Mycket att göra idag.....

Idag är det full fart här. Efter att ha lämnat av Elias och Simon på förskolan var Noel och jag iväg och veckohandlade på ICA Maxi, och det känns bra att ha fyllt upp kylskåpet med basvaror igen. Jag har den senaste månaden, i samband med veckohandlingen och innan jag ställt in varorna igen, passat på att torka ur kylskåpet när det ändå har varit nästintill tomt, vilket känns jättebra. Varför har jag inte gjort det tidigare? Här hemma blir det lätt kaos i kylskåpet när vi bara ställer in mat, matlådor, förpacknigar, burkar etc, så jag hoppas min lilla rutin kommer att hålla i sig. Dock behöver vi byta ut hela kylskåpet då den börjar ge sig, men det är en annan sak.   
 
Sedan har Noel och jag stressat förbi på BVC, en halvtimma hade vi på oss (och vi stod som nr tre på tur), innan det var dags att hämta hem Elias och Simon från förskolan. Efter hämtning for vi sedan in till stan, jag och killarna, och nu är födelsedagspresenten till kompisen G inhandlad. Check Check och Check på dagens måsten. Det har verkligen gått i ett och då jag inte hunnit äta lunch idag är krafterna nu nere på noll. Lite kaffe och middag på det härnäst så orkar jag/vi nog med kvällen också. 
 
Hoppas ni har haft en bra kort vecka! Nu ska vi röka här!       ;) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Sötnöt på BVC

 
 
 
Vi hann inte väga och mäta Noel idag som det var tänkt. Jag kom in till BVC under barnvägningstid, men under tiden jag väntade på vår tur passade jag på att prata med en av sköterskorna på vårdcentralen om mig då de även har drop-in på förmiddagarna och där någonstans missade jag vår BVC-sköterska istället. Typiskt. Vi får väga Noel imorgon istället. Däremot har jag äntligen tagit tag i mitt problem med ljumsken och fått tid nästa vecka hos en sjukgymnast. Fortsättning följer på den. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Noel - sju månader

 
 
 
 
Vår Noel är sju månader gammal nu. Sötnöten. Det känns som att han är inne i en utvecklingsfas nu och håller på att lära sig det ena och det andra. Bara de senaste dagarna har han blivit säker på att sitta själv och nu kan man säga att han sitter. Visst tippar han bakåt, åt höger, eller åt vänster någon gång ibland, men han kan sitta. Hittills har jag burit bilbarnstolen med Noel i när jag har lämnat och hämtat Elias och Simon på förskolan, men nu kan jag faktiskt bara ta med Noel och låta honom sitta själv på golvet i kapprummet. Så coolt.
 
Man kan ana två tänder som är på väg upp, och de kommer nog att titta fram vilken dag som helst. Jag har kommit över den här panikkänslan över att Noel kommer att sluta amma snart, och då Noel redan nu har börjat nypas när han äter är risken stor att han börjar bitas när tänderna kommer fram, så att sluta amma börjar kännas ok. Däremot är det amning som fortfarande gäller till största delen, Noel är inte alls nyfiken på mat och oftast får man kämpa med att få i honom lunch och middag. 
 
Annars är storebröderna fortfarande storfavoriter, samt gåstolen. Noel springer nästan i gåstolen. Så snart han hör att man håller på med disken i köket kommer han farande i en rasande fart och vill vara med. Sedan har han även börjat med ett nytt ljud och istället för att brumma som en bil låter det som att han stönar och är besvärad nu för tiden (vilket han inte alls är, han bara testar det här ljudet nu). När han ligger på golvet ligger han inte alls kvar länge på rygg utan rullar runt på mage. För att ta sig någonstans rullar han sedan runt runt tills han är någon annanstans, exempelvis halvt under skänken eller under ett bord. 
 
 
 
 
 
Tyvärr fick jag inte till fokus med kameran när jag tog 7månaders-korten, men förevigad är han i alla fall och nu börjar en ny månad då det säkert kommer att hända mycket. Älskade Noel! 
 
Bye! 
 

Stora lekparken i Sala

Igår valde vi att åka hem dagtid och stannade till i centrala Sala på vägen hem för att sträcka på benen då vi tidigare har sett en jättestor lekpark där när vi har passerat. Och, oj så stort det var! Jag vet inte hur många olika klätterställningar, bilar, tåg, spindelnät och annat det fanns, men det fanns verkligen något för barn i alla åldrar. Elias och Simon hann inte ens leka på alla olika ställen. 
 
Elias hittade snabbt en jämnårig tjej som han sprang omkring och lekte med, medan Simon hittade en bra stor rutschkana som han blev jätteförtjust i. Jag trodde faktiskt inte att han skulle våga åka den, och inte att han skulle våga åka den själv allra första gången han åkte, men jo då. Han är kaxig, vår Simon. Både jag och P blev förvånade, och imponerade! Simon utmanade sig själv ordentligt igår; åkte, klättrade, ramlade, grät, åkte, klättrade, kämpade, ramlade, skrapade upp rygg och armbågar, borstade av sig, försökte igen, och lekte lekte lekte. Så coolt. Det var två trötta killar som satte sig i bilen efter vår lekstund, även om de hade velat fortsätta leka en stund till.  
 
Bjuder på ett bildregn från lekparken:
 
 
 
 
 
Noel hade mycket att titta på, han också. Det enda vi saknade igår var en kiosk där vi hade kunnat köpa en glass att äta. Förhoppningsvis öppnar de den igenstängda lilla kiosken som står intill lekparken till sommaren, då blir det ett perfekt stopp när vi passerar Sala. Eller, det är redan ett perfekt stopp. Att kunna köpa glass blir det där lilla extra.       ;) 
Ett litet tips, om ni någon gång bilar och passerar Sala. 
 
Bye! 
 

I torsdagskväll packade vi......

I torsdagskväll packade vi in oss i bilen och åkte till mina kära föräldrar då P hade leverans av vagnar till Skövde, samt skulle köra en vagn från Sunne till Västerås under helgen. Det har verkligen varit helt underbart väder varje dag denna helg och vi har passat på att åka in på Karlskoga Motordag för att kika på motorcyklar, fyrhjulingar och andra fordon, äta glass och shoppa (eller, Elias och Simon shoppade med mummu), leka i olika lekparker, samt hälsa på vanhamummu. Glass i stora lass har det blivit, och speciellt hos vanhamummu.      ;) 
 
Några kort tagna under helgen:  
 
 
 
 
Lekparken i Lunedet fick klart godkänt och Elias och Simon pratar fortfarande om att de vill åka dit fler gånger, och då även äta glass i det fina vädret. Elias har varit till Lunedets lekpark några gånger förut, men det var förra året och han leker och klättrar desto mer nu och tycker att det är mer spännande. Elias har för övrigt sprungit runt och spelat fotboll med ukki och sin pappa för fulla muggar under helgen, och jag måste säga att han faktiskt har ganska bra koll. Han är på väg att lära sig göra utsparkar. Jag förstår bara inte hur han orkar springa springa springa springa hela tiden. Simon har spelat fotboll, han också, och försöker sig på samma saker som Elias gör. Sötnöten.       :) 
 
Helgen har tyvärr inte bara varit en dans på rosor, och åh så jag inte tycker om att säga till, tjata, och bli arg på Elias eller bli omsams med P för den delen. Elias har åter kommit in i en period då han trotsat och testar gränser, och speciellt när jag säger till. Det är en sak att göra det hemma, men när han tjatar och trotsar hos vanhamummu, eller när vi hälsar på andra, så är det inte alls bra. Jag vet att vi måste förstärka alla positiva, bra roliga sidor hos Elias, och fortsätta prata om det som är mindre bra så att han till slut, någon gång, slutar upp med det. Men, det tar på krafterna..... P och jag ser dessutom olika sidor hos Elias, vilket gör att vi tycker olika. Den mindre roliga sidan av att vara småbarnsförälder....... Om det är så här med Elias, hur kommer det då bli med två killar kvar att uppfostra.....???? 
 
Om en stund ska Elias och Simon iväg till förskolan och jag och Noel ska nog vara hemma under förmiddagen. Vi behöver under eftermiddagen åka in och köpa en födelsedagspresent till Elias kompis G då han har kalas på torsdag, så vi tar ICA Maxi-shoppingen då också. Solen skiner och det är skönt ute redan, så jag hoppas på en fin dag! 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye! 
 

Sopat rent!

Idag har vi varit duktiga, Elias, Simon och jag, och sopat rent utanför vårt staket på gatan, även om Simon sopade lite hitåt och ditåt när han höll på. P blåste rent uppfarten med högtrycket under påskhelgen, så även det är fixat och nu får gärna sopbilen (eller, den där som åker runt och sopar upp på gatorna) komma och göra rent även på vår gata. Noel sov gott i vagnen under tiden vi donade på.       :)
 
 
 
 
Nu börjar tröttheten på allvar komma ikapp efter en natt med Simon som vid två-tre-tiden började klaga på ont i örat och fick svårt att sova. Typiskt att det ska vara någon annan som sover dåligt när Noel äntligen sover hela natten. Hursom, jag hoppas att Simon slipper åka på öroninflammation och att det bara var någonting tillfälligt inatt som besvärade honom. (Han har varken haft feber eller klagat på ont i örat på hela dagen.) Både Simon och Noel är dock förkylda med rinnande näsor och jag håller tummarna för att de blir friska snart. Och, att jag får sova..... 
 
Bye! 
 

Övar på att sitta och leker med storebröderna!

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Jag saknar vår lille lille kille som följde med oss hem från förlossningen. Jag vet att jag har sagt det många gånger förut, men jag har inte hunnit med i Noels utveckling och dessutom har jag inte utmanat honom tillräckligt så att han utvecklas som han ska. Men nu så, nu övar vi på diverse här hemma och det här med att sitta fixar Noel nog snart helt och hållet. Han kan sitta själv en bra stund, men sedan kan han tippa åt sidan. Idag fick han sitta tillsammans med sina storebröder när de lekte med Duplo. Perfekt! Tycker jag. Elias och Simon är dock inte lika övertygade då Noel vill ta deras leksaker hela tiden. 'Noooeeeel!' låter det från dem titt som tätt. Sötnötter. Behöver jag säga att Noel var nöjd!      ;) 
 
Nu är det sovdags för Noel och vi ska ut på gården och leka. Tänk om det slutar blåsa så att det blir så där fint väder som det var i helgen. Håller tummarna! 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Till Thailand!

Jodå, visst har de allt lekt i sin båt idag också, Elias och Simon. Idag har turen gått till Thailand, och Elias berättade även att det var Teide (berget i sandlådan) som de passerade. Efter lek i båten hoppade de höjdhopp för fulla muggar, så ikväll var det jeans med gröna knän som åkte rakt ner i tvättkorgen. Visst är det lite så, smutsiga kläder är lika med glada barn!? 
 
 
 
 
De små killarna sover sedan några timmar tillbaka och nu är det läggdags även för mig coh P, och imorgon väntar städning av vardagsrummet, framför allt soffan, då Noel kräktes ordentligt ikväll innan läggdags. Stackarn. Vi försöker ge honom vanlig mat och vänja honom vid det medan han helst bara vill amma och äta mycket mycket på kvällen, så pass att det tillslut blir alldeles för fullt i magen och så kommer det upp igen. Som sagt, stackars liten. P har i alla fall snabbstädat ikväll, men imorgon är det jag som dansar runt med moppen och torkar golven. Småbarnsliv var det, ja.       ;) 
 
Nighty-Night! 
 

Så tyst......

Det händer verkligen inte ofta, men killarna sover och det är bara jag som är uppe. Det är helt tyst och lugnt, jag har kunnat gå och småplocka leksaker, och viktigast av allt - jag kan ta min allra första kopp kaffe i.... tystnad! Bra start på denna dag!        ;) 
 
foto taget med min iPhone


 
 
Eller, nästan bra start i alla fall. Igår kväll stoppade jag in Elias och Simons fleecejackor i tvättmaskinen så att de skulle tvättas under natten, hinna torka under morgonen/fm och sedan skulle de kunna ta på sig dem idag till förskolan. Men, som vanligt när jag kör något annat program än den vanliga så är kläderna verkligen plaskblöta när programmet är slut. Jag tvättade i 40grader, men SpeedPerfekt som tvättar på halva tiden, och får nog bara konstatera att jag gör någonting fel och inte kan använda mig av programmet. Hmmm......  Jag hoppas att dagen idag blir lika fin som igår, och då klarar sig killarna med fleecetröjor och vindjacka på. Simon har som vanligt, tror jag, snuttefilm med sina jämnåriga kompisar och hinner nog inte vara ute mycket alls idag. Det är Elias som ska iväg på skogsutflykt, men han klarar sig som sagt nog.  
 
Igår var killarna ute med P på gården och pysslade verkligen hela dagen, och det var två trötta killar som somnade efter badet igår kväll. Så underbart härligt väder det var, det blåste inte ens utan var verkligen varmt. När Elias kom in och sade att det var 40grader ute, skakade jag lite på huvudet åt honom och tänkte för mig själv att han måste lära sig skilja på 14 och 40 nu snart. När jag gick ut för att kika på termometern, som står mitt i solen mot väggen, visade den faktiskt 40. Elias hade helt rätt. Varm dag!        ;) 
Nu är i alla fall sanden i killarnas sandlåda bytt, uppfarten tvättad, rabatten rensad, gamla blommor kastade och vintersakerna bortplockade. Elias och Simon fick även en gummibåt av grannarna igår (som vi i sommar ska ta upp till stugan) och den står nu mitt på gården och ojoj som de lekte i den igår. Jag antar att de kommer att leka i den idag också. 
 
Hoppas ni har haft det bra under påsken! Ha en bra tisdag! 
Bye! 
 

En bukett vitsippor.....

Det blev inget pysslande ute i eftermiddags då P var trött. Istället tog jag, Noel, Elias och Simon en liten promenad till skogen och plockade lite vitsippor. Elias plockade en bukett till farmor tidigare idag, och då jag också ville ha vitsippor hemma så gick vi iväg. Även Simon plockade en bukett. Eller, han plockade en fin liten vitsippa. Älskade killar!      :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Påsken 2014

Igår var det påskafton. De senaste dagarna har jag varit nere på botten på grund av trötthet (jag har kraschat totalt) och jag har inte orkat med nästan någonting alls, och vid minsta lilla motgång har tårarna kommit. Igår firade vi i alla fall lite påsk och killarna fick ge sig ut på påskäggsjakt efter att ha fått en varsin karta. Nu var inte kartan som jag ritade den enklaste att tyda, men killarna fann sina påskägg och gissa om de var nöjda när de såg att det fanns popcorn, russin och ett flygplan (vet inte vad flygplanen heter, men de finns med i filmen Planes) i påskäggen. Till kvällen grillade P sedan kött och andra godsaker i röken, och till efterrätt hade jag gjort den där jättegoda efterrätten. Allting var jättegott! En ganska så skön påskafton med tanke på att jag inte var den roligaste personen att ha att göra med. 
 
Några kort hann vi knäppa igår, och som får sammanfatta påsken 2014: 
 
 
 
 
 
I natt har Noel faktiskt äntligen sovit helt ok, varken Elias eller Simon har drömt mardrömmar, och sedan fick jag en sovmorgon på det - vilket var välbehövligt. Idag har vi blivit bjudna på påsklunch hos killarnas farmor, och i eftermiddag ska vi pyssla här hemma på gården. Det är många som pysslar hemma och ute under påskledigheten, tycker jag, och vart man än vänder huvudet när man är ute och går ser man någon som krattar, gräver, städar eller donar. Våren är verkligen på väg och det kommer att bli grönt här inom några veckor om solen får vara framme. Så underbart!  
 
Hoppas ni har haft en härlig påsk! 
Bye! 
 

Lekparkshäng med snurr

Konstaterar bara att det är så jätteskönt att få komma ut och iväg till lekparken nu när det är vår. Förra vändan när vi var iväg till lekparken här nära oss blåste det alldeles för mycket, och det var inte alls skönt. I och med att jag trodde att det skulle blåsa nere vid vattnet igen fick alla klä på sig ordentligt, men efter en stund åkte kläder av. Idag var det istället nästintill vindstilla och helt underbart skönt i lekparken.       :) 
 
Medan Noel sov eftermiddag lekte Simon och Elias med kompisen S, och hade jättekul. Snurren och leka kull var roligast! 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
 
Bye! 
 

Rulla runt på mage....

Det är inte lätt att, nästan, hela tiden hamna på mage när man håller på att leka, tycker Noel. Sötnöten. När han hamnar på mage börjar han faktiskt inte skrika direkt, utan försöker ta sig någonstans, vilar en stund, försöker ingen, vilar, försöker igen, men ger efter ett tag upp. Kan inte låta bli att tycka att han är söt. Speciellt när han tittar upp och ler så glatt. Älskade lille kille! 
 
Kort tagna på vår sötnöt häromdagen:
 
 
 
 
Det är tisdag och idag städar Noel och jag här hemma, och när Elias och Simon hämtas på förskolan idag ska kompisen S följa med hem hit och leka. Det är även påskvecka, så att påskpynta lite står också på listan idag. Nu, laga morotspuré till Noel.  
 
Hoppas ni har en bra tisdag!  
Bye! 
 

Vårjackorna framme!


foto taget med min iPhone 


Det var så skönt att plocka fram Elias och Simons vårjackor imorse, och båda två blev jätteglada över att få ta på sig dem igen. (Även om de fick ta på sig sina fleecejackor under för säkerhets skull.) Med mer än +10grader och strålande sol att det underbart väder här idag. Elias fick, till sin besvikelse, ta av sig och gå in när vi kom till förskolan då de äldre barnen idag har Barnens rätt på schemat. Hoppas han kommer ut en stund senare.      :)

Noel och jag ska in och handla på ICA Maxi nu, och jag hoppas att det fina vädret håller i sig hela dagen så att jag kan unna mig själv en stund i solstolen efter lunch.      :) 

Ha en bra måndag! 
Bye!


Bakar pizza - såklart!


bild via Instagram - iamisvarld 


Det blåser bra ute, även idag. Är så tacksam för att våra killar ändå vill vara ute och leka, och att de inte behöver en massa olika leksaker (även om jag älskar att köpa saker till dem, men det är en annan femma) för att leka. Idag har de bakat pizza tillsammans med granntjejen M medan P har sågat trädbitar som sedan ska klyvas till ved.    :) 

Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye!


Lekparkshäng med fem....

Igår kväll ville Elias att granntjejen M skulle följa med oss till nya lekparken, men då klockan blev så mycket hann jag och killarna endast ta en snabbpromenad till affären för att handla till middagen och sedan hem igen, så det blev ingenting av det. Idag, till killarnas glädje, tog vi en promenad/cykeltur och granntjejen M följde med. Dock hade hon redan bokat in lekdate med en annan kompis och skulle bara följa med till lekparken en liten stund för att sedan cykla hem igen när kompisen kom. Men, plötsligt hade jag med mig fem stycken till lekparken (kompisen kom fortare än väntat och ville också följa med till lekparken), och till och med en av papporna som var på lekparken när vi kom frågade hur många barn jag kom med, och om alla var mina. Lekparkshäng blev det i alla fall, och medan Noel sov i vagnen lekte vi alla kull, vilket barnen gillade väldigt mycket. (Nu dock får jag betala för att ha sprungit omkring då ljumsken inte alls vill vara med och gör ont.) 
 
En glad Simon och en glad Elias idag: 
 
 
 
 
Nu väntar vi på att P ska komma hem, och fram tills dess blir det bara lek inomhus. Det blåser rackarns kallt ute, och det är inte alls skönt. Jag hade tänkt att vi skulle ha påskpyntat idag, men då jag (klant!) fyllde på vatten i påskriset har löven redan slagit ut (jag trodde nog att det skulle ta lite längre tid än så), så vi måste nog ge oss ut och plocka nytt påskris. Tänk, det är påsklov snart! Inte länge kvar till sommaren!       :) 
 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bye! 
 

Huvudvärk, noja och lite mer noja.....

Lika mysig som förmiddagen igår var, lika jobbig var kvällen igår och denna dag. Idag får jag dock skylla mig själv att jag inte hade ork till att avleda, ta trotsiga killar och vara glad då jag vaknade med huvudvärk (och det på grund av att jag inte vågade sova utan linser ifall någon skulle dyka upp i vårt hus mitt i natten, för i sådana fall måste jag kunna se personen direkt när han/hon står där i dörröppningen och inte börja famla efter mina glasögon). Ja, ni hör. Jag är hur nojig som helst från början, och nu när P är borta är det en pina att gå och lägga sig själv. Igår hjälpte det inte ens att Elias sov i sängen. Elias, sötnöten, bar jag tillbaka till hans egen säng när det var dags att amma Noel. När jag vaknade till efter en stund hade Elias krypit ner hos mig igen, vilket i och för sig var mysigt, men där någonstans fick jag MA Numminens låt i huvudet men med några omkastade ord - "som en, gummiboll kommer du tillbaks till mig". Så, den trallade jag på tyst en stund innan jag somnade om igen. Med huvudvärk, ingen ork och killar som har trotsat en del har det som sagt inte varit veckans bästa dag. 
 
Under förmiddagen höll sig solen borta, men efter lunch hittade den fram och det var skönt att få lite frisk luft och sol. Jag blir alltid piggare av solsken. Elias och Simon har varit ute en del idag, och medan Simon sov lunch passade Elias på att klättra i träd ute, vilket han älskar. Jag passade, givetvis, på att knäppa kort på vår store kille. (Även om jag hela tiden är orolig för att han ska ramla ner och skada sig ordentligt.) 
 
Stolt kille uppe i ett av våra träd på gården: 
 
 
 
 
Nu blir det Let's dance en stund och sedan ska även jag krypa ner och sova, utan linser denna natt, och hoppas på att jag kommer till ro. Hoppas på en mysig dag imorgon, med lekparkshäng, mys, vid lunchtid ska karrébiten in i ugnen och sedan kommer P hem till kvällen. Yeay! 
 
Hoppas ni har haft en bra fredag! 
Nighty-Night! 
 

En förmiddag ute....

Den här torsdagsförmiddagen har vi spenderat ute tillsammans med Elias och Simons förskolekompis T, hennes mamma M och lillebror. En jätteskön förmiddag med promenad, fika, plock av påskris, lek i skogen, lek i lekparken, trevligt sällskap och härligt vårväder. Verkligen jätteskönt och mysigt! Det här ska vi absolut göra fler gånger, och då Elias och Simon har precis samma tider på förskolan som T, hoppas jag att det blir av.      :) 
 
Vid flera tillfällen kunde jag inte låta bli att ta fram kameran, och nu kan jag inte välja ut bara några få kort, så bjuder här på ett bildregn från vår förmiddag: 
 
 
 
 
 
Älskade sötnötter ovan. Nu hoppas jag att eftermiddagen och kvällen blir lika mysiga och bra som förmiddagen. Och, att morgondagen och helgen bjuder på lika fint väder som idag. P åker till Polen idag, så det blir jag och killarna här i några dagar. 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Mat och andra bra att ha saker - check!


foto taget med min iPhone 


Medan Elias och Simon är iväg och leker på förskolan har Noel och jag handlat på ICA Maxi idag. Sötaste sällskapet.      :)  
(Dock upptar han nästan hela vagnen, Noel, så det gäller att lasta rätt.) 

Efter flera jobbiga nätter (är det inte Noel som vaknat nästan varje timma, så har Elias och Simon turats om att väcka mig) så bara längtar jag efter att få sova en hel natt och få krafterna tillbaka. Tur att förkylningen nästan har gett sig. 

Hoppas ni mår bra och har en bra onsdag! 
Bye! 


5årskontroll på BVC

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Då har Elias varit iväg på 5årskontrollen, som gick jättebra men som avslutsades med tårar. Utvecklingsmässigt har vi nog aldrig varit oroliga för Elias då han är så otroligt snabb på att snappa upp saker och lära sig, vilket vi blir fascinerade av nästan dagligen. Idag tog vi även längd och vikt på vår 5åring och han följer sin kurva bra, så det behöver vi heller ej oroa oss för. Vi pratade om mat, om förskolan, om sömn, om undersökningen som vi deltog i, och annat, och Elias berättade glatt om det ena och det andra. Sedan berättade vår BVC-sköterska att detta är vårt sista besök hos henne, och att skolhälsovården kommer att ta över när han väl börjar i skolan. Oj! Tänk att han har blivit så stor att det är skolhälsovården härnäst, även om det är ett tag kvar till nästa besök. Han är inte liten längre, vår Elias. 
 
Dock hade jag missat att Elias idag även skulle vaccineras, samt förbereda Elias på det, vilket var både på gott och ont. Hade jag förberett Elias på att han skulle få en spruta hade han säkert varit orolig under hela BVC-besöket och inte kunnat prata så avslappnat som han gjorde, men han hade i alla fall vetat om det. Men, att jag inte hade förberett honom bidrog givetvis till att jag fick förbereda honom jättekort, vi fick prata om sprutor, att det är bra att ta dem så att man inte blir sjuk, att han har fått många sprutor redan som liten, att man måste få sprutor om man exempelvis ska åka till Thailand, etc etc, på bara några minuter och Elias kände sig nog överrumplad. Allt gick så jättesnabbt. När Elias väl fick sprutan var det en jätteledsen kille som kämpade tappert men som ärligt började gråta. Åh, så jag tyckte så synd om honom. Älskade kille. När jag ikväll frågade honom om det hade varit bättre om han visste om att han skulle få en spruta, eller om det var bra att han inte visste och inte behövde orora sig, fick jag svaret att han helst inte hade velat få någon spruta alls. Stackarn. Men, nu är det gjort och det dröjer till nästa spruta. Nu återstår att se om han får feber av denna cocktail som han fick idag, och om han kommer iväg på kompisen Ss kalas på lördag som han har sett jättemycket fram emot. Älskade kille. 
 
Nighty-Night! 
 

Morotspuré

 
 
 
 
Igår fick Noel smaka morotspuré för första gången, och oj som han mumsade i sig den. Kokt och mosad morot, blandad med osaltat smör, är tydligen smaskens. Och, det var inte så att Noel fick i sig lite smakis och körde ut hälften av maten med tungan (som han annars brukar göra), nej P gav honom lagom mycket på skeden och Noel smaskade i sig allting. Så kul! Sedan fick Noel även smaka vatten ur flaska för första gången också, för att skölja ner maten, och även det gick hem. Elias var stolt storebror som fick ge honom flaskan.        :) 
 
Till lunch idag fick Noel åter äta morotspuré och smakisen gick ner idag också. Dock fick jag showa lite (Hjulen på bussen är en tacksam sång att sjunga och vifta med händerna till) för att få i Noel allt. Jag undrar om detta beror på att Noel förknippar mig med att amma och inte vanlig mat? Eller, så har jag helt enkelt inte fått in rätta snitsen än? Hursom, Noel åt och Elias var även idag med med vattenflaskan. Älskade killar!  
 
 
 
 
Bye! 
 

Påfyllning....

- NU KOMMER DEN!!! 
 
 
 
 
Det var vad Elias ropade när pelletsbilen körde upp för vår gata och in på vår gård. Sedan var det två väldigt nyfikna killar som stod i köksfönstret och tittade på när pelletskillen fyllde på pellets hos oss. Sötnötter. Nu har vi pellets så att vi klarar oss ett tag, och i kombination med Ps projekt borde det bli riktigt bra till våren, sommaren och hösten. (Mer om det när vi kommit igång.)        ;)
 
Det är åter kyligt ute idag, men trots det har Elias och Simon lekt ute på gården under förmiddagen. Jag har försökt få Noel att sova, men det har inte alls gått. Får se hur det går nu. I eftermiddag väntar 5årskontroll på BVC för Elias del, och sedan får vi se vad kvällen bjuder på. 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Trots bara några....

Trots bara några plusgrader nu på morgonkvisten var det skönt väder när jag lämnade Elias och Simon på förskolan. Så härligt att de kan vara ute och leka, nu på den 'vanliga' förskolans utegård som de trivs så jättebra på. Idag är det dessutom gympa för Elias del, så gympapåsen är med.      :)
 
bild via Instagram - iamisvarld


Medan Elias och Simon är på förskolan i några timmar passar Noel och jag på att uträtta några ärenden. Först ut, lämna datorn till P här på jobbet då han åkte ifrån den imorse. Som tack tvättar han just nu bilen åt mig. (Tack, gubben!)        ;) 
Sedan ska vi veckohandla på ICA Maxi och fixa annat. 
 
Ha en bra dag!
 
Bloggat i farten.
Bye! 
 

En glad en.....

Man kan inte bli annat än glad när man alltid får ett jätteleende av Noel när man pratar med honom. Han blir verkligen ärligt jätteglad. Att fotografera honom är dock svårt då han hela tiden rör sig, men jag försöker ändå. Noel idag - söte lille kille! 
 
 
 
 
Det är tisdag, Elias och Simon är på förskolan, och jag borde passa på att vila nu medan Noel sover då jag fortfarande hostar, har lite ont i halsen och är täppt i näsan. Inte alls kul att vara förkyld. De senaste dagarna har det, trots att det varit lite kallt, varit fint väder och varje dag har jag sett fram emot att ta mig ut på PWs, men jag vågar inte då jag är rädd att förkylningen blir värre om jag anstränger mig. Så, jag stannar snällt hemma. Som sagt, jag borde även passa på att sova men det är snart lunchdags och jag kommer inte till ro, så jag är uppe. Nu så, nu har jag gnällt av mig lite, nu får det räcka.       ;)  
   
Imorse vaknade vi till lite snö på marken igen och till och med Elias tyckte att det får räcka nu. Han längtar också till våren nu och springer helst omkring i fleecejacka och tennisskor ute om han får. Idag var det dock full klädsel på då han och kompisarna skulle ut på skogsutflykt på förskolan. Simon har sång- och dansstund inne. Klockan två är det dags att hämta hem killarna och sedan ska vi nog pyssla klart med det vi började med i förrgår. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag, alla!  
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!