På SkyCity.....

Tja.... Det går så där med vår resa till Thailand. Vi har varit till ingemansland och tillbaka. Efter att ha checkat in, gått igenom passkontrollen och tagit oss till vår gate fick vi veta att planet är försenat till 01.20 (skulle ha lyft kl.14.55) så vi fick snällt återvända till passkontrollen och in i Sverige igen. Nu har vi ett rum på Clarion, vi har ätit gott och sitter på SkyCity med vår tredje öl. Livet är bra. ;)

Förhoppningsvis kommer vi iväg till Thailand inatt. Fortsättning följer. :)
 

Bilder via Instagram ikväll - iamisvarld 
Bye!

 


En armé på flygplatsen

Vad vi gör just nu? Kikar på en hel armé med plogbilar, vinkar till alla där nere och väntar på flyget. :)

Bloggat i farten.
Bye!


En kväll med inslag av......

Vi har haft en jätteskön avslappnad kväll där vi blandat allt möjligt känns det som. Vi har lyssnat på julmusik och tagit årets första kopp glögg..... 
 
 
 
 vi har packat.....  
 
 
 
vi har julpyntat......
 
 
 
 
..... och sedan har jag fortsatt tomta själv medan killarna sover gott däruppe. 
 
 
 
Som sagt, en härlig blandning. Nu dock är det dags även för mig att säga: 
Nighty-Night! 
 

Nätter utan smackande

God morgon! 
 
Klockan är redan halv elva men jag har fortfarande inte riktigt vaknat till liv. Kan så klart bero på att jag var uppe alldeles för sent igår kväll, men samtidigt fick hela familjen sova till 08.15 innan Simon väckte oss. Så, x antal timmars sömn har jag ändå fått inatt. 
 
I lördagskväll bestämde jag mig för att ta upp kampen mot Simon och hans smackande och drickande på nätterna. När Simon fick tredagarsfebern fick han, när han ville, dricka hur mycket vatten han ville och det bidrog till att han även drack på nätterna. (Konstigt, för precis på samma sätt började det för Elias.) Sedan har den vanan bara hängt med, utan att han egentligen har haft behov av att dricka på natten. Istället har nog drickandet/snuttandet på flaskan blivit en tröst, och vi har även fått gå upp en storlek på blöja då han givetvis har kissat jättemycket på nätterna. Och, att vakna allt från tre till sju gånger varje natt till ett smackande har tagit på krafterna. Så, i lördags bestämde jag mig och sedan dess har inte Simon fått dricka efter att han har somnat i sängen. Första natten smackade han som vanligt och protesterade högt när han inte fick sin flaska, men allt eftersom har han nog accepterat situationen och smackar mer sällan nu, och om han smackar är det halvhjärtat och han slutar snabbt själv och somnar om. Så jätteskönt! 
 
Så, de senaste nätterna har faktiskt varit helt ok, trots att det har blivit några färre timmars sömn i och med att jag varit vaken lite längre. Givetvis tröstar och stoppar vi om Simon om han vaknar och är ledsen, men allt oftare låter vi honom bara få veta att vi är där när han smackar eller gnyr och sedan somnar han om. Det är en stor skilland på att ligga i sängen och vyssja lite i halvsovande tillstånd, och på att studsa upp, ta flaskan, ge Simon den, vänta (för jag kan inte somna om med flaskan i sängen för då ligger Simon i en blöt pöl då allt rinner ut), ställa tillbaka flaskan, och krypa ner igen. Tänk så härligt det vore om han så smått började sova hela nätter. Nu väntar i och för sig sömn på ett helt nytt ställe i två veckor, och efter nyår börjar inskolning på förskola och en helt ny vardag, så jag förstår om det kommer att vara oroligt på grund av det. Men, jag lever på hoppet och hittills verkar det gå bra.       :) 
 
Bye! 
 

Uppe och tomtat igen

Har varit uppe och tomtat igen och klockan är nu alldeles för mycket. Det går i alla fall framåt med vår adventskalender och imorgon ska ansiktsfärg, siffror och krokar på, sedan är den klar. Ska kanske också på något sätt försöka få tomten att se gladare ut. Får se hur det går.       ;)  

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Imorse tyckte Elias att vår tomte var fin, alltså det jag hade tomtat fram igår kväll. Ska bli spännande att höra vad han säger imorgon.     :) 

Nighty-Night! 

 


En tisdag och lite shopping

Hej! 
 
Tisdagen är igång och jag kikar in här lite snabbt innan jag ska fortsätta dona på här hemma. Simon och jag har varit in en sväng till stan och, förhoppningsvis, köpt det sista som behövs inför resan. (I alla fall det sista som behövs från stan, sedan måste vi handla diverse på ICA Maxi men det får bli imorgon.) 
 
Ifall det behövs köpte jag idag två enkla vita T-shirts att bada i i Thailand till småkillarna. Vi har nästan räknat med att Elias kan springa runt i badshorts, ordentligt insmord så klart, och till Simon har vi UV-tröjor och dräkter som han kan ha. Men, om det någon dag skulle behövas så får de bada i T-shirts också. Sedan kunde jag inte låta bli att impulsköpa en rosa tunika till mig själv. KappAhl har just nu 30% på valfri vara och vips kostade tunikan endast 208:- vilket jag tycker är helt ok. Enkel och söt är den, och tur nog sitter den bra också nu när jag provade den då jag bara plockade åt mig den utan att prova den i butiken.     ;)  
 
 
 
 
Nu, dags för mig att forsätta fixa och trixa här hemma. Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Uppe och tomtat en tomte

Såhär års brukar jag vara uppe och tomta om kvällarna och nätterna. Jag tycker det är mysigt. Ikväll, bättre sent än aldrig, har jag börjat måla vår blivande adventskalender som jag räknar med ett vi ska ha i några år. Första omgången är målad och nu ska tavlan få torka inatt, och jag sova. Visst skulle det kunna bli bra som det ser ut nu!?!      ;)

(Det färdiga resultatet återstår att se hur det blir, hoppas att småkillarna kommer att tycka om den.)    

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Nighty-Night! 

 


Målat kottar...

Ikväll har Elias och jag målat kottar. Min tanke var att vi först skulle måla, och sedan ha på glitter på kottarna, men då vi inte har glitter hemma blev det bara måla idag. Elias tröttnade dock på målandet efter en liten stund då farfar kom på besök och givetvis ville Elias umgås med honom. Så, även jag har fått pyssla idag.      ;)   

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Måndag med en växande To Do-lista

Hej, denna måndagsförmiddag! 
 
Här är jag i full gång med att beta av punkterna på dagens To Do-lista, som bara växer allt eftersom jag kommer på saker som behöver fixas, och varvar donandet med gos med Simon som gärna vill vara i famnen idag. (Ingen vidare bra kombination när det ska donas, men det får bli som det blir.) Jag brukar i vanliga fall inte tycka om att börja packa flera dagar i förväg, men allteftersom jag har tvättat och strukit tvätten vill jag gärna nu få undan den också och funderar på om jag ändå inte ska släpa fram resväskan och stoppa undan det som ligger. Hmmm.....    
 
Det var en glad Elias (och jag också för den delen) som imorse upptäckte lite lite lite lite snö på marken när vi kom ut. Väl på förskolan tog han och en kompis tag i att sopa rent alla bänkar och bord från snö, och nu hoppas jag faktiskt att det kan snöa lite mer så att det blir lite ljusare ute. Elias vill också gärna ha mer snö, så lite kan det väl få snöa?     ;) 
 
Dags att fortsätta dona på här. Nu ska faktiskt julgardinerna i köksfönstret få åka upp och kanske lite julpynt också. 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Målat på disktrasor

Jag tycker verkligen om att pyssla, och riktigt kul är att även Elias tycker om det. Speciellt mycket tycker Elias om att måla med pensel, både hemma och på förskolan. Härom dagen shoppade jag lite diverse på Panduro och både igår och idag har Elias pysslat och målat för fullt med både jultema och lite valfritt. Denna gången har vi (mest Elias för jag har inte fått vara med!) målat på disktrasor och det har blivit jättebra. Jag ser fram emot att ha disktrasorna upphängda ett tag i köket innan vi sedan tar dem till användning. Så coolt att ha egendesignade disktrasor. Och, håller de inte någon längre stund så vet vi precis hur vi ska göra för att måla nya, Elias och jag.     :)  
 
Det vi behövde till detta pyssel var disktrasor, textilfärg och pensel. (Klichéer klarar man sig utan, men vi testade det också.) Enkelt och roligt pyssel. Jag hade gärna visat disktrasorna som Elias har designat, men då det snart är jul håller jag på resultatet lite till.      ;)
 
 
 
 
Bye! 
 

En tuff vecka känslomässigt - men med gott slut

Hej på er! 
 
Det är redan söndag och veckan har varit både uppåt och nedåt här hos oss. I måndags, när jag var iväg på Föräldrasamråd för förskoleområdet, fick vi föräldrar information om att det till våren är så många barn som ska börja i förskola så att kommunen kommer att öppna en ny avdelning. Jag har vetat om att det på Elias förskola är fullt på de fyra avdelningarna, men ändå har jag hoppats att det på något sätt går att få in Simon. Tanken på att först skjutsa Simon till en förskola, som ligger åt helt fel håll, hoppas på att lämningen går smidigt, sedan stressa iväg och skjutsa Elias till nästa förskola, och slutligen åka iväg till jobbet, för att sedan göra samma procedur på eftermiddagen - det har inte lockat alls utan stressat mig så otroligt jättemycket. Jag beundrar de människor som tar omställningar och sådana här situtationer med en klackspark, men jag gör inte det. Framför mig såg jag att jag kommer att få sparken då jag garanterat kommer att komma sent de gånger jag måste lämna på morgonen, och det vill jag så klart inte. I fredags fick vi dock de allra bästa nyheterna av förskolechefen som ringde och berättade att Simon kommer att få börja på samma förskola - och samma avdelning - som Elias, med start den 8januari 2013. Lycka!!! Ni anar inte hur glad och lättad jag är! Vi är! 
 
Så, helgen har varit bra. Givetvis var vi tvungna att fira nyheterna och åt ute på restaurang på fredagen, och igår passade vi på att få lite julkänsla när vi var iväg på en liten liten liten liten liten julmarknad här i närheten. Sedan har vi shoppat lite, hittat badbyxor till Simon som är jättesöta, handlat pyssel på Panduro och stökat på här hemma. Simon överraskade mig och P med att sova hela natten så imorse var vi dessutom utvilade och pigga. Underbart skönt.      :) 
 
Nu är det lite Bolibompa som gäller, sedan ska småkillarna bada och plaska innan det är dags för nattning. Bara tre arbetsdagar denna vecka, sedan är det sol, bad, slappa, god mat, slappa, massage, bad, slappa, Singha och slappa som gäller. Åh, så jag längtar!       ;) 
 
Bye! 
 

Det är en trött och......

Hallå torsdag! 
 
Det är en trött och kraftlös Ami här idag. De senaste dagarnas grubblerier och diskussioner har verkligen tagit på krafterna, mer än vad jag egentligen skulle vilja att de skulle ha gjort, och just nu går jag bara och väntar. Och, är trött. Men, med två pigga småkillar får jag helt enkelt rycka upp mig och vi har lekt monster, lekt med Lego, gosat och nu står nog musik och dans på schemat. Mycket bättre det än att gå runt och vara ledsen.     :) 
 
Igår blev jag inbjuden på ett Blingo-party och för att få någonting helt annat att tänka på så tog jag mig iväg en stund på kvällen. Så jätteskönt var det att kika på kläder, prata och fika lite (även om fika för mig blir en kopp kaffe med grädde bara). Tyvärr fanns de tröjor som jag fastnade mest för varken i Elias eller Simons storlek, men det var några andra tröjor som också såg bra ut och dessa lade jag in en beställning på. Imorse visade jag sedan glatt Elias vad jag har beställt till honom och Simon, men Elias gillade inte alls det han såg. Hmmmm...... Nu får vi vänta på leverans och om Elias fortfarande då inte gillar tröjorna så blir det till att skicka tillbaka dem. Hmmmm....... 
 
Nepp, nu är det musiken och två småkillar som drar. Hoppas ni får en bra torsdag, alla! 
Bye for now! 
 

Kräftan - en känslig person

Jag är en känslig person, jag vet det. Den senaste tiden har det blivit mer och mer tydligt här hemma, och just nu är jag så trött på det. Det är alldels för många tankar som rör sig i mitt huvud, som försöker bilda någon vettig mening, som försöker finna lösningar, som försöker hantera bakslag, som gör mig utmattad och tillslut helt känslomässigt slut så att jag bara gråter. Fy, så jag är trött på det. 
 
För några veckor sedan googlade jag på orden "kräfta" och "känslig" och klickade mig in på riksguiden.se för att läsa om kräftan som person. Jösses, så det stämde det som stod om kräftan. Alltesammans. Jag läste upp mitt horoskop för P, som höll med om att det är jag i ett nötskal, och sedan bad han mig klicka mig in på hans horoskop som också visade sig stämma jätteväl. Hur kan det komma sig??? Hur kan de veta att jag är precis så där? Är det bara en slump? Stämmer det på alla andra som läser om sitt horoskop? 
 
Läs nedan. Visst är det jag!?! 
 
 
 
 
 
 
 
Så, kräfta som jag är får väl mina känslor åka berg-och-dalbana här ett tag till tills allt ordnar sig. För, visst ordnar sig allting till slut? Just nu längtar jag så mycket efter vår semester så ni anar inte. Bara åtta dagar kvar. Jag ska fly verkligheten en stund och slippa alla bekymmer. Åh, så skönt det ska bli...... 
 
Bye! 
 

Lek med kompis idag

Denna tisdag har gått i en rasande fart. Efter Simons och min lilla tur till stan har jag fortsatt städa fram till dagishämtning (ja, jag vet att jag städar jämnt, men här finns det alltid något att göra), och därefter har jag och småkillarna hämtat Elias kompis T och åkt hem för lek. Här har sedan Elias och kompisen T lekt, fikat, varit uppe på Elias rum, lekt mamma-pappa-tre bebisar, och bowlat. Jag fascineras fortfarande över att vår Elias leker med kompisar, och idag blev jag för första gången utkastad från Elias rum. De ville leka själva där. Såklart.     :)  
 
Nu blir det soffa och så lite ansträning som möjligt, risk att jag somnar dock då jag är jättetrött efter dagen. Säger:
Nighty-Night!  
 

Bus-Simon

Han är så söt att man smälter, Simon. Speciellt när han är på bushumör, och även om man inte ser så mycket av honom. Älskade lille kille!       :)   

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Dukat för fest!

Imorse hade dagiskompisarna dukat upp till fest när vi kom dit för att lämna Elias. Småborden hade bildat ett långbord med en spis i mitten. Jättemysigt såg det ut. Elias hoppade in i leken, och Simon hade helst velat stanna kvar och leka han med. Stackarn som alltid måste följa med mamma hem.     :)  

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Nu ska Simon och jag shoppa lite och sedan blir det en dag hemma. Efter dagis ska Elias ta med en kompis hem, så det blir nog fullt upp. 


Ha en bra tisdag!
Bloggat i farten.
Bye!


Mysmåndag

 
 
 
Här börjar vi denna morgon med mys. Så skönt när det händer, och så underbart härligt att se småkillarna mysa tillsammans. Älskar er!!! 
 
Hoppas ni får en bra lugn måndag, ni också! 
Bye! 
 

En Förälders Aftonbön

 
En Förälders Aftonbön 
 
Gud som haver oss så kär, 
Se till den som sliten är. 
Låt våra barn få somna nu, 
Väck oss inte före sju. 
Men OM de vaknar klockan tre och skriker, 
vill jag helst särskilt be, 
att sambon vaknar ur sin lur, 
och glömmer att det är min tur...... 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Två veckor kvar - nu börjar även jag!

Hallå, söndag! 
 
Har satt mig ner en kortis framför datorn, mest för att kika in på Aftonbladet, ta min bloggrunda och skriva ett kort inlägg. Här är vi i full gång idag: jag och Simon är hemma och städar (han sover dock lunch nu) medan Elias har fått följa med sin pappa in till stan på ärenden.
 
När Elias och jag imorse räknade hur många dagar det är kvar tills vi åker till Thailand (bara 11dagar!!!!), insåg jag att det endast är två veckor kvar till första advent. Två veckor! På Instagram (skaffa det om ni har en smartphone!) är det många som redan nu julpyntar smått, och idag har jag bestämt mig för att tvätta fönster, byta gardiner, filtar och plocka fram lite smått här hemma. Egentligen tycker jag inte alls att man ska tjuvstarta med advent, men att byta just gardiner etc måste jag göra för att inte behöva stressa om 10dagar. Känner jag mig själv rätt kommer jag annars natten till den 29e, natten innan vi åker, stå och stryka gardiner, hänga upp, och dona, och den stressen ska jag försöka undvika i år. Kommer att vara fullt upp med att komma ihåg om vi har packat ner allt, tänka igenom flygresa, hur och var Simon ska sova lunch etc etc etc. Så, idag tjuvstartar jag lite. Sedan missar jag faktiskt två veckor av julen här hemma, vilket faktiskt ger mig rätten att börja nu. Eller?!?!?     ;) 
 
Nu dags att fortsätta.
Hoppas ni får en skön söndag! 
Bye for now! 
 

På tjänsteresa

 
 
 
Elias var på tjänsteresa denna morgon och pratade jobb med kusinerna Lilly och John. Och, så ringde han kompisen S och pratade. Var kan han få alla dessa idéer till lek ifrån?     ;) 
 
Bye! 
 

En lugn lördagförmiddag.....

 
 
 
Simon tycker verkligen om att åka rutschkana, även om det är hemma på gården. Även Elias har haft fullt upp att klättra upp, åka ner, och ladda rutschkanan med gräs (?).      :)   
 
 
 
 
Denna lördagförmiddag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Både P och jag är trötta, och för att i alla fall göra någonting var vi ute på gården en liten stund innan lunch. Medan småkillarna sov lunch har P och jag legat i soffan och kikat på film, vilket inte händer alls ofta men är så mysigt och skönt att göra. Visst får man unna sig en slappelördag lite då och då? Vi gör det idag i alla fall. 
 
Hoppas ni får en skön lugn lördag, ni också!      :) 
Bye! 
 

YATZY!

Medan Simon sover sen lunch har Elias och jag passat på att spela Blixten-Yatzy. Vi fick YATZY båda två, men Elias vann med 38 X mot 33. Jag måste allvarligt lära mig vad de olika bilarna heter.     ;)

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


En heldag inne i stan med småkillarna igår

God morgon! 
 
Det blev en lång dag igår. Efter att ha lämnat in bilen på verkstan för uppdatering (ett gratis erbjudande jag nappade på), gick vi sedan ner till stan jag och småkillarna. De sov/vilade i vagnen och jag fick i mig frisk luft och ljus, jätteskönt. Under promenaden kom jag, som tur var, på att vi faktiskt åker iväg till Thailand om två veckor och att det är hög tid att köpa Dukoral för magen och ta det. Så, det blev köpt och intaget igår, och nu hoppas jag att våra magar klarar resan utan större komplikationer. 
 
Jag inser att det är under sommaren som man ska köpa bad- och sommarkläder. Igår försökte jag hitta badbyxor till Simon som han kan ha under vår resa, men ingenstans hittade jag babybadbyxor i Simons storlek. Och, att försöka klämma ner honom i ett par för små vill jag inte. Så, jag ska försöka leta reda på Elias gamla, eller så får vi helt enkelt köpa på oss ett par där nere. Jag har för mig att Elias faktiskt under vår tur till Thailand 2010 hade badblöja på sig lite då och då, och det kan vi faktiskt använda om inte annat. Måste komma ihåg att inhandla det bara. (Börjar bli mycket nu att komma ihåg.....) 
 
Hursom, det blev en mysig tur på stan med småkillarna, som avslutades med mellanmål och fika på Gallerian Nian. Elias var överlycklig då han fick både en chokladboll och pepparkaka, och Simon smaskade glatt i sig pepparkaka han med. Jag fick kaffe med grädde!     ;) 
 
 
 
 
Mest spännande igår var nog ändå att åka buss från stan till verkstan när bilen äntligen var klar. Både Elias och Simon satt och log stort hela vår lilla tur, och jag kunde inte låta bli att le jag heller när jag tittade på dem. Till och med Simon satt och sa "buuu" och tittade sig omkring. Lite förstod han nog vad vi gjorde. Tyvärr hann jag inte knäppa kort på de glada småkillarna då kameran låg i handväskan i korgen i vagnen, men de var verkligen jätteglada. 
 
Och, slutligen blev det shopping och middag på IKEA. Två till KRITTER barnstolar har vi köpt då jag insett att det behövs när Elias har en kompis hemma och de samt Simon vill sitta vid lilla bordet och fika. Montering av stolarna överlämnar jag dock till P. Det var två trötta småkillar och en väldigt trött mamma som kom hem efter halv sju igår kväll, och somnade gjorde vi alla klockan åtta.   
 
Nu ska vi iväg till vänner och sedan får vi se vad denna fredag bjuder på. 
Ha en skön fredag, alla! 
 
Bye for now! 
 

En lugn morgon och klickat hem lite.....

God morgon! 
 
Denna morgon har vi tagit det lugnt, jag och småkillarna. Torsdagar är sköna på så sätt, vi har ingen speciell tid att passa och slipper stressa iväg. Elias sov dessutom till straxt efter åtta, så han är utvilad efter gårdagen som var full med lek både på dagis och hemma hos kompisen S.      :) 
 
Vid frukostbordet imorse berättade Elias att han och två andra dagiskompisar igår, tror jag att det var, hade fått följa med en av dagisfröknarna till mataffären för att handla kompostpåsar (eller, påsar som man slänger bananskal i, som Elias sade). Jättekul tycker jag att det är, att han får följa med på små utflykter med fröknarna och andra kompisar. Det är en sak att gå och handla med sin mamma eller pappa, och en helt annan sak att gå iväg och handla med andra vuxna. Elias berättade att han och hans dagiskompisar under utflykten var tvungna att gå och hålla i vagnen som de hade med sig, och om de inte gjorde det och inte lyssnade fick de helt enkelt sitta i vagnen. Det är så skönt att mina/våra regler gäller även på andra ställen (för åh så jag tjatar om att han måste hålla i vagnen om vi går på en parkering eller andra ställen där jag måste ha koll), och om just detta har vi pratat om denna morgon. Att man måste lyssna på fröken, på vuxna, på mamma etc etc etc, och vara försiktig och inte springa iväg när man är iväg.   
 
Jag har även denna morgon klickat hem några små födelsedagspresenter till Elias och hans kusin när de fyller år i början av nästa år. Har i och för sig inte riktigt koll på om kusinen har just en guldgruva till sin tågbana (tur att de inte kan läsa än, våra småkillar), men jag chansar och så kan han få dubbelt i sådana fall kanske. Campadre har i alla fall just nu kampanj på bland annat BRIO, OXXO Design, Ka of Sweden och Lee så vill ni bli medlemmar och ta del av deras erbjudanden kan ni klicka här och gå in och kika ni med.    
 
 
 
 
 
Nu ska vi smått göra oss i ordning (Elias och jag går fortfarande runt i pyjamas, bara Simon som är anständigt klädd), och efter lunch ska vi åka in till stan och lämna in bilen på någon uppdatering. Har inte riktigt bestämt mig för om vi ska ta bussen hem efter att ha lämnat av bilen, eller om vi ska åka ner på stan och gå runt och kika lite. Får se. Elias är, oavsett vart vi ska åka, jätteglad över att få åka buss. Tänk att sådana saker är spännande.     ;) 
 
Hoppas ni får en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Vantar och handskar på BarnensHus till småkillarna idag

Hej på er denna onsdag! 
 
Idag har Simon och jag spenderat förmiddagen i Hemlingby köpcentrum. Visst kan man kalla det så nu? Förr låg endast ICA Maxi och några andra affärer där, men de senaste åren har fler och fler affärer flyttat dit och man kan nu lätt spendera en förmiddag eller hel dag där när man går från affär till affär. 
 
Hursom, på BarnensHus köpte jag faktisk idag ett par vantar till Simon och ett par handskar till Elias då jag inser att man aldrig kan få för många vantar eller handskar. Simon har hittills använt tunna fingervantar, men efter vår promenad igår eftermiddag var han kall om fingrarna när vi kom hem så nu gäller tjocka vantar på. Elias har handskar, men de braiga handskarna glömde vi kvar hos mummu och ukki i helgen, och trots att de snart kommer med posten så är det bra att ha några extra par liggandes hemma eller på dagis. Blir ett par handskar blöta på förmiddagen är det skönt att kunna ta på sig ett par torra på eftermiddagen om de andra inte hinner torka under tiden. Så, två par Lindberg handskar/vantar fick idag följa med hem. Hoppas Elias kommer att gilla sina nya. Jag gillar dem skarpt då de är blå, vita och gröna, precis som hans nya jacka.     ;)  
 
 
 
Igår hann jag aldrig ta mig in till stan och Jysk för att kika på stolarna som är nedsatta i pris denna vecka, istället stannade vi till där idag. Åh, så besviken jag blev när jag såg stolarna live. I annonsen är stolarna vita med svart sits, vilket är jättesnyggt tycker jag, men i verkligheten var det inte alls svart sits utan grå med sådant tyg som lätt blir utslitet. Så, nu kan jag inte bestämma mig om jag ändå ska köpa stolarna då det är ett bra pris på dem trots att jag inte riktigt tycker om dem, eller om jag ska vänta och se om vi hittar stolar som vi gillar. Det å andra sidan kan ta ett tag. Hmmm..... Får se vad P säger.
 
Nu har sovit Simon lunch och jag har plockat lite här hemma. Efter dagis idag följde Elias med sin kompis S hem, vilket ger mig ytterligare några timmar att dona på och leka med Simon.      :) 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Tisdagsmorgon.....

God morgon!

Simon och jag har precis varit iväg och lämnat Elias på dagis, samt köpt det nödvändigaste för dagen i den närliggande affären. Idag är min plan att vi ska städa hemma, för att i eftermiddag åka in till stan och köpa två stolar. En PW ska också klämmas in, samt träff med vän.     :)

Idag var det en glad Elias som gick iväg till dagis:   

 

 

 

 

Ha en bra tisdag, alla! 

Bye for now! 

 


Spex med Elias

När man inte har något speciellt att göra på kvällskvisten utan myser i soffan, kan man leka med iPhonen och spexa framför kameran. Bjuder på dessa kort. ;)


 

 

 

Bloggat i farten från soffan. 

Bye! 

 


Nisse och FörstaHjälpen-kurs idag

Idag följde jag med Maddi på en FörstaHjälpen-kurs, och jag är så tacksam för att jag gjorde det. Samtidigt som det är så skönt att få bekräftat att man barnsäkrat hemmet (något så när har vi i alla fall gjort det), så är det lika skrämmande att få höra exempel på hur lätt hänt det kan vara att barn skadar sig riktigt illa. Jag hoppas att det aldrig aldrig händer våra småkillar något. 
 
Förutom att gå igenom farorna i varje rum i hemmet, fick vi veta hur lätt det är att barn sätter i halsen och i värsta fall kvävs om man inte agerar direkt. Ett exempel som instruktören gav oss var att barn gärna gör som vi vuxna, givetvis, och slänger in en handfull nötter när de ska ta några. Inte äter barn nöt för nöt. Vem gör det?!? (Även om jag faktiskt skulle kunna börja med det nu efter att ha lyssnat på henne, samt tvinga småkillarna till att göra det.) Hursom, genom att slänga i ett antal nötter i halsen är det lätt hänt att några fastnar då barn inte hinner tugga i sig alla. Och, är man då inte i närheten blir det riktigt farligt. Ett barn hade satt en morotsbit i halsen när pappan skulle ta av honom tjocktröjan medan han åt, och bara en sådan liten sak kan bidra till en olycka. 
 
Det som var bäst idag var i alla fall att få öva på lille Nisse hur man ska dunka till i rygg och pressa upp luften med fingrarna under bröstkorgen om små barn sätter i halsen. Jag dunkade dock ej tillräckligt hårt och skulle inte ha hjälpt ett enda litet barn, och fick prova igen. Sedan fick jag lära mig att om dunkandet och pressandet inte hjäper kan man slutligen blåsa det som har fastnat i halsen ner i lungorna. Det ger en tid att sedan ta sig till akuten där läkare kan ta över och operera. Bättre det än att barnet kvävs. (Visst var det så, Maddi?) Ett annat bra tips, som jag aldrig hade tänkt på, är att om barn råkar svälja någonting vasst, som glas, ska man blöta en bomullstuss med saft och låta barnet svälja den också. På vägen ut lindar sig sedan bomullen runt glasskärvan och på så sätt river den förhoppningsvis heller ej upp tarmarna under sin färd.
 
Så, nu vet jag teoretiskt hur jag ska hålla om jag behöver hjälpa ett barn som sätter i halsen, och jag hoppas att jag kommer ihåg det om jag någon gång hamnar i en situation där kunskapen behövs. Som sagt, jag hoppas att det aldrig aldrig händer varken Elias eller Simon något. 
 
Det här är Nisse som snällt ställde upp som övningsdocka idag:    :) 

 

  

Ingenting i munnen? Pressa med två fingrar under bröstkorgen för att trycka ut luft.

 

 

På mage på låret redo för fem dunk snett uppåt mellan skulderbladen.

 

 

Man börjar dock med dunk i ryggen, sedan tryck under bröstkorgen, sedan dunk i ryggen igen, sedan tryck under bröstkorgen, och om det inte hjälpt blåser man. Om jag nu inte fick det hela om bakfoten och behöver gå kursen en gång till. Kan vara så.   

 

Slutligen måste jag säga att det är lite skrämmande att de talar om att lägga ner dessa FörstaHjälpen-kurserna. Jag förstår att allt handlar om pengar, men jag anser att alla föräldrar behöver få gå iväg och lyssna, testa samt ställa frågor kring detta och de BVC'er som ger föräldrarna möjligheten till detta är bra. Vår BVC har inte gjort det, och jag är tacksam för att jag fick följa med Maddi idag. Tack, vännen! 
 
Jo, och så var Simon jätteduktig under hela vår tur; han åt sin lunch, en ask russin på det, busade och satt sedan i vagnen. Duktige söte lille kille!    :)  
 
Bye!  
 

GRATTIS på Farsdag idag!

Jag är en person som så gärna vill fira de närmaste på farsdag. Så, GRATTIS käre pappa och morfar på er dag! Elias och Simon säger även GRATTIS till sin älskade pappa, ukki, farfar och vanhaukki idag! Tack för att ni alla finns!!!! 
 
 
Bye! 
 

Lavkarbobröd

Imorse bakade jag LowCarb-bröd för första gången. ICA Maxi hemma har börjat sälja allt fler LCHF-produkter och har nu en hel hylla med sukrin, bakmix, vaniljpulver och diverse. Senast vi handlade mat på ICA Maxi köpte jag med en LowCarb-mix för att testa hur brödet smakar, och om det kan fungera som ett alternativ när man blir sugen på bröd. Och, idag har vi testat det och det fungerar helt klart som alternativ. Jag tog en skiva med mycket Bregott, skinka och ost på och det var riktigt gott! (Säger jag som äter LCHF, de övriga var kanske inte helt övertygade.)      ;) 
 
 
 
Mixen behöver bara blandas ut med 3dl vatten och ska sedan stå i ugnen i 70minuter. Ska helt klart ha några paket ståendes hemma som jag kan ta till när suget sätter i.     :)
 
Bye! 
 

Småkillarnas pepparkakspremiär igår

Igår hade Elias och Simon pepparkakspremiär. Det var vanhamummu och vanhaukki som bjöd. Elias var jätteglad då han har gått och tjatat om pepparkakor i några veckor nu, och Simon blev jätteförtjust i dem han också. Två småkillar mumsade i sig bra många pepparkakor och det är himla tur att de inte fick ont i magen igår kväll.    ;) 
 
 
 
 
 
Jag tycker alltid det är skönt att hälsa på mina kära morföräldrar, då det inte sker så ofta, och de blir alltid jätteglada då småkillarna kommer förbi. En lyckad liten tur igår, med andra ord. 
 
Bye! 
 

En PW i gamla hemtrakter

Igår blev det en innedag helt och hållet, och varken jag eller småkillarna orkade ta oss ut. Idag, innan lunch, klädde vi på oss och jag fick mig en efterlängtad PW. Men, fy så tungt det var! Hade det inte varit för att småkillarna skulle hem och få lunch i sig hade jag lagt mig på vägen och vilat en stund. Det blir en extra tyngd att gå med dubbelvagnen, vilket är jättebra, men i och med det blir även alla backar extra tunga och man får gå på ren vilja. Väl hemma hos mina föräldrar igen hade Simon somnat i vagnen, sötnöten. 
 
 

 

fotograferat med min iPhone

 

Nu har småkillarna fått i sig lunch, Simon sover, jag har kört plankan *3 och tagit en lång varm efterlängtad dusch.      :) 
 
Hoppas ni får en skön lördag!
Bye!

 


En förmiddag inne

Jag har varit trött denna fredagförmiddag. Givetvis blev det inte jättemånga timmars sömn för min del inatt, medan småkillarna har haft ork då de sov både i bilen och sedan i sina sängar. Tack snälla pappa som hade laddat en termos med kaffe till mig innan han for till jobbet imorse.

Jag hade tänkt att vi skulle ha tagit en PW i förmiddags, men då det är rackarns kallt väntar jag till eftermiddagen så slipper småkillarna frysa om sina näsor. Istället har vi lekt med Lego, och det var kul det med. Elias och Simon har sprungit runt med sina polis-flygplan, jättesöta var de. Elias flygplan byggde jag, medan Simon byggde sitt eget.     :)  

 

 

fotograferat med min iPhone

 

 

Hoppas ni får en bra fredag! 

Bye for now! 

 


Köra i höstmörker

Efter en dag med packande, tvätt som strukits och smått otåliga småkillar är vi på väg. Trots att småkillarna sover måste jag erkänna att det är tuffare att köra i höstmörker än fina sommarkvällar. Med kaffe går dock det mesta, och imorgonbitti får vi vakna upp hos mina kära föräldrar. :)


 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Nu så!

Nu äntligen fick jag till småkillarnas önskelistor som finns under Önskelista till tomten julen 2012, eller om man skrollar ner. Är ledsen att det tog tid, men på något sätt har det varit fullt upp de senaste dagarna. F'låt! 
 
Bye! 
 

En timmas PW....

En timmas PW, frisk luft, blå himmel, solen skiner, Simon har sovit i vagnen, och Elias är iväg och leker på dagis. Så skönt, och nu är jag helt slut!    :)


 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Lappar om julledigt och semester

Då har Simon och jag lämnat Elias på dagis. Idag lämnade vi in lapp om julledigt, och passade även på att skicka med en infolapp om att Elias ska vara ledig v.49+50. Det slår mig att det inte alls är länge kvar till jul, speciellt inte då vi reser bort två veckor....

Som vanligt stod lyktan och välkomnade fint på dagis och genast tog myskänslan över. Nu ska Simon och jag hem och dona. :)

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Ha en bra tisdag! 

Bye! 

 


Inga barn får hamna utanför - så skriv på du också!

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.  

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång. 

 

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar. 

 

information hämtat från Unicef

 

 

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också, för barnen som inte räknas in, som ingen ser, som hamnar utanför! Jobbar du med barn tycker jag absolut du ska göra det. Vi måste göra någonting! 

 

Bye! 

 

 


Önskelista till tomten julen 2012

Härom dagen skrev Elias sin önskelista till tomten, och listan har vi ikväll rullat ihop och lagt den på yttertrappen till tomtens små nissar. Precis som förra året. För att nissarna ska hitta listan tände vi också två små lyktor som nu står där fint och lyser. Det här blir nog en mysig liten tradition, och gissa om Elias är uppspelt. Mys!     :)
 
 
 
 
 
 
Elias gillar starkt barnprogrammet StoraMaskiner och önskar sig alla typer av stora maskiner som finns, lyftkran, brandbil, tankbil, cementbil, husbil, rymdraket, flygplan etc (även om alla kanske inte faller in under maskiner). Förutom stora maskiner leker han gärna med verktyg, bygger och donar, så alla typer av Bosch-verktyg går hem, dvs cirkelsåg, skruvdragare, motorsåg, verktygsbälte, samt skyddshandskar, hjälm och skyddsglasögon. I kläder har Elias just nu stl.104, och visserligen har han skjutit iväg på längden under sommaren och hösten, men nästa storlek kan vara för stor. 
 
När det gäller Simon har han på sistone upptäckt och börjat leka med Duplo. När både Elias och Simon leker med Duplo räcker inte det vi har till, så mer önskas. Sedan vill Elias gärna, när han leker, ha sina verktyg i fred, så egna små verktyg till Simon vore bra. Elias fick under vår tur till Ullared en sopbil och Elias önskar att Simon också får en sopbil så att de kan leka tillsammans. (Och, att inte lillebror tar hans.)     :)
 
Jag kan inte låta bli att tycka att allt kring julen är mysigt (förutom julstressen så klart, och för att undvika den börjar vi smått redan nu eftersom vi reser bort om 25dagar!). Önskelistorna är nu skrivna, utebelysningen är på plats, de flesta julklappar är köpta, och någon kväll här framöver ska vi tomta lite, P och jag. Som sagt, mys!    :)
 
Bye Bye! 
 

Vi klär granen ute.....

 

  

 

Så här ser det ut när vi i vår familj klär granen ute med ljusslinga. Hur ser det ut hos er? Alla sätt är bra, eller?    ;) 

Bye! 

 


Vi donar ute denna söndag

Här håller vi på att städa ute denna söndag. Altanmöblerna är undanplockade, sånär som på bordet, gamla blommor ivägkörda, gräsklipparroboten tvättat och undanplockad, ljusnätet är på plats på buskarna och ljusslingan i granen är på väg upp. Det som återstår är altanen som ska sopas rent på löv, samt gården som ska plockas rent på det som ligger. Simon hänger med sin pappa och donar, medan Elias leker med en av granntjejerna. En bra lek- och dona på-dag ute.     :) 
 
 
 
 
Älskar förresten småkillarnas nya jackor som vi hittade på Ullared. Tuffa, snygga och matchar - kan det bli bättre.     ;) 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!