Rövarbyn vid Skuleberget

Idag har vi spenderat eftermiddagen i Rövarbyn som ligger vid Skuleberget. Vi har åkt förbi där tidigare när vi har varit här uppe i stugan och vi har lagt märke till att det finns någonting där för barn, men sedan har det inte blivit mer än så. Idag, lite impulsivt, åkte vi dit och det visade sig bli en riktigt lyckad och rolig tur.
 
I Rövarbyn finns någonting för barn i nästan alla åldrar. Nu är Elias liten så han höll sig till de aktiviteter han fixade och det är dem jag har lite koll på. Nästan genast när vi kom dit såg Elias bilarna som man kunde köra runt med på bilbanan. Tyvärr laddades bilarna just då och det var bara att snällt vänta. Elias hann med att åka tåg, studsa studsmatta, åka linbana, hoppa i hoppborgen, samt klättra och leka i lektornet medan andra barn köade och väntade på att bilarna skulle komma igång. (Vi tyckte att det var onödigt att spendera tiden med att stå och köa när vi ändå var där för att leka och lyckades övertyga Elias om det.) När bilarna åter var laddade hade de andra barnen som stått och köat jättelänge faktiskt tröttnat och gått därifrån, så Elias hamnade först i kön och fick åka sina två varv. När han klivit av sin bil konstaterade han och rövaren som höll i bilbanan att det inte var några andra barn som stod i kö, så Elias åkte ytterligare sex varv innan andra barn dök upp. Två varv tog han även med den lilla motorcykeln som gick jättelångsamt, men lika glad var Elias för det. Det var en lycklig Elias med stort leende som gick från bilbanan till slut.
 
Helikoptern och de andra små-åken testade Elias också på, flera gånger. När Simon vaknat fick han också åka lite och var väldigt glad för att få åka helikopter tillsammans med storebror. Gubbsingen och jag turades om att leka lite med Elias, och när den ena lekte tog den andra en kopp kaffe och var Simon-vakt.
 
Vi bjuder på ett bildregn från Rövarbyn:      :)
 
 
 
 
 
För äldre barn finns spökhuset (dit ville inte Elias gå då det lät lite läskigt med ett spökhus) samt äventyrsbana utomhus. Sedan finns även en lada i Rövarbyn som vi aldrig var in i, men där finns bollhav, klättervägg och annat roligt för barn. Så, Rövarbyn ä perfekt för regniga dagar också. (Idag var det lite mulet väder och det passade jättebra att leka ute då.) Vi är helt klart nöjda med vår tur idag och kommer säkert återvända fler gånger.     :) 
 
Bye!
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!