Nu har den gjort sitt...

I ett antal månader har Elias frågat både mig och P om det inte är dags att ta bort sandlådan här hemma på gården. Det är sällan sällan som någon leker i den, och vi har sagt att vi ska göra det när vi får tillfälle. Igår var det dags. Nu har sandlådan gjort sitt och behövs inte längre. Vi köpte den till Elias för ungefär nio år sedan, och vad passade då bättre än att det var han som fick gå lös och gräva bort den. (Frivilligt.) Jag tog på mig jobbet att dokumentera. (Frivilligt.)       ;) 
 
Så, nu är sandlådan borta och gräsmattan ska krattas igenom och luftas en gång så att vi kan gödsla på nu innan regnet kommer.  
 
Bra arbetsfördelning igår: 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
kort tagna med min iPhone 
 
 
 
Idag är det måndag och jag blir hemma med killarna då Noel har legat krasslig under helgen. I lördags hade han feber och åt knappt någonting, och igår kräktes han några gånger tidigt tidigt på morgonen. P och jag vet dock inte om det är magsjuka han har, Noel, eller om han helt enkelt var helt slut på energi i kroppen då han i lördags endast åt en liten skål gröt när han hade feber. När han hade fått i sig morgongröten igår morse fortsatte han nämligen att äta och äta hela dagen, vilket inte stämmer in på magsjuka. Hursom, killarna får vara hemma idag för säkerhets skull. P åker ner till Göteborg idag och hinner förhoppningsvis komma hem till imorgon och Valborgsfirandet. 
 
Hoppas att ni har en bra måndag! 
Nighty-Night! 
 

Årskontroll hos tandläkaren


(null)     
foto taget med min iPhone


Idag har Noel varit på kontroll hos tandläkaren. Sötnöten. Medan tandsköterskan satt och gick igenom telefonnummer,  hur Noel äter och borstar tänderna, frågade Noel när han skulle få gapa. Snacka om att vara taggad inför tandläkarbesök!         :) 

Allt såg i alla fall bra ut, men det blir eventuellt ett återbesök i juni om det är så att Noel inte har tappat den lilla framtanden nere som är lite lös nu. Det känns skönt att de kollar och följer upp. 

Nu är Noel på förskolan och jag ska ge mig av till jobbet. Ha en bra dag, alla! 
Bloggat i farten. 
Bye! 
Påskdagen och hemfärd

God morgon, söndag!  


(null)Jag vet inte om det är det att jag håller på att ta igen alla nätter som jag har varit uppe och 
först ammat killar och bytt blöjor, sedan vallat killar, eller tröstat killar de senste tio åren. Hursom så är jag den som sover längst om morgnarna nu för tiden, så skönt. Och, efter en morgonkaffe på altanen kan det inte bli en bättre start på dagen.        ;)  

Nu har vi packat in oss i bilen och ska åka hemåt igen. Längtar tills det blir lika grönt hemma i buskar och träd som det är här i Värmland. Några veckor till och regn en natt, sedan borde vi vara där. 

(null)
foton tagna med min iPhone 


Bye for now! 

Fredagsträning

Hej fredag! 
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
Trots liite liite ont i halsen tog jag mig iväg imorse (läs i förmiddags) och tränade. Eller, jag kände av halsen i slutet av passet och bestämde mig för att köra klart ändå. Jag tänker att kroppen antingen svarar med att bli starkare och förkylningen ger sig, eller så är jag påväg att bli mer förkyld igen och då spelar det ingen roll att jag tränar lite. Det återstår att se ikväll och imorgon hur jag mår. Just nu har jag dock en skön känsla i kroppen och orkar varken stressa eller göra något avancerat, så jag bara är och njuter av dagen. Kan behövas det också ibland. Godis är inhandlat till killarna också, så check på den. 
 
Hoppas ni har en bra långfredag och hinner pausa, ni också! 
Bye for now! 
 
 

Skärtorsdagen 2019

 
(null)
 
 
 
Det är skärtorsdag, och en sådan här skön dag var det länge sedan vi hade. Efter lunch idag kom P på att han ville ut och testa vattenskotern, och då vi båda har varit förkylda och inte orkat göra något på några dagar tyckte jag att det lät som en bra idé. En liten tur och bara vara. Och, det blev bara vara. Vi puttrade runt och kikade på hus och stugor längs Bodaån, vi var upp till golfbanan och fiskecampingen, sedan njöt vi av sol, fågelkvitter och tystnad när vi guppade med vattnet med avstängd motor vid (har glömt namnet på platsen), och sedan tog vi en tur ut till havet. Väl ute på havet kom vi på att det inte är så långt till Furuvik och att det skulle vara lite coolt att komma dit med vattenskoter och ta en kaffe. Sagt och gjort, vi åkte dit men istället för kaffe blev det god middag. När vi väl var tillbaka vid bilen och hade tagit upp vattenskotern hade fyra timmar gått.  
 
Kunde inte låta bli att ta ett kort på Furuviks havshotell från havet sett. Inte alltid man får uppleva denna syn. Sedan är det otroligt fint inne på restaurangen, bara en upplevelse det. Någon gång ska vi boka rum och bo på hotellet, bara för att.        :) 
 
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu är det dags att ta kvällen. Känner att förkylningen är bättre och är så pepp på att träna imorgon. Hoppas hoppas att jag inte har ont i halsen och känner mig pigg. Påskgodiset jag köpte till killarnas påskägg är slut, så jag behöver röra på mig. Inte lätt att låta bli godis när man är förkyld och tycker synd om sig själv. Och, jag måste komma ihåg att köpa nytt godis imorgon så att jag kan fylla påskäggen.        ;) 
 
Nighty-Night! 
 

Påsklov även för mig!

 
(null)
foto taget med min iPhone
 
 
 
Då har även jag äntligen påsklov! Både igår och idag var jag in och jobbade några timmar med mina 9or på lovskolan. Tyvärr var de inte alls många som dök upp, men den tiden jag hann sitta med dem var guld värd. Känns skönt att kunna jobba med läsförståelse och diskutera texter i lugn och ro. 
 
Nu är jag hemma och ledig. Tyvärr är både jag och P förkylda. P låg i feber igår och har varit hemma från jobbet idag, medan jag är förkyld och har lite ont i halsen. Typiskt när vi hade saker planerade denna vecka, vi såg fram emot bio, middag ute och få hålla på att städa och röja här hemma. Nu blir det istället sängen, film och kurera sig. Vi unnade oss i alla fall en kaffe ute på altantrappen idag, vilket var så skönt. Sitter man i solen i lä så är det säker över 20grader varmt. Underbart att våren är på väg! På måndag, om vädret tillåter och vi är pigga, ska vi kratta gården, gödsla och sedan sätta upp studsmattan till killarna. 
 
Hoppas ni har haft en bra onsdag!
Bye! 
 

Påsklovet - here we come!

 
(null)
foto från Instagram - iamisvarld
 
 
Killarna och jag är hemma hos mina kära föräldrar och vi är redo för påsklov. Imorgon åker jag hem igen för lite jobb både tisdag och onsdag, tror jag, medan killarna stannar här hos mummu, ukki och kusin O som är här. Lyxigt för oss alla! 
 
Nu dags att ta kvällen. Ny dag väntar imorgon. 
Nighty-Night! 
 

Impulsbeslut - och granen är borta!

Veckan som gick tog slut alldeles för snabbt och det enda jag har hunnit med är att jobba. Nästan i alla fall. Då 6orna och 9orna har haft Nationellt prov i engelska har fokus legat på det, och sedan mina två lärarstuderande från Belgien som ska följa min klass och två andra klasser under kommande tre veckor. När jag har kommit hem om kvällarna har jag varit så trött och i princip somnat, för att sedan vakna och åka till jobbet. Gissa om det är skönt med påsklov nu!   :) 
 
Hursom, idag är det lördag och killarna har haft full koll på grävmaskinen som har jobbat utanför oss, nämligen hos grannen som har tagit ner den stora häcken mot gatan. Då det ändå var en stor grävmaskin utanför, som hade lätt för att dra upp en häck, men en man som visste vad han gjorde, och en lastbil att slänga allt ris i - kom vi på att vi ska utnyttja tillfället. Sagt och gjort, P frågade mannen med grävmaskinen om han kunde tänka sig och ta bort vår gran vid garaget och nu är den borta. Granen har vuxit sig alldeles för stor, och då den inte kommer bli mindre var det dags att ta bort den. Jag kommer nog att sakna granen till vintern då den är jättefin med ljusslinga i, och lyser upp i vintermörkret. Men, med granen borta blev det plötsligt ljust i köket och det nu känns jättebra att den är borta. Elias har sedan krattat och fyllt hålet med jord, så nu väntar vi på värmen så att vi kan så gräs. 
 
Impulsbeslutet idag i bilder. Det gick så fort, så jag hann inte med någon före-bild.     :) 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
kort tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu väntar lite fika och om en stund är det dags för Elias och Noel att åka och klippa sig. Ikväll blir det grillat. Härligt med vårkänslor, även om det är kallt i luften. 
 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bye for now! 
 

En skön lämning

Imorse åkte P iväg lite tidigare till jobbet, så jag fick lämna Simon och Noel. Jag vet inte om det är våren som är på väg, solen som skiner på nästan blå himmel, eller om alla har sovit gott inatt, men det blev en skön lämning och jag kan inget annat än le. Älskar sådana här morgnar.       :) 
 
En spelevink lämnad på förskolan: 
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
Ha en bra tisdag, alla! 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 
 
 

Sista utvecklingssamtalet på förskolan

Idag har vi varit på allra sista utvecklingssamtalet på förskolan, P och jag. Tänk att alla tre killarna har fått gå på Vinkelboda Blå, som vi är så nöjda med, och vi har fått ha de bästa fröknarna till våra killar. Vi sade det i slutet av samtalet, vi och M (en utan Noels fröknar), att det är en era som går mot sitt slut nu och att vi har hängt ihop i nästan 8 1/2 år. Det kommer att kännas så konstigt att inte åka till dagis efter sommarlovet, utan att skjutsa alla tre killarna till skolan och fritids. Nu skrev jag dagis fast jag vet att det heter förskola och inget annat, men i så många år har vi sagt dagis, så nu skrev jag det också.  
 
Hursom så hoppas vi på en bra överlämning till förskoleklassen så småningom, och att besöken på nya skolan går bra. 2 1/2 månad har Noel kvar till sommarlov, så vi ska njuta av den sista tiden på Vinkelboda. 
 
På väg hem såg Noel att buskarna började knoppa och jag kunde inte låta bli att knäppa ett kort. Några sekunder senare såg han skräp i busken och blev knäckt. Sötnöten. På avdelning Blå är nämligen alla barnen just nu planetenriddare och hjälper vår planet, och det tycker jag är kul. Vi måste ge oss ut med arbetshandskar på och plastpåsar med för att plocka skräp som kommit fram nu när snön har smält undan. Det ska förskolan göra, så vi kommer nog att göra samma lika.        :) 
 
(null)
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Vi avslutade dagen med att ringa och sjunga för älskade mamma / mummu som fyller år idag. En bra dag idag. 
 
Nu är det dags att ta kvällen. 
Nighty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!