Får det gå till så här????

Får det gå till så här???? Läser nyheter på Aftonbladet.se och huvudnyheten handlar om en liten tvåårig flicka som blivit hemskickad från vårdcentral och akuten sammanlagt sex gånger utan att få hjälp, och tillsut dött på grund av tarmvred som ingen läkare upptäckte. 

Att som förälder behöva söka hjälp när ett barn är sjukt, så många gånger, på olika ställen, och ändå inte få hjälp - det är skrämmade. Jag tycker att jag läser om detta varje månad, i någon form, och varje gång beklagar chefsläkaren det som hänt, gör en lex Maria-anmälan, men lik för benat händer samma sak åter igen, på någon annan ort i vår land. Är det verkligen stress och för stor arbetsbörda som ligger bakom? Eller, är det någonting annat??? Jag vet inte vad det skulle kunna vara, men jag kan heller inte låta bli att undra.

Om vår lille kille skulle bli sjuk skulle vi givetvis kontakta sjukvården med det samma, och räkna med att få hjälp. Men, vad gör man om ingen lyssnar? Om man blir hemskickad om och om och om igen? Jag vet att det finns personer i min omgivning som fått kämpa och kämpa för att få hjälp, och jag beundrar dem att de orkar. Men, som föräldrarna som förlorat sin dotter, de kämpade de också, ändå slutade det hela jättetragiskt. Vad ska man som förälder göra???

Vår lille kille ligger och sover nu, och jag är tacksam för att det endast är förkylningar som han har drabbats av. Åh, vad jag hoppas att det aldrig blir värre än så...

Bye!


Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!