Altanen.

hihihiii..... Förra året grillade vi för första gången i mars-månad. Då hade vi skottat fram en liten stig till grillen som stod relativt nära altandörren (tänk er till höger, på kortet nedan). I år kan vi inte vara sämre, så om några veckor är det premiär - och för att ha altanen något så när torr så gäller det att börja skotta undan all snö redan nu. I år står grillen på den vänstra sidan, så det blir mer att skotta. Detta jobb tog gubbsingen på sig idag (han får se det som ett ordentligt träningspass!), och jag tog på mig ansvaret att fotografera så klart.   ;)
Nej då...... vi skottar inte för grillningens skull. Däremot vore det skönt att ha en något så när torr altan nu när vårsolen börjar titta fram, så att man kan sitta där och bara njuta i solen.

Bye!

Busstur.

Så, nu har jag och Elias varit iväg och lämnat in min lilla Citroën på verkstan så att de kan fixa handbromsen. Tanken var att jag skulle ha jobbat idag förmiddag, men jag fick inte ihop det med inlämning av bil, skjuts till jobbet och tillbaka etc, på något sätt, så jag hoppar jobb idag.

Gladast är Elias: han har både sin mamma och pappa hemma på sportlovets första dag. Och, dessutom har vår lillkille fått åka buss idag och det var jättekul och spännande. Med förtjusning ropade han till när han såg bussen komma där vi stod och väntade på hållplatsen, och med ett leende på läpparna satt han sedan still hela bussresan hem. När vi hade klivit av bussen vinkade vi hejdå till den och tog en kort promenad hem igen. Gissa om gubbsingen fick höra om bussturen så snart vi stigit innanför dörren!

Sedan konstaterade jag att det måste vara jättelänge sedan jag åkte buss senast. Nu är det kontant-fritt på bussarna tydligen, och istället ska man köpa biljett via sms, såvida man inte har något busskort som man åker på. Väldigt smidigt i och för sig, och säkert för busschaufförerna som slipper hantera kontanter. Men, hur high-tech ska det bli på vanliga bussar? Jag känner mig väldigt väldigt gammal......

Så här nöjd var i alla fall Elias idag under vår busstur:
Nu får vi se vad vi hittar på resterande del av dagen.
Bye Bye!

En liten skotertur.

På förmiddagen idag har vi varit iväg på en liten skotertur, vi i vår lilla familj. Åh, så skönt det är att vara ute när solen skiner och temperaturen ligger kring nollan. När vi skulle åka hem önskade gubbsingen och jag nästan att vi hade packat ner korv så att vi hade kunnat stanna någonstans och grillat. Så, så småningom måste vi införskaffa oss en släde så att vi får med ved, packning och mat när vi ska ut på tur.

Elias tyckte nog att det här med skoter är både häftigt och skrämmande, då han gärna ville åka, men sedan blev nöjd efter några minuter och istället ville åka bil. Så, det blev en liten biltur på sjön också. Gubbsingen var nöjd han med då han fick leka av sig lite. Och jag, ja jag konstaterade att jag inte kommer att köpa mig nya täckbyxor denna säsong utan köra med de jag har, och gubbsingen får snällt stå ut med att magen putar ut. Kanske är nya modet!?! Eller, inte!   ;)

Några bilder från vår skotertur:Bye!


Röjning pågår.

Röjning pågår här hemma. Snöröjningen ute sköter gubbsingen och Elias om, och röjning av diverse skräp och annat sköter jag om här inne. De har roligast.   :)

Bye!

Gulligaste fem orden....

Gulligaste fem orden som Elias någonsin sagt kom ikväll:
'mamma säga, ja ääkar dig pappa.'

Och, det var precis det jag viskade till gubbsingen där vi låg på var sida om vår lille kille när han låg och blundade och skulle somna till i vår säng ikväll. Sedan fortsatte Elias: 

'Elias ääkar dig, mamma pappa'.  

Vem bryr sig om pronomen hit eller dit. Eller, ordentligt uttal. Eller, om Elias helt säkert förstår betydelsen av det han säger. Han hör oss säga att vi älskar honom åtminstone varje kväll, och ikväll fick vi höra honom säga det till oss. Åh, så rörda vi blev. Vår älskade lille söte kille. Vad skulle vi göra utan honom!?!?!?! 

Mamma och pappa älskar dig, Elias, så otroligt jättemycket!Bye!  

 


Äntligen helg.

Denna fredag började inte alls bra..... För det första var jag verligen jättetrött när jag vaknade, hade drömt mardrömmar och med jämna mellanrum vaknat av att högerhanden domnat bort, vilket gör jätteont när jag är halvt vaken och inte har ork. Dagtid är det inte alls så jobbigt när handen domnar av, men nattetid... usch och fy. Sedan hade vi inget varmvatten då pannan stannat under natten, vilket innebar att jag fick ta en kall morgondusch. Lägg samman trötthet med en kall dusch så är det ingen höjdare alls. Stackars gubbsingen hade ingen trevlig sambo imorse....

Väl på jobbet hade jag faktiskt en rolig lektion då jag filmade mina elever som skrivit dialoger och skulle framföra dessa. Det är så kul att se dem använda fantasin, och se dem lyckas när det blir bra resultat. En grupp hade gjort en riktigt rolig dialog så att jag som kameraman fick anstränga mig för att inte skaka för mycket av skratt och fniss. Skönt att de lättade upp min dag.    :) 

Nu är det äntligen helg och Elias och jag väntar in gubbsingen som är på väg hem. Jag hoppas att det blir en lugn kväll då jag inte har så mycket ork efter veckan som gått, och gubbsingen är trött han med. Det blir nog hämtmat och film om jag känner oss rätt. Eller, bara gos i soffan.

Bye Bye!


Några bilder från eftermiddagen.

Inspirationsföreläsningen idag var riktigt bra. Tyckte jag, ska jag kanske gardera mig att säga så att andra som inte håller med säger något annat. Jag tycker det är alltid det är spännande att lyssna till föreläsare och John Steinberg som vi lyssnade till idag var bra, rolig och inspirerande. Verkligen lyckat! Passade även på att köpa en av hans senaste böcker och hoppas att den är lika bra som han var när han talade.  

Sedan måste jag få säga att jag tycker att den stora lokalen i Gasklockorna är cool. Det var första gången jag var till Gasklockorna, och till och med min bror och Karin som bor i Göteborg hann se lokalen innan mig. Jag kan tänka mig att ett bröllop, som bror och Karin var på, just i denna lokal är riktigt imponerande, och annorlunda. En kollega tipsade om teaterföreställningar i lokalen, och att de är mäktiga att se där. Måste försöka komma iväg på något sådan någon gång.

Efter inspirationsföreläsningen var det tid för lite fika, och sedan läromedelsvisning i en annan lokal. Bäst var fikat, och det är bra att kunna skylla på magen nu så att man kan ta två bitar kaka om man så vill.   ;)  

Några bilder från eftermiddagen:

Och, slutligen John Steinberg själv som åker runt och föreläser.
Bilden är hämtad från hans egna hemsida: www.steinberg.se


Bye!


Barnmorskan.
Var till barnmorskan imorse för en koll, och allt är bra med både mig och vårt nya lilla knyte. I takt med att mina arbetskamrater går ner i vikt, går jag upp.  :)

Lite roligt idag var att barnmorskan under hela undersökningen refererade till knytet som 'hon'. "Oj, kände du hur hon sparkade till!" "Ja, hon ligger på snedden nu." Barnmorskan menade kanske inte någonting alls med det, men jag envisades med att säga "den" hela tiden när jag svarade henne. Gubbsingen är övertygad om att det är en liten tjej, och Elias pendlar mellan att det är en 'brosa' och en 'syrra'. Imorse var det en 'syrra'.

Ny koll om några veckor igen.
Bye Bye!

Inspirationsföreläsning.

Idag ska bli en skönt avslappnad och, förhoppningsvis, inspirerande dag på jobbet. Jag har bara två lektioner på förmiddagen, sedan har eleverna på skolan fått ledigt då hela personalstyrkan ska åka på inspirationsföreläsning på Gasklockorna. Jag hoppas att det blir bra, och vi är värda lite inspiration allihopa.   :)

Så, nu ska jag bara hinna kika igenom mailen, fixa med lite papper, och sedan ta mig iväg.
Bye Bye!

Lång dag på jobbet.

Har äntligen kommit hem efter en lång dag på jobbet. Eller, egentligen kom jag hem för nästan en timma sedan, men har tagit igen mig lite i soffan en stund. Ska alldeles snart gå och lägga mig, men känner mig nästan lite speedad efter dagens utvecklingssamtal och övriga samtal och skulle kunna jobba en stund till. Hela dagen har gått bra och jag är jättenöjd.

Jag tycker det är så underbart skönt när man tillsammans med elevernas föräldrar under utvecklingssamtalen kommer fram till gemensamma mål och vill sträva åt samma håll. Det blir så mycket enklare att jobba då, och roligare. Givetvis är eleverna viktigast, men föräldrarna spelar ändå en jätteviktig roll och det är bra när samarbetet fungerar. Det har det gjort idag, och åter igen - jag är jättenöjd. Att arbetskamraterna är så underbart roliga gör det hela ännu bättre. (Det har inte undgått någon att jag är jättenöjd, va!?! Och, jag ska nu inte skriva det ordet något mer idag.)   ;)  

Gulligast idag var dock ursnälla Maddi som, efter att ha varit hem en stund under dagen, köpte med choklad till mig på jobbet ikväll. Det var precis det jag behövde när jag hade haft mina tre utvecklingssamtal och behövde ladda om till föräldramötet och samtalen där. Tack snälla gulliga du! (Och, jag hoppas att det inte var dina cholkadbitar som du nu offrade och gav mig istället.)   ;)

Nu måste det bli mys och sova med gubbsingen om jag ska orka upp imorgon. Så jag tackar för mig ikväll och säger,
Nighty-Night!


Jobb - Familj

Jobb - Familj   1 - 0

Igår var jag en dålig mamma. När Elias och jag väl kommit hem åt vi lite, lade oss sedan båda i soffan och tittade på Teletubbies. Vi slumrade till och det var Elias som tillslut klev ur soffan och sade att han ville gå och lägga sig, så då gjorde vi det.  

Igår hade jag förlängt dagis till halv fem för att hinna med några utvecklingssamtal som ligger på schemat nu. Och, jag hade mina samtal, vilket var jättebra. Att jag sedan lät ett av samtalen dra ut på tiden var, ur familjeperspektiv, mindre bra. Några minuter innan jag skulle hämta Elias på dagis ringde jag farmor, som tur var var hemma, och undrade om hon kunde rycka in och hämta vår lille kille. Sedan ringde jag dagis och meddelade att det är farmor som kommer och hämtar, att jag fortfarande var kvar på jobbet. Den fantasktiska dagisfröken sade att det inte var några som helst problem och att jag inte skulle stressa. Så, då gjorde jag inte det mer. Jag orkade inte, utan gick tillbaka till mötet och lät den ta den tid den tog.  

Vad gör man? När man jobbar med människor går det inte att bara bryta och säga "Ja men vad bra, återkom efter två veckor så löser vi det då." Eller, kan man? Samtalet jag satt i ville jag ha, och tyckte att det var jätteviktigt att hinna ta upp allt som sades. Jag är jättenöjd, trots att det drog ut på tiden. Jag var trött också, men nöjd. Jag hoppas att någon, om jag och gubbsingen tillsammans med vår lille kille, någon gång hamnar i ett samtal som drar ut på tiden ger oss den tiden om den är viktig.

Så, strax innan halv sex åkte jag från jobbet igår. Jobbet drog som sagt ut på tiden ordentligt, men jag orkade heller inte stressa mer. Elias hade det jättebra med sin farmor, så det var ingen fara för den sakens skul. Men, ändå.... Ingen vidare mamma var jag.

Idag har jag en heldag igen, bokstavligt talat. Lektionerna börjar klockan åtta, eftermiddagen är fylld med utvecklingssamtal, och sedan är det dags för ett gemensamt föräldramöte kl.18.30. Så, jag räknar med att komma hem vid nio-tiden. Det positiva är att Elias får en eftermiddag/kväll med sin pappa, som annars har haft fullt upp med jobb han också.

Så, just nu leder jobb-fronten. Nästa vecka är det dags för sportlov och då ska jag ta igen lite tid, och se till att Elias blir så trött av att leka med mig så att han längtar till dagis igen.  Det är min plan.   ;)

Ha en bra dag! Bye!

En vän.

Läste för ett tag sedan, på en blogg jag följer, ett blogginlägg tillägnat några vänner som bloggerskan i fråga har. När jag läste inlägget, och orden riktade till kompisarna, var det ett namn på en vän jag har som dök upp i huvudet på mig. Trots att det inte var jag som skrev orden, passade orden ändå in på min vän så otroligt bra att det var kusligt. Och, döm min förvåning (eller, egentligen inte) när min väns namn stod uppskriven bland de som tillägnades inlägget. 

Idag, efter att ha hämtat Elias på dagis och handlat lite, har jag äntligen hunnit träffa och umgås med den underbart härliga vännnen som jag tänkte på ovan, Liza. Tiden rinner iväg alldeles för fort och det var verkligen jättelänge sedan vi två hann träffas och sitta och prata. Nu blev det äntligen av, över en taco-middag här hemma. Vi har hunnit uppdatera oss om vad som händer i våra liv något så när, men jag känner att vi lätt skulle ha kunnat sitta ett antal timmar till och pratat om diverse som hänt. Nu hoppas jag bara att det inte tar allt för lång tid innan nästa date, för åh vad jag har saknat Liza.

Det som är så underbart kul att höra, och framför allt veta, är att en person som Liza åter börjat jobba som lärare. Om det är någon lärare som inspirerat mig i mitt yrke så är det hon. (Tänk att hon har gjort en film om Ordklasser för att demonstrera för eleverna vad ordklasser är för någonting.) Om det är någon lärare som har varit underbart härlig att jobba med så är det hon. (Och framför allt minns jag våra fredagsluncher ihop på CaféParis en gång i tiden då vi bytte tankar och idéer om allt.) Om det är någon lärare som elever bör träffa under sin skoltid, ja då är det hon. Det är inte många lärare som ger av sig själva så mycket som Liza gör, och det är inte många lärare som har så bra och avslappnad kontakt med eleverna som hon har. Det är så riktigt bra att Liza är tillbaka där hon hör hemma.    :)

Så, detta inlägg blev nog något av en 'kopia' av inlägget som jag tidigare läst på en annan blogg. Men, samtidigt kan man aldrig lyfta och hylla sina vänner tillräckligt - och Liza är verkligen en person som ska lyftas. Och, jag är riktigt glad för att ha hunnit träffa henne idag.


Kort taget för ett antal år sedan, så unga vi var då....   ;)Bye!


Några timmars bilfärd hem.

Nu är det dags att åter packa in oss i bilen och ta några timmars bilfärd hem. Jag har fått en del gjort idag, vilket känns jättebra, och även gubbsingen har kunnat jobba en del. Elias har lekt med sin mormor och morfar, och även hunnit bada och vara ute idag. Perfekt.   :)

Nu som sagt, åka hem. Bye!

Nu ska här jobbas.

Nu ska här jobbas och omdömen på eleverna skrivas.
Dator - check!
Kaffe - check!Bye!


Lördagsutflykt.

Idag har gubbsingen och jag varit iväg på en lördagsutflykt själva och kikat på bilar. Det var jättemysigt att komma iväg själva en stund, även om det inte är så mysigt i sig att kika på bilar, och Elias lekte under tiden här hemma hos sin mormor och morfar och hade det hur bra som helst.   

Jag har med tungt hjärta konstaterat att min lilla Citroën C3'a inte kommer att räcka till när vi får ett litet knyte till, och ska jag kunna åka hit till päronen själv, ner till Göteborg till bror, eller andra kompisar runt om i landet - ja, då måste jag ha en större bil om barn, vagnar och packning ska få plats. Min C3'a var min första egna bil, och den har varit helt perfekt, jämt. Nu gäller det att försöka hitta en bil som är lika bra, större, men inte för stor, som passar mig, till en bra prislapp. Sedan vill jag ha kvar min verkstad som är superbra, vilket då också påverkar valet av bil. Så, just nu lutar det starkt åt en ny Citroën C4'a.... 

Vi kikade på bilar i alla fall, och den gubbsingen fastnade för (den blå på sista bilden) sade jag NEJ till direkt. Jag kommer aldrig lära mig köra, för att inte tala om parkera, sådana stoooora bilar. Beundrar alla tjejer som fixar att köra stora (familje)bilar, som vågar och gör det bra. Jag kommer aldrig att vara en av dem. Tyvärr. 


Nu snart kommer Elias gammelmormor och gammelmorfar på besök, så jag ska umgås med dem. Det var länge sedan jag träffade dem och det ska bli mysigt att sitta och prata en stund. Och nej, det blir nog inte så mycket jobb denna helg, även om det är det jag borde ägna min tid åt.
Bye Bye! 

Helgen.

Nu ska vi packa in oss i bilen, åka iväg och vila upp oss hos mina föräldrar i helgen. Elias har saknat sin mormor och morfar, så då åker vi dit så att han får leka med dem. Både jag och gubbsingen har tyvärr hur mycket jobb som helst med oss, så vi får se hur mycket vila det blir - men vi ser ändå fram emot att bli lite ompysslade.   :)

Bye!

En bild säger mer än tusen ord....

En bild säger mer än tusen ord.....
Bye!

Vinterfriluftsdag på jobbet.

Idag har vi vår vinterfriluftsdag på jobbet. Igår morse var det -27grader när jag åkte till jobbet, riktigt riktigt kallt, men idag verkar det faktiskt bli en helt ok dag som kan spenderas ute. Nu har jag snart tagit på mig ordentligt med kläder, samt packat väskan med lite diverse att värma mig med i värmestugan under dagen. Har nog konstaterat att jag verkligen tar dagen som den kommer och ska nog hålla mig relativt nära värmestugan ifall det är så att det blir tungt och jobbigt att gå av olika anledningar. Bra att Maddi kan hålla mig sällskap.   ;)

Bye Bye!

Fiskdamm.

Ibland, när man har eller unnar sig tid, är det så underbart roligt att pyssla och dona. För mig är det verkligen avkoppling. Under några månaders tid hade jag en idé om att försöka sy ihop en fiskdamm, och nu innan Elias födelsedag lyckades jag äntligen få till det.

Jag letade fram samt köpte tygrester och ett lakan, och designade några mycket enkla fiskar. Gubbsingen designade en bläckfisk som blev riktigt bra. Jag pratade lite med en av syslöjdslärarna på jobbet och fick lite tips och idéer på hur man kan göra. Sedan köpte jag även textilfärg för att sätta lite piff på fiskarna etc. Nu, när jag tittar på resultatet kan jag inte vara annat än jättenöjd. Bläckfisken, sjögräset och stenarna är faststrukna med vliesofix. Fiskarna är stadgade med vlieseline, fastsatta med säkerhetsnålar och kan från år till år placeras där man vill ha dem. Det är även enkelt att göra fler fiskar och fylla på fiskdammen till kommande födelsedagar om man vill.

Projektet i några bilder:

Fint va!?!?!   ;)
Bye!

FashionShow.

Är åter hemma efter en arbetsdag och känner att dagarna bara rinner iväg. Vart tar all tid vägen???????? Hade tänkt orka fortsätta jobba lite ikväll men börjar redan känna tröttheten närma sig och vet inte hur jag ska lyckas hålla mig pigg.

Hur som har det varit en bra dag på jobbet. Idag ställde min klass, trots tidigare protester, upp på vår FashionShow som vi filmade, och den blev riktigt lyckad. På engelskan har vi jobbat med kläder och vad passar då inte bättre än att ha en modevisning. Det är riktigt lyxigt att ha en musiklärare till klassföreståndarkollega, en som kan fixa med musik, ljus och annat kul. Tänk att det sedan finns några riktigt bra och roliga teaterapor i kassen - kombinationen kan inte bli bättre! På torsdag ska eleverna få se sin show, sedan ska filmen sparas tills de går i 9an och då ska eleverna få nostalgitrippa lite. Jag hoppas det blir bra.   ;)

Sedan är det jättebra att mina elever med jämna mellanrum påminner mig om vilka underbara elever de faktiskt är. Speciellt en elev påminde mig om det idag. Trots att jag har jättemycket att göra, och suckar över det kanske lite väl mycket ibland, vill jag absolut att mina elever stör och frågar mig om allt de behöver veta. Det är för deras skull jag är där, och just den biten är en av de roligaste delarna i mitt arbete. De härliga eleverna som hållit sig lite i bakgrunden och idag tagit för sig lite är jag jättetacksam för att de finns. Tack!  :)

Bye!

En Alla Hjärtans Dag-kram.

Det finns en del vänner som man helt enkelt inte vill vara utan. Alldeles för sällan talar man om för dem att de är guld värda. Idag är en dag då dessa vänner ska hyllas, och jag vill ge alla mina vänner en liten blomma och en sooor Alla Hjärtans Dag-kram. TACK för att ni finns!!!!! Jag hoppas ni vet hur viktiga ni är för mig....   :)Bye Bye!


Hela två år idag!

Vår lille kille har blivit hela två år idag och vi säger GRATTIS!!!! (Tiden går alldeles för fort......)

Nu har vi firat Elias lite smått i två dagar, och jag tror att han förstår att det varit lite speciellt både idag och igår. Igår kom tre andra gulliga två-åringar med föräldrar och syskon förbi och kalasade med oss, och idag har vi öppnat paket, ätit tårta och firat lite till här hemma. Elias har pratat i telefonen med sin mormor och morfar, gammelmormor och gammelmorfar, sina kusiner John och Lilly, samt haft besök av sin farmor. Även på dagis har Elias firats ordentligt samt fått en bok i födelsedagspresent. Det tog emot att sluta leka med alla nya leksaker och gå och lägga sig ikväll, men till slut slocknade en utmattad tvåårig kille i sin stoora säng.   :)

Bjuder här på några bilder från både igår och idag.


  


TACK alla snälla ni som firat vår Elias med oss!!!!!

Just nu plockar vi...

Söndag. Imorgon fyller vår lille kille två år, och det ska vi börja fira redan idag lite grann. Just nu plockar vi och ska försöka få källaren i ordning så att Elias och de andra kan springa runt och busa där nere. Gubbsingen och jag satt i soffan nere i källaren igår och konstaterade att det helt klart är husets fräschaste rum, och vi ser helt klart fram emot våra biokvällar därnere så småningom.   :)

Bye Bye!

'Mamma port!'-leken.

Just nu leker vi 'Mamma port!'-leken här hemma. Det innebär att Elias är i bo i sin pappas famn och jag ska gå bort ur vardagsrummet in i köket, för att därefter springa efter och kikla honom när han kommer för att kika var jag är. Jag är helt slut. Varje lek blir nu för tiden ett träningspass för mig. Men, Elias är lycklig och skrattar och skriker för fulla muggar här hemma. Så, vi fortsätter lite till.   :)

Bye!

Har tagit helgen.

Elias och jag är hemma och har tagit helgen. Jag var säker på att solen, när den kom fram vid lunch idag, skulle komma för att stanna, men nu har det åter börjat snöa igen. Så, vi håller oss inomhus i eftermiddag och leker med traktorer, busar och kikar lite på Bananer i pyjamas som nu är Elias favoriter. (Våra kompisar som har åkt iväg till GranCanaria har verkligen valt rätt vecka att ta semester.)

På jobbet hann jag inte alls med det jag skulle denna vecka, och konstaterar att jag helt enkelt får skjuta på allt tills nästa vecka. I helgen har vi lite kalas för vår lille kille, så tiden vill jag ägna åt honom och hemmet, inget annat. Det finns så mycket jag vill hinna med här hemma också, och tiden räcker inte till.

Men, nu fortsätta leka och busa med Elias i väntan på att gubbsingen kommer hem efter dagens möten.
Bye Bye!

Snökaoset.

Det är fredag morgon och jag läser i tidningen om snökaoset som dragit in över landet. Inatt har jag lyssnat till vinden som viner ute och det lockar inte alls att ta sig iväg till jobbet. Innan jag ens kommer iväg måste uppfarten skottas något, och sedan blir det nog att åka försiktigt försiktigt på vägarna. Jag längtar mer och mer efter våren....

Så, det är bara att sätta igång och ta tag i dagens sysslor. Hoppas att snöovädret snart drar över och att det blir lugnare ute. Ha en bra dag! Och, kör försiktigt ute i trafiken!!!
Bye! 
 


Bland planeter och kometer.

Idag har jag och min klassföreståndarkollega varit iväg tillsammans med klassen på konsert. Henrik Ståhl framförde Bland planeter och kometer, och jag var positivt glatt överaskad.

Jag ska erkänna att jag var riktigt skeptisk till konserten när jag läste om handlingen för några dagar sedan, men Henrik Ståhl är en riktigt duktig artist och handlingen var smått rolig. Gävle symfoniorkester var otroligt duktiga, och jag är glad att ha fått tillfälle att lyssna till dem också. Jag kan dock inte bestämma mig om konserten passar 12åringar, eller om den faktiskt är för lite äldre ändå då skämten kanske var svåra att förstå. Hur som var det roligt att få ett avbrott i vardagen på jobbet.  Bye!

Ingen bra dag.

Idag är det ingen bra dag. På jobbet har det varit fullt upp som vanligt, men med krångel och tjafs istället, vilket inte alls är kul. Det tar på krafterna och det förstör humöret. Jag skulle vilja hinna med så mycket, att planera och individanpassa för mina elever, men annat tar hela tiden upp tiden och jag kommer ingen vart. Jag vet inte var jag ska finna tiden att komma ikapp då jag inte längre kan sitta till sex-sju-tiden på kvällarna och jobba, så istället blir det ingenting av någonting.

När det inte är någon bra dag saknar jag min familj och mina vänner otroligt mycket. Idag har jag skickat kramar till mina allra närmaste vänner som jag helst av allt skulle vilja sitta och prata med, sitta och samla kraft och inspiration hos. Nu bor ni så långt borta nästan allihop så tyvärr går det inte, men jag önskar att jag enkelt kunde förflytta mig lite hur som. Sedan tycker jag inte om det faktum att några vänner håller på att försvinna, men just nu orkar jag inte ens bry mig. Hur hemskt är inte det!?!

Jag är i alla fall tacksam för mina gulliga arbetskamrater, att de finns där. Utan er skulle jag inte överleva sådana här dagar..... Tack snälla för att ni finns!

Nu ska jag samla kraft hos gubbsingen och hoppas på att morgondagen blir bättre.
Bye!

Bilservicehuset i Gävle.

Måste få berömma personalen på Bilservicehuset i Gävle. Oavsett vad man ringer om, eller vad man behöver hjälp med, så är de alltid hjälpsamma och jättetrevliga. Behöver jag hjälp med min lilla Citra så är det dit jag vänder mig. Det gör mycket att mötas av trevlig personal som tar sig tid, och tyvärr är det inte alla ställen som har det. Idag har jag bytt vindrutetorkare på bilen, inte alls någon stor grej, men ändå var jag hur nöjd som helst när jag åkte därifrån. Bilservicehuset är toppen.

Ville bara säga det.   :)
Bye!

Hej mitt vinterland.

Hej mitt vinterland, nu är du här.... igen.....

Inatt har det snöat och det är helt vitt ute. Jag gillar i och för sig den vita snön då det blir så mycket renare ute, istället för slasket, smutsen och allt annat som kommer fram när det töar. Men, när kommer våren? Borde vi inte gå mot ljusare, varmare och finare tider nu? För alla barns skull är det säkert roligt att det finns snö till sportlovet, men efter den veckan får snön försvinna för min del. Nu längtar jag efter våren.

Alldeles snart blir det att åka till jobbet och ta tag i dagens lektioner. I år har jag inga 9or alls, vilket känns jättekonstigt nu när det är dags för de Nationella proven i svenska. Saknar stämningen kring de Nationella lite, samt att få läsa uppsatserna och deras prov.

Så, nu jobb. Ikväll får vi se vad det blir. Igår kväll kom svärfar förbi och stannade över middagen. Elias tycker det är jättekul att få hjälpa till och duka bordet när vi ska äta, och igår var det extra roligt att få duka till farfar. Kul att du hann komma förbi en sväng!

Ha en bra dag i snön! Bye Bye!

Nyss köpt ett nytt hus!!!!!!!!

Jaaaaaaaaaaaaa!!!! Vi har nyss köpt ett nytt hus för straxt över fyra miljoner! Ett jättefint perfekt hus att bo i! Dock har vi inte fått vårt hus sålt än, så vi kommer att ligga ute med lite mycket pengar ett tag...... Någon som har lite pengar att låna ut????

Nej då......
Idag har vi åter varit på visning och tittat på hus. Vi har inte köpt något - så, lugn mamma, lugn pappa.  ;)
'Stooort hus!', sa Elias idag. Och, det här huset är större än vårt och det är det vi vill ha. Denna gången var barnrummen perfekta i storlek, allt var fräscht, huset hade dubbelgarage (vilket gubbsingen drömmer om), och huset ligger i ett jättefint bra område som säkerligen kommer att behålla, om inte till och med stiga, i värde. Det allra lyxigaste var nog ändå att jag på under tio minuter tog mig från jobbet 'hem', vilket kändes riktigt bra.

Tyvärr är det inte helt rätt tidpunkt att köpa nytt hus ur ekonomisk synvinkel då jag snart går hem och är mammaledig i minst ett år.  Frågan är dock hur ofta ett drömhus dyker upp? Hur länge kan och vågar man vänta? Samtidigt hade varken gubbsingen eller jag känslan av att vi bara måste ha just det här huset, så utifrån det perspektivet har vi ingen panik. Tänk om vi skulle kunna springa på ett liknande hus om ett-två år, det vore perfekt.....

Det som slår mig, när vi har kikat på hus de senaste dagarna, är att det tyvärr är många familjer som flyttar isär nu. Gubbsingen och jag är intresserade av nybyggda hus, och två anledningar till att sälja nybyggda hus som man verkligen har investerat i är antingen att man har förköpt sig, eller att man bryter upp och flyttar isär. Det har handlat om det senare i de hus vi har tittat på. Tråkigt för de familjerna tycker jag. 

Vi kommer nog ändå att fortsätta kika på hus ett tag till framöver, och samtidigt försöka fixa till vårt eget. Man får perspektiv när man ser andra hus, och man blir inspirerad. Så, när vi kommer att flytta vet jag inte. Vart vi kommer att flytta vet jag inte. Om vi kommer att flytta vet jag inte. Det kanske blir så att vi helt enkelt bygger ut och fixar till vårt drömhus där vi är. Vi får helt enkelt se.   
Nu blir det att gå och lägga sig efter en lång dag, då tankarna i huvudet bara snurrar och inte alls är lätta att hålla reda på. Ber om ursäkt för ett virrigt inlägg och återkommer imorgon när hjärnkontoret åter checkar in och börjar fungera.  
Bye Bye!

Helen Mirren.

Det är måndag och jag har inte alls mycket att säga, förutom att det nu är tre veckor kvar till sportlov. Nedräkningen har börjat.   :)

Kan inte låta bli att lägga in två bilder på Helen Mirren som faktiskt är en otroligt bra aktris. Jag har sett The Queen och tycker att hon är övertygande i sin roll som drottning Elizabeth II. Rollen som Victoria i filmen RED är raka motsatsen och ändå övertygar hon. Riktigt coolt! Och, visst måste även Helen Mirren unna sig att ta roller som i RED någon gång ibland. Och, så mycket sminkningen gör i en film. Att de lyckas!

Önskar alla en bra dag! Ha det gott!
Bye Bye!  


RED

Vad gör CIA-agenter när de gått i pension? Jo, de fortsätter i sitt yrke. Typ. RED är en riktigt kul film och rollistan är toppen: Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren och galne John Malkovich. Gamlingar kan! Se den!
Nighty-Night!

Handlat lite smått inför nästa helg.

Idag har vi varit iväg en sväng och handlat lite smått inför nästa helg då vi ska fira Elias. Kändes jättekonstigt att ta fram två-årsljuset i affären. Tänk att han snart blir så stor, vår lille kille.Till veckan blir det att fixa med lite diverse och planera så att vi åter på lördagkväll inte är ute i sista minuten som vi brukar vara. Men, å andra sidan är det precis som det ska vara om vi inte har allt klart - trots allt är det mig och gubbsingen vi talar om.    ;) 

Bye Bye!

Kikat på hus idag.

Vi har varit iväg och kikat på hus idag. Det ena huset vi kikade på vill vi absolut inte ha då det behöver en totalrust, som vi helst vill komma undan, samt då det ligger mindre bra till. Huset har inga egentliga möjligheter tyvärr. Men, då det såg bra ut i annonsen åkte vi dit och kikade.

Det andra huset är ett sådant hus som vi absolut skulle kunna tänka oss att bo i: nyrustat, snyggt, fräscht, högt i tak och bra omgivning runt omkring. Men, jag tycker tyvärr att barnrummen är alldeles för små, och gubbsingen tvekar över läget. Kommer vi någon gång hitta det perfekta huset för oss tro? Finns det ens? Till ett bra pris? Eller, är planen den att bo kvar här och bygga ut så att den blir precis som vi vill ha det? Inte lätt det här med hus..... 

Nu är vi hemma och ska pyssla lite. Man blir inspirerad när man får se fina och fint inredda hus.   ;) 
Bye Bye! 
 

När hände allt det här???

Vi sitter vid frukostbordet efter att ha tagit oss en skön lång sovmorgon. Ute ser det ut att vara verkligen jättekallt, så vi hade inte alls bråttom upp idag.

För något år sedan, när vår kille inte fanns, såg jag att en kompis barn drack te, och detta reagerade jag starkt på och tyckte då inte att det var riktigt lämpligt. Vet inte varför jag reagerade så, men jag gjorde det. Nu, sitter vi här hela lilla familjen och dricker te, och framför allt Elias gillar det hur mycket som helst. När kan barn börja dricka te? Är det olämligt? Elias dricker te högst en gång per vecka. Kan det skada på något sätt???

Elias har dessutom börjat klä på sig allt mer själv. På dagis nu i veckan berättade en av hans dagisfröknar att han alltid vill sätta på sig långkalsongerna själv, och detta får han göra nu. Om det är så att han kommer hem på eftermiddagen med kläderna på bak-o-fram så är det han som klätt på sig själv, inte de som plötsligt börja slarva med kläderna. Dock får han inte upp långkalsongerna riktigt över rumpan och blöjan, så förutom att de kan vara på bak-o-fram så har han ett jättehäng som är inne nu. Byxorna kan han också dra på sig, och de kan behöva knäppas bak de också ibland då det blir lite fel. I morse ville Elias sätta på sig sin Bamse-tröja själv och han fick försöka. Efter att ha guidat honom lite lyckades han trä igenom armarna, och sedan fick han lite hjälp med att trä igenom huvudet. Men, i det stora hela har han helt klart för sig hur man tar på sig en tröja. Lille söte kille.

Det är en stor liten kille vi har; en som dricker te ibland och har börjat klä på sig själv. När hände allt det här??? Om en vecka fyller han två år. Tiden försvinner iväg och vår lille kille växer upp. Vi hinner inte med här hemma, gubbsingen och jag. Så, jag nostalgitrippar lite här och bjuder på en två månader gammal kille som mest låg där han placerades och inte gjorde så mycket väsen av sig. Så liten han var en gång i tiden.....Bye!

Fredag och vi är hemma...

Fredag och vi är hemma i vår lilla familj. Idag har mina elever skrivit prov, men trots väldigt enkla lektioner så är jag trött. Gubbsingen är även han trött, så det blir nog en hemmakväll med film när Elias har lagt sig.

Nu först blir det dock middag och lite lek, som vanligt. Bye!

Var till barnmorskan på kontroll.

Jag och vårt andra lilla knyte mår bra. Var till barnmorskan på kontroll igår och tycker fortfarande att det är så häftigt att höra det lilla barnets hjärtljud. Myser varje gång.   :)

Knytets puls låg denna gång på 157slag/min, förra gången var det 159slag/min. Jag har samma blodvärde som när jag väntade Elias, magen växer som den ska och jag mår jättebra. Ja, förutom ljumsken då. Jag tror fortfarande att det mest är ljumsken som spökar och att det inte är foglossningar. Barnmorskan tryckte igår på två punkter och undrade om det gjorde ont, och jag kunde känna trycken men kan inte alls säga att det gjorde ont. Efter att ha gjort detta tror nu även barnmorskan att det faktiskt kanske är ljumsken i kombination med graviditeten som ställer till det, annars borde jag har känt av trycken mer igår.

Nu är det åter några veckor till nästa kontroll och jag hoppas allt fortsätter gå lika bra som det har gjort. Jag jobbar på som vanligt, och tar dagarna som de kommer. 
Bye Bye!

Underbara morgon.

Underbara morgon. Gubbsingen har tagit Elias i några nätter nu, vilket har gett mig möjligheten att sova ut. I och för sig vaknar jag ibland av ont i ljumsken mitt i natten, men ändå har jag inte behövt ta Elias eller behövt få smällar av honom i sängen då han far runt, vilket varit skönt. I natt var det åter jag som hade jour, men vår lille kille bestämde sig tydligen för att sova hela natten, och det har då vi också fått göra. Fyra nätter med sömn. Vilken lycka! Så skönt det känns!

Så, det är med ny energi jag tar mig an denna torsdag. Det blir en lång dag på jobbet först med lektioner, med arbetsplatsmöte på eftermiddagen, sedan hämta Elias på dagis, och pyssel hemma ikväll. Nu på morgonen ska jag se till att hinna lämna Elias på dagis innan jag åker vidare till barnmorskan för koll, och sedan vidare till jobbet. Gubbsingen ska iväg på tidigt möte och blir borta hela dagen. Men, inget av detta stör mig - nu känns allt bara jätteskönt och harmoniskt.   :)

Ha en bra dag! Bye Bye!

Bilder tagna under Crazy Outfit-dagen.

Här kommer några bilder tagna under Crazy Outfit-dagen på jobbet. Några elever har verkligen lyckats med sina Crazy Outfits, mina tjejer i rosa var härligt uppklädda, och två olika Darth Vader's hälsade på i klassrummet. Jag själv, ja jag kom inte på så mycket, men fick frisyren tillfixad av Maddi. Tack snälla för att du hjälpte till!   :)


Måste avsluta med att säga att det här med outfits är svårt. Något som jag tycker är lite galet kanske andra inte alls tycker är så tokigt. När jag hämtade Elias på dagis var det en dagisfröken, från en annan avdelning, som tyckte att jag hade snygga fräcka kläder, kläder som hon själv skulle ha på sig. Och, kläder som några på jobbet hade på sig skulle jag absolut själv kunna tänka mig att ha. Inte lätt det där.   :)

Jo, sedan var Elias helt fascinerad av att jag hade pennor i håret. Han har inte fått ihop det där alls då man i hans värld ska rita med pennor och ingenting annat. Söte kille. Konstiga mamma.

Bye Bye!

Crazy Outfit-dagen.

Idag är det Crazy Outfit-dagen på jobbet. Det är kamratstödjarna som driver det hela och det ska bli riktigt kul att se de elever som har klätt ut sig denna dag. Det gäller att klä sig hur galet som helst, och jag konstaterar att gubbsingen och jag inte har några gamla roliga kläder här hemma längre efter att ha rensat i garderoberna. Typiskt.

Får se vad jag hittar på, men räknar med att inte vinna något pris i alla fall. Jo, och det går inte att chocka för mycket som lärare - det vore bra att få behålla jobbet efter en dag som denna.    ;)
Bye!

Besök.

Idag har det varit intensivt på jobbet. Mest för att jag försov mig imorse och därmed inte fick någon bra start. Sedan har vi idag även haft besök av lärare och lärarstuderande från olika Europeiska länder, vilket varit lite spännande. I vårt klassrum hälsade lärare och elever från Irland, Holland, Belgien, Nordirland och Spanien på och fick se en vanlig svensklektion med högläsning, genomgång och arbete på schemat. Huvudpunkten med besöket var att se exempel på hur den svenska skolan inkluderar elever i behov av särskilt stöd i undervisningen, och det hade varit intressant att hinna prata med besökarna och få ta del av deras erfarenheter och tankar. Tyvärr hanns inte det med alls idag.

Nu är vi hemma hela lilla familjen och ska äta middag. Sedan får vi se vad vi hittar på ikväll.
Bye!
RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!