'Jag får ju mat av er.'

Elias har fått för sig att vi ska mata honom, speciellt när han är trött. Jag förstår att han vill vara liten ibland, speciellt när Simon får mycket uppmärksamhet och hjälp med att klara av saker och ting, och Elias själv förväntas klara sig själv. Men, det är jobbigt att mata Elias. Så, en halvvariant på detta har blivit att jag har på mat på Elias gaffel, sedan mumsar han i sig det som finns på gaffeln medan jag tittar åt ett annat håll, och slutligen blir jag jätteförvånad övar att maten är borta. Lite larvigt kanske. Men, Elias tycker att det är jättekul och dessutom blir maten uppäten.

Idag, när Elias åt lunch, var jag som vanligt förvånad när maten var borta från gaffeln, misstänkte att en liten mus hade tagit maten istället för att Elias, samt var lite orolig för att han inte skulle få någon mat. Elias skrattade som vanligt, men efter ett tag sade han:

- Men, du ska inte säga så. Jag får ju mat av er.


Söte kille. Och, det är tur att han förstår att han alltid få mat av oss och inte behöver gå hungrig. (Såvida det inte är hans eget beslut så klart: om han vägrar äta så tvingar vi honom inte, och om han inte kommer när maten serveras utan krånglar så får han snällt vänta tills det är dags att äta nästa gång.)

Simon, han är duktig på att äta nu sedan han började äta vår mat. Han provar på allting samt äter med god aptit. Han testar och upptäcker dock saker fortfarande, och nu har han kommit på att han kan skratta och prata med munnen full med mat. Simon själv tycker att det är roligt medan vi är mindre förtjusta i matfontänen som kommer lite då och då.     :)  

Bye Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!