Vår Halloween-pumpa fixas till

Igår morse sade Elias, och det händer verkligen inte ofta, att han ville vara hemma från förskolan då han hostade så. Jag hade tänkt att han skulle gå iväg till förskolan men inte vara med på gymnastiken då han hostar, men han ville annat. Så, Elias och jag (och Noel så klart) hade en lugn pysseldag tillsammans hemma igår. Mys. Vad vi gjorde? Vi fixade till vår Halloween-puma så klart.      ;) 
 
 
 
 
 
Jättenöjda blev vi, Elias och jag, och den ska idag få flytta ut på trappen och välkomna (eller skrämma iväg?) eventuella läskiga typer.     ;) 
 
Bye! 
 

Hemma igen - med presenter

Lycka är att vakna upp på morgonen och upptäcka att pappa är hemma. P har varit iväg till Berlin i två dagar och gissa om Elias och Simon var glada imorse när pappa som vanligt låg i sin säng. (Han kom hem sent igår kväll.) Gissa om de blev ännu lyckligare när de upptäckte att pappa hade köpt med små presenter till dem. Glada killar här idag. Jo, och Noel fick en söt liten elefant som nu har flyttat in i liggdelen hos honom.      :) 
 
 
 
 
 
Idag ska vi fortsätta småpyssla här hemma. Elias kommer under dagen att bygga sin brandhelikopter, såvida han inte har tålamod och väntar till helgen. Jag ska klura ut vad vi ska bjuda på om det kommer förbi några läsiga typer och säger Bus-eller-Godis. Visst är det idag de kan dyka upp? Vad kan man bjuda på om man inte har vanan att ha godis hemma? Vill inte gärna köpa hem godis bara för att idag. Kan man göra i ordning en liten påse med fika i? Med muffins och kex? Är det ok? Hade tänkt hinna baka spökmaränger á la LCHF, men har inte hunnit. Hmmmm..... 
 
Ha en skön dag! 
Bye! 
 

Pumpa utvald och köpt

Vi är på tur, jag, Elias, Simon och Noel, och äntligen har vi köpt en pumpa. Elias och Simon valde ut en på Blomsterlandet, och imorgon ska vi se om vi kan göra en lite läskig Halloween-pumpa av den. Mest ser dock Elias fram emot att mumsa i sig de rostade pumpakärnorna.    ;) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Simons namnsdag

Det är även Simons namnsdag idag och idag fick han på riktigt sin första lilla blomma här hemma. Han fick öppna blompaketet, ta upp blomman, lukta på den, gå med den in i köket och slutligen stoppa den i en vas som jag hade fyllt upp med vatten. Jätteglad blev han för den, även om han säkert inte alls förstod vad namnsdag innebär. Det är tanken som räknas, tycker jag.       ;) 
 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

1månad gammal Noel

 
 
 
 
Idag är det en månad sedan han föddes, vår Noel, och han har hunnit växa ordentligt och utvecklats en del sedan dess. Det är ingen liten nyfödd kille vi har här hemma längre, och jag har glömt bort känslan av att hålla en liten liten en i famnen då Noel nu är så stor. Tänk att de små utvecklas så mycket under så kort tid..... 
 
Noel äter och sover fortfarande mesta delen av tiden, men har nu börjat med att ha tre vakna stunder om dagen på cirka en timma (en på morgonen, en vid lunch och en när det är dags att äta middag). När han är vaken är han riktigt duktig på att lyfta huvudet och se sig omkring, och favoritsysselsättningen då är nog att titta på fönstret, den där stora kvadraten som är så ljus. I torsdags fick jag det första leendet av Noel, och då ett riktigt leende som inte var förknippat med magknip eller annat. Och, igår skrattade han till för första gången: lite kort, men ändå ett skratt. Och, åh så söt han är när han ler och skrattar! En minut senare protesterade han dock och påpekade tydligt att han var hungrig och inte alls ville vara glad mer.       :) 
 
Att Noel inte längre är en nyfödd liten bebis märks också då hans röstresurser börjar ta sig. Nu är han väldigt snäll och bara gör sig hörd när han vill något, men han kan skrika lite mer och lite högre nu. Att han växer märks även på kläderna, och kläder i stl50-56 är nu undanlagda och Noel har stl62 (och ibland stl68 beroende på passform). Att köpa kläder till honom är lite klurigt om man ska gå på de rekommenderade storlekarna till småbarn, och jag har fått gå mer på känn. Det 'problemet' hade jag aldrig med varken Elias eller Simon då de låg en-två kurvor under medelkurvan, men Noel är mycket rundare än sina storebröder så det får bli kläder i lite större storlek. 
 
Dagens besök på BVC visade att Noel nu, en månad gammal, väger 5050g och är 55,5cm lång. Store lille söte kille: 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Söndag och vintertid

Godmorgon, söndag! Och, godmorgon vintertid! 
 
Jag hade helt missat att klockan skulle ställas om i natt. Hade jag haft koll hade jag försökt få Elias och Simon att sova lite lite längre ändå, och om inte annat så hade jag väntat med frukosten så att den inte hade intagits så tidigt. Miss av mig. Det kommer att bli en lååång förmiddag detta. Och, jag kommer att behöva x antal koppar kaffe i mig.      ;) 
 
 
 
 
Om en stund ska Elias iväg på simskola och idag ska han få åka iväg med sin pappa och få lite pappa-tid. Efter simskolan ska de sedan åka iväg och byta till vinterdäck på min bil, och det tackar jag jättemycket för. Jag blir hemma med Simon och Noel, och vi får se vad Simon och jag hittar på. Kan vara så att vi passar på att test-baka lite. Hmmm..... Nu först lite kaffe och sedan ska Noel äta frukost. 
 
Hoppas ni får en bra skön söndag! 
Bye for now! 
 

Vi krattar gården..... nästan i alla fall.....

Jag tror inte att vi, efter i år, kommer att ägna så mycket tid åt att kratta gården på löv längre. Visst kommer vi att ta finliret, och Elias och Simon kommer att få kratta så mycket de vill kratta, Noel också så småningom, men det stora jobbet kommer P att ta hand om. Han är helt såld på den lövblås han har fått låna och istället för att lägga ner en dags krattande blåser han av gården på löv på en timma, ungefär. Perfekt! 
 
Så, nu är de ute och donar på gården. Elias är med och krattar lite, medan Simon övervakar arbetet. 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra lördag!     :) 
Bye! 
 

Höst-kort

Jag vet inte riktigt vad som har tagit åt vädret, men de senaste dagarna har vi haft helt underbart höstväder igen med mellan 10-15grader plus. Några morgnar var det minusgrader när Elias och Simon skulle till förskolan, men nu ligger temperaturen över 10grader plus även nattetid. Så härligt. Ska kanske passa på att knäppa fler höstkort nu när solen är framme och det är så fint. Men, visst blev några av korten som jag knäppte förra veckan fina, de också?     ;) 
 
Elias och Simon bland löven: 
 
 
 
 
Bye! 
 

Dagarna går och det är.......

Dagarna går och det är redan fredag. Vi har inte gjort mycket alls under denna vecka; Elias och Simon har varit till förskolan som vanligt måndag-onsdag, jag har varit hemma med Noel, Noel och jag har varit iväg på en shoppingtur, Elias har byggt med Lego mycket mer än tidigare, och igår var jag ordentligt trött på tvåårstrotsen som Simon kör med. Snälla snälla låt den gå över snart! Igår kväll somnade Simon med feber, men idag är han pigg igen utan feber och jag hoppas att vi får hålla oss friska här. 
 
Idag ska vi ägna dagen åt städ och plock. P slängde imorse in en karrébit i ugnen på 80grader, så ikväll blir det pulled pork till middag. Gott, hoppas jag.  
 
Vår söte lille kille här hemma som växer för fullt: 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye! 
 

Planeterna.....

Vad vi gör denna måndagskväll? Eller, Elias tillsammans med sin pappa. De tittar på film om planeterna. Igår frågade Elias: 

- Varför kan jorden snurra? 


P blev jätteglad över frågan och de började kika smått på planeterna redan igår kväll, och nu fortsätter de. Bra med Apple-TV och att man kan spela upp filmerna på TV från sin iPhone.     :) 

foto taget med min iPhone


Bye! 


Kallt ute - varmt och skönt inne....

 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Måndag igen och här har vi haft en morgon med minusgrader. Elias och Simon är som vanligt på förskolan och jag måste säga att den här årstiden är svår när det kommer till ytterkläder. Jag tror att jag har bunkrat upp med allt från T-shirts, regnställ, fleece-kläder till vinteroverall på förskolan. Den här lille killen vill helst spendera denna måndag här, i sin mammas famn. Då får det bli så, i två timmar till i alla fall. Mys i soffan inne i värmen.    :) 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bloggat från soffan. 
Bye for now! 
 

Söndag och simskola

 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Denna söndagsmorgon har jag och Noel fått följa med Elias till simskolan. Mys, tycker jag. (Även om Noel passade på att äta medan storebror simmade så att jag inte kunde vara med och titta så mycket.) Elias var i alla fall åter jättenöjd och ser fram emot nästa söndag igen. Jag var dock lite orutinerad och placerade mina strumpor, som jag tagit av mig i omklädningsrummet för att inte bli blöt, under Elias badshorts när han skulle byta om efter att ha badat. Vet inte hur jag tänkte där.....     ;) 
 
I bilen på väg hem undrade Elias, efter att ha sett rödgula stora däck vid ett väggbygge, om man får färga vanliga däck som sitter på vanliga bilar i vilken färg som helst. Får man det? Vad säger lagen? Ska däck vara svarta? Det var vad vi diskuterade. Och, tack Johanna för tipset att tillsammans googla svar till alla kluriga frågor. Vi får börja med det.    :)
 
Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye! 
 

Vi krattar och krattar.....

Vi krattar och krattar, Elias, Simon och jag. Typ, nästan i alla fall. Vi försöker få ihop en stor lövhög och hoppas på fint väder imorgon då det ska höst-fotograferas. Vi gick miste om höstlöven förra året, så vi passar på nu.   

foto taget med min iPhoneAnnars har vi haft en väldigt lugn dag här då P har legat nedbäddad i soffan med 39graders feber. Stackarn. Efter lunch somnade vi hela famljen, alla utom Elias som tittade på film. Det får bli så ibland. 

Hoppas ni har haft en bra lördag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 


En tur till BVC

 


 
I förmiddags blev det en kort liten promenad och cykeltur med de här killarna till BVC. Det är verkligen höst ute och jag konstaterade att det är vantar på som gäler nu, även för mig. Härligt med färggranna löv i alla fall och jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt.     :) 
 
Noel fortsätter att gå upp i vikt och väger nu 4705g och är 52,5cm. (Och, är mycket större än sina storebröder vid samma tid.) Besöket på BVC gick även mycket bättre än förväntat då varken Noel eller Simon skrek eller tyckte att det var läskigt. Skönt. Imorgon blir Noel tre veckor, lille söte killen, och det gick ingen nöd på honom i vagnen. Tänk om man fick sova skönt nerbäddad sådär.   
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Bye! 
 

Vart kommer vinden ifrån?

Jag var verkligen aldrig intresserad av naturkunskap eller samhällskunskap i skolan. Det ångrar jag lite nu då jag upptäckt vad man ska ha kunskaperna till: att kunna svara på sina barns frågor. Idag blåser det ordentligt här hemma och innan Elias gick ut för att kratta tipsade jag honom om att kratta i vindens riktning och inte emot då löven kommer att blåsa tillbaka igen annars. Då svarade Elias mig, så klart:
 
- Vart kommer vinden ifrån?
 
 
Hmmm... Alltså, vart kommer den ifrån? Vind, högt lufttryck och lågt lufttryck och det blåser. Jag måste helt enkelt läsa på grundskolans kurser igen. Kanske borde ta en sväng förbi jobbet och låna hem diverse böcker?    ;)
Tur att Elias idag nöjde sig med att jag ska ta reda på svaret. Nu är han ute och krattar löv i alla fall. Och, han kämpar på bra. Söte duktige kille. 
 
foto taget med min iPhone

 
Ha en bra fredag! 
Bye! 
 

Torsdag, regn, vila och Tiger

Vi har en regnig dag här idag och som vanligt är mina krafter inte riktigt med som jag skulle önska. Jag hade gärna löst det med kaffe, men då grädden är slut går det inte förrän vi kommer iväg och handlar lite. Vilka problem man kan ha.....    ;) 
 
Bästa sättet att få Elias att vila lite efter lunch är att be honom sitta med Noel i famnen en liten stund. Elias gör det jättegärna, och tänker inte på att han blir sittandes en stund i soffan. Hihihii....
Idag ska vi även börja lägga om Simons lunch-vila och bara låta honom sova endast en timma i hopp om att det ska gå enklare att lägga honom på kvällarna. Hittills har Simon fått sova så länge han har behövt, runt 1-2timmar, men då har det tagit runt 30min att lägga honom på kvällarna. Så, nu ska vi testa lite nytt och alldeles snart ska Elias och jag gå upp och börja stöka på övervåningen i hopp om att Simon vaknar av sig självt och inte på allt för dåligt humör. 
 
Slutligen, Noel har idag en jättesöt Tiger-body på sig och även om den är aningens stor så kan han ha stl62 nu snart. Han växer verkligen, vår lille kille.  
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Tack snälla för bodyn, Madde med -e och familj!
Ha en bra dag, alla! 
Bye! 
 

Onsdag och tankar kring förkylningar.....

Onsdagen är här.
 
Denna morgon har jag och Elias pratat fram och tillbaka om varför han idag måste hoppa över gympan på förskolan, och han tycker inte alls att det är kul. Och, jag förstår honom för han älskar gympan. (Jag har också alltid gjort det.) Sedan i helgen har Elias varit hostig, och vi märker att han inte har hundra procent med krafter som han brukar, samtidigt som han orkar hålla igång och är alldels för pigg för att vara hemma från förskolan. Men, att vara med på gympan, springa runt, anstränga sig och ta ut sig kan inte alls vara bra, och trots att Elias verkligen ville packa sin gympa-påse imorse fick han låta bli. Jag undrar var gränsen för om barn ska få vara med på gympan eller ej går? Om man är förkyld, ska man avstå då? Eller, kan man vara med ändå? På högstadiet kan man vara med och hjälpa läraren med diverse om man är förkyld, men jag vet inte om det fungerar i förskolan? Och, är man mer sjuk än så bör man vara hemma från förskolan helt och hållet, och då kommer gympa-frågan aldrig på tal i alla fall? Oavsett, så var det ingen nöjd Elias här imorse och jag kände mig som en elak mamma som tog beslutet.  
 
Om några timmar kommer vår BVC-sköterska på hembesök och i eftermiddag har vi planerat in träff och lek hos Madde med -e och tjejerna. Det sistnämnda ser i alla fall både Elias och Simon fram emot, och jag såklart, så jag hoppas på två nöjda killar ikväll.       :)
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye! 
 

Noel

 
foto taget av min duktige morbror
 
 
Jodå, Noel heter han, vårt lilla knyte som inte är så jätteliten längre. Eller jo, det är han, det beror på hur man ser på det. Det har gått 17dagar sedan han föddes och det har tagit oss tid att hitta rätt namn till vår minsting till kille. (Ska även lägga till att vi inte heller har stressat.) Under första veckan hette han knytet, bebisen, Noel, Hugo, Liam och Edvin, men det är en Noel vi har fått. Namnet Noel har hos mig legat i topp många månader tillbaka, men då en arbetskamrat fick en liten kille hon också, och döpte honom till just Noel, har vi funderat på om det är ett annat namn vår lille kille ska ha. Men nej, det är en Noel. Dock säger jag fortfarande bebisen eller knytet ibland av bara farten då vi har sagt det så länge om vår lille kille.   
 
Noel är hittills jättesnäll och sover mest hela tiden. Ibland gör han sig hörd för att påminna om att han vill äta, ha ny blöja eller bara vara nära. Efter 11dagar vägde han på första BVC-besöket 4195g, så han äter och går upp i vikt som han ska. Imorgon är ett hembesök inbokat och i slutet av veckan har jag tänkt gå iväg till BVC för att väga igen.  
 
Elias och Simon tycker för övrigt jättemycket om sin lillebror och vill gärna sitta i soffan och hålla honom, för att inte tala om alla tillfällen de vill pussa på honom. Hoppas det håller i sig. Tänk att vi har fått tre så fina killar. Älskade killar!   
 
Bröderna Elias - Simon - Noel: 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Iväg på skogsutflykt


foto taget med min iPhone Då är Elias och kompisarna på förskolan iväg på skogsutflykt igen, och denna morgon har Elias packat med lite fika som ska intas under utflykten. Jag hoppas de får en mysig tur. Tyvärr kommer fikat ej intas i kojan som barnen byggde förra veckan, vilket var tanken från början, då de sett björn i skogen en bit bort. Så, bäst att ta det säkra före det osäkra och välja en annan skog. Jag hoppas de vid tillfälle får möjlighet att återvända till sin koja dock då Elias verkligen sett fram emot att fika där. 

Lagom när jag hämtade Elias och Simon från förskolan igår gick solen i moln, så istället för lekparkshäng hade vi en dans-eftermiddag här hemma istället vilket var kul det också. Idag är solen framme igen och jag hoppas på en fin dag igen. Härliga höst.    :)

Hoppas ni får en fin tisdag! 
Bye! 


Alldeles för många dagar sedan.......

Åh, nu är det alldeles för många dagar sedan jag skrev här, och vi (jag och småkillarna) har hunnit vara hem till mina kära föräldrar och hälsat på över helgen, Elias har varit på simskola, och jag hade en ta-igen-mig-dag igår då krafterna tog helt och hållet slut efter bara tre-fyra timmars sömn under natten till söndagen. Jag ska inte säga att det är mycket som händer nu, för det är det inte, men den här baby-bubblan som jag och P befann oss i när Elias föddes har vi inte hamnat i utan bara direkt i verkligheten - och jag saknar den..... 
 
Idag har vi åter underbart höstväder ute, solen skiner och det är jättehärligt. Imorse när jag var uppe en vända vid sex-tiden var det mörkt och dimma ute, men solen hittade fram tur nog. Alldeles om några minuter ska Elias och Simon hämtas på förskolan, och med sådant här fint väder får det bli lekparken efter mellanmålet. Så får det bli. 
 
Äppelträdet i höstfärger här hemma: 
 
 
 
 
Hoppas ni mår bra och att ni har en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Här ska det sopsorteras! Lite i alla fall.....

Jag tänkte vara lite lat och kasta vår tomma SweetChili-flaska i soporna idag. Det gick inte. När jag precis öppnade dörren till soporna sade Elias: 
 
- Man får inte slänga den i vanliga sopor.
- Vilken då? 
- Den där.
- Får man inte??? 
- Nää... det har PlanetenRiddaren sagt.  
 
 
Rackarns också. Det går inte att fuska längre om man är lat, inte så länge Elias ser i alla fall. Under våren har de äldsta barnen på förskolan, däribland Elias, fått olika uppdrag av PlanetenRiddaren som de har löst och som handlar om att värna om vår planet på olika sätt. Förra veckan avslutade de projektet med ett besök av just PlanetenRiddaren där alla fick en liten medalj. Då, under besöket, hade tydligen PlanetenRiddaren påmint barnen om att man inte ska slänga saker i naturen, att glas inte ska slängas i vanliga soporna, inte heller plast, och det har nu Elias koll på. Jättebra, så klart. Men, rackarns också, säger jag.......       ;) 
 
 
  
 
Nu brukar vi sopsortera lite här hemma; bland annat glas, metall, hårdplast, tidningar, batterier, och kartong. Men, ibland är i alla fall jag lat och just idag är en sådan dag. Det hade varit enkelt att bara slänga den där flaskan i soporna, men istället får jag snällt sköja ur och lägga den i glasinsamlingen för att sedan slänga på återvinningen. Han är lite för ordentlig ibland, Elias.....       ;)  
 
Bye! 
 

Dags att krypa ner.....

Tisdagskväll, våra killar sover och det är nu läggdags även för mig och P. Kikar bara in här som hastigast. 

Idag har dagen bara rullat på även om vi inte har gjort något speciellt. Elias började dagen med skogsutflykt på förskolan och han och kompisarna hade haft jättekul och byggt en koja. Nästa vecka får de ta med sig fika på utflykten och den ska intas i kojan. Mysigt, tycker jag, och skulle nästan själv vilja följa med.    :) 

Avslutar med bild på liten som sover sött: 

taget med min iPhone Nighty-Night! 


Första promenaden - till lekparken

När vi hämtade Elias och Simon på förskolan idag var det 20grader varmt ute. Underbart höstväder! Så, för att hinna njuta av sol och lek ute gick vi till nya lekparken efter mellanmålet och det blev även första promenaden med knytet som sov sig igenom turen. Extra glada var Elias och Simon då farmor följde med på promenaden. Hoppas på fler sådana här dagar nu i höst. Underbart!     :) 
 
Glada killar i lekparken:
 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft det bra idag, ni med! 
Bye! 
 

En måndag med lite nya rutiner......

 
 
 
Imorse var jag och den här sötnöten iväg och lämnade storebrorsorna på förskolan, och oj så glada både Elias och Simon var över att komma iväg. De har saknat sina kompisar och alla aktiviteter där. Idag var även första dagen då jag provade på att fixa hela morgonrutinen själv, och min plan var nog god men den sprack med 20min då jag inte hade räknat med blöjbyten och amning innan avfärd. Så, 20min sena var vi idag och det fick helt enkelt bli så. Imorgon är en ny dag och vi får se hur vi får till rutinerna då. 
 
Sedan hade jag tänkt mig att fylla dagen med diverse ärenden, men istället har vi varit hemma och myst i soffan, jag och knytet. Det får bli en sådan dag istället. Bara vi. Jättemysigt.      :) 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Elias på simskola

Tidigt tidigt i våras, alldeles för tidigt egentligen då simföreningen inte hade börjat ta emot anmälningar, mailade vi simföreningen där vi vill att Elias ska börja simma och talade om att vi ville ställa honom i kö. Under våren och sommaren har vi sedan spänt väntat på svar, och efter olika turer fram och tillbaka, samt en massa mailande under augusti-månad, fick Elias till vår lycka plats i en nybörjargrupp som startade söndagen den 29september. Jag, som verkligen hade sett fram emot att få följa med honom på hans allra första lektion på simskolan, fick snällt acceptera att bara P och mummu kunde följa med (och jag snällt fick stanna kvar på förlossningen tillsammans med knytet som vi hade fått nio timmar tidigare). 
 
Idag har Elias varit iväg på sin andra simskolelektion och det är en väldigt nöjd och förväntansfull kille vi har på söndagsmorgnarna som glatt gör sig i ordning för att åka iväg till badhuset. Precis som förra veckan var han idag jätteglad efter simskolan, allting gick jättebra och han längtar redan till nästa söndag. 
 
 
 
 
Nu återstår åtta lektioner denna termin, och vi ska garanterat ställa Elias i kö och hoppas på att han kan fortsätta simma även till våren. Om det är någonting som är bra att kunna så är det att simma, så all vattenvana våra killar kan få är jättebra. Att dessutom se Elias så lycklig och stolt är så otroligt mycket värt. Oj, så han tycker om simskolan. Och, för mig är detta också jättestort: tänk att Elias har blivit så stor så att han har börjat med en aktivitet, på simskola, hans egna 'grej' som bara han får ägna sig åt. Inga föräldrar är tillåtna att vara inne vid bassängen medan simskolan pågår, så detta är verkligen bara Elias 'grej'. Store älskade kille.        :)  
 
Bye! 
 

Denna lördag blev inte riktigt.......

Denna lördag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig från början då vi hade planerat in att träffa vänner i eftermiddag, men istället har jag varit iväg till en hälsocentral inne i stan och fått penicillin mot urinvägsinfektionen som jag har åkt på. Inte alls kul. Så, idag blir en lugn dag hemma och jag försöker mest bara orka med att vara. Jag hoppas att penicillinet börjar verka fort, även om läkaren sade att det tar ett par dagar, så att jag slipper det här. Fy...... Knytet, som fick följa med in till stan, skötte sig dock jättebra och sov sig igenom hela turen. Sötnöten. 
 
I och med att vi fick planera om har Elias i alla fall varit iväg och lekt med sin kompis G en stund efter lunch, så han är nöjd. Nu blir det som sagt bara vara. 
 
Hoppas ni får vara friska och får en bra lördag! 
Bye! 
 

Fredagen är här, med bullbak

Fredag! 
 
Det är redan fredag, dagarna går och vi har snart en veckas gammal liten kille här hemma. Dagarna går mest åt att finna rutiner, och jag måste säga att jag börjar få koll på våra förmiddagar och fram till mellanmålet vid tre-tiden. Knytet har både igår och idag sovit fram till nio-tiden på morgonen, vilket har gett oss möjligheten att äta frukost i lugn och ro tillsammans med Elias och Simon. Väldigt skönt och värdefullt, faktiskt. När de sedan sätter igång och leker har knytet vaknat, blivit ombytt, ätit och sedan somnat om. Så, förmiddagarna har jag kunnat ägna åt Simon och Elias, speciellt Simon, som behöver ses, mysas med och få egentid med sin mamma och pappa. Sedan har vi hittills lyckats hinna äta lunch också innan knytet har behövt äta, så när Simon har sovit lunch har jag kunnat ägna tid åt knytet och Elias. Får se om vi får till rutin på detta, för det känns bra att få mysa med Elias och Simon också och inte endast knytet.        :)
 
Idag är det kanelbullens dag, och Elias, Simon och jag har precis svängt ihop en bulldeg (nej, inte LCHF än). Efter lunch ska Elias och jag baka. Räknas även vaniljbullarna in denna dag, tro? Vi kör på dem i alla fall. Men nu först, lunch. 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye for now! 
 

Mitt natt-sällskap

 
 
 
 
Den här lille killen har hållit mig vaken en stor del av natten här. Det är tur att han är så söt så att han snabbt blir förlåten, men åh så tungt det var vid fem-tiden när jag äntligen fick somna ordentligt.
 
Det är inte lätt att vara liten ändå. Vid elva-tolv-tiden inatt åt knytet inför natten och sedan skulle vi sova, var min tanke. Knytet tyckte dock annorlunda. Först åt han, sedan rapade, och passade sedan på att bajsa innan han somnade till i famnen. Så långt allt ok, tycker jag, för det hör till. Inte räknade jag med att blöj-bytet skulle väcka vårt knyte och proceduren skulle börja om. Så, efter att ha fått ny blöja ville knytet åter äta då han fått lite plats i magen igen, sedan rapa, och faktiskt så passade han på att bajsa ännu en gång i samband med att han somnade i min famn igen. Jag, ja jag fick ta ett blöjbyte till som väckte honom igen, och sedan började proceduren om igen. Och, om igen än en gång efter det. Fyra blöjbyten inatt hann vi med innan vi somnade vid fem-tiden. Tack snälla Elias och Simon, som imorse sov till halv åtta och gav mig lite sovmorgon i alla fall. 
 
Nu är det lunchdags och till halv två ska P och jag iväg till BB på läkarbesök igen med knytet. Elias och Simon blir hemma med mummu under tiden och sedan får vi se vad eftermiddagen bjuder på.  
 
Hoppas ni har en bra..... onsdag! (Är det va? Jag är helt vilsen i dagarna.....) 
Bye! 
 

Simons första - riktiga - telefonsamtal

Igår fick vi oss ett riktigt gott skratt här hemma när vi, lite grand till vår förskräckelse, upptäckte att Simon hade pratat i telefon på riktigt med någon vi inte hade koll på vem det var. Simon brukar leka med P's iPhone, men lyckas alltid bara låsa den i x antal minuter då han inte kan låsa upp telefonen. Men, igår lyckades han svara på ett samtal, vilket så klart inte alls är bra. Som tur var, var det Tradera han pratade med. Och som tur var, var det en jättesnäll tjej med barnvana som han pratade med.  
 
Vi vek oss dubbelt av skratt när vi lyssnade på detta. Bjuder på Simons första - riktiga - telefonsamtal här: 
 
 
 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!