Tillbakablick på året 2012

Det här året har gått så otroligt snabbt, trots att jag har varit mammaledig och egentligen haft all tid i världen. När jag kikar tillbaka i Arkivet här på bloggen (tänk så bra det är att den finns! vilken bra dagbok!) så kommer minnen tillbaka som jag faktiskt har glömt och så här i efterhand kan jag ändå konstatera att vi har hunnit med en hel del, jag och mina killar. Och, om det är någonting jag har gjort så är det att spendera tid med Elias och Simon.       :)  
 
I januari 2012 slutade Elias med napp, och jag tror att det var det andra steget i att bli stor liten kille. (Det första var när Elias blev torr dagtid sommaren 2011.) Sedan rullade januari-månad på med förskola, lek och pyssel hemma, lite pulkaåkning och skottning (trots att det inte alls var mycket snö att tala om), och alla vardagsbestyr. Med Simon gick vi på babysim under våren, och de stunderna var mysiga även om det var svårt att pyssla ihop dem med tider och sjukdomar. 
 

 
 
 
I februari fyllde Elias tre år och fick för första gången vakna upp till sång och födelsedagspresenter i sängen, vilket till en början inte alls var uppskattat då han helst hade velat sova lite till. När födelsedagspresenterna väl skulle öppnas var vi dock förlåtna. Tanken var att Elias några dagar senare skulle ha haft sitt treårskalas som han bjudit några kompisar till, men den fick tyvärr skjutas upp/ställas in då han fick ögoninflammation i samma veva. Älskade killen. Treårskontrollen gick dock bra, och när man tittar tillbaka på kort tagna under våren och sommaren kan man se att Elias verkligen har vuxit jättemycket det senaste halvåret. I mars for vi sedan iväg på en liten husvagnssemester för att ta igen oss och få egentid med familjen. Guld värt! 
 
 
 
 
Våren har sedan gått i förskolans-, ÖppnaFörskolans-, lekparkernas-, förkylningarnas-, lekandets och pysslandets tecken. Under våren lärde sig Simon sitta ordentligt, för att sedan börja studsa fram på rumpan och det han verkligen gjort. Inte än idag kryper han när han leker med sina bilar på golvet, han studsar fram på rumpan. När Simon i april började äta vanlig mat, samma mat som vi äter, blev även måltiderna mycket enklare vilket var riktigt skönt. I maj var det sedan dags för P att först fylla år, och några dagar senare fyllde Simon hela ett år vilket vi firade med lite tårta och födelsedagspaket. Älskade lille killen.     
 
 
 
 
 
Sommaren spenderade vi till en stor del här hemma, men även lite hos mina kära föräldrar samt uppe i stugan. Elias var för första gången iväg helt själv en vecka på husbilssemester med kusin Oskar, mummu och ukki, och stortrivdes. Om husbilssemestern pratade han länge om efter att ha kommit hem, och bestämde redan då att han vill åka iväg med kusin Oskar, mummu och ukki åter nästa sommar. Uppe i stugan spenderade vi midsommar, för att sedan åka hem några veckor, och sedan åka upp igen mot slutet av sommaren. Elias lekte för fullt med sina tremänningar när vi var där, och höjdpunkten var nog fyrhjulingen som tremänningarna hade köpt (och som vi köpte in oss i). 
 
 
 
 
 
Hösten gick sedan även den, precis som våren, i förskolans-, lekparkernas-, förkylningarnas-, lekandets och pysslandets tecken. Jag var duktig som faktiskt höll i mina PowerWalks, och småkillarna var nöjda då de avslutades med lekparkshäng. Vi hann med en skogsutflykt, en flygtur till Göteborg med SeaStaren, en båttur, men gladast var nog Elias när han fick sin allra första cykel. Simon, han älskar lekparker och var jättenöjd när han fick leka ute. Tänk att så lite kan glädja så mycket.      :) 
 
 
 
 
 
Vår resa till Thailand straxt innan jul var välbehövd, även om vi missade både första och andra advent här hemma. Det enda vi gjorde i två veckors tid var att ta det lugnt, bada och plaska i poolen (där vi nästan bodde dagtid), samt njuta av solen. Så underbart skönt. Elias fick en otrolig vattenvana och hoppade glatt i poolen utan att tveka, samt lärde sig simma/ta sig fram i vattnet den sista veckan. Vattenrutschkanorna på hotellet var nog populäras och i dem åkte Elias och kusin Oskar minst tusen tusen gånger, enligt Elias. Kan nog vara så. När det väl var dags att åka hem hade jag gärna varit kvar en vecka till. Tiden går alldeles för snabbt. 
  
 
 
 
 
Nu har vi firat jul hemma i ett vinterfint Sverige tillsammans med P's del av släkten, samt besökt min del av släkten för extra julfirande. Trots att det idag, nyårsafton, har regnat hoppas jag att snön och vintern hittar tillbaka så att vi kan åka lite pulka och skidor innan våren kommer. Om en vecka är mammaledigheten slut, jag börjar jobba och vi ska bekanta oss med en helt ny vardag. Spännande det också, även om jag helst av allt hade velat spendera många många år till hemma med våra älskade småkillar.       ;) 
 
 
 
 
År 2012 har varit ett bra år, och jag hoppas att nästa år blir minst lika bra. För oss, och för er.      :) 
Bye Bye! 
 

Gott Nytt År!

 
 
 
Dagens småkillar önskar, tillsammans med mig och P, er alla ett riktigt Gott Nytt År! 
 
 
 
 
 
 
Om en liten stund ska vi ut och skjuta iväg våra fyrverkerier som Elias och P har varit iväg och köpt idag. Vi har redan varit iväg och kikat på ordentliga fyrverkerier inne i stan, vid Strömvallen, då GävleKommun och Ejje Berglund avfyrade sina. Nu är det dags för vår tur. 
 
Gott Nytt År!
Bye!
 

Julfirande hos mina kära föräldrar

Då är vi hemma igen efter lite julfirande hos mina kära föräldrar. Både Elias och Simon har haft jättekul när de har lekt med kusin Oskar, och även P och jag är nöjda med vår tur.
 
I lördags samlades vi för att äta lite julmat, samt öppna några julklappar. Jag måste säga att trots frågan "Får vi öppna julklappar nu?" och tjatet, att både Elias och kusin Oskar orkade vänta bra på att få ge sig på julklapparna. Elias orkade dock ej vänta på att hela utdelningen av julklappar var klar innan han började öppna sina julklappar, men han var riktigt nöjd med det han fick. I år fick Elias sina allra första skidor, en massa Lego, en lek-och-lär-platta, samt sin allra första surfplatta. Nu väntar han på att surfpattan ska fyllas på med spel och sedan kommer vi nog ha svårt att få honom att göra något annat i några dagar. Simon fick även han Lego, samt påfyllning till tågbanan så att vi nu kan bygga ännu större tågbanor när vi leker. Både Elias och Simon fick även snygga poliströjor, och Elias har vägrat ha på sig något annat än den sedan i lördags.      :)  
 
Lördagskvällen avslutades med julklappsspelet, trötta småkillar, samt trött Ami. 
 
 
 
 
TACK alla för att vi har fått fira jul med er, samt TACK för allting vi har fått!!! 
Bye! 
 

Snögubbar och snow-racer

Vi åkte ner till mina kära föräldrar igår kväll ändå, och då Elias varit pigg (dock lite lite varm) hela dagen igår så chansade vi. Idag har det varit full fart på honom och det finns inget spår av febern. Skönt. 
 
Under förmiddagen idag var Elias, kusin Oskar, bror och Karin samt jag ute och åkte snow-racer, samt byggde snögubbar. Jag vet inte när jag åkte snow-racer senast, men hur roligt som helst var det att fara ner för backen. Sedan byggde och piffade Karin till en riktigt snygg snögubbe, medan bror rullade ihop en riktigt stor en som vi alla fick hjälpas åt att få ihop. Jättekul var det, och det är kul att ha barnasinnet kvar.      ;) 
 
Några kort tagna från vår tur till lekparken och backen: 
 
 
 
 
Bye! 
 

The HungerGames

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Under semestern i Thailand läste jag ut boken The HungerGames, skriven av Suzanne Collins, och trots att det är en ungdomsbok (tror jag?) gillar jag den. Visserligen tog det mig ett tag att komma in i boken då jag lånade den ett antal veckor tidigare på biblioteket här hemma och smått började läsa den när tid fanns (vilket inte är ofta), men väl i Thailand kunde jag inte sluta läsa. Jag förstår att ungdomar gillar den, trots att själva tanken att slåss för sin överlevnad för att underhålla andra människor är riktigt skrämmande. 
 
Väl hemma kunde jag inte vänta med att se filmen, och gjorde det en kväll när killarna somnat. Jag måste säga att det inte alltid är så att filmen följer boken, eller gör det på ett bra sätt, men The HungerGames gör det riktigt bra, tycker jag, och jag var inte besviken. Trots två, för mig, helt nya skådespelare gillade jag filmen och ska se den en gång till med P. Att läsa boken först förstör heller ej filmen när det gäller The HungerGames, istället tycker jag faktiskt att det var bra att känna till tankar och känslor som skådespelarna inte riktigt kunde förmedla. 
 
Så, om ni vill läsa en lättläst och spännande bok så är The HungerGames ett alternativ. Se sedan filmen. Den är inte fullt lika blodig och hemsk som boken.      ;)   
 
 
 
 
Bye! 
 

Sovmorgon och lite feber

 
- Har vi sovit SÅ länge!?! 
 
 
Det var vad Elias sade när jag och småkillarna vaknat, gått ner, samt knäppt på Barnkanalen och programledaren sade att klockan var nio och Bolibompa nu var slut. Underbara sovmorgon! Det händer verkligen inte ofta. Sedan var det inte alls lika underbart vid halv sju-tiden när båda småkillarna vaknade och Simon skrek skrek skrek och skrek. Men, på något sätt lyckades vi somna om alla tre ihopkurade och det känns mycket enklare att börja dagen nu på detta sätt.      :) 
 
Igår kväll skulle vi enligt planerna åka ner till mina kära föräldrar, men på eftermiddagen steg Elias temp och på kvällen hade han 38,9graders feber. Idag är han fortfarande lite varm, vilket innebär att han har feber och ingen feberfri dag. Jag tror att vi alla har sett fram emot att åka ner, men tyvärr måste vi nog skjuta på resan någon dag. Just nu tar vi dagarna som de kommer, och då jag och småkillarna är lediga fram till 7januari kan vi åka när som egentligen. 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Solen skiner och det är.......

Solen skiner och det är underbart vinterväder ute, och vad passar då bättre än att ta en liten tur med snow-racern. Både Elias och Simon är jättenöjda.      :)


 

 

Bloggat i farten. 
Bye!

 


En annadag med skoteråkning

Då är julen över. Annandag Jul spenderade vi med att leka, jag kikade på film medan Simon sov lunch och P tillsammans med Elias var iväg och hämtade skotern, och sedan blev det middag som avslutades med skoterfärd hos småkillarnas farmor. Elias och kusinerna tyckte det var riktigt coolt och skoj att få åka skoter, och hade det inte varit för att klockan var så mycket hade de kunnat åka bra länge till. Elias och Simons julklapp till sin pappa blev också riktigt populär och riktigt roligt är att Elias kan köra bilarna på bilbanan. (Den förra bilbanan vi hade för över ett år sedan gick sönder då Elias inte kunde med den.)       :) 
 
 
 
Bye! 
 

Julfirande och nu bara mys

Igår firade vi julafton här hemma hos oss tillsammans med småkillarnas farmor, faster K och J, kusinerna J och L, samt bonusfaster S som kikade in en stund. Även om vi inte var så jättemånga var det fullt hus och fullt upp ändå. Elias var jätteglad över att få träffa och leka med sina kusiner, och tillsammans gick de och väntade och väntade och väntade och väntade och väntade på tomten. När tomten väl knackat på och delat ut några julklappar vet jag inte riktigt vad som hände, men Elias tillsammans med kusinerna gav sig på julklapparna under granen som små vargar som gått och suktat efter sitt byte hela dagen (ber om ursäkt för liknelsen, men det kändes som så) och jag hann inte ens med att se vem som fick vad från vem. Nöjda tror jag att de var i alla fall, och det var en trevlig kväll. Tack alla, för allt!     :)
 
 
 
 
 
Denna juldagsmorgon har vi bara myst i soffan tillsammans i familjen, samt kikat lite närmare på alla julklappar som vi fick. Nu, såhär dagen efter att julstressen har lagt sig, går jag och småler och njuter för fullt. Ute faller snön lite fint, Elias och Simon leker med sina nya leksaker, vi lyssnar på musik, vi har julmat kvar för några dagar framöver och behöver inte bekymra oss för det, och vi bara är. Så underbart skönt.  
 
Om en stund är det dags att åka ner till svärmor där vi ska bli bjudna på middag. Skönt det också,   ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra julafton och en skön juldag! 
Bye! 
 

God Jul!

Det är julafton och julklapparna ligger och väntar under granen. Vi önskar er en riktigt God Jul och hoppas ni får en mysig julafton!    

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Midvinternattens köld är.....

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistrar och glimmar. Ute lyser snön vit på taken, endast mamman i huset är vaken.....    ;)

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Nighty-Night! 

 


En trött ami igår, desto piggare idag!

God morgon! 
 
Här håller vi smått på att vakna till. Elias och Simon har ätit tomtegröt till frukost medan jag sitter med min första kaffe och planerar dagen.
 
Igår orkade jag med halva dagen, sedan tog krafterna helt slut och från klockan sex sov jag från och till lite här och var. På något sätt måste Elias och Simon ha förstått att jag verkligen inte orkade då de först satt snällt i famnen i fåtöljen, för att sedan krypa upp hos mig i soffan när jag lade mig där. När P väl kom hem blev det full fart på dem, men några gånger kom Elias fram till mig där jag låg i soffan och undrade hur jag mådde, samt gav mig en puss på kinden och sedan en på munnen, innan han fortsatte dona. Älskade kille. Jag tog på mig att natta småkillarna och somnade själv i sängen samtidigt som de gjorde, sedan för att hinna få tid med P gick jag när jag vaknade till ner till soffan och somnade hos honom, för att slutligen hitta upp till sängen mitt i natten. Lite flängande, men många timmars sömn ger en mycket piggare Ami idag.      :) 
 
Nu är det snart dags att klä på sig och lagom till lunch ska vi nog åka in till IKEA, möta upp P och äta julbord. Jag vet inte hur många år sedan det var jag åt julbord, och detta är det närmaste julbord jag kommer och då får det bli så. 
 
Hoppas ni får en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

En liten julklapp till fröknarna

Idag har fröknarna på Elias förskola fått en liten julklapp från alla barn och oss föräldrar. Jag hoppas fröknarna känner sig uppskattade, för de är verkligen toppen och en av dem speciellt har dragit ett stort lass denna hösten.    

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Några barn har några dagar kvar på förskolan medan andra, däribland Elias, har jullov nu. Härligt! Nästa gång det är dags för förskolan är nästa år, och då är det dags även för Simon att börja.      :) 

 

Bye! 

 


Årets julgran

Denna onsdagsmorgon går i pysslandets tecken. Då vi alla vaknade tidigt, vid halv sju, bestämde vi oss för att klä granen då vi inte hann med det igår kväll. Elias ubrast för en stund sedan: 
 
- Oj.... så mycket jag klär julgranen! 
 
- Visst är den fin! 
 
 
 
 
 
Och ja, den är jättefin, tycker jag! Simon har fram tills imorse, alltså hela gårdagen, haft stor respekt för granen och vägrat ta i den och sagt "Ajajajaja". Julgranskulorna är han dock inte alls rädd för och de har farit runt på golven här medan vi klätt vår gran. Får se hur länge granen får stå finklädd innan allt dras ner. Nu är det bara julklapparna som saknas, men de dyker nog upp natten till julafton.    ;) 
 
Hoppas ni får en bra onsdag, alla! 
Bye! 
 

En gran har fått flytta in.....

Efter middagen idag åkte killarna in till stan för att köpa hem en julgran. Jag hade helst av allt velat följa med jag också då jag tycker att det är mysigt att välja ut den gran som ska kläs och sedan stå julfin i vardagsrummet, men jag konstaterade tyvärr att jag måste stanna hemma och städa om jag ska ha någon chans att hinna med det som ska göras innan jul. När jag sade det till P sade han att jag (vilket jag inte alls kommer ihåg) sade precis samma sak förra året och att det var han och Elias som valde ut granen då. (Simon var också med, men han var så liten då så han hängde endast med.) 
 
Nu har årets gran fått flytta in och står till sig i vardagsrummet. P har klätt den med ljus och imorgon ska vi klä granen tillsammans med våra småkillar. Denna granen valde faktiskt P och Simon då Elias, jättetrött som han är efter att ha lekt först på förskolan och sedan hemma hos kompisen S idag, tjurade och inte alls var överens om vilken gran vi skulle ha. Tydligen ville han ha en mycket större gran, en gran som inte ens skulle få plats inomhus, som skulle vara lika stor som förra årets gran, och han förstod inte alls att han själv var mindre förra året och därför tyckte att denna kändes liten. Inte lätt att vara stor liten kille och trött.     ;) 
 
 
 
Bye! 
 

Måndagsmorgon med.......

God morgon! 
 
Här började vi denna måndagsmorgon med lite paketöppning. När Elias och Simon hade vaknat och kommit ner orkade Elias inte riktigt vänta utan ville öppna dagens ledtråd och leta reda på dagens tomtenissepaket direkt, och så fick det bli. Simon förstår nog inte alls varför han öppnar paket varje dag här nu, men lika glad är han för det.    :) 
 
Nu har jag fått i mig dagens första kopp kaffe och ska hoppa in i duschen. Sedan blir det förskolan för Elias, och Simon och jag får bli hemma och dona idag. Min tanke var att åka in till Valbo och julhandla det sista idag, men det får vänta till imorgon. Ska även åka förbi jobbet då och höra om planerna inför våren: när jag ska börja och vad jag ska göra. Inte heller fick jag till pepparkaksdegen igår kväll då jag upptäckte att vi inte har någon sirap hemma. Hur kunde jag missa det??? 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Så trött.....

Klockan är nio och jag är helt slut. Killarna sover och jag längtar till sängen jag med, önskar att jag också kunde få krypa ner och sova. Men, först måste kläder till Elias läggas fram, väska till förskolan packas, bilen köras in på gården (står fortfarande ute på gatan sedan killarna skottade rent gården tidigare idag), en pepparkaksdeg göras, morgondagens tomtenissepaket gömmas, osv osv osv. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort för någonting idag, men det känns som att jag har varit igång hela dagen trots att ingenting är färdigt. Lussebullar á la LCHF har jag i alla fall lyckats baka, även om de inte riktigt blev som jag önskade i smak. (Därav kommer heller ej något recept denna gången.)      
 
Dags att ta tag i kvällen så att jag kommer i säng snart. 
Ha det gott! 
Bye! 
 

Här skottar vi snö!

Här skottar vi snö! Simon ville jättegärna ut och åka traktor med pappa, men lite skeptisk ser han allt ut. Elias har tagit på sig uppgiften att hålla vår yttertrapp ren från snö denna vinter, och han kämpar på bra.    :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

3e advent

 
 
 
God morgon! 
 
Det är redan 3e advent. Jag hade sett fram emot en mysig tomtegrötsfrukost tillsammans i familjen denna morgon, men då Elias vaknade redan klockan fem blev det inte så. Visserligen väckte han oss allihopa, men jag lyckades få Simon att somna om fram till sju och somnade även jag. 
 
Nu medan Elias är iväg på tur med sin pappa ska Simon få lite mamma-tid och vi ska bygga med Duplo, läsa bok, samt mysa lite framför Barnkanalen.    :)
 
Hoppas ni får en skön 3e advent! 
Bye for now! 
 

Hemma - och en massa snö!

Då är vi hemma i vintersverige igen. Flyget hem igår gick bra, och till min och P's glädje sov både Elias och Simon runt fem timmar på planet. Väl på Arlanda blev vi dock kvar en stund då bilen vägrade starta och det tog tid innan hjälp kom. Väl hemma, runt tvåtiden på natten, åt småkillarna kvällsyoghurt och somnade sedan åter om och vaknade klockan halv sju imorse. Riktigt skönt var det då vi var inställda på att de skulle vakna klockan tre. Har vi tur har vi lyckats vända rätt på dygnet relativt smärtfritt, även om vi kommer att vara trötta hela högen.

Att komma hem till vinter, snö och kyla känns faktiskt ok, och här har vi ganska mycket snö. Gladast är nog Elias som om och om och om igen slängde sig ner i snön i förmiddags.

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Nu ska småkillarna sova lunch (även om Elias helst vill ut och skotta snö), medan jag o P ska krypa ner i soffan med en kopp glögg. Det har åter börjat snöa igen, vilket säkert kommer att göra Elias riktigt glad för då finns det ingen anledning att inte gå ut och skotta i eftermiddag.     :) 

Hoppas ni har det bra i snön!       :) 
Bye!

 


Sungwing Resort Kamala Beach

Precis som för två år sedan under vår semester i Thailand valde vi att åter bo på Sunwing Resort då vi var så nöjda med allting. Nu har vi endast bott på Sunwing och kan inte jämföra med Fritidsresors hotell, men här finns verkligen allt: rummen är fina och fräsha, restaurangen LaTasca bjuder på gratis mat till barnen ur buffén när de äter med vuxen, det finns barnpooler, sportpool, andra pooler, massage-ställen, Miniland, aktiviteter för barn och ungdomar, fri Internet, och för att inte tala om Lollo & Bernie som är stora barnfavoriter.    :) 
 
Måste även säga att Kamala har blivit en liten favorit och vi kommer nog återvända hit. Att resa och semestera på KaronBeach, KataBeach, Bangtao går bra, men vi har fastnat för Kamala då det är nära till allt samtidigt som det är väldigt barnvänligt. Det finns en enkel strandpromenad med många restauranger, och sedan finns huvudgatan med restauranger och shopping. Då har vi inte sett allt än. Massageställen finns överallt, och vi hittade vårt ställe precis vid stranden. 
 
Bilder från vårt hotell och stranden kommer. 
 
 
 
Om allt går som det ska är vi på väg till vintersverige nu. Planet ska lyfta klockan 16.00 Thai-tid och ikväll vid tio-tiden ska vi landa på Arlanda. Som sagt, det ska bli skönt och kul att komma hem till vintern och allt julpyssel som vi har framför oss, men det hade varit riktigt skönt att stanna ytterligare en vecka här i värmen. Å andra sidan regnar det här idag, så det är rätt dag att åka hem på.    ;)
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye Bye! 
 

HC Andersen SteakHouse

 
 
 
 
Igår kväll åt vi middag på HC Andersen SteakHouse. En restaurang som rekommenderas då alla var nöjda med maten och att det för småkillarna fanns skandinavisk mat och barnportioner. Perfekt! Riktigt mysigt var att eleverna på SvenskaSkolan här i Kamala gick luciatåg på restaurangen (en av anledningarna till att vi åt där), och vi fick mysa och njuta av luciafirande trots att vi befinner oss i Thailand.      :)
 
 
 
 
Bye! 
 

Pierre Collection

Medan Elias och kusin Oskar spenderade en kväll i förra veckan med sin mummu och ukki, passade jag och P (Simon hängde på) ta oss till Pierre Collection, precis som för två år sedan, för att lägga in en beställning. Igår hämtade vi tio snygga skjortor till P som är sydda efter hans mått och passar då perfekt. Att få uppsydda skjortor efter sina egna mått, i de färger och kombinationer man vill ha, är väldigt bra när man betalar runt 250:-/styck. Eller?   
 
 
 
 
Vi är väldigt nöjda med Nat på Pierre Collection och rekommenderar honom starkt om man vill ha något uppsytt och befinner sig i Kamala eller i närheten. Senast vi var i Bangtao kom han till hotellet och gjorde en fiting där. Riktigt bra service.     :) 
 
Ni finner Pierre Collection på följande adress om ni någon gång är i krokarna: 
93/6 M. 3 Rimhad Rd. Kamala Kathu, Phuket, Thailand 
 
Bye! 
 

Sista dagen spenderade vi.......

Sista dagen spenderade vi igår vid poolen, och idag är det hemfärd. Två veckor i Thailand har gått alldeles för snabbt och samtidigt som jag ser fram emot att få komma hem och börja julpyssla hade jag kunnat stanna en vecka till. Igår kväll kom jag på att den tid jag hela hösten har längtat efter att få med P har vi inte fått/tagit vara på då vi har haft full fokus på våra badande småkillar, och det känns lite tråkigt. Samtidigt har vi haft två väldigt sköna veckor vid poolen, och speciellt Elias har fått otrolig vattenvana och smått börjat simma, vilket är riktigt skönt och coolt. :)

Några kort tagna vår sista dag: 

 

 



Ha det gott!
Bye!

 


Strand, bad och läskigt slut.....

Då är det natt här igen, näst sista natten och jag har svårt att somna om.

Elias har både ikväll och igår kväll haft lite feber som vi inte riktigt vet vad det beror på. I och med att Simon hade feber för någon dag sedan kommer det säkert från honom. Idag har Elias mått bra, och trots att vi egentligen borde ha stannat på rummet och bara vilat har vi varit och lekt på stranden på förmiddagen, samt badat lite i poolen på eftermiddagen. När jag känner på Elias nu känns han åter som vanligt (utan feber) så vi får se hur morgondagen blir.

Kort på våra badkillar idag: 

 

 



För att få mat i magen, men samtidigt inte ta oss allt för långt bort, åt vi middag på hotellrestaurangen ikväll. Då Elias och jag inte kunde bestämma oss för om vi skulle äta buffé eller beställa från menyn gick vi och kilade på utbudet på buffén, medan Simon och P satt kvar vid bordet, innan vi skulle göra vår beställning. På väg tillbaka till vårt bord, cirka 75m bakom oss, small det plötsligt till och stora lågor slog upp i köket. Gissa om jag, och många andra i restaurangen, blev rädda! Jag höll redan Elias i handen där vi gick, och sade åt honom att skynda sig och gå snabbare för att inte skrämma honom för mycket. Även han hörde så klart smällen, och vände sig bakåt en gång för att se vad det var som hände där bakom oss, och där någonstans mitt emellan skynda sig, gå snabbt och titta bakåt snubblade Elias fram så att jag istället lyfte upp honom i famnen för att kunna springa därifrån. Nu hann jag bara fram till vårt bord där P stod redo med Simon i famnen (vårt bord stod nästan vid utgången) när personalen lugnade alla och sa att allt var ok igen. Det var många som tvekade om de skulle sätta sig ner igen, men vi gjorde det nog allihopa och allt var över på bara någon minut. Vid köket kunde man inte se något spår alls av lågorna, men det kändes riktigt skrämmande att gå tillbaka för att plocka åt sig mat från buffén och med en klump i magen kunde jag inte låta bli att skynda mig att plocka åt mig det jag skulle ha fort som sjutton så att det inte skulle smälla igen och jag skulle få lågor rakt upp i ansiktet. Att säga åt Elias att skynda sig och sedan småspringa med honom i famnen tog mig faktiskt i några sekunder tillbaka åtta år (är det åtta år?) då vi sprang för att ta skydd för tsunamin. Nu kan inte det här ens jämföras med tsunamin, det är inte det jag menar, men att åter igen befinna sig på en restaurang (för det var där vi satt och åt frukost när tsunamin kom och vände vid vårt hotell) och åter ta skydd för något, fick samma panikkänsla att komma tillbaka. Att dessutom skydda det viktigaste man har, våra småkillar, drar inte ner paniknivån. Hursom, middagen spenderade Elias, jag och P med att prata om eld och vad man ska göra om det börjar brinna. När vi kommer hem igen ska han få fråga sina fröknar på förskolan vart han ska springa om det börjar brinna. Ämnet kommer säkert komma upp fler gånger, vilket inte gör något alls då det är bra att vi pratar om sådana här saker som förhoppningsvis hjälper Elias om det någon gång skulle behövas. Lite väl läskigt slut på kvällen blev det......

Nej, nu måste jag försöka somna om. Förhoppningsvis hjälpte det att skriva av sig så att jag kan lägga detta åt sidan. Det var allt om 2012-12-12. Imorgon, eller idag, är en ny dag och om mindre än sex timmar vaknar våra älskade småkillar redo att hålla oss igång igen. :)

Nighty-Night!

 


Strand och moln idag

Här har vi spenderat förmiddagen på stranden för första gången sedan vi kom hit. Vi har haft tur med vädret ända sedan vi kom och det har varit soliga varma dagar som vi har spenderat i poolen. Igår regnade det dock och idag är det molning, vilket är perfekt väder för att spendera på stranden då det inte blir för varmt för småkillarna i den annars heta solen. Simon, Elias och kusin Oskar har byggt sandslott samt lekt vid vattenbrynet bland vågorna, det har inte gått någon nöd på dem alls.      :) 
 
 
 
 
 
Nu är det åter dags för Elias och Simon att vila lunch, och jag ska passa på att ta en Thai-massage under tiden. Det är bara två dagar kvar, sedan är det dags att åka hem. Både P och jag är övertygade om att vi på något sätt har blivit lurade på en vecka, för inte kan tiden gå så här fort när man inte gör någonting alls utan bara är???!!!     ;) 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye! 
 

En förmiddag i Kamala

Det blev en förmiddag i Kamala idag. När vi var här år2010 tyckte Elias att det var väldigt spännande att åka tuktuk. Idag var det ingen stor sak alls, utan han hängde bara med. Vi har kikat i små butiker, tittat på havet, köpt lite diverse små julklappar, köpt snygga Blixten-T-shirts till småkillarna, fikat med vår skräddare, handlat med lite till rummet, samt åkt tuktuk tillbaka till hotellet. Precis så mycket som Elias och Simon orkade med, och när vi kom tillbaka stupade Simon i sin säng och somnade inom en minut.     :)
 
Vår tur i Kamala i bilder:  
 
 
 
 
 
Även om vi åter inte gjorde mycket i Kamala så var det alldeles precis lagom. Nu är det lunchvila för småkillarna och jag ska fortsätta läsa min bok som jag har svårt att släppa nu. Tio över ett i natt tyckte P att jag skulle släcka lampan med tanke på att Simon skulle vakna vid halv åtta-tiden. Men, boken är så spännande!     ;)
 
Bye!
 

Tisdagsförmiddag och snart iväg på tur

God morgon! 
 
Här är vi igång och gör oss redo för en liten tuktuk-tur denna tisdagsförmiddag. Vi har som sagt inte tagit några utflykter alls under vår semester här, och för att göra någonting tar vi en tuktuk-tur här i Kamala mest för att åka runt lite. Det blir lagom för småkillarna, och för oss, och sedan ska vi återvända till poolen. 
 
Igår spenderade Elias och kusin Oskar kvällen med mummu och ukki då bror och Karin var iväg på show. P, jag och Simon provade en ny restaurang, och till Simons glädje serverade de köttbullar så för första gången här (nästan) åt han ordentligt till middag. I och med att Simon åt och åt och åt fick även P och jag äta i lugn och ro, och hade en riktigt skön kväll. Thailändare tyker verkligen om barn och när det var dags att betala och gå fick Simon en sådan där snurra som blev populär. Den har dock Elias tagit i beslag denna morgon, så han gillade den också.      :)  
 
Nöjd och söt Simon på restaurangen: 
 
 
 
 
Jo, sedan har P och jag haft två filmkvällar här i sängen efter att småkillarna har somnat. Vi har sett Total Recall, som var mycket bättre än jag förväntade mig, samt nya Spider-man. Jag tror att P slutligen har kommit på det optimala sättet att se på film med mig: genom att båda har hörlurar och ser på filmen. På så sätt behöver han inte höra mina frågor, spekulationer, slutsatser och allt som jag kläcker ur mig under en film.     :)
 
Nepp, nu iväg på tur. 
Hoppas ni får en bra tisdag, alla! 
Bye for now! 
 

En duktig och blöjfri Elias

Jag kan inte låta bli att tycka att Elias är så otroligt otroligt jätteduktig. Sommaren när han var 2 1/2år slutade han med blöja dagtid, och nu har han även börjat sova utan blöja. Så jätteduktig är han. Jag kommer inte ihåg när han nattetid kissade i blöjan senast, och ganska länge nu har han stigit upp mitt i natten för att gå på toaletten om han har behövt det. Han har heller aldrig väckt oss, utan smitit in själv på toaletten, gjort det han ska, tvättat händerna och gått och lagt sig igen.     :) 
 
Både P och jag har peppat Elias att börja sova utan blöja nu när vi är här i Thailand, och det har han alltså gjort i över en vecka nu. Det måste vara skönt för honom att sova utan blöja då det är tillräcktligt varmt här som det är. Givetvis kommer det att ske små olyckor lite då och då, det räknar jag med, men det är ändå ett stort steg han har tagit. Duktige kille som börjar bli så stor!       :)  
 
 
 
 
Bye! 
 

2a advent igår med glögg och pepparkakor

God morgon! 
 
Igår var det 2a advent och det är jättesvårt att förstå, vi är nog alla här lite borta vad gäller dagar och tid. Idag är det måndag och vi har endast fyra dagar kvar här i Thailand. Fyra! Att tiden går så fort!?! Vi har verkligen inte gjort något annat än latat oss och bara haft semester, men ändå rinner dagarna på och när kvällen kommer stupar vi i säng av trötthet hela familjen. 
 
Jag måste säga att bror och Karin ändå var väldigt snälla som packade med både glögg och pepparkakor när de packade inför vår resa. Igår bjöd de åter på glögg och pepparkakor på deras rum, precis som de gjorde 1a advent. Så, lite lite julkänsla har vi även här.     ;) 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att ta sig ner till frukosten och sedan ska vi åter lata oss idag. 
Ha en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Skön dag idag

Det har varit en skön dag vid poolen idag. :)
Bye!


Elias egna T-shirt

 
 
 
Gissa om det var en nöjd Elias som fick sin T-shirt idag. Sin alldels egna T-shirt som han har målat med batikfärg. (Och, jag har hjälpt till lite, men inte alls mycket.) Bilden på båten var alldeles lagom stor för en treåring att måla/fylla i, och tillsammans skrev Elias och jag sedan namnet och årtalet på T-shirten för att komma ihåg när han målade den. Thai-tjejen som höll i pysslandet har sedan fixerat färgen genom att stryka T-shirten, samt även tvättat den under kvällen/morgonen, så att den nu kan användas. Perfekt! Visst är den fin, Elias egna T-shirt!?!     :) 
 
Bye! 
 

Det blev en liten stund på......

Det blev en liten stund på Minilandet nyss efter frukosten. Mellan halv tio-tio var det bara jag och småkillarna där, tillsammans med ledarna, vilket var väldigt lugnt och skönt. Medan Simon gick runt runt med en dockvagn satt Elias och jag och målade. Åh, så skönt det är att sitta i lugn och ro och måla med Elias. Jag har sagt det förut men säger det igen: jag är så glad att han tycker om att måla och pyssla. Även Simon satte sig en stund för att måla, för att sedan fortsätta leka. Minilandet är ett perfekt ställe att pausa på ibland.      :) 
 
 
 
Bye! 
 

En lugn lördag

God morgon! 
 
Det är redan söndag och vi ska alldeles snart ta oss ner till frukosten för att sedan...... ta poolen. 
 
Igår spenderade P och jag dagen på rummet med Simon då han hade över 39graders feber. Stackars liten. (Även jag hade ont i huvud och nacke, samt var illamående, så det passade oss bra att ta det lugnt och vila.) Vi har inte riktigt kunnat avgöra vad febern berodde på, om det är en följd av förkylningen som Simon har dragits med, om han har en ny tand på G, eller om det är något annat. Mellan varven igår var Simon pigg och busade, men han sov både för-, lunch- och eftermiddagslur. Denna morgon är det mycket piggare Simon vi har och vi får se om en utav oss är med Simon på rummet eller om vi tar oss ut hela familjen. 
 
Elias hade i alla fall en bra dag vid poolen samt Minilandet igår. Det är väldigt smidigt med sex vuxna som kan hjälpas åt att ta de små, så Elias badade med mummu och ukki. Typiskt mig var det att glömma både kameran och iPhonen igår eftermiddag när jag tog med Elias och kusin Oskar för lek på Minilandet. Igår var det T-shirt-målning och det hade varit kul att knäppa kort när Elias målade en fin T-shirt till sig själv. Men, det får bli kort på den idag istället, i färdigt tillstånd. 
 
Nu ner till frukosten. 
Hoppas ni får en lugn och skön söndag! 
Bye for now! 
 

På den lokala marknaden i Kamala

På fredagskvällar är det en lokal liten marknad här i Kamala. Efter middagen igår gick vi dit för att kika lite och det visade sig att den ligger precis här vid hotellet, på andra sidan vägen. Jag tycker det är lite kul att gå och kika på marknader, även om det är varmt, och det gjorde vi även för två år sedan i Bangtao när i var där. Igår kväll kikade vi på solglasögon, plånböcker, kläder, leksaker och annat som man hittar på de här lokala marknaderna. Bror och Karin gjorde några fynd, och jag kunde inte låta bli att köpa ett set till småkillarna som de troligtvis ska få i julklapp då storleken är något stor för dem än.      :) 
 
 
 
 
Denna lördag tar vi en innedag på rummet då Simon vaknade med 38,8graders feber. Han har varit lite förkyld, så troligtvis är det det som spökar. Hoppas hoppas att det går över snabbt. Nu har han sovit förmiddag och är pigg mellan varven och busar. Elias är nere och badar med mummu och ukki, samt kusin Oskar, bror och Karin, så honom går det ingen nöd på. 
 
Hoppas ni får en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Massage igen

Idag passade jag på att ta en oil-massage medan småkillarna sov lunch. P hade vakten. Jag förvånas varje gång att de hittar knutar och låsningar i rygg och nacke på mig när jag ligger där. När blev jag så stel? Är det åldern? Vad har jag gjort egentligen?

Lite kul är dock att Elias gillar fotmassage, och igår kväll innan läggdags stannade vi till vid vårt ställe så att han kunde masseras. Han är jättelen och mjuk säger massagetjejerna, men ändå vill han ha massage. Sött, tycker jag.      :)  

 

 


Bye!


Till poolen!

Hinner inte med att uppdatera bloggen så mycket jag skulle vilja då Internet inte är så snabbt här och snabbinlägg därmed inte fungerar. Men, vi har å andra sidan inte gjort mycket här än bara varit. I poolen. Nu har vi ätit frukost och ska ner till poolen igen. ;)



 

 

 

Hoppas ni får en bra fredag! 
Bloggat i farten. 
Bye!

 


Firat kungen i Thailand

Igår hamnade jag, P, Simon, bror och Karin mitt i ett litet firande av Thailands kung, Rama IX, som fyllde år. Jag får uppfattningen om att thailändarna tycker om sin kung, då de inte endast firar honom officiellt utan även privat i gatuhörn lite här och där. Hemma i Sverige har jag aldrig hamnat i ett firande av kungen i ett gatuhörn någonstans, men här hände det. Eller, så är det jag som har missat alla privata små firanden? 
 
Hursom, när vi var på väg in till vår skräddare stannade vi till och tittade på folkmassan som stod precis utanför och funderade en kort stund på vad de gjorde med ljus i handen. Det dröjde inte många sekunder innan vi också fick små ljus i handen som vi sedan fick tända, och sedan var vi också med i firandet tillsammans med några andra turister. Thailändarna måste ha följt det officiella firandet då det stod en dator på ett litet bord, och när det sjöngs där sjöng thailändarna glatt med där vi stod. Ibland höjde vi ljusen, sedan lyssnade vi på datorn, det sjöngs lite mer och till slut hurrade thailändarna och satte ner sina ljus nedanför en bild på sin kung. Det måste ha varit att vi firade honom? Vad annars kan det ha varit?
 
Det var i alla fall lite kul att ta del av det hela, en annorlunda upplevelse. Väldigt många barer och restauranger serverade ingen alkohol under gårdagen då det var kungens födelsedag, och en del hade till och med stängt. Idag är åter en vanlig dag. Såvitt vi vet.     ;)  
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Pool-liv!

Jag måste säga att livet är väldigt skönt här vid poolen.     :)

 

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


En alldeles för stark upplevelse

God morgon, på er!  
 
 
Det är en ny dag här i Thailand och idag fortsätter vi att njuta av tillvaron och bara är.
 
Igår kväll testade vi en ny restaurang längs stranden och trots att maten faktiskt var det godast vi har ätit här kommer vi nog tyvärr inte återvända dit igen. Jag beställde in jättegoda räkor i tamarind-sås och grönsaker, trodde jag. Mitt bland grönskakerna hade de dock haft i flera små piri piri (eller, vad det nu kunde ha varit, jag kan inte de olika sorterna), vilket jag upptäckte efter att ha tagit en sked grönsaker och stoppat i munnen. Fy sjutton så hett och starkt det var. Jag slukade min flaska bubbelvatten, Elias flaska, min öl, stoppade ris i munnen, samt vitlöksbröd för att få bort hettan. Det gick så där. Sedan fick jag låna Elias lilla lilla ficklampa för att lysa i maten och plocka bort de små röda starka rackarna. Får man gömma sådana starka saker i mat?!?!?!? Visst gick hettan i munnen över tillslut, men det var inte alls någon trevlig upplevelse.  
 
Elias var i alla fall jättenöjd med restaurangen igår då han fick beställa in efterrät, en stor glass, som han slukade i sig. Sedan blev han dock besviken på mig och P då han inte fick ta någon fotmassage innan vi gick tillbaka till hotellet för att ta kvällen. Det får bli ikväll istället.     :) 
 
De övriga har gått ner till poolen nu och jag ska göra dem sällskap jag med. Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Vi badar, plaskar, hoppar.....

Hej, på er denna tisdag! 
 
P och jag har denna förmiddag konstaterat att vi inte egentligen har något behov alls av att åka på utflykter här utan bara vill hänga vid poolen med våra småkillar. Så, vi gör det. Vi badar, plaskar, hoppar och njuter av sol och värme. Till och med Simon har idag upptäckt att det är kul att bada i poolen och har inte bara suttit vid kanten.   :) 
 
 
 
 
Just nu sover både Elias och Simon lunch då de båda två somnade sent igår och vaknade tidigt idag. Jag, ja jag passar på att blogga och ska nu ta och läsa bok här på balkongen.     :) 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Äntligen fotmassage!

Äntligen kunde vi igår kväll, efter middagen, unna oss fotmassage. Om det är någonting jag förknippar med Thailand, förutom sol och bad, så är det just massage av olika slag.

Jag har inte hunnit med att ta någon Thai-massage än, som de andra har gjort, då jag lyckades bränna upp axlarna andra dagen och är ordentligt öm. Men, igår tog P och jag en fotmassage och trots att det gjorde lite ont mot slutet (fotmassage här innebär även massage av ben, armar, händer, axlar och huvud), så var det skönt. Sötast var dock Elias som också ville prova på fotmassage och fick det. Två gånger fick han fotmassage! Han tyckte att det var jätteskönt och vill tillbaka igen ikväll. Söte kille!   

 

 
 
Det måste vara en stor skillnad på att massera en treårings små fötter jämfört med fötter på vuxna män och kvinnor. Tjejerna som masserade Elias log stort medan de masserade på.    :) 
 
Bye! 
 

Bon Sai Bar & Restaurant

 
 
 
 
Igår kväll åt vi på en restaurang precis vid stranden, Bon Sai Bar & Restaurant. Bror och P hade tidigare varit iväg och spanat på restaurang till kvällen och efter att ha druckit lite glögg och ätit pepparkaka gick vi ner, och restaurangen låg på perfekt gångavstånd. (Dessutom hittade bror och P genväg till gågatan så att vi slipper gå med barnvagn på den stora vägen, perfekt!) Riktigt god mat hade de i alla fall på BonSai och där kommer vi säkerligen äta fler kvällar. Ett tips om någon besöker KamalaBeach någon gång.     :) 
 
Bye! 
 

Matat stackars små fiskar.......

Igår kväll matade P och jag små stackars fiskar, och det var nog bland det mest hemska jag varit med om. Jag erkänner att jag faktiskt velat testa det ända sedan jag fick höra talas om det, och när P efter middagen satte sig och tyckte att jag också skulle testa så gjorde jag det. P skrattade och tyckte mest att det hela kittlades, medan jag är osäker på om jag skrattade så att jag grät eller om jag verkligen grät för att det var så hemskt. (Det hjälpte inte alls att Karin tidigare under middagen hade berättat att det finns parasiter i sanden som kan krypa in i foten och krypa runt där. Det var det enda jag tänkte på när de stackars små fiskarna kom nafsandes.)  

 

En cool upplevelse, sa P efteråt om det hela. Jag är stolt över att jag ens vågade och tycker att det var en Once in a lifetime experience, absolut inget jag kommer göra om.

 

  

 

 

Varför det inte är så många fiskar på mina fötter? De stackarna var nog inte alls nöjda med att jag sprattlade till varje gång de närmade sig. Stackars stackars små fiskar...... 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Imorse när vi vaknade.......

Imorse när vi vaknade regnade det ordentligt här. Men, medan vi åt frukost slutade det regna och sedan har solen varit framme och det har varit en kanondag. Förmiddagen har vi spenderat åter vid poolen och speciellt Elias och kusin Oskar får inte nog av att bada. Idag har de även varit med på vattengympan, vilket jag tyckte var gulligt.     :)  
 
Att hoppa från kanten är också riktigt kul: 
 
 
 
Nu har Simon sovit lunch och förhoppningsvis är det en piggare och gladare Simon än i förmiddags. Inatt sov inte Simon alls bra, och då var han givetvis både trött och kinkig. Han ville inte ens bada utan höll sig vid poolkanten medan vi var nere.  
 
Planerna för resten av dagen är att spendera lite mer tid vid poolen innan vi tar oss ut i Kamala och kikar runt ikväll. De andra i sällskapet hann med massage igår, så vid tillfälle så är det min tur idag.    :) 
 
Ha en skön söndag! 
Bye for now! 
 

Pool-häng hela dagen

Det blev en heldag vid poolen idag. Efter att vi hade ätit frukost och bytt om till badkläder tog vi oss ner till poolen, och där har vi sedan hängt fram tills dess att det var dags att gå upp på rummet för att duscha och byta om inför middagen. (Simon och jag har i och för sig sovit lunch, men annars har även vi hängt vid poolen hela dagen.) 
 
Elias har tillsammans med kusin Oskar badat, plaskat, åkt rutschkana, busat, hoppat, badat, plaskat osv osv osv, och slocknade helt utmattade vid middagen efter vår pooldag. Simon fick idag en PoolPatrol-båt och har åkt runt och hållit koll på alla, och tyckt att det var jättekul. Vi kommer inte ha några som helst problem att spendera två veckor här.     :) 
 
Några bilder på våra badkillar här idag:  
 
 
 
Hoppas ni har haft en bra lördag, ni också.     :)
Bye! 
 

Framme!

Då är vi äntligen här, Sunwing Resort Kamala Beach i Thailand. Det blev en lång resa och efter att vi äntligen hade kommit fram och ätit middag sov vi hela natten helt utslagna allihopa. Så skönt. Även Elias och Simon har sovit hela natten, och sov fram till halv nio imorse, och då hade P och jag varit vakna en stund. Det tar på krafterna att resa. ;)

Imorse blev det sedan frukost på hotellet och våra planer idag är att spendera dagen vid poolen, samt unna oss massage. Lagom ansträngning. ;)
Just nu sover Simon och jag ska sätta mig på balkongen och läsa bok. Resten av gänget badar för fullt, och alla mår bra. :)


 

Bloggat i farten. 
Bye!

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!