Elias nya cykel

Sedan i höstas har Elias dragit iväg på längden i rasande fart och i och med det har han vuxit ur sin cykel som han har haft. Hela våren har han lånat kompisars cyklar när de har cyklat runt, eller så har han snällt cyklat på sin cykel, och varje gång har han påmint oss om att han vill ha en ny. Nu när cykelsäsongen har satt igång och alla reklamblad med cyklar poppat ner i brevlådan har han pratat och pratat, önskat och önskat sig en ny cykel. För tre helger sedan var vi iväg och kikade på cyklar, och idag hittade fick han en ny cykel. Leendet Elias hade i cykelaffären när vi hade betalat för cykeln och väntade på att de skulle installera lampor fram och bak var underbart att se. Gissa om vi har en mycket nöjd Elias här hemma!        :) 
 
 

foton tagna med iPhone

 
 
Efter att vi kom hem från stan tog Elias en cykeltur med sin pappa och cykeln är mycket väl godkänd. Kiitos Kiitos, mummu och ukki, för cykeln! 
 
Bye! 


Vårtecken i skogen!

Elias undrade i förmiddags om det har slagit ut några blommor i skogen än, och vad passar då bättre än att klä på sig och gå ut och kika?! Med mobilen framme googlade vi och kikade på de vårtecken vi hittade. Visst är det snödroppe, vitsippor och blåsippor? Undar dock, får man plocka blåsippor? Hittar ingenting om att de är fridlysta här uppe i Gävleborg. Och, om snödroppar är giftiga, kan man plocka dem ändå? 
 
Några bilder från vår lilla tur.
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone


 
Elias har för övrigt börjat plocka upp burkar när han hittar dem slängda ute i naturen. Bra, tycker jag, då de inte ska ligga där. För Elias blir det två flugor i en smäll då han har kommit på att han kan hålla naturen ren - och tjäna pengar på att panta burkarna sedan. Sötnöten.        :) 
 
Bye! 
 

Camping och filmmys

 
 
 
 
Igår bestämde vi att vi skulle campa nere i vardagsrummet, hela familjen, och somna till en film. Enkelt avbrott med någonting annat och mysigt en lördagskväll. Så, efter att P fixat luftmadrassen framför soffan och vi hade bäddat med lakan hämtade killarna sina kuddar och täcken, kröp ner och knäppte på Tsatsiki. (Inte Tzatziki, det är någonting helt annat, och gott.) Riktigt nöjda killar. Denna söndagsmorgon tog vi sovmorgon och vaknade runt halv åtta-åtta och sedan drog sig killarna kvar på madrassen både före och efter frukost. Sötnötterna.        :)
 
bilder via Instagram - iamisvarld


 
Nu blir det frisk luft ett tag. Galonkläderna är på och vi trotsar regnvädret och ger oss ut en stund. (Det är uppehåll, så vi passar på.)      :)
 
Ha en skön söndag!
Bye for now!
 

En groupie med glada sötnötter


foto taget med min iPhone

För ett år sedan hade jag ont i magen varje gång jag lämnade eller hämtade Noel på förskolan då han skrek förtvivlat, försökte hålla sig kvar i famnen och inte alls ville bli lämnad. Nu är det underbart att lämna av honom och Simon då de glatt springer in på förskolan, utan minsta problem tar av sig ytterkläderna, vi har vårt pusskalas (såvida de inte glömmer bort det och jag får ropa tillbska dem då de hunnit springa in i lekhallen), och slutligen springer de till ett fönster där de glatt vinkar och kastar slängkyssar till mig. Man kan inte bli annat än glad. Älskade sötnötter.      :) 

Ha en härlig torsdag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 


På språng!

 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Middag - check. Nu skor och gummistövlar.       :) 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Effektiv morgon!

Jag vet inte om det bara är det att jag har en bra morgon, eller det att jag just nu sover nästan tio timmar per natt, eller PWn jag tog igår eftermiddag. Men, med en massa energi har jag tumlat en maskin tvätt, vikt undan tvätt, tvättat vinteroveraller och hängt ut dem på tork över dagen, startat en ny maskin tvätt, laddat och satt tumlaren på timer (Tack gubben för att du upptäckte den funktionen!), knäppt igång diskmaskinen, diskat undan annan disk, tagit ut soporna, och slutligen skjutsat Simon och Noel till förskolan. Så här effektiv har jag aldrig varit! En bra morgon!      ;) 

kort taget med min iPhone


Nu väntar en lite annorlunda arbetsdag då halva kollegiet är på utbildning (jag ska iväg imorgon) och lektionerna rubbas. Ikväll står shopping av skor och gummistövlar på agendan. 

Ha en bra onsdag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 


En efterlängtad PW

Det var länge sedan jag hann unna mig egen träningstid för att må bra. Dagarna går i ett, vi kämpar med VABdagar och sjuka killar, vi nöter på varandra vilket tar ännu mer på krafter, och veckan som varit har varit jättejobbig. Imorse kunde jag inte låta bli att ta på mig träningskläderna coh ge mig iväg på en efterlängtad PW då solen sken på blå himmel. Så skönt. Att vi på jobbet även håller på att dra ihop ett gäng som ska anmäla sig till Vårruset den 16maj peppade också. Bra att ha ett mål.        :) 
 
 
foto taget med min iPhone


 
Så, efter att ha startat förmiddagen med en PW har jag här hemma städat på under dagen medan killarna har haft fullt upp med sitt. Idag städas även vinterskor och för små skor undan så att endast vårskor och gummistövlar blir kvar. P har varit iväg och uträttat ärenden och nu väntar en Bara vara-eftermiddag och sedan en tidig kväll så att vi alla orkar upp imorgon då ny vecka börjar. 
 
Hoppas ni har en skön söndag! 
Bye for now! 
 

Söndag med allt det innebär

Då är det söndag och idag gör vi nog det vi alltid gör på söndagar här; vi tvättar, sorterar, städar undan lite och förbereder oss inför en ny vecka med jobb/förskola/skola. Det slog mig nyss att jag inte har jobbat någonting alls under påsklovet, vilket i och för sig är skönt, men - jag har inte jobbat någonting alls! Jag som redan ligger efter hur mycket som helst på jobbet då jag vabbade både veckan innan sportlovet och veckan innan påsklovet. Måste komma på hur jag ska komma ikapp utan att jobba nätter nu framöver.... 
 
Nu är P in till Valbo med Simon för att köpa en liten födelsedagspresent till en födelsedagskille som vi ska fira lite här, sedan blir det fullt hus ikväll. Jag hänger hemma med Elias och Noel som får vara med och dona. Jag bara hoppas hoppas hoppas att vi får vara friska nu ett tag framöver nu när jobb/förskola/skola sätter igång och slipper vara hemma, för det har vi varit tillräckligt länge nu. 
 
Ha en skön söndag! 
Bye for now! 
 

En 24timmars!

 


Någonting vill vi göra innan påsklovet tar slut, så igår kväll bokade vi in oss på en 24timmars och avslutar nu vårt påsklov med att bara vara på BirkaPardise. Så skönt. Nu väntar middag på buffén, imorgon ska vi bada bubbel och P och jag ska nog unna oss massage och lite spa. Åter igen, så skönt. Flaskan bubbel som ingick i minibaren i hytten var heller inte dum.        ;) 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Ha en jätteskön fredagskväll! 
Bloggat i farten! 
Bye! 
 

Altan-städ idag

 
 
 
Om det är någon som älskar att dona ute i vår familj så är det Elias, och han har gjort det sedan han var liten. Idag hade han helst velat sopa uppfarten och på gatan, men det fick bli altanen istället och ingen är mer nöjd än jag. Dessuom tittar solen fram idag, vilket är jätteskönt även om det fortfarande är lite kallt ute. Så, medan Simon och Noel leker på gården, Elias städar altanen, så ska jag laga lite snabb lunch (det blir nog makaroner och köttbullar även idag). 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Längtar tills det blir lite varmare ute här framöver så att vi kan plantera lite blommor och köra altanfix i övrigt. Får vi riktigt som vi vill i år ska vi köpa nya altanmöbler då våra egentligen är helt slut. Och, så var det en ny gasolgrill. Och, en inglasad altan. Det sistnämnda blir när det blir, kanske nästa sommar. Men, drömma får man.        ;) 
 
Ha en härlig fredag! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!