Noel - fem månader

 
 
 
 
Idag blir han fem månader, Noel, och det har hunnit hända en del under den senaste månaden. Bara några dagar (kan det ha varit två-tre dagar?) efter sin fyramånadersdag började Noel att greppa efter saker och nu har han gärna en leksak i händerna som han gnagar på alternativt viftar med när han leker. Favoriten är nog Lamaze-älgen som han oftast har i bilen eller när vi är ute på ärenden. Han har nu i veckan även upptäckt att han har en högerfot (den vänstra har han inte upptäckt än) som han greppar speciellt när vi byter på honom. Det återstår att se när/om han kommer att börja smaska på den också. Annars tycker han fortfarande om när vi byter på honom och är han lite arg eller ledsen är det ett perfekt sätt att få honom nöjd igen. Sedan är storebröderna fortfarande storfavoriter och Noel älskar när de busar med honom. Åh, så han skrattar! Så underbart att höra. 
 
Igår, dagen innan Noels femmånadersdag, tog vi fram HokusPokus-stolen som Noel ska få sitta i när han äter mat. På sistone har han varit väldigt upprörd/arg och inte alls velat ligga på golvet eller sitta i sin gunga när vi har ätit mat, och nöjd har han blivit först när P eller jag har tagit upp honom och han har fått sitta i knät på oss. Så, för att få en lugnare stund vid matbordet får han från och med nu helt enkelt sitta med. Gissa om han var förvånad och nöjd igår! Sötnöten. 
 
På BVC idag vägde Noel 7950g, han är 65cm lång och följer sin kurva bra. Det är alltså en 8kilos kille vi har här (nästan) och det känns när man sitter och håller honom mest hela tiden om dagarna. Noel tycker fortfarande mest om att stå upp i knä på någon utav oss, alternativt sitta på golvet. Att ligga på mage är sådär. Och, jag måste erkänna att vissa dagar tar på krafterna då han inte är nöjd med att vara själv och jag är trött. 

Under månaden som gått har Noel även döpts, så nu heter han verkligen Noel. Jag ser fram emot vad som väntar under kommande månad, smakisar, att Noel lär sig sitta med stöd, att gåstolen tas i bruk på riktigt, och allt annat han kommer att lära sig. Det händer verkligen mycket nu. Älskade Noel! 
 
Bye! 
 

En förmiddag med lek

Madre mia, så trött jag är idag. I förmiddags tog vi oss iväg till en ny lekpark igen, men idag orkade jag inte alls med mycket lek utan stod istället och gäspade mest hela tiden. Önskar att jag hade kunnat byta plats med Noel som sov gott i vagnen igen. Elias och Simon hade dock ork, lekte på som vanligt och hade kul. Lite kul var att det intill denna lekpark fanns en liten skog, vilket ledde till lite annan lek som kast med små kottar och sopa rent lilla klätterställningen på sand med tallkvistar.       :)
 
Jag hade inte tänkt ta alls många kort idag, men kunde inte hålla mig. Så, vi bjuder på några bilder ändå: 
 
 
 
 
Nu ska jag försöka bli pigg med några ytterligare koppar kaffe. Jag hade önskat att jag hade kunnat ta en powernap i soffan medan Simon sov lunch och Noel sov på mig, men Elias höll mig. Så, nu kaffe. 
 
Ha en bra dag!
Bye! 
 

Utelek och nu TV-kväll

Vi tog oss ut ändå i förmiddags, jag och killarna, och även om det var en väldigt liten lekpark vi åkte till var det kul idag igen. Elias och Simon lekte och busade jättebra ihop och det var jättekul att se dem. Sötnötter! Noel sov.       ;)  
 
Dagens kort från lekparken: 
 
 
 
 
 
Det är onsdag och ikväll är det TV-kväll. Vi har alla tillsammans åter tittat på ett nytt avsnitt av Daidalos (vi säger Daidalos här hemma även om programmet egentligen heter Labyrint) och nu är det jag som sitter och kikar på GreysAnatomy och Scandal. Ser redan fram emot nästa onsdag!       ;)
 
Ha en bra kväll! 
Bye Bye! 
 

En lite kylig dag.....

God morgon, onsdag! 
 
Lite kyligt är det ute idag, inte alls lika fint som det varit både måndag och tisdag, och jag drar mig faktiskt för att ta mig till en lekpark nu på förmiddagen. Å andra sidan blir det säkert inte mer sol eller värme på eftermiddagen heller, utan det är helt enkelt en grå och kall dag idag. Jag som längtar efter våren nu! Just nu är det Jag och mina monster, samt Daidalos på TV som gäller (bra med Apple-TV så att killarna kan titta på barnprogrammen när de vill!), och jag ska ta en andra kopp kaffe, försöka vakna till liv och hoppas på att huvudvärken ska ge sig. Sedan får vi se vad dagen har att bjuda på.       :)
 
foto taget med min iPhoneJo, sedan måste vi handla mat idag. Grädden är slut, så just nu får jag ta spraygrädde i kaffet då vi har kvar det sedan kalashelgen. Inte lika gott alls, men om inte annat så ser det fint ut!?       ;) 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Lekparken bakom Bilmetro

Dagens lekpark var en höjdare. När vi kom hem frågade jag både Elias och Simon om de hade haft kul och svaret var att lekparken var jätterolig. Den var till och med roligare än den vi var till igår, tyckte Elias. Och, jag förstår honom. På lekparken som vi var till idag fanns en klätterställning för lite större barn där Elias kunde klättra och testa gränser på ett helt annat sätt än han har gjort tidigare. Han skrattade mest hela tiden. Så underbart att höra honom. Simon fick testa på att klättra i nät och gunga i de stora gungorna, han också, och tyckte att det var spännande värre. Även jag hade kul, jag har under vintern hunnit glömma bort hur skönt det är att vara ute medan killarna leker. Noel, han sov skönt i vagnen igen.        ;) 
 
Åter ett bildregn från lekparken bakom bilhandeln;
(jag tycker det är så fantastiskt roligt att fotografera, så ni får stå ut)     ;)  
 
 
 
 
 
Idag var det en trött men glad Simon som somnade utan att skrika och gnälla efter lunch, och på bara några få minuter. Jätteskönt. I eftermiddag väntar lek och fika med Madde med -e och tjejerna. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Lekparken vid FjärranHöjder

Åh, så kul det var att leka i en helt ny lekpark idag! Det tyckte vi alla tre; Elias, Simon och jag. En klätterställning var för lite större barn och där fick Elias klättra och öva balans, den andra var för mindre barn och där lekte och klättrade Simon för fullt. Elias också för den delen. Roligt var att Simon tappade ena stövlen då han fastnade i nätet vid ett tillfälle och skrattade bra åt det, Elias tjoade glatt när han provade på sving-gungan, och sedan konstaterade han att han är alldels för liten för babygungan nu. Söta killar! Noel somnade straxt efter att vi hade kommit fram så jag lekte jag också, höll koll på¨Simon som testade gränserna, samt fotograferade en himla massa. 
 
Ett bildregn från vår lekstund i lekparken som fick tummen upp av oss alla: 
 
 
 
 
 
 
Då vi kom iväg sent till lekparken visste jag att Simons vila skulle bli sen idag. Och, det var en övertrött Simon som väl här hemma inte kom till ro utan till slut bara skrek rakt ut för fulla muggar och inte ville någonting alls. Suck. Imorgon får vi ta oss iväg tidigare för att undvika övertrötta killar. I bilen på väg hem såg Elias en lekpark som såg rolig ut, den också, och den ska vi sikta in oss på imorgon. 
 
Bye! 
 

Sportlov

Måndag och vecka9 - det är sportlov! Elias och Simon har faktiskt tagit sportlov denna vecka även om vi inte har tänkt åka någonstans speciellt. Det hade varit jättemysigt med en husvagnstur, men det får bli nästa år (kanske). Däremot funderar jag på vad vi ska göra denna vecka då all snö åter har smällt bort. Vad kan man hitta på för något nytt varje dag så att killarna får ha lite roligt? Just nu funderar jag på om vi ska ha som uppdrag att besöka och leka på en ny lekpark varje dag. Vi har åkt förbi en lekpark inne i stan varje gång vi har varit på väg till och från simskolan, en lekpark som ser jätterolig ut att leka i (tycker även jag), en lekpark som både Elias och Simon tjatat om att få åka till. Jag undrar om vi inte ska packa in oss i bilen för att åka dit på lek? Sedan kan vi alltid någon dag åka in till Panduro som har sportlovspyssel för barn, samt besöka biblioteket då det åter var länge sedan vi gjorde det. Hmmm.... Jag klurar vidare här.
 
Nu lite Bolibompa-morgon, lite Daidalos och trummor på det innan vi tar tag i dagen ordentligt. Jag ska ta min andra kopp kaffe. 

foto taget med min iPhone


 
Hoppas ni får en bra måndag!
Bye for now!
 

Vi spelar trummor!

Det första Simon sade imorse var: 
 
- Mamma! Få ja spela tummo? 
 
 
När Elias väl kom ner var det första han sade: 
 
- Mamma! Får jag spela på trummorna? 
 
 
Det första P gjorde när han kom ner imorse var att sätta sig vid trummorna och trumma lite. Hihihiiii.... Älskade killar! 
 
Och, det är nog det vi kommer att göra idag, spela trummor. Igår åkte P nämligen iväg och lånade ett trumset av en kompis, och gissa om glädjen var stor när han burit in och kopplat upp den mot stereon. Ja, inte bara P var lycklig, utan även Elias och Simon! P har drömt om att ha ett trumset hemma ända sedan han var liten, och nu kommer detta trumset stå hemma hos oss x antal dagar så killarna kommer garanterat hinna spela på det. Det bästa är att när man tröttnat på att lyssna till trummor på stereon så är det bara att koppla i hörlurarna och sedan hör den som sitter och trummar själva trummandet och vi andra hör bara ett dovt trummande. Perfekt! 
 
Våra nöjda trummisar igår: 
 
 
 
 
 
 
Medan killarna fortsätter trumma på ska jag ta mig en kopp kaffe och lyssna på konsert här.        :)  
 
Hoppas ni får en skön söndag! 
Bye! 
 

Sladdat runt lite!

Det är plusgrader och snön smälter ute. Men, vad gör det - det är lika roligt ändå att åka fyrhjuling och sladda runt, tycker Elias och Simon! Kameran åkte fram igen och det är två nöjda killar här.        ;) 
 
 
 
 
 
Eller, det var två nöjda killar här tills dess att fyrhjulingen skulle ställas in, det var inte alls kul tyckte Simon och stora tårar rullade ned för hans kind. Nu, lunchdags och sedan vila.  
 
Bye! 
 

Upp och ned i pulkabacken

Igår förmiddag tog killarna och jag oss iväg till kullen för att möta upp killarnas kusiner, faster och J för åk med pulka och snowracer. När vi packade in oss i bilen snöade och blåste det väldans mycket, och det kändes egentligen inte alls lockande att vara ute. Både Elias och Simon huttrade där i stormen. Pulkabacken ligger dock lite i lä i skog och det blev en mysig timma i backen. Noel sov, Elias och Simon svischade ner för backen med pulka och snowracer, och kämpade sig lika många gånger upp för backen igen. Duktiga var de! Även om det tog på krafterna ordentligt, så pass att Elias helt ärligt föll ner i marken av utmattning när han nästan hade tagit sig upp med pulkan en av gångerna. Älskade killar!      :)
 
Lycka är att åka pulka och snowracer:  
 
 
 

 
Igår kväll, efter simskolan, blev vi sedan bjudna på taco-middag hos killarnas farmor där killarna passade på att leka ännu en kväll med kusinerna innan de idag åker hem till Karlskrona igen. Det har blivit mycket bus den senaste veckan och det har varit trötta killar som gått och lagt sig sent på kvällarna. Idag ska vi bara ta en slappardag här hemma utan några måsten. 
 
Hoppas ni får en bra lördag! 
Bye! 
 

Vi väntar.....


foto taget med miniPhone 


Det är fredag. Medan Elias simmar på simskolan mumsar Simon i sig äpple och kikar på vad som händer ute, och Noel är bara nöjd med att vara med. (Jag glömde leksak till Noel så han pratar just nu med bebisen på våtservettpaketet.) Älskade killar!     :) 

Bloggat i farten. 
Bye! 
Snö.....

Igår lyssnade vi på fåglarna som kvittrade ute, imorse vaknade vi till snö på marken. Jag ser fram emot våren, men inte skadar lite snö när man ser så glada Elias och Simon blir när de äntligen får skotta ute igen. Så, altanen är framskottad igen och efter lunch ger sig nog Elias på uppfarten. (Och, ingen är gladare för det än P!) Sötnötter. 
 
 
 
 
 
Igår lekte killarna åter med sina kusiner och det var trötta men nöjda killar som somnade igår kväll. Simon vaknade som vanligt efter klockan sju imorse, men Elias tog sig sovmorgon till halv nio i alla fall och batterierna är åter laddade för lek. Nu blir det dock lunch och sedan vila för Simon. Noel sover redan.        :)
 
Och jo, gårdagen blev bra trots en mindre rolig start på morgonen. Vi har börjat lyssna på Mojjes låtar och de är så trall- och dansvänliga så även jag dansar runt till dem här hemma. Man kan inte bli annat än glad och vi har alla en egen favoritlåt redan.       :)
 
Hoppas ni får en fin torsdag! 
Bye! 
 

En onsdag med lite tung start.....

Onsdagen är igång, även om jag och killarna inte fick den bästa starten denna morgon. Både Elias och Simon var småtrötta och gnällde, vilket jag inte alls hade ork till då jag också är lite trött idag. Att jag sedan inte fick min första kopp kaffe förrän runt halv elva-tiden gjorde inte saken bättre. Nu dock är killarna iväg och leker på förskolan med sina kompisar, jag har fått min kopp kaffe och nu även lunch, samt fått mysa och busa med Noel, så det finns hopp om dagen. Alldels snart ska jag stoppa in två karrébitar i ugnen och ikväll ska vi bjuda på pulled pork här hemma. Åh, så vi har blivit förtjusta i pulled pork. Det måste vara en av de enklaste, och godaste, rätterna som man kan tillaga!? 
 
Hoppas ni har en bra dag, denna onsdag! 
Bye for now! 
 

Lilla lekparken

Lite lek i lilla lekparken. Även Noel vill vara med nu för tiden.      :) foton tagna med min iPhone 


Bloggat i farten. 
Bye! 


Det har varit en.....

Det har varit en intensiv helg med födelsedagsfirande, dop och barnkalas, och igår kom tröttheten ikapp, men jag tillät mig faktiskt att vara trött samt somna tillsammans med killarna tidigt igår kväll. Så jätteskönt. Idag är en ny dag med nya krafter och då solen skiner kan man inte vara annat än pigg och glad.       :) 
 
Just nu sover Noel och om en timma är det dags att hämta hem Elias och Simon från förskolan, sedan får vi se om det blir lekparken idag igen då de tyckte att det var så kul att komma iväg dit igår eftermiddag. Vi har inte varit iväg till nya lekparken sedan i höstas och snön föll, så det var två lyckliga killar som lekte där igår. Att dessutom få leka med kusinerna som är här och hälsar på var lycka. 
 
Nu ska jag passa på att ta en kopp kaffe till, samt plocka tvätt, innan det är dags att ge sig av och hämta hem killarna. Jag hoppas att jag ikväll hinner kika igenom bilderna i kameran och skriva/föreviga helgen som var. Tänk att vi nu har en 5åring här hemma. Det är stort.     ;) 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye for now! 
 

Torsdag och storstäd

Vi städar idag. Att inte städandet kan ta slut någon gång?! Vi har alldeles för mycket saker för den yta vi bor på, eller så har vi lagom med saker men alldeles för liten yta. (Det senare anser jag.)       ;)
När vi har möjlighet ska vi bygga ut vardagsrummet, och helst gärna övervåningen också och oj så jag ser fram emot det. Tänk så skönt att få undan killarnas leksaker i deras rum, att de hade ett varsitt rum, så att man slapp trampa på Lego-bitar, bilar och annat som ligger här och där. Fördelen med en storstädning är så klart att man hittar alla borttappade tärningar, kort, spelpjäser och annat medan man håller på, så Elias är nöjd. 
 
Annars har ingen av oss börjat må illa än, så jag hoppas hoppas hoppas (ursäkta tjatet) att vi har klarat oss. Om några timmar är det taco-middag som gäller, och sedan ska Elias iväg på dans igen. Han har verkligen längtat efter dansen och undrat hela veckan när det är dags, vilket är tvärt emot vad han kände förra veckan. Ska bli spännande att se vad han säger idag.        :)
 
Nu är det dags att fortsätta dona på här hemma. Just nu sover både Simon och Noel, så Elias och jag har en lugn stund för oss själva. Skönt. 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Gåstolen är framme igen

Noel har blivit nyfiken! Han vill helst vara med och kika på allt runtom honom nu för tiden. Visst ligger han en stund i sitt babygym, eller på köksgolvet medan storebrorsorna sitter där och leker, men annars vill han vara med och se vad som händer och vart alla ljud kommer ifrån. Så, istället för att bära runt honom hela tiden, eller sitta och hålla i honom medan han står i famnen, får han stå/sitta själv en liten stund varje dag - vi har tagit fram gåstolen till honom. Och åh, så nöjd och glad han är! Söte lille kille! 
 
 
 
 
Även Elias och Simon är glada över att Noel sitter i gåstolen. Elias kör runt på honom, nästan lite för mycket ibland, medan Simon dansar och spexar framför honom. Och Noel, han har ingenting alls emot underhållningen utan stortrivs.      :)
 
Jo, så har han även fått provsitta traktorn. Söte lille store kille! 
 
 
 
Bye! 
 

I karantän....

Här är killarna igång som vanligt denna onsdagsförmiddag. Tittar man på Simon kan man inte alls förstå att han var magsjuk igår då han far runt och busar för fullt idag. (Om det nu var magsjuka då jag tycker att den borde ha hållit i sig lite mer än i två timmar med två-tre kräkningar? Jag som blir utslagen i flera dagar.) Nu väntar vi på att de 48timmarna i karantän passerar och hoppas på att ingen annan blir sjuk. I och med att vi får hålla oss hemma idag ska vi förbereda saker inför Cirkuskalaset på söndag (hoppas hoppas hoppas som sagt att den blir av) och att fixa cirkusbiljetter och måla clowner står på listan. Spännande!   
 
 
 
 
Killarna har flyttat ner på golvet när de pysslar och målar. Jag antar att det är mycket mer plats där, och jag tycker att det ser lite mysigt ut, men man får se upp med var man sätter ner fötterna. Snart dags att förbereda lunch också. 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Nu en liten paus....


foto taget med min iPhone 


Äntligen, Simon sover! Han har inte kräkts sedan tio-halv elva, varit jättehungrig, ätit lite lite yoghurt två gånger, druckit lite vatten och hittills fått behålla allt. Tänk om det inte blir värre än så här. Vågar jag tänka tanken?! (Snälla snälla snälla... ) Medan han sover passar Elias på att måla och Noel leka bredvid. Jag ska ta en kopp kaffe. Skönt med en paus... 

Bye for now! Tisdag och ändrade planer.....

Jo, men då passar vi på att slänga in lite magsjuka denna vecka också, bara för att som sagt få allting överstökat på en och samma gång. Suck! Imorse ulkade Simon och det är aldrig ett bra tecken. Jag meddelade förskolan att vi blir hemma idag och imorgon, och straxt därefter kräktes han. För att inte Simon ska känna sig ensam passade även Noel på att kräkas ner både sig själv och mig när jag skulle amma honom, så pass så att vi har fått byta kläder. Jag som hade dagens alla timmar inplanderade med shopping på IKEA, inne i Valbo, andra affärer samt en efterkontroll på MVC (som jag äntligen har fått inbokat efter att totalt ha glömt bort att det ska göras). Dessutom är P på möte i glada Hudik idag och några timmars bilfärd bort om jag skulle behöva ringa hem honom. 
 
Jag hoppas hoppas hoppas hoppas att Simons magsjuka är lindrig och att ingen av oss andra blir smittad. Åter går jag och tvättar samt spritar händerna mest hela tiden, så mycket så jag inte riktigt kommer ihåg om jag gjort det nyligen eller ej och då tar jag det säkra före det osäkra och tvättar samt spritar igen. Snacka om nojig! Nu inser jag även varför man INTE ska boka in allting på en och samma vecka/helg. Åh så tråkigt om vi måste avboka alla festligheter. P och jag som igår kväll konstaterade att vi har koll på läget. 
 
Just nu väntar vi på att se vad Simons mage säger av de skedar yoghurt som han med god aptit mumsade i sig. Han har inte kräkts på över en timma, är pigg, leker med sin Lego-motorcykel, och vill äta mycket mer. Stackarn. Och fy, så jag inte tycker om magsjuka!!! 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Nu, lunch för mig och Elias medan Noel sover och Simon längtar efter mer mat. Stackarn!
Jag hoppas att ni får vara friska och har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Måndagen - check!

Måndag igen och första dagen på vår mest hektiska vecka detta år (tror jag). Vi får skylla oss själva för att vi har bokat in släktkalas, dop och barnkalas denna helg, men samtidigt kommer det att vara skönt att ha allting gjort. Det var i alla fall så vi resonerade när vi bokade in allt. 
 
Hursom, gårdagen ägnade vi åt att plocka och dona härhemma, och P var iväg till lokalen där vi ska ha dopfikat och kalaset och bubbade möbler. Idag har Noel och jag varit in till stan och beställt tårtor av olika slag, köpt diverse på en partybutik, samt annat som stått på ToDo-listan. Efter att ha varit i farten sedan nio imorse så känns det som att allt som vi får gjort ikväll här hemma är bara en bonus då jag nu är helt slut. Tror till och med att det blir Middagsbuffe á la leftovers ikväll. 
 
Mitt söta och glada sällskap idag under shoppingturen: 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
Jag kan inte låta bli att knäppa kort på denna söta varelse. Jag tycker det är kul att gå och shoppa med Elias och Simon också, men Noel är mycket lugnare (speciellt när han sover större delen av shoppingturen). Och jodå, visst kräktes han ner mig idag igen på stan, Noel. Jag trodde att vi klarade oss ganska lindrigt undan och upptäckte först efter att ha varit inne i en butik att jag hade kräks längs ena sidan på koftan. Undrar jag vad personalen i butiken som jag pratade med tänkte, men å andra sidan sa de ingenting så har jag tur såg de ingenting..... Hmmm....        ;) 

Nu ska vi lyssna på SeanBanan här hemma och skaka rumpan. Eller, dansa.       ;)
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

Lek med brorsan

 
 
 
 
Det är ganska så mysigt och roligt att hänga med storebror också. Söta killar!      :) 
 
Idag har vi åter en slappedag här hemma, även om vi egentligen har hur mycket som helst att ta tag i. Igår gick orken ur mig totalt, till min förtvivlan, och trots att jag hade flera saker som jag borde och ville ha gjort orkade jag inte alls utan kröp tillslut ner i sängen och somnade. Det är tur att det alltid kommer en ny dag, som förhoppningsvis har med sig nya krafter. 
 
Just nu sover Simon lunch här och Elias leker med Noel. Ikväll blir det soffhäng och film och vi har lovat Elias och Simon, som fick med sig presentpåsar med chips i från kalaset igår, att de ska få mumsa chips. Lycka!    
 
Hoppas ni har en bra skön lördag! 
Bye! 
 

Dans igår - lek idag

Igår var Elias iväg på dans för första gången. I nästan ett år har han velat följa med sina tjejkompisar S och T på dans när de har åkt iväg, och till sin besvikelse har han varit tvungen att stanna hemma då jag helt enkelt inte har kollat upp om han kan gå. När vi var hos Madde med -e och familj förra helgen kom vi in på ämnet dans då Elias och M dansade för fullt, och då nämnde Madde att det skulle vara en Prova-på-gång på torsdagkvällen denna vecka. Så, vi åkte dit igår efter middagen och Elias testade på ShowKids, och vi föräldrar fick lämna salen, snällt sätta oss i kapprummet och vänta då 5åringarna dansar utan föräldrar. Kompisen I från förskolan var dock där, det är alltid bra och tryggt med bekanta ansikten, så det gick bra. Dock är dansen kl.17.45 på kvällarna och jag misstänkte redan innan vi åkte iväg att Elias skulle bli trött, och så blev det. När barnen fick visa upp sin dans för oss föräldrar ville inte Elias dansa utan istället satt han i mitt knä och tittade på de andra i sin grupp. När vi åkte hem sade han att han inte vill gå på dans mer, och vi lämnade ämnet då det är helt upp till honom. (Att prata med Elias om något när han är trött är inte det bästa, så jag hade tänkt ställa frågan om han vill dansa bara en gång till vid frukosten imorse.) Det första Elias, pigg och glad, frågade mig imorse, när jag fortfarande låg i sängen, var om han fick fortsätta dansa i alla fall. Han hann före mig. Och, det får han så klart, så nästa vecka är det dags för dans igen.       :)  
 
Idag messade kompisen S mamma och undrade om Elias ville komma dit och leka, och huxflux var han iväg. (Perfekt var att S pappa kom och plockade upp Elias då han passerade oss precis, så slapp jag packa in alla killarna för att skjutsa iväg Elias.) Just nu sover Simon och Noel lunch, och Elias är som sagt hos S och leker. Jag ska passa på att ta tag vardagsrummet och hinna städa lite så att det ser lite trevligare ut till helgen. I eftermiddag väntar simskola och sedan party. Fullt upp idag, med andra ord. 
 
Åter lyckliga blommor i vardagsrummet. De har varit bortglömda, bortprioriterade och törstiga, mot sin vilja. Men, nu så! 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye for now! 
 

TV och känslor....

Vi sitter och kikar på Nybyggarna på kanal5, P och jag. Samtidigt som jag är otroligt imponerad av de människor som lyckas komma ur ett missbruk och får en andra chans i livet, kan jag inte förstå hur det kan gå så fel för vissa. Att små barn inte får en bra start i livet på grund av olika omständigheter. Jag är så tacksam för att ha Noel i min famn just nu, och ska om en stund gå upp och pussa på Elias och Simon som sover. Som jag älskar våra killar! 

foto taget med min iPhone 


Bye! Dopsamtal och lek.....

Idag har vi varit iväg på dopsamtal med prästen som ska döpa Noel. Jag har gått och funderat på när prästen ska ringa och boka tid för samtal då man brukar ha ett dopsamtal 1-2veckor innan dopet, och igår kväll ringde han äntligen. För kunna bocka av samtalet från checklistan så bestämde vi att vi skulle ses redan idag, och sagt och gjort så var vi på plats på pastorsexpeditionen halv tio i förmiddags. Då det går diverse sjukdomar, bland annat magsjuka som jag är så rädd för, på förskolan så är Elias och Simon hemma idag. De fick snällt följa med på dopsamtalet och skötta sig riktigt bra där de satt vid bordet, Elias spelade på sin spelplatta och Simon på min iPhone. Noel sov.        :) 
 
Jag under hösten valt att inte alls åka till ÖppnaFörskolan då jag inte har velat att Noel ska åka på några hemska förkylningar eller sjukdomar (tänker på RS), trots att Elias har velat komma iväg lite då och då. Då vi idag ändå var i samma byggnad smet vi in en timma på ÖF och ojojoj så Elias och Simon lekte och busade i huset som finns där. Jag försökte knäppa kort men hann inte med. Huset ser i alla fall ut såhär och Elias och Simon var där inne.      ;)   
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Till slut var jag dock tvungen att säga till dem att dämpa sig lite då örat på väggen lyste rött när de höll på att busa som mest. Slutsats, de var överlyckliga över att komma iväg till ÖppnaFörskolan och vi får helt enkelt ta oss iväg mer nu under våren. Noel kikade sig bara omkring, där han satt i mitt knä, men fick inte alls ro när han skulle äta så tillslut fick vi åka hem då han var jättehungrig och trött.
 
Nu står lek, städ, ICA Maxi-shopping, kalasförberedelser och mys på eftermiddagens ToDo-lista. Dags att sätta igång.
 
Hoppas ni har en bra dag!  
Bye! 
 

Hänga på mamma.....

 
kort taget med min iPhone 
 
 
Hänga på mamma - det bästa som finns. 
Sova på mamma - det bästa som finns. 
 
Idag har jag, Noel och P kikat på lokalen där vi ska ha dopfika och 5årskalas. Jag hade räknat med att Noel skulle sova en stor del av tiden så att P och jag kunde bubba möbler, men istället fastnade vi i planeringsstadiet då Noel inte alls ville sova utan hänga på mig eller sin pappa istället. Det är det han gör helst nu för tiden, Noel, hänger på någon utav oss. Lade, eller satte, vi ner honom i vagnen protesterade han högt. Så, vi får göra ett nytt försök någon annan dag. 
 
Just nu leker Elias med sin kompis S som följde med hem efter förskolan, vilket är kul. Simon är dock trött och inte på sitt roligaste humör, Noel vill som sagt hänga på mig, och det i kombination att jag inte ätit varken frukost eller lunch är inte alls lyckat. Att det alltid blir så? Hinner jag inte äta som jag ska och inte har kraft så är garanterat någon av killarna på mindre roligt humör... 
 
Nu, dags att laga middag! 
Bye! 
 

Nya tag

 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Kikar in här lite snabbt. Måndag, ny vecka och nya tag. Igår var jag så otroligt trött och att killarna, speciellt Simon, var busig och tjoade för fullt där en stund var ingen bra kombination. Åh, så jag längtade efter lugn och ro. Inatt har dock Noel låtit oss sova hela natten, och varken Elias eller Simon har kommit tassande in till oss under natten, så idag är jag piggare. Inte fullt jättepigg, men piggare. Just nu är Elias och Simon iväg och leker på förskolan, och jag ska unna mig en stund i soffan när Noel har somnat. Det är min enda plan denna förmiddag. Klockan två ska killarna hämtas hem igen och sedan har Elias bestämt att han ska leka med granntjejen M i eftermiddag. Så får det bli.       :)    
 
Hoppas ni har haft en bra helg och får en bra måndag! Nu, Noel-gos.       :)
Bye! 
 

En lördag med party och kalas

Igår gick dagen i ett rasande tempo. Medan P tog Simon och åkte iväg en sväng till jobbet på förmiddagen var jag och Elias hemma (ja, och Noel som sov) och pysslade med inbjudningskort till hans 5årskalas. När P och Simon kom hem for jag och Noel iväg på Me&I-party, för att sedan efter den komma hem, svida om och åka vidare på kalas hos Madde med -e och familj där T och M fyller år i dagarna. Där spenderade vi sedan kvällen med nästan hela gänget som hade samlats. Riktigt kul. 
 
Riktigt roligt hade Elias och Simon också. Elias gick ut med kompisen M, samt de äldre killarna T och R, för att åka pukla klockan nio på kvällen (vilket var stort!), och sedan dansade han JustDance för fullt med M runt halv elva-tiden. Riktigt duktiga var de och jag kunde inte låta bli att fotografera och filma dem med min iPhone. Även Simon dansade och höll igång hela kvällen. Så söta allihopa!       :)  
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
När vi lade killarna i säng runt halv tolv-tiden igår tog det inte många minuter alls innan de somnade. Idag är vi lite smått trötta här och tar en välförtjänt slappar-söndag. 
 
Tack snälla Maddi med -i för att jag fick följa med på Me&I! Och, Tack snälla Madde med -e med familj för en rolig kväll igår! 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!