Gått på pottan.

För precis ett år sedan släppte Elias taget och lärde sig gå, då var han 11 1/2 månader gammal. Idag, två veckor innan sin 2årsdag, har han gått på pottan för första gången. Han har i och för sig kissat på pottan två gånger tidigare, och då har gubbsingen varit med. Men, idag blev det den andra varianten och jag fick äran att vara med. Det kanske egentligen inte räknas, men jag är stolt och jätteglad. Nu gäller det att försöka få Elias att på riktigt koppla ihop pottan med det man ska göra på pottan, och sedan kan vi påbörja potträningen på allvar.

Det händer mycket under ett år och jag är jättestolt över alla framsteg vår lille kille gör. På vägen hem från jobbet idag ringde jag gubbsingen en kortis för att höra om jag skulle åka förbi en affär. Han och Elias var nere i källaren och pysslade, och då Elias tycker om att prata i telefon ville även han så klart prata med mig. Och, Elias och jag hade faktiskt ett samtal; han berättade att han var nere i källaren, jag undrade vad han och pappa gjorde, han berättade att de busade i stora sängen, jag undrade vem han hade lekt med på dagis, han svarade, och jag avslutade med att säga att jag var på väg hem. Jättecoolt att kunna prata så här med en liten kille som snart fyller två.   :)

Så, jag kan bara konstatera att tiden går fort och det händer saker hela tiden. Gubbsingen påminner mig lite då och då om att njuta av denna tiden; då vår lille kille är liten, då det bara är vi tre. Snart kommer vi ha fullt upp och vara fyra stycken (om allt går som det ska). Det kommer att bli spännande. Och, det kommer att bli spännande att se hur vår lille kille växer och utvecklas. Undrar jag vad han lyckas med om ett år....???

Bye Bye!

Lekhjälm till Elias.

Äntligen har vi hittat en lekhjälm till Elias. Vi har åkt runt i några butiker nu i några dagar, och alla har haft slutsålt på just lekhjälmar. Men, nu så. I fredags frågade jag nämligen en av Elias dagisfröknar om hjälm och hittills har han lånat en när de har varit ute och lekt. Det bästa är givetvis att ha en egen, så imorgon kan han äntligen ta med sig sin blåa (som han gillar skarpt). Visst är han söt!  Bye!

Igår hann jag inte...

Igår hann jag inte skriva någonting alls. Inte för att vi gjorde så mycket här hemma, men det fanns bara inte tid. På förmiddagen satt vi och pratade med bror och Karin, och det var kul att träffa dem. Även om de inte var här för att i huvudsak träffa oss, så var det kul att få bara några timmar ihop. Elias var jätteglad åt att få träffa sin morbror, även om han fortfarande är lite blyg emellanåt.

Igår kväll tog vi i vår lilla familj en liten promenad och det var jätteskönt att få frisk luft. Egentligen borde vi komma ut en stund varje dag då det verkligen är avslappnande att vara ute, men det hinner vi aldrig med. Eller, orkar aldrig med efter arbetsdagen. Får se om det blir mer av promenader när isen smälter bort och det är lättare att gå på vägarna.

Nu är det åter dags för en ny vecka, och jag ska snart ta mig iväg till jobbet. Ska först packa Elias väska till dagis och se till att han får med sig allt han behöver.
Bye!

Bror och Karin är på väg.

Idag håller vi oss hemma på förmiddagen och kring lunch. Bror och Karin är på väg upp och ska bo hemma hos oss inatt då de ska på bröllop. I eftermiddag ska vi försöka ta oss iväg en sväng, när bror och Karin är iväg på sitt, och få lite kvalitetstid ihop i vår lilla familj.

Nu, plocka med något här hemma. Vi måste ha alldeles för mycket saker då vi alltid har något att plocka med. Och, ja.... jag tror att mina föräldrar nickar instämmande till detta konstaterande. Vi måste börja röja här hemma snart, och inte bara plocka med allt.

Ha en bra dag. Bye!

Avocado med räkröra

Ikväll lagade gubbsingen i ordning en lyxmiddag. Det blev avocado med räkröra till förrätt, och sedan stekt oxfilé med gorgonzolasås och tomat-mozzarellaost-sallad till varmrätt. Så jättegott! Tack, gubbsingen!
Bye!

Relaxar i soffan.

Det är äntligen helg och mina killar relaxar i soffan. Har pappa händerna bakom huvudet, ja då ska Elias ha det. Har pappa fötterna på bordet, ja då ska Elias också ha det.  :)


Elias konstaterade ganska snabbt att han inte såg så mycket av videon från Thailand, så nu sitter han upp som vanligt i soffan. Lille kille.
Bye Bye!

Gårdagen gick jättebra.

Då är det fredag igen. Gårdagen gick jättebra och trots oro för att det inte skulle komma några på Öppet Hus så blev det lyckat. Tydligen hade det inte kommit så mycket folk när de andra skolorna i området haft Öppet Hus, så vi var lite oroliga. Men, folk kom det och chefen var nöjd - det är det viktigaste. 

Idag dock är jag trött men ska åka iväg till jobbet snart. Tyvärr hann jag inte med någonting alls av det jag skulle göra igår på jobbet, och funderar på att jobba över lite idag istället. Jag vet inte vad det är jag pysslar med på min planeringstid, men tydligen försvinner tiden utan att saker och ting blir gjorda.

Nu, lite pyssel här hemma i form av att hänga tvätt och röja undan på matbordet, och sedan iväg till jobbet.
Bye!

Öppet Hus.

På jobbet är det Öppet Hus idag. Det innebär att föräldrar, bekanta och nya nyfikna elever med sina föräldrar är välkomna att hälsa på oss, kika in under lektioner under dagen samt hälsa på ikväll och se hur vi har det.  

För min del innebär det en lång arbetsdag. Ska åka till jobbet nu och räknar med att komma hem iväll vid halv nio-tiden. Men, ska försöka utnyttja tiden så gott det går på jobbet och försöka hinna med att städa och jobba undan så mycket det jag bara kan. 

Ha en bra dag! Bye!

Elias och jag är hemma.

Elias och jag är hemma och kikar lite på Bamse. Gubbsingen är iväg och tränar, vilket han längtat efter hur länge som helst.

Önskar att jag också kunde komma iväg och träna, men tyvärr hamnar den biten längst ner på prioriteringslistan på grund av olika saker. Borde kanske göra som en arbetskamrat, börja träna hemma på något sätt. Hon kör ett pass på sitt rullband när sonen somnat, och jag skulle kunna träna lite på min pilatesboll till en början faktiskt. Men, istället blir det middag, lek, mys och sedan däckar både Elias och jag när det är sovdags. Det är så våra kvällar ser ut. Har fortfarande ont i ljumsken, så den hindrar mig också....

Så, nu åter till Bamse. Bye! 


Åter vill inte....

Åter vill inte bloggen riktigt som jag vill, så därav har jag inte kunnat skriva något.

Nu är det dags att åka till jobbet och ta tag i dagen. Igår blev det en halvkort dag då Elias varit lite seg på dagis och därmed fick sluta tidigare och komma hem och vila. Får se hur denna dag blir.

Ha det gott! Bye!


Ljumsken och jag.

Måste få beklaga mig lite....

Hela helgen har min ljumske skött sig, precis som om den vetat om att det varit viktigt för mig att vara med på bröllop och inte ställa till med en scen. Idag orkade den inte hålla sig längre, och åter har jag mot slutet av dagen haltat på jobbet, haft jätteont i bilen på väg hem, samt varit tvungen att vila här hemma. Det är konstigt det där.... 

Jag har hela tiden hävdat att det är ljumsken som är problemet, att det är den gamla fotbollsskadan sedan 15år tillbaka som spökar, och att det inte har med foglossning alls att göra. Men, jag antar att det är allting som påverkar och frågan är nu hur jag ska fixa våren med denna smärta. För att avlasta och inte ha så ont i ljumsken går jag och spänner mig så att ischias har tagit stryk, och detta har sedan resulterat i ryggont. Lägg därtill eventuell foglossning så är det inte alls roligt. (Vet dock inte om jag har/har haft foglossning, men jag antar att det blir värre med det.) 

Så nu undrar jag följande: om det är så illa att jag inte kan åka bil till jobbet, ska jag sjukskriva mig då? Det kan jag väl inte göra? Jag har inga svårigheter att utföra mitt jobb, det vill säga undervisa, utan det är transportsträckorna till och från jobbet som är problemet. Eller, måste jag fixa privat chaufför som kör mig till jobbet? Eller, har man rätt till någon form av taxi/sjuktransport? Jag har ingen att samåka med, och att åka buss, med byten och tider, kommer heller inte att fungera, så vad ska jag göra? Det känns jättekonstigt att bli hemma från jobbet, men om det blir värre med ljumsken så fixar jag inte att köra bil. Egentligen är jag nog lite av en trafikfara redan.   :( 

Jag kan dock konstatera att vila är bra, trots att det gör ont att vända sig i sängen. När jag har fått sova en hel natt, och ljumsken fått vila, ja då orkar vi med en stund, ljumsken och jag. Jag önskar bara att det gick bra att vila på eftermiddagen, innan jag hämtar Elias på dagis, så att bilturen hem inte är så smärtsam. Jag kanske ska börja plocka med mig mitt skrivbordsarbete, gå ner i vilorummet och ligga där och jobba efter lektionerna? Kan man göra det? Eller, så får jag inta liggläge i soffan i personalrummet??? Som det är nu är det bara jobbigt, så någonting måste jag göra - frågan är vad....

Nu får det bli sängen så att vi orkar med morgonen och förmiddagen imorgon i alla fall, ljumsken och jag.
Nighty-Night! 
  

Bröllop i Ljusdal.

I eftermiddags kom gubbsingen och jag hem efter att ha spenderat helgen med bröllop i Ljusdal. En av gubbsingens allra äldsta vänner, Mats, gifte sig med sin Malin, samtidigt som de även döpte sin lilla söta dotter. Jag älskar bröllop och trodde att jag kunde klara mig utan näsduk i kyrkan, men nej. Hur tänkte jag egentligen?   ;)

Bröllopsfesten hölls på mysiga hotell Järvsöbaden, och där hade vi även hyrt ett rum för natten. (Eller, rättare sagt: Viktoria hade varit förutseende och fixat, och det är vi tacksamma för.) Talen till brudparet var jättebra och roliga, maten var otroligt jättegod, dukningen så jättevacker och festen rolig. Precis som det ska vara.

Imorse fick vi sedan en jätteskön sovmorgon, följt av en lugn utdragen harmonisk frukost och sedan mys i ett helt tyst hotellrum. Vi låg verkligen och lyssnade på tystnaden, gubbsingen och jag, och konstaterade att det är guld värt med små utflykter på tu man hand. Vi borde unna oss det oftare, att komma iväg och bo på hotell en natt, så att vi kommer ifrån hemmets alla måsten och då kan vila upp oss tillsammans.

Här kommer några bilder från helgen. Och, åter beklagar jag för fokus - jag kan fortfarande inte fotografera kvällstid. Sedan glömmer jag alltid att be någon ta kort på mig och gubbsingen, så kortet nedan är taget straxt innan vi går och lägger oss.   :)


 


Så, tack mamma och pappa för att ni hade koll och lekte med vår lille kille under helgen så att vi kunde komma iväg. Och, TACK Mats och Malin för ett jättefint bröllop och en härlig bröllopsfest!!!


Sitta lite halvliggandes under bröllopsmiddagen?

Fredagmorgon och sista arbetsdagen denna vecka. Idag blir det jobb, och sedan stan för att shoppa lite smått inför bröllopet vi ska på imorgon. Min plan är att ha allting redo inför morgondagen, och sedan får vi se hur jag mår och om jag över huvudtaget orkar åka iväg. Har konstaterat att man inte gör så mycket annat än sitter på ett bröllop; först i bilen dit, sedan i kyrkan, sedan under middagen. Då jag har så jätteont i ljumsken, ischias och nu även ryggen ser jag verkligen inte fram emot värken som detta kommer medföra. Kan man sitta lite halvliggande under bröllopsmiddagen? Är inte det jätteoförskämt??? För att inte tala om kyrkan..... Och, kan man bara resa sig och stå stunder under bröllopsmiddagen för att avlasta ljumsken? Känns dumt att stå medan alla andra sitter och äter.

Vi får som sagt se hur det blir. Idag blir det jobb, shopping och städa. Mina föräldrar kommer hit sent ikväll och Elias får i alla fall leka med dem under helgen, vilket han har längtat efter jättemycket och vilket är jättebra.

Bye!

Hemma efter ytterligare....

Hemma efter ytterligare en dag på jobbet. Pratade idag med en arbetskamrat om att vi lärare inte riktigt får lov att vara sjuka då det inte finns pengar för vikarier nu, vilket verkligen är jättesorgligt. Eller, så är det vi lärare som är dumma nog (däribland även jag) som går och jobbar trots att vi inte mår riktigt bra. Min kollega hade legat utslagen hela lördagen, och tur var väl det att det var just en ledig dag så att inte undervisningen har blivit lidande. Det kan inte vara rätt att vi ska jobba när vi är sjuka. Hur många yrkesgrupper har det så egentligen? Eller, är det fler än jag tror???  

Hur som, Elias kör lite bil här hemma nu, så jag ska passar på att laga mat. Sedan blir det nog att plocka och städa här hemma ikväll då mina föräldrar kommer till helgen. Den senaste veckan har Elias varje dag pratat om att han vill åka till mummu och ukki (mormor och morfar på finska) och gissa om han kommer att bli glad när de kommer. Måste ta och ringa dem ikväll så att Elias får se sina morföräldrar en liten stund.    :)

Men nu, laga mat. Bye!

Pojkar och deras leksaker.

När jag kom hem efter jobbet idag möttes jag av en lycklig gubbsing. I förrgår beställde han nämligen en leksak till sig själv, och idag kom den: ett par FlyJumpers. Just nu håller han till inomhus, men till våren kommer han nog studsa fram här på gatan och grannarna kommer undra vad det är han håller på med.

Måste tilläggas att Elias hade lika roligt med/åt leksaken som sin pappa. Elias sade till sin pappa att gå in i köket, sprang efter, och kom springandes skrikande in till vardagsrummet när pappa studsade efter honom. Vad ska man säga? Pojkar och deras leksaker.    ;)

Bye!

Något så när utvilad.

Med en tidig kväll igår och en lugn liten kille inatt har jag fått sova jättebra, och känner mig faktiskt något så när utvilad. Skönt. Så, nu snart ska jag åter packa mig iväg till jobbet och hoppas på att jag orkar hela dagen. I eftermiddag är det en hel del 'borden' som ska hinnas med, får se hur det går med den biten.

Ha en bra dag! Bye!

Överlevde dagen

Jo visst, imorse befann jag mig på jobbet. Dagen började med ämneskonferens, och sedan har det varit fullt upp med lektioner. Näsan har skött sig ganska bra, men rösten har inte riktigt hållit. Eleverna har fnissat åt mig emellanåt då jag låtit som om jag hinkat i mig en massa whiskey. Men, jag överlevde dagen i alla fall och det är det viktigaste.  

Nu snart ska Elias läggas och då funderar jag på att ta en tidig kväll jag med. Vi får se vad det blir.
Bye Bye for now!

Orkat hålla igång.

Trots snuva har vår lille kille orkat hålla igång idag. Han har bland annat åkt pulka ute på gården (frisk luft är alltid bra), mekat med sin trehjuling han fick i julklapp av sin gammelmormor och gammelmorfar, och fixat till matbordet också. Tydligen är det några skruv som sitter lite tokigt. Jag har försökt orka hänga med, det har gått sådär. 


Nu dock sover Elias, och jag ska ta och förbereda morgondagen medan gubbsingen fixar det sista på köksfönstret. Bye!


Livet på en kylskåpsdörr.

Läste nu på förmiddagen ut en bok, Livet på en kylskåpsdörr skriven av Alice Kuipers. Boken är visserligen en ungdomsbok, men faktiskt bra och framför allt berör den. Jag har flera elever som har läst boken och verkligen varit jättenöjda med den, och för att ha lite koll på vad mina elever läser för böcker ville jag också läsa just denna.

Att en bok som är så lättläst, skriven i post-it-form och med andra ord är mycket kort, ändå kan ha så mycket att säga är fascinerande. Jag hoppas att jag aldrig kommer att vara så stressad eller ha så mycket att göra att jag inte hinner med min familj. Jag vet att det tyvärr kommer att hända i perioder, men jag hoppas att det inte blir vardag av det. Samtidigt förstår jag att ensamstående, som ibland tvingas ha två jobb, har fullt upp med att få sina liv att gå ihop. Det gäller kanske inte ens bara ensamstående? Hoppas bara att alla försöker ta vara på livet innan det är för sent.....Konstigt det där.... det är alltid lätt att komma egna goda råd - men mycket svårare att leva efter dem själv.
Bye Bye!

Klockan är...

Klockan är straxt efter halv nio, det är lördagkväll, och vi i vår lilla familj går och lägger oss nu. Mot kvällen har även Elias börjat snörvla, så imorgon är vi i alla fall två som kommer att vara förkylda. Hoppas bara att gubbsingen klarar sig. Räknar dock med att natten kommer att bli annat än lugn då vår lille kille brukar sova oroligt när han är sjuk.

Så, vi säger Nighty-Night and sleep tight!
Bye!


Igår kväll blev...

Igår kväll blev jag förkyld. Långsamt smög sig halsont och snorig näsa inpå mig och idag går jag i slow motion. Gubbsingen steg upp med Elias imorse så att jag fick sova fram till halv tio, vilket var jätteskönt och välbehövligt. Idag blir det till att ta timmarna som de kommer, och försöka vila så mycket som det bara går. Typiskt att förkylningarna kommer på helgerna - jag slår vad om att jag på måndag morgon åter kommer befinna mig på jobbet och sedan genomlida veckan. Suck....

Men nu, en snabb dusch, sedan lunch och vila. Gubbsingen ska fixa sista köksfönstret då vi förhoppningsvis får spröjs till fönstren nästa vecka. Ska bli spännande.    :) 
Bye!

Trött.

Usch så jag är trött. Det är fredag och imorgon vill jag ha sovmorgon. Nu är det bara att ta sig iväg till jobbet och orka med dagens två lektioner. Jag har jättelyxiga fredagar och det är jag jätteglad över, men när man är trött så är man helt enkelt trött. Kommer att bli tufft.

Så, nu är det bara att packa sig iväg. Ha en bra fredag!
Bye!

Sitter just nu med färg i håret.

Har kommit hem och sitter just nu med färg i håret. Det är så skönt att ha snälla bra kompisar som finner lösningar och ställer upp, trots att man är trött, har fullt upp och är allmänt virrig.

Idag drog konferensen på jobbet ut på tiden, vilket innebar att gubbsingen fick hämta Elias på dagis och jag åka hemåt vid halv sex-tiden. Gissa om jag var trött och hungrig. Tanken var från början att jag direkt efter jobbet skulle åka till Madde som skulle slinga/färga håret på mig igen, och sedan skulle jag åka hem och äta. Men, efter jobbet var jag så jättetrött, orkade inte åka någonstans, och ringde Madde för att ställa in kvällen. Nu har hon istället varit här, slängt i färgen i håret och hunnit prata en stund också. Tack snälla Madde för att du ställer upp!!!

Så, nu ska jag snart tvätta ur färgen, lägga Elias, och sedan ta tag i kvällssysslorna här hemma. Jag tror att jag kommer orka och hinna med det jag tänkt.    :)

Bye for now!


Badat på FjärranHöjder.

Vi har just kommit hem och hela lilla familjen är trött. Efter dagis och jobb har vi nämligen varit iväg och badat på FjärranHöjder-badet. Så jätteskönt och så jätteroligt. Elias har tjutit av förtjusning nästan hela tiden, så pass att vi varit tvungna att hyssa lite så att andra inte undrar vad han håller på med. Vi har simmat, åkt rutschkana, åkt med i strömmande vatten, åkt lite mer rutschkana, bubblat bubbelbad och allt annat roligt som man gör på badhus. Jättekul har vi haft.    :)

Givetvis glömde jag kameran idag, så det finns inga roliga bilder att publicera. Det får bli det nästa gång. Nu ska lille killen äta kvällsyoghurt, och sedan är det läggdags. Får se om vi somnar hela bunten, man blir verkligen avslappnad och trött av badhus.

Bye Bye!

Mycket mer energi.

Idag har jag haft mycket mer energi jämfört med igår. Vilken skillnad det är på vissa dagar. Inte för att jag har fått så där jättemycket gjort här hemma, men det har ändå blivit handla mat, laga middag, busa med Elias, lite jobb, ta rätt på lite tvätt, och stickning (för avslappning). Har även bokat in Madde på torsdag eftermiddag. Är nöjd och ska med gott samvete gå och lägga mig nu.

Och jo, gubbsingen och jag går och smygtittar på varandra och SodaStream-flaskorna här hemma, och småskrattar. Vi är bra barnsliga. Just nu står det fyra-tre till honom, men det är precis som jag vill ha det.    ;)

Nighty-Night!


Tacogratäng.

Det är snart kväll och vi har ätit middag, tacogratäng. Det är alltid bra med lättlagat och denna variant är verkligen jättelätt att fixa till när man varken har tid eller lust till större kok. Och, gratängen är jättegod.

Receptet:
Ta en gratängform och smöra.
Bred ut 400g Philadelphiaost i botten.
Bred ut 5dl Creme fraise över Philadelphiaosten.
Bryn nötfärs ca 800g och krydda med Taco-krydda.
Skär paprika, förslagsvis röd och gul, samt lök i småbitar och rör ner i färsen.
Häll över färs-röran i gratängformen.
Avsluta med 200g riven ost ovanpå.
Låt tacogratängen stå i ungen tills osten fått fin - servera sedan. 
Ett tips så här på kvällskvisten. Det ser kanske bara kladdigt och oaptitligt ut, men testa. Tacogratängen är jättegod!
Bye!

SodaStream-flaskor. ;)

Då är det tisdag och jag ska försöka ta mig iväg till jobbet ganska så snart. Har en del som jag måste hinna förbereda, och det bästa vore att hinna med det innan lektionerna börjar. Under dagarna uppkommer det alltid saker så allt det praktiskta hinns inte med.

Förresten, jag tror gubbsingen försöker lura mig.... Nej... Jag vet att gubbsingen försöker lura mig. Tricket är att försöka verka gå på det, men lura honom tillbaka. Så att det blir lite roligt. Igår kväll undrade nämligen gubbsingen vem utav oss det är som oftast fyller på våra SodaStream-flaskor och ställer dem i kylen. Jag hävdar då givetvis att det är jag och att det är därför jag påminner honom om att hjälpa till. Gubbsingen hävdar bestämt att det är han som oftast gör jobbet. Så, nu har vi satt upp en lapp på kylskåpet och ska dra ett streck för varje flaska vi fyller på. Småfjantigt? Ja, men ändå kul. Gubbsingen vet att jag är tävlingsinriktad och inte gärna förlorar. Och, visst fick han sin vilja igenom igår, det var jag som fyllde på flaskorna. Men, jag fyllde bara på två flaskor av tre, för att få en bra start. Så, inledningsvis leder jag och räknar med att ta hem segern utan att göra allt för mycket jobb. Let the game begin!    ;)

Nu, klä på sig och åka iväg till jobbet. Ha en bra dag!
Bye!

Har sovit ikväll.

Åh så trött jag var när jag kom hem från jobbet. Så trött. Så hungrig. Och, på jättedåligt humör. Stackars stackars killar..... F'låt..... 

Har sovit ikväll för att ta igen mig lite och ska nu krypa ner i sängen för natten. Fick hem paket från både Bubbleroom och H&M idag och trodde först att de skulle få mig på bättre humör, men icke sa nicke. Har kikat igenom kläderna och ska kika på dem lite mer imorgon när jag orkar mer.Så, nu sova. Nighty-Night!

Jullovet är slut.

Måndag. Jullovet är slut och det är dags att ta sig tillbaka till vardagen. Det är snart dags för jobb för mig, medan killarna får en skön dag hemma då dagis är stängt. (Vilket jag hade glömt bort, och har peppat Elias om dagis i dagar nu.) 

Imorse såg jag fram emot att sova i alla fall till 05.30, men vaknade redan klockan fem av att vår lille kille stod bredvid mig i sängen. Jag vet inte om han sade någonting, eller om han strök mig på handen som han brukar göra, eller om jag bara vaknade av hans närvaro. Hur som hade lille killen kissat på sig, så det var bara att stiga upp, byta rent, lägga honom igen, och sedan stiga upp själv. 

Så, nu har jag hunnit kika igenom jobbmailen, privata mailen, Skolverkets hemsida och annat som är bra att ha koll på. Återstår är att klä på sig och åka till jobbet. Ha en bra dag!

Bye!


Och jo, det gick jättebra att åka hem igår. Vägarna var blöta av regn, men ändå rena.   :)

Dags att åka hemåt.

Det är dags att åka hemåt nu. Bilen är nästan packad, och åter hoppas jag att väglaget är ok. Enligt Trafikverket ska det vara risk för besvärligt väglag, och jag hoppas hoppas att det bara är risk och inte mer. Tidningsrubrikerna säger annat. Så, vi får se.

Tack snälla mamma och pappa för denna helg!!!
Bye!

Världens sötaste gudson - två år!

Så har världens sötaste gudson fyllt två år! Elias kusin Oskar har blivit stor, fått en massa paket och ätit jättegod tårta. Hurra hurra hurra, sjöng vi igår, fredagen den 7januari 2011. (Elias blev dock lite ledsen och avundsjuk mot slutet då han också gärna hade velat få paket.)

De är verkligen jättegullliga mot varandra, Elias och kusin Oskar, de kramas, busar och leker ihop. Förutom när de får för sig att de vill leka med samma sak, då går det inte alls. Då gäller det att hitta på någonting som får dem på andra tankar, som att busa. Busa sittande är perfekt, tycker jag. Och, om någon undrar vad jag gör så försöker jag nafsa i mig Oskar, medan Elias ser måttligt road ut.    :)  Tack snälla bror och Karin för att vi åter fick komma och krascha hos er. Tack för god mat, tårta och allt!  :)
Bye!

24-timmars.

Är hemma igen efter en 24-timmars till Göteborg. Mina gulliga föräldrar följde med och körde hela vägen, vilket innebär att jag fått vila upp min lite och bara behöver orka köra hem imorgon. Perfekt. Bilder från gårdagen kommer upp snart.

Tack mamma! Tack pappa!
Bye Bye!

Åka vidare till Göteborg.

Då har vi åter varit ute på förmiddagen och ska nu packa oss in i bilen och åka vidare mot Göteborg. Ska bli roligt för Elias att träffa sin kusin Oskar igen.    :)

Bye Bye!

Ute-bilder.

Det är verkligen jätteskönt att vara ute när det är snö, bara några få minusgrader och lätt lätt snöfall. Vi (läs Elias och hans mormor och morfar) har skottat snö, letat fram bilarna och fått frisk luft. Mest bar dock Elias snö från en plats till en annan, spelar ingen roll var den platsen var. Han hade roligt och var rosenröd om kinderna när han kom in.    :)

Här är några utebilder från i förmiddags.

Bye Bye!

En underbart skön....

Det är en underbart skön avslappnad torsdagmorgon. Elias och jag är hos mina föräldrar och bara tar det lugnt. Natten har varit jättebra och Elias har sovit hela natten utan knyst, vilket innebär att jag fått sova ordentligt jag med. Så jätteskönt och efterlängtat. 

Att åka hit igår gick jättebra, trots att mina föräldrar var ordentligt oroliga med tanke på vädret, och trots att det tog längre tid än vanligt. Vägarna var faktiskt bra, och det var bara mittremsan mellan körbanorna som var jobbig att ta sig över när/om man ville köra om. Här hemma hos mamma och pappa är dock vägarna riktiga vintervägar och det gäller att hålla i ratten så att bilen inte kanar iväg åt något håll. Skönt att det bara var sista biten som var något svår att köra.

Elias leker med sin mormor och morfar nere just nu, och jag ska hoppa in i duschen en snabbis. Sedan ska vi nog klä på oss och gå ut. Det har snöat ordentligt inatt och det finns en hel del snö att skotta. Det blir nog det som gäller idag fram till lunch. 

Bye Bye! 

Sista jullovsveckan.

Tisdag, och sista jullovsveckan har börjat. Ska försöka hålla mig borta från jobb, men det kommer säkert bli lite datajobb vid några småtillfällen om jag känner mig rätt. Igår hann jag i alla fall förbereda ganska bra inför skolstarten: böcker är lånade, stenciler är upptryckta och lektionerna planerade. Perfekt. Det blev en hel del prat med Maddi också, om allt annat än jobb.   :) 

Idag blir Elias och jag hemma och ska bara ta det lugnt. Gubbsingen sitter i möte hela dagen. Just nu leker Elias för sig själv, går och pratar i låtsastelefon och säger favoritrepliken om och om igen 'va gö du?'. Den frågan kommer upp om och om igen under dagarna, och ställer man frågan till honom själv kan han oftast faktiskt svara. När vi var till ICA Maxi igår frågade Elias mig vad jag gjorde, och jag svarade att jag köpte mat. När jag frågade honom vad han gjorde, ja då svarade han att han åkte vagn. Och, det var ju precis det han gjorde. Lille kille.

Det är jättekul att vår lille kille pratar så mycket som han gör. Ibland får man dock använda fantasin, eller så får Elias tillslut peka, när gubbsingen och jag inte förstår vad han säger. Här om dagen lärde vi oss att 'danedin' är mandarin och ingenting annat. Och, oj så vi har undrat och gissat. Igår när vi passerade frukten på ICA Maxi utrbrast han 'danedin!! danedin!!', och ville absolut att vi skulle köpa med oss mandariner hem. Så fick det bli.

Nu, som sagt, blir det att leka och mysa hemma. Ha en bra dag!
Bye Bye!


'Ejia rita pappas dator'.

När jag kom hem idag från jobbet berättade gubbsingen att Elias hade velat rita på pappas dator under förmiddagen. Gubbsingen hade försökt förklara att han inte hade något program som Elias kunde rita med, men Elias hade fortsatt säga 'Ejia rita pappas dator'. Flera gånger. Tillslut hade gubbsingen gått in i vardagsrummet där datorn låg och gjort följande upptäckt:
Elias löste problemet och ritade ändå på pappas dator. Ojojojojj så jag skrattade! Gubbsingen och jag konstaterade dock att det var tur att det var hans dator och inte min som blivit smyckad.    ;)
Bye!

 


Åka till jobbet en stund.

Försökte stiga upp i tid imorse, klockan ringde 06.45. Gick inte alls. Vaknade straxt innan åtta, och har nu slängt i mig frukost och ska åka till jobbet en stund för att förbereda nästa vecka.

Inge vidare alls att åka till jobbet mitt i jullovet, men börjar man jobba samma dag som eleverna kommer, ja då måste allt vara förberett. Någotsånär i alla fall. Elias dagis är stängt nästa måndag då dagisfröknarna har planeringsdag, och jag skulle egentligen också velat starta upp den nya terminen med en planeringsdag. För första gången har jag fått uppleva baksidan med det som jag i vanliga fall tycker är jättebra: planeringsdagar i början av terminer. Det är en jättebra sak för lärare som jobbar, och som får en bra lugn terminsstart och eleverna som får en väl förberedd start. Men, som förälder innebär det att hitta en lösning då man själv jobbar men dagis är stängt. Flera av våra kompisar ifrågasätter varför man lägger en planeringsdag just i början av terminen, coh jag håller med dem - men ändå inte.

Så, det blir lite jobb, sedan handla mat på ICA Maxi på vägen hem, och kanske en sväng via Jysk också. Vi får se. Killarna ligger och sover uppe, så de har en mysförmiddag på egen hand framför sig idag.   :)

Ha en bra dag! Bye!


Är förkyld.

Det går segt här hemma. Elias är det fullt ös på, och gubbsingen pysslar med diverse samtidigt som han håller koll på jobbet, men jag.... Ja, det är inte enkelt att varken hinna eller orka med en liten spelevink till kille, och dagens sysslor när man är förkyld. Näsan rinner, jag har lite ont i halsen, och är jättetrött.

Så, jag ska återta min plats i soffan och bara vara. Borde egentligen bli sängen så att jag kan få en natts ordentlig sömn, frågan är om jag orkar ta mig upp till övervåningen.... Suck.... Men, det är därför jag heller inte orkat blogga mer de senaste dagarna.

Dock möttes jag av en lite rolig syn när jag kom hem efter att ha handlat lite mat. Sådan far - sådan son, heter det väl!?!?!    ;)    Älskar mina killar.
Bye Bye!

Sov hela natten i sin egna...

Inatt var det premiär. Och, resultatet: Elias sov hela natten i sin egna nya stora säng. En gång i natt vaknade jag till av att gubbsingen sade "Gå och lägg dig, Elias.", och det gjorde han. Sedan, vid 7.20 imorse vaknade jag av små tassande steg i vårt sovrum, vilket var en konstig upplevelse. När jag tittade upp höll Elias på att lägga över sin kudde i spjälsängen (som står i vårt sovrum just nu, just in case), och istället för att stiga upp bad jag Elias komma och krypa ner hos oss. Söte lille killen gjorde det och sedan sov vi alla tre till 9.30. Lyxigt!!!!    :)

När gubbsingen och jag pratat imorse kom vi dock på att ingen utav oss gick iväg för att kolla till Elias, att han verkligen gick och lade sig i sin egna säng efter att han varit uppe och tassat runt. Jag var så troktrött, så jag tror inte att jag varit uppe, och gubbsingen somnade nog om han också. Men, Elias har inte gjort något väsen av sig, och är utsövd, så någonstans har han sovit. Vi tror att det är i sin egen säng.

Nu är frukosten avklarad och idag vill Elias åka pulka har han sagt. Det är en fin vinterdag, så det blir kanske det.
Bye!Liten kille i stooor säng.

Årets första dag och nu har gubbsingen, med lite hjälp av både mig och Elias, byggt ihop Elias nya stora säng. Och, Elias verkar trivas i den. Det är en liten kille i en stooor säng som sover lunch nu.    :)


 


 
Bye!


En nyårshälsning.
Nighty-Night!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!