Elias är ute och hjälper......

 
 
 
Elias är ute och hjälper sin pappa att höststäda trädgården och givetvis är arbetsbyxorna på. Jag kan inte låta bli att tycka han är söt!    :) 
 
Bye! 
 

På liten cykeltur

Innan lunch hoppade vi på cyklarna och tog en liten cykeltur, hela familjen. Det är verkligen underbart väder idag. Elias cyklar glatt på som vanligt, men idag fick även Simon hänga på bak på min cykel och även han tycker om att cykla. Dock somnade han ganska snabbt så jag fick vända hem, för att försöka hinna få i honom mat och lägga honom att sova i sin säng, medan Elias tillsammans med sin pappa fortsatte ner till stugan för att hämta bilen som blev kvar där igår kväll. Ska försöka ta oss ut på fler cykelturer nu när Simon har fått testa på det. Verkligen mysigt! :)

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Choklad(bolls)igelkottar och maskar

 
 
 
Idag bakade jag och Elias choklad(bolls)igelkottar och maskar. Lite trixigt med smält choklad, men jättegoda blev de! Jag är helt såld på receptet på chokladbollar á la LCHF och använde den givetvis till igelkottarna också, för att sedan doppa ansiktet i smält Lindt choklad med touch of SeaSalt, ha på riven kokos, och slutligen sätta ögon av silverkulor på plats. Som sagt, lite trixigt men det gick.     ;)
 
Har upptäckt att man kan hitta på mycket roligt när man bakar och pysslar, och även Elias tyckte det var jättekul att göra någonting annat än runda bollar. Så, får se vad vi hittar på nästa gång.    ;) 
 
Bye! 
 

Backluckeloppis på Biltema

Idag har jag gjort något som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle göra i mitt liv: stått och sålt på backluckeloppis. Jag vet inte var det kommer ifrån, men jag tycker själv inte om att köpa saker på loppis, samtidigt har jag väldigt svårt för att slänga saker och ser gärna att saker och ting kommer till användning igen. Någons skräp är någon annans skatt. Och, då jag just nu inte har mycket till inkomst som mammaledig bestämde jag mig för att göra ett försök att dra in lite pengar. Så, den senaste veckan har jag och P rensat ur två garderober här hemma (vilket är då jättebra bara det!) och sortera en massa, och idag blev lite även sålt. Perfekt! (Även om grannarna, som haffade oss innan vi åkte in till stan stod för nästan halva inkomsten idag.)     ;)


 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Något som förvånade mig idag var när ett par köpte skärmväggen som har hängt med mig ett tag. Jag tycker att den är jättefin och skulle gärna se den hemma hos oss, men vi har inte plats för den och att ha den liggandes i en container är inte helt optimalt det heller så jag beslutade mig för att sälja den. När mannen som köpte skärmväggen betalade för den fick jag faktiskt dra andan lite och jag hade inte alls förväntat mig att det skulle kännas att lämna den ifrån mig.  


Nästan så att jag nu kan tänka mig ställa mig på fler loppisar för att få iväg våra gamla saker och tjäna en slant på dem. Dock kommer det nog bli en tur till Erikshjälpen då det är det snabbaste sättet att bli av med sakerna. Jag vill inte ha sakerna in hem igen, och de kan inte stå kvar på släpet heller.... Vi får se. :) 

 

Bye! 

 


"Halvan. Här kommer flygplanet"

Igår när vi hämtade Elias på dagis, och väl hade hittat honom i slottet, sprang Elias in i målarrummet för att hämta en bok som han sedan visade för mig. På bilden fanns ett stort flygplan och vi pratade lite om att det är ett sådant plan vi ska flyga med till Thailand, att väskorna kommer att köras på vagnar till flygplanet, och att de kommer att lastas in i planet på rullband. 
 
Idag kunde jag inte motstå att gå till biblioteket och låna just den boken, Halvan. Här kommer flygplanet, så nu har vi den här hemma och vid tillfälle ska vi ta och läsa den med Elias. Blir perfekt att läsa den några gånger innan vi ska åka iväg på semester, samt att kika på allt på Arlanda.     :) 
 
Några kort tagna på biblioteket i förmiddags: 
 
 
 
 
På biblioteket var det dock inte böckerna som lockade mest, även om det var Elias som själv valde böckerna, utan att klättra i läsborgen istället. Elias klättrar lätt upp och ned för den samt in i kojan, och idag var det Simons tur att för första gången få hänga på storebror. Ojoj så kul han tyckte att det var. Lite svårt är det dock att dämpa småkillarna mitt i leken och ivern, och påminna dem om att det ska vara tyst eller att man ska viska på ett bibliotek.      :) 
 
Bye! 
 

Att hämta på dagis

Det gäller att inte ha bråttom när man hämtar Elias på dagis nu för tiden. Varje dag Simon och jag hämtar Elias på dagis springer Elias och gömmer sig så snart han hör oss på gården eller i hallen. Sedan är det meningen att jag och Simon ska gå runt och leta efter honom, och det gör vi. Ibland är de andra dagiskompisarna där och hjälper mig och Simon att hitta Elias, men ibland får vi klara oss själva. Elias är jätteglad och gillar helt klart vår nya lek.    :) 
 
Idag hittade vi Elias i slottet i läs- och mysrummet. 
 
 
 
 
Simon trivs även han på dagis och vill, som jag skrivit tidigare, inte gå därifrån. Idag ville jag knäppa kort på honom men Simon var på bushumör och ville inte alls ställa upp, utan försökte smita tillbaka till leksakerna så snart jag ställde mig på plats. Söte lille kille.  
 
 
 
Nu är vi i alla fall hemma igen, jag och småkillarna, och förhoppningsvis får jag någonting gjort idag. Jag har varit otroligt rastlös och när Simon sov och Elias var på dagis var det alldeles för tyst här hemma.   
 
Bye! 
 

Vila lite bara....

Soffan som vi köpte till Elias för två år sedan tycker även Simon är skön att vila i. Blir man lite trött kan man lägga sig att vila i en minut innan man fortsätter leka. :)

 

 

 

Bloggat i farten. 
Bye!

 


Två nätter i rad har......

Två nätter i rad har Simon vid tre-tiden (tror jag att det är, men egentligen har jag ingen koll då jag har varit så toktrött och inte kikat på klockan) haft skrikperioder och inte alls kunnat somna om. När han vaknar till nattetid brukar han också smacka och vilja dricka vatten, men ibland händer det att smackandet är halvhjärtat och då får han inget vatten då jag tycker att det är dags att vänja av med vanan han har. Hursom, både inatt och natten före har han gråtit och skrikit, smackat, somnat till för att vakna och gråta och skrika igen. Gissa om det tar på krafterna. I alla fall på mina, Simon dock håller igång på morgonen som han brukar och somnar sedan skönt efter att ha fått i sig lunch. Rackarns lille kille. Vad skrikandet beror på vet jag inte? Tänder på G? Han har en tand upptill om ännu inte kommit igenom riktigt, så det kanske är den? Eller, så sover han oroligt då han håller på att lära sig något nytt och måste processa det på något sätt? 
 
Hursom, det är åter en trött Ami här. (Undrar om jag för resten av mitt liv kommer att vara trött då det känns som att jag är det mest hela tiden nu för tiden?) Idag måste jag på allvar börja plocka med saker till på lördag och få koll på saker och ting. På väg hem från dagis, Elias är där även idag då han var hemma i tisdags, stannade jag till utanför den lilla butiken intill då jag såg att de fått en sändning varor och bad dem lägga undan kartonger åt mig. Så, nu blir det plock och imorgon kan jag hämta kartongerna och sortera. 
 
Hoppas ni får en bra tordag! 
Bye for now! 
 

En tur till IKEA

Efter mellanmålet idag åkte vi in till IKEA, mest för att fördriva tid. Jag tycker det kan vara lite rogivande att bara strosa runt där om man har tiden, samt något sånär glada småkillar. Och, det hade vi idag. Simon körde runt på kundvagnen och annat som han kunde köra runt på (vilket vissa rynkade på näsan åt medan andra smålog), och Elias lekte i lekrummet som finns där han hoppade, klättrade och plaskade i bollhavet. En nöjd Elias var det som vi hämtade efter vår shopping.      :) 
 
fotograferat med min iPhone
 
 
Väl på IKEA kom vi på att vi faktiskt en längre tid har behövt köpa en pall till badrummet uppe så att Elias når upp till handfatet, och denna fick vi med oss hem idag. Äntligen. Som vanligt slank det sedan ner annat, och denna gången blev det ett vitt litet LACK-bord och två små vita stolar till småkillarna så att de får en egen hörna i vardagsrummet. Hoppas att det blir bra.    :) 
 
Bye! 
 

En liten lykta som lyser upp

Oavsett om det regnar, blåser kallt, snöar, haglar eller bara är grått och trist väder ute får den där lilla lyktan, som står och lyser upp utanför ingången till Elias avdelning på dagis, mig alltid alltid på gott humör. Tänk att så lite kan göra så mycket. Jag tycker verkligen om när fröknarna lägger ner några minuter varje morgon på att få lite myskänsla. Man känner sig välkommen, vilket gör mycket.     :)   
 
 
  

bild via Instagram - iamisvarld 

 
 
 
Så, Elias är på dagis och då det regnar ute passar jag och Simon på att vara hemma och dona. Jag måste plocka saker, det står högst på To-do-listan. 
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye !

 


Dagens småkillar....

Dagens mysiga småkillar matchar varandra så fint. Eller hur?!?    ;) 
 
 
 
Att Simon lyckas se glad ut på kortet är ett under då han denna morgon inte alls har varit på humör, och därav nappen i munnen. Elias snubblade på en tröskel och for huvudstupa ner i asfalten härom dagen och minnet från fallet har han mitt på pannan. Annars mår vi bra här hemma.     :) 
 
Bye! 
 

Klickat hem från BonPrix

Härom dagen hämtade jag ett paket som låg och väntade från BonPrix med kläder till hela familen som jag klickat hem. Det var nästan som julafton här när paketet öppnades. Elias öppnade både sina egna och Simons påsar med kläder, och var jätteglad över allt (även om de bara fick några plagg var). Jag är glad för att kläderna som jag beställde till mig passar och längtar efter att kunna ha mina nya linnen på mig i Thailand, men mest glad är jag för att P gillar sina två stickade tröjor som jag klickade hem åt honom. De är snygga på bild, men de är riktigt snygga på P. Lyckad shopping med andra ord och alla är jättenöjda.   :)   
 
 
Snygga mysbyxor samt två T-shirts till Elias....    
 
samma lika mysbyxor samt T-shirts till Simon..... 
 

två linnen samt en T-shirt till mig..... 
 

samt två stickade sköna tröjor till P.
 
 
Nu har jag fått order om att klicka hem fler av de stickade tröjorna till P, men i andra färger. Så, en ny beställning ska klickas hem inom kort. Visst är det bra att shoppa på nätet!    ;) 
 
Bye! 
 

Härlig måndagsmorgon!

En härlig måndagsmorgon har vi här. Solen skiner, det är två glada småkillar som busar i köket, vi har fått sova ordentligt hela natten (trots att Simon visserligen vaknade några gånger, men jag måste ha somnat om snabbt och djupt direkt), RIX MorronZoo underhåller, och imorse när P och jag vaknade hade vi konstigt nog en skön känsla av jul i kroppen. Jag vet inte var känslan kom ifrån, men mysigt var det!     :) 
 
Nu ska vi göra oss i ordning för dagen. Elias ska iväg till dagis snart, och jag funderar på att åka iväg till ICA Maxi och handla mat med Simon. Eller, så åker vi bara hem och försöker komma på hur jag ska lyckas städa här hemma. Igår gick dammsugaren sönder på något konstigt sätt, och det verkar som att P's önskan om en ny dammsugare som man kan bära med sig på ryggen kan bli verklighet.  
 
Dags att sätta igång. 
Hoppas ni får en bra mådag! 
Bye for now! 
 

En seg söndag och tankar kring nya vänner

Här har vi haft en seg söndag idag. Trots att jag fick sova hela natten (Tack, gubben!) och dessutom fick sovmorgon till nio har jag varit trött och seg hela dagen. I omgångar har jag även haft ont i huvudet, vilket inte underlättat på något sätt. Den som har haft mest energi här är Elias och i eftermiddags fick vi säga åt honom att gå ut och springa några varv runt huset för att bli av med energi, samt för att få frisk luft, och det gjorde han gärna.     :)
 
I samma veva som Elias var ute och sprang runt huset kom han på att han ville över till grannarna för att leka med deras hundar och tjejer. Grannarnas tjejer är en ny bekantskap för oss och jag vet att Elias väldigt gärna vill börja leka med dem, precis som de vill leka med Elias, vilket har fått mig att fundera lite. Jag är överbeskyddande, försiktig och har svårt att släppa taget, jag vet och erkänner det, vilket då kan innebära både för- och nackdelar. Innan jag släpper över Elias till grannarna vill jag helst följa med de första gångerna för att se hur Elias och tjejerna leker ihop, se om de kommer överens, se att Elias sköter sig, samt se att ingen är elak mot någon. Är jag konstig som vill det? Jag tycker det är jättesvårt att "bara" släppa över Elias, även om det bara är till grannarna, om jag inte har några referensramar alls. Jag vill helt enkelt ha koll. Samtidigt är jag kluven i frågan då jag känner att tjejerna gärna får komma över hit till oss och leka med Elias utan att grannarna följer med. Konstigt, men så känner jag. 
 
Hursom, idag följde i alla fall P med ut och stod en stund och pratade med grannen medan Elias faktiskt bara lekte med hundarna och inte alls med tjejerna. Jag förstår att det kommer att ta några gånger innan de börjar leka ihop på riktigt, och vi får se om det blir turer till lekparken ihop till veckan. Lite kul är i alla fall att Elias börjar leka med barnen på gatan, vilket han även gjorde härom dagen då han cyklade mellan vårt hus och grannen tvärsemot tillsammans med deras tjej. Oj, så kul han hade då. Och oj, så jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden medan han cyklade på gatan själv fram och tillbaka. (Även om granntjejens föräldrar var ute och hade koll, och jag stod på yttertrappen.) Det är inte alltid lätt att vara mamma Ami som vill ha koll och beskydda, samtidigt som Elias växer och vill klara sig själv.....     ;)  
 
Nu är det dock dags att ta kvällen här och släppa alla tankar. Jag hoppas på en ny lugn natt så att orken infinner sig imorgon. Småkillarnas kläder snurrar i tvättmaskinen som de ska och bloggen är bloggad, så jag säger: 
 
Nighty-Night! 
 

Blåbärscupcakes

 
 
 
 
Våra allra första cupcakes har vi lyckats få till idag, Elias och jag. Jag måste säga att jag faktiskt är förvånad att de blev lite söta ändå, till utseendet, för att vara första gången. Tycker vi här hemma i alla fall. Dessutom tycker jag att de faktiskt var goda, så pass så att jag offrade mig och åt även Elias cupcake.    :) 
Elias var dock lite skeptisk till frostingen och åt en enkel blåbärsmuffins istället. Även P tyckte att dessa blåbärscupcakes var goda, dock tror han att de som ej äter LCHF och vill ha sötare muffins/cupcakes tyvärr ej riktigt kommer att gilla dessa. Så, nästa gång vi gör muffins och cupcakes här hemma ska jag utgå som sagt från grundreceptet men söta lite lite mer.  
 
Receptet på ca 12-15muffins: 
 
0,5dl sukrin+ 
4st ägg
125g smält smör 
100g färskost 
1dl grädde
2,5dl mandelmjöl 
0,5dl kokosmjöl 
1msk fiberhusk 
2tsk bakpulver 
1dl mixade frysta bär 
 
Vispa sukrin+ och ägg poröst, och vispa sedan i smält smör, färskost, grädde. Blanda de torra ingredienserna som sedan rörs ner i smeten, och avslutningsvis de frysta bären du vill ha. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 175grader i ca 25-30min.  
 
 
Recept på frostning: 
 
200g färskost 
2msk vatten 
karamellfärg som passar till dina cupcakes
vaniljpulver 
stevia
 
Vispa samman ingredienserna och smaka av med vaniljpulver och stevia. Spritsa frostingen och dekorera avslutningsvis dina cupcakes så som du vill ha dem. Servera och njut!      :) 
 
Receptet ovan har jag hittat på 56kilo.se och där finns olika varianter på muffins och bakat. Kika in där och hämta inspiration. Jag ska garanterat göra det fler gånger.    :) 
 
Bye Bye! 
 

Rött och blått idag

Blå kille - röd bil. Röd kille - blå bil. Älskade småkillar!     :)  
 
 
 
Bye for now! 
 

Dagens småkillar....

Dagens fina småkillar i matchande tröjor.    :) 
 
 
 
 
Älskar er, Elias och Simon! 
Bye! 
 

Bakat med Elias idag

Idag har Elias och jag bakad blåbärsmuffins á la LCHF för första gången. Blåbärsmuffins i blå formar tyckte Elias att det skulle vara. Riktigt kul var det. Elias vispade ägg och sukrin poröst själv, och rörde sedan om i smeten medan jag hade i resten av ingredienserna. För att inte kladda alldeles för mycket hjälptes vi sedan åt att klicka ut smeten i muffinsformar. Riktigt bra samarbete. 
 
När vi smakade på våra blåbärsmuffins ikväll tittade vi på varandra och var inte riktigt säkra på om de smakade något egentligen. Jag tyckte ändå de var goda och saftiga, men jag är rädd för att de som är vana vid socker inte alls kommer att gilla dem utan istället tycka att de är smaklösa. Vilket de kanske är? Fina blev de i alla fall och imorgon ska Elias och jag göra någon typ av frosting att ha på. Får se om smaken förändras. Kanske blir bättre? 
 
 
 
 
Nästa gång vi bakar muffins ska vi använda samma grundrecept, men då tillsätta lite mer sukrin så att det blir lite mer sött. För min del spelar det som sagt ingen roll, men jag vill gärna bjuda på fika som även andra tycker smakar gott.     ;) 
 
Bye! 
 

En fullspäckad natt med diverse

God morgon, Fredag! Här är jag trött denna morgon. Jag tror att alla har väckt mig i natt på något sätt. Simon har sovit oroligt och vaknat med jämna mellanrum för att dricka vatten, alternativt har han tappat nappen och gråtit för det, så jag har fått ta honom som vanligt. Elias kom intassande till mig för att han ville sova/mysa lite inatt, och efter att han hade somnat om fick jag bära tillbaka honom till sin säng. Någon timma senare vaknade han åter då han inte hittade sin snuttefilt och jag fick snällt leta rätt på den. Sedan hade P svårt att somna om tidigt tidigt på morgonkvisten vilket jag också vaknade av. För att toppa det hela satte brandvarnaren igång och tjuta så av den for jag givetvis upp av. (Vilket i och för sig är bra då jag tidigare bara har knuffat på P och bett honom gå och kolla om det brinner.) Efter att ha kollat igenom huset, källare och garage konstaterade vi att det inte brann någonstans och jag kunde åter gå och lägga mig. Ett under att både Elias och Simon sov sig igenom tjutet från brandvarnaren. 
 
Så, en något seg Ami är det här idag. En trött Simon också. Om en liten stund ska vi ut och ta en promenad och Elias ska givetvis få cykla då. Minst en gång varje dag vill han iväg på en cykeltur, och då är det bra att kombinera det med lekpark, mathandling eller liknande.    :)  
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Iväg och leker med vänner

Vi är iväg och leker på nya lekparken med vänner. Elias har fullt upp med att gunga med Meja och det är så underbart att höra dem fnittra ihop. Simon är på upptäcktsfärd i sandlådan med sin pappa, och jag hinner prata med Madde. Perfekt! :)    

 

via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Torsdag innebär ÖppnaFörskolan......

Torsdag innebär ÖppnaFörskolan och dit har vi varit denna förmiddag. Idag var det åter väldigt väldigt lugnt där med bara en liten kille med sin mamma, så Elias och Simon har kunnat leka fritt med precis det de velat. Elias var brandman som vanligt och hade ordentligt med utrustning på, medan Simon lekte i huset och upptäckte sedan även rutschkanan (som jag dock ej hann knäppa kort på). Elias bjöd även på hamburgare, majs, bubbelvatten i flaska och kaffe medan jag satt och fikade.     :) 
 
 
 
 
Nu sover faktiskt båda småkillarna och jag ska lägga mig, i alla fall några minuter, i soffan och ta igen mig lite också. 
 
Hoppas att ni får en bra torsdag! 
Bye! 
 

Nöjd Simon på cykel

Jo, jag måste bara få visa er kortet på Simon som jag knäppte när vi hämtade Elias på dagis idag. Simon gillar dagis och det är inte några svårigheter alls att få med honom dit vare sig när vi ska lämna eller hämta Elias. Svårare är det att få med honom hem då han tycker det är så roligt med alla nya leksaker och vill stanna och leka. Medan jag hjälpte Elias att packa dagisväskan lyfte en av dragisfröknarna upp Simon på cykeln som stod i sandlådan, och ser ni så nöjd han ser ut!?! Trots att han har napp i munnen (han hade precis vaknat när vi åkte iväg för att hämta Elias) ser man att han är nöjd. Söte lille kille!      :) 
 
 
 
 
Tyvärr slutar alla dessa lekstunder i skrik och protester då Simon inte alls vill gå hem, och det gjorde det idag också. Men, medan han satt på cykeln var han jättenöjd.    :) 
 
Bye Bye! 
 

Elias bi har flyttat in

Idag fick Elias bi följa med hem från dagis. I våras, när dagis hade bi-invasion vid vattentunnan, nappade fröknarna upp intresset för bin och barnen fick göra sina egna bin när de skapade. (Visst var det i våras? Eller, kan det ha varit nästan ett år sedan?) Sedan har bina stått utställda i glasskåpet i hallen så att vi föräldrar har kunnat se dem när vi lämnat och hämtat våra barn. Nu har Elias bi flyttat in hos oss och står i köket mellan blommorna och är jättefin. Åh, så jag tycker om att få hem det Elias har gjort på dagis och ställa fram det så att jag kan se det varje dag.    :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Spelat munspel

Medan storebror är på dagis passar Simon på att låna hans leksaker. Idag har Simon kommit på hur man får ljud i munspelet. Söte lille kille!     :) 
 
 
 
Jo, visst håller Simon på att få en till tand (uppe till höger) och därmed dreglar han jättejättemycket. Jag har tvekat bra länge om jag kan lägga ut denna bilden då han är så jätteblöt på tröjan, men nu gör jag det ändå. Simon vägrar att ha på sig hakklapp och då får helt enkelt tröjorna bli blöta. Det finns tvättmaskin och så byter vi till torr tröja med jämna mellanrum. Det går det med.     :) 
 
Bye for now! 
 

Ett Blixten-skrivhäfte till Elias

Jag är en sådan person som gärna sparar minnen, och nu när Elias håller på att börja lära sig bokstäver samt skriva ner dem så vill jag gärna spara så mycket som möjligt av det han skriver. Senast skrev Elias sitt namn, och jag några små ord, på lärartidningen som jag hade närmast till hands och jag har rivit ut sidan för att spara den i Elias låda där andra små saker att minnas finns. Att spara urrivna sidor och tidningar är dock inte helt optimalt och jag har ett tag nu funderat på hur jag ska kunna spara alla små lappar, teckningar och papper som Elias kommer att skriva bokstäver på, och kommit fram till att ett skrivhäfte är det bästa. 
 
När vi ändå var på stan idag passade vi på att gå i affärer innan det var dags att åka hem och på Åhlens hittade jag ett Blixten-skrivhäfte till Elias. Perfekt! (Tycker både Elias och jag.) I den ska Elias få skriva bokstäver, krumelurer, tecken, ord, och vad han nu vill öva på. Jag kommer att ha allting samlat på ett och samma ställe, och när skrivhäftet är fullt kan jag lägga ner den i Elias låda. Jag ska givetvis inte spara alla skrivhäften som han kommer att fylla genom åren, men jag vill gärna spara hans första bokstäver, försök och kanske ord. Min tanke är sedan att Elias, när han blir stor, kommer att få sin låda med minnen från sin uppväxt och då får han göra precis som han vill med den. Han kan kika igenom det han har gjort, kasta det han kasta vill, och spara det han spara vill. Vem vet, vi kanske hinner kika igenom lådan om några år, eller om tio år, för att minnas tillbaka lite. Minnen är bra.     :)
 
Så, nu har Elias ett eget skrivhäfte att ta fram varje gång han vill skriva någonting. Återigen, en glad Elias!     :)
 
 
Bye Bye! 
 

En rymdraket

Igår målade Elias en hushållsrulle med svart vattenfärg och idag har vi omvandlat hushållsrullen till en rymdraket. Nu var det kanske inte det smartaste att måla med vattenfärg då man blir svart om fingrarna så snart man leker med rymdraketen, men Elias är jättenöjd. Han har sprungit runt runt här hemma, landat rymdraketen, släpt av folk, låtit nytt folk kliva på, startat och sprungit runt igen. Riktigt kul!  
 
Efter att Elias målat sin raket knöt vi fast elden av silkespapper ordentligt med snöre för att sedan fästa snöret inuti hushållsrullen med tejp. Det mest kluriga på hela rymdraketen var sedan att få till toppen på den, och efter några försök gav jag upp aluminiumfolien (som syns på ett av korten) och vi fick nöja oss med vanligt papper som vi tejpade fast. Elias klippte till dörrar och fönster som han sedan med lite hjälp tejpade fast med dubbelhäftande tejp, och vips var rymdraketen färdig. Visst är den fin, om än väldigt enkel!?!    :)  
 
Jag tror att en del av det roliga var att göra rymdraketen, såklart, även om den är väldigt enkelt gjord. Några bilder från vårt rymdraketbygge: 
 

Igår, när jag googlade runt för att se hur rymdraketer kan se ut, kom jag över en jätteroligt sida full med roliga pysselidéer. Vill ni pyssla och hämta idéer, kika då in på skapligtenkelt.se där ni kan hitta roliga presentförslag och massa roligt som man kan göra tillsammans med sina barn. Jag vet att jag kommer att kika in där lite då och då.     :) 
 
Bye! 
 

Rymdraketen har lyft! 

via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Simons andra dos Twinrix och ett klistermärke till storebror

Denna förmiddag har vi varit iväg till Elinda Vård inne i stan och Simon har fått sin andra dos Twinrix. Är så skönt att de två sprutorna är tagna nu så att vi inte glömmer eller missar dem av någon anledning. Idag gick det smidigt att ta sprutan, tycker jag. Jag hann inte med alls utan skulle försöka få Simon att fokusera på sin storebror samtidigt som jag skulle hålla honom i famnen, och vips så var det klart och sköterskan satte ett plåster på Simons lår. Simon, han tyckte nog inte att det var så smidigt utan grät när han fick sin spruta, men det var å andra sidan en kort stund och sedan hade han fullt upp med att studera omgivningarna igen. Duktige lille kille!     :)
 
Elias var feberfri under gårdagen, fram till kvällen då tempen steg och han hade 37,8 i feber. Inte mycket, men ändå så pass att han inte är helt hundra pigg och kry. Så, imorse ringde han åter dagis och berättade att han skulle vara hemma även idag. Jag hade nog helst velat åka in och ta sprutan själv med Simon, och att Elias hade varit på dagis under tiden, eftersom jag är rädd för att Elias ska bli rädd för sprutor av upplevelsen att se lillebror stickas. Men, idag fanns inga andra alternativ idag och jag hoppas att det inte satt spår. Nu var Elias jätteduktig när vi var där, svarade på frågor och var tyst när han skulle så att jag kunde fråga om det vi behövde ta upp, så för den delen är det lugnt. Alla barn som besöker Elinda Vård får en liten leksak efter besöket men då leksakerna är för små för en ettåring fick istället Elias plocka någonting ur den lilla korgen, och det blev ett klistermärke som Elias fastnade för. 
 
 
 
 
Det som är kvar att ta nu för Simon är 1 1/2års-sprutan i oktober-november någon gång, men datum och tid för den vaccinationen skickar BVC hem så det behöver jag inte tänka på det.     :) 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Elias allra första cykel och allra första cykeltur

Vi hann inte med rymdraketen idag. Istället har Elias tillsammans med sin pappa monterat ihop sin allra första cykel och sedan har Elias fått ta sin allra första cykeltur. Det är en väldigt lycklig Elias vi har här!    :) 
 


 
Det var inte lätt att hinna med att fotografera en Elias som cyklar fram på cykeln. Men, visst ser man att han är glad!?! Dessutom matchar cykel och cykelhjälm upptäckte vi när var ute. hihihii.... 
 
Bye! 
 

Målarverkstad här hemma i sjukstugan

Denna morgon har vi haft lite målarverkstad här hemma, jag och småkillarna. Även Simon fick för första gången prova på att rita med färgpenna, och han ritade på för fullt men hade lite svårt att få sitt papper att ligga kvar då färgpennan for fram och tillbaka (och jag fick egentligen heller inte hjälpa till och hålla i det). 
 
Elias har målat med vattenfärger, en teckning samt något som sedan ska bli en rymdraket. Favoritfärgen är svart. I eftermiddag ska vi sedan fixa till en topp på rymdraketen samt eld där bak, så fler bilder kommer att komma.     :) 
 

Idag är vi hemma och än så länge har Elias ingen feber så jag hoppas på en feberfri dag idag. Det var Elias själv som ringde dagis imorse och sjukanmälde sig själv, vilket var lite roligt att se och höra. Givetvis pratade jag också med dagisfröken och tydligen är det många som är hemma från dagis så vi får se hur vi gör denna vecka. Elias hade gärna gått iväg till dagis idag och jag tycker också att det är bra att han får vara där sina tre dagar. Samtidigt håller jag med dagisfröken som sade att det kan vara idé att ha barnen hemma ytterligare en extra dag när man har möjlighet så att barnen verkligen blir friska och inte blir sjuka igen när de kommer till dagis. Som sagt håller jag med, men när Elias endast går tre dagar på dagis blir han då hemma en hel vecka utan dagis och det blir svårare för honom att komma in i gemenskapen, samt svårare att få honom vilja vara där igen. Mycket svammel, men vi får se om det blir dagis denna vecka eller ej. Idag är vi i alla fall hemma, pysslar och tar det lugnt.   :) 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

En seg dag med gnäll, rinnande näsa, feber och ny cykel

Idag har vi haft en seg dag här hemma och vi har inte gjort många knop alls. Trots att jag fick sovmorgon till nästan halv tio så har även jag varit trött. I förmiddags gick jag och småkillarna till nya lekparken för att leka och få friskt luft en liten stund innan lunch, och efter lunch har vi varit in till Biltema för att köpa Elias allra första cykel. Vi har velat lite fram och tillbaka om vi ska köpa en springcykel eller köpa en riktig cykel med stödhjul direkt, och efter att ha sett Elias cykla runt med båda på Biltema bestämde vi oss för att köpa en svart tuff 10tums pojkcykel. Vi har en väldigt glad Elias här hemma.    :)  
(Anledningen till att vi inte väntar med cykel till födelsedagen i februari, för det hade varit en perfekt fyraårspresent, är att det då troligtvis är snö på marken och Elias hade då inte kunnat ta sin cykel i bruk direkt utan tvingats vänta. Nu hinner han cykla lite i höst innan halkan, vintern och snön kommer.) 
 
På provtur på Biltema: 
 
 
 
 
Att Simon idag inte har haft riktigt med ork och gnällt med jämna mellanrum de senaste dagarna har vi kommit fram till beror på att han säkert har haft en förkylning i kroppen som idag slutligen bröt ut. Nu rinner näsan på honom, och till råga på allt ramlade han ikväll och landade rakt på sin redan förkylda och ömma näsa, så nu är det en väldigt röd näsa han har. 
 
Även Elias har varit kinkig och gnällt under dagen, och jag har trott att det beror på att det tog på krafterna att vara ute i skogen igår och att det är därför han har varit trött. Under eftermiddagen har han dock även blivit varm, men jag har haft lite svårt att bedöma om det är för att han har hållit igång så eller om det är feber han har fått. Vid läggdags tog vi kvällstempen och den visade att Elias faktiskt har 39graders feber, och även han har med andra ord någonting i kroppen som oroar. Så, imorgon blir det att ringa dagis och sjukanmäla vår kille och sedan får vi se om han har feber även imorgon, samt hur många dagar vi blir hemma. Stackars småkillar. 
 
Alldeles snart ska även jag ta kvällen. Disken är undanplockad, tvättmaskinen är igång, blommorna vattnade, alla sopor tömda och tunnan utdragen samt bloggen bloggad, så nu blir det lite TV-tittande och sedan sova. Får dock se hur mycket sömn det blir med två sjuka småkillar..... 
 
Bye Bye! 
 

Men In Black 3

Ikväll har vi sett Men In Black 3. Jag måste säga att Will Smith och Tommy Lee Jones ännu en gång har lyckats med en uppföljare för åh så vi skrattade och gillade filmen, både P och jag. Nu gillar vi MIB-filmerna sedan tidigare och det kanske spelar in, men det är inte alltid uppföljare blir bra och här lyckades de faktiskt. Även Josh Brolin var en bra ung agent K. Speciellt imponerad är jag av hans minspel då han har lyckats ta efter äldre agent K något otroligt.    :) 
 
 
 
Så, gillar man MIB ska man absolut se även den tredje filmen! 
Bye! 
 

En lördagseftermiddag med utflykt till skogen

Denna härliga och fina lördageftermiddag packade vi med oss en liten väska och for ut i skogen, jag, P och småkillarna. Det blev verkligen en mysig familjeutflykt som avslutades med korvgrillning vid vindskyddet.
 
Det är så kul att se Elias upptäcka och lära sig saker, och att lära sig om natur och skog är någonting som jag gärna ser honom göra. Så, Elias lärde sig vad en stig är (då han inte har hört ordet förut), vi kikade på rötter som låg mest överallt på stigen, han balanserade på stenar, fick veta att han ska akta sig för brännässlor och höll utkik efter dessa, och han hann hitta och mumsa i sig en himla massa blåbär. Det var en trött Elias som vi nattade ikväll.    :) 
 
Även Simon fick smaka blåbär för första gången i sitt liv idag och tyckte att det var så gott så gott. När Simon är hungrig brukar han sträcka ut tungan för att visa att han vill äta, och idag var det en blå tunga som hängde ut under hela vår tur. Jag till och med lyckades fånga den på kort.    ;) 
 
Så, en jättemysig eftermiddag med familjen blev det idag. Precis vad vi behövde. 
Ett bildregn från vår tur:  
 
 
Bye! 
 

Lite kallt, lite blåsigt, lite varmt om vartannat

När vi åkte iväg till stora lekparken i förmiddags var det 14grader ute och då det regnade igår fick småkillarna på sig galonisar och fleecejackor så att de fritt skulle kunna leka utan att bli varken blöta eller frysa. Simon fick till och med en tunn toppluva på sig då det blåste kallt. När vi åkte hem från lekparken lagom till lunch var det 21grader ute. Varmt! Stackarna pustade båda två och tog sina vattenflaskor direkt för att få dricka lite. Visst är det svårt att klä på de små nu när vädret varierar, det är lite kyligt på morgnarna och varmt efter en stund? Eller, så är det jag som inte riktigt har fått in snitsen än.     ;) 
 
Två glada småkillar fick i alla fall leka lite i förmiddags. 
 
  
Simon är jättefascinerad av stenar och kan leka med dem länge länge.....  
 
   
Elias och Simon åkte rutschkana tillsammans.....  
 

Elias bjöd på kycklingspett, bubbelvatten och kaffe för tjugohundra - vilket var fasligt dyrt tyckte jag medan Elias var väldigt nöjd med priset.....  


Så avslutar vi med ett sött kort på Simon. 

 
 
Bye for now! 
 

Lördag och det är jag......

Lördag och det är jag och småkillarna som är uppe denna morgon och leker. Denna morgon har P sovmorgon och det känns lite som att vi börjar komma in i vardagen igen. Under sommaren har vi tagit morgnarna och dagarna som de har kommit, men nu är det jag som tar småkillarna varje morgon då P ska iväg och jobba och sedan har vi en varsin sovmorgon på helgen. Ser fram emot att sova ut imorgon.     :) 
 
Idag skiner faktiskt solen ute och om ett tag ska vi ta oss ut så att småkillarna kan leka. Annars blir det en lugn helg då vi bara är hemma. Skönt det också.     :)  
 
Hoppas ni får en skön lördag! 
Bye! 
 

Spel och lek inomhus

Vi spenderar denna regniga och blåsiga dag med spel och lek inomhus. Det går bra det också.     :)

via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


En regnig, grå och seg fredag med datakrångel

En regnig, grå och seg fredag idag. Vi har haft svårt att komma igång här och fram till halv elva gick både Elias och jag fortfarande runt i pyjamas. Jag är dock tacksam för vår lilla sovmorgon till klockan åtta imorse, och jag har heller inte orkat stressa idag, så vi har bara varit.     :) 
 
Det är mycket som har stressat mig på sistone, och igår kom jag fram till att det bästa för mig är att skriva en lista så att jag kommer ihåg allting och inte behöver ha allt i huvudet, samt sedan enkelt kan börja beta av punkterna en efter en. Kikade lite på ArgaSnickaren igår och kom på att jag kanske även ska ha ett slutdatum på min lista så allting verkligen blir gjort så att jag inte skjuter upp allt ytterligare.
 
Hursom, det som är så frustrerande är när saker och ting krånglar, saker som i vanliga fall endast tar några minuter att göra. I några dagar nu har jag försökt ansöka om föräldrapenning hos Försäkringskassan, men det har inte fungerat alls och jag har då försökt senare samt väntat en dag i hopp om att felet ska åtgärdas på deras sida. Givetvis har jag försökt lokalisera felet på min dator också, och nu vet jag inte om min e-legitimation har gått ut eller vad det är som är fel. Jag har försökt installera nytt e-leg, blivit utkastad från bankens sida om och om igen då jag tydligen inte har rätt programvara som krävs, och på min nya Mac har jag ännu inte Windows (eller?) och då kan jag inte installera e-leg där utan att installera Windows först. Suck. Nu har jag ringt och pratat med Försäkringskassan, men istället för att lägga in min ansökan i datorn direkt (som jag hade hoppats på att tjejen skulle göra) skickar de en ansökningslapp hem som jag får fylla i och skicka in igen. Jag räknar med att vissa saker ska gå smidigt, speciellt saker som jag har gjort flera gånger tidigare, och det här minskar inte stressen tyvärr. Åter, suck. 
 
Så, denna förmiddag har vi varit inne och vi får se vad eftermiddagen bjuder på. Nu har det visserligen slutat regna, och efter när småkillarna har sovit lunch kanske vi kan ta oss ut. Vore skönt med frisk luft.    :) 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Inspiration på Instagram

Jag är helt såld på Instagram. Min käre bror och P retar mig varje gång jag nämner det då jag tidigare sade att jag absolut inte har något behov alls av en iPhone. Jag hade fel.    ;)
Hursom, jag tycker det är jättekul att knäppa kort och att dessutom nu kunna lägga ut dem lite snabbt så att de som vill kan ta del av min/vår vardag är perfekt.

Förutom familj, vänner och bekanta följer jag dem som inspirerar mig på Instagram, och det finns tre som gör det nästan varje dag. Åh, så coola kort de lägger ut! Tänk att kunna baka och göra så fina saker. Någon dag ska jag försöka mig på roliga cupcakes och trots att det inte kommer att bli lyckat de första femtio gångerna så ska jag försöka att inte ge upp. Elias och Simon ska någon gång, när de bjuder till kalas, få ha tårtor och muffins som de tycker är roliga, coola och goda.    :)

Om ni har Instagram, kika gärna på:

Creativefoods

Bakefood

LifeandfoodsByeBye!


Vi fördriver lite tid i lekparken....

Det är smidigt att gå ner till den nya lekparken. För att fördriva lite tid denna fina höstdag, och för att undvika att kraschlanda på golvet då jag är så jättetrött, tog vi oss iväg en stund innan middag, småkillarna och jag. Simons favorit är den stora gungan och där höll han på att somna så trött som han är. Elias gillar nog snurran mest och tjoar glatt när han sitter på den. Det är skönt att spendera lite tid i friska luften. 
 
Två glada småkillar: 
 


 
Bye!  
 

ÖppnaFörskolan har äntligen öppet igen efter sommaren

Idag har vi varit iväg till ÖppnaFörskolan på förmiddagen. Med sommarlov, röda dagar samt sjukdagar är det flera månader sedan vi var iväg så det var kul att vara där igen. Speciellt kul var att Elias dagiskompis var där, och henne lekte han med utan att sakna mig alls. Simon, han hade fullt upp med att leka med allting så han saknade mig inte heller och var svår att knäppa kort på då han skulle hinna med alla bilar, traktorer, lek i huset, gå med alla dockvagnar och kundvagnar etc etc etc. (Trots att vi varit på ÖppnaFörskolan tidigare är det helt nytt för Simon då han nu kan gå runt och upptäcka alla leksaker jämfört med förut då han satt där han satt.) Jag kunde med andra ord idag sitta och prata med mamma H i lugn och ro, vilket var kul då vi inte riktigt hunnit träffas på hela sommaren.     :)  
 
Några kort jag lyckades knäppa mitt i leken: 
 
 
Nu hoppas jag att vi på torsdagar i höst kan hålla oss friska så att vi kan ta oss iväg till ÖppnaFörskolan. Det är ett perfekt ställe för Elias och Simon att leka på och träffa nya kompisar.     :) 
 
Bye! 
 

Huvudvärk, trötthet och illamående

För nästan en månad sedan skrev jag att jag inte var hungrig om dagarna. Så är det fortfarande. Nästan. Vissa dagar måste jag ta ett mellanmål för att orka fram till middagen, men annars är jag inte alls hungrig. Istället har jag på sistone blivit mer trött och illamående, för att inte tala om huvudvärken som varje förmiddag punktligt infinner sig. Det känns lite orättvist att jag inte får ut något av huvudvärken, tröttheten och illamåendet då det är samma känsla som jag hade när jag väntade Elias och Simon. Då fick jag Elias och Simon, och det var absolut värt det. Nu får jag dock inte ut någonting alls av detta. Suck....
 
Jag kan tänka mig att kroppen nu, nästan efter en månad av mycket lägre kalori- och kolhydrat-intag, har börjat känna av att vitaminer etc saknas och att det är därför jag mår som jag mår. Som vanligt måste jag läsa på lite då jag inte har koll på vad som egentligen händer i kroppen, men någonting är inte som det ska vara. Tydligen är magnesiumbrist vanligt hos dem som äter LCHF, och under symptomen hittar man huvudvärk etc. För att slippa huvudvärk, trötthet och illamående köpte jag igår hem piller från apoteket och jag hoppas nu att dessa kommer att pigga upp och hjälpa mig må bra igen.  
 
 
 
 
Efter intag av magnesium, vitamin D samt Omega-3 ikväll blev det en PowerWalk, och för att ta ut mig helt och hållet avslutades PW'n med trapporna som jag for upp-och-ned för tio gånger. Jag är nöjd att jag fixade det, speciellt med tanke på att jag förra (och första) gången var helt slut efter fem gånger upp-och-ned. Nu återstår att se vad kroppen säger efter några dagar med magnesium- och vitamin-påfyllning. Att få sova ut ordentligt hade säkert gjort sitt till också, men jag hoppas som sagt att detta hjälper.    :)
 
Bye Bye! 
 

Sparkcykel hem idag

I flera dagar nu har Elias önskat få ta sparkcykeln hem från dagis, efter att ha sett en av sina dagiskompisar cykla till och från dagis i förra veckan. Jag har lovat honom att jag ska ta med sparkcykeln hemifrån i dubbelvagnen om det är fint väder och vi har gott om tid, och då vi hade det idag fick det bli så. Gissa om Elias var glad. Nu är det ganska så långt från dagis ända hem om man är en treåring som sparkar fram på en sparkcykel, så när vi nådde centrum och apoteket gav han upp och ville åka dubbelvagnen sista biten. Men, jag måste säga att han kämpade bra, vår Elias.     :)  
 
 
 
Bye for now! 
 

Ut i skogen med dagis

Då har Simon och jag lämnat Elias på dagis. Lite kul var att även de mindre barnen idag ska ut i skogen på upptäcktsfärd, så när vi kom till dagis var det bara att klä på Elias ordentligt med kläder så att de kunde ge sig iväg. Jag kunde inte låta bli att fotografera en glad Elias med väst på.     :)


 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Kaffe och lek på gamla lekparken

Just nu tar jag och P en kopp kaffe medan Elias och Simon leker på gamla lekparken. :)


foto på Instagram - iamisvarld 

 


Bloggat i farten.
Bye! 

 


Packa liten dagisväska

Igår kväll slocknade jag i soffan redan klockan halv nio, jag kunde inte hålla mig vaken hur jag än försökte. Imorse var det dock ganska lätt att hoppa upp vid halv sju-tiden, och jag verkligen hoppade upp då jag kom på att jag aldrig slängde in småkillarnas kläder i tumlaren igår kväll och att Elias behöver ha med sig sin fleecetröja till dagis idag. Väl uppe, efter turen ner till tvättstugan, var det lika bra att knäppa på en kanna vatten till kaffet och sedan hoppa in duschen. 
 
Så, nu ska dagisväskan packas, med regnkläder och fleecetröja, och idag tar jag på mig att dubbelkolla innehållet. Igår sade jag åt Elias att packa dagisväskan och lägga i galonisar och regnjacka då de låg nedpackade i väskan vi hade haft med till Göteborg. Elias är duktig på att packa, så han gjorde som jag sade. När jag senare under dagen igår packade upp våra väskor upptäckte jag att Elias galonisar fortfarande låg i min väska, men att Simons galonisar saknades. Tur att det var så fint väder som det var igår och att galonisar aldrig behövdes, för Elias hade blivit lite smått besvärad över att hitta små galonisar i sin väska och att inte på något sätt kunna få på sig dem.    ;)
 
Om en stund ska Elias få åka till dagis och Simon och jag ska åka in till ICA Maxi och handla mat. Jag ska köpa hem Smetana (ett bättre alternativ till Creme fraiche tycker jag) då matbutikerna här inte alltid har det hemma. Vår räkröra som vi åt till laxen igår var jättegod, men alldeles för rinnig för min smak, så nästa gång ska jag göra den på Smetana istället. 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Sett en orm-bebis ikväll

Under vår PowerWalk ikväll fick vi in lite naturstudier också. När vi passerade minigolf-banan höll jag på att kliva på något litet som slingrade sig iväg mitt framför fötterna på mig, en orm-bebis. (Eller, snok-bebis. Måste googla och se vad det var för något.) Elias fick i alla fall kliva ur vagnen och efter att P letat lite i gräset hittade vi den lilla ormen som givetvis blev fotograferad och petad på lite lite. Elias tyckte att det hela var jättespännande, medan det på mig kröp i kroppen. Jag tycker verkligen inte om kryp och kämpar för att inte visa det för Elias så att han också blir rädd, samtidigt som jag tycker att det är jättebra och kul att Elias får upptäcka och se saker i naturen.     :)  

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Vägen från 137kg

Veckans inspiration och recept har jag bestämt mig för att denna vecka hämta från Anna J.D. Jaconbssons bok Vägen från 137kg. Nu innehåller den inte den boken så jättemånga recept, men de som finns med verkar helt klart vara värda att prova. Jag som sedan gillar att läsa bloggar kan tänka mig att denna bok kommer passa mig jättebra, speciellt då det är kortare texter och jag inte behöver stressa med att läsa färdigt hela kapitel utan kan avbryta när det behövs.    :) 
 
 
 
Nu ska vi iväg på PowerWalk.    :) 
Bye! 
 

En helg i Göteborg

Igår kväll kom vi hem efter att ha tillbringat helgen i Göteborg lite hux flux. Jag kan inte låta bli att tycka att det var hur coolt som helst, för att inte tala om smidigt, att flyga till Göteborg på 1timma 20min. I eget plan. Eller, P's plan. Tänk så mycket restid vi sparade, och småkillarna slapp sitta i bilen och bli uttråkade och stela i kroppen. Att även se Elias leende när han fick sitta i sin pappas plan, när han fick ta på sig ett eget head-set och prata i det, när vi lyfte - det var hur härligt som helst.    :) 
 
I Göteborg var det full fart som vanligt. Elias och Simon fick leka med sin kusin, och vi hann umgås med bror och Karin. Tack för att vi fick komma ner och störa er!   :) 
 
Nägra bilder från helgen: 
 


 
Bye! 
 

Vi tog flyget till Göteborg!

Har tillbringat eftermiddagen och kvällen med massa lek och bus, god mat, bra film och trevligt sällskap här i Göteborg. Tänk att vi kom ner så snabbt och att det gick så smidigt (småkillarna somnade båda två inom en halvtimma). Måste dock erkänna att jag var orolig när vi skulle landa och hade kraftig sidvind. Men, allt gick bra och det var så himla coolt. Det tyckte även Elias. ;)


Tankar inför vår första flygtur......

Lördagen den 8sept 2012 är det idag. Idag ska vi göra någonting som jag har sett fram emot lika mycket som jag inte har gjort det. Verkligen tudelade känslor här. Elias är jättelycklig och spänd inför vår tur idag, och jag hoppas att allting kommer att gå bra och att ingenting händer. Jag litar på P, det gör jag, men jag litar inte riktigt fullt på Seastar'en..... 
 
Om allting går som det ska, vilket det givetvis kommer att göra, så landar vi vid två-tiden idag i Göteborg. Istället för en sju-timmars resa med bil ska vi flyga i 1timma 15min, vilket är en jätteskillnad. Tänk att vi har den möjligheten, och när vi har den måste vi åtminstone en gång ta den. Har vi tur kommer ingen av småkillarna heller gripas av panik utan Simon kommer att sova hela flygturen (vi försöker pricka in flygningen med hans vanliga sovtid efter lunch), och Elias kommer att somna en stund han också. Sedan blir det lek och tid att umgås med bror, Karin och kusin Oskar. Härligt! 
 
Nu, dags att tvätta ur färgen som jag slängde i håret för en liten stund sedan, duscha, packa och göra oss i ordning för avfärd. Har jag sagt att jag älskar er, min familj, mina nära och kära, vänner och alla jag har i mitt liv? Jag gör det, så ni vet!    :) 
 
Hoppas ni får en fin lördag! 
Bye! 
 

Pratat med grannarna lite

 
 
 
Han börjar bli så stor, vår Elias. För en stund sedan hade han klättrat upp två plank på staketet och stod och pratade med grannarna mittemot. Så himla söt. Och, han känns stor! Jag och P kunde inte låta bli att le när vi såg honom från vardagsrumsfönstret, och givetvis var jag tvungen att springa ut och fotografera honom.    :) 
 
Bye Bye! 
 

Gungat och lekt

Simon gillar att gunga, så det gjorde vi när vi tog en liten tur till den nya lekparken innan lunch idag. (Äntligen har tre av fyra gungor kommit på plats som barnen kan gunga i.) Ute är det sol, blå himmel och det blåser rackarns kallt, men det var ändå skönt med lek och med rätt kläder på fryser man heller inte. (Måste dock sätta på tunn toppluva på småkillarna snart för nu är det på gränsen till kallt med keps.) Elias hann inte alls fastna på många kort alls idag då han träffade en lekkompis i samma ålder och sprang runt och lekte för fullt med honom. Men, det är två mycket nöjda småkillar här idag.    :) 
 


 
 
Hoppas ni har en skön och fin fredag!  
Bye! 
 

Det var länge sedan vi var iväg......

Det var länge sedan vi var iväg till stora lekparken och lekte så idag åkte vi dit, småkillarna och jag. Jag tycker det är lite svårt att klä småkillarna, speciellt när de ibland vill sitta ner i sanden och leka och speciellt när vädret är så varierat, så idag blev det galonisar på och Elias och Simon kunde leka på bäst de ville utan att bli helt blöta eller sandiga båda två. 
 
Det är så kul att se Simon upptäcka lekparkerna nu, att se att även han får ut någonting av dem. Allting han gjorde idag var kul, och mot slutet vågade han sig på att gå iväg på egna äventyr en bit bort från mig och Elias. Elias lekte på som vanligt, och fick även träffa på sina gamla dagiskompisar som börjat skolan när de passerad lekplatsen på väg tillbaka till skolan från en utflykt. Gissa om Elias har börjat prata och längta efter skolan nu.    :) 
 
Några kort jag hann knäppa mitt i leken idag: 
 
Måste säga att det var jätteskönt, och dessutom kul, att komma iväg ut i förmiddags. Huvudvärken återvände under morgonen, men värktablett och frisk luft gör susen så nu känns det bra igen.    :) 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Körslaget år 2012

Åh, så coolt! De senaste dagarna har det gjorts reklam för Körslaget som drar igång på lördag kl.20.00 på TV4. Tidigare i somras träffade jag på en gammal arbetskamrat som berättade att han faktiskt skulle söka till Gladys del Pilars kör, och han kom med! (Det kanske egentligen inte är någon nyhet, men jag har inte upptäckt det förrän idag.) Tänk vilken rolig grej att vara med om. Så, på lördag sitter jag bänkad framför Körslaget och kommer givetvis heja på Gladys del Pilars kör. Hoppas de får vara med länge och tar sig till final. Min stora favorit är dock Anders Bagge och jag ser gärna honom som vinnare.    :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Dagens händelse

40min innan det var dags att hämta Elias på dagis idag kom pelletsbilen. Då jag vet att Elias verkligen sett fram emot att få se pelletsbilen och att han skulle bli jätteledsen om han missade den, bjöd jag pellets-killen på kaffe medan jag slängde in mig och Simon i bilen och hämtade hem Elias fort fort. Gissa om vi har en lycklig Elias här nu! Speciellt stolt är han då han fick köra ner den stora tunnan som innehåller pellets med spaken inne i förarhytten.    :) 
Nu ligger det små pelletshögar på uppfarten efter pelletsbilen och Elias har tagit på sig uppgiften att sopa upp lite. Tänk att så lite kan glädja så mycket.   :)  
 
 
 
Bye! 
 

En morgon utan huvudvärk!

Härliga onsdagmorgon! Det är första morgonen på nästan en vecka som jag vaknar upp utan huvudvärk och det är helt underbart. Inatt har vi sovit helt ok och har jag tur så har nattens sömn hjälpt kroppen att bli av med förkylningen och därmed den lilla bihåleinflammation jag har haft som har bidragit till huvudvärken. Hoppas hoppas. Hoppas även att Simons näsa slutar rinna så att han också blir helt frisk. 
 
Idag är det en helt vanlig onsdag här hemma hos oss. Om ett tag ska Elias iväg till dagis, och Simon och jag blir hemma och donar. Någon gång under dagen kommer även pelletsbilen komma förbi för att fylla upp pelletsförrådet, och det hade varit perfekt om den kommer när Elias är hemma så att ha får se bilen då han tycker att det är jättespännande med stora maskiner. Tidigare imorse blåste det rejält och vi får se om det går att vara ute med Simon. Jag kan inte låta bli att tycka synd om honom när hans ögon rinner på grund av hård vind. Jag vet inte om det egentligen är obehagligt för honom, eller om det är mest jag som tycker att det borde kännas konstigt, men det tar emot att gå promenader och leka. Vi får se hur vi gör. 
 
Nu, en kopp kaffe och sedan ska vi smått packa oss iväg till dagis. 
Ha en bra dag idag! 
Bye for now! 
 

En nerklottrad lärartidning

Ikväll har Elias nästan läst sitt allra första ord. Han är så jätteintresserad av bokstäver och känner nu igen E, A, S, T och M. Han ser dem överallt, på skyltar, kläder, i böcker, på TV, på iPhonen, ja överallt.

Igår, när P och jag pratade om Elias och bokstäverna han kan, slog det oss att Elias faktiskt skulle kunna ljuda och läsa ordet "SE" om han fick testa på samt öva. Då tillfälle gavs ikväll nappade jag/vi direkt och Elias och jag har klottrat ner ord och bokstäver, skrivit namn, räknat bokstäver samt ljudat lite. (Lärartidningen var den som var närmast till hands att skriva på.) Jag skrev ordet "SE" och Elias kan ljuda S och E var för sig, men har inte kommit på hur man sätter ihop bokstäverna och får ett ord. Jag har heller inte tänkt ge honom svaret, så vi kommer att någon annan dag fortsätta försöka klura ut vad det egentligen står där på tidningen.

Oavsett när Elias kommer på hur man ska göra för att läsa små korta ord så är detta en otroligt cool upplevelse, att få följa Elias framsteg och vägen till läsning. Hoppas hoppas att min iver inte får honom att känna sig tvingad till läsning, utan att vi kan leka fram språket. För, idag var det på lek- och busnivå och det var så härligt och coolt!!!    :)


Vår nerklottrade lärartidning: 

 

 

 

När Elias kan läsa ordet "SE" kanske vi ska försöka oss på namnet "MATS" som faktiskt innehåller rätt bokstäver, samt är ett namn Elias känner igen. Åh, så spännande detta är!     :) 

 

En stolt mamma säger: 

Bye! 

 


Presenter från GranCanaria

När vi för snart två veckor sedan skulle åka från Charlotte och Karlstad gav hon både Elias och Simon en varsin Superman-kasse som hon köpt till dem. En lite lagom stor kasse, men med så jättemycket innehåll. Så jättesnygga kläder! (Jag förstår inte hur allt fick plats i de där kassarna!) När vi kikade igenom kläderna hade vi rena rama julafton, och vi alla blev jätteglada. Elias gillar även han att få kläder och var hur nöjd som helst. Nu har nästan sommaren tagit slut, men flera gånger sade han att kläderna kommer att bli perfekta när vi är i Thailand i höst och jag kan inte annat än hålla med.     :) 
 
 Simons blå påse och Elias röda....
 med nya fräscha och snygga kläder till Simon,  

och nya fräscha och snygga kläder till Elias. 
 
 
Tack snälla vännen för allt! Elias och Simon är jättenöjda!    ;) 
Bye for now! 
 

Handlat mat med Simon

Efter att ha lämnat Elias på dagis for Simon och jag iväg till ICA Maxi imorse för att handla mat. Simon hjälpte till att handla mat, det gick mycket smidigare då (även om det gick väldigt långsamt). Tills han fick för sig att gå sin egen väg. Söta envisa lille kille.    ;)   

 

via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


E igår och E idag

Igår åt vi snabbmiddag i klubbstugan så att vi skulle få ihop dagen och tid tillsammans. Plötsligt, när vi satt och åt, pekade Elias på ett av flygplanen som hänger uppe i taket och sade: 
 
- Titta! Där är ett E! 
 
 
Och, visst hade han rätt. Sedan tittade vi på planet och pratade lite om bokstäverna, tills han upptäckte planet bredvid och hans E där också. Jag kan inte låta bli att tycka att det är coolt att han känner igen sin bokstav. Sedan pratade vi lite om de andra bokstäverna på planen, bland annat S (som slingrar sig som en orm) och T (ett rakt streck med ett tak på, som också är morbror Tommys bokstav). 
 


 
 
 
Idag på väg hem från dagis gick vi som vanligt förbi biblioteket och vårdcentralen när Elias plötsligt utbrast: 
 
- Titta, mamma!!!! Ett E!!!! Däääär!!!! 
 
 
Han pekade på skyltarna som sitter på väggen, skyltar som vi ofta har gått förbi. Nu kunde jag inte riktigt avgöra om det var bokstaven E som Elias verkligen pekade på då det var lite svårt att veta vart hans finger pekade, men jag tror ändå att han pekade rätt. När vi hade kikat på E en liten stund fick Elias syn på ett T. Han kom inte ihåg vad bokstaven heter, men beskrev den som vi gjorde igår (ett rakt streck med ett tak på) och sedan försökte vi hitta T. Vi stod där säkert fem minuter och tittade, pratade om bokstäver, tittade igen, pekade och försökte lista ut vad det var vi pekade på. Så jättecoolt! Tänk att skyltar plötsligt blivit intressanta!    :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Det går inte som jag vill just nu.....

Det är mycket som inte går som jag vill just nu. Jag hinner inte med att läsa ikapp det jag behöver få gjort för spec.ped-kursen. Jag hinner inte sy gardiner som jag önskar, och kan därmed heller inte släppa den stressfaktorn. Jag hinner inte med att sortera den rena tvätten som envisas med att växa. Jag får föräldrapeng i och med att jag är hemma med Simon (vilket i och för sig övergår till lön när jag börjar jobba i januari), och kan därmed nu inte köpa allt nytt som jag vill och behöver ha hem. Jag äter jättebra och har kommit igång smått med PWs, men vikten envisas fortfarande med att stå nästan still. Jag har drömmar och längtar, men verkligheten vill annat och jag får börja ställa om och drömma nytt.... 
 
Eller, så är det inte så mycket egentligen bara det att det känns så. Huvudvärk för femte dagen i rad underlättar inte och gör saker och ting större. Om en timma är det dags att hämta hem Elias från dagis och sedan blir det lek och mys med småkillarna i några timmar tills P kommer hem. Eller, skulle han jobba sent idag? Jag har inte koll....   Mys blir det i alla fall och det ser jag fram emot. Nu, toppen på tvätthögen. 
 
Bye! 
 

Ett nytt försök

Ny vecka, ingen magsjuka, ingen förkylning, utan en frisk, pigg och glad Elias - då gör vi ett nytt försök med dagis. Idag har solen hittat fram och det betyder en morgonpromenad till dagis och att Simon och jag stannar till på mataffären på vägen hem. Jag har inte hunnit planera veckans middagar, så nu blir det endast köp av det nödvändigaste. Dags att ge sig av. 
 
Ha en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Till gamla lekparken

 
I förmiddags tog vi oss till den gamla lekparken som ligger inte allt långt från oss. Jag tycker det finns en tjusning med att gå dit, även om lekparken i sig inte alls har många klätterställningar eller moderna gungor etc. Jag vet inte om det är det att jag växte upp med en sådan lek- och rutschkana i trä som gör att jag gillar lekparken? Elias gillar, förutom att leka ute, att klampa i vatten och det fick han också göra på hemvägen. Att lyckas få fokus på lekande småkillar när man fotograferar har jag dock inte lyckats med utan får fortsätta öva på.    :)
 
Bye for now!  
 

Vi leker koja

Här leker vi koja denna morgon/förmiddag. :)


 

via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Mumsat plommon!

 


 
  
Det är bra att Elias trotsar regnet. Han har fått med sig sin pappa ut och de har mumsat i sig plommon. Små plommon men väldigt goda.     :)
 
Bye!
 

Tittat på leksaker idag

I förmiddags var vi iväg en sväng till stan för att kika på lite leksaker. Upp till Saltsjön fick tremänningarna i somras en fyrhjuling, och sedan dess har Elias tjatat om att han vill ha en egen. Nu ska han inte få det än, men titta kan vi alltid göra och speciellt när alla tre killarna tycker att det är jättekul. Elias favoritfyrhjuling är den blå på översta kortet.    ;)  

 

 

foton tagna med min Iphone

 

 

Älskar mina killar!     :)

Bye! 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!