En fin härlig sommardag igen

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Torsdag. Medan P imorse var iväg en sväng till Argosen (husbilen), passade Noel och jag på att sitta ute. Det är så skönt att han tycker om att vara ute och det största problemet vi har är att det blir för varmt för honom, eller att hålla honom i skuggan så att han inte bränner sig. Imorse varvade han gräsklippning med att försäka gunga sig upp på knä. Spännande att se när han kommer på det här med att krypa. Tre gånger, både idag, igår och i förrgår, nästan satte han sig upp, vår Noel. 
 
Nu ska vi packa ihop och gå ner till stranden. Vi har en härlig, men inte lika varm, sommardag igen och idag ska vi passa på att grilla hamburgare och äta lunch nere vid stranden så att Elias och Simon kan bada och plaska så mycket de vill utan att behöva avbryta och gå upp till stugan. 

Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Elias har fångat sin första fisk!

Idag har Elias varit iväg och fiskat här i Saltsjön tillsammans med sin pappa för första gången, och han fick napp! En stor abborre blev det och gissa om Elias är stolt. P filmade honom i båten och man kan se hur det lyser i ögonen av både spänning och stolthet när Elias får upp en fisk. Första fisken Elias fick upp var liten men den andra var lagom stor, och den har han rensat tillsammans med mummu, sedan har P grillat den. Till middagen blev det grillad abborre till snacks och Elias vågade även tillslut smaka på sin fångst.
 
Vår stolte fiskekille idag: 
 
 
 
 
 
Idag har vi bara tagit det lugnt här uppe i stugan (som alla andra dagar i och för sig), men umgåtts med mina kära föräldrar som överraskade oss och dök upp. Medan Elias var iväg och fiskade med sin pappa, passade Simon på att bada och plaska medan ukki höll koll, och mummu lekte med Noel. En bra dag, som avslutas med att Elias och Simon ska sova med mummu och ukki i husbilen inatt.          :) 
 
Hoppas ni har det bra! 
Bye! 
 

Noel - tio månader

 
 
 
Vår Noel blir tio månader idag och den här månaden har han utvecklats en del. För ungefär en vecka sedan började Noel gå längs med fotpallen och soffan hemma, och nu snurrar han runt stolar som står utställda på golvet, samt går från möbel till möbel. Ibland glömmer han bort sig när han håller i sig i en stol med en hand: han greppar plötsligt en leksak med båda händerna, står själv några sekunder tills han börjar vingla, för att därefter greppa tag i stolen igen. Sötnöten. Sedan älskar han fortfarande att hålla någon i handen, vem det är spelar ingen större roll, och gå runt runt i hemma eller var vi nu än är. Han sitter heller inte kvar där man sätter ner honom på golvet, utan hasar sig medvetet fram på rumpan dit han vill. 
 
Förutom att börja gå längs med möbler har Noel fått sin tredje lilla tand nu. Han har de senaste dagarna börjat äta med gaffel mosad mat (jag vågar fortfarande bara ge honom puréer då han sätter i halsen så snart jag försöker ge honom något med bitar i) och det är P som sköter lunchen och middagarna. Favoritmaten är just nu köttbullar med gräddsås och morötter, och den gapar han efter och äter oftast utan att vi behöver underhålla eller luras på något sätt. Hoppas att han fixar detta med bitar snart så att även jag vågar ge honom vanlig mat. Jag har för tillfället gett upp det här med att sluta amma, dels då Noel inte vill sluta och dels för att jag helt enkelt just nu inte orkar ta fighten. Jag antar att han har ett behov av att amma, och hoppas nu på att han snart slutar amma självmant, eller att mjölken helt enkelt tar slut. Jag är tacksam för att Noel, nu när han ammar, än så länge inte bits trots att han har fått tänder. Är han busig och ammar, då kan han nafsa men han gör det försiktigt. Tur det, för den dagen han börjar bitas på riktigt är den dagen då jag faktiskt slutar amma på direkten. (Och, bara för att jag skriver det kommer han säkert börja bitas snart. Peppar peppar....) 
 
För övrigt kommer nog P och jag högst troligen bli snuvade på Noels första ord, hans första ord kommer varken vara "mamma" eller "pappa". Redan nu ropar Noel nämligen 'Iia' efter Elias. Han ropar det lite då och då rakt ut i luften också, så jag kan inte säga att 'Iia' endast är Elias, men snart är det det och det kommer då bli Noels första ord. Det är så kul att se Noel ropa efter sin storebror, samt se hur glad han blir när Elias svarar honom. Älskade killar. 
 
Eftersom vi är uppe i stugan, och jag idag inte kom iväg till vårdcentralen med Noel då mörka moln drog in och jag trodde att det skulle börja spöregna (vilket det sedan inte gjorde och vi har fortfarande inte fått regn här), har vi ingen vikt att föra in precis på 10månadersdagen. Jag ska försöka komma ihåg att lägga till den när vi kommit iväg och vägt vår lille store kille. Det känns som att Noel har vuxit denna månad, men vi får se. 
 
Vid 10månadersfotograferingen hade vi idag en busig liten kille som började blinka och flirta med oss. Älskade lille kille, som vi älskar dig. 
 
 
 
Bye! 
 

Paus...

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
De underbara, och väldigt varma, sommardagarna fortsätter och vi orkar i stort sett endast ta oss ner till vår lilla strand, hänga där, och bara vara om dagarna. Så skönt med lata dagar! Och, allt är bra med oss med andra ord. Även Noel trivs jättebra här. Efter lunchen idag satte sig Elias och Simon i sina stolar och tog en chips-paus medan de höll koll på ängen och vad som hände där. (Även om det var väldigt tomt där för tillfället.) Sötnötter. 
 
Hoppas ni har det bra i värmen! 
Bye! 
 

Bad och lata dagar....


bild via Instagram - iamisvarld 


Vi har det bra; solen skiner på blå hinmel, det är varmt, vi badar och plaskar på vår egna lilla strand, killarna leker med sina tremänningar, vi umgås med släkt och tar dagarna som de kommer nu. Så härligt! Underbara sommar! (Att gnälla på rackarns bromsarna som finns här i massor och bits ska man väl inte göra när allt annat är jättebra?)       :) 

Ha en härlig fredag! 
Bye!I bilen....kort tagna med min iPhone 


Då är vi iväg, och spenderar denna jättevarma dag i bilen (vilket faktiskt är lite skönt). Bensträckare och glasspaus blev det på MAX i Sundsvall, och nu tar vi en stund till i bilen, handlar mat i Härnösand, och sedan sista biten till stugan. Kusiner och tremänningar finns på plats och sedan väntar en vecka bara vara. Härligt!        :)

Ha en härlig dag! 

Bloggat i farten, i bilen längs E4an.
Bye!Plask på stranden!

 
 
 
För att komma hemifrån en kortis idag så gick jag och killarna ner till den lilla stranden som ligger ett stenkast från oss. Elias, Simon och Noel trivdes jättebra (trots att minerna på kortet inte vittnar om det), plaskade på en stund och ville inte alls gå hem när det var dags. Noel gick fram och tillbaka på stranden, han också, och tyckte att det var väldigt spännande att plaska runt på strandkanten. Första mötet med stranden för hans del.       :) 
 
foton tagna med min iPhone


 
Hade det inte varit för att det är mellanmålsdags och vi inte hade mellanmål/fika med oss, hade vi nog stannat längre ändå. Det får bli nästa gång. 
 
Jag kan bara konstatera att jag är en poolmänniska och tycker att stranden är ok, men längtar hela tiden till en pool. Så, så snart Noel sover eftermiddag ska jag ligga i solen några minuter och sedan bada och plaska med Elias och Simon i vår lilla pool. Det är varmt idag, så poolhäng blir perfekt!        ;)
 
Hoppas ni har en härlig sommardag, ni också! 
Bye! 
 

22Juli - min födelsedag!

Jag hade egentligen bara önskat mig en liten sak idag: sovmorgon. Imorse fick jag det, men firades även med ett litet paket och jättefina blommor. De senaste åren har jag inte alls saknat större födelsedagsfirande än så, och idag var perfekt. Sedan har jag, Elias, Simon och Noel idag bara varit hemma och hängt vid poolen, vilket även det har varit perfekt. Medan Noel sov eftermiddag, och även Simon då han var så trött på grund av värmen, badade och lekte jag och Elias i poolen, vilket var hur mysigt som helst. Vi har haft en underbar sommardag, och jag har fått göra det jag tycker mest om under sommaren; spenderat dagen med mina killar, solat och badat. En perfekt födelsedag.        :)  
 
Finablommor och god efterrätt får avsluta denna födelsedag: 
 
 
bilder via Instagram - iamisvarld 
 
 
Tack alla ni som har gratulerat mig idag! Nu är jag ett år äldre, men inte så mycket klokare.       ;) 
 
Night-Night!
 

Förmiddag med bad och plask

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Det är inte lika fint väder som igår än, men inte hindrar det Elias och Simon som tillsammans med granntjejen M badar och plaskar i poolen just nu. Hoppas nu att solen kikar fram och att vi får en lika fin dag som igår. 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Bad i Furuvik

Efter lunchen idag packade vi oss in i bilen och åkte till Furuvik för att hänga vid poolen och bada i några timmar. Det blev en jättemysig eftermiddag med bad, middag på restaurang TomThai, och promenad i djurparken. Elias och Simon fick till och med vara med att mata kamelerna lite då vi råkade passera dem när de åt middag. Coolt!     :) foton tagna med min iPhone 


Håller kvar i minnet hur mysigt det var idag. Så jättemysigt. Älskar mina killar. 

Nighty-Night!


Söndag och morgonkaffe på altanen

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Igår kväll fick vi spontanbesök av Madde med -e med familj och satt uppe och pratade medan våra killar och deras tjejer lekte - jättemysigt. (Även om jag fick gå ifrån några gånger för att lägga Noel.) Det märks att kvällarna börjar bli mörkare och lite kyligare nu, men det var ändå skönt att sitta ute på altanen och bara vara. Under tjocka fleeceplädar är det bara mysigt. (Vilket påminner mig om att jag måste hitta en vit, lagom stor, trälåda att ha plädarna i.) Elias tog ett kvällsdopp i poolen efter klockan nio med tjejerna, och båda killarna somnade efter elva på kvällen, så gissa om de är lite trötta idag. Sötnötter.           :) 
 
Idag har vi planer på att efter lunch åka till FuruviksParken och låta Elias och Simon plaska lite i poolen där, men vi får se om det blir av då solen precis har gått och gömt sig. Hoppas hoppas att den tittar fram igen då jag har räknat med en fin sommardag idag. Annars blir det nog att dona på här hemma med lite diverse då vi fortfarande inte har hunnit ta tag i våra Borde-göras-denna-sommar-saker. 
 
Nu ska jag passa på att plocka lite här hemma medan Noel sover och de andra killarna är iväg till Ps jobb en sväng. 
 
Hoppas ni får en fin söndag! 
Bye! 
 

Nya FuruviksCampingens lekpark

 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Den ligger fint, Furuviks nya camping, och då även lekparken som campingen har. När vi förra veckan åt på FuruviksBrygga stannade P, Noel och jag till vid lekparken och kikade på den som hastigast, och sedan dess har jag tänkt att jag och killarnai någon dag ska stanna till och leka där även om det endast finns en klätterställning där.
 
Efter att ha lekt några timmar idag på Leklandet Delfinen inne i stan, som avslutades med gråt, gnäll och trötta killar, behövde vi få pausa och bli lugna och glada igen innan vi åkte hem - och lekparken på campingen var ett perfekt ställe. Noel var glad och medan han stod och bara var nöjd, njöt jag av utsikten och lugnet. Elias och Simon lekte. Efter lite lek, frisk luft och andas kändes det ok att åka hem igen. Det är skönt med sådana här platser.
 
Nästa gång ska vi dock stanna till här medan Noel sover då det är småsten överallt och jag är rädd att Noel, om han får tag på sten, sätter i halsen vilket jag inte alls vill. Samma sak med sanden. Sedan ska vi även testa på lekparken på den gamla campingen och ta en lek- samt glasspaus där någon gång. Är det sommar så är det.           ;) 
 
Jo, och så fick jag hålla i en liten liten bebis idag, bara några veckor gammal måste hon ha varit. Jag vet inte vem hon var, jag vet inte exakt hur gammal hon var, och jag kommer säkert aldrig se henne igen. Medan Noel låg i vagnen och sov på leklandet, och jag satt på en stol bredvid och läste tidning, kom en mamma fram och bad mig hålla hennes lilla lilla tjej medan hon böt blöja på sin andra lite äldre dotter. Javisst, svarade jag och stod där sedan och vaggade bebisen försiktigt. Det skulle jag nog aldrig ha vågat göra, lämnat över min lilla lilla bebis, om jag hade hamnat i samma situation, men jag beundrar mamman som vågade lita på mig. I samma veva hörde jag sedan Simon börja jättegråta vid pulkabacken (vilket han gjorde för att Elias plötsligt lämnade honom själv), så det blev ett snabbt avslut med bebisen och sedan avrundade vi lekandet och åkte hem igen. Konstig upplevelse. 
 
Bye! 
 

Elias och Simon....


foto taget med min iPhone


Fina fina älskade killar. Jag är så glad att ni är hemma.        :) 

Bye! 


Lekparkshäng


bild via Instagram - iamisvarld 


Då är allt som vanligt igen när killarna är hemma. Vi har en varm sommardag framför oss, så förmiddagen spenderar vi med lek på lekparken och efter lunch blir det nog häng vid poolen. Sköna sommar! 

Hoppas ni har en skön torsdag! 

Bloggat i farten. 
Bye!


Fina fina killar - allt som vanligt igen!

Det är så underbart skönt att vara tillsammans med Elias och Simon igen, och Noel så klart. Trots att killarna testar gränser, tjatar och gnäller, trots att jag får säga till och ibland bli arg, så är det så skönt. Nu är allt tillbaks till det normala igen. Älskade älskade killar.

Idag, måndag, har vi varit iväg en sväng till Lunedet på förmiddagen. Det blev lek i lekparken, glasspaus och sedan lite mer lek. Nöjda killar här. Vanhamummu har vi också hälsat på idag, och förutom lek här hos mummu och ukki har killarna mumsat i sig vinbär, jordgubbar och mer glass ändå. En bra måndag!        ;) 

Nu dags att sova, en ny dag väntar imorgon. 
Bye! 


Tre barn - Ja Tack!

 
 
 
Det är enklare att ha tre barn än bara ett. Eller, fler barn än bara ett. Det är bara så. (Jag tycker det.) Jag tror Noel, utan att veta om det, saknar sina storebröder jättemycket. Och, jag gör det också. Den här veckan har det blivit så påtagligt att Elias och Simon, omedvetet, sysselsätter Noel jättemycket då Noel följer efter dem för att se vad de gör och leker där de leker. Nu när inte storebröderna är hemma följer han efter mig och protesterar högljutt när jag inte leker med honom (när jag måste ta disken, gå på toaletten, gå ner i källaren och ladda tvättmaskin/tumlare, laga mat, inte vill bli biten i axeln och sätter ner honom, eller bara sätter mig och pausar då jag inte orkar bära runt på honom hela tiden). Eller, han protesterar mest hela tiden känns det som. Visst är det intensivt med alla tre killarna hemma, men det är intensivt på ett annat sätt med bara Noel. Det är inte lugn och ro alls. 
 
Jag kommer ihåg att jag var jättetrött på att vara hemma med Elias när han var i Noels ålder och jag ville bara börja jobba igen. Samma känsla fick jag aldrig riktigt med Simon eftersom Elias fanns och vardagarna sprang iväg ändå. Känslan har heller ej dykt upp nu när jag är hemma med Noel, och Elias och Simon finns. Men, nu plötsligt denna vecka kommer jag ihåg känslan nu när det bara är Noel och jag som är hemma. Idag är det femte dagen med storebröderna iväg och endast Noel hemma, och idag kom till slut tårarna då jag inte orkar med gnället mer. Så, visst är det enklare att göra vissa saker med bara ett barn och man inte behöver anpassa dagen efter tre viljor (som att ta en PW exempelvis), men tre barn är också enkelt. Det är enklare. Jag tycker det. Jag längtar tills Elias och Simon kommer hem så att det blir som vanligt här hemma. Saknar de stora killarna. Hade det inte varit för att de har så kul på sin husbilssemester hade jag nog ringt till mina kära föräldrar och sagt att jag vill ha våra killar tillbaka. Hoppas söndagen kommer snart..... 
 
En trött mamma önskar er en bra och härlig fredag! 
Bye! 
 

Furuviks Brygga


bild via Instagram - iamisvarld 

Vi har flera gånger tänkt äta middag ute på FuruviksBrygga, P och jag, då restaurangen ligger jättefint till vid havet och serverar väldigt god mat. Idag slog vi till och vi ångrar oss inte en sekund. Vi tog båda Skärgårdsbuffén som de har och oj så gott det var! All fisk, lax, sill etc var god, och det samma med rostbiffen etc. Men, oxfilén med konjacsåsen till var så fantastisk god så att vi hämtade en ytterligare portion och åt tills vi inte fick i oss mer sedan. Så fantastiskt gott! Vi orkade inte ens med desserten, som för övrigt också såg jättegod ut. FuruviksBrygga rekommenderas starkt trots att det är lite dyrare mat som serveras, för maten är så fantastiskt god! 

I flera år har P och jag även pratat om att äta julbord på FuruviksBrygga, men vi har inte kommit oss för med våra småkillar och det dyra priset. Efter dagens middag sade vi att vi absolut måste ta oss iväg i jul även om det kostar lite mer, för de serverar säkert jättegod mat då också. 

Efter middagen tog vi oss en liten promenad nedanför den nybyggda campingen och jag måste erkänna att jag vaggade fram som en pingvin och kände mig gravid igen då jag var så mätt. Är det sommartider och vi får till lite vardagslyx - ja då får det vara så.     ;) 

Bye!


Badat - och gillade det!

Noel har sedan han föddes skrikit rakt ut när vi har badat eller duschat honom. Det har inte alls varit roligt att han inte har tyckt om vatten, och på grund av det har vi heller ej anmält oss till någon babysim (vilket jag egentligen hade velat gå på då det har varit så mysigt med både Elias och Simon när de var små bebisar). 
 
Igår, efter att P kom hem från jobbet och hoppade i poolen som var +28grader, bestämde vi oss för att testa vad Noel skulle säga om han fick bada, han också. Vi var säkra, både P och jag, på att Noel skulle skrika rakt ut, men vi skulle testa ändå. Först satt Noel på poolkanten och plaskade ordentligt med både händer och fötter, och tyckte att det var jättekul även om han blev blöt. Sedan fick han hoppa i till pappa - och han älskade det! Oj så han plaskade, och fick kallsupar lite då och då, men lika nöjd var han hela tiden. Han skrek inte en enda gång. Älskade sötnöten!         :) 
 
Lite svårt var det att fånga Noel på kort, men förevigat badet har vi ändå gjort: 
 
 
 
 
Nu måste jag bara köpa en badmössa till Noel, såvida han inte ska få Simons gamla då Simon har fått en ny under husbilssemestern (vilket jag har sett på min kära mammas Instagram). Sedan har jag spanat in snygga badbyxor till honom på FjärranHöjder (måste se om de säljs någonstans mer) som måste inhandlas. Tänk så roligt att börja bada med Noel!       :)
 
Idag har Noel ett tandläkarbesök inbokat kl.10, och jag räknar med att det kommer att gå ganska fort då det bara är information nu när han börjat få tänder. Vi har fått den där informationen redan två gånger, men det skadar säkert inte att bli lite påmind igen om vad som gäller. Sedan blir det nog altan och poolhäng här igen. Jag kan inte slita mig ifrån solen nu när den äntligen är här. Underbart! 
 
Hoppas ni åter har en fin torsdag! 
Bye! 
 

Duktig elev....

Vi är bortskämda med sovmorgnar här hemma, och lite lyxigt kändes det att imorse vakna kl.07.55 för att sedan hoppa in i duschen, klä på mig och gå iväg till sjukgymnasten som jag hade tid hos kl.08.30. I vanliga fall brukar jag vilja ha minst en timma på mig innan jag ska ta mig iväg någonstans, men jag har kommit in i sommarmood och känner att jag inte behöver fixa till mig så mycket (inte för att jag gör det så mycket annars heller) vilket gör det hela mycket enklare. Härliga sommar!        ;) 
 
Hursom, idag blev min sista gång hos min sjukgymnast och jag är förvånad över att ryggövningarna som jag fick faktiskt hjälper. Jag vet att jag har skrivit det förut, men tänk att jag i nästan 20årstid har gått med ont i ljumsken, som jag dessutom har trott inte går att fixa så enkelt, och så är det troligen ryggen jag har haft problem med. Så fel jag har haft, och ont, helt i onödan! Då träningen ger resultat, då jag sakta men säkert blir starkare i ryggen, då jag inte har ont i ljumsken lite mycket längre, ja då ska jag helt enkelt fortsätta att träna upp ryggen och förhoppningsvis på sikt bli av med smärtan i ljumsken (nästan) helt och hållet. Jag ser fram emot att kunna springa, leka och spela fotboll, med killarna. Jag vet att det kommer att ta lite tid, och min sjukgymnast höll med om att det bara är att fortsätta träna, göra övningarna och hålla i. Omdömet: "Du är en duktig elev. Eller.... patient!"      :) 
 
Nu dock blir det varken PW eller träning. Solen skiner, det är underbart ute, Noel sover - så jag ska lägga mig i solstolen och bara njuta av sommaren. 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Hoppas ni har en underbar dag, ni också! 
Bye! 
 

Förmiddags-PW och sedan slapp i solen!

När man bara har en liten Noel att ha koll på om morgnarna, och dagarna också för den delen, styrs man inte av två ytterligare viljor som man ska ta hänsyn till och anpassa dagen efter. Vissa saker går mycket enklare. Så, efter morgonens kopp kaffe och morgongröt (som Noel för övrigt åt jättebra utan att jag behövde lura honom på något sätt) ska vi nu huxflux ta en PW, Noel och jag. Risk för att det åter blir svettigt då solen skiner och det redan är över +20grader ute, men skönt när PWn är gjord. Sedan blir det att slappa på altanen och kanske till och med bada en stund idag. Igår var det +27grader i vår pool. Underbart!       :)  
 
Dagens sötnöt Noel väntar på mamma: 
 
foto taget med min iPhone 


 
Sedan har jag idag också, äntligen, ringt GästrikeÅtervinnare och pratat med en personalchef där då deras bilar två eller fler gånger varje vecka genar och dundrar förbi på vår gata utan att ha en möjlig chans att stanna om det plötsligt springer ut en liten kille. Även Elias har reagerat på att sopbilarna åker jättefort utanför. Så, nu ska personalchefen prata med sina gubbar och sedan får vi se om det blir bättre eller om vi måste skaffa fartbulor och lägga ut. Skönt att ha ringt samtalet i alla fall. 
 
Nu, ut på PW. Hoppas ni också får en fin härlig tisdag! 
Bye! 
 

Måndag och tomt i huset.....

God morgon, måndag! 
 
Jag vet inte hur många gånger jag denna morgon/förmiddag har hunnit tänka på Elias och Simon. Jag saknar dem verkligen redan. (Hur ska denna vecka gå...?) Det är ovant att bara ha en liten Noel hemma. P sade imorse att det verkligen var så här det var när Elias var liten och vi inte hade fler killar: lugnt, tyst och bara vi med en liten knodd. Tänk att man glömmer.         ;) 
 
Nu är i alla fall P iväg på jobbet, Noel sover förmiddag, och jag ska försöka komma på någonting att göra. Det finns massor att göra, det gör det. Men, nu när det är helt tyst och tomt i huset, ingen Elias och Simon som springer runt, så har jag svårt att komma igång. Jag har unnat mig en stund i solstolen på altanen, och jag undrar om det inte blir en måndag då jag bara är och gör det som faller mig in. Solen skiner ute, det är jättehärligt och varmt. Bäst att ta tillvara på sådana här dagar!?! 
 
Igår måste för övrigt polisen ha haft fullt upp med jobb längs med E18. Någonstans mellan Västerås och Köping hade trafiken stått still i runt en timma på grund av en masskrock, och när vi skulle lämna Karlskoga kunde vi inte komma ut då polisen hade spärrat av vägen då en lastbil hade vält. Så, vi fick snällt åka en omväg på ca 40-50min via Degerfors och Fjugesta för att komma ut på E18 igen och kunna fortsätta mot Örebro. Lite jobbigt... 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Redo för husbilssemester!

Då är P, jag och Noel hemma igen efter att ha varit iväg och lämnat Elias och Simon hos mummu och ukki. Det känns tomt: tomt i huset och tomt i mammahjärtat. Som jag kommer att sakna dessa två älskade killar. Och, som de kommer att leka och ha kul på sin efterlängtade husbilssemester! Älskade älskade Elias och Simon! 
 
Två killar redo med väskorna packade: 
 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Sommardag med poolhäng!


bild via Instagram - iamisvarld 


Hur vi ska klara av att ta oss iväg till mina kära föräldrar, och åka bil i fyra timmar, när solen skiner och det är +26grader i poolen, det vet jag inte. Just nu kör vi poolhäng, och även Elias bästa kompis G och granntjejen M är här.     :) 

Hoppas ni har en lika härlig sommardag som vi har!  
Bye! 


Först shopping sedan poolhäng

Det är fredag och idag är en sådan där dag då vi måste fixa det sista innan Elias och Simon åker på husbilssemester nästa vecka. Så, trots att solen skiner på klarblå himmel ska vi åka in till Valbo och shoppa lite. Dock blir det inte alls mycket shopping då solen, poolen, plask med vatten och altanhäng lockar. Idag ska vi njuta av det fina vädret!      :)
 
Tre killar som väntar på mamma medan hon packar bilen:  
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Hoppas ni får en fin fredag! 
Bye for now! 
 

Vila och mys

Det var länge sedan Noel sov i min famn, och jag hade ro att låta honom sova där. Idag unnade jag mig det och det var jättemysigt, och välbehövligt. (Att åter igen vakna upp med huvudvärk och gå på Alvedon hela dagen är inte kul.) Älskade Noel som börjar bli så stor nu när man har honom i famnen....   
 
 
 
Under tiden Noel och jag vilade lekte Elias och Simon först med Lego uppe på sitt rum och sedan har de haft konsert för alla grannarna när de har studsat runt på studsmattan och sjungit SeanBanan och BotenAnna för fulla muggar. Elias kan nu hela refrängen till BotenAnna, och jag kan inte låta bli att le när jag hör honom sjunga den. Japp, våra killar lyssnar på allt möjligt när det gäller musik. Sötnötter.        :) 
 
Bjuder på en selfie: 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Nu väntar vi hem P, sedan är det middag och troligen spelkväll som gäller då vädret är grått och tråkigt idag. Suck. Vart tog solen vägen? 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Sol, pool och jordgubbar!

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Äntligen har vi fått en fin härlig och varm sommardag här. Som jag har längtat. Solen har varit framme nästan hela dagen (såpass att det nästan var skönt att gå in nu till kvällen), och jag har legat i solstolen (vilket har varit det jag har orkat med då huvudvärken har hängt i) medan Elias och Simon har lekt, och Noel sovit eftermiddag. Elias har även badat lite medan Simon har plaskat med vatten, och det toppade de sedan med att mumsa jordgubbar på altantrappen. Hoppas hoppas hoppas på många sådana här dagar nu resten av sommaren.         :) 
 
(Jo, en parentes också. Eftersom jag har varit förkyld av och till i flera veckor, och dessutom känt av bihålorna, har jag kopplat ihop huvudvärken med förkylningen. Nyss, när jag kikade in i kylskåpet för femtioelfte gången denna dag, slog det mig att jag moffade i mig chips i fredags då jag hade fått chips på hjärnan och att det så klart kan vara anledningen till min huvudvärk idag. För att inte tala om jordgubbarna jag har unnat mig några kvällar. Jag har visserligen även ätit lite mer mejeriprodukter än jag brukar, men visst kommer huvudvärken några dagar efter att man plötsligt tryckt i sig kolhydrater och sedan låtit bli dem igen? Kan det vara det som ställt till det? Jag fick i alla fall mitt chipsbehov stillat i fredags och är inte längre alls sugen på det, så check på den. Nu måste bara huvudvärken ge sig helt och hållet.) 
 
Bye! 
 

Huvudvärk och lekparkshäng...

Denna onsdag vaknade jag upp på bra humör och utvilad, men medan jag höll på att fixa frukost till killarna kom huvudvärken och fy så jobbig den är. Att hänga på lekparken, som vanligtvis är jätteskönt då killarna skrattar och leker för fullt, var varken kul eller skönt idag. Åh, så jag vill att huvudvärken ska gå över. Killarna är det full fart på dock, och efter att ha haft kul i lekparken rusar de just nu runt här hemma och leker. 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Om en liten stund ska jag öppna paketet från Electrolux och se om det nya munstycket till dammsugaren passar och är bra. Jobbigt när man har två dammsugare och båda går sönder på ett eller annat vis.... Nu först, kaffe på altanen. 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

UlvaGubbens Jordgubbar

Idag kom jag på att vi aldrig har varit iväg och plockat jordgubbar med killarna någon gång. Vi har alltid stannat till och köpt jordgubbar någonstans, men aldrig gått runt, plockat, smakat, plockat och smakat lite till, vilket jag tycker är lite charmigt och mysigt. Jag har minnen av att jag som liten har varit iväg och plockat, och det är väl en typisk sommaraktivitet om något!?
 
Så, efter lunchen idag packade vi oss in i bilen och for in till Uppsala, till UlvaGubbar. När vi åkte hemifrån tittade solen fram och det verkade bli en jättefin eftermiddag att plocka jordgubbar: Tyvärr tänkte jag lite fel. I Uppsala var himlen full med mörka moln och det var tur att vi klarade oss från regn, men min stora miss var att att jag inte alls tänkte på att gångarna mellan jordgubbsplantorna så klart är jätteblöta och geggiga efter flera dagars regn. Simon halkade en gång och fastnade i leran x antal gånger, samma lika med Elias. Så, ska vi plocka jordgubbar fler gånger blir det efter varma fina dagar så marken är torr. 
 
 
 
 
Nu har vi i alla fall 4kg jordgubbar här hemma, och Elias har kämpat hårt hårt med att plocka större delen av dem samt bära runt på kartongen med gubbarna. Han och Simon har även tjänat sin första lilla peng då de bjöd grannarna på en skål med jordgubbar och fick en guldpeng för det. (Jag tänkte mest att vi skulle bjuda på gubbar som tack då de hjälper till med ditt och datt när vi behöver.) Hursom, Noel följde också med och plockade jordgubbar (lite tungt och farligt att balansera med honom på lerig mark), men han plockade bladen på plantorna istället.         :) 
 
UlvaGubbens hemsida kan man läsa att de planterar bra sorters jordgubbar och att man kan plocka själv ända fram till oktober om så önskas. Idag kostade jordgubbarna 50:-/kg, och om det är ett bra pris eller ej vet jag inte. Att få plocka jordgubbar själv, jordgubbar som är världens godaste jordgubbar enligt Elias och Simon, och äta medan man håller på, var helt klart värt priset. Och, vi fick en mysig utflykt - helt klart tummen upp för UlvaGubben!  
 
Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra med 4kg jordgubbar. Inspiration kommer jag nog att hämta från Husnrnio, en blogg jag följer, som har samlat ihop en hel hög med goda recept och tagit jättefina bilder av det hon har bakat/tillagat. En idé vore kanske även att frysa in lite jordgubbar så att vi i höst/vinter kan göra smoothies av gubbarna? Får jag tag på rabarber imorgon blir det nog en rabarberjordgubbspaj till efterrätt. Och, så får jag inte glömma att Simon och Elias kommer att vilja äta jordgubbar till frukost, lunch, mellanmål och middag. Hmmm.....          ;)  
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!