Inatt har vi campat...

Inatt har vi campat och imorse vaknade vi i vår lilla familj upp i husvagnen på flygplatsen. Så jätteskönt att vakna upp där det är helt helt lugnt och inga krav finns. Elias klev upp själv, satte sig i soffgruppen, knäppte på TVn och satt sedan och tittade en stund, medan jag och gubbsingen låg och drog oss en stund i sängen. Nu har vi fått i oss frukost, tagit morgonkaffe med svärfar som också kommit ut, och nu ska vi bara vara hela dagen. Skönt!  :)

Ha en skön Valborg! Bye!

Flyttat ut.

Jag har packat och förberett i några dagar och nu till slut har jag flyttat ut. Det är inte det enklaste att få ner allting i kartonger och pappkassar, men nu är det gjort och jag kommer att så småningom få gå igenom och sortera upp allting ordentligt. Det viktigaste är att skrivbordet är tomt och att jag inte behöver åka tillbaka till jobbet mer - jag är med andra ord mammaledig nu. Konstigt, men sant. Tråkigt, men sant, för jag kommer att sakna mina närmaste arbetskamrater så otroligt jättemycket. (Har sagt det jättemånga gånger, jag vet, men det känns så tråkigt att lämna dem.)  Lite roligt i eftermiddags var när jag fick hjälp av sex jättesnälla elever, som jag i vanliga fall aldrig har. De fick alla en pappkasse full med saker att bära och följde mig sedan genom personalrummet ut till parkeringen där jag hade gubbsingens bil. Vi måste ha sett roliga ut där vi gick i karavan med alla kassar då till och med chefen kikade ut från ett konferensrum för att se vad det var som pågick egentligen.  :)   Måste komma ihåg att tacka dessa elever på skolavslutningen.

Tack för detta läsår, härliga elever och underbara kollegor!!!!!!! Jag kommer att sakna er!!!!!
Bye!

Sista arbetsdagen på väldigt........

Då är den här, sista arbetsdagen på väldigt väldigt länge. Igår sade min klassföreståndarkollega att det inte är någon kort semester jag ska på, utan snarare på en väldigt lååång segling jorden runt, i en eka. Och jaaa.... det är en ganska bra liknelse. Åh, vad jag kommer att sakna mina två rumskollegor, alla skratt och alla tokigheter!   ;)

Idag har jag några lektioner som jag ska hoppa in på, och sedan ska jag försöka hinna med att bli färdig med allt plock. Om jag inte blir det, ja då får jag lämna över allt som det är istället. Jag får sänka kraven på mig själv.

Några timmar kvar, sedan går jag hem. Bye Bye!

Uppdatering.

Uppdatering. Är hemma nu efter en ganska intensiv dag på jobbet. Hade tänkt fortsätta med undanplock och uppföljningar, men fick hoppa in som vikarie istället och har haft fullt upp hela dagen. Hoppade in på en fransklektion och konstaterade att jag totalt glömt bort all franska som jag en gång i tiden har lärt mig, och när jag försökte komma på något att säga så var det bara spanska ord som dök upp i huvudet på mig. En tjej satt och smålog och viskade tillslut 'Det där var också spanska', när jag trodde att jag hade fått till det på franska. Jag kunde inte göra annat än skaka på huvudet och ge upp. Efter lektionerna och konferensen blev det bara att slänga ner alla papper på skrivbordet, som ska sorteras/sängas, i en pappkasse, så får jag försöka hinna med det sista imorgon istället.

Bilen, ja den är på verkstan och de har kört fem felsökningar i eftermiddag. Givetvis fungerade servon när jag körde dit bilen vid lunch, och givetvis har den fungerat precis som den ska under felsökningarna. Nu får bilen övernatta på verkstan och så får vi se vad den säger imorgon istället. Snälla Maddi skjutsade mig från jobbet så att jag till slut kunde ta bussen sista biten hem. Var nästan lite skönt att åka buss och slippa köra bil.   :)

Nu: gubbsingen och Elias är på väg hem, det blir middag snart, sedan lek och bad en stund, och kanske jobb om jag orkar. Vi får helt enkelt se.   :)

Bye Bye!

Näst sista arbetsdagen.

Då är det torsdag morgon, näst sista arbetsdagen och idag måste jag verkligen hinna med att få undan allt på mitt skrivbord. Min stackars efterträdare har denna vecka levt på stående fot i ett kaos, och det ska nog bli skönt för henne att få en ordentlig arbetsplats att flytta in i och få upp sina egna saker.

Idag ska även lilla bilen in på felsökning och jag hoppas att killarna på Bilservicehuset kommer på vad det är för fel. Och, att det inte kommer att kosta skjortan. Under hela påskhelgen fungerade bilen precis som den skulle, ingen servo krånglade alls, och jag var jätteglad. Nu, i tisdags när det åter var en tidig morgon för bilen och mig, protesterade servon igen som den gjort tidigare. Jag undrar jag om den heller inte tycker om tidiga kalla morgonar, och längtar till sommaren och min mammaledighet den också.  :)

Nu fixa det sista och sedan jobbet. Idag hoppar jag in och har lite spanska också. Kul!
Bye Bye!

Onsdag och åter jobb.

Då så, då är det onsdag och åter jobb. Imorse var det dock tungt att stiga upp ur sängen, och jag ser fram emot lite sköna sovmorgnar från och med nästa vecka.  ;)

Får som sagt se om jag ska hoppa på vik idag, eller om det blir fortsatt plock i arbetsrummet, och kanske även på språkinstitutionen. Jag är ändå lite imponerad av mig själv att jag lyckats släppa mina klasser/grupper så pass som jag har gjort och överlåtit allt till min vikarie/efterträdare. Då hon tillhör ordinarie personal som är tillbaka från föräldraledighet nu, vet jag att hon fixar undervisning galant och inte alls behöver mig där som stöttning, så jag håller mig tillbaka. Men, för en person som mig, som vill ha kontroll på allt, är det inte alltid det lättaste.  ;)

Nu kläder på och iväg till jobbet. Bye!

En bra dag på jobbet.

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Jag har äntligen äntligen hunnit ta igen en massa pappersarbete som jag har legat efter med i flera veckor. Så jätteskönt. Kan dock tänka mig att en del arbetskamrater tycker att det är lite väl lyxigt att jag går där och donar med mitt utan att ha lektioner, medan de som vanligt ska hinna med allt vad planeringar, lektioner, för- och efterarbeten heter. Och, visst jag förstår dem, men samtidigt tänker jag unna mig just den lyxen för hur det än är så tar mitt pappersarbete också på krafterna och jag utför ändå ett jobb. Idag har jag dock hunnit med det mest akuta pappersarbetet, så skulle någon vara sjuk imorgon hoppar jag gärna in som vikarie. 

Här hemma har vi tagit det lugnt efter jobb och dagis idag. Elias har ej kläckt ur sig fula ord under dagen vilket är bra (jag frågade lite försiktigt på dagis när jag hämtade), och jag hoppas att han har glömt bort dem helt och hållet. Däremot sade han de mest underbara orden när han skulle gosa mellan gubbsingen och mig i sängen ikväll: 'ja älskar dig, mamma pappa'. Åh, så underbart mysigt det är att höra orden. Måste nästan skaffa mig en diktafon och spela in honom.  ;)

Nu lite TV och rättning innan det är dags att sova.
Bye!

Måndag vecka 17.

Måndag vecka 17 och jag ska påbörja min sista arbetsvecka, hoppas jag. Det hade varit riktigt skönt att få sova vidare i sängen, men jag behöver tömma min arbetsplats och fixa det som inte hunnits fixas än - så det blir jobb. På To Do-listan står även ett samtal till MVC nu på morgon.

Ha en bra vecka! Bye!hmm..... oj då..... oops.....

hmm..... oj då..... oops.....

Den senaste veckan har Elias somnat sent om kvällarna, vilket bland annat beror på våra sovmorgnar vi har tagit. Ikväll var inget undantag och ikväll fick han ligga mellan oss och mysa i sängen innan han skulle somna.

Vi, gubbsingen och jag, tänkte att vi skulle kika på Total Blackout som går på kanal5 under tiden vi låg och myste ihop. Kombinationen en vaken Elias och ett så galet program som Total Blackout blev inte riktigt bra. Vid något tillfälle, när det hälldes kräftor och ålar i ett kar där någon satt, kläckte gubbsingen ur sig ett "Shit!", och gissa vem som härmade efter! Jag och gubbsingen blev så paff, och då Elias fortsatte kläcka ur sig 'shit!' vid rätt tillfällen kunde vi inte sluta skratta (vilket givetvis uppmuntrade vår lille kille att fortsätta kläcka ur sig ordet). När skrattet väl lagt sig och vi fortsatte titta på programmet, hörde Elias ett "HerreGud!" på TVn, och givetvis började han upprepa detta uttryck också. Det svärs en hel del på TV (i alla fall i detta program)!

Nu hoppas hoppas jag att Elias imorgon när han vaknar har glömt bort sina två ord/uttryck som han lärt sig ikväll. Har dock en känsla av att vi kommer att behöva be om ursäkt för vår killes språk på dagis de kommande dagarna. Ajajaj...... Vi måste passa oss ordentligt för vad vi säger här hemma från och med nu! Rackarns härmapa.

Bye Bye!

Årets första cykeltur.

Idag har vi tagit årets första cykeltur, Elias och jag. Tanken var att vi skulle cykla bort till några kompisar och ta en välförtjänt vätskepaus där, men de var inte hemma så vi styrde om rutten till lekparken istället. Elias var nog lika nöjd med det och åkte rutschkana, åkte traktor, samlade stenar och sprang runt runt. Väl här hemma har jag nu tagit igen mig en stund i soffan - det är tungt att cykla!!! Och, jag känner mig som en nybörjare varje år innan jag kommer på snitsen till slut. Extra spännande är det med en liten kille därbak, för då vill man verkligen inte ramla.
Bye!

Jag får verkligen skämmas!

Ska skälla på mig själv nu:

Jag får verkligen skämmas! Jag har ingen koll alls på vad jag egentligen bör ha fixat och vara färdig med när det gäller denna graviditet och nu när vårt andra lilla knyte snart kommer. Blir man så nonchalant? Eller, är det det att man har fullt upp mest hela tiden??? Har nog ställt frågorna förut, men upprepar dem ändå. Jag skäms!

Här om veckan fixade vi äntligen graviditetsförsäkringen, så det är gjort. Nu, när jag sitter och funderar på om jag ska vara hemma de fyra dagar som återstår denna månad, eller om jag ska ta och jobba ändå, har jag kikat på Försäkringskassans info om ledighet och insett att jag borde ha skickat in ett moderskapsintyg från MVC så att jag kan ta ut föräldradagar innan graviditeten. Moderskapsintyget!?!?!? Det har jag totalt glömt bort att be om när jag varit iväg på undersökningarna, och inte har min barnmorska sagt något heller. Klantigt!!!

Så, imorgon blir det till att ringa MVC och be om ett intyg och sedan skicka iväg det direkt till Försäkringskassan. Tiden det tar för dem att behandla den, skicka mig nya papper och sedan behandla dem, ja den kommer att vara ett antal veckor säkert. Det kommer att dröja med utbetalning.... suck.... Ska jag istället ta ut föräldradagar för Elias när jag ska vara hemma? Men, då måste han vara hemma hela tiden och inte alls gå på dagis, och då kan jag inte vila ut mig som jag hade tänkt. Åter igen, suck.....

Det blir med andra ord jobb denna vecka, i och för sig bara fyra dagar, men jobb ändå. Ska som sagt ringa MVC, och även Försäkringskassan imorgon, och så hoppas jag att det på något sätt går att lösa maj-dagarna som jag har tänkt att vara hemma innan knytet kommer. Eller, så får jag ta och jobba fram till förlossningen. Vore rätt åt mig som inte har koll..... får verkligen skämmas!!!!

Bye!


Till hangarn.

På eftermiddagen och kvällen var Elias och jag iväg till hangarn för att hinna träffa gubbsingen lite idag. Och, ojoj så kul Elias hade det. För det första var det mysigt att äta middag i husvagnen som vi har stående vid flygplatsen. Men, sedan var nämligen farfar också på plats, och Elias fick hjälpa honom att fixa bilen vilket vår lille kille var överlycklig för. Det är en väldigt snäll och tålmodig farfar Elias har, som låter honom vara med och 'panga' på bilen. Elias ville inte alls åka hem ikväll.
När det var dags att sova ikväll låg Elias och jag i sängen och pratade en stund. Jag vet inte hur många gånger jag upprepade att det bara är farfars bil man får 'panga' på, ingen annans. Inte pappas bil. Inte mammas bil. Inte mummu och ukkis (mormor och morfars på finska) bil. Bara farfars bil. Elias höll med och upprepade allt jag sade, så nu återstår att se om tjatet gick in eller om gubbsingen och jag någon dag kommer upptäcka en buckla i bilen efter att vår lille kille fått tag på något att slå med......

Bye!

Påskafton.

Igår, på påskafton, fortsatte vi att fira lite påsk hos mina föräldrar. Elias fick måla några påskbrev, och sedan fick han och kusin Oskar leta påskägg med lite gott i. Elias har inte ätit godis än, så i detta påskägg fick han druvor, äppleklyftor, Loops och en liten smurfgubbe att leka med. Då hans mormor och morfar köpt ett litet tält blev det lite mys och äta i tältet, och killarna gillade den skarpt.


Igår kväll packade vi sedan ihop igen, allihopa. Bror, Karin och Oskar for söderut hem till sig, medan jag och Elias åkte hem vi också. Elias sov hela vägen hem, och idag har vi en lugn dag här hemma.

Bye!

Älskar det här vårvädret!

Åh, vad jag älskar det här vårvädret!!! Det är helt underbart att vara ute, och lycka är att Elias kan vara ute så mycket som han är här hos sin mormor och morfar. Imorse, precis som igår, vaknade Elias upp och kusin Oskar var den första han nämnde. Sedan lekte de två killarna ihop medan jag åter igen fick mig lite sovmorgon. På förmiddagen har vi varit iväg till lekparken en stund, och Elias och kusin Oskar hade fullt upp hela tiden. Även jag fick gunga lite med Elias - och hade sedan jätteproblem att ta mig ur gungan. Den vita bollen till höger på gungan är då jag.   ;)
Bye!

Lugn skön härlig dag.

Åh, vilken lugn skön härlig dag det har varit idag. Typ.   ;)

Elias vaknade upp med ett ryck imorse och sa 'Ossar ropar!'. Sedan skulle han ner och leka med sin kusin klockan halv sju på morgonen, och det har han gjort hela dagen. Fullt ös har det varit, hela tiden. Efter lunch däckade killarna i sina vagnar och sov gott ute, för att sedan fortsätta lekandet hela eftermiddagen och kvällen. På eftermiddagen har vi även haft släkten här på fika, och nu sover killarna gott i sina sängar. Jag, ja jag har försökt hänga med i svängarna lite jag med under dagen, passat på att sova lite eftermiddag, och nu ikväll har vi njutit av en jättegod smörgåstårta. En lugn skön härlig dag, alltså.

Bye!


Nu har vi......

Nu har vi äntligen packat ihop, Elias och jag, och ska sätta oss i bilen för en färd ner till mina föräldrar. Åh så kul det ska bli att träffa bror och Karin, och inte minst Oskar!!!! Elias och jag längtar!!!! (Och, gubbsingen får så mycket tid i hangaren han vill i två dagar.)    :)

Bye Bye!

Förmiddagen på ultraljudsavdelningen.Då är vi hemma igen efter att ha spenderat förmiddagen på ultraljudsavdelningen med koll, mätningar, en massa väntan och slutligen läkarsamtal. Det var så skönt att träffa en så bra, rak och förtroendeingivande läkare, så när vi var färdiga på sjukhuset var vi jättenöjda, både jag och gubbsingen. Så skönt att det finns bra läkare!  :)

Under natten till idag tog gubbsingen och jag beslutet att vi egentligen inte alls vill prova på ett vändningsförsök, trots att allt då kommer att leda fram till ett kejsarsnitt. Av någon konstig anledning hade vi båda en konstig känsla av att om vi försöker oss på ett vändningsförsök så kommer någonting gå jättefel. Jag tror att vi båda fick den känslan när vändningsförsöket kom på tal redan igår. Samtidigt vill vi så jättegärna föda normalt, så diskussionen har verkligen gått fram och tillbaka.

Mätningarna barnmorskan gjorde idag visar i allla fall att vårt lilla knyte i dagsläget väger ca 2,5kg, och kommer att bli max 1kg tyngre under de fyra veckor som är kvar. Läkaren i sin tur sade faktiskt att det är helt fullt möjligt att försöka sig på en normal födsel om det är det vi vill, även om vi inte gör ett vändningsförsök. Gissa om vi är lättade!!! Visst måste vissa kriterier uppfyllas om vi ska försöka oss på en normal födsel, exempelvis måste värkar komma igång och allting måste flyta på utan hinder. Men, precis så var det med Elias och det är vi helt inställda på även nu. Så, efter samtalet med läkaren stod vi kvar vid beslutet att inte ge oss på ett vändningsförsök, vi ger vårt knyte ytterligare tid att själv vända sig, och sedan provar vi på en normal födsel och hoppas på det bästa. Beslutet känns jätterätt.

Lite intressant är att läkaren under vårt samtal berättade att det under hennes tio år bara varit ett vändningsförsök som inte gått riktigt som väntat. Jag berättade då att jag faktiskt har en kollega som varit med om precis samma sak, och det visade sig att det var hon som gjorde vändningsförsöket. Sedan berättade hon även att riskerna när man föder normalt, med ett kejsarsnitt i bagaget, visserligen bubbleras, men att det handlar om risker på 0.5% som dubbleras till 1%. Så, det är inga stora risker att tala om egentligen, men ändå risker.

Mycket förlossningssnack nu, och jag ber om ursäkt för det. Men, det är den verkligheten vi lever i nu och några veckor framåt. Hur som, gubbsingen och jag var så lättade efter dagens samtal så vi firade med lite sen frukost och fika på ett jättemysigt café på stan som jag missat. Dit måste jag absolut igen någon gång.   ;)Bye Bye!


Våra val.

Skärtorsdagen 2011. Då är det dags att åka in på ett vändningsförsök om en liten stund. Åh vad jag hoppas att vårt knyte har vänt sig inatt, men det har den nog inte. Vi gick och hoppades länge med Elias också, men se hur det gick.

Det är inte det att jag tycker att vändningsförsöket på något sätt är jobbigt för mig, utan gubbsingen och jag är mer oroliga för knytet. Med Elias hade vi nog inte riktigt förstått att det alltid finns en risk med vändningsförsök, så vi tog allting allt eftersom saker och ting dök upp. Vi hade inte packat med någon väska då ens. Men nu, då en kollega fått akut kejsarsnitt efter ett vändningsförsök har gubbsingen och jag förstått att det faktiskt kan sluta på det sättet även för oss; att vi kanske blir fyra i vår lilla familj redan idag, att vi får ett litet knyte som föds fyra veckor för tidigt. Är faktiskt orolig.....


Våra val idag är följande: 

Om vi hoppar vändningsförsöket får vi inte föda naturligt som vi hoppas, utan det kommer att bli ett planerat kejsarsnitt. Visst kan knytet vända på sig, det säger även läkarna, men sannolikheten för det blir mindre och mindre då barnet växer mer och mer, så de garderar sig med kejsarsnitt.

Om vi försöker med ett vändningsförsök, och det ej lyckas, ja då rekommenderar läkarna att det åter blir ett planerat kejsarsnitt då jag redan fött med kejsarsnitt en gång. Riskerna att föda normalt ökar efter att redan ha fått ett kejsarsnitt, och den risken rekommenderar läkarna givetvis inte att man tar. Givetvis spelar knytets storlek in här också, och om knytet är för stort, ja då blir det kejsarsnitt.

Om vi försöker med ett vändningsförsök, och det ej lyckas, kan det bli akut kejsarsnitt på en gång om någonting inträffar med knytet, eller mig för den delen. Det går inte på något sätt att gardera sig mot att det inte t.ex. ligger en navelsträng runt halsen på knytet som vid vändningsförsöket dras åt och det blir komplikationer.

Om vi försöker med vändningsförsök, och det lyckas, ja då hämtar jag Elias på dagis i eftermiddag och då vi åker ner till mina kära föräldrar ikväll. Vi hade tänkt fira lite påsk hos dem och jag håller verkligen tummarna för att det är detta scenario som vinner idag. Håll tummarna ni med!   :)

Bye!


Vårt andra ultraljud.Ja, då har vi varit iväg på vårt andra ultraljud idag. Eftersom jag förra gången inte fick ha med mig gubbsingen och Elias in i ultraljudssalen direkt, utan gå in själv först på koll, hade jag innan förberett Elias på vad som komma skulle (så gott det går att förbereda en liten tvååring) och laddat själv så att jag skulle stå på mig ifall någon skulle säga att killarna var tvugna att vänta utanför. Denna gången var det dock en jättegullig sköterska som tog emot oss, en sköterska som inte alls hade någonting emot att Elias följde med, och allting gick jättebra. Vi har åter småkikat på vårt knyte i magen, tagit hjärtkurva, och allt är som vi trodde - knytet mår jättebra och sitter skönt i säte (precis som storebror gjorde).

Så, nu har vi varit tvungna att planera om morgondagen då vi ska in på ett vändningsförsök. Varken gubbsingen eller jag är helt glada åt vändningsförsöket, men vi får nog helt enkelt ta det. Vi processar det hela just nu och det är så jättemånga tankar som far igenom huvudet.....

Elias ska, lite snabbt inplanerat, till dagis imorgon, vilket blir kul för honom. Tyvärr missar vi dock Elias första påskfirande och det däremot känns jättetråktigt. Jag vet att vi som föräldrar inte alltid kan vara med på allting, att saker och ting kommer att krocka lite då och då, men ändå..... hade varit så jättekul att se honom som påskgubbe. Måste be dagisfröknarna ta kort på honom.   :)

Nu planera och tänka igenom morgondagen lite till, alla möjliga scenarion, och konstatera att vi inte alls är redo för detta. Hoppas knytet vänder på sig inatt!

Nighty Night!

Förmiddagen.

Idag på förmiddagen har Elias fått följa med mig till MVC. Jag var iväg förra veckan, men då barnmorskan var osäker på hur vårt andra lilla knyte ligger i magen så ville hon att jag skulle komma in idag. Gubbsingen har möten inbokade nu under förmiddagen så Elias fick snällt följa med mig istället, och det gick jättebra. Nu har vi en tid inbokad i eftermiddag på ultraljud och får då se hur det står till i magen och vad vårt lilla knyte säger. Ska faktiskt bli lite roligt med ett andra ultraljud.   :) 

När vi väl var färdiga med undersökningen idag ville Elias inte alls gå hem från vårdcentralen, utan istället stanna och leka med de roliga leksakerna som fanns där. Nu vet jag att det inte är helt optimalt att stanna kvar i ett väntrum på en vårdcentral när man är färdig, men då vi har påsklov och all tid i världen (och då det endast var en man i väntrummet) så lekte Elias på en stund med bilarna. Han var jättenöjd. 
På vägen hem tog Elias och jag vägen via biblioteket och lånade med oss böcker hem. Gubbsingen kom för någon vecka sedan på att vi kanske skulle behöva låna böcker om syskon så att vi kan förbereda Elias på det som komma skall. Så, idag har jag lånat med några böcker som handlar om att få ett syskon, samt några böcker att sjunga med till då Elias gillade dem skarpt när han var mindre. Under tiden jag letade böcker passade Elias på att leka med en lite äldre kille som också var på biblioteket, och de lekte jättebra ihop där de klättrade och smet in i kojan med jämna mellanrum. Lite småroligt är att Elias ibland har börjat ropa 'umman!' när han ropar på mig. Detta gjorde han på biblioteket en bra stund, innan jag kom på att det var han som ropade och att det var mig han ropade på. Elias gör precis som sin pappa: säger pappa 'gumman' till mig, ja då säger Elias 'umman' till mig också (utan att veta vad det egentligen betyder). Lille söte kille! Eller, härmapa, vilket man nu föredrar.   ;) 
Nu är vi hemma för lunch och vila, sedan bär det som sagt av till stan och ultaljud. Ska bli spännande!

Bye Bye!

Jag älskar den här lille killen...

Jag älskar den här lille killen av hela mitt hjärta.... det är bara så. Han är det bästa jag någonsin åstadkommit, och den som skiner upp varenda eviga dag. Han är helt enkelt det bästa som finns. Orden räcker inte till...  :)
Visst är han cool!?!?!?!?!
Bye!

Hemma på förmiddagen.

Idag har vi bara varit hemma på förmiddagen, och inte gjort mycket alls. Elias fick en förmiddagsdusch, och ojojoj så han duschade och städade. Han hittade duschskrapan och skrapade och skrapade duschkabindörrarna tills han var nöjd, vilket tog ett tag. Sedan hittade han en liten tvättlapp som han skrubbade och skrubbade duschkabindörrarna med, vilket också tog ett tag. Kändes skönt att ha tiden att bara sitta och titta på när han städade, utan att behöva stressa eller ha en tid att passa. Tänk om viljan att städa och hjälpa till finns kvar även om femton år, vore fantastiskt bra.  :)

Sedan har Elias och jag bakat en bra stund med leklera, vilket faktiskt var lite kul. Det är så skönt när Elias leker en längre stund med samma sak då han i vanliga fall inte alls har ro till det, och idag bakade vi ormar för fullt både han och jag. 
Nu sover vår lille kille, gubbsingen jobbar, och jag ska ta och få lite gjort jag också. Vet inte vad jag ska ta tag i, men någonting måste det bli. I eftermiddag måste Elias och jag ta oss ut en stund, sedan iväg och handla mat, och slutligen sköta vardagssysslorna här hemma. En helt vanlig dag med andra ord.

Bye!

Ludvika - Restaurang Piren.

Nu är vi hemma efter en tur via Ludvika - Borlänge - Falun. I Ludvika stannade vi till och åt lunch på Restaurang Piren, och om man passerar Ludvika någon gång så rekommenderar jag absolut den restaurangen. Själva restaurangbyggnaden ser inte ut att vara mycket för världen utifrån, men inne var det fräscht och maten var riktigt god. Sommartid kan jag tänka mig att även utsikten är riktigt nice då restaurangen ligger precis vid sjön Väsman.

Både gubbsingen och jag uppskattade dagens tur via de värmländska skogarna och Dalarna, då vi annars alltid far hem via E18 där det egentligen inte finns så mycket att se. I sommar kommer vi troligtvis ta samma tur igen och då stanna till med husvagnen i och kring Kopparberg då det är jättefin natur där. Sedan måste vi bara stanna till på Kopparbergs bryggeri och smaka på en cider, bara för att. Nu vet vi var den ligger.   ;)

Bye Bye!

Underbara påsklov.

Idag vaknade jag till klockan åtta, konstaterade att det är måndag, att jag i vanliga fall hade varit på jobbet redan, men att jag nu åter fick krypa ner i sängen och somna om. Underbara påsklov, säger jag bara!  :)

Efter en sovmorgon har vi, i vår lilla familj, nu tagit oss morgonkaffe på altanen, packat ihop våra saker och ska åka hemåt igen. När Elias vaknade imorse var han nästan direkt på väg ner till sin mormor och morfar för att leka, och blev lite smått besviken när vi berättade att de hade åkt iväg och jobbat. Nu däremot, när jag lovat honom att vi ska åka hit igen om några dagar, och då förhoppningsvis även träffa kusin Oskar här, är han nöjd igen. Han gillar att vara här, hos sin mormor och morfar, och det är bra.   :)

Så, nu far vi hemåt igen och idag tar vi dagen som den kommer och har inte alls bråttom någonstans. Vi har påsklov!
Bye!


Söndagen den 17april

Idag är det söndagen den 17april 2011, och idag har Elias namnsdag. Idag fyller även min svägerska Karin år, och då hon bor så långt bort (ända nere i Göteborg) så säger jag ett Grattis här och skickar en liten blomma också.   :)

Grattis Grattis Karin!!!! Hoppas du har haft en bra dag och att vi ses snart!
krams!
Bye!

Grillat till lunch.Idag blev det grillat till lunch, och åh så gott det var. Det hade varit en perfekt LCHF-lunch, bestående av grillad karré och halloumiost, och därtill sås, smörstekta champinjoner och broccoli, om det inte varit för ölen jag tog till. Men, det var så jättelänge sedan jag drack öl, och det är så gott till grillat - så nu blev det så helt enkelt. Mums!   ;)Ett lunchtips bara sådär.
Bye Bye!


Idag har äntligen det....

Idag har äntligen det efterlängtade vårvädret tittat fram här, och vi (främst Elias) har varit ute och lekt nästan hela förmiddagen. Elias har burit småstenar lite hit och dit, blivit runtskjutsad på traktorn som finns här, samt lek i lekparken med sin mormor. Han har haft det jättebra med andra ord. 
Jag, å andra sidan, har tagit det lilla lugna och mest bara njutit av vårsolen, samt tittat på när Elias har lekt. Det räcker bra det också.   :)
Bye!

Vårshopping.

Idag har Elias vårshoppat med mig och sin mormor. Det är lite kul att Elias gillar att handla kläder, och han fastnade speciellt vid Bamse-hyllan på Lindex. Därifrån fick han med sig två par Bamse-strumpor. Förutom dessa har han idag fått två par vårskor, en fodrad vår/höstjacka, samt en riktigt omtyckt keps som han vägrade ta av sig i butiken. Perfekt vårshopping.   :)


På vägen hem igen till mina föräldrar stannade vi till på ICA Maxi och handlade lite mat. Där tog Elias sig en biltur i butiken. Jag måste säga att jag gillar skarpt deras familjeparkeringsplatser som de har. När jag är ute själv och handlar med Elias måste kundvagn/vanlig vagn alltid stå bakom bilen där bilarna åker medan jag lastar av matkassar etc. Med breda familjeparkeringsplatser får kundvagnen/vagnen plats bredvid bilen, istället för bakom, och man slipper oroa sig för dåliga bilkörare som kan köra på vagnen barnet sitter i. Riktigt bra ju! Me like!  ;) 

Avslutar med en bild på gubbsingen och Elias, tagen idag. Ibland säger Elias: "Pappa ä en stooor kille. Ejias ä en liten kille." Det stämmer, eller vad sägs?!?!   ;) Bye Bye!


Det var länge sedan jag....

Det var länge sedan jag träffade mina kära föräldrar, så nu har vi packat ihop och åker till dem i några dagar. Ett perfekt sätt att påbörja påsklovet. Elias har tjatat och väntat tillräckligt länge på att vi ska packa färdigt, gubbsingen och jag, så nu äntligen far vi.

Bye Bye!

Mysigt avslut.


Idag blev det ett mysigt avslut på detta år med min klass. Min klassföreståndarkollega och Maddi överraskade sista halvtimman med lite fika, blommor och ett jätteägg, vilket jag blev jätteglad för. När jag hemma visade gubbsingen vad jag hade fått skrattade han lite och konstaterade att de känner mig och vet vad jag tycker om.   ;)   Kommer att sakna alla, speciellt mina närmaste kollegor, jättemycket!

Jag fick även tre rosor under veckan, så någonting rätt har jag gjort under året. Bye!


Sista dagen innan påsklovet.

Sista dagen innan påsklovet, sista rycket - sedan ska jag njuta fullt av våren och hoppas att vårvädret fortsätter att hålla i sig. Elias första påsklov börjar också snart.  :)

Bye!

Kärleksveckan i bilder.

Är åter hemma efter en hel arbetsdag. Är dock något vilsen och känner att jag inte har koll på någonting nu när schemat är rubbat och det händer en massa annat på jobbet. Idag, klockan fyra, blev jag jättestressad då jag satt och skrev ett mail och kom på att jag skulle hämta Elias på dagis en kvart senare. (Det tar en halvtimma att åka från jobbet till dagis.) Så, jag sparade mailet jag skrev på, slängde ner allt pappersarbete som jag har att fixa och stressade iväg hemåt. I bilen, på vägen hem, kom jag efter en stund på att det faktiskt är torsdag idag, och att Elias brukar vara på dagis ända till halv sex då vi i normala fall har konferens på eftermiddagen. Så, inte hade jag behövt stressa hemåt utan kunnat jobba på nästan en timma till. Men, jag hämtade Elias ändå och dagisfröken blev jätteglad då hon fick sluta en timma tidigare idag.   :)

Imorgon är det sista dagen på Kärleksveckan och klassen har jobbat på jättebra med allting. I och för sig är det alltid svårt att sysselsätta alla elever mot slutet, när en arbetsuppgift nästan är klar, men alla har ändå skött sig och jag är så stolt över 'min' klass. Kommer verkligen att sakna dem när jag går hem på mammaledighet.

Här kommer Kärleksveckan i bilder:
 Bye Bye!


Det är torsdag morgon.....

Det är torsdag morgon, solen skiner, och jag har åter fått sova en hel natt. Lycka! Elias är inne i en lugn period och vaknar inte alls under natten, vilket givetvis gör att vi får sova ut, gubbsingen och jag. Jag hoppas att detta lugn håller i sig. Att jag sedan heller ej haft ont i varken ljumske eller foglossningar under natten gör att jag verkligen är utvilad på morgonen.

Så, snart bär det av till jobbet för ytterligare en dag i Kärleksveckans tecken, och idag kommer det vara mest föreläsningar för klassens del. Vi ska även se till att få färdigt tavlan. Det är nog allt.

Ha en bra torsdag! Bye!

Faktiskt riktigt roligt på jobbet.

Är hemma med mina killar efter en arbetsdag igen. Idag var det faktiskt riktigt roligt på jobbet, och jag är så stolt över mina elever som bjuder på sig själva, som ställer upp på alla uppdrag och som gör det bra. Idag har det dansats en del (och hade jag orkat hade jag själv varit med), det har sjungits, och sedan har klassen börjat göra en tavla som jag tror blir riktigt bra. Dessutom har jag fått en ros, som jag blev jätteglad för. Bilder kommer, troligtvis imorgon eller fredag.

Nu ska vi grilla här hemma, sedan ska Elias och jag spendera kvällen ihop då gubbsingen ska på klubbmöte på flygklubben.
Bye!

The force.......

Nu har jag sovit en hel kväll och natt, och har då åter kraft inför dagen och därmed jobb. Får se hur jag mår ikväll sedan. Jag ska alldeles snart åka iväg till jobbet, men ska bjuda på detta först:
Åh, vad jag gillar den lille killens/tjejens energi och vilja. Visst får det en att le!   :)
Use the force! (Det ska jag göra idag.)
Bye!


Snart erkänna mig besegrad.

Jag ska nog snart erkänna mig besegrad. Och, gulliga Maddi på jobbet har nog rätt i att jag bör gå hem och bara ta det lugnt tills vårt andra lilla knyte kommer. Jag är så trött så trött efter arbetsdagarna nu så det finns inte. Dessutom har jag börjat känna av halsont, och näsan har börjat rinna lite smått, igen.

Så, nu tackar jag för mig och tar kvällen. Jag orkar inte något mer. Har jättemycket att göra, men det får bli imorgon eller en annan dag istället. Jag har bara tre dagar kvar att jobba denna vecka, så jag ska försöka orka med dem och de får gå på stålvilja om inte annat. Det är planen. Jag får se imorgon hur jag känner då.

Nighty-Night!

Kärleksveckan.

Idag kickar Kärleksveckan igång på jobbet och jag ser fram emot alla glada elever som får ta ett avbrott från lektioner och prov och ägna sig åt lite roligare aktiviteter i några dagar. Jag har själv missat Kärleksveckan då jag varit mamma-ledig de två senaste åren, så det ska bli roligt att ta del av shower, föreläsningar och allt annat som det kommer att bjudas på.

Tydligen är det 15e året som Kärleksveckan är inne på, och igår berättade chefen om hur allting hade börjat. På ett BIG-läger var det en elev som sista dagen hade undrat om de inte skulle kunna ha en temadag om blommor och bin, och detta blev starten till Kärleksveckan. Det som är lite roligt är att det var Thomas Dilevas systerson som en gång kom med förslaget, och tydligen var han väldigt lik sin morbror på den tiden.   :)

Så, nu iväg och fixa till klassrum och annat som behöver förberedas inför dagen/veckan.
Bye!

Ibland är det bra att man....

Ibland är det bra att man är själv med sina tankar; speciellt när man är trött, har ont och ingenting är bra. Då är det inga roliga och trevliga tankar som dyker upp i huvudet, speciellt inte på mig, och speciellt inte när jag upptäcker att vissa saker bara blivit lämnade på köksbordet imorse och ingenting är förberett inför eftermiddagen och kvällen. Grrr.....

När Elias och jag kom hem idag var en sådan stund, och hade gubbsingen varit hemma hade stackarn säkert lämnat mig (tills jag blivit trevlig igen om inte annat) om jag kläckt ur mig allt jag tänkte. Nu har jag istället moffat i mig godis, morrat klart i huvudet åt saker och ting, legat en stund och gosat med Elias i soffan, och är därmed på något bättre humör. Trött, men på bättre humör. Gubbsingen ringde just och meddelade att han är på väg hem, och utan att han vet om det så är lugnt för honom att komma hem.

Så, planen inför kvällen är att bara vila och gubbsingen får fixa middag och allt annat som ska fixas idag. Elias har som vanligt fortfarande energi kvar, och blir nog jätteglad när pappa kommer hem och orkar leka med honom då hans mamma bara ligger i soffan och inte orkar göra något. Stackars lille kille, som har en sådan tråkig och trött mamma just nu....

Bye!

Sista arbetsveckan börjar.

Sista arbetsveckan börjar och jag säger åter igen: Jösses!

Idag har eleverna ledigt och vi ska ägna dagen åt ämnesarbete, iordningställande samt förberedelser inför temaveckan som börjar imorgon. Min plan är att jag ska försöka vara så effektiv som möjligt, och försöka hinna få in lite eget arbete mellan varven också. Det borde gå, på något sätt....

Nu, fixa det sista innan jag ska dra mig iväg. Ha en bra vecka! Bye!


Vårt arbetsrum.

Gubbsingen och jag har äntligen tagit tag i vårt arbetsrum och håller på att städa och ställa iordning där för fullt just nu. (Jag tar och vilar mig i denna stund och passar på att blogga då.) Jag vet inte hur länge arbetsrummet har stått som lager och inte användts till något, men nu så. Bra att han stod på sig, gubbsingen, vid lunch när vi diskuterade hur vi ska göra. Vi hann med att rensa en del medan Elias sov, och nu är Elias med för fullt och städar, precis där vi går och städar givetvis.

Jag har även listat ut gubbsingens plan ikväll. Jag vet att han vill ha upp sin dator, samt sina tre skärmar, på skrivbordet så att han kan börja köra lite flygsimulering. Hans plan, eller förhoppning, är nog att jag somnar tillsammans med Elias klockan åtta så att han kan sitta och ägna sig åt datorer och flygning hela kvällen utan att behöva oroa sig för vad jag tycker. Ska kanske offra mig och somna tidigt och låta honom få en egen kväll som han hoppas.   ;)

Bye Bye!


Försäkring.

När vi väntade Elias kändes det som att jag hade ganska bra koll på allt jag kunde ha koll på. Nu, när vi väntar vårt andra lilla knyte, har jag ingen koll alls. Jag vet inte om det beror på nonchalans då jag tyckt att "jaja, vi har gjort det här en gång förut och det gick ju bra", eller om det bara är det att det är fullt upp hela tiden med allt så jag/vi inte hinner tänka till.

Hur som, idag har jag tecknat en VäntaBarn-försäkring via Trygg-Hansa som kan vara bra att ha ifall det händer någonting med mig eller vårt knyte vid födseln. Vi tecknade samma försäkring när vi väntade Elias också, och det känns tryggast att ha den bakom sig när det nu snart är dags. I och för sig gick allt bra med Elias, vi behövde aldrig utnyttja försäkringen och pengarna vi betalade är ju därmed borta, men man kan aldrig veta. Så, då kör vi på en försäkring även denna gång och nu är den teckand som sagt. Vilken tur att jag gick in på www.gravid.se igår av en slump och kom på att vi missat det.   :)

Nu ska gubbsingen och jag äta sen lunch. Elias har ätit köttfärsås och sover gott redan. Vi tog oss sovmorgon till klockan nio imorse, hela familjen, och dagen är därmed något förskjuten. Men, det är smällar man kan ta en söndag.   ;)

Bye!

127 timmar.

Det var länge sedan vi såg en lördagsfilm, gubbsingen och jag, men nu äntligen. 127 timmar. En riktigt bra film, och jag är fascinerad över att James Franco lyckas bära upp hela filmen så bra som han gör. Att filmen bygger på en sann historia gör den bara ännu bättre. Det var bara vid ett tillfälle som jag gömde mig bakom gubbsingens hand och inte vågade titta.   ;) Nighty-Night!

Tågbana.

Elias älskar sin tågbana. (Tack snälla morbror Tommy, moster Karin och kusin Oskar för den!!!!) Lekandet går dock i dagsläget ut på att sortera alla saker, snarare än att åka runt med tåg och bilar som hör till. Det är jätteintressant att observera Elias när han sätter igång, och han är otroligt noggrann med att saker hamnar på rätt plats. Fy den som försöker rubba hans ordning.   :)Lille söte kille!
Bye!

Killarna ute och plockar lite.

Igår när jag hämtade Elias nämnde en av dagisfröknarna att han så smått börjar bli förkyld då näsan börjat rinna igen. Och, så är det. Igår kväll torkade vi den där näsan med jämna mellanrum, och den fortsätter att rinna idag också. Elias har i och för sig sovit bra inatt, och hela natten i egen säng, trots förkylning i kroppen, men nu på förmiddagen somnade han redan vid halv elva-tiden i min famn och fick ta sig en förmiddagslur. Vi antar att han behövde sova, så då fick han göra det och kommer att få göra det under hela helgen. Typiskt det här med förkylningar, de kommer och går i ett.....

Nu är killarna i alla fall ute och plockar lite, Elias rensar undan löv i källartrappen och gubbsingen kartonger, medan jag tar mig an plockandet här inne. Det är blå himmel ute, men det blåser rackarns kallt. Får se om det blir en promenad till eftermiddagen, eller om vi håller oss på gården då också.


Bye for now!


Nu är....

Nu är Elias och jag äntligen hemma efter fredagens dagis/jobb. Vi har hunnit vara till affären för att köpa mat, och ikväll blir det grillat när gubbsingen kommer hem från mötet i storstaden. Elias bestämde att vi ska grilla majs, och jag lade till karré på menyn. Gott!  :)

Bye!

Allting äntligen som det ska.

Fredag, och nu är allting äntligen som det ska igen; jag är pigg, solen skiner ute och både mina killar ligger och sover uppe. Ska kanske rätta mig lite: Elias ligger i min säng och försöker somna om. Han är jättelycklig och uppspelt då han nyss (när han kom tassande för att fortsätta sova hos mig) upptäckte att pappa kommit hem under natten, och har inte riktigt ro till att somna. Men, han försöker ändå, och jag hoppas att det lyckas annars blir det en lååång förmiddag för hans del.

Jag ska snart ta mig iväg till jobbet, som vanligt, och idag blir det två lektioner med prov. För en vecka sedan hade jag smått panik när jag tänkte på allt jag måste hinna med innan jag går hem, men på något konstigt sätt har den där paniken försvunnit. Detta har varit sista veckan med vanliga lektioner, så det jag inte hinner få till nu det hinner jag helt enkelt inte få till. Men, jorden går inte under för det, eleverna lider heller inte av det, och min vikarie kommer faktiskt inte heller lida av det heller. Så, varför stressa!?! Det är bara min ambition och vilja som får sig en törn, och det får jag ta.   ;)

Ha en bra fredag! Bye!

Det är äntligen......

Det är äntligen torsdag och sent ikväll kommer gubbsingen hem. Trots att jag gick och lade mig tillsammans med Elias igår kväll är jag trött idag, och jag antar att det beror på en tuff och intensiv vecka, samt tråkigt väder idag. Det värsta är att det just är torsdag idag; det innebär en arbetsdag fram till fem, sedan hämta Elias vid halv sex-tiden och hem för att ta tag i middag och bad ikväll. Gissar att jag kommer att somna vid åtta-tiden idag igen, men vad gör man!?!?

Just nu ligger vår lille kille och sover uppe, så det är dags att gå och väcka honom alldeles straxt. Igår, när jag lämnat av honom på dagis, kände jag mig jättehemsk då jag på morgonen hade försökt få honom att skynda sig, blivit irriterad och konstant sagt åt honom att inte försöka mysa med mig på morgonen då jag inte har tid och mina lektioner börjar klockan åtta. Hur ska en liten två-årig kille veta vad ordet "skynda" betyder? Och, hur orättvist är det inte med en mamma som är stressad och inte tar sig tid på morgonen till mys och gos när en liten behöver det??? Det är därför jag avskyr att lämna på dagis i början av veckan då lektionerna börjar så tidigt.

Idag däremot, har jag sovmorgon/planeringstid, vilket innebär att jag har all tid i världen för lille killen. Så, nu ska här gosas och mysas, vare sig Elias vill eller inte.   ;)

Bye Bye!

Remember the Titans.

Åh.... det finns en film som jag inte kan sluta tycka om. Handlingen är klockren, huvudrollsinnehavarna, samt birollsinnehavarna, är superba, man skrattar, man gråter och man får någonting att fundera över när filmen är slut..... Remember the Titans är troligtvis den bästa filmen jag någonsin sett.... Och, den baseras på en sann historia.

Om ni har missat den - se den!!!!! Jag har åter kikat på den, för säkert åttielfte gången.   ;)
Bye Bye!

Namnsdag.

Idag har mina killar namnsdag. En liten blomma till dem var, från mig. Grattis Grattis! Elias fíck ett litet paket från sina kusiner också, och blev jätteglad.    :) Bye Bye!


Föräldrarådet.

Det måste ge lite vuxenpoäng att gå med i Föräldrarådet på dagis/skola. Eller? Jag är i alla fall jättenöjd med att ha gått med, och önskar att vi föräldrar som sitter med nu kommer att åstadkomma bra saker under tiden våra barn går på vårt dagis. Idag hade vi vårt andra möte och det kändes faktiskt jättebra att vara med.

Jag ska erkänna att anledningen till att jag gick med i Föräldrarådet var från början att jag vill ha någonting att göra under hösten när jag åter går hemma med vårt andra lilla knyte. Jag vill ha några meningsfulla möten att gå på, möten där jag kan träffa andra föräldrar och prata om annat än blöjbyten och bebissnack. Sedan tycker jag om att engagera mig i saker och ting, och förhoppningsvis lära mig en och annan sak längs vägen.

Nu, efter första mötet och dagens möte, kan jag inte låta bli att istället känna ett ansvar. Ett ansvar mot Elias. Under fem år av sitt liv kommer han spendera så jättemycket tid på dagis, nästan all sin tid egentligen, och visst ligger det på gubbsingens och mitt ansvar att se till att den tiden blir så bra och givande som möjligt? Visst pratar vi med dagispersonalen varje dag om hur det har gått för Elias, och visst försöker vi vara med på avslutningar etc. Men, det är egentligen det andra runt omkring som jag vill vara med att försöka påverka; exempelvis hur skolgården ser ut, vilket företag som ska servera maten (och då vill jag absolut inte ha in Sodexo) etc. Om inte jag gör min röst hörd, samt lägger in önskemål, vem gör det då? Kan jag räkna med att någon annan gör det?

Jag vet inte om det är så att Föräldrarådet har fått en negativ klang runt om på förskolor och skolor. När man som lärare nämner Föräldrarådet är det ofta inte alls så många föräldrar som vill medverka, och för att en klass ska ha någon representant brukar det sluta med att någon förälder lite smått motvilligt går med på att gå på mötena. Nu förstår jag att folk har ett privatliv och kanske inte vill lägga sin fritid på möten som handlar om dagis/skola, men hur det än är så är det ens egna barns vardag det handlar om och då har man rätt att tycka till och en skyldighet att säga ifrån om någonting inte är så bra. Eller, är det bara så att jag är en överdrivet jobbig förälder som ska lägga sig i allting?????    

Det ska ändå bli spännande att se vad vi kommer att lyckas med under kommande år, vi som sitter med i Föräldrarådet. Och, jag ser verkligen fram emot Fixardagen som vi ska anordna i slutet av maj - det ska bli riktigt roligt att gå runt och måla och dona på dagis. Eller, så kommer jag att sitta i en solstol med ett litet knyte i famnen och titta på när alla andra håller på att fixar saker. Det fungerar det också - bara jag får vara med och påverka.   ;)

Bye Bye!

Sedan imorse har...

Sedan imorse har dagen rullat på i ett och nu är det snabbstädning som gäller innan det bär iväg på möte med Föräldrarådet på dagis. Elias ska få två timmar farmor-tid under tiden jag är iväg, och det blir kul för honom. Får se om jag däckar när jag kommer hem efter mötet, eller om det fortfarande finns kvar energi till pyssel och städ. Har faktiskt lust att städa just nu, och då det inte händer så ofta så det gäller att passa på.   ;)

Bye Bye!

I bilen på vägen hem....

I bilen på vägen hem från jobbet idag kom det åter en känsla av lycka över mig när jag kom på att solen faktiskt skiner och det är underbart vårväder ute. När jag jobbar hinner jag tyvärr inte reflektera över vädret så mycket, så att det varit fint väder idag hade jag totalt missat.

Hur som, när jag sedan kom fram till dagis för att hämta Elias blev jag jätteglad när jag upptäckte att barnen var ute och lekte på eftermiddagen. Äntligen! säger jag bara. Under vintern har det varit så mörkt, kallt, halt, blött och trist på eftermiddagarna vid hämtningsdags, så barnen har varit inne och lekt i lekhallen. Visserligen tycker Elias om lekhallen jättemycket, men det är så skönt att han får vara ute mycket nu när våren kommer. Ute kan han göra av med mer energi, samt leka, plaska och kladda hur mycket han vill. Tvätt har jag ingenting emot så länge Elias får upptäcka världen (det vill säga gården på dagis, och de utflykter vi tar), och jag räknar med bättre nattsömn när han får ordentligt med frisk luft om dagarna.

Lille söte killen blev i alla fall jätteglad när han såg mig, och precis som inne kom han springande emot mig och så fick jag en jättekram.   :)Bye!
 


Näst sista arbetsveckan.

Det är åter måndag och jag går in på min näst sista arbetsvecka. Känns jättekonstigt!!!!!!! Vad ska jag sedan göra hemma i en månad??? Visserligen har vi ett påsklov som kommer snart, men sedan då? Och om detta lilla knyte inte alls vill vara lika punktlig som Elias var (han kom på dagen då han var planerad), utan dröjer i en-två veckor till!?! Åter igen - känns jättekonstigt!!!!!!!

Idag är det i alla fall en vanlig måndag på jobbet med ämneskonferens först och sedan lektioner. Ska försöka börja städa lite smått i klassrummet så att inte mina saker ligger kvar och skräpar, så att min vikarie kan flytta in med sitt. På svenskan skriver mina elever rent sina sagor för fullt och det börjar så smått bli dags att läsa upp dem också. Det finns en hel del att göra idag, så dags att ta tag i dagen.   :)

Ha en bra måndag! Bye!


GävleBro.

Då det varit en regnig dag for vi i eftermiddags iväg till GävleBro så att Elias skulle få leka av sig lite i bollhavet. Visserligen tog det ett tag innan vi kom iväg då Elias kom på att han ville leka ute en stund innan vi skulle åka bil, och speciellt roligt blev det när han hittade sin stora lastbil under altanen. Den gick han och drog på en bra stund, samt flyttade snö lite hit och dit. Under tiden passade gubbsingen på att packa bilen, och jag njöt lite av solen som tittade fram. 
 


Väl på GävleBro var det faktiskt inte alls bollhavet som lockade denna gång, utan lekrummet där en söt tjej också lekte. Det är så kul att studera Elias när han leker, eller hamnar i nya situationer; för det första studerar han alla i sin omgivning ordentligt, och gör det en lång stund, sedan vågar han sig in i leken. När han väl börjar leka är han jätteglad, skrattar och blir till sig. Det är så roligt att titta på. Innan vi for hem igen hittade Elias även en musse-karusell (kan man kalla det för det?) att åka i, och satt länge i den, rattandes för fullt. Första gången han provade på en sådan blev han rädd, men skam den som ger sig.  :)


När vi väl satt i bilen var han trött, lille killen, så middag, bad och läggning ikväll har det inte varit några problem med. Nu hoppas vi på en hel natts sömn igen, och gubbsingen och jag ska hinna med att få lite egen tid nu då han far iväg på tur imorgon.

Bye Bye!

Hemma och pyssla idag.

Elias och jag tog oss sovmorgon idag, söndag, och vaknade upp klockan åtta. Tolv timmars sömn fick vi inatt, men ändå är jag trött idag och jag tror att det beror på vädret. Ute är det grått, blött och trist, inte alls någonting man blir pigg av.

För vår del blir det att vara hemma och pyssla idag. Gubbsingen behöver förbereda och packa ihop inför mässan nästa vecka, och Elias och jag tar åter dagen som den kommer. Det blir nog inte roligare än så här hemma idag. 

Bye! 
 

På flygklubben.

Nu är vi hemma efter att ha spenderat några timmar på flygklubben. Gubbsingen är nöjd och glad då han har fått prata flygplan, jag är nöjd då jag har fått jobba lite, och Elias är nöjd och pigg då han fått sova ute i vagnen (där bara mössan syns på honom) och sedan fått köra både bil och traktor. Nöjda familjen.  :)Bye Bye!


Gosis.
Nog är han vår, gubbsingens och min, lille kille allt - Elias. För en liten stund sedan gick han upp i sovrummet för att hämta sin snuttefilt, nu har han krypit ner i soffan, gosat ner sig och tittar på Bolibompa-morgon. Precis som vi tycker om att göra. (Alltså, krypa ner i soffan och gosa - inte nödvändigtvis titta på barnprogram.) Älskade lille söte kille. Gosis, som jag kallar honom.   :) 

Bye!

GRATTIS GRATTIS!!!

Idag fyller min allra käraste mamma år, och jag hade så gärna velat fira henne. Men, det får bli en annan gång när vi är friska i familjen. Istället säger jag här GRATTIS GRATTIS mamma!!!!!!!!! Hoppas du har en bra dag och här kommer en liten vårbukett till dig från oss.  
Bye Bye!

Imorse tog jag mig....

Imorse tog jag mig iväg till jobbet, och gubbsingen lämnade av Elias på dagis innan han for vidare på sitt. Det har med andra ord varit en vanlig fredag hos oss, dock med fortsatta inslag av hosta etc. På jobbet hade jag även svårt att koncentrera mig då jag har så mycket att ta igen, och vet inte alls var jag ska börja. Suck.... Hur var det här med extratimmar på en dag, eller en extra dag på en vecka. Gick det att ordna???

Snart kommer gubbsingen hem och i kväll blir det bara middag och lugn kväll i soffan. Jag hade gärna åkt hem till mina föräldrar och vilat upp mig, och då Elias saknar dem jättemycket hade det varit perfekt. Men, vill inte alls smitta dem med denna förkylning - så vi blir bara hemma i helgen. Får se vad vi hittar på, och om vädret är på vår sida.

Nu, gos med lille killen.   :)
Bye!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!