Åtta månader gammal
Idag blir Simon åtta månader gammal. Han växer, vår lille kille, och det händer saker. Den senaste veckan har han börjat visa lite humör och blir verkligen vrålarg och skriker rakt ut när han har hittat någonting, som han givetvis vill utforska och smaka på, men som vi tar ifrån honom. Jösses, så han skriker.

Sedan får Elias varje dag se till att hålla sina leksaker på lagom höjd så att Simon inte når dem, och med jämna mellanrum rullar Elias iväg med Simon, som sitter i gåstolen, då Simon har kommit för nära till exempel arbetsbänken där Elias leker. Simon har dock lärt sig att kontrollera gåstolen nu och är tillbaka ganska snabbt hos Elias, eller där han nu vill vara, så det brukar sluta med att Elias drar in Simon i köket. Studerar man Simon i gåstolen ser man att han faktiskt börjar ta steg framåt i den, istället för att studsa fram som han har gjort tidigare.

Att ligga på mage är fortfarande inte alls populärt, och lägger man Simon på mage rullar han efter högst en minut över på rygg igen. Att sitta och leka med sina leksaker är dock helt ok, men helst går han runt i gåstolen och utforskar sin omgivning.

Som sagt, det händer mycket nu. Växer, det gör han i alla fall vår Simon, och det ska bli spännande att se vad nästa månad för med sig. Tänk, åtta månader redan......    :)

Bye!

Nej är nej - Ja är ja

Jag har försökt vara konsekvent med att när jag sagt nej till något tre gånger, ja då är det nej som gäller. Ibland, när Elias frågar om något, svarar jag nej alldeles för snabbt, och då ändrar jag mig efter första nej'et. Jag säger inte nej jättemånga gånger för att sedan ändra mig då jag inte vill att Elias ska lära sig att det lönar sig att tjata. 

För en stund sedan i bilen, när jag hämtade Elias från dagis, ville han jättegärna åka till biblioteket. Jag sade nej då Simon är jättetrött och behöver sova, samt äta mellanmål, och att ta en sväng till biblioteket skulle inte sluta bra. Dessutom behöver Elias själv äta mellanmål så att han orkar med eftermiddagen och kvällen. Så, jag sade nej. Elias, som jättegärna ville åka dit, började tjata och tjata, och tillslut var jag tvungen att säga:

- Elias, när jag säger nej så är det nej!

och fick svaret:

- När jag säger ja så är det ja!


Oj så jag började skratta! Jag skrattade så att tårarna rann. Till slut började även Elias skratta och tjatet var som bortblåst. Han fick även torka mina tårar när vi väl stannat bilen och jag skulle lyfta ur honom. Det kommer verkligen roliga kommentarer ur munnen på den killen. Älskade älskade Elias. (Och, en del av kommentarerna är visst saker som jag säger.)    ;)

Bye! 
 

Igår kväll somnade jag tillsammans.....

Igår kväll somnade jag tillsammans med Simon, och jag sov ända fram till sju imorse. Givetvis med några vakna stunder då Simon ville äta, ha nappen och rapa, men ändå sovit många timmar. Skönt att göra det ibland. Att jag somnade tidigt innebar dock att jag inte hann med det jag skulle ha gjort på kvällen, och imorse innebar det lite gråt och protester. Även om Elias älskar att välja kläder underlättar det att lägga fram vilka kläder han ska ha på dagis, eller ha på sig under dagen rent allmänt. Igår hann jag då inte lägga fram kläder på hans lilla soffa, där de annars brukar ligga när han vaknar, och det blev gråt och protester. Nu är dock monstertröjan på och Elias nöjd.   :)

En liten glad överraskning imorse var när jag ställde mig på vågen. Jag tycker inte om vågen. Men, idag visade den faktist lite trevligare siffror än den gjorde under hösten och sedan juldagen har jag gått ner fem kilo om jag ska tro den. I och för sig vägde jag mig då hos mina kära föräldrar, och idag vägde jag mig här hemma, men jag väljer att tro att jag har gått ner lite istället för att det kan diffa fem kilo mellan vågarna. Så, lite nöjd är jag.   *ler*

Om en timma ska Elias iväg till dagis och jag tror att Simon och jag åker iväg till ICA Maxi och handlar när vi ändå är ute och åker. Annars ska vi vara hemma idag och plocka. Jag har inte hunnit, eller rättare sagt orkat, plocka under helgen (skyller på förkylningen) och plockar jag inte på två dagar ser det ut som kaos här hemma. Så, det vore bra att få det gjort. Dags att ta tag i morgonsysslorna.

Ha en bra tisdag, alla!
Bye!

En tur till jobbet

Efter att ha hämtat Elias på dagis tog jag och småkillarna en tur till jobbet. Jag hade papper att skriva under, samt friskvårdskuponger att hämta ut, så det var lika bra att få det gjort. Det var kul att träffa Maddi med -i då det var jättelänge sedan vi sågs, och kul att sitta och prata med arbetskamrater. Roligast hade nog Elias då han först satt och ritade inne på mitt gamla arbetsrum, samt störde min gamla klassföreståndarkollega därinne genom att prata nästan hela tiden, och sedan lekte han kurragömma och busade med en annan arbetskamrat. När vi kom till jobbet var han lite blyg en stund, men sedan var det full fart på honom och efteråt sade han att han vill åka till jobbet imorgon igen. Kul att han trivs där, och att mina kollegor har lite överseende när en liten parvel springer runt och busar.    :) 

Ikväll har vi bara hunnit få i oss middag och bara varit här hemma. Ingenting speciellt har vi gjort. Tiden rann iväg på jobbet, och ICA Maxi (som jag också hade tänkt hinna med i eftermiddags) får vi ta imorgon istället. Nu snart är det läggning av småkillar som gäller och sedan ska jag sjunka ner i soffan och vara. Ingen huvudvärk och inget halsont idag, så kanske är det så att förkylningen faktiskt ger sig. Men, trött som vanligt är jag.

Bye Bye!

Spontan målarverkstad

När det är för kallt för att gå ut och leka på dagis, som det var nu imorse, så blir det istället lite spontan målarverkstad. Kul! säger jag. Det tyckte Elias också, även om han var väldigt fokuserad på sin uppgift.    :)   


Bye!

En vanlig måndag

Måndag och ny vecka. Idag har jag faktiskt inte vaknat med värk någonstans alls, och det är jätteskönt. Tänk om jag har tur och förkylningen håller på att ge sig. Tyvärr kan jag inte säga att jag är piggare då småkillarna har turats om att väcka mig inatt. I och för sig måste jag säga att Elias var jätteduktig som klev upp inatt för att komma och meddela oss att han behövde kissa, och idag var det en torr blöja vi tog av honom. Men, då vi var så trötta när Elias kom in till oss för att tala om det, sade vi åt honom att gå och kissa själv med tanken att vi sedan skulle hjälpa till att torka och ta på blöja igen. Trötta som vi var lyckades vi somna ifrån honom, stackarn, och vaknade igen av att han kom och frågade om han skulle tömma pottan i toaletten. Där vaknade jag och gick iväg för att hjälpa. Han är så duktig som vill och försöker själv. Och, tänk om han lär sig att gå på pottan själv mitt i natten, det hade varit jättebra.    :) 

Nu är det frukost, dusch, kläder på, skjuts iväg till dagis som ska fixas nu på morgonen, en vanlig måndag med andra ord. Sedan får vi se vad Simon och jag hittar på, men det finns alltid saker som borde fixas.

Ha en bra måndag!
Bye!

Pyjamaskillarna Elias - Simon

Jag kunde inte låta bli idag. Jag vet att jag tog ett kort på Elias när han var liten och satt i sin spjälsäng, innan vi hade sänkt ner botten. Idag tog jag ett kort på Simon också. Som sagt, jag kunde inte låta bli och sedan vill jag ha två liknande kort på småkillarna. Visst är de söta!?! Och, sina egna individer.    :)
Så här efteråt såg jag att Elias var sju månader när kortet på honom togs, och Simon är idag nästan åtta. Så, nästan lika gamla är de på korten. Simon kunde dock ej sitta ordentligt vid sju månader, så därav dröjde kortet. Men, jag är glad att jag tog ett idag.    :)

Bye Bye!


Just nu skottas det snö....

Just nu skottas det snö här igen. Denna gång med en liten större maskin än Elias snöskyffel. Lika glad är Elias för det.    :)

 
på gatan där vi bor


Bye!

Denna söndag har börjat.......

Denna söndag har börjat precis som de två tidigare morgnarna: huvudvärk - check, halsont - check, ont i ryggen - check. Nu, efter en Alvedon och en kopp kaffe känns det bättre. Att jag fick sovmorgon hjälpte lite, men någonstans mellan dröm och vaket tillstånd har jag hört småkillarna tjoa och skrika vilket givetvis var lite stressande.

Idag är gubbsingen och jag trötta, och skulle gärna skicka iväg småkillarna på en utflykt till till exempel Jukkasjärvi. Skulle vara lagom, då hinner vi vila oss en stund. Men, istället blir vi här hemma och bara tar det lugnt. Det borde vara dags för förkylningen att ge sig nu och för kraften att återkomma? Elias vill tillbaka och leka i den där blå affären, men det får bli en annan gång.

Bye for now!

En tur till IKEA

Det blev en tur till IKEA idag, och noll koll som vi har så missade vi att det var löningshelg. På parkeringen var det lite smått kaos, men inne på IKEA gick det faktiskt att se sig omkring och fundera helt i lugn och ro. Vi har kommit fram till vilket kök vi vill ha, och nu ska vi bara planera och skissa lite på deras hemsida. Sedan fick vi med oss nästan allt som jag hade kommit ihåg att skriva upp på listan; tyg till gardin till köket, galgar, en torkställning, samt backar till Elias Trofast-hylla på hans rum. Vi hann till och med provligga, och nästan bestämma oss för att vi ska köpa nya sängar så snart vi har råd med det. Elias, ja han var för allra första gången en liten stund i lekrummet de har på IKEA och hade jättekul. Han börjar bli stor, vår Elias. Han hade till och med gått på toaletten själv utan att säga till eller be om hjälp när han var där.    :)   

Nu ska vi flytta in Elias lego i en av backarna, samt låta hans bilar flytta in i den större backen då de inte får plats i den lilla som de ligger i nu. Sedan hoppas jag att jag snart får tid att sy till gardiner till köket. Lugnast är det så klart att sy på kvällarna, men då är det inte säkert att kraft finns. Så, vi får se när det blir.  

Bye Bye!

Lugn lördag förmiddag

Det har varit en lugn lördag förmiddag här hemma hos oss. För två timmar sedan åkte gubbsingen och Elias iväg till hangaren/klubbstugan och Simon och jag har varit här hemma och mest bara tagit det lugnt. Nu efter lunch ska vi ta en tur på IKEA, hela familjen, för att spana in kök. Gubbsingen och jag har kommit fram till att vill vi köpa hus måste vi så klart sälja vårt eget, och för att kunna göra det borde vi fixa till köket för att få upp värdet. Så, kika på kök och räkna lite på hur mycket en rust skulle komma att kosta står på Att göra-listan idag.

Annars är det fortsatt förkylt här idag. Jag är förvånad att Simon har klarat sig så pass länge som han har gjort, och har vi tur så blir han förkyld när mina krafter har återvänt. Att hoppas på att han klarar sig helt och hållet från en förkylning är väl att hoppas på för mycket?

Nu lite lunch och sedan iväg. Ha en skön lördag!    :)
Bye!

Sötsugen

 I vanliga fall när jag är förkyld brukar jag vilja kolhydratboosta kroppen så att den har någonting att bekämpa förkylningen med. Har inbillat mig att kroppen behöver det ibland. Idag vet jag inte vad det är då jag varken har varit hungrig eller velat äta kolhydrater, vilket är ovanligt. Nu mot kvällen blev jag dock sötsugen, men fortfarande inte på kolhydrater, så jag ska smaska i mig en smoothie gjord på hallon, grädde, turkisk yoghurt, mjölk och creme fraiche. (Lite kolhydrater är det i en smoothie också, men inte fullt lika mycket som i en pizza.) Tyvärr kan jag inte säga om den är god eller inte då jag inte känner av någon smak, så jag får testa denna igen vid något senare tillfälle.   :)

Nu ska gubbsingen och jag lägga oss i soffan och bara slappa. Blir nog en tidig kväll då både han och jag är helt slut. Så, jag säger redan nu:
Nighty-Night!


Bland kvadrater, trianglar och rektanglar

Elias har i några dagar tjatat om att han vill limma. Han älskar att pyssla och är jätteglad de onsdagar då han får göra det på dagis. Till bådas besvikelse upptäckte vi i förrgår att vårt lim här hemma var slut, och konstaterade att vi var tvungna att köpa ett nytt limstift. Idag har Elias äntligen fått både klippa och limma. Det blev lite papper över när jag var färdig med inbjudningskorten till kalaset, och detta har han fått gå lös på. Saxen håller han nu rätt i handen, med tummen upp, jämfört med tidigare då handen har farit åt alla möjliga håll. Jag har introducerat kvadrat, triangel och rektangel och så har vi räknat hörn. Den fina tavlan vill han ha på sitt rum och jag ska rota runt lite här hemma och se om jag hittar en ram att sätta verket i. 


Bland kvadrater, trianglar och rektanglar finns andra fina former.  :)

Bye!Jo, kom på att vi någon annan dag ska göra ytterligare en tavla, men då med cirklar och andra former som Elias klipper till. Borde bli lite kul med sådana tavlor bredvid varandra på tavellisten.

Skottar lite
Det snöar lite smått här igen. Elias tar sina uppgifter på allvar och är ute och skottar lite. Söte kille!    :)

Bye!

Halsont och rinnande näsa

Idag är det tungt. Jättetungt. Under gårdagskvällen började näsan smått rinna och halsen göra ont, och inatt samt nu på morgonen har det blivit värre. Matlusten har jag óckså tappat då det gör ont att svälja, men frågan är om jag kanske ska tvinga i mig frukost så att jag orkar med förmiddagen med allt vad det nu innebär. (Det bästa med LCHF är att man inte sockerdippar som man gör i vanliga fall när man inte äter regelbundet, och det går att klara av morgnar utan frukost.) Jag hoppas i alla fall att det bara blir halsont och en rinnande näsa för det kan jag stå ut med, feber har jag dock inte alls lust att få och vet inte hur jag skulle orka med när två småkillar är hemma om dagarna. Tur att det är helg om åtta timmar och gubbsingen kan ta småkillarna lite så att jag kan vila när det behövs.

Så, idag blir vi bara hemma. I och för sig hade jag tänkt att vi skulle vara hemma även om jag inte hade blivit krasslig då torsdagarna går i ett, och fredagar blir då sköna slappardagar. Men, som jag mår idag blir vi verkligen hemma och vi får se vad vi hittar på.

Ha en skön fredag och hoppas ni slipper bli förkylda!
Bye Bye!

Babysim och nedstänkt

Det är verkligen mysigt med babysim. Idag var vi som sagt åter iväg med Simon, gubbsingen och jag, och han gillade att bada idag också. Inledningsvis sjunger vi föräldrar en sång om alla barnen som är där:

"----  är här, Simon är här, tänk så roligt att också lilla ---- är här. Och i vår glada gäng ser vi ---- här igen.... Tänk så roligt att också lilla ----- är här."


Innan vi hade gått varvet runt och sången var slut var jag nedstänkt med vatten då Simon plaskade så, och var tvungen att låta Simon få bada med sin pappa en stund så att jag kunde torka ansiktet lite. Dagens uppgift gick sedan ut på att hälla lite vatten på bebisarnas huvuden och trots att det inte var jätteroligt så klagade ändå inte Simon. Det finns som sagt hopp.    :)

Nu är vi hemma igen, jag och småkillarna, och ska försöka orka med kvällen. Förra veckan blev jag så jättetrött efter badet och vi får se om det blir samma lika ikväll igen. Jag vet inte om det är tröttheten som gör att jag märker av det, men tyvärr börjar jag känna av lite halsont och näsan rinner smått. Det sista jag vill och orkar med är att bli sjuk. Men, några koppar kaffe som värmer halsen och piggar upp sinnet borde väl fixa kvällen?   ;)

Bye! 

Tomt på barn

Det hann bli lite lek på ÖppnaFörskolan i förmiddags. När jag och småkillarna kom dit var det helt tomt på barn och föräldrar och vi var de enda som var där en stund. Sedan kom ytterligare en mamma med sina två och Elias fick några att leka tillsammans med, vilket var tur. Tror aldrig det har hänt att det har varit folktomt på ÖppnaFörskolan. Undrar om det är många sjuka eller vad det var som gjorde att folk stannade hemma idag?

Hursom, Simon satt och lekte lite (och han blir så stor när han sitter upp!), men var mest trött då han inte hann sova ordentligt under förmiddagen. Elias lekte, serverade mig kaffe med salt och bubbelvatten i små koppar (han var på bushumör), och hann även rita en teckning som farmor sedan fick.    :)

Nu är Elias hos farmor, Simon sover, och jag har en halvtimma egentid. Sedan ska jag och Simon åka in till Fjärranhöjderbadet för att möta upp gubbsingen för babysim.

Bye for now!

En trött förvirrad mamma

Det är en trött förvirrad mamma småkillarna har här hemma. När jag skulle blanda ihop Elias frukost-yoghurt tog jag som vanligt fram en skål, och som vanligt gick saker och ting lite av automatik. Det slutade med att Elias skål innehöll kaffepulver istället för yoghurten som stod kvar i kylskåpet. Skönt att man kan skratta åt sig själv ibland. Och, jag måste försöka vakna till nu. Det är tur att Elias håller koll på mig. Nyss talade jag om för Elias att jag ska fixa håret och packa lite innan vi kan åka till ÖppnaFörskolan, och fick svaret:  

- Mamma! Ta på dig tröja också!   


Jag springer runt i linne här hemma och tröja är inte alls dumt. Duktige kille som håller koll på mig.    :)
Bye!

Blev en alldeles för tidig......

Blev en alldels för tidig morgon imorse då Simon tyckte att det var dags att vakna och stiga upp klockan sex. Nu är båda småkillarna uppe och det får bli Bolibompa-morgon här en stund. Efter frukost får vi sedan se om vi ska ta oss iväg till ÖppnaFörskolan för lek, och lagom till lunch ska Elias få åka till farmor och leka med henne några timmar. Idag är det åter babysim och det ska bli jättemysigt igen.   :)

Nu ska jag försöka vakna till med en kopp kaffe. Ha en bra torsdag!
Bye!


LCHF-lasagne
Idag lyckades vi äntligen göra LCHF-lasagne, och åh så gott det var!!!! Mums!!!!! Jag har varit väldigt enkelspårig i min LCHF och velat äta kött med sås till, men nu har jag tröttnat lite. Idag fick jag en jättekick av att äta vanlig husmanskost och jag rekommenderar verkligen denna lasagne. Tack Johanna, som tipsade!   :)Recept på pastaplattor:
4 ägg
125g philadelphiaost
0,5dl fiberhusk

Äggen vispas poröst och därefter rörs philadelphiaost och fiberhusk ner till en smet. Smeten breds ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper på, och kavlas därefter ut ytterligare till en stor pastaplatta. För att undvika att smeten fastnar när den ska kavlas ut ska man ha bakplåtspapper ovanpå smeten. Grädda i ugnen, 150grader, i ca tio minuter och skär sedan pastaplattor i önskad storlek.

Recept ostsås:
2dl creme fraiche
1dl grädde
100g gräddost
salt
peppar

Creme fraiche och grädde kokas upp och därefter rörs gräddosten ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Receptet har jag lånat från 56kilo.se där Åse, en kostrådgivare, driver en hälsoblogg. Hon lägger ut recept, tips och idéer så kika gärna in där för att få inspiration. Här hemma gjorde vi om köttfärssåsen till lasagnen då jag inte tycker om krossade tomater och kände att smaken tog överhand. Just köttfärssåsen kan man göra helt enkelt efter smak, anser jag, men just pastaplattorna och ostsåsen rekommenderar jag verkligen. Jag har helt klart blivit inspirerad och ser verkligen fram emot att laga mat, men även att baka.   :)

Bye!

Storebror & lillebror

Jag räknar med att i framtiden gå emellan bråk, medla och försöka ena. Just nu njuter jag av att se småkillarna tillsammans då de är så otroligt snälla och gulliga mot varandra. Simon älskar och beundrar sin storebror, man ser det i hans blick så snart storebror kommer in i rummet. Elias älskar sin lillebror, man ser det när han klappar på honom, kramar honom och vill gosa. Älskade småkillar! Underbara små bröder!Älskar er så otroligt jättemycket!   :)
Bye!

Vändbar stekpanna

Det är inte lätt att försöka hitta de saker man vill ha i en ny mataffär. Idag har Simon och jag varit till CityGross en sväng och ojoj så vi snurrade runt där för att hitta fiberhusk och annat. Simon hann tröttna på mig. Någonting som vi hittade (faktiskt för ett tag sedan), som vi ska testa för att se om det är någonting att ha, var en vändbar stekpanna. Borde vara perfekt att steka omelett i, eller vad man nu kan hitta på?   :)  Bye!

Konsten att duscha kallt

Konsten att duscha kallt: man tvålar in sig och duschar en kroppsdel åt gången. Tricket är att minimera risken för att hamna under vatten helt och hållet. När det väl är dags för att tvätta håret böjer man sig så långt bakåt som möjligt, går ner i brygga nästan, och sköljer ur shampoo och sedan även balsam. Med jämna mellanrum är det tillåtet att ge ifrån sig några skrik i form av iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Tydligen hade pannan stannat imorse. Gubbsingen fixade det innan han for iväg till storstaden på möte, och sade åt mig att vänta lite så att vattnet skulle hinna bli varmt. Jag väntade. Vattnet blev aldrig varmt. Klokt folk skulle nog ha hoppat över en dusch, men inte jag. Jag insåg att vi inte hade varmvatten alldeles för sent och fick göra det bästa av situationen. Tur att jag vaknade på gott humör imorse, annars hade det inte varit iiiiiiiiiiiiiiiiii-skrik som kommit ur mig idag.    ;)

Bye Bye!

Uppe

Idag har vi varit uppe sedan klockan sju hela familjen. Och, det känns faktiskt helt ok. Jag har nog sovit ganska så ok denna natt, och då Elias somnade i soffan redan klockan sju igår kväll (han sov aldrig lunch på dagis) så är även han utvilad. Så, det var bara att påbörja dagen.   

Idag måste jag och Simon, eller om vi tar det efter dagis tillsammans med Elias, iväg till stan för att köpa diverse som behövs hem. Upptäckte även att vi måste köpa en liten namnsdagsblomma idag. Det är tur att Bolibompa, med Dagens grattis, finns om morgnarna så att man får lite koll på dagen.   :)

Nu dags att styra bort Simon, som sitter i gåstolen, från köklådorna. Han är överallt numera, lille killen.
Ha en bra onsdag!
Bye!

GlucosanolJag har sett reklamen tidigare vid något sammanhang. Nu såg jag den igen och genast satte funderingarna igång kring Glucosanol som är en naturlig kolhydratblockerare i tablettform, som går att köpa på apoteket, samt givetvis beställa via nätet. Jag kan inte begripa varför man ska äta tabletter för att minska kolhydratintaget när man kan göra det på naturligt sätt, d.v.s inte äta pasta, potatis, ris, bröd etc etc???? Nästa fråga blir sedan: om det har kommit ut en tablett som blockerar kolhydraterna som man får i sig, innebär det då att tillverkaren medger att kolhydrater bidrar till viktökning? Medger apoteket, vars sida informationen också går att läsa, samma sak? Eller, är det bara ett sätt för företagen att tjäna pengar? Om nu tabletten är bra och gör det den ska, innebär det då att jag som äter LCHF, men får i mig lite för många kolhydrater genom grädde som jag har i kaffet, kan börja ta tabletterna och därmed dra ner på de få kolhydrater jag får i mig???? Jag försöker googla mig fram till svaren men kan inte finns alls mycket information om glucosanol. Hmmm...... vet inte vad jag tycker om just detta men är skeptisk....... hmmm.....   

Bye!

Har hela dagen sett fram.....

Har hela dagen sett fram emot att göra lasagne då det var jättelänge sedan vi åt det här hemma. Efter dagis stannade vi som sagt till och handlade, och jag fick med mig det jag skulle ha trodde jag. Jag var helt säker på att vi hade fiberhusk i skafferiet, men nej. Klantigt att inte kolla upp det innan vi handlade. Nu orkar jag inte packa ner småkillarna för att åka iväg och handla heller, så det blir ingen lasagne ikväll utan vi får skjuta på det till imorgon. Elias kom på att vi istället ska äta falukorv, så då får det bli det ikväll. Sedan bör jag nog kika igenom skafferiet, se vad vi egentligen har därinne, samt uppdatera lite. Klantigt.......

Bye!

En egen snöskyffel

Eftersom det inte har varit mycket till vinter i år har vi inte köpt någon snöskyffel till Elias. Vi har pratat om det, men inte köpt någon. Idag, när vi var iväg och handlade mat efter dagis, köpte jag tillslut en och den har nu Elias invigt. Jätteglad för att få en egen snöskyffel och jätteglad för att ha fått skotta lite snö här hemma. Simon och jag tittade på.    :)
Bye Bye!

Tisdagmorgon

Tisdagmorgon. Natten har varit mycket lugnare här men ändå är jag smått trött, och det beror nog helt enkelt på att jag inte har kommit igång riktigt än. Inatt har jag till och med fått plats att ligga i sängen och amma, och då kunnat somna, eftersom Elias har sovit hela natten i sin egen säng. (De senaste nätterna har jag fått sitta upp och amma då det varit alldeles för trångt i sängen med oss alla där.) Ett litet minus nu när Simon ammar endast på vänster bröst är att jag alltid nattetid ligger just på vänster sida, och idag har jag ont i axeln. Inte helt skönt, men jag hoppas att värken ger sig.

En kopp kaffe nu, sedan är det frukost, påklädning av småkillar, dusch och dagis som gäller. Om bara solen tittar fram idag, och om det inte är för kallt, tror jag att barnen på dagis kommer att gilla denna dag då det ligger ett ordentligt vitt snötäcke på marken vilket innebär pulkaåkning och lek i snön ute. Riktigt kul. Jag tänker vara lite lat och överlåta snöskottning av uppfarten till gubbsingen i eftermiddag då det går så mycket fortare för honom. Då kan även Elias vara med vilket han blir glad för.   :)

Nu dags att ta tag i dagen. Ha en bra tisdag!
Bye!

Tjuvlyssnar på gubbsingen

Sitter i köket och tjuvlyssnar på gubbsingen som läser bok för Elias i soffan i vardagsrummet. Elias vill gärna att vi läser samma bok en, två, tre, fyra, gärna fem gånger i rad för honom, och efter ett tag är det lite tröttsamt. Just nu hittar gubbsingen på allt eftersom han läser för Elias och jag tycker att det är så underbart härligt. Det är en konst att kunna hitta på allt eftersom, och gubbsingen gör det bra. Elias hänger nog inte riktigt med i alla roligheter (som att bibliotikarien fortfarande tror att det är år1942), men jag har desto roligare här jag sitter.   :)
*myser*

Bye Bye! 

'dammsbuja'

Nu gick kraften ur mig, vilket kanske var väntat. Efter tunga nätter orkar jag med förmiddagen utan större problem men sedan blir jag jättetrött när eftermiddagen kommer. Jag har lovar Elias att vi ska 'dammsbuja', som han säger, här hemma och det är lika bra att sätta igång och hoppas att kraften återvänder. Golvet är så smutsigt så dammsugning behövs, och kanske kanske orkar jag med att våttorka. Det är tur att Simon inte ålar runt än, men när han sätter igång måste jag verkligen hålla efter golven här hemma.

Dags att sätta igång.
Bye!

Svar på tal

När vi kom til dagis var två av dagisfröknarna mitt i påklädning av barn då de ska ut och leka nu när det äntligen snöar. Jag började så klart klä på Elias hans fleece-tröja, overall och allt annat som ska på, men innan jag satte igång tog jag dock av mig själv skor, vantar och jacka då jag vet att jag alltid blir varm när jag klär på småkillarna vinterkläderna. När alla kläder slutligen var på pustade jag ut och sade högt att det verkligen är varmt att klä på ytterkläderna på Elias. Det tog inte många sekunder innan jag fick svar på tal.

- Ja, hihihi.... välkommen till vår värld.
- Och, du har bara en. Tänk dig oss som har tjugo!


Jag började skratta. Jag ska verkligen inte alls beklaga mig då de har tio gånger mer jobb än jag har när barnen ska ut. Ska jag beklaga mig ska jag göra det till någon som har ett eller två barn. Måste komma ihåg det. Det fick mig att skratta i alla fall, och på bra humör. hihiihi.....   ;)

Bye! 
 

Dåligt humör - glatt humör

Måndag. Ny vecka. Jag skulle så gärna önska att jag var pigg och med glädje hälsade denna måndag välkommen, men nej. Natten har varit jättetung då Simon knappt åt någonting på hela dagen igår och givetvis då har sovit jätteoroligt, och morgonen (trots att jag faktiskt fick försöka sova mellan 6.30-7.30 då gubbsingen gick ner med småkillarna) har bestått av högljudda småkillar vilket gjort att det inte blev mycket sömn ändå. Jag undrar hur man som förälder ska lyckas ställa om från dåligt humör till glatt efter sådana här nätter, eller andra incidenter som kan inträffa? Eller, är det bara jag som är på dåligt humör och alla andra mammor och pappor jämt är glada? Jag besitter inte förmågan att växla om direkt, tyvärr, och det tar en liten stund där jag går och muttrar för mig själv innan jag blir glad. Hur ska man göra?????

Hursom, snart ska Elias iväg till dagis och det blir bra så att han dels får leka, men även slipper sin muttrande mamma en stund. Simon och jag blir hemma och jag ska nog antagligen räkna med att Simon kanske vill sova mer under dagen, och kanske sova på mamma, så jag har inga planer än att bara ta det lugnt. Ute snöar det, så det blir mys i soffan. Kanske lite bok. Vi får se.

Hoppas ni får en bra måndag och kör försiktigt ute på vägarna!!! 
Bye!

Mindre än en månad kvar

Det är mindre än en månad kvar tills Elias fyller tre år, och det är verkligen dags att jag ser till att få till inbjudninskorten till kalaset nu. Googlar man på "inbjudningskort barnkalas" får man fram en hel del roliga idéer på hur inbjudningskort kan se ut, och jag måste säga att folk är otroligt påhittiga. Jag är ingen scrapbooking-typ och även om jag älskar att pyssla skulle jag inte hinna med att scrapbooka, och har heller ej pengar till det. Istället piffar jag till antingen färdiga kort, eller så får det bli kort designade i datorn. Tror att det är helt ok det också? Så, denna söndagkväll ska ägnas åt kalasplanering samt kortdesign.    :)

Ha en skön söndagkväll!
Bye Bye!

Jag vill

Jag vet inte var kraften och lusten kommer ifrån men just nu är jag inne i en period där jag verkligen vill pyssla här hemma, vill få ordning, vill röja undan, vill hjälpa till (med t.ex. LCHF men har tyvärr inte kunskapen och kan därmed inte), vill laga bra mat, vill vill och vill. Så, jag gör det jag kan och jag är så tacksam för alla som inspirerar mig även om jag inte riktigt kan sätta fingret på vilka och vad det är som gör det. Konstigt, jag vet. Men, så är det.

Bye Bye!

Oj, så snabbt denna söndagförmiddag.....

Oj, så snabbt denna söndagförmiddag har gått. I och för sig fick jag sovmorgon och vaknade klockan nio, så där försvann två timmar, men sedan vet jag inte vad vi har gjort här hemma men timmarna har ändå gått rackarns fort. Nu sover Simon och snart ska Elias och gubbsingen åka iväg till stan för att hämta ett släp som vi behöver. Elias ville hellre sova i bilen och vara med när pappa hämtar släpet än sova i egen skön säng, och då får han göra det. Eftersom jag fick min sovmorgon har jag inget riktigt behov av att vila utan ska ta tag i det där strykandet så att jag slipper det ikväll.   ;)

Ha en skön söndag, alla!    :)
Bye!

Två perfekta verktygslådor

Det blev en tur in till Rusta i förmiddags. Jag har länge funderat på hur jag ska sätta upp den fina tavlan Elias målade för jättelänge sedan, och fram tills idag har den stått på öppna spisen i vardagsrummet. Slutligen kom jag fram till att en tavellist på Elias rum vore perfekt och på den kan tavlan nu stå, tills Elias gör någonting nytt som han vill ha framme. Jag gillar Rustas priser och för 39:-/styck köpte vi två tavellister därifrån.

Här hemma har jag lite smått tröttnat på att snubbla på, samt säga till om, Elias alla verktyg och skruvar som han har liggandes lite här och där. Det har slutat med att han har plockat ner verktygen i en påse, och tagit fram påsen när han ska fixa och dona. Jag hade från början tänkt köpa en Bosch-verktygslåda i leksaksvariant till Elias, men då Elias blir lycklig över vilken verktygslåda som helst så köpte vi en på Rusta när vi ändå var där. "Två verktygslådor i ett för 49:-" stod det på skylten vid hyllan, och vi plockade på oss en stor verktygslåda och den lilla som skulle ingå. Gissa om jag blev förvånad när vi här hemma öppnade den stora verktygslådan och upptäckte att den redan innehöll en liten variant. Varför de stod separat på hyllan i butiken vet jag inte, men nu har vi tre verktygslådor. Elias är i alla fall jättenöjd och har två perfekta verktygslådor som han kan bära runt när det ska fixas och donas här hemma, och jag har fått lite koll på småskruvarna samt fått undan dem från golvet.    :)
Lunch och kaffe därpå åt vi i klubbstugan, och nu är vi hemma för att ta det lugnt ikväll. Förhoppningsvis somnar småkillarna smärtfritt ikväll och gubbsingen och jag får en lugn lördagkväll ihop.  

Bye!

Åter helg

Det är åter helg. Jag hinner inte med veckorna alls, känns det som. De går så rackarns fort. Här hemma, denna lördagmorgon, är det jag och småkillarna som är uppe. Jag är trött och höll nästan på att somna i soffan tidigare, men lyckades på något sätt ta mig upp och nu sitter jag med en kopp kaffe och försöker vakna till liv. Jag längtar verkligen efter sovmorgon och hoppas att jag kan sova ut imorgon så att ingenting kommer emellan. Annars har natten varit relativt lugn då Simon har vaknat bara en gång för att äta, men då jag kom i säng sent och Simon vaknade innan sju så är jag ändå trött.

Idag får vi se vad vi hittar på. Vore kul att göra någonting, men vi har ingenting planerat. Läste på en gammal väns blogg och tyckte att IKEA lät roligt, men jag tror att vi får vänta med det tills nästa månad då det alltid drar iväg med pengar där. Hmmmm.... Vi får se.

Ha en skön lördag!
Bye!

Mia Skäringer
Fick härom dagen med mig en skvallertidning hem som svärmor hade läst, och då jag älskar skvallertidningar tog jag glatt emot den. Medan Simon sov lunch, satt jag en liten stund i fåtöljen och bläddrade i den och läste en artikel om Mia Skäringer. Jag har inte alls mycket koll på henne som varken skådespelerska, författare eller radioprofil, allt jag har sett och hört henne i är Solsidan. Tyvärr måste jag säga att jag tycker karaktären Anna i Solsidan känns jättekonstig och jag har inte alls gillat Skäringer som skådespelerska.

När jag härom dagen började läsa boken Avig Maria som är skriven av just Mia Skäringer, och som bland annat består av delar av hennes blogg men även innehåller krönikor, har jag börjat ändra uppfattning helt. Jag kan inte avgöra om hon helt enkelt har intagit rollen som lite mörk och dyster i bloggen, eller om hon faktiskt har haft det så tungt som hon skriver. Att bloggen har varit hennes forum att få vräka ur sig tankar och känslor? 


Några lösryckta meningar ur boken, men som fått mig att tänka till lite:

"Jag är inte så enkel. Jag är fucking komplicerad. Jag slirar omkring och landar ofta i diket." (s.30)

"Jag vill inte att det ska vara så. /.../ Jag märker också att samtalen mellan mig och någon jag inte träffat på länge oftast kommer att handla om mig. Vad jag har gjort /.../ Efteråt har jag dåligt samvete för att jag tog så mycket plats."   (s.22-23)  

"Du är väl inte lika trött idag, mamma? frågar min son. Han gillar inte när mamma är trött. Hon är lättirriterad då. Flyktig."  (s.54)


Jag känner igen mig titt som tätt när jag läser boken, vilket är både positiv och kanske mindre positivt. Positivt i den bemärkelsen att det är fler än jag som krisar, är trött och inte orkar med, mindre positivt då det hela slutar med att Mia Skäringer gick in i väggen hösten år2010. Det skrämmer mig lite. Inte det att jag är på väg att gå in i väggen, för så illa är det inte här. Jag är bara trött. Jag är småbarnsmamma. Jag skyller på det. Men, samtidigt är det väl så att de som är på väg att köra slut på sig själva inte ofta märker det förrän det är för sent?  

Jag har, som sagt, ändrat uppfattning om Mia Skäringer, helt klart. Jag kommer nog att läsa hennes andra bok (eller, har hon skrivit många?) och se fler filmer. Jag är glad för att hon har hittat balans i livet, som det står i skvallertidningen. Nu ska jag också försöka göra det. På något sätt.   :)

Bye!

Åka pulka-bildUte skiner solen och trots att det är lite kyligt är det underbart att vara ute så länge man är ordentligt påklädd. Innan lunch var vi ute en lagom liten stund och hann åka lite pulka (tills repet som man drar pulkan med gick av), samt gå runt på gården och konstatera att alla Elias uteleksaker hade frusit fast i marken eller i varandra. Klantigt av mig att inte ta in den där korgen som han har lagt leksakerna i. Nu får jag istället ställa in korgen i garaget så att allting får smälta, eller ställa den i duschen och ge alla leksakerna en varmdusch så att de även blir lite rena. Skönt att vara ute var det i alla fall, och jag kunde få till min efterlängtade åka pulka-bild.    :)

Bye!

Kaffe med.....

Uppe, men inte riktigt vaken. Som vanligt, när jag kommer ner på morgnarna, slog jag på vattenkokaren för att sedan kunna göra mig en kopp kaffe. När kaffet var färdigblandad i koppen (här kör vi snabbkaffe då jag tycker att det är godast och mildast) skulle jag som vanligt hälla i grädde som jag alltid har. På morgnarna brukar jag även ta ett glas kolsyrat vatten då jag brukar vara törstig. Nyss blev det en kombo, kaffe med kolsyrat vatten till. Handen gick in i kylskåpet, plockade fram en flaska och utan att tänka hällde jag. Börjde skratta för mig själv när jag kom på vad jag hade gjort, och började om från början. Men, jag måste säga att kaffe med kolsyrat vatten till såg faktiskt lite inbjudande ut med sitt bubblande skum.

Inatt har jag varit uppe två vändor för att ta Simon, men det har gått relativt bra. Värre var dock när jag vaknade till mitt i natten och började fundera på om jag ska åka iväg till mina föräldrar i helgen eller inte. Man ska inte börja fundera på saker mitt i natten när man är trött. I alla fall inte jag. Tyvärr började i alla fall alla möjliga tankar snurra i huvudet och det tog en lång stund innan jag kom till ro igen. Jag kom fram till att det sista jag vill är att riskera att någonting händer på vägarna om det kommer in ett snöoväder igen. Tidigare har vädret eller mörkret inte oroat mig så mycket när jag har åkt bil, men sedan den där familjen omkom i trafiken för några veckor sedan har jag börjat tänka om. Så, om en stund blir det några samtal för att se hur alla mår och hurvida vi behöver komma eller inte. Jag vill inte ångra mig att jag inte åkte, men heller inte riskera något.....

Annars blir det lugnt här hemma idag. Det känns som om veckan har gått i ett och att vi inte har hunnit med att varva ner riktigt. Så, på dagens To-do-lista står gos och mys med småkillarna vilket blir bra då det snart är helg. Ha en bra fredag!   :)

Bye!

Babysim

Då har Simon varit iväg på sitt allra första babysim idag, torsdag. Klockan 13.45 var det dags och jag måste erkänna att jag och gubbsingen var lite lite oroliga för vad Simon skulle säga om att bada i stor bassäng. Sina sex första månader i livet har han inte alls tyckt om att bada och har skrikit skrikit när det har varit dags för bad i baljan. Men, i söndags gick det jättebra, så lite hoppfulla var vi.

Precis som med Elias filmade jag gubbsingen och Simon när de klev ner i vattnet för första gången, och Simon gillade det! Han har varit jätteglad, plaskat, fått två små kallsupar (vilket var mycket mindre än Elias fick första gången), jagat bollar, sprattlat, simmat och utforskat nya leksaker som guppat i vattnet. Jätteroligt att se var det, och jag är så glad att gubbsingen och jag tog oss den här stunden tillsammans med Simon. Jag tycker att babysim är jättemysigt och har man möjlighet att gå ska man göra det. Vi vill att våra småkillar blir vattenvana, så bad och sim som är någonting vi måste fortsätta med. De kommande sju torsdagarna har vi nu inplanerade och jag ser verkligen fram emot babysimmet.   :)   

Bye!

Snart iväg

Lite lek hann det bli på ÖppnaFörskolan i förmiddags innan vi for ner till farmor. Nu är Elias kvar där, medan Simon och jag ska göras oss redo för att snart fara iväg. Ska bli spännande. Allting som behövs, tror jag, är nedpackat och nu hoppas jag bara att Simon inte kommer att skrika för mycket.Bye for now!

Sovit

Igår kväll somnade jag tidigt. Jag har inte riktigt koll på när jag hamnade i sängen då jag var så jättetrött, men sovit har jag gjort och det ganska mycket. Antingen har jag varit så trött och ej riktigt vid medvetande när jag tagit Simon inatt, alltså gjort allting på rutin, eller så har även Simon sovit hela natten. Konstigt att inte ha koll... 

Hursom vaknade Simon, och tillslut jag, för en timma sedan och är nu uppe. Sitter just nu med en kopp kaffe medan Simon ligger på lekmattan. Snart är det dags att väcka Elias och gubbsingen uppe, och sedan tror jag att det blir ÖppnaFörskolan en stund idag. Tror att de har öppnat efter jullovet. Lagom till lunch ska Elias sedan till farmor och leka med henne några timmar, medan jag och gubbsingen ska iväg med Simon. Ska bli roligt för alla tror jag. Nu först lite mer kaffe.   :)God morgon och Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Jägare
Elias ville inte alls åka hem när Simon och jag kom för att hämta honom på dagis idag. Han och hans dagiskompisar var ute och han höll på att leka jägare för fullt (med en innebandyklubba i handen). Var kul att se honom med vinteroverall och hjälm på, det har inte blivit så många sådana kort i år tyvärr.

Bye Bye!

Funderat på det här med husköp

Jag har funderat på det här med husköp. Jag kanske tar lite för lätt på att köpa hus då jag inte tycker att det är en jättejättestor sak egentligen. Alla behöver någonstans att bo, och då har man rum, lägenhet, radhus eller villa att välja på. (Eller, har jag glömt något?) Att köpa sig en bostad innebär att man väljer ett ställe att bo på. Om man av olika anledningar inte kan bo kvar i sin bostad kan man sälja och flytta. Ingenting mer med det. Visst, jag kan hålla med om att själva flytten kan vara jobbig, men mest då det är så mycket som ska packas ner, flyttas på och packas upp, men ingenting som hindrar ett bostadsköp. Och, flytten är ett ypperligt tillfälle att göra sig av med allt gammalt s**t som bara ligger och ligger, så jag ser bara det positiva i det hela.

Istället kan jag tycka att bygga hus är en mycket större sak. Om man väljer att låna pengar till husbygge, bygga ett nytt hus från skratch, leva mitt i bygget eller med bygget, så är det ett större åtagande. Att bygga, allt vad det innebär, kan tära på relationer och en själv beroende på hur mycket man väljer att själv vara involverad i det hela. I dagsläget skulle jag inte alls vilja låna pengar till att bygga hus då vi har fullt upp med att få vardagen att gå ihop. Men som sagt, att köpa hus ser jag inga som helst hinder med. (Ja, förutom de där 300000:- förstås.) 
 
Jag kanske är naiv i mitt hustänk, och jag vet att många andra tar det på mycket större allvar. Jag vet bara att vår familj behöver mer yta att bo på, småkillarna behöver mer yta att leka på, och att jag skulle trivas så mycket bättre i något eget som jag och gubbsingen har valt oss, istället för där vi är nu. Gubbsingen och jag har pratat om det här med husköp och tycker faktiskt samma lika, och vore det upp till oss så skulle vi flytta till huset vi har spanat in. Det är ett boende som skulle passa vår familj perfekt, ingenting mer än så. Är jag alldeles för naiv???  

ByeBye!

Att sitta

Under förmiddagen flyttade jag ner tidningar, reklamhögen och kaffekoppen på golvet för att låta Simon öva på att sitta och leka en stund. Jag vågar inte lämna Simon själv när han sitter, även om jag skulle kunna lägga kuddar runt om så att han landar mjukt när han tippar. För, han tippar lite då och då, främst när han ska sträcka sig efter en leksak som hamnat lite för långt bort. Kruxet är att han lika gärna kan tippa framåt som åt sidorna och bakåt, och då hjälper inte kuddarna som ligger runt honom. Så, jag sitter på golvet jag med och sitter gärna och bläddrar i tidningar, samt servar honom med nya leksaker, medan han ägnar sig åt att utforska sina och storebrors saker.   :)  Han börjar bli stabil nu, vår lille kille.    :)
Bye!

Det är åter en ny onsdag

Det är åter en ny onsdag och Simon och jag har varit uppe en stund redan. Natten har varit bättre, även om Simon vaknat och varit hungrig några gånger. Vid sju tyckte Simon att det var dags att stiga upp, men jag lyckades ligga och dra mig några minuter till innan det blev allt för mycket protester.

Om en timma ska Elias iväg till dagis, Simon och jag ska ta oss in till stan. Tanken var att vi idag skulle ha gått iväg till banken för att diskutera lån, men det har vi ställt in. Sedan reglerna gjordes om och man bara får låna upp till en viss % på ett huslån är det jättesvårt att få till resten. I alla fall för oss. Vi har tyvärr inte 300000:- undanlagda, då blir det heller inget hus. Jag tycker det är så tråkigt att vi inte får till det, då huset vi har tittat på vore helt perfekt för småkillarna att växa upp i med stora utrymmen, många rum, i ett fint lugnt område. Åh, så gärna jag hade velat köpa det där huset....... 

Så, istället blir det stan och även handla mat på ICA Maxi. Men, nu göra oss redo för dagis.   :)
Ha en bra onsdag!

Bye!


Lego-bygge och ritande

Medan Simon sov eftermiddag fick Elias och jag en mysig stund med både Lego-bygge samt målande. På mage bredvid varandra låg vi där på golvet och målade i målarboken. Elias börjar färglägga mer och mer koncentrerat jämfört med vad han har gjort tidigare.   :)


Bye!

Lek med Simon

Jodå, humöret är mycket bättre än imorse. Lite kaffe och lek med Simon, och det blev bättre. Jag har dock inte hunnit vila och då Elias ska hämtas snart så blir det inte mycket vila sedan heller, men eftermiddagen får gå på något sätt.

Simon har nu efter lunch övat på att sitta, det här med att ligga på mage, samt krypa. Han börjar hitta balansen nu och klarar av att sitta ganska långa stunder. Inte så att jag lämnar honom, jag sitter fortfarande bakom honom redo att ta emot, men ändå. Han gillar dock inte alls att ligga på mage, tyvärr, utan rullar runt till rygg nästan direkt. Ställer man honom på alla fyra (dvs håller händerna under bröstet och magen på honom) så blir det genast mycket mer roligare och ser han någonting intressant då (som mina fötter) vill han framåt. Det är alltid något och vi måste på allvar börja träna på detta. En liten stund fick han även stå och hålla mig i händerna, och även då ville han framåt. Lite roligt såg det ut då han använde samma teknik som i gåstolen: han studsade framåt. Får se när han knäcker den koden, att fötterna ska förflyttas en åt gången. Just gå-biten har vi inte alls bråttom med, men jag skulle gärna se Simon vilja ligga mer på mage och så smått börja hasa eller åla sig framåt. Är lite rädd att ryggen inte blir tillräckligt stark om han vägrar.  

Nu, som sagt, ska vi snart hämta Elias. Typiskt att Simon somnade precis. Inte roligt att behöva väcka honom för att åka iväg en kortis och sedan hem igen, men vad göra.  

ByeBye!

Hemsk natt

Så himla jättetrött. Jag är verkligen jättetrött och det beror givetvis på att Simon har inte alls har sovit bra inatt. Han har skrikit i perioder och när han blivit tyst och jag nästan somnat till, ja då har allt satt igång igen. Han har varit hungrig givetvis, men hälften av tiden vet jag inte alls vad det tog åt honom. Suck.....

Nu på morgonen vaknade jag av en snyftande Elias, men detta snyftande övergick efter en liten stund i protester (då jag tyckte att han skulle somna om då det var alldeles för tidigt), för att sluta i fullt gallskrik. Det resulterade givetvis i att resten av familjen vaknade. Det är inte alls kul att ta en dust direkt på morgonen, och när inte krafter finns heller blir det inte bra. Hemsk natt och hemsk morgon. Suck......

Elias är nu iväg och leker lite på dagis. Jag hoppas verkligen att lite kraft återvänder och att jag blir på lite bättre humör. Simon, han sover. Inte lätt för liten att bli väckt av storebror, men skönt att somna i bilen och sova ute lite medan mamma pratar med dagisfröken. Söt!   :)Ha en bra tisdag!
Bye! 

Lite konstig dag

Idag har varit en lite konstig dag. Simon har inte velat äta alls mycket, varken mat eller velat amma. Det borde innebära att han är jättehungrig, men ändå äter han inte. Jag har bytt blöjor som vanligt, han har sovit i stor sett som vanligt, lekt som vanligt, men inte ätit. Jag ser inte alls fram emot denna natt då risken är väldigt stor att han kommer att vakna titt som tätt för att äta då istället. Suck. Jag som är jättetrött efter förra natten.

Under kvällen har Elias och jag fortsatt ljuda lite och testat namn. Vi har sagt:

Eeeee - Elias
Sssss - Simon , Sandra (som i bonusfaster Sandra) , Sofia
Mmmmm - mamma , mummu , Meja
P - pappa

Det är säkert så att treåringar kan börja ljuda och så småningom koppla ljud till namn och bokstäver, bara det att jag har missat det. Eller, hur skulle jag kunna ha vetat det? Ska man ha koll på sådant? Jag är glad att dagis finns som får Elias att upptäcka så mycket, och så kan vi spinna vidare och leka med det här hemma sedan. Det är så otroligt coolt att se honom utvecklas!!!!

Bye Bye!
*stolt mamma*

Aaaaa - apa

Simon och jag har hämtat Elias på dagis. Idag hade det gått bra (det gör det nästan alltid), men efter lunch när det var dags för vila hade han tydligen gnällt efter nappen en del. Himla tur att jag ringde på förmiddagen och talade om att han har slutat med napp så att han inte fick en i munnen. Eftersom han inte fick napp idag kom han heller aldrig till ro på vilan och har inte sovit alls, så det återstår hur eftermiddagen och kvällen blir här hemma. Jag plockade med napparna ur hans korg på dagis och har slängt dem, och det var en hel armé med nappar där, men nu är även de borta. Bra att det inte finns några nappar alls varken här hemma eller på dagis, då är det enklare att säga nej och avleda.

Nyss ropade Elias på mig och sade någonting som jag tycker är jättekul:

- Mamma! Lyssna! Aaaaa - apa.


Tydligen har en av dagisfröknarna sagt så idag, men i vilket sammanhang det var har jag inte riktigt fått reda på än. Men, så jättekul att Elias har börjat lyssna på ljud och kanske så småningom kan göra koppling mellan ljud och bokstäver. Just nu ljudar vi och kopplar ihop lite namn; Sssss - Simon, Eeeee - Elias, Mmmmm - mamma. Åh, så kul!!!!!!!!!!!   :)

Förra veckan målade Elias även ett självporträtt och jag tycker det blev jättefint. Han fick hjälp med ansiktsformen, men sedan har han nog ritat dit ögon, mun och hår. Färgerna har han säkert också fått hjälp med, men det gör ingenting alls för han har fått måla och det var det viktigaste.    :)Bye Bye!

Sitter just nu och sörplar.....
Sitter just nu och sörplar i mig morgonkaffet medan Simon inspekterar det han kommer åt från sin gåstol i köket och matrummet här. Elias är på dagis. Gubbsingen jobbar. Simon är pigg, pratar på och vill hålla igång. Jag, jag är så jättetrött. Huvudet är igång och vet att det är en del saker som verkligen borde fixas idag och att det bästa är att sätta igång, men kroppen är så trött så den sitter där den sitter just nu. Helst vill den ligga ner. Men, en kopp till och så kanske hela jag orkar komma igång.

Har även just ringt dagis då det slog mig att jag inte har riktigt koll på vad Elias fick på sig för kläder idag, dvs om han har på sig långkalsoner. Det är väldigt smidigt nu när han klär av, klär om och klär på sig själv, då det är ett moment som jag inte behöver ta. Men, jag har samtidigt inte riktigt samma koll på kläder längre. Elias byter gärna kläder, någon gång per dag om han får, och vad som ligger i smutsen, i soffan eller var kläderna nu kan hamna har jag inte koll på. Riktigt kul känns det när han på kvällarna smiter upp för att göra något på sitt rum, och sedan kommer ner ombytt till pyjamas och blöja.   :)

Nu, som sagt, kaffe och jag hoppas att jag vaknar till och orkar börja bocka av saker som måste göras idag.

Ha en bra måndag!
Bye!

Söndagar - baddagar

Söndagar hos oss är baddagar. Då Elias älskar att bada brukar han få göra det på söndagar, och idag slängde vi i även Simon. Inte riktigt så, men Simon fick bada han också och han gjorde det i en kvart utan att skrika eller gråta alls. Ett genombrott! Ända fram tills nu har han inte alls tyckt om att bada, han har varit riktigt skeptisk, och skrikit och gråtit stora tårar. Idag plaskade han på jättemycket, låg och flöt och skrattade. Helt underbart att se. Nu känns det faktiskt som att babysimmet, som börjar på torsdag, faktiskt kommer att fungera och bli rolig.   :)

Elias badar på utan problem och tycker om att lära sig nya saker i vattnet. Han gillar att blåsa bubblor på ytan, dvs koka kaffe, och han vågar nu sänka ner ansiktet i vattnet utan att tycka att det är läskigt. Om några veckor, när även han får följa med till badhuset, ska han få prova på att dyka om han vill. Lite lätt så där som man gör med bebisar. Vi vill absolut att småkillarna ska bli vattenvana och jag hoppas att vi så småningom kommer att komma iväg lite oftare till badhuset.

Nu sover i alla fall småkillarna och jag ska fixa tvätt och stryka. Söndagkvällar borde vara myskvällar då det är sista kvällen innan en full arbetsvecka börjar, och då finns sällan mycket ork till mys och bara vara. Men, på något sätt har jag fått för mig att det är skönast att få all tvätt ren och struken ikväll så att jag slipper börja göra det under veckan då kraften ändå är minimal. Får se hur långt jag kommer. Dags att sätta igång.

Ha en mysig söndagkväll!  :)
Bye Bye!


Hälsat på farmor en stund

Idag har vi i familjen hälsat på farmor en stund. Var trevligt att sitta och prata, samt ta förmiddagskaffet där då det var länge sedan sist. Elias lekte med sin traktor som vanligt, och Simon somnade till en liten stund för att sedan vara med och umgås.  Tack, för fika och prat idag!
Bye!

Denna söndag började med......

Denna söndag började med sovmorgon och jag är så tacksam för de extra två timmarna. (Jag tror att det nästan blev två timmar, har inte riktigt koll på när gubbsingen gick upp med småkillarna.) Simon har faktiskt sovit helt ok i natt, så det var inte därför jag behövde få sova ut utan för alla dessa nätter sju månader tillbaka som har varit tunga. Så, lite utvilad är jag idag men främst är jag avslappnad och det är hur skönt som helst.   :)

Igår kväll somnade Elias på mindre än tio minuter utan sin napp. Tydligen frågade han inte efter den heller, och det är ett bra steg i rätt riktning. Imorse hade han dock svårt att somna om och frågade då några gånger efter nappen, men tystnade tillslut när jag sade att jag inte har den.

Om en stund ska vi iväg på lite besök och förmiddagskaffe och sedan blir det åter en lugn dag här hemma. Hoppas ni får en skön söndag, ni också.   :)

Bye Bye!

Ugnsstekt karré med champinjonsås
Idag lyckades vi få till en riktigt god och mättande middag: ugnsstekt karré med champinjonsås. Då jag var sugen på svampsås och bacon på något sätt fick det bli det.

Recept:
benfri karré i bit steks i ugnen tills den är 75grader
salt o peppar

champinjoner
gul lök
grädde
soya
salt o peppar

2 paket bacon

en knippe sparris


I såsen kan man ta så mycket champinjoner man vill ha. Lite champinjoner ger lite sås. Lök och champinjoner fräses ihop, sedan tillsätts grädde, en skvätt soya och såsen får koka upp. Salt och peppar efter smak. Bacon klipptes i småbitar och frästes i en annan panna, med sparris bredvid. Jättegott och LCHF.   :)

Bye Bye!

Googlat lite

Idag har jag googlat lite på det här med att sluta med napp. Kanske lite sent att göra det nu när Elias redan har slutat, men jag gjorde det ändå. Jag tror att jag googlar på det mesta när det rör småkillarna. Hursom, treårsåldern (Elias blir tre år om precis en månad, den 14februari) verkar vara en helt ok tidpunkt att sluta med napp och barnen kan tydligen växa psykologiskt av det då de känner sig stora av att ha klarat av det. Bara man tillåter barnet vara ledsen och ha en övergångsperiod så ska det gå bra, och det tror jag på.

I och med att Elias nu slutat med napp har jag funderat på Simon och hans napp. Jag tycker att napp är bra då det är en tröst, men samtidigt kan det bli en sak som det kan bli fighter om och som tar jättemycket på krafterna. Det sistnämnda kunde jag aldrig föreställa mig innan vi fick våra småkillar. Nu vet jag. Enligt Birgitta Klang, BVC-sköterska, finns det olika perioder som passar bättre än andra när barn kan sluta med napp, och Simon befinner sig faktiskt just nu i en sådan period. Vid 6-7månaders ålder försvinner tydligen det fysiologiska sugbehovet och efter det blir det mer ett psykologiskt behov av napp. Så, frågan är om vi kanske ska försöka trappa ner Simons användande av napp redan nu....??? Han glömmer nog nappen mycket snabbare än vad Elias gör. Det är bara vi, jag som är hemma under dagarna, som ska orka med det. Och, det vore så jätteskönt att slippa väckas av en ledsen Simon nattetid, när han har slutat ammat, för att han har tappat nappen. Hmmm.....

Nu vet jag inte om det här med utvecklingsfaser och teorier stämmer, och det är en människa som uttalat sig om detta. Men, utifrån min lilla erfarenhet kan jag tänka mig att det faktiskt är så.    :)

ByeBye!

I soffan med en bok
Jag tror killarna sover, så jag ska unna mig själv lite egentid. Jag struntar nu i disken, tvätten, städning och allt annat som borde fixas och kryper istället ner i soffan med en bok. Jag behöver det.   :)

Bye!
Uppdatering: Tack snälla mamma och pappa för boken som jag fick i julklapp. Jag gillar den!   :)


En leksak

För att sporra Elias att sluta med nappen lovade jag honom igår att han ska få en leksak om han gör det. Jag vet inte om det finns regler för att man inte bör göra så, men så gjorde jag. Idag har vi varit iväg till BarnensHus och Elias hade tidigare pratat om att han ville köpa en 'soplastbil', så den var vi inställda på att köpa. Men, när han väl såg en helt annan leksak var det så givet att det var den han ville ha: en gräsklippare. Inte en lika avancerad variant som mummu och ukki har, men en som han ändå blev helt förtjust i och gick omkring med i leksaksaffären. Så, nu klipper han gräset inomhus här hemma och till sommaren kan han sedan ta ut den och klippa gräset ute. Gräsklipparen kom heller ej att kosta någonting då jag hade samlat på mig stämplar från tidigare köp och därmed kunde ta ut den på kupongen. Perfekt. Jag nöjd och framför allt är Elias nöjd.    :)Måste dock säga att det inte är går helt smidigt det här med att sluta med napp. Fem minuter, kanske tio, har det tidigare tagit att lägga Elias, nu har han jättesvårt att komma till ro. Antar, hoppas, att det kommer att gå bättre och bättre för varje dag som går.

Bye!


Denna lördagmorgon

Här, denna lördagmorgon, pågår motering av stol till Elias. Elias själv är givetvis med, skruvar och studerar. Simon har Elias kört in till mig i köket då lillebror var allt för intresserad av bubbelplasten, men då Simon kan styra vart han vill med sin gåstol är han tillbaka vid bubbelplasten igen. Det måste vara lite irriterande för Simon att, varje gång han hittar någonting riktigt intressant (som bubbelplast) bli ivägkörd någon annanstans.   :)

För övrigt har vi inte planerat någonting här idag. Natten till idag har åter varit orolig och jag vet inte vad det är med Simon. Jag förstår att det kommer perioder då han sover oroligt, men jag tyckte verkligen att det var så skönt när han sov från kl.20.00-06.00. Även Elias vaknade till inatt och det tog en stund att lugna honom då han inte hade någon napp. Imorse berättade han dock stolt för sin pappa att han slutat med napp och inte skulle ha den mer, och det är alltid något.Nu morgonkaffe och planera dagen. Ha en bra lördag!
Bye!

Kampen mot nappen har börjat

När jag ändå är trött, samt har tagit en kamp om godis med Elias, kan vi lika gärna ta kampen mot nappen också. Dumt. Kanske. Men, vi gör det. Varje dag blir Elias arg på mig då han inte får använda napp dagtid, trots att han så mycket väl vet att han bara får ha den när han sover. Jag börjar bli jättetrött på det, och orkar inte med alla duster vi har. Börjar vi ge med oss nu har vi totalt förlorat flera månaders jobb, och det vill jag absolut inte tillåta. Tänker även på hans tänder som behöver en paus från nappen. Så, kampen mot nappen har börjat.

Ikväll har vi pratat jättemycket om att han ska sluta med napp och om vem som ska få den. Elias tyckte inte att den grå tomten på dagis skulle få den, utan tomten som kom till mummu och ukki på julafton. Sedan har vi även pratat om vad han ska försöka göra då han blir jätteledsen och inte har en napp till tröst längre. Mitt förslag var att han ska komma och krypa upp i famnen på mig så att jag kan krama honom tills han är lugn igen. Det återstår att se om det fungerar. Nu har Elias i alla fall lagt ner sin napp i en kartong och den ska nu iväg. Får se hur detta går, men jag håller tummarna.Bye Bye!Uppdatering: Elias hade väldigt svårt för att somna ikväll, men han gjorde det utan napp! Duktige store lille kille.   :)

En arbetsbänk

Elias fick en arbetsbänk i julklapp och åh så han tycker om att dona fixa och hålla på med den. Just nu står den i vardagsrummet, och jag har inte än listat ut om den ska stå där, eller flytta upp till hans eget rum. I källaren är det ingen idé att den står för då kan han inte använda den när han vill. Som sagt, plats för arbetsbänken får vi se, men omtyckt ordentligt är den.   :) 

Bye!

Redan trött

Klockan är tre och jag är redan trött. Småkillarna har sovit helt olika tider idag vilket gjort att jag inte har kunnat vila, och natten till idag var allt annat än lugn och jag fick ta både Simon och Elias. Precis som igår är jag idag själv med småkillarna från morgon till kväll då gubbsingen har möten och bjudmiddagar inplanerade dessa dagar. Så, det blir till att ta en två tre fyra koppar kaffe nu och hoppas att jag orkar med eftermiddagen och kvällen. Känns som att det blir en lååång dag......

Bye!

Dansat ut julen

Idag, Tjugondag Knut, har jag och Simon fått följa med Elias till dagis och vi har dansat ut julen. Elias tyckte att det var jättekul att dansa runt granen, och Simon tyckte nog också att det var lite kul att sitta och skumpa med när jag sjöng på jag också. Riktigt spännande tyckte barnen att det var när tomten kom, och med tomten kom det också lite snö från himlen. Mysigt stund idag och jättekul att 15-timmarsbarnen fick komma!   :)
Under fikastunden på dagis blev dock Elias lite smått arg på mig då jag inte lät honom äta godiset som fanns i den lilla påsen barnen fick av tomten. Jag känner mig verkligen besvärlig när jag säger nej, och jag tycker synd om Elias som tittar på de andra barnen som smaskar i sig godis, men då vi har lyckats hålla honom borta från godis i nu snart tre år försöker vi så länge det går. Efter att Elias ringt ett samtal till pappa, som sa samma sak om godis som jag, gick Elias slutligen med på att låta godiset vara. Skönt. Men, det är verkligen en kamp varje gång. Har inte bestämt mig för vad jag egentligen tycker om att dagis bjuder på godis. De gör det verkligen inte ofta, och det är jättebra, men de få gånger det händer önskar jag nästan att det var små påsar med frukt, några kakor eller russinaskar som barnen fick. Det i sin tur får mig att vara lite självkritisk då jag brukar ha klubbor eller små godisaskar som pris när mina elever tävlar. Det kanske är dags att tänka om....  

Hursom, efter dagisbesöket åkte vi en liten stund till biblioteket och lånade med oss Spöket Laban- samt Barbapappa-böcker. Elias fick klättra runt lite i borgen och passade även på att vila lite. Jag kikade i föräldraböcker och Simon sov, en skön stund med andra ord. 

Nu är det dags för lunch här hemma.  
Bye!


Tyst paus

Idag när vi for in till Valbo var jag jättetrött och behövde vila mina öron. Vår Elias pratar och pratar, pratar, pratar, pratar och pratar, pratar och pratar och pratar. Och, pratar. Heeela tiden. Han frågar nästan hela tiden vad jag ska göra, berättar vad han ska göra, frågar och pratar. Jag är jätteglad för att han är så duktig på att prata, och det är jättekul att prata med honom i telefonen, men ibland blir det för mycket. Det känns jättehemskt att säga det, och det sista jag vill är att han slutar prata och fråga om saker och ting då han hela tiden lär sig och det är guld värt. Jag önskar att han fortsätter fråga om saker och är nyfiken hela livet. Idag behövde jag dock en paus:

- Elias. Ska vi ta en tyst paus.
- Aaa.

(Det är tyst och jag drar en suck av lättnad, hinner njuta av tystnaden i tio sekunder.) 

- Mamma?

(Jag svarar inte i hopp om att han kommer ihåg att vi ska ha den där tysta pausen.)

- Mamma?

(Jag är fortfarande tyst.)

- Mamma?

(Är fortfarande tyst men börjar nu skratta tyst för mig själv då jag kommer ihåg när Stewie i FamilyGuy tjatar på sin mamma.)

- Mamma?

- Ja, Elias? Vi skulle ju ha en tyst paus.

- Aaaa....... hahhahahhahaha. Mamma, vet du.....!


Sedan var vår tysta paus slut. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om på vägen in i bilen, men prata det gjorde vi.   :) 
 
Bye!

Till Valbo Köpcentrum

Idag var jag och småkillarna iväg till Valbo Köpcentrum för att kika lite på det som fanns kvar av rean. Det blev faktiskt några tröjor till oss alla, även om inte riktigt allt var på rean. Riktigt nöjd är jag då jag hittade ett par vantar som Elias kan ha på dagis. Jag tycker att vi, Elias och jag, alltid kämpar med att få tummen och fingrarna på plats när han ska gå ut och ta på sig vantar och handskar, och det vore så skönt att slippa kämpa. Innan jul tipsade en av Elias dagisfröknar om vantar/handskar med dragkedja på sidan som gör det mycket enklare att trä in handen. Jaha!, sade jag. Jag har verkligen inte koll. Så, sådana har vi nu införskaffat oss och jag tror de kommer att underlätta mycket.

Det jag gillar med Valbo är att det finns en plats för barn att springa av sig på, och där tog Elias några rundor medan jag och Simon satt och tittade på. Simon vill inte alls gärna ligga i vagnen längre, utan vill sitta upp. Jag är inte alls förtjust i att sätta honom framåt i tvillingvagnen när han är så liten, så jag får komma på någon bra lösning nu när han smått börjar röra på sig. Alternativet är att åka iväg med Simon själv och ha honom mot mig i sittdelen i Emmaljunga-vagnen istället.Tröjor till Elias är alltid bra att ha.....samt en pyjamas.....och slutligen en fuskkrage samt smarta vantar med öppning på sidan.Till Simon blev det en tröja samt strumpor,  och till mig en vit stickad tröja.   :)
Jag var så inne i shoppandet, samt hade fullt upp med båda småkillarna som gnällde om vartannat, så jag glömde totalt bort tiden och missade därmed inplanerad fika idag. Inte alls bra. F'låt F'låt F'låt tjejer!!!!

Bye Bye!

Snabbt!

Oj, det gick snabbt! Måste säga att jag gillar Jollyroom skarpt. Paketen har jag hämtat och de ligger nu här hemma för ihopmontering. När klickade jag hem dem? Igår? I förrgår? Snabbt i alla fall. Me like!   :)  

 
Bye!

Sångstunder

Det blir lite fel det här med sångstunder här hemma hos oss. Oftast sjunger jag i samband med lunchen, vilket kanske inte är helt opitmalt, men syftet är att underhålla Simon så att han orkar äta samt fokusera på mig istället för att börja vrida och vända på sig. Och, det fungerar oftast. Men, de dagar då även Elias äter lunch hemma blir det mer sång. Det börjar som underhållning men någonstans börjar Elias önska sånger, eller sjunga med, och sedan är vi igång. Simon tycker att det är jätteroligt och ler och skrattar åt oss. Det är lite mysigt, det tycker jag, men det känns som att matbordet inte är riktigt rätt plats för sång....  

Bye!

En sol samt ett regnmoln

Här har vi denna torsdagmorgon haft en sol samt ett regnmoln hemma. Simon är som vanligt glad på morgnarna, speciellt glad för att få komma upp ur sängen. Elias har, trots att han har sovit i tolv timmar, gnällt och gråtit för minsta lilla motgång när han inte har fått som han vill. Han är bestämd, Elias, och vill verkligen ha saker och ting på sitt sätt. Jag tycker, i motsats till honom, att jag ska hjälpa till med exempelvis tandkrämen på tandborsten så att det inte blir för mycket då han fortfarande har förmågan att svälja tandkräm, men då blir det stora tårar och skrik. Han har gnällt vid val av kläder, trots att det var han själv som valde idag, och då pappa skulle åka till jobbet då han ville följa med. Inte någon vidare rolig start på dagen, känner jag.

Igår kväll, ganska så precis innan ICA Maxi stängde, åkte jag iväg för att handla mat då jag inte vågade ta mig iväg tidigare med Elias. På två dagar hade alla 10:--böcker tagit slut, och det förstår jag. Imorse fick jag berätta för Elias att böckerna var slut, och lite synd kändes det då han verkligen hade önskat sig böcker. Just nu tycker han om Spöket Laban, Babar och Barbapappa och mammamamma (som han säger), och dessa ska vi ta och låna på biblioteket om inte annat. Jag gillar verkligen att han tycker om samma gamla barnböcker som jag växte upp med.    ;)

Nu ska jag ta mig min morgonkaffe, fundera på vad vi ska hitta på idag och förhoppningsvis blir dagen lite bättre. Ha en bra torsdag! 

Bye Bye!

Fåtöljen och Chuggington

Tanken var att jag och småkillarna skulle åka iväg till ICA Maxi och handla lite mat. Egentligen är det mejerivaror som behöver inhandlas, och dem kan vi köpa i affären på hemmaplan, men då Maxi har 10:--erbjudande på böcker tänkte jag att Elias skulle få välja ut några böcker som vi sedan kan läsa här hemma. Elias har dock efter att han kom hem från dagis, varit kinkig, sovit en stund och sedan klagat på ont i magen, så jag tror att vi håller oss hemma just in case. Istället blev det fåtöljen och Chuggington som han fick i julklapp.Jag är lite rädd för att vi inte är fullt så moderna som vi kanske skulle behöva vara, gubbsingen och jag. Men, då vi båda tycker att barnfilmerna var bättre förr så får våra småkillar växa upp med nästan samma figurer och filmer som vi gjorde; NickeNyfiken, Bananer i Pyjamas, Balthazar, Smurfarna, och gamla hederliga Disney. Än så länge är dock Elias nöjd och då får det vara så. Doktor Snuggles är en som måste adderas till filmhörnan, och så småningom givetvis Astrid Lindgrens alla filmer.   ;)   

Bye Bye!

Klickat hem en Segr-stol

Efter lunch var Simon och jag iväg till BVC en sväng för att väga och mäta. Han växer som han ska, vår lille kille, och väger nu straxt under 8kg. I väntrummet hade Simon fullt upp med att kolla in sin omgivning, men med jämna mellanrum vände han sig om för att dubbelkolla att det var mig han satt hos, för att sedan fortsätta kika runt. Han är verkligen mammig, nu mer än någonsin känns det som.

Sedan har jag idag klickat hem en varsin växastol till Elias och Simon (lika bra att ta Simon på en gång så att de har likadana stolar). Det blev en Segr-stol och jag hoppas att stolarna blir bra. Bra pris var det i alla fall. Jollyroom har verkligen fina saker och jag är riktigt förtjust i det blå Frank&Poppy-tyget Blinka och en sådan gardin skulle passa jättebra in i Elias rum, men det får bli en annan gång när plånboken tillåter det. Just nu är jag nöjd med att ha beställt hem stolar. Det är på tiden. Stackars Elias, som får klättra upp och ned i sin Hokus Pokus-stol.Bye!

Dags att flytta in

Äntligen hittade jag den! (Typiskt att jag inte kommer ihåg var jag lagt undan saker i november när det är dags att ta fram dem i januari.) Dags att flytta in 2012-års kalender och få lite koll på livet igen.    ;)  Bye!

Onsdag

En ny dag. Onsdag. Jag vaknade av mig själv straxt efter klockan åtta, och killarna sov en halvtimma till, och det var jätteskönt att få en stund på morgonen till fix och don. Inatt har Simon dessutom haft en bra natt, och jag mår mycket bättre än igår. Gårdagskvällen avslutades med huvudvärk, lätt illamående, massa prat, tårar (mest för att jag verkligen var så jättejättetrött), ipren och sedan spikmattan. Det är tur att spikmattan finns och idag är huvudvärken, samt värk i axlar och nacke, borta. Så, det känns bättre.   :)

Elias är iväg till dagis och leker en stund nu och jag funderar på vad Simon och jag ska hitta på här idag. Jag borde handla mat, jag borde svänga förbi jobbet för att fixa papper om föräldraledighet igen, jag skulle vilja ta en sväng ut till Valbo för att se om det finns något kvar på rean, samt kika in i den nya Panduro-butiken som öppnat, och jag skulle vilja träffa vänner över lite fika. Får se vad det blir. Jag börjar med kaffe.

Ha en bra dag!   :)
Bye!


Trötta

Här hemma är vi trötta. Simon har varit trött och gnällig idag (och somnade precis trots att det egentligen är läggdags om en timma), och nu börjar även Elias krafter ta slut. Mina krafter har tagit slut sedan länge. Eller, mina krafter räcker precis till att ta hand om småkillarna, men ingenting mer. Jag pendlar även mellan hopp och hopplöshet då jag hela tiden hoppas att allt ska bli bra och normalt här hemma, men hopplöshet då det känns som att jag får göra allting vilket tar på kraft och ork. Imorgon är dock en ny dag, och jag tror att jag ska sikta på att lägga mig tidigt tillsammans småkillarna idag. Säger redan nu:

Nighty-Night!

En ny dag och vardagen.....

En ny dag och vardagen börjar göra sig påmind. Elias jullov är slut och han är tillbaka på dagis, vilket han var jätteglad för. I bilen på vägen hem slog det mig att han och jag, och Simon givetvis, troligtvis alltid kommer att ha våra jullov tillsammans och jag kan tänka mig att de så småningom kommer att uppskatta att vara hemma och lediga i nästan tre veckor. Jag vet jag gör det.   ;)

Här hemma står tvätt och städ på listan idag. Trots att jag tycker att det är jättemysigt med juleljus och rött inser att det är dags att städa undan julen för denna gången. Funderar på om jag ska fuska bara lite och låta Elias fina adventsljusstake, kottkrans och tomtar stå kvar en liten stund till. De är så fina och att plocka undan dem redan nu känns ledsamt. Eller, så byter jag bara plats på dem.

Ha en bra måndag! Eller, tisdag! (Är vilsen på dagarna då det känns som att veckan börjar idag då dagis var stängt igår på grund av planering, och vi var nere hos mina föräldrar.)   :)

Bye Bye!


Dags att fara hemåt

Dags att fara hemåt. Snälla snöväder, håll dig borta från E18an norrut och var mild om du ändå vill hålla dig däromkring.

Bye Bye!

Efter att ha sovit lunch......

Efter att ha sovit lunch i en och en halv timma tillsammans med småkillarna idag återvände faktiskt lite av kraften. Och, väl hemma hos mina älskade morföräldrar fick jag i eftermiddags sedan dagens första kopp kaffe med grädde. Nu, nu är jag fit for fight igen. Elias har fått busa med sin vanhaukki och Simon har suttit hos sin vanhamummu (utan att börja gråta som han alltid annars gör när han hamnar hos någon annan). Jag är glad att jag har fått träffa min mormor och morfar en stund, och värdesätter verkligen stunderna mer och mer nu.Om ett tag är det dags för mig och småkillarna att bege oss hemåt igen, men nu lite lek till här med mummu och ukki.   :) 
Bye!

Jättemegatoktrött

Det är en ny vecka, och jag är så otroligt jättemegatoktrött. Igår, på väg hit från Göteborg, satt jag och längtade och drömde om sovmorgnar och när man är en lugn pigg och harmonisk människa. Kanske, när småkillarna är sådär 14-15år, har de knäppt på kaffekokaren på morgonen och kikar in i sovrummet för att tala om att frukosten är framdukan? Kanske då kan jag, när jag känner att jag behöver vila, krypa ner i soffan eller sängen och vila en halvtimma utan att de vill leka med en eller behöver hjälp på toaletten?

Hursom, jag är tacksam för att min kära pappa orkade köra hela vägen igår, och jag sov faktiskt mer än halva tiden av resan. Skönt. Men, jag är fortfarande trött nu på morgonen då båda småkillarna vaknade tidigt, och Simon har vaknat några gånger inatt med. Till min förskräckelse upptäckte jag nyss att grädden är slut, så det blir heller ingen morgonkaffe, eller förmiddagskaffe, eller lunchkaffe, eller alla de där kopparna däremellan som skulle ha behövts idag. Klantigt. Jag borde ha smitit in på någon affär eller mack igår och köpt grädde, men inte tänkte jag på det då. Får försöka överleva dagen ändå.

Hoppas ni har fått sova bra inatt i alla fall. Nu kaffe. Eller, nej just det. Inte det. Nu kalldusch. Ha en bra måndag!  :)
Bye!

Helgen i Göteborg över

Då är snart helgen i Göteborg över. Bilen är packad och småkillarna leker tillsammans med sin kusin det sista innan vi ska bege oss till mina föräldrar igen. Innan solen gick ner hann vi ut en liten liten kortis för att springa av oss, och Elias, kusin Oskar, jag och moster Karin fick lite frisk luft i alla fall.   :)

Nu lite kaffe innan vi ska åka.
Bye!

Steka ägg och lägga pärlor

Det är tur att moster Karin kommer på lite lugnare lekar till Elias och kusin Oskar. En omgång av Steka ägg och sedan lägga pärlor gav oss en liten paus i röjandet här. Även jag plockade med pärlor en liten stund.   ;) 
 Elias har inga spel alls och det är inte alls dumt att ha några hemma att ta fram regniga dagar, eller då man är krasslig och inte orkar med mycket annat. Något passande till födelsedagen kanske? 
 
Bye!

Söndag och här i Göteborg har.....

Söndag och här i Göteborg har småkillarna fullt upp, Elias och kusin Oskar leker (och med jämna mellanrum fajtas om samma leksaker) och Simon studerar och hoppar runt i sin gåstol. Gåstolen får följa med överallt nu för tiden då den är min räddning. Fajtandet om samma leksaker har jag dock inte kommit på någon lösning till, och trots att vi påminner om att man måste turas om (och killarna själva gör det lite då och då) så glöms det bort i lekandets stund. Jag gömmer mig en liten stund och laddar med en kopp kaffe innan jag ger mig in i leken jag också.Kort och tråkigt inlägg, men jag är lite trött just nu och hoppas att jag kommer igång på kaffet snart. Hoppas ni får en bra söndag!
Bye Bye!

Oskar tre år!

Idag fyller småkillarnas kusin Oskar tre år och honom har vi firat. Det har blivit sång, tårta, paketer, tågbanebygge, lek och jättegod middag. Nu när småkillarna snart har somnat (bara Simon som inte vill sova) så ska vi vuxna få lite lugn och ro till att sitta och prata.  

GRATTIS Oskar på födelsedagen!!!   :)
Bye!

Åka mot Göteborg

Lördagmorgon och nu efter frukost ska vi packa det sista och sedan åka mot Göteborg. Solen håller på att gå upp och jag hoppas att vägarna är torra och att småkillarna orkar åka bil på förmiddagen, vanligtvis brukar de leka och röra på sig så vi får se hur det går. Simon har haft en lite orolig natt och har jag tur kanske jag också somnar en liten stund i bilen.  

Ha en bra lördag!   :)
Bye Bye!


Gammal

I eftermiddags var jag, småkillarna och mamma iväg till min mormor och morfar en sväng. Mormor och morfar älskar att träffa sina barnbarn, och då vi bor så långt ifrån är det trevligt för oss alla att åka dit så snart vi är i krokarna. Idag, innan vi klev ur bilen, påminde jag Elias om att han inte får busa, springa eller skrika för mycket när vi är där då vanhaukki och vanhamummu (gammelmormor och gammelmorfar) börjar bli just gamla. Sedan kom jag på mig själv att det inte hänger ihop med enbart ålder, och påminde honom om att jag heller inte tycker om när han busar, springer och skriker för mycket eftersom jag får ont i huvudet. Elias instämde och skulle inte busa, springa eller skrika för mycket. Jag vet att Elias har kommit in i åldern då han säger saker spontant när han kommer på dem och dessutom fortfarande är ärlig, och jag borde givetvis ha räknat med det idag. När min mormor öppnade dörren var det första Elias frågade henne:

- Är du gammal?


Sedan kunde han inte släppa det här med gammal under hela eftermiddagen, och på vägen hem pratade vi om gammeltanter och han ville absolut titta på några. Det gäller verkligen att tänka sig för nu för tiden när man pratar med Elias så att man inte säger något tokigt.   ;)

Bye Bye!

Trotsade kylan
Elias och ukki trotsade kylan. Elias tjöt av glädje medan ukki sprang och drog pulkan efter sig. Ibland skulle jag också vilja vara barn.    ;)

Bye!Tillägg och rättelse: det var givetvis skoter Elias åkte och ingenting annat.   :)

Det är fredagmorgon och.....

Det är fredagmorgon (eller, förmiddag kanske) och det är full fart med lek här. Inatt har vi fått sova ut ordentligt så jag och småkillarna har åter ork, jätteskönt. Vilken skillnad det är på bra och tunga nätter. Annars händer det inte alls mycket här idag, vi bara är. Ute är det -7grader just nu, så för tillfället nöjer vi oss med att bara titta ut på den lilla snön som ligger på marken och solen som skiner. Ganska skönt det också.  :)Ha en bra fredag! 
Bye!

Bara tagit igen oss

Idag har jag och småkillarna bara tagit igen oss här hemma hos mina kära föräldrar. Vi har lekt, ätit, sovit (till och med jag somnade till en stund på eftermiddagen), Elias har badat bastu tillsammans med ukki, och Simon har studsat fram i sin gåstol. Simon tar sig medvetet framåt i gåstolen numera och idag har han bekantat sig lite med tomten i hallen. Nu är det läggdags för småkillarna och jag funderar på att göra dem sällskap. Eller, så blir det sängen men lite bok innan jag somnar.Nighty-Night!

Ätit upp mig

Varje gång Elias ska sova brukar jag viska att jag älskar honom. Ibland, när Elias ska sova, viskar jag även Tack för att du finns. Idag när det var dags att sova lunch blev det lite missförstånd:

- Elias, jag älskar dig.
- Älskar dig.
- Tack för att du finns.
- mummel mummel ätit upp mig.
- Va???? Sa du, tack för att jag inte har ätit upp dig?????
- Nää.... För att inte någon ätit upp mig.
- Jaha. Ja, tack för att du finns och att inte någon ätit upp dig.
- Tack för att du inte ätit upp mig.


Där fnittrade vi båda två, sedan fick jag ett Tack för att du finns tillbaka. Söte kille!
Bye!

Natten till idag har......

Natten till idag har varit jobbig. Jag vet att det tar en natt på nytt ställe innan småkillarna vänjer sig, men lägg därtill att jag glömde packa med Simons gröt (så jätteklantigt! hur tänkte jag egentligen?!?) och han bara ammade innan läggning så var det upplagt för skrik och en orolig natt. Mätt Simon ger oss en relativt lugn natt, smått hungrig Simon ger oss en tung natt. Nu på förmiddagen var givetvis Simon fortfarande trött efter natten och somnade faktiskt till en liten stund, som han annars har slutat med att göra. (Han sover numera först efter att ha fått i sig lunch, och sover då ordentligt cirka en-två timmar.)

Medan Simon sov lekte Elias och jag med lego. Tänk vilka städer, fordon och alla möjliga saker man kan bygga med lego! Jag förstår att det är precis det som är meningen med lego, men det känns som att jag nu först återupptäckt lego och lego-byggandet. Riktigt kul var det att sitta i förmiddags i lugn och ro, och det tyckte Elias också.   :)  
Vi lyckades få ihop en katt, en bil, en skoter, ett träd och ett hus. Fint va!  ;)
Bye!

Dalarna

Första stoppet igår blev i Dalarna hos min underbart härliga gamla vän Louise och hennes familj, dottern Ida och sambon Johan. När vi äntligen sågs konstaterade vi att vi inte hunnit ses alls under hela år2011. Visst har vi hörts på telefon, men lite illa är det. Så, nu har det nya året inletts med en träff och jag hoppas verkligen att vi hinner ses mer detta år. (Det är ett av mina nyårslöften - i år igen - att faktiskt försöka prioritera mina vänner och hinna med dem mycket mer än jag tidigare gjort.)

I bilen på väg till Louise satt jag och Elias och pratade om vilka vi skulle åka hem till, och Elias var först lite skeptisk. När jag berättade att det finns en liten flicka där som han kan leka och prata med räckte det, och resten av bilfärden såg han fram emot att träffa henna. Och, ojoj så de sprang och lekte de två. Det märks givetvis att Ida är ett år äldre, men Elias försökte hänga på så gott han kunde. När de sprang runt runt runt i huset hamnade Elias ett halvt varv efter Ida, och det såg lite smått roligt ut när han kom springandes och ropade 'Iiiiidaaaa!!! Var ääääär duuuuu?????'. Sedan dök Ida upp och varvade honom, och han hade lite koll igen i några sekunder.   :)

Annars hann vi med att sitta och prata en stund, jag och Louise. (Är faktiskt lite ovant att skriva Louise då jag alltid kallat henne Lollo, men jag gör ett försök.) Vi hann uppdatera varandra om familj, vardag, jul, studier och annat, och lite roligt var att sitta och diskutera pedagogik då hon och jag aldrig har gjort det tidigare, och jag måste säga att vi verkar vara väldigt rörande överens om saker och ting. Med jämna mellanrum hann Simon bli lite otålig, men det gick ändå bra att sitta och prata.

Då klockan drog iväg stannade vi även på middag, lite oplanerat, samt lite Lego-lek därpå. Elias och Ida fick sällskap av Johan och det är kul att se att inte Elias är så jätteblyg utan kan leka med andra vuxna också. Vi fortsatte sedan vår färd när det var dags för småkillarna att sova igen. Vi stannade som hastigast till och tittade på den stora Dalahästen, Elias och jag. Simon sov i bilen. Sedan blev det resa vidare i max 86km/h på 100-väg då det blåste så otroligt mycket. Halka är en sak och det hade jag räknat lite med, men jag tycker nog att kraftiga vindar är mycket läskigare då man inte alls har koll på när vinden kan ta tag i bilen. Så, i långsam takt åkte vi vidare, jag sjungandes vid ratten och småkillarna sovandes i sina bilstolar.

TACK, vännen för att vi fick komma och hälsa på igår!!! Var verkligen jättekul att ses!!!
Bye!

Då är det dags att......

Då är det dags att fara iväg. Bilen är packad och det är bara jag och småkillarna som saknas. Ute regnar det, så det är egentligen inget roligt väder alls att köra i, men det får gå. Jag hoppas att småkillarna kommer att sova så att det blir en lugn tur.

Bye Bye!

Imorse vaknde jag klockan........

Imorse vaknade jag klockan åtta och kom på att jag inte har hunnit tvätta småkillarnas kläder, kläder som ska med oss på resa idag. Den tanken vaknade jag med, så det var bara att stiga upp och ladda maskinen samt påbörja dagen. När jag tyst tassade upp slog det mig att småkillarna fortfarande låg och sov, och jag hann dona en liten stund här nere innan de vaknade straxt innan halv nio. Tänk att de sov så länge idag också! Återigen känner jag mig utvilad då Simon de tre senaste nätterna sovit hela nätter, ätit vid sex-tiden, och sedan somnat om några timmar till. Så skönt.    :)

Nu på förmiddagen ska vi packa och plocka, för att sedan så smått ta oss iväg. Jag är en sådan person som försöker hinna med att städa så mycket som möjligt innan jag ska åka hemifrån då jag vill ha det något undanplockat när jag sedan kommer hem, men idag får vi se hur mycket vi hinner. Viktigaste är packandet.

Ha en bra onsdag!   :)
Bye!

Simon har börjat krångla....

Simon har börjat krångla med maten. Suck, så jobbigt det är och jag blir så frustrerad. Istället för att äta med god aptit och gapa som han har gjort tidigare så sitter han nu istället och slår vänster hand i matstolen, vrider sig åt alla håll, slänger sig bakåt i stolen och försöker greppa skeden när den närmar sig. Visst räknar jag med att det kommer sådana här måltider också, men de senaste dagarna har det varit så här varje måltid. Det är inte alls roligt, och nu börjar orken försvinna. Tidigare har jag varje måltid sjungit Hjulen på bussen, eller någonting annat jag har haft i huvudet, men nu orkar jag inte ens med det. Jag hoppas att verkligen att krånglet tar slut snart. Jag vill att han ska äta ordentligt så att han kan sova ordentligt på nätterna. Eller, är det någonting jag missar????

(Och jo.... jag vet att det finns någonting som heter karma. Och ja, jag vet att jag var så otroligt jättejobbig att mata när jag var liten. Men, jag hade hoppats på att det räckte med Elias och hans krångel, jag hoppades att det skulle vara lite smidigare med Simon.)
Bye!

Borta!

Vilken filur han är, Elias. Han vet att han bara får ha napp när han ska sova, efter lunch och på kvällen. Nu har han börjat mygla lite för att få ha nappen mer! Den lille rackarn! Nyss sade han att han skulle vila i soffan och kröp ner bakom kuddarna så att jag inte kunde se honom. Någonting gjorde mig lite misstänksam:

- Elias.... var är nappen?
- Borta! hihihihiihhiii......
Där låg han med nappen i munnen bland kuddarna, och när jag frågade samt tittade lite närmare på honom tog han snabbt nappen ur munnen så att jag inte kunde se den. Den lille rackarn!   ;)

Bye!

Springa inomhus

När jag är i badrummet brukar Elias med jämna mellanrum komma in för att se vad jag gör, och ibland frågar han om det går bra (oavsett om jag plockar med tvätten, duschar, gör mig i ordning, eller fixar håret). Ibland är det lite gulligt att han kommer in, men ibland bara jobbigt då jag bara har tänkt fixa någonting snabbt men istället blir ståendes med honom då det ska förklaras och diskuteras. I förmiddags när jag stod i badrummet och gjorde iordning mig hörde jag Elias istället ropa på mig från sitt rum:

- Mamma! Jag fick ont!!!!
- Fick du ont? Var då någonstans???
- I foten!
- I foten? Vad gjorde du då?
- Sprang.
- Men.... Vad har vi sagt om att springa inomhus?
- ...... Ingenting! hihihiihii......


Ja, han vet vad som gäller, Elias. Fnittret som följde efter hans sista svar avslöjade honom ganska så direkt. När jag sedan undrade om vi inte skulle klä på honom så att han kunde gå ut och springa av sig fick jag svaret:

- Nej. Det är för kallt. Det är 4grader.


Han har börjat med att dra till med siffror som han har hört, och visserligen hade han nog rätt i att det var 4grader ute. Men, hellre det än de 98grader kallt han påstod att det var igår. (Jo, 98 har han lärt sig säga då det är hans storlek på kläder nu.)    ;)

Bye Bye!

Sovmorgon igen!

Det är tisdag och jag fick sovmorgon igen! Detta år har verkligen börjat bra då båda småkillarna vaknat kring åtta och sedan legat och dragit sig till halv nio. Verkligen lycka! Jag känner mig utvilad. Dessutom somnade jag på spikmattan igår, så idag är rygg, axlar och nacke smärtfria och rörliga. Mindre rörlig var jag när jag inatt efter två timmar vaknade till på spikmattan och skulle resa mig upp för att lägga undan den, men det gick.   :)

Under dagen ska jag smått börja packa då vi imorgon ger oss iväg på en liten roadshow, småkillarna och jag. Jag har inte sagt något till Elias än då han i sådana fall skulle packa sin väska och necessär nu och vilja åka på en gång. Jag har lärt mig att ska vi åka någonstans ska jag berätta det samma dag, helst kanske några timmar i förväg, för att slippa tjat tjat gnäll gnäll tårar och tjat om att vi måste åka NU. Bra att man lär av sina misstag.

Just nu hoppar Simon runt i sin gåstol i vardagsrummet (Elias rycker in lite då och då så att han inte ska fara in i julgranen), och Elias tittar på sitt favoritbarnprogram på Barnkanalen, Jag och mina monster. Jag tycker nog att det är ganska bra att han tycker om just det barnprogrammet så att han ser att monster kan vara snälla och inte bara hemska och elaka, för det är mycket prat om monster här hemma nu för tiden. Jag, ja jag ska ta mig en kopp kaffe innan dagen börjar på riktigt här hos oss.

Ha en bra tisdag!   :)
Bye!

When the Children Cry

Tidigare lyssnade jag alltid på RIX FM på radion när jag satt i bilen, och RIX MorronZoo med Nordin, Schultz och Fylking-Sverige var mina favoriter. Jag tror att jag alltid var på bra humör när jag parkerade bilen utanför jobbet om morgnarna efter att ha lyssnat på dem. Sedan ganska länge tillbaka har de tyvärr slutat sända RIX FM här, och jag har faktiskt heller inte lyssnat så mycket på radio sedan dess. Nu har jag dock hittat en ny radiokanal som nästan alltid spelar så jättebra musik: Rock-Klassiker. Igår, när vi i ett antal timmar satt i bilen, samt idag på vägen hem från stan hörde jag en låt som jag tyvärr hade glömt bort och nu hela tiden går och småsjunger på. Den är så fin!
Bye!

Allvädersstövlar + Vinterstövlar

På ICA Maxi idag köpte jag ett par allvädersstövlar, samt ett par vinterstövlar, till Elias då de var nedsatta i pris. Jag tycker det är lite svårt att ha koll på hur stora skor Elias ska ha trots att man kan mäta och prova. Tillslut bad jag om hjälp och nu har han några par att variera mellan beroende på väder, vilket är jättebra. Simon tröttnade mot slutet och somnade nästan sittandes i kundvagnen, så tillslut fick jag ta upp honom och låta honom somna mot axeln istället. På väg ut arrangerade jag om lite i kundvagnen, och Simon fick ligga ner och sova.

En trött liten kille i vagnen, och en glad kille med sina nya stövlar i handen.   :)


Bye Bye!

Efter? För? När?

Det är inte lätt det här med Efter? För? När?

Elias berättar och pratar mest hela tiden. Han minns gärna tillbaka och berättar vad han har varit med om för andra, och han återberättar saker som vi har berättat för honom. Dock är det lite svår att börja med rätt ord, och svårt att försöka lära honom använda rätt ord.


- Mamma. Efter jag var liten, då var jag i din mage. 
- Ja. När du var liten, då låg du i min mage.
- Efter jag var liten.
- Ja, NÄR du var liten.
- FÖR jag var liten, då var jag i din mage!


Någonstans där började vi faktiskt småskratta, både Elias och jag. Jag vet att han så småningom kommer att knäcka när vissa ord ska användas och på vilket sätt, och Efter? För? När? är ganska svåra ord att få koll på. Men, han är verkligen envis och vill ha det på sitt sätt. Söte store lille kille.   :)

Bye!

God morgon!

God morgon!   :)

Jodå, visst fick vi lite sovmorgon imorse. Småkillarna vaknade vid halv nio (!) och det var så skönt att ha fått sova så pass länge. Simon vaknade första gången vid 06.15 och ville äta, vilket innebar många sammanhängande timmars sömn för min del fram tills dess, och sedan somnade han om. Nu känner jag mig utvilad, dock med ont i rygg och axlar då jag på morgonkvisten har legat lite konstigt igen. Men, jag ska sätta mig i massagefåtöljen om en stund och hoppas på att värken ger sig. 

Nu på morgonen har vi provkört vår spis och den fungerar alldeles utmärkt. Tvättmaskinen fick börja jobba redan inatt och verkar fungera jättebra den med. Dessutom fick vi ett strykjärn i julklapp av småkillarnas faster och kusiner så idag ska det strykas kläder. Skönt att ha saker och ting som fungerar som det ska här hemma. Tack alla, för julklapparna som vi verkligen har behövt denna jul!!!!    :) 

Dags för en morgonkaffe nu, sedan dusch och sedan blir det lek här hemma. Jo, och en tur i massagefåtöljen. Ha en bra allra första måndag detta nya år!
Bye!

Spis och ny tvättmaskin

Då är vi hemma igen och har införskaffat oss spis och ny tvättmaskin. Det blev mycket åka bil, men jag tror att vi fick tag på maskinerna till bra pris och hoppas att vi nu blir nöjda med dem. (Måste komma ihåg att föra in inköpsår och kvitton i pärmen så att vi har koll på det när det är dags att sälja huset bara.) Småkillarna var jätteduktiga som orkade åka så mycket bil, och det var inga problem att lägga dem ikväll. Trots att det var sent när vi kom hem gav jag Simon kvällsgröt och det vore underbart om han kunde sova till imorgonbitti, så där halv åtta - åtta kanske.   ;)

Nu ska jag också ta och krypa ner och passa på att sova när småkillarna sover. Imorgon är det åter vardag och allt vad det innebär.

Nighty-Night!

Så, vad kan man hitta på......?

Så, vad kan man hitta på en dag som denna, tro? Jo, man kan åka iväg och köpa sig en tvättmaskin samt spis. Lite synd tycker jag det är att lägga pengar på sådana saker, jag hade hellre unnat oss en resa till värmen eller en kryssning bara för att komma iväg. Men, jag har inte lyckats lista ut hur vi ska klara oss utan en tvättmaskin, även om den gamla spisen skulle kunna orka med några månader till, så julklappspengarna får snällt läggas på hushållet. Så är det. Dags att göra sig redo.

Bye Bye!

Ett nytt år

Då är det ett nytt år, söndagen den 1januari 2012. Jag har alltid svårt att greppa att ett nytt år har börjat och det brukar sjunka in i mig när jobbet sätter igång, en ny terminsplanering ska göras, eleverna träffas igen och är smått pratglada, och jag hela tiden måste tänka på vilket datum jag skriver på diverse dokument etc. Nu när jag är mammaledig har jag inte alls lika stor koll på saker och ting, dagarna flyter ihop, och inte behöver jag skriva dagen datum varje dag heller. Men, den 1/1-2012 är det.

Igår kväll gick vi som sagt ut och sköt lite fyrverkerier och Elias tyckte att det var fantastiskt roligt. Han småskrattade av iver när han stod och väntade, sedan tittade han storögt på de fina fyrverkerierna, och när det var slut skrattade han igen. Även Simon hängde med ut och han tittade han med, men undrade säkert vad det var som pågick. Eftersom det var nyårsafton och en speciell kväll fick Elias sedan vara uppe en stund och somnade sedan i min famn i soffan. Lite mysigt. Innan det hann han moffa i sig en hel del HotCrackers och chilinötter, och kom med jämna mellanrum lite flämtande och bad om att få vatten.   :) 
 
Jag tror lite grand att hur man spenderar nyårsafton kommer att spegla det nya året. Låter kanske dumt, men jag har fått för mig det. (Jag är en person som håller väldigt hårt på traditioner, och jag vet inte om det är därifrån min konstiga tanke kommer.) Om man spenderar nyårsafton tillsammans med sin familj, sina vänner eller nära och kära kommer man under kommande år lite enklare fortsätta hålla fast vid dem man tillbringar årets sista kväll med. Om man väljer bort någon, om man väljer att fira på olika håll, är det enklare att man under det kommande året inte prioriterar små tillfällen då man skulle ha setts eftersom man redan har gjort det en gång tidigare. Typ. Ojoj, så svårt det var att förklara, och givetvis förstår jag att det finns tillfällen när man inte kan fira nyår ihop och så. Men, det jag skulle komma fram till är att då jag håller så hårt på traditioner och hoppas, så tillbringade hela vår familj kvällen ihop igår och vid tolvslaget skålade gubbsingen och jag in det nya året. Jag hoppas det blir fler mysiga kvällar framöver.   :) 

Nu är det snart lunch och jag har inte alls vaknat till än utan känner mig halvt-om-halvt borta. Elias och Simon har sovit väldigt oroligt inatt och på sex timmar har jag i alla fall sju gånger vaknat för att gå och lägga mig i Elias säng, för att ta mig tillbaka till min säng, för att amma Simon, för att rapa Simon, eller för att flytta på mig då Elias har krypit upp i vår säng. Jag har ont i kroppen då jag legat konstigt och smått ont i huvudet, så nu är det flera koppar kaffe och en alvedon som gäller. Jag är tacksam för att jag fick lite sovmorgon imorse då jag en period varje morgon gått upp med småkillarna. Nepp, nu kaffe och alvedon.

God Fortsättning på er!
Bye!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!