Frisk luft i skogen

Trots att solen inte riktigt har hittat fram idag har vi varit ute lite, jag och killarna, och bland annat tagit oss en liten tur i skogen. Det behövs inte så mycket för att få nöjda killar, och att bara gå runt lite i skogen, klättra på stenar och hoppa från stubbar är roligt nog.        :) 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
 
För Noel blev vår skogstur även hinderbana då han snubblade runt på grenar och rötter lite här och där, men glad var han i alla fall. Inte lätt när man är liten. Att få alla att titta in i kameran/iPhonen börjar också bli mer och mer omöjligt....     :)
 
Nu blir det tacomys här hos mummu och ukki, sedan en lugn kväll så att vi orkar upp och är redo för en ny dag imorgon. 
Bye! 
 

S I M O N

 

 
Äntligen har han lärt sig skriva sitt namn, Simon! Duktige killen! Trots att vi gav honom en första bokstav som är lite klurig att få till. Förra lördagen, den 24okt, skrev Simon plötsligt sitt namn för första gången och nu skriver han Simon Simon Simon Simon Simon Simon över allt på listor och papper som han får tag på. Sötnöten. Idag har han även övat på att skriva MAMMA och PAPPA, och det är så kul att se honom så intresserad av bokstäver. Nu har han inte kommit att bokstav och ljud hänger ihop, utan han memorerar hur man skriver orden, men det kommer. Det ska bli kul att följa hans utveckling nu.

foton tagna med min iPhone

 
*stolt mamma här*
Bye for now!
 

En jobbig dag på jobbet.....

När jag i fredags svängde in på gatan upp till jobbet och sedan parkerade bilen var jag för första gången jag rädd för att gå in och jobba. Det har aldrig tidigare hänt. Jag som älskar mitt jobb. Några minuter tidigare hade jag på en busshållplats sett några ungdomar utklädda för att fira Halloween på sin skola och under tiden jag passerade dem pratade Roger, Titti och Ola på NRJ om det hemska som hände i Trollhättan i torsdags. Tänk att en människa, här i Sverige, gått in och dödat två personer på en skola bara sådär. Det känns så konstigt att skriva detta då det känns så overkligt, samtidigt som det är så otroligt skrämmade att hatbrott i skolan nu har kommit även till Sverige. Jag är rädd att det som hände i Trollhättan är det första av en rad brott nu framöver.... Bara dagen efter händelsen i Trollhättan hände fler saker på skolor runt om i Sverige. Ska även då tillägga att skolorna här i kommunen blev hotade måndag för två veckor sedan, och P fick då åka och hämta hem killarna från skola/förskola. 
 
Hursomhelst, efter att ha andats djupt några gånger i bilen tog jag mig i alla fall in på jobbet i fredags, men berättade vad jag kände för en kollega uppe i språkrummet. På lunchen hade vi ett möte i personalrummet där vi fick lyfta våra tankar och frågor tillsammans med vår rektor, och det vi egentligen kunde konstatera var att vi helt enkelt måste vara extra uppmärksamma på vilka som kommer in på vår skola och inte låta några barn/ungdomar/vuxna gå runt utan att fråga dem vilka de är. (Vi är i och för sig redan uppmärksamma på alla som kommer in på vår skola, men nu mer än tidigare måste vi hålla koll.) Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka tanken att OM någon, som har avsikten att skada på skolan, skulle komma gående på skolgården, vad gör jag då? Visst springer jag och varnar alla i min väg och tar skydd, men borde vi kanske ha ett kodord som all personal känner till som kan larmas ut till alla och alla vet vad de ska göra? Borde vi göra en riskanalys, bara för att lugna personalen och tydliggöra vad som gäller? Är det något alla skolor i vårt land behöver göra? Jag vill gärna veta att killarnas fröknar på deras skolor vet vad de ska göra om någonting hemskt händer. 

Jag önskar att min rädsla avklingat där och då i fredags. En timma innan sista lektionen fick jag dock gå emellan ett ordentligt bråk mellan två elever och min rädsla för att jobba har ökat. Jag ska inte skriva om det som hände då jag fortfarande håller på att landa i hela händelsen, men rädslan jag har finns kvar och även om ilskan jag gick emellan inte alls var riktad mot mig kunde jag ha fått ut för den för att jag gick emellan/befann mig på fel plats vid fel tidpunkt. Ingen bra fredag alls på jobbet... 

Imorgon väntar en lugn arbetsdag på jobbet (hoppas hoppas jag!) och medan nästan alla mina kollegor är iväg på föreläsningar gemensamma för kommunen ska jag sitta i utvecklingsgruppen och jobba med planering och skolfrågor. Kanske kommer vi att diskutera några av mina frågor ovan? Annars ska jag dessa tre arbetsdagar denna vecka försöka hinna med att bocka av så många punkter som möjligt på min To Do-lista då den har hängt över mig tillräckligt länge nu. På torsdag är det sedan äntligen Höstlov och även om vi kanske bara blir hemma (= Elias har fått vattkoppor nu) så är vi i alla fall lediga. 

Nu, dags att krypa ner i bäddsoffan och ta kvällen. Hoppas ni har haft en bra helg! 
Nighty-Night! 


Grå tisdag och vab

Vi fortsätter med lite vab här denna tisdag, och jag, Simon och Noel har spenderat del av förmiddagen ute. Trots att det är grått och lite småkallt var det skönt med promenad, och vi har hälsat på förskolan (för att meddela att killarna är tillbaka imorgon) för att sedan leka en stund på stora lekparken. Jag försökte även spana efter Elias på skolan men såg honom inte, kan vara att han hade idrott just då. Hursom, skönt även för Simon och Noel att vara ute och röra på sig då de är fulla med energi, samt att se att de har varit saknade på förskolan. (Simon har varit ledsen för att ingen har saknat honom och undrat om någon kommer att vilja leka med honom när han väl kommer tillbaka. Stackars sötnöten.)
 
Höstdag, men klär man på sig ordentligt är det skönt att vara ute.
 foton tagna med min iPhone
 
 

Nu är det lunch som gäller, sedan måste jag åka in till jobbet i några minuter för att hämta några noveller som jag ska ge feed-back på till imorgon. (Passar på att göra det medan killarna ändå ska sova lunch och det kan de göra i bilen. Ska även hämta Elias på fritids före då han vill följa med på tur.) Hade så klart varit smartast att ta med dem redan igår, men det man inte har i huvudet... 
 
Hoppas ni har en bra tisdag!
Bye for now!  
 

Jobb- och vabb-kombo

Det är så coolt när lugnet lägger sig i en klass och alla eleverna är fullt fokuserade på novellen de skriver på på datorn som de har framför sig. Nästan en halvtimma tog det innan alla hade kommit på en handling och börjat skriva, men när lugnet väl hade lagt sig och alla satt fokuserade kunde jag inte låta bli att le när jag tittade ut över klassen där de satt och jobbade. Så coolt och härligt att se. 
 
Idag blev det bara en lektion på jobbet, sedan hem igen för att byta av P som åkte iväg till sitt jobb. Nu har jag ätit lunch (varken Simon eller Noel åt någonting alls trots att de fick spaghetti och köttfärssås), så vi ska ta oss en promenad och samtidigt passa på att hämta hem Elias på fritids. Häromdagen hade Elias varit jätteledsen på fritids då han ville sluta tidigare, så vad passar bättre än att avsluta veckan med en kortdag. Fredagen bjuder på underbart höstväder igen, så en promenad ska bli jätteskönt.  
 
 
kort tagna med min iPhone
 
 
 
Hoppas ni har en bra fredag, alla! 
Bye for now! 
 

Vab-torsdag

Idag är det jag som har hängt hemma med våra prickiga killar Simon och Noel. Förutom att de är fulla med prickar så mår de bra och håller igång hela dagarna; så idag har vi dansat loss nere i källaren, gått promenad i det fina höstvädret, varit inne en kortis till stan för att köpa en pepp-present till Simon, samt hängt här hemma på altanen.
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Det är så skönt att se att Aeriusen, som killarna fick mot klådan, fungerar och att killarna slipper klia sönder sig. Trots att det var Simon som först fick vattkoppor och nästan alla i ansiktet, är det nu Noel som är prickigast på kroppen och det är honom det kliar på. Simon har dock haft det kämpigt med att få i sig medicinen, nästintill gråtit och inte alls velat, så för att peppa honom har vi gjort ett litet schema där han kan pricka för dagarna som han har tagit en hutt och räkna ner, och sedan har vi köpt en peppresent. Nöjd Simon med andra ord. Om nu bara Noels feber ger sig nattetid så vi får lugna nätter igen, kan vi nog klarar oss igenom det här helt ok.  
 


 
Nu är det lite kvällsarbete och feed-back på elevernas texter i engelska som gäller, sedan ska jag försöka lägga mig i tid för en gångs skull och sova hela natten. Imorgon blir det en kortis till jobbet, och sedan vab igen för mig så att P kan jobba. Vi insåg precis för en stund sedan att det bara är Elias som kan åka på simskolan imorgon då Simon är sjuk. Stackars Simon, livet är lite orättvist ibland. Å andra sidan kommer han att få åka iväg på simskola när väl Elias är sjuk. 
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! 
Bye! 
 

Välkommen vattkoppor!

Vi har gruvat oss för den här dagen, P och jag, men nu är den här. Trött kille, röda utslag och 38,2graders feber i förrgår kväll, en intensiv natt med en massa kliande - nu har Simon vattkoppor. Just nu är det endast röda utslag han har på kroppen, och främst ansiktet, men det kliar redan och han ser lite eländig ut. Stackarn. Noel börjar också smått få röda utslag på armar, rygg och i nacken, så check på vattkoppor även där. 
 
 
Samtidigt som det känns skönt att vattkopporna äntligen kommer (-för de måste komma, det är ingenting man kommer ifrån) känns det som att de kommer vid en lite illa vald tidpunkt. Eller, kan de någonsin komma vid en bra vald tidpunkt? När jag berättade för min chef igår att Simon har vattkoppor tittade hon på mig och konstaterade helt enkelt att vi får försöka lösa de kommande veckorna på bästa sätt vi kan. Jag har redan missat en hel del lektioner då jag har vabbat, varit på ombudsutbildning, begravning, samt varit på samråd, och mer kommer det alltså att bli då P och jag får pussla ihop dagarna så gott vi kan fram tills killarna är friska. Tur i oturen är att Simon och Noel verkar få vattkopporna ungefär samtidigt, vilket innebär att vi inte behöver vänta ytterligare två veckor innan den andre av dem insjuknar. Hoppas bara att Elias får vattkopporna snart, han också, så att han har det gjort. Och, att alla tre får en relativt mild variant av vattkoppor! 
 
Ett plus ändå till BVC idag där jag stack in huvudet som hastigast medan jag väntade på min tur i kön på apoteket (apotek och BVC ligger i lokalerna precis intill varandra). Jag skulle hämta ut starkare kortison på Apoteket till Noel som har böjveckseksem, och frågade på BVC om jag ska återkomma imorgon under telefontid för att fråga om någonting mot kliandet vid vattkoppor eller om jag kunde fråga där och då. Svaret var "Vi behöver inte göra det krångligare än det är", och fick Aerius utskrivet till Simon direkt (och Noel som ska ta samma mängd när det blir aktuellt för honom). Så, när det sedan var min tur att hämta ut kortison på apoteket, kunde jag även hämta ut medicin till Simon också på en och samma gång. Så skönt. 
 
Slutligen, jag har varit (och, är!) helt inställd på att vi ska vara hemma med killarna under nästan hela tiden de har vattkoppor då de smittar otroligt lätt. Idag när jag pratade med en av fröknarna på förskolan sade hon att barnen får vara på förskolan om de orkar, trots att de har fullt med vattkoppor, men att man måste vara medveten om att de kan bli smittade av streptokockor som i sin tur kan förvärra tillståndet ganska kraftigt. Även på BVC sade sköterkskan att det är allmäntillståndet man går på, och att det inte finns några krav på att man som förälder måste vara hemma med barn med vattkoppor. Det kan till och med vara bra att barn ibland är på förskolan så att andra barn blir smittade då det bästa är att barnen har sjukdomen innan de blir allt för gamla, speciellt med tanke på att vattkoppor smittar som mest innan de ens dyker upp. (Just nu är det åtta barn i Simon och Noels förskolegrupp som är hemma med vattkoppor.) För mig känns det nog bäst att killarna är hemma tills blåsorna börjar torka ut smått, och sedan får vi se. Men, det kommer att bli ett pusslande för mig och P. Jag har i alla fall lämnat in Simon och Noels tider på förskolan för vecka 44, höstlovsveckan, och vi får se om de är tillbaka tills dess. 
 
Idag, onsdag, jobbar jag heldag och killarna får ha en pappa-dag. Jag ska försöka passa på att planera upp för vikarien inför nästa vecka så att jag kan vara hemma en del och byta av P då. 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye Bye! 
 

Noel - 2år!

 
 
 
Måndagen den 28september fyllde Noel två år. Med sång och presenter firade vi honom på morgonen i sängen och det var en stolt kille som till och med sjöng en egen version av Ja må han leva för sig själv medan han öppnade sina födelsedagspresenter. Sötnöten. Efter förskola, skola och jobb avslutade vi dagen med lite födelsedagsfirande igen, men denna gången med farmor, grannkillarna M & M, samt grannen C. Det blev åter presentöppning och sedan fika och glass i stora lass för killarna som var mer än nöjda. Nöjdast var Noel som fick en stoor polisbil i tvåårspresent! (Dock tog det honom en dag innan han upptäckte att han faktiskt kan köra sin polisbil själv.)        :) 
 
 
 
Annars har vi en väldigt envis tvååring här som håller på att utvecklas enormt just nu. Storebröderna är förebilderna och allt de gör vill även Noel prova på att göra, allt från att klättra i staket, hänga i stång, pärla, måla, leka med samma leksaker, duka bordet etc. Att åka bil, dvs sitta i framsätet i pappas bil och låtsas köra, är favoritleken medan att följa med pappa och åka lastbil är det bästa som finns. När det är dags att kliva ut bilarna blir det skrik varje gång. När vi pausar i leken och tittar på film är Pippi och Alvin (i Alvin och gänget) favoriterna. 
 
Precis som sina storebröder är Noel en liten kille och just nu är han även väldigt liten i maten. (Så pass att BVC är oroliga och vi måste föja upp längd och vikt.) Noel äter lite tills han tycker att han är mätt, sedan är han nöjd. Han älskar dock chips, cashewnötter och glass, och det skulle han kunna äta hur mycket som helst utav.  
 
Det är coolt att se hur mycket Noel förstår när man ber honom göra saker, exempelvis fixar han lätt att stoppa ner sin fleecetröja och mössa i sin korg i hallen när vi kommer hem och man säger åt honom att göra det. Han kan hämta saker när man ber honom, och när man frågar honom var han har lagt någonting går han ofta iväg och hämtar det man har frågat efter och har full koll även där. Just nu kommer det mest två ords-meningar ur munnen på Noel, men ibland slinker det in en tre ords-mening lite här och där. 
 
En liten ordlista typiskt Noel just nu: 
bat = vatten 
kööt = gröt 
gummi = tuggummi (= men han menar vitamin då han inte får tugga tuggummi) 
kopper = helikopter 
 
 
Det känns som om det var igår vi höll en liten bebis i famnen och klappade på rumpan och ryggen så att han skulle rapa. Nu är han två år, vår älskade älskade Noel. Tiden går alldeles för fort.... 
 
 
 
Till Noel.
Det har gått flera veckor sedan du fyllde två år och jag är så ledsen att jag inte hann eller orkade få ut ett inlägg om din födelsedag på dagen, som jag alltid annars försöker få till. Det här året hamnade din födelsedag lite i skymundan då farfar gick bort, och både pappa och jag är ledsna för det. Nästa år ska vi ha full fokus på dig och din dag - vi lovar! 
 
Nighty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!