacksam för att magsjukan gick över så snabbt, samt att vi verkar ha klarat oss. Eller? Kan den dyka upp nu? En vecka senare? Elias vill i alla fall iväg och leka med sina kompisar, och jag förstår honom då det är ensamt att vara hemma och sjuk.  

Hursom, idag blir det en vanlig dona-på-dag här hemma för Simon och mig. Gubbsingen är som vanligt iväg till jobbet, och det enda vi har planerat är att mötas upp på stan i eftermiddag. Solen skiner fint ute igen, så jag ska passa på att hänga ut tvätt på tork. Även om det tar tid för tvätten att torka så älskar jag den friska fräscha doften av rena kläder som fått torka ute, så de får snällt hänga ute den tid de behöver.    :)

Nu är det dusch och andra morgonbestyr som gäller. Ha en bra måndag!
Bye Bye!

God morgon, tidiga söndag

God morgon, tidiga söndag.

Ibland är det tur att jag somnar samtidigt som småkillarna på kvällen. Jag gjorde det igår och visserligen fick gubbsingen en egen lördagkväll, men då Simon valde att vakna 05.15 nu på morgonen var det nog tur att jag hade fått sova. Så, nu är han och jag uppe medan Elias och gubbsingen sover. Lyckostarna.

Ute håller solen på att gå upp och det verkar bli en fin dag. Och, jag kan förstå att Simon vaknar så tidigt som han gör. I vårt sovrum saknar vi persienner/mörkläggningsgardiner av något slag och drar bara för gardinerna när vi ska sova, och när morgonen kommer letar sig solens strålar in och skiner upp rummet. Klart att Simon då tycker att det är dag och vill upp och leka. Vi måste allvarligt skaffa oss mörkläggningsgardiner nu. Eller, så får Simon flytta in till storebror kanske. Så här tidigt kan vi inte gå upp hela långa sommaren.    ;)

Nu blir det en tidig morgonkaffe för att komma igång. Simon är sitter och leker med storebrors stora lastbil och släp som han inte annars får ha och är jätteglad. Söte, alldeles för pigge, lille kille.

Ha en skön söndag!
Bye Bye!

Ett Prova på-paket till Elias taget

Jag är svag för erbjudanden, det är bara så. Nyss fick jag ett telefonsamtal från en försäljare, och det hela slutade med att jag tog erbjudandet. Prova på-paketet kostar 59:-, det finns inget köptvång, och jag kan gå ur när som helst. Så, varför inte? Gäller bara att komma ihåg att gå ur klubben. Elias börjar smått bli intresserad av att skriva och bokstäver, så vi testar. Jag har tidigare varit jättenöjd med Goboken, och jag hoppas detta bokpaket blir bra det med.    :) 


 Bye!

Smidig? -Nej.

Fredag. Jag är helt mör i kroppen. Igår såg vi till att verkligen kratta undan alla gamla löv och en himla massa mossa, och det känns idag. När jag lade mig igår kväll orkade jag nästan inte lyfta armarna ens och ryggen värkte. Idag hänger (tränings)värken fortfarande i och jag är allt annat än smidig. Men, så snart jag tittar ut genom fönstret på vår gård så är det helt klart värt det. Det ser bra ut. Gubbsingen hann även köra ut både kalk och gödsel (bättre sent än aldrig), vilket var perfekt då det nu regnar. (Tydligen var han ett vitt kalkmoln som kom in igår kväll då det hade dammat så mycket.) Nu återstår bara att hämta hem gräsklipparroboten när gräset börjar växa.     :)

I och med att det regnar borde jag och småkillarna ta en städdag här hemma. Det var alldeles för länge sedan jag hann med att plocka igen. Än så länge mår Simon och jag bra, så kanske blir det en tur till ICA Maxi också. Vi får se vad dagen bjuder på. Som sagt, jag är inte allt för smidig idag så det blir nog lugnt.

Ha en bra fredag!
Bye Bye!

Rosa rosor

Jag är inte mindre trött, men jag måste erkänna att jag blev jätteglad när blombudet kom förbi i eftermiddags. Jättefina rosa rosor fick jag. Jag behöver fortfarande sova, men jag är inte längre så gnällig.    ;)


Älskar dig, gubbsingen.

Bye!

Mellanmål ute

Vid lunch tittade solen fram och sedan dess har jag och småkillarna varit ute. Helt underbart. Jag blir pigg av sol, och att vara ute gör underverk. Elias och Simon har sovit i vagnen ute i omgångar, och mellan varven har vi myst på filten. Mellanmål ute blev det också. Och, kaffe. Och, Villaliv med längtan efter egen pool. Underbara vår!     :)

Bye!

En tung morgon....

Denna morgon är en tung morgon. Jag är trött, känner mig lite lätt illamående, och tänker inte klart. På något sätt ska dagen orkas med och småkillarnas sysselsättas. I vanliga fall hade vi idag, torsdag, tagit oss iväg till ÖppnaFörskolan men jag håller stenhårt på 48 kräkfria timmar, så vi blir hemma. Än har inte någon annan av oss åkt på magsjukan, och Elias har återhämtat sig helt nu, men jag antar att den kan dyka upp även idag eller imorgon.

Att jag är trött beror på att det åter var länge sedan jag fick sova, eller fick sovmorgon för den delen. Det känns så i alla fall. Jag är så trött på att påminna, på att tjata, och kräva sömn och istället kör jag slut på mig och orkar ingenting till slut. Inte kul för någon. Tycker dock att jag påminner och tjatar tillräckligt på Elias och Simon om alla möjliga saker, och det får räcka.

Så, en tung lugn dag får det bli. Jag hoppas att illamåendet beror på tröttheten och inte något annat. Vill inte alls åka på magsjukan.

(Färdiggnällt för denna gången.)
Jag hoppas att ni får en bra torsdag!    :)
Bye for now!

En härlig dag ute

Nästan hela denna dag har vi spenderat ute, jag och småkillarna. Det har verkligen varit jätteskönt, och givetvis var jag tvungen att knäppa några kort bara för att.     ;)Bye Bye!

Elva månader gammal
Visst blev han elva månader igår, vår Simon. Som vanligt satte jag honom i fåtöljen för att fotograferas, men vår lille herre har nu en stark egen vilja och det är inte längre så lätt. Simon vill helst av allt stå på golvet, eller gå längs med saker. Vanligast är att han börjar gå vid fåtöljen för att sedan följa fotpallen till rumsbordet och sedan över till soffan. Nu har han även kommit på att han från soffan kan ta sig till altandörren som allt oftare står öppen då våren är här. Man får verkligen vara med nu. Och, jag fick snällt hänga på med kameran för att få några foton.

Simon växer (nästan) som han ska. På längden växer han ungefär 1cm/månad och håller sin kurva. Nu när han har börjat röra på sig så mycket har han dock ej gått upp i vikt utan står still. Han äter vår mat, plockar och äter småbitar, och våra middagar är mycket lugnare nu än tidigare. Och, om man tittar på Simon ser han ändå jättefrisk och kry ut, så han mår bra och denna gången är jag faktiskt inte orolig. Just nu är det dock en lite tuff period då tre tänder är på väg att titta ut, vilket inte alls känns bra i munnen enligt Simon.    

Annars gillar Simon att läsa tidningar på sitt eget lilla vis, och efter honom får man sedan plocka upp alla små pappersbitar som ligger på golvet. Idag klappade han händerna för första gången medvetet, och när vi lyssnar på musik rockar han med för fullt. Både kropp och huvud svänger, det ser helt underbart härligt ut.

Håret har Simon slutat hålla efter själv och det bara växer. Vi har friserat Simon för första gången och sparat locken, men snart måste han klippas igen. Jag funderar på att köpa oss en trimmer ifall det är så att vi med den kan fixa frisyren snabbare än med sax. Han har inte så mycket tålamod än, Simon, och det mesta behöver gå fort.

Tänk, om en månad fyller vår lille Simon ett år. Ett år. När vi var iväg till BVC för vägning och mätning idag fanns det en liten nykläckt bebis i väntrummet, och det är bara att konstatera att vår Simon växer. Han är inte en bebis längre. Det är en liten kille vi har. Älskade Simon.     :)


Bye!

En hemmadag med småkillarna

Då är det onsdag, och jag och småkillarna är hemma. I och med att Elias låg magsjuk igår så blir han så klart hemma idag. Jag har ringt dagis och meddelat det, och nu blir det inte dagis förrän på måndag nästa vecka i och med att han bara går 15timmars veckor. Så snart Synsam öppnar ska jag ringa och boka nytt datum för synundersökningen också då jag inte riktigt känner för att dra iväg till stan med småkillarna i eftermiddag och eventuellt smitta ner en massa annat folk. Har vi tur så klarar vi oss åter igen och slipper magsjuka, resten av familjen, men det vore inte alls någon höjdare att börja kräkas i affären och sedan ha en bilfärd hem. Usch och fy. Så, vi blir hemma och donar.

Ute är vädret åter härligt, så nu ska vi ta på oss och gå ut på gården. Ha en bra onsdag, alla!    :)
Bye!

Humorgalan 10år!
Jag har börjat Blogga för varenda unge och blev påmind om att Humorgalan går av stapeln ikväll. Om man kikar så kan man bland annat se Laila Bagge Wahlgren besöka Bangladesh, samt Liza Marklund besöka Malawi i södra Afrika. Givetvis kan man bli världsförälder för 100:-/månad och stödja Unicefs arbete med barn runt om i världen ikväll.

Så, kryp ner i soffan och kika på TV4 ikväll, kl 20.00.    :)
Bye!

Denna dag blev inte riktigt.......

Denna dag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Stackars Elias har legat magsjuk idag och dagen har gått åt att pyssla om honom, samt försöka underhålla Simon och hålla honom borta från storebror. Elias har kämpat tappert och lyckats sova ganska mycket, och jag hoppas att han snart blir bra igen. Han vill gärna äta mellanmål, mat, och dricka mycket vatten, men jag tar det försiktigt och han får istället ta lite i taget så att vi kan se vad magen säger. Chuggington och Professor Balthazar har fått göra oss sällskap idag. 
Jag hoppas verkligen att resten av oss klarar oss från magsjukan, det är verkligen inte alls roligt när den hälsar på. Förra vändan den var här klarade vi oss faktiskt bra, får se hur det blir nu.

Bye for now!

Första maj

Solen skiner, träd och buskar knoppas och det är vår. Underbara vår! Snart ska vi ut och pyssla igen.    :)Ha en skön första maj!
Bye Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!