Furuvik.

Varje morgon och varje eftermiddag passerar jag Furuvik. Varje gång myser jag när jag ser trädet och alla lampor vid ingången. Vissa saker är helt underbara på vintern. Tyvärr fångar inte foton riktigt verkligenheten, men det är jättemysigt. Vi ska försöka ta oss iväg på julmarknad i Furuvik i vinter. Får se när det blir bara.


Bye!
 


1a advent.

Det har nu gått en vecka sedan vi kom hem från semestern, och vi har nog så smått återhämtat oss nu. Men, ojojojjoj så trötta vi har varit på kvällarna. Efter att ha jobbat en hel dag och hämtat Elias på dagis, har jag och gubbsingen somnat när vi lagt Elias. Vid åtta-tiden, med andra ord. Vi har inte orkat med någonting annat än att bara klara av det allra viktigaste här hemma. Sedan har vi sovit.

Nu dock börjar allt bli som normalt här hemma, och i helgen har vi varit iväg till mina föräldrar en sväng. Även bror och Oskar var där, vilket innebar att Elias åter fick busa med sin kusin så mycket han ville. De är så söta ihop, killarna! Sedan är det alltid skönt att träffa mamma och pappa, även om vi nyligen spenderade två veckors semester ihop.

Kan även konstatera att vintern verkligen är här. Jag myser när jag ser all snö täcka den annars så mörka marken, och jag hoppas att snön är här för att stanna. Ännu mysigare är det nu, 1a advent, när adventsstakarna letat sig fram i fönstren och lyser upp tidiga morgonar och mörka kvällar.    :)


Bye Bye!


Tisdag morgon.

Tisdag morgon och lille killen och jag vaknade klockan 06.00. Perfekt! En hel natts sömn, vilket borde innebära att vi orkar med denna dag lite bättre än gårdagen. Gubbsingen däremot har varit uppe och tomtat sedan halv tre i natt, stackarn.

Igår var Elias så trött så trött. Efter att ha ätit några skedar gröt gav han upp, lade ner huvudet mot min hand (han brukar göra det när han är uttråkad och väntar på att gubbsingen och jag ska äta färdigt) och somnade. Vid matbordet. Kunde inte låta bli att ta ett kort. Han är så söt!


Nu snart iväg till jobbet. Bilen ska in på verkstaden så att sista vinterdäcket kan fixas.
Bye Bye!

Jättetrött.

När jag hämtade Elias idag på dagis var jag trött, så otroligt jättetrött. Varje gång jag hämtar vår kille på dagis blir han plötsligt jätteklängig och vill bli buren hela tiden. Då jag inte orkar med gnäll, ja då bär jag honom. (Får skylla mig själv att jag vant honom vid det.)

Hur som, idag var jag så trött och hungrig så jag inte orkade bära, och magen värkte. På något konstigt sätt gnällde inte Elias alls efter att jag sagt att jag verkligen inte orkar, utan höll mig i handen och gick snällt bredvid mig till bilen. Väl hemma satte vi oss i fåtöljen en stund. Men, då jag fortfarande kände av magen lade jag mig istället i soffan för att sträcka ut mig. Elias satt och observerade mig en stund, sedan kom han själv, klättrade upp i soffan och lade sig i min famn. Där låg han sedan en bra stund, tittade ibland upp på mig, och lade sig sedan till rätta igen. Lille söte rare kille! Att han förstår trots att han är så liten. För, jag tror ändå att han förstod att jag inte alls hade några krafter och därav vilade även han. Inte alls rättvist mot honom att inte orka, men vad gör man???

Nu har krafterna återvänt något och gubbsingen har lekt med lille killen och sysselsatt honom. Det är läggdags för Elias igen och både gubbsingen och jag kryper nog ner i sängen vi också snart.

Bye Bye!

Tidsomställningen.

Godmorgon! Nu är vi hemma från semestern och tillbaka till vardagen. Vi kom hem redan igår morse och hela dagen var vi trötta och bara var. Det tar på krafterna att resa i 14-15 timmar, då inklusive väntan på flyg i Bangkok och allt annat.

Vi hade en förhoppning om att tidsomställningen skulle gå relativt smidigt, men vi får se. Klockan är straxt efter fem och hela lilla familjen är uppe, och vi kan inte somna om. Så, vi får se hur det går för Elias på dagis idag, och hur trötta vi är i eftermiddag. Vi får åter ta dagen som den kommer helt enkelt.

Eftersom vi nu är uppe är det bara att börja dagen. Nu har vi lite extra tid så tvättmaskinerna ska laddas om, diskmaskin tömmas och allt det där andra som hör vardagen till. Tänk så mycket vi ska hinna med idag.   ;)

Bye!

Avresedag idag.

Avresedag idag och nu ska vi så smått börja packa här. Vi har förlängt utcheckning till kl.17, vilket ger oss i stort sett en extra dag vid poolen. Elias kan som vanligt sova lunch i sin säng, och vi kan duscha och packa det sista i lugn och ro innan vi ska ge oss av. (Annars hade vi varit tvungna att vara färdiga och ur rummet redan kl. 12.)

Usch för att åka hem till kalla vintersverige. Hade gärna stannat en vecka till, tiden har gått så otroligt fort. Men, den gör det när man har kul.    :)

Nu packa. Bye!


Solbränna.

För tio år sedan, när jag var iväg på utlandssemestrar, var det jätteviktigt för mig att komma hem med en snygg solbränna. Nu idag, tycker jag fortfarande att det är riktigt snyggt med solbränna, men inte alls lika viktigt. Speciellt inte nu när Elias finns. Viktigare är det istället att bara ha det så jättebra som möligt, även om det regnar eller finns moln på himlen.

Denna trip till Thailand har bestått av en hel del regn, men ändå har det varit en helt underbar semester. Det viktigaste har varit att allt praktiskt kring vår lille kille har fungerat - och det har det gjort. Elias har haft någon att leka med varje dag, han har haft någonting att göra varje dag (bad eller lek på Mini-landet), han har ätit sig mätt varje dag, han har sovit gott, och han har inte blivit sjuk. Precis det vi önskade.

När jag nu kommer hem kan jag bara konstatera att jag inte alls är så brun som jag skulle ha varit för tio år sedan, men jag hoppas att det inte gör något. På något sätt finns det alltid förväntningar från omgivningen att man ska vara så jättesolbränd, eller så är det bara någonting jag har fått för mig. Lite färg har jag dock fått, och det är jag nöjd med.

Sedan ska jag erkänna att jag tycker att det är riktigt skönt att ligga en timma i solen och bara steka sig. Det har med välmåendet att göra, tror jag. Men, det är inte längre någon prioritet. Regnar det så regnar det, och det är inte alls hela världen. Eller, är det motsägelsefullt att säga så???Nu har Elias åter vaknat och vill ner och leka och plaska. Så, det blir smörja på, och sedan ut i solen.
Bye Bye!

Har åkt hem.

Nu har bror, Karin och lille Oskar åkt hem. Christer och Barbro också. Imorse vinkade vi av dem och det slår mig att två veckor verkligen går jättejättesnabbt. Usch!!!!!


(Bilden tagen några kvällar sedan.)


Idag blir det en pooldag, med inslag av några småturer med moppen. Nu ska gubbsingen och jag iväg till Tesco och handla.

Bye!


Soliga dagar.

Vi njuter av soliga dagar här. Igår låg vi åter vid poolen hela dagen, och idag på förmiddagen har vi varit iväg till Banana Beach med långtail-båt och solat och snorklat lite. En perfekt liten utflykt på förmiddagen, och tillbaka lagom till lunch.
Nu ska vi plaska lite till i poolen innan vi ska vidare till skräddaren för att prova och förhoppningsvis hämta kostymer och klänningar hela bunten. Gubbsingen har hyrt moppe, så vi får se om vi tar den eller åker taxi med resten utav gänget.

Bye Bye!

En sång: Lollo & Bernie.

jooo..... så finns det en sång som varken jag eller gubbsingen kan få ur huvudet. Vi hör den varje morgon när vi äter frukost, andra föräldrar här på hotellet går också och visslar på den, så också vi. Vi är skadade....
Men, lite mysig är den, och vår lille kille älskar både Lollo och Bernie. Varje gång Lollo eller Bernie går igenom restaurangen eller förbi poolen så ska Elias krama dem. Även kusin Oskar kramar dem gärna, och ofta! Alla barnen här kan även rörelserna till sången. 

Nu är det dags för frukost och därmed även sången.   ;)

Bye!

Solen har gått ner.

Solen har gått ner här i Thailand och det är kväll. Idag, åter igen, har vi bara latat oss på hotellet. Det har regnat emellanåt, men mellan skurarna, när solen varit framme, har vi legat vid poolen och bara gottat oss. Det är så skönt att bara vara. Jag vet att jag skriver det ofta, men det blir så påtagligt här.Gubbsingen och jag har avslutat dagen med varsin massage, och sedan en supermiddag där vi beställde in fyra rätter totalt och smakade av allt. mums! Nu är det dock säng som gäller. Sedan får vi se vad morgondagen för med sig.
Nighty-night!

Lokala marknaden.

Igår var det fullt upp på eftermiddagen. Gubbsingen provade sin kostym, och jag fick mina glasögon. Där utöver fick mamma och pappa, Karin, svärmor, Barbro och Christer sina glasögon. Och, pappa, Johan, Lilly, bror och Karin provade sina outfits. Tror att det blir riktigt riktigt bra.   :)

Efter glasögonleverans och provning bar det av till den lokala marknaden i Bangtao. Ojojojoj vad saker det finns att köpa, allt ifrån kläder, smycken, mat av olika spännande slag till akvariefiskar. Gubbsingen hittade tröjor och shorts, jag en klocka. Det är mycket billigare på marknaden än på shoppingcentren, sedan är det upp till varje person hur mycket de vill och orkar pruta tills priset känns perfekt.Det är marknad på torsdag igen, vi får se om vi tar oss iväg och vad vi i sådana fall hittar då.
Bye!


Sungwing Resort & Spa Bangtao Beach

Igår, när det var helt underbart väder, sprang både jag, pappa och bror runt med våra kameror och fotade och dokumenterade hotellet och beachen. Det är alltid roligt med fina kort med solsken, än kort i mörkt dystert väder. Så, nu kommer det - det är här vi bor: Sungwing Resort & Spa Bangtao Beach.
Vi har haft tur med rummet vi bor i. När vi bokade resan hit länkade vi våra bokningar till varandra, och nu bor vi nära varandra nästan allihop. Bror med familj har rummet till höger om oss (sett utifrån kortet ovan), gubbsingens syster med familj har rummet till vänster om oss, mitt emot oss bor mamma och pappa, och tvärs över bor Karins föräldrar. Detta innebär att Elias och Oskar har en hel drös med rum att springa emellan, och det underlättar faktiskt ibland.

Rekommenderar varmt detta hotell för alla barnfamiljer. Här finns allt. Vill man läsa mer om hotellet och kika på fler bilder finns de på Vings hemsida:

http://www.ving.se/thailand/bangtao-bay/sunwing-resort-spa-bangtao-beach?QueryDepID=2788&QueryDepDate=20110329&QueryRoomAges=%257c42%252c42%252c3%252c4&QueryDur=15


Nu ner på frukost. Bye Bye!

Favorit i repris - Mamma Mia.

Igår kväll åt gubbsingen och jag middag tillsammans med Katja, Johan och barnen. Tanken var att vi skulle till restaurang Rico's i Bangtao by, men taxichauffören körde förbi restaurangen och stannade på ett helt annat ställe. Trots att vi protesterade där i baksätet.

Restaurangen vi hamnade på, där taxin stannat, visade sig vara riktigt riktigt mysig, precis vid stranden, med jättegod mat - och dit återvände vi ikväll igen. Det blev en favorit i repris med andra ord. Denna gång tog vi med bror, Karin, Oskar och mamma och pappa. Åter igen var maten jättegod, trubaduren kanon och servicen bra. Rekommenderar varmt restaurang Mamma Mia i Bangtao by för alla som råkar ha vägarna förbi här någon gång.

Ska dock erkänna att vi igår var väldigt skeptiska till var vi egentligen skulle hamna då det inte finns någon riktig väg till själva restaurangen. Istället får man följa en liten stig en bit, gå igenom ett ingenmansland, innan man till slut hittar fram till stranden. Lägg till mörker och det hela blir något svårare. Men, det var helt klart värt det. :)
Nu är vi åter mätta och belåtna och ska krypa ner i våra sängar och ta kvällen. (Många 'och' i den meningen....) Imorgon blir en spännande dag då både optikern kommer med glasögonen, och skräddaren med det han lyckats få till.

Bye Bye!

Foot scrub.

Om det är någonting man ska unna sig när man är i Thailand så är det massage på något sätt. Eller, att man pysslar om sig. Vi, hela min familj, har på något sätt fått för oss det och försöker unna oss fotmassage, thaimassage eller någonting annat varje, eller varannan dag.

Idag tog Karin och jag en Foot scrub. Och ojojoj vad de fick skrubba, stackars thai-tjejerna. Men, oojojojoj vad vi är baby-lena om våra fötter nu. En Foot scrub kostar här 300Bath, vilket motsvarar ungefär 75:-. Det är inte mycket man får för den summan hemma i Sverige och det känns väldigt lyxigt när de håller på att pyssla om en här. Den enda stora nackdelen, vilket jag upptäckte idag, är att det kicklas otroligt mycket under fötterna ibland, så det gäller att man håller fötterna på plats så att man inte råkar sparka till den som sitter och skrubbar.

Nu brukar man ofta sitta upp i en fåtölj när man får sina fötter ompysslade. Idag låg vi ner, vilket resulterade i en lite tråkig bild. Men, det är jag som ligger där och det är mina fötter som blir ompysslade.   :)


Bye!

Sol!

Igår var det sol här i Thailand. Jippiii!!!!    :)

Så, vi låg vid poolen hela eftermiddagen och det var hur skönt som helst. Gubbsingen och bror tog sig även en tur på vattenskoter och lekte av sig lite. För första gången accepterade Elias sina armpuffar igår och kom på att de faktiskt gör lite nytta när han är i vattnet. Med skräckblandad förtjusning skrek han när vi lät honom glida i vattnet mellan mig och gubbsingen. Så snart han hade kommit fram till en av oss vände han sig om och sade "mer!". Då var det bara att skjuta ifrån honom igen och låta honom skrika medan han gled fram till den andre som tog emot.


Solen skiner idag igen, så nu ska jag ut. Vi får åter se hur det går med lille killen, om det är lika läskigt att 'simma' som igår.

Bye Bye!

Till skräddaren - Pierre Collection.

Igår åkte gubbsingen, jag och Johan iväg till skräddaren efter frukost. Pappade hade åter googlat lite på nätet och hittat en i Kamala som verkade bra, så dit åkte vi.

Det är inte lätt att välja ut en kostym och hur den ska se ut. Inte om det är gubbsingen som ska välja.    ;)   Vi satt länge och bläddrade i katalogerna, och vi velade en bra stund mellan olika färger, men tillslut blev det nog bra. Sedan skulle mått tas och tillslut var vi färdiga. Johan visste precis vad han ville ha så den beställningen gick snabbt. 


Stackars skräddaren har fått ordentligt med jobb nu de närmaste dagarna. Igår skulle han komma till hotellet klockan 15 för att göra en första provning av pappas kostym som beställdes i torsdags. Men, skräddarens fru ringde efter lunch och frågade om det gick bra att han kom en timma senare då han hade fått mer jobb och var tvungen att åka iväg och köpa tyg som han inte hade (tyg som gubbsingen valt till sin kostym). När skräddaren väl var här passade Elias kusin Lilly på att välja ut en liten klänning som ska sys upp åt henne. När de väl var färdiga, och skräddaren skulle åka tillbaka till sin butik, följde bror och Karin med för att titta på en kostym till honom. Det slutade med att bror beställde en kostym och Karin en klänning. Förutom kostymer har alla herrarna beställt en eller flera skjortor.

Så, nu hoppas vi verkligen att skräddaren är bra och att han hinner få färdigt allt i tid. Som vanligt är vi sent ute, men hoppas hoppas att det går ändå. Skräddaren vi nu anlitade allihopa finns på följande adress:

93/6 M. 3 Rimhad Rd. Kamala Kathu, Phuket, Thailand


Bye Bye! 
 

GRATTIS pappa!

Ikväll har vi lite enkelt firat min käre pappa som fyller år idag. När efterrätten bars in började vår serveringspersonal sjunga Happy Birthday, och vi föll givetvis in i sången, thai-style.   :)

Kunde inte låta bli att ändå berätta för gubbsingen, efter middagen när vi var på väg till vårt rum, att jag faktiskt tycker att min pappa är den bästa pappan i världen. Känner mig flick-aktig när jag tänker så, men är ändå så otroligt tacksam för att han alltid ställer upp, alltid hjälper till och alltid finns där, utan några som helst problem. Det är nog inte alla som har den turen, och jag och min bror är lyckligt lottade.


Så, GRATTIS käre pappa! Hoppas du är nöjd med din dag.
Bye!

Thai-massage.

Tidigt imorse åkte gubbsingen iväg på dyk-tur tillsammans med bror. Elias och jag snoozade vidare, och vaknade lagom till frukost. Sedan har vi åter spenderat dagen på hotellet med diverse aktiviteter.

Jag måste absolut rekommendera thai-massage. Karin och jag gick ner till stranden och var inställda på en rygg-nack-massage, men på något sätt blev det en thai i alla fall (det är lite svårt att förklara vad man önskar när den andre parten inte kan någon engelska). Hur som var det jätteskönt med thai-massage, även om jag kände att jag spände mig ibland när svank och nedre delen av ryggen fick sig en omgång. Är lite fånig och försiktig ibland... Utsikten från massagesängen var dock jättefin och avslappnande, trots de mörka molnen på himlen.  

Elias har lekt hela eftermiddagen i Minilandet och var sandig hela han när vi gick tillbaka till vårt rum. Min kära mamma, som varit med honom, kom så snart hon fick syn på mig fram och varnade mig för att vår lille kille var sandig så att jag inte skulle få spunk. Hade faktiskt räknat ut att Elias kommer att se ut så där varje gång efter att han lekt i sand en stund.    :)
Nu är det åter läggdags här i Thailand. Vad som väntar imorgon återstår att se.
Nighty-night!


Regnade hela dagen igår.

Det regnade hela dagen igår. I perioder mer, i perioder lite mindre. Vi höll oss på rummet vi. Det blev lunch på rummet. Tupplur på rummet (gubbsingen och jag sov, Elias lekte). Sedan middag på restaurangen mitt emot hotellet. Regnet öste ner när vi gick och lade oss.Nu är det dock en ny dag, och vi ska ner till poolen!   :)
Bye!

Regnar.

Det regnar här i Thailand idag. Så, vi myser på balkongen med bubbelvatten och en bra bok. Mamma och pappa passar på att ta sig en massage. Elias sover. Inte så dumt det heller.   :)


Bye!

Patong.

Efter frukost idag tillbringade vi hela gänget tid i barnpoolen. Ska erkänna att det faktiskt varit ganska molnigt och småduggat några gånger här i Thailand, men trots det är det verkligen jätteskönt att bara ligga och plaska i poolen, och inte göra någonting vettigt alls. Det är semester, det.    :)

Vid två-tiden åkte jag, gubbsingen, bror och Karin iväg till Patong. Trots att gubbsingen och jag varit till Phuket fyra gånger tidigare har vi aldrig varit till Patong, och det var nog dags nu. Efter att ha åkt den kringel-krokiga vägen från hotellet till Patong kunde vi tillslut stiga av vid shoppingcentret Jungceylon. Och, ojojojjoj.... vilket utbud det finns. Av allt. Är man till exempel datanörd och vill ha flipp-flopps är det bara att köpa ett par á la tangentbord. Elias har länge velat ha en egen klocka då han har sett gubbsingen och mig ta på oss våra, så idag köpte vi Elias allra första egna klocka. Hoppas bara att han tycker om den när han får den imorgon.  

Jag rekommenderar verkligen shopping i Patong, butikerna har bra utbud och bra priser. Det mesta är billigare här i Thailand jämfört med Sverige, så det 'enda' som hindrar att man shoppar för mycket är tyngden på resväskan hem. Reser man till Thailand med tom resväska är det dock inga problem.    ;)   Men, samtidigt är shopping i butiker dyrare än marknader. Så, ska man shoppa på exempelvis Jungceylon ska man ha avsatt pengar till shopping. Vill man köra en budget-variant bör man besöka de lokala marknader som finns. Patong är verkligen en stad full av liv, så att besöka Patong bara för att uppleva nattlivet är också ett alternativ.

Måste också nämna trafiken här i Thailand. Jag skulle aldrig sätta mig bakom ratten och köra här, trots att jag var på väg att göra det igår när vi blev hämtade och skulle till optikern. (Av ren vana gick jag mot passagerarsätet för att sätta mig och tänkte inte alls på att det är vänstertrafik här och att chauffören sitter där.) Hur som, thailändarna kör som tokar. De följer, som jag ser det, få regler men klarar sig ändå undan olyckor på något konstigt vis. Förbuds-skyltar bryr de sig heller inte om värst vidare här borta. Det är heller inte ovanligt att se en jeep med sju thailändare på flaket, en lastbil full av byggarbetare, eller en hel familj på en moped. Idag kunde jag inte låta bli att knäppa ett kort på en pappa med sin dotter på moped. Allting är så enkelt här.     :)

Kvällen avslutades med en välbehövd fotmassage och därpå en god middag. Bjuder på några bilder från dagen.


Nu är klockan mitt i natten och det är dags att sova. Elias har lekt med sin mormor och morfar idag, och sover även hos dem inatt. Nu har vi i och för sig fått två hela nätters sömn, men det ska bli skönt att få sova ut imorgon. Är så tacksam för mina föräldrar då de alltid ställer upp. Åh, vad de är guld värda. Och, längtar till morgondagen då jag bara ska leka med vår lille kille.  :)

Bye Bye!

Till optikern.

Idag var vi till optikern, jag, snälla svägerskan Karin och svärmor. Både mamma och pappa har tidigare köpt glasögon här i Thailand, och nu har de lyckats övertala sju stycken till till detta. Igår åkte fyra iväg, och idag var det dags för resten av oss.

Det är riktigt bra service på optikern mamma och pappa använder. De kom med bil för att hämta oss både idag och igår, 1-timmas enkel resa. Väl på plats fick vi riktigt bra hjälp, riktigt bra och grundliga undersökningar, och riktigt bra priser på våra glasögon. Då jag använder linser dagligen, från det att jag stiger upp på morgonen tills det att jag lägger mig, har jag inte bytt glasögon på jättejättelänge och det var verligen kul att välja ut några glasögon som jag kommer att trivas i och förhoppningsvis använda mer.

Så, på måndag kommer ägaren hit till hotellet för att leverera våra glasögon och vi får se om de andra godkänner mitt val av bågar. Tyckte själv idag att jag verkligen såg ut som en skolfröken med bågarna. hihihii.....   ;)
Optikern finner man på 613-655 Patak Rd., Karon, Muang, Phuket, Thailand.


Nu är det läggdags här i Thailand. Nighty-night!


Bangtao by.

I morse vaknade vi klockan 10.20, alla tre. Elias vaknade till som vanligt på morgonen, men somnade om och därmed vi också. Vi fick ta frukost på rummet då restaurangen stängde 10.30. Efter en enkel frukost gick sedan vi ner till poolen och har spenderat hela dagen där.

Ikväll har vi varit ute och ätit tillsammans, vi i vår lilla familj. De tidigare kvällarna har vi ätit tillsammans allihopa, men idag tog vi alla olika utflykter, och vi tog en promenad för att se Bangtao by. Första intrycket är nog, tycker vi både gubbsingen och jag, att Bangtao by är mindre och smutsigare än till exempel Karon och Khao Lak. Visst finns det ställen så att man kan få fotmassage (ett måste här i Thailand tycker vi), och visst finns det små butiker där de säljer diverse saker. Men, med jämna mellanrum ser man smutshögar och träsk som inte alls ser trevligt ut. Idag gick vi åt höger när vi kom ut från vårt hotell. Vi får se vad som väntar när vi svänger vänster någon dag.

När vi var ute och gick bad plötsligt gubbsingen mig att ta kort. 'På vaddå?' undrade jag. Jovisst, där stod de uppradade på ett ställ: 75cl flaskor med bensin. Hmmm..... Mycket är annorlunda här i Thailand. Allt är så enkelt.   ;)Nu tar vi dock kvällen. Elias ska läggas, efter att ha lekt av sig med kusin Oskar en stund, sedan blir det film för gubbsingen och mig. Om vi inte somnar vi också vill säga.   :)
Nighty-night.

Thailand - Bangtao Beach

Nu är vi här, på Bangtao Beach i Thailand. Helt underbart!   :)

Hittills har dagarna bestått av bad, lite sol, bad, lite mer bad, sol, och god mat på kvällen. Elias leker för fullt med sin kusin Oskar om dagarna, och gubbsingen och jag ligger mest i barnpoolen vi med. Det är verkligen lyxigt med både Elias mormor och morfar här, kusin Oskar med morbror och moster, Elias farmor och bonusfaster Sandra. Även kusin Oskars mormor och morfar har hängt på. Imorgon kommer resten av gänget, kusin Lilly och John tillsammans med faster Katja och Johan.
Här är några bilder sedan vi kom hit.
Bye Bye!

Nu drar vi.

Nu drar vi mot Thailand!   :)

Bye!

Egen hårstylist. :)

Det är lyxigt att ha sin egen hårstylist.  :)

Har just kommit hem från gulliga Madde som åter fixat håret på mig så att jag kommer att vara sommarblond på semestern. Även om det nu för tiden är inne med att ha blek hy, och även om det faktiskt ser fräscht ut på många människor, så trivs jag ändå bäst med solbränna och blont hår. Har alltid mer eller mindre haft det, och har svårt att tänka om. Så, nu är även det fixat inför resan. Perfekt. Tack, Madde!

Sedan var det jättemysigt att bara sitta och prata av sig en stund hemma hos Madde. Vi kom fram till att vi inte har hunnit ses på 1 1/2-2 månader, vilket är alldeles på tok för länge. Sprang även på underbart härliga Liza på affären idag, och konstaterade när jag åkte hem att jag måste måste få tid att träffa henne. Jag vet inte vart tiden försvinner, men tydligen försvinner den någonstans då jag aldrig hinner träffa mina vänner. Vet att jag skrivit om detta förut, men skakar fortfarande på huvudet åt mig själv då jag inte lyckas få till min egna kvalitets tid. Hur får man tiden att räcka?????

Nu måste det dock packas här hemma. Bror med familj sitter på planet från Göteborg till Thailand nu och jag hoppas att resan kommer att gå bra för dem. Om ett dygn kommer vi också att sitta på ett plan. Nu börjar jag smått längta igen.....

Bye!


Tada!

Har varit in till jobbet nu på förmiddagen och känner äntligen att jag kan åka iväg på semester i lugn och ro. Så jätteskönt. Hade ett riktigt stökigt skrivbord imorse, allt syns inte ens på bilden,

och nu så - Tada! Rent, prydligt och plats för vikarien att sitta och jobba med sitt.


Nu kan jag äntligen släppa jobbet och börja packa.    :)
Bye!


"så!"

Efter att ha varit iväg en kortis till jobbet imorse, har Elias och jag lekt här hemma. Det blir mer och mer rollekar, där lille killen bjuder på dricka eller mat, eller så lägger han sina nallar för att sova och täcker dem med filten. Riktigt kul att se honom leka, och att få bli bjuden på diverse saker.    :)   Elias har mått mycket bättre idag och hållit igång trots att han sov endast en timma efter lunch.  

På eftermiddagen åkte vi in till stan för att shoppa lite smått, men hittade egentligen inte det vi var ute efter. Vi ska ta med oss några små leksaker på planet, så att Elias har något att göra. Mina föräldrar har en liten rittavla, en magnetisk variant, en sådan som man kan radera det man ritat. En sådan vore perfekt att ha med på planet så att vi slipper krångla med kritor och pennor. Och, då vi inte hittade en idag löser vi det hela genom att Elias mormor och morfar tar med sin på resan. Perfekt. 

Måste även berätta att jag börjar märka av att vår lille kille börjar ta efter oss mer och mer. Varje gång vi kommer fram någonstans efter att ha åkt bil säger jag tydligen "så!", och detta gör nu även Elias. hihihiii....  Idag somnade han i bilen på väg hem från stan, men så snart motorn stannade vaknade han till några sekunder, sa "så!" och somnade om. Lille söte kille!
 
Nu är det läggdags för Elias, och fortsatt jobb för mig.
Bye!

Familjelivet.

Vi är osams här hemma. Vet inte om det är någonting man egentligen ska skriva om i bloggen, men nu gör jag det i alla fall. Det är inte alltid lätt att få familjelivet att gå ihop. Önskar att allting alltid vore rosenrött och underbart, men det är det inte. Inte här hemma i alla fall. Beundrar de familjer som fixar detta, och undrar hur de gör. Vad hemligheten är.

Jag är trött, jättestressad för att inte hinna med all planering och alla förberedelser på jobbet, får inte tid till detta då P har fullt upp med sina möten och sitt jobb, och detta har resulterat i magont. Är med andra ord inte alls längre upplagd för en resa och skulle just nu bara vilja stanna hemma istället. Strunta i precis allt.

Men, självklart kommer jag inte strunta i allt utan stressa vidare, vara trött, ha ont i magen och må dåligt. Suck..... Nu till jobbet på min lediga dag för att hinna med så mycket som möjligt under en timma, innan P ska åka på sina möten.

Bye.


Sovit mest idag.

Elias har sovit mest idag. Lille söte kille. Jag hoppas att det betyder att han håller på att friskna till lite smått, att kroppen får vila och bekämpa de elaka virusen. BVC rådde oss att avvakta till imorgonbitti och då höra av oss om febern inte gett med sig. Så, det ska vi göra.

Nu ska vi dock ta en promenad till Apoteket så att vi kan inhandla lite smått och gott som behövs, samt för att få lite frisk luft.
Bye!

Hemma.

Idag blir vi hemma, Elias och jag. Vår lille kille har haft feber hela natten, trots Alvedon, och jag räknar med att han kommer att sova en hel del under dagen då natten var allt annat än lugn. Ingen annan än "mamma" duger, och inget annat än "soffa". Ska ringa och rådfråga BVC så att vi inte missar någonting viktigt då vi endast kan se att Elias är snorig och hostar lite då och då. Kan barn verkligen få så hög feber på grund av förkylning???

Så, vi intar nu fåtöljen och räknar med att sitta där större delen av dagen.
Bye Bye!

Middag med Litsfeldt.

Det har varit lugnt här hemma ikväll. Elias feber gick ner på eftermiddagen, och efter en tallrik gröt fick han krafter och sprang runt runt här hemma. Nu på kvällen återvände dock febern och innan läggdags hade vår lille kille 39.3 i temp. Stackars liten säger jag igen. Han är så trött och matt, men ändå kämpar han på. Efter att jag tagit tempen sade han konstant "pumpa" (kan fortfarande inte riktigt uttala bokstaven 'r'), och när han fått i sig Alvedon varvade han "pumpa" med "munnen" - och var inte alls nöjd med behandlingen. Sedan gillar han inte Alvedon och gråter när han ser flaskan, men ändå dricker han snällt upp sin dos mellan snyftningarna och svarar "jaaa" när jag undrar om han inte ska ta resten som är kvar. Lille duktige kille. 

Sedan blev det middag med Litsfeldt för gubbsingen och mig ikväll. Jag gillar att sitta och lyssna på historier, och Litsfeldt är riktigt duktig på att berätta. Alltid trevligt med lite avbrott i vardagen. Och, riktigt mysigt med god mat och trevligt sällskap.


Nu blir det dock jobb. Har en massa kvar att planera och fixa innan vi drar iväg till Thailand. Fem dagar kvar!   :)

Bye Bye! 


Feber.

Inatt fick vår lille kille feber. Stackars liten. På morgonen planerarde gubbsingen och jag upp dagen, och efter att ha varit in till jobbet på förmiddagen ska jag nu spendera resten av eftermiddagen och kvällen i fåtöljen med Elias. Vi hade verkligen sett fram emot jobb både gubbsingen och jag denna vecka så att vi hinner få undan allt inför vår resa, men vi får helt enkelt ta det som det kommer.

På jobbet gick vi i förmiddags igenom den nya läroplanen, kursplanen och betygskriterierna. Jag måste säga att det faktiskt känns riktigt bra med den nya läroplanen, och jag hoppas nu att det blir lättare att undervisa och sätta betyg som de säger. Men, det krävs att man tänker igenom sitt arbete och detta kommer vi nog jobba med alla studiedagar vi har framöver.

Men, nu fåtöljen.
Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!