Badat i badtunnan!

Det härliga med att vara här uppe i stugan sommartid är att det inte är bara vår stugan som finns här, utan även två stugor till där killarnas tremänningar hälsar på och/eller bor i. Förra året bildade P tillsammans med sina kusiner och syster en förening här uppe i stugan för att de tillsammans ska lägga undan pengar som sedan kan användas till diverse gemensamma projekt som alla vill, och efter att ha samlat under ett år börjar de smått planera vad som ska göras. Till hösten ska en väg med grusparkering läggas genom skogen, vilket kommer innebära att vi kan köra bil ända fram till stugan och inte behöver ta fyrhjuligen genom skogen (vilket visserligen har varit en del av charmen med att komma hit). Till och med mummu och ukki kan då komma närmare med husbilen när de kommer och hälsar på. Förutom vägen planerar föreningen att bygga ett soldäck vid viken, och detta projektet trodde vi skulle påbörjas denna sommaren men tyvärr hinner vi inte med det. En dröm som P, och hans kusin K, alltid har haft är att även ha en badtunna här så att man fina sommarkvällar kan sjunka ner i en varm tunna för att sitta och prata bort några timmar. Nu är tunnan äntligen på plats! Även om det är provisoriskt, och den behöver byggas in nästa sommar, så är den på plats. Underbart! 
 
Härom kvällen badade P och hans kusin K i tunnan, och igår hoppade P i tillsammans med Simon och Noel. Killarna ville aldrig gå ur. Vattnet är så varmt och skönt med runt 34-35grader, utsikten är så fin, så det är verkligen underbart att bada badtunna. Åh, så de älskar det!         :) 
 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Våra tre minioner

 
 
 
Jag kan inte låta bli att syskonmatcha killarnas kläder, och jag jobbar på det så att de inte alltid ska behöva gå i likadana/liknande kläder. Men, Minion-tröjorna ovan kunde jag inte låta bli att köpa när jag såg dem då killarna och jag älskar Minionerna. Sötnötterna. Så, härom dagen hängde vi med Minioner här.       :) 
 
Idag, fredag, får vi se vad vi ska hitta på. Vi har ytterligare en karantändag framför oss, så det blir inga stora utsvävningar. Vi behöver dock handla, och egentligen borde vi gå runt lite i skogen och plocka ihop sopor som räven har norpat åt sig och spridit ut. I tio år har P och jag varit här uppe i stugan på somrarna och aldrig tidigare har vi stött på något djur, förrän nu. Förra veckan, när jag var ute på morgonen, stod det plötsligt en räv vid vår sittgrupp utanför stugan (ungefär där kortet på killarna ovan är tagen). Gissa om jag blev förvånad. Nu, varje morgon och kväll (inte så mycket dagtid då jag antar att de håller sig ifrån ljud och människor då) går jag och spejar efter djur då jag är rädd för att något ska dyka upp när killarna är ute och leker. Räven som hälsade på hos oss har även hälsat på nere på udden och norpat åt sig deras sopor, så vi behöver städa upp lite efter den. 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Magsjuka och karantän 48timmar igen.....

 
 
 
Stackars stackars Elias. Igår morse vaknade Elias med magont och kröp ner i vår säng för att efter en timma börja kräkas. Jag trodde vi klarade oss undan magsjukan som var och hälsade på förra veckan när Simon var sjuk. Var kom denna ifrån!? Hursom, Elias låg utslagen hela dagen igår och vi ställde in oss på att hålla oss i karantän i 48timmar igen. 
 
Nu lite kräks-prat, men denna magsjuka fick oss ur balans igår. Kanske inte helt rätt uttryckt, men killarna har haft magsjuka ganska många gånger och vi känner igen den, vet hur de/den fungerar (killarna börjar kräkas på morgonen, kräks i ca sex timmar för att sedan vara jättehungriga, äta middag som vanligt och vara igång igen). Igår kräktes Elias i stort sett mellan klockan nio-tolv, för att sedan inte kräkas mer. Istället fortsatte han att ha ont i magen nästan hela tiden, med jättesmärta med jämna mellanrum (som ett tryck på magen beskrev han det som), ända fram till sena kvällen. Varje gång han fick sådär jätteont låg han ihopkrupen i fosterställning och grät av smärta. Jättekonstigt. Det har vi aldrig varit med om tidigare. Då smärtan fram emot eftermiddagen fortfarande inte hade gått över ringde jag tillslut 1177 för att rådfråga då vi inte alls visste vad vi skulle göra, och de gav oss rådet att avvakta. Vilket vi gjorde. Runt 21-tiden på kvällen ringde jag in till sjukvårdsrådgivningen igen då smärtan fortfarande inte gett sig och Elias var helt slut av smärtan (och, vi av att se honom gråta och kvida). Denna gången fick vi rådet att åka in till akuten, och vid 22-tiden hade vi klätt på oss och packat ihop för att åka in till Örnsköldsviks akutmottagning. Innan vi hoppade på fyrhjulingen för att åka genom skogen till bilen kräktes Elias plötsligt, och väl framme i bilen började han verka piggare även om han hade ont. Vad gör man då?! Det kändes lite konstigt att åka in till akuten då smärtan börjat avta, men samtidigt kändes det riskabelt att åka tillbaka till stugan utan att åka in och kolla upp magen då smärtan lika väl kunde komma tillbaka och varken Elias eller någon annan hade fått sova på hela natten då. Så, Elias och jag åkte in, kom fram vid 23.45 till sjukhuset i Örnsköldsvik och lades in. Efter alla möjliga prover (de kollade verkligen allt; feber, klämde på magen, tog blodprov, lyssnade på hjärta, på lungor, kände på testiklar, tittade i munnen/svalget och även öronen) visade de att Elias är frisk, inte har någon inflammation (ingen inflammerad blindtarm vilket de ville utesluta) och vi kunde åka tillbaka till stugan igen. Vad smärtan berodde på kunde de inte riktigt säga, men högst troligen är det en vanlig magsjuka han har, Elias. Tydligen kan det ta upp till en vecka, från det att man smittas, innan man blir magsjuk. (Jag som trott att man insjuknar inom två dagar från det att man blivit smittad.) Hursom, vid fyra-tiden rullade vi tillbaka hit till stugan och gissa om vi har trötta, både Elias och jag (även om vi hade slumrat till lite på sjukhuset), men även P som halvt och halvt hållit sig vaken och även hämtade oss med fyrhjulingen då vi kom.  
 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Så, idag har vi haft en Bara vara-dag och inte gjort många knop alls. Elias har fått hålla sig ifrån sina bröder, och då de och P hoppade i badtunnan som P fixat iordning, åkte Elias och jag fyrhjuling för att göra någonting annat. Han mår bättre nu, Elias, men det märks på honom att han är sjuk och han har bara på ett dygn magrat av jättemycket i ansiktet. Stackarn. Nu de närmsta dagarna ska han få äta precis vad han vill för att äta upp sig lite igen. Vi håller oss som sagt i karantän i 24timmar till, halva tiden har gått, och hoppas hoppas att vi andra klarar oss. På sjukvårdsupplysningen sade de faktiskt att man vid vanlig magsjuka ska hålla sig i karantän i 24timmar, och att man vid vinterkräksjukan, som är mycket värre, ska hålla sig i karantän i 48timmar. Jag med min noja tänker hålla oss i karantän i 48timmar i alla fall i fortsättningen då magsjuka är så hemskt att få och jag vill inte smitta någon med den. 
 
Ska avsluta med att berätta att akutmottagningen på Örnsköldsviks sjukhus har ett jättefint väntrum för barn. Önskar att alla sjukhus har det så, men Gävle har det exempelvis inte. Det gör mycket att komma in och kunna sätta sig i väntrummet och ha lite leksaker/barnTV att titta på (eller, leka med om man inte är för smittsam och har krafter till det) istället för att bara stirra på bänkar och väggar. Personalen var också otroligt duktiga med Elias. Elias själv var jätteduktig som orkade igenom allt även om han tyckte att vissa saker var läskiga emellanåt. Älskade älskade Elias.  
 
Nu dags att krypa ner, ta natten och sova gott. 
Nighty-Night! 
 

Slapp, lek, och kusin- och tremänninghäng

Idag har vi haft en riktig slappardag här. När regnet slutade falla strax innan lunch gick jag och killarna ut för att leka lite, och sedan dess har Elias och Simon varvat kusinhäng med tremänninghäng ända fram till läggningsdags. Innan middagen passade P, Elias och Simon på att doppa sig i sjön (som är alldeles alldeles för kall för min smak) och badade därpå badstu för att värma sig igen, så nu är det check på bad för i år om det inte blir bättre väder än så här. Jo, och sedan hittade P och kusin K en padda intill vedförrådet, och plötsligt blev gårdagens lilla groda som vi stötte på söt. Elias och tremänning A lekte länge med paddan och risk finns att de bestämde sig för att ha kvar den som husdjur och har den i en burk någonstans på ängen. Gissa om det var nöjda men väldigt trötta och lättnattade killar vi hade igen ikväll!? Riktigt lyxigt var att vi blev bjudna på middag nere på udden och äntligen hann sitta och prata i lugn och ro med Ps faster R, och kusin K och K. Kusin K, som stod för grillningen, hade även lagat i ordning hemgjord god chokladglass som intogs på altanen framför solnedgången, och hade det inte varit för alla knotten hade det varit jättemysigt att sitta där. Älskar solnedgången över sjön.   
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
 
Nu är det dags att krypa ner och ta kvällen, en ny dag väntar imorgon. 
ByeBye! 
 

Träffat en groda!

Det är så kul att höra Simon skratta av lite skräckblandad förtjusning. Idag fick han hålla en groda för första gången och han skrattade hela tiden samtidigt som han verkligen tyckte att det var spännande och läskigt på samma gång. Mest läskigt blev det nog när grodan hoppade iväg, speciellt då ingen utav oss var beredd på det, och då skrattade även jag. Jag hann fånga grodan på bild dock innan den smet. 
 
 
 
 
Innan vi släppte iväg grodan fångade P upp den igen för att låta även Noel hålla i den, vilket han också gjorde i några sekunder. Tyvärr ville grodan inte längre vara med och hoppade iväg innan jag hann dokumentera det, så istället för ett kort på en groda blev det ett på en massa händer istället. Det är inte lätt att vara fotograf jämt....          :) 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Det är verkligen grodor överallt nu här uppe i stugan då det har (spö)regnat hela dagen och man får se upp var man sätter ner fötterna när man går. Förutom att ha kikat på grodan har vi idag hängt med killarnas kusiner och tremänningar, samt hälsat på Ps kusin N och bara varit. En slappardag helt enkelt. 
 
Nu är det dags att krypa ner och ta kvällen. 
Hoppas att ni har haft en bra söndag, alla! 
 
Nighty-Night!  
 

Uppe i ett träd....

Nu är kortet nedan en vecka gammal, men jag vill ändå publicera den. Simon har kommit på det här med att kättra i träd och hur roligt det är. Jag måste säga att han faktiskt är ganska duktig på att ta sig upp, men behöver helt klart öva mer på att ta sig ned. I samband med att kortet nedan togs pratade vi om att han måste komma ihåg att han faktiskt behöver klättra ner om han klättrar upp, och att om han inte klarar av att klättra ner så kanske han inte riktigt är redo för att klättra i träd. Samtidigt önskar jag att han fortsätter att utmana sig själv då det är så härligt att se så glad han blir när han lyckas. Söte killen. 
 
foto taget med min iPhone


Det kommer helt klart bli mer klättra i träd när vi kommer hem igen. Just nu är det mest fyrhjuling som gäller här uppe i stugan.        :) 
 
Bye for now! 
 

Fredag och bara vara

Medan P röjer ris, Noel sitter och leker på fyrhjulingen, Elias och Simon plockar lite blåbär och varvar det med att åka fyrhjuling, passar jag på att diska och lyssna på Wahlgren&Wistams pod. Win win för alla. (Eller, förlorade jag på detta tro?)         :) 

foto taget med min iPhone

 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Äventyrsbadet Paradiset

 
foto taget med min iPhone


 
Idag har vi spenderat eftermiddagen på äventyrsbadet Paradiset i Örnsköldsvik och ojoj som killarna har badat. P och jag också, för den delen. För att få upp temperaturen började vi med att bada bubbelbad, sedan spenderade Noel, Simon och jag en stund på Söderhavet (en riktigt fin, genomtänkt och rolig barnpool) medan Elias och P övade på att simma och hoppade lite. Sedan har vi hängt i upplevelsebadet och Elias har även åkt massor av vattenrutschkanor med sin faster, J och kusinerna L och J som också var där. Simon, han övade på att simma han också och är helt klart redo för simskola till hösten. Riktigt nöjda killar hade vi när vi skulle avrunda dagen vid stängningsdags.         :)
 
Tyvärr hann jag inte knäppa några kort under vår eftermiddag, även om jag hade velat. Men, tips tips om man är norröver på tur och vill göra någonting någon dag: äventyrsbadet Paradiset är helt klart värt att besöka! 
 
Nighty-Night!
 

Min födelsedag idag!

 
 


 
Idag har vi firat min födelsedag här lite smått, precis som jag önskade. Vid frukosten fick jag blommor, ett Grattis-kort som får mig att le, och min födelsedagspresent (min iPhone6 som jag redan har använt ett tag då det var en kombinerad mordag- och födeseldagspresent). Istället för tårta gjorde jag till kvällen jordgubbspannacotta, vilket var alldels lagom. Jag har kommit fram till att jag inte egentligen vill fira min födelsedag med ståhej, utan är allra nöjdast med att få fira med mina killar eller träffa släkt och vänner under avslappnade former. Inte det att jag inte gillar fester, men jag gillar nog inte att all fokus ligger på mig. Att få Grattis-hälsningar räcker så gott så gott.      :) 
 
kort tagna med min iPhone


 
Nu är det dags att lägga killar och när P kommer tillbaka från mötet med stugföreningen (=alla kusiner, fastrar och sin pappa och syster) ska vi unna oss ett glas rosé och skåla för dagen. 
 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Och, TACK alla som har gratulerat och kommit ihåg mig idag, på min födelsedag!!! 
Bye! 
 

Äntligen uppe i stugan

Då är vi äntligen här, uppe i stugan. Just nu smattrar regnet ute, killarna sover och jag har pecis krypit ner i sängen, jag också. Ska vi ändå vara i karantän kan vi vara det här i stugan mitt ute i skogen. (Inte riktigt mitt ute i skogen, men nästan.) Nu är det 14timmar kvar. 
 
Ikväll, när det var läggdags, slog det mig att Elias och Simon börjar bli stora. Efter kvällsbestyren kröp de ner i sina sängar med en varsin iPad och spelade en stund. De hade kunnat ligga där hela kvällen. Sötnötterna. 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Nu, dags att sova. 
Nighty-Night! 
 

Välkommen magsjuka....

Dagen blev inte riktigt som planerat... Imorse, när vi i princip skulle packa ihop det sista in i bilen, började Simon klaga på magont för att strax därefter börja kräkas. Stackarn. Han kämpar så duktigt samtidigt som han gråter efter varje gång och säger att han inte tycker om att kräkas och vara magsjuk. Älskade killen. Jag skulle vilja säga att jag gärna tar över och är sjuk istället för honom, men just magsjuka - nej. (Hemsk mamma.) Men, jag är så fascinerad av våra killar som kräks i ungefär sex timmar för att sedan börja tjata om att de är hungriga, att de vill äta och sedan är igång som vanligt på kvällen igen. Hade jag legat sjuk hade jag varit utslagen i flera dagar.  
 
Så, idag blev det med andra ord ingen avfärd upp till stugan utan vi har bara varit här hemma och väntat ut det hemska. Nu är det 48timmar i karantän som gäller och nu funderar vi på var vi ska vara. Ska vi hålla oss här hemma och bara vara? Eller, ska vi åka upp till stugan och sitta i karantän där? Killarna blev jätteledsna när de förstod att vi inte skulle åka upp till stugan idag, och Elias och jag har pratat mycket om att vi inte kan leka med kompisar, kusiner, tremänningar eller släktingar oavsett var vi är när någon blir magsjuk. Elias förstår, även om han tycker att det är jättetråkigt. Att sitta i karantän uppe i stugan känns dock lite mysigare då vi kan gå ut i skogen och bara vara där, istället för att vänta och längta här hemma. Å andra sidan är det inte kul att ta sig iväg och sedan ha magsjukan gå runt där uppe där vi är begränsade på olika sätt. Vi får helt enkelt sova på saken. 
 
Jag som var uppe och plockade och donade i natt har varit helt slut idag, så nu är det dags att ta en tidig kväll. Hoppas hoppas hoppas att vi, resten av familjen, klarar oss från denna hemska magsjuka och att vi slipper se den på ett tag igen.

Hoppar ni har haft en bra måndag!  
Bye Bye!
 

En söndag med poolhäng och en massa massa tvätt.....

Medan killarna har haft en söndag vid poolen har denna mamman idag tvättat och sorterat tvätt som aldrig förr. Jag är fånig på det sättet, men våra kläder som vi tar med oss när vi ska iväg på semester vill jag ska vara rena (såklart) och det innebär då att om de används en eller två dagar innan avfärd så måste jag tvätta de sista maskinerna dagen/kvällen innan. Sedan vill jag så klart att det ska finnas rena kläder när vi kommer hem från semestern så att jag slipper knäppa på en maskin med tvätt det första jag gör när vi kommer hem, vilket innebär att det måste tvättas. Det är inte det att vi inte har kläder, men vi har favoritplagg, så tvättat har jag gjort och näst sista maskinen är igång nu. 
 
Trots att det stundtals har varit mörka moln på himlen har det annars idag varit en jätteskön dag. Elias har haft sin kompis G här, samt kompisen E, och det har varit full fart i poolen hela tiden. (Jag var lite orolig för hur det skulle gå för Elias med två kompisar här, men det gick alldeles utmärkt.) När det var dags för middag bestämde killarna sig för att äta middag ute. Sötnötterna. Kunde åter inte låta bli att knäppa ett kort....         :)
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Vi avslutade denna söndagskväll med bad tillsammans med killarnas faster K och kusinerna J och L som kom förbi. Så skönt att åter ta ett kvällsdopp i varm pool, även om vi idag 'bara' hade 34grader varmt. P och jag har bestämt oss för att köpa med oss en pool upp till stugan så att vi kan bada varmt där uppe också i väntan på att badtunnan ska hitta sin plats. Vardagslyx delux.  
 
Imorgon far vi upp till stugan och jag ser fram emot att träffa alla P's kusiner, killarnas kusiner, tremänningar och hela tjocka släkten. Det enda som oroar mig är att det tydligen ska vara jättemycket, verkligen jättemycket, mygg denna sommar och vi får se om vi måste hålla oss inomhus en del. (Tänker främst på Noel som inte kan vifta bort mygg och då lätt blir myggbiten stackarn. Och, Simon också för den delen.) Men, vi får se. Det viktiga är att vi kommer iväg och får träffa alla. Och, får åka fyrhjuling. Som killarna har längtat.        :) 
 
Nighty-Night! 
 

Poolhäng....

Det blev bad och plask tillsammans med familjen ikväll, även om det blev efter middagen på kvällen. Och, det är så här vi vill ha det, P och jag, med runt 37grader varmt i vattnet. Så underbart skönt. Man kan bada hur länge som helst och det har vi verkligen gjort idag. Om några dagar, när vi åker upp till stugan, ska vi ta med en badtunna samt panna upp, och det är den pannan som vi har testkört här hemma. Det lutar nog åt att vi skaffar oss en panna hem också så småningom, eller så får P koppla in pannan nere i källaren på poolen så att vi kan fylla på med varmvatten när som.
 
Det var i alla fall väldigt nöjda och trötta killar som somnade lätt ikväll. Elias badar på som vanligt och är verkligen trygg i vattnet, och det är så coolt att se Simon bli tryggare och tryggare dag för dag. Noel, ja han verkar inte alls bekymrad och trivs jättebra i vattnet han också. Hamnar han under reser han sig, hostar och sedan är han igång igen. Sötnötterna. Att bada så här är verkligen sommarlov för mig! 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Nighty-Night! 
 

Bad och plask trots mörka moln!


foto taget med min iPhone 


Trots mörka moln på himlen hänger Elias och Simon just nu i poolen tillsammans med granntjejen M. Med pannan på och 33grader varmt i vattnet verkar de inte alls ha bråttom upp. Så snart P kommer hem från hangaren hoppar Noel och jag i också.       ;) 

Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye for now! 


Sol, bad och pyssel

Fredag och solen har äntligen tittat fram idag. Så jättehärligt! Så snart solen tittade fram tog Elias och Simon på sig badkläder för att hoppa i poolen, även om den bara visade 19grader, och där har killarna hängt nästan hela eftermiddagen tillsammans med sina kompisar E och A. Även kompisarnas mamma S och lillebror O tittade förbi vilket var jättetrevligt då jag också fick någon att prata med.       :)
 
Nu pausar Simon och Noel framför en film i soffan, och Elias pysslar ute tillsammans med kompisen E. (Tanken var att Elias och E skulle spela spel inne, men istället bar de ut bord, stolar och pyssellådan för att sätta sig ute och pyssla.) 
 
foto taget med min iPhone
 
 
 
Hoppas att ni också har en härlig fredag! 
Bye for now! 
 

Saknad....

Det är inte lätt när man plötsligt saknar någon. Elias och Simon sade idag: 
 
- Mamma, jag saknar kusin O. (Elias) 
- Jag med. (Simon) 
- Ja, ni har hängt ihop i en och en halv vecka så jag förstår det. (jag) 
- Ja, och plötsligt är han borta... (Elias) 
 
 
Sötnötter. Men, jag förstår dem. När man bor så långt ifrån varandra och inte hinner träffas så ofta så blir saknaden stor när man väl åker hem igen efter att ha tillbringat all vaken tid ihop flera dagar i rad. Det är bra att man kan prata och minnas det man har gjort i alla fall och titta på kort. Så, det får vi göra tills vi ses nästa gång igen. 
 
Kortet nedan togs för två helger sedan när jag och Noel åkte iväg för att lämna Elias och Simon hos mummu och ukki och killarna skulle iväg på sin efterlängtade husbilssemester. Hoppas nu att vi får till fler tillfällen att ses under hösten, men tyvärr brukar tiden rinna iväg alldels för fort med jobb och vardag. Tills vi ses får vi helt enkelt sakna kusin O.        :) 
 
 
bild via Instagram- iamisvarld


 
Nighty-Night! 
 

Lycka är att vara hemma igen

Då är vi hemma igen och åh som killarna har längtat efter sin pappa. Det blev många kramar, pussar och mys när vi kom hem, trots att klockan är mitt i natten (för killarna). Elias och Simon blev också alldeles till sig när de såg pappas nya bil parkerad på uppfarten, de längtar redan efter att bli skjutsade till förskolan/förettan i den. Sötnötterna. 
 
Imorgon ska vi packa upp, sedan ska det tvättas och packas om i några dagar och till helgen åker vi upp till stugan. Först ska vi dock ta några lugna dagar här hemma och bara pausa. Poolen fylls åter på med varmvatten och jag hoppas att vi hinner ta ett dopp tillsammans igen imorgon morgon/fm innan P ska iväg till jobbet. 
 
Avslutar med fina kort på Noel och hans nya fina favoritgosedjur. Elias valde ut den lilla tigerungen till sin lillebror när de besökte Kolmården under husbilssemestern, och jag tycker det är så mysigt att han tänkte på Noel. Noel, han går omkring och sköter om sin lille tigerbebis, kramar den och myser. Sötnöten. 
 
 
foton tagna med min iPhone


Hoppas ni har haft en bra dag! 
Nighty-Night! 
 

Fulltaliga igen!

 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Det är så underbart skönt att ha killarna runt om sig igen. (Även om det pratas, kivas, trotsas och småbråkas om vartannat.) Som vi har myst ihop både idag och igår. Älskade killar. (Det är bara P, som är hemma och jobbar, som saknas nu.) Nästan roligast dessa dagar har nog varit de fotbollsmatcher vi har spelat tillsammans här på mummu och ukkis gräsmatta; jag, Elias, Simon, Noel ibland (han har sprunigt med oss, suttit målvakt, eller hängt med i min famn och spelat match), morbror T, kusin O, moster K, samt mummu och ukki. Elias har skrattat av förtjusning och sprungit sig svettig varje gång. Jag, ja jag har också spelat fotboll, sprungit, försökt dribbla (men misslyckats nästan varje gång då jag är urusel på det), busat och skrattat. Idag när vi spelade slog det mig att det var precis det här som jag satte upp som mål tillsammans med min sjukgymnast för över ett år sedan: att kunna få leka, springa och spela fotboll tillsammans med killarna. Så underbart härligt att jag inte har, eller fick, ont i ljusken. Så underbart härligt att kunna springa runt med killarna precis som jag alltid tidigare har drömt om.       :) 
 
Nu dags att krypa ner, imorgon väntar en ny dag med fler fotbollsmatcher och massa lek. 
Nighty-Night! 
 

Redo för hämtning!


foto taget med min iPhone


Som han har tjatat, Noel, om att vi ska åka till 'mummu kukki', och hämta hem Elias och Simon. Vi skulle ha åkt redan igår kväll (vi var färdigpackade och redo), men då Noel fick 38,2graders feber stannade vi hemma för att avvakta och se att han inte blev sämre. Med lite feber i kroppen (37,6grader) åker vi nu ner i alla fall och det ska bli så underbart att få krama om killarna. Som jag har längtat!      :)

Ha en bra måndag! 

Bloggat i farten. 
Bye! En selfie...

 
foto taget med min iPhone
 
 
Bjuder på en selfie (eller, är det en groupie?) såhär på en fredag. Allt bra med vår, just nu, lilla familj. Tiden går så fort och i övermorgon får vi hem Elias och Simon. Vi längtar allihopa, till och med Noel som igår fick se ett mms på storebröderna som mummu skickat och han kunde/ville inte sluta titta på det. Sötnöten. 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Furuviksparken med Noel

Just dagar som dessa älskar jag att vi har Furuviks-kort. Medan P jobbade denna förmiddag åkte Noel och jag iväg till Furuviksparken en stund och det var jättemysigt; vi kikade på apor (Noel var dock mer intresserad av blommorna och vattnet runtom istället), vi kikade på små tamarin-apor, fiskar, får, en gigantisk gris, samt strosade runt. Att träffa getter för första gången var nog mest spännande idag, tyckte Noel, och var inte alls rädd för dem utan ville klappa och krama dem så mycket han kunde. Sötnöten. 
 
Några kort från vår tur idag: 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone


 
 
Efter att Noel hade ätit en korv med bröd-lunch och somnat unnade jag och P oss en lyxlunch på Furuviksbrygga. Inte bara lyxlunch då de serverar verkligen jättegod mat där, utan även för att priset lätt drar iväg och det kostar att äta där. Men, vi unnade oss en stund helt själva, och stunder som idag är något jag bär med mig hela sommaren och hösten. Mer än någonsin tycker jag att det är viktigt att P och jag hittar stunder för bara oss två då vi i vardagen inte hinner med det, speciellt inte med tre pratglada killar som hela tiden vill ha vår uppmärksamhet. Så, Furuviksbrygga fick det bli idag. (Lite orättvist mot Noel att han bara fick korv med bröd, men han var jättenöjd och skulle nog inte ha uppskattat maten på Furuviksbrygga mer ändå.) 
 
 
foton tagna med min iPhone


 
Hoppas att ni har en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Den jobbigaste veckan på året....

Då har den börjat, veckan på året då jag oroar mig mest hela tiden, håller mig uppdaterad på nyheter och längtar efter mess, mms eller bilder på Instagram: veckan då Elias och Simon är iväg på semeter med sin mummu och ukki. (Och, jag med andra ord då inte har någon koll alls på dem.) Tänk att det ska vara så svårt att vara lugn? Jag vet att killarna har så otroligt jättekul på alla ställen som de besöker, på Lådbilslandet, Kolmården och Barnens Göta Kanal, men ändå kan jag inte låta bli att oroa mig för att någonting ska hända. Jobbigt... 
 
Hursom, idag har Noel och jag hängt mest här hemma då vi har haft en grå och regnig dag här, och Noel har hängt på mig nästintill hela dagen. Jag kommer ihåg att jag förra året var så trött på att Noel blev så mammig veckan då storebröderna var iväg på semester, och detta år verkar gå i samma tecken. Det är bara tisdag idag och vi har många, lååånga dagar framför oss om Noel inte kommer att släppa mig alls denna vecka. Jag hoppas hoppas att det kommer att bli bättre så att veckan blir mysig för oss också. Vår lilla promenad ute på eftermiddagen var i alla fall mysig och jag blir så varm i hjärtat av småsaker, exempelvis när Noel plockade blommor till mig och P. Det är tur att dessa små stunder finns, som väger upp det jobbiga. Älskade lille killen. 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
För att även unna oss lite vardagslyx idag bestämde P och jag att vi skulle äta ute ikväll på en av våra favoritrestauranger. Väl på plats upptäckte vi dock att restaurangen har bytt ägare och att därmed även menyn hade ändrats, vilket så klart bidrog till att vi inte kunde beställa våra favoriträtter varken till förrätt eller varmrätt. Nu var maten som vi beställde faktiskt god, och det var mysigt att komma ut och äta bara vi tre, P, Noel och jag. 
 
Nu är det dags att ta kvällen.
Hoppas ni har haft en bra dag!  
Nighty-Night! 
 

Redo för husbilssemester!Då är Elias och Simon på plats hos mummu och ukki och en efterlängtad semester med husbilen väntar. Om jag redan längtar efter dem? Ja. Om det blir enklare att lämna dem för varje år som går? Nej. Om jag vet att de kommer att ha en jättebra och jätterolig vecka? Åhja! Älskade fina sötnötterna.      :) 

Bye! 
 

Familjemys och kompishäng

Idag har vi haft en helt underbar sommardag, även om det har varit lite mer moln på himlen idag jämfört med tidigare dagar. Klockan nio hoppade vi alla ner i poolen, som P värmt upp till 34grader, och vi låg i och plaskade bra länge. Så skönt och så mysigt. Simon upptäckte till sin glädje att han faktiskt håller sig flytande med puffar och kan ta sig framåt i vattnet med simtag. Elias simmade, hoppade och dök på som vanligt, och Noel upptäckte hur roligt det är att gå runt runt i vattnet med puffarna på och ville inte alls gå upp när det var dags. 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Dagen har sedan gått i packandets tecken då det imorgon är dags att skjutsa ner Elias och Simon till mummu och ukki, och sedan väntar en veckas husbilssemester för gänget. Kusin O är redan på plats och väntar på killarna, och våra killar är så förväntansfulla och uppspelta.
 
P och jag tog oss ikväll iväg till kompisar en liten stund, trots att P fortfarande inte är fri från sin förkylning och dras med lite feber. Vi hade från början planerat in Furuviksparken och AliceCooper ikväll, och det hade varit så så roligt att se konserten, men det finns inte så mycket att göra när man är sjuk och inte orkar. Trots en lite trött P var det kul att komma iväg i några timmar själva, och killarna hade lördagsmys hemma med farmor och hennes C under tiden. Guld värt, för oss alla. Tack snälla, för hjälpen ikväll! 
 
Nu, dags att packa ner det sista i killarnas väskor och sedan är det dags att ta kvällen även för mig. Killarna sover gott och det är bara mamman som donar på. 
 
Hoppas ni har haft en bra lördag! 
Nighty-Night! 
 

Välkommen härliga sommar!

Jag älskar verkligen härliga sommardagar! Vem gör inte det?! Efter att vi kom hem från Uppsala efter lunch i förrgår spenderade vi dagen på altanen runt eller i poolen här hemma: Simon och Elias badade och plaskade med kompisar som var här, Noel gick runt och lekte med vatten och jag var badvakt. 23grader var det i poolen då. Nu är vi uppe i 28grader i poolen och både gårdagen och idag, fredag, har vi fortsatt hänga runt den här hemma då det har varit helt underbart väder. Igår förmiddag var vi in till stan en kortis för att köpa ett poolöverdrag samt byta ut barnpoolen som var sönder, men annars har vi varit hemma. När P kom hem efter jobbet igår eftermiddag konstaterade han att det verkligen är sommar då vi hade poolen full med lekande, skrattande och plaskande barn och det dessutom luktade solkräm. Så härligt!        :)
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Jag hoppas på fler sådana här härliga sommardagar framöver. När man inte riktigt vet vilken dag det är, ja då har man kommit in i sommarlovs-mood va?! 
 
Hoppas ni har hunnit njuta av solen och sommaren, ni också! 
Nioghty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!