People with no kids don't know

Hihihiii.... Såg igår ett klipp och åh så bra. Jag skrattar fortfarande när jag ser detta. Hihihiiii....... Ett gott skratt förlänger livet.      :) 
 
 
 
Hoppas ni har en bra fredag!  
Bye for now! 
 

Noel - två månader gammal

Idag blir Noel två månader. Två månader! (Och, precis så här kände jag tydligen när Simon var lika gammal: att tiden går alldels för fort och att jag inte hinner med.) 
 
 
 
 
Noel är verkligen en jättesöt och jättesnäll liten kille som verkligen inte gör mycket väsen av sig. (Peppar! Peppar!) Visst kan han också gråta, och ibland panikgråta, men då är det någonting som inte är bra och han behöver pysslas om. Annars sover han fortfarande ganska mycket, men har längre och längre vakna perioder då han pratar, ler, ser sig omkring och upptäcker världen, samt övar på att trycka ifrån med benen och stå upp. När han orkar ler han jättestort. Han skrattar också lite då och då, och det är så jättesött. Han skrattar även i sömnen ibland, och vi kan inte låta bli att undra vad det är han drömmer om som är så roligt. Älskade söta lille kille! 
 
På BVC-besöket i tisdags vägde och mätte vi åter Noel, och han väger nu 6030g och är 58cm lång. Han växer! Nu har han storlek62-68 på kläder och jag hoppas att han kommer att kunna ha denna storlek ett tag framöver. Besöket inkluderade även ett läkarbesök då Noel hunnit bli 8veckor, och enligt läkaren är allt precis som det ska med vår lille kille. Skönt. Dock påminde BVC-sköterskan om att Noel ska fortsätta öva på att ligga på mage för att öva upp nacke och rygg, och detta har vi börjat med idag först och måste absolut fortsätta med varje dag nu framöver. 
 
Den senaste veckan har Noel somnat runt kl.20-21 och sedan sovit fram till kl.05-06 för att vakna och äta, jättelyxigt. Igår somnade han kl.21 och vaknade först kl.07 imorse för att äta. Åh, så jag hoppas att detta håller i sig. Det är så coolt att uppleva denna sida också då både Elias och Simon vaknade varannan-tredje timma för att äta nattetid. Sedan vill Noel heller inte ta nappen, och vi tänker heller inte tvinga honom att ta den om det är så att vi kan slippa hela alltet med napp. Som sagt, coolt att få nya erfarenheter. 
 
Noel har dock ej fått börja gymma än, och de närmaste dagarna måste vi klura ut var vi ska placera baby-gymmet här hemma. Med Elias och Simon var det inga problem, vi kunde placera baby-gymmet nästan var som, men nu far storebröderna runt överallt i rasande fart med sina Bobby-bilar så att lägga ner Noel på golvet kan vara rent av livsfarligt för honom. Måste klura vidare på hur vi ska lösa baby-gym-problemet här......  
 
 
 
 
Nu dags att sova och hoppas på att natten blir lika lugn som tidigare nätter. Tänk, hela två månader är han, vår Noel. 
 
Nighty-Night! 
 

En nedbäddad söt liten Noel

Då är Elias och Simon hemma från förskolan. Köpte en mysig grå filt till Noel på Ullared, och visst ser han ut att må bra när han är nedbäddad i bilstolen. Söte lille kille som sov sig igen hämtningen idag. 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Måste dock hitta en tjockare vinteroverall till Noel, men kan inte bestämma mig för vilken det ska bli. Lindex modell ur serien MyBaby (tror jag den heter?) är söt, och sedan har BarnensHus en variant också. Blir nog shopping imorgon. Noels mössa köptes igår och jag gillar den där tofsen mitt på huvudet. Så söt.      :)
 
Nu, mellanmålsdags.  
Bye!
 

Tisdag....

Då är Elias, Simon och Noel redo för denna tisdag. Elias skogsutflykt idag blev en utflykt till nya lekparken med piratskeppet (frökens överraskning till barnen) och det var riktigt glada barn som gick iväg med sina två fröknar. Simon var på busigt humör och var redo för sångstund, och Noel fick följa med hem och får en mysdag här hemma med mig. Efter en sovmorgon till åtta och en lite stressig morgon är nu denna tisdag igång.      :)
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Snäll kille och shopping...

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Den här söte killen är verkligen snäll. Och, jag hoppas hoppas att det håller i sig. (Nästan så att jag inte vågar säga något då jag är rädd att det kommer att ändra sig. Peppar peppar!) De senaste nätterna har han ätit kvällsmål och somnat vid 21-tiden för att sedan vakna runt 05-06 för att först äta igen och sedan somna om. Han sover jättebra om nätterna! Dessutom somnar jag oftast i soffan om kvällarna (stakars P) så jag får också oftast många timmars sömn, jag också. En utvilad mamma här, och det är skönt att stiga upp om morgnarna då jag har kraft. 
 
Idag har Noel och jag varit iväg och shoppat och det gick jättebra, det också. Det är ganska skönt att gå och shoppa med Noel om jag inte är stressad och kan ta shoppingen i hans takt. Med Simon och Elias måste jag hela tiden vara med och hålla koll på dem så att de inte springer på någon, plockar på sig något som vi inte ska ha eller vandrar iväg utan att ha koll på var jag är. Noel, han ligger där han ligger i vagnen.      :) 
Idag passade han på att äta nästan direkt när vi kom in till stan, vilket passade mig bra då han efter det bara skulle sova och jag då i lugn och ro kunde kika på kläder. Dock kräktes han ner halva min vänstra arm som tack för maten, och jag kunde bara konstatera att jag har blöjor, nya kräkhanddukar, våtservetter och ombyte till Noel i skötväskan - men ingenting till mig. Suck. Tur i oturen hade jag på mig en vit tunn tunika som inte alls sitter tight, vilket gjorde att det inte märktes (hoppas jag) att ärmen var blöt och under shoppingturen torkade den. Enda nackdelen, vilket jag under shoppingturen också upptäckte, var att jag givetvis luktade kräks. Hmmm.... Ska nog packa ner en extra tröja/tunika i skötväskan då jag antar att detta inte var den enda gången jag kommer att vara nedkräkt. 
 
Nu är det dags att sova och vi säger HejDå för idag! Ser ni handen som vinkar?! Söte lille kille.     :) 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Bye! 
 

Ute och åkt lite......

Det är kyligt ute idag, men vad gör det när man kan ta på sig ordentligt med kläder och gå ut och åka fyrhjuling. Elias kan det där med att åka, och idag har även Simon fått prova på att åka själv. Två lyckliga killar här!    :) 


kort tagna med min iPhoneHoppas ni har en skön lördag! 
Bye! 


Fredag och söta killar....

Fredagen är här, Simon och Noel sover lite lunch, och Elias och jag ska ta tag i lite städning här hemma. Jag börjar smått inse att det inte alls är länge kvar till första advent, det är redan nästa helg (!), och jag måste nog börja skriva upp saker som ska göras och fixas klart under kommande vecka. Måste bland annat se till att kameran fungerar så att ledtrådarna till tomtenissepaketen kan fotograferas.     :) 
 
Igår hade bröderna här hemma mys innan läggdags och det är så kul att se hur Elias pratar med Noel, och han med honom. Simon är med på ett hörn han också, men han kan inte riktigt prata med Noel än som Elias gör. Söta killar har vi i alla fall.       :) 
 
foto taget med min iPhone


 
Nu dags att ta tag i städ. Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Snö!!!!


foto taget med min iPhoneOm inte snön och vintern kommer till oss så åker vi till den. Lyckliga killar har mycket snö att skotta här vid hangaren. Sötnötter!      :) 

Bloggat i farten. 
Bye! 


Ett bokmärke och första kapitelboken

I tisdags när jag och Noel kom hem efter vår tur visade Elias mig sitt bokmärke som han har gjort på förskolan. Ett jättefint bokmärke som är laminerat så att det ska hålla, och med pärlor med Elias namn på. (Lite lustigt var att jag några nätter tidigare hade tänkt samma tanke: att vi i december ska pyssla lite och göra bokmärken här hemma som ska lamineras och ha någon form av tofs på. Så, kul att förskolan gjorde samma sak.) Kommer man hem med ett bokmärke ska det så klart tas i bruk, och då McDonalds har haft bokveckor tillsammans med HappyMeal den senaste tiden (vilket är så mycket bättre än alla skruttiga leksaker som de annars ofta ger bort) passade vi på att börja läsa LasseMajas Detektivbyrå, Biblioteksmysteriet som vi har fått. Mys!
 
foto taget med min iPhone


 
Elias tycker att boken är både klurig och spännande, och han har redan förstått att larmet måste vara avstängt om någon ska kunna stjäla en bok utan att larmet går. Jag tycker att kapitlen är lagom långa och oavsett var vi pausar är Elias noga med att stoppa in sitt bokmärke i boken. Jag vet inte om LasseMajas Detektivbyrå är bra böcker att börja läsa med fyra-femåringar, eller om det finns bättre, men den här fungerar. Nästan så att Elias ska önska sig fler LasseMaja-böcker i julklapp.....        :)
 
Bye! 
 

Suck, vilken start på dagen.......

Madre mia vilken morgon..... Jag har tidigare sagt det om vissa nätter vi har haft, men idag är det morgonen som varit mindre rolig. Tvåårstrotsen som Simon kör med är inte alls rolig, inte på något sätt. Om han inte får som han vill tjatas och gnälls det något otroligt, och om vi fortfarande inte ger efter och följer hans minsta önskningar så blir det gallskrik. Idag började han skrika när han nere kom på att han ville bli nerburen av sin pappa. Ja, han var nere, började skrika och klättrade upp igen. Väl uppe blev det ändå inte bra, inget passade, skrikandet var igång och han fick skrika av sig på A!A!-kudden. När han slutligen blivit något så när tyst, och P skulle åka till jobbet, skulle Simon bara gå och säga 'Förlåt' och ge sin pappa en puss. Men, istället trotsade han och vägrade göra någonting vilket resulterade i att P var tvungen att åka iväg till jobbet utan att Simon fått pussa honom HejDå och det satte så klart igång nästa gallskrik. Suck..... Nu dock är frukosten intagen och Simon har sagt att han åter är en glad kille. Hoppas hoppas att det blir en bra dag trots starten vi har haft. 
 
Här regnar det idag och jag hade faktiskt hoppats på att vi skulle ha vaknat upp till snöfall denna morgon. Elias och Simon längtar något otroligt efter vintern, Simon har flera gånger velat ringa till vintern och säga åt vintern att komma, så vi väntar och väntar här. Får se om regnet blir till snöfall under dagen eller om vi får vänta ett tag till.  
 
Hoppas ni har haft en bra start på dagen och får en bra torsdag! 
Bye! 
 

Jag tävlar hos HusNrNio

HusNrNio har just nu en tävling där en MonstersUniversity DVD-box och klocka lottas ut, och då jag och killarna gillade MonstersInc, trots att en är lite läskig med monster, så är jag helt klart med och tävlar.      :)
 
 
 
 
 
Förutom tävlingen så är HusNrNio otroligt duktig på inredning, baka, laga mat och att pyssla, så vill ni inspireras lite ska ni absolut kika in där av den orsaken.       :)
 
Bye! 
 

Hem och vardag igen....

Jag kan inte låta bli att tycka att det är skönt att komma hem efter några dagar på vift. Jag ska inte säga att det inte är roligt att vara iväg, för det är det, men det tar på krafterna och att idag få sjunka ner i soffan tillsammans med Noel och bara vara är underbart. 
 
Denna onsdag bjuder på -3grader och det kändes verkligen kyligt när jag skjutsade Elias och Simon till förskolan. På To-do-listan idag står att måste jag lokalisera Simons alla vantar och se vilka som passar och vilka som ska plockas undan för den här vintern. Jag fick med mig två par till förskolan lite snabbt, men måste i eftermiddag kika lite närmare på dem och se om de passar eller ej. Sedan måste jag även se till att sy fast en liten namnlapp på ett par av Elias nya raggsockor som mummu har stickat åt honom så att han kan ta med dem till förskolan och veta vilka som är hans. Och, så måste alla tennisskor och foppatofflor plockas undan och ställas in i garderoben, för det blir inte så mycket varmare än så här framöver? 
 
foto taget med min iPhone


Så, dagen kommer att gå i mysandets och plockandets tecken. Nu dock en kopp kaffe i soffan först till repris av GreysAnatomy. 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
 
Bye! 
 

Hos frisören....

Shopping på Ullared igår, hos frisören nu. Jag passar på när jag kunde få tid hos min frisör som jag alltid gått hos här i Karlskoga. (Har inte lyckats hitta en frisör hemma som jag är nöjd med.) Sedan blir det ett kort stopp hos min kära mormor och sedan far vi hemåt igen. Ikväll kommer jag stupa i säng. 

Noel sköter sig helt ok här:  

bild via Instagram - iamisvarldHoppas ni har en bra tisdag! 
Bloggat i farten. 
Bye! 


Storshopping!


foto taget med min iPhoneIdag är vi iväg och shoppar loss på Ullared, Noel och jag. Julklappar till storebröderna och kusin Oskar står högst på listan, men även klädförrådet till oss alla (och förbrukningsvarorna, men det är mindre roligt) ska fyllas på. Noel hänger med och bestämmer när pauserna ska tas. Söte lille kille!      ;) 

Ha en bra måndag, alla! 
Bloggat i farten under amnings- och kaffepaus.     :) 
Bye! 


Han växer.....

Han växer, vår minsting. BVC-besöket idag visade att Noel väger 5640g, är 56,5cm lång och följer sin kurva jättebra. Dock gillade han själv inte besöket då han väcktes ur sin sömn när han skulle vägas och mätas, och dessutom blev avklädd på kuppen. Högljudda protester var det. Lika lycklig var Noel när allt var över och han skrattade faktiskt till så pass så att även vår BVC-sköterska hann höra det. Söte lille kille! 
 
Hela sju veckor har han hunnit bli, vår Noel: 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu är det dags att åka ner till mina kära föräldrar över helgen. 
Hopps ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Älskade älskade morfar......

 
Åh, om du bara visste hur mycket jag önskar att du vore kvar här hos oss, frisk och pigg. Om du bara visste hur mycket jag kommer att sakna dig, älskade älskade morfar. 
Jag önskar att du hade varit kvar så att jag kunde sitta och hålla dig i handen där i soffan när jag kommer för att hälsa på, precis som vi alltid gjort, du och jag. 
Jag önskar att du hade varit kvar för att se småkillarna leka, busa och växa upp. Småkillarna som gett dig så mycket glädje. 
Jag önskar.... 
Det finns inga ord som kan beskriva den sorg jag känner. Nu finns bara minnen kvar, minnen som jag ska försöka vårda allt jag kan. Jag ska komma ihåg torsdagen den 14november. Men, framför allt ska jag komma ihåg din födelsedag - det är den som ska firas, precis som du, det liv du levt och alla dagar jag har fått vara med dig. Älskade älskade morfar...... åh, så jag saknar dig...... 
 
 

Stor och liten bokstav

 
- Mamma, står det Elias nu? 
 
foto taget med min iPhone


 
 
Tydligen har Elias upptäckt att man kan skriva både stora och små bokstäver. Först hade han skrivit sitt namn med små bokstäver, vilket gav mig chansen att gå igenom några skrivregler och sedan har vi suttit och kikat i en bok, letat punkt och tittat efter om det kommit en stor bokstav efteråt. Hihihii.... (Jag kunde inte låta bli.)     ;) 
Sedan ändrade Elias sitt lilla "e" till stor bokstav, samt stoppade in ett litet "l" som han hade glömt, så att namnet är rätt skrivet. Att han lyckats få till litet "a" sådär är är jag dock imponerad av, även om han skrev av framsidan på en bok. Jag var tvungen att visa att man i skolan skriver "a" på annat sätt, men han får skriva "a" precis som han vill. Vad han lär sig nu för tiden! Duktige kille! 
 
Bye! 
 

Det här med förskoleavgiften.....?????

Efter en liten tur fram och tillbaka till mina kära föräldrar i början av veckan är jag och killarna hemma igen och åter i vardagen. Denna vecka kommer att bli lite så, vi kommer att åka lite fram och tillbaka. Hursom, Elias och Simon är på förskolan, Noel sover förmiddag just nu och jag ska ta mig an att sortera lite tvätt och plocka här hemma. Som sagt, vardag. 
 
Jag har just gått igenom måndagens och tisdagens post, och kan inte sluta klura på det här med förskoleavgiften. Jag får det inte att gå ihop. För Elias, som är vårt barn nr1, har vi alltid betalat maxtaxan som är på 1260:-/månad, och nu när han endast går 15timmar/vecka på förskolan utgår den avgiften då han faller under avgiftsfri allmän förskola. Sedan Simon, vårt barn nr2, började på förskolan har vi betalat 840:-/månad som är just maxtaxan för barn nr2. Så långt är jag med. Nu dock, när jag fick nästa månads räkning, har Elias avgift tagit bort (precis som det ska vara med allmän förskola) men istället har Simons avgift höjts till 1260:-/månad. Varför då? Elias går fortfarande på förskolan, han är vårt barn nr1, och Simon är vårt barn nr2. Jag förstår inte...... Ska inte Simon fortsätta kosta 840:-/månad? Och, när Noel så småningom börjar förskolan och Elias börjar 6årsverksamheten, kommer Simon då bli vårt barn nr1 på förskolan eftersom Elias försvinner och Noel bli vårt barn nr2, fast han egentligen är vårt barn nr3??? Är jag för rörig eller hängde ni med? Eller, är det så att man alltid ska betala maxtaxa för sitt barn på förskolan oavsett vilket nr på barn det är? Det lutar åt att jag får ringa och fråga om det här. Jag vill inte vara snål, men jag vill gärna veta hur systemet fungerar så att avgifter etc blir rätt. Några extra hundralappar varje månad kan man lägga på roligare saker än just förskoleavgiften.... 
 
Nepp, nu dags att ge sig på tvätten. 
Hoppas ni har haft en bra veckostart och får en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Farsdag 2013

Idag har våra små killar firat sin pappa lite smått och även om vi inte har gjort så jättemycket har vi ändå haft en mysig dag. Några små paket, middag ute och blommor fick han, P. Elias, Simons och Noels älskade pappa.      :) 
 
För någon månad sedan kunde jag inte låta bli att köpa två muggar när min en av mina favoritbutiker, Village, hade utförsäljning. Muggarna har stått och väntat på att tas i bruk, och nu har både jag och P en varsin egen mugg att ta morgonkaffet i. Och, det kan inte bli fel. Visst är de fina!      :) 
 
 
 
 
 
Måste även säga GRATTIS till min älskade pappa på farsdag. Önskar att jag hade kunnat fira dig idag, men det får bli en annan dag när vi ses. GRATTIS även till min älskade älskade morfar som jag alltid har firat genom åren men idag inte kunde...... 
 
Nighty-Night! 
 

Utebelysning på plats

Både igår och idag har P, Elias och Simon varit ute plockat undan alla altanmöbler och uteleksaker, samt satt upp ljusslingor och nät lite här och där på gården. Alla lampor fungerar, några slingor är utbytta, så nu är nästan allt redo inför vintern och första snön. Jag längtar faktiskt lite här. Mys!       ;) 
 
 
 
 
P funderar dock på att sätta upp ljusslingor längs vindskivorna på huset, samt har nämnt äppelträden också i något sammanhang. Hmmm..... Visserligen tycker jag att det är fint med ljus juletid á la American-style, men jag undrar om vi inte ska ta det lite lugnt och låta våra stackars grannar vänja sig vid våra påhitt lite år för år. Vi får se. Bra jobb har de i alla fall gjort, killarna! 
 
Bye!
 

Spelat kort idag!

 
foto taget med min iPhone


 
Varför har vi inte tänkt på det tidigare, att spela kort med Elias?! Idag lärde vi honom Finns i sjön, och det var jättemysigt att sitta och spela. Måste även säga att Elias har ganska bra koll på de klädda korten, även om det blir lite fel då och då. Sedan hann vi även med Bamses Fyra i rad, då även Simon var med, vilket var mys det också. Vi ska absolut börja spela kort oftare här hemma. Måste bara komma på fler kortspel som passar barn, eller kan man smått börja lära Elias poker?     ;) 
 
Hoppas ni har haft en mysig lördag, ni också! 
Bye! 
 

Årets BR-katalog

 
foto taget med min iPhone


 
Just nu bläddrar Elias och Simon i en varsin leksakskatalog och ringar in vad de önskar sig i julklapp. Simon ringar in mest allting. Gissa om de längtar till julen, killarna.    ;)  
 
Jo, och varje morgon när de vaknat och drar upp rullgardinerna i sovrummet kikar de ut för att se om snön har kommit. Ständiga frågan som Simon ställer varje dag, flera gånger om dagen, är: 
 
- När kommer intern? 
 
 
Bye! 
 

Ute och donar igen


foto taget med min iPhoneGissa om Elias är nöjd att få vara ute i friska luften efter gårdagen. Jag vet inte om det var magsjuka han hade eller inte, han kräktes endast två gånger med sex timmars mellanrum och resten av dagen grät han på grund av ont i magen, men någonting var det. Idag mår han bra igen och nu återstår att se om vi andra blir dåliga eller ej. Lycka är i alla fall att få vara ute och dona.    :) 

Bye! 


Denna torsdagsmorgon går vi......

Denna torsdagsmorgon går vi omkring i pyjamas och skrotar, och väntar på att se om det är magsjuka Elias har åkt på eller om det är någonting annat. Han har inte kräkts än (peppar peppar ta i trä!) men är likblek i ansiktet, om läpparna och mår illa, så någonting är det. Stackarn. Simon har fått order om att hålla sig på avstånd från Elias, och tur är att Noel ligger där han ligger så honom har jag koll på. Jag knaprar vitpepparkorn här och handspriten och tvålen används mest hela tiden, hoppas hoppas att vi inte åker på magsjukan här hemma. Fy..... 
 
Så, vi ska bara vara idag och ta timmarna som de kommer.
Hoppas ni får en bra torsdag och håller er friska! 
Bye! 
 

Lego-instruktioner

Jag kan inte låta bli att tycka att det är jättekul att Elias tycker om att leka och bygga med Lego. Han tittar på instruktionerna, räknar plupparna på Lego-bitarna, letar, räknar plupparna igen och bygger. Jätteduktig är han, tycker jag. Nu dock har jag stött på ett 'problem': var förvarar man instruktionerna till alla Lego-konstruktioner så att de dels håller men samtidigt är lättillgängliga för Elias när han vill sätta igång och bygga? Jag hade först tänkt köpa en Lego-låda att ha instruktionerna i, men i den kanske de blir skrynkliga och till slut går sönder? Alternativt tänkte jag mig en plastficka där alla instruktioner kan ligga, fungerar det tro? Då måste han dock ta ut alla för att välja vilken bil/båt/flygplan/etc han vill bygga, och det kanske blir byngligt? Är det bättre med en plastficka åt var instruktion? Alla plastfickor samlade i en pärm? Vad är bäst och smidigast? De kommer garanterat bli fler genom åren..... 
 
Just nu ligger Lego-instruktionerna på Elias byrå uppe på hans och Simons rum. Får se som sagt var de hamnar sedan.... 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Ute!

 
 
foton tagna med min iPhone 


 
God morgon! 
Nu är Elias och Simon ute och leker med kompisarna på förskolan. Varje morgon denna vecka när jag har lämnat har ytterkläderna åkt på och barnen gått ut, härligt! Dock blir det lite mer tvätt nu då termobyxor, jackor, overaller etc blir ordentligt sandiga efter några dagars lek ute i detta höstväder. Men, vad gör det när killarna är nöjda!?    ;) 
 
Nu ska Noel och jag uträtta ärenden och vi får se hur mycket vi hinner med idag. Hoppas ni får en bra onsdag! 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Söt liten Noel sover......

Någonstans har jag hört att man nödvändigtvis inte behöver väcka små bebisar för att amma eller byta blöja när de sover. Men, jag gör det oftast med Noel; dels så att inte blöjan blir överfull, han kissar igenom och blir blöt, och dels för att han ska hinna äta innan vi ska iväg. Hoppas det inte stör honom för mycket..... Älskade lille killen. 
 
Söt är han i alla fall när han sover, Noel: 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Nu har Noel i alla fall ätit och vi ska alldeles strax åka och hämta storebrorsorna på förskolan. 
 
Bloggat från soffan. 
Bye! 
 

Dagarna går.......

Jag kan inte säga att de senaste dagarna har rusat iväg, men timmarna och dagarna försvinner ändå på något konstigt sätt och det är flera dagar sedan jag skrev något här. F'låt! Måste ändra på det. 
 
Det är en regnig tisdag vi har här och lite trött ami. Jag har nu tillslut åkt på samma jobbiga hosta som Elias har haft i några veckor, som även Simon och P har, och jag bara hoppas att hostan ger sig snart samt att Noel inte blir förkyld och dålig. Elias och Simon är som vanligt iväg till förskolan, och just nu sover Noel vilket ger mig lite tid att kika runt på bloggar, aftonbladet och skriva lite här. Ska dock snart ge mig på tvätthögen och sortera undan lite, och sedan kanske hinna med att vila lite i soffan innan buskillarna ska hämtas hem från förskolan. 
 
Det är ett konstant medlande och avledande nu för tiden här hemma då Elias och Simon, givetvis, ofta vill leka med samma leksaker samtidigt. Förr var jag inne på att köpa två av samma leksak, men inser att de helt enkelt måste lära sig att samsas, leka tillsammans, vänta på sin tur, eller finna en lösning istället för att bråka. Sedan har jag börjat med någonting som kanske inte är jättesnällt, men om Elias och Simon inte kommer överens, inte kommer fram till hur de ska göra för att inte bråka om en leksak, då åker leksaken ut på altanen så att ingen får leka med den. Inte alls pedagogiskt eller bra, men samtidigt är det lite så verkligheten ser ut? Om jag bråkar och stället till en scen om någonting i skolan, på jobbet, på bussen, tillsammans med mina kompisar, inte kommer jag att få saken jag vill ha för att min lärare, min chef, eller andra tycker synd om mig? Eller? 
Igår åkte Blixten och Bärgaren ut på altanen och imorse, när Elias och Simon åter lekte med bilarna, lekte de jättebra tillsammans utan minsta lilla gnäll eller bråk. Vi pratar ofta om att inte bråka om leksaker, eller bråka överhuvudtaget, och både Elias och Simon håller med och förstår att man inte ska göra det. Men, när bråket väl börjar, när de är trötta och har slut på energi, glömmer de bort vad vi har sagt. 
 
De senaste dagarna har även Noel haft behov av att vara nära och helst velat sova i famnen på någon. Det är jättemysigt, när man har tid. Men, igår var en eftermiddag/kväll då middagen skulle lagas, ätas, och Elias och Simon duschas, och det kombinerat med en gråtande/skrikande Noel som dessutom hade magknip var inte alls roligt. Inte då jag var själv och P jobbade sent. När det var läggdags av killarna ville jag bara gråta. Jag hoppas hoppas att denna kväll blir lugnare för även då är jag själv då P ska iväg på ett möte en stund. 
 
Nepp, nu kika in på aftonbladet och sedan hinna med lite don här. Avslutar med kort på en fin lilja i blombuketten jag fick, bara sådär, av P förra veckan:       :)
 
 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!