Du o ja, tjejen!

 

 
 
 
Jag vet inte var han får allting ifrån, sötnöten. Men, idag tittade Noel på mig och utbrast: 
 
- Du o ja, tjejen! 
 
 
Jag blev så full i skratt och var tvungen att svara "Du och jag, Noel". Det kan ha varit från filmen som han tittade på som han fick uttrycket, eller så har han hört det någon annanstans ifrån, men roligt var det. Det är tur att killarna får en att le när tankarna annars bara vandrar iväg och livet känns jättetungt. 
 
Vi konstaterade nog ikväll, P och jag, att det här med min elev har berört mig myket mer än jag först trodde. Och, konstigt vore det kanske annars om det inte hade gjort det. Rent kasst, om jag använder ärliga brutala hårda ord, så blev en av mina elever mördad för fyra dagar sedan. Det måste få beröra? Det kommer att ta tid att få rätsida på alla tankar och känslor? Hursom känns det jättebra att få åka till jobbet imorgon. Det känns som att det är där jag vill vara, det är där jag kan hjälpa mina elever genom att lyssna och bara finnas till, och det är där jag också kan få hjälp. Jag är tacksam för att P lyssnar och pratar med mig, men då han inte kände min elev har han ingen relation eller samma känsla som jag har. Det känns enklare att prata med de som delar sorgen, förvivlan och ovissheten. 
 
Jag är i alla fall glad att våra killar finns. Om de bara visste hur mycket de ger just nu. Sötnötterna. 
 
 
 
kort tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu är det dags att krypa ner, klockan är alldeles för mycket. 
Hoppas ni har haft en bra söndag! 
(Och förrseten, Elias kom precis in efter att ha lekt ute med kompisen E, drog av sig mössan och ville vara med på groupie - därav frisyr-plattfall.)  
 
Nighty-Night! 
 

8årskalas på Andy's Lekland

Om tre dagar fyller Elias 8år, men redan idag hade han sitt 8årskalas med kompisarna på Andy's Lekland i Valbo. Med lek först i en timma, sedan paus med hamburgare och saft, paketöppning med chips till tilltugg, och slutligen lek i ytterligare 1 1/2timma, så var det nöjda, trötta och svettiga barn som åkte hem. Det var en mycket nöjd Elias som kröp ner i sängen ikväll.       :)

 
Ett bildregn från dagens kalas: 
(Dock var Elias iväg och klättrade och lekte med sina kompisar mest hela tiden, så det var Simon och Noel som fasnade på bild lite mer.) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bilder tagna med min iPhone 
 
 
 
Kan ha varit så att jag blandade ihop några paket. Ja, det gjorde jag nog. Men, Elias var i alla fall jättenöjd med allting och både Simon och Noel vill ha sina kalas på Andy's när de fyller år. Jag var också jättenöjd då personalen var jättetillmötesgående och fixade allt som vi önskade. (Till och med så att våra killar fick en varsin chipspåse med sig hem istället för godispåse när kalaset var slut.) Tummen upp!       :) 
 
Nighty-Night!
 

Sådant man bara läser om...

Dagen idag har varit den jobbigaste dagen jag någonsin har varit med om på jobbet. Någonting har hänt, något som jag aldrig vill ska hända någon annan. Det är så ofattbart, det som har hänt, men ändå ska vi acceptera och ta in det. Jag har idag gråtit tillsammans med mina kollegor och tillsammans med mina elever. Igår förlorade vi en så snäll elev, mina elever förlorade en så omtyckt klasskamrat, och kompisarna förlorade en vän som stod dem väldigt väldigt nära och som betydde nästan allt. Varför då?!? Frågorna är så många och ovissheten är jättejobbig. Hur går man vidare? Idag har klassen fått en dag tillsammans för att bara vara, för att tända ljus, att prata, att minnas, att sakna. Jag har flera gånger tittat ut över klassen idag och börjat gråta, inte endast för att vi förlorat någon, utan för att alla i klassen är så fina. De finns där för varandra, håller om varandra, är så fantastiska och står enade i sorgen. De förtjänar inte det som har hänt. Ingen förtjänar något sådant här. 

 

Jag förstod igår att jag snart kommer att se hans bild i tidningen. Lika väl som jag förstod det, lika oförberedd var jag ändå idag när den dök upp. Det känns overkligt, för detta är sådant man bara läser om i tidningen, något som händer långt bort, något som händer andra. Trodde jag.... 

 

foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu ska jag bara gå och sova. Huvudet har dunkat hela dagen och krafterna tog slut när sista eleven lämnade skolan vid tre. Tills på måndag måste jag ha samlat nya krafter. På måndag ska vardagen fortsätta, men en bänk kommer att stå tom.... 
 
Ta hand om er. 
NightyNight. 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!