Jeans blir jeansshorts

Elias är expert på att slita ut sina jeans; han leker, kryper, hoppar, ålar, studsar, simmar på golv, leker, springer, slänger sig, och mer därtill. Till slut går jeansen sönder och oftast blir det hål vid knäna. Idag har både Elias och Simon fått ta ett par gamla jeans och klippa av dem till shorts som de kan ha på sig i Thailand. Jättekul, tyckte Elias, som även fick klippa av Noels gamla byxor. Perfekt, tyckte jag då jeansen kan användas ett tag till!       :)
 
 
foton tagna med min iPhone
 
Bye! 
 

Sista dagen på förskolan....

Idag har Elias och Simon gjort sin sista dag på förskolan som de har gått på. Efter julen ska killarna börja på en ny förskola och istället för att gå på Blå kommer de att gå på Droppen istället. Det kommer nog att kännas konstigt att inte börja med inskolning på avdelning Blå efter julen, att inte parkera bilen på parkeringen där vi har stått så många gånger nu, att inte gå den lilla vägen fram till förskolan, inte gå inne på gården, och att inte lämna killarna på avdelningen som vi har tyckt så mycket om. Men, jag tror (jag hoppas hoppas verligen) att det kommer att gå bra på den nya förskolan som vi byter till efter jul, och just nu känns det faktiskt jättebra. Elias är lite ledsen då han inte kommer att få träffa sina kompisar mer, medan Simon inte riktigt förstår vad som väntar, men det var glada killar som jag hämtade hem idag och jag tror att vår resa till Thailand bidrar till det. 
 
foto taget med min iPhone


 
Beslutet att byta förskola tog vi, P och jag, då Noel inte fick plats på Blå och istället för att han ett halvår skulle gå på en avdelning som vi inte alls har höga förhoppningar om och bara ha Noel på förvaring där, började vi fundera på alternativ. Då avdelningens bästa fröken dessutom slutade efter sommarlovet, kände vi båda att det inte var något som höll oss kvar lika mycket som tidigare. Hade fröken S varit kvar hade vi säkert tänkt annorlunda. Bytet innebär också att vi slipper lämna och hämta på två olika ställen under våren, samt att vi efter sommaren fortfarande kan parkera bilen på ett ställe och lämna/hämta i samma byggnad trots att Elias börjar i förskoleklass. Om vi kan slippa att ha det stressmomentet i vårt liv så väljer vi det. Sedan tror vi, både P och jag, att det är enklare att flytta på Elias och Simon, att skola in dem nu på Droppen, än att skola in Noel på en avdelning som är helt ny för honom, utan storebröderna, låta honom gå där i ett halvår, för att sedan flytta på honom och skola in honom på nytt på nästa avdelning.
 
Jag hoppas verkligen att bytet av förskola kommer att gå bra, att vi har tagit rätt beslut, och från och med nu är det Droppen som gäller. Efter vår resa ska vi hälsa på på nya förskolan, lite för-inskolning så att killarna får bekanta sig med lokalerna, fröknarna och sina nya kompisar, och det ska bli kul. Förhoppningsvis kommer inskolningen i januari då att flyta på bra. (När jag fick veta att fröken S vikarierar på Droppen lite då och då blev jag så otroligt jätteglad och har vi tur kommer killarna att fortsätta träffa henne under sin förskoletid ändå. Gissa om P och jag håller tummarna!) Vi kommer dock avsluta vistelsen på Blå och göra allra sista dagen genom att vara med på Lucia-firandet den 12december, och jag tror att det blir mysigt för Elias och Simon att avsluta med lite lucia, mys, fika och lek med kompisarna.  
 
Bye! 
 

Elias nyfriserad!

Idag håller vi på att checka av punkt efter punkt på ToDo-listan. Nu är Elias nyfriserad och han blev jättenöjd. Jag också, för den delen. Grönt hår fick han på köpet. Sötnöten.     :) 


foton tagna med min iPhone 


Nu är det min tur att sitta i frisörstolen. 

Bloggat i farten. 
Bye for now! 


Fredag, shopping, städ och sedan mys

Då är fredagen här och det är full fart. Jag är fortfarande förkyld och saknar tiden då man bara kunde krypa ner under ett täcke, sova i några timmar om man somnade, eller bara ligga och slötitta på TV eller film. Men, istället har torsdagen och fredagen rullat på med killar som har alldeles för mycket energi för att den här mamman riktigt ska orka med. Igår kväll, efter att killarna somnat, var jag så trött så trött och orkade knappt hålla ögonen öppna där jag satt i soffan och väntade på P som skulle komma hem efter att ha varit iväg en sväng till jobbet. Risk för att det blir samma sak ikväll igen. 
 
Hursom, idag har jag och killarna varit in en kort sväng till Valbo och köpt vita T-shirts till Elias och Simon som jag har tänkt att de ska ha på årets julkort. Jag har en tanke och vet hur jag vill att årets julkort ska se ut, så det ska bli spännande att se om vi får till det. (Och nej, det är verkligen ingenting speciellt jag har tänkt mig men att fotografera alla tre killarna samtidigt är som sagt inte det lättaste längre.) Måste bara komma ihåg att packa ner tomteluvorna till Elias, Simon och Noel i resväskan.       :)  
Nu börjar jag längta ordentligt till Thailand och när jag kikar på inläggen från december 2012, som detta, så längtar jag ännu mer. Tänk att vi, om en vecka, faktiskt befinner oss i värmen, badar och plaskar, äter gott, och njuter för fullt! Yeay! 
 
Jo, sedan har Elias gått och blivit förtjust i en orange vinterjacka på H&M, så den har vi också spanat in och provat idag. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken jacka han ska få, men då dragkedjan på hans nuvarande börjar krångla och han har svårt för att knäppa jackan sjäv måste han nog få en ny. I vanliga fall har han stl116 på kläder, men när vi provade jackan satt faktiskt stl.122 bäst. Snyftar nästan här, han växer alldeles för fort..... Funderar så klart på om Simon också ska få en ny vinterjacka, och vilken det i sådana fall ska vara. Annan färg men samma modell? Och, om jackan som Noel ska få ska vara liknanade, men ytterligare en annan färg och matcha storebröderna, eller en helt annan jacka. Hmmmm.... stora och viktiga beslut här.       ;) 
 
Nu ska vi ta och snabbstäda innan P kommer hem medan råriset står och puttrar på spisen, sedan är det fredagsmys som gäller. 
 
Hoppas ni har en bra fredag och får en mysig kväll! 
Bye! 
 

Tycker lite synd om mig själv.......

Med knappt något röst, tung i huvudet och huvudvärk, näsa som rinner, förkyld och trött försöker jag orka med denna onsdag. Det som stressar mig är att jag har jättemycket att göra, dona och fixa med vilket innebär att jag inte har tid att vara sjuk. Om en vecka (1vecka!) åker vi till Thailand och jag vill så klart vara frisk tills dess. Att vi åker om en vecka (1vecka!) innebär också att allt inför advent och all julstök måste hinnas med denna vecka så att adventsljusstakarna står i fönstren, julgardinerna är uppe, tomtenisseklapparna är inslagna (hur vi nu ska lyckas med det då Noel sover så oroligt på kvällarna?!), ledtrådarna är fixade, lussebullarna är bakade, och ja allt som hör julen till är klart och väntar på oss när vi kommer hem. Att jag åkt på förkylningen innebär även att jag inte orkar ta mig ut på PWs eller träna, så de sista två kilona jag hade hoppats på att gå ner inför resan får snällt hänga med mig ett tag till. Det i och för sig gör inte så mycket, det är allt annat jag är mest stressad över.... 
 
Så, då huvudvärken nu verkar ge sig efter några Alvedon och en kopp kaffe ska jag sätta igång med att springa runt med kameran och fotografera ledtrådar till tomtenisseklapparna. Sedan ska jag boka in ett möte med tvätthögen, tror jag.  
 
Slutligen, min utsikt från köksbordet nedan. Gillar att småfåglarna har gott om mat nu, solrosfrön, under hösten och vintern, och att vi får kika på dem när vi sitter runt köksbordet. Han köpte en rejäl fågelmatare från Granngården, P.         :)
 
foto taget med min iPhone


 
Hoppas ni mår bra och har en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Dagens killar.....

De börjar bli omöjliga att fotografera, Elias, Simon och Noel, men jag försöker. Idag har de matchat varandra, sötnötterna. Bjuder på en suddig bild, men den får en att le lite i alla fall. Älskade killar.       :) 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Måndag med nya krafter

Imorse lämnade jag och sötnöten nedan av Elias och Simon på förskolan, och oj så roligt det är att gå tycker Noel. När vi inte har bråttom någonstans och kan strosa på i Noels takt, brukar Noel få gå till bilen/parkeringen från förskolan och han är lika glad varje gång. Han blir också lika arg varje gång när han inte längre får gå utan måste hoppa in i bilen och åka iväg. Sötnöten.  
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Det är skönt att det kommer nya dagar. Igår var en mindre rolig dag då jag var toktrött och därmed ledsen och arg för minsta lilla, vilket bland annat berodde på att jag inte fick någon sovmorgon. Imorse vaknade vi alla efter halv åtta, men trots att jag fortfarande är trött var jag inställd på att stiga upp tidigt med killarna, tända ljus och sätta igång med morgonrutinerna, vilket gjorde det hela mycket lättare. Nu ska jag orka dona på här hemma idag innan killarnan ska hämtas på förskolan, har en del saker att pricka av på ToDo-listan och det är lika bra att ta tag i dem. 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye!
 

En lugn lördag med bullbak och mek

Vi har haft en väldigt lugn lördag här, vilket har varit jätteskönt. Medan P tog med Elias och Simon ner till farmor för att installera hennes nya TV, passade jag på att baka bullar medan Noel sov förmiddag/lunch. Sedan har vi bara varit, tittat på RöjarRalf på NetFlix, fikat, och lekt. På eftermiddagen tog Elias min gamla dator och började skruva isär den för att se hur den ser ut inuti. Tanken var att vi skulle skicka den till förskolan så att de där kan skruva isär och prata om teknik, men en av fröknarna berättade att de längre inte får göra sådant då teknikprylarna kan innehålla farliga delar. Så, då får det skruvas här hemma istället. En nöjd Elias visade upp en soppåse när kvällen var slut där han hade lagt alla tangenter, små skruvar, moderkort och allt som finns i en dator. Tänk att det är så kul att skruva isär saker!         :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Nu ska vi snart ta kvällen då jag börjar känna mig förkyld och tung i huvudet. Först dock lite TV, innan vi slocknar. 
 
Hoppas ni har haft en bra lördag! 
Bye! 
 

Fredagskväll, mys och film...

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Fredagskvällen är här och vi har lyxat till det med ett glas rött, jag och P. Elias och Simon har suttit och mumsat i sig popcorn i soffan, och Noel hängde här vid köksbordet med mig, P och vår popcornskål. Japp, även Noel älskar popcorn. Sötnöten. Och, på något sätt har han lyckats hålla sig från att sätta i halsen trots att popcorn är luriga.       :) 
 
I förmiddags var det dags för fotografering på förskolan för Elias och Simon, och det ska bli kul att se hur korten blir. Noel tyckte att det var jättekul att få hänga på förskolan medan vi väntade och gick runt runt och kikade. Japp, han gick! När det blev allt för många barn runt honom som knuffades satte han sig ner och hoppade fram på rumpan som han brukar, så han varvar det här med att gå och hoppa fram. Ska bli så spännande att se när han väljer att gå hela tiden, är inte alls länge kvar känns det som. 
 
Efter fotograferingen har vi sedan hängt här hemma hos oss med Elias och Simons kompis T, samt hennes mamma Malin och lillebror L. Alltid kul att få sitta och prata medan killarna leker för fullt. Tack snälla för idag!     :)
 
Nu väntar en filmkväll, tror jag, och bara mys. 
Hoppas ni har en skön fredagskväll! 
Bye! 
 

Shopping Ullared -check!

Då har Noel och jag varit iväg till Ullared, fram och tillbaka. I lördagskväll for vi ner till mina föräldrar för att sova över där, på söndagen hinna umgås lite samt hälsa på vanhamummu, och sedan på kvällen fara ner till Göteborg och bror, Karin och kusin O där vi sov över en natt. På måndagen klev vi in på Ullared straxt efter tio och vilken bra dag vi hade; det var inte alls mycket folk som handlade så att jag periodvis kunde busa med Noel och snurra vagnen runt runt som en karusell bland gångarna, jag kunde gå på i bra takt mellan avdelningarna när jag önskade, Noel var för det mesta glad och mysig att gå runt med, han sov gott i vagnen i över två timmar (vilket gav mig tid att shoppa i lugn och ro), det gick bra att gå med dubbla vagnar i början och slutet av shoppingen (däremellan stod den ena vagnen parkerad på kundvagnsparkeringen på plan2 dit vi gick och lastade av saker med jämna mellanrum), och årets julklappar är nu klara. (Sånär som på julklappar till kusinerna L och J som jag inte hittade på Ullared då de önskar sig något helt annat som måste beställas. De börjar bli stora, kusinerna....)
 
Sötnöten som följde med mamma på tur:  
 
 
 
 
foton tagna med min iOhone 
 
 
Igår kväll kom Noel och jag hem, och det var så mysigt att få kramar av Elias och Simon igen. Och, P så klart. Men, P har jag varit iväg ifrån när han har varit bortrest eller jag har varit iväg med killarna, men detta var nog kanske bara sjätte gången som jag var ifrån killarna vilket så klart kändes. Det är bra att hinna sakna varandra emellanåt.      :)
 
Nu är det dags att krypa ner i sängen och ta kvällen. Ny dag imorgon igen. 
Bye! 
 

Den är hemma!

Gissa om Elias och Simon är nöjda. Riktigt riktigt nöjda. P har nämligen tagit hem fyrhjulingen över vintern. Noel är inte lika nöjd, han vill också ut och åka fyrhjuling med sin pappa, men han får stanna inne med mig en stund nu medan P tar en tur med storebröderna. Välkommen lördag!       :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
Ha en härlig lördag, ni också! 
Bye! 
 

Hutter....

 
foto taget med min iPhone
 
 
Fy så kallt det har varit idag. Efter lunchen klädde vi på oss för att ta oss en promenad för att kika på en ny eventuell förskola, och vår förhoppning var att gå in på gården och hälsa på barnen och fröknarna om de var ute. Det var de inte. De var smarta nog att vara inne denna kyliga dag. Så, inget besök och istället vände vi och gick till stora lekparken, som ligger precis vid förskolan, istället för att leka där en stund. Och, med ordentligt med kläder så kan man absolut vara ute och leka trots att det är kyligt, vilket Elias och Simon gjorde för fullt. Noel sov lunch gott nedbäddad i vagnen. Jag, å andra sidan, började småfrysa efter en stund och försökte locka killarna med varm kopp te som vi kunde ta hemma, men nej de ville leka istället. Sötnötterna.        :) 
 
Efter att ha tagit vår promenad- och cykeltur hem åt vi mellanmål för att sedan krypa ner i soffan och se första julfilmen för i år medan det föll snöblandat regn utanför fönstren. Mys. Det är bra med Netflix. Elias brukar få dille på filmer, just nu RöjarRalf, och vill se dem om och om och om och om och om igen. Och, om igen. Så, jag räknar med att vi kommer att kika på denna film några gånger till fram till jul. 
 
Nu är det dags för sen middag och om en timma kommer äntligen P hem. 
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! 
Bye! 
 

Önska kan man alltid....

Igår hittade jag BRs julkatalog i brevlådan, och efter att ha bett grannarna om att få deras (de har äldre barn så de behöver inte katalogen) så fick Elias och Simon en varsin katalog efter frukosten imorse - och gissa om det var populärt! De har idag i omgångar suttit och ringat in leksaker som de önskar sig i julklapp, och jag har flera gånger fått säga 'Önska får ni, men kom ihåg att ni inte kommer att få allting som ni önskar er.'. Jösses så mycket de har ringat in; polisbilar, ambulanser, ambulanshelikoptrar, brandbilar, Lego, bilgarage, mikrofoner, hörlurar, tält, peruker, sminkväskor, bilbanor, ritplattor, leksaksdjur, spel, handdukar, leksaksdammsugare, elgitarr, keyboard, radiostyrda bilar, flygplan, snösparkcyklar, och säkert en del saker som jag har glömt. Man kan nästan tro att de inte har några leksaker. Som sagt, önska får man.....       :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Nu har vi ätit middag och en timmas mys framför TVn samt lite lek väntar innan det är dags att lägga killarna. Längtar tills imorgon då P kommer hem från stugan och hela familjen är hemma igen. 
 
Hoppas ni har haft en bra onsdag! 
Bye! 
 

3* sprutor idag

 
 
 
Idag har bröderna Wisén fått en varsin spruta Twinrix på ElindaVård inne i Gävle. I förmiddags rotade jag fram Elias och Simons vaccinationskort (Noels hade de kvar på Elinda), och efter mellanmålet åkte vi sedan in till stan för att få det hemska överstökat. För både Elias och Simon var det tredje och sista dosen Twinrix, och nu har de ett fullgott skydd mot Hepatit A och B när vi ska ut och resa, ett skydd som räcker i 15-20år. Så skönt. (Trots att vi på båda hade glömt att ta denna dos inom ett år efter att de fick sina två första doser, men det gick bra ändå.) För Noels del var det andra dosen Twinrix, och nu ska vi bara komma ihåg att se till att han får sin tredje dos inom ett år så att han också är skyddad. 
 
P och jag har gått och dragit oss för det här med vaccination (för att inte tala om blodprovet som Simon måste lämna) och bestämde oss för att vara med båda två idag på Elinda och hjälpas åt. Och, det behövdes. Då Simon är jätterädd för läkare, vårdcentraler, utrustning, sprutor, ja allting, bestämde vi att Simon skulle få sin spruta först så att han slapp bli ännu mer rädd och stressad när han skulle få höra sina bröder gråta. Och ojojoj, så han skrek. Stackars lille killen. Det gick inte att varken förbereda honom, tala lugnande till honom, eller försöka lura honom, utan det var bara att hålla i honom och ge honom sprutan. Jag är så tacksam för att P tog den biten och gjorde det så bra. Medan Simon fick lugna ner sig i väntrummet med P efter sprutan följde jag med Elias in till sköterksan Ina (som för övrigt var jätteduktig och som vi ska vända oss till om killarna behöver vaccineras fler gånger), och Elias var jätteduktig när han fick sin spruta, skrattade till lite, men sedan kom tårarna i slutet. Noel, ja han visste vad som väntade och började protestera redan innan han fick sin spruta (vilket man kan vänta sig efter att ha fått fyra sprutor på mindre än två månader), men när den sedan var tagen blev han snabbt nöjd igen. Nu är dock allt fixat och killarna är redo för Thailand. Så skönt.  
 
Älskade sötnötter som landade i soffan för att spela Mario efter turen in till stan: 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu är det kväll och dags att lägga de små. Imorgon väntar en ny dag, och jag hoppas att killarna slipper feber efter sprutan och allt är som vanligt. Älskade sötnötter, som jag älskar er! 
 
Bye!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!