Så blev det kväll igen

Då sover småkillarna. Istället för att åka iväg i eftermiddags till ICA Maxi for jag själv iväg ikväll och handlade, och nu är åter mat och förråden av diverse påfyllda. När jag for iväg tog gubbsingen med sig småkillarna så att de fick träffa farmor en stund, vilket var uppskattat från alla håll. Nu ikväll återstår lite planering inför de kommande tre dagarna då gubbsingen ska jobba långa långa dagar igen, sedan sova då det blir en tidig uppstigning imorgon. Säger redan nu:  

Nighty-Night!


Är glömsk idag.....

Efter att ha lämnat Elias på dagis imorse for jag och Simon iväg till ICA Maxi för att handla. Det är himla bra med den där scanningsmojängen man använder, himla bra att man tar den innan man börjar handla, och tur att man måste använda sitt ICA-kort för att få en. Jag hade inte mitt ICA-kort med mig, eller något annat kort för den delen. Plånboken var tom. Det upptäckte jag där jag stod på ICA Maxi redo att ta den där scanningsmojängen. Innan jag for hemifrån tänkte jag tanken att jag måste plocka med mig alla kort jag har i fleecejackans ficka efter gårdagens promenad då jag inte orkade släpa med mig hela plånboken utan bara tog korten. Jag tänkte tanken, men inte kom jag ihåg det senare utan for givetvis iväg utan kort. Tur var att jag gjorde upptäckten innan jag började handla mat, det hade blivit lite smått jobbigt att upptäcka det vid kassan när det var dags att betala. Så, ingen mat idag. Inte i förmiddags i alla fall. Att handla mat vid tio-tiden på ICA Maxi är jättebra då det inte alls är mycket folk där då, men det blev det inget av idag.

För att inte komma hem helt tomhänta åkte Simon och jag över till Blomsterlandet och köpte med oss två stycken Ören-på-snören som kan pigga upp och ge lite vårkänsla. I några dagar till har de erbjudande på just dessa och en kostar 20:-, bra pris tycker jag. Jag mår dessutom bra av att gå omkring och strosa i blomsterbutiker, det är så rogivande och fint.   :)

Jo, och så hade vi glömt bort sotaren idag också. Tur i oturen såg jag honom när han var två hus längre bort och slog av pannan direkt. Tur i oturen tog han även lunch innan han kom till oss, så pannan hann svalna så pass att han kunde utföra sitt arbete. Nu är det sotat och klart för denna gång. När vi har hämtat Elias idag ska vi ta och göra ett nytt försök med ICA Maxi och se vad vi får med oss denna gången.

Bye for now!
 

Röstresurser......

Madre Mia.... Visst har jag fått sova lite inatt, men lite då och då har Simon klart högt och tydligt talat om att han inte är nöjd. Det går inte att ta miste på när han inte är glad. Jösses. Tack och lov gick gubbsingen tillslut upp med Simon imorse och jag fick sova en timma till, ända till klockan sju. Nu ska jag försöka vakna till här, få till morgonen med frukost, antal koppar kaffe, och sedan blir det dagis och ICA Maxi.

Ha en bra onsdag, alla!   :)
Bye!

Snurra en tofs

När jag och Simon hämtade Elias på dagis idag satt han och snurrade ihop en tofs (eller, vad säger man att man gör???). Han och en tjejkompis på dagis hade suttit i en timma, helt fokuserade på snurrandet, och Elias var jättestolt över vad han hade åstadkommit. Att komma och hämta mitt i en aktivitet på dagis är dock inte alls lyckat, och för att slippa gråt och tårar fick han till slut ta hem tofsen för att fortsätta pyssla lite här hemma. Och, det har han gjort: en stund på eftermiddagen i soffan och sedan en liten stund på kvällen tillsammans med mig i fåtöljen. Mysigt! Och, kul att han får prova på så mycket.    :) 
Bye!

Hämtat på dagis

Idag tog vi årets första promenad till dagis när Elias skulle hämtas. Tanken var att jag skulle hämta som vanligt med bilen och sedan fortsätta till ICA Maxi då vi behöver handla igen, men då solen skiner och det är jättefint väder ute tog vi istället en promenad. Jätteskönt med lite rörelse och frisk luft var det.   :)


Bye!

Det här med föräldrapenning......

Med förkylningar, ögoninflammationer och magsjuka i huset glömde jag bort att söka föräldrapenning från Försäkringskassan i tid denna månad. Klantigt, jag vet. Jag vet inte var jag hade fått för mig att man kan söka föräldrapenning fram till den 20:e varje månad och sent på kvällen förra måndagen kom jag på det, loggade in, fyllde i uppgifterna och trodde att jag klarat mig. Gissa om jag blev stressad igår när jag loggade in på banken och upptäckte att jag endast fått ut pengar för 8dagar denna månad, från den 21:a-29:e februari. Suck....

Så, idag har jag ring Försäkringskassan för att försöka få resterande dagar beviljade samt utbetalade ganska så snart. Räkningarna får tyvärr snällt vänta. Sedan har jag lärt mig följande:

- Ny ansökan om föräldrapenning ska komma in senast den 15:e varje månad om den ska hinna behandlas och betalas ut i tid.

- Man kan göra ändringar i sin ansökan fram till den 20:e.

- Som föräldraledig förväntas man ta hand om alla sina barn om ett eller flera syskon blir sjuk/sjuka, oavsett om man har ett syskon, tre eller tio. Den andra föräldern har egentligen ingen rätt att VABa och om man ansöker om VAB-pengar är det inte säkert att man får det godkänt eller utbetalt.


Det sistnämnda tycker jag är jättekonstigt. Antingen förstod hon inte vad jag menade, eller så förklarade jag på ett väldigt förvirrande sätt, men det var så hon sa. Så, när Elias låg hemma i magsjuka och gubbsingen stannade hemma en dag från jobbet för att hjälpa till då jag inte räckte till ger inte rätt till VAB-dag. Som sagt, konstigt. Stackars stackars alla flerbarnsföräldrar om exempelvis fyra-fem barn åker på magsjuka och så ska man ta hand om det själv 'bara' för att man är föräldraledig med en liten. Tydligen kan man ansöka och skriva in speciella omständigheter som förklaring till sin ansökan, men hur det än är krävs det en extra procedur för att få ut VAB-dagar. Eller, är det så att jag har missat någonting och man kan ansöka om VAB-dagar på annat sätt?????

Sedan kan jag inte hitta information om det där med den 15:e varje månad hur jag än letar på Försäkringskassans hemsida. Eller, så klickar jag på helt fel ställen. Men, nu vet jag. Nu ska jag se till att komma ihåg att ansöka om föräldrapenning innan halva månaden har gått. Jag kommer oftast ihåg det, jag gör det samtidigt som jag betalar mina räkningar för att bli av med det, men tydligen kan jag glömma också. Idag ordnade det sig och pengarna kommer om några dagar. Då måste jag bara komma ihåg att logga in för att betala räkningarna också.   ;)

Bye!

Ny dag, nya krafter, ny huvudvärk

Hela dagen igår hade jag ont i huvudet. Trots att jag knaprade i mig Alvedon hela dagen gav sig inte huvudvärken och när småkillarna somnat orkade jag inte göra någonting annat än sova jag med. Fy så ont jag hade. Tidigare under eftermiddagen satt jag och vilade mig i fåtöljen och Elias var jättegullig som lekte och underhöll Simon den stunden. Så jättesnäll var han. När jag steg upp ur fåtöljen upptäckte jag att Simon kräkts ner sina kläder, och Elias sprang glatt upp och hämtade rena kläder till Simon då han ville hjälpa till. Smutskläderna hamnade på en hög på golvet medan jag höll på att byta om, och när det var klart undrade Elias om kläderna skulle ner i tvättkorgen, och sedan gick han även iväg med dem. Jag var så tacksam för att vi hade en bra dag igår. Söte kille!

I sängen igår kväll somnade jag till på spikmattan en stund och jag tror att det hjälpte då jag kommer ihåg att jag inatt har vaknat till och faktiskt dragit en suck av lättnad då huvudvärken varit borta. När Simon och jag för en halvtimma sedan steg upp var tyvärr huvudvärken tillbaka och jag har åter tagit Alvedon, och jag hoppas att det blir bättre idag. Jag har mer ork så jag hoppas att huvudvärken inte tar över.

Döm min förvåning när jag kikade ut när jag vaknat och åter upptäckte ett vitt täcke på marken. Stod det inte på Aftonbladet igår, med stora rubriker, att våren är på väg att dra in med stormsteg? Nu såg jag inte vädret igår och den här snön kanske var väntad, men jag igår tyckte jag faktiskt att det var skönt med solen som sken och en helt ren och torr uppfart så att man slipper halka omkring. Elias hade vurpat ute på dagis igår då det är så isigt bitvis, och fått ett litet sår på näsan, så torra fina vägar och torra fina lekplatser och gårdar vore på tiden att få. Tur att Elias i alla fall hade hjälmen igår då han vurpade. Det var många barn som sprang runt utan hjälm när jag hämtade Elias på dagis och nu är det verkligen lurigt med is och halka. Tur att det gick bra.

Nu är det morgonkaffe som gäller och snart vaknar nog Elias och gubbsingen till. Sedan blir det full rulle här som vanligt.
Ha en bra tisdag!    :)
Bye!

Lite ovant....

Lite ovant är det. Från att ha sovit tre kortare stunder per dag håller Simon på att ställa om till två sovstunder, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Nu sover han mellan 1 - 2 timmar, och det känns jättekonstigt. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Visst går jag och donar, och idag har jag vikt tvätt, startat en ny tvättmaskin, strykit kläder, ätit lunch då jag inte orkade vänta på att Simon skulle vakna, plockat i köket, och annat smått och gott. Visst kan jag helt klart vänja mig vid att få egentid i 1-2timmar, det skulle vara jäteskönt, men än så länge känns det ovan och jag kikar med jämna mellanrum till vår lille kille så att det inte har hänt honom något.  Bye!

Måndag med halsont

Måndagmorgon. Så mycket lättare det är att stiga upp när det börjar ljusna tidigare och tidigare ute. Trots en smått tung natt, då Simon sov oroligt samt skrek och jag hade ont i halsen så att jag inte riktigt kunde svälja, kunde jag stiga upp när Simon vaknade vid halv sju. Ute håller solen på att gå upp och trots att det ser kyligt ut ser det ut att bli en riktigt fin dag. 

Idag är det dagis för Elias del. Då han var sjuk förra veckan har jag inte alls koll på om han egentligen bör ha sportlov och vara hemma. Framöver kommer småkillarna vara hemma från dagis och skola då jag också har lov/ledigt, men nu vet jag inte. Nästa vecka har vi preliminärplanerat en liten semester och om det är så att vi kommer iväg ska Elias vara ledig då, och då vore det bra att han får vara på dagis och leka denna vecka. Februari-månad har det inte alls varit mycket dagis för Elias del och att vara ifrån dagis för länge är heller inte bra. (Nu tar Elias förändringar väldigt bra, men det är ändå bäst med rutiner i det stora hela.) Får se vad de säger när vi kommer dit.

Simon och jag har inte planerat så mycket. Natten till igår (söndag) sov Elias mellan mig och gubbsingen en stund tidigt på morgonen och jag vaknade då av att Elias hostade rakt på mig om och om igen. Jag vet inte om det är Elias baciller (för det kändes faktiskt som att jag fick alla baciller på mig när han hostade), eller om det bara är förkylningar som går runt runt här hemma, men ont i halsen och ont i huvudet har jag idag så jag måste kurera mig. Suck. Vill gärna slippa detta nu.

Men, nu är det dags för frukost och morgonkaffe. Ha en bra måndag!   :)
Bye Bye!

Bad ikväll

Ikväll har småkillarna badat tillsammas själva för första gången. Det är så kul att även Simon gillar att bada nu, både han och Elias har plaskat för fullt och skrattat. Så jättehärligt att se. Innan Simon hoppade ner i badet tog Elias fram båten Elias som hade fullt upp med att åka runt bland allt skum. Tänk att så lite kan glädja så mycket.    :)Bye!

Våren är på väg med lek på altanen

Ett tecken på att våren är på väg: när Elias fritt går ut och in på altanen utan snö som tar emot altandörren, och utan att behöva ta på sig alla vinterkläder. Idag har han vattnat altanen lite. Han hade jättemycket att göra, sade han själv. Och nej, han blev inte så kall trots att han bara hade vinterskor på då han endast var ute max en minut åt gången. Men, många turer ut och in blev det. Hoppas att det snart är vår.    :)
Bye!

Uppe med Simon

Söndagmorgon. Simon och jag har snart varit uppe i en timma, Elias och gubbsingen sover vidare uppe. Måste säga att det faktiskt var skönt att stiga upp tidigt med Simon och få en stund här nere i lugn och ro innan dagen drar igång för fullt. Jag sitter med min morgonkaffe nu medan Simon går igenom leksakerna i sin leksakskorg på lekmattan.

Igår kväll, lagom efter mellodifestivalen, vaknade Simon till och ville vara uppe med oss. Det gick inte alls att få honom att somna om, så han fick följa med ner till vardagsrummet och sitta där i väntan på att han skulle ge upp och somna. Vi kunde inte göra något annat än att skratta med honom, för det enda som han gjorde var att titta på oss och skratta. Han var jätteglad, lille Simon. Jag antar att han kände på sig att det var annorlunda, att han inte brukar vara uppe så sent när det är mörkt i huset, och bara ha oss för sig själv, så han njöt för fulla muggar. Tillslut gav vi upp och gick och lade oss alla tre och efter lite amning somnade Simon tillslut om. Även om det var mysigt att vara själv med Simon en stund är det tur att alla kvällar inte är sådana.    :)

Nu, morgonkaffet som sagt och lek med Simon. Ha en skön söndag!
Bye Bye!

Grillpremiär år 2012

Tanken var att jag ikväll skulle laga kyckling till middag, men på affären råkade jag få syn på karré i kötthyllan och vips så var planerna ändrade. Ikväll har vi haft grillpremiär och det blev en enkel middag med karré, bearnaisesås och lök till. Småkillarna fick lite majs till, som Elias har smaskat i sig och Simon mest slängt runt om sig. Gott var det i alla fall och grillsäsongen 2012 är härmed inledd.    :)
Kikade tillbaka i bloggen och såg att gubbsingen och Elias skottade sig fram till grillen förra året den 12mars och att vi då inledde förra årets grillsäsong. Stor skillnad om man jämför förra året och nu: idag helt snöfritt och torrt på altanen medan det säkert var 40cm snö på altanen förra året.    :)

Bye!

Sovmorgon till nio

Imorse steg jag upp klockan nio. Jag fick lite sovmorgon och även om jag under mina två extratimmar vaknade till lite då och då gjorde det ingenting, för vad är mer härligt att vakna upp till än skratt, bus och glada småkillar. Elias smet upp till mig några gånger för att berätta att han bland annat gömt sig i skåpet i skänken och skrämt pappa, samt för att pussa på mig, och sådana väckningar kan jag gärna ta. En jätteskön morgon.    :)

Just nu är Elias och gubbsingen ute för att skrapa rent på uppfarten så att vi slipper halka omkring på isen som vi tidigare dagar har gjort. Det kommer ner snöblandat regn, så mer ute än så kommer vi nog inte att vara. Vi får se vad denna lördag för med sig.

Ha en jätteskön lördag, alla!   :)
Bye! 

Keso-pannkakor

Ikväll var jag sugen på pannkakor till middag och så fick det bli: kesopannkakor. Och, jag är helt lyrisk. De var enkla att tillaga och verkligen jättegoda! Jag kommer helt klart laga kesopannkakor fler gånger. Mums! Pannkakorna fick även tummen upp av Elias, som smaskade i sig en halv och var sedan jättemätt, samt av gubbsingen.    Receptet:

25g smält smör
250g keso
4 ägg
2dl vispgrädde 
3msk fiberhusk
1,5tsk vaniljpulver

Ingredienserna vispas samman och ska sedan stå och dra i fem minuter. Sedan är det bara att steka på lagom stora pannkakor. Under tiden man steker kan man platta ut och forma pannkakan till den storlek man vill ha då degen är väldigt fast i bunken men blir hanterlig i värmen. Servera med vispad grädde och bär.   :)

Receptet finns säker lite här och var på nätet men jag hittade det hos elvabarnsmamman Mirka. Rekommenderas verkligen!    

Bye Bye!

Ute idag och kvällspromenad

När gubbsingen kommit hem från jobbet idag tog vi på oss kläderna och gav oss ut. Det var så jätteskönt att komma ut på promenad, och Elias promenerade på bra han också innan han blev trött och ville sitta i vagen. Det var en fin solnedgång med rött sken ikväll och jag kunde inte låta bli att fotografera kyrkan när vi passerade den. 
 
Tidigare idag var Elias också ute en stund och då det inte finns så mycket snö att skotta nu ägnar han sin tid åt att hacka is. Jag intalar mig själv att isen smälter snabbare om den inte hänger ihop i stora plattor utan ligger utspridd i mindre bitar lite här och där. Så, vi hackar på. Jag hängde också på och hackade is tills Simon vaknade och det var dags för mig att gå in. En bra dag idag.    :)


En glad kille.....som hade fullt upp med att hacka is.Ute på kvällspromenad.....med en fin solnedgång.....en glad Elias......och en trött Simon som fick somna till lite i vagnen.Bye!

Vaknar gråtandes

Jag vet inte vad det är, men Elias har kommit in i period där han vaknar gråtandes. Varje gång. Det spelar ingen roll om han har sovit gott hela natten, sovit lunch här hemma, eller sovit lunch på dagis, han vaknar och gråter eller snyftar varje gång. Drömmer han mardrömmar och vaknar upp mitt i? Det tar en bra stund att sedan trösta och få honom på bra humör. Jättejobbigt för stackars Elias och jobbigt att behöva trösta varje gång han har sovit. Jag hoppas verkligen att han snart kommer att sova gott och vakna med bushumör som han alltid annars har gjort. Vet inte vad det är......???

Bye!

'...som ukki'

För en stund sedan stod Elias och studerade sin pappa när han rakade sig. Elias vet att han inte kan stå så nära handfatet då det blir så skäggigt, men han stod där och tittade på ändå. När det var klart frågade Elias sin pappa varför han lade upp rakapparaten på hyllan, och sedan undrade han om pappa skulle raka håret. Han fick ett "Nej." till svar, och efter lite betänketid sade han:

- Då blir det som ukki.


hihihihi..... Åh, så vi skrattade. Vilken härlig koppling han gjorde, Elias, för då hade det blivit lite grand som ukki. Barn och deras underbara tankegångar.    :)

Bye!

Babysim och trött Simon

Det var en trött Simon som kämpade sig igenom babysimmet idag. Innan vi sjungit namnsången, i början av babysimmet, hade Simon plaskat både sig själv och mig blöta, och hade jätteroligt i vattnet. Mot slutet av halvtimman som vi badar var han dock ordentligt trött och uttråkad, och med jämna mellanrum fick jag komma på något nytt vi kunde göra för att få honom att sluta skrika. Simon och jag lyckades i alla fall få till tre små dyk (första gången rekommenderar de max tre dyk) och av dessa fick han kallsup bara en gång. Duktige lille kille. Efter bad, dusch, kläder på och amning somnade han i bilstolen på vägen hem och fortsatte sedan sova i en timma till här hemma.      :)

Nästa vecka är det sportlov och även babysimmet har uppehåll då, men tydligen är babybassängen ledig så det finns möjlighet att simma lite med de små själv då. Det är inte alls många gånger kvar av babysimmet efter sportlovet och jag måste försöka ta igen de två tillfällen vi missat på något sätt. Får se hur jag kan lösa det.

Bye for now!

Inte riktigt som jag tänkt mig......

Dagarna blir inte riktigt som man har tänkt eller önskat sig jämt. Jag hade sett fram emot en gnällfri dag med lek på ÖppnaFörskolan och bad med Simon. Nu är jag så jättetrött och ledsen då det verkligen inte har varit en gnällfri förmiddag, och tyvärr får jag bada själv med Simon då vi inte har någon barnvakt till Elias. Idag är det troligtvis dyk som står på schemat och då vi har missat två gånger redan dyker nog de andra bebisarna för fullt och vår Simon har inte ens doppat huvudet. Hade önskat att jag inte varit själv då jag inte är lika lugn som P, och barn har en förmåga att känna av när föräldern blir nervös, men jag får göra det bästa av saken. Hoppas hoppas att det går bra.   
 
Så, jag ska packa väskan, se till att få i mig lite lunch (det första jag hinner äta idag) och sedan väcka Simon. Sovtiderna blev det också lite si-så-där med idag, och jag hoppas att Simon inte kommer vara allt för trött när det är dags för bad.

Bye for now!

Jag och småkillarna är uppe......

Jag och småkillarna är uppe denna torsdagmorgon. Småkillarna sitter på lekmattan tillsammans, medan jag har klickat in mig på datorn för att se vad som har hänt ute i världen samt skriva lite här. Gubbsingen sover och har rätt till lite sovmorgon då han kom hem sent inatt från storstaden. Ska erkänna att jag hann bli orolig, jag tycker inte alls om att vakna mitt i natten och upptäcka att sängen fortfarande är tom trots att prelimär hemkomsttid är passerad. Jag hinner tänka alldeles för många tankar när det händer. Skönt att allting gick bra i alla fall. Bra att han får sova ut lite.  

Nu ska vi ta tag i morgonen här, jag och småkillarna. Frukost, dusch (för min del) och kläder ska på, sedan måste diskmaskinen (som jag så fint lyckades förtränga igår kväll) tömmas och allt annat dagligt fixas. Vi är i alla fall friska här, hela familjen, så idag kan vi hitta på något.    :) 

Ha en bra torsdag! 
Bye Bye! 

Bok-rea för småkillarna

Även om jag inte hittade några böcker till mig själv så gjorde vi några fynd på Bok-rean på ICÁ Maxi. Elias hade redan vid något tidigare tillfälle spanat in två böcker, Här kommer bussen och Här kommer bärgningsbilen, och dessa ville han idag köpa. Sedan blev det några böcker till. Det är bra. Jag är så glad att Elias tycker om att läsa böcker och köper gärna nya lite då och då.    :)

I Sysselstad-brandbils-bokpaketet fanns åtta småböcker som vi kan läsa tillsammans med Elias, trots att de kanske innehåller lite för lite text för honom, och de kommer att bli perfekta att läsa för Simon så småningom.   :) 

Bye!

Gnäll

Klockan är halv två och jag är redan helt trött på gnäll. Jag vet inte riktigt vad det är med Simon idag, men han gnäller gnäller och gnäller. Jag har försökt kika i munnen för att se om det är tänder på G, men jag kan inte se några. Jag har försökt få honom att sova, men även när han vaknar upp är han på gnäll-humör. Han vill inte leka, inte gosa, inte vila, inte vara själv. Jag bara hoppas att det inte håller på hela eftermiddagen och kvällen då jag ska orka med gnället själv. Hoppas hoppas han blir lite gladare snart.

Snart är det dags för Elias att vakna och efter mellanmålet ska vi åka in till ICA Maxi och handla lite mat. Ska se om vi hittar några böcker till Elias och Simon på Bok-rean de har där. Nu en kopp kaffe så jag får lite ork.

Bye Bye!


Morgon med tandläkarbesök

Denna onsdagmorgon började med tandläkarbesök för min del. Jag tycker det är en liten trygghet att komma iväg med 18månaders mellanrum, istället för 24månader, och precis som förra gången var allting bra. Som vanligt tyckte tandläkaren att jag ska använda mer tandtråd, det är verkligen någonting som jag nästan aldrig använder, så jag borde göra ett försök.   

När jag ändå var hos tandläkaren passade jag på att fråga om barn som gnisslar tänder och fick svaret att så länge de inte har besvär av det så gör man ingenting. (Har frågat förut men frågade igen ifall ny forskning har visat annat.) Vanligt är att tandgnisslandet växer bort med åren, men om det fortsätter samt blir värre ska man följa upp det. Så, nu kan vi bara gilla läget och lyssna till det på nätterna här hemma. Jag hoppas verkligen att det slutar snart. 
 
Elias mår annars bra här hemma och är frisk; inga röda ögon, inga tårar som rinner och ingen gucka. Vi fortsätter med salvan som man ska två dagar efter att man blivit frisk, och hoppas att nu gubbsingen och jag inte åker på det. Har vi klarat oss hittills borde vi väl få klara oss helt?

Idag ska vi ta oss ivag för att handla mat och jag vill så gärna även iväg på Bok-rean, men det får nog bli en annan dag. Gubbsingen jobbar troligtvis sent, så det blir jag och småkillarna hela långa dagen. Det är inget vidare väder ute, så vi får se vad vi hittar på idag.

Ha en bra onsdag, alla!   :)
Bye!

Lilla Vita

För ett tag sedan öppnade en mysig liten butik här där vi bor, och idag kom jag äntligen för mig att gå in och ta en titt. Lilla Vita heter butiken och de säljer verkligen sådant som jag tycker är fint, till ett bra pris också. Vet dock inte hur länge de kommer att kunna ha butiken igång då jag sällan ser personer där, men visst vore det mysigt om butiken överlever. Me like!   :)Bye!

Lite frisk luft.....
Lite frisk luft hann vi ta i eftermiddags. Skönt, för både mig och småkillarna.    :)

Bye!

Varför då?

Åh nej! (Får jag säga så?) Elias har kommit in i en Varför då?-fas. Varje sak som jag säger, eller förklarar, följs av ett Varför då? från Elias.

- Elias. Vet du, det är inte bra att du gnisslar tänder.
- Varför då?
- Jo, tänderna går sönder lite då (vet inte hur annars jag ska förklara det) och det är inte bra.  
- Varför då?
- Du behöver tänderna att äta med.
- Varför då?
- Så att du växer, och blir stor och stark.
- Varför då?
- hmmmmm.......


Hur många Varför då? ska man orka med? Oftast börjar jag tillslut skratta, men åh så jobbigt det är.    :)

Bye!

Kalla fossingar

Tisdagmorgon. Vi har åter haft turen att få sova bra inatt och hela familjen är utvilad. (Jag gäspar men känner mig ändå avslappnad och utvilad.) Elias har sovit bredvid mig hela natten, och visserligen sparkat på mig lite då och då, men det har ändå gått bra. Simon har ammat en gång, sedan kommer jag inte ihåg att jag lyfte tillbaka honom i spjälsängen men eftersom han låg där när vi vaknade på morgonen måste jag ha gjort det. Lite skrämmande att vissa saker går av automatik, men sovit har vi som sagt gjort. 

Nu imorse och vid frukostbordet satt Elias och jag och pratade om att han inte får sparka på mig när han sover i vår säng. Givetvis förstår jag att han, eller att man själv, inte alltid har koll på hur man rör sig i sängen men ändå tänkte jag att jag ska nämna det för honom ifall han vaknar till på natten och någonstans i bakhuvudet kommer ihåg att han inte ska sparkas. Svaret jag fick var:

- Men... Jag skulle ju värma mina fötter under dina ben, mamma!


Jaha..... Så det var det han gjorde, och givetvis måste han få värma sina fossingar när han blir kall. Jag ska dock påminna honom om att det kan vara bra att ha strumpor på sig så att fossingarna inte blir kalla när han sover. Skönas för oss alla, tror jag.    :)

Idag har jag inte bestämt mig för vad vi ska hitta på. Elias vill iväg och handla mat. Vi får se, vi får ta dagen som den kommer. Idag finns inga måsten i alla fall, och det är skönt. Hoppas ni får en bra tisdag!

Bye Bye!

En tankeställare......

När jag tog min lilla bloggrunda ikväll hade Johanna länkat vidare till en blogg som fått henne, och med henne många andra, att börja fundera. En blogg som även jag klickade mig vidare till, en blogg som innehåller mycket tänkvärt. Och, jag fick mig faktiskt en tankeställare. Barn har så mycket klokt att säga, men tyvärr i all denna stress glömmer vi bort att stanna upp, lyssna, och ta tid för barnen då vardag, jobb, dagis, skola, middag, läxor och allt annat ska hinnas med. Jag älskar våra småkillar, så otroligt jättemycket, och jag inser att jag måste börja stanna upp, sluta stressa, sänka de höga kraven, och istället bara vara mamma, ibland sätta mig på golvet och lyssna på vad Elias har att säga, varför han gnäller eller är ledsen. Jag hade behövt gå på inspirationsföreläsningen i mars, men tyvärr hann den bli fullbokad. Jag behöver få mig några tankeställare, lite inspiration, lite vägledning. Men, att tankarna redan börjat snurra är ändå en början. Eller? Och, imorgon är en ny dag.   :) 


Läs denna blogg!


Bye!

Den här gubben......

Som vanligt när vi satt och åt lunch idag pratade vi om ditten och datten, Elias och jag. Elias sade då att han vill åka till mummu och ukki idag, och jag fick säga att vi tyvärr får vara hemma några dagar till då även mummu är lite sjuk. Till svar fick jag:

- Ja..... Den här gubben är också sjuk.


hihihihi...... Det var nog första gången han hänvisade till sig själv som gubben. Men visst, både gubbsingen och jag säger "gubben" åt honom ibland och det har han visst snappat upp. Söte kille.   :)

Bye!

Halt ute!

Oj då, så fel jag hade. Inte är vägarna rena och fina. Långt ifrån. De är hur isiga och hala som helst. Tur att vi tog dubbelvagnen när vi gav oss ut på promenad till Apoteket för att köpa ögonsalva, örontermometer och annat som behövdes. Det hade blivit lite väl guppigt med pulka på den isen. Elias gick en bit, men när han började halka runt lite kunde han sätta sig ner för att vila en stund. Dubbelvagnen var rätt val. Simon har dock nästan vuxit ur liggdelen så det är dags att byta till sittdel där. Måste komma ihåg att göra det snart.

På vägen hem stannade vi till vid den lilla lekparken och Elias fick leka lite, åka lite rutschkana, gå balansgång och slänga sig i snön lite. Det är en jättefin dag ute och det var perfekt att ta ut de sista krafterna innan lunch så att Elias nu kan sova gott. Simon sov gott i vagnen en stund och studerade sedan storebror när han lekte. Frisk luft för oss alla tre blev det.   :) 


Nu sover Elias. Simon och jag ska passa på att leka, öva lite balans, sjunga, rimma och ramsa lite, innan det är dags för honom att somna om en timma. Någonstans där ska jag hinna ta en kopp kaffe på lunchen.

Bye Bye! 

Morgonkaffe och bak på jobbet

En ny vecka och den har börjat helt ok då jag tror att vi alla fick sova ganska bra i natt. Elias har faktiskt sovit hela natten efter att ha fått i sig lite Alvedon, och han klagar inte alls över ont i örat, eller värk någon annanstans, vilket är jättebra. Dock är som sagt ögonen inte bra så han blir hemma från dagis denna vecka. Simon mår i alla fall bra och även jag känner mig piggare.

Idag får vi se vad vi hittar på här hemma. Min tanke igår var att vi kanske ska ta en promenad med vagn och pulka, men då vägarna nu antingen är rena på snö eller sandade, är det inte helt optimalt att dra en pulka efter sig. Det är dock fint väder ute, så på något sätt borde vi ta oss ut.

Nu är det först morgonkaffe som gäller, och Elias har redan hunnit plockat med sig alla sina saker ur sitt skåp och åkt till jobbet. Jag ligger helt klart efter i starten. Idag har han skjorta och slips på sig, vår Elias, precis som man ska ha på jobbet. Och, på jobbet ska det bakas. Skönt att han sysselsätter sig lite själv i alla fall.   :)
Ha en bra måndag!
Bye!

Städ och fix idag

Idag har dagen ägnats åt städ och fix. Under förmiddagen och fram till tre har jag städat och plockat, men trots att jag har fått saker gjorda har jag inte blivit klar. (Jag har inte städat konstant hela tiden utan tagit små avbrott för lunch, planering, dusch, hämta Elias etc etc och tiden har givetvis runnit iväg.) Långa stunder har Simon faktiskt stått och tittat på när jag har farit runt med dammsugaren, men när han väl tröttnar på att titta så tröttnar han ordentligt och då är det bäst att avbryta och hitta på någonting annat. Så, fortsätta städa får jag göra vid annat tillfälle. 

Under förmiddagen och fram till halv tre var Elias iväg och lekte med sin farmor, och hade det jättekul. Han har idag fått åka spark, och det är någonting han gillar skarpt. När jag hämtade honom var han tvungen att visa vilken spark det var han hade åkt med, och var någonstans sparken var upphängd i väntan på nästa tur. Tur, och kul, att han fick göra någonting roligt idag då han har varit uttråkad när han varit hemma och sjuk.  

På To-do-listan har vi länge haft hyllor som ska sättas upp i källaren, och detta tog gubbsingen och Elias tag i eftermiddags. Gubbsingen borrade medan Elias dammsög, och båda var jättenöjda med samarbetet. Elias hämtade till och med ner båda sina verktygslådor och sin egen borrmaskin för att kunna hjälpa till. Snart kan vi få ordning på kaoset i garderoben som vi har gömt bakom skjutdörrarna, och det känns riktigt bra. Ordning underlättar.   :)

Tyvärr började Elias, någon timma innan läggdags, klaga på ont i örat och nu är jag orolig för att han även har fått öroninflammation. Måste ringa BVC direkt imorgonbitti och höra vad de säger. Det underlättar verkligen att Elias kan prata och beskriva eller peka var han har ont, och ikväll har han pekat bakom och precis under vänster öra. Jag är som vanligt nojjig (tittar alldeles för mycket på TV däribland Body of Proof, Criminal Minds etc) och är rädd för att han har ramlat idag och slagit i huvudet, och att det kan vara någonting annat som ligger bakom smärtan. Han snubblade och ramlade faktiskt lite nere i tvättstugan ikväll, men då han varken grät eller beklagade sig så borde inte fallet ha varit så farligt. Får som sagt se vad BVC säger imorgon. 

Elias ögon har tyvärr heller ej blivit bättre under helgen så imorgon får han bli hemma från dagis igen. Det är verkligen sjukstuga här hemma hos oss och jag längtar tills vi alla är friska och kan träffa folk igen. Hoppas natten blir något så när lugn, men med ögon- och öroninflammation (om det nu är det Elias har) kan jag tänka mig att vår Elias kommer att sova väldigt orolig. Stackarn.   

Nu ska vi hinna få lite egentid, gubbsingen och jag, innan det är dags att ta kvällen. 
Bye Bye!

Walk off the Earth

Nu var det några dagar sedan gubbsingen visade mig ett klipp som tydligen har blivit populärt på youtube. Och, jag kan helt klart förstå varför: riktigt coolt att fem personer kan spela en låt på gitarr - samtidigt. Kikar man vidare på vad gruppen Walk off the Earth har gjort för låtar fortsätts i alla fall jag att imponeras. Vilken fantasi och känsla för musik han verkar ha, huvudsångaren. Deras låtar och covers spelas nu här hemma lite då och då.    :)  Bye!

Snögubbe

Igår eftermiddag var Elias ute en stund med sin pappa och då det hade snöat så fint passade de på att bygga en snögubbe. Jag tror nästan att det var Elias första snögubbe någonsin här hemma, och Elias tyckte att det var jättekul. När jag såg vad de hade gjort sprang jag givetvis ut med kameran för att föreviga snögubben, och visst var han fin!   :)

Idag håller dock vår snögubbe på att rasa samman då det har varit plusgrader och regnat smått. Men, han var fin i en dag i alla fall.

Bye!

Lugnt och tyst.....

Söndag. Det är inte ofta det händer, men just nu sitter jag helt själv här i huset och det är lugnt. Helt lugnt och tyst. Så skönt. Killarna har åkt iväg en liten stund så att Elias och Simon ska få träffa sin farmor. Jag ska passa på att städa här hemma och ge mig på golven då det inte är några småfötter som springer runt och jag kan moppa i fred. Bäst att passa på då. Ska även poppa musik, tror jag, och svänga mina lurviga.   :)

Hoppas ni får en bra söndag! Dags att sätta igång.
Bye!

Trots och flykt

Jag är så trött på Elias trotsande. Jag vet att det med varje ny ålder följer med någon form av trotsperiod, men fanns det ens någon paus mellan 2årstrotsen och nu 3årstrotsen????? Varje gång jag säger till Elias att han ska sluta panga, sluta skrika, sluta springa inomhus, sluta kasta saker, sluta ta Simons leksaker eller vad det nu kan vara, så trotsar han. Han tittar på mig och fortsätter demonstrativt göra det han höll på med. När jag sedan har sagt till för tredje gången och skickar upp honom på övervåningen blir han jättearg och skriker rakt ut hur mycket som helst. När sedan ilskan övergår till gråt ropar han alltid efter sin pappa. Jag kan ta trotsandet, gnäll och skrik (till en viss gräns), men det som sakta men säkert bryter ner mig är det faktum att det aldrig är mig han ropar på. Det är alltid pappa. Jag är the bad guy och pappa är the good guy. Jag är rädd att den här hemska spiralen som Elias och jag åter har hamnat i kommer att sluta med att han över huvudtaget inte kommer att tycka om mig mer. Gissa om det är hemskt att känna så!?! Det är inte lätt att vara mamma........... (eller, inte lätt att vara mamma ami.........)

Idag blev jag tillslut så trött på Elias trotsande, och på att jag inte fått någon paus eller egen stund under dagen, så jag flydde hemifrån. Allra helst av allt hade jag velat checka in på ett hotell, krypa ner i en säng, gråta en skvätt (då jag tyckte så synd om mig själv), och sedan sova. Bara sova. Men, istället åkte jag till ICA Maxi och handlade hem det som behövdes och nu klarar vi oss åter några dagar i matväg.

Om en liten stund kommer småkillarna att sova och jag tror nästan att även jag kommer att ta en tidig kväll. Sängen ska bäddas rent, och lite småplock står på listan, men sedan en tidig kväll. Imorgon är en ny dag. Kanske en dag utan trots och flykt? Jag vill inte fly. Älskar mina killar.  *hoppas*

Bye!

En helt vanlig lördag

Då är det helg igen. Det händer inte mycket roligt alls hos oss nu för tiden och idag kommer att bli en helt vanlig lördag. Nu är det frukost som gäller och sedan får vi se. Som sagt, det händer inte mycket alls.  

Hoppas ni får en bra lördag!
Bye!

Förmiddagen

Idag har även jag fått spela Bamsespelet 4-i-rad tillsammans med Elias. Medan Simon sov förmiddag passade vi på att spela lite, och när Simon väl vaknat gick Elias ut på altanen för att skotta undan lite snö. Det har snöat lite de senaste dagarna och att gubbsingen och Elias skottade rent altanen förra helgen märks inte alls längre. 

Medan Elias bland annat har spelat spel och skottat snö så har Simon bekantat sig med sin leksakskorg. Allting ska smakas på, och även då korgen. Såg lite kul ut när han gav sig på den så givetvis var jag tvungen att ta ett kort.    :)
Bye!

Leker

Denna fredagmorgon leker småkillarna tillsammans. Simon försöker få tag på Elias fötter, och Elias viftar med både fötter, ballonger och allt som fladdrar för att få Simon att komma efter honom. Det ser lite småroligt ut, men helt klart gillar småkillarna att busa med varandra. Det är så kul att Simon förstår så pass mycket.   :)

Natten har varit lite lugnare. För lugnets skull fick småkillarna sova tillsammans med oss, så Simon och jag sov i vår säng medan Elias och gubbsingen sov i Elias säng. Ibland får det bli sådana nätter. Inte för att jag har sovit så mycket skönare, men det blev lite mer sömn i alla fall.

Åter är det en dag som vi kommer att spendera här hemma. Elias ögon verkar må bättre och trots att de var lite igenguckade imorse så har han inte mycket besvär alls nu när vi har baddat och han vaknat till ordentligt. Skönt att det går åt rätt håll. Dock har jag inte alls koll på hur länge vi behöver isolera oss. Hur länge smittar ögoninflammation? När kan man börja träffa människor igen? Måste fråga BVC-sköterskan det när hon ringer för att stämma av hur det har gått med Elias.

Ha en bra fredag! 
Bye! 
 

Johnny English - Reborn

Åh, så vi har skrattat ikväll. Jag antar att det är så att man antingen gillar Rowan Atkinson, eller så gillar man honom inte alls. Jag gillar honom. Johnny English - Reborn, som vi har sett ikväll, bjöd på en himla massa skratt och jag gillar verkligen filmen. Rolig komedi med en riktigt bra Rowan Atkinson.
Nighty-Night!

Memory och Bamse

Denna eftermiddag och kväll har gått i spelens tecken. Elias och jag spelade Trafik-memory (det han fick från dagis i tisdags) under eftermiddagen, och trots att Elias var lite väl ivrig på att vända kort så greppade han tillslut vad spelet går ut på. Jag gillar memory, det är aldrig fel att träna upp minnet, och idag körde vi med 14kort vilket fungerade jättebra.
Eftersom Elias igår blev sjuk fick vi tyvärr ställa in farfar och Gun-besöket, men idag hittade vi två små födelsedagspresenter till Elias i postlådan. Ikväll öppnade Elias paketen och blev jätteglad för Bamse-spelet och Bamse-reflexen han fick. Spelet har han sedan fått spela tillsammans med sin pappa, och även Simon har varit med på ett hörn. Måste säga att det faktiskt är lite mysigt att sitta och spela spel när man har ro till det, och Elias har haft jättekul.    :)

Tack, dagis! Tack, farfar och Gun, för spelen!
Bye Bye!

Promenad och pulkafärd

Ögoninflammation är jobbigt, besvärande och inte alls kul, men det är inte något som direkt tar på krafterna. Inte Elias krafter i alla fall. Visst blir han trött och ynklig lite då och då, men han vill och orkar ändå leka och göra saker. Och, då vi behövde fylla på med grädde, yoghurt, våtservetter och annat tog vi oss en promenad till närmsta affär. Simon sov gott i vagnen, Elias var glad åt att få vara ute samt få åka lite pulka, och jag fick mig ett litet träningpass.   :)Hem från affären gick vi svängen förbi biblioteket för att lämna tillbaka några låneböcker Elias hade hemma. Jag föreslog att Elias själv skulle gå in och lägga böckerna på lånedisken och att jag skulle vara några steg bakom och se till att allt gick bra. Att gå in och lämna böckerna själv köpte han helt, men ville inte alls ha med mig då han ville klara sig själv. Han håller verkligen på att bli en stor kille nu. När det passar honom.  ;)   Givetvis fanns jag ändå med några steg bakom när han gick iväg, och tur var det då damerna bakom lånedisken inte hann att sänka disken innan det blev för tungt och Elias tappade böckerna. Hade det inte varit för det hade nog Elias klarat av det galant. 

Bye Bye!

Morgonkaffe och Doktor Snuggles

Denna torsdagmorgon har börjat med gråt, skrik, gnäll och tårar. Jag är tacksam för att jag hann ta en dusch nu innan gubbsingen for iväg till jobbet, annars hade det varit väldigt svårt att komma igång och orka med allting på morgonen.

Natten har, som väntat, varit jättetung då Elias flera gånger har vaknat och inte kunnat öppna ögonen då de varit helt igenguckade. Stackarn. Den lilla fördelen när Simon hade ögoninflammation var att han nog nattetid inte riktigt förstod att han inte kunde se och därför kunde fortsätta sova. Han var nöjd bara han fick amma. Elias däremot känner direkt när någonting är fel, när han inte kan öppna ögonen och börjar gråta. Mitt i natten och trött vill han heller inte att vi baddar och gör rent. Så, jag har legat bredvid honom i sängen, försökt lugna och trösta, och gjort det bästa av situationen. Dessutom vaknade Simon vid tretiden han med och tyckte att det var en bra tidpunkt att vakna till för att leka lite. Inte riktigt vad vi vill vid den tidpunkten, honom fick gubbsingen ta. Jag, å min sida, har vaknat med jämna mellanrum, hjälpt småkillarna, frusit jättemycket, vaknat och varit genomsvett och allt däremellan.  

Vad vi hittar på här hemma idag vet jag inte. Så mycket som möjligt ska jag försöka hjälpa Elias så att ögonen känns bättre. Han har inte blivit röd på ögonvitan som Simon var, istället har det nog blivit irriterat på insidan under ögat då Elias är jättesvullen där. Önskar nästan att Elias hade fått de där dropparna igår då han helt klart är mer besvärad av ögoninflammationen är vad Simon var. Men, vi får snällt vänta. Givetvis tycker jag att även mina ögon börjar klia.

Nu blir det morgonkaffe och istället för Bolibompa-morgon blir det Doktor Snuggles.   :)Ha en bra torsdag!
Bye!

Ögoninflammation

När jag och Simon idag hämtade Elias på dagis fick vi veta att Elias under dagen fått ögoninflammation. Stackarn. Han var så ledsen och hade länge länge suttit i knä på en av dagisfröknarna, och när jag kom satt han bra länge i knät på mig och grät innan vi kunde ta oss hemåt. Jag hade hoppats så att småkillarna nu kan få vara friska, men istället rinner och guckar ögonen på Elias och han är givetvis ledsen för det. Än så länge har ögonen inte blivit röda och jag hoppas att Elias slipper det och att det är en mild ögoninflammation. Finns det sådana? Åter baddar jag med kamomillvatten och efter ex antal gånger har Elias börjat acceptera det och slutat gråta. Det som underlättar nu, jämfört med förra veckan när Simon var sjuk, är att man faktiskt kan förklara och resonera med Elias. På BVC, där jag önskade att vi kunde få salva eller droppar nu direkt, sade de åt oss att avvakta till på fredag ifall det går över av sig självt. Så, vi avvaktar och hoppas på det bästa.

Tråkigast är nog att vi har fått ställa in lördagens inplanerade kalas. Elias har pratat om sitt kalas så länge nu, verkligen sett fram emot det, och så blir det ingenting. Stackarn. Och, med ögoninflammation blir det heller ingen ÖppnaFörskolan imorgon. Stackarn. Vi blir hemma i några dagar nu istället. Jag hoppas att natten kommer att gå bra och att Elias inte kommer att gripas av panik om ögonen guckar igen helt. Stackarn.....

Bye!


3års-kontroll

Då har Elias varit iväg på treårskontroll på BVC och allting gick jättebra. Han var som vanligt lite reserverad till en början, men sedan pratade han på med sköterskan så att hon inte riktigt hann med att anteckna allt hon skulle. Elias följer i alla fall sin egen vikt- och längdkurva, och kan både kludda på papper samt landade på båda fötterna när han hoppade ner från vågen. Annars när Elias hoppar gör han galopphopp, inte jämfotahopp, så det får vi så småningom öva lite på. Prata kan han också, så det är vi inte alls oroliga för.   ;)

Lite kul var det att se Elias på elefantgungan som de har i väntrummet på BVC. På den gungade han när han var liten och vi gick iväg på kontroller, och det var lite skillnad på storlek på kille när han gungade på den idag. 

När vi var färdiga med treårskontrollen fick Elias välja en liten leksak att ta med sig hem, och det blev en liten snurra. Den har han nu snurrat på hemma, och nu är den försvunnen. Typiskt småsaker att de försvinner. Jag är i alla fall glad att allting är som det ska med vår treåring (tänk, tre år redan!) och hoppas att vi inte behöver återvända till BVC förrän nästa årskontroll.


Lite fundersam när det skulle vägas och mätas.Men, glad när han väntade på sin tur i väntrummet.......... och en liten 11månaders Elias. Så söt!Bye Bye!

Onsdag och morgon

Onsdag och morgon. Imorse fick jag (tror jag, eller så gjorde jag det mot gubbsingens vilja) ligga kvar i sängen då jag var så jättetrött. I och för sig bara en timma, men den där timman gör stor skillnad ibland. Nu är vi uppe och onsdagen har börjat; Elias är iväg till dagis, gubbsingen till jobbet, och Simon och jag blir hemma idag och städar upp efter gårdagen.

I eftermiddag har Elias en treårskontroll inbokad på BVC, och då ska vi även passa på att väga Simon igen för att se om han har gått upp någonting i vikt. Efter en vecka med ögoninflammation och förkylning, och därmed ännu mindre matlust än vad han har annars, tror jag dock att vågen inte kommer att visa andra siffror. Men, vi får se. Ska bli spännande att se hur mycket Elias har vuxit. Jag tror inte att vi har varit iväg och vägt honom på ett år. Efter arbetsdagens slut kommer sedan förhoppningsvis småkillarnas farfar och Gun på besök. Ska vid något tillfälle även hämta ut paketet från Ellos som kommit. Både igår och idag snöar det, så vinterkängorna kanske inte var så tokiga att beställa ändå. Får se, som sagt, om de passar. 

Nu morgonkaffe, samt plick och plock.
Ha en bra onsdag!
Bye!

Elias - 3år!

Idag, den 14februari 2012, fyller vår Elias tre år! Vår kille blir verkligen stor. Imorse väckte vi honom med sång och paket, vilket till en början inte alls var populärt då han gärna hade sovit vidare, men sedan blev det glada rop när han fick öppna paketen som låg på sängen. Elias är nu en lycklig ägare av ett första trumset samt en keyboard med tillhörande mikrofon, och efter dagis har det spelats och sjungits, högt. Just nu står allting på Elias rum, men så småningom får vi kanske flytta ner musikhörnan till källaren ifall det är så att han börjar väcka oss tidigt med sång och egenkomponerad musik.   :)    Sedan har Elias farit runt med sin nya lastbi, samt byggt lite lego.  

Även på dagis har Elias firats och det var en stolt kille som jag hämtade hem. Han hade fått ett litet kort, samt ett memory i födelsedagspresent. Ikväll har han spelat memory på sitt sätt och parat ihop korten, och någon annan eftermiddag eller kväll när det är lugnare här hemma får vi spela tillsammans.

Under kvällen blev det också presentöppning då farmor var förbi med födelsedagspresenter från henne själv, samt kusinerna i söder. Elias fick båten Elias i form av en film och en leksaksbåt. Den senaste tiden har han faktiskt börjat gilla båten Elias, så det var lite kul. En annan leksak saknade dock smådelar och föll lite i bitar när Elias lekte med den under kvällen. Synd, hoppas att den går att byta. Tycker nog att leksaker ska hålla för lek längre än några minuter? 

Tidigare har Elias även fått en liten, samt en lite större, Lego-låda av sin kusin Oskar, morbror Tommy och moster Karin. Jag tycker de är jättecoola och dessa kommer verkligen till använding nu när det blir mer och mer lego.   :) 


 Älskar dig, Elias, så otroligt jättemycket!
Bye Bye!

Alla Hjärtans dag

Den 14februari - Alla Hjärtans Dag. Gubbsingen överraskade mig imorse med en fin liten blomma och jag blev jätteglad. Önskar alla nära och kära en fin dag idag. Vet inte vad jag skulle göra utan er. Ni är alla värda en stor Alla Hjärtans Dag-blomma.   :)Ha en mysig dag, alla!
Bye!

Iväg på ärenden

Under eftermiddagen har jag och småkillarna varit iväg på ärenden. Först en tur till BarnensHus där Elias fick peka ut vad han önskar sig i födelsedagspresent, och egentligen borde jag ha räknat ut att han i stort sett skulle peka på allting och säga att han vill ha det och det, och det, och det, och det, och det och det. De första minutrarna hade Elias svårt att förstå att han bara fick visa oss vad han önskar sig, och att vi inte skulle köpa någonting, vilket ledde till en del gnäll. Sedan gick det dock bra där vi gick bland hyllorna, ända fram till kassan där han åter kom på att han inte hade fått med sig någonting trots att han hade varit i en leksaksaffär. Lite svårt för en blivande treåring att acceptera.  

Sedan blev det ICA Maxi där vi fick med oss bara en del av det vi behöver då jag inte hade kommit ihåg att skriva ner allting. Typiskt. Efter besöket fick Elias sedan äta en kokt korv, och Simon lite mellanmål, så att de skulle orka med ett sista stopp. Bra att de har det lilla caféet där, ett perfekt ställe att ta en liten paus på. Sista stoppen blev partybutiken på stan där vi köpte ballonger, serpentiner och lite annat.   

Under tiden jag och småkillarna var iväg till ICA Maxi samt partybutiken var gubbsingen iväg och köpt födelsedagspresenter till Elias. Min tanke var att vi skulle köpa en present, men gubbsingen rycktes med och imorgonbitti kommer Elias få en hög med födelsedagspresenter. Undrar jag om han kommer vilja åka till dagis?   ;)

Nu är det förberedelser inför morgondagen som gäller. Födelsedagspresenter ska slås in, köket ska städas, samt det ska dukas lite fint inför frukost. Måste erkänna att även jag är lite uppspelt då jag vet att Elias kommer att bli så jätteglad imorgon. Och, om det är några dagar på året som man som barn får längta till så är det väl ens egen födelsedag och julafton?    :)

Bye!

'rakpattarak'

Imorse innan gubbsingen for iväg till jobbet rakade han sig. Elias, som nästan alltid vill göra samma lika som pappa gör, vill också ha en 'rakpattarak'. Inte lätt med ord. Men, han försöker och det är det viktigaste. Söte kille.    :)

Bye!

En vanlig måndag med nya krafter

Måndag. Här har vi vaknat upp efter en något lugnare natt än de senaste dagarna och vi har nya krafter alla fyra. Ingen magsjuka i huset än, och jag vet inte vad det var som spökade igår. Kanske fick jag ordentligt blodsockerfall? Hursom, Simon vaknade, ammade och somnade på en gång inatt, så inget krångel där vilket var jätteskönt. Dock vaknade jag oväntat av en duns och gråt då Elias ramlade ur sängen inatt. Han brukar inte göra det, men inatt har han farit runt ordentligt tydligen i sin säng. Tur nog somnade Elias lika snabbt som jag lyfte upp honom och lade honom till rätta i sängen, och ännu mer tur var att även Simon somnade om inom några minuter då han också hade vaknat till av gråten.

Så, idag är det en vanlig måndag med nya krafter. Elias är äntligen iväg till dagis och leker, gubbsingen jobbar, och jag och Simon är förkyld fortarande men inte värre än så. Tänk om vi har haft sådan tur att vi klarat oss! (Nästan så att jag inte vågar skriva det för då händer det säkert något.)

Just nu är det en kopp kaffe som gäller, och sedan ska vi få påfyllning av pellets. Äntligen. De skulle ha kommit i torsdags eller fredags, men då ingen dök upp fick vi köpa småsäckar för att klara helgen. Imorse upptäckte vi att pelletsen är helt slut, vilket innebar en frisk kall morgondusch för mig. Men, det gick och om inte annat så piggnade jag till.  :)

Ha en bra måndag, alla!
Bye!

Ibland svänger det fort

Bekännelser så här på kvällskvisten....

Ibland svänger det fort. Eller, här hemma hos oss svänger det fort ganska ofta? För någon dag sedan skrev jag att det är konstigt hur mycket man orkar med när det verkligen krävs som förälder, men inatt tog alla krafter totalt slut och jag har nog aldrig känt mig så trött, ledsen, arg, besviken, frustrerad och hjälplös som jag gjorde. Simon har åter kommit in i en period då han istället för att nattetid somna om efter att ha ammat bara vaknar och skriker skriker skriker skriker och skriker. Han blir lugn när man tar upp honom och tröstar, men så snart man ska lägga honom i hans egen säng börjar skriket. Jag vet och förstår att han vill ha närhet just nu, men då jag inte orkar ge honom det utan är förkyld samt behöver vila själv blir det en krock. Så mycket och högljutt som jag grät inatt har jag nog aldrig gråtit. Nu i efterhand känns det helt overkligt, för inte kan jag braka ihop så? Men, det kan jag. Krafterna tog slut. Hur gärna jag än skulle vilja så är jag ingen superwoman. Tyvärr.  

Det hela slutade i alla fall att jag tog min kudde, mitt täcke, gick ner samt sov i soffan. (Innan jag kom så långt rusade tusen tankar genom huvudet.) Det blev tre hela timmars sömn innan jag vaknade, gick upp, ammade, samt gick ner och lade mig för att sova igen ytterligare två timmar innan det var morgon. Idag, när jag har orkat tänka lite klarare, har jag försökt klura ut vad hemligheten till att orka med allting jämt är. Har tyvärr inte kommit på något svar än utan bara konstaterat att jag inte gör det, samt att det med jämna mellanrum är tufft att vara småbarnsförälder. Kanske inte ens småbarns- utan bara förälder?

För att orka med en eventuellt tuff natt igen ska jag gå och lägga mig redan nu. Har ännu inte behövt springa på toaletten och hoppas verkligen att jag slipper. Tänk om jag fick sova hela natten. Tänk......

Nighty-Night!

Usch och fy.......!!!!!

Usch och fy, usch och fy, usch och fy!!!!!! Börjar känna mig lite olustig i kroppen. Vill verkligen inte få magsjukan (även om jag har räknat med den och tyvärr proppat i mig en himla massa onödiga kolhydrater). Har under dagen glömt att ta vitpepparkorn men nu tagit igen det. Kan man överdosera? Snälla låt mig slippa magsjukan. Hur ska det bli imorgon? Bör Elias bli hemma från dagis då jag är sjuk här hemma och han kan föra smittan vidare? Eller, är han immun nu i några dagar? Hur ska jag orka med både Simon och Elias??? Snälla snälla låt mig slippa magsjukan!!!!

Bye!

Glad Elias

Elias har nu återhämtat sig efter magsjukan och är hur glad som helst för att få vara ute. På förmiddagen tog han en liten tur ute på gården och drog Bernie samt NallePuh i pulkan efter sig. Nu är det altanen som ska skottas fram. Det är fint ute idag.    :)Bye!

Whitney Houston

Denna söndagmorgon är det jag och småkillarna som är uppe. Jag sitter med en kopp kaffe för att vakna till ordentligt, samtidigt som halsen får lite varmt och förhoppningsvis slutar göra ont snart.

Har kikat på Aftonbladet och såg att Whitney Houston har gått bort. Har svårt att begripa det. Det känns som att alla (men, det är långt ifrån alla, det är bara två egentligen) gamla stjärnor som jag växte upp med och lyssnade till när jag var liten har gått bort alldeles för tidigt. Jag tycker det är tråkigt. Skänker Whitney Houstons alla närmaste en tanke idag, och lyssnar på en så jättefin låt och en helt otrolig röst. 
Bye!

Kväll nu

Vi har verkligen inte gjort många knop här hemma idag. Eller, Elias har haft fullt upp och donat hela tiden med diverse, men vi andra har tagit det lugnt. Det är kväll nu, småkillarna sover, och gubbsingen och jag ska däcka i soffan en stund innan vi tar oss upp och lägger oss för natten.

När jag nattade Simon ikväll råkade jag hamna mitt i en film på 7an, The Notebook. Jag brukar alltid ha TVn på när jag ammar Simon för kvällen så att jag själv inte ska somna, för om TVn är avstängd kan man räkna med att jag inte kommer upp mer den kvällen. Hursom, åh vilken underbar film det var! Jag fastnade totalt, och kunde inte alls hålla tillbaka tårarna i slutet av filmen. Fjantigt kanske, men jag är så svag för romantiska filmer. Måste dock se hela filmen då jag tror att även början är helt underbar och måste ses. Hur har jag kunnat missa denna?!? Jag älskar kärleksförklaringen nedan.....  bild lånad från http://www.punjabigraphics.com/pg/romantic/Nu som sagt soffan.
Nighty-Night!

Helg

Det är helg. Gubbsingen och jag är genomförkylda här hemma, men både Simon och Elias mår bra. För andra morgonen i rad har inte Simons ögon guckat igen under natten, och det är jättebra. Ska fortsätta badda hans ögon med kamomillvatten idag också, men har inte koll på hur länge man ska göra det efter att ögonen är bra. Ska jag fortsätta i några dagar till tro, men inte fullt lika ofta?

Hursom, även Elias mår bra och honom har det varit mest fart på under denna morgon. Han har packat väskan samt hunnit vara iväg till jobbet en stund redan. Ordentlig frukost har han också fått i sig då han har ätit en macka med en kopp te till, samt ätit sin vanliga skål med yoghurt. Mycket för att vara Elias. Men, jag kan förstå att han är hungrig då han inte har ätit något på nästan två dagar. Ja, förutom igår då han tog om 'myglar' ytterligare en gång efter att ha vilat magen i 30min.   :)   I och för sig är det jättebra att han äter, då jag och gubbsingen igår kväll satt och tittade på Elias och tyckte att han såg väldigt annorlunda ut. Annorlunda på så sätt att ögonlocken hängde, ögonen var stora, samt ansiktet var mycket smalare än tidigare. Jag antar att det berodde på att han dels var trött, men efter att inte ha ätit på två dagar men ändå kräkts ur sig allt så hade det nog även tagit på krafter och vikt.

Idag blir ytterligare en lugn dag här hemma. Jag går och väntar på att jag ska åka på magsjukan, för inte kan vi ha sådan tur att vi slipper den. Hoppas ni får en bra lördag och är friska!     


Elias packar sin väska för att ge sig iväg till jobbet.....sedan var det full fart iväg med bilen.Bye!

Låt mig äta!

Ikväll fick Elias sina efterlängtade 'myglar' till middag. Jag kan nog tycka att man får äta precis (nästan) det man är sugen på om man har haft magsjuka, det viktigaste är att man får i sig någonting. Och, jag har hört att om man får behålla maten i minst en halvtimma och sedan kräks igen, då har kroppen hunnit ta upp näring som den behöver och det är det viktigaste. Så, Elias har ätit nudlar. Dock tyckte jag, när han hade ätit en portion, att det räckte så att magen hinner vänja sig lite med mat i, medan gubbsingen sade "Låt honom äta". Snabbt sade Elias:  

- Låt mig äta!  


Så, han fick äta så mycket han ville och orkade. Nu återstår att se vad magen säger och om han kan sova inatt. Jag hoppas verkligen på det bästa.

Bye!

Lösningar på allt

Det märks direkt när Elias mår bra (eller, bättre). Han börjar prata hur mycket som helst. Hela tiden. Det är knappt så att han hinner tänka klart en tanke och uttala den förrän han ska komma in på nästa sak. Så har det varit nu under förmiddagen och vi har inte kunnat göra något annat än att småle åt alla hans funderingar och idéer. Skönt att han är så mycket piggare. I och för sig har han inte velat äta något än, utan har bara druckit vatten. Men, han har fått behålla det han har druckit och det är ett framsteg. 

Nu när Elias känner sig piggare vill han givetvis följa med på saker och ting. Vi pratade tidigare om att någon av oss måste iväg och handla lite mat och Elias vill självklart följa med till affären. När jag sade att han inte får följa med till affären nu när han har varit magsjuk då andra också kan bli sjuka, eller då han kan kräkas där, fick jag svaret:

- Men........ Då kan jag ta med kräkshinken och kräkas i den.


Han har lösningar på allt, vår Elias. Och nej, vi ska inte ta med honom till affären med kräkshinken under armen.    ;)

Även Simon mår bättre och hans högra öga som tidigare varit rött är faktiskt nästan helt vitt igen. Ögat rinner inte lika mycket längre och guckar heller ej igen så mycket. Skönt att småkillarna är på väg att friskan till. Det finns hopp.  

Bye!

Haft nattskiftet

Då har även jag vaknat efter att ha haft nattskiftet inatt. Jag är fortfarande trött men ska nog ändå orka med ytterligare en dag med sjuka småkillar här hemma. Det är intressant hur mycket man orkar med trots att man är jättetrött. Elias kräktes en sista gång sent igår kväll vid elva och har efter det fått sova något så när hyfsat under natten. Jag dock, som har legat på hans rum har vaknat till varje gång han har gnytt, pratat i sömnen, hostat, gnisslat tänder osv osv. Sedan har jag givetvis några gånger smitit in i vårt sovrum för att amma Simon, och sedan reagerat varje gång han i sin tur har hostat och sovit orolig. Gissa om det var skönt att lägga sig för att sova ordentligt när gubbsingen, som sovit i källaren inatt, imorse kom och tog över småkillarna.

Idag blir det så klart samma lika som igår. Vi blir hemma och bara kurerar oss. Elias har under morgonen varit pigg och glad, men så snart han får i sig någonting blir magen orolig och han mår illa. Inga kräkningar hittills och jag hoppas så att han slipper det nu. Han har kämpat så duktigt med allt. Han behöver dock få i sig vatten och gärna någonting milt för magen så vi måste fortsätta försöka. Simons ögon verkar bli bättre och jag tror att vi hoppar antibiotikakuren och istället fortsätter badda hans ögon med kamomillvatten.

Hoppas ni får en bra fredag och att ni slipper sjukdomar och allt elände!   :)
Bye Bye!

'Myglar'

Elias pratade redan vid lunch om att han ikväll ville äta 'myglar' från den blå containern. Hmmm..... Det är tur att vi här hemma med lite fantasi förstår vad han menar, för andra personer kan det låta lite hemskt att han äter mat från en container. Det Elias ville äta var nudlar från den lilla blå Thai-kiosken utanför ICA Maxi, men då han har fortsatt vara dålig under eftermiddagen och kvällen får det bli någon annan gång.   

Nu sover i alla fall småkillarna och vi får se hur natten blir. Jag hoppas verkligen att både Elias och Simon blir bättre snart, det är inte kul att se sina små barn sjuka. Och, jag hoppas natten blir lugn för oss alla så att vi kan ta oss an morgondagen med nya krafter. Säger redan nu:

Nighty-Night!

Ellos LunchSale

Klickade idag hem skor på nätet, vilket jag aldrig tidigare gjort då jag inte riktigt litar på att det blir helt rätt med storlekar. Men, kunde inte motstå Ellos LunchSale som de hade och hoppas nu att skorna passar och ser bra ut. Riktigt bra pris blev det i alla fall.   :)Dumt att köpa vinterkängor nu kanske, men då vi inte har haft en ordentlig vinter tidigare och den nu verkar vara här för att stanna ett tag till så blev det så. Dessutom blir de bra till nästa vinter också.

Bye!

Magsjuka

Visst fick vi lite magsjuka i huset också. Stackars stackars Elias. Det som är bra med Elias är att han kan säga till när han mår illa och vill kräkas, och sedan kan man hjälpa till samt lugna honom och han förstår. Om även Simon får magsjukan kommer det att bli jobbigare för honom då han inte har någon aning om vad som händer och inte kan tröstas lika lätt. Usch och fy för magsjuka, säger jag. I hopp om att undvika allt vad sjukdomar heter går jag och spritar händerna mest hela tiden: så snart jag har hjälpt Elias spritar jag händerna, så snart jag har haft Simon eller hjälpt honom spritar jag. Återstår att se om eller när jag blir sjuk. 

Jag går fortfarande klädd i pyjamas här hemma och skulle helst av allt vilja hoppa in i duschen en snabbis för att få känna mig lite fräschare, men det får vänta. Inte för att jag behöver vara fräsch för någon, mest för min egen skull. Hade även behövt handla kamomillte då jag använde sista tepåsen igår, men det är inte läge att packa med småkillarna och åka till affären. Idag är jag tacksam för att det fungerade med hemleverans. Tack snälla svärmor som handlade det som behövdes hem!

Nu behöver jag en kopp kaffe.
Bye for now!

Lite segt

Denna torsdagmorgon har börjat lite segt här hemma hos oss. Simon är fortfarande förkyld, näsan rinner på honom tillsammans med ögonen som även guckar lite. Han verkar dock piggare idag igen och jag hoppas verkligen att det är på väg åt rätt håll för hans del. Jag har fortfarande ont i halsen och även min näsa rinner. Fick inatt stiga upp för att ta värktablett samt en halstablett för att kunna svälja utan smärta. Nu, efter lite frukost och en kopp kaffe känns det ok. Elias däremot är trött och klagar över magont, och har sagt en gång att han vill kräkas, så nu är jag på helspänn här. Han ligger nedbäddad i soffan med kräkshinken framför sig och Simon på avstånd i ett annat rum. Vill inte har hit magsjukan också.

Så, det är lite segt här. Vi blir hemma idag igen. Hoppas jag klarar mig undan allt så att jag orkar ta hand om småkillarna. Hoppas hoppas.

Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Här har vi sovit

Här har vi sovit. Inte alls bra att det blev så länge, i nästan två timmar, men tydligen var vi trötta alla tre efter lunch och vad bättre då än sova ut? Blir småkillarna vakna och pigga länge ikväll får jag skylla mig själv, men det var verkligen skönt att få somna till i fåtöljen. Först fick jag äran att få gosa och somna med Elias i famnen (det händer inte så ofta längre) och sedan, när Simon vaknade till lite, böt jag kille och sov en stund till med Simon. Mys.    :)

Nu ska det lekas och så småningom lagas mat.
Bye for now!

Kamomillvatten

En gammal huskur mot ögoninflammation är tydligen att badda ögonen med kamomillvatten (eller kamomillte om man nu vill kalla det det). Och, det hjälper faktiskt. Jag tycker redan att Simons ögon ser bättre ut; de är mindre guckiga och röda. Nu kan det givetvis vara så att den värsta inflammationen är på väg att lägga sig, men oavsett så är det bättre. Så, jag ska fortsätta badda med kamomillvatten och hoppas att Simon smått förstår att det faktiskt hjälper så att han inte skriker sig hes varje gång jag gör det.
Tydligen kan man även badda ögonen med kallt kaffe när man har ögoninflammation, med det känns lite väl tufft att ta på Simon. Kamomillvatten känns bättre, det låter mildare. Skulle jag bli sjuk så kommer jag dock testa allting för att så snabbt som möjligt bli av med inflammationen. Än så länge har jag haft tur och slipper.

Bye Bye!

Blir hemma idag

Onsdag, och vi har faktiskt haft en ganska så lugn natt här. Skönt. Riktigt skönt för Simon har det säkert varit då han faktiskt har sovit bra i egen säng inatt. Han fick en Alvedon innan han skulle sova och den lugnade säkert honom en del. Han är mycket piggare nu på morgonen jämfört med igår, även om ögonen var helt igenguckade när han vaknade. Idag blir det till att fortsätta badda ögonen på vår lille kille, samt sprita händer så snart jag har rört Simon eller hans leksaker. Känns lite hemskt att göra det, men hellre det och försöka undvika att bli smittade än bjuda in smittan utan motstånd.   

För en liten stund sedan ringde jag till dagis och meddelade att Elias blir hemma idag. Jag vet inte om han också har blivit smittade, jag kan inte se att hans ögon varken har blivit röda, guckiga eller rinner, men han får vara hemma för säkerhets skull. Det tog ett tag innan jag bestämde mig för det, men när jag väl pratade med en av dagisfröknarna i telefonen kändes beslutet helt rätt, speciellt då magsjukan tydligen har börjat gå.

Så, idag blir vi hemma. Elias vill 'dammsbuja' så det blir kanske lite städ, bäst att passa på när han vill hjälpa till. Om en vecka fyller han dessutom år så det vore på tiden att börja plocka, planera och testbaka lite. Baket får vänta några dagar till, men det andra kan vi sätta igång med. Kanske ska göra ytterligare en tavla till rummet. Vi får se vad dagen för med sig.  :)
 
Ha en bra onsdag!
Bye!

Känner efter

Så snart någon i min närhet får magsjukan, när jag hör talas om löss, eller nu när Simon har ögoninflammation så känner jag efter hur jag mår och givetvis känner jag mig konstig nu. Mina ögon kliar och det sticks, och jag bara väntar på att även mina ögon kommer att gucka igen under natten eller morgondagen. Suck.... jag vill inte bli sjuk. Jag har inte tid med det. Jag har inte ork till det. 

Nu är i alla fall alla tre maskiner igång (dvs disk- och tvättmaskin, samt tumlare), samt morgondagen förberedd så gott det går och det är dags för mig att krypa ner i sängen och ta kvällen. Jag räknar med ytterligare en orolig natt för Simons del, så det är lika bra att sova nu medan jag kan. Nya tag imorgon. 

Nighty-Night and sleep tight!

Så här kurerar jag mig

Så här kurerar jag mig här hemma; Ipren, Zyx halstabletter med eukalyptussmak (för att rena alla möjliga gångar), kaffe, mörk choklad á la Lindt's a Touch of Sea Salt, samt en skvallertidning. Borde snart bli piggare, eller?   ;)Bye!

Ögoninflammation

Visst är det ögoninflammation vår lille Simon har. Jag googlade som sagt lite innan vi for iväg till BVC och gissa om jag blev förvånad när BVC-praktikanten gjorde samma sak, hittade informationen på samma sida som jag gjorde, http://www.1177.se, och drog slutsatsen att det nog är ögoninflammation. Jag tycker att det är jättebra att det finns praktikanter ute på arbetsplatser, missuppfatta mig inte, men när jag gick därifrån kände jag ändå att man nu för tiden verkligen kan göra en första bedömning själv utifrån informationen som finns ute på nätet. När jag besöker vårdcentralen eller läkare förväntar jag mig på något sätt att de ska komma med någon jättebra lösning som fixar problemet direkt, information som jag inte kan. Men, denna gång var det inte så.

Hursom, ordinarie BVC-skötaren tyckte att vi ska komma tillbaka på fredag om inflammationen inte har blivit bättre. Jag hoppas att Simon inte behöver gå och dras med inflammationen allt för länge utan att den ger sig självt. Nästa fråga är sedan om vi ska hålla Elias hemma från dagis imorgon, eller om han ska gå iväg. Jag frågade en av dagisfröknarna och hon visste inte riktigt vad hon tyckte om saken. Ögoninflammation smittar tydligen väldigt lätt och jag räknar nästan till 80% (hoppas lite ändå) att Elias kommer att råka ut för den. Så, ska man skicka iväg Elias, som kanske är smittad och i sin tur smittar ner andra dagiskompisar? Nej. Om Elias inte är smittad kommer han istället att klättra på väggarna av att vara hemma en dag utan massa lek och kompisar, speciellt när Simon och jag är sjuka och inte orkar underhålla honom och hitta på en massa saker. Hur ska man tänka???  

Ska under eftermiddagen leta vidare lite på nätet och se om det finns gamla bra huskurer som är bra mot ögoninflammation. Så som Simon gnussar och torkar ansiktet mot mitt ansikte kommer säkert jag också åka på den och då är det bra att vara förberedd.  

Bye Bye!

Förkylda

Här är vi förkylda, Simon och jag. Simons lilla näsan rinner, han är trött, lite febrig, samt har ett högeröga som är rött, rinner, samt guckar igen ibland. Stackarn. Ska ta mig iväg till Vårdcentralen och höra efter om det är ögoninflammation (verkar nästan som så när man googlar), och om det är någonting jag kan göra för att underlätta för honom. Stackars liten tycker heller ej om att bli torkad rent runt varken öga eller näsa (som så klart är ömma) och skriker varje gång det måste göras.

Jag går på autopilot idag. Jag antar att jag har fått sova några timmar inatt då jag har drömt konstigt konstigt, men det känns inte så. Med jämna mellanrum har så klart Simon vaknat upp, täppt i näsan eller bara känt sig allmänt orolig i kroppen, och skrikit skrikit skrikit. Ibland har han somnat sittandes i sängen, med huvudet mot min mage, ibland med huvudet mot min hals eller i andra konstiga ställningar. Och givetvis, det blir enklare för honom att somna upprätt så att han kan andas lättare. Jag har vyssjat och tröstat hela natten, så imorse när Simon låg på skötbordet i Elias rum och började skrika, då gubbsingen höll på att byta på honom, började jag automatiskt vyssja där jag låg i sängen innan jag kom på att det faktiskt inte var jag som skulle trösta.

Så, gårdagen avslutades för min del med Ipren, inatt blev det åter en värktablett och troligtvis kommer jag idag att gå på värktabletter för att orka med. När Elias åkte iväg till dagis och gubbsingen till jobbet somnade faktiskt Simon och jag till i fåtöljen en stund, vilket var jätteskönt. Hoppas det blir fler vilostunder idag, även om jag inte riktigt vet hur det skulle gå till. Jag är ändå glad att jag/vi slipper magsjukan då den verkar gå runt och hälsa på hos folk också. Hoppas bara att den håller sig borta (peppar peppar!) och att förkylningen snart ger sig och vi blir pigga igen.

Nu en tur till Vårdcentralen och sedan en himla massa kaffe. Hoppas ni mår bra! Ha en bra tisdag!
Bye!

All kraft går i eftermiddag och.....

All kraft går i eftermiddag och kväll åt att bara överleva. Halsont (vad heter det i bestämd form?) börjar göra sig påmind, jag är jättetrött, och huvudvärken har hittat tillbaka. Även Simon är på väg att bli ordentligt förkyld då hans näsa rinner mest hela tiden, och han stackarn tycker inte alls om att bli torkad om näsan utan skriker varje gång. Så, nu ska vi bara orka med några timmar till. Usch vad jag inte tycker om att må så här.

Bye!

Tjatig

Igår kväll for vi hem och det gick bra att åka hela vägen. Kvällstid är det mycket färre bilar ute på vägarna, så det gick bra att både åka i lite lugnare tempo på de stora vägarna samt hålla lagom distans till bilarna längre fram. Jag har som sagt blivit mycket mer försiktig nu när jag åker bil på vintervägarna. Klokt kanske.

När vi hade satt oss i bilen igår kväll pratade Elias och jag igenom morgondagen lite (alltså denna dag) så att han skulle vara förberedd på dagis etc. Då det var kväll tyckte jag sedan att Elias skulle försöka somna i bilen direkt, istället för att sitta och prata, och som vanligt när han ska sova sade jag att jag älskar honom. Elias, som antingen hörde mig men inte brydde sig så mycket i vad jag hade sagt eller inte alls hörde vad jag sagt, undrade något helt annat som svar. För att vara säker på att han hade hört mig sade jag åter efter några minuter att jag älskar honom och fick svaret:  

-  Jag vet det. 


Hmmm.... jag undrar om jag är lite tjatig ibland? Men, vissa saker får man säga hur många gånger som helst. Eller?    :) 

Idag, måndag, blir en lugn dag här hemma. Jag är fortfarande trött efter bilresan, och då Simon har sovit oroligt inatt (antagligen för att han är lite förkyld och näsan rinner på honom) finns det inte jättemycket kraft kvar till annat. Elias är iväg till dagis i några timmar till så jag ska packa upp väskor och plocka med annat en stund nu.

Hoppas ni får en bra måndag!   :)
Bye!


Skottat gräsmattan

Ute har det snöat lite idag. Om man vill skotta mycket är gräsmattan en perfekt plats att hålla till på, och där har Elias tillsammans med kusin Oskar varit i farten.    :) Det var pigga killar med härligt röda kinder som kom in efter ett tag.
Bye!


En lugn lördag, typ.

Idag har det varit en lugn lördag, typ. Lugn i den bemärkelsen att vi inte har hittat på någonting speciellt utan bara varit här hemma hos mina kära föräldrar nästan hela dagen och inte gjort någonting speciellt alls. Dock har det inte varit så lugnt då Elias och kusin Oskar har hållit igång hela dagen, busat, lekt, busat, blivit arga på varandra, lekt igen osv osv. De har inte många lugna stunder tillsammans, de där två. Dessutom har jag konstaterat att Elias har selektiv hörsel och lyssnar inte alls på mig när jag säger till. Simon, han har rullat runt från rum till rum i sin gåstol och sysselsatt sig själv mycket. Jag måste ändå erkänna att jag tyckte att det var hur skönt som helst när Elias och Simon sov lunch idag, samtidigt för en gångs skull, då det gav mig en timmas lugn och ro. Välbehövligt.

I eftermiddags for vi iväg en kort sväng till mina morföräldrar så att även de skulle hinna träffa smågrabbarna innan vi far hemåt imorgon igen. Elias och Oskar lekte som vanligt med bilar där, och Simon fick sig en pratstund med sin vanhaukki. Höjdpunkten var nog fikat enligt Elias, som var jättenöjd med att få smaska i sig nybakade bullar och småkakor.

Efter middagen ikväll fick Elias och kusin Oskar bada bastu en stund tillsammans med sin ukki. I bastun hade de pratat om att man absolut inte får röra bastuaggregatet då den är väldigt väldigt varm, och Elias hade då frågat ukki: 

- Hur satte du upp den då? 


Han tänker och frågar så mycket, vår Elias, och jag blev faktiskt lite imponerad av att han kunde tänka så långt. För, hur monterar man upp ett bastuaggregat som är varmt och som man inte får röra? Klart man undrar.   ;)

Nu är det dags att ta kvällen även för mig här. Det tog lite tid innan småkillarna somnade, så jag hoppas att de sover länge länge imorgon. Säger:   
Nighty-Night! 
 

Vi är framme

Vi är framme. Måste säga att det gick bra att åka ner idag då det endast snöade de två första milen, sedan var det både bra väder och väglag. Tyckte jag. En bit utanför Västerås blev det dock nästan stopp då det skett en olycka, och ví rullade fram i 10km/h en bra stund. Så, istället för tre och en halv timma ner tog det oss idag ungefär fem timmar att ta oss hit. Men, hellre det än att det händer oss någonting.

I bilen lyssnade jag och Elias i perioder på radio och poppade. Stackars Simon satt med stora ögon och tittade på mig när jag sjöng med och jag kunde inte hålla mig för skratt. Så där lagom till låten Funky Town klämde jag i på alla möjliga sätt och vis, och det lät inte alls bra. Som sagt, stackars Simon. När vi lyssnade på låten nedan sade Elias:

- Den här arga låten tycker jag om!
Han har sagt det tidigare, och rocklåtar låter i hans öron arga, som att de skriker. Och, på bilden ovan ser han väl faktiskt lite arg ut, Bruce Springsteen? Tänk så olika vi uppfattar saker och ting. Söte kille.   :)

Ikväll har i alla fall Elias fått leka lite med sin kusin Oskar som han har saknat så. Simon har följt efter sin storebror samt sin kusin, studsat och varit lycklig han med. Imorgon, med nya krafter, kommer det att bli mer lek och bus. Snart sover alla i huset och det är dags även för mig att säga:  

Nighty-Night!

Redo för avfärd

Då så, då är vi redo för avfärd. Allt går inte alltid enligt planerna, och istället för att Simon skulle vara vaken hela förmiddagen, alternativt sovit bara en liten stund, sov han i över en timma innan lunch. Så, det blir en vaken pigg Simon i bilen, och en trött Elias som får sova.

Har blivit uppmärksammad på att Aftonbladet råder bilister att stanna hemma idag, om man inte måste åka någonstans. Kikar man på Trafikverkets infosida är det risk för besvärligt väglag nästan hela vägen som vi ska åka, och det är väl nästan det samma som vinterväglag? Dock ska vi åka stora vägar istället för genom skogen till Sala, så det blir Uppsala - Västerås - Örebro och sedan sista biten till mina föräldrar. Nu har Elias tjatat i över en timma på mig att vi ska åka, så dags att ge sig av.    :)

Bye for now!

Underbara fredagmorgon

Underbara fredagmorgon. På något sätt lyckades jag och småkillarna sova till tio i åtta imorse. Så skönt. Speciellt med tanke på att jag blev uppe alldeles för länge med packning, tvätt och annat som behövde fixas. Så, trots sen kväll är jag relativt pigg nu och vi ska äta frukost här.

Ute snöar det lite lite men jag tror att vi ändå tar oss iväg mot mina föräldrar idag. Ska ringa lite och höra hur vädret är, och sedan ska Elias få packa sina kläder och saker som han vill ha med. Ingenting mer spännande än så händer här idag. Nu dags för frukost och lite kaffe.

Ha en bra fredag!    :)
Bye!

Denna torsdag

Denna torsdag har gått i ett. När torsdagkvällarna kommer och småkillarna sover är vi helt utmattade här hemma, jag och gubbsingen. Början av veckan har vi tider att passa, och annat som ska hinnas med, och torsdagarna sedan med ÖppnaFörskolan, lunch, sova och sedan babysim - ja, det tar på krafterna. Visst är det kul, men vi blir så trötta. Så, nu sover killarna uppe och jag ska börja packa inför morgondagens bilfärd till mina kära föräldrar. 

Annars då? Jo:  


- Ingenting! 


Det är det svaret jag allt oftare får när jag jag hör något mystiskt ljud från ett annat rum än där jag befinner mig, ropar på Elias och undrar vad han gör. Han har kommit in i en period nu där det ska testas, pangas och tappas saker i golvet och det spenderade han morgonen med att göra. Givetvis vill han inte att jag ska komma på honom, samt avbryta allting och därav svaret jag får. Jag förstår att det är en del av utveckligen, att Elias lär sig av att leka, testa och panga, men jag har så svårt för att låta honom panga leksaker (och andra saker som han får tag på) då de faktiskt kan gå sönder. Elias har ingen koll på att saker, och faktiskt leksaker, kostar en del pengar och då är det synd om han helt medvetet pangar isär någonting. Tycker jag. Visst, vissa saker kan han absolut få panga med, men det är sakerna som han inte får panga som är de mest intressanta. Elak mamma som inte låter honom panga med allt.

Nu är det dock dags att sätta igång att packa och plocka lite inför morgondagen.
Bye Bye!

Babysim med hela familjen
Idag var det åter dags för babysim. Idag hade dock alla bebisar lite sällskap av en snart treåring, och ojoj så roligt Elias har haft det idag. Medan Simon babysimmade, plaskade/simmade Elias runt lite, han hoppade lite lagom tyst i vattnet och bara var. Simon, han tyckte åter att det var kul att simma runt lite och han protesterar inte alls när han får vatten på huvudet.

Efter babysimmet smet vi in och badade lite bubbel först, och sedan fick Elias åka lite vattenrutschkana en stund. Elias åkte vattenrutschkanan tillsammans med sin pappa de första gångerna, men när han sedan på något sätt åkt själv en gång var det ingen hejd på honom. Han kom åkande ner för vattemrutschkanan, landade i vattnet, kom fram till oss och utbrast 'En gång till!' med ett jätteleende på läpparna.

Så, det blev babysim med hela familjen idag. Jättemysigt. Och, det lär bli fler gånger.    :)
Bye!

Middag på TexasLonghorn
Ikväll har jag varit ute och ätit god middag på TexasLonghorn tillsammans med underbart härliga Liza. Det var åter så jättelänge sedan vi sågs sist, så nu var det verkligen på tiden att vi träffades. Det var så skönt att komma hemifrån en stund, och så skönt att sitta och prata i lugn och ro med en vän utan att behöva ha koll på vare sig Elias eller Simon. God mat, samt en massa prat och skratt blev det. En perfekt kväll. TACK för middagsdejten, vännen!   ;)

Bye!

Flyr hemmet

Nu flyr jag hemmet i några timmar. Ska bli jätteskönt. Får man säga så? Jag gör det i alla fall.    :)

Bye!

Ner i vikt

Då är jag och småkillarna hemma igen. Elias har fått leka väldigt mycket ute på dagis idag, både på för- och eftermiddagen, och har därmed stillat sitt pulkabehov för denna dag. Perfekt, tycker jag. Dock sov han aldrig lunch och är nu, efter en massa frisk luft och utan sömn, väldigt trött och gnäller och gråter för minsta lilla. (Verkligen rätt dag för mig att fly hemmet för en stund.)

Simon och jag har varit iväg till BVC och efter det besöket snurrar tankarna runt runt i huvudet på mig. Simon har vuxit som han ska på längden, men han har gått ner lite i vikt sedan förra vägningen för en månad sedan. I och för sig behöver det inte betyda någonting alls, bara det att han har gått ner lite i vikt. BVC-skötaren sade bland annat att det helt enkelt kan bero på att han äter mindre än vad han gör av med när han studsar runt här i gåstolen, och det är därför vikten har gått ner. Å andra sidan kan det vara så att han inte får i sig tillräckligt med mat för att växa, och då han nästintill vägrar att äta mat vissa dagar så vore inte det konstigt. Någonting som jag inte har tänkt på, men som BVC-skötaren sade, är att Simon tydligen ändå får i sig så pass när han ammar under nätterna att han klarar sig utan mat dagtid. Den kopplingen har inte jag gjort alls utan mest bara beklagat mig då jag inte får sova. Men, det kan ligga någonting i det, och att amma nattetid är då inte alls bra.

Så, nu måste vi fundera här hemma på hur vi ska göra med Simon och hans mat. Det kanske är dags att sluta amma helt så att Simon börjar äta riktigt mat helt och hållet och även börjar gå upp i vikt? Eller, så är välling innan läggdags ett alternativ? Jag är inte alls förtjust i välling-tanken då jag tror att välling kan bli jättesvårt att sluta med så småningom. Morgon- och kvällsgröten kan man smått byta ut till yoghurt, äggröra, macka eller vad man nu vill ge, men en flaska välling kopplar nog barn ihop med mer än bara frukost och kvällsmål vilket gör det svårare att sluta med. Sedan är jag rädd att Elias kommer att vilja smaka och tjata om välling om Simon får en flaska varja kväll, och att han ska börja äta välling lagom när han blir tre år vill jag inte. Vi ska hursom tillbaka till BVC om två veckor för att följa upp vikten. Hur göder man en åtta-månaders på bästa sätt på två veckor???

Det är konstigt hur det är. Jag jublar så snart jag har gått ner i vikt, men om småkillarna gör det så blir jag orolig. I och för sig är jag vuxen och ska inte växa som småkillarna ska göra, men visst är det fascinerande hur saker och ting förändras genom åren. Sedan vet jag så klart att alla barn är olika och att alla inte följer medelkurvan. Ser man till allmäntillståndet så är Simon en jätteglad och pigg liten kille, så egentligen behöver vi inte oroa oss än. Men, tankarna snurrar ändå.....

Bye Bye!

Tankar så här kring lunch

Har gett Simon lite sen lunch och tittar ut genom köksfönstret. Idag åt Simon blomkålsmos till lunch, och det slår mig hur bra det vore om han äter den mat som vi äter (men givetvis lite anpassad och mixad för honom). Blomkålsmosen är den samma som vi lagade förra veckan och det som blev över blev bland annat fyra små matlådor till Simon, perfekta att frysa in. Min fundering nu är om det går att koka några skivor falukorv till och mixa ner det i blomkålsmoset så att maten blir lite mer fylligare och mer proteinrik? Falukorv med blomkålsmos är någonting vi äter här hemma ibland, så det vore bra om Simon smått börjar vänja sig vid det.

Sedan slås jag av att jag tycker om det vita snötäcket som ligger ute och piggar upp de annars grå och tråkiga vägarna, buskarna och gräsmattorna. Om det inte vore för alla kläder som ska på när man ska gå ut skulle vintern kunna få fortsätta vara här ett tag till. Om snön hade kommit redan i december månad och stannat, då hade jag säkert vid detta laget tröttnat jag också (som så många andra har gjort), men jag har inte gjort det än. När jag lämnade Elias på dagis, och åter klädde på honom fleece-ställ, halskrage, vantar, overall, mössa, raggsockor och hjälm (tror det var allt) så längtade jag faktiskt till sommaren då man bara kan be Elias ta på sig kepsen och foppatofflorna när han vill gå ut. Vilken skillnad det är. Så, trots att det är fint ute så börjar jag nog längta lite smått till våren och sommaren jag också.

Lite tankar så här kring lunch. Nu ska jag ta en kopp kaffe på maten och om en stund bär det av till BVC.
Bye!

Februari-månad

Det är onsdag och det är redan februari-månad. Trots att jag är mammaledig tycker jag att jag inte hinner med saker och ting trots att jag jäktar, samtidigt som jag tycker att jag inte gör någonting alls om dagarna. Jag förstår inte....

Hursom, idag blir det en lugn dag hemma, med avbrott för ett BVC-besök då jag vill väga och mäta Simon, samt ett avbrott då Elias ska hämtas på dagis. Nu hoppas jag bara att huvudvärken jag vaknade upp med imorse ger sig så att inte hela dagen blir ett töcken. Jag längtar efter den där perioden då Simon på kvällen åt kvällsgröt samt ammade och sedan sov till klockan tre-fyra på morgonkvisten. Helt underbart var det. Nu vaknar han nästan varje timma, och är det inte amning som gäller så är det napp eller så har han virat in sig i filten som han har på sig. Snart så.... snart kanske jag får börja sova om nätterna.....

Nu är det kaffe som gäller, och efter några koppar borde jag vara fit for fight.   :)
Ha en bra onsdag!
Bye Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!