Läslyftet - dag 1

Då vi på jobbet är med i Läslyftet hela kollegiet, och jag är en utav handledarna, ingår det i uppdraget att gå en handledarutbildning. Idag har jag varit på första dagen av två i Stockholm och dagen har faktiskt varit bra. Redan första gången vi träffades delades vi in i basgrupper där vi träffas och diskuterar utmaningar, positiva lyft, gruppdynamik etc och det är alltid kul att ses i just basgruppen. Jag ska erkänna att dagens föreläsning inte alls var bra då den inte tillförde mig någonting nytt alls, och jag förstår heller ej hur den hänger ihop med handledarutbildningen. Men, att få träffas i basgruppen övervägde det hela. Att bjudas på frukost när vi kom fram efter en tidig morgon med tågresa hit var också lyxigt. 
 
När vi bokade hotellrum för en månad sedan fick vi veta att vi skulle få ett hotellrum utan fönster, Gissa om jag blev positivt överraskad när jag checkade in och klev in på mitt rum för natten! Mer om hotellet imorgon dock.
 
Att få en hel kväll själv är ovanligt, så jag har multitaskat ikväll - jag har jobbat och förberett lektioner, tittat på TV och tagit en stor stark.        :) 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu snart ska jag ta kvällen och försöka sova hela natten. Natten till idag gnisslade Noel tänder nästan hela natten, och åh så jobbigt det var! Så, att få sova ut är någonting jag ser fram emot. Imorgon väntar hotellfrukost och sedan förhoppningsvis en intressant dag igen med basgruppen, och kanske en lite mer intressant föreläsning. 
 
Hopaps ni har haft en bra onsdag! 
Nighty-Night! 
 

Vab, stress och vardags-pussel

Det är redan onsdag och dagarna rusar förbi. Jag hinner inte med... 

I helgen fick Noel ögoninflammation och både måndag och tisdag har P och jag pusslat med vab så att vi får dagarna att gå ihop. Jag har jobbat förmiddagar och sedan hängt med killarna när P har åkt till jobbet. Med vab-eftermiddagar har min planeringstid på jobbet försvunnit, vilket så klart har bidragit med att jag hamnat efter mer och mer på jobbet. Dessutom har jag på jobbet haft möten som jag ska på, vilket gjort att mina kollegor har fått ta lektioner åt mig. Känner mig smått stressad. 

För att peppa killarna, så här i mörkret, hittade de en liten bokpresent i sina saccosäckar härom dagen. Noel, sötnöten, satte sig direkt och läste Bamses sagor 'själv'. Simons lättlästa riddarbok har vi läst ut nu, och någon kväll får vi ta en av Elias Sune-böcker som han fick och börja läsa. Alla tre killarna väldigt nöjda.         :) 


(null)

(null)Nu väntar två dagar med Läslyftet i Stockholm för mig. Dags att rikta uppmärksamheten mot kursledarna. 

Bye for now! 


Lördag, regn och fix

God morgon! 
 
Så skönt det är att ligga i sängen om morgnarna, från sängen kika på springan intill mörkläggningsgardinen i sovrummet, se att det fortfarande är mörkt ute, lägga sig till rätta igen och ligga kvar och sova lite till. Så underbart att det är helg igen.       :) 
 
Nu sitter jag med en kopp kaffe och kikar in här, medan Simon och Noel spelar sitt favoritspel Splatoon på WiiU. Elias kom imorse åter ner i sina arbetsbyxor, redo att ta tag i dagen. Nu fick han med sig P för att åka och hämta hem julbelysningen som över sommaren har legat på Ps jobb. Planen idag är att sätta upp julbelysningen ute så att vi, när första snön faller, bara kan knäppa på belysningen runt staketet och i vår gran på gården. Just nu regnar det, så att pyssla ute lockar inte alls, men utebelysningen ska vi försöka få till. (Om inte annat kommer Elias fixa allting själv ändå då det är han som är mest sugen på att få allt klart.) Grannarna har redan tänt belysningen på altanstaketet, och det är så fint när det lyser upp på kvällen. 
 
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu dags för mig att också ta tag i dagen. 
Hoppas ni har en bra lördag!      :) 
 
Bye for now! 
 

Sändning till Gambia

I onsagskväll gick jag och killarna igenom deras leksaker då jag av en kollega på jobbet fick veta att det ska gå en sändning till Gambia igen. Sötnötterna rensade bra bland sina leksaker, men vissa bilar (som jag trodde vi skulle skänka bort) blev kvar hemma. När vi gick igenom leksakerna frågade jag 'Ska barnen i Gambia få den här?' och flera gånger utbrast de: 
 
N: - Neeej, jag vill ha den!!! 
E: - Nej! Den fick jag på första husbilssemestern! 
S: - Nej, den vill jag ha! 

 
Men, de fick ihop en kartong med leksaker. Även deras små gosedjur som killarna har vunnit i Furuvik (som en annan kollega på jobbet försökte ta hem men snällt fick lägga tillbaka dem i kartongen) fick åka iväg till Gambia så att barn där kan gosa med dem. Simon skrev också en fin lapp som vi satte på kartongen så det var tydligt vad som fanns i i den. 
 
Under ett år har även jag lagt undan killarnas urväxta kläder, samt Ps och mina som vi längre ej använder, i en stor svart kasse i källaren i väntan på att det ska gå en ny sändning. (Vi plockade ihop två kassar med kläder för ett år sedan också.) Två kassar blev det nu också, som jag fick ihop. 
 
På jobbet torsdag morgon: 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
Under förmiddagen fylldes det på med kassar i kapprummet och vid lunch kom sedan min kollagas man och hämtade allt för att köra ner det till hamnen. Känns så bra att kunna hjälpa till. Och, att dessutom få rensat lite hemma är guld värt. (Även P tyckte det var skönt.) 
 
Någon gång vill jag följa med till Gambia och besöka byn som man hjälper. Igår efter jobbet visade jag en bild på skolan i Gambia dit leksakerna går, och killarna hade inte riktigt väntat sig att se ett skjul som skola. Bra att de får perspektiv och 'se' andra delar av världen och hur olika det kan vara i livet... 
 
Bye for now! 
 
 

Tisdagens planer


(null)Ny morgon, nya tag. Idag kom jag till och med ihåg att dra ut sladden till bilvärmaren ur bilen.      :) 
(Missade att P hade stoppat i den i lördags, och råkade backa ut från uppfarten på kvällen i mörker innan jag hörde att någonting inte var som det skulle.) Men, nu så! Nu kom jag ihåg! 

Nu väntar en vanlig arbetsdag, sedan hem och hämta killar, och när killarna hoppar i Spa-badet efter middagen (jag tror att de kommer att göra det) åker jag på Samråd på Elias och Simons skola. Fullt upp denna tisdag. Dags att gå in på jobbet. 

Hoppas ni får en bra dag, alla! 
Bloggat i farten. 
Bye! 


Inte lätt med en mamma som ser allting!

Dagens roligaste måste ha varit Elias och Simons diskussion imorse. Till saken hör att killarna igår kväll försökte smyga på mig när jag lagade middag, men de blev hela tiden påkomna och började så klart skratta när jag vände mig om och tittade på dem. Imorse sade jag något till killarna där de satt vid köksbordet och hörde sedan följande konversation där jag stod vid diskbänken i köket: 
 
S: - Elias, ser mamma allting? 
E: - Jaa. 
S: - Hur ser hon allting vi gör? 
E: - Hon har ögon i nacken. 
S: - Nähä! Har hon det på riktigt? 
E: - Jaa.  
 
 
Så kul!!! Stackars killar som inte kan göra mycket utan att jag ser eller får reda på det.          :) 
 
När vi kom hem från skola, förskola och jobb ikväll kände jag att jag var tvungen att prata lite med Elias om det han sade imorse och frågade då om jag har ögon i nacken. Han svarade då att det i alla fall känns så, för att jag ser allt. Stackars killar. Inte lätt. 
 
En liten sådan där rolig sak att komma ihåg i framtiden. Det kommer att komma en dag då jag varken ser, hör eller har koll på någonting alls som killarna gör!            :)  
 
Nu dags att krypa ner och ta kvällen. 
Nighty-Night! 
 

Back to vardag igen

 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
Då är killar levererade till fritids och förskola, och jag sitter i bilen och ska gå in på jobbet nu. Måste säga att morgonen gick jättebra, förutom att jag skickade med Noels allvädersstövlar med Simon. (Jo, jag såg att de såg lite små ut, men fick för mig att Noels stövlar var kvar på förskolan.) Men, jag hoppas vädret är med oss idag och att höstskorna duger, så gör vi (jag) om och rätt imorgon. Det fick också bli morgonkaffe i bilen då jag inte hann med en hemma. Jag älskar dock min termomugg, så det gör ingenting alls.        :) 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 
 
 

Höstlovets sista dag

 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Det är höstlovets sista dag och vi har bara varit idag. En ganska skön dag, om man bortser från killarnas tjat och gnäll runt wii-spelet. Mysigast idag var att bada med killarna. Roligast var när vi spelade fotboll i mörker på gården allihopa. Läskigast tyckte Simon var Dumma mig 3 och kröp upp tätt intill mig i soffan när vi avslutade dagen med film. Dessutom är altanen vinter-redo och skräp på gården undanplockat. Skönt.
 
Imorgon väntar vardag igen och då P är hos sin syster med familj och ska på möte i Malmö imorgon, roddar jag killar själv i några morgnar.  (Inte min starkaste sida då jag blir så stressad när jag börjar kl.08.) 
 
Nu dags att sova. Hoppas ni har haft en bra söndag! 
Nighty-Night! 
 
 

Snart redo för hösten

Efter några riktiga slappardagar donar vi idag på både ute och inne. (Vi tog inte ens ett morgondopp i Spa-badet i morse utan bytte om till arbetskläder direkt.) P förbereder med sladdar så att vi kan slå på värme i bilen när kylan kommer. Jag plockar, sopar och röjer på altanen så att vi är redo för höst och vinter. Taket till paviljongen är också tvättad och jag måste nu fundera på hur jag ska laga de två revorna som våra katter så snällt har bidragit med. 


(null)
foto taget med min iPhone 


Nu dags att fortsätta plocka. Så skönt att solen skiner ute, dagar som dessa är det bara skönt att vara ute. Tittar på bilden ovan och funderar på om vi redan nu ska stuva undan altanbordet med stolar? Troligtvis kommer vi inte sitta där mer. Hmmm...  

Hoppas ni har en skön lördag!      :) 
Bye for now! Höstlovs-kryssning!

Denna vecka har BirkaParadise höstlovskryssningar med lite fler aktiviteter för barn än vanligt. Och, då priset var ordentligt nedsatt på vår favorithytt just den 1november, och då killarna ville åka på kryssning igen, bokade vi resan för nästan en månad sedan. Och jösses, så mycket barn det var på denna kryssning!!! Visst har det alltid funnits barn med på kryssningarna som vi har åkt på, men aldrig så här många.  Barn överallt! 
 
Men, det är härligt med kryssningar och även denna kryssning var härlig. Igår åt vi gott på buffén för att sedan hänga på zombie-discot ett tag. Först var alla killarna trötta och sega, men sedan kom de in i andra andningen och röjde runt för fullt. Jag som ville ta ett kort på dem på discot lyckades inte alls. 
 
Idag åt vi god frukost på den ena restaurangen och när killarna var klara och vi skulle ta en kopp kaffe till, satte de sig för att spela. Så bra! Sedan har vi i stort sett Spa'at resten av dagen; först mina kära föräldrar medan jag och P hängde med killarna i hytten, sedan P och jag medan resten av gänget gick och åt lunch, sedan jag och killarna. Lyxigt värre! Gissa om det var ett lättnattat gäng här hemma när kvällen kom!       :) 
 
Några bilder från vår resa: 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Ser att mina kära föräldrar inte fastnade på ett enda kort. Elakt av mig att missa dem, men fokus var hela tiden på killarna. Även kusin O var med, men kort på honom får bli kvar bland de privata bilderna. 
 
Nu är det dags att ta kvällen. Resten av gänget sover redan och imorgon väntar en ny dag. 
 
Nighty-Night! 
 
 
 
 
 
 
 

Höstlov!!!

Yeay!!! Äntligen är det höstlov!!! Igår började vi dagen med att hoppa i vårt Spa-bad hemma efter frukost. Så skönt att först bara ligga och dra sig i sängen på morgonen utan att behöva åka till jobb, fritids eller förskola, sedan bara vara och njuta av ett varmt bad en stund med killarna. Härlig start på morgonen.          :)


(null)Nu hänger P och jag med killarna och kusin O i vår hytt på Birka Paradise medan mummu och ukki är på Spa en stund till. Om några minuter väntar disco igen för mig och killarna. Mer om vår höstlovskryssning när vi kommer hem.       :)

Hoppas ni har en härlig torsdag! 
Bloggat i farten.  
Bye for now! 
RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!