Vårt lilla knyte

 
 
Idag har vi fått se vårt lilla knyte som gömmer sig i magen. Jätteskönt var det att få höra att allt är bra; hjärtat slår, huvudet ser ut som det ska och knytet också. P och jag misstänker att det är en liten busbrorsa som Elias och Simon ska få. Trots att vi talade om för barnmorskan att vi inte vill veta om det blir en liten kille eller tjej, visade knytet upp sig så pass att vi misstänker det. Hihihii.... 
 
Bye for now! 
 

Förkylda.....

Vi har blivit förkylda här hemma, jag och småkillarna. Jag är helt slut och ligger och snörvlar i soffan, Elias är också jättetrött, hostar och blir smått varmare och varmare, och Simon snorar och hostar. Inte alls roligt. Vi gjorde dock ett litet försök och försökte få med oss alla tre på kort. Det gick sådär, men det var lite kul i alla fall.    :) 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Hoppas ni är friska och har haft en bra måndag. Vi får se vad morgondagen för med sig. Inte riktigt rätt dag att vara hemma från jobb då det är Talangjakt efter lunch och förmiddagen ska ägnas till förberedelser och för min del hoppa in på lektioner där jag behövs. Men, vad gör man....?

 

Bye! 

 


Varit iväg på 5årskalas

En väldigt nöjd Elias är hemma igen efter att ha varit på 5årskalas hos kompisen G. Han har lekt en massa, hoppat studsmatta, busat, fått kasta vattenballonger på Gs pappa, och ätit chokladbollar. Väl här hemma har han bytt in sitt godis som han fick och totalt fått 15:- för det. En nöjd Elias som idag även fick blå hårfärg när han skulle på kalas (och nöjda föräldrar också).      :)  

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Nu tar vi oss ut på gården och fortsätter med donandet. Ikväll blir det middag tillsammans med småkillarnas farmor, kusiner, faster och man.  

 

Bye! 

 


Söndagsförmiddag med funderingar.....

God morgon, söndag. 
 
I vanliga fall är det Simon som väcker oss runt sex-halv sju-tiden och vill upp och leka, men idag lyckades han somna om och vem var det då istället som kom intassande klockan sju? Elias, så klart. Nu är sovmorgon till sju ganska skönt då jag i vanliga fall brukar stiga upp vid sex-tiden, men lite längre sovmorgon hade jag nog hoppats på imorse. Elias var dock pigg och förväntansfull, så det var bara att stiga upp. 
 
Idag är det lek med kusinerna som gäller på förmiddagen, och killarna har åkt iväg ner till farmor nu där kusinerna är. Jag ska passa på att slå in presenter och fixa färdigt lite, och efter lunch ska Elias iväg på 5-årkalas hos kompisen G som fyller år (eller, har precis fyllt år). Elias kommer även idag ha en riktigt rolig dag.     :)
 
Nu har Elias inte varit på jättemånga kompiskalas tidigare, endast tre under våren hos tjejkompisar han har, och igår upptäckte jag för första gången hur svårt det kan vara att komma på en rolig födelsedagspresent. Igår frågade jag Elias flera gånger i leksaksaffären vad kompisen G tycker om att leka med, och när vi kikade på leksakerna som Elias nämnde var de alldeles för dyra och kostade mellan 200-500:-. Hur mycket ska en leksak till en kompis på förskolan kostan, en kompis som Elias visserligen leker med även på fritiden? Det är inte det att jag vill vara snål, samtidigt som jag vet att vi har en massa utgifter och saker som ska köpas hem också nu när våren äntligen har kommit och kostnaderna kommer att dra iväg. Sedan vet jag att vissa kompisar köper man lite dyrare leksaker till, speciellt om det är kompisar som man umgås och leker mycket med, medan andra får inte fullt så dyra leksaker. Det jag fastnade för igår var att det ska vara någonting roligt som kompisen G ska få, och det blev någonting som även Elias önskar sig och skulle bli jätteglad för: något så enkelt som två vattenpistoler. Nu är frågan om det räcker? Är det för enkelt? Det är väl inte alltid priset som är det viktiga? Eller, ska vi lägga till någonting litet ytterligare? En film? Slajm? Som barn verkar tycka jättemycket om? Hmmmm..... Inte lätt det här.....  
 
Så, det var söndagens förmiddagstankar. Nu är det bäst att sätta igång så att även jag kan ta mig ner till svärmor och gänget som är där. 
 
Hoppas ni får en skön söndag! 
Bye for now! 
 

Vår fixar-lördag i bilder

En jättebra och skön lördag har vi haft. Elias och Simon har hållit igång hela dagen och vi alla är nöjda. Bjuder på dagen i bilder (via min iPhone):  

 

Ett litet stopp på pappas jobb och Simon körde gräsklippare......

 

...medan Elias körde gaffeltruck, och så turades de om.

 

Lunch intogs i klubbstugan där småkillarna lekte och sprang runt med flygplan.

 

P har tvättat altanen....... 

 

...och även Elias fick prova på hur man gör....... 

 

...en mycket nöjd Elias.  

 

Mellanmålet och en kopp kaffe intogs på altantrappen för första gången i år. 

  

Sedan körde Elias mossrivare lite här och där på gården...... 

 

...medan Simon hjälpte mig att kratta.  

 

 

Så, vi är nöjda här som sagt. Vi har hunnit med mycket och vi har varit ute nästan hela dagen. Småkillarna somnade gott i sina sängar ikväll. I eftermiddags fick vi även besök av småkillarnas faster, kusiner och man som har kommit upp på besök och fick trevligt sällskap till middagen på altanen. 

 

Nu, dags att ta kvällen.  

Nighty-Night! 

 


En fixar-lördag

Äntligen lördag och ledigt! Solen skiner och vi har slängt upp diverse snöspadar, snösyflar och snow-racern på släpet (för nu är det väl ändå vår? om inte får vi helt enkelt klara oss utan allt) för att åka in till hangaren och containern och ställa av allt. Elias ska även köpa en liten födelsedagspresent till kompisen som ska ha kalas imorgon, och jag ska hämta min kamera som varit inne på lagning. Elias är inställd på att dona hela dagen och har då givetvis arbetsbyxorna på. Söte kille!    :)

foto taget med min iPhone

 

 

Hoppas ni får en fin lördag! 

Bye for now! 

 


En härligt solig dag

Avslutar dagen med ett härligt soligt vår-kort. (Gillar Instagram och effekterna man kan välja bland.) Inne i stan har det regnat idag, så gissa om jag blev glad när jag satt i bilen på väg hem och framför mig såg en helt klarblå himmel. Jag älskar sol och fina dagar! 

Både Elias och Simon var ute när jag hämtade på förskolan och Elias ville absolut visa mig att han kan gå balansgång. Ingen snö, klarblå himmel och solen skiner, så underbart. Det enda som nu saknar är värmen så att tjocka vinterkläder kan plockas undan. Den borde komma den också snart, eller?   

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


En lite rolig dag på jobbet....

Idag har vi, eller kanske är det bara jag (?), haft en lite rolig dag på jobbet. Under januari, februari och mars-månad hade vi på jobbet ingen kopiator och hur vi egentligen klarade oss utan den förstår jag inte. Vi fick helt enkelt vara lite mer uppfinningsrika, använda oss av datorn och projektorn i klassrummen, eller skiva ut en himla massa kopior på våra stenciler och uppgifter till eleverna. Hursom, vi språkare blev lovade en egen kopiator upp till språkrummet, en kopiator som även våra datorer ska kopplas till så att vi direkt kan skriva ut och kopiera upp det vi behöver, en kopiator som även kan trycka i färg. Hur bra som helt! Häromdagen kom den, den efterlängtade kopiatorn, och idag har vi då givetvis firat detta med ballonger, cider, salta pinnar och en jättegod tårta som en av mina underbara kollegor bakat. Vi kanske är lite konstiga som firar, men det är så underbar stämning i språkrummet, jag har underbara språkkollegor, och sådana här små påhitt gör jobbet ännu roligare.     :)

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Dessutom har jag idag haft bild med en klass jag tycker jättemycket om, och även det piggade upp jättemycket. Det är kul att träffa eleverna på andra lektioner förutom i "mina" ämnen, och just de praktiska är riktigt kul. Skönt att få en sådan här fredag. Att solen dessutom skiner ute är den perfekta starten på denna helgen. 

 

Ha en skön fredagskväll! 

Bye!

 


Fredagen är här.....

God morgon! 
 
Fredagen är här. Oj, så snabbt denna vecka har gått. Igår kom P hem från Tyskland och gissa om både Elias och Simon var överlyckliga när det var P som hämtade på förskolan efter att ha varit borta sedan i tisdags morse. Väl hemma blev det lek ute på gården och den lilla rutschkanan kom fram under efter middagen. Simon åkte så mycket och lite vilt att han lyckades skrapa upp kinden lite, så nu har han ett fint litet skrubbsår där. Men, det är så skönt att kunna vara ute nu på eftermiddagarna och kvällarna, speciellt när det är 16grader varmt som termometern visade igår, och skrubbsår hör våren och sommaren till. Hoppas på fint väder till helgen nu bara när man kan vara hemma och njuta för fullt.      :)
 
Om en liten stund ska jag ta mig iväg till jobbet och killarna sover fortfarande. Önskar att jag också hade kunnat ta sovmorgon och bara varit idag, är trött efter några sena kvällar framför TVn. Men nepp, nu är det dags att göra sig iordning och jobba så att man kan ta helgen efter det. 
 
Hoppas ni får en bra fredag!
Bye for now! 
 

Onsdag....

God morgon!

Då är onsdagen igång med småkillarna på förskolan och jag på väg till jobbet. Denna morgon drog vi ut lite på tiden hemma då Simon var ledsen och trött, men då han inte har feber (jag tog tempen två gånger) och då han efter lite yoghurt piggnade på sig tog jag beslutet att det får bli jobb och förskola idag. Återstår att se om jag får ett samtal från förskolan senare idag eller ej.  

 

Dagens Elias och Simon: 

 Hoppas ni får en bra onsdag!
Bye for now!

 


Lite regn är inget hinder....

Jodå, visst kom regnet till slut men inte stoppar det Elias eller Simon. Regnjackor på och tvätt av diverse på altanen kan fortsätta. Gladast är nog Simon som älskar att plaska med vatten. Älskade småkillar.       :)   

 

foto via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Hemma och nu tvätt av lastbilar

Då är jag och småkillarna hemma efter jobb och förskola. Trots väldigt mörka moln på himlen fortsätter solen att skina och jag hoppas den orkar hålla sig kvar och inte viker sig för regnet utan istället tvingar bort molnen så vi kan spendera eftermiddagen/kvällen på altanen här. Elias har fått bära upp uteleksakerna på altanen och just nu tvättas det lastbilar för fullt. Duktiga killar!     :) 
 
Småkillarna in action: 
 

foton tagna med min iPhone

 
 
Hoppas ni har en bra tisdagskväll. 
Bye! 
 

Ny vecka och kväll redan...

Det är redan måndagkväll och dagen har försvunnit i ett rasande tempo. Igår kväll kom vi hem vid halv elva-tiden, vilket innebar att det bara var att bära upp två små sovande killar, svida om dem till pyjamas och bädda ner dem i sina sängar så att de skulle orka upp imorse. Det är skönt att vara barn ibland och igår önskade jag att jag också hade blivit uppburen, omsvidad och nerbäddad jag med. Fy, så trött jag var. (Istället fick jag ta tag i att packa upp väska, ladda tvättmaskin, packa väskor inför förskola och förbereda morgonen.) 
 
Denna måndag har som vanligt gått i jobbets och förskolans tecken, och kvällen har Elias och jag ägnat oss åt bus fram tills det att han knockade mig och jag fick erkänna mig besegrad med ont i pannan. Återstår att se om jag får ett fint litet blåmärke över höger öga imorgon. Men, det var det värt.     ;)
 
På köksbordet har Elias namnsdagsblomma slagit ut och jag kan inte sluta titta på den då jag tycker att den är så otroligt fin och maffig nu. Avslutar med ett litet kort på den: 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Allt bra här hemma hos oss. Hoppas ni har haft en bra måndag, ni med. 
Nu dags att krypa i säng. 
Nighty-Night! 
 

En söndag med en massa kusinlek

Det har varit en skön söndag med en massa sol och kusinlek här hos mina kära föräldrar. Elias hann sova lunch i tältet på altanen, och var riktigt nöjd. Det är två nöjda småkillar som nu åker hemåt igen, men som redan längtar efter kusin Oskar.    :) 
 
Lek i sandlådan iförmiddags.   
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en bra helg! 
Bye! 
 

En dag ute och underbar sol

Vi har haft en skön och fin vårdag här hos mina kära föräldrar idag. Solen har varit framme hela dagen och vi har varit ute på förmiddagen, småkillarna och kusin Oskar har lekt i sandlådan medan vi har suttit och njutit av solen på altantrappen, och på eftermiddagen har de fortsatt med lek ute efter ett besök hos vanhamummu och vanhaukki. En perfekt dag.     :)  
 
Några bilder knäppta idag med min iPhone: 
 
 
 
 
 
Nu blir det grillat till middag och sedan en lugn kväll här. 
 
Hoppas ni har haft en bra lördag! 
Bye! 
 

En teckning på vår familj

Jag älskar Elias teckning på vår familj som han har ritat. Visst är den fin! Nu önskar jag att allt, efter all längtan, går bra. Älskade familj....   

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Idag har vi även fått veta att allt är som det ska, vilket är jätteskön då jag varit orolig. Nu kan vi ta helgen och njuta. 

 

Ha en skön fredagskväll! 

Bye! 

 


Pappa-mys!

Då är P hemma från Polen och gissa om Elias och Simon är pappiga. Det har varit pappa-mys hela kvällen. Älskade killar!       :)  

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Om en liten stund ska småkillarna sova och jag undrar jag om inte även P och jag kommer att somna i samma veva. Vi är trötta båda två efter veckan och det är tur att det är fredag imorgon. (En spännande fredag har vi att se fram emot här.)       ;) 

 

Bye Bye! 

 


Elias dag idag

 

foto taget med min iPhone 

 

 

 

Det är Elias namnsdag idag och här hemma på köksbordet står en liten namnsdagsblomma. En fin ros till en fin kille. Till älskade Elias.     :) 

 

Tack alla ni som kommit ihåg och gratulerat Elias på hans namnsdag. 

Nighty-Night! 

 


Snart snöfritt....

 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Underbara härliga sol! Snön på gräsmattan har smält undan otroligt idag, och det samma gäller snön på altanen. Den lilla klick snö som finns kvar ska vi få undan denna eftermiddag och kväll, och Elias och Simon är redan igång. Känns så skönt att efter att ha hämtat på förskolan öppna dörren till altanen och låta småkillarna gå ut och leka och dona. Här ska vi spendera eftermiddagen och kvällen. Me like!     :) 

Bye! 

 


God morgon!

 

 

Redan onsdag och det är förskola och jobb som gäller. Ute är det redan +8grader trots att det fortfarande är morgon, så vi hoppas på en fin dag. Vi säger God morgon!         :)

Ha en bra dag!
Bye! 

 


Tisdagen är igång....

God morgon!

Här har P påbörjat sin resa till Polen denna tisdagsmorgon, jag har lämnat två småkillar på förskolan och nu blir det jobb. Igår rusade dagen iväg och jag varken hann eller orkade skriva något här. Får se hur det är med krafter i eftermiddag.    :)

 

 foto taget med min iPhone

 

 

Hoppas ni mår bra och att ni får en bra tisdag!
Bloggat i farten.
Bye!

 


En regnjacka till Simon

 
foton tagna med min iPhone 
 
 
En kort tur till stan blev det idag, men både P och jag är väldigt nöjda. Vi hittade och hann med det vi skulle, och extra plus var att jag äntligen hittade en regnjacka som jag gillar till Simon. (Han har inte så mycket att säga till om än, men han provade den glatt och gick runt med regnjackan på i butiken.)        :) 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

En söndag med en massa vila

Det är söndag och en väldigt lugn sådan. Simon har de senaste två veckorna, tror jag, vaknat minst två-tre gånger varje natt och gnällt efter flaskan och när han inte har fått den har han gnällt efter nappen då han inte har hittat den som han har i sin säng. Detta har tagit på krafterna och denna förmiddag har jag tagit igen lite sömn och sovit ända fram till lunch. Jag var visserligen uppe två timmar tillsammans med killarna vid frukost, men sedan kröp jag ner och sov i tre timmar till. Så skönt! Riktigt skönt var det att komma ner och se att killarna dammsugit och städat under tiden jag sovit. För att försöka slippa en massa gnäll kommande nätter ska jag idag se till att hinna koka upp en hög med nya nappar som alla kan ligga i sängen när det är dags för Simon att sova. Vad gör man inte för att få försöka sova gott om nätterna!    :)
 
Just nu sover Simon lunch och när han väl vaknat ska vi ta en tur till stan och uträtta diverse ärenden. Egentligen borde vi passa på att vara ute i den underbara solen som idag värmer ordentligt, men då det imorgon är måndag igen och ny arbetsvecka hinner vi inte med att fara runt då så det får bli idag istället. 
 

 
 
Nu, dagens första kopp kaffe och njuta av solen som skiner in genom fönstren.    :)
Hoppas att ni har en skön söndag och får njuta av solen ni med! 
Bye! 
 

Kalas hos en kompis idag

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Efter lunch och vila idag svidade Elias om till skjorta, tog med födelsedagspaketet till födelsedagsbarnet och så for vi hela familjen i väg på kalas hos kompisen I. Det var två nöjda småkillar som lekte för fullt (och den stora traktorn som fanns där var helt klart favoriten), fikade gott och fortsatte leka. Vi gillar kalas. Tack snälla för att vi fick komma och fira I idag!     :)
 
Nu kvällsmål och sedan ska småkillarna i säng.
Bye! 
 

Vad hände?!?

När jag och småkillarna imorse steg upp regnade det ute och det kändes skönt. Skönt då snön kan smälta bort och skönt då vi inte haft regn sedan vi åkte till Thailand i november förra året. Nu däremot snöar det ute! Vad hände? Vart tog regnet vägen? Nu är det faktiskt dags för våren att komma och jag tycker att snön snällt måste vänta tills det är dags för vinter igen om sådär sju-åtta månader. Suck....  
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
 
Denna lördagsförmiddag har vi bara varit hemma och inte gjort något speciellt alls. Vädret har inte lockat alls och vi har inte tagit oss ut. Just nu vilar småkillarna och om några timmar är det dags att gå på kalas. Det är dagens plan. P och jag hade tänkt oss bio ikväll, men det får bli en annan helg. Nu, mys i soffan med P.     :) 
 
Ha en skön lördag!  
Bye! 
 

En fredag hemma......

God morgon, fredag! 
 
Här avslutar vi arbetsveckan med en VAB-dag. Igår ringde de från förskolan och sade att Simon har ont i magen, och efter att jag hade hämtat hem småkillarna satt jag stora delar av eftermiddagen med Simon och tröstade. Så svårt det är att veta vad det är som är fel. Jag tror inte att Simon har magsjuka då han inte kräks, men han har ont i magen och utan att åter gå in på detaljer så tar det på hans krafter. Stackars liten. Tidigt imorse hade jag fortfarande inte bestämt mig för om det skulle bli jobb och förskola eller inte, och jag velade fram och tillbaka länge, men kom slutligen fram till att om jag är så pass osäker på det så bör vi vara hemma. Eller? Hade jag varit säker på att Simon och hans mage orkat med förskolan hade jag inte funderat på det ens? Nu har jag i alla fall ringt både förskolan samt meddelat jobbet att vi blir hemma idag, och jag hoppas att Simons lilla mage under dagen stabiliseras. Ska försöka komma iväg till vårdcentralen på förmiddagen för att kolla att det inte är något allvarligt vi missar då det är helg snart och det är bra att ha koll. Igår kväll åt han i alla fall kvällsmat, vilket var det enda han åt förutom lite yoghurt hemma på morgonen, och denna morgon har han ätit frukost, så det går åt rätt håll i alla fall. 
 
Så, en dag hemma blir det här hos oss idag. Nu, lek med tåg och kaffe till mig.    :) 
 

foto taget med min iPhone 

 
 
Ha en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Lite tankar, lite letande, lite om morgondagen

Denna onsdag har gått fort och det är alldeles snart dags för soffa och Grey's Anatomy. Det har inte hänt mycket alls här, utan vardagen lunkar på. 
 
Eftersom P hämtade Elias och Simon på förskolan idag (då jag har konferens fram till kl.fem på onsdagar) passade jag efter jobbet på att stanna till på Blomsterlandet och hade tänkt hitta en blomma till bänken i hallen då den står tom nu efter att påskriset gjort sitt. Väl på Blomsterlandet kunde jag dock ej bestämma mig för vad jag ville ha för blomma. Finns det fina mörkertåliga krukväxter egentligen? Jag vill helst ha en fin krukväxt som är tålig (dvs klarar av att P och jag med jämna mellanrum glömmer bort att vattna den) samt tål mörker då den kommer att stå på hyllan inklämd i ett hörn. Finns det sådana? Eller, är en kaktus alternativet? Jag har försökt googla på mörkertåliga växter men inte hittat någon fin än. Får helt enkelt fortsätta leta. 
 
Annars har P och jag kommit fram till att vi på allvar måste se till att varken Elias och Simon äter så mycket banan mer. Tidigare har vi varit emot banan i stora mängder då det finns bättre mellanmål som inte endast består av kolhydrater, och detta har vi talat om för fröknarna på förskolan. Nu gäller det hela inte mängden kolhydrater längre utan hur Elias mår. Jag ska inte gå in på detaljer, men efter att ha sett hur ont Elias har haft de senaste dagarna då han varit så hård i magen ska han inte erbjudas banan mer. Även jag har gett honom banan när vi har handlat på ICA Maxi då jag inte har orkat säga nej, och även jag måste stå på mig nu. Vi har pratat med Elias om att han inte ska äta banan då han blir så hård i magen, och trots att han håller med och säger att han ska låta bli är han ändå bara fyra år och ska inte behöva ta det ansvaret. Så, imorgon när jag lämnar på förskolan måste jag försöka få fröknarna att förstå hur viktigt detta är och att vi inte säger detta för att vara besvärliga. Hoppas verkligen att de förstår. Och, hoppas hoppas att Elias känsliga mage blir mindre känslig med åren. 
 
Imorgon blir det en fullspäckad dag med lämning på förskolan, jobb och sedan även hämtning efter arbetsdagens slut. Detsamma blir det på fredag. Ska försöka hitta på något med småkillarna imorgon eftermiddag för att få tiden att gå lite snabbare då P blir borta till på fredag. Får se om vi kan hälsa på en liten söt kattunge som flyttat in hos kompisar. Hmmm.....    :) 
 
Nepp, nu har Grey's redan börjat. Dags för soffa! 
Ha en skön kväll! 
Bye! 
 

Till frisören...

Efter förskola och jobb var Elias och jag iväg till frisören idag precis som planerat. Och, så duktig han var Elias när han satt där i stolen. Nu var Elias trött efter en dag på förskolan och höll vid en tidpunkt på att somna i stolen, men annars satt han där still och tyst hela tiden medan frisören klippte hans hår. När han sedan fått färg i sitt nyklippta hår var det en väldigt nöjd kille som åkte hem tillsammans med farmor och Simon medan jag stannade kvar för att få mitt hår färdigfixat. 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

 

Tyvärr måste jag nog säga att det var sista gången vi åkte till just den frisören då jag varit där (endast) två gånger och varit missnöjd båda gångerna. Visserligen nöjd då jag fått min utväxt åtgärdad, men missnöjd då det ändå har varit en centimeters utväxt kvar och inte riktigt sett ut som jag hoppats. Tyvärr. Redan när min frisör penslade på blondering i håret frågade jag om det verkligen blir blonderat ända in till hårbotten, och trots ett ja-kande svar hade jag en oroskänsla i magen. Den känslan blev bara starkare när hon tvättade ur håret och klippte topparna, och väl hemma är jag inte nöjd. 950:- för någonting som inte känns helt hundra känns inte bra. Efter frisören åkte jag förbi Madde med -e för att höra vad hon tyckte om resultatet och hon höll faktiskt med, vilket även P gör. Dessutom tycker både P och jag att Elias hår klipptes alldeles för kort trots att jag sade att han bara skulle klippas lite då han ska ha lite långt busigt hår. Lite Emil i Lönneberga-busigt hår, men lite kortare. Eller, snarare som MioMinMio-hår. Så nej, dit återvänder vi inte några fler gånger. Nästa gång jag ska hälsa på mina föräldrar ska jag se till att ringa till min gamla frisör som jag gått hos alltid annars och boka tid hos henne så att det blir ordning på saker och ting. Ibland är det faktiskt bättre som det var förr...... 

 

Bye! 

 


En tisdag med förväntningar....

God morgon!

Idag är det en vanlig tisdag med jobb och förskola som vanligt. Både Elias och Simon mår bra och jag hoppas det håller i sig. I eftermiddag ska Elias och jag till frisören och Elias är väldigt uppspelt då jag lovat honom blått hår (som han själv säger). Får se hur det blir.      ;)

Avslutar med en teckning som Elias ägnade mycket tid åt att färglägga igår. Nu sitter den på kylskåpet och lyser upp.      :)


foto taget med min iPhone 

 

Ha en bra tisdag! 
Bye!

 


En feberfri dag, hoppas vi på......

God morgon! 
 
Här börjar vi veckan med en VAB-dag då Simon var en kamin och hade feber hela dagen igår. Stackarn. Visserligen tog P och jag beslutet att Simon inte skulle få någon Alvedon för att dra ner febern då han inte var allt för tagen av den, och istället fick han sova två gånger under dagen. Jag kan inte riktigt släppa det här jag hört att kroppen ökar sin temperatur av en anledning, som en åtgärd för att själv ha ihjäl eventuella baciller (eller, är det virus?) då de inte trivs i värme, och att feber med andra ord inte är av ondo. Och, trots feber gick gårdagen bra. 
 
Denna morgon är Simon mycket piggare och vi tar en feberfri dag innan det imorgon är dags för förskola igen. Elias har än så länge inte åkt på feber, så vi hoppas att han klarar sig. Dagens planer har jag inte riktigt koll på än, så vi får se vad dagen bjuder på. Solen har inte riktigt trängt igenom molnen än och det lockar inte riktigt att gå ut, men enligt prognosen ska det bli sol och plusgrader så vi får som sagt se.      :) 
 
Hoppas ni får en bra måndag!
Bye for now! 
 

Frukost....

God morgon!

Lugna och sköna lördag- och söndagmorgnar tycker jag nog mest om att leka restaurang med våra småkillar. Jag sitter vid köksbordet och blir serverad frukost, denna morgon ägg&bacon-frukost med kaffe och grädde, medan jag sitter och dricker mitt eget kaffe bredvid. Perfekt!      :)  

 

foto taget med min iPhone 

 

 

När Simon och jag klev upp i morse snöade det ute, men nu skiner solen och jag hoppas att den lilla snö som ligger på uppfarten smälter undan snabbt. Annars tar vi det bara lugnt här hemma idag. Simon vaknade med feber, så vi får se hur han mår under dagen och om det är förkylningsfeber eller något annat.  

 

Ha en skön söndag! 

Bye! 

 


Kalasdax....

Idag har Elias varit iväg på 5årskalas hos kompisen S, ett kalas han sett fram emot i flera dagar nu. Häromdagen valde han ut en födelsedagspresent till S och idag svidade han om till skjorta samt hade hårfeppa i håret innan han skulle iväg. Söte kille. Kul hade han haft och denna gången var han inte alls blyg då några av hans förskolekompisar som han tycker om var där. Efter en timma där sade han åt mig att åka hem. (Och, inte hade han saknat mig alls.)      :) 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Snart börjar en ny vecka och Elias har ett nytt kalas att se fram emot nästa helg.     :)

Bye! 

 


På namnsdagen.....

Idag, lördag, har alla tre killarna här hemma namnsdag och nu står en liten namnsdagsblomma till var och en på köksbordet. Grattis, killar. Älskar er!     :)  

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Ha en skön lördag, alla! 

Bye! 

 


Några kort till....

Några kort till som jag inte kunde låta bli att knäppa på Elias och Simon medan vi var ute nu i eftermiddags. Snön har smält undan ganska bra på gräsmattan under veckan, så nu kan både Elias och Simon springa runt och leka. Me like!     :)  

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

 

Nu blir det middag och sedan ska vi mysa i soffan/fåtöljen framför Amigo Grande på Barnkanalen. 

 

Ha en skön fredagskväll! 

Bye Bye! 

 


Ett vårtecken!

En fin men något kylig fredagsförmiddag har vi här hos oss. Jag och småkillarna är ute på gården och donar och nyss upptäckte jag till min glädje att vårblommorna även här hos oss kikar fram lite smått. Jippii! Det finns hopp!    :)    

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Idag har vi åter inga speciella planer och vi får se vad vi hittar på i eftermiddag. P har åkt iväg till Sollefteå och kommer hem imorgon, så det blir jag och småkillarna här. 

 

Hoppas ni har en bra fredag. 

Bye! 

 


Lycka är....

Lycka är att få plocka fram cykeln/trehjulingen och andra uteleksaker. Och, att få cykla på stor stor yta utan att behöva akta sig för bilar.    :)   

 

foton tagna med min iPhone 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Projekt "Hacka is"

Denna morgon hade varken Simon eller Elias bråttom ut utan lekte inne för fullt, trots fortsatt fint väder ute. En liten stund har vi dock hunnit vara ute och vi fortsatte vårt projekt "Hacka is". Idag har Elias även börjat skotta snö från gräsmattan ner på uppfarten så att det smälter undan snabbare. Vad gör man inte för att få vår!?!      ;)

  

foto taget med min iPhone 

 

 

Efter lunch och vila ska vi åka in till stan för att köpa en födelsedagspresent till kompisen S som har kalas på lördag, och sedan även åka till hangaren och kontainern för att hämta den lilla trehjulingen tilll Simon samt andra uteleksaker till killarna. Det är dagens plan. 

 

Ha en bra torsdag, alla! 

Bye for now! 

 


Ute en sväng till....

Vi tog en liten promenad nu i eftermiddags också och jag säger det igen, så underbart väder det är ute idag!     :) 

 

Elias orkade med en liten cykeltur ändå, så vi tog oss iväg till en närliggande frisersalong och bokade tid åt både Elias och mig nästa vecka. (Det är hög tid att göra något åt min utväxt och Elias vill också friseras.) Sedan har vi fortsatt banka is på gården och medan jag lagade middag fortsatte Simon att leka på den lilla torra ytan som finns på altanen då han ville vara ute ännu mer. Tänk så underbart när all snö och is smält undan där, då är det bara att öppna dörren till altanen på morgonen och låta småkillarna leka där ute och själv ta en morgonkaffe i solen medan de leker.       ;) 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Givetvis ville Simon hemma även provsitta storebrors cykel och imorgon måste vi hämta hem Elias lilla trehjuling så att även Simon kan börja cykla runt på gården. Underbara vår!      :) 

 

Bye! 

 


En förmiddag ute

Det är onsdag och underbart vårväder här hemma. Så skönt!      :)
 
Jag och småkillarna (F'låt, kan inte riktigt sluta skriva det trots att det är dags att byta till "killarna") kom hem igår efter tio på kvällen och då påsklovet fortsätter tar vi denna dag som den kommer och spenderar den bland annat ute. Jag, Elias och Simon har ett projekt på gång här på uppfarten för att hjälpa våren på vägen och vi hackar is så snart vi får tillfälle till det. Och, det har vi gjort denna förmiddag. Sedan har vi även tagit en liten cykel- och promenadtur till de jämnåriga killarna nere på gatan, och fortsatt till den närliggande affären och hem igen. När jag frågade Elias om vi ska ta oss en cykel- och promenadtur efter vilan och mellanmålet i eftermiddag ville han inte alls det, så jag kan tänka mig att det tog på krafterna att cykla ändå.  
 
Nu ska småkillarna vila och jag ska sjunka ner i soffan med några tidningar och bara ta det lugnt jag med. 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Elias lär sig siffror

Idag har Elias upptäckt hur kul och spännande det är att följa siffror och se vad det är han ritar för något. Vi har hjälpts åt de första fyra teckningarna, och nu försöker han själv och tittar på klockan när han behöver räkna eller frågar mig om hjälp. Duktige kille! Perfekt sätt att lära sig siffror på, det här!       :)  

   

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Påsklov....

Det är tisdag och påskhelgen gick inte riktigt som jag hade önskat. Tidigt tidigt på söndagmorgon var det dags för magsjukan att göra entré i familjen igen, men denna gången var det jag (!) som åkte på den. (Vilket i och för sig kanske är bättre än att det är småkillarna, men oavsett så är det jobbigt.) Så, hela söndagen sov jag bort och igår var jag uppe men fick med jämna mellanrum gå och lägga mig igen för att vila lite. Fy, så magsjukan tar på krafterna och inte är den rolig heller. Inte alls. Mest tråkigt var att jag och småkillarna hade sett fram emot att träffa vanhamummu och vanhaukki, samt Lasse och Anneli, och det blev det ingenting med så klart. Nu väntar vi på att mina 48timmar som kräkfri ska passera och på att se om jag smittat någon annan. Det sista jag gjorde på lördagskvällen var givetvis att pussa Elias och Simon godnatt, så frågan är om de redan då blev smittade eller om vi har tur och de klarat sig. Vi får se. Gissa om det har varit jobbigt att vända bort huvudet när Simon kommit och velat pussas på munnen. Stackars liten..... 
 
Annars, förutom att jag legat magsjuk, har vi haft en bra helg. Elias och Simon har lekt med sin kusin Oskar för fullt, och hållit mummu och ukki igång mest hela tiden, precis som det ska vara. Då vi inte har träffat bror och Karin sedan i julas var det kul att göra det också, även om det inte blev så att vi umgicks så mycket. 
 
Idag tar vi dagen som den kommer. P jobbar hemifrån och jag som småkillarna ska spendera dagen med lek inne och ute. Förhoppningsvis får vi vara friska nu och njuta av påsklovet som vi faktiskt har.      :) 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Grattis på födelsedagen!

 

foto taget med iPhone 

 

 

Idag fyller älskade mamma år och henne har vi så klart firat lite smått. Grattis Grattis!!!!! 

Bye! 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!