Räfsnäs camping

Vill man bo lugnt med fin utsikt i närheten av Ludvika är Räfsnäs camping ett bra alternativ. Egentligen var Räfsnäs vårt andra alternativ, och när vi kom hit i fredags kväll var det halvt snöstorm, så vi hade inga stora förhoppningar. Men, när snön smält bort och solen värmer på är det mysigt här. 
 
Campingen som ligger vid en sjö är i sig inte alls stor, det finns 45st husvagnasplatset här, samt fyra grusparkeringar. Receptionen ligger i en söt liten stuga med staket, och intill ligger en liten minigolfbana. De som vill tälta kan göra det under äppelträden. Det byggs även ett nytt litet servicehus med toaletter och duschar som kommer att stå klart till sommaren. I huvudbyggnaden finns även rum att hyra och frukost till de beoende där. 
 
Några bilder från Räfsnäs camping; 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu var vi de enda campinggästerna på Räfsnäs camping denna helg, så bilden över campingen gör den inte alls rättvisa. Dessutom ligger killarnas cyklar slängda huller om buller på gräset. Vi som tycker om lugn och ro gillar dock när vi nästan är själva, och nu när det bara var vi kunde killarna cykla runt runt på campingen utan några som helst problem och utan att störa andra. Ska vi till Ludvika igen kan vi absolut tänka oss att komma tillbaka till denna camping. Kommer vi vintertid vill vi nog stå på samma plats som vi gjorde idag då det är bäst dränerat där och nära till huvudbyggnaden. Kommer vi tillbaka sommartid vill vi nog ha en plats närmare sjön så att vi får njuta av den utsikten.
 
Så, tips tips till er om ni också ska besöka Ludvika någon gång, campa och njuta av lugnet.  
Bye! 
 

Vårsimiaden i Ludvika

Redan för flera veckor sedan bestämde sig Elias för att han skulle delta i en simtävling här uppe i Ludvika. Igår var det dags för Vårsimiaden. Jag hade inte alls koll på att Vårsimiaden är ganska stor utan trodde nog att det skulle vara som en femklubb. Men, för att få vara med i Vårsimiaden måste simmarna ha deltagit i minst en tävling tidigare (och det har Elias gjort), och igår var det lag från Uppsala, Gävle, Bollnäs, Söderhamn, Sandviken och Vansbro med. Och, HSS som Elias simmar för. Stort. 
 
Insim (timman då simmarna värmer upp och finslipar starter och vändningar) startade kl.09 och Elias hade sedan sitt första heat kl.12.30 och tävlade då i bröstsim. Andra tävlingen gick runt 14-tiden och då vann han sitt heat i frisim, men förlorade medaljplats med två tiondelar då det i andra heatet var några som var snabbare. Så snopet med två tiondelar, men värdefullt för Elias att se att han måste fortsätta träna. Och, byta grupp nu till D-gruppen som han har provat på att träna i. 
 
Elias blev sedan uttagen till att simma sista sträckan frisim i lagtävlingen för P11 och yngre, och HSS vann guld överlägset över de andra lagen. Killen som simmade första sträckan gav laget ett försprång på en halv längd, som sedan resten utav killarna höll i ända in i mål. Så kul att se, och så omöjligt att vara tyst vid sidan av bassängen! Det var en stolt kille som tog emot medaljen.       :) 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Nu måste Elias landa i att han, om han vill fortsätta att utvecklas som simmare, måste gå över i nästa grupp som sagt och inte stanna kvar i guld-hajen som han har simmat i under året som gått. Det som tar emot är att han i D-gruppen dels inte kommer att vara starkast längre, vilket vi har sagt inte alls gör något utan egentligen bara är bra så att han kan utvecklas vidare. Sedan tränar D-gruppen tre gånger/vecka, och utöver det har längre hårdare pass, vilket tar emot. Tränarna har dock försökt peppa Elias (och oss föräldrar) att han i alla fall kan börja gå på två pass med D-gruppen för att kunna jobba vidare på tekniken, så vi får se vad det blir. Hursom är simning riktigt kul att titta på! Vem kunde anan det!?          ;) 
 
Bye for now! 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!