Det blev en jättesöt liten kille!!!!


Det blev en jättesöt liten kille!!!!Tidigt tidigt idag, tisdagen den 31maj 2011, klockan 00.17 kom han till världen: en liten kille som väger 3244g och är 48cm lång. Allt gick bra, och ojojoj vilken känsla det var att föda. Ska inte alls gå in på detaljer, men trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle klara av detta. Men, jag lyckades - med hjälp av gubbsingen och den finska sisun.   ;)

Tanken var att vi skulle åka hem idag vid lunch, men istället är vi kvar på BB på övervakning. Knytet, eller vår lille kille, mår bra och vi hoppas på att få åka hem vid lunch imorgon istället. Gubbsingen och Elias var förbi och hälsade på en sväng i eftermiddags och Elias var helt fascinerad av bebisen, och klappade den jättesnällt på händerna. Eftersom lillebror sov hela tiden tröttnade han dock efter en stund och gick och hälsade på de andra som fanns ute i korridoren här på BB. Han är plötsligt så stor, vår Elias. Längtar efter att få sitta och gosa med honom hemma i soffan.

Nu är det kväll och vi, lilla knytet och jag, ska sova igen. Vi passar på att sova så mycket som möjligt och samla krafter så att vi orkar med att återgå till vardagen hemma. Mer uppdatering kommer.

Avslutar med en liten filmsnutt som gubbsingen tog under förmiddagen.


Bye Bye!

Det är snart dags för.....

Jag vet inte vad jag gjorde igår eftermiddag, men inte hann jag med att skriva något här. Sedan sov jag hela kvällen då jag var trött. Dagen bara försvann.  

Nu är det ny vecka, måndagen den 30maj. Det är snart dags för gubbsingen och mig att åka in på ytterligare en kontroll på förlossningen. Jag hoppas vi får ett igångsättningsdatum, eller vad det nu kan bli, jättesnart så att vi får träffa vårt knyte. Det är dags för det, tycker jag. Först ska Elias iväg till dagis bara, och jag packa med mig det som behövs.

Ha en bra vecka! Bye Bye!

Då är det söndag.

Jag gör ett nytt försök: Då är det söndag.   ;)

Imorse fick jag sovmorgon, vilket var jätteskönt. Elias fortsätter att sova oroligt och kommer in några gånger varje natt, och oftast är det jag som leder honom tillbaka till sängen då gubbsingen inte vaknar lika lätt. Så att vakna klockan tio idag var inte alls fel.

I och med att jag vaknade så sent har halva dagen försvunnit, känns det som, och jag har inte hunnit med mycket alls. Elias sover nu, och gubbsingen och jag ska få i oss lite lunch innan han åker iväg till stan en sväng. I eftermiddag ska troligtvis Elias och jag också åka in till stan, eller snarare till hangaren, så att Elias får åka lite gräsklippare eller traktor en stund. Jag hoppas solen bestämmer sig för att stanna så att vi kan vara ute och bara vara.

Men, nu som sagt lunch.
Bye Bye!


Grillkväll hos kompisar.

Igår kväll blev det grillkväll hos kompisar och det var jättekul att komma iväg. Det bjöds på hur mycket mat som helst, riktigt trevligt roligt sällskap, samt en massa prat och skratt. Även Elias hade jättekul då han för det första valde att äta middagen med tjejerna inne i vardagsrummet (vi vuxna satt på altanen), och för det andra fick busa med Meja vilket han har velat göra länge. Slutligen lärde han sig att åka sparkcykel och hann leka en massa ute på gården också.


 
Tack jättegulliga Madde och Jeppe för kvällen! Och, även ni andra som var där.   ;)
Bye Bye!

Tidigare idag hörde.....

Tidigare idag hörde Madde med -e av sig och bjöd in oss på grillkväll hemma hos dem. Åh, så kul att hitta på något tycker jag och att träffa kompisarna. Så, snart ska vi åka dit och Elias ska få leka lite med Meja vilket han har sett fram emot hela dagen. Gubbsingen och jag har dealat om hur många öl han får dricka ikväll, för.... vad är en grillkväll utan öl till!?!?! Tror nog att även jag ska ta en, det är så gott! 

Sedan kan jag konstatera att jag inte var vaken i förmiddags när jag skrev förra inlägget. Det är bra att ni finns där ute som håller ordning på mig och snällt talar om vilken veckodag det är. Tack, snälla Johanna!   ;)

Bye Bye!

Det är söndag och jag har....

Det är söndag och jag har varit vaken sedan klockan sju imorse, nästan i alla fall. Elias vaknade då, glad och pigg, och ville gå ner och leka. Jag, som fortfarande var jättetrött, bestämde att det fick bli lite Pingu på morgonen, lade mig i soffan, med Elias intill mig och somnade nog sedan till en liten stund. Tror att jag har vaknat till nu, efter dusch och en kopp kaffe, men är inte helt säker.

Igår kväll, när vi låg och pratade i sängen gubbsingen och jag, började knytet för första gången sparka ordentligt och länge i magen. Tidigare har knytet mest rört sig, bara sparkat till en kort liten stund, och sällan så mycket så att andra har hunnit med att känna efter när jag sagt till, men nu var det mycket och länge. Jag tycker det är jättemysigt när den sparkar och rör sig, så jag säger ingenting om det. Men, det som fick mig, och sedan även gubbsingen när han lade handen på magen, att reagera var att det hela tiden sparkade nertill i magen. Antingen ligger knytet som en fällkniv med både huvud och fötter nedåt, eller så har den rackarn gått och vänt sig igen. Ska absolut be att de gör ett ultraljud när vi kommer in till förlossningen så att vi vet vad vi har att vänta oss.

Hursom, idag har vi inte några som helst planer här hemma, utan ska bara vara. Gubbsingen fick sin efterlängtade universalkontroll av märket Logitech HarmonyOne igår i present, så den vill nog han programmera under dagen. Sedan fick gubbsingen även en jättefin blomkorg med rosor i, och dessa rosor måste planteras i korgen helst idag. Funderar på om Elias och jag ska ta det projektet då det gick bra att plantera blommor förra gången. Vi får helt enkelt se.    :)

Bye Bye!


GRATTIS på födelsedagen, gubbsingen!!!

Imorse, när vi vaknat till men låg kvar i sängen sade jag Grattis till gubbsingen som fyller år idag. Elias satt bredvid oss i sängen och hörde oss prata, och jag undrade om även han kunde säga Grattis till pappa. Svaret blev: 'Ja kan inte säga Grattis.'. Åh, så vi skrattade, gubbsingen och jag. Han är bra rolig ibland, vår lille kille.

Väl nere i vardagsrummet försökte jag hinna fixa till snöret på födelsedagspaketet, som jag hade gömt i vår fotpall, innan gubbsingen skulle komma ner. Elias undrade givetvis vad jag höll på med, och jag svarade då att pappa ska få paketet men att vi måste vänta en liten stund. Jag kan nu konstatera, så här i efterhand, att vår lille kille inte alls är något för att hålla hemligheter. Så snart gubbsingen kommit ner gick Elias och pekade på fotpallen, talade om för sin pappa att 'pappas paket ä där!', och ville absolut visa den. Så, det var bara att lyfta på locket till fotpallen och kika ner i den - på födelsedagspaketet. Sedan var han nöjd, Elias, efter att ha fått visa paketet. 

Nu är äntligen födelsedagspaket, kort och blommor fixade och vi ska snart bege oss ner till stugan, till svärmor, och fira gubbsingen där. Så, vi säger:


GRATTIS på födelsedagen, gubbsingen!!!


Bye!


Det är fredag och snart.....

Det är fredag och snart har en hel arbetsvecka gått igen. Ute regnar det och vi funderar på vad vi ska hitta på idag. Vi vet vad vi ska göra i eftermiddag/ikväll, men förmiddagen är oplanerad. Elias är inte helt nöjd med min städning igår utan går och sopar lite här och där för att förbättra resultatet. Bra att vi har en ordningsam liten kille här hemma som ser till att gubbsingen och jag inte fuskar.   ;)

Ha en bra fredag! Bye!


Städats här hemma.

Idag har det på fullt allvar städats här hemma. Det är vardagsrummet som har fått sig en ordentlig genomgång och nu är det faktiskt skönt att bara sitta där och ta det lugnt. Inga små, eller stora, dammtussar dansar längs med golven längre, kataloghögen är rensad och Elias leksaker är undanplockade, åtminstone ända fram till imorgon när nya lekar sätter igång. Är riktigt nöjd med mitt verk och har berömt mig själv flera gånger ikväll.   :)

Trots att jag städat hela dagen, vilket i och för sig inte kan räknas som en heldag i vanlig ordning då det går så otroligt långsamt för mig, så har knytet inte sagt något utan är nöjd med att vara där han/hon är. Gubbsingen är lite orolig för att den bestämmer sig för att komma imorgon, men jag har lovat att knipa i sådana fall. Just nu är allt lugnt i alla fall här i vår lilla familj.

Bye Bye!

Läser på Aftonbladet om....

Läser på Aftonbladet om tornadon som slagit till i staden Joplin, Missouri USA, och då om den lilla 15-månader gamla killen. Åh, så hemskt att som förälder hålla i sitt barn, kämpa för sitt liv och sedan tappa greppet och förlora barnet. Även när tsunamin i Thailand år 2004 slog till var det föräldrar som försökte rädda sina barn och hålla dem i famnen, men som inte orkade då krafterna runt om till slut var för starka.

Jag hoppas att jag aldrig aldrig i hela mitt liv behöver vara med om någonting i närheten av en sådan upplevelse. Stackars föräldrar. Hur går man vidare??? Och jag, jag bör inte läsa nyheter då jag blir så upprörd varje gång. 

Bye! 
 


Usch och fy för denna natt!!!

Usch och fy för denna natt!!! Den ende som har sovit gott inatt är nog Elias, som vaknade upp med ett leende på läpparna och ett "Hej!". Rackarn.

Jag vet inte vad det är, men den senaste veckan har Elias sovit jätteoroligt och kommit intassande till oss ett par gånger varje natt. Först trodde jag att det var det att han kände på sig att bebisen är på väg, att någonting nytt är på väg att hända då vi har pratat om det så mycket, att han var orolig för det, men nu vet jag sjutton. Måste läsa på om det är någon utvecklingsfas han håller på att gå igenom, eller om han bara är mer närhetsberoende just nu.

Hur som, redan klockan tio igår kväll tassade Elias in till oss och ville sova i vår säng. Sedan låg han där och sov gott, och sparkade på både gubbsingen och mig. Efter att vi burit tillbaka honom till sin säng kom han in till oss igen vid ett-tiden, och fortsatte sova gott i vår säng. När jag till slut gav upp, efter att en lång stund fått oönskad sparkmassage i ryggen, gick jag istället och lade mig i Elias säng. Ska erkänna att mina moderskänslor just då var långt djupt begravda någonstans där det inte gick att hitta dem. Efter en liten kort stund hördes sedan en jätteduns och därefter gråt då Elias i sömnen for runt i sängen och därmed slutligen ur sängen (som är ganska hög) och ned på golvet. Det enda jag då orkade tänka var: 'mmmm... så går det om man ligger och sparkar andra så de måste flytta sig. skyll dig själv.' Hemskt! 

Efter att Elias farit i golvet, stackarn, sov han sedan några timmar åter i sin egen säng, för att sedan komma intassande till oss igen. Jag, fortfarande jättetrött, sade åt honom att gå och lägga sig i sin egen säng och att jag skulle komma in och klappa om honom. En kort stund funderade jag på om jag skulle strunta i det sista och försöka sova vidare, men det var himla tur att jag ändå gick in. Elias, som drack en himla massa vatten under gårdagen/kvällen, hade överfull blöja, hade kurat ihop sig och låg på en blöt madrass i blöt pyjamas. Stackars lille kille. Och, där infann sig moderskänslorna igen, så efter pyjamasbyte etc har Elias åter sovit i vår säng, tätt intill mig fram till det att vi vaknade.

Jag är med andra ord trött idag. Nu har inte knytet på något sätt meddelat att han/hon har tänkt att komma idag, och jag hoppas faktiskt att det inte blir idag då jag inte har några krafter. Ska passa på att vila mig igen då Elias är på dagis och leker, och sedan får vi helt enkelt se.

Bye Bye!


Just nu är mina killar.....

Just nu är mina killar ute och klipper gräsmattan, och jag har faktiskt suttit i solen en stund jag också. Det är verkligen skönt att vara ute när det är så fint väder, och så länge Elias kan underhålla sig själv och jag kan sitta ner så går det bra. Just idag roade sig Elias med att plocka maskrosor på gräsmattan och fyllde sin egen skottkärra med det han hittade, för att sedan flytta över allt i sin hink, som han i sin tur sedan placerade i skottkärran. Bra att han hittar på saker att göra ibland!   ;)  Bye Bye!

Det är onsdag.....

Det är onsdag förmiddag och Elias och jag ska ta oss en liten sväng till stan alldeles straxt. Egentligen hade jag velat svänga förbi BarnensHus och hämta ut ett Baby-paket och en blöjhink som väntar på mig, men då vår skrivare här hemma protesterar och jag därmed inte kan skriva ut kvittot så går det inte. Så, det får bli en sväng till Plantagen och ICA Maxi. Jag vet inte varför, men jag tycker om att strosa runt på ICA Maxi och kika. Vad gör man inte för att fördriva tiden lite.    :)

Vad vi annars ska hitta på idag vet jag inte riktigt. Elias har pratat om bollhavet, så vi får se om det bir en tur dit idag. Eller, så blir det lek ute hemma. Tyvärr har ÖppnaFörskolan redan tagit semester, annars hade det varit ett givet alternativ.

Nu först ska jag hänga upp lite tvätt så det får torka ute (älskar lukten på kläderna när de torkat ute), sedan blir det stan. Och nej, inga känningar alls av knytet än, trots övertid sex dagar idag.  
Bye Bye!


Sovit.

Efter att jag intog soffan vid tio-tiden i förmiddags, har jag i stort sett bott kvar där idag. Jag vet inte om det är gårdagens springande på stan och/eller söndagens pysslande på dagis som tagit ut som rätt, men trött har jag varit och sovit har jag gjort. I massor. Ändå är jag fortfarande trött....

Nu är det snart läggdags för Elias och tillsammans med honom går nog vi och lägger oss också. Även gubbsingen är trött idag efter att ha jobbat hela dagen, så vi passar på att ta en tidig kväll. Vi är inne på övertid fem dagar idag, och det är nog smart att sova mycket och samla så mycket kraft som möjligt nu.

Bye Bye!

Åter igen tog Elias och jag......

Åter igen tog Elias och jag sovmorgon och vaknade 08.20. (Gubbsingen hade redan åkt till jobbet.) Det är så jätteskönt att sova ut, men jag blir alltid stressad då vi ska hinna med vissa procedurer som frukost etc innan det är dags för dagis. Så, vi kom sent idag. Eller, Elias kom egentligen lagom till fruktstunden. De andra barnen hade just satt sig, så Elias kröp upp och satte sig på samma stol som en av de större tjejerna, som inte alls hade något emot att ha Elias där. Var lite kul att se. Det är en riktigt mysig barngrupp han går i, Elias.  :)

Nu ska jag ta mig en morgonkaffe i soffan och vila lite till, sedan måste det dammsugas och diskas här hemma. Får se om jag varvar städ och plock med en bra film idag kanske.  

Bye!


Roliga förlossningshistorier.

hahhahahaa...... åh, så vi har skrattat ikväll, gubbsingen och jag. Var nog precis det vi behövde.   :D

När jag var på jobbet i förmiddags pratade vi om lite förlossningar, jag, Maddi och Jenny. Jenny nämnde då en sida på nätet där man kan läsa om roliga förlossningshistorier, i motsats till alla hemska som man nästan alltid får höra talas om. Länken till denna sida bad jag givetvis om att få och det är dessa historier som vi har skrattat åt så ikväll, gubbsingen och jag. Givetvis måste jag dela av mig av den, så gärna kika in på Familjelivs hemsida med en hel hop av Roliga förlossningshistorier om ni vill få er ett riktigt gott skratt.

Tack, Jenny!!!
Nighty-Night!

Ikväll packade vi ner.....

Ikväll packade vi ner det vi skulle äta till middag och åkte ner till svärmor och våldgästade henne lite. Gubbsingen grillade hamburgare, Elias var med lite här och var, och farmor planterade blommor samt lekte lite med Elias. Jag, ja jag satt på altanen. Det är så jätteskönt att sitta på hennes altan och bara titta ut över vattnet, så rogivande.

Nu är vi hemma igen. Vår lille kille sover och gubbsingen och jag ska nog inta soffan, samt se ett eller två avsnitt av Solsidan.
Bye Bye!

Övertid fyra dagar nu.

Det är måndagen den 23maj och vi är inne på övertid fyra dagar nu.

Under förmiddagen idag har jag varit förbi jobbet en sväng och lämnat papper att fylla i från Försäkringskassan då jag inte hann med det förra veckan. Sedan var det skönt att sitta och prata och ta en kaffe med mina arbetskamrater, jag saknar dem.

Efter turen till jobbet åkte jag ner på stan och shoppade några småsaker som behövs denna vecka. (Det är födelsedag och morsdag på gång och då jag inte vet när vi kommer att fara in till förlossningen är det kanske bra att få vissa saker gjorda redan nu.) Hittade även ett par arbetshandskar till Elias på Åhléns och kunde inte låta bli att köpa dem då han också vill ha ett par på sig precis som sin pappa, när han jobbar ute på gården. Får se vad han säger när han får dem. Jag tycker de är jättesöta.   :)
Nu, lite snabbvila innan det är dags att hämta Elias på dagis. Sedan får vi se vad vi gör i eftermiddag.
Bye Bye!

Magen.

Alla har vi olika perspektiv och syn på allt. Detta är vad jag ser nu för tiden:  Detta är vad andra ser, antar jag.   ;)
Bye Bye!

 

Fixardagen.

Åh, så kul det var att pyssla under Fixardagen på Elias dagis! Och, vilken tur vi hade med vädret. Jättemånga föräldrar slöt upp och fixade ute idag, och även två av tre dagisfröknar fanns på plats. (Elias tredje dagisfröken är i Turkiet, så hon fick frisedel.) Jag har burit bänk och bord, målat, gått hit och dit, grillat, vält omkull när vi skulle fika, men ändå har inte knytet visat intresse av att komma. Dessutom ser jag ut som en stor rund uppsvälld ballong, men det bjuder jag på.

Hursom, det blev jättefint på dagis, Elias fick leka ute hela förmiddagen, och framför allt Bolibompa-båten och Sputniken har fått sig ett lyft. Hoppas barnen blir glada imorgon när de kommer ut och ska leka på dagis.   :) 
Bye Bye!


Idag står.....

Idag står Fixardagen på dagis på schemat. Efter frukost ska gubbsingen, jag, Elias och mummu ta oss iväg dit för att se till vad vi kan hjälpa till med, och Elias ska få passa på att leka med sina dagiskompisar en stund. Min käre pappa fortsätter att städa bilen och idag blir det invändigt. Ska efter dagen sätta ut en annons på Blocket.

Så, det är planen. Nu frukost.
Bye Bye!

Jag tävlar hos.....

Blöjor går alltid åt, kommer att gå åt ännu mer när knytet kommer, och Libero är favoriten - så...... 


libero


Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett paket från Libero!

 

Bye Bye!

Vart tar dagarna vägen?

Jag förstår inte vart dagarna tar vägen? Det är redan lördag eftermiddag och tiden har runnit iväg helt idag. Det blev en skön lång frukost imorse, och efter det for jag, mamma och Elias iväg till ICA Maxi och handlade mat. Min snälla snälla pappa har tagit sig an min lilla Citroën idag, tvättat och vaxat den så att den snart kan säljas. Efter åter en lite sen, men god lång lunch, är alla ute och jag håller på här inne och förbereder middagen ikväll lite, samt ska plocka med diverse också. 

När det gäller knytet så har den inte signalerat alls att den ska komma, så vi fortsätter att vänta och se. Har fått veta att gubbsingen drog över två dagar, när han var väntad, och att jag drog över åtta dagar. Med andra ord får vi fortsätta vänta, speciellt om knytet är något som oss.   ;) 

Bye!Sitter och väntar.

Det är fredagkväll. Elias sover och gubbsingen och jag sitter och väntar på att mina föräldrar ska dyka upp. Tyvärr är jag så trött så jag kommer inte bli långvarig ikväll, utan får ta igen det och vara sällskaplig imorgon istället.

Elias och jag har inte gjort mycket alls idag, ändå har dagen på något sätt försvunnit. Om inte knytet bestämmer sig för att komma imorgon ska jag försöka städa här hemma, eller baka bullar, eller både och. När knytet väl kommit är det sedan bara att komma och hälsa på, vi har fika att bjuda på.   :) 

Bye Bye!

Jobbat mycket.

Han är så söt, vår lille kille!

Nyss talade Elias om för mig att han skulle åka och jobba, sedan tog han sin bil och åkte iväg, ropade 'puss hej då!', och rullade ut på altanen. Nu går han runt med sin skottkärra på altanen och jobbar. Ibland kommer han in och talar om att han har jobbat mycket, sedan ska han iväg och jobba mer, jag får en puss och ut går han. Lille söte kille!   :) Det är jättefint väder idag och det är verkligen läge att jobba ute med någonting. Vi får se vad det blir. Spela lite boll orkar jag kanske i alla fall med.
Bye!

Fredag, då går vi in på.....

Fredag, då går vi in på övertid då.   ;)

Inatt har jag faktiskt sovit gott och inte ens behövt gå upp en enda gång. Jätteskönt att bara sova. Nu har Elias och jag fått i oss frukost och ska ta tag i dagens bestyr. Måste ringa Försäkringskassan då jag fått hem papper att fylla i om anställning och inkomst, och dessa papper ska fyllas i av arbetsgivaren. Tycker att jag inte behöver fylla i allt igen då mina uppgifter redan finns inlagda hos Försäkringskassan, är samma uppgifter jag har med Elias ju. Men, jag ringer för säkerhets skull och eventuellt blir det en tripp förbi jobbet för att lämna alla papper. Måste även handla mat och städa undan till lite hemma då mina föräldrar kommer ikväll. Ska bli roligt för Elias att leka med dem igen.

Men, nu först gos med Elias i soffan.  
Ha en bra fredag!!! Bye Bye!

Har inte hunnit med så mycket.

Det är snart kväll igen och jag har inte hunnit med så mycket som jag har velat. Inte har det kommit något litet knyte heller. Men, jag har gått runt på stan en bra stund, hittat det jag skulle ha plus lite till (däribland byxor till Elias då de fodrade är undanplockade nu), sedan hunnit sova en timma på eftermiddagen (vilket var jätteskönt men ack så svårt det var att vakna till), och nu har Elias och jag bakat lite muffins. Alltid något.    :)
Nu är det dags för grillmiddag, sedan bad och läggdags. I alla fall för Elias, får se vad jag och gubbsingen hittar på.

Bye Bye!

Morgonkaffe till Solsidan.

Torsdag morgon och gubbsingen och jag har börjat dagen med morgonkaffe till serien Solsidan. Avslappnat och mysigt. Måste erkänna att serien faktiskt är kul, samtidigt som jag blir jätteirriterad på grannen Ove Sundberg. Åh, vilken jobbig människa!!!! Nu förstår jag vad mina kollegor på jobbet har suckat om när vi tidigare har pratat om serien.   ;)

Nu ska jag ge mig iväg till stan en sväng för att fixa lite diverse som behöver fixas. Sedan är det den 19maj idag, så jag borde gå i trappor mycket, och städa, och tvätta fönster, och baka, och skura golv kanske.....

Bye!

Börjar inse att.....

Idag, när Elias och jag var på ÖppnaFörskolan, berättade en av mammorna där att hon hade gått 15dagar över tiden med sitt andra barn. 15 dagar!!! Det är jättemycket. För gubbsingen och mig skulle det innebära att vårt lilla knyte kommer i början av juni. Jösses!

Jag börjar inse att vi högst troligen kommer att få vänta ett antal dagar innan vi kommer att få träffa vårt knyte, nu när den har vänt sig och ligger rätt. Jag har hela tiden varit inställd på att vi kommer att bli fyra i vår lilla familj idag eller senast imorgon, men så blir nog inte fallet. Gubbsingen är inställd på att vi får tillökning i helgen, men inte heller det kanske stämmer. Det känns jättekonstigt att bara gå och vänta på att värkarna ska sätta igång, och inte ha någon alls susning om när det kommer att ske. Snart? Imorgon? Om två dagar? Om en vecka? Om 15 dagar?????  

Åh, vad jag vill att värkar och allt ska sätta igång - samtidigt som jag är jätterädd för det. Eller, jag vill egentligen uppleva känslan av att komma hem med ett knyte, vara utmattad men lycklig för att allting gått bra och för att vårt knyte mår bra och är så perfekt som bara knytet kan vara. Det hade varit enkelt med ett kejsarsnitt, då hade vi vetat precis när och hur allting skulle gå. Nu, ja.... nu vet vi ingenting..... vi bara väntar......

Bye Bye and Nighty-Night!

Städat undan Elias urvuxna kläder.

Jag har städat undan Elias urvuxna kläder och det är alltid lika ledsamt tycker jag. Jag kan inte låta bli att fästa mig vid hans plagg, söta pyjamasar, snygga tröjor etc, samtidigt som de används flitigt, blir utslitna, noppriga och är inte alls lika snygga längre. Även alla tjocka säsongskläder har gjort sitt. Nu har de kläderna bytts ut mot nya som har legat och väntat, och framför allt är det dags för alla T-shirts att göra entré. Ska erkänna att jag glömt bort vissa plagg som jag köpte på REA och Ullared redan förra året som då var för stora.
Så, en helt ny garderob väntar och det ska bli spännande att se vad Elias säger om sina nya kläder. Han är tyvärr lite kinkig med klädval och idag ville han absolut ha på sig alla sina tre Bamse-tröjor till Öppna Förskolan. Gubbsingen klädde på honom tröjorna, och det tog inte så lång tid innan Elias tyckte att det nog blev lite varmt med alla på. Lille kille, att han måste testa och prova för att själv inse saker. Men, that's the way it is, I guess.   :)

Bye Bye!

Fortsätta pyssla här hemma.

Igår kväll kämpade jag med att städa ur det värsta ur vårt sovrum, jag dammsög och torkade golv. Var jätteskönt att komma så långt som jag gjorde, även om jag var helt slut efteråt. Nu är det i stort sett bara tvätten kvar som ska sorteras och strykas. Det bästa var nog att få barnsängen på plats, även om Elias urvuxna kläder ligger i och ska vikas undan. Men, det i jämförelse med att städa känns mycket enklare att ta tag i.

Hur som, gubbsingen och jag har fått en enda present till knytet. En present vi fick redan i januari. Nu, när det är dags att ta den i bruk, kan jag inte hitta den!!!!!! Jag letade och letade igår, jag har fortsatt leta nu på morgonen, men jag vet inte var jag har lagt den. Suck..... Jag får fortsätta mina efterforskningar här hemma under dagen och hoppas att jag hittar den.

Idag ska jag fortsätta pyssla här hemma, och vi får se om Elias vill pyssla han också, eller om han hellre vill leka ute. Det är jättefint väder, så lek ute bör det bli på något sätt. Men, nu till Öppna Förskolan.   :)

Bye Bye!

Ultraljud, glada nyheter och shopping.

Att så lite kan göra så mycket!!!! Vi är jätteglada!!!! Vårt knyte har vänt sig!!!!!   :D

I förmiddags, när gubbsingen och jag kom till ultraljudet, var jag helt säker på att knytet satt upp som den alltid har gjort. Gubbsingen och jag var båda helt förberedda på att det någon dag blir kejsarsnitt, frågan var egentligen bara när. Gissa om jag var förvånad när barnmorskan satte igång med ultraljudet, tittade nertill i magen och såg ett huvud. Jag var tvungen att fråga en extra gång om det verkligen var ett huvud, så att vi inte såg fel. Men nej då, knytet har vänt sig och ligger precis som den ska. Vilket lyckorus! Jag blev verkligen ärligt jättelycklig. Det innebär med andra ord att vi kan förvänta oss en helt vanlig förlossning, med allt vad det nu innebär, och bara vänta tills det är dags. Nu hoppas jag bara att vi inte behöver vänta i två veckor till. Eller, att knytet vänder sig igen, för den risken finns alltid (även om den är liten)....

Efter ultraljudet tog gubbsingen och jag en förmiddagskaffe innan vi begav oss till BarnensHus där vi spenderat lätt en timma. Vilket virrvarr av barnvakter, bilbarnstolar och vagnar det finns. Hur ska man veta vad man ska ha??? Vi stod en bra stund och kikade på barnvakter: vi behöver en ny då vår inte fungerar som den ska, den gnäller så snart barnvakten tas ur laddstationen. Sedan stod vi en bra stund och provade två barnvagnar, syskonvagnar, och inte är vi klokare nu heller. Vi behöver en syskonvagn, frågan är hur mycket pengar vi har (vilket är samma som noll just nu) och hur lätt den är att gå med samt packa ihop. Vi tror det står mellan två vagnar; en BabyJogger City Select och en B.O.Z.Z Tvilling All Round. Eller, kanske en BabyJogger CityMini dubbel. Hhmmm..... Slutligen behöver Elias en till bilbarnstol som han kan åka i i min bil när knytet tar över hans. Jösses, vad vi har funderat och tänkt fram och tillbaka idag......    ;) 

Butiksbiträdet påpekade också lite fint, när jag fotograferade i butiken, att bilder på varorna finns i broschyrer eller på nätet. "Mmmm...., jag dokumenterar lite bara", svarade jag och kände mig lite dum.Hursom, det blev ultraljud, glada nyheter och shopping idag. När jag väl kommit hem lade mig för att vila en liten stund innan det var dags att hämta Elias. Måste erkänna att jag, trots ultraljudet och att jag sett det med mina egna ögon, är lite orolig för hur mycket knytet rör sig. För, när det började sparka så sparkade det i nedre delen av magen........ men, det kan ha varit knytet som tog sig ett träningspass och bara jabbade. Håller tummarna för att det var så.   :)

Bye Bye!

Vårt tredje ultraljud.
Klockan nio idag ska gubbsingen och jag iväg på vårt tredje ultraljud. Det är lite trevligt att åka in och hälsa på knytet ibland så här.   :)

Hur som, meningen är att vi ska se om knytet har vänt sig, men det känns inte alls annorlunda i magen så det tror jag inte. Sedan får vi se vilket datum vi får för kejsarsnitt: jag tror att det blir nu inom de närmsta dagarna medan gubbsingen tror att vi får smått till helgen istället. Vi får se vad de säger på förlossningen. 

Bye!

Kortis till biblioteket.

Elias och jag var iväg en kortis till biblioteket ikväll för att lämna tillbaka böcker, som ska vara inne om några dagar, samt låna några nya. Jag tycker det är jättesvårt att låna böcker till Elias då jag inte riktigt vet vad han ska läsa för typ av böcker nu, vilken svårighetsgrad eller utveckling det ska ge. I och för sig kan jag fråga bibliotekspersonalen, men det orkade jag inte med idag så det fick bli lite diverse från småbarnslådorna. Visst har vi böcker hemma också, men det är alltid bra med lite nytt också.

Det som är riktigt bra med biblioteket här är att lekhuset finns. Elias klättrade åter upp och ner på huset, samt var inne i kojan och lekte. Under tiden kunde jag kika på böcker i lugn och ro. När det var dags att åka hem igen ville Elias inte alls följa med. Sedan var jag tvungen att fota mig själv när jag såg min spegelbild på vägen till bilen. I och för sig tycker jag nog inte att jag är sååå stor, men det kanske är vinkeln som gör det.   ;) 


Nu har jag lite kvällsläsning framför mig. Bättre sent än aldrig, finns det något som heter, va? Och jo.... jag är mycket mer orolig och rädd för denna förlossning än jag var när vi väntade Elias.Bye!

Elias fina blomma och kruka.

När jag hämtade Elias på dagis idag berättade han för mig att hans blomma växte i krukan. Det tog ett tag för mig att komma på vad det var han pratade om, men sedan så kom jag på det och tyckte det var kul att blomman redan nu kikat fram. Jag tror att de planterade solrosorna precis för en vecka sedan, så det kanske stämmer att de kikar fram smått nu. Hur som, Elias ville absolut ta med sig sin blomma hem redan idag, och när jag förklarade för honom att vi skulle ta hem den en annan dag blev han jättebesviken och underläppen hängde.

Men, precis när vi skulle gå sade faktiskt en av dagisfröknarna att Elias fick ta med sig sin blomkruka med planterad solros i. Elias hade med andra ord helt rätt i att blomman skulle hem idag. Ojojoj..... säger jag bara. Hur ska jag få den stackarn att överleva?!?!?! Enligt dagisfröken är det säkrare att solrosorna bor hemma så att vi kan sköta dem med vattning etc, istället för att de står och torkar ihjäl under helgen. Ojojoj...... jag tror att Elias solros skulle haft en mycket större chans att överleva på dagis än här hemma. Men, nu är den här och Elias är jättestolt.Här är åter Elias fina blomma och kruka. Jag ska stötta upp blommorna med någon blompinne, för de ser lite rangliga ut. Eller, gör man det med solrosor??? Det finns en anledning till att vi bara har gröna växter här hemma, tåliga växter.   ;)

Bye Bye!


Siktar in mig på soffan.

Det är måndag, ny vecka, regn ute, Elias är på dagis, gubbsingen jobbar och jag är fortfarande trött. Så, jag siktar in mig på soffan en stund nu i alla fall och sedan får vi se om kraften återfinner sig, eller om det blir soffan hela dagen. Kanske inte så fel det heller.   ;)

Ha en bra vecka!
Bye Bye!

Fika-sällskap idag.

Idag hann jag med att träffa båda Maddisarna, även om besöket hos Madde med -e på förmiddagen blev något kort. Tråkigt nog har deras lilla Meja fått magsjukan så istället för lek och förmiddagskaffe blev det bara hårfix som Madde hjälpte mig med. Det är jätteskönt att ändå vara blond igen och slippa den hemska utväxten. Nu slipper jag oroa mig för hår och frisyr och kan tänka på annat framöver. Tack snälla Madde!!!   :) 

Efter att Elias sovit lunch åkte han och jag sedan in till GävleBro för att träffa Maddi med -i och hennes Mio. Jag var lite orolig att killarna inte skulle hinna leka så mycket med varandra då Elias nästan alltid är avvaktande och kommer igång med lek när det väl är dags att åka hem. Men, ojoj så fel jag hade! Jag tror att både Elias och Mio hade jättekul där de klättrade runt i lekrummet, sprang och tjoade och skrattade. De var jättesnälla mot varandra hela tiden och kramades till och med. Sedan är Mio en modig liten kille som verkligen vågar klättra och ta sig fram, och Elias studerade honom ett antal gånger för att sedan försöka sig på samma sak, som att exempelvis klättra upp och sätta sig i Musse-bilen som finns där. Verkligen jättekul att killarna kom så bra överens! Och, jag tror att killarna roade andra i restaurangen lite smått så gulliga och busiga som de var.
Det var också jättekul att sitta och prata med Maddi, och jag märkte hur mycket jag har saknat det sedan jag slutade jobba. Nu ska jag erkänna att det alltid varit mycket lugnare runt omkring oss när vi har suttit och pratat på jobbet, då vi idag samtidigt skulla ha koll på våra små killar. Å andra sidan, satt jag mest still på stolen och orkade inte riktigt röra mig så det var Maddi som höll efter killarna. Hur som, om det är någon jag saknar att prata med så är det just Maddi och jag måste absolut se till att boka in fler fika-träffar. Med Maddi. Men även fika-träffar med Liza. Med Madde och Elin, gärna Victoria också. Tack snälla gulliga Maddi för fika-sällskap idag!!! Det var jättekul att ses!!! 

Nu dock ska jag gå och lägga mig. Gubbsingen jobbar fortfarande och jag är helt totalt slut. Jag hade nog helst sett att gubbsingen hade kunnat vara hemma ikväll i alla fall då det faktiskt är söndag, men tyvärr drog jobbet över. Jag är inte riktigt förtjust i det där jobbet just nu, eller i att jag fått ta precis allting idag, men det beror på att jag inte har några krafter alls utan bara elaka tankar kvar. Så, för att inte låta tankarna ta över är det bäst att lägga sig och sova och samla kraft. Så får det bli.  

Bye Bye and Nighty-Night!


Alldeles för lång sovmorgon.

hmmmm.... Elias och jag är uppe efter att ha tagit oss en alldeles för lång sovmorgon. Klockan tjugo i tio vaknade vi. Gubbsingen har under morgonen smitit iväg på jobb, men vi fortsatte sova vi. Nu vet jag inte riktigt hur vi ska få ihop dagen med lunch etc, men vi ska göra ett försök. Planen är i alla fall att träffa både Madde med -e och Maddi med -i under dagen. Ska bli jättekul.   :)

Bye Bye!

Eurovision Song Contest 2011.

Vi missade Eurovision Song Contest 2011 på TV idag, gubbsingen och jag, men har lyssnat lite i bilen medan vi åkt hem. Kul att det ändå gick så bra som det gjorde för Sverige. Jag tar en tripp längs memory-lane igen dock och minns två riktigt värdiga vinnare, helt unika i sitt slag enligt mig då. Och, ja.... visst är jag helt finsk ändå inners inne.   ;)Nighty-Night!


Dags för oss att åka hem igen.

Det är kväll, gubbsingen är tillbaka från Lidköping (och inte Jönköping som jag var på väg att skicka honom till) och det är dags för oss att åka hem igen. Jag hade gärna velat stanna kvar ytterligare några dagar, men vi behöver åka hem då gubbsingen har en massa jobb och det är bra att hålla sig nära hemmet. Dessutom har vi bokat upp mina föräldrar så de kommer till oss redan nästa helg, och då får Elias fortsätta leka med sin mummu och ukki.

I eftermiddags hann vi hälsa på mina morföräldrar också, och de blev jätteglada över att få leka en stund med Elias. Det är synd att barn är så blyga i början, och när de väl kommer igång med lek och bus så är det ofta dags att åka hem. Hur som, fick Elias busa en hel del och han kommer troligtvis att slockna i bilen ganska snart när vi börjar åka hemåt. Mina stackars morföräldrar, speciellt morfar, kommer säkert att han ont i kroppen efter att ha krypit runt på golvet och lekt kurragömma och busat med Elias, men jag hoppas han är glad ändå.   :)

Nu som sagt, hemåt igen.
Bye Bye!


Kycklingsallad till lunch.


Åh så gott!!!! Och, som jag har längtat (det är nämligen jättelänge sedan sist). På Pizzeria Amadeus i Karlskoga gör de en sådan god kycklingsallad så det inte är sant. Jag antar att såsen är nyckeln till salladen, och den är så ruskigt jättegod. Kycklingsalladen har jag fått avnjuta till lunch idag och nu är jag nöjd mätt och belåten.   :) 

Bye Bye!

Åh, så skönt jag mår.

Åh, så skönt jag mår. Har fått sova gott inatt, har fått sovmorgon, vaknat till glädjetjut och busrop från Elias som busat med sin mummu och ukki på morgonen, ätit god frukost och ska nu ut och sätta mig på altantrappen medan Elias leker ute. Solen försöker tränga igenom molnen och det är lagom väder ute. Kan det bli bättre!?!?  :)

Bye!

Plockas och packas.

Här hemma plockas och packas det nu. Elias plockar undan sina leksaker i vardagsrummet då jag har sagt att vi inte ska åka till mummu och ukki (mormor och morfar) om det är stökigt. Jag packar lite kläder och annat diverse som ska med. Vi ska ta en snabbtripp ner då gubbsingen ska iväg vidare till Jönköping imorgon över dagen, och jag gärna vill slippa vara helt själv. Så, vilka bättre att spendera dagen med än mina föräldrar som älskar att leka med Elias och kanske låter mig vila lite!?!    ;)

Bye Bye!


Sista kontrollen hos barnmorskan

Då har jag varit iväg på sista kontrollen hos barnmorskan idag. Allt är bra med knytet; pulsen fortsätter att ligga på runt 153slag/minut, jag har gått upp mer än ett kilo den senaste veckan, och blodtrycket är bra. Nu kan vi bara vänta och se när det är dags.Elias fick följa med till barnmorskan idag igen då vi inte kunde lösa det på annat sätt. Han skötte sig jättebra, och var åter glad för att få leka med brandbilen och traktorerna etc som fanns där. Nu börjar han dock bli trött så vi ska få i oss lite lunch och sedan är det dags att sova lunch.

Bye Bye!

Sovit hela kvällen.

Åh, så trött jag har varit ikväll. Efter att ha varit till stan och hämtat bilen vid lunch, sedan hämtat Elias på dagis, handlat, och lekt här hemma, försvann krafterna helt och hållet. Totat. Så, jag har sovit hela kvällen sedan gubbsingen kom hem. Nu ska jag förflytta mig från soffan upp till sängen och hoppas att jag får sova gott hela natten. Jag behöver sova.....   

Nighty-Night!

Fått tillbaka min bil!!!!!

Gissa om jag är glad att ha fått tillbaka min bil!!!!! hihihiii.... Jag hoppas verkligen att killarna på verkstan har fixat problemet och att det var en glappkontakt som gjorde att servon inte fungerade. Jag är lite rädd för att det är någonting annat klurigt, men håller tummarna för att allting nu fungerar. Att åka hem fungerade i alla fall jättebra!  :) 

Om jag ska cykla den närmsta tiden, ja då kommer det att vara korta sträckor och inte alls särskilt ofta. Det är mysigt att cykla, men så himla skönt att åka bil.

Bye!

Faderskapet.Då har gubbsingen och jag varit iväg och skrivit under papper på att det är han som är pappa till knytet vi väntar. Jag tycker det är skönt att få undan vissa praktiska saker, och detta var en av dem. Nu hoppas jag verkligen att allt kommer att gå bra med förlossning och så, men skulle någonting hända mig så finns det inga frågetecken om faderskapet - och det är bra.  :) 

Bye Bye!


Planterat lite blommor.

Idag, på eftermiddagen, har Elias och jag planterat lite blommor som jag hade köpt. Först var Elias inte alls med på att blommorna skulle ner i blomlådan, men sedan hjälpte han till att ösa jord för fulla muggar. Ännu roligare var det nog att vattna blommorna sedan, och jag hoppas att de överlever översvämningen de var med om.    ;)Nu blir det sängen och sova. Är åter trött och slut i kroppen. Jag älskar att vara gravid och rund, men tycker inte alls om att ha ont i fogarna och vara så stel som jag är. Speciellt inte när jag inte kan leka med Elias som jag skulle vilja göra. Jag känner av fogarna mer denna gång, jämfört med när vi väntade Elias, men jag vet inte om det beror på att jag har mer ont denna gång eller det att jag kunde vila när jag behövde förra gången och inte behövde passa upp en annan liten individ som kräver sin tid. Men, det är som det är och jag får helt enkelt göra det bästa - vilket är sova nu.   :)

Nighty-Night! 
 

Storfrämmat.

Idag har Elias och jag haft storfrämmat! Precis när vi skulle åka iväg till ÖppnaFörskolan på förmiddagen plingade det på dörren och gubbsingens faster Ruth och make Olav kom på besök. Helt oväntat. (De bor 33mil härifrån.) Men åh, så kul det var att träffa dem. Jag gillar Ruth och Olav jättemycket och jag tror inte vi har träffat dem sedan förra sommaren. Jag ser verkligen fram emot att spendera tid i stugan i sommar, och sitta hos dem i deras stuga och lyssna till alla Olavs historier. Han har varit med om mycket, den mannen, och är så rusktigt duktig på att berätta.   :)   Synd var bara att gubbsingen just idag hade fullbokat med jobb och möten, så han missade besöket.

Då Ruth och Olav var på genomresa stannade de bara till på en förmiddagskaffe, och när de åkte vidare trampade Elias och jag iväg till ÖppnaFörskolan så att Elias skulle få hinna leka av sig lite. Nu ligger Elias och sover lunch sött i sin säng, och jag ska inta soffan och ta igen mig jag med.

Bye!

Alldeles för mycket träning idag.

Det blev alldeles för mycket träning idag. Alldeles för mycket. Jag har cyklat tur-och-retur till dagis tre gånger idag (för att lämna, hämta och sedan Föräldrarådet), samt en enkel-tur till Elin på fika. Gubbsingen fick komma och hämta mig och Elias med bilen för jag orkade inte cykla hem igen. Jag var helt slut. Jag är fortfarande helt slut.

Mysigt var i alla fall att fika med Elin och Madde idag, och riktigt gott var det med hembakade muffins. Tack, Elin! Jag måste baka jag också någon dag. Elias var glad som fick leka med lite nya leksaker och populärast var nog race-bilen som han åkte runt i på altanen. Jo, och så gillade han att gunga i säcken.

Jag hoppas att knytet inte kommer inatt för nu behöver jag vila och sova. Min kropp behöver vila. Då bilen fortfarande är på verkstan (stackars grabbar på Bilservicehuset) blir det cykel till och från Öppna Förskolan imorgon igen. Så här mycket har jag inte cyklat på flera år!!!! Inte höggravid i alla fall......

Nighty-Night!

Ingen att prata med!!!!

Det är jätteskönt med egen tid. Som mamma, eller förälder antar jag, är det inte alltid man får till det, så när man får vara själv och själv bestämma vad man vill göra är det guld. Jag tycker det, absolut. Idag har jag faktiskt hunnit vila en del, vilket har varit jätteskönt.

MEN, jag har ingen att prata med!!!! På jobbet hade jag mina två i arbetsrummet som jag pratade med på morgnarna, mellan lektionerna, på luncherna, efter sista lektionen etc, de fanns där jämt. Och det var alltid kul att prata med dem. Nu, när jag är hemma, saknar jag det jättemycket. Alla mina nära, vänner och bekanta jobbar, så de har inte tid med mig dagtid och när Elias är på dagis blir jag då själv. Helt själv. Mina diskussioner med mig själv är inte alls givande då jag tydligen håller med mig själv i nästan allt jag tycker. Jag kanske borde börja säga emot mig själv lite mer för att få fart i samtalen....???? (Ni ser hur det går utför redan nu!)   ;)

Om några minuter är det dags att cykla iväg och hämta Elias på dagis och äntligen får jag någon att prata med igen. Stackars Elin och Madde, som jag ska träffa över lite fika senare, de kommer vara trötta på att höra min röst efter fikat. Och, för att inte tala om Föräldrarådet på dagis som ska träffas ikväll........

Bye Bye!

Träningspass.

Är hemma efter ett träningspass och jag är helt slut. Bilen är fortfarande inne på verkstan och gubbsingen har sin bil till jobbet idag, så jag och Elias har cyklat till dagis. Jag hade faktiskt sett fram emot att cykla till dagis sådana här fina dagar, för det är mysigt och enkelt, men med magen så är det tyngre än jag trodde. Det tog på krafterna, jag blev varm och det är väl definitionen av 'träningpass' - så jag ser det som ett sådant.   ;)
Träffade även på en bekant på vägen till dagis som jag stannade till och pratade kort med. Hon och hennes kille har fått en tredje kille och ojojoj så söt minstingen är!!! Så liten!!!!! Jag har fortfarande svårt att förstå att vi också kommer att ha en sådan liten varelse hos oss snart. Elias var också fascinerad av den lille bebisen som låg och sov i vagnen. 

Under förmiddagen väntar ytterligare ett träningspass då husvagnen ska städas ur innan den lämnas tillbaka i eftermiddag. Ska bara vila upp mig lite nu... samla kraft.... lägga mig i soffan.... och bara vara.  :)

Bye Bye!

Grillad lax till middag.

Idag blev det grillad lax till middag, och oj så gott det var! Min käre pappa grillar jättegod lax, och gubbsingen har inte lyckats riktigt lika bra det gånger vi har grillat. Fram tills idag. Jag vet inte om det var det att vi faktiskt hade färsk lax denna gång, istället för fryst, eller om det var det att gubbsingen slutade grilla i precis rätt tid - men gott var det, och saftigt!

Ett tips är att grilla laxen långsamt i folie på lagom värme på grillen. Vi smaksatte denna gång med teriykai-marinad, men brukar varva mellan kryddor, sweet chili-sås eller vad vi nu är sugna på. Till laxen testade vi idag ICAs egna kalla Vitlökssås som bara har 0,5g kolhydrater och 77g fett, vilket är perfekt för en LCHF-middag. Tyvärr gillade varken gubbsingen eller jag smaken och föredrar istället vår egna vitlökssås på crème fraiche och vitlöksklyftor. Det är gott med hemlagat har vi konstaterat.   :) Ett middagstips och inspiration kanske. Testa gärna!
 
(Jag inser nu att jag måste skaffa mig en liten tång att rensa bort ben med när vi ska tillaga färsk lax. Men, jag måste nog först lära mig hur man rensar fisk när man ska tillaga en färsk en. Ska man kunna sådana saker, tro? Jag tycker det är stort att jag ens tillagar lax nu för tiden, och det ganska ofta, då jag knappt har ätit eller tyckt om någon fisk under hela mitt liv. Antar att jag håller på att växa upp.)    ;) 

Bye!

Några bra saker att ha....

Idag har jag köpt ytterligare några bra saker att ha till knytet. Nu har vi blöjor Libero stl 1 hemma, och förpackningen är så jättesöt. "Men duuuu...." kläckte gubbsingen ur sig när han såg förpackningen, och jag antar att han också tog sig en tur längs memory-lane.Sedan hittade jag även två neutrala söta pyjamasar på BarnensHus att ha den första tiden. När vi vet vad det är för en som tittar ut kan vi köpa fler kläder, men nu har vi ett neutralt start-kitt i alla fall. Jag köpte faktiskt en pyjamas i stl 50, och den andra i stl 56, så att båda två inte växes ur direkt.
Jag har även plockat på mig några broschyrer om barnvagnar idag, men vet fortfarande inte vad vi ska ha än. Vi diskuterar, vänder och vrider på behovet, men kommer inte längre än så. Ska fortsätta kika vidare på nätet, för vi måste bestämma oss snart.

Nu är BB-väskan åter hemma, och som sagt blöjor etc köpta, så nu är vi lite mer redo igen för ankomst. Återstår att se vad vi ikväll kommer på att vi har glömt bort att fixa. Inte lätt det här......  Ska även nämna att Elias idag inte alls var förtjust i att jag hade köpt blöjor och pyjamasar till bebisen. Han tyckte att han själv skulle ha dem och blev ledsen när vi försökte förklara att de är för små för honom och att bebisen behöver dem. Han sken dock upp när han fick veta att han också har fått nya blöjor och att de stod i hallen. Rätt ska vara rätt.   ;)    

Bye Bye!

Ingen Sommar Utan Reggae....

Sådana här fina vår- och sommardagar, när jag exempelvis hör låten nedan, kan jag inte låta bli att längta efter att få sitta på en uteservering med ett glas öl eller cider i handen. Nej, inte det att jag längtar efter alkohol, det kan helt klart vara alkoholfritt också. Men, jag längtar efter känslan att sitta i solen, i värmen, med vänner och prata bort tid och smutta på någon dryck. Det är så himla mysigt!!!! Längtar! 

Bye!


Min andra vecka som föräldraledig.

Det är åter måndag och jag går in på min andra vecka som föräldraledig. Elias är på dagis nu och det känns fortfarande konstigt att vara hemma helt för sig själv. (Gubbsingen jobbar.) Förra veckan tror jag inte att jag åstadkom någonting alls när jag var ledig, jag vet inte riktigt vad jag gjorde. Det jag fick ut av veckan var i och för sig mycket tid med Elias, vilket inte alls var dumt.   :)

Nu snart ska jag åka in till ICA Maxi och handla lite. Kom på att vi faktiskt snart behöver blöjor, den allra minsta storleken, så det är lika bra att köpa ett paket så att det finns. Sedan är det annat smått och gott som behöver fyllas på. Tror också att jag ska kika in på BarnensHus medan jag är i krokarna, och Plantagen också kanske..... hmmm....  

Ska även säga att mina blogginlägg inte alltid uppdateras när jag publicerar dem, vilket stör mig lite. Vet inte varför bloggen inte vill som jag vill. Men, allt är i alla fall bra här hemma och allt är lugnt med magen. Om jag inte bloggar betyder det inte säkert att det är ett knyte på väg, bara att bloggen och jag inte är överens.  ;)

Igår lämnade gubbsingen in bilen på verkstan så att servon äntligen kan fixas till idag. Sent igår kväll slog det mig dock att BB-väskan ligger kvar i bilen, så idag är ingen bra dag för knytet att komma. Måste börja ha lite bättre koll på den där väskan från och med nu. 

Ha en bra vecka! Bye Bye!


En gammal blomkruka.

Jag hade tänkt mig ett helt annat resultat. Jag hade tänkt mig en grön traktor, en röd bil och ett blått flygplan, och sedan några färgklickar i bakgrunden lite här och där. Jag skulle stå för fordonen och Elias för färgklickarna. Men, det blev inte alls som jag hade tänkt mig - det blev så himla mycket bättre och jag är så otroligt jättestolt och nöjd!!!!! Gubbsingen har svårt att tro att inte jag har gjort något, men jag har faktisktk inte det, bara vänt krukan lite då och då. Hade jag lagt mig i hade det aldrig blivit så bra som det blev. Lille duktige kille!!!!!

Nu från början. På Elias dagis ska de plantera solrosor, vilket jag tycker verkar jättekul. Ett bra och roligt initiativ. Tänk så roligt för barnen att plantera och sedan se en blomma växa upp. (Det kanske alla dagisbarn gör runt om i landet, men för mig är det första gången.) Hur som, dagisfröknarna har bett oss föräldrar skicka med en gammal blomkruka att plantera i, och en sådan har jag nu hittat. Jag vet att jag har en massa gamla blomkrukor i en flyttkartong, och nu har jag hittat en perfekt som vi ska skicka med Elias.

Då jag tycker om att måla blomkrukor har jag en gång, för herrans många år sedan, målat just denna kruka blå och vit, och nu behövde den bara piffas till lite så att den passar Elias. Min tanke, när jag en gång målade krukan, var nog att måla något grekiskt motiv på den, därav färgvalet. Sedan kör jag som alltid med Allmogefärg, och lackar när allting är färdigt.Elias var jätteglad och uppspelt redan innan han började måla sin kruka, och under tiden han höll på. Dock blev han mycket koncentrerad också och höll noga tungan rätt i munnen för att få till bästa resultat.
Nu när krukan är färdig är jag som sagt så otroligt jättestolt, och Elias jätteglad över sitt konstverk. Elias har flera gånger klappat händerna åt sig själv och tittat stolt på krukan. För, visst blev den jättefin!?!?!? Helt perfekt!!!!!
Resultatet:Den blomkrukan ska få följa med till dagis imorgon, och jag hoppas verkligen att Elias känner att det är hans blomkruka. Vi, gubbsingen och jag, hoppas att den kommer hel tillbaka då den blev så jättefin. Men, skulle den gå sönder, ja då köper vi fler krukor och målar dem med. Eller, hela målandet var så roligt både för mig och för Elias, så vi kommer nog måla blomkrukor fler gånger i alla fall.   :)

Bye Bye!  


Städa upp i trädgården.

Killarna har varit ute och donat lite idag, fortsatt med att städa upp i trädgården. Igår rök äppelträdet vi har haft stående vid garaget och det blev mycket ljusare och öppnare mot köket till. Idag beslutade gubbsingen att även plommonträdet, som såg ut som ett kråkträd, gjort sitt så även den är borta nu. Där plommonträdet stått ska vi troligtvis placera en sandlåda till Elias så att han har en plats att leka på, en plats som vi kan ha koll på från både altanen och inifrån. Gubbsingen och Elias har även krattat upp löv så nu ser det bra ut längs med staketet. Bra att mina killar håller ställningarna ute!    :)
Nu dock är det snabbstäd som gäller här hemma då vi får besök något tidigare än väntat. Vet inte hur vi ska hinna med städ, mat och annat, men vi tar det som det kommer.
Bye!

Vaknade imorse upp....

Vaknade imorse upp med huvudvärk, och har haft svårt att komma igång med något idag. Det är åter en fin dag och det finns massor att göra på To Do-listan. Jag har gått och väntat på att kraften ska återvända, men det är nog bara att ta tag i dagen. Dags att sätta igång.

Bye for now!

The Mechanic.

Har sett The Mechanic, det blev veckans lördagsfilm. Vill man se en bra actionfilm med hårda killar, tuffa killar, så är denna en film man absolut kan se. På något konstigt vis har jag totalt missat huvudrollsinnehavaren Jason Statham, som gubbsingen berättade har gjort en hel del filmer. Tycker att han är riktigt bra i sin roll, Jason Statham: en hård kille, en tuff kille.   :)Nighty-Night!

Varm.

Det är underbart väder ute idag! Elias och gubbsingen har hunnit med att klippa gräset och kratta ute på förmiddagen, och just nu tar vår lille kille igen sig lite så att han orkar pyssla vidare ute i eftermiddag.

Jag, ja jag går och pysslar här inne och är jättevarm. Jag är varm mest hela tiden. Jag vet inte hur lite kläder jag ska ha på mig för att inte vara varm. (Och, då måste jag komma ihåg att jag inte heller ska skrämma grannar och andra förbipasserande om de skulle se mig.) Jag orkar inte riktigt sitta och njuta i solen heller, då kokar jag säkert över. Vilka bekymmer jag har! Jag klagar absolut inte på vädret utan önskar snarare att jag kunde njuta av det mer jag också. Vilka bekymmer.....!   ;)

Allt är bra med oss idag och dagen kommer att gå i städandets och pysslandets tecken. Nu ska jag först bara ställa mig i vinddraget och svalka mig lite.
Bye!

Ingen supermänniska.

Hur gärna jag än skulle vilja vara en supermänniska, så får jag erkänna att jag inte är det. Jag skulle gärna orka med allting som behöver orkas med, exempelvis städ, tvätt, lek, shoping etc, jag skulle gärna orka med att hjälpa andra som behöver hjälp, göra det som förväntas av mig. Men, så är det inte nu och jag börjar förstå och acceptera det själv. Så, istället för att städa, fixa och trixa medan Elias sover lunch så sover jag också nu för tiden lunch. Det är så jätteskönt och även gubbsingen har lite glädje av det på kvällarna då jag inte längre däckar klockan sju-åtta.

Så, jag erkänner det: jag är ingen supermänniska. Och, det är nog bara jag som har haft den pressen på mig själv, jag tror inte att någon annan i min omgivning har sett mig som en sådan. Men, det är stort att erkänna det för sig själv - och det har jag nu gjort!

(Drömmen om att bli en lever dock kvar....)   ;)
Bye!

Hemma efter ett besök till MVC.

Nu är jag hemma efter ett besök till MVC. Jag har åter inte gått upp så mycket i vikt, eller ingenting alls snarare, men allt annat ser bra ut och hjärtljuden är bra, så jag är nöjd. Barnmorskan fortsätter att säga 'henne' om vårt knyte, så det ska bli kul att se vad det blir för något. 

Under tiden jag var till barnmorskan kom gubbsingen hem en sväng och tog med Elias ut på promenad till skogen, och åh så sött mms jag fick på Elias där han sitter på en stubbe mitt bland vitsippor. Äntligen är det vår!  :)Jag bokade även in gubbsingen och mig på en tid till familjerätten nästa vecka så att vi kan skriva under faderskapspapper etc innan vårt knyte föds. Skönt att ha det fixat så vi kan koncentrera oss på vår lilla familj sedan. Nu lunchdags.

Bye!

Hur överlever man utan sin mobil?

Hur överlever man utan sin mobil, tro???? I några minuter, innan jag lokaliserade den hos kassapersonalen på Ö&B, hade jag idag lite smått panik då jag tappat bort min mobil. Jag konstaterade att jag inte kunde ringa och spärra den, inte kunde ringa och larma gubbsingen om exempelvis värkarna skulle sätta igång, inte kunde..... Ja, allt som man använder mobilen till. Hur klarar man sig idag utan mobil????

Det är konstigt (eller..... kanske inte egentligen) hur man vänjer sig vid dagens teknologiska utveckling. För femton år sedan saknade jag inte alls en mobil och behövde jag kontakta någon sökte jag reda på en telefonkiosk, eller lånade en telefon på biblioteket eller var jag nu befann mig. Och, visst går det att göra det även idag, jag kan tänka mig att folk i butiker, på bibliotek etc hjälper till om det behövs. Men, då ska man befinna sig på platser där någon kan hjälpa till. Jag måste erkänna att när jag exempelvis sitter i bilen är det en himla trygghet att ha mobilen nära så att jag kan ringa på hjälp om och när det händer något. Det kan inte vara kul att fastna, eller krocka med en älg, på en liten grusväg någonstans och inte kunna kalla på hjälp.

Nu är i alla fall mobilen tillbaka, min trygghet, allt är som det ska, och jag hade himla tur att det faktiskt var en hederlig person som hittade den. De tre första personerna på min kontaktlista kontaktades, och jag ska höra av mig till dem och be om ursäkt för att  jag klantade mig så. Jag vet inte om jag ska skylla förvirrning på graviditeten, tröttheten, eller vad...?!?!

Bye Bye!

Det är så skönt när man.....

Det är så skönt när man inte har några speciella tider inplanerade på morgnarna/dagarna, utan kan ta allt som det kommer. Börjar se fram emot mammaledigheten på allvar nu.  :)

Idag var Elias lite trött på morgonen och orkade inte riktigt åka iväg till Öppna Förskolan direkt, så vi gosade en stund i soffan och kikade på Bananer i Pyjamas. Efter en stund återvände sedan kraften, vi tog oss iväg, och sedan har Elias åter lekt med skruvdragaren (eller om det var en borr kanske) och även åkt traktor runt runt fram till lunch.

Nu har vi ätit och Elias sover lunch. Jag ska inta soffan och vila tills det är dags att leka med lille killen igen. Funderar på att åka in till stan en sväng i eftermiddag då gubbsingens och min guddotter har dopdag imorgon och vi gärna vill skicka med någonting litet i grattis-kortet som ska postas idag. Får se hur det blir. Ute är det faktiskt varmare idag, så att vara ute här hemma ligger också nära till hands. Som sagt, vi får se..... det finns inga speciella planer idag. Så skönt!

Bye Bye!

Fika.

Idag har jag äntligen hunnit träffa och fika med gulliga och alltid jättesnälla Madde. Det finns en Maddi och en Madde bland mina vänner, och det är inte lätt att hålla reda på vilken jag pratar om. Gubbsingen kämpar han också för att hänga med i svängarna. Men, Maddi med -i finns på jobbet och Madde med -e finns här hemma. Idag träffade jag som sagt Madde med -e.  

Hur som, jag tror inte att jag och Madde har hunnit ses ordentligt sedan nyår, vilket är jättelänge sedan. Fem månader sedan! Jösses! Tiden går alldeles för fort. Men, nu så. Det var jätteskönt att sitta och prata, och jätteskönt att känna att någon förstår en. (Vi pratade bland annat om städ, tvätt och om kravet att hålla rent.) Elias följde med på fika och fick även leka lite med Meja. Det tog nästan en timma innan de två kom igång, men sedan höll de igång och busade och tjoade hejvilt. Elias ville inte alls åka hem när det var dags. Jag lovade att vi får se till att fika och leka med Madde och Meja fler gånger. Även Elin kom förbi, men henne träffade vi bara en kortis då Elias och jag skulle åka hem i samma veva. Nu har vi bokat in fika nästa vecka igen, och det ser jag fram emot. Bra att jag har all tid i världen för fika nu.   :)

Nu står gos med gubbsingen på schemat. Elias sover och vi ska nog inta soffan, mysa och fortsätta med Solsidan som vi har fastnat för (så här ett år senare än alla andra).  ;)

Bye Bye!

En lyckad förmiddag!

Det var lääänge sedan Elias och jag var iväg, och idag återvände vi till brottsplatsen. Nej, inte brottsplatsen, men platsen där vi första året spenderade många förmiddagar så att Elias kunde leka och träffa andra små kompisar. Öppna Förskolan.

Det tog inte många minuter innan Elias lekte för fullt, och han höll sig sysselsatt ända tills vi skulle åka hem igen. Hela vägen hem tjatade han sedan om att han ville tillbaka till Förskolan, sova lunch där och sedan fortsätta leka, och jag fick till slut lova honom att vi åker tillbaka dit imorgon. (Dagis är stängt då, så det passar ganska bra.) Jag konstaterade även ganska snabbt att det inte endast är gubbsingen som tycker om att fixa och skruva på saker och ting, så det få bli till att köpa skruvdragare och diverse verktyg till Elias så att han kan hålla på och fixa ute här hemma också. Vi kanske ska köpa ett litet hus också där han kan ha alla sina uteleksaker och dona med bäst han vill.   :)

En lyckad förmiddag!
Bye!

Dagens shopping.

Är äntligen hemma. Lite ändrade planer blev det idag, och istället för att komma iväg innan lunch så vilade jag under förmiddagen och tog med Elias på dagens shopping på eftermiddagen istället. Vi hann med en tur till jobbet, shopping och sedan middag i husvagnen på flygfältet där gubbsingen var på kvällskvisten. Nu har Elias i alla fall tre nya pyjamasar att växa i och använda, tre som han har valt helt själv. Givetvis skulle det vara en pyjamas med flygplan, samt en Bamse-pyjamas i alla fall. Sedan fick jag med mig det jag behöver från Twilfit och BodyShop, så jag är också nöjd.   :)
 Elias och jag kikade även på pyjamasar till knytet, men jag kunde inte hitta någon som jag gillade. Nästintill alla baby-kläder nu är antingen till killar eller till tjejer, det finns inte alls många neutrala fina enkla käder (förutom de klassiska randiga plaggen). Allting idag är så färgsprakande. När vi väntade Elias shoppade gubbsingen och jag de allra första kläderna till Elias på Ullared, och jag vet inte om det är jag som bara har fått för mig att det är mer neutrala kläder där, eller om det faktiskt är så. Undrar lite smått om jag ska försöka planera in en liten resa ner till Ullared...... undrar jag om jag hinner.....   ;)

Nu sover Elias och jag ska ta och krypa ner i sängen och se på House, det är det jag orkar med. Här hemma är det just nu ingen som har kraft till någonting, så gubbsingen och jag bara är. Önskar att jag kunde stötta och ge gubbsingen kraft nu när han är utsliten, men jag är själv helt slut, speciellt på eftermiddagarna, så det går inte hur jag än försöker. Jag orkar inte, och kroppen säger ifrån. Gubbsingen i sin tur försöker orka med han också, men han har inte tillräckligt med kraft så att jag kan vila. Det är inte lätt att klara vardagen när båda är helt slut samtidigt..... och vi som behöver kraft inför allt som komma skall.......

Nighty-Night!

Så lugnt och skönt.

Det är tisdag förmiddag, gubbsingen är iväg till jobbet, Elias på dagis och jag har hela huset för mig själv. Jag undrar när det hände senast!?! Det är så lugnt och skönt.   :)

Om en stund måste jag ta mig in till jobbet en kortis för att fylla i ledighetslappen som jag också totalt har glömt bort att fylla i. Måste meddela att jag gått ur tjänst så att jag inte får någon lön, och hur länge jag ska vara ledig. Efter att ha fixat det ska jag troligtvis åka ner på stan och kika lite på kläder som jag behöver när knytet kommer, samt lite kläder till Elias. Tröjor kommer Elias inte få på läääänge då han har massa snygga sådana som jag har köpt och han inte alls vill bära. Fortfarande är det bara Bamse som gäller, samt randiga tröjor, ingenting annat. Men, en ny pyjamas behöver han få.

Så, det blir dagen planering. Det bästa hade varit om jag hinner färdigt med detta till lunch så att jag hinner hem och vila mig lite innan det är dags att hämta Elias. Vi får se hur det blir.

Bye Bye!


Dags att deklarera.

Jo, just ja..... och så var det det här som ska fixas idag....... suck..... det var enklare förr, när man var ung och omedveten om allt vad skatt, kontrolluppgifter, och skattesmällar heter..... suck..... 
Men, ska jag se det från den positiva sidan så får jag himla ordning på papper igen. Gubbsingen går förbi mig ibland, när jag sitter här vid köksbordet, och skakar på huvudet åt mig. Han är en person som slänger papper, som han ej anser är viktiga, när han tittat på dem. Jag, ja jag är en person som samlar på mig papper, sorterar upp, och sparar då jag inte vet vad som är viktigt eller inte. Det är bra att vi är olika här hemma.   ;)

Bye!

Då har min mammaledighet börjat!

Då har min mammaledighet börjat. Och, den fick bästa möjliga start: gubbsingen gick upp med vår lille kille på morgonen så att jag fick börja med lite sovmorgon. Dessutom har jag sovit jätteskönt inatt, så jag är utvilad. Underbart!  :)

Elias är iväg och leker några timmar på dagis nu, han har påbörjat sina 15timmars-veckor. Nu återstår frågan vad jag ska göra idag. Hmmm..... Inte det att det inte finns saker att göra här hemma, för det gör det. Men, i vilket hörn ska jag börja? Vad är viktigast? Hmmm.... Jag fick faktiskt en liten present av mina kollegor när jag gick hem, och jag undrar om inte den är helt perfekt att ta tag i...? Jopp, det blir soffan och en nostalgitripp:


Ha en bra vecka! Bye!

Valborgsmiddag.

Igår hade vi en riktigt skön dag utan några som helst måsten. Elias och jag skötte disken under dagen, och han är riktigt duktig på att skölja disken nu efter att ha noga studerat mig. Sedan sov vi lunch i tre timmar, vilket var riktigt skönt. Jag hade dock lite svårt att komma upp efter det, och såg nyvaken ut långt in på kvällen.  ;)

Igår kväll blev det lite Valborgsmiddag tillsammans med svärfar och hans Gun här i husvagnen, vilket var trevligt. Det är inte så ofta Elias hinner träffa sin farfar, så vi tar alla tillfällen i akt. Roligt att se var att Elias inte alls var blyg utan lekte, busade och gosade med sin farfar jättemycket. 
Inatt, vid två-tiden, vaknade gubbsingen och jag av ett plan som höll på att varva motorn hur länge som helst här på flygfältet. Gubbsingen gick till slut ut för att se vad det var för något som pågick, och min vilda fantasi satte givetvis igång. Jag trodde att det var några som höll på att stjäla ett plan, men inte riktigt visste hur man kör ett, men det visade sig vara några killar från Lantmäteriverket som varit ute på sen flygtur och landat här. Lamporna på landingsbanan var tända, en taxi kom och hämtade dem, allt var som det skulle och vi kunde gott somna om efter en liten stund.

Nu på morgonen har vi ätit frukost och åter njutit av lugnet här på flygplatsen. Det är inte jättemycket till utsikt, men ändå så fridfullt att titta på.  :)Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!