Sommartid igen

God morgon, söndag! 
 
Inatt, för första gången, kände jag mig verkligen snuvad på den där timman som försvann. Tidigare år har jag, tror jag, sovit när klockan slagit om till sommartid, men inatt var jag vaken. Klockan 02:58 tittade jag på klockan när jag kröp ner i sängen efter att ha varit uppe en sväng, och hann tänka att det ändå var bra att jag kom i säng innan klockan tre. När jag några minuter senare kikade på klockan igen var den 04:04, och där försvann den timman. Jag hade gärna sovit en extra timma idag. Noel vaknade som vanligt efter klockan sex, vintertid, och Simon efter sju, så nu är dagen igång. Nu ska vi bara komma ihåg att ställa om klockorna här hemma. 
 
Gårdagen ägnade vi för övrigt åt att städa och dona här hemma. P var ute i garaget tillsammans med Elias och Simon och plockade rätt på verktyg, medan jag och Noel var inne. På eftermiddagen kom granntjejen M över och lekte med Elias och Simon, och kvällen tillbringade vi tillsammans med killarnas farmor och man. En bra dag. Dessutom lyckades jag göra en fantastiskt jättegod efterrätt som vi bjöd på, trots att jag krånglade till det med receptet, och den måste vi absolut göra om snart då även Elias och Simon ville äta mer av den. Och, jag för den delen. Åh, så god den var. 
 
Nu, frukostdags. Hoppas ni får en fin söndag! 
Bye! 
 

Noel - sex månader

 
 
 
Idag blir Noel sex månader. Han är ett halvt år gammal! F'låt, men vart tar tiden vägen?!?!?! Under mars-månad har jag mer och mer känt att jag saknar den lille bebis som vi fick med oss hem från förlossningen, han finns inte alls kvar. Tiden går så fort så fort, Noel växer och jag hinner inte med, och omedvetet har jag inte utmanat Noel alls lika mycket som jag utmanade Elias och Simon när de var lika små (exempelvis sitta med honom på golvet, ligga på mage etc). Det måste, det ska, bli ändring på det nu, jag förstår det, men det är så svårt... jag vill ha kvar vår lille bebis..... (som, som sagt, inte är bebis längre)  
 
Under den senaste månaden har det faktiskt utvecklingsmässigt inte hänt så mycket, och det på grund av mig. (F'låt Noel!) Noel växer och väger nu 8135g, är 66,5cm lång och har nu stl74 på sina kläder. Förra torsdagen vände han sig för första gången från rygg till mage två gånger, men sedan dess har det inte blivit fler vändningar. Noel ligger gärna i babygymmet en stund lite då och då, tycker inte om att ligga på mage alls, utan allra helst går han runt i sin gåstol från rum till rum och upptäcker världen/vårt hem. Just nu är favoritplatserna att stanna till vid trummorna och hallbänken med korgarna och alla kläder däri. När Elias och Simon leker med Lego eller bygger tågbana vill han så klart också vara med, till storebrödernas förtvivlan då han river allting i sin väg med gåstolen.   
 
Medan Noel växer blir jag mer och mer känslomässigt stressad och ledsen. Just nu vill jag inte alls sluta amma då det är så jättemysigt att vara nära Noel: jag kommer att sakna ammandet, och då Noel är vår siste lille kille kommer jag aldrig mer amma när jag väl har slutat. Jag vill inte vara gravid, jag vill inte föda, men jag vill amma. Jag hade aldrig dessa känslor när Simon var liten, men då hade vi redan tänkt tanken att vi skulle bli en till i familjen. Så, varje gång jag ammar myser jag för fullt och hoppas att när dagen kommer och Noel slutar amma så är även jag redo. Mina känslor kanske ändras när Noel får tänder.... vi får se.... 
 
Någonting som Noel nästan alltid är, det är glad. Och tungan, den är ute ofta sedan han lärde sig lipa. Sötnöten.      :) 
 
 
 
Bye! 
 

Snygga skor till Elias

När reklamen dimper ner i brevlådan brukar jag kika igenom den ifall det är så att någonting vi har planerat att köpa är nedsatt till bra pris. Elias och Simon fick härom dagen syn på ett par fritidsskor i reklamen från skobutiken Crispin, och har sedan dess tjatat om att de vill ha just de skorna. Jag ska erkänna att jag också blev förtjust i skorna, och då båda två behöver nya skor till våren lovade jag dem att vi någon dag ska åka in och köpa dem. (Elias fick nya skor förra säsongen, men då hans tossingar tydligen har vuxit sitter de precis precis nu, så han behöver nya för att kunna springa runt och leka utan att få ont i tårna.)
 
Idag tog vi oss in till Valbo i jakt på skor. Och, Simon är inte den enklaste att köpa skor till då han säger att inga skor känns bra. Idag provade han fler än sex par skor, och inga kändes bra. Förra hösten köpte jag ett par höstskor till Simon som han inte har använt alls, och då jag inte vill göra om samma misstag igen så blev det inga skor till Simon. Just de skorna som Simon hade spanat in i reklamen fanns tyvärr inte i hans storlek, vilket var jättesynd då han verkligen ville ha ett par och säkert hade godkänt dem också. På Teneriffa hade Simon på sig Elias gamla skor, och det kan vara så att han tycker att nya skor känns stela och trycker (som de gör tills man har gått ut dem) och hellre går i redan nötta skor. Vi får se om vi hittar nya skor till Simon nästa gång vi åker in och shoppar, tills dess får han ha Elias gamla.
 
Elias blev jätteförtjust i skorna han hade spanat in i reklamen när han hittade dem, de var precis som han önskade. Han provade två olika storlekar, provgick, meddelade vilka som kändes bäst, och ville sedan inte ta av sig skorna utan lade de gamla skorna i vagnen och hade på sig de nya under resten av shoppingturen. Han är lätt att shoppa till. De nya skorna är tydligen även snabba, Elias har testat, så nöjd kille här!        ;)  
 
 
 
 
Elias och jag gick även och valde ut lite nya kläder till Noel då nästan allting han har sitter tight. Nu har han några nya bodysar, och fler är hemklickade från H&M. Simon fick två våriga T-shirts, så han var också nöjd. 
 
Nu snart middag och sedan är det en trött och förkyld ami (killarna är friska och alldeles för mycket fart i) som däckar i soffan ikväll. Hoppas ni mår bra! 
 
Bye! 
 

Vi hänger här hemma....

Underbart när solen skiner och det är vår både inne och ute! När P kapade av grenar på körsbärsträdet för några veckor sedan passade jag på att ta in några kvistar och sätta ner dem i en vas med vatten, och nu kikar knoppor och blommor fram. Både Elias och jag tycker att det är fint, man kan inte bli annat än glad. Så härligt med vår!       :)    
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Annars började denna dag tungt då jag var helt slut efter natten. Hela gårdagen hade Noel lite feber, och då lite feber är bra, och han ändå var relativt pigg men mammig, fick han ingen Alvedon. Jag trodde nog att när kvällen kom skulle han sova av utmattning, men så blev det inte alls och istället sov han oroligt, vaknde med jämna mellanrum och skrek. Efter halva natten fick han tillslut Aledon och då äntligen somnade vi.  
 
Så, idag går jag på Alvedon, jag också, då jag vaknade med huvudvärk. Och, även Noel har fått Alvedon då jag inte vet om han kräks upp maten på grund av febern, eller om det är någonting annat som bidrar till febern och som gör att han inte kan äta som vanligt. Just nu har han ingen feber och får bara äta lite åt gången, och det verkar fungera (peppar! peppar!) även om han blir frusterad då han inte får äta sig mätt. Får se hur resten av dagen blir. Jag har funderat på om jag ska höra av mig till BVC, men de kommer så klart gå på allmäntillståndet och då han annars är pigg och inte uttorkad kommer de bara att säga att vi ska avvakta, så det gör vi nu utan BVC-kontakt. 
 
Om ett tag är det även dags att hämta hem Elias och Simon från förskolan, och sedan blir det lek ute i det härliga vädret. Hoppas ni har en bra onsdag! 
 
Bye! 
 

Dagens killar

När Elias fyllde år fick han en OneCoolCat-tröja i present av släktingar uppe i norr. Jag som tycker om att matcha blev väldigt glad när även Simon fick en likadan, och dessa tröjor har killarna haft på sig idag. Noel kör med Bamse. Det var länge sedan, men här är dagens killar: 
 
 
 
 
Bye! 
 

En febrig liten en.....

Idag är jag hemma med en febrig liten Noel. Jag undrar om det inte är hans allra första feber? Natten var inte alls rolig då Noel vaknade, grät, skrek och bökade om vartannat, vilket så klart inte alls var konsigt då febern kom. Idag är han liten och ynklig, har inte riktigt koll på varför det känns konstigt i kroppen och varför han inte orkar som vanligt. Han har fått sova på och hänga med mig, och jag försöker hålla koll på honom mest hela tiden då han två av gångerna denna förmiddagen har ätit, och ätit för mycket då han är så varm, så att han har kräkts upp allting igen. Stackars liten. Får se om det är en vanlig förkylning med feber, feber på grund av att en tand håller på att titta upp, eller om det är tredagarsfebern som kommit...... 
 
 
 
 
Klockan två ska Elias och Simon hämtas hem från förskolan och sedan blir vi bara hemma med Noel idag. Det blåser rackarns kyligt, så vi får se om vi tar oss ut eller inte. Elias har i alla fall varit ute ordentligt denna förmiddag: tisdagar är skogsutflyktsdag för de stora barnen på förskolan och idag gjorde de ett stopp hemma hos oss under sin tur. Tydligen har Elias tjatat och tjatat och tjatat under hösten och våren om att han vill visa alla var han bor, och idag hade inte fröken hjärta att säga nej igen. Så, de tog en lång promenad till oss och lekte och klättrade i träd här en stund. Gissa om Elias var nöjd!          :)  
 
Nu medan Noel inte sover på mig utan i liggdelen ska jag passa på att knäppa på en tvättmaskin och städa lite. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Tillbaka!


foto taget med min iPhone 


Lycka är att vara tillbaka på den vanliga gamla förskolan! Simon hade också helst av allt velat stanna där och leka idag, men då han ibland hostar så jättemycket och är grötig i halsen (feberfri dock sedan igår) får han vara hemma en extra dag. När jag föreslog att han kunde ha på sig sina arbetsbyxor hemma var han lättövertalad. Sötnöten!      :) 

Nu, in till stan och köpa blöjor till Simon då jag lyckades köpa fel (Comfort i stället för Up&Go) igår. Klant! 

Ha en bra måndag, alla! 
Bye for now!


Fredag - Lördag - nu söndag

God morgon, söndag! 
 
Både fredagen och lördagen försvann utan att vi riktigt hann med. I fredags hade Elias avslutning på simskolan och kom hem med ett litet diplom efter att de hade simmat som vanligt, men även fått gå ut i stora oasen och åka vattenrutschkana samt avsluta det hela med glass. En nöjd Elias, som vanligt. Nu får han dock ta ett uppehåll med simträningen i simklubben till hösten och istället ska vi försöka ta oss iväg och simma tillsammans i familjen så att även Simon får bekanta sig med vatten. 
 
Igår var vi iväg på en dagstur till storstaden och hälsade bland annat på kompisar där. Så coolt att se att våra killar och deras barn inte alls var blyga för varandra, utan direkt gick iväg och lekte ihop. (Senast de sågs var på Noels dop, men då hann de inte leka så mycket tillsammans.) Elias och deras W stängde in sig på Ws rum och hade disco, medan Simon och deras V stängde in sig på hennes rum. Vad Simon och V gjorde vet vi inte, men tydligen ska man stänga dörren till rummet när man går in och leker, så det gjorde de. Noel hängde med oss. Trots några timmar i bil fram och tillbaka gick det väldigt bra igår, och vi passade helt enkelt på att sova under tiden P körde. Smidigt. 
 
Under gårdagen fick Simon tyvärr feber, inte mycket men lite ändå, och idag hoppas jag på en feberfri dag. Jag antar att det är förkylningen som spökar då hans näsa rinner och han hostar ibland. Simon går dock runt och säger att han har magsjuka, vilket han verkligen inte har, och jag hoppas att han inte säger samma sak på förskolan nästa vecka. Jag vet inte varför han säger att han har magsjuka, att han måste se vad magen säger så snart han har ätit eller druckit vatten? Kanske för att det var det han hade senast han var sjuk? Hursom, jag hoppas han blir frisk och kry snabbt nu, Simon. Både Elias och Simon längtar efter att få komma tillbaka till sin 'vanliga' förskola, och imorgon är det äntligen dags efter vattenskada och renovering. 
 
Nu väntar jag och killarna på att P ska vakna, sedan ska vi nog vara ute och dona under dagen. P har projekt på gång här hemma igen, och det ska bli spännande att se hur han/vi får ihop det hela. Solen skiner idag, vilket är perfekt då vi ska följa den under dagen.        ;) 
 
Hoppas ni får en skön söndag! 
Bye! 
 

Snöskottning och lek pågår

Det har snöat både igår och idag, och då det bara är jag och killarna som är hemma är det vi som får skotta undan alla snö. Jag skottade mig fram till soptunnan igårkväll, och imorse kämpade jag med plogvallen. Nu är det Elias och Simon som är ute och kämpar (jodå, jag har varit ute tillsammans med dem då Noel sover) och givetvis har det under tiden vi har varit ute blivit mildare väder och det kommer ner lite lite lite lite regn, så snön har blivit jättetung. Suck. Nåja, detta blir dagens träningspass (jösses, så rödblommig och slut jag är!) och förhoppningsvis årets enda och sista snöskottning. 
 
bild via ainstagram - iamisvarld 
 
 
 
Nu är det dags för lunch, sedan vila och så får vi se om vi ska leka med kompisar till eftermiddagen/kvällen. Någonstans däremellan behöver vi handla också, men vi får se när vi får till det. 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

En bra start....

Idag satt han bara och log, Noel, under tiden vi skjutsade storebröderna till förskolan, trots att han hade vinteroverall på och var nedpackad i bilbarnstolen. Däremot tyckte han att det var lite väl ljust ute i snön, så det blev kort på en kisande liten kille när jag tog fram iPhonen. Sötnöt.  
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Idag fick vi äntligen en lapp om att barnen på måndag nästa vecka ska få börja på sin 'vanliga' förskola igen, att den är färdigrenoverad efter vattenskadan och allting är städat och klart. Underbart! Som vi har längtat. (I alla fall jag då jag tycker det är så trångt som det är just nu med ett litet kapprum, Elias och Simon delar hängare, jag släpar med alla ytterkläder hem och tillbaka för att kläder/hjälmar/skor inte ska ta för mycket plats, barnen har bara en toalett som dessutom är inne i lokalen där barnen och fröknarna är hela tiden, det finns bara ett torkskåp som ska räcka till alla osv.) Jag beundrar dock både barn och fröknar att de har fixat lokalbytet så bra och fått till en bra vardag för allihopa. Jätteduktiga har de varit. Att barnen från och med nästa vecka så smått kan få återgå till vanligt schema på förskolan, som gympa på onsdagar, pyssel, och annat som brukar vara inplanerat, kommer att bli jättebra. Åh, jag hoppas ingenting kommer emellan flytten tillbaka nu bara.
 
Annars började denna onsdag jättebra då både Elias och Noel sov till halv åtta, vilket de inte har gjort på över en-två veckor tror jag. Simon vaknade lite tidigare, men lyckades vara tyst hela tiden när han kröp upp till mig i sängen för att mysa lite och sedan kröp ner igen för att gå ner och börja bygga tågbana. Så skönt att få sova lite längre, jag behövde det. Killarna behövde det. Nu hoppas jag att dagen flyter på bra idag också, och att vi orkar med den, jag och killarna. 
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och börja rensa papper och kataloger. Jag måste allvarligt bli bättre på att slänga saker och inte samla på mig. 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Tisdagstankar.....

Tisdagen passerade med ett underbart fint, men något kallt, väder och snön ligger jättefin på marken. Tänk om vi kunde ha haft sådana här fina vinterdagar i december istället, då hade vintern varit underbar. Elias och Simon är fortfarande glada över snön, men jag börjar tröttna på alla vinterkläder nu och längtar mer och mer efter foppatofflor och kepsar. Tänk så underbart när man bara behöver ta på sig det när man ska ut! Även Noel kommer nog att gilla våren och sommaren då han inte alls tycker om att bli nedpackad i sin vinteroverall, han protesterar varje gång. Stackarn.        
 
Idag gick Elias iväg på skogsutflykt med sina kompisar på förskolan när jag lämnat honom där, och Simon hade dans-sång-snuttefilm- och hoppstund inne med de som var kvar på förskolan. En vanlig tisdag, med andra ord. Innan jag åkte hem stannade jag dock till idag och tjuvkikade in genom fönstret på Simon och hans kompisar då de dansade, och oj så kul de verkade ha. Barnen verkligen skuttade runt där inne och det såg jättekul ut. Jag är glad att Simon får vara med om just dessa stunder på tisdagarna, och inte bara för att det är roligt, jag tror att det helt klart är bra för hans motorikt, fantasi och taktkänsla också. Kul. 
 
Innan förskolan idag hade Elias ett tandläkarbesök inbokat och denna gången var det P som följde med honom. Känns jättebra att veta att Elias tänder är/mår bra, men jag kan inte riktigt släppa tanken på att han gnisslar tänder så. Jag hoppas att tandgnisslet växer bort och det snabbt, och om det inte gör det får vi helt enkelt följa upp det med kontroller lite då och då så att inte tänderna nötts ner. Jag hade nog hoppats på att Elias idag skulle få ett tandskydd, eller en bettskena, men tydligen gör man inga åt barn så det blev ingenting av det. Det blir jag som helt enkelt får skaffa hörselproppar så att jag kan somna när han gnisslar som värst. Vem vet, jag kanske kommer att sova jättegott hela nätter då jag inte kommer att höra någonting alls!?!        ;) 
 
Ikväll har jag och killarna spenderat kvällen hos Madde med -e och tjejerna då P är bortrest på jobb. Det var jätteskönt att få sitta och prata med Madde, även om Simon sockerkickade något otroligt och inte var still en minut. Men, å andra sidan var det två väldigt lättlagda killar ikväll som somnade på bara några minuter efter att de krypit ner i sängen. Perfekt! Nu har även jag suttit och slumrat till medan jag ammat och rapat Noel, så nu ska även jag krypa ner och ta natten. Imorgon är en ny dag med förskola, lek, fix och don. 
 
Hoppas ni har haft en bra tisdag! 
Bye!
 

Snö igen.....

Det snöar..... Inte alls vad jag hade hoppats på denna måndag trots att vädergubbarna varnat för det. (Riktigt bra var att P tillsammans med Elias och Simon igår hann röja undan nästan alla grenar, kvistar, löv och annat som låg på gården då snön kom idag. Då behöver vi inte tänka på det mer.) Elias och Simon är i alla fall jätteglada här och idag står pulka- och stjärtlappsåkning på förskolan tydligen på listan.        :)
 
Killarna redo för lek: 
 
 
 
 
Noel och jag blir inne och myser idag, och när han sedan sover förmiddag ska jag passa på att vika undan tvätt och plocka undan diverse som nu är i Noel-höjd när han går i gåstolen. 
 
Hoppas ni får en bra måndag! Kör försiktigt om ni är ute på vägarna! 
Bye! 
 

Noel tar sig fram i gåstolen!

Igår lördag kom Noel plötsligt på att han faktiskt kan ta sig någonstans när han står/sitter i gåstolen. Vilken lycka! Tidigare har Noel endast suttit/stått där i gåstolen och tittat på sina storebröder när de har lekt med Lego eller showat för honom, men igår började han röra sig för första gången. Först tog han sig en liten bit åt höger. Nästa gång tog han sig lite åt höger igen. Sedan lite åt vänster. Sådär höll han på igår, och idag har han medvetet tagit sig runt i vardagsrummet, in i matrummet och slutligen in i köket. Det är så kul att se honom luta sig framåt eller åt sidan när han går runt, och han själv blir jätteglad och ler stort när han lyckas. Söte kille! När han inte kommer dit han vill, när exempelvis hans matstol stod i dörröppningen när han skulle in i köket, gnäller han och när han sedan kommer förbi hindret blir han jätteglad igen och fortsätter ta sig fram. Idag stod han en bra stund och tittade in i ugnen och undrade nog vem det var han såg därinne, och hur mamma kunde hamna där också. Älskade sötnöt! 
 
 
 
 
Givetvis är det enklare för Noel att ta sig fram barfota då han får bättre fäste då, men det fungerar även med strumpor. Imorgon ska han åter få gå runt här hemma, och gissa om han är nöjd när han kan ta sig till Elias och Simons leksaker och kika på dem. Nu gäller det bara att få storebröderna att komma ihåg att inte ha några småleksaker här nere som Noel kan få tag på. Spännande att se när han kommer på att han kan nå saker och ting, och börjar riva i allt.       ;) 
 
Nighty-Night! 
 

Vissa dagar.....

Idag har inte riktigt varit min dag. Tänk, igår var jag pigg och jätteglad hela dagen, och skrattade ihop med Elias och Simon jättemycket. Idag har killarna istället turats om att testa mitt humör hela dagen, och då jag dessutom är trött har det inte alls gått ihop. Jag bara längtar efter att få sjunka ner i soffan och bara vara. En liten stund i eftermiddags lyckades jag ladda kraft och mysa med Noel då han, efter en massa gnäll och skrik, somnade i min famn. Skönt att få en sådan mysig stund ibland. Idag behövde jag det verkligen.  
 
foto via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Nu är det AmigoGrande på Barnkanalen som gäller, sedan läggning av killar och slutligen soffa. Risk för att jag däckar ikväll och inte alls orkar titta på film. P föreslog att vi bara ska titta på trailern två gånger, för efter det har jag garanterat somnat. Stackarn.... Jag ska försöka vara uppe lite längre än så.       ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra fredag! 
ByeBye! 
 

En dag i trädgården....


bild via Instagram - iamisvarld 


Vi donar ute i trädgården idag och njuter för fullt av solen och det fina vädret. Elias och Simon har sina arbetsbyxor på, vi krattar, plockar och slänger skräp, rensar undan kvistar och grenar, tar kaffe- och vattenpauser, killarna åker rutschkana och så fikar vi. Underbart! Jo, och så föreslog Simon att vi ska äta mellanmål ute idag igen, så det ska vi göra. Elias tyckte att även lunchen skulle intas ute, men det får vänta tills vi tar hem altanmöblerna.        :) 

Bye for now! 


Första mellanmålet ute!

Efter att ha hämtat hem Elias och Simon från förskolan igår tog killarna på sig arbetsbyxorna och så gick vi ut och krattade lite på gården. Det var så skönt att vara ute då solen värmde. Så, när Elias föreslog att vi skulle ta mellanmålet ute på altantrappen nappade jag och Simon direkt på idén. Mysigt! Och, jag ser ännu mer fram emot våren och sommaren nu. Mys!
 
För att få vara med lite och se vad vi höll på med fick Noel, efter att ha sovit en stund, för första gången sitta upp lite i vagnen. Och, att ta kort med ansiktet mot solen var dock ingen höjdare, därav Elias och Simons miner nedan. Sötnötter alla tre!  
 
 
 
 
Idag ska vi åter ge oss ut och dona på gården då P tog med en släpvagn hem igår som vi kan fylla med grenar och annat som ska köras bort. Sedan är det snart dags, tror jag, att sopa undan lite grus på gatan så att det är gjort när det är dags för vår gata att sopas/tvättas ren. Just nu håller de på att köra gatorna runt centrum rena, så om ett tag är det nog vår gatas tur? (Vad heter den bilen som gör det? Inte sopbil, det är en annan bil?) 
 
Nu, en kopp kaffe medan Elias och Simon ser på Bolibompa-morgon och Noel ligger i gymmet. Japp, klockan är straxt efter 7 på morgonen och imorse var det en pigg Noel och Simon som vaknade alldeles för tidigt. Men, solen håller på att gå upp, det är en fin morgon och jag hoppas på en lika fin dag idag som igår.        :) 
 
Hoppas ni har en bra dag idag! 
Bye! 
 

På förskolan igen....

Det är onsdag, Elias och Simon är som vanligt iväg och leker på förskolan med sina kompisar, Noel somnade i bilen och sover fortfarande (nej, inte i bilen, jag har tagit in honom), solen skiner och jag ska ta en kopp kaffe. Skön start på dagen! Får se om detta blir sista dagen på förskolan de varit på hela detta året, och om det från och med nästa vecka är dags att flytta tillbaka till den 'riktiga' förskolan då renoveringen efter vattenskadan är färdig nu. Håller tummarna.  
 
bild via Instagram - iamisvarld
 
 
 
Får se hur eftermiddagen blir. Igår kväll bestämde jag mig för att inte tjata på varken Elias eller Simon idag. Jag tycker att jag tjatar hela tiden då de inte lyssnar, och jag är så trött på tjat. Jag vill inte alls vara en tjatig mamma. Så, dagens plan är att säga till om exempelvis mellanmål, kläder, att inte tjata, att inte bråka etc bara en gång, och lyssnar de inte så låter jag det vara. Kan det fungera tro? Vi får se. 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Första PWn!


bild via Instagram - iamisvarld 


Gårdagen försvann och det är redan tisdag eftermiddag. Idag har jag äntligen äntligen tagit mig iväg på en efterlängtad PW, och det var så jätteskönt att gå på torra vägar, lyssna på fåglarna som kvittrade, med nya träningsskor på, och sol i ansiktet. Så jätteskönt. Ljumsken gör sig dock påmind och jag hoppas att den inte kommer att krångla mer så att jag kan fortsätta ta mig ut nu. Så härligt med vår!    😊 

Nu, lek med killarna. 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 


Söndag och mello-tankar....

God morgon, söndag! 
 
Varken P eller jag har kikat på Melodifestivalen under de senaste veckorna, men igår såg vi finalen och jag blev förvånad över att det faksikt var ganska många bra låtar med. (Jag gillar Panetoz och av låten Efter solsken kan man inte bli annat än glad, även om det inte var en låt som skulle räcka i den stora tävlingen.) Som vanligt, dagen efter, är det stora rubriker i tidningarna om vinnaren och, nu, röstkaoset som var. Jag och P höll här hemma på Ace som hade en bra låt som stack ut, och det hade varit kul om hon hade vunnit. Tänk att förlora med bara två poäng..... Samtidigt tycker jag att Sanna Nielsen är otroligt duktig, med en otrolig röst, så hon kommer garanterat att klara av att leverera i EurovisionSongContest i maj. 
 
Igår lånade P hem en motorsåg av kompisen P och satte igång att kapa lite träd här hemma på gården. Idag är planen att fortsätta och förhoppningsvis bli färdiga. Vi får se om vi får hit en släpvagn så att vi kan lasta på alla grenar och köra iväg dem. Och, när vi ändå håller på vore det skönt att hinna kratta upp alla löv som blev kvar från förra året och få iväg dem också. Nu hoppas jag bara att solen hittar fram idag för just nu blåser det och är bra kyligt. Igår var det perfekt väder för att hålla på ute i trädgården. 
 
Nu en andra kopp kaffe i väntan på solen.
 
foto taget med min iPhone


 
Hoppas ni får en bra söndag! 
Bye! 
 

Lördag med lek på gården för stora och små.....

Yeay! Lördag, solen skiner, det är säkert mer än 10grader varmt, och vi har njutit för fullt av att vara ute på gården. Elias och Simon har klättrat i träd (eller, i alla fall Elias, Simon blev upplyft), de har cyklat, killarna har åkt AirWheel, P och jag har planerat klippa ner träd (då vi inte hann med det i höstas), Noel har sovit gott i vagnen, och P och jag har tagit en kopp kaffe på altanen för första gången i år/vår. Så underbart härligt! Elias blev lika glad som jag när vi upptäckte krokusarna i rabatten, han så pass att han plockade en liten bukett med in sedan. Välkommen vår, säger vi!        :) 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får njuta av lördagen, ni också! 
Bye! 
 

En glad en varje morgon!

Våra morgnar har de senaste en-två veckorna börjat redan runt halv sju-sju då både Simon och Noel har vaknat vid den tiden. Tidigare har Noel vaknat runt sex-sju-tiden, ätit och somnat om, men nu vaknar han och sätter igång och pratar, vilket är ok då han ger oss en chans att vakna till under tiden. Jag har inte vant mig vid att vakna så tidigt riktigt än, men jag kan inte bli annat än glad varje morgon när jag hör honom jollra där i sin säng. Han ligger där glad och pratar en bra stund, tills han tröttnar på att inte kunna sträcka ut sig längre. Jag vet inte hur han bökar omkring där i sin säng, men varje morgon ligger han på tvären när vi ska ta upp honom. Varje morgon. Sötnöten!         :) 
 
Bjuder på ett kort taget i mörker, med blixt, där jag inte såg riktigt vad Noel höll på med: 
 
 
 
 
Just nu sover Simon och Noel lunch, medan jag och Elias går omkring och plockar lite. Efter mellanmålet är det åter dags för simskola för Elias och behöver jag säga att han ser fram emot det jättemycket, speciellt då även simskolan hade sportlov förra veckan!?! Ikväll blir det sedan god middag (jag hoppas att jag får till det), TV med AmigoGrande tillsammans med familjen, och sedan får jag se om jag lyckas övertala P att titta på Let'sDance med mig. 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Föräldragrupp och lek

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
I förmiddags var det åter dags för föräldragruppen att träffas och då Elias och Simon är lediga från förskolan fick de följa med, vilket faktiskt gick jättebra. Lägligt nog var dagens träff med föräldragruppen förlagd på ÖppnaFörskolan, så efter lite information, film och prat (Elias och Simon satt under tiden och turades om att spela spel på min iPhone) var det sedan dags för lek och det passade oss alla jättebra. Noel, som var trött, åt och somnade i min famn, medan Elias och Simon lekte restaurang och i huset, åkte traktor och klättrade i rutschkanan. De gillar helt klart ÖppnaFörskolan!          ;) 
 
Nu är det dags att laga lunch och jag hoppas att solen orkar kika fram bakom molnen. Det är dags för sol och vår nu. 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Då är det redan......

Då är det redan onsdag, och även denna dag är snart slut. Elias och Simon har varit på förskolan i tre dagar medan Noel och jag bara har myst här hemma. Jag har dock inte fått jättemycket nyttigt gjort då Noel inte alls har velat sova mycket under dagtid, istället har han ätit, lekt, ätit, busat, lekt, ätit och lekt lite mer. Han tar sina powenaps medan han äter, Noel, och när han är färdig vaknar han igen redo för lek. Sötnöten. Å andra sidan har Noel sovit hela nätter igen, så om han är vaken dagtid och sover nattetid så är det ok med mig.      ;) 
 
Ikväll har vi tittat på Daidalos allihopa, och efter att killarna somnat är det jag som har haft TV-kväll med Grey'sAnatomy och därefter Scandal. Börjar dock bli trött nu, jag också.....  
 
 
 
Hoppas ni har det bra.
Dags att säga: 
Nighty-Night!  
 

Måndag och äntligen lek med kompisar

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Elias och Simon är lämnade på förskolan och får äntligen leka med sina kompisar. Det är alltid skönt och kul att ha lov, men lika roligt och skönt är det att återvända till vardagen som innebär att leka och träffa kompisarna på förskolan. Dock var det två lite trötta killar här imorse då vi kom hem sent som vanligt, och Elias passade på att ta sovmorgon ända till halv nio. (Och, då fick jag väcka honom!) Noel somnade till i bilen på väg hem efter att vi lämnat av storebröderna, trött även han, så jag ska passa på att ta en kopp kaffe och vänta på att han vaknar. Funderar på om jag inte ska unna mig en slapparförmiddag. Japp, så får det nog bli.       ;)  
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye! 
 

Vasalopps-morgon

Vi tillbringar helgen hos mina kära föräldrar och bara är. Både skönt och välbehövligt. Denna förmiddag har vi följt Vasaloppet, med ett riktigt spännande upplopp, och grundat intresset för längdåkning hos Elias. Han har suttit med och tittat på loppet periodvis, sett upploppet, ställt frågor och varit intresserad. Kul! Coolt om bröderna Elias, Simon och Noel någon gång i framtiden åker Vasaloppet!    ;) 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Nu har Vasaloppet gått av stapeln och det är sista dagen på sportlovet - nu är det dags för våren att komma. 
 
Bye for now! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!