Projekt Röjning påbörjad

Under våren har de avverkat skog runt om här uppe i stugan så att vi under nästkommande vecka kan bygga en väg genom skogen fram till stugorna. Att bygga vägen kommer att ta några dagar, men för oss återstår jobbet att röja undan alla kvistar och grenar från avverkningen, samt gamla träd som fallit sedan tidigare. 

Idag har vi börjat röja och det är skönt att se resultat och hur bra och rent det blir (även om vi bara har kommit en liten liten bråkdel av allt vi har att röja totalt). Extra kul är att se killarna hjälpa till. Duktiga killar. Framför allt Elias är en jättehjälp.     :) 

För dokumenation: röjning i skogen mot blivande bryggan. foton tagna med min iPhone


Nu ska vi fortsätta röja. 
Bye! 


Midsommar 2016
Midsommar här uppe i stugan börjar bli lite av en tradition och det är jättemysigt att komma upp varje år. I år är det bara vi här, men det gör ingenting alls då det är lika skönt att vara själva som det är roligt att umgås med släkten. Midsommarafton bjöd på sill-korv-köttbullelunch som vanligt, jordgubbar med glass, grillat till kvällen och däremellan en massa åkande med fyrhjulingarna. Alldeles lagom och perfekt. Framför allt eftersom vi slapp regnet!      :) 

De klassiska midsommarbilderna togs också: 


Nu väntar en ny dag med bara vara. 
Hoppas ni får en fin midsommardag! 
Bye! 


Sommarlov!

Äntligen! Som vi alla har väntat och räknat ner! 
 
Imorse var det Simon och Noels tur att ta på sig skjorta för att ha en sista dag på förskolan och sedan ta sommarlov. Glada killar som åkte till förskolan (och Elias till fritids också för den delen), och glada killar som hämtades. När vi alla hade gått ut från förskolan gjorde vi ett glädjetjut gemensamt och skrek SOMMARLOV högt. Nu väntar åtta veckors sommarlov med bara vara. Äntligen!        :) 
  
 
Ikväll har vi firat in sommarlovet med lite bubbel till middagen och sedan jordgubbar till efterrätt. För att sätta lite extra guldkant på fredagskvällen bäddade vi åter den uppblåstbara madrassen i vardagsrummet, knäppte på filmen "Insidan ut" och ska campa där inatt, hela gänget. Killarna sover nu, så det är dags även för mig att krypa ner. 


foton tagna med min iPhone

 
Hoppas att ni har haft en bra fredag! 
Nighty-Night! 
 

Skolavslutning med F1an
Idag har Elias haft skolavslutning med F1an. Nyklippt, med skjorta på och snyggshorts så var han redo imorse, och det tog emot så att lämna honom på skolan och veta att jag skulle missa avslutningen. Men, P var där som fick ta del av sång och avslut, och lika nöjd var Elias ändå. 

För att fira skolavslutningen ikväll hade vi tänkt att besöka Furuviksparken, men där hade Stolt&Nykter bokat kvällen för kommenens alla ungdomar så vi fick tänka om. Istället fick det bli finmiddag på FuruviksBrygga, lite jordgubbar på bryggan vid havet och lekparkshäng som avslut. Mysigt!       :) 

Vår avslutningskille: 


foton tagna med våra iPhones 


På fredag är det dags för Simon och Noels sista dag på förskolan inför sommaren, och då vi inte kom in på Furuvik idag har vi lovat att fira att sommarlovet börjar då istället. Bara tre dagar kvar. Yeay!!! 

Bye! 


Elias allra första fotbollsmatch!

För två veckor sedan anmälde jag Elias fotbollslag till ett Sammandrag i Valbo och idag var det äntligen dags för killarnas allra första match. Så coolt! Tre matcher väntade, ett mot GIF, ett mot Valbo IF och ett mot Huge IF, och det var så coolt att se dem kämpa. Nu vann killarna på WO den allra första matchen då motståndarlaget aldrig dök upp, men lika glada var killarna ändå då pappor och brorsor hoppade med och spelade mot dem. Sedan vet jag inte var kämparglädjen kom ifrån, men alla kämpade jättebra, spelade snyggt schysst spel, och vi tränare var så imponerande. Att vara mamma och tränare samtidigt tar på rösten, kan jag säga, för oj så jag har hejat och ropat på killarna. Och, det var så underbart att se glädjen och hur stolt Elias var när han gjorde sitt allra första mål. *stolt mamma här*       ;) 
 
Elias redo för match i lagets färger: 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Jag ser verkligen fram emot fler sammandrag denna säsong och mellan matcherna i Valbo anmälde jag åter killarna till ett Sammandrag om två veckor. Hoppas Elias kan vara med då och att han fortsätter att tycka fotboll är kul. Detta är så coolt!        :) 
 
Ha en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Simon - 5år!
Igår var det änligen dags och åh så han har längtat efter sin födelsedag, Simon! Hela fem år har han nu blivit och han är så stolt. Älskade sötnöten. 


Bye! 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!