Juni-månads sista dag

Det är lördag, juni-månads sista dag. Vart tog den här månaden vägen? Nu är det fyra veckor kvar av sommaren, sedan är det augusti och hösten börjar smått. Inte för att jag ska börja jobba och kommer att sitta inne om dagarna, men jag börjar ändå få lite smått panik över att sommaren snart är över.  
 
Idag hade vi tänkt ta oss till Furuviksparken för att åka lite karuseller, men istället har det regnat under morgonen och trots att det just nu är uppehåll är det säkert blött och inte riktigt läge att ta sig iväg. Så, vi funderar här hemma på vad vi ska ta tag i för projekt. Blir troligtvis en tur in till stan för inköp av våningssäng, eller inköp av diverse som behövs för att påbörja bygget av trallen intill altanen. Vi får se vad det blir.   
 
Hoppas ni får en bra lördag!     :)
Bye for now! 
 

'Var var jag då?'

Vår Elias är en tänkare. När Elias skulle sova härom kvällen låg han och funderade och ställde en massa frågor till sin pappa.
 
- Pappa...... När du bodde i det där röda huset.... var var jag då?
- Då fanns inte du.
- Men..... var var mamma då?
- Mamma var hemma hos mummu och ukki då.
- Var jag i mammas mage?  
- Nej, inte i mammas mage. 
- Var Simon i mammas mage? 
- Nej, Simon var inte heller i mammas mage. 
- Men..... var var jag då? 
 
 
Älskade killen. Han funderar och funderar men får inte ihop det. I hans värld måste han så klart ha varit och funnits någonstans, jämt, och frågan är var. Han har mycket kvar att lära, vår Elias. Vi är mest bara imponerade av att han tänker så mycket. Som sagt, älskade killen.     :)
 
Bye! 
 

Att fotograferas om och om och om igen.......

Då har vi idag lyckats ta färdigt 1årskorten på Simon. Klockan ett befann vi oss på Gimlins, och klockan ett brukar förutsättningarna för att lyckas med diverse vara bra då Simon är glad då han har sovit förmiddag samt ätit lunch. Visserligen hade Simon som vanligt sovit förmiddag, men idag har han inte alls varit intresserad av mat och åt då heller ingen lunch. Det var en gnällig och hungrig liten kille som satt i bilen in till stan. På något sätt lyckades vi nog ändå få några bra 1årskort, trots hunger och gnäll, och om två veckor ska vi iväg för att kika på resultaten. Simon, han protesterade till slut mot vårt försök till att få honom fastna på korten genom att kissa på duken (den där duken fotografen drar fram som även används som bakgrund). Simon var nog den som var gladast när det hela var över. 
 
Elias var jätteduktig inne på Gimlins och satt helt tyst och still medan vi tjoade för att få Simon att skratta och le på korten. Dock ville han, när vi var färdiga med Simon, själv också bli fotograferad. Vi lyckades övertala honom om att vi skulle ta kort ute istället och så fick det bli. Att fotografera Elias är dock ett projekt det också. När man ser att det blir ett bra kort om han bara ler eller skrattar till, ja då flinar eller busar han till det hela och vips så är The Kodak-moment borta. Nu är jag inte bra på att ta kort, och jag vill verkligen lära mig, men jag gjorde mitt bästa. Idag har både Simon och Elias verkligen fotograferats om och om och om och om igen.      :)  
 
Bjuder i alla fall på två bilder på vår Elias. Han är så fin!  
 
 
 
 
Bye Bye! 
 

God morgon, härliga fredag!

God morgon, härliga fredag!     :) 
 
Inatt har jag mått konstigt illa och jag vet inte riktigt vad det var som gjorde det. Tacksamt nog tog gubbsingen småkillarna imorse och jag fick sova ytterligare trekvart till innan jag också vaknade till liv. Nu känner jag inte alls av något illamående, kanske var det bara tröttheten som fick kroppen att säga ifrån?  
 
Det är verkligen lätt att komma igång på morgnarna när solen skiner ute. För att inte tala om mitt humör som hamnar på topp direkt. Idag blir det till att tillbringa förmiddagen ute och direkt efter lunch åker vi in till stan då vi ska knäppa de sista 1årskorten på Simon. När vi väl är inne i stan tänkte jag sedan att vi kikar i affärer, samt åker en sväng via ICA Maxi innan vi åker hem, lika bra att ta det när vi ändå är i farten.
 
 
 
Ha en bra fredag! 
Bye for now! 
 

En massa lek i lekparken med kompisar

Det är verkligen underbart väder idag och det blev en lyckad tur till lekparken. Elias har fått leka med två tjejkompisar, vi har fikat lite och hunnit med att prata. Småbröderna hängde med. Perfekt, säger jag.      :) 
 
 
 
Bye for now! 
 

På väg ut

Mörkläggningsgardinerna uppe i sovrummen är en av de bästa sakerna vi skaffat. (Har nog sagt det redan tidigare.) Hur kunde vi vänta så länge? Simon sover i regel till klockan sju på morgnarna nu och idag tog han sig lite sovmorgon och vaknade kl.07.20. Det hade varit jätteskönt med sovmorgon, men istället steg Elias upp vid sju-tiden så vi fick vakna då i alla fall. (Jo, 20min för mig är mycket, speciellt när jag har fått gå emellan småkillarna inatt då de sovit lite oroligt.) 
 
Solen skiner ute denna morgon och det är redan jättehärligt väder. Elias är ute på promenad med gräsklipparroboten, Simon leker, och jag ska packa med lite fruktfika och dryck så att vi kan ta oss till lekparken. Idag blir en dag då vi är ute.      :) 
 
Ha en bra torsdag! 
Bye Bye! 
 

the Ninjatwins on SYTYCD

Åh, så jag gillar So You Think You Can Dance. Dessa två killar, ninjatvillingarna, fick mig att skratta ikväll och de hade gjort programmet ännu roligare om de hade kommit med. Vilka underbara individer. hihihihii....... Har ni sett dem?
 
 
 
 
Bye! 
 

En lycklig Elias

 
 
 
Idag har Elias fått köra gräsklipparroboten. Gissa om han är lycklig! Inte det att han har fått klippa gräs, utan han har bara fått köra den fram och tillbaka, men lika lycklig har han varit för det. Tänk att så lite kan göra vår Elias så lycklig. Älskade kille.      :) 
 
Bye! 
 

Solen har tittat fram!

Solen har tittat fram! Så mycket enklare det blir att leka och aktivera sig. Elias har varit över till grannarna som haft sina barnbarn på besök och lekt med den äldsta utav dem. Full fart har det varit. Jag blev även bjuden på en kaffe. Simon, han har hittat och bekantat sig med ett träd, samt försökt hänga på de stora killarna. 
 
 
 
 
Vi passar på att njuta av solen nu. 
Bye for now! 
 

En slappar-morgon

Igår kväll sprack det upp lite och solen visade sig, vilket vi blev jätteglada för. Idag, onsdag, regnar det lite igen. Så, vi tar oss en lugn morgon och förmiddag här hemma, jag och småkillarna, och går fortfarande runt i pyjamas. Skönt det också ibland.      :) 
 
Ha en bra onsdag, alla! 
Bye! 
 

Hunter eller Tretorn?

Så typiskt. När jag äntligen har hittat ett par snygga bra gummistövlar som jag verkligen vill ha till sänkt pris så finns de inte i min storlek. Varför grubblade och funderade jag så? Jag borde ha klickat hem dem direkt. Nu är frågan om jag ska beställa ett par till ordinarie pris, eller om jag ska välja ett par som är lite billigare. Jag är helt såld på de vita Hunter gummistövlarna. De kan man ha när man är ute i skogen, går promenad, åker in till stan, ska på grillfest när det är blött på marken och de passar till regnkläder, vanliga kläder och till fest. Jag vill ha! Tyvärr är det där med mammapeng mindre roligt och jag måste fundera på vad jag ska prioritera nu. Tretorn gummistövlarna är i och för sig bra och fina de också, samt lite billigare, så jag måste som sagt fundera. Rackarns att jag missade att klicka hem dem. Eller, så blir det ett par svarta Hunter..... Hmmm...... 
 
 
 
Bye! 
 

Mammig!

Ikväll hände någonting konstigt. Våra småkillar är pappiga. Jättepappiga. Så snart pappa kommer hem efter jobbet är det bara han som gäller, jag får vara med på ett hörn om jag bara låter dem vara med sin pappa. Det är bara så. Ikväll när Simon såg sin pappa komma hem efter jobbet blev han lycklig som han alltid brukar bli och ville genast bli upplyft och gosa. Efter en liten stund var dock gubbsingen tvungen att sätta ner Simon på golvet då han skulle gå och ta en dusch eftersom han donat hela dagen i hangaren och ville duscha av sig allt slipdamm. Där någonstans hände någonting. Jag lyfte upp Simon för att trösta, och när gubbsingen efter en liten stund kom ner och skulle ta Simon så ville inte Simon. Inte alls. Han stannade kvar i min famn och tittade buttert och besviket på sin pappa som om han verkligen var besviken över att ha blivit lämnad en stund. Kan 1åringar bli besvikna och visa vad de känner så tydligt?
 
När det sedan var pyjamasdags och läggning var min tanke från början att gubbsingen skulle ta småkillarna så att jag kunde fixa håret ikväll, men det gick heller inte. Simon skrek sig igenom ombytet så jag fick sedan ta honom och genast slutade han gråta, lade huvudet på axeln och var nöjd. Konstigt. Jättekonstigt. Jag vet inte vad han har fått för sig ikväll, vår Simon, men konstigt är det både för mig och för gubbsingen. Jag ska passa på att njuta av denna stund när jag duger, för det är så mysigt att gosa med Simon. I och för sig myser, gosar och njuter jag varje dag när vi är själva hemma, men att få vara med på ett hörn även när pappa är hemma är en ny känsla. 
 
Nu sover i alla fall både Elias och Simon. Imorgon är en ny dag och det ska bli spännande att se vad Simon säger då, se om han är pappgi eller mammig.     :) 
 
Bye Bye! 
 

En förmiddag med lite lek

Imorse fick jag ett trevligt mess med inbjudan till lek, och idag har Elias lekt med sin dagiskompis Isabell på förmiddagen. När jag frågade Elias vid frukost om det var så att han ville iväg och leka blev han jätteglad, och det blev verkligen lyckat. Det var länge sedan vi träffades, Elias har haft sommarlov i några veckor nu, men trots det blev det full lek till slut. Riktigt kul. Simon sov, vilket gav mig en stunds prat med Susanne också. Om inget kommer emellan är planen att träffas på torsdag igen.     :) 
 
När posten damp ner i brevlådan fick jag ett annat trevligt brev och nu, efter att ha ringt och dubbelkollat, är jag riktigt glad. Jag har inte koll, men trots att jag är mammaledig får jag tydligen ut lite semesterdagar denna sommar och trots att det är en liten lön är det mer än ingenting. Väldigt trevligt. Vi som behöver rusta och köpa diverse hem och till stugan är tacksamma för alla pengar som kommer in.      :) 
 
Så, det är en glad ami här idag. En glad Simon också och en glad, men något trött, Elias. 
Ha en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Regnat, regnat och regnat.....

Det har verkligen regnat idag. Hela dagen. Här hemma har jag och småkillarna tagit igen oss och landat efter helgen. (Gubbsingen har jobbat.) Vi behöver ofta en vilodag efter att vi har varit iväg på resa någonstans, även om det bara är stugan. Efter lunch ville Elias inte alls varken sova eller vila utan var väldigt pigg trots att han sovit lite och dåligt inatt, men vid fyra på eftermiddagen sov både han och Simon. Det händer verkligen inte ofta att de somnar samtidigt så jag njöt verkligen av lugn och ro här en stund. 
 
Imorgon hoppas jag att vi åter har krafter och kan hitta på något. Om det fortsätter regna skulle jag vilja åka iväg någonstans, gäller bara att komma på vart. Elias gillar i och för sig att leka i den där blå affären, så vi kanske ska ta oss till IKEA. Då kan han leka lite i lekrummet en stund och jag kan passa på att kika på våningssäng som vi behöver köpa med oss till stugan nu i sommar. Vi får se. 
 
Nu blir det sova. Småkillarna sover och klockan är efter nio, då får även vi krypa ner, va? Säger: 
Nighty-Night! 
 

En tur till Sollefteå och sedan hem

Denna morgon har vi vaknat upp här hemma. Det blev en lång dag igår med besök i Sollefteå och hemfärd. Gubbsingen hade sett fram emot en lugn biltur hem med oss sovande så att han själv kunde lyssna på ljudbok, men tyvärr kämpade Simon på lite väl bra och var vaken till halv elva på kvällen. Han lekte med sina fötter, han lekte med sin pappas fingrar, satt och pratade, drack vatten, lekte lite till och vägrade somna. Elias och jag sov dock. Idag är vi trötta här hemma och då det är grått och småregnigt ute gör vi inte många knop alls. 
 
Turen till Sollefteå var kul, även om det inte är så att vi kan sitta och prata i lugn och ro riktigt med Simon och Elias som är igång hela tiden. Men, det är alltid kul att träffa Ruth och Olav och det var länge sedan sist. Jag hoppas vi får till en tur allesammans till stugan i sommar.     :)  
Tack snälla, för att vi fick komma och hälsa på! Samt för god middag och jättegod efterrätt!    :)
 
Jo, vi for även upp för Hallstabacken i Sollefteå igår. Jag har aldrig varit upp för backen (det var nog andra gången jag var i Sollefteå över huvudtaget) och det var lite kul att stå mitt i backen med bilen. Småkillarna sov dock då så det blev bara en kort tur denna gången. Jag fastnade på bild i alla fall vid utkiksplatsen med Sollefteå i bakgrunden.     ;)
 
 
 
 
Nu är det dags att knäppa på en maskin tvätt och plocka undan alla kassar som vi bara ställde in när vi kom hem sent igår. 
 
Ha en bra måndag! 
Bye! 
 

Läsborgarmärket

 
 
 
Har bläddrat igenom Coops reklamtidning MerSmak och kom över denna lilla notis om Läsborgarmärket. Vilken jättebra idé, tycker jag. Simborgarmärket har funnits sedan 1934, så varför kan man inte ha ett Läsborgarmärke för att peppa till läsning? Jag säger inte att barn ska börja tävla i att läsa, men att uppmuntran och belöning peppar många barn är ingen hemlighet. Jag tror att det här är bra. Nu gillar Elias att läsa böcker och jag hoppas att det håller i sig länge länge. Oavsett hur det blir när han börjar lära sig läsa själv, och när Simon så småningom börjar läsa själv, kan jag absolut tänka mig att peppa med ett Läsborgarmärke. Som sagt, jättebra idé!  
 
Bye!
 

Solnedgång över Saltsjön midsommarafton år2012

Denna söndag regnar det här. Jag höll på att skriva att vi kommer att hålla oss inne denna förmiddag, men under tiden jag har skrivit inlägget och lagt till filmen har Elias gått ut för att dona. Det är bra att han går ut oavsett sol eller regn, jättebra. 
 
Efter lunch idag ska vi packa in oss i bilen igen för att bege oss hemåt. Tror dock att vi ska åka via Sollefteå och sedan ta en kvällstur hem med sovande småkillar i bilen.  
 
Bjuder på ett videoklipp filmat i solnedgången med gubbsingens Ar.Drone 2.0 på midsommarafton här. Hoppas den fungerar. 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Rövarbyn vid Skuleberget

Idag har vi spenderat eftermiddagen i Rövarbyn som ligger vid Skuleberget. Vi har åkt förbi där tidigare när vi har varit här uppe i stugan och vi har lagt märke till att det finns någonting där för barn, men sedan har det inte blivit mer än så. Idag, lite impulsivt, åkte vi dit och det visade sig bli en riktigt lyckad och rolig tur.
 
I Rövarbyn finns någonting för barn i nästan alla åldrar. Nu är Elias liten så han höll sig till de aktiviteter han fixade och det är dem jag har lite koll på. Nästan genast när vi kom dit såg Elias bilarna som man kunde köra runt med på bilbanan. Tyvärr laddades bilarna just då och det var bara att snällt vänta. Elias hann med att åka tåg, studsa studsmatta, åka linbana, hoppa i hoppborgen, samt klättra och leka i lektornet medan andra barn köade och väntade på att bilarna skulle komma igång. (Vi tyckte att det var onödigt att spendera tiden med att stå och köa när vi ändå var där för att leka och lyckades övertyga Elias om det.) När bilarna åter var laddade hade de andra barnen som stått och köat jättelänge faktiskt tröttnat och gått därifrån, så Elias hamnade först i kön och fick åka sina två varv. När han klivit av sin bil konstaterade han och rövaren som höll i bilbanan att det inte var några andra barn som stod i kö, så Elias åkte ytterligare sex varv innan andra barn dök upp. Två varv tog han även med den lilla motorcykeln som gick jättelångsamt, men lika glad var Elias för det. Det var en lycklig Elias med stort leende som gick från bilbanan till slut.
 
Helikoptern och de andra små-åken testade Elias också på, flera gånger. När Simon vaknat fick han också åka lite och var väldigt glad för att få åka helikopter tillsammans med storebror. Gubbsingen och jag turades om att leka lite med Elias, och när den ena lekte tog den andra en kopp kaffe och var Simon-vakt.
 
Vi bjuder på ett bildregn från Rövarbyn:      :)
 
 
 
 
 
För äldre barn finns spökhuset (dit ville inte Elias gå då det lät lite läskigt med ett spökhus) samt äventyrsbana utomhus. Sedan finns även en lada i Rövarbyn som vi aldrig var in i, men där finns bollhav, klättervägg och annat roligt för barn. Så, Rövarbyn ä perfekt för regniga dagar också. (Idag var det lite mulet väder och det passade jättebra att leka ute då.) Vi är helt klart nöjda med vår tur idag och kommer säkert återvända fler gånger.     :) 
 
Bye!
 

Denna morgon har vi vaknat......

Denna morgon har vi vaknat upp med halsont här i familjen. Halsont kan jag ta då man oftast inte märker av det när dagen kommit igång och man är sysselsatt, jag hoppas bara vi inte blir mer förkylda än så. Dock har vi slut på grädde, så jag har inte hundraprocentigt vaknat till liv än och saknar en morgonkaffe.  

Det är lite kul att se Elias gå runt och dona här i stugan, samt gå ut och leka själv här utanför. Han trivs här uppe. Simon, han håller på att lära sig stället och har hittills ramlat och fått en bula i pannan, ramlat och slagit i näsan så att han blödde lite näsblod, och kanske fått ett humlestick. Det sistnämda är jag dock ej säker på då vi inte kan se att han är svullen någonstans eller har något märke. Dock skrek han så förfärligt igår och när jag kom fram till honom där han satt i farstun satt en humla på hans vänstra arm. Innan skriket såg jag att han satt ochförsökte fånga upp någonting med fingrarna och frågan är om det var humlan eller ej. Stackarn. Det blir nog lättare för honom när han börjar gå och inte behöver ta stöd någonstans. Att fortsätta pilla på saker kommer han dock fortsätta med ett bra tag så vi får försöka ha bättre koll bara.  

Just nu är Elias och gubbsingen iväg på en tur med fyrhjulingen, Simon sover och jag har tagit en dusch och ska nu sätta mig i solen och läsa lite skvaller. Eller, bara sitta i solen. Det kan bli så också. Även om det blåser mycket så har vi ändå haft tur med vädret så här långt, vilket vi alla är glada för. Dags att gå ut.
 
Jo, jag ska bjuda på en bild från igår. Gungan är populär och gungar högt gör Elias med skräckblandad förtjusning.      :)
 


Ha en skön lördag!
Bye for now!

Glad midsommar!

Denna midsommarafton har vi bara njutit här uppe i stugan. Sill, lite potatis, och köttbullar blev det till midsommarlunch, Elias och jag har plockat en fin bukett vitsippor, vi har gungat, lekt, och slappat. Gubbsingen och jag hann till och med få vila tillsammans i en halvtimma medan småkillarna sov, och det var säkert ett år sedan sist. Till middag fick vi sedan sällskap av småkillarnas tremänning E som kom förbi för att kolla läget, och jag har till och med unnat mig ett litet glas vin.
 
En skön midsommarafton har vi haft.
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en härlig midsommar, ni också!
Bye Bye!
 

Har det gott!

 
 
Visst är det helt ok att sitta i solstolen och ha det gott ibland!?!    ;)
(Simon sover och gubbsingen och Elias kör gräsklippare, så det går ingen nöd på dem heller.)

Bye!

En ny liten leksak - Ar.Drone 2.0

Första morgonen här i stugan ägnas åt lek. Gubbsingen köpte sig igår en leksak (som han tydligen redan kikade på i Hongkong när han var där för något år sedan) och denna har nu invigts. Bortkastade pengar? Näää.....  Man ska ha roligt i livet och leksaker är roliga, är hans motto.     :)
 
Betyget så här långt på Ar.Drone 2.0 är högt. Den styrs från Ipad'en, man kan tydligen spela mot varandra, och den filmar i riktigt bra kvalité. Det är ungefär det jag har förstått av den. Sedan kan den säkert en massa mer, men jag är inte så insatt än. Killarna har i alla fall roligt med den (gubbsingen styr och Elias samt Simon tittar ivrigt på den flygande saken) och det är det viktigaste. Jag tycker den ser coolast ut med skydshöljet på som man ser på kartongen.
 
 
 
 
Bye for now!
 

Första kvällen här uppe i stugan......

Första kvällen här uppe i stugan, solen håller på att gå ner (typ, så mycket som den nu går ner här i norr), småkillarna sover och gubbsingen och jag tittar förälskat på varandra. Hade det varit så hade det varit romantiskt. Visserligen är vi framme, det är kväll, solen är på väg ner även om det är jätteljust ute, och småkillarna sover. Gubbsingen och jag är dock slut efter dagen, tittar mest trött på varandra och väntar på att få krypa ner och sova. Men, det är mysigt här uppe. Det är det.      :)
 
Resan hit idag gick bra även om den inte riktigt blev som planerat. För det första hann vi bara in till stan innan Elias undrade om vi var framme, då hade vi fyra timmar kvar. Jag hade tänkt att vi skulle hinna till Sundsvall, äta lunch där och hitta på något i några timmar, men istället blev det lunch tidigare och sedan dundrade vi i stort sett på hela vägen hit. Trots tjat och gnäll överlevde småkillarna, samt vi, och mellan varven lekte Simon titt-ut och var så söt så jag var tvungen att ta fram kameran i bilen. Riktigt lyxigt var att även jag somnade till en stund i bilen och när jag vaknade tittade Elias på mig och sade med leende:
 
- Mamma, du har sovit jättelänge!
 
 
Nu har jag inte koll på hur länge jag sov, men det räddade nog min kväll. När vi sedan kom fram var klockan endast 17.00 och det var härligt att gå runt ute, njuta av solen, ta lite kort och ge Simon lite tid att bekanta sig med stugan. Vi har inte varit här sedan förra hösten och även om Elias känner igen sig och kommer ihåg så är allting nytt för Simon. Tänk så liten han var då.
 
Några bilder tagna på väg och väl här uppe i stugan:
 
 
 
 
 
Nu dags att ta kvällen. Imorgon är en ny dag.    :)
Bye Bye!
 

Ut i midsommartrakfiken vi far

Torsdag, dagen innan midsommarafton, och vi har förhoppningsvis kommit ihåg att packa med oss allting. Eller, åtminstone det allra viktigaste. Planen är att vi ska dela upp dagens färd och åka upp till stugan så att Simon kan sova i bilen. Blir lugnast så. Elias har packat sitt idag och har med stora väskan med leksaker, böcker och film. Dags att ge sig av.
 
Bye!
 
  

Lite utmaning men ändå hur kul som helst!

I och med att vi idag (eller, igår om man ska ta hänsyn till att klockan är efter tolv) åkte in till stan på eftermiddagen tog vi en snabb middag på McD. Det är skönt att ha den möjligheten när det behövs och då Elias mumsar i sig McNuggets tillsammans med mig, och Simon äter en liten cheeseburgare, är alla nöjda. (Gubbsingen brukar testa lite olika val som finns så han klarar sig också.)
 
Hursom, efter maten hann Elias även leka lite i lektornet som finns innan vi for vidare. Gubbsingen och jag konstaterade att detta är den ultimata åldern att leka i McD's lektorn då Elias tycker det är hur kul som helst att åka rutschkana samtidigt som det är en utmaning att klättra upp för de höga trappstegen. Förra året nådde han inte upp och kunde inte leka på samma sätt då någon fick vara med och lyfta honom hela tiden. Men, nu går det och med förtjusta rop klättrade han upp, ropade 'Är det fritt där nere?', väntade på svar, och for sedan ner med ett skratt. Underbart att se Elias så glad.      :)
 

 
 
 
Nu har gubbsingen och jag packat i det mesta inför morgondagens bilfärd till stugan och det är dags att krypa ner i sängen. Säger:
Nighty-Night!
 

Little girl dancing - So You Think You Can Dance

Ett TV-program som jag gillar är So You Think You Can Dance som åter har börjat på kanal5. Det är så coolt att se duktiga tjejer och killar utvecklas och dansa olika danser och jag kommer helt klart följa även denna säsong. Kikar just på uttagningen och tyckte att detta var så otroligt sött. Jag älskar låten och att se den lilla tjejen dansa är.... så sött. 
 
 
 
Bye Bye!
 

Ute är det jättefint väder och jag......

Ute är det jättefint väder och jag har så svårt för att packa in oss i bilen och åka iväg på ärenden. Helst vill jag vara ute och njuta av solen (samt med jämna mellanrum komma in för att dricka vatten och då kanske även skriva ett inlägg här), men då affärerna stänger och ingenting är kvälls- eller nattöppet går inte det riktigt. Tänk om affärer etc kunde öppna när man själv ville, när behovet fanns, så enkelt det skulle vara. Nepp, dags att packa ihop och åka iväg.
 

 
 
Hoppas ni kan njuta av solen!
Bye!
 

Vinter mitt i sommaren

Jag är kanske en lite elak mamma. Men, jag har börjat (tro det eller ej, ni som känner mig) välja mina strider med Elias och märker jag att mitt "Nej" kommer att resultera i gnäll och tjat så låter jag Elias själv få komma på varför det inte alltid kan få vara som han vill. Så fick det bli idag.
 
När vi skulle gå ut i förmiddags kom Elias på att han ville ha på sig sina vinterkläder. Jag har inte hunnit med att tvätta undan vinterkläderna och just hans vinterjacka och termobyxor har hängt kvar i hallen fram till idag (resten ligger i tvättstugan i en hög). Jag försökte förklara för Elias att det på sommaren blir jättevarmt med vinterkläder, och att det är på vintern man ska ha dem, när det är kallt. Elias är inne i en period då han inte bara köper ett "Nej" utan vidare, utan man får förklara ganska så utförligt varför han inte får göra saker och ting. Men, idag gav han sig inte och då fick han komma på själv varför han inte ska ha vinterkläder på. Nu var min tanke att vi bara skulle hålla oss här hemma på gården med vinterkläderna, men det blev även en liten tur till lekparken och det var många som tittade länge på Elias. Envise kille.      :)
 
 
 
 
 
Trots att jag flera gånger under vår tur frågade om vi skulle ta av vinterkläderna ville Elias inte det. Väl hemma, när kläderna togs av, var det en smått svettig men glad Elias som till slut medgav att det nog var varmt. Som sagt, kanske lite elakt av mig som mamma. Men, han gillar sina vinterkläder och ska åter ha på sig dem när han klipper gräset har han sagt.   
 
 
 
 
Bye for now!
 

Upp och ner och upp igen....

Vissa dagar är uppåt och vissa dagar är nedåt. Igår kväll var det nedåt och jag gick och lade mig tidigit då jag inte orkade med riktigt. Jag tycker det är så svårt att få ihop och orka med eftermiddagarna/kvällarna då gubbsingen jobbar sent då det blir så ofta och ofta oplanerat. Båda småkillarna saknar och längtar efter sin pappa och tjatar efter honom på eftermiddagarna (Simon också på sitt vis då han sitter vid ytterdörren eller nedanför trappen och ropar 'pappa!'), vilket tar på mina krafter då jag ingenting kan göra förutom att avleda, och tillslut tar orken slut där med. Gubbsingen å sin sida tycker att det givetvis är svårt att orka med mitt tjat om att han måste jobba mindre samt min besvikelse när han kommer hem sent. Hur vi än vrider och vänder på det kommer vi inte på någon lösning. Det enda vi är överens om är att vi inte är överens. Inte lätt......
 
Denna morgon har dock varit bättre och efter frukost har småkillarna dansat i vardagsrummet. Det är så kul att se att både Elias och Simon gillar musik och så snart vi sätter på en låt dansas och guppas det i takt. Det fick även mitt humör att stiga. Nu är det en snabbdusch som gäller och sedan ska vi ut i det fina vädret.
 
Ha en bra onsdag!
Bye Bye!
 

Efter jobbig natt kommer solsken

Solen skiner denna morgon och det är tur då mitt humör genast blir bättre. Inatt var Simon vaken en timma mellan klockan ett och två, och jag tror att vi alla har sovit dåligt på grund av hans skrik. Varför han hade svårt att somna om och istället vakna, skrika och även leka lite, vet jag inte. Jobbigt var det i alla fall och ett tag funderade jag på att stiga upp och börja dona med något.

Denna morgon känns i alla fall bättre då jag har fått i mig en kopp kaffe, solen skiner och småkillarna leker. Elias har fått en ny favorit på svtplay som vi kikar på till frukost varje morgon: Stora Maskiner. Just den serien inspirerar till lek har jag upptäckt och det är nästan så att jag lär mig saker också när vi tittar.     :)

Nu ska vi alldeles snart ut med vagnen en sväng. Jag har paket som ska postas, lite mat ska inhandlas, och en vän som ska få bli lite glad (hoppas jag).

Ha en bra tisdag!
Bye for now! 


En trött och en sjuk

Hittills har Elias klarat sig från ögoninflammation. Jag antar att det var en allergisk reaktion mot någonting han hade härom dagen då ögonen inte har blivit sämre alls. Skönt att han inte blev sjuk. I två dagar har han dock inte sovit lunch utan bara vilat och detta har resulterat i skrik skrik och skrik idag. Åh, så han har skrikit denna eftermiddag. När det var dags för middag ville han inte alls gå in och till slut orkade han inte annat än skrika. Stackars Simon blev rädd och började gråta när han hörde sin bror. Jag tycker det är så svårt att veta om Elias ska sova lunch nu eller inte. Jag tycker nog att han ska sova lunch ett tag till, men att vi snart ska gå över på endast vila. Visst överlever Elias dagarna utan sömn, men han blir trött. Det är istället jag som tycker att det är jobbig med skrik och bråk när hans krafter tar slut. Ska vi fortsätta med bara vila nu? Är det en inkörsperiod och kommer skrikandet ta slut om några dagar? Veckor? Jag känner att jag precis orkar med Simons skrik om dagarna och om även Elias ska börja skrika blir det inte alls bra. Hur ska man tänka???  

Simon, å sin sida, har istället för storebror åkt på ögoninflammationen. Höger öga guckar och blir mer och mer rött, medan vänster också har börjat gucka så smått. Jag har under dagen baddat med kamomillvatten och hoppas att inflammationen går över snart. Stackarn. Det blir till att ringa Gimlins och boka om ondagens fotografering och hålla sig på avstånd från folk. Att åka till stugan passar egentligen perfekt för där är vi långt inne i skogen, långt från folk.

Nu ska småkillarna underhållas en liten stund till innan det är läggdags. 
Bye!

'hostimaflon'

I och med att Elias har varit lite sjuk under våren har ordet "inflammation" kommit upp några gånger. Då vår Elias är en tänkare kom han i morse när han hostade fram till följande:

- Mamma! Jag har hostimaflon!
- Va?
- Hostimaflon! 
(här tänkte jag så att det knakade)
- Jasså? Hostinflammation?
- Aaaa...... 


Det är ett svårt ord det där, inflammation. Jag tycker ändå att det är kul att han bildar sina egna ord och blir ofta imponerad av hur mycket han kan. Nu lyckades jag övertala honom om att han inte har hostinflammation då han inte hostar så mycket utan bara då och då. Och, jag hoppas att han slipper inflammationer och allt vad det kan vara. Älskade kille.

Bye!

En härlig måndag med sol

Ute skiner solen och det är en härlig måndag! Jag kan absolut kunna tänka mig vänja mig vid att stiga upp vid klockan sju tillsammans med Simon, och att få en sovmorgon till kvart i åtta som vi fick idag är riktigt lyx. Tack för den, Simon. :)

Idag ska vi hålla oss hemmakring och njuta av vädret. Elias har redan sprungit ut för att hålla koll på gräsklipparen som klipper gräset utanför vårt hus. Annars ska jag smått börja skriva lista på vad vi ska ha med oss upp till stugan när vi ska åka upp på torsdag (tillsammans med alla andra som ska åka någonstans inför midsommar). Jag är expert på att komma på saker som ska med och sedan glömma bort dem när det är dags att åka om jag inte skriver upp det direkt.

Dags för dusch och sedan ut med småkillarna.
Ha en bra måndag!
Bye Bye!

Trots lite småregn tog vi oss.....

Trots lite småregn tog vi oss till lekparken denna söndagförmiddag och mötte upp vännerna Mats och Malin med barn för lek och kaffe. Med regnkläder på lekte Elias för fullt med sina nya vänner (vattenpölen var mest populär men den fastnade inte på bild), och vi vuxna hann med en pratstund. Nästan lite mysigt trots regn. Och, tur att det finns torra kläder efter utelek i regn.      :) 


Bye!

Jag vet att jag som mamma inte........

Jag vet att jag som mamma inte kan skydda varken Elias eller Simon från allt, även om jag ibland försöker lite väl mycket kanske. Nu under kvällen har Elias högra öga börjat gucka och jag är rädd för att han har åkt på en ögoninflammation - igen. Har försökt komma på var han kan ha blivit smittad, var jag har missat att hålla honom på avstånd, men kan inte komma på något. Så, stackarn kommer säkert att vakna inatt och vara rädd då han inte kan öppna ögonen, och sedan kommer följande dagar bestå av en kamp varje gång ögonen ska baddas rena och ögondroppar tas. För att inte tala om att vi åter måste sitta i karantän här hemma. Suck...... Kan inte våra småkillar, eller vi alla för den delen, få vara friska ett tag nu framöver!?! Tycker att vi har varit sjuka tillräckligt under våren. Hoppas hoppas att guckandet i ögat beror på att Elias är övertrött, eller att han har fått något i ögat som irriterar. Vill att vi kan vara friska nu.  

Bye Bye!

Säsongspremiär i Furuviksparken

Idag har vi varit till Furuviksparken för första gången denna säsongen. Även om det var grått på himlen beslöt vi oss för att åka dit då smått mulna dagar egentligen är de perfekta dagarna att gå i parken (då blir det inte för varmt och det är heller inte fullt med folk). Vi packade med oss kaffetermosen, festis, lite fika, regnkläder och glatt humör. Under hela den lilla bilfärden till Furuvik satt Elias och tjoade 'Furuvikspaaarken! Furuvikspaaarken!' och väl på plats fick han se aporna samt klappar getter och söta små lamm. Sedan kom regnet så efter en lunch på Cirkusrestaurangen for vi hem. Det som är riktigt skönt med att bo så nära samt ha säsongskort är att vi kan ta kortare turer till Furuvik när vi vill och att vi inte behöver känna att vi förlorar pengar om vi tvingast avbryta besöket efter bara en timma. Me like!      :)

Några kort som togs innan det började regna:
Jag hoppas verkligen på många turer till Furuviksparken i år, framför att en massa bad som det var tänkt förra året men som vi tyvärr inte hann med. Bättre lycka detta år!  
 
Bye for now!


1årsfoto och middag ute

Igår var vi iväg till Gimlins och tog 1årfoto på Simon. Han kämpade på bra, vår lille kille, trots att han blev väck tidigare ur sin eftermiddagssömn och trots att han var hungrig. De kort som vi hann ta blev förhoppningsvis bra, men både gubbsingen och jag såg att fotografen missade ett jättefint leende som Simon fyrade av och sedan när det var dags för de sista bilderna orkade inte Simon mer och vi får åka tillbaka nästa onsdag igen.

Efter middagen lyxade vi till det och åt middag ute. Kändes som att vi behövde få lite kvalitetstid ihop i familjen. Helst av allt hade gubbsingen och jag nog gärna lämnat bort småkillarna några timmar och satt oss på en uteservering med en varsin öl då solen sken och det verkligen var en härlig fredageftermiddag, men inte denna gången. Vi unnade oss i alla fall lite god mat, mys och lek (utanför restaurangen).
 


Denna morgon har Elias och jag tittat på Pippi Långstrump för första gången på TV. Han gillar Pippi och vi ska absolut fortsätta med att lyssna och läsa Pippi-böcker samt se på film. Mysigt!
 


Nu dags iväg på familjetur igen.
Ha en skön lördag!
Bye Bye!

Hemma en sväng

Då har jag och småkillarna varit iväg till Valbo köpcentrum en sväng. Blev en mysig stund där vi mest strosade omkring: Elias gick med vagnen (förutom där det var trångt i affärerna då jag fick ta vagnen istället) och Simon sov hela turen. I och med att det var Elias som bestämde tempo stressade jag inte upp mig alls utan bara njöt av att gå runt och kika. Dagens köp blev en sommardräkt till Simon som jag fastnat för, samt en skjorta. Letade efter en grå eller röd långärmad skjorta men hittade ingen alls, finns mest bara kortärmade sommarskjortor nu och sådana har Simon redan.  Efter vår lilla shoppingtur mötte vi upp gubbsingen och lunchade på IKEA. Jag gillar verkligen små spontana träffar så där mitt under arbetsdagen, även om det var en trött Elias och nyvaken lite missnöjd Simon vi hade med oss.   :) 

Nu är vi hemma en sväng innan vi åter ska åka in till stan för fotografering. 
Bye for now!

Visst är det redan fredag?

Visst är det redan fredag? Jag hinner inte med......

Idag steg jag åter upp på morgonen tillsammans med Simon, och för första gången på länge var det mig han faktiskt ropade på där han stod i spjälsängen. Sedan han började "prata" säger han 'papa' om det mesta, men imorse vaknade jag till ett 'Mama!'. Jag som så gärna vill att han börjar säga "mamma" igen (han har gjort det tidigare) och så småningom börjar prata uppmuntrar varje liten sak och flög upp ur sängen och var framme hos honom direkt när han ropat på mig. Jag antar att jag inte kommer att vara lika entusiastisk när han kommer på att han kan utnyttja det där om ett tag, men just nu kommer jag snabbt som blixten när han ropar.    ;)

Vi konstaterade imorse, gubbsingen och jag, att Simon den senaste veckan faktiskt har sovit till sju på morgnarna och att det vid den tiden känns helt ok att stiga upp. Det måste vara mörkläggningsgardinerna som vi har fått och monterat på plats. Jag hoppas att det är det som gör det och att det inte är en period Simon har. Himla skönt är det i alla fall, jämfört med att stiga upp vid halv sex-tiden.

Om en liten stund ska jag och småkillarna ta oss in til stan för lite shopping och i eftermiddag är det äntligen dags för 1årsfoto. Jag vet inte hur många gånger jag har bokat om. Simon har ännu inte (peppar peppar) fått någon feber efter sprutan, och Elias har faktiskt inte klagat på mer öronont förutom då den där kvällen, så jag hoppas att vi slipper allt vad sjukdomar heter och får en bra helg. 

Dags att göra oss iordning. Ha en bra fredag!    :)
Bye!

Elias dopdag idag

Efter vårt tandläkarbesök idag har vi bara varit hemma och bara varit. För andra gången testade jag glassmaskinen idag och glassen blev lite godare än första gången, men jag känner att jag har en lång väg kvar tills jag lyckas göra den godaste glassen. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite synd att Elias inte tycker om LCHF-glass utan vill ha söt vanlig glass. Han åt ingen glass alls idag. Simon däremot är inte alls lika kräsen utan delade först glassen tillsammans med sin pappa där i soffan, och när den glassen var slut kom han över till mig och fortsatte dela med mig istället. Söte lille kille. Vi har i alla fall en hel sommar på oss att testa oss fram till bästa glassen så kanske äter Elias så småningom också.  

Att det blev glass en vanlig torsdag beror på att jag ikväll efter middagen ville få till en mysig stund med Elias och prata lite om hans dopdag. Jag tror på att hålla minnen vid liv genom att prata om dem, och även om Elias inte alls kommer ihåg sin dopdag för tre år sedan så kan han få känna sig lite speciell idag och titta på lite film i alla fall. Jag antar att många suckar och tycker att jag överdriver, men kommer jag ihåg en dopdag så firar jag gärna även den.    :)

Nu sover småkillarna och det är dags att krypa ner i soffan en stund tillsammans med gubbsingen innan även vi somnar. Ha en bra torsdagkväll! 
 
Bye!

Simons första tandläkarbesök

Idag har vi varit iväg på Simons första tandläkarbesök. Det var samma information idag som jag fick när jag var iväg med Elias för första gången för två år sedan, men ändå var det skönt att få höra att vi gör ett bra jobb. Jag måste säga att det hittills går enkelt att borsta Simons tänder och jag tror att det dels beror på att Simon har sett sin storebror få sina tänder borstade och då gapar han som storebror brukar göra. Hoppas att det håller i sig. Hos tandläkaren gapade han också och lät oss borsta tänderna lite samt kika på dem. Lite förutseende var jag som tog med mig druvor till småkillarna och när Simons tålamod sjönk blev han åter lugn när han fick smaska i sig det godaste han vet.     :)  

När vi gick till tandläkaren var det en nyvaken men fortfarande trött Elias som satt i vagnen. Vi har tidigare både idag och igår pratat om att det är viktigt att han är tyst hos tandläkaren och inte stör så att tandläkaren och mamma kan prata i lugn och ro. Och, han var tyst, vår Elias. I alla fall den första kvarten då han åt lite druvor och vaknade till, sedan satte han igång och ville berätta att han också borstar tänderna, att han har en liten tandborste, att Simon har en tandborste, att pappa jobbar och jobbar, att han tycker om äpplen etc etc etc. Innan vi gick fick han även provåka tandläkarstolen vilket han tyckte var spännande, men mest nöjd blev han för det lilla klistermärket han fick med sig.  

Tydligen har Folktandvården gjort om lite och istället för ett besök vid treårsålder blir nästa besök redan om ett år. Det blir bra det. Även om vi försöker hålla tillbaka på socker och försöker sköta tänderna så är det skönt att få dem kollade, tycker jag. Nu ska vi bara skaffa oss en eltandborste till småkillarna.    :)
  
Bye Bye!

En förmiddag i lekparken

När jag i i tisdags var iväg på 1årskontroll med Simon träffade jag på en mamma till en av Elias dagiskompisar. Hon tyckte då att vi skulle ta oss till lekparken idag torsdag, och där har vi varit en stund denna förmiddag. Redan igår frågade jag Elias vid middagsbordet om han ville leka med sin kompis i lekparken, och svaret blev ett 'Jahaaaaa!' med längtan i rösten. (De har inte träffats på två veckor nu eftersom Elias har sommarlov.)

Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig då det tog mig och småkillarna en himla tid att komma iväg, och när vi äntligen packat dubbelvagnen för att ta oss en promenad till lekparken började det regna. Som tur var var det en liten liten regnskur så vi tog oss iväg, men med bil, och Elias var jätteglad när han kompis dök upp. Så, nu har han fått leka med henne en stund idag och förhoppningsvis blir det fler gånger. Tyvärr hann inte jag och mamma H prata så mycket men en snabb kopp kaffe hann vi med i alla fall, och medan hon gick hem en kort sväng för att pyssla om deras minsting fick jag prova på att själv ha koll på Elias och en kompis vilket gick jättebra.     :)

Bye for now!

Ont i örat.....

I eftermiddags såg jag verkligen fram emot att tillsammans med småkillarna ta mig iväg och fika med Elin och Madde med -e. En halvtimma innan vi skulle åka började dock Elias klaga över ont i örat och när det sedan var dags att åka hade han varken lust eller ork till det, så vi fick ställa in. Så synd. Istället hamnade vi i soffan, knäppte på Professor Balthazar och vilade. Både Simons och Elias näsor rinner och de hostar lite då och då, så vi får se om Elias även har åkt på öroninflammation. Stackarn.

Nu är det kväll, de små sover och jag ska alldeles snart krypa ner, jag också. Sömnen den senaste veckan har varit knapp och efter att ha tomtat fram till ett igår kväll är jag trött idag. Hoppas hoppas att både Elias och Simon sover bra (även om Simon redan nu sover oroligt på grund av sprutan, tror vi) så att gubbsingen och jag får ta igen oss. Vi behöver det.

Bye Bye!

Skolavslutning

I förmiddags var jag och småkillarna iväg på skolavslutning. Jag tycker att denna dag är en speciell dag, framför allt för alla ungdomar som kämpat hela läsåret och de senaste veckorna verkligen längtat efter att få gå hem på sommarlov. Nu är det inte riktigt samma sak för mig som är hemma och mammaledig jämfört med när jag jobbat och själv sett fram emot sommalovet, men jag får fortfarande samma känsla denna avslutningsdag trots det. Tyvärr fick jag inte lyssna på kören eller sångerna i aulan då Elias var lite uttråkad (Simon var å andra sidan nöjd och klappade händerna för fullt), men istället passade vi på att strosa runt på skolgården så att Simon kunde somna i vagnen och fick en mysig stund i alla fall. Som vanligt fastnade inte jag på kort, men ett fint fint kort på Maddi med -i och hennes Charlie blev det i allla fall.      :)

Och.... visst var de fina, våra småkillar idag! (Även om de inte lyckades titta upp samtidigt på något kort.) Välkommen sommarlov!
Bye for now!Jo, måste även få tillägga att jag verkligen tycker att alla musiklärare nu inför skolavslutningar etc gör ett riktigt bra jobb. Bra kämpat och njut av sommarlovet sedan!    :)


1års-vaccination

Denna dag har gått så snabbt så jag har inte hunnit med alls känns det som. Under förmiddagen var glada Maddi med -i här med sin lille Charlie som nu är hela två månader. Tänk så liten och go han är, Charlie. Jag vågade mig till och med på att hålla honom i famnen en stund. Tänk att Simon också har varit så liten, och vår Elias. Tiden går verkligen fort. Vi hann i alla fall med prat och ska verkligen försöka ses i sommmar en del.

Efter lunch var jag och Simon iväg på 1årskontroll och vaccination. I väntrummet hittade Simon Lära-gå-vagnen och den gick han sedan glatt runt runt med. Inne hos doktorn var han dock inte så nöjd och protesterade när doktorn klämde och lyssnade, och skrek högt när han fick sprutorna. Sprutorna är i alla fall tagna (bara att beta av alla då vi även ska hinna med två doser Twinrix och ytterligare en vaccinering innan november) och de senaste två veckorna har Simon även gått upp 155g (vi tog en ny vikt igen för att hålla koll), vilket är bra. Doktorn tyckte dock att vi åter ska väga om två månader för att se att Simon fortsätter gå upp i vikt, annars blir det en mer noggrann undersökning med blodprov osv, så nu ska jag komma ihåg att fixa det efter sommaren.  
Det var en trött liten Simon som för en stund sedan somnade i min famn. Nu medan han sover (Elias är med sin pappa till jobbet) måste jag ta fram almanackan och boka in skolavslutning imorgon, lekdater, fika, sommarlovsfirande, samt skriva en lång To do-lista. Jag inser att jag har alldels för mycket i huvudet och tog helt fel på dag idag när jag tänkte överraska en vän. Tydligen är det nästa tisdag jag ska göra det och tyvärr kommer hon inte att bli lika överraskad. Men, det är tanken som räknas?     ;)   

Bye for now!


Då är det dags.......

Då är det dags att fara hemåt. Det är två trötta småkillar jag har här, speciellt en trött 1åring som inte har haft någon vidare dag idag, och jag hoppas att de båda somnar snabbt snabbt i bilen så att jag får köra bil i lugn och ro i tre-fyra timmar.

Tack älskade mamma och pappa för denna helg!    :)
Bye Bye!

Parody - Somebody That I Used To Know

Låten Somebody that I used to know går varm hemma hos oss. Vi gillar den. Igår visade mig Karin covern på covern, och jag måste säga att den faktiskt var lite rolig. Har ni hört den?    :)
 
 Bye!

En lugn förmiddag på altanen

När jag vid halv tre-tiden inatt kikade på klockan, och småkillarna säkert hade vaknat femtioelva gånger, var jag nära på att ge upp. Fy för vilken natt det har varit. Idag är jag trött, men som tur är har jag fått en lugn förmiddag som har spenderats på altanen. Simon somnade redan vid halv tio i vagnen och medan Elias klippte gräset tog jag mig en kopp kaffe på altanen och lyssnade på fåglarna och löven som vajade i vinden. Så jättelugnt och skönt, precis det jag behövde. När det sedan började regna kom Elias in och så blev det legolek med honom fram tills Simon vaknade. En skön förmiddag.    :)Om några timmar ska vi åka in till stan en sväng och ikväll far vi sedan iväg hemåt.
Ha en bra måndag!
Bye for now!

En ny Bobby-car till Simon

Idag har regnet fortsatt ösa ner i perioder. Elias har lekt med sin kusin Oskar, och Simon har försökt vara med på ett hörn han också men oftast fått höra "Men Siiiiiimoooon!!!!" och sedan har storebror och kusin vänt ryggen mot honom. Inte lätt att leka med de stora grabbarna när de leker med någonting och man själv vill ta precis samma saker och kasta iväg dem.     ;)

På eftermiddagen fick Simon sedan en födelsedagspresent (tänk att vår lille kille nu är 1år!) av kusin Oskar, morbror och moster, som han tyckte jättemycket om. Simon har inte riktigt koll på det här med presenter och att det kan vara spännande att öppna dem (vilket däremot storebror och kusin har och de hjälpte glatt till), men han började brumma när han såg kartongen, och försökte sedan sätta sig på sin nya Bobby-car när den plockades fram. När monteringen av den nya bilen var färdig var han dock så trött och orkade tyvärr bara gråta, men senare satt han glatt på bilen och brummade igen. Som sagt, väldigt uppskattat. Tack snälla för den!
Vi har även varit iväg till vanhamummu och vanhaukki och hälsat på en stund idag och jag kan inte låta bli att bli känslomässigt rörd varje gång jag är där. Vanhamummu och vanhaukki har i alla fall fått träffa småkillarna och sett dem både busa och leka, och det är det viktigaste då jag vet att de uppsattar det så. Vi blev kvar ytterligare en natt här hos mina kära föräldrar (det är skönt att ha sommarlov och inga tider att passa!) och jag tror att det blir ytterligare en tripp in imorgon så att vanhamummu och vanhaukki får en extrados av småkillar.

Nu dags att sova.
Bye Bye!

'Mini nimi Donk!'

Idag har mummu försökt lära Elias säga vad han heter på finska. Det har gått sådär. Mummu har sagt före och Elias har sedan tolkat och sagt på sitt eget vis:

- Minun nimi on Elias.
- Mini nimi Do!
- ??? Minun nimi on Elias.
- Mini nimi Donk!
- ??? Minun nimi on Elias.
- Mini nimi Donk!
- Minun - nimi - on - Elias.
- Mini nimi Donk!

Och så fortsatte det. hihihi.... Till saken hör även att han på finska skulle säga vad han hette till ukki, och det hela blev bara bus. Han har sina egna uttal och tolkningar av språk, men jag hoppas att någonting ändå fastnar tillslut.    ;)

Bye Bye!

Denna lördag har varit en dag.......

Denna lördag har varit en dag full med lek, skratt, bus, bråk, traktoråkande, cyklande, lek i sandlådan, prat och tid med familjen. Precis som det brukar vara här hos mina kära föräldrar. Elias och hans kusin Oskar har lekt tillsammans och i perioder bråkat om samma saker, men i det stora hela har det gått bra. (Smart drag av mig var att ta med Elias egen gräsklippare så att båda killarna kunde gå runt och klippa gräset i både regn och sol.) Sedan har Elias gett Oskar en verktygslåda idag (den lådan som blev över när vi köpte verktygslådor till Elias i börja av året) och gissa om kusinerna har donat och fixat ute bland buskar och diverse med varsina verktygslådor efter det. Simon fick även han åka lite traktor och ville inte alls sluta utan blev tvärarg när det var över. Vädret har varierat en del och det har småduggat samt varit strålande solsken denna dag, men trots det har killarna spenderat stora delar av dagen ute. Perfekt.      :)

Några av dagens bilder:  Hoppas ni får en bra lördagkväll!
Bye Bye!

Då är vi snart redo att......

Då är vi redo att fara iväg, jag och småkillarna. Det blir en kvällsfärd och förhoppningsvis somnar småkillarna snabbt i bilen, jag tycker att det är lugnast att åka då. Väskan med kläder är packad, ytterkläder och extraskor ligger i klädlådan i bilen, blöjorna som jag höll på att glömma är med (hur kunde jag göra det???), necessärerna är med, Emmaljunga-vagen är inlyft i bilen, babyvakten (som jag också höll på att glömma men som Elias påminde mig om) är med, små lappar till gubbsingen är skrivna, och kylväskan är fylld. Återstår att se vad vi saknar när vi väl kommer fram.      :)

Bye for now

Helt ok med sommarlov ändå!
Sådana här fina sommardagar när Elias är ute, leker, springer och solen skiner gör det ingenting alls att han redan nu har sommarlov. När det sedan är dags för lunch går jag ut på altanen och ropar in honom, och han kommer (hittills, peppar peppar) in utan att protestera, går och tvättar händerna och sätter sig sedan vid matbordet för att äta lunch. Det är helt ok med sommarlov ändå, tycker både mamma och en glad Elias.     :)

Bye!

Fredag och vinbär som tittar fram

Idag verkar det bli en helt underbar sommardag ute: klockan är inte ens nio, solen skiner på blå himmel, och det är 20grader varmt. Jag och småkillarna ska idag åka iväg till mina kära föräldrar (gubbsingen behöver lite hangar-tid igen) och dit kommer även bror med familj komma vilket Elias har pratat om i flera dagar nu. Åh, så han ser fram emot det. Vilken tid vi ska åka har jag inte riktigt bestämt än, utan vi tar det som det kommer. Först ska vi leka ute i det fina vädret, packa väskor, städa undan lite efter oss och tiden brukar alltid rinna iväg. Så, vi får helt enkelt se. 

Vår vinbärsbuske är nu grön och den har Elias och jag kikat lite närmare på igen. Blommorna som en gång fanns där har nu nästan alla krymt ihop och under dem har små små vinbär, gröna och hårda, börjat titta fram. Alltså, vinbärsblomman blir slutsaken (vad det nu kan tänkas heta) på vinbäret och själva vinbäret växer fram underifrån. Återigen har jag lärt mig något nytt.    :) 
Bye Bye!

Walmart....

Ibland är jag lättroad. Detta fick mig att skratta så tårarna sprutade. Usch och fy, hoppas det inte händer mig. Men, ett gott skratt förlänger livet.     ;)

Bye!

Idag har solen äntligen.....

Idag har solen äntligen hittat fram och himlen är nästintill blå med enstaka bomullstussar till moln. Underbara sommar. För, visst är det sommar nu?

Just nu är Elias ute och gör vår gräsklipparrobot sällskap och Simon sover i vagnen på altanen. Jag ska starta tvättmaskinen och efter lunch hänga ut tvätten på tork, tvätt som torkat ute doftar så härligt friskt. Sedan är vi hemma och donar under dagen och ska eventuellt ta oss iväg i eftermiddag till stan. Jo, sedan hittade gubbsingen äntligen laddaren till kameran igår så nu ska det åter knäppas en massa kort.    :)

Avslutar med två, enligt mig, fina kort. För någon vecka sedan stod äppelträden i full blom här, men tyvärr har blommorna nu regnat bort och vi får se om det blir några äpplen i år. Jag är egentligen inte i behov en massa äpplen, däremot skulle jag gärna ha fina blommande träd hela sommaren som lyser upp och inte blir till frukt. Finns det sådana?

Ha en bra torsdag, alla!
Bye!

Åka traktor med storebror

Eftersom huvudvärken inte gav sig och jag inte hade någon ork alls åkte killarma iväg på middag ikväll medan jag stannade hemma. Tyvärr hamnade jag i soffan och tyckte synd om mig själv då jag lyckades klämma höger pekfinger i altandörren. Rackarns så ont det gjorde. Men, killarna hade det bra.   

Bjuder på en liten video. Elias gillar att köra traktor och Simon gillar att åka med.    :) 
Bye Bye!

En ledig dag mitt i veckan

Här mår vi bra denna lediga dag mitt i veckan. (Förutom min huvudvärk som snällt har dykt upp.) Det är skönt att ha gubbsingen hemma även om småkillarna lite då och då smått bråkar om vem ska ska vara i hans famn eller bli buren. Jag själv försöker vänja mig vid att gå omkring med glasögon men har kommit fram till att jag är väldigt bekväm av mig och tycker att det blir bökigt med glasögon så snart det regnar eller jag ska ut. De som bär glasögon till vardags ser nog inget problem alls med det, men är man van vid att ha linser blir det annorlunda. Jag tycker även att mitt synfält begränsas otroligt och det känns ovant.

Idag blir det bara att vara här hemma och sedan är vi bjudna på middag hos svärmor. Det är dagens plan.
Ha det gott och njut denna Nationaldag!

Bye Bye!

Ögoninflammation, hornhinneinflammation eller bara ett trött öga?

Denna gång är det faktiskt inte småkillarna som är sjuka, det är jag. Igår kväll, när småkillarna hade somnat, fick jag plötsligt problem med mitt högra öga. Efter att ha kliat mig i ögat nästan hela dagen (och ja, jag vet att det var dumt att inte ta ut linserna direkt när det började) kändes det nästan som att hornhinnan lossnade när jag tog av mig linserna på kvällen. Jag var nästan övertygad om att den gjort det, förutom att jag inte kände någon direkt smärta i ögat utan "bara" att den var irriterad. Att ögat hade kliat nästan hela dagen trodde jag berodde på att jag var trött, men nu vet jag inte om det var det eller om jag har en infektion som kliade. Ögat var i alla fall rött, det låg en tjockare hinna vid nedre ögonlocket (heter det så?) och inne i ögonvrån såg det ut som en himla massa hinna hade fastnat och låg där ihoptryckt och inte rörde sig när ögat rörde sig. Så jätteläskigt och jag hann gråta en hel del innan jag lugnade ner mig.

För att veta vad jag skulle göra, om jag skulle åka in till akuten med en hornhinna som lossnat (för jag var givetvis övertygad om att det värsta hade hänt), ringde gubbsingen 1177 för rådgivning. De rekommenderade ögondroppar och vila, och trodde nog att det var allergi som låg bakom att ögat kliat och varit irriterat. Jag var inte alls nöjd med svaret och hade nog helst velat att en ögonläkare kikat på ögat där och då. Ofta, när det gäller mig själv, avvaktar jag med att kontakta vården och hoppas på att smärta, eller vad det nu kan vara, ger sig (mer nojig är jag med småkillarna.), men ögat och synen är någonting jag inte alls vill förlora och därmed ville jag veta vad det var. Till slut lugnade jag dock ner mig så pass och sov faktiskt hela natten utan irritation eller smärta i ögat.

Imorse ringde jag vårdcentralen och sköterskan där tror att det är en ögoninflammation jag har. Ögat ser nästan ut som vanligt och hade det inte sett ut som det gjorde igår hade jag nog imorse stoppat in linserna som vanligt. Hursom, sköterskan på vårdcentralen sa att jag ska avvakta och se, samt droppa i ögondroppar jag har för att låta ögat vila och läka. (Gubbsingen har gett mig linsförbud igen.) Om ögat inte blir bättre ska jag återkomma och sedan blir det andra ögondroppar som behandling. Om det är ögoninflammation jag har åkt på så är det lugnt, det kan jag genomlida. Det blir till att sprita händerna mest hela tiden bara så att jag inte smittar någon annan här hemma. Denna ögoninflammation liknar dock inte alls den Elias och Simon har haft under våren då ögat varken rinner eller guckar igen, så tyvärr är jag inte säker på att det är det. Är det hornhinneinflammation jag har istället är jag lite orolig. Givetvis googlade vi igår kväll på vad det är jag kan ha fått och om det är hornhinneinflammation orsakad av en infektion ska det behandlas ganska omgående så att infektionen sprider sig och synen blir sämre. Nu stämmer inte riktigt symtomen in där heller, så vi hoppas på att detta inte är något allvarligt. Kanske var det bara ett väldigt trött öga igår som inte kunde fungera riktigt normalt då det var trött och irriterat? Läskig upplevelse var det i alla fall.....  

Bye Bye! 

Jag tävlar hos Bitterpappan

Bitterpappan har en tävling i samarbete med Mysmyran.se och jag är med och tävlar. Vinsten är ett presentkort á 300:- hos Mysmyran.se som säljer fina barnkläder med barnens favoritfigurer på. Jag blev bland annat förtjust i en svartröd Blixten-Tshirt som Elias säkert skulle gilla. Kika in på Mysmyran.se (klickan på bilden nedan) och om du gillar kläderna kan du vara med och tävla hos Bitterpappan du också.    :) 
Bye!

Ommöblerat och nu sommarlov

Igår slocknade jag samtidigt som småkillarna efter en intensiv dag. Det tar på krafterna att flytta om och städa, även om jag var den som gjorde minst utav oss då jag tog Simon en del. Hursom, gubbsingen och jag är jättenöjda med placering av soffa och fåtölj, samt vår beslut att ta bort soffbordet och bara ha fotpallen framme. Soffbordet har vi mest använt till att ha fjärrkontrollerna på samt kaffekoppen vid tillfällen, men annars har den mest samlat på sig en himla massa tidningar och det har inte sett bra ut. Så, soffbordet är borta och fotpallen framme vilket gör vår soffhörna mysig. Dock kom vi igår kväll ganska snabbt på varför vi en gång dömde ut att ha TV'n på den plats där den nu är åter igen: när solen är framme lyser den rakt in på vår TV och man kan inte titta på TV. Vi får se hur vi löser det. Jag är inte helt för att ha mörkläggningsgardiner i vardagsrummet utan vill hellre ha persienner, men det är inte alltid de räcker till heller. Vi får klura på den.  

Nu är det åter måndag. Som vanligt åkte vi imorse iväg till dagis så att Elias skulle vara där och leka ett tag, men som vanligt ville han vända och åka hem när vi väl var på plats. Och, idag gjorde vi det. Elias har tagit sommarlov lite tidigare, vi har plockat med alla kläder hem, och ska vara hemma ända till början av augusti nu. Det blir ett låååångt sommarlov för hans del. Jag har inte riktigt än vant mig vid tanken att ha båda småkillarna hemma hela tiden nu i två månader. Det har varit skönt att få lite egentid när Simon har sovit förmiddag, men nu i två månader blir det full fart mest hela tiden. Hoppas nu på en fin sommar med massor av sol så att vi kan vara ute.

Idag ska vi fortsätta plocka i vardagsrummet och försöka finna bra platser till allt. Ena halvan av vardagsrummet ser nästan tomt ut och jag skulle gärna vilja ha dit ett IKEA Kritter bord med stolar så att Elias och Simon kan ha ett eget lekhörn där. Framför altandörren vore det även läge att ha en snygg dörrmatta. Men, vi får testa oss fram hur vi vill ha det och köpa till det vi behöver allt eftersom. Jag vill ha alldeles för mycket och det går inte alls ihop med mammapengen som kommer varje månad.  

Dags att börja dona.
Ha en bra måndag, alla!
Bye!


Möblerat om lite

Idag har vi kämpat. Vi passar på när vi har bärhjälp. (Tack snälla mamma och pappa!) Vardagsrummets arbetsrum är nu tömt och vardagsrummet helt öppet. Nu ska vi fundera på hur och vilken soffa vi ska ha var, sedan testar vi så och om det inte blir bra får vi ändra om. Småkillarna kommer att få mycket yta att leka på nu.     :)

Dags att ta en kopp kaffe och sedan fortsätta.
Bye Bye!

Firat vår 1-åring ytterligare lite idag

Idag har vi firat Simon ytterligare lite med tårta och födelsedagspresenter. Simon tyckte nog, som väntat, att snöret på presenterna var det mest intressanta, men det gjorde inte Elias något då han med glädje hjälpte sin lillebror att öppna alla presenter. Det blev nästan en hel ny uppsättning sommarkläder till Simon, ett trädgårdsset, samt ett tåg och en lastbil. Simon gillade nog leksakerna mest och det är lite kul att se honom leka med bilar då han faktiskt brummar för sig själv när han för dem fram och tillbaka över golvet. Tänk att han redan har förstått att man kan låta så när man leker med bilar.      :)TACK snälla mummu och ukki, farmor, vanhaukki och vanhamummu för de fina presenterna!!!
TACK alla som har gratulerat Simon på annat sätt!!!

Bye!

Igår gick dagen i.......

Igår gick dagen i städandets och dansandets tecken. Vi dammsög och plockade, och medan Simon sov för- och eftermiddag moppade Elias och jag golven. Skönt att få något så när rent. Lite väl mycket Dansa Pausa blev det nog också då Elias på eftermiddagen undrade varför vi skulle lyssna på den igen. Men, han dansade glatt till den varje gång och verkar gilla låten han med.     :)

Denna natt har vi alla sovit jättegott då Simon har sovit utan minsta knyst hela natten. (Typiskt att han väljer att ha sina lugna nätter när det är gubbsingens tur att ta honom.) Utöver en lugn natt fick jag även lite sovmorgon och känner mig faktiskt skönt avslappnad idag.

Just nu är gubbsingen iväg några timmar till jobbet. (Att det alltid ska dyka upp någonting!) Elias har åkt iväg på en liten tur tillsammans med sin mummu och ukki som är här och hälsar på, och jag måste erkänna att det känns konstigt att han är iväg utan vare sig mig eller sin pappa. Jag vet att det är hög tid att han är iväg på turer och äventyr tillsammans med andra, men då han nästan alltid har varit med mig känns det konstigt. Givetvis kul också, men konstigt. Medan Simon sover, som han gör nu, ska jag försöka få ihop en tårta till eftermiddagen då vi ska fira Simon lite till.

Ha en skön lördag, alla!
Bye for now!


Panetoz - Dansa Pausa

Har under morgonen kikat lite lite på RIX MorronZoo på TV och hörde just Panetoz med Dansa Pausa för första gången. (Ja, jag lyssnar så sällan på radio och har ingen koll på dagens musik.) Jag gillar sådan här musik dock och nu dansar vi till den här hemma, jag och småkillarna.     :)Dansa! Pausa!
Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!