Liten promenad i regnet

Tagit en liten promenad i regnet till BVC idag.     

 


 via Instagram - iamisvarld

 

Bye! 

 


Efter en ganska bra......

Efter en ganska bra natt är vi ändå lite smått trötta här hemma hos oss denna morgon och förmiddag. Jag har åter ont i huvudet (tredje dagen i rad?) och småkillarna hostar, vi är förkylda helt enkelt. Jag har ändå fått lite vettigt gjort denna morgon och om en liten stund ska vi iväg till BVC. Tills dess leker Elias ute i regnet, vilket är jättebra tycker jag, och Simon är inne med mig och donar. Han gillar skor och håller just nu på att testa storebrors tenniskor för fullt.     :)  
 
 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Pizza-botten á la LCHF

Idag åt vi en jättegod hemgjord pizza till middag. Jag kan sakna att äta pizza lite då och då, och även om det går att äta hämtpizza genom att bara äta fyllningen så känns det ändå inte helt rätt. Oftast har jag valt sallad när vi har tagit hämtmat, men från och med nu kommer vi att köra på hemlagat.    :) 
 
56kilo.se hittade jag idag ett recept som jag provade här hemma, och den gick verkligen hem. Inte ens Elias, som är kinkig när det gäller mat, klagade utan tyckte att det var jättegott. Både jag och P var positivt överraskade av pizzabotten och kommer att laga pizza klart oftare nu när vi har detta recept som alternativ. Till pizzan åt vi sedan pizzasallad samt bea-sås, hur gott som helst!  
 
 
 
  
 
Receptet på pizzabotten: 
100g   riven västerbottenost 
4st   ägg 
0,75dl   grädde 
0,5dl   mandelmjöl 
0,25dl   kokosmjöl 
1msk   fiberhusk 
lite salt  
 
Ägg, grädde, mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och lite salt vispas först samman i en bunke, och den rivna västerbottenosten blandas i sist. Smeten får stå och dra i fem minuter. Sedan breds smeten ut på en bakplåt och gräddas ca 15min i 175grader i ugnen. 
 
Det är givetvis upp till var och en att bestämma vad man vill ha på sin pizza. När fyllningen är på ska pizzan in i ugnen i 200grader tills osten har smält och pizzan har fått en fin färg, och när det är klart är det bara att äta och njuta! Jättegott!!!!! Helt klart värt att testa!    :) 
 
Bye Bye! 
 

Två kockar - en jättegod pizza

Idag har vi lagat pizza till middag, Elias och jag. Jättegott blev det och Elias var så glad över att få vara med, och så stolt över att han lyckades laga en så god pizza. Han hade nog inga större förhoppningar på vår pizza, Elias, då han vid middagsbordet plötsligt utbrast: 
 
- Det här var ju jättegott! 
  
Så, denna pizza kommer vi definitivt laga i ordning fler gånger. Så jättegott! Recept kommer lite senare. 
Bye! 
 

PowerWalk och bokstaven E

Efter en något seg morgon, åter med huvudvärk, tog jag i förmiddags en PW med småkillarna. Kände dels att jag och småkillarna behövde komma ut i friska luften, och sedan är jag inte säker på om vi hinner med en PW ikväll. (Alternativt blir det två PWs idag.) Måste säga att det genast blir tyngre när man går med dubbelvagnen. I vanliga fall är det alltid P som tar dubbelvagnen så att jag mest kan fokusera på att gå, andas, ha koll på ljumsken (som ger sig till känna lite då och då), samt överleva PWn. Så bra kondition har jag. Idag var det med andra ord tungt, men skönt.    :)

Lite roligt är att Elias ser bokstaven E lite varstans. När vi passerade den gamla verkstaden (?) såg vi på håll inte alla pinnar som stack ut på mojängen nedan, utan vi såg bara ett E. Elias såg det först och tjoade glatt, och jag blev så glad och stolt, och var givetvis tvungen att fotografera hans E. Han har verkligen koll på sin bokstav nu, vår Elias! :)

 

 

 

Efter PWn stannade vi till på den nya lekparken så att småkillarna fick leka av sig, och nu efter lunchen sover båda en stund. Jag ska passa på att läsa lite.    :)

 

Ha en bra dag idag! 

Bye! 

 


Simons Mumin-set

Elias har sedan tidigare ett eget Mumin-set som han använder flitigt. Besticken kommer till användning nästan varje dag och varje gång han dricker te vill han dricka ur sin Mumin-kopp. För att inte tala om Mumin-handduken som hänger på hans plats på toaletten nere. 
 
I helgen fick Simon sitt eget Mumin-set. Nu kan småkillarna ha matchande handdukar på toaletten och dricka ur varsin kopp när Simon väl lär sig. Perfekt! För att inte tala om fint!      :) 
 
 


 
Simon tackar sin mummu och ukki jättemycket!    :)  
Bye Bye! 
 

Huvudvärk och race i vardagsrummet

Det är redan onsdag och i eftermiddag kan vi ta oss iväg på en tur då Elias då har varit kräkfri i 48timmar. Skönt. Än så länge har heller ej någon annan utav oss mått illa, så förhoppningsvis klarar vi oss. Vi får se. 
 
Just nu väntar jag på att Ipren-tabletten ska börja värka så att jag slipper huvudvärken som jag vaknade upp med. Småkillarna race'ar (hur skriver man det på svenska? rejsar? racar?) på sina BobbyCars fram och tillbaka i vardagsrummet. Elias får upp en ordentlig fart, och jag måste säga att Simon börjar få upp farten framåt han också. Annars åker han bakåt. Det går det med.    :) 
 
Ha en bra onsdag, alla! 
Bye for now! 
 

Det skruvas för fullt

hihihii.... Det brukar vara P som alltid får hjälp av Elias när han ska skruva på något. Nu är det istället Elias som får hjälp av Simon. Perfekt! Söta älskade småkillar!    :) 
 

 
 
Dessutom är det jätteskönt att kunna ha altandörren öppen så att småkillarna kan leka både inne och ute. Me like!     :)
 
Bye! 
 

Till lilla lekparken en stund

Frisk luft är alltid bra och för att fördriva lite tid innan det var dags för lunch gick vi till den lilla lekparken i förmiddags. (Jag har konstaterat att vi brukar gå till fyra olika lekparker och att jag nu för mig själv döpt dem till Lilla, Gamla, Nya och Stora.)
 
Hursom, Elias var det full fart på som vanligt och det märks inte alls att han låg magsjuk igår. Lilla lekparken brukar även oftast vara tom, så där kunde småkillarna leka utan att vara nära och smitta någon annan. Simon, han lekte på lite han också men då han är förkyld var han trött och hängig. Roligast var att gunga på sköldpaddan, tyckte nog båda, och Elias talade om att han ser fram emot när Simon är större och de kan gunga lite häftigare. Idag var det alldels för lugnt gung tydligen.     :)  
 
 
 
 
På vägen hem stannade vi till utanför grannen och fick titta på två av valparna som de har. 5veckor är valparna nu, och jättesöta. Så snart vi är friska ska vi gå över och hälsa på dem ordentligt. Både Elias och Simon tycker att det är spännande med hundarna och valparna. 
 
Bye! 
 

Pigga, glada och förkylda idag

Vilken skön och lugn natt vi har haft. Helt underbart! Simon har vaknat endast en gång för att dricka vatten och sedan somnade han om igen direkt. Jag har fått sova! Vilket var välbehövligt känner jag då jag nu också har blivit förkyld. Elias var förkyld helgen som gick och i två dagar nu har Simons näsa runnit, så nu är det min tur. Jag klarar det, det är lugnt. Mest synd är det om Simon vars näsa rinner och då vi måste torka näsan så ofta har den även börjat blöda lite. Stackars liten. 
 
Idag blir vi hemma igen då Elias igår hade magsjuka. All mat som Elias åt igår har han fått behålla och efter kvällsduschen igår var det en ny pigg kille vi hade här hemma igen. Barriären mellan vardagsrum och kök (bestående av två flyttlådor) får vara kvar även idag, bland annat för att hålla småkillarna lite skilda från varandra så att de inte snorar, hostar eller smittar varandra. (Jag försöker verkligen att förhindra smitta här, och vi får se om det går.) Men, mest för att Simon inte ska smita in i vardagsrummet och klättra upp i soffan när jag inte har koll. Just nu är det jättekul att klättra upp i soffan, speciellt när jag är på väg att hämta bort honom.    ;)  
 
 
 
 
 
Medan jag skriver detta har Simon visst hittat ett sätt att klämma sig förbi flyttlådorna och just nu står båda småkillarna och tittar på mig från andra sidan barriären. Kanske ska gå och ha lite koll på dem igen?    ;) 
 
Ha en bra tisdag! 
Bye Bye! 
 

Sibylla - när varken tid eller ork finns

Det är tur att Sibylla har god mat när varken tiden eller orken räcker till. :)


 

via Instagram - iamisvarld 

 

Bye Bye! 

 


Idag spritar jag händerna och tjatar....

Jag vet inte hur många gånger jag har spritat händerna idag, och då är klockan bara tre. Elias ligger och vilar i vardagsrummet så att jag kan hålla ett öga på honom, och för att inte Simon från köket ska kunna smita in till sin storebror har jag satt för två tunga flyttkartonger i dörröppningen. (Här gör jag allt för att försöka förhindra att vi blir smittade.) Jag spritar händerna så snart jag går från ett rum till ett annat, när jag hjälpt Elias med vad det nu kan vara, så snart jag har lekt med Simon, när jag har gett Simon vatten, när jag ska in i kylskåpet, nu när jag har bloggat, när jag ska plocka undan vad det nu kan vara, när jag, när jag, när jag..... Måste allvarligt lokalisera min handkräm då händerna börjar bli smått torra av handspriten vid det här laget. 
 
Sedan vet jag inte hur många gånger jag har frågat Elias hur han mår. Stackarn, så jag tjatar på honom. Men, det får han ta för jag vill veta vad magen säger när han har druckit lite vatten och nu smakat på två skedar mellanmål. Jag vill vara snabbt på plats (jag flyger över kartongerna i dörröppningen) när han börjar må illa så att jag kan hjälpa till.  Måste även ringa till dagis och tala om att han blir borta hela veckan i och med att han har legat sjuk idag. Han kämpar på bra, Elias, och jag hoppas att illamåendet har gått över snart och att han får behålla maten. Nyss bad jag om ursäkt för att jag tjatar så och fick ett "Tack!" till svar. Älskade killen. 
 
Bye! 
 

Lite ändrade planer....

Det blev lite ändrade planer här idag. När Elias väl vaknade imorse var han fortfarande jättetrött och klagade över magont, så han fick bli hemma från dagis idag. Under förmiddagen har han vid två tillfällen gråtit och sagt att han vill kräkas, men det har inte kommit något. Så, nu är vi hemma i avvaktan på om det är magsjuka Elias har fått eller om det bara är så att han är totalt jättetrött och hungrig och därmed känt sig illamående. Just nu sover han och han får sova så mycket han behöver, vår älskade Elias. 
 
Mina två trogna vänner idag.... 
 
 
 
Bye for now! 
 
 
 
Uppdate: Elias kräktes just så visst är det magsjuka han har åkt på..... Stackarn...... Vi blir med andra ord hemma i två dagar till...... 
 

Urk, fy och bu för vilken natt...

Urk, fy och bu för vilken natt. 02.35 tittade jag på klockan inatt och då hade jag fortfarande inte fått somna för Simon efter att vi kom hem vid halv tolv. En jättetoktrött Simon vars näsa rinner, och som dessutom kanske var hungrig (?), kom inte alls till ro och så snart han började nicka till och somna satte han sig upp i sängen och började gråta. Inte grät han lite heller, utan det var katastrof ibland. Jag hade egentligen även behövt knäppa på tvättmaskinen med småkillarnas kläder, samt lagt fram kläder till Elias så att han bara kan klä på sig denna morgon, men så snart jag rörde mig eller lämnade rummet vaknade Simon så jag fick snällt ligga kvar i sängen. Det enda som tillslut hjälpte var att ta upp honom och sitta med honom i famnen och gunga lite tills han somnade, men så snart jag rörde på mig vaknade han igen och jag fick börja om.  Vilken tid han väl tillslut somnade har jag inte koll på, men jag har inte fått jättemånga timmars sömn inatt. 
 
Imorse väcktes jag sedan 06.45 av Elias som kom intassande och ville ha vatten. Ingen direkt sovmorgon för mig. När jag ändå hade klivit upp var det lika bra att vakna till helt då jag annars säkert hade försovit mig och det hade blivit stress iväg till dagis. Elias somnade om, vilket var jättebra då han också hade varit trött idag, och killarna sover fortfarande. Skönt för dem.
 
Så, nu sitter jag här med min första kopp kaffe och hoppas att jag piggnar till och orkar med dagen. Tvättmaskinen snurrar, Elias kläder ligger framme på hans lilla soffa som de ska göra när han ska iväg och extrakläder till dagis är märkta. Helst skulle jag nog vilja somna om, men det går inte. Får se om jag sover lunch tillsammans med Simon idag. 
 
Hoppas ni sovit gott! Ha det bra idag! 
Bye for now! 
Ukr

E L I A.....

Elias lärde sig för någon vecka sedan sin bokstav "E". Han lärde sig känna igen den bland andra bokstäver, samt lärde sig skriva den, och sedan dess har han skrivit E varje gång han har målat med vattenfärger, ritat eller skrivit listor. Jättestolt har han varit, precis som P och jag är. 
 
Den senaste veckan har vi övat lite på bokstäverna "L" och "I" som faktiskt är väldigt tacksamma bokstäver att skriva. Nu kan Elias endast skriva bokstäverna om han blir påmind om hur de skrivs, han kan dem inte lika bra som bokstaven "E". "L" är lite lika bokstaven "E" men har bara ett streck där nere och "I" är bara ett rakt streck, brukar vi säga. Bokstaven "A" har vi också nämnt, och just den bokstaven övar han på ibland och tycker nog att den är lite kul. Två sneda streck åt varsitt håll och sedan ett streck i mitten. 
 
Idag, med lite hjälp och direktiv, fick han ihop nästan hela sitt namn på tavlan som står på altanen här hos mina föräldrar. "E L I A" har han lyckats skriva, och nu ska vi bara öva på det där kluriga "S"et som slingrar sig som en orm. Så småningom kommer han nog att kunna skriva sitt namn. Så coolt! (Tycker då jag.)     :) 
 
 
 
Måste dock konstatera att Simon kommer att få det svårare att få ihop sitt namn när han väl börjar intressera sig för bokstäverna. Hur tänkte vi egentligen när vi valde namnet Simon? Några av våra kriterier när vi funderade kring namn var att det inte skulle vara för långt, och det är inte namnet Simon. Vi tänkte dock aldrig på att vi kanske skulle kunna underlätta för barnet och välja ett enkelt namn att stava. "Emil" hade varit bra. Det hade dock varit helt fel, det var ändå en Simon som kom in i vår värld.    ;) 
 
Bye Bye! 
 

Liljor - eller mördarsniglar?

Mina kära föräldrar har en jättestor fin buske med liljor som blommar jättefint hela sommaren på tomten här. Det är nästan så att jag skulle kunna tänka mig liljor hemma istället för vår rodedondonderondedon (jag lär mig verkligen aldrig vad den heter!) som blommar så kort tid och sedan inte alls ser bra ut. Den enda nackdelen med liljor är dock att de överblommade liljorna ser ut som mördarsniglar, och då både jag och Elias tycker att just mördarsniglar är jättehemska (min rädsla för mördarsniglarna har tyvärr smittat av sig på honom) är jag inte säker på att vi ska ha liljor hemma. Vi kommer hoppa högt varje gång vi går förbi och ser något som liknar en mördarsnigel. Elias är övertygad om att de överblommade liljorna här är mördarsniglar. Men, visst är liljorna fina...   :)  

 

 bild via Instagram - iamisvarld  

 

 

Bye! 

 


Lek i tältet....

Tältet som står på altanen (då vädret inte är att lita på) är populär här hos mina kära föräldrar, och med jämna mellanrum under dagen leker kusinerna där i. Medan vi väntade på middagen passade jag och Simon på att leka lite och jag konstaterade att det måste vara denna utsikt småkillarna har.... ;)


 


via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bye! 

 


Kusinen har.....

Kusinen har anlänt och leken är i full gång. Även Simon är, eller försöker vara, med på ett hörn. Älskade killar, alla tre!    :)  


 


via Instagram - iamisvarld 

 

Bye!  

 


Ny höstjacka till Elias

Efter lunch och mellanmål idag åkte jag och småkillarna in till stan för att se om vi skulle hitta kläder till dem på LillaW som snart tyvärr ska stänga igen. Just nu har LillaW 50% på allt i butiken, så gissa om jag blev glad när jag hittade en snygg svart Lindberg-jacka med turkosa detaljer på. Elias blev jätteförtjust i jackan och skulle absolut ha den, och så fick det bli.   :)  

 

 

 

 

Jag hittade även ett fint grönt och grått regnställ som skulle passat Simon jättebra, men varken Lindberg-jackan eller regnstället fanns i Simons storlek. Tyvärr. Måste googla och se var jag kan köpa en.    ;)

 

Bye! 

 


Ibland försvinner.......

Ibland försvinner dagarna utan att man egentligen hinner göra något speciellt. Idag har varit en sådan dag. Efter att ha lämnat av P på busstationen handlade jag och småkillarna mat, åkte hit till mina kära föräldrar, och sedan har det busats och lekts hela kvällen. Dagen bjöd inte på mer spänning än så.

Nu sover småkillarna och jag ska passa på att ta en tidig kväll så att jag orkar med en tidig morgon igen. Imorse fick jag faktiskt sovmorgon och jag måste säga att det var skönt att ligga och dra sig.

Hoppas ni har haft en bra dag!
Nighty-Night!


Igår, idag och nu

Igår spenderade vi eftermiddagen i Karlstad med att gratulera min fina fina vän Charlotte som fyllde år och är hemma och hälsar på från GranCanaria. Det går alldeles för länge mellan gångerna vi ses, och igår hann vi visserligen ses men då småkillarna var med var jag mest upptagen med att ha koll på dem och hann då inte prata så mycket som jag hade önskat med Charlotte. Elias var i alla fall jätteglad då han fick träffa sin gudmor och hon fick en tavla som han hade målat i födelsedagspresent. Jag tror nog att även Charlotte var glad över att få träffa småkillarna då de har vuxit en del sedan de sågs sist.     :)  
 
Åter här hemma hos mina föräldrar igår kväll åt vi god middag och småkillarna busade med sin mummu och ukki. Det är så härligt att se att Simon nu accepterar dem och inte alls gnäller när de vill leka med honom. Elias har det inte varit några problem med efter att han fyllde ett år, och samma sak är det nu med Simon. Jag antar att Simon börjar känna igen sig här i huset, samt känna igen sin mummu och ukki, och då litar på och vågar leka med dem. Det finns hopp. Speciellt med tanke på att det faktiskt var mummu som nattade båda småkillarna igår kväll och ingen utav dem gnällde eller protesterade. Inte ens Simon! Åh, så glada och nöjda vi var. (P och jag ser fram emot att snart kunna ha barnvakt och gå på bio.)    ;)  
 
Idag har vi hängt här hemma hos mina föräldrar samt i lekparken under förmiddagen och bara tagit det lugnt. Om några timmar ska jag och småkillarna skjutsa iväg P till tågstationen så att han kan fara hem och ägna morgondagen och helgen åt jobb och flygplanet. Jag och småkillarna blir kvar här till på söndag och passar på att leka med mummu och ukki så mycket som möjligt. 
 
Nu en kopp kaffe innan Simon vaknar efter lunchen och det blir fullt upp igen. 
Ha en bra torsdag! 
Bye Bye! 
 

Vilopaus i tältet

Idag passar Elias på att vila i tältet efter lunchen. Jättemysigt! :)

via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Denna morgon är......

Denna morgon är jag seg. Det är tungt att vakna upp på morgonen efter att ha åkt bil halva natten, ändå fick jag sova en stund i bilen medan P körde. Jag tycker det ändå är lugnast att köra kvällstid och småkillarna sov hela vägen. Och, nu är vi här.

Om en stund ska jag och småkillarna åka in till stan och handla lite och P ska passa på att jobba. I eftermiddag blir det Karlstad och kalas vilket ska bli jättekul. :)

Ha en bra onsdag!
Bye for now!


Tisdagen försvann

Denna tisdag försvann utan att jag riktigt hann med. Efter att ha lämnat av Elias på dagis imorse åkte jag och Simon in till stan, och Simon fick sin första dos Twinrix. Jag tyckte det var skönt att få det gjort så att vi hinner med att ta ytterligare två sprutor innan vi ska åka till Thailand i höst. Mindre glad var dock Simon som grät jättemycket och borrade in sitt lilla ansikte i halsen på mig. Inte roligt att bli stucken, stackarn. Nästa dos ska han få om fyra veckor och genomgå samma procedur. Hoppas att han glömt bort dagens upplevelse tills dess.

Under eftermiddagen har vi sedan varit hemma och packat smått igen. Ikväll åker vi till mina kära föräldrar, och imorgon ska vi iväg och gratulera min underbara vän Charlotte som är hemma och hälsar på i Sverige. :)

Ha en skön kväll!
Bye!


Morgonrutiner och sedan iväg

Inatt har Simon haft en bra natt, även om han har vaknat några gånger, och jag har faktiskt fått sova bra känns det som. När klockan ringde imorse var jag helt borta dock, så pass att det faktiskt var P som vaknade och fick väcka mig. Det händer inte jätteofta. Tyvärr hänger inte kroppen med riktigt denna morgon och jag har träningsvärk efter gårdagens PW. I och för sig är det skönt att känna av träningen, men inte riktigt skönt att röra sig så stelt som jag gör. 
 
Om en stund är det åter dags att åka iväg till dagis. Idag har jag tänkt lämna av Elias som vanligt då jag och Simon måste åka in till stan till klockan tio. Elias vill dock att vi även idag blir kvar en stund och leker på dagis, precis som igår, så vi får se hur vi får till det så att alla parter blir nöjda. 
 
Nu ska frukost intas, morgonens andra kopp kaffe, kläder ska tas på och väskor packas. 
Hoppas ni får en bra dag! 
 
Bye for now! 
 

Hur fick maten plats?

Ikväll, efter vår PW, varvade vi ner lite framför TVn och kikade lite på en filmsnutt tagen när P och jag var till Thailand hösten 2008. För att få Elias att känna sig lite viktig och delaktig talade jag om för honom att han faktiskt också var med på den resan, men i mammas mage. Elias, som tänker så mycket, sade efter en liten stund: 
 
- Mamma, när jag var i din mage.... hur fick maten plats då? Då kunde du inte äta mycket? 
 
 
Jag blir så fascinerad av alla hans tankar. Ja, hur får maten plats? Hur mycket kan man förklara för en treåring? Det är inte ens så att jag vet hur allting fungerar. Att han funderar och klurar så mycket, Elias. Älskade killen.     :) 
 
Nighty-Night! 
 

En ordentlig PW

Ikväll har vi tagit oss en ordentlig PowerWalk på 1timma 30min. Så pass så att Simon somnade i vagnen. Söte lille kille. Som vanligt gick vi lite omvägar, fortsatte sedan över hängbron till stallet, och tillbaka. Åh, så skönt det känns nu. Dessutom är det faktiskt fint häromkring vilket gör promenaderna mysiga trots flåsandet.    ;)

 

 

 

Bye Bye! 

 


Plockat blommor på dagis

 
 
 
 
Idag har Elias och en av hans dagiskompisar hängt över staketet på dagis och plockat blommor. Jätteglad var Elias när han fick ta hem blommarna och nu står de här fint på bordet. Även jag blev glad. Blommor piggar upp, speciellt när det är Elias som har plockat dem och är stolt över det.     ;) 
 
Bye! 
 

Första dagen på dagis idag

Då har vi varit iväg och lekt en stund på dagis innan jag och Simon lämnade Elias där själv. Idag är de flesta barn tillbaka och det var verkligen härligt skratt och bus som fyllde gården när vi kom. På dagis har Simon idag grävt i sandlådan, ätit sand, gungat, åkt cykel, och varit jättenöjd (tills vi skulle gå hem då han inte alls ville det och började gallskrika som han gör när han måste sluta med någonting han tycker är kul). Elias, han har cyklat runt, gungat med de andra barnen och när vi lämnade honom lekte han i lekstugan med två av tjejkompisarna.
 
Vid ett tillfälle blev Elias dock ledsen och ville följa med oss hem och inte ens stanna över lunchen. Jag tycker det är så svårt att peppa och övertala honom att stanna, speciellt när tårarna rinner ner för kinderna och han är uppriktigt ledsen. (Annat är det med krokodiltårar, dem går jag inte på.) Jag gick till slut med på att vi skulle ta en kortare dag idag, men efter en liten stund tyckte han själv att jag och Simon skulle åka hem ändå och han skulle stanna kvar och äta lunch. (Tror att det var köttbullarna och makaronerna som lockade.) 
 
Så, nu är Elias på dagis och klockan två ska vi hämta honom igen. Jag har lovat att ta vagnen och en promenad när vi hämtar honom då vi som vanligt var sena och fick slänga in oss i bilen imorse.  
 
 
 
 
Bye Bye! 
 

Idag börjar dagis igen

Måndag den 20augusti och idag börjar dagis igen. Alldeles om en liten stund ska vi bege oss iväg och jag räknar med att denna måndag blir något av en inskolsningsdag för Elias och att han säkert kommer att följa med oss hem innan lunch. Redan förra veckan när vi var till dagis på lite lek sade Elias att han vill att jag och Simon ska vara kvar på dagis med honom idag, så det ska vi vara. Har vi tur tröttnar han på oss och då kan vi gå hem efter en stund. Annars blir det en lekdag där för oss, och ingen kommer vara gladare än Simon då han älskar dagis.    :) 
 
Dags att göra oss iordning. Ha en bra måndag! 
Bye for now! 
 

För skojs skull

Det är inte lätt det här med uttryck. Under vår PowerWalk ikväll tyckte P att vi vid ett tillfälle skulle svänga höger för skojs skull. Elias frågade då direkt: 
 
- Varför är det skoj? 
 
 
Ja, varför var det skoj? Istället för att gå bakom villakvarteret gick vi igenom det och kikade på relativt nybyggda hus, vilket jag och P alltid tycker är kul att göra. Elias förstod inte alls. Konstiga föräldrar han har.     ;)
 
Bye! 
 

Ost-chips

Idag har vi ätit tacos med ostchips då jag inte orkade göra i ordning tacobröd. Ostchipsen fick mycket godkänt av killarna och både Elias och Simon knaprade i sig glatt av dem. Jag är mest glad över att de var så jättelätta att göra, och dessutom goda. Blir helt klart ett alternativ till tacobröd framöver. 
 
 
 
Recept: 
Riven ost 
Oregnao 
 
Jag tycker att man gott kan köpa riven ost i valfri smak när man ska göra ostchips. Tycker man om stark ost köper man det, tycker man om mild ost då köper man det. Jag använde Tex-Mex-ost till våra ostchips. Klicka ut osthögar på bakplåtspapper och strö sedan över lite oregano för att ge osten lite extra smak. Låt stå i ugnen tills de har fått lite färg i ca 200grader. Servera med tacofärs, grönsaker och sås - och njut!     :) 
 
Bye Bye! 
 

Inte hungrig

Jag är inte hungrig nu för tiden. Till frukost tar jag en kopp kaffe med ordentligt med grädde i och det är det enda jag vill ha. På grädde står man sig ganska bra. Sedan blir det en kopp kaffe med grädde till på förmiddagen, men ingenting mer. För en liten stund åt jag lunch tillsammans med Simon (P och Elias är iväg på ärenden) och han åt på som vanligt, men jag fick nog i mig högst fem skedar korvstroganoff. Till middagen brukar jag i och för sig vara hungrig, men sedan står jag mig på det till nästa dag. Jag undrar egentligen hur många kalorier jag får i mig på en dag, måste nog räkna lite på det. 
 
Jag vet att det blir såhär när man kommer igång med LCHF på riktigt och får igång fettförbränningen. Man är inte hungrig. Och, man ska egentligen bara äta när man är hungrig. Det jag tycker är tråkigt är att frukost- och lunchstunderna med småkillarna blir fel. Visst, jag sitter med vid matbordet, har en kopp kaffe eller lite mat framför mig, men jag har alltid ansett att man som förälder ska föregå med gott exempel och äta ordentligt och samtidigt som barnen så att det blir rutin och en familjestund kring matbordet. Nu känns det som att det inte riktigt är så. Samtidigt kan jag heller inte tvinga i mig mat, lika lite som jag tvingar i småkillarna när det tar stopp för dem. 
 
Vi får se hur länge denna period, att inte vara hungrig, varar. Det kanske ordnar sig på något sätt ändå. Än har nog varken Elias eller Simon tänkt på att jag inte äter så mycket när vi sitter tillsammans kring matbordet, och när frågan kommer upp får jag se hur vi gör då. Det allra viktigaste för mig är ändå att vi inte äter på olika tidpunkter på olika ställen här i huset, och det behöver jag nog inte oroa mig för på många många år.    :)
 
Bye for now! 
 

Ta lite sovmorgon

Igår, vid något tillfälle när Elias och jag pratade, funderade han lite och sade: 
 
- Mamma, imorgon... då kan du gå ner på morgonen så tar jag lite sovmorgon. 
 
 
Sagt och gjort, imorse smet jag ner tillsammans med Simon så att Elias kunde ligga och dra sig lite ytterligare. Nu sov inte Elias så jättemycket längre än jag och Simon gjorde, men just att han tänkte tanken tyckte jag var gulligt.    :) 
 
Bye for now! 
 

Dagens shopping

Idag har vi shoppat, jag och småkillarna. Butikerna måste ha några gyllene ord som de använder under ett år, och ett av dem är helt klart "Skolstart". Det var inte bara jag och småkillarna som var ute i butikerna idag, utan massa andra som köpte diverse inför skol- och dagisstarten.  
 
Först bar det av till BarnensHus där de denna dag hade kampanj på regnställ för 99:- samt gummistövlar för 49:-. Nu åkte vi inte dit för att jag nödvändigtvis hade tänkt köpa just kampanjvarorna, och tur var det då vi kom dit (en halvtimma efter öppning) endast fanns fyra regnställ och åtta par gummistövlar kvar och då inte i småkillarnas storlekar. Jisses, vilken åtgång på kläderna. Vi plockade i alla fall på oss det som behövdes hem och besöket avslutades sedan med jätteskrik och protester från Simon, som ville fortsätta sitta och åka på den stora traktorn som fanns där, och en borttappad sko som Simon lyckats sparka av sig när varken jag eller Elias såg. 
 
Inne på Valbo-centrum har vi sedan shoppat smått och gott. Elias har fått ett nytt regnställ då han vuxit ur sina gamla, och idag valde han ett rött fint med Blixten McQueen på. (Måste säga att han tycker väldigt mycket om Blixten-prylar med tanke på att han faktiskt inte har sett första filmen.) Då jag inte har koll på vilka galonisar som är och känns bäst köpte jag med två olika par till både Elias och Simon, och dessa ska vi testa under morgondagen och sedan lämna tillbaka de vi inte är nöjda med. (Tycker det är enklare att testa i lugn och ro här hemma än att börja böka i butiken.) Läste just att testfakta.se och Vi Föräldrar i årets test av regnkläder kommit fram till att Didrikson och KappAhl's har bra regnkläder i år, så får se om jag och Elias är nöjda med KappAhl galonisarna imorgon. Utöver regnkläder fick vi med oss tröjor till småkillarna, samt en skjorta till Elias då han hittade en som han tycker jättemycket om och tydligen ska ha på sig varje varje varje dag på dagis. (Jag hade tänkt hänga tillbaka skjortan och inte köpa den, men då jag vet hur mycket Elias älskar skjortor och hur gärna han har dem på sig så kunde jag göra det.)     :)  
 
  Ett Blixten-regnställ till Elias,    
 
samt en tröja och snygg skjorta.  
 
Simons två nya tröjor, strumpor samt en solhatt att ha i Thailand.
 
 
 
 
  
Shoppingen avslutades med glass och jag kan bara konstatera att vi, trots att vi har gått i butiker nästan hela dagen, har haft en mysig dag. Innan vi åkte hem sprang jag in på BarnensHus igen precis innan stängning och hittade faktiskt skon som någon, inte hade lämnat till kassapersonalen, utan istället hade lagt upp den på en hylla med andra varor. Hur ska man hitta den då??? Nu gjorde jag det i och för sig då jag ungefär visste var jag skulle leta, men är det inte bättre att lämna in den i kassan där folk ändå går ut och där en förvirrad mamma kan fråga och få hjälp? Jag ska helt klart göra det om jag hittar något borttappat nästa gång.     ;) 
 
Nu sover småkillarna, P är på fest, och jag ska krypa ner i soffan och se på film. Eller, krypa ner i sängen och bara sova. Vi får se. 
 
Nighty-Night! 
 

Simon går!

Vår Simon går! Han har i och för sig gått några små steg mellan saker en längre tid, samt i några dagar gått från rum till rum, men ändå hoppat fram på rumpan när det ska gå snabbt. Idag har han dock upptäckt att det faktiskt går snabbare att gå och nu går han hela tiden. Att gå har även blivit en sysselsättning, och han kan ägna långa stunder åt att bara bära runt saker från ena platsen till den andra och tillbaka igen. Att fånga honom på bild när han går är dock svårt, som ni ser, speciellt när han tycker det är roligt att rymma ifrån mig och bli jagad.    :) 
 
 
 
 
Jag får vara glad åt att jag ändå lyckades fånga en rörlig Simon på kort när jag hade kameran framme. En stund senare föll han i golvet, från sittande läge som tur var vilket inte gjorde fallet så högt, och han har nu en megastor bula med ett sår i mitt på pannan. (Nästan så att jag började gråta och jag i min tur blev tröstad av en lätt orolig Elias som kramade mig länge.) Länge länge höll sig Simon för pannan när han gick mellan mig och sin storebror för att tröstas och bli omkramad. Stackars älskade lille kille. Men, så duktig han är! Tänk att han till slut lärde sig att gå!    :) 
(Det känns jättekonstigt att se honom komma gåendes in i rummet som man är i nu, men samtidigt så coolt.) 
 
Bye Bye! 
 

- Vaaaaad har du gjort nu!?!?!?!

 
 
 
 
 - Siiiimon, vaaaaad har du gjort nu!?!?!?!?!?! A!A! 
 
 
hihihii..... Jag tycker det låter så gulligt och kan inte låta bli att le. Vi poppar musik här hemma och jag försöker laga mat i köket. Plötsligt tystnar musiken och jag hör Elias säga till sin lillebror som är alldeles för tjust i stereon nu för tiden. De är söta, våra småkillar. Och, Elias går verkligen in för storebrors-rollen.    :) 
 
Bye Bye! 
 

En ny lekpark tillsammans med vänner

Idag åkte jag och småkillarna iväg en sväng för att träffa Maddi med -i och deras småkillar, och för lek i en ny lekpark. Det är alltid kul med nya lekparker, så medan småkillarna lekte kunde Maddi och jag sitta och prata. Nästan, i alla fall. Med en Simon som gärna klättrar och leker på samma ställen som storebror fick jag snällt hänga på honom lite då och då. Även Elias har upptäckt tjusningen med att klättra och utmanar gärna sig själv när han kan. Idag tog han sig ner för en liten klättervägg, typ, och jag var med som lite stöd och trygghet ifall han skulle ha fallit ner.  
 
 
 
 
Kul var det att träffa Maddi, och fler träffar hoppas jag verkligen på då jag inte har hunnit träffa Maddi på hela sommaren. Tack vännen för lekparksstund idag!    :) 
 
Bye! 
 

Snart iväg på lek

Det är fredag och snart är det helg. Här har småkillarna fått i sig frukost och jag min första kopp kaffe, och snart ska vi ta oss iväg på lek- och fikadate. Innan sommaren såg jag fram emot alla lekdater och fikan som jag skulle hinna med, men nu i efterhand konstaterar jag att det varit svårt att få till något då alla har rest och varit hemma om varandra. Så, en fördel med hösten är att alla är på hemmaplan då de jobbar, och då kanske hinna träffas.    :) 
 
Nu ska vi klä på oss och göra oss i ordning. 
Ha en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Höstens intåg och levande ljus

Det börjar bli mörkt på kvällarna nu och hösten gör sitt intåg. Det känns som att jag inte alls har hunnit med sommaren, vilket i och för sig kan bero på att det inte har varit någon riktig sommar med sol och pool. Idag har det dock varit en jättefin dag, trots en regnskur på förmiddagen, och vi har hunnit leka koja på altanen och njuta av solen och det har varit skönt. 
 
Hursom, med hösten kommer dock myset inomhus och ikväll har vi tänt ljus i vardagsrummet och suttit i soffan och myst. Jag tycker nog att hösten har sin charm den också. Speciellt när jag vet att jag kan fly från höstrusket i november när jag har tröttnat på det och ladda batterierna med sol och pool i Thailand.    :)
 
 
 
 
Dags att ta natten. 
Nighty-Night! 
 

Simon kan resa sig

Idag har Simon lärt sig att resa sig upp från golvet utan att hålla i sig. Han har övat i nästan en veckas tid och nu äntligen har han hittat balansen. Första gången han reste sig upp var förra helgen på gräsmattan när vi var hos mina föräldrar, och på gräsmattan var det tydligen på något sätt enklare att hålla balansen. Sedan har han haft svårt att hitta balansen på golvet här hemma då det har varit lite halt trots att han har fått gå barfota hela veckan. (Nästan, givetvis har han fått strumpor på sig om han har varit kall.) Idag dock släppte det och han har rest sig om och om och om igen. Gissa om han är glad. Lille älskade kille som växer och lär sig.     :)  
 
Bye Bye! 
 

Kyckling står falukorv

Kyckling slår falukorv, det är bara så.    :)
 
Härom kvällen lagade vi i ordning baconlindad kyckling med chiliost och gräddsås till, och den middagen fick som jag tidigare skrev mycket godkänt av hela familjen. Nu äter Simon det mesta som vi lagar iordning här hemma, men även Elias tyckte att det var gott och så är inte alltid fallet. (Även om han faktiskt på senare tid har börjat smaka och tycka om fler och fler rätter.) 
 
Då jag idag endast hade en kycklingbit med sås kvar i matlådan bestämde jag mig för att ta den själv och så fick småkillarna falukorv till lunch, vilket alltid går hem. När de mumsat i sig sin falukorv och såg mig äta baconlindad kyckling stack Simon ut tungan (som han alltid gör när han vill smaka/äta) och Elias sade att han också ville ha en bit. Så, jag fick en halv portion kyckling till lunch idag och småkillarna mumsade i sig andra halvan. Jag klarar mig. Mest glad är jag åt att Elias och Simon äter och tycker om maten de serveras. Varför jag skriver ner detta? Bara för att påminna mig själv i framtiden om att det faktiskt var vissa rätter som gick hem.     ;) 
 
Bye! 
 

Lek i kojan

Mellanmålspaus och lek i kojan på altanen. Skön dag idag! :)   

 

via Instagram - iamisvarld

 

 

Bye! 

 


Baconlindad kyckling med chiliost och gräddsås

Härom kvällen lagade vi baconlindad kyckling med chiliost och gräddsås till middag. Middagen fick mycket godkänt av hela familjen och vi kommer att laga kyckling i olika varianter med gräddsås helt klart flera gånger. Gräddsåsen kommer jag dock att försöka få fetare/krämigare då den var för rinnig för min smak, så nästa gång ska jag tillsätta lite philadelphiaost och se hur det blir. 
 
 
 
Receptet: 
kycklingfilé ca 1kg
200g färskost med chilismak
2-3pkt bacon
smör
 
5dl grädde 
100g färskost 
2msk kycklingfond 
1tsk soja 
salt och peppar 
 
Kycklingfileérna kan delas på två och därefter görs ett snitt i dem som fylls med färskosten. Linda sedan så mycket bacon runt kycklingfilén som du önskar. Kycklingknytena steks i stekpanna tills de fått färg och läggs därefter i en ugnsform. 
 
Häll grädden, färskosten, fonden och sojan i stekfettet efter kycklingen och låt puttra en stund. Tillsätt salt och peppar efter smak. Häll tillslut gräddsåsen över kycklingfiléerna och låt stå i ugnen 20-25min på 200grader. 
 
Vi serverade rätten med enkelt tomat- och gurksallad, men den kan lika gärna ätas med blomkålsris. Som sagt, såsen kan kanske även göras lite krämigare med philadelphiaost. Receptet är hämtat från Anna Halléns bok som innehåller riktigt många goda recept att testa eller inspireras av.    :) 
  
Testa! Hoppas det smakar! 
Bye for now! 
 

LCHF-husmanskost som inspiration

Här hemma har vi haft en lugn skön torsdagmorgon med lek och Sommarlov på TVn. Jag klurar just nu på vad vi ska köpa med oss från affären till kvällens middag, och så snart inköpslistan är färdig ska vi ta en liten promenad. Även denna vecka, precis som förra, ska jag låta Anna Hallén med sin LCHF-husmanskost fortsätta inspirera till middagarna här hemma. Det har inte varit lätt att fotografera maträtterna som vi har lagat, men de har fått helt klart godkänt (även av Elias och Simon) och jag ska försöka få till några kort och recept här så småningom.    :) 
 
 
 
 
Ha en bra dag! 
Bye for now! 
 

Lek på dagis en stund idag

Efter mellanmålet idag (eller, igår om man nu ska ha koll på att klockan redan passerat midnatt) skulle vi ha oss till dagis för att hälsa på, men istället kom svärfar förbi och vi blev hemma en stund till. Småkillarna har inte träffat farfar på länge och Elias pratade på så pass så att vi knappt hann prata om sommaren som gått. Hursom, det var kul att han kom förbi även om det var en kort stund. 
 
För att inte missa fröknarna och barnen helt på dagis gick vi iväg en stund även om det blev lite senare än tänkt. Att komma lite senare på eftermiddagen visade sig vara ganska bra då en del av barnen redan hade hunnit åka hem och det var lugnare ute på gården och därmed mer plats för både Elias och Simon att leka. Dessutom kunde jag prata lite med fröknarna en stund. Elias cyklade som vanligt runt runt på gården, och Simon fastnade denna gången i sandlådan. Sedan hann Elias även med att få en liten fruktstund med sina dagiskompisar som var kvar, och vi hann även gunga en stund. Elias trivs på sitt dagis, det gör han, men lika mycket trivs även Simon som inte alls ville gå hem därifrån.   
 
 
 
 
 
På måndag sätter dagis igång på riktigt för Elias. Han har redan nu bestämt och talat om för fröknarna att han vill att jag ska vara med på måndag, så det ska jag vara. Återstår att se hur länge jag ska vara där, eller om han ganska snabbt tröttnar på mig och säger åt mig att gå hem. Jag håller måndagen öppen och tar dagen som den kommer. Simon kommer garanterat vara jätteglad om han får leka några timmar på dagis.   :)
 
Bye Bye! 
 

Vart sätter man en 1-årig klätter-Simon?

Onsdag morgon, eller snart förmiddag kanske, och jag håller just nu på att klura ut hur vi ska ta oss igenom nästa procedur här hemma, jag och småkillarna. Frukost har vi ätit redan tidigare och småkillarna är påklädda, nu är det jag som ska ta en dusch och få på mig kläder så att vi kan ta oss ut. Frågan är hur jag ska lyckas med duschen. (Vilka problem jag har...)
 
När Simon var liten liten bebis låg han ofta och sov i sin säng medan jag duschade, och när han väl kunde sitta upp satt han i sin lilla badbalja. När han blev alldeles för rörlig för badbaljan fick han flytta över i badkaret och sitta där och plocka med sina leksaker. Nu är det en 1-årig klätter-Simon vi har och att ha honom i badkaret känns inte helt optimalt. I och för sig tar han sig inte ur badkaret, men när han försöker klättra upp kan han lätt halka till och ramla vilket jag inte vill. Alternativt kommer han att råka dra på vattnet och bli blöt hela han, vilket i och för sig inte alls är hela världen, men ändå en ytterligare procedur att ta tag i då han ska torkas och kläs på igen. Att ha honom lekandes i Elias rum under tiden skulle också fungera, men när han är där klättrar han helst upp i soffan eller sängen och även därifrån kan han lätt rasa ner så det är just nu inget alternativ. Jag kan inte komma ihåg att Elias kättrade så här mycket?!? Vart sätter man en klättrande nyfiken 1-åring så att han inte ramlar och skadar sig under tiden man duschar? Eller, så är det jag som helt enkelt snällt får vänta med dusch tills Simon sover. 
 
Nepp, dags att gå upp och försöka klura ut något alternativ. 
Hoppas ni får en bra dag! 
Bye for now! 
 

Ett paket från Campadre

Idag kom mitt paket från Campadre. Nu kan jag äntligen förvara min iPhone i det vita fodralet som jag har beställt och hoppas på att den hjälper något om/när jag tappar den i backen och mot min klumpighet. Det rosa skyddet var nog kanske lite mer rosa än jag hade tänkt, men den får bli kvar och så kan jag byta lite när jag vill. Mina armband från Baglady är jättefina. Den i silver var något större än jag hade tänkt mig, men jättefin ändå. Me like!    :)
 
 
 
Just nu har Campadre bland annat erbjudanden på Tommy Hilfiger, Fred Perry, Gucci solglasögon, barnkläder (bland annat Lundmyr of Sweden och Tretorn), samt HomeSelection. Om det är så att du vill bli medlem gratis hos Campadre och få erbjudanden och köpa bra saker till bra peng kan du klicka här.    :) 
  
Bye! 
 

Denna dag försvann utan.....

Denna dag försvann utan att jag fick så jättemycket uträttat känns det som. Samtidigt har jag ändå lyckats få undan lite hushållssysslor och tvätt som jag har gått och tänkt på ett antal dagar nu, så jag är ändå nöjd. Elias och Simon hade helt klart roligast ikväll när vi åter fyllde deras lilla pool och de fick bada. Lyckliga fina småkillar. Jag, ja jag passade som vanligt på att fotografera och tyckte att kortet på deras fossingar i vattnet, i förra inlägget, blev coolt. För att inte tala om kortet på Elias nedan. Han är så fin.      :) 
 
 
 
 
 
 
Efter x antal kallsupar gav Simon till slut upp först och inte så långt därefter följde Elias. Nu sover killarna och det är dags även för mig att krypa ner. 
 
Bye Bye! 
 

Vad vi gör just nu?

Har poolhäng för att fördriva denna tisdagskväll.   ;)


(via Instagram - iamisvarld)

 

Bye Bye! 

 


Fy, vilken natt.....

Fy, vilken natt han har haft inatt, Simon. Med jämna mellanrum har han vaknat och skrikit, och velat dricka vatten. Visst dricker han vatten på nätterna i vanliga fall också (vi måste allvarligt vänja honom av med det), men då smackar han och skriker inte. Inatt har han skrikit. Jag hoppas verkligen att det är tänder på gång, eller att det är det att Simon håller på att gå igenom ett utvecklingssteg i och med att han håller på att lära sig gå och att det är därför han sovit oroligt. För, inte ska det väl vara sådana här nätter vi har framför oss. Fy.....  Till och med P har vaknat nästan varje gång inatt och var lika trött som jag imorse. (Annars brukar jag vara snabb att ta Simon så att resten av huset inte vaknar utan får sova gott.) 
 
Nu ska jag och småkillarna ta oss till ICA Maxi för att handla lite mat. Det är halvtråkigt grått blåsigt väder ute och i och med att jag är trött efter natten är jag inte upplagd för något annat än ICA Maxi. Det är väl egentligen då man ska hitta på någonting roligt? Vi får se vad det blir. Nu i alla fall iväg. 
 
Hoppas ni får en bra dag! 
Bye for now! 
 

Förkylning på gång och två egna PersonligaTränare

Det är någonting som ligger och lurar i kroppen men inte riktigt vill bryta ut känns det som. Idag är det tredje dagen jag går på Ipren då det under vänster öga har bultat igen och jag har haft huvudvärk. Så, tyvärr försvann förmiddagen idag iväg utan att vi gjorde någonting alls och jag försökte mest orka med det mest nödvändiga. Ingen spännande förmiddag alls. 
 
Efter lunch och mellanmål hade dock huvud- och bihålevärk släppt så jag och småkillarna tog oss iväg till dagis på lite lek. Elias var glad åt att få vara tillbaka och cyklade runt runt på gården, och även Simon trivdes vid lekstugan som står i en stor sandlåda och där lekte han med gruset (så pass mycket att jag fick klä av honom kläderna då en stor del av sandlådan följde med i byxorna). Får se om vi imorgon åter tar oss iväg till dagis en sväng och stannar en lite längre stund då det gick bra idag. 
 
Ikväll har vi sedan tagit en PowerWalk och det känns skönt att vi tagit oss ut några gånger nu. Hoppas bara att vi orkar hålla i det och att det inte är några förkylningar, sjukdomar eller jobb som ställer till det. Väl hemma, efter vår PW, satt jag en stund på min pilatesboll med exertubes för att låta kroppen kämpa lite ytterligare och upptäckte då att jag faktiskt har en personlig tränare här hemma. Han visade sig redan igår på vår PW runt Lunedet då han i början tjoade "Bra kämpat, mamma!" där jag gick. Och, idag dök han upp igen: Elias, som stod framför mig,  peppade och tjoade "Kom igen då! Kör då!". Sedan måste jag ha sett väldigt koncentrerad och kämpande ut när jag tränade armarna då plötsligt både Simon och Elias stod framför mig och också spände sig som bara de kan göra. (Så som de oftast gör när vi sitter vid matbordet.) Jag kämpade på med mina övningar och de stod och spände sig framför mig, men till slut kunde jag inte hålla mig för skratt och fick avbryta min träning. De är så söta. Älskade småkillar. Två personliga tränare som tjoar och klättrar på mig när jag tränar så att jag verkligen tränar balansen och styrkan.    ;) 
 
Nu dags att sova. 
Bye Bye! 
 

Uppe och går med storebror

Simon vill helst hålla handen eller ett finger när han går. Roligast är att gå med Elias. Älskade småkillar.    :)  


 

via Instagram - iamisvarld

 

Bye! 

 


Helgen som gick

Vi har haft en skön helg hos mina kära föräldrar. Vi har blivit bortskämda med god mat, sällskap, lite barnpassning, samt haft tur med vädret vilket har varit riktigt bra.

Både igår och idag gav jag och P oss iväg på PowerWalks i Lunedet och det var verkligen skönt att komma ut. Till min besvikelse har jag dock börjat känna av både hals och bihålor (det har dunkat hårt under vänster öga när jag har böjt mig ner) och jag hoppas så att jag nu inte blir sjuk. Har varken tid, lust eller ork med det. Både igår och idag har jag gått på Ipren och jag har överlevt dagarna utan större bekymmer, men vi får se hur det är imorgon. Lunedet som litet utflyktsställe är verkligen att rekommendera med fin natur, minigolf, bad, lekplats för barn, djur samt fina promenadspår. Även Elias tyckte att det var lite kul att sitta med i dubbelvagnen under promenaden, speciellt då vi började leta röda märken på träden så att vi visste vart vi skulle gå.

Hemma hos mummu och ukki har småkillarna lekt för fullt, både idag och igår. Simon har även han hängt med både mummu och ukki och det är stor skillnad mot tidigare då han gråtit så snart någon tagit i honom. Roligast att se var ändå småkillarna idag; när Simon höll sin storebror i handen och gick runt på gräsmattan, när Elias drog lillebror på traktorn, och när de busade i tältet. Tänk så roligt de kommer att ha tillsammans, de två. Jag hoppas i alla fall att de kommer att ha roligt och inte bara bråka.

Då min käre morfar fyllde år förra helgen och vi inte kunde gratulera honom då, for vi idag dit en sväng för att hälsa på. Elias målade i veckan en teckning till honom och den fick han idag. (I väntan på ett stort album som de kan spara sina barnbarns barns teckningar i får Elias teckning sitta i en enkel clips-ram även om det inte var helt optimalt.) Det var i alla fall så skönt att se morfar så pigg och glad idag. Som vanligt charmade småkillarna sin vanhamummu och vanhaukki, och mot slutet kunde jag befinna mig i ett helt annat rum medan Elias och Simon lekte med vanhamummu och vanhaukki. Sim sagt, stora framsteg har skett denna helg. :)

Jo, och så går nästan Simon! Igår kväll körde P och jag hårdträning med honom och satt först två meter ifrån varandra så att Simon kunde gå emellan, och ökade sedan avståndet allt eftersom till fem meter. Och, han fixade det. Idag kom Simon gående från TV-rummet in till oss när vi packade ihop våra saker i rummet bredvid, vilket också var stort. Så, snart släpper han nog taget helt och hållet, vår duktige lille kille. :)

Slutligen har Elias fått nya tuffa gummistövlar inför hösten, vilket både han och jag är nöjda med. Sedan kunde inte jag motstå de härligt sköna mysiga gosiga och varma fleecejackorna från Didrikson till småkillarna. De blir perfekta i höst. Nu var inte jag och Elias riktigt överens om färgvalet då jag ville att Elias skulle ha en blå jacka (jag har tyvärr fastnat i att han ska ha blått) och att Simon skulle ha en grön. Elias ville dock absolut ha en grön fleecejacka och så fick det bli till slut. Simon fick till slut en röd fleecejacka och jag tror att hans tuffa Rockefella-mössa kommer att matcha jackan perfekt. Utöver gummistövlar och jackor fick småkillarna även lite kläder, vilket alltid behövs. :)

Tack kära mamma och pappa för denna helg! Nu far vi åter hem för att återgå till vardagen i i alla fall några dagar. ;)

Bye Bye!


Firat vanhaukki lite så här i efterskott

 

via Instagram - iamisvarld

 

Bye Bye! 

 


Till Lunedsbacken

 

via Instagram - iamisvarld

 

Bye for now! 

 


Förmiddagspromenad i Lunedet

I förmiddags bestämde jag och P oss för att ta en PowerWalk i Lunedet. Det var länge sedan jag var där, senast jag var där var i samband med jobbet med mina elever, och i bilen på väg dit konstaterade vi att P faktiskt aldrig varit där. Nu i efterhand har vi konstaterar att vi missat något. Att vi inte har tagit oss iväg!?! Promenadspåret (och på vintern skidspåret?) runt Lunedet är jättefint och man kan verkligen njuta av utsikten när man går. Och, då Lunedet ligger så nära kan man absolut åka dit för att gå/springa/powerwalka.

Vi fick i alla fall en skön och avkopplande PW (om nu PW's kan vara avkopplande) och då vi endast hade Simon med (som för övrigt somnade sittandes i vagnen efter ett tag) fick vi egen kvalitetstid ihop, P och jag. Efteråt satt vi på Lunedets Friluftsgård och drack vatten (som för övrigt kostar alldeles jättemycket) och hann prata ytterligare innan vi begav oss tillbaka. En jätteskön förmiddag idag! :)


Bye for now!


Middag, vin och lek denna kväll

I eftermiddags kom vi fram hit till mina kära föräldrar och det har varit full fart sedan dess. Vi har ätit god mat, smakat på gott vin, och småkillarna har lekt för fullt. Elias känner så klart igen sig och är väldigt hemma här, men roligt att se ikväll var även att Simon smått börjar känna igen sig och vågar sig på att vara med mummu och ukki. En liten stund ikväll har han sått i sin ukkis famn och småbusat, och mummu var den som gav honom kvällsyoghurten. Stora framsteg här.   :) 
 
Nu sover mina killar och även jag ska krypa ner. Jag är skönt matt och avslappnad efter ett glas vin (det krävs inte mycket för att få mig rund under fötterna nu för tiden) och jag hoppas hoppas att Simon sover hela natten så att även jag kan göra det. 
 
Hoppas ni har haft en bra kväll! 
Nighty-Night! 
 

På väg

Då är vi på väg. :)  

 

 

(Bloggat i farten.) 

Bye! 

 


Packning och sedan iväg

En ny morgon och vi är fortfarande hemma, jag och småkillarna. Igår kom svärmor förbi och plockade lite röda vinbär, och då passade vi på att hänga kring vinbärsbusken en stund igen. Både Simon och Elias gillar röda vinbär och smaskade i sig jättemycket. Under eftermiddagen var det sedan lek och matlagning som stod på listan, och sedan rullade kvällen på och då vi inte hann med det jag önskat bestämde vi oss för att åka iväg idag istället. Tyvärr, om jag får säga så, blir det att köra dagtid med vakna småkillar vilket alltid är mer intensivt än sovande småkillar, men det får bli så idag. 
 
Ska även nämna att vi denna vecka har ätit väldigt gott och nya rätter i tre dagar. Vi har en längre period varit insnöade på grillat (eller, egentligen kött) och sås, och tröttnat på det även om det alltid är gott. Så, jag har tagit en kokbok och valt ut olika nya recept ur den och testat varje dag. Killarna har varit väldigt nöjda. Tyvärr har jag konstaterat att det är väldigt svårt att fotografera grytor, som jag nu har lagat, och därför har jag tyvärr ej fått upp inlägg om maträtterna. Ska jobba på det. Men, riktigt gott har det varit och det bästa av allt är att Elias har bett om ris och tagit om till och med, och då är det blomkålsris vi har ätit. Jättebra, tycker jag! P tycker också det är bra, men han istället är mest imponerad över att även jag äter ris gjort av blomkål.    ;) 
 
Så, nu ska jag packa i det sista i våra väskor och sedan ska skor, väskor och kylväska bäras ut i bilen. Idag regnar det, så utifrån det perspektivet är det en helt ok resedag idag.  
 
Ha en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Kort-fix och nu annat don

Denna förmiddag har jag spenderat lite tid vid datorn då Elias och Simon har lekt tillsammans. Jag hinner inte med att varken flytta över kort från kameran till datorn, ännu mindre sortera och fixa korten, dagtid men nu har jag kommit ikapp lite i alla fall, vilket är bra. 
 
Innan lunch tog vi oss en kort promenad till mataffären för att köpa hem det som behövs till middagen idag då jag inte riktigt orkar packa in oss i bilen och åka till ICA Maxi för att storhandla. Storhandla får jag göra nästa vecka, speciellt då jag och småkillarna ska åka iväg till mina kära föräldrar över helgen och mat inte behövs så mycket här hemma. Hursom, under den korta sträckan som vi har hem från mataffären somnade Simon och har inte gått att väcka, så idag har bara jag och Elias ätit lunch och pratat. Jag önskar att jag kunde föreviga alla våra roliga samtal, helst egentligen videofilma dem, så att jag kommer ihåg då det är mycket roligt och sött som kommer ur den killen.     :) 
 
Nu ska jag ta och packa lite smått inför vår resa och så får vi se om vi åker ikväll eller imorgon. Simon sover och Elias vilar lite i soffan, så detta är min lilla stund då jag kan pyssla lite i lugn och ro. 
 
Ha en bra torsdag!   :) 
Bye for now! 
 

En liten tur till Furuviksparken

I eftermiddags tog jag och småkillarna en liten tur till Furuviksparken för att kika lite på aporna samt åka karuseller. Aporna var dock inte riktigt på humör idag och sprang mest och gömde sig, så dem får vi hälsa på någon annan gång igen. Men, vi lyckades se en ekorre som sprang runt, samt träffade på tre lååånga gubbar med styltor (som Elias kallar dem). Denna gången var han faktiskt inte rädd för de långa gubbarna, Elias, utan mest fascinerad och tittade på dem länge länge. 
 
På tivolit åkte vi alla tre bilbanan och tyckte nog alla tre att det var jättekul. Jag försökte hinna med att fotografera minerna på Elias och Simon, men det var svårt. När bilturen var slut och vi skulle stiga av blev tyvärr Simon jätteledsen och skrek rakt ut då han helst hade velat fortsätta åka bil. Han vet vad han tycker om den lille mannen. Elias fick även köra lastbil, samt fånga ankor i ankdammen. Vinsten i ankdammen blev en liten rosa orm som han blev väldigt förtjust i, och den har fått lov att sova med honom i sängen inatt. 
 
 
 
 
Även om det blev endast en liten tur idag så var det kul att komma iväg, och det kändes jätteskönt att veta att det inte gör något att bara vara iväg några timmar då vi har säsongskortet. Förhoppningsvis hinner vi dit någon mer gång innan de stänger för denna säsong. Vi har fortfarande åkkuponger kvar och dem måste så klart åka upp.    ;) 
 
Bye Bye! 
 

Förmiddagshäng runt vinbärsbusken

I förmiddags hade jag och småkillarna häng runt vinbärsbusken då svärmor kom förbi för att plocka lite bär. Elias hjälpte glatt sin farmor och Simon satt och grävde i sandlådan så pass att jag sedan fick ställa honom i duschen. När Elias slutligen kom in för att äta lunch var han helt röd runt munnen. Han gillar verkligen röda vinbär.    :) 
 
 
 
 
Nu ska vi åka och hänga lite till, jag och småkillarna, och njuta av denna härliga sommardag.   :)
Bye for now! 
 

Njuter!

Passar på att njuta av sol och värme på altanen nu när chansen finns. Åh, så underbart! 

 

 

(Bloggat i farten.) 

Bye! 

 


Huvudvärk igen och klättring denna morgon

Denna morgon går det segt. Även imorse vaknade jag upp med huvudvärk, och när jag räknar dagarna lite så är det idag den fjärde dagen utan kolhydrater så huvudvärken var nog kanske väntad ändå. Jobbigt är det i alla fall, speciellt när småkillarna är mycket piggare och håller igång hela tiden. Så, jag ska bänka mig i fåtöljen en stund. Eller, soffan. Jag bänkar mig där Simon är. Simon är inne i en klätterfas och klättrade igår upp i sin storebrors säng (som visserligen inte alls är hög, men ändå) och precis nyss klättrade han upp i soffan helt på egen hand. Lille killen växer och utvecklas.    :) 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye for now!
 

This Means War

Det blev film ikväll, This Means War. Jag skrattade så att tårarna rann. En av de skådespelerskor jag gillar är Reese Witherspoon och jag tycker att hon lyckas även med denna film. Visserligen spelar hon samma typ av karaktär som hon gör i många andra romantiska komedier, men hon gör det bra. Chris Pine och Tom Hardy har jag inte sett någonting av tidigare, men de var riktigt bra i sina roller de med. Att filmen dessutom innehöll både action och romantik gick hem här hos oss. Inte lätt att tävla om samma tjej!    :)
 
 
 
 
Så, gillar man Reese Witherspoon och vill få sig ett riktigt gott skratt är denna en film man absolut kan se.   :)
 
Nighty-Night! 
 

Namnhandduk och vattenfärger

Idag har det regnat och då småkillarna inte har ordentliga regnkläder har vi varit inomhus i stort sett hela dagen. I förmiddags trotsade vi ändå regnet och tog en promenad till BVC för att väga Simon, och i eftermiddags tog vi oss en promenad till affären för att handla lite mat. (Bestämnde mig redan igår för att laga kycklinggryta ikväll, men missade totalt att köpa med kyckling hem. Klantigt.) 
 
Hursom, på vägen hem från mataffären stannade vi till på en diversebutk och jag hittade det jag var ute efter. Simon har sedan tidigare en egen fin grå namnhandduk, som han har fått av sin farmor. Just en sådan handduk har jag tänkt Elias också ska få, speciellt nu när han är så intresserad av bokstäver och har lärt sig "sin" bokstav E. Så, den handduken köpte jag idag till Elias och han blev jätteglad.
 
 
 
 
Sedan fick Elias också sina första vattenfärger idag och dessa har han invigt ikväll. Ända sedan vi målade om lillrummet i stugan har han pratat om att han vill måla med vatten på papper, så ikväll fick det bli så. Lite finare blir det ändå med färger än bara vatten, så vattenfärgerna blev perfekta. Elias målade en första teckning som han vill ska sitta här hemma på kylskåpet, sedan en teckning till vanhaukki som har fyllt år, samt en teckning till farmor. Några "E" lyckades han också få till, även om de första var spegelvända. Duktige konstnärlige kille!    ;) 
 
 
 
 
Nu är det dags för småkillarna att sova och jag har inte bestämt mig om jag ska vika och stryka tvätt, städa och plocka rent allmänt, eller bara krypa ner i soffan och se på komedi-tisdag på TV. Ser verkligen jättemycket fram emot semester i Thailand i höst, där finns det inte mycket alls att varken plocka, städa, tvätta eller dona med. Där har man semester och kan bara vara. Så skönt det kommer att bli.   :)
 
Ha en skön kväll! 
Bye Bye! 
 

Regn, värk och BVC-besök denna förmiddag

Denna morgon har jag vaknat upp med huvudvärk och ont i axlarna. Jag vet inte om det är det att jag sovit konstigt inatt och därav har ont i axlar och huvud, eller om kroppen blev så chockad igår kväll av promenaden och den lilla styrketräning jag körde på pilatesbollen. Oavsett vilket så har jag börjat denna morgon med Ipren och kaffe. 
 
Om en timma ska jag och småkillarna ta oss iväg till BVC för att väga samt mäta Simon. På 1årskontrollen tyckte doktorn att vi skulle komma tillbaka på vägning efter några månader då Simon inte riktigt följde sin egen kurva trots att han hade gått upp lite i vikt. Nu är jag inte oroligt för att det skulle kunna vara något fel på Simon då han äter jättebra och har gjort det hela sommaren. (Han äter mer än vad Elias gör.) Men, det är lika bra att gå dit så att vi har det gjort. Sedan måste jag även kolla upp när vi kan vaccinera Simon med Twinrix och att vi får ihop alla vaccinationer innan Thailand-resan.  
 
Ha en bra dag och hoppas ni slipper regn! (Här regnar det för fullt.) 
Bye for now! 
 

En helt vanlig måndag

Även om vi inte har gjort någonting speciellt alls idag har dagen bara rusat förbi. I förmiddags var jag och småkillarna iväg till dagis en sväng för att höra efter när Elias smått kan börja skolas in, och han ska ha sommarlov i två veckor till fick vi veta. 15timmars-barnen ska få börja gå heltid från och med den 20augusti, så tills dess får vi vara hemma alla tre. (Jag och småkillarna, P jobbar.) En av fröknarna som var på plats sade dock att vi är välkomna att komma dit och leka lite innan dagis börjar på riktigt, och då det var lite struligt med dagis innan sommaren tror jag att vi nappar på det. Att vänta två veckor till är dessutom bra då all ordinarie personal inte är på plats än, och att få till en bra och trygg start för Elias är nog viktigt. 
 
Annars har vi idag varit hemma, jag och småkillarna. Efter middagen beslutade P och jag oss för att vi nu under hösten ska minska vår familj något och då vi har bokat en resa till Thailand i höst var det lika bra att sätta igång redan idag. Så, höstens första PowerWalk tog vi ikväll och vi är båda peppade att fortsätta med träning och bra mat, och hoppas att det kommer minska på våra sambo- och graviditetskilon som vi har lagt på oss under åren. Jag chockade nog kroppen ganska så ordentligt och vi får se om jag kommer upp ur sängen imorgon eller om jag kommer att spendera dagen liggandes på golvet så att Elias och Simon kan leka bredvid mig.    :) 
  
Nu, krypa ner i sängen och se på TV. Ska försöka bättra mig på att ta kort som jag kan lägga ut. Måste erkänna att jag, sedan jag fick min iPhone, använder den mycket mer till att ta kort med än jag använder kameran. Men, jag ska skärpa mig.    ;) 
 
Bye! 
 

En morgon med provtagning

Måndagmorgon, augusti, semestern är slut och det är dags att återgå till vardagen. Denna måndagmorgon har jag redan varit iväg till MVC på Cellprovtagning och fy så jag inte tycker om det. Jag tycker det är jättebra att man tar tester för att upptäcka sjukdomar eller förändringar och på så sätt förhoppningsvis kan behandla tidigt om så behövs, men fy ändå för att ta själva provet. Nu är det i alla fall gjort och förhoppningsvis är allt som det ska. 
 
Om ett tag ska jag och småkillarna ta oss en promenad till dagis och höra efter när vi smått kan börja skola in Elias igen. Elias har pratat om dagis och sagt att han vill dit igen och leka, så jag hoppas att det kommer att gå bra nu jämfört med hur det var precis innan sommaren. Sedan blir vi nog hemma idag och njuter av dagen. Ute skiner solen för fullt och det fläktar endast lite, så det kommer att bli en varm dag idag.     :) 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Semesterns sista dag

Idag har inte varit någon vidare bra dag alls. Semesterns sista dag har vi spenderat på olika håll, så medan killarna åkte till Furuvik stannade jag hemma och städade. Elias har fått åka karuseller, titta på djur och äta glass i Furuvik och var jätteglad när han kom hem, vilket är det viktigaste. Även Simon gillade att åka karuseller och hade skrikit i protest när han fick kliva ur. Älskade småkillar. Här hemma behövde det städas så jag passade på när jag var själv. 
 
Nu är det sovdags och imorgon är en ny dag. Hoppas på en mycket bättre sådan. 
Bye Bye! 
 

En något förvirrad mamma

Stackars Elias. Han har haft en något förvirrad mamma inatt. Trots att jag har varit toktrött inatt och inte haft koll på någonting, vaknade jag imorse utvilad. Konstigt det kan vara. 
 
Någon gång mitt i natten kom Elias intassande till oss, till mig, efter att troligtvis ha drömt mardrömmar. Han bad mig komma och lägga mig intill honom så att han kunde somna om. Det har jag koll på. Jag, toktrött och förvirrad, svarade att jag inte kunde sova uppe i hans säng och såg då (mitt emellan dröm och verklighet) framför mig våningssängen i stugan där jag trodde att vi fortfarande var. Elias insisterade på att jag skulle komma, och jag sade åt honom att klättra upp och lägga sig i förväg så skulle jag lägga mig nere i sängen. Jag undrar jag vad Elias egentligen tänkte, men iväg till sin säng gick han och kröp ner. Efter en liten stund vaknade jag till så pass så att jag skulle gå in i Elias rum, men där någonstans var jag helt vilsen då det i mörkret inte alls såg ut som det brukar göra i stugan. Jag stapplade in till Elias rum, och där blev jag åter förvirrad då våningssängen inte stod på plats. Efter ett tag kopplade det till slut och jag kom på att vi faktiskt är hemma. Jag kröp ner bredvid Elias och jag tror att vi båda somnade om direkt. 
 
När Simon efter ett tag vaknade och började gråta vaknade jag i Elias säng, åter förvirrad, och kunde i några sekunder inte komma på hur jag skulle ta mig till Simon. Det är verkligen inte lätt att ställa om sig när man sover på nytt ställe så där plötsligt.    ;) 
 
Vi har i alla fall fått sova ok hela natten och idag är det helt underbart väder här hemma. Killarna är iväg till svärmor och jag ska ta mig iväg dit nu jag med. 
 
Ha en skön söndag och njut av solen!    :) 
Bye for now! 
 

Borka Stugby-Camping - rekommenderas ej!

Då är vi hemma igen efter en lång biltur från stugan. Det tar nästan sju timmar, inklusive stopp, att ta sig hem. Nu valde vi att åka hem dagtid och då får vi räkna med att det tar tid, alternativet var att åka nu under kvällen men idag ville vi hem i tid. 
 
När vi åkte längs E4an efter middagen i Sundsvall tröttnade Simon efter ett tag och började jättegråta. Då han varken ville acceptera napp eller vatten (som han annars hinkar i sig mest hela tiden), fick vi lite oplanerat ta ett stopp och hamnade på Borka Stugby-Camping och deras Strandcafé. Det var inte alls som vi förväntade oss. (Jag vet i och för sig inte riktigt vad vi förväntade oss, men inte det där.) För det första var det konstigt skyltat från E4an då det stod 1km till campingen, men det visade sig vara snarare fyra-fem km. 1km, menade campingvärden, var till avfarten till vägen till campingen från E4an och det kunde vi hålla med om att det var. Sedan undrade vi var stranden var då Strandcafét stod intill en å som slingrade sig iväg. Själva cafét var heller inget vidare utan kändes mest bara sjabbigt, tråkigt nog. Att det sedan även hade regnat och hela campingen var genomdränkt kunde nog inte campingvärdarna styra över, men det gjorde intrycket ännu värre. 
 
Ett litet litet plus var ändå den lilla ankdammen campingen hade. Där fanns mamma- och pappa-anka tillsammans med sina små söta ankungar. Jättesöta var de, det tyckte även Elias. Vi försökte få Simon att förstå att det vi tittade på var fåglar och pep för fullt för att vara tydliga. Han å sin sida tyckte att de var någonting annat då han istället för att härma och pipa röt som monster gör. Han har mycket kvar att lära, den lille killen.    ;) 
 
 
 
 
Så, vi rekommenderar verkligen inte Borka Stugby-Camping. (Även om deras hemsida ser helt ok ut om man tittar på bilderna.) Jag är egentligen inte mycket för att dissa ställen, men om man kommer åkandes sent på kvällen med husvagn/husbil och letar efter en camping kan det vara bra att ha detta i minnet så att man inte blir besviken när man kommer fram. Om man istället vill njuta av utsikten när man campar och äter bör man hellre, mycket hellre, åka någon kilometer till ut till Borka Brygga och bo på deras camping. Nu åkte vi endast förbi där också, men där var det rent, fint, det fanns en minigolfbana, en restaurang och en härlig utsikt ut mot havet. Nästa gång, när vi har lite tid över, kanske vi testar restaurangen Borka Brygga - men vi kommer absolut aldrig återvända till Borka Stugby-Camping. Rekommenderas ej! 
 
Bye Bye! 
 

Makeover av lillrummet i stugan

När vi för en vecka sedan kom hit till stugan var lillrummet fullt med diverse saker. Nu efter att ha röjt ur, målat och fixat ser det jättebra ut. Tycker vi i alla fall. Visserligen är inte allt klart, men vi har kommti en bra bit på väg. Elias stortrivs och även Simon tycker att det är kul att försöka klättra i våningssängen som nu står där.    :)
 
Lillrummet före: 
 
 
 
 
Och, lillrummet nu: 
 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att lillrummet får godkänt av de övriga som kommer att bo här i stugan. Men, visst blev det en stor skillnad!?!    ;) 
 
Bye! 
 

Städning, packning och hemfärd

Idag är det packning som gäller. (Oj, upptäckte just att jag har börjat många inlägg på så sätt. F'låt!) Stugan ska städas så pass så att det ser bra ut och väskor, barnstol, resesäng, barnvagn, leksaker, mat samt annat smått och gott ska packas in i släpvagnen. Det är ett projekt att både ta sig hit och hem. Dags att börja städa. 
 
Ha en skön lördag!
Bye for now! 
 

Våningssäng på plats i lillrummet

Idag har det skruvats säng. I måndags, när vi var iväg till Sundsvall, handlade vi lite diverse på IKEA och då bland annat våningssängen Tromsö. Jag, min klant, hade egentligen bara blivit förtjust i våningssängen och visste att vi hade 2,08m tillgodo i lillrummet, samt antog att sängen var 2m lång. Brukar inte sängar vara 2m? Våningssängen är 2,08m och det finns inte en centimeter tillgodo. Det står till och med på nätet när man kikar på produktinformationen. På något sätt har ändå gubbsingen och min käre pappa lyckats trycka in våningssängen mot väggen där den ska stå, och där står den nu fastkilad. Oavsett hur mycket småkillarna i framtiden kommer att busa i den kommer den aldrig att välta. (Eller, jag kanske aldrig ska säga aldrig för då lyckas de säkert på något sätt?) Hursom, bra blir det men att byta lister blir lite trixigt så småningom. Som sagt, jag min klant. 
 
Elias har i alla fall godkänt våningssängen (trots att han halkade ner för stegen då han klättrade upp innan vi hann sätta dit halkskydden) och Simon har inspekterat sängen han också. Trots att det finns saker kvar att fixa i lillrummet (måla färdigt fönstret, även utvändigt, samt måla lister) är jag ändå jätteglad för att vi hunnit så pass som vi gjort. Det blir så mycket enklare att åka hit när både Elias och Simon har egna sängar att sova i.    :) 
 
Vi hade en väldigt nöjd Elias i våningssängen ikväll. Älskade killen:  
 
 
 
 
 
Killarna sover nu och det är dags även för mig att krypa ner. Disken är diskad, dagens kläder undanplockade och nertryckta i tvättpåsarna (de är fulla nu efter en vecka), och bloggen bloggad. Säger: 
 
Nighty-Night and Sleep Tight! 
 

IKEA-pussel idag

Det är fredag och vi har redan varit här uppe i stugan i över en vecka. För första gången på tre år har vi vaknat upp på morgonen och inte haft Elias här hos oss, inatt har han nämligen sovit i husbilen med sin mummu och ukki. Jätteglad var han imorse när han kom tillbaka hit till oss, och jättebra har han sovit hela natten. Dessutom fick han ett fint munspel av sin mummu, så denna morgon har vi fått lyssna till lite livemusik. Älskade kille.
 
Om en stund ska mina föräldrar fara hemåt och vi ska ge oss på ett IKEA-pussel. Lillrummet är målat och nytt golv är på plats (bara listerna som ska målas vid senare tillfälle, eller så köper vi nya) så det är dags att montera ihop våningssängen. Elias har längtat efter att få sova i våningssängen hela veckan, så det är dags att få till det sista i lillrummet. Hoppas det blir bra.    :)
 
Ha en bra fredag, och njut av semestern ni som fortfarande är ledig.    :)
Bye for now!
 

En helt perfekt kväll här uppe i stugan

Idag har vi haft en helt perfekt kväll här uppe i stugan. Vi har ätit god mat, solen har lyst på klar himmel, bastun har  värmt gott efter dopp i sjön, ölen har smakat gott, solnedgången har varit jättefin och vi har fått visa upp vårt sommarställe från dess allra bästa sida för mina kära föräldrar. Helt perfekt.    :) 
 
 
via Instagram - iamisvarld 
 
 
Nighty-Night! 
 

Besök här uppe i stugan

Efter att ha varit ute på tur med husbilen har mina kära föräldrar idag hittat hit till oss här uppe i stugan. Gissa om det kändes konstigt att se dem här. Vi brukar nästan alltid vara själva här uppe, och om det är några som är här så är det gubbsingens kusiner med barn. Det är i alla fall jättekul att få visa stugan och var det är vi håller till när vi åker hit upp. För att inte tala om Elias som var jätteglad åt att träffa dem igen. Han ska tydligen sova i husbilen och inte här med oss ikväll.     ;) 
 
 
Bye for now! 
 

Ska vi slå vad?

Igår kväll, efter att ha målat väggarna samt fönstret i lillrummet, ville Elias fortsätta måla då han tyckte att det var jättekul. Om det är någonting han tycker om så är det att hjälpa till, och när han leker så leker han det vi gör i vår vardag. (Exempelvis klipper han gräset om och om igen med sina traktorer, han säljer släpvagnar, han kör in bilen på verkstan, han lagar mat, kokar kaffe, han ringer samtal osv.)
 
Hursom, igår ville han fortsätta måla och trots att vi sade nej stod han på sig. Till slut kläckte jag ur mig ett "Ska vi slå vad?" lite så där på skämt. Jag har aldrig sagt det förut och Elias har inte hört uttrycket heller, varpå han frågade:
 
- Ska du slå mig?
 
 
Hemska tanke! Stackarn, var det så han uppfattade frågan? Jag fick förklara att jag absolut inte skulle slå, utan att det betyder att om jag hade rätt skulle han byta om till pyjamas (det var läggningsdags) och om han hade rätt behövde han inte byta om till pyjamas. Det tyckte Elias lät jättekul och gick direkt med på. Sedan sprang han fram och tillbaka här och skrek 'Jag vann! Jag vann! Jag vann!', trots att han givetvis inte skulle få måla mer och egentligen förlorade vadet.
 
Nu vet jag inte om det är bra att slå vad med sina barn? Jag råkade i alla fall kläcka ur mig det igår men jag ska nog försöka undvika det på länge länge, även om Elias säkert skulle vinna varje gång enligt honom själv om vi gjorde det. Rolige kille.    ;)
 
Bye Bye!
 
 

Hmmm.... Jag tycker jättemycket....

Hmmm.... Jag tycker jättemycket om att måla. Men, jag kanske inte är så bra på det.... Väggarna i lillrummet har i alla fall målats två gånger, Elias har hjälpt till båda gångerna, och nu har jag gett mig på fönstren. Efter första omgången vit färg nu ser det inte alls bra ut. Jag hoppas verkligen att det blir så bra som jag vill att det ska bli efter andra, eller kanske tredje, omgången. Håller tummarna. Färgen på väggarna var heller inte riktigt som vi trodde, den är mer blå än grön, men det kommer ändå bli bra och jämfört med tidigare blir det ett jättelyft. Jag får helt enkelt bara tänka om när det gäller små detaljer i sovrummen.     ;)  
 
Stiligaste målaren idag var helt klart vår Elias i fin skjorta.    :) 
 
 
 
 
Bye Bye! 
 
 
 
Update: efter andra omgången färg ser fönstret mycket bättre ut. Tack snälla gubbsingen för att du fixar!    ;)
 
 

Trött.... kaffe..... kraft.....

Denna morgon är det kaffe som gäller. Fy, så trött jag är. Jag höll på med donandet alldeles för länge inatt så i och för sig får jag skylla mig själv, samtidigt som det var skönt att få det gjort. Väggen i lillrummet tvättade jag inatt och just nu håller gubbsingen på att tejpa för fullt och snart ska det börja målas. Jag hinkar kaffe för att komma igång. Kaffe - ge mig kraft!!!!!!   *gäsp*  
 
Ha en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!