Blåbärscupcakes

Våra allra första cupcakes har vi lyckats få till idag, Elias och jag. Jag måste säga att jag faktiskt är förvånad att de blev lite söta ändå, till utseendet, för att vara första gången. Tycker vi här hemma i alla fall. Dessutom tycker jag att de faktiskt var goda, så pass så att jag offrade mig och åt även Elias cupcake. :)
Elias var dock lite skeptisk till frostingen och åt en enkel blåbärsmuffins istället. Även P tyckte att dessa blåbärscupcakes var goda, dock tror han att de som ej äter LCHF och vill ha sötare muffins/cupcakes tyvärr ej riktigt kommer att gilla dessa. Så, nästa gång vi gör muffins och cupcakes här hemma ska jag utgå som sagt från grundreceptet men söta lite lite mer.
Receptet på ca 12-15muffins:
0,5dl sukrin+
4st ägg
125g smält smör
100g färskost
1dl grädde
2,5dl mandelmjöl
0,5dl kokosmjöl
1msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1dl mixade frysta bär
Vispa sukrin+ och ägg poröst, och vispa sedan i smält smör, färskost, grädde. Blanda de torra ingredienserna som sedan rörs ner i smeten, och avslutningsvis de frysta bären du vill ha. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 175grader i ca 25-30min.
Recept på frostning:
200g färskost
2msk vatten
karamellfärg som passar till dina cupcakes
vaniljpulver
stevia
Vispa samman ingredienserna och smaka av med vaniljpulver och stevia. Spritsa frostingen och dekorera avslutningsvis dina cupcakes så som du vill ha dem. Servera och njut! :)
Receptet ovan har jag hittat på 56kilo.se och där finns olika varianter på muffins och bakat. Kika in där och hämta inspiration. Jag ska garanterat göra det fler gånger. :)
Bye Bye!
Kommentarer
Trackback