Strumpor av. Strumpor - check!

Om det är någonting som slits ut här hemma så är det strumpor. Jag tycker att det blir/är hål i var och varannan strumpa och de senaste veckorna har både Elias och Simon fått slänga strumpor som har blivit utnötta och hål i. Idag har vi fyllt på strumplagret lite och nästa gång jag ska in till Valbo, eller stan, ska jag försöka komma ihåg att köpa på mig några par till. Dock tycker jag att det blir svårare och svårare att hitta strumpor som halktossor (eller, vad heter det egentligen?), och då både Simon och Noel behöver sådana för att inte halka och ramla när de far runt så är det sådana strumpor som gäller för tillfället. Även Elias fick sådana idag så att han kan ha strumpor på sig på gympan till hösten och slippa halka och ramla, han också. 

foto taget med min iPhone


 
Noel, han drar helst av sig strumporna och i bilen in till stan idag sysselsatte han sig med att nafsa på sina tossingar. Sötnöt.         :) 

foto taget med min iPhone


 
Annars har vi åter en regnig dag här idag. Är det så att denna sommar kommer att regna bort då vi förra sommaren hade en helt fantastisk sommar med sol och värme? Hoppas hoppas att solen hittar fram snart.  
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

Regndag = speldag

 
 
 
 
Det fortsätter att regna idag, så just nu spelas det spel och fixas med datorer/NASen. Älskar mina killar.      :) 
 
Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye for now! 
 

Noel - nio månader

 
 
 
Ytterligare en månad har passerat och Noel blir idag nio månader. Jösses. Lika länge som han var i magen har han nu varit utanför. När vi igår var på BVC för att väga och mäta honom såg vi två nykläckta små bebisar, och Noel är nu stor när man ser en riktigt liten en. Noel väger 9010g, är 70cm lång och det är dags för oss att byta ut hans kläder till stl.80. Lille store älskade kille.        :) 
 
Den senaste månaden har faktiskt rullat på utan att det har hänt så jättemycket, vare sig utvecklingsmässigt eller i Noels liv, känns det som. Hans stora favorit är pappa; så snart P kommer in i rummet vill Noel upp till honom och så snart P lämnar rummet blir det skrik, gråt och stora tårar. Stackarn, inte lätt när P ska åka till jobbet varje dag. Annars älskar Noel fortfarande att springa runt i sin gåstol, så när den gick sönder härom veckan kom han av sig lite. Visserligen var det lite bra att gåstolen gick sönder då Noel lite smått tvingades att vara mer på golvet och börja röra på sig, men han har ännu inte kommit på det här med att krypa och han gillar fortfarande inte att ligga på mage. Däremot skjuter han sig bakåt på rumpan när man sätter honom på golvet, så nu sitter han inte kvar där man sätter honom. Sedan har Noel upptäckt hur roligt det är att hålla någon i händerna/fingrarna och gå runt. Ställer man honom några dm framför sig, när man sitter ner på golvet, tar han några stapplande steg framåt innan han rasar. Han har dock inte kommit på att han faktiskt kan gå längs med saker, såsom soffan, fotpallen och andra möbler. Gå, det vill han ändå göra, så istället för att gå längs med möbler vänder han sig om och tar några steg rakt ut i tomma intet - så man måste hela tiden vara med och fånga upp honom när han står upp. Han lever lite farligt, vår sötnöt. 
 
Maten går det sådär med. De senaste fem dagarna har Noel faktiskt gapat efter mat när han har ätit, så det känns som att det finns hopp och att han någon gång kommer att börja äta som han ska. När Noel blev åtta månader pustade jag ut lite och hoppades att jag skulle få till det här med maten nu så att han ska fortsätta gå upp i vikt. Men, Noel har nästan inte gått upp någonting alls sedan förra månaden, ändå tyckte BVC-sköterksan inte att jag skulle tänka på det eller stressa upp mig då han ser ut att må jättebra och fortfarande har hull på kroppen. Så, jag hoppas att det här med maten ger sig denna månad. Och, även sömnen - fortfarande sover Noel nattetid helst mellan P och mig i vår säng, och det nära nära. Dagtid kommer han inte riktigt till ro och sover därmed inte alls mycket, trots att han behöver det. 
 
Imorgon är det dags att sänka spjälsängen till bottenläge då det bara är en tidsfråga innan Noel blir allt för nyfiken där han ligger i sin säng, häver sig upp, häver sig över kanten och rasar ner i golvet. Även liggdelen till Emmaljunga-vagnen är utbytt då Noel har vuxit ur den, och sittdelen har fått ta plats. Så, visst har det hänt lite ändå denna månad - för han växer Noel. Älskade lille kille. 
 
Bye! 
 

Åka skylift!

 
foto taget med min iPhone
 
 
Jodå, tar man bara på sig kläder efter väder så kan man dona på ute lite i alla fall. Elias och Simon ät ute med sin pappa och passar på att testa skyliften innan det är dags för P att sätta igång. Sötnötter.      :) 
 
Bye! 
 

Inte riktigt som vi har tänkt...

 
foto taget med min iPhone 
 
 
De senaste dagarna har gått i ett då Elias och Simon har lekt med kompisar, och när gårdagen kom var båda så jättetrötta (jag tror att det gråa vädret bidrog) så att vi bara höll oss hemma och bara var. Jo, och städade lite. Igår eftermiddag kom P hem med en skylift som vi har hyrt över helgen för att måla om balkong, vindskivor och fixa med diverse här hemma, men vädret vill tydligen annat. Här regnar det och vi får se hur långt vi kommer i planeringen, eller om vi måse tänka om. 
 
Nu, kaffe (även om jag har tagit mitt morgonkaffe och inte borde ta nästa kopp förrän efter lunch). Jag blir verkligen påverkad av vädret och är hur trött som helst idag, så kaffe behövs. Noel, han sover gott i sin vagn, och resten av killarna race-ar med MarioCart. Just nu leder P och Elias är ingen bra förlorare.....        ;) 
 
Hoppas ni får en bra lördag! 
Bye! 
 

Furuviksparken med djur och natur

Åh, så jag älskar sådana eftermiddagar som vi hade igår. Efter lunchen åkte jag och killarna iväg till Furuviksparken och mötte upp Madde med -e och tjejerna för att bara strosa runt i parken, kika på djuren, fika, strosa runt lite till, äta glass, och bara ha det gott. Elias och Simon sprang, och klättrade, runt med tjejerna och hade det jättekul, speciellt vid WildKids-området med pussel, utmaningar etc. Jag är så glad då jag fick gå och prata med Madde, även om man hela tiden måste vara med och hålla koll på killarna. Noel, han hängde på och kikade på djuren han också, och sedan sov han gott i vagnen en stund. En perfekt eftermiddag fick vi! 
 
Vid flera tillfällen igår uppstod Kodak-moments, och jag är så glad att jag fick till kortet på Elias uppe i träkojan (eller, vad det nu egentligen var vid ingången till WildKids-området), samt Elias och Simon vid havet. Fina killar. Bjuder på ett bildregn igen: 
 
 
 
 
Jag trodde nästan att Elias och Simon skulle tjata mer om att åka karuseller igår, men då både jag och Madde hade sagt att vi inte alls skulle till tivolit blev det inget tjat. Att springa runt och leka var roligt i sig, och de var inte svårnattade igår kväll, killarna. Jag längtar redan till nästa tur till Furuviksparken.        :) 
 
Bye! 
 

Race och lek på altanen

 

foto taget med min iPhone
 
 
Eftersom vi kom hem sent på natten mot måndagen från stugan var vi ordentligt trötta igår och hade bara en slappardag med lite lek, lite soffhäng, lite spel, och allmänt slappande. Välbehövligt. Idag är krafterna tillbaka och medan Noel sover förmiddag racar Elias och Simon för fullt med sina Bobby-bilar ute på altanen. Jag, ja jag sitter i solstolen och håller koll på dem.       ;) 
 
Om en timma är det dags för lunch och sedan ska jag och killarna iväg och träffa Madde med -e och tjejerna. Blir en mysig eftermiddag. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Söndag med lite ditt och lite datt

God morgon, söndag! 
 
Det är redan söndag och ikväll ska vi åka hem igen. Men, det är ikväll vilket innebär att vi har hela dagen på oss här i stugan. Elias har varit ner till sina tremänningar och tittat på Sommarlov på TV nu på morgonen, och nu väntar både Elias och Simon på att de ska få åka fyrhjuling med sin pappa. Noel sover, och jag ska ta mig an disken. Just nu drar mörka moln in över oss, så vi får se om vi kan dona på ute idag som vi vill, eller om det blir så att vi får vara inne. Oavsett så är det bara skönt att vara.        :) 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye! 
 

Slappardag och tremänning-häng

Vi har verkligen haft en slappar dag idag och inte gjort många knop alls. Skönt. En stund på eftermiddagen gick vi ner till udden för att spendera tid med släktingarna där, så medan jag satt och pratade med Ps faster Ruth, var P ute med Elias och Simon så att de kunde leka med sina tremänningar L, O och V på ängen. Gissa om de hade kul. Och, det är kul för oss att se så bra de leker tillsammans. Elias hjälpte även till att kratta gräs och kämpade på bra där en stund. Jo, och Simon var glad då han fick följa med ner till vattnet och kasta kottar. Noel, han sov gott i vagnen efter en stund.  
 
Dagens bilder får bli dessa: 
 
 
 
 
Nu är det dags att krypa ner och sova. Imorgon är en ny dag. 
Nighty-Night! 
 

Midsommar 2014

Igår firade vi midsommar här uppe vid stugan med två av Ps kusiner med familjer och faster. Det blev sillunch, en jättejordgubbstårta till kaffet och grillat till kvällen. Trots vädret, som bjöd på både regn och sol, hade Elias och Simon jättekul med sina tremänningar och lekte ute nästan hela dagen, och roligast för Elias var nog att åka med på släpet bakom traktorn. Det var stort.       :) 
 
 
 
 
 
 
Idag är det midsommardag och vi fick sovmorgon till halv tio. Så underbart. Och, ovanligt! Just nu regnar det ute och det lutar åt att det blir en mysa-inne-dag idag. 
 
Hoppas ni har hade en fin midsommarafton, ni också, och får en bra dag idag!
Bye! 
 

Packat, åkt och nu framme!

Efter att ha packat ihop oss under dagen och därefter åkt bil i sex timmar är vi nu framme uppe i stugan. Killarna sover och nu kryper jag också ner i sängen.  

bild via Instagram - iamisvarld 


Nighty-Night! 


Lite piggare, lite gladare!

Det blev inte så mycket sova när P kom hem igår då han var jättetrött, han också. Det blev heller ingen PW för att skrämma iväg förkylningen då hostan har retat upp halsen så pass att jag får blodsmak i munnen när jag hostar (F'låt, för mycket information kanske!), så jag vågade inte ta mig ut. Trots gårdagen måste jag ändå ha fått sova helt ok inatt då jag har nya krafter idag och (just nu) känner att jag kanske faktiskt orkar med dagen. Håller tummarna för det. 
 
Idag har vi åter haft några saker uppskrivna på vår ToDo-lista, killarna och jag. Nu är det check på IKEA där vi har shoppat lite diverse (så nu får vi se om stödbrädan Vikare fungerar till våningssängen eller om vi får lämna tillbaka den och helt enkelt köra med böcker som stöd istället) och maten har inhandlats. Sedan skulle jag vilja hinna baka lite idag, och vi behöver allvarligt få undan kassarna med saker vi ska skänka bort som står överallt och upptar onödig plats. Jo, så ska vi börja packa smått inför turen till stugan över midsommar. 
 
Tänk att den ena dagen aldrig är den andre lik. Och, tur är det då gårdagen var hemskt jobbig och idag har det bara varit mysigt med killarna. Även på IKEA skötte de sig jättebra: 
 
bild via Instagram - iamisvarld
 
 
 
I förmiddags, efter att ha handlat mat i affären här intill, gick vi ner till lekparken så att killarna skulle få leka av sig lite. Lite kul var att S och K, som bor på gatan bredvid, var där med sina killar (som är lika gamla som våra är) och våra och deras killar började leka tillsammans. Trots att vi bor så nära ses vi sällan, och det måste vi ändra på. Gissa om killarna var glada över sina lekkompisar, och gissa om de blev glada när även farmor kom förbi en kortis. En bra förmiddag, helt enkelt!       :) 

Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Förkyld och så så trött......

Idag är en sådan dag då jag vill hinka i mig kaffe efter kaffe efter kaffe. Jag antar att det är förkylningen jag har i kroppen som dag för dag gör mig mer och mer trött. Jag är tung i huvudet, näsan rinner, jag hostar, jag har inget tålamod (vilket inte alls går bra ihop med trotsig Elias, gnällig Simon och övertrött Noel som har valt att kasta om sovtiderna helt och hållet de senaste dagarna), och jag vill bara bara sova. Kanske sedan? När P kommer hem? Eller, i ett annat liv? Så trött..... 
 
Hursom, då jag inte har några krafter alls idag har jag slängt in dagens middag i ugnen och den får sköta sig själv i sex timmar nu (tre timmar kvar). Pulled Pork måste vara en av de mest lättlagade maträtterna som finns? Nu hoppas jag bara att köttet är bra och att det blir gott. Jag hoppas även att P har kafter kvar efter arbetsdagen och orkar ta killarna och middagsfix kväll igen, precis som igår, så att jag får gå och lägga mig. 
 
Så, färdiggnällt för denna gången. Nu är det mellanmålsdags för killarna och jag ska faktiskt ta en kopp kaffe till. Jag undrar om jag borde chocka kroppen och skrämma iväg förkylningen med en lugn PW i eftermiddag? Kanske fungerar? 
 
Hoppas ni mår bra och har en bra tisdag!
Bye!  
 

Sovmorgon, shopping och besök

Välkommen, måndag! 
 
Ny vecka, nya saker att fixa, men tyvärr inga nya krafter dock. De senaste fyra dagarna har Simon inte sovit lunch då vi tycker att han får börja vara vaken hela dagar så att han, förhoppningsvis, blir lättare att lägga om kvällarna. Runt lunchtid går det bra, men när eftermiddagen kommer får man avleda och hålla igång Simon så att han inte somnar. Den stora fördelen med att vara vaken är att Simon har sovit bra och länge (för att vara Simon) om morgnarna dessa dagar. Idag vaknade Noel först av oss, klockan kvart i åtta, vilket var så skönt. Sedan vaknade vi till alla, en efter en. Trots sovmorgon är jag ändå trött idag och jag bara längtar efter kvällen då jag får gå och lägga mig tidigt. Jag längtar efter då Noel åter sover hela nätter. 
 
Hursom, vi har idag checkat av en av punkterna som ska fixas inför turen upp till stugan över midsommar. I förmiddags, efter Sommarlov på TV, for vi in till Jysk och köpte sängkläder till Simon som han kan ha när han börjar sova i våningssängen. Hittills har han velat sova i resesängen då han är rädd för att ramla ner, även om han sover i underslafen. (Vi måste komma på något fiffigt sätt att få till en kant som håller honom i sängen när han i sömnen snurrar runt. Hur får man till en bra kant i underslafen på IKEAs våningssäng Tromsö?) Snart är det dock dags för Simon att börja bekanta sig med våningssängen och då Elias har Blixten-sängkläder ska Simon så klart också få ha det, och det var det vi shoppade. 
 
Efter lunch fick vi spontanbesök av killarnas farmor och killarna har busat, visat leksaker, småbråkat, studsat studsmatta och hållit igång för fullt medan farmor var här. En spontan lässtund blev det också, och Elias gillar verkligen LasseMaja-böckerna. Just nu läser vi LasseMajas Detektivbyrå - Simborgarmysteriet och är nära en lösning. Spännande spännande!       ;) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Nu är det dags att lägga Noel så att han får sova lite eftermiddag, och då det är måndag blir det sedan tacomiddag här som vanligt.
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

En eftermiddag och kväll i Furuviksparken

Igår eftermiddag, vid femtiden, åkte vi iväg för att möta upp Madde med -e och familj och spendera eftermiddagen och kvällen i Furuviksparken. Det blev en perfekt eftermiddag och kväll där. Efter att först ha ätit lite middag, i väntan på att klockan skulle slå sex, köpte vi sedan åkband till Elias och P och sedan var det karuseller som gällde för hela slanten. Elias sprang omkring med kompisen M och åkte alla karuseller, och Simon drog i sin pappas hand och ville åka hela tiden han också. Simons favorit blev barnrallyt, som han åkte om och om och om och om och om och om igen, och lyckan var att få den gula racerbilen när det var hans tur att åka. (Killen som skötte karusellen såg till att skicka iväg tomma bilar så att Simon skulle få just den bilen när det var hans tur. Så snällt av honom.) Det bästa var att åkbandet kostade endast 130:- efter kl.18 (i normala fall 199:-) och att det inte var någon kö till karusellerna, så killarna kunde bara åka och åka och åka. Perfekt!       :) 
 
Ett bildregn från gårdagen: 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhoneInnan jag åkte hem med Simon och Noel (som var bra trötta) vid åttatiden och tog kvällen, hann vi även lyssna lite på Lahle som uppträdde. P stannade sedan kvar en stund med Jeppe och tog en öl, medan Elias fick stanna kvar med kompisen G med föräldrar som han sprang på precis när vi skulle åka hem. Så, klockan halv tio kom Elias hem efter att ha fått stanna kvar och åkt ännu mer karuseller med kompisen, och sedan blivit skjutsad hem. Gissa om vi hade en väldigt nöjd och glad, men även väldigt väldigt trött, Elias här! Jo, och väldigt väldigt lättlagd Simon då han inte har sovit lunch på tre dagar.        :)  

Ska slutligen berätta, att medan vi stod och pratade med kompisen Gs föräldrar började Simon och Noel plötsligt gosa. Sötnötterna. Ett riktigt pusskalas blev det och jag kunde så klart inte låta bli att knäppa kort på dem. Älskade sötnötter. Det är bra att de tycker om varandra!         ;) 

Vi får se när vi åker iväg till Furuvik nästa gång. Både Elias och Simon har tjatat om att de vill iväg idag igen, och åka karuseller. Men, karusellåk blir det inte varje gång då det i längden kostar med åkband. Vi får helt enkelt passa på när tivolit har kvällsöppet till kl.23, och det inte finns några köer. Nästa gång blir det att titta på djuren, eller så får vi åka iväg för att fika kanske. Glass är allt bra det också.         ;) 
 
Bye! 
 

Samlar kraft....

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Ibland är det bara skönt att få vara hemma, ligga i solstolen och samla kraft. Så är det idag. Det tog emot att stiga upp i morse, och jag är fortfarande trött. Tur nog har Noel, för en gångs skull, sovit förmiddag ordentligt (och inte vaknat efter 40min), medan Elias och Simon har lekt ute. En skön perfekt förmiddag. 
 
Snart lunch och sedan står shopping på ICA Maxi på ToDo-listan. Tror det blir så att alla tre killarna får följa med idag, och Simon ska (tillsammans med Elias) få vara på Minilandet för första gången. Spännande att se hur det går.       :) 
 
Hoppas ni har en fin torsdag och kan njuta av solen, ni också! 
Bye for now! 
 

Dagens killar

Det var inte det lättaste att fotografera killarna idag. Eller, det är det aldrig. Alltid är det någon som tittar åt ett annat håll, viftar med händerna, hittar på något, eller så är det jag som siktar helt fel med kameran. Som sagt, inte lätt. Bjuder hursom på en Dagens killar i alla fall. Älskade sötnötter. 
 
 
 
 
För övrigt har Noel idag haft på sig tröja och byxor för första gången, och inte body, vilket var stort. För mig. Plötsligt blev han så stor. Lille killen, som inte är så liten längre.        :) 
 
Bye! 
 

Skolavslutning och sommarfina killar

Onsdagen den 11juni. Imorse slog det mig att det borde vara dags för skolavslutning snart, och tur nog kikade jag in på kommunens hemsida för att kika på lärsårsdatan, för att där upptäcka att det är idag. Så, idag har vi svidat om till skjorta och varit förbi en kortis på jobbet för lite skolavslutning. Tyvärr blev både Elias och Simon blyga då de såg aulan med alla människorna, så vi kunde inte gå in och se på betygsutdelning etc som jag hade hoppats på att få göra. Jag hann heller ej träffa alla kolegor som jag hade önskat, men vi kikade förbi på jobbet och det var det viktigaste för mig. 
 
Fina Elias och Simon idag i snygga matchande skjortor: 
 
 
 
 
Straxt innan lunch började det regna här men nu verkar regnet ha gett sig och jag hoppas att vi får en fin eftermiddag. Elias väntar på att få komma ut och bada i poolen, och Simon på att få komma ut och leka. Dags att släppa ut dem. I kväll hoppas jag att vi orkar grilla och äta gott då P äntligen kom hem inatt. Hela familjen hemma igen.        :) 
 
Hoppas ni har en bra onsdag!  
Bye! 
 

Ingen koll.....

Det är tur att jag har vänner som håller lite koll på mig, eller informerar mig om saker och ting. Här skiner solen idag och medan Elias och Simon plaskade med vatten i förmiddags kom Elin förbi för lite prat. I och med att jag igår köpte kläder till killarna till midsommar tyckte jag att jag var ute i god tid, så döm min förvåning när Elin informerade mig om att midsommarafton är redan nästa vecka! Jag var säker på att det fortfarande är två veckor kvar. Rackarns. Så, jag måste sätta igång och tvätta sängkläder etc som ska med upp till stugan, om vi bestämmer oss för att åka dit. Tack Elin, för att du håller mig uppdaterad.        ;) 
 
Idag har vi bara en slöardag här och jag försöker njuta av solen så mycket som det går. Elias och Simon har byggt sig en koja under bordet på altanen dit de flyr när det blir för varmt och de behöver pusta ut. Annars står vattenkrig på ToDo-listan idag, och sedan måste jag tänka ut en plan för hur jag/vi ska få Noel att börja äta ordentligt så att jag kan sluta amma. Är redo att ge upp här. P är iväg och jobbar på annan ort, åkte vid lunchtid i söndags, och det blir så påtagligt hur tungt det är när jag måste ta alla måltider med Noel själv. Så, jag måste komma på en plan. 
 
Hursom, Elias och Simons vattensprutor i poolen väntar.... 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra skön dag i värmen! 
Bye for now! 
 

Denna mammas vardag

Jag skulle vilja - börja läsa en bok ikväll, och fastna i den. Eller, så skulle jag vilja krypa ner i soffan och se en romantisk komedi. Eller, påbörja något pyssel som jag har i huvudet. Eller, mindre roligt, ta tag i och sortera tvätthögen nere i källaren. 

Jag har - fixat undan alla kvällsbestyr redan; tumlaren går, diskmaskinen går, alla matlådor är fixade, det är undanplockat ute på altanen, och allt är redo för natten. Varför? Jo... 

Jag kommer att - somna alldeles snart samtidigt som killarna. Jag gör verkligen det varje kväll nästan. En mammas vardag. Nej, kanske inte. Men, denna mammas vardag. Jag önskar att jag hade mer kraft och kunde göra mer. Hur ska jag få det? Jag har dessutom de senaste tre veckorna dragit ner på kaffe från sex-sju koppar/dag till tre, så hinka kaffe är längre inget alternativ heller. Måste klura ut något. 

Avslutar med en lite somrig bild på Elias. Han älskar att bada och plaska, han. Efter att det hade regnat idag kom solen åter fram, och då åkte badbyxorna på och Elias ner i poolen.      :) 

bild via Instagram - iamisvarldNighty-Night! 


Regn = shoppingtime

Då det började regna igår eftermiddag packade jag och killarna in oss i bilen och åkte till Valbo för lite shopping. På Lindex har jag spanat in snygga skjortor till skolavslutning och midsommar till Elias och Simon, men då bådas storlekar är slut på nätet innebär det att jag måste försöka hitta och köpa skjortorna i butik istället. Så, vi shoppade. Tyvärr var Elias stl.110/116 slut inne i Valbo också, vilket innebar att det fick bli shopping och en tur in till stan idag också.
 
Våra fynd; 
 

Ny pyjamas och två T-shirts till Elias... 

... en T-shirt och pyjamas till Simon...

... lite nytt till Noel till sommaren...

... och så snygga skjortor och Pikétröja till midsommar.
 
 
 
 
Har jag sagt att jag älskar att shoppa!?! Lite kul är att även killarna gillar det.        ;) 
 
Bye! 
 

Sommarlov!

Äntligen har Sommarlov på TV börjat! Elias har väntat i flera veckor nu, för i två somrar har vi kikat på Sommarlov under sommarlovet. Det hör liksom till. Så, nu vet vi vad vi gör mellan kl.09-10 om morgnarna.       ;) 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Vi var iväg och shoppade igår och ska iväg på shopping idag igen. 
 
ByeBye! 
 

Förmiddagsdopp!

 
 
  
Jag beundrar Elias. Trots lite kyligt vatten och solen i moln så tog han sig ett förmiddagsdopp och plaskade runt i poolen här hemma. Jag hade sett fram emot att sitta i solstolen en stund, precis som igår, men solen ville inte riktigt. Så, istället blev det en PW och lika nöjd med det är jag.         ;) 
 
Hoppas ni har en bra och fin söndag! 
Bye! 
 

Säsongspremiär i Furuviksparken 2014

Vilken underbar sommardag vi hade här igår! På förmiddagen hann jag ligga i solstolen en stund medan Noel sov förmiddag, vilket var underbart skönt. Det var precis lagom varmt och fläktade precis lagom mycket. Efter att Simon sovit lunch åkte vi sedan iväg till Furuviksparken för första gången i år, och där blev det glass i värmen, dans till SeanBanan, lite strosande i parken, och Elias och Simon hann åka lådbilarna en gång. Riktigt mysigt att få en familjedag tillsammans.       :) 
 
Några bilder tagna från vår första tur: 
 
 
 
 
Då det var så otroligt mycket folk i FuruviksParken igår, och väldigt långa köer till åkattraktionerna, hann Elias och Simon tyvärr inte åka karuseller som de önskade. Så, någon mulen dag mitt i veckan ska jag och killarna åka iväg till Furuviksparken igen och förhoppningsvis slippa köerna så att Elias och Simon kan åka de karuseller de vill. Precis som jag skrev för ett år sedan, så är det så jätteskönt att ha ett säsongskort då vi kan åka iväg även kortare, eller längre, turer till Furuvik precis när vi vill. Sommaren har precis börjat!        ;) 
 
Hoppas ni hade en bra lördag, ni också! Nu är det söndag, solen skiner och jag hoppas på en lika fin dag idag igen. 
Bye! 
 

En efterlängtad PW

Så skönt det var att komma ut på en efterlängtad PW i förmiddags. Jag har inte hunnit ta mig ut på en PW på en vecka, och varje dag har jag velat ta mig ut men inte hunnit, eller prioriterat bort det. Det har även känts i ryggen. Intressant. Men idag, idag kom jag äntligen iväg. Att solen sken på nästan klarblå himmel och det var varmt och skönt ute var helt underbart. Noel, han sov sig igenom PWn.       :)
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Nu har vi hämtat vanhamummu hit till mina kära föräldrar och fika står på tur. Elias och Simon har varit ute näst intill hela dagen, och vi njuter för fullt här. 
 
Hoppas ni har en bra 6juni! 
Bye! 
 

Fina fina killar och en tjatig mamma

Ibland slås jag av vilka fina killar vi har, P och jag. Visst, jag är nästan dagligen toktrött på dem, deras tjat, deras bråk, deras (speciellt Elias) trotsande etc etc. Men, så kommer det stunder ibland och då slår det mig. Fina fina killar. Älskar er så otroligt jättemycket! 
 
Kort knäppta då Elias och Simon stod där på balkongen hos vanhamummu och tittade ut på världen:
 
 
 
 
Och, så Noel, sötnöten, som till slut slocknade efter att ha varit vaken länge för att leka med storebröderna och vanhamummu: 
 
 
 
 
Jag är förövrigt en tjatig mamma. Jag vill inte alls vara det, och jag ser fram emot den dagen då Elias och Simon börjar lyssna på mig så att jag slipper upprepa mig två-tre-fyra-fem-sjuttioelva gånger. Men, jag antar att de vill lära sig den hårda vägen. Väl här hemma hos mummu och ukki, efter besöket hos vanhamummu, har Simon klättrat upp och ned på den lilla bänken som står på altanen. Jag har sagt åt honom att man inte får klättra på den, att man sitter ner på bänken och ska man stå upp får man göra det på golvet. Om Simon lyssnade? Nej. Däremot ramlade han tillslut ner från bänken när han stod där och stora tårar föll nedför hans kind. Tänk om det räckte att jag bara säger till en gång och killarna lyssnar. Som sagt, det kanske kommer en sådan dag? Tills dess får jag vara en tjatig mamma till våra killar. Våra fina fina killar.         :) 
 
Bye! 
 

Hos mummu och ukki...

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Killarna tog sovmorgon till klockan8 imorse! Så skönt. Eller, Elias och Noel vaknade nog straxt innan, men de låg i sängen bredvid mig och småbusade så jag kunde dra mig en stund. Mysigt att ligga och småslumra och samtidigt lyssna till dem. Simon, som inte alls ofta sover länge, somnade om efter att ha vaknat redan vid sju-tiden och vaknade sist idag. Skönt med sovmorgon!
 
Medan jag plockar ihop våra saker så att vi kan åka iväg till vanhamummu snart leker killarna i lekrummet. Noel är tydligen hajen, och Elias och Simon måste hålla sig ifrån honom. Sötnötter! 
 
Hoppas ni får en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Simon 3år

 
 
 
Den sista maj fyllde vår Simon äntligen 3år. Som han har väntat. Och, vi också för den delen. Det känns som att han har nått en liten gräns och håller på att bli en kille nu, inte bara en liten kille utan en kille. Bara nu under våren har han blivit torr både dag- och nattetid, vilket vi har mummu och ukki att tacka en del för då moroten har varit att han får följa med på husbilssemestern tillsammans med Elias och kusin O om han inte har blöja. Det har fungerat. Duktige kille! 
 
Samtidigt som Simon håller på att växa upp finns det små detaljer som jag försöker hålla kvar som 'gör' honom liten fortfarande. Simon älskar att prata, och han gör det från det att han vaknar på morgon tills det att han somnar på kvällen. Vissa ljud sitter inte helt än utan kommer nog senare, men sedan finns det hela ord som Simon fortfarande säger 'fel' och jag/vi har så svårt att rätta honom för när vi väl gör det, rättar honom, kommer han att börja säga rätt och därmed är det söta borta för evigt. Då kommer han verkligen bli stor. Jag tror att vi måste filma honom med videokameran när han säger just dessa ord, och på så sätt föreviga hans tal. 
 
Några av Simons ord som är så söta: 
 
putan = flygplan 
kåsså = också 
Ias = Elias 
kässa = väska 
 
 
På födelsedagsmorgonen firade vi Simon med sång och födelsedagspaketer, även om det tog några minuter för Simon att vakna till och sluta gråta. Stackarn, inte lätt att bli väckt till sång. När han hade hämtat sig öppnade Simon dock glatt sina paketer och när eftermiddagen kom fixade vi ihop ett spontant födelsedagskalas och bjöd in tremänningarna E, A och J med föräldrar. Simon önskade sig en massa jordgubbar, och han älskar glass, så det fick bli en väldigt enkel glasstårta med jordgubbar på som födelsedagstårta. Simon blev jättenöjd.         :) 
 
Spontant treårskalas: 
 
 
 
 
Uppe i stugan lyckades Simon ramla i både ett dike och bli genomsur, bränna sig på brännässlor, samt ramla in i öppna spisen med huvudet före under vår vistelse. Inte lätt att bli stor samtidigt som man är liten. Nu har han en fint grön och gul jättebula på huvudet. Älskade kille. 
 
Bye! 
 

Iväg igen


foto taget med min iPhoneP jobbar, och jag och småkillarna har packat in oss i bilen nu för att åka iväg till mina kära föräldrar i några dagar. Är det sommarlov så är det!     :) 

Bloggat i farten. 
Bye for now! 


Årets första tur till stugan

Då vi fick veta att Ps kusin med familj från Luleå skulle åka ner till stugan (deras stuga som ligger på udden nedanför vår) sista veckan i maj packade vi ihop vårt här hemma och for iväg, vi också. Tre härliga dagar med sol och två regniga dagar fick vi, men vad gjorde det när killarna fick träffa och leka med tremänningarna, åka med sin pappa på gräsklipparen, plaska och leka med vatten, äta glass, åka fyrhjuling (på den lilla röda, den blå och den stora gula), springa nere på ängen, fira Simons födelsedag, och bara vara. Elias plockade som vanligt fina blombuketter till mig, speciellt liljekonvaljbuketten var jättefin, och jag blev som vanligt jätteglad. Noel, han fick bekanta sig med gräs för första gången, samt åka fyrhjuling för första gången i sitt liv och han gillar fyrhjulingar, han också. (Att få honom att titta in i kameran var dock väldigt svårt.) Älskade killar!           :) 
   
Ett bildregn från vår första tur till stugan: 
 
 
 
 
 
Nästa tur upp till stugan blir förhoppningsvis till midsommar, som vanligt. Jag hoppas att vi då får till ett land och kan plantera jordgubbar (som just nu står och växer till sig i tillfälliga krukor), gräslök och morötter. Gräslöken och morötterna borde vi ha planterat denna vända, men det hann vi tyvärr inte med. Sedan får vi se vilket projekt vi ska ta detta år. Förra året målade vi om stugan, och året innan det fixade vi till lillrummet där Elias sover (och så småningom även Simon ska sova). Vi får se vad vi bestämmer oss för att fixa i år. Det finns att göra, vi måste bara bestämma oss för vad...... 
 
Bye! 
 

Noel - åtta månader

 
kort taget uppe i stugan
 
 
Det har varit en, faktiskt, bitvis jobbig månad. Det känns som att det har hänt mycket utvecklingsmässigt, men egentligen håller Noel på att gå igenom en fas då han blir jätteledsen nästan varje gång jag eller P lämnar rummet (vilket är väldigt jobbigt). Pappa har för övrigt blivit favoriten här och så snart han kommer in i rummet vill Noel upp till honom och mysa. Noel vill gärna vara nära mest hela tiden, och även nattetid vilket gjort att vi sovit mindre bra den senaste månaden. Mat är han fortfarande heller inte så intresserad av utan vill allra helst amma, och vi ser fram emot den dagen då mat och sömn börjar flyta på bättre. 
 
Dagen innan sin 8månadersdag vägde Noel 8970g och var 68,5cm lång. Han följer sin kurva och det känns skönt att han har gått upp i vikt trots att han inte har ätit så bra. Då har vi kommande månad på oss att få igång maten, känns det som. Två tänder har också tittat upp under månaden som gått, den första i mitten av månaden och den andra två dagar innan 8månadersdagen, och förhoppningsvis kommer Noel på att han kan använda tänderna när han äter. De är rackarns vassa, de där små tänderna..... 
 
Annars springer Noel omkring i sin gåstol om dagarna, eller sitter och leker med sina leksaker eller Duplo. Att ligga på mage är fortfarande inte roligt, även om han ligger kvar längre och längre stunder för varje gång. Roligt är att Noel har börjat 'leka' med sina storebröder: han står intill dem när de busar och skrattar med dem, eller åt dem. Så sött. 
 
Något Noel inte tycker om, till skillnad från sina bröder, är att åka bil längre sträckor. (Elias och Simon har i regel somnat när de har suttit i bilen, och att åka till stugan eller mina föräldrar har inte varit något problem.) Nu gäller det verkligen att passa in bilfärden i Noels sovstunder, och att åka bil kvällstid är nog det bästa. 
 
Slutligen, jag kikade tillbaka i bloggen och hittade kortet på Simon 8månader gammal. Så lika men ändå så olika. Jag är så glad att jag har bloggen att titta tillbaka i. Sötnötter.           :) 
 
Bye! 
 

Huvudvärk, lek och bus....

God morgon, tisdag!
 
Fy, för att vakna med huvudvärk. Både igår och denna morgon har jag fått tala om för Elias och Simon att de inte kan hålla igång, brumma och köra bil, sjunga för fulla muggar, eller busa och skrika då jag har ont i huvudet. Om de kommer ihåg det? Japp, i fem eller tio minuter. Sedan är det jag som får påminna dem om och om igen. Jag hoppas att Alvedonen som jag har stoppat i mig börjar verka snart och att vi kan komma igång med dagen som vanligt snart. Inte kul med huvudvärk..... 
 
Igår hade vi härligt varmt och soligt väder här, och jag njöt de små stunder då jag kunde sitta på altanen i solstolen. Noel satt ute och lekte han också, men ville inte alls ha på sig vare sig mössa eller keps, så det blev inga långa stunder. (I skuggan blåste det lite kallt och därav mössa som alternativ.) Idag blåser det istället kallt och solen har ännu inte tittat fram, och prognosen säger att det ska regna i eftermiddag. Jag hoppas att det inte blir så då både Elias och Simon vill bada i poolen idag, men vi får se. 
 
Nu är det snart lunchdags, och tvättmaskinen ropar på mig. Dags att sätta igång dagen.
 
Buskillarna i soffan i förmiddags framför Barnkanalen: 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye! 
 

Då är vi.....

Hemma. 
 
Det är det killarna brukar säga när vi kör in på uppfarten efter att ha varit iväg på resa, handlat eller bara till förskolan. Igår kom vi hem klockan elva på kvällen, så alla killarna sov och orkade inte säga 'Hemma'. Men, vi är hemma igen efter fem dagar uppe i stugan. Och, vi har (nästan) varit avskärmade från verkligen då vår NetOne-sändare som vi har uppe i stugan dog på onsdagen, och därmed även mina chanser att blogga, uppdatera och Instagramma. Skönt, visserligen, men samtidigt har Noel blivit åtta månader, Simon har fyllt hela tre år, och killarna har åkt fyrhjuling och lekt uppe i stugan för fulla muggar, vilket jag så klart hade velat dokumentera. Så, idag och imorgon kommer förhoppningsvis några inlägg så att jag får in det här på bloggen. 
 
Idag har vi en tvättdag här hemma så att vi kan packa om våra väskor och imorgon, eller onsdag, fortsätta med ytterligare en liten tur till då vi ändå har sommarlov nu. Skönt att inte ha några tider och dagar att passa nu, vi kan fara och hitta på saker att göra precis som vi vill. Ute skiner solen och jag hoppas att det inte blåser kallt så att vi kan vara ute hela dagen. Nu först, dusch och sedan kaffe på altanen medan killarna leker ute.        :) 
 
 
 
 
Ha en bra måndag! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!