Torsdagsmorgon och träning

Dagarna rusar iväg. Jag har inte hunnit kika in här på flera dagar och det är redan torsdag. 
 
Denna morgon stal jag åt mig en timmas träning innan jobbet nu och jag måste säga att det är så skönt! Jag har åter energi, men det är ingen framtvingad energi utan bara kroppen och knoppen som mår bra. Vore underbart att börja torsdagsmorgnar så här. 
 
(null)
foto taget med min iPhone
 
 
Nu dags att gå in på jobbet. Ha en bra torsdag, alla! 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Söndags-shopping

Idag har vi shoppat, Elias och jag. Redan för två veckor sedan sade Elias att hans inomhusskor har blivit för små och att han behöver nya, men då han inte har kunnat vara med på idrotten på ett tag har vi inte stressat iväg för att köpa nya. Sedan fick Elias på sitt Dome-kalas ett presentkort på Stadium i present av kompisarna G och N, och det har han väntat på att få shoppa upp. Bara några dagar efter kalaset kikade han på Stadiums hemsida och hittade vad han vill ha, en hoodie och en T-shirt. Så, för att slippa tjat och då det passade bra idag, så tog vi oss en shopping-tur. 
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Jag är glad att Elias gillar färger på sina kläder. Nu duger inte vad som helst, men exempelvis rött går absolut hem och han har jättemånga röda tröjor. Den nya rosa-lila hoodien (eller, vad är det för färg?) kommer högst troligen bli en favorit i vår. Den är i alla fall använd idag, snabbtvättad ikväll och redo att bäras till skolan imorgon igen.         :) 
 
Nu är det dags att ta kvällen. Killarna sover och jag behöver landa, jag med. 
Nighty-Night! 
 

Altan-röj!

Jag hade hoppats på att vi, P och jag, idag hade kunnat ta lunch-kaffet ute på altanen, men det blev inte så. Istället har vi röjt på altanen så att vi, när vädret tillåter, kan spola av den och fixa för våren. Skönt att få undan allt skräp som vi inte hann plocka undan i höstas. Och, skönt att faktiskt kunna ta fram en stol, sätta sig i solen och ta en kaffe någon helg framöver. 
 
Tre snälla killar som hjälpte till att röja idag. Dessutom bestämde Elias att det är dags att ta bort sandlådan i vår, och grävskopan som vi köpte till honom för nio år sedan ligger på släpet och har nu gjort sitt. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
Så snart det blir lite varmare är det dags att köpa blommor och fixa ute på altanen. Men, det är några veckor, eller till och med en månad, bort. Vi hann idag i alla fall sitta på altantrappen en liten stund och filosofera, även om det blåste kallt.       :) 
 
Ha en bra lördag, alla! 
Bye! 
 

En fredag som inte ville som jag ville...

Vissa dagar går inte alls som man själv önskar, och denna fredag har varit en sådan dag. Då P flög till Malmö på möte imorse blev det jag som lämnade på fritids och förskola idag. Att lämna idag var jättemysigt och inga problem alls, även om morgonen började lite hackigt då vi upptäckte att kaffet var slut. Men, efter att ha lämnat Noel på förskolan och Simon på fritids stannade jag till på macken, köpte kaffe och sedan var morgonen räddad. Att solen sken på nästan blå himmel gjorde allting mycket enklare också imorse. 
 
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Sedan har egentligen hela arbetsdagen också gått bra, även om det har varit intensivt och gått i ett hela tiden. Min tanke var sedan att åka direkt efter sista lektionen till Simons utvecklingssamtal kl.14.15 och jobba hemifrån denna eftermiddag med det jag inte hann med på jobbet. Dock ville inte resten av dagen som jag ville. Någonting hände på jobbet, jag blev sen till utvecklingssamtalet, och i bilen på väg till utvecklingssamtalet upptäckte jag att jag hade glömt kvar mobilen på jobbet så att jag inte kunde ringa och meddela att jag var sen. Jag avskyr att vara mamman som alltid kommer sent till utvecklingssamtal. Jag vet inte hur jag ska göra för att inte bli det? Bara lämna jobbet och de situationer som uppstår och säga "Nepp, nu åker jag. Ni får vänta till imorgon."? Visst kan jag göra det, men det känns inte bra när tårar rinner och elever är upprörda. 
 
Hursom, utvecklingssamtalet gick bra och det går jättebra för Simon i skolan. Sötnöten. Efter samtalet hämtade vi Noel på förskolan, åkte hem och åt mellanmål, och sedan var det bara för mig att åka tillbaka till jobbet för att hämta min mobil. Sedan att det tog tid att hitta mobilen (trodde att den låg i min korg som jag har med till lektionerna, men den låg i ett klassrum under katedern), och att jag när jag slutligen skulle åka hem igen inte kunde hitta bilnyckeln och fick leta efter den på jobbet - ja, fredagen ville inte riktigt som jag ville.... 
 
Vi fick ändå en mysig kväll, jag och killarna, med Nerf-krig, middag och sedan soffmys och serier på TVn. Nu är P hemma igen och det är dags att ta kvällen. Jag hoppas på en lugn skön lördag imorgon då vi bara kan vara och ta dagen som den kommer. Kaffe är inhandlat, så morgonen borde starta bra.          :) 
 
Hoppas att ni har haft en bra fredag. 
Nighty-Night! 
 

Onsdagmorgon - och alla mot alla!

Igår hämtade P och Simon ut ett efterlängtat paket. Idag kunde vi inte låta bli att starta dagen med ett Nerf-krig. Måste komma ihåg att göra det lite då och då när jag har tid så att det inte glöms bort. Så kul! 
 
Alla var med. Bara Elias och jag fastnade på bild: 
 
(null)
foto taget med min iPhone
 
 
Nu väntar en lång arbetsdag med lektioner, samverkan och Bikupa (utvecklingssamtal med mina 7or och vårdnadshavare).  
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Söndag igen...

Då är det söndag igen. Denna vecka har gått så rackarns fort så att jag inte har hunnit med något annat än att jobba och sova. Jag antar att det är flera faktorer som har påverkat mig under veckan; dels det att jag troligen slappnade av totalt i Thailand och sedan kastades in i jobbtempot direkt utan att pausa. Sedan har 9orna haft Nationella prov, vilket har varit intensivt även för mig. Lägg till huvudvärk i tre dagar, långa arbetsdagar och lördagsskola igår för 9orna - så denna söndag och en stunds träning var välbehövligt!
 
Pigg innan träning:  
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu är jag helt slut i kroppen, vilket känns jätteskönt. Jag har dessutom fått i mig lunch och sitter med en kopp kaffe på det, en så skön känsla. 
 
När jag har pausat klart ska vi fortsätta röja här hemma. I vardagsrummet har kartonger och sopsäckar fått ta plats. Egentligen borde vi åka in en sväng till ClaesOhlson och köpa plastlådor med bra lock till, men vi får se om det blir imorgon. 
 
Hoppas ni har en skön söndag! 
Bye for now! 
 

Bara få andas...

Jag antar att vi alla är trötta idag. Även jag, ordentligt trött. När killarna imorse började gnälla och tjafsa om spel och Fortnite redan efter kl.07 tröttnade jag, blev arg och var slutligen tvungen att åka iväg en sväng. Jag hamnade nere vid Furuvik och havet, och det var så skönt att bara gå där, stanna upp, bara andas och lyssna på - ingenting. 
 
 
(null)
foto taget med min iPhone
 
 
 
Jag vet inte hur vi ska komma ifrån det här med gnället och tjafset om datorn, spel och Fortnite. Efter att ha lyssnat på gnäll och tjat i två veckor i Thailand, för alla tre killarna tjatade och tjafsade varje dag, trodde jag att det skulle bli lugnt och bra när vi kom hem och de skulle få spela lite. Men, gnället och tjafset bara fortsätter och jag känner att jag inte kommer att orka mer om det gör det. Måste man orka med gnäll och tjafs? Hör det till föräldralivet? Varje dag? Om det inte är den första som gnäller, ja då är det den andre, och när den andre slutat gnälla då är det den tredje. Allra helst skulle jag vilja plocka undan datorn och Fortnite, och bara konstatera att killarna inte var riktigt redo för att spela. Allra helst skulle jag vilja att killarna börjar leka mer igen och använda fantasin. 
 
Hursom var det skönt att få frisk luft och bara gå och andas en liten stund idag. Speciellt när en massa andra tankar bara snurrar i huvudet och inte alls hjälper till när jag är trött. Sedan var det bara att ladda om och studsa upp igen för att orka med Elias kompiskalas på Dome kl.14. Nu önskar jag att jag bara kunde krypa ner och sova, men middag måste lagas, killar hållas vakna och sedan väntar Melodifestival-final. Vi får se hur många som orkar hålla sig vakna tills dess.....    
 
Hoppas ni har haft en skön lördag och hunnit njuta av solen idag. 
Bye for now! 
 

Hemma igen!

Då är vi hemma igen efter en låång resdag. Är så imponerad att killarna orkade. Däremot däckade vi alla när vi kom hem vid halv tio-tiden... 
 
Någonstans över Iran var vyn fantastisk... 
 
(null)
foto taget med Elias iPhone
 
 
 
Efter en, nästan hel natts sömn, är det dags för vardag med jobb, skola och förskola. 
 
Ha en bra fredag, alla! 
Bloggat i farten.
Bye! 
 
 
 
 

Nagapura hotell, AoNang, Krabi

Nagapura hotell som vi har bott på i två veckor får ett ok av oss. Ett helt ok hotell om man vill resa lite billigare som vi gjorde. 
 
Hade vi åkt en vecka senare och betalat fullpris hade det känts tråkigt. Hotellrummet var helt ok och rymligt för oss fem, även om vi hade otur en del. Till en början hade vi inget lås på toalettdörren, vilket kändes konstigt. Med fem personer i en familj vill man kunna låsa toalettdörren, så det sade vi till om. Efter några dagar gick ytterdörren sönder, och det visade sig att den redan varit lagad en gång tidigare. Dörren blev lagad, men höll endast några dagar och sedan var den sönder igen. Tillslut blev det lagat så pass att låset fungerade, men istället började larmet på dörren krångla.  
 
Däremot får frukosten ett plus från oss då det är lugnt och skönt att äta god frukost. Våra killar som är kinkiga med maten älskade frukosten. Servicen i poolbaren var också toppen, och Strawberry mojiton den klart bästa drinken på resan. 
 
Några bilder från vårt hotell; 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Mot slutet av resan bytte hotellet namn till Ramada. Om det heter Ramada nu även på Fritidsresors sidor vet vi inte. Hursom, vi kommer inte återvända till Ramada, även om det fungerade denna gång. 
 
Bye for now! 
 
 
 

Maritime Resort & Spa, Krabi

Imorgon bitti kl.06.30 går flyget hem till Sverige. Vi fick tyvärr inte bo kvar i vårt rum på Ramada i AoNang, utan packa ihop och ta oss till det extrainsatta hotellet Tui har fixat till alla resenärer på vår flight. Vi måste säga att vi har klarat oss bra här, på Maritime Resort & Spa.  
 
Några bilder; 
 
(null)
 
(null) 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu får säkert resortet inte en ärlig chans utav oss då vi bara är här knappt ett dygn. Men, trots riktigt rymligt rum då vi fick två rum med mellandörr, varav ett rum hade sovrum och vardagsrum, så märks det att det är ett gammalt hotell/resort. Gillar man All inclusive och buffé till lunch och middag är detta perfekt. Vi gillar dock mer att prova på olika restauranger, och gick faktiskt ut och åt middag även om middag i gick. Maritime ligger bara ca 15min från Krabi flygplats, så det är ett perfekt hotell att landa på när man kommer eller ska åka hem igen. Och, det är nog det vi kommer att göra, bara mellanlanda här. Om vi måste. 
 
Nu är det dags att sova då klockan står på väckning kl.03.45. Det blir en tuff resedag imorgon.... 
 
Bye Bye! 
 
 
 

Frukost och försening....

God morgon, onsdag! 

Denna dag startade inte alls som vi hade tänkt oss idag. Vi är halvt färdigpackade och har i stort sett neccessärer, smutskläder och foppatofflor kvar att slänga i resväskorna - vilket är bra då vi har bokat transfer till flygplatsen kl.10.30. Vi ligger i fas. 
 
Ny info från Tui är dock att flyget, på grund av förseningar i Sverige, avgår kl.06.30 imorgon bitti. Nu är frågan om vi kan bo kvar på vårt hotell och hotellrum en natt till. P har kollat upp här på hotellet, och vi kan ha rummet. Nu väntar vi på svar från Tui om de står för kostnaden. Risken är att vi måste byta hotell till ett som Tui står för, och då är frågan vad det blir för hotell. Å andra sidan kan det vara skönt med miljöbyte? 
 
Mest besviken över förseningen är Elias då han längtar tillbaka till kompisarna och skolan. Jag klurar på om jag måste förbereda inför torsdagen på jobbet, eller om jag klarar mig. Simon och Noel tar förseningen ok, även om de också längtar hem, dock ej till kompisarna utan till att få spela på datorn igen. P, han ska beställa in tre paraplydrinkar till och är på väg mot stranden. Hihihiii..... Nej, men när Elias berättade att det är -13grader hemma är det ganska skönt att få njuta av värmen ett litet tag till.       ;) 
 
Vi börjar med frukost i alla fall: 
 
(null)
foto taget med min iPhone
 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye for now! 
 
 

KoDam Kitchen, AoNang

Den allra första restaurangen vi åt på när vi kom fram till hotellet för två veckor sedan var KoDam Kitchen. Och, det visade sig bli favoriten denna resa.  
 
  (null)
 
 
 
Längst upp på en gata, en gata som det inte finns så mycket att se på, ligger restaurangen KoDam Kitchen i en återvändsgränd. Att vi hittade hit berodde på att P kikade på TripAdvisor och konstaterade att det ligger en restaurang som har fått bra kritik alldeles intill hotellet. Om P inte hade kikat på TripAdvisor är det inte säkert att vi ens hade hittat restaurangen på hela resan.  Vi gick genom hotellet, över personalparkeringen på baksidan och där låg den. En enkel restaurang, men ack så bra. 
 
När vi kom till KoDam Kitchen första gången hade lunchen inte riktigt börjat, så vi frågade om de hade öppnat och fick sedan sätta oss i ett utav de tre  mysiga båsen. Från första stund har restaurangen serverat god mat och vi har varit jättenöjda. Vill man äta där kvällstid måste man boka plats för att komma in, så pass populärt är det. 
 
Några bilder från våra olika besök; 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Så, om jag rekommenderar KoDam Kitchen? Absolut. Befinner man sig i AoNang är det helt klart värt ett besök. 
 
Bye! 
 
 
 
 
 
 
 

Sista dagen med bad och kast med liten kille...

Idag hänger vi vid poolen, njuter, fyller på med energi, och kastar killar. Alla nöjda och glada.   :) 
 
Ett bildregn från nya favoritleken Kast med liten kille; 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
kort tagna med min iPhone 
 
 
Nu är inte våra killar så små längre, så det är mest träning för P. Lika glada är alla för det. 
 
Nu, lunch. 
Bloggat i farten. 
Bye for now! 
 
 

Fåfäng? Eller, bekväm?

Jag har aldrig tänkt på mig själv som fåfäng, det finns andra som är så mycket mer fåfänga än jag. Men, att idag komma tillbaka till hotellet i AoNang, byta om till fräscha underkläder, rena kläder, smörja in sig med Bodybutter, och få mascara på ögonfransarna  - var så underbart!  
 
Nöjd Ami som var tvungen att ta en selfie: 
 
 
(null)
foto taget med min iPhone
 
 
 
När vi packade inför vår tur till Phi Phi packade jag med ett par extra badshorts till killarna, samt en extra bikini till mig, då jag tänkte att det kan vara skönt att åka båt på vägen tillbaka i torra kläder. Ifall någon utav killarna skulle smutsa ner sig packade jag också ett par kalsonger samt jeansshorts till dem. Det var allt. Sedan hade vi med solkräm, handdukar, simglasögon, Elias örondroppar, riskakor samt vatten. Det är lätt och skönt att resa utan en massa packning! 
 
Väl framme på Phi Phi, kom vi på att vi saknade en del saker... Jag saknade mest linsvätskan, det andra löste sig ändå då det fanns tandborste, tandkräm, shampoo etc på resortet. Jag som är frusen om kvällarna och alltid sover i pyjamas löste situationen och sov i morgonrocken. P och killarna (och jag också) saknade laddare till våra mobiler, så det fick vi införskaffa. Det hade i värsta fall kunnat gå utan inköp då det gick att ladda mobilerna i TVn medan den var på. Sedan saknade vi alla ombyte, men när man nästan hela dagarna har på sig badkläder så klarar man sig några dagar med det man har. Däremot lukar man inte så gott, men det är en annan femma. 
 
Efter några dagar i all enkelhet är det dock skönt att få tillgång till allt man har i vanliga fall. Jag ser mig som sagt inte som fåfäng, men det är otroligt skönt att pyssla om sig. Eller, är jag bekväm? Kanske uppskattar jag alla mina små prylar i neccessären mer nu? Kanske behöver vi pausa några dagar och bara var i all enkelhet utan en massa saker? Hursom, det är skönt att ha allting runtom sig igen. 
 
Nu är det åter kväll här i Thailand. Dags att krypa ner. Killarna sover redan.  
 
Hoppas ni har haft en bra måndag! 
Nighty-Night! 
 
 
 
 

PP Princess Resort, Phi Phi Islands

Då är det dags att checka ut från vår villa här på Phi Phi Island. Har man möjlighet är det en underbar lyx att få bo i en egen villa, vakna upp, kliva ut på terassen med egen pool, ta ett morgondopp om man vill och blicka ut över havet. Nu kostar det en del att bo i en villa, men om man kan resa när priserna är lägre är det helt klart värt det då själva upplevelsen ger så mycket. 
 
Bilder från vårt hotell; 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
kort tagna med min iPhone 
 
 
 
Önskar man lugn och ro är det här på resortet framåt eftermiddagen dock hög musik och party-stämning. Frukosten känns också intensiv då restaurangen är till för alla resort-gäster, men även betalande gäster. 
 
Vi ska nu efter utcheckning njuta några timmar till vid resortets pooler och sedan tar vi eftermiddagsfärjan tillbaka till AoNang. 
 
Ha en bra måndag, alla! 
Bye for now! 
 
 
 

Söndagmorgon på Phi Phi Island

God morgon! 
 
(null)
 
 
 
Tanken var att vi igår bara skulle ta en dagstur hit till Phi Phi Island, men då det tog tid att ta sig genom lunch och shopping, och då det var lågvatten på stranden så det nästan inte gick att bada, bestämde vi oss för att stanna här två nätter istället. Kvinnan i receptionen var jättesnäll som hjälpte till med bokning, och vi fick en jättefin strandvilla som vi nu bor i. Att få vakna till utsikten på bilden ovan, och ligga här och blicka ut över havet är lyxigt. Så underbart! 
 
(null)
 
 
Igår eftermiddag hann vi endast med att bada i den egna lilla poolen, sedan blev killarna trötta, vilket de inte alls led av då de upptäckte att Netflix finns på TVn. Dessutom har Elias lätt öroninflammation och behöver vila, så det gick bra. Så, killarna åt pizza-middag i villan och sedan gick P och jag ut och åt middag på stranden. Så mysigt. 
 
Avslutar med kort på nöjda killar igår: 
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu, frukost. Sedan får vi se vad vi hittar på här på Phi Phi idag. Vi behöver bland annat köpa några nya tröjor då vi inte hade räknat med att stanna här och då inte packade med ombyte. Jag som är frusen och vanligtvis sover i pyjamas har inatt sovit i morgonrocken. Så, lite för att klara en dag till.       
 
Ha en skön söndag! 
Bye for now! 
 
 
 
 

The Pirate House, Phi Phi Island

För att fylla på energi igen hamnade vi idag på The Pirate House, på Phi Phi Island. Vi hade inte alls planerat lunch, men med tidig uppstigning, båtresa, och lite shopping på det så var det dags för lunch. 
 
Dagens lunch fick godkänt av alla, och jag gillade mest interiören och alla små detaljer. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu fortsätter vi dagen. 
Bloggat i farten. 
Bye! 

 
 
 

En dagstur idag!

Idag väntar en dagstur till PhiPhi-öarna. Vi är redo! 
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Bloggat i farten! 
Bye for now! 
 
 

Äntligen 1 mars!

Idag har vi haft en riktig Ta-igen-oss-dag, så pass att P och jag somnade på hotellrummet på eftermiddagen medan killarna satt och spelade kort på balkongen. Även killarna har varit trötta, Simon har spenderat nästan hela dagen på rrummet, så det var skönt med en lugn dag. 
 
Då vi sov bort några timmar på eftermiddagen blev det kvällsbad för oss ikväll, samt en god drink i poolbaren. Kvällskortet förevigades av P. 
 
(null)
foto taget med Ps iPhone
 
 
 
Jo, det är 1a mars idag! Yeay! Vi hoppas på att våren snart är på väg och att vi går mot grönare tider nu. 
 
Nu, tidig kväll här. Imorgon har vi bokat tur till PhiPhi-öarna. Vi som brukar vakna runt kl.09 på morgonen och äta frukost vid tio-tiden blir upphämtade kl.08.30 på hotellet imorgon. Nästan så det är lite i tidigaste laget...       ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Nighty-Night! 
 
 
 
 
 

Läxor på semestern....

 
(null)
kort taget med min iPhone 
 
 
Det här med att göra läxor på semestern är inte lätt. Inte denna resa i alla fall. Förra gången vi var iväg till Thailand smet Elias ut på terassen och skrev i sin resedagbok utan större problem. Denna resa har han endast skrivit två gånger i sin resedagbok som han skulle föra, och det under stora protester efter mycket tjat. Istället har han velat vara ute och leka med sin nya kompis W, och när kvällarna har kommit har han varit för trött för att orka. Dessutom kom han härom dagen på att han har glömt två läxor till som han hade i skolväskan, som är hemma. Suck. 
 
Simon, sötnöten, fick inte med sig läxor denna gång, men frågade sin fröken om han fick ta med sig sin matte-bok hit till Thailand i alla fall. Igår kväll satt han och räknade några sidor, självmant, och när det var läggdags sade jag att han får fortsätta på morgonen på balkongen. Sagt och gjort, imorse när jag klev upp satt han ute på balkongen och räknade. Sötnöten. Tänk att ha den utsikten när man gör läxor! 
 
Jag måste erkänna att jag inte riktigt vet hur jag ställer mig till det här med att ta med läxor på semestern. Å ena sidan tycker jag att det är bra så att inte Elias, eller Simon för den delen (eller, Noel så småningom), hamnar efter i skolarbetet. Å andra sidan håller jag med Elias då han undrade: 
- Varför ska jag göra läxor? Jag har ju semester! 
Det jag vet är att jag inte tycker om att tjata. Det kanske ska vara frivilliga läxor? 
 
Nu väntar en lugn dag med sol, pool och massage. Får se om fler läxor blir gjorda idag. 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!