Dagens killar

 
 
 
 
Dagens älskade killar: Elias, Noel och Simon. Det bästa vi har gjort. Vi älskar er! Tänk att mamma och pappa har varit tillsammans i 10år idag! Det kan vara så att vi inte riktigt kommer ihåg vilket datum vi egentligen träffades, så vi har bestämt att det var den sista januari. För att fira åkte vi efter simskolan och åt middag ute. Mys! Älskar alla mina killar! 
 
Bye! 
 

Fredag och lek med gubbar

Välkommen fredag! 
 
Inatt har jag haft någon sovande intill mig nästintill hela natten, någon annan än P. Elias har blivit förkyld och sovit oroligt inatt, och för första gången på länge kom han intassande till oss och kröp ner intill mig för att värma sig och sova. Efter ett tag vaknade jag av att Elias återvände till sin säng, för att sedan komma tillbaka en andra gång senare under natten. Däremellan han jag även ammat Noel två gånger. Visserligen har det varit mysigt att sova och krama om Elias inatt, men sömnen blir inte riktigt den samma. Gissa om jag var trött imorse när Simon kom intassande till oss, och han valde att vakna redan klockan sju, den rackarn. 
 
Så, idag är det kaffe som gäller. Fördelen med att vakna tidigare är så klart att man hinner med under förmiddagen, och idag har vi hunnit ta en morgondusch (även Elias och Simon), samt lekt med Duplo. Vem behöver ett dockhus när man kan röja undan i bokhyllan, låta fantasin flöda, bygga sina egna möbler och leka som man vill!?        ;)  
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra fredag!
Bye for now! 
 

En lugn morgon......

Det är allt bra sega morgnar vi har här, jag och killarna. Det har blivit en vana att vakna straxt efter åtta på morgonen, vilket är riktigt riktigt lyxigt, men måndagar-onsdagar är det inte alls bra då vi får alldeles för lite tid att hinna bli klara inför förskolan. Idag är det dock torsdag och idag har vi inte stressat alls. Vi har kikat på Bolibompa-morgon, lekt, Elias har lagt pussel och Noel har gymmat. Som sagt, en lugn morgon.       :) 
 
 
 
 
Nu, lunchdags. Hoppas ni får en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Onsdagkväll är Daidalos-kväll

Klockan 18.50 på onsdagkvällar vet vi vad vi gör här hemma. Förra veckan började barnprogrammet Labyrint där den lite läskige Daidalos lägger ut kluriga banor för barn att lösa, och ända sedan förra säsongen tog slut i våras har vi här hemma väntat på att programmet ska börja igen. Så, nu sitter vi bänkade i soffan hela familjen när det är dags, och även Simon tittar fast han tycker att det är lite läskigt med robotarna som slajmar barnen. Jag tycker att det är lite mysigt. Inte det att Simon tycker att Daidalos är läskig, utan att vi tillsammans kan titta på något på TV varje vecka.         :)
 
 
 
 
Annars har vi idag haft en vanlig onsdag här. Elias och Simon har varit på förskolan och lekt medan jag har varit hemma med Noel. Noel har varit lite ledsen och klängig idag, och jag tror att det beror på magknip som han tror släpper om han bara får äta. Stackarn. Straxt innan stängning ringde verkstan' och meddelade att bilen är färdig, så den ska vi åka in och hämta imorgon. Får se hur jag får till det bara då det inte lockar att åka buss in med tre killar och sedan gå en bit. Hmmm.... Ska klura på den. 
 
Igår hämtade jag hem tre killar från förskolan och hela eftermiddagen lekte Elias (och Simon lite vid sidan av) med sin kompis G. Det var inte bara Elias som slocknade av utmattning klockan åtta igår kväll, utan även jag. Det är jättekul när Elias har kompisar hemma och det är fullt liv och ös, men ojoj så trött jag var. Nu hoppas jag att Elias och Simon får vara friska de kommande dagarna då kompisen G blev magsjuk imorse. Smittar man innan magsjukan har satt igång? Kan Elias och Simon ha blivit smittade igår tro? Å andra sidan kan de lika gärna ha blivit smittade på förskolan. Återstår att se, men åh så jag hoppas att de klarar sig. 
 
Nu, lite soffhäng innan det är dags att sova. Hoppas ni har haft en bra dag! 
ByeBye! 
 

Noel - fyra månader

 
 
 
 
Idag är det fyra månader sedan han kom till oss, Noel. Jag har inte haft koll på hur mycket han har vuxit på sistone, men han börjar bli stor och tung att bära runt på och idag på BVC vägde han 7580g och var 65cm lång. Så japp, stor och tung! Inte konstigt att kläder i stl.62 inte längre går på honom och att vi använder stl.68 samt fått börja nosa på plagg i stl.74 redan. Söte kille! 
 
De senaste veckorna har Noel slutat prata med oss som han tidigare har gjort, och jag saknar det. Istället har han börjat brumma som en bil, typ, och upptäckt det ljudet, vilket också i och för sig är kul att se honom göra. Dock blir han så blöt av alla bubblor han blåser när han håller på och brummar, så man får vara med och torka munnen på honom med jämna mellanrum. En anledning till att han har slutat prata med oss kan även vara det att han har upptäckt sina händer. Ofta har han en eller flera fingrar i munnen och smaskar på dem, och med jämna mellanrum kräks han nästan då han stoppar in fingrarna alldels för långt in i munnen. Stackarn. Men, han måste lära sig den biten också, antar jag. 
 
Varje morgon är det en lycklig liten Noel som vaknar och det är så underbart att se honom så glad. Han älskar att få ny blöja, eller helt enkelt bli ombytt och ompysslad, så börjar han bli ledsen kan man alltid prova att byta på honom så har man högst troligen en glad kille igen sedan. Annars ligger Noel och gymmar en stund varje morgon, sedan brukar han under dagen hänga med/på mig, sitta eller gunga i babygungan, prata med sina bröder, eller stå upp i min famn och helt enkelt se sig omkring. Att sitta i bilstolen är dock ingen större hit, speciellt inte nu när han måste ha på sig en tjock vinteroverall eller en massa kläder. Det är alldels för bökigt. 
 
Noel har även hunnit vara iväg på sin första utlandssemester och det gick jättebra. 
 
 
 
 
Jag funderar nu på om vi under kommande månad ska introducera gröt-smakis eller ej för Noel. När Elias och Simon var fyra månader, eller straxt efter det, fick de börja smaka smått, samtidigt som jag fortsatte amma, och det gick bra. Nu rekommenderar dock Livsmedelsverket att man helammar tills det att barnen är sex månader och därefter börjar med smakisar. Nu är inte vi alls stora fans av Livsmedelsverket och jag funderar på om vi ska göra som vi har gjort tidigare då det gick bra då. Inte kan det vara fel? Jag vet att det finns för- och nackdelar med att införa smakisar tidigt, så vi får se... 
 
Nighty-Night! 
 

Mys med sovande liten kille

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Tisdagen är här. Just nu är det mys med Noel i soffan som gäller, men alldels snart måste jag sätta igång att städa här hemma. Elias och Simon är på 'nya' förskolan och leker, och i eftermiddag ska Elias kompis G följa med hit på lek, så jag måste röja upp lite här så att killarna kan stöka till på nytt sedan.       ;)
Innan killarna ska hämtas ska Noel iväg till BVC för att vägas och mätas, och efter det ska jag köra in bilen till verkstan' och imorgon ska bilen äntligen få motorvärmare monterad. (Tack snälla pappa!) Och, i samma veva ska regskylten åter monteras på plats så är det gjort. Suckar fortfarande när jag tänker på att någon rev av den när vi stod parkerade på SkyCity-garaget för två veckor sedan. Så onödigt gjort.... 
 
Nu, mys. Och, jag hoppas att Internet hoppar igång igen snart då uppkopplingen inte alls har varit bra de senaste dagarna och därav har uppdateringarna här också uteblivit. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Spel-kväll


foto taget med min iPhone


Idag har vi varit utan både Internet och TV, vilket har fungerat bra trots att killarna några gånger under dagen frågat om de kan se på film eller Apple-TV. Inte förens ikväll slog det P och mig att vi inte kan se på film. Så, medan Elias sover över hos farmor, samt Simon och Noel uppe i sina sängar, spelar P och jag TexasHoldem. Kul!     :) 

Imorgon förmiddag ska Simon också få åka ner och leka med farmor, och P och jag ska unna oss lite egentid. (Ja, med Noel såklart. Han får vara med.)     :) 

Bloggat från soffan. 
Bye! 


Simskola - check!

Då har vi varit iväg igen. Elias har simmat och övat för fullt på simskolan, medan Simon, jag och Noel har kikat på. Elias invigde även sina nya badshorts idag, badshorts som jag klickade hem från H&M härom veckan men som vi ej hann få innan vi åkte till Teneriffa. Ser fram emot att Elias ska använda dem i sommar och Thailand i höst, Simon har nämligen fått ett par likadana. Japp, jag tycker om att matcha.       ;) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 


 
Vad vi gör om fredagskvällarna framöver är nu givet: vi tittar på AmigoGrande på Barnkanalen. Äntligen har programmet börjat, precis som Daidalos Labyrint i onsdags. Våren är räddad.      ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra dag och får en skön fredagskväll!  
Bye! 
 

MooMovit!

 
- Mamma! Ja vill lyssna på MooMovit! 
 
 
Så skön han är, Simon. Vid frukosten sade han plötsligt att han ville lyssna på "I like to move it", som han måste ha fått i huvudet efter att ha sett DummaMej2. Visst är det den låten som är i slutet av filmen? Hursom, den har vi lyssat på här och just nu är det lek i koja som gäller. 
 
foto taget med min iPhone i motljus.....
 
 
 
I eftermiddag är det åter dags för simskola för Elias, och jag, Simon och Noel kommer att hänga på. Jag funderar på hur jag ska få allt att gå smidigt idag. Första gången när vi var iväg var bara jobbig då det bara var mammor till barnen i Elias simgrupp och gruppen efter, vilket ledde till att simskolans omklädningsrummet för flickor var totalt full. Jag skulle då även in med en Simon och en Noel i bilbarnstol, vilket så klart blev ännu mer trångt. I killarnas omklädningsrum var det tomt, så när som på en man, men där kan så klart jag inte gå in om det är så att en pappa behöver byta om och vill bada med sitt barn. Så, vi får se hur vi gör. Kanske ska använda det stora vanliga omklädningsrummet för flickor idag? Men, det å andra sidan blir heller inte bra då Elias inte kan gå ut och genom hela badhuset själv på insidan till simskoebassängen, och jag kan inte riktigt gå med med både Simon och Noel i släptåg. Att gå genom korridoren blir alldeles för kallt för Elias. Nepp, ska klura vidare på det här. Hoppas hoppas att P kommer loss på fredagarna framöver då det var vår tanke från början: att få en mysig familjestund på badhuset på fredageftermiddagarna. Annars ångrar jag nog att vi ändrade dag från söndag till fredag...... 
 
Nu, kaffe och ta tag i dagen. 
Ha en bra fredag! 
 
Bye! 
 

Gah!

Det går inte riktigt som jag önskar idag. För det första är jag trött vilket så klart leder till att jag inte alls har någon extra ork idag. För det andra kommer Elias och Simon inte överens med varandra idag, båda vill olika saker vilket leder till protester, tjat och gnäll. Jag, utan ork, är allt annat än rolig mamma då. För det tredje verkar Försäkringskassan ha kraschat då jag inte kan logga in med mitt e-leg, och detta problem har de tydligen haft sedan början av januari. Att kundcenter också är överbelastat så att man inte kommer fram på telefon gör att jag suckar högt. Jag försökte ansöka om mammapeng innan vi for iväg på semester men redan då var det strul på hemsidan vilket gjorde att jag inte kunde ansöka. Nu är det mindre än en vecka tills räkningarna ska betalas och jag kommer fortfarande inte fram. Gah! 
 
Så, nu har jag gnällt av mig. Nu ska jag ta ytterligare en kopp kaffe och hoppas på att lite kraft återvänder så att jag orkar med tills dess att P kommer hem. Hoppas han inte ska jobba över idag..... Nu, kaffe! 
 
foto taget med min iPhone


 
Hoppas som sagt att ni har en bra dag! 
Bye!
 

Dej? Mej?

Det är inte lätt det här med Dej och Mej. Så här låter det när Simon vill se en av sina favoritfilmer:  
 
- Ja vill se Dumma Ias! 
 
- Simon, den heter inte så. A!A! säga Dumma Elias. 
 
- Ja vill se Dumma Dej! 
 
- Den heter Dumma Mej. Kan du säga Dumma Mej? 
 
- Dumma Dej! 
 
- Nää..... Mej. Kan du säga Mej?
 
- Dej! 
 
- Mej. Mmmmej? 
 
- Dej! 
 
- Kan du säga Dej? 
 
- Mej! 
 
 
Och, så håller vi på en stund. Ibland kan jag inte låta bli att bli full i skratt, medan jag ibland blir trött på att försöka få honom att säga rätt. Å andra sidan säger han rätt: jag ber honom säga "Mej" och han tycker att jag hänvisar till mig själv och säger "Dej". Logiskt. Dock vill inte jag att någon av våra killar ska säga "dumma" om någon, inte om någon i familjen, någon kompis eller fröken, och Elias tar åt sig när Simon säger fel - så samtidigt måste jag försöka få Simon att förstå att ordet "dumma" inte är ok att säga såvida det är filmen han talar om. 
 
Hursom, nu ska vi se på DummaMej en liten stund och mysa i soffan innan det är dags att stänga av TVn för denna dagen.
 
foto taget med min iPhone


 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

-4grader och lätt lätt snöfall....

-4grader och lätt lätt snöfall är perfekt för utelek. Medan Noel sover passar Elias, Simon och jag på att vara ute en stund. Elias slänger sig i snön mest hela tiden, medan Simon har fullt upp med att ta sig fram, pulsa genom snön och ta sig upp. Jo, och så har de satt lastbilarna i arbete. Söta killar! 
 
 
 
kort tagna med min iPhone 
 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Lek i snön!

Igår ringde en av fröknarna på förskolan och berättade att de har råkat ur för en vattenskada på avdelningen och att de höll på att packa för fullt för att flytta allting till en helt annan lokal här i kommunen. I och med flytten blir det omställning även för fröknarna då tydligen nästan alla måltider etc måste fixas av dem själva, om jag uppfattade henne rätt, för att inte tala om allting som måste organiseras och ställas iordning. Jag hoppas att allting går bra, men för att avlasta lite bestämde jag att Elias och Simon får vara hemma även denna vecka (alltså, idag tisdag och imorgon onsdag) och börja gå på den 'nya' förskolan nästa vecka.
 
Så, idag har det blivit lite utelek i snön. Glada killar har åkt ner för en liten liten backe som de har gjort nedför altantrappen, samt hoppat, busat och simmat i snön. Simon blev visserligen lite chockad och ledsen när han försökte åka ner för backen på mage och åkte ner i snön med ansiktet och hela han. Men, efter gråt i en minut var han åter glad och fortsatte leka. Söta killar! 
 
bild via Instagram - iamisvarld
 
 
 
Nu lunch och kaffe på det. Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Flaskan är borta!

Hihihiii.... Ibland bara fungerar det. Sedan dagarna innan julafton har Simon inte använt sin nappflaska med vatten, som han alltid annars ska ha när han ska sova och gärna mest hela tiden under dagen. Innan jul var det så mycket annat så flaskan glömdes bort, och när vi åkte hem till mina föräldrar packade vi med den i smyg men den behövde aldrig komma fram. Nu, nästan fem veckor senare, har han heller inte frågat efter den. Jo, en gång efter att ha sovit lunch, men då avstyrde jag det hela med att fråga om han ville ha vatten i sitt glas och han köpte det. Kan det vara så att han glömt bort den/vant sig leva utan den!?! Och, att han inte får för sig att börja med den när Noel börjar dricka ur flaska? Det vore jätteskönt då det varit ett evigt springande och letande efter den där flaskan....
 
Vår duktige sötnöt! 
 
 
 
 
 
Måste även tillägga: två dagar innan vår resa till Teneriffa shoppade vi i Valbo och tog som vanligt en kiss-paus. Då det finns en familjetoalett i Valbo passade vi på att använda den, och Elias kissade på den lilla låga toalettstolen då den är perfekt för honom. Till vår förvåning och glädje ville Simon också testa den lilla toalettstolen där och då, Simon som innan varit helt emot och nästan lite rädd för att kissa på toaletten. Och, sedan dess har han kissat på toalettstolen när vi andra har tagit en kisspaus, han till och med säger till när han vill/behöver gå och kissa. Han är inte torr så att han klarar sig utan blöja, men han har helt klart kommit en bit på vägen som vågar kissa på toaletten. Duktige store lille kille! Det händer mycket nu, känns det som. 
 
Bye! 
 

Hotel Costa Los Gigantes på Teneriffa

Då har vi spenderat en vecka på hotellet Costa Los Gigantes på Teneriffa och bara varit. I och med att hotellet är ett All Inclusive-hotell med en massa aktiviteter för både stora och små spenderade vi hela veckan på hotellet och behövde aldrig ta upp plånboken, vilket faktiskt var skönt. Jo, en gång: vi tog en promenad ner för den långa backen ner till stranden för att kika på den samt ta en fika på ett café. Annars badade vi, lekte i lekparken samt minilandet inomhus, spelade pingis, Elias och P spelade minigolf en gång, vi åt en massa mat, för att inte tala om all glass som killarna åt (!). P testade även på höghöjdsbanan som finns på hotellet, och snälla som Madde med -e och familj är så tog de killarna en stund en sen eftermiddag så att P och jag kunde gå ner på hotellets SPA, gratis, och få en stund för oss själva. Riktigt lyxigt! 
 
Rummet vi hade var perfekt med ett sovrum till mig, P och Noel, och ett allrum där Elias och Simon sov. Både Noel och Simon fick sova i resesängar (Simon på grund av att bäddsoffan var så pass hög och då han far runt när han sover skulle han säkert ha ramlat ner under natten och slagit sig ordentligt), medan Elias sov i bäddsoffan. Det enda vi saknade på rummet/hotellet var WiFi, men vi klarade oss utan också tydligen. (Japp, verkligen detox!) Riktigt bra var att vi fick rummet intill Madde med -e och familj, och jag tror att Elias och Simon spenderade lika mycket tid på deras rum som på vårat.       :) 
 
Jag måste säga att det gick jättebra att resa med Noel, trots att han är så liten. Vi var lite oroliga för flygresan, men Noel fick äta då och slapp helt och hållet ont i öronen. Eller, han sade ingenting om det i alla fall. Elias fick dock ont och tyckte inte alls om det. I och med att vi hade försommarvärme på Teneriffa led Noel inte av det heller, utan det var mest vi andra som längtade efter lite mer värme och sol. 
 
Ett bildregn från vår semester: 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi hemma i vårt vinterland igen och denna måndag spenderar vi faktiskt hemma då vi kom hem så pass sent i natt. Egentligen skulle Elias och Simon vara iväg till förskolan idag, men då de vaknade halv tio (!) får de ta igen sig hemma efter resan idag och sedan får de ta sig iväg till förskolan imorgon istället.
 
Jag måste ringa och boka tid på verkstan' då någon hade rivit loss registreringsskylten på bilen medan den stod i SkyCitys varmgarage, men sedan ställt tillbaka den så fint på bagageluckan. Varför gör man det??? Troligtvis ville personen slippa betala för parkeringen och ta en annan bils registreringsskylt och åka ut med: bommen och kameran som sitter på släpper bilarna ut och in automatiskt. Eller, finns det någon annan förklaring? Snacka om att personen som ryckte åt sig registreringsskylten och satte den frampå sin bil måste ha blivit snopen då bommen inte fungerade som den skulle. P råkade nämligen säga fel regnummer när han bokade P-platsen, så vi fick ringa in och krångla vi också för att få biljetten då bommen till en början inte fungerade för oss heller. Onödig sak att råka ut för, och onödig kostnad för oss. Annars var det perfekt att parkera under SkyCity; att slippa ta bussen in till Arlanda samt slippa skotta fram bilen efter all snö som kommit. Där kommer vi att parkera fler gånger. 
 
Bye! 
 

Semester!


bild via Instagram - iamisvarld 


Vi njuter för fullt av vår vecka här på Teneriffa. Vi har det jättebra med massor av bad (även om Elias och Simon fryser så de nästan gråter när de kommer upp då tjejerna klarar av att bada och plaskar mycket längre än de gör), massor av glass, bara slappa, inga vinterkläder som ska på, och vi har mycket trevligt sällskap av Madde med -e med familj. Ingen WiFi dock och därav inga täta uppdateringar alls. 

Hoppas ni har det gott i vinterlandet! 
Bye! 


Simskolan VT2014 är igång!

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Då har simskolan börjat för denna terminen och vi har haft en glad och nöjd Elias här ikväll. Nästa vecka blir det ingen simskola då vi är iväg till Teneriffa, men å andra sidan kommer vi att ha simskola där varje dag. Typ. Nöjdast kommer nog Simon att vara då även har får simma hur mycket han vill nästa vecka.     :)  
 
Nu Cocktail på kanal5 medan killarna sover, ja alla då även P har somnat, sedan tar även jag kvällen. 
Nighty-Night!
 

Hua mig, så det blåser!


bild via Instagram - iamisvarld 


Ja, de gjorde ett tappert försök, Elias och Simon. Ingen av oss tycker dock om snöstorm, så nu är de inne igen. Söta killar! 

Bye!Snöstormen är här

Fredagmorgon och äntligen är snön här, precis som prognosen förra veckan lovade. Yeay! utropade Elias när han kikade ut genom fönstret, och Simon ropade glatt att de idag kan gå ut och skotta. Det ska de få. Att det inte är en fin vinterdag med snö utan istället snöstorm ute får vi väl bara acceptera. P har blivit ordentligt förtjust i sin cykel under den senaste veckan, så pass att han trotsade vädret och tog cykeln till jobbet idag igen. (45min cykeltur i snöstorm.) Jag hoppas verligen att det går bra för honom. 
 
Idag ska jag och killarna börja packa lite inför smått här hemma. (Vi åker i övermorgon!) Jag är tacksam för att vi tog oss iväg på shopping igår för idag är det nog inte alls roligt att köra bil. Det enda vi ska ta oss iväg på är simskolan som äntligen börjar. Japp, idag är det den 10januari och jag hoppas att det inte är någonting annat som gör att dagens simskola ställs in när vi väl kommer till Fjärran (exempelvis sjuka simskolelärare eller inställda tåg). Elias längtar.      :) 
 
Nu, kaffe med grädde och mys med killarna i soffan en stund innan leken kan börja. 

foto taget med min iPhoneHa en bra fredag! 
Bye! 
 

En heldag med shopping......

Då är vi äntligen hemma efter en heldags shopping, jag och killarna. Vi åkte hemifrån vid halv elva-tiden och kom hem vid halv fem, verkligen en heldag. Att de har orkat, killarna. Och, jag! Vi har shoppat i Valbo, åkt en sväng till ChildrensHouse, sedan in till stan och avslutat dagen med att hämta ut Noels pass på polisstationen. Nu är vi helt slut. 
 
Nu ska jag försöka kika igenom kassarna som vi fick med oss hem. Jag var ute efter nya badshorts och kepsar till alla tre killarna, men då det inte är säsong för sommarkläder var det svårt. Elias får helt enkelt dela med sig av sina badshorts till Simon, och Simon ge sina till Noel. Tuffa snygga kepsar får vi köpa på Teneriffa om vi hittar några där. Bara två dagar kvar!! Jag klickade hem en beställning från H&M, men alldeles för sent, så de kläderna kommer nästa vecka och får tas i bruk till sommaren istället. 
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! 
Bye! 
 

Tjugofem och nittio.....

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Jag nappar på alla tillfällen som ges: frågar Elias så svarar jag. Under vår lilla cykel- och promenadtur till affären övade vi spontant på siffror och priser. Perfekt! Och, Elias blir säkrare och säkrare. Duktige kille!      :) 
(Däremot ser det säkert konstigt ut där vi står böjda över prismärkningen och inte maten.....) 
 
Bye! 
 

Suck!

Jag vet inte hur jag tänkte i början av december när jag lämnade in ledighetslappen till fröknarna på förskolan. Eller jo, min tanke var att Elias och Simon skulle ha jullov från v.51-v.3 och slippa gå endast en dag på förskolan denna vecka (imorgon onsdag) då det är stängt för planering idag, tisdag. Just nu ångrar jag det. Suck! Nu har killarna varit hemma och tillsammans så pass många dagar så att de börjar bråka om det mesta. Åh, så trött jag är på bråk. Samtidigt vågar jag inte utsätta oss för "smittoställen", nojig som jag är (och ja, jag vet att jag är extremt extremt extremt nojig!), och Elias fick till sin besvikelse inte leka på leklandet på IKEA igår när vi var där då jag inte vill att någon av oss blir sjuk och vi ska tvingas avboka resan till Teneriffa på söndag. Efter att ha läst Zytomiserskas blogg, som visserligen går ut på att provocera, tänker jag alltid tanken att det finns folk som inte stannar hemma i 48timmar efter magsjukan utan beger sig ut på stan etc. Och, det är säkert vissa föräldrar som lämnar in barn på lekland etc trots att de är krassliga. Så, trots att Elias hade behövt leka, klättra och busa så blev det inte så igår. 
 
Så, Simon har fått gå upp för att sova lunch redan nu (vilket han brukar göra då han sällan är hungrig när det är lunchdags och äter destobättre när han vaknar efter ett tag) och Elias sitter och pysslar i sin pysselbok. Tack snälla för en paus från allt tjafs och bråk! 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
I eftermiddag får vi ta oss en cykel- och promenadtur till affären och lekparken för att få ur oss lite energi. Sedan hoppas jag på att P i ikväll orkar montera en byrå till Simon som vi köpte igår på IKEA. Just nu ligger Simons kläder lite här och där då allting inte får plats i byrån som han delar med Noel, och det är hög tid att vi får till det med förvaring här hemma. Dock finns det risk för att P är trött ikväll då han cyklade till jobbet imorse, så vi får se ikväll helt enkelt. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Trettondedag Jul......

Det är Trettondedag Jul och vi njuter av sista lediga dagen innan en fyra dagars arbetsvecka börjar. (Vilket i och för sig inte alls känns tungt då vi faktiskt åker till Teneriffa på söndag! Bara fem dagar kvar! Och, hoppas hoppas att Noels pass hinner bli färdig!) 
 
När vi förra veckan träffade Madde med -e nämnde hon att de ska städa ut julen innan Tjugondag Knut då vi kommer att komma hem efter det från vår semester. Det hade vi inte tänkt på alls här hemma, och måste se till att hinna med vi också. Så, idag ska granen åka ut och under veckan ska vi städa ut julen helt. Jag tycker det är jättemysigt med jul, julpynt och julgran och skulle kunna ha kvar allt framme mycket längre, men i år blir det inte så. Längtar redan till nästa jul, och det kanske har att göra med att vi i år inte har haft någon snö så att den äkta härliga julkänslan aldrig riktigt infann sig..... Jag får helt enkelt njuta av vår andra fina amaryllis, som vi fick av farfar och hans G, och som börjat slå ut så fint nu.     :) 

foto taget med min iPhone


 
Nu ska Elias ta en cykeltur tillsammans med sin pappa, Simon sover lunch och jag ska väcka Noel så att även han får äta. I eftermiddag blir det som sagt plock och dans runt granen innan den åker ut.
 
Hoppas ni har en bra sista ledig dag innan veckan sätter igång! 
Bye for now! 
 

Äntligen en PW!

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Åh, så jag har längtat efter att få komma ut på en PW och idag tog vi oss äntligen ut. Jag har på något sätt mentalt ställt in mig på att komma ut på PWs några gånger varje vecka, och när jag inte har lyckats med det har det inte alls känts bra. Jag ser verkligen fram emot våren, att ta vagnen till förskolan på morgonen, lämna Elias och Simon där och fortsätta vidare på en PW med Noel. Nu när det är mörkt får dock hela familjen följa med då jag inte vågar gå själv. Tänk så mycket även en kort PW kan göra för välbefinnandet.       :) 
 
Nu snart läggning av små killar men först ska vi kika på film från förra året, drömma oss bort och längta efter Thailand lite.    
 
Hoppas ni har haft en bra söndag! 
Bye! 
 

Lördag med besök.....

Ska börja med att säga, Stackars Elias! som har en så vimsig mamma (och pappa, för även han tänkte fel i torsdagskväll). Inte började simskolan igår inte. Nej, den börjar nästa fredag, fredagen den 10jan. (Vilket jag faktiskt vet när jag tänker efter, Elias hinner nämligen gå en gång innan vi åker på semester en vecka.) Så, vi fick igår snällt vända på badhuset och hitta på något annat istället, och istället åkte vi ner på stan för att shoppa lite. Dock blev det inte mycket av vår shopping heller då vi inte hittade någon födelsedagspresent till kusin O. Men, vi fick med oss papper från bokhandeln så att inbjudningar kan göras denna helg, och en nöjd Elias och Simon fick även en varsin glass. (Resten av shoppingturen ska vi inte prata om då killarna sedan inte alls ville lyssna på sin mamma och jag var inte alls glad när jag kom hem.....)  
 
Hursom, idag har vi haft besök av en gammal kompis till P och hans familj, och Elias fick leka med deras äldsta son som är 6år. Elias och A har inte träffats tidigare (jo, när de var bebisar men inte sedan dess), men efter bara några minuter började de leka tillsammans. Lego förenar barn, helt klart. Coolt!       :) 
 
P har nu varit iväg på en cykeltur (och är hur nöjd som helst med sin cykel som nu är en elcykel) och alldels snart är det middag som gäller. 
 
Hoppas ni har haft en skön lördag!  
Bye! 
 

Årets första fredag....

Det är fredag och jag kan bara konstatera att jag är vilsen på dagarna. Eftersom nyårsafton och nyårsdagen var lediga dagar har jag på något konstigt sätt fått för mig att det då var helg och att vi nu är i början av veckan. Så är dock inte fallet och det var tur att jag igår kikade i kalendern och kom på att det idag är fredag, samt att Elias simskola börjar igen. Vi har ändrat simskoledag från söndag morgon till fredag eftermiddag och om några timmar är det dags. Åh, så Elias har längtat. Efter simskolan ska vi sedan åka iväg och köpa en födelsedagspresent till kusin O då han fyller år nästa vecka, och just den biten hade jag också glömt bort fram tills igårkväll. 
 
Förmiddagen har vi spenderat här hemma. Det är inte det lättaste att fotografera tre killar, få dem att titta åt samma håll samtidigt, inte ha allt för konstiga miner för sig, och dessutom sitta still. Inte alls lätt. Så, bjuder på en suddig bild på de rörliga killarna. Alltid något. Sötnötter!      :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu, pyssla vidare med Elias som pärlar armlösa gubbar av piprensare. Har inte kommit på hur jag ska få till armar utav en och samma piprensare. Hihihiii... Vi testar oss fram.       ;) 
 
Hoppas ni har en bra fredag!
Bye! 
 

Planering planering.....

Medan Simon och Noel sover lunch, och Elias fortsätter bygga på sin brandstation med alla tillhörande fordon, sitter jag och planerar jag kalas och dop idag. Med jämna mellanrum frågar jag Elias om han vill ha diverse saker på kalaset, han svarar, och jag kan inte låta bli att ryckas med. Måste kanske fråga P hur mycket jag får sväva iväg och hur mycket vi kan ta på oss..... Men, visst borde vi väl kunna blåsa upp och göra ballongfigurer allt? Eller?!? Hihihiii.....     ;)  
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

God fortsättning!

Här spenderar vi denna först dag på året med film och Lego-bygge. Igår firade vi nyår hos killarnas farmor med middag, prat, lite julklappsöppning och fyrverkerier. Det var två ordentligt trötta killar som till slut däckade, Simon klockan halv tolv (!) och Elias straxt efter tolv när han hade sett fyrverkerierna. Älskade killar! Så de kämpade.  
 
Idag har vi med andra ord varit trötta hela gänget. I förmiddags blev en tur iväg till Ps jobb där vi spelade pingis, samt planerade dop och femårskalas. Efter lunch har vi alla sovit en stund (förutom Elias, hur han nu orkade hålla sig vaken?!), och sedan har vi sett på film och byggt med Lego. En perfekt slappardag!          :) 
 
Idag fick Elias och Simon äntligen öppna sina Lego-paket som de fick i julklapp: Simon sin polisstation och Elias sin brandstation. Två nöjda killar här!        :) 
 
 
 
bilder via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Nu blir det kyckling-fetaostpaj till middag.
Hoppas ni har haft en skön nyårsdag, ni också! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!