En helg med paketöppning

Söndagskvällen är redan här och det är dags att sova. Jag tycker att sommardagarna tar slut alldeles för snabbt, det är redan sista juni....
 
Den här helgen har Simon firats lite i efterhand här hos både mummu och ukki, samt hos vanhamummu och vanhaukki, då han fyllde två år den sista maj och de inte kunde närvara då. Firat har vi gjort med lite paketer och fika, och en nöjd Simon har vi haft. Även Elias fick ett litet paket idag och båda småkillarna har byggt för fullt.     :) 
 
 
 
 
 
Imorgon åker vi hemåt för den här gången.
Nighty-Night! 
 

En regnig och lugn lördag

Då är vi hos mina kära föräldrar och här har regnet öst ner i perioder idag. Vi har haft en skön avslappnad dag och förutom att jag och småkillarna sov lunch fick jag även sovmorgon till halv tio vilket var otroligt skönt. Annars har Elias och Simon hållit igång hela dagen, och hållit mummu och ukki fullt upptagna. Precis som det ska vara.      ;)  
 
Med regnkläder på blev det lite lek även i eftermiddags. 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en bra dag idag! 
Nighty-Night! 
 

Städ, packning och lek....

 
 
 
 
Medan jag städar och packar leker Elias och Simon för fullt med granntjejen M. Bra fördelning. Idag har de flyttat ut bilarna och har verkstad på altanen. Kul att även Simon får vara med på ett hörn.       :) 
 
Bye! 
 

Det är.....

Det är sommarlov och vi tar dagarna som de kommer. Det får man göra, eller?    ;) 
 
Imorse vaknade Elias först av oss alla klockan kvart över åtta, och strax därefter vaknade vi och dagen var igång. Det här med tider är det si-så-där med just nu. Det är ett sjå att få både Elias och Simon i säng om kvällarna då de helst av allt vill fortsätta leka ute. Speciellt Elias vill vara uppe länge tillsammans med P och mig, och undrar varje kväll vad det är vi gör om kvällarna samt varför han måste gå och lägga sig. Men, samtidigt är det jätteskönt att kunna sova något så när länge om morgnarna, så just nu får det vara så. 
 
Idag ägnar vi oss smått åt packning då jag och småkillarna ska åka till mina kära föräldrar över helgen. Just nu är dock Elias iväg och leker med kompisen G, medan Simon och jag har suttit ute på gården och studerat arbetarna som håller på att tvätta husen (i bakgrunden). Simon tycker det är väldigt intressant. Han har även hållit sig sysselsatt och klippt gräset.     :) 
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags för lunch. Jag är något piggare idag, men har inte bestämt mig för om jag ska vila eller fortsätta packa medan Simon sover lunch. Jag vet att jag ska orka med att köra bil i eftermiddag/kväll, så det kanske blir lite vila i alla fall. 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Energifördelningen här hemma......

Det är redan torsdag, och fy så jag har varit trött den här veckan. Jag har noll energi, går på ingen fart alls känns det som, och jag har då heller inte orkat med några hushållssysslor som jag borde ha gjort. Idag måste jag ta tag i både städ och tvätt. Mycket kaffe är kanske lösningen....? 

 

Några som å andra sidan har hur mycket energi som helst är Elias och Simon. Tur att de tycker om att leka med varandra. Och, att springa runt runt och jaga varandra. Älskade killar.       :)  

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

 

Nu ska vi sova lunch, alla tre, och sedan blir det många koppar kaffe som sagt för den här mamman. 

Hoppas ni har en bra dag! 

Bye! 

 


Eftermiddagsaktivitet - IKEA

I och med att det fortsatte regna, och då jag (trodde jag) hade tid på Synsam klockan tre, for vi i eftermiddags in till stan för att sysselsätta oss, jag och småkillarna. För att låta Elias leka av sig, Simon sysselsätta sig också lite, samt då jag behövde köpa vita enkla kaffekoppar samt barnbestick upp till stugan, for vi till IKEA och det blev en hit som det nästan alltid blir. Medan Elias lekte i lekrummet gick Simon runt på barnavdelningen och provade leksaker, och speciellt fastnade han vid spisen som jag nästan var på väg att köpa med hem då jag såg hur kul han hade det. Men, vi har en enkel MICKI-spis redan, så den får räcka. När det var dags att åka hem var vi nöjda alla tre, och hela dagen har faktiskt varit bra. Vi hann till och med springa in på Panduro och köpa två svarta glas- och porslinspennor så att småkillarna kan pimpa kaffekopparna nästa regniga dag som kommer.       :)     

En nöjd Simon testade leksaker och lagade mat idag:  

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

 

Att jag totalt missade skriva upp ny korrekt tid igår när jag ringde Synsam vet jag inte hur det gick till. Jag fick välja mellan en tid idag kl.tre, men på en annan butik nere på stan, eller tid nästa ons kl.tre på Synsam på Nian, och tänkte då att det är lika bra att få allting avklarat och tog dagens tid. Trodde som sagt jag, och åkte till den andra butiken nere på stan idag med småkillarna i släptåg. Men, jag är tydligen inbokad på Synsam på Nian nästa onsdag, och får göra ett nytt försök då istället. Gäller att komma ihåg det bara och vara hemma då. Klantigt att missa på tid och behöva stressa i onödan. Men, vi ställde om siktet snabbt och besöket på IKEA blev som sagt mycket bra.      :) 

 

Nu är det dags att ta natten. Sov gott! 

Nighty-Night! 

 


Lek på biblioteket

Då det har regnat hela förmiddagen, och då jag hade en bok som ska lämnas tillbaka på biblioteket, tog vi en liten promenad dit i förmiddags när vi ändå befann oss i närheten. Elias och Simon lekte glatt i läsborgen medan jag kikade efter böcker till mig själv (tyvärr kunde jag inte bestämma mig för vad jag är sugen på att läsa och lånade därmed ingenting till mig själv), och sedan passade de på att kika i böcker själva innan de bestämde sig för vilka som skulle lånas hem. Perfekt litet stopp idag.     :)   

 

 

 

 

På vägen hem ville Elias absolut sitta i vagnen, och Simon ville skjuta på, så då fick det bli så. Efter en stund, lagom när Simon blev trött, ville Elias upp och gå, så då fick de byta uppgifter. Nöjda och roliga småkillar. Dessutom hade vi faktiskt tur med regnet då det var uppehåll precis när vi gick till och från biblioteket. Nu öser det ner igen. 

 

 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Nu ska vi vila här en liten stund innan det är dags att åka in till stan till Synsam samt uträtta andra ärenden. En perfekt dag att fara runt i affärer med tanke på regnet.     :)

 

Ha en bra onsdag! 

Bye! 

 


Lyckliga småkillar....

 

 

Så här glada blir Elias och Simon när pappa kommer hem efter en arbetsdag. Så klart. Han har varit borta hela dagen. Jag kan inte låta bli att le åt dem, och var tvungen att knäppa ett kort. Älskade killar.     :) 

(Tänk när det blir en tredje som ska klättra och ta plats. Han kommer att ha fullt upp, P. Men, visst ser han ganska nöjd ut, han också. Hihihiihii.......)

 

Bye! 

 


En slappar-tisdag....

Det som är riktigt skönt när man kommer hem från stugan, som är på två rum, är att huset vi bor i plötsligt känns stort och att vi inte alls behöver flytta inom en snar framtid. Det tyckte både P och jag igår. Bra att få perspektiv på saker och ting.      ;) 

Dock har vi en alldeles för liten säng, vilket jag konstaterade igår kväll när jag kröp ner för att sova, så en säng behöver vi köpa ny. Den vi sover i nu är en 180-säng, men uppe i stugan har vi två 105-sängar intill varandra och det blir så klart större. Tänk då så stort två 120-sängar intill varandra blir! Vi kommer att få plats hela familjen. Sedan är det stor soffa som måste införskaffas, men vi har hittat den vi vill ha så vi ska bara lägga in en beställning så snart vi kommer oss för. 

 

Hursom, idag har vi tagit oss en riktig slappar-tisdag, jag och småkillarna. Igår kväll räknade jag med att vakna i tid imorse och vara igång som vanligt, men imorse gick det inte alls och när Simon gav mig sovmorgon till klockan nio var jag jättetacksam. Elias hade vaknat lite tidigare och smitit ner för att titta på Sommarlov på TV. Jag hade egentligen tid på Synsam inbokad klockan tio iförmiddags, men den ringde jag och bokade om till imorgon och istället har vi bara varit idag. Precis vad vi egentligen har orkat med. 

 

Det är tur att Elias tycker om att klippa gräset här hemma. Under helgen har inte gräsklipparroboten varit ute något, och nu är gräsmattan i behov av en trimning. Så, Elias har tagit tag i den biten, medan Simon klipper gräset med sin gräsklippare. Perfekt. Söta småkilar.     :) 

Och, man ser trallen som vi (eller, P) har byggt och trappen som är under konstruktion. Det kommer att bli bra när det är klart. 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Om ett tag kommer P hem från jobbet och då blir det grillat till lunch, vilket jag ser fram emot. Jag har slarvat med maten de senaste dagarna, och det har givetvis också tagit på krafterna vilket gjort att jag varit trött och haft ont i huvudet. Måste bli bättre på den biten. Imorgon, förutom Synsam, har jag även tid på MVC inbokad och jag hoppas då få höra att knytet fortsätter växa och må bra. 

 

Nepp, nu ut på gräsmattan och ha koll på Elias och Simon.      :) 

 

Bye! 

 


'Ja käktes!'

Älskade söta Simon har för andra gången kräkts på grunda av åksjuka idag på vägen hem från stugan. (Första gången han kräktes en enda gång efter att vi åkt bil på en kringel-krokig väg var i april, vilket jag dock inte bloggat om ser jag nu när jag kikar tillbaka.) Jag tror att det är åksjuka, i kombination med att han ikväll svepte en flaska vatten på kort tid. P tror att det inte ens var åksjuka utan bara det att det blev för mycket vatten på alldeles för kort tid. Straxt efter att han kräktes köpte vi mat och åt i bilen och då Simon åt med god aptit samt har fått behålla maten, drar vi slutsatsen att det i alla fall inte är magsjuka. Ikväll, när Simon hade fått på sig pyjamas och druckit lite vatten i sängen, kom han plötlsigt på vad som hade hänt och sade med känsla: 
 
- Mamma. Ja käktes! I bilen. Ja inte käkas nu. Ja käkas en annan dag! 
 
 
Som sagt, älskade söta Simon. Hoppas hoppas att han inte behöver kräkas en annan dag, för det är verkligen inget han behöver göra om vi får välja. Och, om han kräks så hoppas jag att det inte är på grund av magsjuka utan någonting annat som gör att det sker endast en gång så att han sedan får må bra och vara frisk. Jag kan inte låta bli att tycka att det är synd att han har drabbats av (säger man så?) åksjuka. Jag blev jämt åksjuk en period när jag var liten, och det är ingenting jag önskar Simon. 
 
Nu är det dags att krya ner i skön säng och sova gott, precis som småkillarna gör. Imorgon är en ny dag.
Bye! 
 

På väg hem......

Då är vi på väg hem igen efter att ha spenderat en skön midsommarhelg uppe i stugan. Idag var det sagt att det skulle regna, och visserligen gjorde det det i förmiddags, men solen hittade fram och vi har haft en fin dag. Med en massa städ. Hur kan det bli så mycket att städa på bara några få dagar?! 
 
Lagom tills vi skulle åka hem plockade Elias en fin bukett med blommor till mig, och jag blir jätteglad varje gång det händer. Älskade kille. Den står dock kvar på bordet i stugan och jag hoppas att jag får en bukett här hemma också någon dag.      :) 
 
 
 nedersta bilden via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
 
Bloggat i farten i bilen genom Sundsvall. 
(Publicerat dock straxt innan Gävle på grund av dålig mottagning längs vägen hem....) 
 
Bye! 
 

En söndag med gung....

Tänk att söndagen redan är här, tiden går snabbt trots att vi inte gör så mycket alls om dagarna. Denna söndagsförmiddag har Elias åkt fyrhjuling (så klart) medan P och jag har suttit och tagit förmiddagskaffet ute och Simon vattnat blommor. Och jo, Simon blev blöt idag också.     ;)  
 
Idag hann jag även knäppa kort när Elias gungade, och han gungar högt nu. Modige kille!    :) 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Ha en skön söndag! 
Bye! 
 

Ute och leker med vatten....

Imorse vaknade vi klockan nio (!) till grått och trist väder ute. Under dagen har dock solen letat sig fram, Elias gick till och med ut och ropade på molnen att flytta på sig, och killarna har kört både gräsklippare och fyrhjuling. Just nu tvättar Elias gräsklipparen medan Simon vattnar diverse, till och med sig själv. Tur att det finns torra kläder.    :) 
 
 
 
 
 
 
Nu dags för middag. Hoppas ni har en bra lördag!  
Bye! 
 
 
Uppdatering: Det hela slutade med att småkillarna fick ta av sig sina kläder då de var ordentligt blöta och springa runt och leka med vattnet bäst de ville. Blev bra det, de var lyckliga och efteråt tog vi ordentlig dusch inne och nu har vi två rena och fräscha småkillar igen.     ;)     
 
 

Midsommarafton 2013

Det är midsommarafton och vi har verkligen bara tagit det lugnt här uppe i stugan idag. Varken P eller jag är egentligen mycket för midsommardans etc (även om Elias ett tag ville dansa runt en riktig midsommarstång då min lilla inte dög), så precis som förra året valde vi att bara vara och njuta av dagen på vårt vis. Midsommarlunch åt vi tillsammans med Ruth nere på udden och njöt av utsikten (första bilden), sedan har killarna åkt en massa fyrhjuling (Elias glömde då snabbt bort det här med dans runt midsommarstången), vi har smakat på Ruths midsommartårta till eftermiddagskaffet, och kvällen avslutades med grillat hos Ruth igen. En perfekt midsommar med andra ord, precis som vi vill ha det.        :)

Några bilder knäppta idag med min iPhone som har hängt med: 

 

 

 

 

Även magen med knytet fick komma med på kort idag. Jag har varit jättedålig på att fotografera magen, men den hänger med och det är en väldigt lugnt knyte där inne, än så länge. 

 

Hoppas att ni har haft en riktigt skön midsommar, ni också! 

Bye! 

 


Äntligen åka fyrhjuling!

Om Elias är nöjd? Jodå. Simon också. P också. Äntligen får de åka fyrhjuling. Älskade killar!       :)   

 

 

 

 

Hur jag ska lyckas få in dem när det är dags för middag och sova vet jag inte.....     ;) 

Bye! 

 


Regn.....

 

 

 

Vår första dag här uppe i stugan och vi har bjudits på regn hela morgonen. En sväng har vi varit ute och kikat på sjön, samt konstaterat att lilla fyrhjulingen behöver laddas. Till Elias stora besvikelse. Åh, så han hade sett fram emot att få köra den. Först blev han besviken när han imorse upptäckte att det regnade ute och att han inte kunde köra på grund av det. När han väl kommit på att han kunde ta på sig galonisar, stövlar och regnjacka (samt myggspray, för fy så mycket knott det är just nu) och löst regnproblemet, blev han sedan besviken när fyrhjulingen inte gick att starta. Nu, som sagt, laddas fyrhjulingen och småkillarna vilar. Solen har smått börjat kika fram och har vi tur är det i alla fall uppehåll i eftermiddag så att vi kan köra fyrhjuling. Annars blir det åter regnkläder på. Det kommer nog Elias att kräva.     ;) 

 

Hoppas ni har en bra torsdag! 

Bye! 

 


Framme i stugan....

Klockan är efter elva på kvällen och det är ändå ljust ute. Killarna sover och jag ska krypa ner jag också alldeles snart, först ska jag bara kika in här och tala om att resan upp gick jättebra, att vi ikväll installerat oss i stugan och att vi bara har det bra. Elias och Simon har funnit sig till rätta och imorgon ska de båda åka fyrhjuling har de bestämt. Det var det som fick dem att somna ikväll, vetskapen om att om de somnar kommer morgondagen fortare och då får de åka fyrhjuling. Söta småkillar. Det är så skönt här uppe; så lugnt, så tyst och så avkopplande. Nu ska vi bara vara i några dagar.      :) 
 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Sommarens leksaker till stugan

Vi är på väg och har nyss stannat till på BirstaCity i Sundsvall för att köpa en varsin leksak till småkillarna. (Det har blivit lite av en tradition att köpa något litet till stugan varje sommar.) Elias fick en helikopter, Simon ett flygplan, och det är två nöjda småkillar vi har här i baksätet i bilen.      :)


bilder via Instagram - iamisvarld 

 

 

Nu, vidare norr-ut. 
Bloggat i farten.
Bye!

 


Sommarlovets första dag, nu iväg...

Onsdagen är redan här och de två första dagarna på sommarlovet är slut. I måndags slutade jag klockan två på jobbet, åkte till förskolan, packade ner alla saker som ska hem, packade in småkillarna i bilen och sedan for jag och småkillarna hem för att ta en lugn och skön eftermiddag, trodde jag. Istället för en skön start på sommarlovet innehöll eftermiddagen gnäll, skrik och gråt, och kvällen bråk, så tillslut var jag så trött på allt så att jag inte orkade göra något annat än att ligga i sängen och slutligen sova. Fy, för sådana dagar! Fy, för trotsperioder. Fy, för bråk. Inte blev jag mycket klokare av det hela heller.... 
 
Igår, sommarlovets första riktiga dag, hade vi istället det jättebra, jag och småkillarna, och var bara glada och nöjda alla tre. På förmiddagen for vi iväg till ICA Maxi för att handla mat, och där gick Elias runt och pekade på en massa leksaker som han vill köpa med till stugan i sommar. Väl hemma sov vi alla tre lunch, och eftermiddagen ägnades åt lek samt packning.
 
Årets sommarpresent till fröknarna på förskolan, som ska lämnas alldeles snart, blir en liten men färgglad klick med sommarte och en tomatplanta. Tänk att de små tomatskotten, som småkillarna hade med sig hem från förskolan för sju veckor sedan, har tagit sig så och vuxit till sig. Hoppas att fröknarna tycker om tanken bakom sommarpresenten.      ;) 
 
 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Om en liten stund ska vi åka upp till stugan och stanna där över midsommar. Elias har pratat om stugan i över en veckas tid nu och Simon, trots att han inte ens kan komma ihåg stugan, är lika ivrig att komma iväg han också. Söta småkillar. Nu, dags att packa. 

 

Hoppas ni har en skön onsdag!       :) 

Bye! 

 


Söndag....

Söndagskvällen är här och vi har bara tagit det lugnt idag. Igår var vi iväg på sommarfest hos vänner vilket var kul då det var länge sedan vi sågs hela gänget. Tur med vädret hade vi också. Elias lekte hela kvällen med Wilmer, medan Simon lekte med hans lillasyster Vera, och de hade jättekul. Elias hängde även på de stora barnen och badade i poolen på kvällen, men huttrade ordentligt när han klev upp en liten stund senare. Gissa om det var två trötta småkillar som straxt efter tio somnade i bilen under den korta sträckan hem.      :)

Idag har det känts som dagen efter fest, vilket det i och för sig har varit. Vi har varit trötta hela högen och sovit i omgångar. Elias fick för sig att han ville sova lunch ute i vagnen, så det fick han göra en stund. När Simon sovit lunch i 1 1/2-timma vaknade han till och jag gick som vanligt upp för att hämta ner honom, men instället somnade vi båda två och sov ytterligare två timmar. Så jätteskönt. Under tiden jag och Simon sov har P och Elias fortsatt bygga på trallen nedanför altanen, samt trappen som vi bestämt att vi ska ha. Elias var jätteglad när jag vaknade och fick visa vad de hunnit med. Medan jag var iväg med småkillarna och handla mat och lagade taco-middag passade P på att sova lite, så idag har alla varit nöjda och glada. En skön söndag. 

Efter att småkillarna somnat unnade jag och P oss jordgubbar med grädde till en film, och alldels om en liten stund är det dags att ta kvällen. Imorgon är det sista arbetsdagen för denna terminen, för detta läsår. Yeay!  

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Hoppas ni har haft en skön söndag! 

Nighty-Night! 

 


En solig skön lördag!

Tänk att Simon ibland känner på sig att mamma, och pappa också för den delen, behöver sovmorgon. Så var det imorse, och vid kvart i åtta tyckte han att det var dags att vakna. Så skönt! Speciellt då jag fått gå upp två svängar för att trösta våra småkillar inatt.

Denna förmiddag har vi ägnat åt att planera fortsatt bygge av altantrallen, och just nu är P och Elias in till stan för att köpa ytterligare material så att vi kan fortsätta. Simon sover lunch och jag, ja jag sitter och njuter i solen på altanen, lyssnar på radio och bloggar. Känns helt ok. Börjar dock bli lite varm så jag måste nog in och ta lite glass för att svalka lite. Härliga sommar!       ;)


bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bloggat i farten från solstolen på altanen. 

Bye! 

 


Elias dopdag idag....

Idag är det Elias dopdag och jag är tacksam för att P hade det nedskrivet och kom ihåg. Tack, gubben. Inte det att vi alls gör någon stor sak av det, men jag tycker det är kul att komma ihåg och uppmärksamma. Så, ikväll till kvällsyoghurten tände vi dopljuset som fick stå intill en fin ros som står på bordet i köket. Sedan berättade Elias att han inte alls vill heta Elias, utan Robin. Hmmm.... Vi hoppas på att han glömt bort vad han sagt imorgon när han vaknar. För, för oss är han vår Elias. Söte kille.      :)

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Nu är det läggdags av småkillar och vi ska bara ta en skön lugn kväll här hemma. Elias har idag varit trött, ledsen och till och med gråtit på förskolan, så jag tog en kort dag på jobbet och hämtade småkillarna redan vid lunch då en fröken ringde. Sedan har Elias faktiskt varit iväg och lekt med kompisen G under eftermiddagen då han efter att ha sovit lunch var pigg, glad och inte hade feber eller var sjuk på något sätt. Jag hoppas på att Elias får vara frisk nu, speciellt då vårt sommarlov börjar på tisdag nästa vecka. Håller tummarna. 

 

Hoppas ni har haft en skön fredag och har en skön kväll, ni också. 

Nighty-Night! 

 


Vår byggmästare och skruvansvarig, samt skruvbärare

 
 
foto taget med min iPhone
 
 
 
Vi fortsätter bygget av altantrall en liten stund innan läggdags och Elias sköter skruvandet. Nöjd kille. Frisk kille. Förste skruvbärare är Simon.       :) 
 
Bloggat i farten från solstolen på det nya soldäcket.      :) 
(Ska tilläggas att även jag provat på att skruva och under tiden fått direktiv av Elias. Omvända roller här.) 
 
Bye! 
 

Piff av uppfart

 
foton tagna med min iPhone
 
 
I förmiddags var vi iväg en kort sväng till stan då jag var tvungen att ta mig in till banken och beställa ett nytt Visa-kort. På vägen till bilen stannade vi till på BR Leksaker och köpte utomhuskritor (vet ej om de heter något speciellt), och dessa har vi tagit i bruk denna eftermiddag. Vi har piffat upp uppfarten lite, och visst blev det fint!?!     ;) 
(Rackarns så smutsig man blir bara...) 
 
Bloggat i farten på gården. 
Bye! 
 

VAB-onsdag

God morgon! 
 
Idag har vi åter VAB-dag, en feberfri dag innan förskola imorgon igen (såvida febern inte dyker upp igen, eller Simon åker på samma sak), och det är jag som blir hemma med småkillarna. Egentligen hade jag hoppats på att ta en halv VAB-dag idag, men då det inte gick att ordna får jag äran att leka med Elias och Simon hela dagen. Här har vi börjat dagen med Duplo-bygge och Elias har byggt ihop ett torn högre än han själv som han är stolt över. Simon bygger på han också. Dock är Simon mer intresserad av att panga ner Elias bygge, så Elias vaktar den noga här. Söta småkillar.  
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
 
Vi får se vad denna onsdag bjuder på. Just nu är det lite smått molning ute, jag hoppas solen kikar fram snart. Nu, lite tornbygge och kaffe. Elias torn är vid det här laget mycket högre än när jag knäppte kortet.     ;) 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Skolavslutning idag

Idag har vi haft skolavslutning på jobbet, och gissa om eleverna var glada när de fick gå hem! I och med att jag inte är klassföreståndare/mentor för någon klass var jag inte säker på att få fira skolavslutning som "jag brukar", men precis som igår på klassens dag fick jag följa med en klass och det var jättemysigt. Igår var klassen, deras klassföreståndare och jag iväg till en kollega, som fått en liten tjej, och hälsade på henne. Jättekul var det, och dessutom kul att se en liten fyraveckors liten bebis. Tänk så små de är! Och, tänk att vi kommer att ha en liten en om några månader. (Hoppas hoppas så att allt kommer att gå bra.) Hursom, idag firade klassen skolavslutning och i aulan bjöds det på sång och musik medan det i klassrummet bjöds på jättegod tårta och härligt glada ungdomar.       :)
 
Här hemma skiner solen och trots skolavslutning har vi en VAB-dag idag (P har varit hemma). Imorse vaknade Elias med 39graders feber och både Elias och Simon fick vara hemma från förskolan. Elias har visserligen varit relativt pigg och orkat vara ute och ta frisk luft idag, men det blir VAB även imorgon. Just nu känns Elias lite varm, men jag hoppas att febern ger sig och att han får sova ordentligt inatt utan feber och allt det bär med sig. 
 
Elias och jag kikade, för första gången på några veckor, på vinbärsbusken nyss och bären har kommit fram även om de fortfarande är helt gröna. Snart kommer vi att ha två småkillar som står och äter vinbär direkt från busken varje dag. Härligt! Och, gott!      :) 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
 
Nu ska vi fortsätta att bara vara här hemma. Det är en skön dag idag. 
Hoppas ni har det bra, ni också. 
Bye! 
 

Fix och don i regn.....

Det är redan söndagkväll, småkillarna sover, och jag och P sitter och smälter dagens intryck här i soffan med en varsin Mac i knät. Det är så vi umgås här hemma. Nejdå. Att jag är vaken så här sent en söndagskväll är dock väldigt ovanligt så att sitta tillsammans och fundera över vardag, framtid och lösningar känns bra just ikväll. 
 
Jag hade hoppats på att väderprognosen tidigare i veckan skulle varit fel, men visst började det regna i förmiddags och sedan har det hållit i hela dagen. I förmiddags tog killarna en tur in till K-Rauta (jag stannade hemma och kämpade på med tvätten), och efter lunch har P och Elias trotsat regnet och fortsatt fixa lite med altantrallen. Med stövlar och regnjacka på så går det. Till Elias lycka fick han testa på att skruva fast beslag med en riktig skurvdragare och han fixade det faktiskt. Jättestolt var han. Hur skruvarna fäster i reglarna spelar ingen roll, så länge de fäster, eftersom trallen kommer att hamna på och ingenting kommer att synas. Så, han fick testa. Vår kille kanske blir byggmästare någon gång i framtiden!?! Duktige kille.      ;) 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
 
I eftermiddags var vi även iväg och kikade på ett hus som är lite intressant. Jag är just nu kluven och vet inte riktigt vad jag vill och tycker. Huset har potential, det har det, men samtidigt krävs jättemycket rust som givetvis kommer att dra iväg i både kostnad och tid. Köket behöver totalrustas, väggar ska flyttas och/eller rivas, väggar, tak och fönster ska målas vitt, klickgolv behöver läggas på hela entréplan, badrummen behöver ytrustas, uppfarten behöver grävas ur och breddas, ordentlig altan/trall behöver byggas osv osv. Som huset ser ut nu trivs jag inte alls med. Helst skulle jag vilja ha allt sådant färdigt innan det är dags att flytta in, så att vi efter jobb bara kan spendera tid tillsammans i familjen istället för att ägna tid åt rust. Sedan har vi det här med pengar. Priset på huset är egentligen riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna, men det gäller att få fram kontantinsatsen. Det som lockar mest är läget. P har alltid drömt om ett hus vid vattnet, och detta ligger precis vid Dalälven med egen brygga och stor tomt. Riktigt fint. Men som sagt, det är mycket att göra..... Vi funderar vidare här...... 
 
Mysigt var i alla fall att efter husvisningen åka in till stan och äta middag på Kina-restaurangen som vi gillar i vår familj. Elias lyckades övertala farmor att följa med och vi var alla nöjda med vår lilla utflykt och god mat. En av servitörerna kände igen oss, och jag vet inte om det var bra eller inte. Hmmm.... Maten är i alla fall jättegod där så vi kommer garanterat äta där igen ganska så snart.      ;) 
 
Nu, dags att lägga ifrån sig datorerna och mysa i några minuter innan det är dags att sova. Imorgon är det måndag och näst sista dagen tillsammans med eleverna, och på tisdag är det skolavslutning. Tänk, snart sommarlov. Bara denna vecka kvar. Typ. Kanske måndag veckan därpå också. Men, sedan så. Längtar!      :)
 
Hoppas ni har haft en skön söndag! 
Nighty-Night! 
 

Projekt altantrall fortsätter....

Efter att P och Elias kommit hem efter sin runda till återvinningen och XL-Bygg idag tog de tag i bygget av altantrallen som vi påbörjade förra sommaren. Då var målet att göra del av grundarbetet och få ut gruset eftersom vi inte skulle ha mer tid att lägga på bygget, men nu är det ny sommar och vi har åter tid. Så, sagt och gjort, P mätte, räknade, funderade och räknade i förmiddags, och nu under eftermiddagen har han ägnat tid åt att röja upp nedanför köksfönstret och lägga ut reglar. Givetvis har Elias och Simon varit med, på sitt sätt, och tillslut ägnade de sig åt att gå balansgång vilket de tyckte var mycket roligare. Även Simon har övat balans. Perfekt!      ;) 
 
   
foton via min iPhone 
 
 
 
Kul var även att få besök av kompisar i eftermiddags som vi inte hunnit träffa på länge. Vi har med andra ord haft en bra lördag. Nu varvar vi ner med musik här hemma.      :) 
 
Bye! 
 

Städ, fix och gunga

Denna lördagsförmiddag har vi här hemma ägnat åt att städa och fixa undan lite på uppfarten, räknat lite, och nu är P iväg med Elias till återvinningen för att sedan stanna till på XL-Bygg och handla det som behövs inför dagens/helgens projekt. Under tiden är Simon och jag hemma och donar, men just nu är det lek, bus och gunga som gäller. Gissa om denna kille gillar att gunga. Syns det?!?      ;) 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Hoppas ni får en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Brännbollsturnering på schemat

Idag har vi haft en jätteskön, och varm, dag på jobbet med brännbollsturnering på schemat. En perfekt inledning på helgen. Årskursvis har klasserna spelat mot varandra och det har varit en härlig stämning hela dagen. Jag har varit sekreterare och räknat poäng åt 7orna, och vid lunch vann jag även lärarpris för bäste outfit under CrazyOutfit-dagen. Hihihii.... 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu är det äntligen helg och vi ska fortsätta njuta av sol och värme här hemma. 
Hoppas ni har en skön fredag! 
Bye for now! 
 

En skön ledig dag

Vi har haft en skön ledig dag idag och bara njutit av att vara ute i solen. (Visst är det sommar nu?) Jag passade på att knäppa kort på Elias och Simon och konstaterar återigen att vi har två fina killar. (Elias njuter för fullt av värme och sommar nu, medan Simon inte riktigt vill ta av sig till kortärmat eller shorts.) Älskade småkillar!
 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en bra dag, ni också!
Nighty-Night!
 
 

Härlig morgon och förmiddag

Gissa om det var underbart att vakna upp klockan halv åtta imorse av att Elias började röra sig på sitt rum, Simon och P låg då fortfarande och sov. Vi lyckades få till en sovmorgon denna lediga torsdag. Underbart! Sedan har förmiddagen fortsatt i samma anda och vi har haft det gott här hemma. Elias och Simons kompisar I och V har varit här och lekt, och Elias och I har hållit igång hela tiden. Jättekul att se dem leka tillsammans. Elias fick även bjuda kompisarna på glass och var jättenöjd. Simon var glad även han. Dessutom skiner solen från blå himmel och det är härligt att vara ute. (Det är bara myggen som börjat kika fram som stör, men de hör väl sommaren till?) 

 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Nu sover Simon lunch, Elias vilar och även jag har hunnit somna till en liten kortis. Så härligt.      :) 

Hoppas ni har det bra idag och njuter av denna lediga dag! 

Bye! 

 


Ett snabbinlägg med sommarkänsla....

Ett snabbinlägg bara. Dagarna rullar på så pass att jag inte hinner med att blogga. Arbetsdagen är i alla fall slut och nu återstår endast sju arbetsdagar och sedan är det sommarlov. Tänk, sju dagar och sedan sommarlov i två månader. Jag längtar! Idag bjöds det på lite sommar i form av jordgubbar, glass och grädde på arbetslagskonferensen, gissa om det var gott. Och, imorgon är vi lediga. Underbart!       :)


bilderna via Instagram - iamisvarld 

 

 

Hoppas ni har det bra. Njut av kvällen! 
Bye!

 


Crazy Outfit-dagen på jobbet

Idag har vi haft vår Crazy Outfit-dag på jobbet. Crazy Outfit-dagen för två år sedan var första gången jag var med om denna tillställning på jobbet, och givetvis ville jag inte vara sämre idag utan skulle klä ut mig jag också på något sätt. Efter en hel del funderande igår kväll, bestämde jag mig för att det fick bli business woman goes hippie-style idag. Lite crazy i alla fall. Några elever hade dock gått all in, exempelvis en avatar och en lady hade vi på skolan, så jag låg helt klart i lä. Finaste tjejerna i 6an var idag ett brudpar och hippies. Jättefina! (Brudgummen flirtade dock lite väl med hippiesarna.)    ;)
 
 
 
 
 
Nu måste jag bara komma ihåg att köpa på mig diverse roliga kläder så att jag, småkillarna och deras kompisar kan klä ut sig.      :)
 
Bye! 
 

En lugn söndag....

Vi har en lugn söndag här. Jag fick sovmorgon till klockan nio imorse och medan Elias under förmiddagen var över till granntjejen var P ute med Simon, vilket gav mig tid att ge mig på tvätten en stund. Skönt. Trots sovmorgon och lugn dag är jag dock trött idag och gör inte många knop alls. Nu är P iväg på ett ärende/möte, och jag och småkillarna är ute på gården. Simon och jag hejar på medan Elias cyklar. Idag lär han sig svänga. :)

foto taget med min iPhone 

 

 

Bloggat i farten.
Hoppas ni har en skön söndag. 
Bye!

 


Säsongspremiär i Furuviksparken 2013

Idag har vi varit till Furuviksparen för första gången för denna säsongen, och det blev en jättemysig utflykt. Förra året var vi där första gången en grå och lite regnig dag, men idag sken solen från klar himmel även om det blåste lite kallt emellanåt. Efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte iväg (eller, åkte iväg och åkte iväg: det tar oss sju minuter dit, men ändå), och sedan spenderade vi några timmar med att gå omkring och kika på djuren, kika på havet, kika på karusellerna som småkillarna blev jättefascinerade av, samt titta på SeanBanan när han uppträdde på stora scenen. Elias hängde även med på ett åk i Kaffekoppen tillsammans med kompisen M som var där med sin familj, och han tyckte att det var jättekul att snurra runt runt i karusellen. Simon hade gärna åkt bilarna, men då det idag var jättemycket folk och jättelånga köer hoppade vi över karusellåk och tar det någon annan dag nästa vecka eller veckan därpå istället. Det bästa med att ha säsongskort är att vi kan åka iväg till Furuviksparken precis när som, och spendera antingen en hel dag där eller endast en-två timmar. Perfekt!      :)
 
Några kort hann vi så klart knäppa idag och bjuder på en blandad kompott från kamera, iPhone och Instagram: 
 

 
 
 
Hoppas ni har haft en skön lördag! 
Bye! 
 

Elias cyklar!

Elias har ett tag tjatat om att han vill prova på att cykla utan stödhjul. Härom dagen köpte vi skydd till honom som han kan ha när han åker på sin kickbike, men idag åkte skydden på när han ville cykla på gräsmattan utan stödhjul - och han cyklar! Elias cyklar! Helt utan stödhjul och utan stöd. Hur gick det till? Var har han hittat balansen? Han till och med startar själv. Gissa om han kommer att vilja gå ut direkt på morgnarna och cykla runt runt på gräsmattan. Gräsmattan är perfekt att öva på: han slår sig inte alls hårt när han ramlar. Duktige duktige kille!  

 

 

 

*stolt mamma som har klappat händerna och tjoat så att grannarna lär tycka att jag är knäpp* (Och, pappa är minst lika stolt.)    ;) 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


En bra skruvdragare

God morgon!

Här pågår montering och skruvande för fullt denna lördagsmorgon. Igår fick Simon en liten skruvdragare i födelsedagspresent då han, liksom Elias, tycker om att gå och skruva och dona här hemma. Även Elias blev förtjust i skruvdragaren (vi kanske borde köpa en till så att de kan leka samtidigt då det var väldigt bra pris på den på Toys R'Us?) och gissa om han blev lycklig när han upptäckte att det faktiskt går att skruva med skruvdragaren på riktigt. Simon går och låtsasskruvar på diverse saker här hemma, och är jättenöjd med det. Elias skruvar på på riktigt. Nu har Elias tillsammans med sin pappa byggt ihop arbetsbänken här hemma och Elias har skruvat och skruvat.     :)   

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Om en stund kommer farmor hit på lite förmiddagskaffe och i eftermiddag, om vädret tillåter, ska vi åka till Furuviksparken och ta årets första tur där. 

 

Hoppas att ni får en skön lördag! 

Bye! 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!