Vintertid.

Vintertid = extra sovmorgon!!! Gubbsingen steg upp med Elias imorse och lät mig sova en liten stund till, vilket var jätteskönt. Dock får jag alltid lite panik när jag tar sovmorgon då morgonen försvinner och jag inte hinner med något. Men, inte idag inte. Trots att jag sov en timma till så vaknade jag ändå upp i tid, och har hunnit med en hel del städning och annat plock. Så jätteskönt att få saker och ting gjorda på morgonen och ha hela dagen på sig till annat.   :)

Så, nu sover Elias och jag ska ut och fortsätta kratta. När lille killen vaknar ska han och jag ta oss iväg in till stan och shoppa lite. Det är planen. Vi får se om den håller, för idag är det verkligen en jättefin höstdag ute. *myser*

Bye Bye!


Fått en himla massa gjort.

Det är grått och trist ute, men vi har fått en himla massa gjort. Det är så skönt att vi nästan är färdiga på gården. Jag har sagt det förut men säger det igen, det är himla lyxigt att ha CSF'n när man krattar löv och bökar med annat. Bara 1/4 av gården återstår att kratta och den värsta biten är avklarad.

Nu blir det en sväng till stan med saker som ska vinterförvaras, imorgon blir det skräp som ska slängas. Sedan har vi också fått en himla massa frisk luft idag, vilket alltid är bra.   :)


Bye!

Vädret dag är absolut ingenting...

Vädret idag är absolut ingenting att hurra för, så frågan är vad vi ska hitta på idag här i vår lilla familj. Vi borde gå ut och försöka kratta ihop alla löv som fallit, samt förbereda gården inför vintern. Ett annat alternativ är att åka in till stan och försöka shoppa det sista som behövs inför Thailands-resan. Hmmm... Vi får se vad det blir.

Elias mår i alla fall mycket mycket bättre idag, även om inte matlusten helt kommit tillbaka. I och för sig har han aldrig varit stor i maten, men ändå. Han har, hur som, sprungit runt här hemma hela förmiddagen, klättrat, lekt, sprungit lite till och hållit sig sysselsatt nästintill hela tiden. Skönt att allt är som det ska igen.    :)

Bye Bye!

Fredag kväll.

Fredag kväll och Elias ligger och sover. Han har hållig igång hela eftermiddagen och kvällen, behållit den mat han har ätit, fått lite frisk luft, och vi räknar nu med att magsjukan har gått över. Givetvis ska vi hålla oss hemma imorgon också, men det känns skönt att det inte blev värre än det var.

Gubbsingen och jag tar kvällen nu och planerar att somna till någon film. Vi behöver båda ta igen sömn efter denna intensiva vecka.

Bye Bye!

Magsjukan.

Idag blev det en kort tur till jobbet. Hade mina två lektioner, och åkte sedan hem direkt efter. Vår lille kille har fått magsjukan idag för första gången, och vi har hjälpts åt hemma. Gubbsingen tog morgonen och förmiddagen, jag har pysslat om lille killen efter lunch.

Första gången Elias kräktes blev han rädd och förvånad, pekade på det som kommit ut och sa "Däääär!". Det var imorse när han skulle iväg till dagis, och det var nästan bra att det hann komma hemma. Nu verkat Elias dock må bättre. Han är uppe och rör på sig, samt vill dricka vatten. Ett gott tecken.

Så, vi fortsätter att ta timmarna som de kommer här hemma. Ikväll blir det en hel del att tvätta då Elias inte är så bra på att förvarna när han mår illa. Kläderna och soffklädseln ligger i hög här på golvet. Jag hoppas bara att gubbsingen och jag inte åker på det Elias haft, det är aldrig kul med magsjuka.

Bye Bye!

En dålig lärare.

Jag är så glad över att ha Elias. Vad skulle jag göra utan honom???? Att komma hem, mötas av utsträckta armar, bli pussad på, bli kramad och sedan sitta och mysa ihop är nog det härligaste som finns. Idag var det verkligen det jag behövde efter jobbet.

För första gången, som jag kan minnas, började jag idag efter konferensen tvivla på mitt yrkesval. Så knäckt som jag var efter jobbet idag har jag nog aldrig varit förut. Bilresan hem var jättejobbig och jag har aldrig känt mig så misslyckad som idag. Visst har jag varit trött tidigare. Visst har jag varit så arg så att jag därav varit ledsen. Men, jag har aldrig varit så ledsen för att jag känt mig som en dålig lärare. Usch vilken hemsk känsla. Om man är en dålig lärare, då tycker jag nog att man ska byta yrke till någonting annat som passar bättre. Det gäller nog alla yrken. Om man är en dålig läkare, ja då bör man nog tänka på att sadla om då också. Tidigare har jag varit övertygad om att jag är en riktigt bra lärare, men det är kanske inte alls så egentligen....

På konferensen idag togs punkten "en bra lektion" upp. Jag konstaterade, allt eftersom kriterier för en bra lektion skrevs upp, att jag verkligen aldrig har bra lektioner. Och, om jag får använda elevernas ord, så suger det! Jag når aldrig upp till kriterierna för en bra lektion, och kommer nog aldrig göra det. Inte det att jag inte håller med mina kollegor om; att komma i tid, ha mål med lektionen, ha med material, se alla elever, vara lugn och harmonisk, ha en reservplan, och att ha ett bra avslut är viktiga kriterier. Men, om man aldrig når upp till dessa kriter, vad innebär det? Jag har oftast tio minuter mellan mina lektioner, och om en elev stannar kvar och vill fråga något efter lektionen, eller en annan elev på vägen till eller från en lektion haffar mig, ja då kommer jag sent. Då vissa elever missköter sig både på mina och andra lärares lektioner, trots hemsamtal och diskussioner, och då bråk och andra situationer inträffar, ja då är jag knappast lugn och harmonisk på lektionerna. Jag sliter och gör extramaterial och uppgifter till mina elever så att de får utmaningar och övningar på det de behöver öva på. Att jag glömmer, eller bara springer ifrån materialet som ligger på mitt skrivbord, händer ofta och jag måste springa ifrån lektionerna för att hämta det jag glömt. (Och, ja, jag springer. Är inte det tecken på stress?) Jag har mål med mina lektioner, men beroende på eleverna, vad de har för behov just den dagen, så kan lektionen gå åt till diskussioner, samtal med enstaka elever, eller så blir jag tvungen att sadla om till en helt ny uppgift. Om vi läser en novell och adjektiv kommer på tal, inte säger jag då att vi ska vänta till januari för då ska vi minsann läsa om ordklasser, istället för att ta det direkt då intresse finns. Eller, så är det precis det jag måste lära mig göra. Det kanske bara är en himla massa ursäkter jag har för att jag inte klarar av mitt jobb?

Det kan vara så att det är veckan som tagit ut sin rätt och att det var därför jag reagerade så starkt idag. Gubbsingen har varit bortrest på mässa och jag har haft tidiga morgnar med Elias, långa dagar, har fått sköta allt praktiskt här hemma och är därmed toktrött. Men, samtidigt är jag den jag är, och på något sätt tror jag att jag aldrig kommer att ändra mig som lärare. Jag kommer aldrig nå upp till kriterierna för "en bra lektion". Så, innebär det att jag ska sadla om? Bli florist kanske? Jag har alltid älskat blommor, så varför inte...?

Nu har gubbsingen äntligen kommit hem så nu ska jag krypa upp i soffan och bli ompysslad och tröstad. Egentligen har jag inte alls någon lust att jobba imorgon, men så plikttrogen som jag är så kommer jag att vara på jobbet. Det är så jättejobbigt att redan nu veta att jag kommer att misslyckas med morgondagens lektioner, så varför ska jag ens försöka????

Bye for now!

Varit iväg.

Nu är Elias och jag hemma. Vi har varit iväg och träffat Elin och hennes Filippa idag. Var kul att ses och hinna prata en stund, var alldeles för länge sedan. Måste bli bättre på att träffa mina vänner. Vet bara inte hur jag ska få timmarna att räcka till.... Eller, så handlar det om att jag måste omprioritera saker och ting här i livet.

Nu ska Elias och jag mysa i soffan en stund innan det är dags för att sova.
Bye!

Fullt upp.

Idag har det varit fullt upp på både jobbet och hemma. Imorse skulle Elias till dagis, som vanligt, men då gubbsingen farit iväg till Arlanda (möten uppe i Umeå idag) var det jag som skulle lämna. När Elias och jag var färdiga för och bara skulle ta på oss ytterkläderna, ja då informerade Elias stolt att han 'bajat'. Så, det var bara att ta tag i blöjan och allt drog givetvis ut på tiden.

På jobbet har det rullat på med lektioner, och för första gången kan jag konstatera att det är skillnad på mina två 6:or jag undervisar. Man ska inte jämföra elever, det vet jag. Men, när klasserna jobbar med samma saker och resultaten blir så olika är det svårt att inte låta bli att uppmärksamma skillnaderna. Just nu skriver vi berättelser, och den ena klassen har klart mer livligare fantasi än den andra, och har därmed lättare att hitta på historier. Ska bli riktigt roligt att krypa upp i soffan och läsa dem så småningom när berättelserna är färdiga.

Elias har spenderat eftermiddagen tillsammans med farmor, och det har gått jättebra. Farmor hämtade på dagis och det är skönt att få lite hjälp emellanåt, speciellt denna vecka då gubbsingen kommer att ha fullt upp med jobb och resor. Kan dock inte låta bli att undra hur sjutton en morfar kan hämta fel barnbarn på dagis. Detta har varit uppe på nyheterna och jag är inte insatt, men.... hur sjutton går det till?????

Nu är jag dock jättetrött och ska nog också gå och lägga mig nu när Elias somnar. Borde plocka lite här hemma..... men nej..... orkar inte.

Bye Bye!

Åter hemma.

Åter hemma. Det är alltid skönt att hälsa på föräldrarna då man blir ompysslad och får tid att bara vara, samtidigt som det alltid är skönt att komma hem.

Låg för en stund sedan i sängen och gosade med Elias på armen, och funderade på hur man ska orka/kunna säga nej när barn ber så snällt om saker och ting. Jag har alltid varit ordentligt skeptiskt till frasen "Om du snällt kan be om saken så får du den.", som då och då kläcks av föräldrar, vars barn står och tjatar om någonting. När barnet väl snällt ber om saken, ja då får de den (en leksak, godis, bulle, kaka eller vad det nu kan vara). Börjar nu tro att det är jag som är onödigt sträng, eller elak, som inte tycker att det hålller. Är det inte att binda ris åt egen rygg att säga så? Så länge barnet lär sig be snällt om saker och ting, ja då får den det han/hon önskar? Hur ska barnet då förstå att man inte alltid kan få allting? Att det ibland faktiskt inte finns pengar till en leksak, trots att han/hon ber jättesnällt om den? Att det inte alltid är läge för godis, kaka eller bulle?

Samtidigt, konstaterade jag ikväll, är det jättesvårt att stå emot vissa önskemål som vår lille kille har. Efter att endast ha sovit i tio minuter i sin säng, vaknade Elias till, ropade på mig, pekade och sa 'mammas säng'. Där ville han ligga och sova och gosa en stund. Och, han bad jättesnällt och gulligt. Ja, då var det det där med att inte alltid ge efter utan istället säga nej. Jag vet att vi, gubbsingen och jag, i regel inte vill ha Elias sovandes i vår säng eftersom vi sover jättedåligt då, då Elias snor runt och sparkar oss här och där. Vi har kämpat med att vänja Elias vid att åter sova i sin säng, efter en period då han nästan alltid sov hos oss. Usch och fy för de nätterna då han bara stretade emot. Så, vad gör man när han nu ber så snällt? Vår söte lille kille.

Jag kan bara konstatera att det inte alltid är lätt att vara förälder och hela tiden vara konsekvent. Jag hoppas bara att Elias inte blir allt för lidande då vi avviker från våra regler och vanor, utan att han förstår att det ibland finns undantag och speciella tillfällen då man får göra lite annorlunda. 

Nu får det dock vara slut på grubblerier och dags att gå och lägga sig. Klockan är mitt i natten.
Sleep tight. Nighty-night!

Uppvärmning inför Thailand.

Idag packade vi i vår lilla familj in oss i bilen och hamnade hos mina föräldrar. Har inte träffat dem på jättelänge känns det som, så nu har vi spenderat eftermiddagen och kvällen med god mat, prat, lek och skvaller. Precis som det ska vara.

Gubbsingen och jag har just kört lite uppvärmning och laddat inför Thailand i form av varm badstu och en varsin öl. Ser verkligen fram emot varma dagar, och framför allt kvällar, när man bara kan sitta ute och njuta av riktigt god mat och en kall Singha. 13 dagar kvar nu.

Nu ska vi bara ta det lugnt en liten stund till innan vi kryper ner. Elias sover hos mormor och morfar ikväll, vilket betyder (hoppas jag) en lugn natt för gubbsingen och mig, samt en efterlängtad sovmorgon imorgonbitti.

Bye Bye!


Lite shopping igår.

Elias var med mig till jobbet igår och skötte sig hur bra som helst. Jag var lite orolig när jag satt i bilen på väg in till jobbet, framför allt över FN-firandet som vi skulle ha kl.10, men det hade jag inte alls behövt vara. Första lektionen satt Elias och ritade i ca 40min, och ropade lite då och då på mig så att jag fick gå bort till honom och rita en traktor eller blomma. Annars kunde jag gå runt och hjälpa mina elever precis som vanligt.

Under FN-firandet satt vi, Elias i mitt knä, och lyssnade på både tal och musik. Vid det här laget var Elias lite småhungrig, så han satt och knaprade i sig några smörgåsrån under tiden han lyssnade. Han gnällde ine alls, och när han blev trött lutade han sig tillbaka mot min axel och bara var.

Efter musik och tal var det dags för sista lektionen, 40min svenskan. Även denna gång satt Elias och ritade på sin plats. I och för sig blev han lite smått rastlös och gick runt i klassrummet lite, men inte alls så att det störde eleverna. Gissa om jag var nöjd! Vår söte lille kille!   :)

Efter att ha fått i oss lunch åkte vi sedan ner på stan, så det blev även lite shopping igår. Elias var så trött så han sov sig igenom shoppingen, vilket gav mig chansen att verkligen gå och kika efter det vi behöver. Resultatet blev långkalsonger till lille herren, strumpor, byxor, en fin traktortröja som Elias är jätteglad för, en halskrage (heter det så?), fodrade gallonisar, samt två baslinnen och en blus till mig. Helt perfekt!
 

Bye Bye!


Världens sötaste elev.

Som lärare får man inte ha favoritelever, jag vet. Men.... Jag kan inte låta bli att tycka att Elias är världens sötaste elev. Allra sötaste lille kille! (Mina elever tyckte också att han var söt.)   :)

Bye Bye!

En helt vanlig torsdag.

Idag har det varit en helt vanlig torsdag; dvs jobb, jobb, jobb, AP-konferens, kvällslek med Elias, och nu snart sova. Efter jobbet åkte jag förbi Länsvaccinationer och skaffade mig en dos Ducoral, så nu är även magen redo för en resa till Thailand. Längtar!    :)

Imorgon ska Elias få följa med mig till jobbet då dagis har stängt. Tanken var att Elias skulle ha fått en farmor-dag, men hon hade tyvärr dubbelbokat sig och är bortrest denna helg. Jag hoppas att lille killen kommer att sköta sig under FN-firandet vi har och inte blir allt för jobbig när vi lyssnar på musik och tal. Hoppas hoppas.

Ikväll har Elias och jag läst böcker och myst. Det är verkligen jättekul att han gillar att just läsa, och det vore så roligt om det höll i sig länge länge.

Nu tar vi nog kvällen här hemma. Bye Bye!

"Köra bil"

Åh så roligt att vara glad och ha en riktigt bra lektion! (Här pendlar blogginläggen verkligen mellan glädje och ilska.) Alla dagens lektioner har idag varit bra, och det har varit riktigt roligt att jobba.   :)

Idag fortsatte vi på svenskan att jobba med 'Börjor'. Vi startade lite smått igår, men lektionen var full av tjafs och inte alls trevlig. Idag, jobbade eleverna på jättebra, det var lugnt i klassen, och alla skrev verkligen jättebra 'börjor'. Jag hann läsa upp några 'börjor' innan lektionen slutade, och det är så kul att se eleverna bli imponerade av varandra. En elev kläckte spontant ur sig "Det där va ju fett bra! Vem har skrivit det?". Så jättekul!

Hemma har jag ikväll med jämna mellanrum ivrigt applåderat då Elias har kläckt ur sig ord efter ord. "köra bil" säger han ofta, och idag på väg hem från dagis sa han faktiskt "mamma köra bil". Tre ord!!! Nu har även gubbsingen kommit hem, så vi ska fortsätta prata och leka här i vår lilla familj. 

Bye Bye! 


Ny dag och...

Ny dag och bättre dag, kanske? Har åter fått sova en hel natt, vilket verkligen är jätteskönt, och har därmed åter nya krafter. Så, nu tar jag tag i jobbet igen.

Ha en bra dag i regnet!
Bye!

"Stoor traktor".

Usch fy och blä för vilken dag det har varit på jobbet idag. Jag tycker så synd om mina elever som faktiskt vill lära sig, vill jobba i skolan, och som blir lidande sådana här dagar. Jag längtar efter att få undervisa igen, istället för att vara arg, skälla och vara en riktigt hemsk människa som ingen gillar. Som inte ens jag gillar. Åh vad jag är trött på det. Suck.....

Glädjen i livet är just nu vår lille kille som är så duktig och som utvecklas varje dag. Det är så underbart härligt att hämta honom på dagis när han kommer springande med öppna armar och slänger sig runt halsen på mig. Det är så jätteroligt att höra honom förklara vad han har gjort på dagis, även om både jag och dagisfröknarna får använda vår fantasi för att tolka hans gester och ord.   :)

Idag, när vi efter dagis körde upp på vår gata, såg Elias en traktor. Väl ute ur bilen stod han och tittade på traktorn ute i regnet, och ville inte alls gå in. Elias älskar traktorer. Ikväll, pratade vi om traktorn, den stora traktorn som vi såg, och vår lille kille säger "stooor traktor". Vår lille kille satte ihop två ord!!! Och, han förstod nog betydelsen av ordet 'stor'. Åh så glada vi är! Under helgen satte han också, tror vi, ihop två ord, men då hörde vi inte riktigt och tänkte inte mer på det. Men, idag så! Nu tror jag i och för sig att det är helt normalt och inte alls speciellt för en liten att börja lägga ihop ord, men som förälder blir man jättestolt. Gubbsingen och jag är i alla fall jättestolta. Fånigt kanske, men det är vi. 

Nu är det dock läggdags igen och jag hoppas hoppas att morgondagen blir en bättre dag. Tänk så härligt det vore om jobbet flöt på och dagarna var roliga, och man hade tid och kraft till att göra roliga saker, som att träffa sina vänner. Åh, vad jag saknar mina vänner som jag inte har pratat med på jättelänge nu då annat har tagit tid. Måste ändra på det igen helt enkelt.

Nighty-night!

Oj, så fel jag hade....

Oj, så fel jag hade imorse.... Visst hade vår lille kille vaknat ett antal gånger i natt, berättade gubbsingen nyss, men inte hade jag vaknat inte. Måste ha varit toktrött och verkligen sovit jättejättedjupt.   :)

Nu har vi varit hemma i några timmar, Elias och jag, och jag har faktiskt kunnat laga mat och under tiden har Elias lekt för sig själv. Gissa om jag blev glad när jag hittade honom i soffan! (Språklärare som jag är.) 

Bye Bye!


Måndag morgon.

Måndag morgon och vår lille kille ligger fortfarande och sover - utan att ha vaknat upp en enda gång inatt. Lycka! Det är skönt att det ibland kommer nätter som denna så att gubbsingen och jag får sova ut.

Nu snart är det dock dags att ge sig iväg till jobbet för en ny arbetsvecka. Alla utvecklingssamtalen är avklarade, och tidningsveckan är slut, vilket innebär en något lugnare vecka. Skönt. Roligt i och för sig att det händer saker och ting på jobbet, men ibland är det skönt att bara pusta ut också.

Bye Bye!

Grindstolpe byggdes...

Vi fortsatte ute hela söndagen med. Grindstolpe byggdes, löv krattades, och spreds ut igen, och Elias åkte rutschkana. Precis som det ska vara.   :)
Bye!

Våra nätter.

Usch och fy för våra nätter vi har ibland. Jag är helt slut idag. Suck.... Vi försöker lära vår lille kille att somna om själv på nätterna så att vi slipper gå in och klappa om honom, samt ge honom nappen, varje gång. Men nej, han vill inte. Inte alls. Han kan stå upp i sin säng och ropa och ropa och ropa på oss utan att själv tröttna. Även om vi svarar att vi är där, fortsätter han ändå. När han sedan blir ompysslad, ja då är han nöjd och somnar om.

Givetvis går vi alltid in till Elias om han drömmer mardrömmar, gråter eller är rädd. Det är skillnad på gråt och rop. Ett stort framsteg är ändå att Elias börjat sova hela nätter i sin egen säng och ofta inte vill in till oss, detta kämpade vi med för någon vecka sedan. Men, jag vill ändå tro att han kan lära sig att somna om själv och inte behöva ropa på oss varje natt. Usch, vad det tar på krafterna. 

Så, nu har jag gnällt av mig. Jag vet att det finns många familjer som har det tuffare än vi, men mitt i natten, när man är som tröttast, verkligen inte har någon ork, ja då är inte det någon vidare tröst tyvärr. Och, trots att klippet med Stewie är rolig, så här mitt på dagen, så är den inte det när man befinner sig mitt i det och saknar kaft.

Nu ska jag försöka piggna till och gå ut en sväng. Killarna är redan ute, så jag ska joina dem jag med.
Bye Bye!

Nätterna här hemma.

Hittade ett klipp som säger allt. Så här har vi det på nätterna här hemma. Suck.....

Bye!

Jakten på röd oktober.

Veckans lördagsfilm. Ikväll tog vi en trip on memory lane och tittade på Jakten på röd oktober. Återigen hade jag missat en storfilm, en riktigt bra en. Gubbsingen undrade om jag gillade filmen, trots att den varken innehåller intriger eller kärlek, och det gör jag. Helt klart.   :)

Så, vill man ta ett avbrott från dagens actonfilmer och se en riktigt bra film, en med bra handling, lysande skådespelare och lagom spännande - se denna! Sean Connery är superb som alltid!Nighty-night!

Krattat löv.

Nu har vi varit ute och krattat löv. Eller, jag har krattat, Elias har lekt och åkt traktor med pappa, och gubbsingen har byggt vidare på staketet (det som är kvar att fixas). Det är så skönt att vara ute!   :) 

Det är så mycket mindre löv i år jämfört med tidigare år. Detta beror på att kommunen i våras äntligen högg ner de stora höga björkarna just utanför vår gård. Åh som gubbsingen har tjatat på dem, och hans morfar innan det. Så, nu äntligen är de borta och vi har mindre mängd löv att kratta. Visst finns det fortfarande löv kvar, men nu är det i alla fall överkomligt. Riktligt lyxigt är det att ha lilla CSF'n hemma och kratta i löven rakt i den, och sedan åker gubbsingen och Elias och tömmer skopan.Nu ska vi mysa inne några timmar till, innan det är dags att lägga sig för lille killen.
Bye Bye!

Får det gå till så här????

Får det gå till så här???? Läser nyheter på Aftonbladet.se och huvudnyheten handlar om en liten tvåårig flicka som blivit hemskickad från vårdcentral och akuten sammanlagt sex gånger utan att få hjälp, och tillsut dött på grund av tarmvred som ingen läkare upptäckte. 

Att som förälder behöva söka hjälp när ett barn är sjukt, så många gånger, på olika ställen, och ändå inte få hjälp - det är skrämmade. Jag tycker att jag läser om detta varje månad, i någon form, och varje gång beklagar chefsläkaren det som hänt, gör en lex Maria-anmälan, men lik för benat händer samma sak åter igen, på någon annan ort i vår land. Är det verkligen stress och för stor arbetsbörda som ligger bakom? Eller, är det någonting annat??? Jag vet inte vad det skulle kunna vara, men jag kan heller inte låta bli att undra.

Om vår lille kille skulle bli sjuk skulle vi givetvis kontakta sjukvården med det samma, och räkna med att få hjälp. Men, vad gör man om ingen lyssnar? Om man blir hemskickad om och om och om igen? Jag vet att det finns personer i min omgivning som fått kämpa och kämpa för att få hjälp, och jag beundrar dem att de orkar. Men, som föräldrarna som förlorat sin dotter, de kämpade de också, ändå slutade det hela jättetragiskt. Vad ska man som förälder göra???

Vår lille kille ligger och sover nu, och jag är tacksam för att det endast är förkylningar som han har drabbats av. Åh, vad jag hoppas att det aldrig blir värre än så...

Bye!


Tre små rum.

Igår kväll åt vi middag ute på Tre små rum, vi i vår lilla familj. Det var jättemysigt, och skönt att få unna sig lite extra efter några intensiva veckor.

Dock funderar jag på om vi, gubbsingen och jag (läs, mest jag), totalt har misslyckats i vår föräldraroll då det var Elias som bestämde vad han skulle äta igår kväll. Inte det att det är dåligt att Elias bestämmer vad han vill ha, absolut inte, men att han tydligt och bestämt sa "pizzzza!". Hmmmm..... Eftersom jag har varit så trött, och inte orkat ställa mig och laga mat när jag hämtat Elias sent på dagis, har det en gång/vecka blivit pizza. I och för sig endast under två-tre veckors tid, men ändå. Elias älskar pizza, och har då även lärt sig ordet snabbt. Igår var det bara "pizzzza!" som gällde, och vår lille kille fick sin pizza medan vi unnade oss kött med goda såser. Oj, vad han mumsade i sig. Eller, det gjorde vi alla tre.  :)

Hur som, så måste vi skärpa till oss med maten nu och planera upp, samt köpa in råvaror så att det finns här hemma, då det är lite enklare att laga mat då, än att börja med att handla först. Måste göra det för Elias skull, men även för vår egen skull då vi, både gubbsingen och jag, märker av att vi inte mår bra av snabbmat.


Nu blir det dock frisk luft då Elias och gubbsingen redan hunnit smita ut. Här hemma är det åter igen en jättefin höstdag och vi ska passa på att njuta av den så mycket det går.
Bye!

Flygplan.

ojojojojjojoj...... Hmmmmm...  Tja..... Vet inte riktigt vad jag ska säga. Men, det finns flygplan - och så finns det flygplan.   ;)


Bye!

Helg här hemma. Typ.

Nu har vi tagit helg här hemma. Typ. Jag tog en kortdag på jobbet, och jobbar hemifrån det som behöver förberedas istället för att sitta på jobbet. Gubbsingen är hemma han med, och passar på att avverka samtal och mail nu. Vår lille kille har hämtats från dagis och sover lunch hemma, och detta innebär att vi har hela eftermiddagen och kvällen tillsammans när Elias väl vaknar. Dessutom skiner solen ute och det är verkligen en jättefin höstdag. Mysigt! 

Bye!


Fredag.

Fredag. Äntligen! Har tomtat lite nu på morgonen och ska åka iväg till jobbet alldeles snart. Känner mig pigg för en gångs skull, vilket beror på att vår lille kille äntligen sov en hel natt. Helt underbart! För övrigt ska vår kille iväg till dagis idag så att han får leka av sig inför helgen.

På jobbet blir det att avluta tidningsveckan. Alltihop har gått riktigt bra denna vecka, och bäst har GD och AB varit då de skickat oss nya tidningar varje dag. Förstå vad vi har diskuterat nyheter och vad som händer i Sverige och jorden runt i klasserna. Riktigt lyckat har det varit. Tror nog att även eleverna har tyckt att det varit roligt med tidningsveckan, även om många aldrig skulle erkänna att de gillar att läsa tidningar.   :)

Men, nu iväg till jobbet. Ha en bra dag!
Bye!

The Pink's.

Joooo..... Jag kikade lite på Doobidoo igår kväll. Åh, vad jag gillade The Pink's när jag var liten. Kommer ni ihåg????   ;)Bye!

Föräldramöte.

Har nu kommit hem efter en intensiv dag med BVC, jobb, inbokat möte med synpedagog, konferens, och till slut föräldramöte. Föräldramöte!!! Vårt, gubbsingens och mitt, allra första föräldramöte och det känns verkligen jättestort.   :)

Ska dock börja med att berätta att vår lille kämpade på bra på BVC i förmiddags. När han såg sprutan och förstod vad som väntade, började han gråta och ville inte alls vara med. Stackars lille kille! Hursom, höll jag givetvis i honom medan han var jätteledsen och tyckte att sprutan var jättehemsk. När sprutan väl var tagen slutade Elias gråta som vanligt efter några få minuter, men flera gånger om kom han dock ihåg vad som hänt, pekade på sitt lår, sa "Däääär!!!" och började sedan gråta igen. Han var så söt, stackars liten. Dumma jag hade givetvis glömt att ta med någonting att distrahera honom med, så det hela hade kunnat varit lite mindre dramatiskt för honom. Men, gjort är gjort.

Väl hemma hos farmor var det sedan dags för lunch, sova och sedan lek hela eftermiddagen och kvällen. Medan gubbsingen och jag ikväll var iväg på föräldramötet passade farmor på att bada Elias och han somnade sedan jättesnällt i sin egen säng. Skönt att hela dagen har gått så bra, och att Elias har fått en ordentlig farmor-dag idag.  

På föräldramötet, för att avsluta med det, kunde jag inte låta bli att sitta och le. Det kändes verkligen jättejättekonstigt att sitta där på 'andra sidan' och bara lyssna och ta in det dagisfröknarna pratade om. Jag är så van vid att det är jag som står och talar, svarar på frågor, frågar och följer upp saker och ting, och att nu bara sitta där och lyssna var verkligen konstigt - men kul. Dagisfröknarna är verkligen jättebra, och föräldragruppen känns väldigt bra den med. De föräldrar som hållit ihop nu ett antal år skämtade och ställde på varandra, precis som man önskar att det är i en föräldragrupp. Det bästa av allt under kvällen var dock att vi föräldrar fick hjälpa till att montera ihop leksaker och hyllor, samt göra om del av lekrummet. Det känns kul att få vara med och hjälpa till på dagis på något sätt, och jag gör det gärna fler gånger. Sedan måste jag säga att det var ett smart drag av dagisfröknarna att ta hjälp av oss föräldrar så att de själva slipper slita med allt. Hursom, samlade jag och gubbsingen många vuxenpoäng ikväll.  hihiihihii...  ;)

Nu är det dock dags att sova igen och samla kraft inför veckans sista arbetsdag.
Nighty-night!

Elias hemma och vilar.

Igår var Elias hemma och vilade med gubbsingen. Vilken lycka för Elias, att spendera en hel dag med favoritpersonen i hela världen - pappa.  :)

Igår morse kom jag på, helt plötsligt, att vi totalt glömt bort att boka in tid hos BVC så att Elias kan få sista dosen av Twinrix inför resan till Thailand. Panik! Jag ringde till BVC och idag ska vi iväg och ta den. Skönt att vi fick tid så snabbt. Jag har tagit ledigt på förmiddagen, och vid lunch ska Elias till farmor och sedan spendera hela dagen med henne. Då gubbsingen och jag ska på föräldramöte ikväll, blir det verkligen heldag med farmor för Elias del, från lunch till läggdags.

Nu ska vi fortsätta pyssla lite här hemma, lille killen och jag, innan vi ska bege oss mot BVC.
Bye!

Hemma eller ej.

Onsdagmorgon och jag ska snart dra mig till jobbet igen. Frågan är bara om vår lille kille ska iväg till dagis idag, eller inte. Igår tyckte dagisfröken att Elias varit hängig, kinkig och näsan börjat rinna mer och mer. Så, idag ska vi se efter om han ska vara hemma eller ej. Hur kan man avgöra det så här på morgonen när han har fullt med kraft och näsan rinner endast lite lite? Det är så mycket enklare när barn har hög feber och man ser att de verkligen är sjuka. Vi får försöka observera och avgöra nu på en timma. Säkrast är kanske om han blir hemma?

På jobbet blir det arbete med löpsedlar idag och det ska bli intressant att se hur eleverna fixar gruppuppgiften. Måste bara hinna med att stanna till och skaffa gamla löpsedlar på vägen till jobbet.

Bye Bye!
Usch och fy för denna natt!

Usch och fy för denna natt! Vår lille kille håller på att bli snorig och har vaknat upp om inte varje timme så varannan i alla fall. Planen blir nu att orka med dagen, sedan däcka när gubbsingen kommer hem ikväll.

Bye Bye!

Pri-de-festivalen.

Åter en arbetsdag avklarad. Puh! Det har varit intensivt, men jag tror ändå att allt har fungerat helt ok.

När jag kom till jobbet imorse blev jag ordentligt orolig då jag såg högen med tidningar som vi fått till skolan. Högen var jätteliten. Jag hade blivit lovad 125ex av både GD och AB, men var redo att ringa och klaga på att det kommit så få. Hur som, började vi fördela tidningarna och det visade sig att alla tidningar hade kommit. Lycka! Så, varje elev har haft en tidning att läsa idag och diskussionerna kring vissa artiklar har varit jättebra.

En elev undrade vad Pri-de-festivalen var för något, och den lektionen jobbade vi över utan att märka det då diskussionen var så intressant. Det är inte lätt att få elever att se bi- samt homosexualitet som någonting vanligt eller något man ej ska hänga upp sig på, och dessa diskussioner är jätteviktiga. Om det innebär att vissa lektioner går åt till just prat så får de göra det. Ett av alla uppdrag vi har som lärare är ändå att låta varje individ vara sin egen, tillåta varje individ att ha sin egen tro, sina egna intressen, sin egen läggning etc. Men, det tar tid att forma en klass där alla accepterar varandra som de är, och jag räknar med att återkomma till ämnet fler gånger i klassen. Visst fanns det lite motstånd och ifrågasättande i klassen mot just bi- och homosexuella, men diskussionen vi hade var ändå bra och jag hoppas den fick eleverna att fundera vidare på människors lika värde.

Det ska bli spännande att fortsätta arbetet med tidningar imorgon. Nu blir det dock kvällsbad för en trött liten kille här hemma.
Bye!Tidningsveckan.

Idag börjar Tidningsveckan. Runt omkring på olika skolor i Sverige jobbar man med tidningar på olika sätt, vilket är jättebra och coolt tycker jag. Eleverna på vår skola kommer alla att få en egen dagstidning att läsa idag, och jag hoppas att arbetet under veckan kommer att flyta på.

Nu måste Elias lämnas på dagis så att jag kan ta mig iväg på ämneskonferens först, där vi bland annat ska gå igenom passande uppgifter för de olika årskurserna. Sedan måste jag hinna ställa iordning inför föreläsningen i aulan. Om allt nu klaffar får vi in en journalist som ska berätta om sitt yrke för år8 och år9. Håller verkligen tummarna för att det ska bli bra.

Läs tidningar denna vecka ni också!   ;)
Bye!

Middag för två.

Det blev middag för två med tända ljus här hemma ikväll. Det är lite mysigt, nu när det är mörkt ute, att tända ljus och bara sitta inne och ha det gott. Elias tyckte det han också.   :)

På eftermiddagen var vi ut på en kort promenad, Elias och jag. Vi stannade dock till vid en liten lekplats så att Elias fick gunga och röra på sig, och det tog ett tag innan han var nöjd och ville gå hem. I vanliga fall brukar vi ta ett söndagsbad på kvällen, men nu sade Elias 'nejnej' och ville istället gå och lägga sig (trots att han sov 3 1/2-timma efter lunch!). Han måste ha varit jättetrött, lille killen. Nu sover han sött i sin säng och jag funderar på att krypa ner jag också. Vore skönt att få ordentligt med sömn så att man orkar med en ny arbetsvecka igen. Lektionerna är grovplanerade och listan med vad jag ska hinna med imorgonbitti är skriven.


Nighty-Night!

Har en-två timmar helt själv.

Nu har gubbsingen åkt iväg och vår lille kille ligger och sover. Det är så mycket som jag skulle vilja pyssla med nu när jag har en-två timmar helt för mig själv... men jag vet inte var jag ska börja. Hmmm....

Men, jag konstaterar dock att varje gång gubbsingen åker iväg några dagar känner jag mig jättetom. Visst blir jag lite smått stressad av att jag ska hinna med allting kring Elias själv, men mest känner jag mig tom. Något saknas...

Bye!

Jul-känsla i kroppen.

Imorse vaknade jag med jul-känsla i kroppen. Jättekonstigt! Det är fortfarande två månader kvar till jul, men nu vill jag sätta igång att julpyssla, tomta i mörkret, pynta och allt annat mysigt man gör inför jul. Ska givetvis vänta, men det är en härlig känsla det där, när man vaknar upp och bara vill sätta igång med allt mys.

Idag åker gubbsingen upp till stugan, så Elias och jag kommer att spendera några dagar själva igen. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på lille killen och jag, men vi ska försöka komma ut så Elias får leka av sig i alla fall.

Nu är det dock dags för blöjbyte. Det är väldigt praktiskt nu när vår lille kille kommer och berättar att han har 'bajjat' och vill ha ny blöja. I och för sig stämmer det inte till hundra procent det där, så vi tror att han säger det rent allmänt när han vill ha nytt och tort på sig. Lille söte kille!   :)

Bye Bye!

Lördagsfilmen.

Gubbsingen och jag har kikat på The Game idag. En riktigt bra film! Och, gammal. Jag har tydligen missat den helt då den kom ut redan 1997. Visst är mycket orealistiskt... Men, Michael Douglas är alltid bra och handligen är precis så där så att man inte vet vad som ska hända, eller varför något händer. Me like!Har ni också missat The Game? Se den!
Bye!

Tillbaka efter en tur till stan.

Nu är vi tillbaka efter en tur till stan. Altanmöblerna är inställda i containern, tillsammans med poolen och andra 'sommarsaker'. Vår lille kille somnade i bilen på väg hem och ligger nu och sussar sött i sin säng. Älskade lille kille. Gubbsingen och jag ska nu krypa upp i soffan och se på film. Mys!

Bye Bye!

Packat en kärra.

Nu har gubbsingen och Elias packat en kärra full med sommarsaker som ska iväg till hangarn. Det är så himla praktiskt att ha ett extra ställe att ställa undan saker på. Så, nu packar vi oss in i bilen och åker iväg.   :)

Bye!

Långsand.

Igår gick vi ut, hela lilla familjen. Planen var att ta en promenad, men istället för att gå runt kvarteret packade vi in oss i bilen och åkte ut till Långsand och promenerade runt där istället och tittade på havet. Jättemysigt! Inte alls en dum idé att ta en promenad på andra ställen än här hemma, det ska vi absolut göra oftare.

Vi konstaterade, gubbsingen och jag, att man helt klart kan åka till Långsand en fin sommardag och spendera några timmar där. Det finns en liten fin strand, och alldeles bredvid ligger en liten lekpark där Elias kan leka. Igår provade Elias på både rutschkanan och gungan, och var överförtjust.


Bye!

Äntligen helg!

Äntligen helg efter en intensiv vecka! Planen är att vi bara ska ta det lugnt, njuta av att bara vara, och inte göra något vettigt alls. Visst vore det väl skönt om man fick ha det så ibland.

Elias klädde nyss på sig och gick ut själv för första gången. Eller, han tog på sig gummistövlarna och mössan själv, fick lite hjälp med jackan, sade sedan 'gunga!', öppnade ytterdörren och klev ut. Jösses! Det är första gången han har öppnat ytterdörren själv och vi måste absolut börja låsa den så snart vi kommer in så att han inte smiter ut när han får för sig det. Det går så fort nu. Vår lille kille lär sig saker varje dag som gör att han utvecklas. ojojojojj....

När jag hämtade Elias på dagis idag bad dagisfröknarna om ursäkt och sade att de förstod om vi inte skulle våga lämna kvar honom hos dem mer. Mitt på pannan har Elias nämligen en stor blå bula efter att ha flygit in i kompostlådan i köket. Förra veckan fick han också ett blåmärke på pannan som nu endast syns lite lite, och igår blev han biten i handen av en liten tjej som blev irriterad på honom för att han ville ha leksaken som hon hade. Jag kan inte göra något annat än att le och skaka på huvudet, för jag antar att Elias kommer att skada sig på olika sätt när han leker och upptäcker världen ett antal år framöver. Dock måste han lära sig vänta på sin tur när det gäller leksaker och annat, och det ska vi jobba på. Men, att ramla och slå sig kan man nog inte undvika???

Nu ska vi ta en promenix hela lilla familjen. Elias får bestämma tempo och vi ska bara njuta av frisk luft och av att vara tillsammans. Det är inte så ofta vi hinner det känns det som, så nu ska vi passa på.

Bye!


'oppa'

Nu är vi hemma igen, Elias och jag. När Elias kommer hem nu på eftermiddagarna vill han absolut se på Makapaka och 'oppa'. (Elias kan fortfarande inte säga 'h'.) I ett avsnitt vi såg härom dagen hoppade alla upp och ned och hade jätteroligt, och detta försöker nu Elias också lära sig göra. Men, det är inte bara att hoppa inte. Nej, oj vad det tar på krafterna att lära sig hålla balansen när man lyfter lite från marken, att lära sig koordinera båda fötterna, att och lyfta dem samtidigt... Det är inte alls så lätt. Men, övning brukar ge färdighet och vi hoppas att vår lille kille lär sig att hoppa snart.   :)

Bye!

Torsdag.

Jag tog mig lite sovmorgon idag. Åhh så skönt det är att inte stiga upp klockan kvart i sex på morgnarna. Det är en jätteskillnad att sova en timma till.

Nu sitter Elias och leker med sitt tåg på vardagsrumsgolvet, gubbsingen håller på att vakna till där uppe, och jag ska ta mig iväg till jobbet. Det är torsdag, så det blir långdag med planering, sedan lektioner och slutligen konferens på eftermiddagen. Måste också hinna ringa tidningarna, Gävle Dagblad och Arbetarbladet, och höra om vi kan få tidningar till eleverna på skolan nästa vecka då det är Tidningsvecka. Allt är inte riktigt klart inför veckan, men det börjar ta sig.

Så, off I go. Bye!

Så snabbt morgonen gick!

ojoj så snabbt morgonen gick! När jag vaknat till, tagit en dusch och förberett frukost var det dags att väcka lille killen som helst hade sovit vidare, så skönt som han låg i sin säng. Men, han fick snällt stiga upp och vakna till i min famn i soffan. När jag sedan lagade till morgongröten satt han snällt kvar och kikade lite på TV. Kan inte låta bli att tycka att han är söt!    :)


Vi stressade i alla fall iväg till dagis imorse och att lämna Elias gick jättebra. Det är så skönt att det fungerar nu. Tänkte dock på, när jag stängde grinden till dagis, att det är otroligt vad man snabbt 'tvingas' lita på folk man inte känner, när barnet börjar på dagis. Varken gubbsingen eller jag känner dagisfröknarna sedan tidigare, men ändå lämnar vi kvar det allra viktigaste vi har i deras händer. Det blir väl så när man inte riktigt har något annat alternativ? Vi måste båda jobba, och vår lille kille måste vara någonstans under tiden. Då blir det dagis. Vi kan bara hoppas att han blir väl omhändertagen och får sina behov tillgodosedda av personerna runtomkring honom. Nu tror jag att han blir det och att det inte alls är någon fara, men ändå.... Grubblade mycket på detta på vägen in till jobbet.

På dagis idag har kalas-clownen hälsat på och barnen har fått med sig fina halsband hem. Dagisfröken berättade att de även dansat hula-hula, och Elias instämde i allt.


Nu har vi i alla fall kommit hem, Elias och jag, och ska passa på att leka lite tills det att gubbsingen kommer hem han med. Sedan blir det mys.

Bye!

Börjat leka.

Nu är vi hemma, Elias och jag. Vi har fått i oss mat och ska leka hela kvällen. Eller, den timman som nu är kvar av kvällen. Gubbsingen är iväg på resa med jobbet, så det blir tidig kväll här hemma.

Imorse när gubbsingen hade vaknat till kom Elias fram till honom med både strumpor och tröja som han ville ha på sig till dagis. När han fått på sig byxor och såg ett annat par som jag hämtat upp ur tumlaren, ja då ville han absolut ha på sig dem istället. Och, det fick han. Lille killen! Att han redan nu har börjat välja kläder, 1 1/2år gammal.

Sedan har Elias börjat leka med sina nallebjörnar, vilket är jättekul tycker jag. Han lägger ner dem för att sova i sin lilla soffa på kvällarna, och på morgnarna väcker han dem. Givetvis är det jag som undrar om han inte ska väcka nallarna, men ändå. Det viktiga är att han lär sig att leka med sina leksaker på riktigt, och rollekar om något är väl bra för fantasi och utveckling? Eller????

Så, nu ska vi upp och se hur nallarna mår. Medan han donar om dem ska jag försöka ta tag i tvätthögen som bara växer och växer. Suck....

Bye!

Återintagit vår säng.

Det är åter tisdag och idag har jag verkligen lust att ligga kvar och mysa i sängen. Men, icke sa Nicke. Ska snart åka iväg till jobbet och ta tag i dagen lektioner.

I några nätter nu har gubbsingen och jag återintagit vår säng, vilket har betytt att vår lille kille har sovit i sin säng hela nätterna. Detta har inte alls varit populärt. Ojoj vad Elias, mitt i natten givetvis, har protesterat och gråtit då han har velat komma in till oss. Men, skam den som ger sig. Elias börjar fortare och fortare förstå att det inte tjänar något till att skrika och protestera, så han börjar ge sig ganska snabbt nu. Men ändå, det tar på krafterna att ta fighten mitt i natten när man är som tröttast. Det är i slutändan vi som får skylla oss själva då vi började låta honom sova mellan oss, men samtidigt är det jättemysigt det också. Kan man få någon sorts balans på det hela tro...???

Nu till jobbet. Bye!

En tuff dag.

Nu har vi kommit hem hela lilla familjen efter en dag på jobbet och dagis. Det har varit en tuff dag, och inte endast för att lektionerna går i ett, utan för att jag har haft ont i kroppen utan att veta riktigt varför. Imorse när jag hade satt mig i bilen och pustade ut, upptäckte jag att det gör jätteont när jag andas in djupt. Detta har hängt i hela dagen, och har man fullt upp under en dag andas man in och pustar ut ganska ofta, och det har gjort ont. Jobbigt ont. Jag har verkligen tyckt synd om mig själv idag när jag gått där i korridorerna...

Elias är trött han med efter en heldag på dagis. När jag hämtade honom satt han och mumsade frukt ute, och hade det jätteskönt. Kunde inte låta bli att ta ett kort på honom. När vi sedan hade packat hans lilla ryggsäck och skulle gå hem ville han bära den själv. Lille söte kille.

Nu är det dags att fira Kanelbullens dag här hemma.   :)
Bye Bye!


Höstdagar.

Måndag igen och det blir åter en intensiv vecka. Förutom utvecklingssamtal denna vecka gäller det att få ihop allt inför Tidningsveckan v.41. Undrar jag hur jag ska få timmarna att räcka...???

Måste dock få säga att jag tycker att det är lite mysigt att åka in till jobbet (så länge det inte är för mörkt vill säga), och hem igen, nu när träden skiftar färg så. Vackra höstdagar blir jag lycklig utav!


Ha det bra idag!
Bye!

Valbo för att shoppa skor.

Oj oj så snabbt söndagen försvann. Idag har vi varit hemma och lekt på förmiddagen, och sedan tog Elias och jag oss iväg till Valbo för att shoppa skor på eftermiddagen. Nu har vinterskor och en tuff mössa inhandlats åt vår lille kille, och lite diverse har inhandlats åt mig själv. Förra helgen hittade vi dessutom en jättesnygg vinteroverall, så nu är vinterutstyrseln fixad.

När vi är iväg och shoppar, Elias och jag, sköter han sig verkligen jättejättebra vilket är jättekul. Nu har han bland annat fått för sig att det är han själv som ska gå med vagnen, och det får han gärna göra. Protester blilr det dock varje gång jag försöker styra lite, men det är protester som varar i några sekunder medan jag rättar till vagnen, sedan traskar han på själv igen. Det är nästan lite skönt att promenera i hans takt istället för att stressa runt i affärerna som jag annars brukar göra.   :)

När vi sedan provar skor är Elias jättenyfiken och ivrig, det var han förra gången när vi köpte gummistövlarna, och det var han idag också. Jag hoppas att det kommer att hålla i sig.   :)  Efter att ha fått på sig högerskon idag och tittat på den, pekade han sedan på vänsterfoten och sa "den!", så det var bara att gå efter den andra skon och sätta på den också. Sedan gick han iväg till spegeln och log stort när han såg sina fina vinterskor på fötterna. Lille söte kille! Måste dock konstatera att det inte är billigt med skor till små. Men, det blev finskt märke så jag hoppas de håller hela vintern.   ;) 

Nu ikväll har Elias visat sin pappa sina nya skor och mössan han valde. Det bästa med skorna är nog ändå att Elias lätt kan stoppa ner sina fötter i dem utan att vi behöver hjälpa till med spännen eller annat. Perfekt!


Nu dags att sova.
Bye Bye!

Det är lördag.

Det är lördag och vi tar dagen som den kommer här hemma. Elias och gubbsingen har varit ute på förmiddagen, och sedan har Elias sovit tre timmars lunch. Sista timman sov han i min famn, så även jag slocknade tillslut.

Nu ska vi småplocka en stund för att sedan ta oss ner till stugan på grillning ikväll. Japp, blir grillat med massa gotta till. Även om jag efter en sommar är trött på grillat så längtar jag efter det när jag inte har fått det på ett tag, och nu är det några veckor sedan vi använde grillen. Så, gott ska det bli.

Men som sagt, nu plocka och smådona.
Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!